Maatilan osoite Maatilan sijaintikunta Kuntanumero Kuntaosa. Postinumero ja toimipaikka Päätilan sijaintikylä Päätilan nimi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maatilan osoite Maatilan sijaintikunta Kuntanumero Kuntaosa. Postinumero ja toimipaikka Päätilan sijaintikylä Päätilan nimi"

Transkriptio

1 MAATILALOMAKE 2013 Lnro 101A Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. 1. MAATILAA KOSKEVAT PERUSTIEDOT Maatilan yritysnimi Tilatunnus Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään Korjaa virheet ja merkitse puuttuvat tiedot. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla haku ja täyttöohjeen mukaisesti. Maatilan osoite Maatilan sijaintikunta Kuntanumero Kuntaosa Postinumero ja toimipaikka Päätilan sijaintikylä Päätilan nimi Tila hukkakaurarekisterissä Juridinen muoto Tilalla harjoitetaan alkutuotannon tuotteiden suoramyyntiä kyllä ei Maatilan päätuotantosuunta 2. YMPÄRISTÖTUEN, LUONNONHAITTAKORVAUKSEN JA ELÄINTEN HYVINVOINNIN TUEN TIETOJA Ympäristötuen sitoumus päättyy, tilatyyppi Ympäristötuen lisätoimenpiteet Luonnonhaittakorvauksen sitoumus päättyy Luonnonhaittakorvauksen lisäosan sitoumus päättyy, tilatyyppi Eläinten hyvinvoinnin tuen lisäehdot (ks. esitäytettyjen koodien selitteet Täyttöohjeet 2013) Eläinten hyvinvoinnin tuen sitoumus päättyy, tilatyyppi 3. KANSALLISTEN NAUTATUKIEN JA EU:N NAUTAELÄINPALKKIOIDEN TIETOJA Tilalla on voimassaoleva osallistumisilmoitus nautarekisterin perusteella määräytyviin kansallisissa nautatuissa EU:n nautaeläinpalkkioissa nautojen eläinyksikkötukeen teurastettujen hiehojen, sonnien ja härkien tukeen lypsylehmäpalkkioon nautapalkkioon sonneille, härille, emolehmille ja emolehmähiehoille Nautatukien ja palkkioiden hakijaksi ei voi ilmoittautua tällä lomakkeella. Hakijaksi ilmoittaudutaan osallistumisilmoituksella 144, ja sen voimassaolo perutaan lomakkeella SIKA JA SIIPIKARJATALOUDEN TUEN SEKÄ KOTIELÄINTILAN HEHTAARITUEN TIETOJA Tilan sika ja siipikarjatalouden vahvistettu viitemäärä on tuotannosta irrotetussa tuessa ey Kotieläintilan hehtaarituen vahvistettu enimmäisala on ha 5. TÄYDENTÄVIEN EHTOJEN TIETOJA (Esitäytetyt tiedot on tarkastettava ja tarvittaessa korjattava) Tilalla harjoitetaan automaattilypsyä ("lypsyrobotti") kyllä ei 6. MAANKÄYTTÖLAJIEN PINTA ALAT (Esitäytetyt pinta alat on tarkastettava. Jos esitäytettyihin tietoihin on tullut muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna, on sarakkeeseen korjattava mukainen uusi tieto.) Maankäyttölaji Maankäyttölaji ha ha ha ha Tonttimaa Metsämaa (mukaan lukien rakennuspaikka) Muu käyttöalue (pois lukien pelto ja puutarha, luonnonlaidun ja Tie, kitu ja joutomaa niitty)

2 7. TILALLA OLLEET KOTIELÄIMET Tässä ilmoitetaan maatilalla olleet kotieläimet. Mahdollinen tuotantotauko merkitään rastilla eläimille, joiden kohdalla kyseinen ruutu on. Tällöin eläinten kohdalle ei tule lukumäärää. SIAT Emakot Eläimiä 1.4. kpl SIIPIKARJA vähintään kerran porsineet emakot Kanat kanat emakoiksi tarkoitetut nuoret siat, ensikot kananpoikaset Siitoskarjut karjut ja karjuiksi tarkoitetut siat Siitoskukot (emakoiden ja siitoskarjujen elopaino 50 kg ja yli) Broilerit broileriemot Porsaat elopaino alle 20 kg broilerit Siat elopaino 20 alle 50 kg Kalkkunat kaikki Lihasiat elopaino 50 alle 80 kg Muu siipikarja HEVOSET Hevoset elopaino 80 kg ja yli 8. TIETOJEN LUOVUTUS yhteismäärä, kaikki rodut, ml. varsat Jollei laissa maaseutuelinkeinohallinnon tietojärjestelmästä (284/2008) toisin säädetä, tietojen ja asiakirjojen julkisuuteen, niiden luovuttamiseen ja luovuttamisesta perittäviin maksuihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettua lakia (621/1999) ja henkilötietojen käsittelyyn henkilötietolakia (523/1999). Eläimiä 1.4. kpl A. Ensisijaisen viljelijän / yhteyshenkilön yhteystiedot saa luovuttaa markkinointitarkoituksiin (koskee tietoja lomakkeella 101D). B. Ensisijaisen viljelijän / yhteyshenkilön yhteystiedot saa luovuttaa neuvonnallisiin tarkoituksiin (koskee tietoja lomakkeella 101D). Tuotantotauko Tuotantotauko 9. PUOLISON VALTUUTUS A. Valtuutamme toisemme siten, että kummallakin meistä puolisoista on oikeus allekirjoittaa yksin vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemukset ja niihin liittyvät asiakirjat. B. Valtuutan puolisoni yksin allekirjoittamaan vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemukset ja niihin liittyvät asiakirjat. Valtuuttajien nimet ja syntymäajat (tekstaten) Valtuuttajan nimi ja syntymäaika (tekstaten) 10. YHTYMÄN, YHTEISÖN JA KUOLINPESÄN VALTUUTUS (tällä valtuutuksella korvaamme erillisen valtakirjan jättämisen) Valtuutan puolestani (nimi/nimet tekstaten) allekirjoittamaan vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemukset ja niihin liittyvät asiakirjat. Tuet maksetaan 101D lomakkeella ilmoitetulle tilille. Valtuutuksen allekirjoittajana ymmärrän, että hakemuksessa annetut tiedot ovat minua sitovia. Valtuuttajien nimet ja henkilötunnukset (tekstaten) 11. ALLEKIRJOITUS Vakuutan tällä lomakkeella olevat tiedot oikeiksi. Kaikkien omistajien allekirjoitukset ja nimenselvennykset tai erillinen valtakirja. Allekirjoituksella hyväksyn mahdollisen 9. ja 10. kohdan valtuutuksen sekä MYEL vanhuuseläkettä koskevien tietojen tarkistamisen. VILJELIJÄTUKIHAKU 2014 Viljelijätukihaun lomakkeet ovat saatavissa internetistä osoitteesta Suomi.fi/lomakkeet, oppaat osoitteesta Mavi.fi ja peruslohkokartat Vipupalvelusta. Ilmoita tässä, jos haluat materiaalin postitse vuonna Materiaalia ei postiteta, jos merkintää ei ole tehty. Haluan viljelijätukihakumateriaalin postitse vuonna 2014.

