TERVETULOA RIPPIKOULUUN

Samankaltaiset tiedostot
HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa rippikouluun!

RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta

laukaan seurakunta tervetuloa 2015!

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

laukaan seurakunta tervetuloa 2014!

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018!

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2020!

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään.

Tervetuloa rippikouluun!

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

#ripari2020. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

seurakunnan Rippikoulut

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

Tervetuloa rippikouluun!

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA


seurakunnan Rippikoulut

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Ilmoittaudu Rippikoulu

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019

Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2020

RIPPIKOULUT #ripari2020 #ripariylöjärvi YLÖJÄRVEN EV.LUT. SEURAKUNTA. Ilmoittaudu. viimeistään 3.11.

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan

Kirkollinen vihkiminen Kummina toimiminen Itsenäisesti ehtoolliselle Äänestäminen seurakuntavaaleissa 16v, ehdolle asettuminen 18v

R IPARI Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

Rippikoulu Kiipula

Ripari vuoden paras juttu!

HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020

Ilmoittaudu riparille

Akaan srk:n riparivuosi 2017

RIPARI 2019 PoRIn Alueen RIPPIkoulut vuonna 2019

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia.

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu

Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta

Tuusulan seurakunnan RIPPIKOULUT

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua!


Riparit Porvoon suomalainen seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Ripari on huippujuttu!

MIKKELIN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2015

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Rippikoulu pähkinänkuoressa Tietoisku: ehtoollisen vietto Tietoisku: muualla käyvät Vanhemman muistilista Riparipolku Yleiskuvaukset rippileireistä

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Ripari on huippujuttu!

Menovinkkilista Naarila 4

SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA. Tervetuloa mukaan!

RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~

Suuri ihme. Mirkko von Hintze, rippikoulupastori

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

Melontarippikoulu

Melontarippikoulu

Tervetuloa rippikouluun!

Kristillinen kasvatus. Rippikouluun! Rippikoulun sisältö

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017

RIPPIKOULUT. Sääksmäen seurakunnassa RIPARIT

Mirkko von Hintze, rippikoulupastori

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa

KOULULAISILLE! syksy kevät 2016

Transkriptio:

TERVETULOA RIPPIKOULUUN 2019

HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille nurmijärveläisille ensi vuonna 15 vuotta täyttäville kirkkoon kuuluville nuorille. Jos kaverisi ei saanut kirjettä, voit näyttää tämän esitteen myös hänelle! Tästä esitteestä löydät rippikoulujen paikat ja ajat, ilmoittautumisohjeet ja paljon muuta. Esitteen tiedot ja esite löytyy myös internetistä, osoitteesta www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu. Vaikka kävisit rippikoulun muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa, lue silti tämä esite ja ilmoittaudu, koska ennakkojakso koskee myös sinua. Vuonna 2019 rippikouluihin voivat osallistua vuonna 2004 tai sitä aiemmin syntyneet. Kirkkoherra voi antaa luvan rippikoulun käymiseen ja konfirmaatioon myös vuonna 2005 syntyneelle seurakuntamme jäsenelle. Kouluilla järjestetään rippikouluinfot 8. luokille pääsääntöisesti viikolla 41.

Rippikoulu on kokonaisuus Rippikoulu jakautuu kahteen vaiheeseen. Alkujaksolla tutustut oman seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmääsi. Sitä seuraa viikon mittainen opiskelujakso, joko leirillä tai päiväriparilla. Alkujaksoon kuuluu: 1) Rippikoulusunnuntai. 27.1. vietetään rippikoulusunnuntaita, jolloin kaikissa Nurmijärven kirkoissa (Rajamäki klo 10, Nurmijärvi klo 10, Klaukkala klo 12) järjestetään rippikoulumessu. Rippikoululaiset osallistuvat oman lähikirkkonsa messuun. 2) Seurakuntasafari. Safari on puoli päivää kestävä matka seurakunnan elämään ja toimintaan. Päivään kuuluu messu eli ehtoollisjumalanpalvelus, lounas ja kuusi seurakunnan toimintaa esittelevää toiminnallista rastia. Safari toteutetaan neljänä sunnuntaina Nurmijärven tai Klaukkalan kirkon ympäristössä. Kullekin rippikouluryhmälle on varattu oma safaripäivänsä. 3) Seurakunnan toimintaan osallistuminen. Sinun tulee käydä itsenäisesti kolmessa messussa ja kolmessa muussa seurakunnan tilaisuudessa. Saat tätä varten oman riparipassin riparisunnuntaina 27.1., jolloin saat myös ensimmäisen leimasi. Kesän riparilaisten tulee täyttää passinsa ennen leirin/päiväkoulun alkua. Talvileirien osanottajat voivat täydentää passiaan vielä leirijakson jälkeenkin ennen konfirmaatiota työntekijöiden ohjeiden mukaan. 4) Ryhmän omat tapaamiset. Ripariryhmäsi työntekijät kutsuvat sinut yhteisiin tapaamisiin ennen yhteistä viikkoanne. Nurmijärven seurakunnassa on päätetty, että kaikki rippikoululaiset voivat ensimmäisen tapaamisen jälkeen osallistua oman seurakunnan messuissa ehtoolliselle. Se ei ole pakollista. Voit keskustella asiasta vanhempien kanssa. Alkujakson kohdat 1-3 kuuluvat myös muualla rippikoulunsa suorittaville. Muualla käyville on varattu tilaa 3.2. KLA ja 10.3. NVI seurakuntasafareille.

