제목 GolfBuddy PT4 Käyttöopas 날짜 작성자 박은영. GolfBuddy PT4. Käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "제목 GolfBuddy PT4 Käyttöopas 날짜 2014-04-11 작성자 박은영. GolfBuddy PT4. Käyttöopas"

Transkriptio

1 제목 GolfBuddy PT4 Käyttöopas 날짜 작성자 박은영 GolfBuddy PT4 Käyttöopas

2 Kieli Suomi 中 文 日 本 語 한글

3 SISÄLTÖ 1. Aloittaminen 2. Perustoiminnot 3. Lisätoiminnot 4. Ohjelmistopäivitykset GolfBuddy PT4

4 Kiitos GolfBuddyn valitsemisesta! GolfBuddy PT4 tarjoaa erittäin täsmällisiä golfkentän etäisyystietoja golfelämyksesi parantamiseksi. GolfBuddy PT4 on ensiluokkainen golf-gps-kämmenlaite, jossa on paranneltu 4 tuuman suurtarkkuuksinen LCD-kosketusnäyttö ja ohut runko. Kuten kaikkiin GolfBuddy-tuotteisiin, myös PT4:ään on esiladattu yli golfkentän tiedot yli 130 maasta ympäri maailman. Kenttäpäivitykset ovat aina ilmaisia.

5 GolfBuddy PT4 yleisesti Pelinäyttö

6 1. GPS-signaali 2. Mitat (jaardia/metriä) 3. Aika 4. Näytön lukitus/vapautus 5. Akun varausilmaisin 6. Väylän numero 7. Par-tiedot 8. Tasoitusindeksi 9. Merkki (lyönnin pituuden mittaaminen) 10. Etäisyys kohteeseen 11. Etäisyys viheriön keskelle 12. Etäisyys viheriön takareunaan 13. Etäisyys viheriön etureunaan 14. Lähennys/loitonnus 15. Kohde-/estetiedot 16. Tuloskortti

7

8 1.1. Akun asentaminen Irrota takakansi käyttäen PT4:n yläosassa molemmin puolin olevia lovia. Nosta kansi irti PT4:stä. Aseta akku laitteen takana olevaan aukkoon varmistaen, että navat ovat oikein päin. Paina akku tukevasti paikoilleen. Aseta akkukansi laitteen takaosaan ja paina se alas. Painele takakannen reunoja, kunnes se istuu tiiviisti Akun lataaminen Kytke PT4 pistorasiaan mukana tulleella kaapelilla ja USB- laturilla. Voit myös ladata PT4:n kytkemällä datakaapelin tietokoneeseen. Akku on suositeltavaa ladata ennen jokaista golfkierrosta. Kun akku on vähissä, PT4 sammuu automaattisesti. USB- port- kohdan vieressä oleva merkkivalo muuttuu punaiseksi laitteen ladatessa ja siniseksi, kun akku on täynnä Virta päälle/pois Virta päälle: Paina laitteen oikealla sivulla olevaa virtapainiketta. Virta pois: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee sammutusruutu. Paina Yes (Kyllä) sammuttaaksesi tai No (Ei) peruuttaaksesi. 1.4 Näytön lukitus/vapautus Paina virtapainiketta lukitaksesi näytön ja paina sitä uudelleen vapauttaaksesi lukituksen. Kun PT4 on lukittu, näytön ylälaidassa näkyy lukkokuvake Päävalikko Play Round (Pelaa kierros) PT4 aloittaa lähimmän kentän etsinnän ja alkaa valmistella sinua golfkierrokseen User Score (Käyttäjän tuloskortti) Näyttää kaikkien tallennettujen tulosten historian. Lisätietoja on luvussa 3.3 User Score (Käyttäjän tuloskortti) Asetukset Napauta -kuvaketta siirtyäksesi asetuksiin

