1. Joukkueiden taloudenhoito

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Joukkueiden taloudenhoito"

Transkriptio

1 1. Joukkueiden taloudenhoito Jokaisella joukkueella tulee olla rahastonhoitaja, joka huolehtii joukkueen maksuliikenteestä ja tositteiden edelleen toimittamisesta seuran taloudenhoitajalle (/kirjanpitäjälle). Rahastonhoitajan yhteystiedot toimitetaan heti kauden alussa seuran taloudenhoitajalle ja seuran hallitus päättää seuran tilien käyttöoikeuksien myöntämisestä (juniorijoukkueiden tileillä käyttöoikeus rahastonhoitajalla ja joukkueenjohtajalla) sekä huolehtii käyttöoikeuksen päivittämisestä pankissa. Pankkitili: Jokaisella joukkueella on seuran avaama joukkueen nimissä oleva pankkitili, jonka kautta kulkevat joukkueen kaikki rahat ja ainoastaan joukkueen kaikki rahat. Joukkueella ei saa olla muita tilejä. Edelleen on mahdollista käyttää myös rahankäyttöselvitys-lomaketta, mutta kuukauden lopun saldo on täsmättävä pankkitilin saldoon. Joukkueiden kirjanpito tehdään excel-lomakkeelle tiliotteen perusteella. Kirjanpitotaulukko, tiliotteet (ja rahankäyttöselvitykset) tositteineen on toimitettava seuran kirjanpitäjälle talousohjeistuksen mukaisesti tilitoimistolle Uotila & Laine, Turku. Mikäli uusi joukkue tarvitsee tilin, sen avaa seuran taloudenhoitaja Piia Hirkman Talkootyöt: Kaikki talkootyötuotot laskutetaan seuran tileille, isot yhteistalkoot kierrätetään seuran päätilin OP kautta ja tuloutetaan joukkueille jyvitettynä työpanoksen mukaan. Kaikkien seuran päätilille maksettavien laskujen tulee olla viitteellisiä, viitenumeroista saat lisätietoja seuran taloudenhoitajalta, Piia Hirkman Talkootöihin liittyen, tarkista verottajan ohjeet koskien talkootyön verotusta: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Tuloverotus/Talkootyon_verotus yhdistys_ja_saatio(11734) eli talkootyöpalkkiot ovat verottomia, kun ne tehdään yhteiseksi hyväksi joko joukkueelle tai seuralle. Erotuomarimaksut: Erotuomaripalkkioita maksettaessa on käytettävä matkalasku- ja erotuomarikorvauslomaketta. Lomakkeeseen on selvästi merkittävä päivämäärä, ottelu, maksava joukkue, erotuomarin nimi ja ehdottomasti erotuomarin henkilötunnus ja verotuskunta. Tiedot välitetään eteenpäin veroviranomaisille ja tietojen on oltava täydelliset ja selkeästi merkitty. Kuittilomake löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Huom! Jos maksuja suoritetaan suoraan puffettikassasta, joukkueen kirjanpitoon on liitettävä rahankäyttöselvitys/laskelma puffettituotoista ja niiden käyttämisestä tuomaripalkkioihin ja täytettävä em. erotuomarikorvauslomake.

2 Joukkueen budjetti ja juniorijoukkueiden pelaajakohtaiset kausimaksut: Jokaisen joukkueen kannattaa tehdä kauden alussa budjetti. Budjetti on joukkueen kausikohtainen tulo- ja menoarvio, jonka perusteella pystytään määrittelemään pelaajakohtainen kausimaksu. Juniorijoukkueen pelaajakohtainen kausimaksu koostuu seuralle tilitettävästä toimintamaksusta (kts. seuraava sivu) ja sen päälle tulevista joukkueen toiminnan arvioiduista muista kuluista (pelimatkat, tuomarikulut, mahd. peliasuhankinnat, muut turnaukset ja muu toiminta) kauden aikana. Eri joukkueiden kausimaksut voivat olla erisuuruiset, riippuen siitä miten joukkueet rahoittavat toimintansa. Yleisenä periaatteena on viime aikoina ollut, että kausimaksu kattaa seuran toimintamaksun ja sarjatoiminnan aiheuttamat kulut. Mahdollisilla lisätuloilla (talkoot ja mainokset) voi rahoittaa sitten sarjan ulkopuolisia turnaus- ja pelireissuja. Budjettipohja joukkueen budjetin laatimiseen löytyy Riennon netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. Jos kausimaksusta tarvitaan virallinen lasku/maksukuitti, kausimaksun laskumalli löytyy myös netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. 2. Seuran toimintamaksujärjestelmä Joukkueet maksavat kauden toimintamaksun / junioripelaaja / kausi TuRi Koripallojunioreiden tilille (uusi tili alkaen): o Kehityspel. 150 e o A-kilpa 530 e o A-harraste - o B-kilpa 470 e o B-haastaja 360 e o C-tytöt e o C-tytöt e o Minitytöt e o Minitytöt e o Mikrotytöt 230 e o Ekaluokkalaisten koriskerho 100 e o Fun Basket 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko o Piccolo 100 e o Unified 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko Joukkueenjohtajat keräävät kausimaksut joukkueen tilille ja vastaavat siitä, että toimintamaksut tulevat tilitetyiksi joukkueilta TuRi Koripallojunioreiden tilille syksyn osalta viimeistään 30.9 ja kevään osalta 15.1., jonka jälkeen nuorisoryhmän rahastonhoitaja siirtää pääseuran tilille jäsenmaksut sekä toiminnanjohtajan palkkaosuuden.

