SOKRAN KESKI- JA LÄNSI-SUOMEN ALUE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOKRAN KESKI- JA LÄNSI-SUOMEN ALUE"

Transkriptio

1 pvm SOKRAN KESKI- JA LÄNSI-SUOMEN ALUE Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! - Kiertue rahoitushaun tueksi Kiertueen tavoitteina oli tarjota yhteistyössä rahoittajien ja alueen toimijoiden kanssa maakunnissa avoimia seminaari- ja työpajapäiviä, joissa tarjolla Tietoa Rakennerahaston Kestävää kasvua ja työtä ohjelmasta ja erityisesti sosiaalisesta osallisuudesta ja köyhyyden torjunnan hanketyöstä Ely-keskuksen rahoitusasiantuntijoiden esittelemänä sekä vaihtelevasti myös muista rahoituksista Tietoa Sokra-koordinaatiosta ja sen tarjoamasta tuesta sekä muista koordinaatiohankkeista Mahdollisuus toimijoiden verkottumiseen, vuoropuheluun ja yhteistyöhön. Tukea hankeideoiden virittämiseksi, työstämiseksi ja muotoilemiseksi hankeaihioiksi. Kohderyhmä ESR-toiminnan mahdollisuuksista kiinnostuneet toimijat kunta- ja yksityissektorilta, järjestöistä ja oppilaitoksista sekä työvoiman palveluista sekä hankkeista yli rahoitusinstrumenttirajojen kokemus- ja vertaistoimijat mukaan lukien. Koonti ja jatkot lyhyesti Kiertue toteutui suunnitelmien mukaan. Kiertue tavoitti varsinaisissa tilaisuuksissa yhteensä 332 osallistujaa Keski-Suomen, Pirkanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilta. Lisäksi erillisiin valmisteleviin työkokouksiin ja hankeideoiden jatkotyöstämiseen osallistui ainakin 80 henkilöä, joista osa samoja kuin tilaisuuksissa. Kiertuepalautetta antoi mennessä 50 henkilöä. Paikkakunnat: Tampere, Pirkanmaa Turku, Varsinais-Suomi Kannonkoski, Keski-Suomi Kokkola, Keski-Pohjanmaa Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa Pori, Satakunta Pohjaaman osalta osallisuus jäi vähäiseksi ja tavoitteena onkin kutsua koolle työkokous (vrt. keski-pohjanmaa ja E-Pohjanmaa) maaliskuussa 2016 ja rakentaa sen pohjalta

2 rahoitusinnotilaisuus kesän/syksyn hakua ajatellen. Tilaisuus tulee olemaan joko kokonaan tai osittain ruotsinkielinen ja toteutetaan yhteistyössä ruotsinkielisten toimijoiden kanssa. Kiertuetta markkinointiin Sokran toimesta Innokylässä, sähköpostilla hanketoimijoille, laajalle verkostolle erilaisia järjestö-, oppilaitos- ja kuntatoimijoita, Sokran omilla THL-sivuilla, Solmu-koordinaation toimesta, Sosten markkinoimana, Rakennerahaston sivuilla jutun kera, LS-helmet -sivuilla, Kotona Suomessa -koordinaation toimesta, Sonet-Botnian kautta ja puskaradiolla. Tilaisuudentueksi julkaistiin aihetta koskevia lehtijuttuja mm. Solmu-hankkeen toimesta Ilkassa ja Kolmessa eri lehdessä Keski-Suomen alueella Anna Mikkosen toimesta. Laajasta markkinoinnista huolimatta viestintä jäi ilmeisen aukkoiseksi. Kiertueen kaikki ohjelmat ja materiaalit löytyvät Sokran Villin lännen Innokylä-sivuilta. materiaalit-saatavilla- Koonti tilaisuuksittain Tampere, Pirkanmaa Pirkanmaan tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kehittämispäällikkö Kristiina Karpin kanssa. Paikalla oli 83 henkilöä. Tilaisuudessa oli usean eri rahoituskanavan rahoittajan puheenvuoroja (ESR, EAKR, Leader, Kotona Suomessa -toimenpideohjelman pilottihaku) sekä puheenvuoro palvelujärjestelmän toimijakumppanuuksista, sen haasteista ja toteuttamisesta. Iltapäivällä pidettiin 4 eri työpajaa, joista poiki kaksi Sokran organisoimaa hankeinnopajaa 5.2. (n=20) ja (n=7) lähinnä Pirkanmaalaisille. Lisäksi tilaisuus poiki lukuisia yhteydenottoja ja muiden järjestämiä työkokouksia hankeideoiden jatkotyöstämiseksi ja kumppanuuksien löytämiseksi. Näistä osassa Sokra mukana Turku, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen tilaisuus järjestettiin yhteistyössä paikallisen ELY-keskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen kanssa. Tilaisuuteen osallistui runsaasti väkeä ja paikalle tuli paljon niitä, jotka eivät olleet ilmoittautuneet tila tuntui ahtaalta. Osallistujia oli lopulta noin 75 henkeä. Tiukan järjestelyaikataulun vuoksi info toteutettiin ilman hanketyöpajoja. Tilaisuus keskittyi antamaan perustietoa auki olevista ESR-rahoitushauista, Sokra-koordinaatiosta ja toimintalinjasta 5 sekä Kotona Suomessa pilottihausta. Lisäksi kuultiin ELY:n maahanmuuttopäällikön ajankohtainen tilannekatsaus Varsinais-Suomen alueen maahanmuuttotilanteesta. Aamupäivän aikana osallistujat esittivät runsaasti tarkentavia kysymyksiä ESR-hakuihin liittyen.