Rippikoulukäytänteitä Jos et kuulu kirkkoon, se ei ole este rippikouluun tulemiselle. Muista merkitä asia ilmoittautumislomakkeeseen. Saat myöhemmin tarkemman tiedon siitä, miten sinun tulee toimia, jos haluat liittyä kirkkoon rippikoulun jälkeen. Nurmijärven seurakunnan rippileirit maksavat 130, pienryhmäriparista ja päiväriparista peritään ruokamaksu 20. Maksut kattavat vain osan rippikoulujen todellisista kuluista. Maksusta voi perustelluista syistä anoa etukäteen maksuvapautusta srk:n taloustoimistosta (Kirstaantie 5-7, kirkkoherranviraston yhteydessä) saatavalla lomakkeella. Mikäli käyt rippikoulusi muualla, esim. kristillisten järjestöjen leireillä, voit anoa seurakunnalta avustusta leirimaksun suorittamiseen (maksimissaan 110 ) vapaamuotoisella anomuksella. Hakemus osoitetaan rippikoulutyölle. Avustus on harkinnanvarainen. Pakottavista syistä johtuvat rippikouluryhmän vaihtotoiveet esitetään rippikouluvastaaville sähköpostitse osoitteeseen rippikoulu.nvi@evl.fi. Talvilomaleirien osalta muutostoiveista voi ottaa yhteyttä jo joulukuussa. Kesän ripareita koskevia muutostoiveita käsittelemme vasta viikosta 2 alkaen. Kaikki seurakuntamme rippikoulut ovat savuttomia ja päihteettömiä ja riparin onnistumiseksi kaikkien on sitouduttava yhteisiin pelisääntöihin.

Rippikouluun ilmoittautuminen Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautuminen tehdään yhdessä vanhempien/huoltajien kanssa. Tarvitset ilmoittautumista varten sekä oman että huoltajan toimivat sähköpostiosoitteet ja henkilötunnukset. Ilmoittautuminen alkaa 15.10. ja päättyy 4.11. Ilmoittautumislinkit ja yksityiskohtaiset ilmoittautumisohjeet löytyvät seurakunnan nettisivuilta www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu. Sivuilla on erilliset linkit Nurmijärven seurakunnan rippikouluun tuleville ja muualla rippikoulun käyville. Sinun tulee valita kuusi (6) sinulle ja perheellesi sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Ohjelma muodostaa näiden toiveiden pohjalta eri kriteereitä käyttäen sopivia ryhmiä. Ilmoittautumisaikana tehdyissä ilmoittautumisissa ilmoittautumisnopeudella ei ole merkitystä rippikoulupaikkojen jaossa. Voit esittää yhden kaveritoivomuksen, joka varmasti toteutuu. Kaveritoivetta varten ensimmäinen kavereista ilmoittautuu ja saa kaverikoodin (12 numeroa), jonka hän ilmoittaa kaverilleen. Toinen ilmoittautuvista kavereista täyttää muilta osin ilmoittautumislomakkeen ja liittää saamansa koodin ilmoittautumis-lomakkeessa varattuun kohtaan. Kun käytät kaverikoodia, sinulta ei kysytä rippikouluvaihtoehtoja, vaan ne ovat automaattisesti samat kuin ystävälläsi, jolta sait koodin. Tarkista, että huoltajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein! Rippikoulun maksulinkki lähetetään sähköpostitse noin kuukautta ennen leiriä. Kehitysvammaisille nuorille järjestetään Nurmijärven rovastikunnassa erityisrippikoululeiri. Ennakkoviikonloppu 16.-17.3. ja leiri 3.-7.8. Leiri pidetään Nurmijärven seurakunnan leirikeskuksessa Sääksissä, ja konfirmaatio on Nurmijärven kirkossa sunnuntaina 11.8. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kehitysvammaistyön pastori Päivi Säämänen, paivi.saamanen@eteva.fi, p. 040 304 7834. Vuoden 2019 rippikoulut aikatauluineen löytyvät tämän kutsukirjeen takakannen sisäsivulta. Lisää infoa leiripaikoista löytyy nettisivuiltamme.