3 Jäsenmaksun sisaralennus 10e vähennetään toimintamaksusta, kun pelaajan vanhempi sisar pelaa myös jossain Riennon juniorijoukkueessa. Seuralle tilitettävä toimintamaksu sisältää: - ohjatut harjoitukset ja valmennuksen seuran linjan mukaisesti - valmentajien kulukorvaukset ja valmentajalisenssit - valmentajien koulutuksen - joukkueiden sarjamaksut - joukkueiden salivuorovaraukset - joukkueille keskitetysti hankittavat tarvikkeet (jäät, teipit, pöytäkirjat) - juniorivalmennuksen organisointi ja johtaminen (valmennuspäällikkö), - pelaajien ja valmentajien jäsenmaksut - pelaajien ryhmävakuutus alle 15-v. - edustusjoukkueen kotiottelut - seuran yhteiset tilaisuudet (kaudenavajaiset, -päättäjäiset) - nettisivujen ylläpito - kirjanpito - jäsenrekisterin ylläpidon. Joukkueet/pelaajat maksavat: - koripalloliiton lisenssimaksut - yli 15 v. vakuutusmaksu, - peli- ja lämmittelyasut (seuran ohjeiden mukaiset, kierrätetään) - pelimatkat ja pelien tuomarikulut, sarjan ulkopuoliset turnaukset. 3. Yhteistyö: TOK- bonusta bonuksesta ja Veikkaus Turun Riento on tehnyt yhteistyösopimuksen Turun Osuuskaupan kanssa ja siihen kuuluu "bonusta bonuksesta" tukijärjestelmä. TOK maksaa kaikkien mukana olevien perheiden kuukausittain kerryttämästä bonuksesta 5 % lisäbonuksen seuran osoittamalle tilille. "Bonusta bonuksesta" tukijärjestelmästä kerrotaan lisää Materiaalit -sivulta löytyvässä esitteessä (esite_yleinen.pdf) sekä sivuston linkissä TOK bonusta bonuksesta. TOK suorittaa lisäbonuksen maksun kerran vuodessa. Tiedot bonuksen kertymistä varten alkavat kerääntyä alkaen, myös takautuvasti. Bonusta bonuksesta -tuki tullaan käyttämään mm. juniorijoukkueiden valmentajien/seuran toimihenkilöiden koulutuksiin, erotuomarikoulutuksiin, seuran junioritoiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen. Allaolevan nettilinkin kautta voivat junioriurheilijat ja seuran johtotehtävissä (mukaanlukien valmentajat) toimivat henkilöt ilmoittaa S-etukorttinsa ja siten tukea Rientoa bonusta bonuksesta systeemin kautta.