3 TUKIHAKEMUS 2013 Lnro 101B Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla hakuja täyttöohjeen mukaisesti. Vakuutus tarkastusluetteloiden mukaisesta tarkastuksesta. Koskee lomakkeita 101A, 101B, 101D, 102A, 102B, 102C, 117, 103A, 103B ja 103C Päivämäärä Allekirjoitus ja nimenselvennys Tuenhakija (ks. Täyttöohjeet 2013) Tilatunnus 1. TUKIHAKEMUS Haen seuraavien tukien maksamista (rasti ruutuun): KAIKKI TUKIALUEET (A C4) A. Tilatuki F. Tärkkelysperunapalkkio B. Luonnonhaittakorvaus (LFA) G. Sokerijuurikkaan kansallinen tuki Sitoumuksen antavan rastitettava: H. Eläinten hyvinvoinnin tuki (EHT) Annan luonnonhaittakorvaussitoumuksen vuonna Ilmoitan jatkavani vuonna 2008 annetun vanhan sitou Samalla sitoudun viljelemään tilaani ja noudattamaan muksen noudattamista yhdellä vuodella asti. tuen saamisen ehtoja viiden vuoden ajan ensimmäisestä luonnonhaittakorvauksen maksupäivästä lähtien. I. Sika ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki C. LFA:n kansallinen lisäosa Täytä lomake 176, jos annat uuden sitoumuksen. A B TUKIALUEET D. Ympäristötuki (YMP) ja/tai maatalouden ympäristötuen erityistuet J. Kotieläintilan hehtaarituki Ilmoitan jatkavani vuonna 2008 annetun vanhan sitoumuksen noudattamista yhdellä vuodella asti. K. Etelä Suomen erikoiskasvituki Täytä lomake 218M alkuperäisrotujen kasvattamisen erityistuen maksamista varten. Täytä lomake 215M tai 215U luonnonmukaisen kotieläintuotannon erityistuen maksamista varten mennessä. Tee muutokset lisätoimenpiteisiin vuoden 2008 ympäristötuen sitoumukseen lomakkeella 438. C TUKIALUEET L. Pohjoinen hehtaarituki (C1 C4) E. Valkuais ja öljykasvipalkkio M. Nuorten viljelijöiden tuki (C1 C4) N. Yleinen hehtaarituki (C2 C4) VIRANOMAISEN VASTAANOTTAMAT LOMAKKEET (viranomaisen merkinnät) Lnro 101A Lnro 102A Lnro 103A Lnro 176 Lnro 188 Lnro 101C Lnro 102B Lnro 103B Lnro 176A Liitekarttoja kpl Lnro 101D Lnro 102C Lnro 438 Lnro 111 Vuokrasopimuksia kpl

4 2. ALLEKIRJOITUS Varmista ennen allekirjoitusta, että olet rastittanut kohtaan 1 kaikki tuet, joita haet. Euroopan maatalouden tukirahastosta ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta maksetut tuet on vuosittain julkaistava internet hakupalvelussa oikeushenkilöiden osalta. Tietoja ei julkaista luonnollisten henkilöiden eikä pelkästään kansallisesti rahoitettujen tukien osalta. Tukitietoja voidaan käyttää muun muassa tutkimustoiminnassa. Lisäksi Euroopan unionin ja jäsenvaltioiden tarkastus ja tutkintaelimet voivat käsitellä tuensaajien henkilö ja tukitietoja. Viljelijän/yhteyshenkilön on annettava tukihakemusta koskevat selvityspyynnöt, tallennusilmoitukset, kuulemiskirjeet yms. tiedoksi muille hakijaosakkaille, omistajille, yhtiömiehille yms. Tiedoksiantovelvollisuuden laiminlyövä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen (Hallintolaki (434/2003) 56, 57 ja 68 ). Jos viljelijällä on turvakielto, tietoa henkilön kotikunnasta, asuinpaikasta, tilapäisestä asuinpaikasta, postiosoitteesta tai vastaavasta muusta osoitteesta ei luovuteta kuin viranomaisille. Viljelijällä on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on tallennettu maataloushallinnon rekisteriin. Pyynnön voi esittää kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle kirjallisesti tai suullisesti. Vakuutan tällä lomakkeella ja sitä seuraavissa liitteissä antamani tiedot oikeiksi. Samalla ilmoitan saaneeni tietooni hakemuksessa hakemieni tukien myöntämisen edellytykset ja virheellisistä tiedoista aiheutuvat tukien menetykset. Olen tietoinen siitä, että toimivaltainen viranomainen voi suorittaa tilallani tarkastuksen ennalta ilmoittamatta. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys. 3. HAKEMUKSEN LIITTEET Kirjoita tilatunnus ja päivämäärä jokaiseen liitteeseen. liitekartta kpl hampun vakuustodistus kpl vuokrasopimus kpl selvitys muista viljeltävistä tiloista kpl valtakirja yhteisön, yhtymän tai kuolinpesän jäseniltä kpl selvitys tilan hallinnan muutoksista kpl valtakirja asiamiehen valtuuttamiseksi kpl selvitys muista yrityksistä kpl kpl kpl 4. LISÄTIETOJA (tai liite) Esim. ilmoitus erityistukioikeuden käytöstä.

5 Puolison nimi, jos hakijana luonnollinen henkilö 2) Osallinen on MYEL vanhuuseläkkeellä 3) Puolison nimi, jos hakijana luonnollinen henkilö 2) Osallinen on MYEL vanhuuseläkkeellä 3) Maatilan osalliset 2013 Lnro 101D Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle, kun edellisen vuoden tietoihin on tullut muutoksia, esitäytetyissä tiedoissa on korjattavaa tai tietoja puuttuu. Ilmoita ehdottomasti muutoksista. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla haku ja täyttöohjeiden mukaisesti. Lomake vastaanotettu, pvm Dnro Vastaanottaja Liitteitä, kpl Tallentajan nimikirjaimet ja pvm Tilatunnus Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. 1. MAATILAN OSALLISEN ROOLIT Henkilö on osallisena seuraavilla rooleilla (esitäytetyt tiedot tarkastettava ja korjattava) Ensisijainen viljelijä/yhteyshenkilö Muu viljelijä Omistaja 1) Ei enää osallisena 2. OSALLISEN MUUT TIEDOT Henkilön, kuolinpesän, yhtymän tai yhteisön nimi Henkilötunnus Y tunnus Jakeluosoite Postinumero ja toimipaikka Verotuskunta Puhelin 1 Puhelin 2 Juridinen muoto Sähköpostiosoite Kieli Pankkitilin (IBAN) numero (tarvitaan vain tuenhakijalta) Pankin BIC koodi Osallisen kotipaikka ja osoitetiedot on pidettävä salassa maistraatin määräämän turvakiellon perusteella. 4) Turvakiellon päättymispäivämäärä / MAATILAN OSALLISEN ROOLIT Henkilö on osallisena seuraavilla rooleilla (esitäytetyt tiedot tarkastettava ja korjattava) Ensisijainen viljelijä/yhteyshenkilö Muu viljelijä Omistaja 1) Ei enää osallisena 2. OSALLISEN MUUT TIEDOT Henkilön, kuolinpesän, yhtymän tai yhteisön nimi Henkilötunnus Y tunnus Jakeluosoite Postinumero ja toimipaikka Verotuskunta Puhelin 1 Puhelin 2 Juridinen muoto Sähköpostiosoite Kieli Pankkitilin (IBAN) numero (tarvitaan vain tuenhakijalta) Pankin BIC koodi Osallisen kotipaikka ja osoitetiedot on pidettävä salassa maistraatin määräämän turvakiellon perusteella. 4) Turvakiellon päättymispäivämäärä /.20 1) Jos kysymyksessä kuolinpesä, yhtymä tai muu yhteisö, ks. Täyttöohjeet ) Merkitään vain, jos tukien hakemisen kannalta tarvitaan puolison nimeä täyttämään esim. ikäedellytystä. Puolison osalta täytyy antaa erilliset osallistiedot, elleivät ole esitäytettynä. 3) Maatalousyrittäjien eläkelainsäädännössä tarkoitettu vanhuuseläke on alkanut tai aikaisemmin. 4) Liitteenä on toimitettava kopio maistraatin tekemästä turvakieltopäätöksestä. Jos päättymispäivämäärä on esitäytetty ja tieto edelleen pitää paikkansa, maistraatin päätöstä ei tarvitse liittää mukaan.

