TARGET SC/Minor use/ (5)

Samankaltaiset tiedostot
Goltix 70 WG/ (3)

Fenix/ (5)

Myyntipäällyksen teksti. sisältää myös trimetyylibentseenien seosta

Betanal SE/ (5) Myyntipäällyksen teksti

Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään lähtien

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan sokeri-, rehu- ja punajuurikasviljelyksiltä.

Tramat 500 SC/ (5)

Centium 36 CS/ (4)

SELECT PLUS Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan. Vaara

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan sokerijuurikas-, rehujuurikas- ja punajuurikasviljelyksiltä.

Boxer /Minor use/ (5) Vaara. Boxer valmisteen käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

Primus / Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään lähtien. 1(5) PRIMUS. Rikkakasvien torjuntaan.

Myyntipäällyksen teksti. MAATILAN ETOFUMESAATTI Rikkakasvien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: Etofumesaatti 500 g/l. Valmistetyyppi: SC

Matrigon72 SG/ Minor use/ (2)

Myyntipäällyksen teksti

Agil 100 EC/ (7) Vaara

Betanal Progress SE/ (6)

Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan

Myyntipäällyksen teksti

Foxtrot / (5)

Betanal Progress SE/ (5)

Switch 62.5 WG/ (5)

Betanal Progress SE/ (6)

Buctril/ /Minor use 1(5)

Vähäiset käyttötarkoitukset -käyttöohjeet tuhoeläinten torjunnassa perustuen kasvinsuojeluaineasetuksen 51 artiklaan Varoitus

Varoitus. Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä.

Tooler Heavy/ (5)

Conviso One / (4)

Broadway/ (5) Käyttötarkoitus: Leveälehtisten ja heinämäisten rikkakasvien torjuntaan rukiilta, ruisvehnältä sekä syys- ja kevätvehnältä.

Mustang Forte/ (5)

Refine Super SX/ (5)

BIATHLON 4D. Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan. Varoitus

Hussar Plus OD/ (6)

Maatilan MCPA Trio/ (3) Varoitus

Mavrik / Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään (5)

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Mustang Forte/ (5)

Librax / (6)

Myyntipäällyksen teksti. Varoitus

Kuminan kasvinsuojelu

Vaara. Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä.

Myyntipäällyksen teksti. Proline Xpert. Kasvitautien torjuntaan

Karate Zeon-tekniikka -valmisteen laajennetun käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja - ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

Buctril/ (5)

Maatilan Biksa Trio Kasvitautien torjuntaan

Karate Zeon-tekniikka -valmisteen laajennetun käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja - ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

*Maatilan TF-Sulfuroni / (3) Varoitus

DFF SC 500/ (5)

Chekker Plus/ (6)

Myyntipäällyksen teksti

Maatilan DFKaani/ (5)

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan syysrapsi-, kevätrapsi-, kevätrypsi-, sinappi- ja kukkakaaliviljelmiltä.

Vertimec -valmisteen laajennetun käyttöalueen (minor use, aik. off label) käyttökohteet ja käyttöohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

Käyttötarkoitus: Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätvehnältä, syys- ja kevätohralta, rukiilta, ruisvehnältä ja kauralta.

DANADIM PROGRESS. Tuhoeläinten torjuntaan. Varoitus

Tooler Heavy/ (6)

KASVINSUOJELUAINEIDEN KÄYTÖN RAJOITUKSET. Maaseutukonsultointi Jarmo Taatinen

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Kuvia 1-vuotisista, 2-sirkkaisista siemenrikkakasveista Osa II (peltoemäkki, pelto-orvokki, peltomatara, peltosaunio, linnunkaali, pihatähtimö)

Clamox/ (7) Varoitus

Siltra Xpro/ (6) Myyntipäällyksen teksti. Siltra Xpro. Kasvitautien torjuntaan

Refine Super SX UUTUUS

Käyttötarkoitus: Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätvehnältä, syys- ja kevätohralta, rukiilta, ruisvehnältä ja kauralta.

MAATILAN STROBI CO II. Kasvitautien torjuntaan. Vaara Fara

Karate Zeon-tekniikka/Minor use (7) Varoitus

KORRENSÄÄDE 5 C LIMIT. Kasvunsääde. Haitallinen. Tehoaine: klormekvattikloridi 460 g/l. Valmistetyyppi: SL

Primus XL/ (5)

Uutuus Refine Super SX

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Harmony 50 SX. Hyväksytyt käyttökohteet Rikkakasvien torjuntaan nurmien suojaviljoista, viljellyiltä laitumilta ja rehumaissilta

PERFEKTHION 400. Tuhoeläinten torjuntaan. Vaara

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Käyttötarkoitus: Siemenperunan peittaukseen käyttöohjeessa mainittujen kasvitautien torjumiseksi.