9 User Information (Käyttäjän tiedot) Voit syöttää nimesi ja puhelinnumerosi PT4-laitteeseen. Voit myös mukauttaa PT4:ää lataamalla kuvia GB Managerilla, jolloin ne näkyvät laitteessasi Distance Unit (Pituusyksiköt) Valitse jaardit tai metrit Language Selection (Kielivalinta) Valitse haluamasi kieli Select Time Zone (Valitse aikavyöhyke) Aika asetetaan automaattisesti, kun PT4 muodostaa yhteyden satelliitteihin. Jos haluat asettaa ajan manuaalisesti, voit navigoida aikavyöhykkeellesi -nuolikuvakkeella tai napauttaa sijaintia kartalla. Voit valita aikavyöhykkeelle kesäajan säädettäväksi automaattisesti Hole Recognition (Väylän tunnistus) Valitse manuaalisesti, automaattisesti tai järjestyksessä tapahtuva väylän tunnistus. Manual (Manuaalinen): Kenttä on valittava manuaalisesti, ja sinun on vaihdettava väylää pelatessasi. Automatic (Automaattinen): PT4 tunnistaa kentän automaattisesti ja vaihtaa väylää sen mukaan. Sequential (Järjestys): PT4 tunnistaa kentän automaattisesti, mutta sinun on vaihdettava väylää manuaalisesti Button Sound (Painikeääni) Kytke painikeäänet päälle tai pois Screen Time Out (Näytön aikasammutus) Valitse pidetäänkö taustavalo päällä 5, 10 tai 15 sekuntia Auto Lock Mode (Automaattilukitustila) Valitse näytön automaattinen lukitus 10 tai 30 minuutin kuluttua tai ei koskaan Adjust Brightness (Kirkkaussäätö) Vedä palkkia vasemmalle tai oikealle säätääksesi näytön kirkkautta Reset GPS (Nollaa GPS) Jos et saa GPS-signaalia tai etäisyydenmittaus tuottaa ongelmia, voit nollata GPS:n korjataksesi laitteen. Kun GPS nollataan, suosittelemme, että PT4 on ulkona tai lähellä golf-kenttää, jos mahdollista System Information (Järjestelmätiedot) Laite näyttää yksityiskohtaiset tiedot, kuten käyttöjärjestelmä-, sovellus-, tietokanta- ja sarjanumerotiedot.

10

11 2.1. Kentän tunnistus Automatic Course Recognition (Automaattinen kentän tunnistus) Kun PT4 vastaanottaa GPS-signaalin, se tunnistaa lähimmän kentän automaattisesti Kentän tunnistusvaihtoehdot Nearby (Lähellä): PT4 luettelee lähimmät golfkentät. Recent (Äskettäiset): PT4 luettelee äskettäin pelatut kentät. Search (Haku): Voit etsiä kenttää manuaalisesti kirjoittamalla sen nimen tai valitsemalla manuaalisesti maan ja osavaltion, jossa golfkenttä sijaitsee. 2.2 Väylän tiedot Voit näyttää väylän tiedot valitsemalla - kuvakkeen näytön vasemmasta yläkulmasta Väylän vaihtaminen manuaalisesti Voit vaihtaa väylää manuaalisesti napsauttamalla väylän numeron. -nuolinäppäimiä tai valitsemalla 2.3. Etäisyys viheriölle Etäisyys viheriön keskelle Etäisyys viheriön takareunaan Etäisyys viheriön etureunaan Etäisyys kohteeseen Etäisyys kohteesta viheriön keskelle 2.4. Pelitila GolfBuddy PT4 näyttää automaattisesti etäisyyden viheriölle liikkuessasi kentällä. -painikkeilla voit lähentää tai loitontaa väylänäkymää.

12 2.5. Green View Screen (Viheriönäyttö) Voit siirtyä Green View Screen (Viheriönäyttö) -ruutuun väylänäkymästä napsauttamalla etäisyyttä keskikohtaan. Viheriön kuva kääntyy lähestymiskulmasi mukaisesti, joten näet todellisen etäisyyden viheriön etureunaan, keskelle ja takareunaan. *W 26: Viheriön leveys on 26 jaardia *D 36: Viheriön syvyys on 36 jaardia Voit parantaa kontrastia ja suurentaa numeroiden kokoa napsauttamalla -kuvaketta. PT4 tunnistaa aina lipun sijainnin viimeisimmän asetuksen Green View Screen (Viheriönäyttö) -ruudussa Pin Placement (Lipun sijainti). Voit asettaa lipun minne tahansa viheriöllä Green View Screen (Viheriönäyttö) -ruudulla napauttamalla lippua ja vetämällä sen haluamaasi paikkaan. Lipun liikkuessa etäisyys muuttuu vastaavasti Kohteiden ja esteiden tiedot Paina -kuvaketta esittääksesi etäisyyden kohteisiin ja esteisiin kyseisellä reiällä Etäisyysmittaus Paina -kuvaketta tai -kuvaketta merkitäksesi sijaintisi ja aloittaaksesi etäisyyden mittaamisen palloosi. Paina -kuvaketta tai -kuvaketta lopettaaksesi etäisyysmittauksen. Voit merkitä toisen lyönnin painamalla NEW (UUSI) - kuvaketta ja toistamalla tämän toiminnon Pikavalikko Napsauta pelitilassa -kuvaketta siirtyäksesi pikavalikkoon Distance Unit (Pituusyksiköt) Valitse jaardit tai metrit Green Locations (Viheriöiden sijainnit) Valitse vasen tai oikea viheriö (jos käytössä) Scorecard Settings (Tuloskortin asetukset) Valitse, monenko pelaajan tuloksista haluat pitää kirjaa, ja määritä pelattava kenttä.

