KENTTÄ- KOULUTUS EROTUOMAREIDEN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku

Rikkeen edellytykset

OHJE / PELIOHJE 1 (5) TUOTE: Jalkapallopeli SISÄLTÖ PIKAOHJE

SÄHKÖ- PYÖRÄTUOLI- JALKAPALLO

Aika: Perjantai Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

Aurinkolahti Beachfutiksen säännöt 2015

Suomen Palloliiton Tampereen piiri järjestää tuttuun tapaan Kaikki Pelissä koulufutsal kilpailun Tampereen piirin alueen kouluille.

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

PELINOHJAAJA. Valioerotuomari

Sääntö 11 Paitsio. Erotuomarin peruskurssi. Aktiivinen osallistuminen peliin. + = Rikkomus. Paitsioasema

Beachfutiksen säännöt 2015

Sääntö 5: EROTUOMARI SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA

Aurinkolahti Beachfutis 2015 säännöt. 1. Pelikenttä. 2. Pelipallo. 3. Peliaika. 4. Pelaajien lukumäärä. 5. Pelaajien varusteet. 6.

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

SUOMEN PALLOLIITTO ON KÄÄNTÄNYT JALKAPALLOSÄÄNNÖT SUOMEKSI

FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA

pelinohjaajan käsikirja

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

FC Honka P09 -turnaus

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa järjestys seuraavasti:

SÄÄNTÖMUUTOKSIA / TARKENNUKSIA 2013

Headset-järjestelmän yleiset käyttöohjeet

SÄÄNNÖT TAKTINEN JALKAPALLOPELI 1.0 SISÄLLYS LUETTELO

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

PAIKKA: Salmisaaren Liikuntakeskus (Energiakatu Helsinki)

Marja-Vantaa -turnaus

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Sääntö 1: PELIKENTTÄ SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

CHAMPIONS CUP

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat:

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa lähtien).

Kello Näytösottelut sekä joukkueiden höntsäpelit. Kello Iltabileet Poroholman leirintäalue, Ruormiehen terassi sekä Blomqvistin taverna

Kaikki Pelissätehtäväkortit

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

2 EROTUOMARIN KÄSIKIRJA

Futsalin INTERSPORT-liiga

Mikäli sinulta jää kierros väliin, niin ei hätää - voit silti jatkaa pelaamista: pidämme oletusvaihtoehtoa valintanasi.

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

SJPL JÄÄPALLON SÄÄNTÖKIRJA, INTERNET VERSIO. Suomen Jääpalloliitto r.y. Finlands Bandyförbund r.y. SJPL r.y. FBYF r.y. Kuva: Fjalle Åsten 1950 luvulla

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

KIELLETTY PELI JA EPÄURHEILIJAMAINEN KÄYTÖS

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

Transkriptio:

Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia. Erotuomarin rankaisuoikeus on voimassa myös tauo(i)lla.

Sääntö 7 Ottelun kesto Peliajan lisääminen Erotuomari lisää peliaikaa kummallakin puoliajalla seuraaviin tapahtumiin kuluvan ajan verran: pelaajavaihdot loukkaantuneiden pelaajien arviointi ja siirto pelin viivyttäminen henkilökohtaiset rangaistukset muut mahdolliset syyt esim. ns. juomatauot Peliin kuuluvista tilanteista, kuten maaleista, rajaheitoista jne annetaan lisäaikaa vain, jos näistä aiheutuu kohtuutonta viivettä. Kun mahdollinen lisäaika on pelattu, on peliä jatkettava vain rangaistuspotkun suorittamiseksi.

Sääntö 7 Ottelun kesto Juomatauot Mahdolliset juomatauot toteutetaan kilpailun järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Juomatauon ajaksi kelloa ei pysäytetä, vaan erotuomari ottaa viivytyksen huomioon määräämässään lisäajassa.

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Alkupotku Tapa pelin aloittamiseksi tai jatkamiseksi: ottelun alussa hyväksytyn maalin jälkeen toisen puoliajan alussa tarvittaessa jatko-ottelun puoliaikojen alussa

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Pelin jatkaminen Alkupotkun lisäksi muita pelinjatkamistapoja ovat vapaapotkut (suora ja epäsuora), rangaistuspotku, rajaheitto, maalipotku, kulmapotku (säännöt 13-17) ja erotuomaripallo. Jos sääntörikkomus tapahtuu pallon ollessa poissa pelistä, peliä jatketaan pelikatkon aiheuttaneen tapahtuman mukaisesti.