3 Samana iltapäivänä järjestettiin hakuinfosta erillinen työkokous hankeideoiden eteenpäin viemiseksi. Kokouksen järjestivät Sokra ja Turun AMK:n Taideakatemia. Paikalle oli kutsuttu alueen toimijoita, joilla saattaisi olla kiinnostusta soveltaa taide- ja kulttuurilähtöisiä menetelmiä omassa hanketyössään. Kokous oli erittäin suosittu: paikalle tuli noin 30 osallistujaa kattavasti eri toimialoilta ja uusia yhteyksiä solmittiin. Seuraava työkokous aiheeseen liittyen järjestetään Turussa Kannonkoski, Keski-Suomi Kannonkosken tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Keski-Suomen Saarijärvi-Viitasaari- seudun kuntayhtymän hankekoordinaattori Anna Mikkosen kanssa. Tilaisuuteen osallistui 55 henkilöä. Paikalla alueen työvoiman palvelut hyvin edustettuina omilla puheenvuoroillaan. Erityisyytenä keskustelu rakenne- ja pitkäaikaistyöttömyydestä. Paikalla kuntajohtajia, työvoiman palveluiden avainhenkilöitä ja päälliköitä, järjestötoimijoita ja sote-puolen väkeä. Tilaisuudessa esittäytyi myös alueen hanke, Hyvinvoiva Nuori. Tilaisuudessa pidettiin kolme työpajaa, teemoina maahanmuuttajat, nuoret ja pitkäaikaistyöttömät. Maahanmuuttajatoiminnasta oli kertomassa Jyväskylä yhteisöjen tuki-ry:n ESR TL 5 Info Gloria-hanke. Hankeideoiden jatkotyöstäminen tapahtuu pääasiassa hankekoordinaattori Anna Mikkosen tuella, tarvittaessa Sokraa konsultoiden. Keski-Suomen tilaisuus pidettiin Saarijärvi-Viitasaari seutukunnan alueella, koska alueelle suunnataan 36% Keski-Suomen rahoituksesta, mutta siellä oli käynnissä vasta 1 ESR TL 5 hanke Kokkola, Keski-Pohjanmaa Kokkolan tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Centria AMK:n kanssa vahvasti alueellista järjestöyhteistyötä ja paikallista asiantuntemusta hyödyntäen. Sokra järjesti alueella avoimen työkokouksen (n= 20) Kokkolan kirjastotalolla. Lisäksi paikalliset järjestivät Sokran tuella keskinäisen jatkokokouksen seminaari- ja työpajapäivän ideoimiseksi tammikuulle Seminaaripäivä suunniteltiin osallistavaksi siten, että alueen kaikki halukkaat toimijat saivat varata aikaa toimintansa / ideansa markkinointiin hissipuheena. Hissipuheita kertyi 7 kpl. Myös Centrian opiskelijat osallistuivat päivään raportoijina ja reflektoivat päivän kulkua myös kirjallisesti. Opiskelijat saivat päivästä myös opintopisteitä. Varsinaisessa seminaaripäivässä oli paikalla 52 henkilöä kaupungin, järjestöjen, eri oppilaitoksen, sote-puolen ja palvelun tuottajien sekä työvoiman palveluiden väkeä sekä Ohjaamon edustaja. Tilaisuudessa toteutettiin kaksi työpajaa: nuoret ja toiminnalliset menetelmät sekä toimijoiden (järjestö- ja kuntasektorin) yhteistyöpaja. Seminaari tuotti alueellisia hankeideoita, joista ainakin osassa suuntauduttiin työstämään ideaa yhteistyönä.