13 End Round (Lopeta kierros) Poistu pelitilasta ja palaa päävalikkoon. Valitse End Round (Lopeta kierros) tallentaaksesi tulokset ja tilastot. Jos et paina End Round (Lopeta kierros), tuloksia ja tavoitteita ei tallenneta Esikatselutila Valitse golfkenttä manuaalisesti ja valitse siirtyäksesi esikatselutilaan. Esikatselutilassa voit nähdä kentän kaikki tiedot tarvitsematta olla kentällä. HUOM. > Satelliittiyhteyttä ei tarvita esikatselutilassa Vianmääritys Vaihtoehto 1: Paina -painiketta 10 sekuntia käynnistääksesi laitteen uudelleen. Jätä sammutusnäyttö huomiotta ja jatka painamista. Jos ongelma ei ratkea, siirry vaihtoehtoon 2. Vaihtoehto 2: Käynnistä laite uudelleen otettuasi akun ulos ja laitettuasi sen takaisin. *Ohjeet ovat kohdassa 1.1 Vaihtoehto 3: Jos ongelma ei ratkea tai tarvitset apua, ota yhteys jälleenmyyjään.

14

15 3.1. Luo oma kohde Voit lisätä oman kohteen valitsemalla Targets (Kohteet) ja valitsemalla sitten Edit Target (Muokkaa kohdetta) näytön alalaidasta. Valitse vaihtoehdoista. -kuvake ja sitten kohteen tyyppi esitetyistä Voit muokata luotuja kohteita tai poistaa ne valitsemalla -kuvakkeen.

16 3.2. Tuloskortti Tuloskortilla käyttäjä voi tallentaa erilaisia tilastoja, kuten puttien, väyläosumien, hiekkaestepelastusten ja lyöntien määriä Tuloksen tallentaminen Valitse Score (Tulos) pelinäytön oikeasta alanurkasta käynnistääksesi tuloskortin. Voit tallentaa lyönnit enintään neljälle (4) pelaajalle. Valitse tallennettava kategoria ja tallenna painamalla OK. Voit navigoida eri reikiä tallentaessasi tuloksia ja tilastoja käyttämällä -painiketta. Huomautus: Tilastoja, kuten puttien, väylälyöntien ja hiekkaestepelastusten määriä voidaan tallentaa vain yhdelle (1) pelaajalle. Lyönnit voidaan kuitenkin tallentaa kaikille muillekin pelaajille. Napsauta -kuvaketta lisätäksesi pelaajia. Pidä pelaajan nimeä painettuna 3 sekuntia; -kuvake ilmestyy näyttöön. Poista napsauttamalla - kuvaketta Tuloskortti Valitse yksi seuraavista neljästä vaihtoehdosta: Set Pars/Handicaps (Aseta par it/handicapit), Scoring System (Pelimuoto), Select Score Course (Valitse kenttä) tai Statistics (Tilastot). Set Pars/ Handicaps (Aseta par it/tasoitukset): Voit asettaa par-tiedot väylän numeron mukaan muokkaamalla par-tietoja valitsemalla väylän numeroa vastaavan ruudun. Voit asettaa tasoitus-tiedot next>-painikkeella näytön oikeasta alanurkasta. Voit muokata tasoitus-tietoja valitsemalla väylän numeroa vastaavan ruudun. Voit määrittää käyttäjän tasoitukset next>-painikkeella näytön oikeasta alanurkasta. Voit muokata käyttäjän tasoitusta koskettamalla suorakaiteen muotoista painiketta pelaajan nimen perässä. Scoring System (Pelimuoto): Valitse Stroke Play (Lyöntipeli) tai Stableford Select Score Course (Valitse kenttä): Valitse pelaajien määrä ja määritä, millä kentällä pelaatte. Statistics (Tilastot): Voit katsoa yhden (1), viiden (5) tai kahdenkymmenen (20) pelin tilastot Tuloskortti Voit katsoa tuloskortin painamalla yksityiskohtaisesti. -kuvaketta, jolloin tallennetut tulokset näytetään