6 Puolison nimi, jos hakijana luonnollinen henkilö 2) Osallinen on MYEL vanhuuseläkkeellä 3) Puolison nimi, jos hakijana luonnollinen henkilö 2) Osallinen on MYEL vanhuuseläkkeellä 3) Tilatunnus 1. MAATILAN OSALLISEN ROOLIT Henkilö on osallisena seuraavilla rooleilla (esitäytetyt tiedot tarkastettava ja korjattava) Ensisijainen viljelijä/yhteyshenkilö Muu viljelijä Omistaja 1) Ei enää osallisena 2. OSALLISEN MUUT TIEDOT Henkilön, kuolinpesän, yhtymän tai yhteisön nimi Henkilötunnus Y tunnus Jakeluosoite Postinumero ja toimipaikka Verotuskunta Puhelin 1 Puhelin 2 Juridinen muoto Sähköpostiosoite Kieli Pankkitilin (IBAN) numero (tarvitaan vain tuenhakijalta) Pankin BIC koodi Osallisen kotipaikka ja osoitetiedot on pidettävä salassa maistraatin määräämän turvakiellon perusteella. 4) Turvakiellon päättymispäivämäärä / MAATILAN OSALLISEN ROOLIT Henkilö on osallisena seuraavilla rooleilla (esitäytetyt tiedot tarkastettava ja korjattava) Ensisijainen viljelijä/yhteyshenkilö Muu viljelijä Omistaja 1) Ei enää osallisena 2. OSALLISEN MUUT TIEDOT Henkilön, kuolinpesän, yhtymän tai yhteisön nimi Henkilötunnus Y tunnus Jakeluosoite Postinumero ja toimipaikka Verotuskunta Puhelin 1 Puhelin 2 Juridinen muoto Sähköpostiosoite Kieli Pankkitilin (IBAN) numero (tarvitaan vain tuenhakijalta) Pankin BIC koodi Osallisen kotipaikka ja osoitetiedot on pidettävä salassa maistraatin määräämän turvakiellon perusteella. 4) Turvakiellon päättymispäivämäärä / LISÄTIETOJA Viljelijän/yhteyshenkilön on annettava tukihakemusta koskevat selvityspyynnöt, tallennusilmoitukset, kuulemiskirjeet yms. tiedoksi muille hakijaosakkaille, omistajille, yhtiömiehille yms. Tiedoksiantovelvollisuuden laiminlyövä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen (Hallintolaki (434/2003) 56, 57 ja 68 ). 4. ALLEKIRJOITUS Vakuutan tällä lomakkeella olevat tiedot oikeiksi. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys 1) Jos kysymyksessä kuolinpesä, yhtymä tai muu yhteisö, ks. Täyttöohjeet ) Merkitään vain, jos tukien hakemisen kannalta tarvitaan puolison nimeä täyttämään esim. ikäedellytystä. Puolison osalta täytyy antaa erilliset osallistiedot, elleivät ole esitäytettynä. 3) Maatalousyrittäjien eläkelainsäädännössä tarkoitettu vanhuuseläke on alkanut tai aikaisemmin. 4) Liitteenä on toimitettava kopio maistraatin tekemästä turvakieltopäätöksestä. Jos päättymispäivämäärä on esitäytetty ja tieto edelleen pitää paikkansa, maistraatin päätöstä ei tarvitse liittää mukaan.

7 TUKIHAKEMUKSEN PERUSLOHKOLOMAKE 2013 Lnro 102A Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään Tarkista ja korjaa esitäytetyt tiedot, jotka ovat vuoden 2012 tukihakemuksesta. Lisää uudet, hallintaasi tulleet lohkot tälle lomakkeelle. Ilmoita jaot, yhdistämiset ja maatalouskäytöstä poistuneet lohkot myös lomakkeella 102C. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla. Yliviivaa poistuneet lohkot ja mitätöi tyhjät rivit poikkiviivalla. Jos muutoksia tapahtuu jälkeen ja haluat lohkon hyväksytyksi vuoden 2013 pinta alatukihakuun, ilmoita niistä viimeistään Jos ilmoitat lohkon jälkeen, lohko ei sisälly vuoden 2013 pinta alatukihakuun, mutta tiedot otetaan huomioon vuoden 2014 pinta alatukihaun esitäytössä. Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. Tuenhakija Tilatunnus 102A lomakkeita yhteensä 1. PERUSLOHKOTIEDOT A B C D E F G H I J K L Peruslohkon 4) 5) Lohko 6) tukikelpoisuus Tilatukiominaisuus sijaitsee Peruslohkon tunnus Peruslohkon nimi Tuenhakijan ilmoittama pinta ala 2012, ha Digitoitu pinta ala, ha 1) 2) Tuenhakijan ilmoittama pintaala 2013, ha (2:n desim. tarkk.) 3) Maankäyttö laji LFA YMP Pohj. hehtaarituet pohjavesialueella Natura alueella Peruslohkolla olevat erityistukisopimukset 7) Peruslohko yhteiskäytössä Hukkakaurarekisterin tilanne 8) Tuenhakijan ilmoitus hukkakaurasta 9)

8 YHTEENSÄ Luonnonhaittakorvauksen ensimmäisen sitoumusvuoden ala (vertailuala), ha 2. ALLE 0,05 HEHTAARIN REKISTERÖIMÄTTÖMÄT LOHKOT Ympäristötuen ensimmäisen sitoumusvuoden ala (vertailuala), ha Hallinnassani on alle 0,05 hehtaarin rekisteröimättömiä lohkoja, jotka ovat maatalouskäytössä. Sitoudun ilmoittamaan lohkojen sijainnin viranomaisille pyydettäessä. 1) Esitäytetty viimeisin digitoitu pinta ala. Jos sarake on tyhjä, ks. Täyttöohjeet ) Ilmoita peruslohkon pinta ala, jota käytät vuoden 2013 tukihaussa. Saraketta ei saa jättää tyhjäksi. 3) 1 = pelto, 2 = luonnonlaidun ja niitty, 3 = metsämaa, 4 = tie, kitu tai joutomaa, 5 = muu alue 4) x = lohko on tukikelpoinen. Uusissa lohkoissa valitse LFA tai YMP sarakkeeseen seuraavista: A = alkuperäinen sitoumuslohko, B = sitoumuksen ulkopuolelta tullut lohko yli 65 v. viljelijältä, C = lohko on tullut hallintaani kiinteistönmuodostamislain mukaisessa tilusjärjestelyssä, D = muu peruste (tarkenna kohdassa Lisätietoja), E = en hae lohkolle tukikelpoisuutta 5) A = pelto, B = pysyvä laidun, D = muussa kuin maatalouskäytössä oleva ala, E = metsämaa 6) 1 = peruslohko sijaitsee osittain tai kokonaan Natura alueella tai 1 tai 2 luokan pohjavesialueella. 2 = lohko ei sijaitse ao. alueella. Jos sarake on tyhjä, tietoa ei ole saatavilla. ks. Täyttöohjeet ) Merkitse rasti, jos useampi kuin yksi viljelijä ilmoittaa peruslohkolle kasvulohkoja 8) 1 = lohko vapaa hukkakaurasta, 2 = ei hukkakauraa, 1. vuoden tarkastus, 3 = vähäinen saastunta, 4 = voimakas saastunta 9) 1 = ei hukkakauraa, 2 = ei hukkakauraa/tilaan hukkakaurattomuustarkastuksen, 3 = vähäinen saastunta, 4 = voimakas saastunta Tuenhakijalla on hukkakauran ilmoittamisvelvollisuus. Lisätietoja (tai liite) 3. ALLEKIRJOITUS Vakuutan edellä olevat tiedot oikeiksi. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys.

9 TUKIHAKEMUKSEN KASVULOHKOLOMAKE 2013 Lnro 102B Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla. Mitätöi tyhjät rivit poikkiviivalla. TarkIsta, että peruslohkolle ilmoittamasi kasvulohkojen yhteispinta ala on yhtä suuri kuin peruslohkon pinta ala. Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tuenhakija Tilatunnus Lomakkeita (102B) on palautettu yhteensä Tämän lomakkeen järjestysnumero Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. 1. KASVULOHKOTIEDOT 2. VILJELYTIEDOT O P Q R S T U V W X Y Rivin nro Peruslohkon tunnus Peruslohkon nimi Kasvulohkon tunnus Kasvulohkon pinta ala, ha (2:n desim. tarkk.) Viljeltävä kasvi, 1) perunan käyttötarkoitus tai erityiskäyttö Lajike 2) 3) Kylvösiemenen laatu 4) Ympäristötuen erityistukisopimus Luomun siirtymävaihe 1 = omistuksessa 2 = vuokrattu, kirjall. 3 = vuokrattu, suull. Jos vuokrattu, vuokranantajan nimi

10 B Yhteensä 3. LISÄTIETOJA (TAI LIITE) Esim. kylvöseos viherlannoitusnurmesta. Hampusta ilmoitettava käyttötarkoitus, kylvöpäivä ja kylvömäärä kg/ha rivinumeroittain. 4. ALLEKIRJOITUS Vakuutan edellä olevat tiedot oikeiksi. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys. 1) Käytä Täyttöohjeet 2013 liitteen 3 kasviluettelon nimikkeitä. Ympäristötuen erityistukisopimuslohkojen osalta ks. lisäksi Täyttöohjeet, liite 4. 2) Viljoista, valkuaiskasveista, öljykasveista, öljypellavasta, hampusta, siemenviljelyksistä ja perunasta lajike. Viljojen ja/tai valkuaiskasvien lajiseoksissa merkintä sen lajikkeen mukaan, jonka osuus siemenen määrästä suurin. 3) S = Sertifioitua siementä M = Muuta, eli tilan omaa siementä (TOS siemen) TOS maksutiedot kerätään Täyttöohjeet 2013 liitteen 2 mukaisesti. 4) Ilmoita sopimustyypin numero, kun peruslohkon osaa koskee ympäristötuen erityistukisopimus. ks. Täyttöohjeet 2013.