Elämän siiville Yläaste on itsenäistymisen aikaa, suurten kysymysten aikaa. Rippikoulu tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa elämää ja itselle tärkeitä asioita uudella tavalla. Kysymykset Kuka minä olen ja mitä minä elämältä haluan johtavat edelleen perimmäisiin kysymyksiin elämän tarkoituksesta ja Jumalasta. Nuo kysymykset ovat tärkeitä kysymyksiä. Rippikoulussa niitä saa kysyä, ja rippikoulussa niihin saa yhdessä toisten kanssa etsiä vastausta. Samalla rippikoulu on myös muuta. Se on yhdessä olemista, leikkimistä ja laulamista, se antaa mahdollisuuden riehaantua ja rauhoittua, tutustua uusiin ihmisiin ja kerätä mahtavia elämyksiä. Tervetuloa mukaan rippikouluun! Rippikouluterveisin Johannes ja Timo RIPPIKOULUTYÖ www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu rippikoulu.nvi@evl.fi Johannes Haapalainen Timo Liimatta Pastori Nuorisotyönohjaaja 050 541 7061 040 566 1475

VUODEN 2019 RIPPIKOULUT RIPPIKOULU SRK-SAFARI KONFIRMAATIO Piispala 1, 18.-24.2. 3.2. KLA 5.5. KLA 12 Sääksi 1, 17.-22.2. 3.2. KLA 5.5. NVI 10 Sääksi 2, 5.-7.4. & 18.-22.4. 3.2. KLA 19.5. RKI 10 Nuuksio 1, 3.-9.6. 3.2. KLA 16.6. RKI 12 Piispala 2, 3.-9.6. 10.2. NVI 16.6. KLA 11 Päiväripari 1 (Kla), 3.-9.6. 3.2. KLA 9.6. KLA 12 Sääksi 3, 3.-9.6. 10.2. NVI 16.6. NVI 14 Piispala 3, 9.-15.6. 10.2. NVI 16.6. KLA 15 Nuuksio 2, 10.-16.6. 10.2. NVI 30.6. NVI 10 Pienryhmä, 10.-16.6. 10.2. NVI 16.6. NVI 10 Päiväripari 2 (Nvi), 10.-16.6. 10.2. NVI 16.6. NVI 10 Enä-Seppä 24.-30.6. 10.2. NVI 7.7. NVI 10 Nuuksio 3, 24.-30.6. 3.3. KLA 7.7. KLA 12 Sääksi 4, 29.6.-5.7. 3.3. KLA 7.7. NVI 14 Pilistvere (Viro) 2.-8.7. 3.3. KLA 21.7. RKI 12 Sääksi 5, 6.-12.7. 3.3. KLA 14.7. KLA 12 Elämännokka 1, 10.-16.7. 3.3. KLA 21.7. NVI 10 Sääksi 6, 13.-19.7. 3.3. KLA 21.7. KLA 12 Elämännokka 2, 16.-22.7. 10.3. NVI 28.7. KLA 12 Sääksi 7, 20.-26.7. 10.3. NVI 28.7. RKI 12 Elämännokka 3, 23-29.7 10.3. NVI 4.8. RKI 12 Sääksi 8, 27.7-2.8 10.3. NVI 4.8. NVI 10 Bergvik 1, 30.7-5.8. 10.3. NVI 11.8. KLA 12

nurtsinnuoret nurtsinnuoret ripari.fi #ripari2019 www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu RIPPIKOULUTYÖ www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu rippikoulu.nvi@evl.fi