17 3.3. User Score (Käyttäjän tulos) User Score (Käyttäjän tulos) näyttää kaikkien tallennettujen golfkierrosten historian. Kun painat Menu- painiketta valitsemallasi tuloskortilla, voit valita tulosjärjestelmän, muokata tulosta, esittää merkintähistorian ja näyttää tilastot Rounds History (Kierroshistoria) Kun painat Menu- painiketta Rounds History (Kierroshistoria) -ruudulla, saat käyttöösi seuraavat vaihtoehdot: Sort by Name (Järjestä nimen mukaan), Sort by Date (Järjestä päivämäärän mukaan), Delete Selected (Poista valitut) ja Delete All (Poista kaikki). Voit valita haluamasi tiedot painamalla Scoring System (Pelimuoto) -kuvaketta. Paina -kuvaketta valitaksesi Scoring System (Pelimuoto) -vaihtoehdon. *Viittaa kappaleeseen Muokkaus Voit muokata tulosta painamalla *Viittaa kappaleeseen 3.2 -kuvaketta Mark History (Merkintähistoria) Paina -kuvaketta valitaksesi Mark History (Merkintähistoria) Statistics (Tilastot) Paina -kuvaketta valitaksesi Statistics (Tilastot).

18 Rekisteröinti

19 GolfBuddy PT4 -laitteeseen on ladattu valmiiksi tuorein laiteohjelmisto ja ne maailman golfkenttien tiedot, jotka olivat käytettävissä valmistushetkellä. Suorituskyvyn ja tuoteiän optimoimiseksi suosittelemme, että rekisteröit laitteen ja pidät sen laiteohjelmiston ajan tasalla. Voit lisätä uusimmat kenttätiedot ja laiteohjelmistopäivitykset, kun olet rekisteröinyt laitteen. Alla olevat ohjeet kertovat vaihe vaiheelta, miten GolfBuddy PT4 rekisteröidään ja päivitetään. *Vaatii Internet-yhteyden. 1. Lataa GolfBuddyn hallintaohjelmisto (GB Manager) tietokoneeseen: Vieraile sivulla Napsauta paneelia nimeltä Download GB Course Manager (Lataa GB Course Manager). Tällöin avautuu näyttö, jolta voit valita joko Windows- tai Mac-pohjaisen ohjelmiston. Valitse tietokonettasi vastaava versio. Kun ohjelmisto on ladattu, työpöydällesi ilmestyy sininen kuvake. 2. Käyttäjätunnuksen luominen: Avaa GB Manager -ohjelmisto napsauttamalla työpöydän sinistä kuvaketta. Napsauta Sign Up (Kirjaudu) kirjautumisikkunan alalaidasta. Uusi Internet-selain avautuu, ja sinua pyydetään luomaan käyttäjätunnus ja salasana. Täytä kaikki pakolliset tiedot (merkitty tähdellä * ). Käyttäjätunnuksessa tai salasanassa ei saa olla isoja kirjaimia, symboleita eikä välilyöntejä. (Niiden tulisi olla 4-15 merkin pituisia.) Napsauta Check Availability (Tarkista saatavuus) - painiketta tarkistaaksesi, että valitsemasi käyttäjätunnus kelpaa eikä ole vielä käytössä. Napsauta Submit (Lähetä) lomakkeen alalaidasta. Olet nyt luonut käyttäjätunnuksen ja salasanan. Merkitse kirjautumistietosi muistiin tulevaa käyttöä varten. 3. GolfBuddy PT4:n rekisteröiminen: Kytke GolfBuddy-laite tietokoneen USB-porttiin laitteen mukana tulleella USB-kaapelilla. Avaa GB Course Manager (GolfBuddy World Course Manager) työpöydältä. Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Näytössä tulisi näkyä paneeli, joka kertoo, että GB Manager etsii laitetta. Hetken päästä näet ilmoituksen Connection Established (Yhteys muodostettu). Laite on nyt rekisteröity tilillesi. *Huomaa, että laitetta ei voi rekisteröidä uudelleen toiselle tilille. Huomautuksia: Voit jättää huomiotta tietokoneen ilmoitukset, joiden mukaan sen on ladattava ohjain.