11 Lnro 102C PERUSLOHKOJEN MUUTOSLOMAKE 2013 Käytä lomaketta, kun jaat tai yhdistät peruslohkoja, poistat peruslohkoja maatalouskäytöstä pysyvästi (passivointi) tai perustat uusia lohkoja. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla. Mitätöi tyhjät rivit poikkiviivalla. Jos muutoksia tapahtuu jälkeen ja haluat lohkon hyväksytyksi vuoden 2013 pinta alatukihakuun, ilmoita muutoksista viimeistään Toimita uusista peruslohkoista myös lomake 102A. Jos ilmoitat lohkon jälkeen, lohko ei sisälly vuoden 2013 pinta alatukihakuun, mutta tiedot otetaan huomioon vuoden 2014 pinta alatukihaun esitäytössä. Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. Tuenhakija Tilatunnus Lomakkeita (102C) on palautettu yhteensä Tämän lomakkeen järjestysnumero 1. PERUSLOHKON MUUTOKSET A B C D E F G H Peruslohkon tunnus 2012 Pinta ala 2012 ha (2:n desim. tarkk.) Toimenpide: 1. Jako, 2. Yhdistäminen, 3. Uuden lohkon perustaminen, 4. a) Poistuu kokonaan maatalouskäytöstä tai 4. b) Poistuu luonnontilaan Uusi tunnus 2013 Uusi nimi 2013 Uusi pinta ala 2013, ha (2:n desim. tarkk.) Maankäyttölaji Tilatukiominaisuus Lisätietoja, esimerkiksi liitekartat 2. ALLEKIRJOITUS Vakuutan edellä olevat tiedot oikeiksi. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys. 102C_13 /

12 ILMOITUS KYLVÖALOJEN MUUTOKSESTA 2013 Lnro 117 Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla. Mitätöi tyhjät rivit poikkiviivalla. Ilmoita tällä lomakkeella kasvulohkot, jotka ovat muuttuneet kasvulohkolomakkeella 102B ilmoitetusta ja ovat uusien hallintaasi tulleiden peruslohkojen kasvulohkoja. Jos peruslohkolla on tapahtunut kasvulohkojen muutoksia, ilmoita kaikki kasvulohkot täydellisine tietoineen uudelleen tällä lomakkeella. Huom! jälkeen tulleet ilmoitukset hylätään. Lomake vastaanotettu, pvm. Dnro Vastaanottaja Tallentajan nimikirjaimet ja pvm. Tallennuksen tarkastajan nimikirjaimet ja pvm. Tuenhakija Tilatunnus Lomakkeita (117) on palautettu yhteensä Tämän lomakkeen järjestysnumero 1. KASVULOHKOTIEDOT 2. VILJELYTIEDOT O P Q R S T U V W X Y Rivin nro Peruslohkon tunnus Peruslohkon nimi Kasvulohkon tunnus Kasvulohkon pinta ala, ha (2:n desim. tarkk.) Viljeltävä kasvi, 1) perunan käyttötarkoitus tai erityiskäyttö Lajike 2) 3) Kylvösiemenen laatu 4) Ympäristötuen erityistukisopimus Luomun siirtymävaihe 1 = omistuksessa 2 = vuokrattu, kirjall. 3 = vuokrattu, suull. Jos vuokrattu, vuokranantajan nimi

13 LISÄTIETOJA (tai liite) Esim. kylvöseos viherlannoitusnurmesta. Hampusta ilmoitettava käyttötarkoitus, kylvöpäivä ja kylvömäärä kg/ha rivinumeroittain. 1) Käytä Täyttöohjeet 2013 liitteen 3 kasviluettelon nimikkeitä. Ympäristötuen erityistukisopimuslohkojen osalta ks. lisäksi Täyttöohjeet, liite 4. 2) Viljoista, valkuaiskasveista, öljykasveista, öljypellavasta, hampusta, siemenviljelyksistä ja perunasta lajike. Viljojen ja/tai valkuaiskasvien lajiseoksissa merkintä sen lajikkeen mukaan, jonka 4. ALLEKIRJOITUS Vakuutan edellä olevat tiedot oikeiksi. Tuenhakijan allekirjoitus ja nimenselvennys tai vuoden 2013 maatalouden viljelijätukihakemuksiin valtuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys. osuus siemenen määrästä suurin. 3) S = Sertifioitua siementä M = Muuta, eli tilan omaa siementä (TOS siemen) TOS maksutiedot kerätään Täyttöohjeet 2013 liitteen 2 mukaisesti. 4) Ilmoita sopimustyypin numero, kun peruslohkon osaa koskee ympäristötuen erityistukisopimus. ks. Täyttöohjeet ILMOITUKSEN LIITTEET Kirjoita tilatunnus ja päivämäärä jokaiseen liitteeseen. Toimitan nämä rastittamani liitteet, koska kasvulohkotietoihini on tullut muutoksia. vuokrasopimus kpl hampun vakuustodistus kpl

HAKEMUSTEN TÄYTTÖ Laukaan YTA Jari Halttunen

HAKEMUSTEN TÄYTTÖ Laukaan YTA Jari Halttunen HAKEMUSTEN TÄYTTÖ Laukaan YTA Jari Halttunen Sähköinen vai paperinen Sähköiseen kannustetaan, mutta kummallakin tavalla vastaan otetaan Toimitettu hakemus tarkastetaan eri käsittely vaiheessa, sisällön

Lisätiedot

Tukihakumateriaali Pia-Maria Jokipii (Tampere) Noora Malkamäki (Oulu) Susanna Jansson (Turku)

Tukihakumateriaali Pia-Maria Jokipii (Tampere) Noora Malkamäki (Oulu) Susanna Jansson (Turku) Tukihakumateriaali 2014 Pia-Maria Jokipii (Tampere) Noora Malkamäki (Oulu) Susanna Jansson (Turku) Aikataulut 2014 Hakuopas julkaistaan mavi.fissä helmikuun aikana Sähköinen tukihaku aukeaa maaliskuun

Lisätiedot

Siikalatvan yhteistoiminta-alue

Siikalatvan yhteistoiminta-alue n yhteistoiminta-alue -Haapaveden, Pyhännän, n, Vaalan ja Vihannin kuntien alueet -Tuenhakijoita n. 930, joista kotieläintiloja n. 420 -Viljelyksessä oleva peltoala n 43 500 ha, -Nautaeläimiä n 26 000

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.4.2013 Dnro 1091/54/2013. Maaseutuviraston määräyskokoelma 26/13. Valtuutussäännökset:

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.4.2013 Dnro 1091/54/2013. Maaseutuviraston määräyskokoelma 26/13. Valtuutussäännökset: MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.4.2013 Dnro 1091/54/2013 Maaseutuviraston määräyskokoelma 26/13 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10

Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2010 Dnro 760/22/2010 Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

Tilatunnus. Ympäristötuen tilatyyppi ja lisätoimenpide. Luonnonhaittakorvaussitoumus päättyy

Tilatunnus. Ympäristötuen tilatyyppi ja lisätoimenpide. Luonnonhaittakorvaussitoumus päättyy Kopiot lomakkeista Lnro 101A Maatilalomake 2008 Lnro 101B Tukihakemus vuodelle 2008 Lnro 101D Maatilan osalliset 2008 Lnro 176 Luonnonhaittakorvauksen kansallista lisäosaa koskeva sitoumus (ei sitoumusehdot)

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 520/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/12. Valtuutussäännökset:

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 520/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/12. Valtuutussäännökset: 1 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.4.2012 Dnro 520/22/2012 Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/12 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 28/11

Maaseutuviraston määräyskokoelma 28/11 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 29.4.2011 Dnro 646/22/2011 Maaseutuviraston määräyskokoelma 28/11 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2009 Dnro 707/22/2009 Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2015 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2015 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2015 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm Dnro 235/22/2009

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm Dnro 235/22/2009 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm 20.2.2009 Dnro 235/22/2009 Voimassaoloaika: 23.2.2009 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm Dnro 186/22/2010

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm Dnro 186/22/2010 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm 9.2.2010 Dnro 186/22/2010 Voimassaoloaika: 10.2.2010 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2014