4 Huom! - Täytä lomake huolellisesti ja jokaiseen perheeseesi kuuluvan Riennon juniorin osalta erikseen (tuki on seurakohtainen, joten voit ilmoittaa juniorin tiedot Riennon nimissä, vaikka hänen tietonsa olisi ilmoitettu myös jonkin toisen seuran kautta) - Täytä kohtaan seura: Turun Riennon Koripallo S-etukorttinumeroita voi ilmoittaa koska vain vuoden mittaan, lisäbonukset kertyvät takautuvasti alkaen. Veikkaus-yhteistyö, Turun Riento ry on solminut verkkoyhteistyösopimuksen Veikkauksen kanssa. Pelaamalla Veikkauksen pelejä Riennon nettisivuilta tukee samalla seuran toimintaa. Lisää tietoja Riennon netistä Veikkaus-linkistä. 4. Sarjailmoittautumiset ja sarjatoiminta läntisen alueen ilmoitustaulu: Läntisen alueen ilmoitustaululta löydät kaikki aluesarjoihin liittyvät käytännön asiat = sarjailmoittautuminen ohjeineen (uudistunut!), sarjamääräykset, maksut ja palkkiot jne. Sarjailmoittautumiset Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueen määräaikaan mennessä sarjaan. Sarjojen kilpailutoiminnan info on netissä ja tälle sivustolle on koottu sarjatoiminnassa toimivalle oleelliset tiedot ja palvelut. Otteluohjelmat löytyvät sivulta ennen sarjojen alkua. Sarjapelien osalta joukkueenjohtajan/yhteyshenkilön vastuulla on seuraavat asiat: o Tiedottaa joukkueen jäsenille otteluohjelmat, aikataulut, yhteiset lähtöajat, jne. o Yhteydenpito vastustajiin; ilmoita sääntöjen mukaisesti heille ajankohdat ja paikat. Helpointa on tehdä tämä heti kauden alussa otteluohjelman selvittyä. o Kuljetuksista vierasturnauksiin. Miten järjestetään matkakorvaus kuskeille? Usealla joukkueella on käytäntönä maksaa sovituille kuskeille 0,20 e/km bensaraha vierasturnauksista.

5 o Kotiotteluiden ja -turnausten järjestäminen. Salivuorojen varaaminen Johanna Hämäläisen kautta mahdollisimman pian otteluohjelmien selvittyä. o Ottelun ajankohdasta ilmoittaminen. Vastustajalle ja nimetyille erotuomareille on ilmoitettava ottelun alkamisaika ja pelipaikka sarjamääräysten mukaan vähintään 14 päivää ennen ottelua. Varmimmin asia hoituu siten, että ilmoittaa kaikille vastustajille kauden alkaessa otteluajankohdat yhdellä kertaa sähköpostilla ja pyytää kuittauksen meiliinsä. o Erotuomarien varmistaminen. Otteluihin on nimetty kaksi erotuomaria, joille joukkueenjohtaja ilmoittaa ajoissa (ks. edellä) ottelujen alkamisajat ja paikat. Jos tuomareita ei ole nimetty, joukkueenjohtajan tehtävänä on varata joukkueen kotiotteluihin/-turnauksiin kaksi tuomaria. o Erotuomaripalkkioiden maksamisesta on palkkiot ja ohjeet Käytä Riennon kuittilomaketta; muista myös henkilötunnus ja verotuskunta, vaikka ennakkoa ei pidätettäisikään! o Toimitsijat. Minimissään otteluun tarvitaan ajanottaja ja pöytäkirjan pitäjä, valtakunnallisissa kilpasarjoissa (A- ja B-nuorten SM/I div) myös 24 sek ja tilastointi. Seurassa pyritään järjestämään toimitsijakoulutusta tarpeen mukaan, myös joukkuekohtaisesti, kysy Piia Hirkmanilta tai Tuula Madekivelta. o Koripalloliiton pelaajalisenssien maksun ohjeistus ja seuranta oman joukkueen osalta. Ennen sarjapelejä pitää jokaisen peleihin osallistuvan pelaajan lisenssi olla maksettuna. Lisensseistä lisää tietoa, lisenssin osto ja seurakohtaiset lisenssilistat löytyvät koris.netistä: o Kioski / puffetti: kotiturnauksissa kannattaa pitää ja sopia, miten järjestetään! o Joukkueenjohtaja toimii myös yhteyshenkilönä pelaajien vanhempiin päin. Vanhempien roolista kannattaa keskustella - vanhemmat eivät ole valmentajia! Vanhempainkokouksia kannattaa järjestää syksyllä kauden alkaessa ja keväällä kauden päätteeksi esim. treenien yhteydessä tai jossain muussa sopivassa paikassa. Seuran toiminnanjohtaja tai hallituksen edustaja tulee mieluusti kertomaan seuran toiminnasta pelaajien vanhemmille. 5. Pelaajaluettelo / jäsenrekisteri Joukkueenjohtaja pitää yllä luetteloa joukkueen jäsenistä ja toimihenkilöistä sekä heidän yhteystiedoistaan (osoite, puhelimet, syntymäaika, sähköpostiosoite).