Fusilade Max / (4)

Glypper/ (7)

Vähäiset käyttötarkoitukset -käyttöohje perustuen kasvinsuojeluaineasetuksen 51 artiklaan. Varoitus

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Reglone / (6)

glyfosaatti 360 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Kasvitautien torjuntaan

KUMINAN KASVINSUOJELU 2016

Roundup Ace/ (9)

Avaunt. Avaunt tuhohyönteisaine rapsikuoriaisten torjuntaan

Tehoaine: glyfosaatti 360 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Mavrik 2 F/ (6)

Kuvia 1-vuotisista, 2-sirkkaisista siemenrikkakasveista Osa I (savikat, pihatatar, peipit, pillikkeet)

Kasvinsuojelu 2019 ja koetoiminnan tuloksia Asmo Saarinen

Avaunt. Avaunt tuhohyönteisaine rapsikuoriaisten torjuntaan

Vähäiset käyttötarkoitukset -käyttöohjeet perustuen kasvinsuojeluaineasetuksen 51 artiklaan

Myyntipäällyksen teksti TALIUS. Kasvitautien torjuntaan Vaara

KUMINAN KASVINSUOJELU 2018

Roundup Gold/ (7) Varoitus

MIRADOR 250 SC. Kasvitautien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: atsoksistrobiini 250 g/l. Valmistetyyppi: SC

Calypso SC 480 laajennettu käyttöalue (minor use, aik. off label): käyttökohteet ja - ohjeet tuhohyönteisten torjunnassa

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry. Kauppapuutarhaliitto Handelsträdgårdsförbundet

Cleravo/ (6)

glyfosaatti 450 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

MAATILAN STROBI AM. Kasvitautien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: atsoksistrobiini 250 g/l. Valmistetyyppi: SC

Ympäristölle vaarallinen

Transkriptio:

1(5) Minor use käyttöohje TARGET SC Rikkakasvien torjuntaan Varoitus Haitallista nieltynä.. Skadligt vid förtäring. Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter Säilytä lasten ulottumattomissa. Förvaras oåtkomligt för barn. JOS KEMIKAALIA ON NIELTY: ota yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN tai lääkäriin, jos ilmenee pahoinvointia. VID FÖRTÄRING: Kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare om du mår dåligt. Valumat on kerättävä. Samla upp spill. Noudata käyttöohjeita ihmisen terveydelle ja ympäristölle aiheutuvien vaarojen välttämiseksi. För att undvika risker för människors hälsa och för miljön, följ bruksanvisningen. TARGET SC valmisteen käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin. Virallisesti tarkastettujen käyttökohteiden lisäksi valmisteen käyttö on sallittu käyttäjän vastuulla seuraavilla kasveilla: Rikkakasvien torjuntaan kylvövuoden kuminalta, istukas-, taimi- ja kylvösipulilta (Allium cepa), punajuurelta, samettikukalta sekä taimistokasveilta. Tehoaine: metamitroni 700 g/l Valmistetyyppi: SC Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät Tuotevastuu ja vastuu käytöstä: Käyttöohjeen taustalla ei ole vastaavan laajuisia tehokkuustestejä kuin varsinaisessa rekisteröinnissä. Monet tekijät, kuten sää, kasvualusta, lajike, resistenssi, ruiskutustekniikka ja muu käyttötapa voivat vaikuttaa tuotteen tehoon tai vaikutuksiin kasvustossa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ei vastaa tuotteen väärästä tai käyttöohjeesta poikkeavasta käytöstä. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ei myöskään vastaa käyttöön liittyvistä välittömistä tai välillisistä vahingoista tai tulon-, ansion- tai muista vastaavista menetyksistä. Käänny viljelyneuvojan tai aineen toimittajan puoleen, jos sinulla on kysymyksiä aineen käytöstä.

