Toimitsijaohjeet. Kilpailusäännöt 34 Toimitsijat. Kilpailusäännöt 35 Pelaajaluettelo. Kilpailusäännöt 36 Ottelupöytäkirja

Samankaltaiset tiedostot
TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE voimassa

Toimitsijamääräykset

TOIMITSIJA- KURSSILAISTEN MATERIAALIT

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

Kun pelaajat ovat siirtyneet vaihtoaitioon kuulutetaan aloituskokoonpanot sellaisella nopeudella, että pelaajat ehtivät omille pelipaikoilleen.

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

KIRJURIOHJEET Pieni ottelupöytäkirja

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy?

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Yleiset vedonlyöntisäännöt

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b Turku

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

TOIMITSIJAKOULUTUS

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

LASTEN NÄÄSHALLI CUP 2009

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Virky. Alustavat sarjajaot ja joukkueet sarjoissa yläpuolella. Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten sekä vaalitoimitsijoiden nimeäminen Kirkkonummella

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

1. MINIMIKRITEERIT, JOITA OTTELUISSA ON NOUDATETTAVA KAIKISSA VAIHEISSA

Transkriptio:

Timitsijahjeet Kilpailusäännöt 34 Timitsijat Vastuujukkueen n nimettävä kuhunkin tteluun pätevät, 15 vutta täyttäneet timitsijat, jista vähintään yksi n käynyt liitn timitsijakulutuksen. Liitn timitsijakulutuksen käyneelle liitt myöntää timitsijakrtin. Ertumarien n tarkistettava timitsijakrtit ennen ttelun alkua. Peli- tai kilpailukiellssa leva henkilö ei saa timia timitsijana. Yksittäisissä tteluissa timitsijita n ltava vähintään klme ja enintään viisi ja turnaustteluissa vähintään kaksi ja enintään viisi. Kaikki timitsijat n merkittävä ttelupöytäkirjaan. Pöytäkirjaan merkitsemätön henkilö ei saa lla timitsija-alueella ttelun aikana. Liitt nimeää tteluun timitsijaesimiehen miestensalibandyliigan, naisten salibandyliigan, ja nurten SM-sarjan (pjat) play ff- ja SM-karsintatteluihin sekä Sumen Cupiin sillin, kun jäljellä n enintään 8 jukkuetta. Kun timitsija n liitn nimeämä, n ktijukkueen suritettava tälle kilpailusääntöjen mukainen timitsijapalkki sekä krvaus matkakuluista ertumareiden matkustussäännön mukaan. Kilpailusäännöt 35 Pelaajaluettel Jukkueen n annettava timitsijille pelaajaluettel viimeistään 30 minuuttia ennen ttelun alkamisaikaa. Pelaajaluetteln n merkittävä: 1. jukkueen kk nimi ja siitä käytetty lyhenne 2. timihenkilöt ja näiden tehtävät 3. allekkain numerjärjestyksessä kunkin pelaajan suku- ja etunimi 4. kuka pelaajista n kapteeni ja ketkä maalivahteja 5. farmipelaajat 6. Y-pelaajat Kilpailusäännöt 36 Ottelupöytäkirja Virallisissa tteluissa n täytettävä ttelupöytäkirja liitn lmakkeelle neljänä kappaleena. Pöytäkirja n täytettävä tiedssa levilta siltaan myös luvutetuista tteluista. Kumpikin jukkue saa yhden kappaleen ja lput kaksi vastuujukkueen n lähetettävä liitn lhkvastaavalle ensimmäisenä ttelun jälkeisenä arkipäivänä. Timitsijiden n merkittävä ttelupöytäkirjaan: 1. 1) ttelu, sarjatas, lhk ja pelipaikka sekä alkamis- ja päättymisaika 2. 2) jukkueiden kenttäpelaajat, maalivahdit, kapteenit, farmipelaajat, Y-pelaajat ja timihenkilöt 3. 3) timitsijat ja ertumarit sekä ilmitus ertumarin puuttumisesta 4. 4) maalit, maalintekijät ja syöttäjät 5. 5) erikistilannemaalit milla kdeillaan 6. 6) rangaistukset ja niiden syyt 7. 7) rangaistuslaukaukset 8. 8) aikalisät 9. 9) ktut pelaajakhtaiset tilastt pöytäkirjan liitlle lähtevään kappaleeseen 10. 10) erätulkset, ttelun lpputuls ja vittaja 11. 11) tehdyt vastalauseet 12. 12) yleisömäärä 13. 13) lisenssikrtin tai henkilöllisyyden tarkastuspyyntö ja tarkastuksen tuls Pelaajan tai jukkueen timihenkilön, jka n merkitty pöytäkirjaan, katstaan sallistuneen tteluun. Pöytäkirjaan merkitsemätön pelaaja ei saa pelata, eikä pöytäkirjaan merkitsemätön jukkueen timihenkilö saa sallistua tteluun. Jukkueen vaihtaitissa saa lla ainastaan pöytäkirjaan merkittyjä henkilöitä. Mikäli tinen tai mlemmat ertumarit puuttuvat, n timitsijiden merkittävä pöytäkirjaan lisätietja saan humautus ertumarin puuttumisesta sekä puuttuvan ertumarin nimi. Ottelun ertumarin n valvttava, että timitsijat vat tehneet merkinnän ertumarin puuttumisesta ja tarvittaessa humautettava asiasta timitsijille sekä hulehdittava siitä, että kyseinen merkintä tulee pöytäkirjaan tehtyä. Tämän velvllisuuden laiminlyönnistä vidaan ertumarille määrätä rangaistus. Ennen ttelua jukkueen täysi-ikäisen timihenkilön tai kapteenin n tarkastettava, että pelaajat ja timihenkilöt n merkitty ikein ja hyväksyttävä pöytäkirjan pelaajaluettel allekirjituksellaan. Ottelun jälkeen jukkueen täysi-ikäisen timihenkilön tai kapteenin n tarkastettava pöytäkirja ja vahvistettava se allekirjituksellaan. Mikäli tteluun n määrätty tteluvalvja, n pöytäkirjan humautus sarakkeeseen merkittävä tteluvalvjan nimi ja