6 Jäsenluettelo ja jäsentietojen muutokset toimitetaan syksyllä toimintamaksujen tilityksen yhteydessä seuran jäsensihteerille, Piia Hirkman Joukkueen pelaajaluettelon malli löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Seuran tavoitteena on ennen pitkää siirtää jäsenrekisteri nettipohjaiseksi, jolloin joukkueenjohtajat ylläpitävät tiedot suoraan rekisteriin. 6. Seuran internet-sivujen päivitys Seuran nettisivuilla on kotiottelukalenteri ja omat sivunsa kaikilla joukkueilla. Jokaisella joukkueella on käyttäjätunnukset seuran nettisivujen päivittämiseen ja joukkueenjohtaja tai joukkueesta nimetty henkilö päivittää itse ajankohtaiset asiat joukkueen sivuille. Sivuja ylläpitää Taina Saarinen Joukkueenjohtaja tai muu nimetty henkilö vastaa joukkueen kotiottelujen ja omien nettisivujen päivityksistä seuraavien ohjeiden mukaan: o Jokaisella joukkueella yksi tiedottaja, joka voi pyytää päivityksiä Tainalta. o Seuran hallituksen jäsenet voivat myös pyytää päivityksiä o Yksi isompi päivitys on parempi kuin monta pientä jatkuvalla syötöllä; jos päivitykset eivät ole ihan akuutteja, niin niitä voisi kerätä könttään. o Päivitys taataan vähintään kerran viikossa; mikäli aineisto tulee täysin valmiina, päivitys on mahdollista (ja todennäköistä) useamminkin. 7. Seuratuotemallisto Seura on solminut yhteistyösopimuksen Korispisteen kanssa, joka julkaisee seuran seuratuotemalliston nettisivuillaan Joukkueet hankkivat peli- ja lämmittelyasunsa seuratuotemallistosta. Lisää tietoa Korispiste-yhteistyöstä Riennon netistä Seuratoiminta -> Seuratuotteet-linkistä, tai toistaiseksi Tuula Madekiveltä (tuula.madekivi@ cargotec.com). 8. Riennon junioreiden ryhmävakuutus Pelaajien tapaturmavakuutus Turun Riennon Koripallolla on alle 15-v. junioreiden ryhmävakuutus If:ssä, joka on voimassa aina vuoden kerrallaan ja kattaa kaikki Riennon harjoituksiin tulevat koripalloilijan alut. Edellämainitun lisäksi kaikilla pelaajilla kannattaa ja yli 15-v. pelaajilla pitääkin olla koripallon kilpailutoiminnan kattava tapaturmavakuutus voimassa. Koripalloliiton pelaajalisenssin yhteydessä voi ottaa lisenssivakuutuksen, ellei pelaajan oma tapaturmavakuutus kata koripallon kilpailutoimintaa.

7 9. Kauden aikataulu ja kalenteri Elokuu o Valmentaja- ja jojopalaveri - salivuorojen jako - valmentajatilanteen tarkistus - joukkueiden tilanteen tarkistus o Nuorisoryhmän kauden aloitus- ja järjestäytymispalaveri - nuorisoryhmän kokoonpano ja tehtävät - kauden aloitukseen liittyvät asiat o Joukkueiden budjetit ja kausimaksujen määrittelyt o Kausijulkaisun kannatusmainoskirjeet joukkueille jakoon o Uusien pelaajien rekrytointikampanjat Syyskuu o Uusien harrastajien rekrytointikampanjat, kaveripäivät (piccolo, mikrot, minit) o Sarjailmoittautumiset liiton ohjeiden mukaan o Talviharjoitusvuorot alkavat o Joukkueiden järjestäytyminen - vanhempainpalaverit - joukkueiden toimihenkilöt (joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, puffettivastaava jne.) - joukkueiden pelisäännöistä sopiminen - laatukäsikirjan esittely o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (1. osa) o Jäsenrekisterin päivitys o Valmentajasopimukset o Nuorten SM karsinnat Lokakuu o Sarjat alkavat o Pelivuorojen varaaminen o Joukkuekuvaus o Kausijulkaisu o Valmentajien palaveri Marraskuu o Kaupungin avustus valmentajien ja ohjaajien koulutukseen haettava ennen o Kaupungin nuorten urheilijastipendin haku mennessä Joulukuu o Lisäilmoittautumiset alueen nuorten sarjoihin mennessä o Kevään sarjojen otteluohjelmat julkaistaan o Valmentajien palaveri