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2014 MÄÄRÄYS Pvm 17.3.2014 Dnro 526/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 13/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom. Voimassaoloaika: 17.3.2014 - toistaiseksi

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 18/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 18/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12 MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 2.2.2012 Dnro 18/22/2012 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 (eläinten hyvinvointikorvaus)

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 (eläinten hyvinvointikorvaus) ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 (eläinten hyvinvointikorvaus) Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma

Maaseutuviraston määräyskokoelma MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 19.3.2013 Dnro 725/54/2013 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/13 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Voimassaoloaika: toistaiseksi

MÄÄRÄYS. Voimassaoloaika: toistaiseksi MÄÄRÄYS Pvm. 8.4.2015 Dnro 850/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 23/15 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 15 2 mom. Voimassaoloaika: 9.4.2015 toistaiseksi

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11 MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

Viljelijätukihakukoulutus 2015. Maalis-huhtikuu 2015, 16 tilaisuutta

Viljelijätukihakukoulutus 2015. Maalis-huhtikuu 2015, 16 tilaisuutta Viljelijätukihakukoulutus 2015 Maalis-huhtikuu 2015, 16 tilaisuutta Kevät 2015 Tukihakumuistutus Lähetetty maaliskuun ensimmäisellä viikolla Ilmoitus tukihaun alkamisesta Yhteenveto maatilan esitäytetyistä

Lisätiedot

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2017

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2017 MÄÄRÄYS Pvm. 25.1.2017 Dnro 1810/03.00.00/2017 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 66/16 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJEET. Haluatko viljelijätukihakumateriaalin vuonna 2014? Tee tilaus lomakkeella 101A

TÄYTTÖOHJEET. Haluatko viljelijätukihakumateriaalin vuonna 2014? Tee tilaus lomakkeella 101A TÄYTTÖOHJEET Haluatko viljelijätukihakumateriaalin vuonna 2014? Tee tilaus lomakkeella 101A 2013 Maatilalomake 101A Tukihakemus 101B Maatilan osalliset 101D Tukihakemuksen peruslohkolomake 102A Tukihakemuksen

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm Dnro 252/22/2008

Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm Dnro 252/22/2008 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm 21.2.2008 Dnro 252/22/2008 Voimassaoloaika: 22.2.2008 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJEET. Haluatko Täyttöohjeet 2013? Tee tilaus lomakkeella 101A. Viimeinen palautuspäivä sähköisesti 30.4.2012 paperilomakkeilla 30.4.

TÄYTTÖOHJEET. Haluatko Täyttöohjeet 2013? Tee tilaus lomakkeella 101A. Viimeinen palautuspäivä sähköisesti 30.4.2012 paperilomakkeilla 30.4. TÄYTTÖOHJEET Haluatko Täyttöohjeet 2013? Tee tilaus lomakkeella 101A 2012 Maatilalomake 101A Tukihakemus 101B Maatilan osalliset 101D Tukihakemuksen peruslohkolomake 102A Tukihakemuksen kasvulohkolomake

Lisätiedot

RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019

RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019 Määräyksen numero Pvm Asianumero MÄÄRÄYS 1 / 7 5/2019 24.1.2019 379/00.00.01.02.00/2019 RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019 Ruokavirasto on päättänyt maatalouden tukien toimeenpanosta

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3454/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3454/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 7.5.2014 Dnro 3454/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 15 2 mom. Vastaavat EU-säännökset: Euroopan parlamentin

Lisätiedot

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2016

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2016 MÄÄRÄYS Pvm. 8.2.2016 Dnro 44/03.00.00/2016 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 2/16 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

Tukihaku 2016. Päätukihaun aikataulut, muutokset hakemisessa ja materiaaleissa. 29.3.2016 ja 31.3.2016. Itäisen Uudenmaan maaseutuhallinto 1

Tukihaku 2016. Päätukihaun aikataulut, muutokset hakemisessa ja materiaaleissa. 29.3.2016 ja 31.3.2016. Itäisen Uudenmaan maaseutuhallinto 1 Tukihaku 2016 Päätukihaun aikataulut, muutokset hakemisessa ja materiaaleissa 29.3.2016 ja 31.3.2016 Itäisen Uudenmaan maaseutuhallinto 1 Päätukihaun aikataulu Alkaa huhtikuun loppupuolella Päättyy 15.6.2016

Lisätiedot

Tukihakukoulutus Päätukihaku, aikataulut ja materiaali

Tukihakukoulutus Päätukihaku, aikataulut ja materiaali Tukihakukoulutus 2018 Päätukihaku, aikataulut ja materiaali Tukihaun aikataulut Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Kansalliset kotieläintuet Päätukihaku 15.6. asti Myöhästymispäivät Muita päivämääriä Ympäristökorvauksen

Lisätiedot

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus

ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin ELÄINMÄÄRÄILMOITUS 2016 sika- ja siipikarjatalouden tuki, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja luonnonmukaisen

Lisätiedot

Tukipuhvetti IsoValkeinen. Tukipuhvetti Ulla Koivisto/Aulikki Pasanen

Tukipuhvetti IsoValkeinen. Tukipuhvetti Ulla Koivisto/Aulikki Pasanen Tukipuhvetti 12.4.2017 IsoValkeinen 1.3.2017 avattiin Chatti, jossa on usea henkilö vastaamassa. Tämä on yhteinen Luoteis-Savon, Ylä--Savon ja Sydän-Savon maaseutupalvelun kanssa. Auki pääsääntöisesti

Lisätiedot

ILMOITUS KYLVÖALOJEN MUUTOKSESTA 2015

ILMOITUS KYLVÖALOJEN MUUTOKSESTA 2015 ILMOITUS KYLVÖALOJEN MUUTOKSESTA 2015 Lomake 117 Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään 15.6.2015. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla.

Lisätiedot

Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2018

Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2018 Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2018 Hakuopas 2018 KOKO SUOMESSA MAKSETTAVAT TUET EU:n kokonaan rahoittamat tuet (eli suorat tuet) Perustuki- ja viherryttämistuki EU:n nuoren viljelijän tuki Peltokasvipalkkio

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm 25.4.2014 Dnro 637/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm 25.4.2014 Dnro 637/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 25.4.2014 Dnro 637/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 19/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom. ja 18 2 mom. Laki Euroopan unionin

Lisätiedot

Vipu Sähköinen tukihaku Kasvulohkojen piirtäminen Tukioikeuksien siirto

Vipu Sähköinen tukihaku Kasvulohkojen piirtäminen Tukioikeuksien siirto Vipu Sähköinen tukihaku Kasvulohkojen piirtäminen Tukioikeuksien siirto Tukihaun aikajana Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Päätukihaku 15.6. asti Kansalliset kotieläintuet Myöhästymispäivät Viljelijäpostitus

Lisätiedot

Tukipuhvetti Iisalmi, Savonia

Tukipuhvetti Iisalmi, Savonia Tukipuhvetti 25.4.2017 Iisalmi, Savonia Ylä-Savon maaseutupalvelut Erkki Koukkari (Pohjana käytetty luvalla Sydän-Savon ko. aineistoa) Vipupalvelun koodit ja rastit, mikä oleellista! Kasvikoodit käytännössä

Lisätiedot

Tukihaku 2017 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut Mäntsälä Hyvinkää

Tukihaku 2017 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut Mäntsälä Hyvinkää Tukihaku 2017 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut 3.4.2017 Mäntsälä 12.4.2017 Hyvinkää 1 Tukihaun aikataulu 2017 Päätukihaku päättyy 15.6.2017 Sähköinen päätukihaku aukeaa toukokuun alkupuolella ->

Lisätiedot

Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2017

Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2017 Liite F. Maa- ja puutarhatalouden tuet 2017 Hakuopas 2017 KOKO SUOMESSA MAKSETTAVAT TUET Hakeminen Toimivaltainen viranomainen / Lisätietoja EU:n kokonaan rahoittamat tuet (eli suorat tuet) Perustuki-

Lisätiedot

Tukihaku Huittisten yhteistoiminta-alue

Tukihaku Huittisten yhteistoiminta-alue Tukihaku 2018 Huittisten yhteistoiminta-alue Tukien hakeminen 30.4.2018 Palauta peltomaan laatutesti (ympäristökorvaukseen sitoutuneet) 30.4.2018 Tee lohkojen jakaminen, yhdistäminen ja uuden lohkon luonti