4 Sokra-koordinaatio toimii keskeisenä tukitahona hankeideoiden työstössä. Tilaisuuden jälkeen on tullut useita yhteydenottoja puhelimitse ja sähköpostitse hankeideoiden omistajilta. Keski-Pohjanmaalla ei seminaariajankohtana ollut käynnissä yhtään ESR TL 5 hanketta Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa Seinäjoen tilaisuus toteutettiin Keski-Pohjanmaan tavoin portaittaisena prosessina, jossa Seinäjoella toteutettiin avoin työkokous alueen toimijoiden verkostoimiseksi ja yhteistyön käynnistämiseksi. Työkokous järjestettiin Sokran ja TYP-johtaja Päivi Krookin johdolla. Alueen toimijat kokoontuivat Seamkin tiloihin yliopettaja Timo Toikon johdolla. Varsinaisessa tilaisuudessa SEAMkissa oli paikalla 32 henkilöä oppilaitoksista, työvoiman palveluista, järjestöistä ja hankkeista. Tilaisuudessa innovoitiin hankkeita ja yhteistyötä yhdessä reflektoiden. Tilaisuuden erityisyytenä oli Sokran tutkijan ja alueen kokemusasiantuntijan välinen vuoropuhelu työttömyydestä, syrjäytymisestä ja palveluista sekä voimaantumisesta mielekkään tekemisen avulla. Sokra toimii Etelä-Pohjanmaa hankeinnotukena myös jatkossa. Joitakin hankeideayhteenottoja on tullut Sokralle tilaisuuden jälkeen Pori, Satakunta Satakunnan hakuinfo toteutui Porin ELY-keskuksessa ja se järjestettiin yhteistyössä alueellisten ESR-rahoitusasiantuntijoiden ja Kotona Suomessa -hankkeen kanssa. Osallistujia oli 35 henkeä. Etukäteen oli jo suunniteltu, että tilaisuus pidetään infoluonteisena eikä erillistä työpajaa järjestetä. Sokra-koordinaattori tapaa mahdollisia hankehakijoita erikseen, jos tarvetta syntyy. Samalle iltapäivälle aikatauluttui sopivasti Kotona Suomessa -hankkeen pilottihaun valtakunnallinen info, jonka etäkatseluun ELY:n tiloissa tarjottiin mahdollisuus. Aamupäivän hakuinfossa saatiin katsaus auki oleviin alueellisiin ESR-hakuihin sekä tietoa Sokrakoordinaatiosta ja toimintalinjasta 5. Lounastauon jälkeen Kotona Suomessa - aluekoordinaattori emännöi etäyhteyttä Helsingin infotilaisuuteen. Iltapäivän osuuteen osallistui 11 katsojaa.

5 Mitä tästä opimme? Alueen toimijoiden kanssa tehtävä verkostoyhteistyö rakentuu prosessina, jossa koordinaation tulee rakentaa yhteistyö- ja luottamussuhteita alueen toimijodien ja verkostojen kanssa tasapuolisesti. Sokran avaintehtävänä on toimia tiedon välittäjänä ja tukena rahoittajien ja alueen toimijodien välisessä vuoropuhelussa. Sokra välittää tietoa yli sektorirajojen ja yli rahoitusinstrumenttirajojen. Sokra rakentaa siltoja ja yhteistyötä alueen toimijodien välille ja haastaa toimijat yhteisen alueellisen kehittämistyön äärelle. Käynnissä olevista hankkeista annetaan näky koko Suomen tasolla sekä teematarpeittain. Sokran tehtävänä on tuoda esiin erityisesti kaikista huono-osaisimpien ääntä tarjoamalla esimerkiksi osaamistaan ESR TL 5 hankkeiden sisällön ja kohderyhmän esiin nostamiseksi. Sokraa tarvitaan kaikissa hanketyön vaiheissa: hankkeiden virittämisessä, käynnissä olevien hankkeiden tukena ja hankkeiden lupaavien käytäntöjen suuntaamisessa, levittämisessä ja niistä tiedottamisessa. Sokra tukee sekä rahoittajien että alueen toimijoiden /rahoitusta hakevien) vuoropuhelua resurssina, joka järjestää tilaisuuksia ja saattaa toimijoita yhteen sekä tuo sisältöjä ja osaamista muualta Suomesta. Kiertueen palautekyselyn tulokset Sokran kiertue tammi-helmikuu 2016, Keski- ja Länsi-Suomen maakunnissa