8 Tammikuu o Pelivuorojen varaaminen o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (2. osa) Helmikuu o Kaupungin toiminta-avustuksen hakeminen (koko seura) o Valmentajien palaveri Maaliskuu o Seuraavan kauden suunnittelu alkaa, budjetti seuraavalle kaudelle, pelaajakohtaisten toimintamaksujen määrittely seuraavalle kaudelle o Valmentajatilanteen kartoitus nykyisten valmentajien osalta alkaa o Kesäharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Huhtikuu o Sarjat loppuvat -> finaalit o Talviharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Toukokuu o JBT koripalloturnaus Turussa (yhdessä NMKY, NaKo) o Valmentajien palaveri o Seuran kauden päätöstilaisuus - joukkueiden pelaajien palkitseminen - valmentajien ja joukkueenjohtajien muistaminen - varusteiden kierrätyskirppis? Kesäkuu Elokuu o Kesäharjoituskausi (vanhemmilla junioreilla) o Seuran kesäleiri

9 Turun Riennon Koripallo ry Turun Riento Uudenmaankatu TURKU rekisterinumero Y-tunnus Pankkiyhteys, seuran päätili: Juniorivalmennuspäällikkö Jukka Valpola Seuratuotevastaava??? Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus yhteyshenkilö Johanna Hämäläinen, Turun Riennon Koripallo ry:n hallitus Minna Palonen, puheenjohtaja, minna.palonen(at)pp.inet.fi, Johanna Hämäläinen, sihteeri Piia Hirkman, taloudenhoitaja Tarja Räty Tuula Madekivi Pia Heino, edustusjoukkueen edustaja Ritva Pitkäkari, junioreiden edustaja Jukka Valpola osallistuu hallituksen kokouksiin ja toimii hallituksessa valmentajien edustajana. Turun Riennon edustajat Koripalloliiton luottamustehtävissä Koripalloliiton hallitus: Tuula Korte (vpj) Koripalloliiton liittovaltuutettu: Piia Hirkman Nuorisoryhmän toimijat : Mikrot: Kati Kankare Minit 02: Jenni Reinikka Minit 01: Marjaana Tapio C 00: Tuomas Niinikoski C 99: Ritva Pitkäkari B kilpa: Katri Suomela, Pirkko Ekström ja Terhi Rummukainen B green: Piia Nurmi A: Terhi Castren Kokoonkutsujana vanhempien C-junioreiden joukkueenjohtaja.

1. Joukkueiden taloudenhoito

1. Joukkueiden taloudenhoito 1. Joukkueiden taloudenhoito Jokaisella joukkueella tulee olla rahastonhoitaja, joka huolehtii joukkueen maksuliikenteestä ja tositteiden edelleen toimittamisesta seuran taloudenhoitajalle (/kirjanpitäjälle).

Lisätiedot

1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2.

1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2. NOORMARKUN KOITTO/KORIPALLO JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 2011 1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2.2 Lisenssimaksut

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

LePyn talousohje. Kausimaksut

LePyn talousohje. Kausimaksut LePyn talousohje Kausimaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan LePylle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi 1.6. 31.5. KESÄKUU Uusi toimintakausi alkaa Edellisen kauden tilinpäätös tulee suoraan Netvisorista, edellisen kauden laskutus tulee olla kunnossa 31.5. mennessä.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012-2013

Toimintasuunnitelma 2012-2013 Turun Riennon Koripallo ry Toimintasuunnitelma 2012-2013 (toimintakausi 1.7.2012 30.6.2013) Toukokuu 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toimintakauden 1.7.2012 30.6.2013 painopisteet... 3 2. Johdanto... 4 2.1. Turun

Lisätiedot

Hyvinkää Ringette. Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja

Hyvinkää Ringette. Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja Kesäkuu erä Sarjaan ilmoittautuminen 9.6. Etelä-Suomen (E- S) E (enemmän ja vähemmän pelanneet), E-S D Pj 9.6.2017 mennessä

Lisätiedot

Turun Riennon Koripallo ry. Laatukäsikirja Versio 2.0

Turun Riennon Koripallo ry. Laatukäsikirja Versio 2.0 Turun Riennon Koripallo ry Laatukäsikirja Versio 2.0 Päivitys 3.3.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 3 1.1. Turun Riento lyhyesti 3 1.2. Toiminta-ajatus ja arvot 3 1.3. Nuori Suomi -Sinettiseura 3 2. Turun