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Ottelun aloittaminen Ennen ottelun alkua: Suoritetaan arvonta kolikonheitolla Voittanut joukkue saa valita kenttäpuolen, jolla aloittaa ottelun Hävinnyt joukkue potkaisee alkupotkun Voittanut joukkue aloittaa toisen puoliajan Tauon jälkeen joukkueet vaihtavat kenttäpuolia

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Alkupotku Milloin Mistä Miten Pallo pelissä Kanssapelaajat Vastapelaajat Paitsio Suoraan maali Ottelun ja puoliaikojen aloittamiseksi ja hyväksytyn maalin jälkeen Liikkumatta keskipisteessä Potkaistaan Potkaistu ja selvästi liikkuu Omalla kenttäpuolellaan Omalla kenttäpuolellaan ja 9,15 m pallosta Ei mahdollinen Hyväksytään vastajoukkueen maaliin

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Erotuomaripallo Erotuomaripallo on pelinjatkamistapa silloin, kun peli on katkaistava syystä, jota ei ole erikseen säännöissä mainittu. Esimerkiksi: vakavasti loukkaantunut pelaaja ulkopuolinen häiriötekijä kentällä Erotuomaripallo suoritetaan aina pallon paikasta pelin katkaisuhetkellä (pl. maalialue).

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Erotuomaripallo Erotuomaripallo uusitaan, jos pallo koskee pelaajaa ennen osumistaan maahan. Jos pallo menee maaliin koskematta vähintään kahta pelaajaa, maalia ei hyväksytä ja peliä jatketaan maalipotkulla, jos pallo menee vastustajan maaliin kulmapotkulla, jos pallo menee omaan maaliin

Sääntö 8 Pelin aloittaminen ja jatkaminen Erotuomaripallo Milloin Mistä Miten Pallo pelissä Kanssapelaajat Vastapelaajat Paitsio Suoraan maali Esim. Peli katkaistu kun peli syystä, katkaistaan jota ei syystä, ole säännöissä jota ei ole määrätty säännöissä mainittu Pallon paikasta, pelin kun peli katkaisuhetkellä katkaistiin (maalialuepoikkeus) Pudotetaan Erotuomari pudottaa vyötärön vyötärön korkeudelta korkeudelta maahan Kun Pallo koskettaa pelialustaa Ei määrätty määritelty Ei määrätty määritelty Ei mahdollinen (erotuomari syöttäjänä ) Ei suoraan mahdollinen, potkaistuna vaatii kahden omaanpelaajan eikä vastajoukkueen kosketuksen maaliin.

Sääntö 9 Pallo pelissä ja poissa pelistä Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 9 Pallo pelissä ja poissa pelistä Pallo poissa pelistä Pallo on poissa pelistä, kun: koko pallo on ylittänyt maali-, pääty- tai sivurajan joko maassa tai ilmassa kun erotuomari on katkaissut pelin 2 3 4 5 R A J A 1 P E L I K E N T T Ä

Sääntö 9 Pallo pelissä ja poissa pelistä Pallo pelissä Pallo on pelissä koko muun ajan, myös kun se: kimpoaa takaisin kentälle kulmalipusta tai maalin kehyksistä osuu pelikentällä olevaan erotuomariston jäseneen Pelinjatkamistavoissa määrätään erikseen, koska pallo on tullut peliin.

Sääntö 9 Pallo pelissä ja poissa pelistä Merkitys Vain jos pallo on ollut rikkomuksen aikaan pelissä, erotuomari voi tuomita vapaa- tai rangaistuspotkun. Muuten jatketaan pelikatkon aiheuttamalla tavalla Pelaajaa voi silti varoittaa tai poistaa kentältä

Sääntö 10 Ottelun lopputuloksen määrittäminen Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 10 Ottelun lopputuloksen määrittäminen Hyväksyttävä maali Maali on tehty kun koko pallo on ylittänyt maalirajan maalitolppien välistä ja poikkipalkin alta edellyttäen, että maalin tehnyt joukkue ei ole rikkonut sääntöjä juuri ennen maalintekoa

Sääntö 10 Ottelun lopputuloksen määrittäminen Koko pallo maalissa Ei maali Ei maali Maali

Sääntö 10 Ottelun lopputuloksen määrittäminen Potkut rp-pisteeltä Yksi tapa ottelun tai otteluparin voittajan määrittämiseksi on potkut rangaistuspotkupisteeltä. vain ottelun päättyessä pelikentällä olevat voivat osallistua poikkeus: loukkaantunut maalivahti (jos vaihto-oikeutta jäljellä) ja tilapäisesti kentän ulkopuolella olevat potkuihin osallistuu yhtä monta pelaajaa molemmilta joukkueilta erotuomari arpoo kolikolla: maalin, johon potkut potkaistaan aloittavan joukkueen; oikein arvannut saa valita Tarkemmat ohjeet ns. rangaistuspotkukilpailuun löytyvät sääntökirjasta.