20 4. GolfBuddy PT4:n päivittäminen Vaihe 1: Kun saat Connection Established (Yhteys muodostettu) -ilmoituksen, napsauta Next siirtyäksesi vaiheeseen 2. Vaihe 2: Laiteohjelmiston päivitys Asenna tuorein laiteohjelmisto napsauttamalla Next (Seuraava). Jos laiteohjelmisto on jo ajan tasalla, siirry vaiheeseen 3 napsauttamalla Next (Seuraava). Vaihe 3: Kenttien lataaminen Valitse maat, joiden haluat päivittää, ja napsauta Next (Seuraava). Kun ponnahdusikkuna avautuu, valitse Newly Updated Only (Vain uudet päivitykset). Aloita kentän päivitys napsauttamalla OK. Kun päivitys on valmis, saat Update Complete (Päivitys valmis) -ilmoituksen. Nyt voit irrottaa laitteen tietokoneesta. GolfBuddy PT4 on nyt päivitetty tuoreimmin tiedoin!

21 4.4. Kenttähaku Voit etsiä kenttiä maa-, osavaltio- ja kaupunkikohtaisesti. Voit myös näyttää, koska kenttä on viimeksi päivitetty Profiili Tässä kohdassa voit muokata henkilötietojasi. Myös PT4:n järjestelmätiedot luetellaan tässä.

22

GB-Managerin käyttöopas

GB-Managerin käyttöopas GB-Managerin käyttöopas GolfBuddy GPS-laitteisiin on ladattu valmiiksi tuorein laiteohjelmisto ja ne maailman golfkenttien tiedot, jotka olivat käytettävissä valmistushetkellä. Suorituskyvyn ja tuoteiän

Lisätiedot

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Käyttöohjeet S i s ä l l y s 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Näppäimet Virtanäppäin / ESC Menu / Valinta Ylös / Merkitse Alas / Tuloskortti Näyttö Kellotila

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

WT5 golf GPS kellon käyttöohje

WT5 golf GPS kellon käyttöohje WT5 golf GPS kellon käyttöohje S i s ä l l y s 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmistopäivityks et The GolfBuddy WT5 is a feature-rich golf GPS watch that fits comfortably on your

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas Tervetuloa ja kiitos, että valitsitte Golf Buddyn. Golf Buddy GPS laitteenne on käyttövalmis heti heti pakkauksesta oton jälkeen ilman tietokoneen kanssa työskentelyä. Olkaa hyvä ja lukekaa pikaopas ennen

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

Laitteen kuvaus. Päävalikko. Näytön kuvaus. 1. Väylän numero 2. Väylän Par-luku 3. Aika 4. Satelliittisignaalin taso

Laitteen kuvaus. Päävalikko. Näytön kuvaus. 1. Väylän numero 2. Väylän Par-luku 3. Aika 4. Satelliittisignaalin taso VTX KÄYTTÖOHJE Laitteen kuvaus 4 Virtanäppäin Kosketusnäyttö Paina pohjassa käynnistääksesi ja sammuttaaksesi laite. Paina lukitaksesi ja avataksesi näyttö. Pyyhkäise tai kosketa näyttöä valitaksesi menun.

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT

Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT Aluksi Kiitos, että valitsit GolfBuddy BB5:n. GolfBuddy BB5 on innovatiivinen GPS ranneke, jossa ulkonäkö ja toimivuus yhdistyvät. Ranneke kertoo ajan,

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Garmin etrex GPS-laite

Garmin etrex GPS-laite Garmin etrex GPS-laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Painikkeet Sisäinen GPS antenni YLÖS näppäin ALAS näppäin PAGE näppäin (Esc) POWER näppäin Ulkoinen virtalähde ja tiedon siirto PC:lle

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet 1. Käynnistys 1.1 Koneiden käynnistys Käynnistettäviä laitteita on yhteensä Kolme: tietokone, monitori ja videotykki, myös tarvittaessa lasertulostin. Tietokoneen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitysohje

Ohjelmistopäivitysohje Johdanto Topfield-vastaanottimet toimitetaan testatulla, vakaasti toimivalla ja helppokäyttöisellä ohjelmistolla varustettuina. Päivitämme ohjelmistoja kuitenkin ajoittain lisäämällä ja parantamalla niiden

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun

Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun Ewpe Smart Wi-Fi Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun Mukavuutesi hallinta ei ole koskaan ollut helpompaa, koska C & H-järjestelmään on rakennettu erittäin kehittyneitä WIFI-ohjausominaisuuksia.