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE. Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola

NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE. Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. NAANTALIN KORIPALLOILIJAT RY. 3 1.1. Naantalin

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS YLEISTÄ Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa joukkueenjohtajien käytännön tehtävien hoitamista. Johtoajatuksena on, että asioista päättäminen yhdessä on sujuvan toiminnan kannalta

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 HAUKIPUTAAN PALLO RY Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 RAHASTONHOITAJAN PÄÄASIALLISENA TEHTÄVÄNÄ ON HUOLEH- TIA JOUKKUEEN RAHALIIKENTEEN SUJUVUUDESTA JA LASKUJEN AJANTASAISESTA MAKSATUKSESTA. MUITA

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015)

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Seuran talous Seuralla on yhteinen talous, jota hoitaa seuran toiminnanjohtaja ja talousvastaava yhdessä. Seuran taloudesta vastaa hallitus.

Lisätiedot

Seuran pyrkimyksenä on saada mahdollisimman paljon nuoria ja aikuisia aktivoitua liikunnan pariin.

Seuran pyrkimyksenä on saada mahdollisimman paljon nuoria ja aikuisia aktivoitua liikunnan pariin. Koijärven Kunnon toimintalinja (22.8.2017 VPH) 1. Toiminta-ajatus Koijärven Kunto ry (KOIKU) on, vuonna 1937 perustettu, lentopalloon ja beach-volleyhin erikoistunut yleisseura. KOIKU tarjoaa lentopallon

Lisätiedot

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa.

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. YLEISTÄ Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. FC Ulvilan taloushallinto jakautuu kahteen pääosaan. Tässä

Lisätiedot

HUIMAN JUNNUKORIS KAUSI-INFO

HUIMAN JUNNUKORIS KAUSI-INFO HUIMAN JUNNUKORIS KAUSI-INFO 2018-2019 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello. Juniori-SaPKo ry

Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello. Juniori-SaPKo ry Joukkueen Kausikalenteri Vuosikello Juniori-SaPKo ry Erilaisia kalenterimalleja Kello (vuosi) Aikajana Kalenteripohja Taulukko Muistio Mitä tapahtuu ja milloin? Määräajat Kannattaa laatia/merkitä ennakkoon

Lisätiedot

KAIKKI KANNUSTAMAAN KUPS MITALILLE, BANZAI!

KAIKKI KANNUSTAMAAN KUPS MITALILLE, BANZAI! JÄSENKIRJE LOKAKUU 2017 KuPS juniorit myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS:n viimeinen kotiottelu Savon Sanomat Areenalla pelataan

Lisätiedot

Seurassa on useita joukkueita, joilla kullakin on oma taloutensa osana seuran kirjanpitoa.

Seurassa on useita joukkueita, joilla kullakin on oma taloutensa osana seuran kirjanpitoa. Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 8.2.2013) Seuran talous Seuralla on yhteinen talous, jota hoitaa seuran toiminnanjohtaja ja talousvastaava yhdessä. Seuran taloudesta vastaa hallitus.

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa HPK-Juniorijääkiekko ry Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa 9.8.2017 Tietotoimisto.fi Joukkueiden kirjanpito tehdään Tietotoimisto.fi ohjelmalla (https://www.tietotoimisto.fi/) Tunnukset ohjelmaan

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Juniorijaosto 1.3 Joukkueet 1.4 Tilinpäätös 1.5 Talousarvio 1.6 Omaisuudenhoito 2. Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

F.C. KASIYSI ESPOO VUOSIKELLO 2017

F.C. KASIYSI ESPOO VUOSIKELLO 2017 2017 JOULUKUU 2017, SIVU 13 TAMMIKUU 2017, SIVU 2 MARRASKUU 2017, SIVU 12 12 1 HELMIKUU 2017, SIVU 3 11 2 LOKAKUU 2017, SIVU 11 10 3 MAALISKUU 2017, SIVU 4 SYYSKUU 2017, SIVU 10 9 4 HUHTIKUU 2017, SIVU

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Palkat ja kulukorvaukset 1.3 Kirjanpito 1.4 Juniorijaosto 1.5 Joukkueet 1.6 Tilinpäätös 1.7 Talousarvio 1.8 Omaisuuden

Lisätiedot

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa.

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. SEURAN JA JOUKKUEIDEN TILINPÄÄTÖS 2009-2010 Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. Joukkueet toimittavat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA)

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA) TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA) Oulunsalo Pesäpallojaosto 14.11.2012 Sisältö YLEISTÄ...3 Jaosto... 4 Vastuuhenkilöt... 4 Jäsenistö... 4 TOIMINTA...5 Junioritoiminta... 5 Tuomaritoiminta...