2(5) Huomaa! Käyttäjä on yksin vastuussa mahdollisista vahingoista TARGET SCvalmisteen käytössä käyttökohteissa, joita minor use (aik. off-label) -hyväksyntä koskee. Valmistaja UPL Europe vastaa, että oikein varastoitu, alkuperäispakkauksessa oleva valmiste on koostumukseltaan ilmoitetun mukaista. Varoaika: Sipuli 55 vrk, kumina 60 vrk Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi 3 metrin suojaetäisyys vesistöihin. Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin. Kasvinsuojeluaine voi kulkeutua maassa, minkä vuoksi sitä ei saa käyttää tärkeillä tai muilla vedenhankintakäyttöön soveltuvilla pohjavesialueilla (pohjavesialueluokat I ja II). Talousveden hankintaan käytettävien kaivojen ja lähteiden ympärille tulee jättää vähintään 30-100 metrin levyinen kasvinsuojeluaineella käsittelemätön suojavyöhyke. Kasvinsuojeluaineen käyttöä karkeilla hietamailla tai sitä karkeammilla maalajeilla tulisi välttää. Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen. Suojainohjeet: Valmistetta käsiteltäessä on käytettävä kumisaappaita, suojapukua, kemikaalin kestäviä suojakäsineitä (esim. nitriili) ja päähinettä. Hengitystiet altistavissa työvaiheissa on lisäksi käytettävä hengityksensuojainta varustettuna P2/A2 suodattimella. Resistenssin hallinta: Tehoaine kuuluu vaikutustavaltaan HRAC-ryhmään C1 (fotosynteesin esto, triatsinonit). Riski resistenttien rikkakasvikantojen kehittymiselle on tässä ryhmässä suuri. Kestävien rikkakasvikantojen kehittymisen estämiseksi vaikutustavaltaan samaan ryhmään kuuluvia valmisteita ei tule käyttää samalla lohkolla useana peräkkäisenä vuonna. Käyttöohje: Kumina: TARGET SC tehoaa parhaiten varhaisessa ruiskutuksessa, kun rikkakasveilla on korkeintaan kaksi kasvulehteä. Kylvövuonna ruiskutuksessa suositellaan tankkiseosta Fenix-valmisteen kanssa. Kylvövuonna: Käyttömäärä kertakäsittelynä korkeintaan 2,0 l/ha TARGET SC + Fenix, ennen kuminan taimettumista. Viimeinen ruiskutuspäivä on 31. elokuuta. Käyttömäärä jaetulla käsittelyllä: 0,75-1,5 l/ha TARGET SC + Fenix ennen kuminan taimettumista ja toinen käsittely 14-28 päivää myöhemmin kun uudet rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella ja kuminassa on vähintään yksi kasvulehti sirkkalehtien lisäksi. Viimeinen ruiskutuspäivä on 31. elokuuta. Punajuurikas: Pelto ruiskutetaan ensimmäisen kerran joko ennen punajuurikkaan taimettumista tai kun punajuurikkaan taimet ovat sivuuttaneet sirkkataimiasteen ja kun rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella. Ruiskutukseen käytetään seosta, jossa on TARGET SC - valmistetta ja fenmedifaami (+etofumesaatti+desmedifaami) valmistetta käyttöohjeen mukaisesti. Jos uusia rikkakasveja taimettuu myöhemmin, ruiskutetaan pelto seoksella

3(5) uudelleen, kun rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella. Punajuurikkaalla ei käytetä Poweroil/Sunoco 11 E/3-kiinnitysainetta. Suurin yhteenlaskettu käyttömäärä l/ha Suurin käyttömäärä/ käsittely l/ha Käsittelyjen maksimimäärä/ vuosi Lyhin sallittu käsittelyväli, päivää BBCH 5,0 0,75-1,5 4 7 10-18 Huomioi, että valmistetta saa käyttää samalla lohkolla korkeintaan 5 l/ha/vuosi. Vesimäärä on 100-300 l/ha. Kelta- ja punasipuli (kepasipuli): Käytetään istukassipulilla rikkakasvien torjuntaohjelmassa täydentämään muiden rikkakasvihävitteiden tehoa. Tankkiseos Fenix-valmisteen kanssa on suositeltavin käyttötapa. TARGET SC -valmistetta yksin ruiskutettaessa käyttömäärä on 0,7 L/ha, ja käyttöajankohta viimeistään rikkakasvien sirkkalehtiasteella. Tällöin tehoa joihinkin rikkakasvilajeihin joudutaan yleensä täydentämään sisällyttämällä torjuntaohjelmaan vähintään yksi muu rikkakasvihävite. Vesimäärä ruiskutuksissa on 200-400 l/ha. Istukassipuli: 1. ruiskutus ennen taimettumista BBCH 09 0,7 l/ha 2. ruiskutus BBCH 11-13 0,7 l/ha 3. ruiskutus BBCH 14-16 0,7 l/ha Taimisipuli ja kylvösipuli: 1. Ruiskutus (alkaen BBCH 14) 0,7 l/ha 2. Ruiskutus (BBCH 15) 0,7 l/ha 3. Ruiskutus (BBCH 16) 0,7 l/ha Taimistokasvit: Vastaistutetuilla viljelyksillä ruiskutuksesta voidaan saada suurin hyöty, koska silloin siemenrikkakasveja taimettuu runsaasti. Toisaalta vastaistutettu taimi voi myös vioittua herkästi. Ruiskutus tehdään taimien juurruttua ja rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella. Käyttömäärä on 2,0-4,0 l/ha. Monivuotiset viljelykset ruiskutetaan varhain keväällä, kun keväällä taimettuneet rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella. Ruiskutussumu ei saa tulla kosketukseen viljelykasvin vihreisiin kasvinosiin. Käyttömäärä on 2,0-4,0 l/ha. Karkeilla kivennäismailla ja kosteissa oloissa käytetään pienempiä, savi- ja multamailla sekä kuivissa oloissa suurempia käyttömääriä. Vesimäärä on 200-300 l/ha. Muovikateviljelyksillä käsitellään vain rivivälit. Samettikukka: Ruiskutus rikkakasvien sirkkalehtiasteella. Käyttömäärä 0,5-2,0 l/ha. Vesimäärä on 100-300 l/ha. Maksimissaan viisi käsittelyä kasvukaudessa. Käsittelyjen välinen aika vähintään 7 vuorokautta. Kasvukauden aikana suurin yhteenlaskettu käyttömäärä 5,0 l/ha. Ruiskutusnesteen valmistus:

4(5) Ravistettava ennen käyttöä. Ruiskun säiliö täytetään ensin puolilleen vedellä, minkä jälkeen valmiste lisätään sekoituspumpun käydessä. Tankkiseosta tehtäessä sekoitetaan veteen ensin toinen valmiste ja sen jälkeen Target SC -valmiste. Käytettäessä Target SC:tä seoksena muiden aineiden kanssa on otettava huomioon niiden käytöstä annetut ohjeet. Huomautukset: Vaarallista muille viljelykasveille. TARGET SC vaikuttaa rikkakasveihin lehtien ja maan kautta. Vaikutus maan kautta heikkenee humuspitoisuuden lisääntyessä sekä kuivissa oloissa. Paras teho rikkakasvien taimiin saadaan yli +15 C lämpötilassa hyvissä kosteusoloissa. Tasainen, hieno mururakenne varmistaa tehoa. Mikäli viljelykasvien taimet ovat heikkokuntoisia taimipoltteen, hyönteisvioituksen, huonojen kasvuolosuhteiden tai jonkin muun seikan vuoksi, on ruiskutusta siirrettävä, kunnes taimet ovat toipuneet. Ruiskutus suositellaan tehtäväksi aamupäivällä. Hellepäivänä ruiskutus on tehtävä aikaisin aamulla. Ankaran hallan uhatessa ruiskutuksia on siirrettävä. Ankaran hallan jälkeen on odotettava 2-3 vrk, ennen kuin voi ruiskuttaa. Valmiste tehoaa erinomaisesti tai hyvin seuraaviin rikkakasveihin: pihatähtimö, linnunkaali, sauniot (esim. saunakukka ja pihasaunio), maltsa, pillikkeet, peipit, taskuruoho, lutukka, rautanokkonen, mustakoiso, tyräkit ja kylänurmikka. Teho on hyvä tai tyydyttävä jauhosavikkaan, pelto-orvokkiin, peltoretikkaan, rikkasinappiin, pihatattareen, kiertotattareen, ukontattareen ja peltoemäkkiin. Teho on usein riittämätön peltomataraan. Ei tehoa juuririkkakasveihin. Mikäli TARGET SC -valmisteella käsitelty viljelys joudutaan rikkomaan, voi samalle lohkolle kynnön jälkeen kylvää sokerijuurikasta, maissia tai perunaa. Suojattava pakkaselta.

5(5) Valmistaja: UPL Europe Edustaja Suomessa: Berner Oy, PL 22, 00881 Helsinki, puh. 020 791 4050 viljelijänberner.fi Rekisterinumero: 3177 Vähäisiin käyttötarkoituksiin laajennetun käytön (minor use, aik. off-label) hyväksymisen haltija: Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry PL 510, 00101 Helsinki Yhteyshenkilö: Mika Virtanen puh. 0400 544 728 sähköposti: etunimi.sukunimi@mtk.fi Käytön laajennus vähäisiin käyttötarkoituksiin on voimassa 31.8.2020 saakka. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on hyväksynyt valmisteen käytettäväksi kasvinsuojeluaineena 1.4.2015.