Lisätiedot

Maaseutuyksikkö KaseKa/ Mervi Vähäsöyrinki

Maaseutuyksikkö KaseKa/ Mervi Vähäsöyrinki Maaseutuyksikkö KaseKa/ Mervi Vähäsöyrinki Tukihaku 2014 Aikataulut Viimeinen hakupäivä on 30.4. ja muutospäivä 16.6. Hakuopas on jo julkaistu mavi.fissä Tukihakumateriaali on tiloilla maaliskuun loppuun

Lisätiedot

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli luonnonvaraisten eläinten ruokintaan 1 (4) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan haaskapaikan sijaintikunnan kunnaneläinlääkärille. Lomake vastaanotettu, pvm

Lisätiedot

ELÄINTUET 2016. Lähde: Maaseutuvirasto, MMM

ELÄINTUET 2016. Lähde: Maaseutuvirasto, MMM ELÄINTUET 2016 Lähde: Maaseutuvirasto, MMM Kansalliset eläintuet EU- palkkiot Eläinten hyvinvointikorvaus 2 Kansalliset eläintuet Yleiset ehdot Tuenhakijan on oltava vähintään 18 vuotta (31.12.2015) Voidaan

Lisätiedot

LHK. Luonnonhaittakorvaus

LHK. Luonnonhaittakorvaus LHK Luonnonhaittakorvaus Lohkojen tukikelpoisuus -18 Tilatuessa lohko tukikelpoinen, kun viljelykunnossa 1.1.2018. Pitää olla kasvipeitteinen 1. ilmoitusvuonna. Luonnonhaittakorvaus, ympäristötuki ja luomutuki

Lisätiedot

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (Turkiseläimet, hirvi- ja kamelieläimet)

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (Turkiseläimet, hirvi- ja kamelieläimet) 1 (8) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan ilmoittajan maatilan talouskeskuksen sijaintikunnan tai ilmoittajan asuinkunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Lisätiedot

TUKIHAKEMUKSEN KASVULOHKOLOMAKE 2015

TUKIHAKEMUKSEN KASVULOHKOLOMAKE 2015 TUKIHAKEMUKSEN KASVULOHKOLOMAKE 2015 Lomake 102B Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään 12.5.2015. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla.

Lisätiedot

Maatilan asiointioikeuksien muutoslomake

Maatilan asiointioikeuksien muutoslomake Maatilan asiointioikeuksien muutoslomake Lomake 457 Viranomaisen merkinnät Lomake vastaanotettu, pvm. Vastaanottaja Asiatunnus Palauta lomake maatilasi sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle. Täytä

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti 29.4.2011 sähköisesti 29.4.2011

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti 29.4.2011 sähköisesti 29.4.2011 TÄYTTÖOHJEET 2011 Maatilalomake 101A Tukihakemus 101B Maatilan osalliset 101D Tukihakemuksen peruslohkolomake 102A Tukihakemuksen kasvulohkolomake 102B Peruslohkojen muutoslomake 102C Ilmoitus kylvöalojen

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti 30.4.2010 sähköisesti 30.4.2010

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti 30.4.2010 sähköisesti 30.4.2010 TÄYTTÖOHJEET 2010 Maatilalomake 101A Tukihakemus 101B Maatilan osalliset 101D Tukihakemuksen peruslohkolomake 102A Tukihakemuksen kasvulohkolomake 102B Peruslohkojen muutoslomake 102C Ilmoitus kylvöalojen

Lisätiedot

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero Työ- ja elinkeinokeskus 1(6) MAKSUHAKEMUS YRITYKSEN INVESTOINTITUKI Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 ROOPAN YHTEISÖ Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

Sähköinen tukihaku 2009

Sähköinen tukihaku 2009 Sähköinen tukihaku 2009 Kevään viljelijätukihaku Jyväskylä / Helsinki Ilkka Kommeri Päätukihaku - toiminnallinen yleiskuva Neuvoja/ EU-avustaja tms. Paperilomakkeen täyttö Paperilomakkeen palautus kuntaan

Lisätiedot

KOTIELÄINTUET Esityksen tiedot perustuvat valmistelutilanteeseen tammikuussa Varmistathan lopulliset ehdot ennen tukihakua 2015.

KOTIELÄINTUET Esityksen tiedot perustuvat valmistelutilanteeseen tammikuussa Varmistathan lopulliset ehdot ennen tukihakua 2015. KOTIELÄINTUET 2015 Esityksen tiedot perustuvat valmistelutilanteeseen tammikuussa 2015. Varmistathan lopulliset ehdot ennen tukihakua 2015. Lähde: Mavi, MMM 6.2.2015 10.2.21015 Muutoksia vuodelle 2015

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta /2012 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta /2012 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta 2012 132/2012 Valtioneuvoston asetus luonnonhaittakorvausten, maatalouden ympäristötuen, eläinten hyvinvoinnin tuen ja ei-tuotannollisten

Lisätiedot

KOTIELÄINTALOUDEN TUET Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Sika ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki - Hevoset

KOTIELÄINTALOUDEN TUET Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Sika ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki - Hevoset KOTIELÄINTALOUDEN TUET 2016 - Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Sika ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki - Hevoset LUONNONHAITTAKORVAUKSEN KOTIELÄINKOROTUS (LHK) sekä SIKA- JA SIIPIKARJATALOUDEN

Lisätiedot

Vuoden 2014 tukihaun muutokset

Vuoden 2014 tukihaun muutokset Vuoden 2014 tukihaun muutokset Pinta-alaperusteiset tuet Maaseutuvirasto / Maaseutuelinkeino-osasto/ Pinta-alatukiyksikkö Esityksen sisältö Kasvulohkojen merkitseminen liitekartalle/yhteiset asiat Suorat

Lisätiedot

KANSALLISET KOTIELÄINTUET

KANSALLISET KOTIELÄINTUET KANSALLISET KOTIELÄINTUET Hakijan edellytykset Yli 18-v. Puolisolla voi täyttää ikäehtoa Yhteisössä väh. yksi osallinen yli 18-v. Ei enää 68 v yläikärajaa ja MYEL-ehtoa Hallinnassa väh. 5 ha peltoa AB-alue

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 13.6.2014 Dnro 3641/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom. ja 18 2 mom. Vastaavat EU-säännökset:

Lisätiedot

PELTOKASVIPALKKIO ARVIOITU TUKITASO

PELTOKASVIPALKKIO ARVIOITU TUKITASO PELTOKASVIPALKKIO PELTOKASVIPALKKIO ARVIOITU TUKITASO kasvi Valkuaiskasvit 60 /ha Ruis 100 Sokerijuurikas* 85 Tärkkelysperuna* * 565 Avomaan vihannekset 150 * Maksetaan koko maassa, paitsi avomaanvihanneksista

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA MAASEUTUTOIMISTOSTA

AJANKOHTAISTA MAASEUTUTOIMISTOSTA AJANKOHTAISTA MAASEUTUTOIMISTOSTA Helmikuu 2013 SÄHKÖINEN TUKIHAKU VUONNA 2013 Uudistettu Vipu ja sähköinen tukihaku 6.2.2013 alkaen sähköisesti mahdollista: lohkotietojen käsittely ja karttakorjaukset

Lisätiedot

Tukihakukoulutus Päätukihaku, aikataulut ja materiaali

Tukihakukoulutus Päätukihaku, aikataulut ja materiaali Tukihakukoulutus 2017 Päätukihaku, aikataulut ja materiaali Päätukihaun aikataulu Muita päivämääriä Ympäristökorvauksen koulutusvaatimus 30.4.2017. Peltomaan laatutesti toimitettava kuntaan viimeistään

Lisätiedot

Tyrnävä Helena Illikainen, aluearkkitehti, Tyrnävä

Tyrnävä Helena Illikainen, aluearkkitehti, Tyrnävä 3.5.2019 Tyrnävä 14.1.2016 Helena Illikainen, aluearkkitehti, Tyrnävä Päätukihaku 2019 Hae päätukihaussa auki olevia tukia viimeistään 17.6.2019 klo 23.59 Maatilalle ei lähetetä viime vuoden tietoihin

Lisätiedot

Kansallisten kotieläintukien vuoden 2016 hakuohjeiden taulukot

Kansallisten kotieläintukien vuoden 2016 hakuohjeiden taulukot Kansallisten kotieläintukien vuoden 2016 hakuohjeiden taulukot Taulukko 1. Nautojen pohjoiset kotieläintuet vuonna 2016 Naudat Tukikelpoinen eläinryhmä Emolehmät (väh. kerran poikineet) Emolehmähiehot