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE

OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE Naarasleijonat NALE ry Ohjeistus joukkueenjohtajalle Sivu 1 / 5 OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE Joukkueenjohtaja toimii valmentajan/valmentajien tukena organisoiden joukkueen toimintaa. Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Päätetään kotisivujen pääkäyttäjät joukkueen osalta, ilmoitetaan seuralle. Päätökset tehdään joka vuosi aina uudestaan.

Päätetään kotisivujen pääkäyttäjät joukkueen osalta, ilmoitetaan seuralle. Päätökset tehdään joka vuosi aina uudestaan. Joukkueenjohtajan muistilista: Ottelutapahtumat jopoxiin (harjoitus/sarja) Harjoitukset jopoxiin Harjoitusosallistumiset Joukkueen pukuhuoneeseen kutsuminen Uuden kauden avaus joukkueelle, pelaajien yhdistäminen

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

TOIMINTAOPAS KAUSI 2009-2010

TOIMINTAOPAS KAUSI 2009-2010 TOIMINTAOPAS KAUSI 2009-2010 Toimintaopas 2 Sisällysluettelo 1. Toimintaopas... 3 2. Joukkueen jäsenten roolit, oikeudet ja velvollisuudet... 3 2.1. Pelaajat... 3 2.2. Joukkueenjohtaja... 3 2.3. Valmentajat...

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja 1. Yleista joukkueenjohtamisesta - Joukkueenjohtajan valitsee vanhempainkokous, jonka vahvistaa juniorijaosto. Joukkueenjohtajia voi olla myos useampia - Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat Joukkueenjohtajan vastuut Joukkueenjohtajan vastuulla on huolehtia toimenkuvakartassa määriteltyjen tehtävien suorittamisesta vuosikellon tai seuran johdon erikseen määrittelemien

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI 2010 2011 RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI Päivitetty 19.9.2010 Laatija: Niina Salo, Keski-Uudenmaan Juniorikiekkoilun tuki ry, controller niina.salo@kreditte.net puhelin 040-4126198

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI 2011 2012 RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI Päivitetty 23.4.2011 Laatija: Niina Salo, Keski-Uudenmaan Juniorikiekkoilun tuki ry, controller niina.salo@kreditte.net puhelin 040-4126198

Lisätiedot

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013 1. Johtokunnan kokoonpano 2013: Johtokunta jatkaa neljännen toimintavuoden seuraavalla kokoonpanolla: Johtokunta: Petri Mäkinen, puheenjohtaja; Matti Huvinen, vara puheenjohtaja; Harri Bergström, sihteeri;

Lisätiedot

MP-D12 (2005) Vanhempainilta

MP-D12 (2005) Vanhempainilta MP-D12 (2005) Vanhempainilta Toimihenkilöt Päävalmentaja: Tuomas Hynönen Valmentaja (t): Markus Torniainen,?? Ohjaaja (t):??, Joukkueelle tarvitaan kiertävä apu/huoltaja ottelutapahtumiin (esim.ottelupöytäkirjat)

Lisätiedot

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti OTTELUOHJELMAN PÄIVITTÄMINEN Kirjaudu sisään tunnuksilla: http://fba.baskethotel.com/login/ Toimintajärjestys otteluohjelman päivittämisessä 1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Vastuunjako talousasioissa

Vastuunjako talousasioissa Pallokissat, Kuopio ry:n talousohjesääntö Pallokissat, Kuopio ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Yleishyödyllisenä yhteisönä

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä Sisältö Mitä myclub tekee? Edellytykset Joukkueen jäsenrekisteri Tiedotteet ja sähköposti Tapahtumien hallinta

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT A. SEURANÄKÖKULMA Joukkueenjohtaja 1. toimii seuran edustajana joukkueeseen päin ja joukkueen edustajana seuraan päin tiedottaa seuran asiat joukkueen jäsenille tiedottaa joukkueen

Lisätiedot

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Aika: 17.1.2017 klo 18.15 Paikka: Kuokkalan Graniitti Läsnä: Matti Mäkinen, Jani Karppanen, Mikko Pajunen, Marika Karttunen,

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Toimintamalli syksystä 2012 eteenpäin / Merja Toimihenkilö valinnat talvikausi 2012-2013 / Merja Maksut & Varainkeruu 2013 / Merja Talvisarjat / Merja Muut asiat / Kaikki Tarvittavat

Lisätiedot

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje tammikuu Tukea seuralle Veikkauksen peleillä. Revontuliturnaus Junnuvaskooli 2017

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje tammikuu Tukea seuralle Veikkauksen peleillä. Revontuliturnaus Junnuvaskooli 2017 Woman Volley ry Uutiskirje tammikuu 2017 Tervehdys kaikille Woman Volleyn pelaajille ja vanhemmille! Lähetämme kuukausittain seuratiedotteen, missä kerromme ajankohtaisia asioita seuran toimintaan liittyen.