tämän allekirjitus. Ertumarit tarkastavat ja vahvistavat allekirjituksillaan pöytäkirjan viimeisinä. Liitt antaa erikseen tarkemmat timitsijahjeet. Ennen ttelua: Timitsijiden tulee lla riittävän ajissa paikalla ennen ttelua. Timitsijilla tulee lla käytössään kuulakärkikyniä, viivain ja pysäytettäviä sekuntikellja. Ottelupöytäkirjaan n täytettävä: JOUKKUE A Ktijukkueen nimi, tteluhjelmassa ensiksi mainittu nimi JOUKKUE B Vierasjukkueen nimi, tteluhjelmassa tiseksi mainittu nimi Jukkueiden nimien alle kirjitetaan jukkueiden pelaajien nimet nusevassa numerjärjestyksessä alittaen pienimmästä numersta. Sukunimi kirjitetaan ennen etunimeä. Kapteeni Pelaajan nimen khdalle C/MV/Y/F sarakkeeseen merkintä C. Mikäli kapteeni vaihdetaan kesken ttelun, uuden kapteenin nimen jälkeen n lisättävä merkintä C sekä vaihdn kellnaika. Varakapteenia ei merkitä mitenkään. Maalivahti Maalivahdin nimen khdalle C/MV/Y/F sarakkeeseen merkintä MV Mikäli kenttäpelaaja vaihdetaan maalivahdiksi kesken ttelun, n uuden maalivahdin nimen jälkeen lisättävä merkintä MV sekä vaihdn kellnaika. Ottelupöytäkirjaan merkitty maalivahti ei vi timia kenttäpelaajana samassa ttelussa. Yli-ikäinen B-E -junireissa pelaajan nimen khdalle C/MV/Y/F sar. merkintä Farmispimuspelaaja Pelaajan nimen khdalle C/MV/Y/F sarakkeeseen merkintä F Jukkueen muu timihenkilö Enintään 5 jukkueen timihenkilöä tehtävineen n merkittävä pöytäkirjaan. Sama henkilö vi lla sekä pelaaja että timihenkilö. Sarja Päiväys Sarjatas ja lhk Ottelun pvm Ottelunumer Löytyy tteluhjelmasta tai ertumareiden asettelulistalta Paikka Pelihallin nimi ja pelipaikkakunta Timitsijat Timitsijiden nimet Ertumarit Ertumareiden nimet Ennen ttelua jukkueen timihenkilön tai kapteenin n tarkastettava, että pelaajat n merkitty ikein ja hyväksyttävä pöytäkirjan pelaajaluettel allekirjituksellaan. Kun jukkueen kapteeni tai timihenkilö n hyväksynyt pöytäkirjan pelaajaluetteln JA ttelun alkuvihellys n suritettu, jukkueiden tyhjäksi jääneet rivit suljetaan Z-merkinnällä eikä pelaajaluetteln vi tehdä enää merkintöjä ilman ttelun ertumareiden lupaa. Ottelun aikana:

Ottelu alki Merkitään tdellinen kellnaika, jllin ttelu alki A:n maalimerkinnät Ktijukkueen maalit aikajärjestyksessä B:n maalimerkinnät Vierasjukkueen maalit aikajärjestyksessä Maali 1. maali 1 2. maali 2 3. maali 3 Tarkista erikismaalien kdimerkinnät ttelupöytäkirjasta. Aika Tekijä Se pelikelln aika (=kknaispeliaika), jllin maali syntyi. Sen maalintekijän pelinumer, jnka ertumari n ilmittanut Syöttäjä Sen maalinsyöttäjän pelinumer, jnka ertumari n ilmittanut A:n rangaistukset Ktijukkueen saamat rangaistukset aikajärjestyksessä B:n rangaistukset Vierasjukkueen saamat rangaistukset aikajärjestyksessä N: Min. Syy Ertumarin ilmittama pelaajanumer Ertumarin ilmittaman minuuttimäärä Ertumarin ilmittaman rangaistuksen syynumer, jka löytyy ttelupöytäkirjan viimeisen sivun takapulelta R.annettu Se pelikelln aika (=kknaisaika), jllin rangaistus annettiin. HUOM! Tämä aika ei le aina sama aika, jllin rangaistus lähti käyntiin. R.päättyi Se pelikelln aika (=kknaisaika), jllin rangaistus päättyi. Aikalisä Merkitään se pelikelln aika (=kknaisaika), jllin kyseinen jukkue tti aikalisän. Ottelun jälkeen: Ottelu päättyi Merkitään tdellinen kellnaika, jllin ttelu päättyi. Yleisömäärä Merkitään yleisömäärä. Js n vapaa pääsy, merkitään VP. Maalit 1. erä Merkitään 1. erän tuls 2. erä Merkitään 2. erän tuls 3. erä Merkitään 3. erän tuls jatkaika Merkitään jatkajalla syntyneet maalit RL RL-kilpailun vittaneelle merkitään 1 ja vastustajalle 0

Yht. Lasketaan yllä levat maalit yhteen, jista mudstuuttelun lpputuls Vittaja Merkitään vittaneen jukkueen nimi. Mikäli tasapeli, merkitään TASAPELI OTTELUN TULOS JA VOITTAJA ON EHDOTTOMASTI KIRJOITETTAVA OIKEIN. Rang.yhteensä Jukkueen rangaistusten lukumäärä yhteensä Rang.min.yhteensä Jukkueen rangaistusten minuuttimäärä yhteensä Hum. Tarkitettu ertumareiden ja tteluvalvjan merkintöjä varten. M Pelaajan tekemien maalien lukumäärä. Ei RL-kilpailussa. S Pelaajan syöttämien maalien lukumäärä Turnausmutisissa tteluissa nämä pelaajakhtaiset tilastt (M, S) vidaan merkitä allekirjitusten jälkeen vain SSBL:lle lähetettäviin kappaleisiin. JOUKKUE A Ktijukkueen kapteenin tai timihenkilön allekirjitus JOUKKUE B Vierasjukkueen kapteenin tai timihenkilön allekirjitus PROTESTI Prtestin tekijän nimi ja jukkue (Hum. sarakkeeseen merkintä prtestista, myös syy merkittävä, ertumarien allekirjituksilla ja nimenselvennyksillä) ET-RAPORTTI Ertumarin nimi tai raprtin khde (Hum. sarakkeeseen merkintä raprtista, myös syy merkittävä, ertumarien allekirjituksilla ja nimenselvennyksillä EROTUOMARI Ertumarit allekirjittavat pöytäkirjan viimeisinä Peliaika ja kelln käyttö Peliaika: Turnausmutiset ttelut 3 * 15 min, jista klmannen erän klme viimeistä min tehkasta peliaikaa Erätauk ~ 2 min ( Humii kilpailusäännöt 40 ja Pelimaailmasäännöt) Yksittäiset ttelut 3 * 20 min tehkasta peliaikaa, jista klme viimeistä min tehkasta peliaikaa Jatkaika 5 min, js varsinaisen peliajan jälkeen tasan Erätauk 10 min Kelln pysäytetään: Turnausmutiset ttelut Maali Rangaistus Erän ja pelin lppuminen

Ertumarin näyttö (pii, pii,pii) Rangaistuslaukaus (kell ei käy) Yksittäiset ttelut Jkaisesta ertumarin vihellyksestä Kell käynnistetään: Vasta sitten, kun pall lähtee liikkeelle