Lisätiedot

LHK, nautapalkkio, pohjoinen kotieläintuki ja eläinten hyvinvointikorvaus. Savonia Juho Pikkarainen

LHK, nautapalkkio, pohjoinen kotieläintuki ja eläinten hyvinvointikorvaus. Savonia Juho Pikkarainen LHK, nautapalkkio, pohjoinen kotieläintuki ja eläinten hyvinvointikorvaus Savonia 17.2.2015 Juho Pikkarainen Luonnonhaittakorvaus Oleellisin muutos on korvauksen muuttuminen 5- vuotisesta sitoumuksesta

Lisätiedot

Tukihaku 2018 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut Hyvinkää Mäntsälä

Tukihaku 2018 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut Hyvinkää Mäntsälä Tukihaku 2018 Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut 4.4.2018 Hyvinkää 5.4.2018 Mäntsälä 1 Tukihaun aikataulu 2018 Sähköinen päätukihaku aukeaa näillä näkymin vko 16 (16.-20.4) kokonaisuudessaan -> hakemus

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

KANSALLISET KOTIELÄINTUET

KANSALLISET KOTIELÄINTUET KANSALLISET KOTIELÄINTUET Hakijan edellytykset Yli 18-v. Puolisolla voi täyttää ikäehtoa Yhteisössä väh. yksi osallinen yli 18-v. Ei enää 68 v yläikärajaa ja MYEL-ehtoa Hallinnassa väh. 5 ha peltoa AB-alue

Lisätiedot

Muutokset Hakuoppaassa 2015

Muutokset Hakuoppaassa 2015 Muutokset Hakuoppaassa 2015 Hakuopas julkaistaan 16.3.2015. Tähän listaan kootaan julkaisun jälkeen tulleet muutokset. 16.3. jälkeen tulleet muutokset Hakuoppaaseen on muutettu 25.3. kaikki tukihaun päättymistä

Lisätiedot

- Sika- ja siipikarjataloudentuki - Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Hevoset - Alkuperäisrotujen kasvattaminen

- Sika- ja siipikarjataloudentuki - Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Hevoset - Alkuperäisrotujen kasvattaminen KOTIELÄINTALOUDEN TUET 2015 - Sika- ja siipikarjataloudentuki - Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus - Hevoset - Alkuperäisrotujen kasvattaminen Kotieläintukikoulutus 10.4.2015 Laitila SIKA- JA SIIPIKARJATALOUDENTUKI

Lisätiedot

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (mehiläiset ja kimalaiset)

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (mehiläiset ja kimalaiset) (Mehiläiset ja kimalaiset ) 1 (8) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan ilmoittajan maatilan talouskeskuksen sijaintikunnan tai ilmoittajan asuinkunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Lisätiedot

Peltokasvipalkkio ja kansalliset peltotuet 2018

Peltokasvipalkkio ja kansalliset peltotuet 2018 Peltokasvipalkkio ja kansalliset peltotuet 2018 25.4.2018 PELTOKASVIPALKKIO 25.4.2018 2 Peltokasvipalkkion yleiset tukiehdot Aktiiviviljelijä, ikä ei ole rajoittava tekijä Lohko, jolle haet palkkiota,

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Liitteenä on maksamista

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Viljelijätuki-info Teeriharju 4.4.2016 SOMERON KAUPUNKI. p. (02) 77991 info@somero.fi www.somero.fi

Viljelijätuki-info Teeriharju 4.4.2016 SOMERON KAUPUNKI. p. (02) 77991 info@somero.fi www.somero.fi Viljelijätuki-info Teeriharju 4.4.2016 Joensuuntie 20 31400 Riikka Somero Gustafsson, Someron Maaseutyksikkö Tukioikeuksien mitätöinti vuodelta 2015 Ylimääräisten tukioikeuksien mitätöinti johtuu Suomen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta /2011 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta /2011 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta 2011 264/2011 Valtioneuvoston asetus luonnonhaittakorvausten, maatalouden ympäristötuen, eläinten hyvinvoinnin tuen ja ei-tuotannollisten

Lisätiedot

Ilmoitukset ja lomakkeet tilan omistajan vaihdoksessa tai luovuttaessa viljelystä

Ilmoitukset ja lomakkeet tilan omistajan vaihdoksessa tai luovuttaessa viljelystä Ilmoitukset ja lomakkeet tilan omistajan vaihdoksessa tai luovuttaessa viljelystä Ajankohta Hallinnollisesti paras ajankohta SPV:lle ja yrittäjävaihdokselle on vuodenvaihde tai alkuvuosi Jatkaja hakee

Lisätiedot

MAARAYS. Pvm Dnro 2080/ /2017. Voimassaoloaika: toistaiseksi

MAARAYS. Pvm Dnro 2080/ /2017. Voimassaoloaika: toistaiseksi MAARAYS Pvm. 25.1.2018 Dnro 2080/03.00.00/2017 Maaseutuviraston maarayskokoelma nro 24/17 Valtuutussaannokset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

SÄHKÖINEN TUKIHAKUSOVELLUS 2010 KÄYTTÄJÄN OHJE

SÄHKÖINEN TUKIHAKUSOVELLUS 2010 KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKUSOVELLUS 2010 KÄYTTÄJÄN OHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta...2 1.1 Laitteistovaatimukset...2 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot...2 2. Toiminnallisuus...3 2.1

Lisätiedot

Ajankohtaista ja vanhan kertausta. Tukihaku-info Hankasalmi Jari Halttunen

Ajankohtaista ja vanhan kertausta. Tukihaku-info Hankasalmi Jari Halttunen Ajankohtaista ja vanhan kertausta Tukihaku-info Hankasalmi 10.4.2019 Jari Halttunen Huhtikuun tukimaksut 11.4. alkaen maksuun tulevat väliaikainen kansallinen erityistuki pohjoisen hehtaarituen lisämaksu

Lisätiedot

Aloita täyttö maatila- ja tukiha kulomakkeista

Aloita täyttö maatila- ja tukiha kulomakkeista TUKIOHJEET 0 MEUDUN TULEVIUU MEUDUN TULEVIUU n MNNTIN..0 TUKIOHJEET 0 n MNNTIN..0 Tukien keminen loita täyttö maatila- ja tuki kulomakkeista Lomakkeet 0 ja 0B ovat tukiun tärkeimmät lomakkeet. Niiden täyttämisessä

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm. 30.4.2013 Dnro 1090/54/2013. Maaseutuviraston määräyskokoelma 25/13. Valtuutussäännökset:

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm. 30.4.2013 Dnro 1090/54/2013. Maaseutuviraston määräyskokoelma 25/13. Valtuutussäännökset: MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm. 30.4.2013 Dnro 1090/54/2013 Maaseutuviraston määräyskokoelma 25/13 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta

Lisätiedot

AULIKIN JA HEIKIN VINKIT

AULIKIN JA HEIKIN VINKIT AULIKIN JA HEIKIN VINKIT Valvonnassa 2012 havaittuja epäkohtia Sadonkorjuu täydentävät ehdot Tavanomainen viljelytapa Hankalat sääolosuhteet vaikeuttivat arviointia 2013 Lannan varastointi ja lanta-analyysit

Lisätiedot

Tukihaku Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinto Lohja Vihti

Tukihaku Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinto Lohja Vihti Tukihaku 2017 Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinto 4.4.2017 Vihti 11.4.2017 Lohja Tukihaun aikataulu 2017 Päätukihaku päättyy 15.6.2017 Sähköinen päätukihaku aukeaa toukokuun alkupuolella -> hakemus muokattavissa

Lisätiedot

Maatilan osalliset. Lomake 101D. Viranomaisen merkinnät Lomake saapunut, pvm Vastaanottaja Liitteitä, kpl 1. MAATILAN ENSISIJAINEN VILJELIJÄ.

