HARKINTAAN PERUSTUVA VALINTA - lomakkeen täyttöohjeet



Samankaltaiset tiedostot
LukiMat Tietopalvelu PERUSOPETUSLAKI /628

KAN_ A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_1_090514PP +

+ + Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu sinulle entinen Suomen kansalainen, joka olet menettänyt Suomen kansalaisuuden

Lomakkeen nimi: AHOT 1B

Kun haet korvausta potilasvakuutuksesta. Potilasvakuutuskeskus

YLIOPPILASTUTKINTO- LAUTAKUNNAN YLEISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS URHEILUN TAI VALMENTAMISEN PERUSTEELLA

Lisäopetusta ja sen opetussuunnitelmaa arvioidaan ja kehitetään lukuvuosittain.

OPPIMISEN, KOULUNKÄYNNIN TUEN JA OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJA ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

Nykyinen osoite Postinumero ja toimipaikka Puhelin kotiin/matkapuhelin. Kyllä En. Postinumero ja -toimipaikka

Nykyinen osoite Postinumero ja toimipaikka Puhelin kotiin/matkapuhelin. Kyllä En. Postinumero ja -toimipaikka

Mukautetut tavoitteet, opetus ja arviointi. virikeaineistoa oppilaitosten käyttöön

YLEISTÄ YHTEISVALINNASTA Kauppatieteellisen alan perustutkinnot 3

Hakemus palautetaan siihen kuntaan, kaupunkiin tai vuokrataloyhtiöön, josta asuntoa haetaan.

AMMATTIOPISTON OPETUSSUUNNITELMAN YHTEINEN OSA

LAHDEN KAUPUNGIN OPETUSSUUNNITELMA Oppilashuolto. Johdanto

OPAS VELKAJÄRJESTELYÄ HAKEVALLE

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9

Toimintamalli tilanteessa, jossa lapsella on vakavia koulunkäyntiongelmia ja lastensuojelutarve

Miksi osa opiskelupaikoista varataan henkilöille, joilla ei ole vielä opiskelupaikkaa tai tutkintoa korkeakoulussa?

Opetussuunnitelman yhteinen osa

Yhtymähallitus Liite 71 VAMMAISPALVELULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISTEN PALVELUJEN JA TUKITOIMIEN SOVELTAMISOHJE

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0

innostu opiskelusta, onnistu elämässä

PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN ELÄKETUEN TAI VANHUUSELÄKKEEN HAKEMINEN

Yhtymähallitus / 144

Kokemuksia kuntoutukseen hakemisesta: Kyselyyn ennätysmäärä vastauksia Vastanneiden profiili

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN

ABI-OPAS OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN

Valitse joko 3b tai 3c. Ks. ohje. b) Yritystoiminta lopetettu. Kyllä, pvm: / / Ei

Transkriptio:

LUOTTAMUKSELLINEN 1/3 HARKINTAAN PERUSTUVA VALINTA - lomakkeen täyttöohjeet Koulutuksen järjestäjä voi opiskelijan henkilöön liittyvän erityisen syyn perusteella ottaa enintään 30 % kuhunkin hakukohteeseen otettavista opiskelijoista opiskelijan saamasta valintapistemäärästä riippumatta. Tällaisia opiskelijan henkilöön liittyviä erityisiä syitä ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt sekä koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet. Hakijan koulutustarve ja edellytykset suoriutua opinnoista tulee arvioida ja ottaa huomioon, kun valintapistemääristä poiketaan. (Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus 4/2013, 23 ). Harkintaan perustuvan valinnan tavoitteena on parantaa opiskelijan mahdollisuutta päästä opiskelemaan hänelle parhaiten sopivalle koulutusalalle, huomioiden hänen erityisyytensä. Harkintaan perustuvassa valinnassa käytetään tätä liitelomaketta selventämään opiskelijan hakuperusteita opiskelijavalintaa tehtäessä. Liitteen tulee sisältää henkilötiedot, hakuvaihtoehdot eriteltynä, kuvaus opiskeluhistoriasta, sekä erityiset syyt, jotka tulee ottaa huomioon opiskelijavalintoja tehdessä. Lomakkeen yhteydessä voi perusteita täydentää asiantuntijalausunnoilla, joista tulee selvitä lausunnon antaja ja hänen asemansa, sekä mahdollisuus todistaa lausunnon oikeellisuus. Lomakkeen täyttämisessä neuvoa voi kysyä esim. peruskoulun oppilaanohjaajilta, erityisopettajilta ja kuraattoreilta. Hakemuksen saavuttua oppilaitokseen, oppilaitos käsittelee nimeämällään työryhmällä hakemukset liitteineen ja antaa esityksen opetushallitukselle, joka vahvistaa opiskelijavalinnat. 1. HENKILÖTIEDOT Sukunimi Etunimet (alleviivaa kutsumanimi) Henkilötunnus Matkapuhelin Lähiosoite Sähköpostiosoite Postinumero, -toimipaikka Huoltajan nimi (alle 18-vuotiaat ) Sähköpostiosoite Matkapuhelin Lähiosoite (jos eri kuin opiskelijan) Puhelin Postinumero, -toimipaikka äiti isä muu lähiomainen Lähiomaisen nimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin Lähiosoite (jos eri kuin opiskelijan) Puhelin Postinumero, -toimipaikka äiti isä muu lähiomainen

LUOTTAMUKSELLINEN 2/3 2. YHTEISHAKUTOIVEET Harkintaan perustuva valinta ENSIMMÄINEN KOULUTUSTOIVE Oppilaitos Linja (rastita) TOINEN KOULUTUSTOIVE KOLMAS KOULUTUSTOIVE NELJÄS KOULUTUSTOIVE VIIDES KOULUTUSTOIVE Oppilaitos Linja Oppilaitos Linja Oppilaitos Linja Oppilaitos Linja 3. Harkintaan perustuva valinta, syy (rastita) 1. Oppimisvaikeudet 2. Sosiaaliset syyt esim. elämäntilanteeseen liittyviä vaikeuksia, paikkakunnalle muutto, syrjäytymisen vaara, psyykkiset syyt tms. 3. Koulutodistusten puuttuminen tai todistuksen vertailuvaikeudet esim. kun hakija on suorittanut perusopetuksen tai lukion oppimäärää vastaavan oppimäärän ulkomailla tai kun todistus on hyvin puutteellinen tai muuten vaikeasti vertailtavissa, esim. peruskoulu on jäänyt kesken. 1.OPPIMISVAIKEUDET (Kirjoita tähän kenttään lyhyt kuvaus siitä, miten oppimisvaikeutesi on vaikuttanut aiempaan koulunkäyntiisi ja mitä tukitoimia sinulla on ollut opetuksessa.)

LUOTTAMUKSELLINEN 3/3 2. SOSIAALISET SYYT (Kirjoita tähän kenttään, mitä perusteluja sinulla on, kun haet harkintaan perustuvalla valinnalla sosiaalisista syistä.) 3. KOULUTODISTUSTEN PUUTTUMINEN TAI TODISTUKSEN VERTAILUVAIKEUDET (Kirjoita tähän kenttään selitys, miksi sinulta puuttuu koulutodistus tai mitä kouluja olet käynyt, jos et ole käynyt kouluja Suomessa.) Huom. Liitä hakemukseesi kopio viimeisestä koulutodistuksestasi sekä muut mahdolliset lausunnot esim,. lääkärin, psykologin, erityisopettajan ym. Liitteiden lukumäärä kpl Paikka Aika / 20 Hakija Huoltaja (alle 18-vuotiaan hakijan)