Lisätiedot

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin, varsinkin ennen karttapäivityksen tekemistä ja laitteen rekisteröintiä. Ohjelmistopäivityksellä voit

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

APPROACH S10. Käyttöopas

APPROACH S10. Käyttöopas APPROACH S10 Käyttöopas 2018 Garmin Ltd. tai sen tytäryhtiöt Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeuslakien mukaisesti tätä opasta ei saa kopioida kokonaan tai osittain ilman Garmin kirjallista lupaa.

Lisätiedot

Garmin Astro ohjelmistopäivitys

Garmin Astro ohjelmistopäivitys Garmin Astro ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin. Ohjelmistopäivityksellä voit saada laitteeseesi uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Dakota 10 ja 20 aloitusopas

Dakota 10 ja 20 aloitusopas Dakota 10 ja 20 aloitusopas Lue lisätietoja varoituksista ja muista tärkeistä seikoista laitteen mukana toimitetusta Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja -oppaasta. Dakota-laite tarvitsee kaksi AAakkua.

Lisätiedot

GlucoNavii DMS ohjelma

GlucoNavii DMS ohjelma GlucoNavii DMS ohjelma Asennus: Lataa ohjelma osoitteesta www.ekoweb.fi => Tuki Vieritä sivua hieman alaspäin kunnes näet alla olevan kuvan. Tiedosto on exe-päätteinen, joten virustorjuntaohjelmistosi

Lisätiedot

OREGON -sarja 450, 450t, 550, 550t. aloitusopas

OREGON -sarja 450, 450t, 550, 550t. aloitusopas OREGON -sarja 450, 450t, 550, 550t aloitusopas Varoitus Lue lisätietoja varoituksista ja muista tärkeistä seikoista laitteen mukana toimitetusta Tärkeitä turvallisuusja tuotetietoja -oppaasta. Oregon-laite

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Käyttöopas Mac Sisällys Aloittaminen... 1 Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Levyasemien hallinta... 10 Ohjelmiston

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Smart Plug Asennusopas. Android

Smart Plug Asennusopas. Android Smart Plug Asennusopas Android Sisällysluettelo Ennen asennusta Tietoa Smart Plugista 3 Vaihe 1/7 Vaihe 2/7 Vaihe 3/7 Vaihe 4/7 Vaihe 5/7 Vaihe 6/7 Vaihe 7/7 Ennen asennuksen aloittamista Tilin luominen

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

GB Manager -käyttöohje

GB Manager -käyttöohje GB Manager -käyttöohje GB Manager-ohjelman avulla voitte ladata ja päivittää kenttiä Golf Buddy-laitteeseenne. Vaikka Golf Buddy laitteessanne on kenttiä esiladattuna on suositeltavaa aika-ajoin tarkastaa,

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Garmin GPSmap 60CSx -laite

Garmin GPSmap 60CSx -laite Garmin GPSmap 60CSx -laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Näppäimet ja laitteen osat Power - virta päälle/pois, taustavalon säätö Keinunäppäin valitse vaihtoehtoja / kenttiä, syötä tietoja,

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ SISÄLTÖ 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Tarkastusluettelo... 3 1.2 Lisää käyttäjä... 3 1.3 Rekisteröi VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivoi tilaus sekä liitä käyttäjät ja tietokoneet tilaukseen... 4 1.5 Käyttäjätunnus

Lisätiedot

1. Luo tunnus Autodeskin opiskelijasivustoon oppilaitoksen antamalla sähköpostiosoitteella - www.autodesk.fi/edcommunity

1. Luo tunnus Autodeskin opiskelijasivustoon oppilaitoksen antamalla sähköpostiosoitteella - www.autodesk.fi/edcommunity 1 Autodesk Student Community Liittymällä jäseneksi Autodeskin maailmanlaajuiseen opiskelijasivustoon voit ladata ilmaisia opiskelijalisenssejä. Lisäksi voit tehdä harjoituksia omaan tahtiisi, oppia asiantuntijoilta,

Lisätiedot