Maatilan osalliset. Lomake 101D. Viranomaisen merkinnät Lomake saapunut, pvm Vastaanottaja Liitteitä, kpl 1. MAATILAN ENSISIJAINEN VILJELIJÄ. Maatilan osalliset Lomake 101D Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle aina, kun tietoihin on tullut muutoksia. Täytä lomake kuulakärkikynällä tai muulla pysyvällä tavalla

Lisätiedot

Tukiuudistus2015 alkaen Huittinen 23.1.2015

Tukiuudistus2015 alkaen Huittinen 23.1.2015 Tukiuudistus2015 alkaen Huittinen 23.1.2015 Materiaali perustuu 21.10.2014 Mavin aineistoon Perustuki Tilatuesta perustukeen 2015 alkaen 2 tukialuetta AB ja C AB tasaosan arvo 113 e/ha (arvio) Pelto, pysyvä

Lisätiedot

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Varainhoito-osasto 26.9.2007 747/22/2007 Tukien maksatusyksikkö TE-keskusten maaseutuosastot Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Liitteenä on maksatusta koskeva Maaseutuviraston

Lisätiedot

HAKU 2018 Miten varmistan, että kaikki asiat on otettu huomioon hakemusta tehdessä: - Vipu avautuu viikosta 16 alkaen,

HAKU 2018 Miten varmistan, että kaikki asiat on otettu huomioon hakemusta tehdessä: - Vipu avautuu viikosta 16 alkaen, HAKU 2018 Miten varmistan, että kaikki asiat on otettu huomioon hakemusta tehdessä: - Vipu avautuu viikosta 16 alkaen, 16.4.2018-15.6.2018 - Hakemuksen teko ajoissa, että kunnassakin ehdittäisiin vilkaista

Lisätiedot

Oriveden kaupunki maaseutupalvelut maaseutuhallinnon YTA. Markku Mäkelä Viljelijäkoulutus, Oriveden Opisto,

Oriveden kaupunki maaseutupalvelut maaseutuhallinnon YTA. Markku Mäkelä Viljelijäkoulutus, Oriveden Opisto, Oriveden kaupunki maaseutupalvelut maaseutuhallinnon YTA Markku Mäkelä Viljelijäkoulutus, Oriveden Opisto, 29.3.2017 Uudet tai vaihtuneet e-mailosoitteet tiedotamme ajankohtaisista sähköpostitse osa viesteistä

Lisätiedot

C2-alue Tilatuki 1) 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167

C2-alue Tilatuki 1) 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 167 Pinta-alatuet v.2012 Huom. Tilatuki maksetaan täysimääräisenä 5000 euroon asti. Yli 5000 eurosta leikataan 10 %. euroa/ha E-P:n ELY-keskus Veikko Tuominen 29.11.2011 7) 15) 18) 4) 4) 9) 4) 8) 16) 3) 3)

Lisätiedot

Tuet on koottu Tuottopehtori-laskelmista

Tuet on koottu Tuottopehtori-laskelmista Yksikkökohtaiset tuet taloussuunnitelmaan Kotieläintuotanto C2 Lehmä 0 /eläin/vuosi Hieho 0 /eläin/kasvatusaika Lihasonni 360 /eläin/kasvatusaika Lihahieho 299 /eläin/kasvatusaika Emolehmä 763 /eläin/vuosi

Lisätiedot

Tukihaku Huittisten yhteistoiminta-alue. Koulutusmateriaali perustuu Ruokaviraston aineistoon ja muutokset ovat mahdollisia

Tukihaku Huittisten yhteistoiminta-alue. Koulutusmateriaali perustuu Ruokaviraston aineistoon ja muutokset ovat mahdollisia Tukihaku 2019 9.4.2019 Huittisten yhteistoiminta-alue Koulutusmateriaali perustuu Ruokaviraston aineistoon ja muutokset ovat mahdollisia Tukien hakeminen 30.4.2019 Ympäristökorvauksen koulutusvaatimus

Lisätiedot

Tilatukioikeudet. 2014 vanhoilla säännöillä 2015 suurten muutosten vuosi Aktiiviviljelijä Tukioikeuksien siirto Ylimääräisten mitätöinti

Tilatukioikeudet. 2014 vanhoilla säännöillä 2015 suurten muutosten vuosi Aktiiviviljelijä Tukioikeuksien siirto Ylimääräisten mitätöinti Tilatukioikeudet 2014 vanhoilla säännöillä 2015 suurten muutosten vuosi Aktiiviviljelijä Tukioikeuksien siirto Ylimääräisten mitätöinti Tiedot perustuu valmistelun nykyiseen tilanteeseen. 28.11.2014 P

Lisätiedot

YTA-alueiden kuntien viranomaisten ajankohtaiset asiat. Maatalouden tukitiedotuskierros Metsäpirtti

YTA-alueiden kuntien viranomaisten ajankohtaiset asiat. Maatalouden tukitiedotuskierros Metsäpirtti YTA-alueiden kuntien viranomaisten ajankohtaiset asiat Maatalouden tukitiedotuskierros 15.4.2019 Metsäpirtti Hae ajoissa viime tippa ei ole hyvä juttu sähköisessä haussa Älä jätä sähköistä hakemista viimeiseen

Lisätiedot

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus) VALVONTAILMOITUS Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle 1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen

Lisätiedot

MAATALOUDEN TUKITIEDOTUSKIERROS

MAATALOUDEN TUKITIEDOTUSKIERROS MAATALOUDEN TUKITIEDOTUSKIERROS PIELAVESI, SUOJALA3.4.2019 Luoteis-Savon maaseutupalvelut Hanna-Maria Laukkanen Vuoden 2019 tukihaku aukeaa näillä näkymin huhtikuussa Ennen tukihaun alkua tiloille postitetaan

Lisätiedot

Ajankohtaista ympäristötuessa ja LFA:ssa Antti Hietala / Markku Kuoppa-aho Kalvoja päivitetty 17.2.2012. Lahti 14.2.2012 Kokkola 21.2.

Ajankohtaista ympäristötuessa ja LFA:ssa Antti Hietala / Markku Kuoppa-aho Kalvoja päivitetty 17.2.2012. Lahti 14.2.2012 Kokkola 21.2. Ajankohtaista ympäristötuessa ja LFA:ssa Antti Hietala / Markku Kuoppa-aho Kalvoja päivitetty 17.2.2012 Lahti 14.2.2012 Kokkola 21.2.2012 Käsiteltävät asiat Muutokset vuodelle 2012 Ympäristötuki Luonnonhaittakorvaus

Lisätiedot

Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen

Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen MAANVUOKRASOPIMUS Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen VUOKRANANTAJA Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRALAINEN Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRAUKSEN KOHDE kunnan/kaupungi

Lisätiedot

viljelijätukihaun aikataulu

viljelijätukihaun aikataulu Tukihakukoulutus Kevään Kevät 2018 viljelijätukihaun aikataulu Kevään viljelijätukihaun aikataulu Hakuajat ja muut päivämäärät 30.4. Viimeinen mahdollinen päivä hakeutua luonnonmukaisen tuotannon valvontajärjestelmään

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS (1)

MAANVUOKRASOPIMUS (1) MAANVUOKRASOPIMUS (1) Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen VUOKRANANTAJA Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRALAINEN Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRAUKSEN KOHDE kunnan/kaupungin

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm 29.4.2015 Dnro 932/54/2015. Maaseutuviraston määräyskokoelma 27/15. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm 29.4.2015 Dnro 932/54/2015. Maaseutuviraston määräyskokoelma 27/15. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 29.4.2015 Dnro 932/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma 27/15 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom. ja 18 2 mom. Laki Euroopan unionin

Lisätiedot

Väliaikainen kansallinen tuki. Perustuki Tukioikeuksien mitätöinti. Peltokasvipalkkio. Nuoren viljelijän tuki. Sähköinen tukihaku

Väliaikainen kansallinen tuki. Perustuki Tukioikeuksien mitätöinti. Peltokasvipalkkio. Nuoren viljelijän tuki. Sähköinen tukihaku Väliaikainen kansallinen tuki Perustuki Tukioikeuksien mitätöinti Peltokasvipalkkio Nuoren viljelijän tuki Sähköinen tukihaku Väliaikainen kansallinen tuki, ns. kriisituki velkaisille / investoineille

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti UUTTA 2009: sähköisesti

TÄYTTÖOHJEET. Viimeinen palautuspäivä kirjallisesti UUTTA 2009: sähköisesti TÄYTTÖOHJEET 2009 Maatilalomake 101A Tukihakemus 101B Maatilan osalliset 101D Tukihakemuksen peruslohkolomake 102A Tukihakemuksen kasvulohkolomake 102B Peruslohkojen muutoslomake 102C Ilmoitus kylvöalojen

Lisätiedot

Tukihaku, maksatukset

Tukihaku, maksatukset Tukihaku, maksatukset Aino Launto-Tiuttu, Terhi Löfstedt ja Paavo Myllymäki MTK-Varsinais-Suomi Muista tarkistaa viimeiset ohjeet Mavin nettisivuilta, tukiehdoista! Tukihaku 2016 Päätukihaku avautuu 9.5

Lisätiedot