Lisätiedot

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta 19.11.2018 JYRI HEINONEN, MARKO HIETAMÄKI, MARKO MÄLKIÄ, TIMO MUNUKKA, ESA PUODINKETO, EDGAR REINA JA MARKUS SALOKANGAS Esityslista Toimintasuunnitelma 2019 Varainkäyttöarvio

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Sisällysluettelo JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA... 1 www.onmky.fi/koripallo... 1 YLEISTÄ... 3 Joukkueen yleisjohto

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 18.4.2019 Ohjeen päivitysvastuu: toiminnanjohtaja 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

VANHEMMAT MUKAAN Urheiluseurasta voi löytää monenlaista mielekästä ja palkitsevaa tekemistä.

VANHEMMAT MUKAAN Urheiluseurasta voi löytää monenlaista mielekästä ja palkitsevaa tekemistä. VANHEMMAT MUKAAN Urheiluseurasta voi löytää monenlaista mielekästä ja palkitsevaa tekemistä. Aloittelijana vanhemmalla ei tarvitse olla minkäänlaista aiempaa tietoa tai kokemusta amerikkalaisesta jalkapallosta

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje syyskuu Kausimaksut

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje syyskuu Kausimaksut Woman Volley ry Uutiskirje syyskuu 2017 Tervehdys kaikille Woman Volleyn pelaajille ja vanhemmille! Lähetämme kuukausittain seuratiedotteen, missä kerromme ajankohtaisia asioita seuran toimintaan liittyen.

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi 1(5) Kausi: Joukkue: 1. Joukkueen toimihenkilöt Joukkueenjohtaja: Varajoukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja: Valmentaja: Vastuuhuoltaja: Huoltaja: Rahastonhoitaja Suku- ja etunimi Valmentajakoulutus

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa.

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. OHJE 1(7) VG-62 TALOUSOHJE Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. Seuran taloudenhoidossa tulee noudattaa kaikkia voimassa

Lisätiedot

PeU Basket. Toimintakäsikirja

PeU Basket. Toimintakäsikirja PeU Basket Toimintakäsikirja PeU Basketin TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET 1.1 Toiminta-ajatus PeUBasketin tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Koivukylän Palloseura ry P02 Ikäluokan Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2012 31.10.2013. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtajat :Sanna Heikurinen, Terhi Perkiö

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( ) KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET (2019-2020) 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten,

Lisätiedot

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT Sisällysluettelo: 1. Yleistä jäsenlajeihin ja jäsenhintoihin liittyvää 2. Jäsenlajit ja liiton hinnat v. 2016 3. Jäsenedut 4. Seuran pankkitilin lisäys / muutos 5. Jäsenlajien

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-ja 13-vuotiaiden (ent. C-nuoret),

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015 Roihu ry Tätä on urheiluseura Roihu ry Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä helsinkiläinen urheiluseura. Roihu on tarjonnut liikunnan iloa

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2014-2015

KAUSIJULKAISU 2014-2015 KAUSIJULKAISU 2014-2015 www.salibandy.ols.fi TERVETULOA MUKAAN OLS-SALIBANDYN TOIMINTAAN! OULUN LUISTINSEURA Oulun Luistinseura (OLS) on perustettu vuonna 1880. Toiminnassa olevista palloiluseuroista OLS

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Laatukäsikirja. Seuratoiminnan pelisäännöt Peli-Karhut koripallo Jutta Richter

Laatukäsikirja. Seuratoiminnan pelisäännöt Peli-Karhut koripallo Jutta Richter Laatukäsikirja Seuratoiminnan pelisäännöt Peli-Karhut koripallo 05.03.2015 Jutta Richter SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 1.1 Peli-Karhut lyhyesti 2. Seuran toiminnan perusperiaatteet 2.1 Toiminta-ajatus 2.2

Lisätiedot