6 Kehittämistä - Kunnan edustajana olisin ehkä saanut enemmän tilaisuudesta irti, jos vaikka kaikki kuntien edustajat olisivat pohtineet yhdessä ongelmakohtia, joihin haluttaisiin jollakin keinoin tartuttua. - Pitkäaikaistyöttömien työpaja oli niin suuri, että kaikilla ei ollut mahdollisuuksia tuoda näkemyksiään esille. - Puheenvuoroja ihmisiltä, joita varten järjestöt ovat olemassa. - Kokemuksia onnistuneista hankkeista osallistujien näkökulmasta. - ESR-hankkeissa yritysten ollessa kohteena tarvitaan sitoumuksia etukäteen, myös rahallisia sopimuksia. Miten saada yrityksiä mukaan? Hankehakemuksen tekoa ohjaavat hakujen toimintalinjat, erityistavoitteet ja painotukset selviävät varsin myöhään. - Lisää tiedottamista näistä tapahtumista ja hakuajoista ja myös hyvissä ajoin ennakkoon. - Kiinnostavaa olisi myös lyhyesti kertoa, mitä hankkeita on jo rahoitettu alueelta Työpajat - Työpajassa huomasi, että mukanaolijat ovat avoimia yhteistyölle ja verkostoitumiselle. Ideointi lähti heti käyntiin. Uskon, että keskustelut tuottavat hedelmiä yhteistyön vahvistamiseksi. - Työpajassa oli rento ilmapiiri, ja oli hauska, että esittäydyimme vasta lopuksi. Näin tittelit ja taustatahot eivät vaikuttaneet ideoiden "suodattamiseen". - Miten mikin liittyy arkeen, terveyteen, byrokratiaan tietysti koulutukseen, eli suom. huom. kannustavaa kohottavaa yhteistä Risuja - Otsikossa oli innovointi - sitä ei tilaisuudessa näkynyt. Aiheena työttömyys - sitä käsiteltiin vain syrjäytymisen kannalta, ei ideoitu uusia avauksia työttömien työllistämiseksi, kuten odotin. - Liian suuret työpajaryhmät. Aitoa keskustelua ei voitu käydä, eikä pj jakanut puheenvuoroja tasapuolisesti. - Verkottumiseen olisin kaivannut myös lisää aikaa. - Enemmän tilaa kysymyksille ja keskustelulle. - Tila oli tosi huono - Ei tullut ilmi oikein uusia mullistavia ajatuksia, vaan jo kokeiltuja käytäntöjä. - Työpajassa keskustelua olisi voinut ohjata vahvemmin hankesuunnittelun suuntaan, ehkä jollain kaikkien pajojen yhteisellä tekniikalla tai menetelmällä tms.?

7 Positiivisen puolella Talkoomeininkiä minimibudjetilla :-) - Kiinnostavaa oli ennen muuta tieto ajankohtaisista rahoituskanavista. - Yllättävänkin onnistunutta oli ainakin oman työpajani toiminta, jossa käytännössä tyhjästä syntyi varsin konkreettinen ja realistinen hankeidea jatkotyöstöä varten - Sokra tekee erittäin hyvää työtä koordinoidessaan ESR:n tl 5 toimintaa ja verkottaessaan kolmatta sektoria mukaan. Oli hienoa, että otitte niin ennakkoluulottomasti myös EAKR- ja maaseutuohjelman sekä Leadertoiminnan mukaan tilaisuuteenne. - Tiiviit luennot olivat hyvät, mahdollisti useamman eri aiheen. - Tällaista ohjausta kaivataan etenkin ESR-rahoituksen kohdalla, joissa resurssien puute on johtanut siihen, että rahoittajaa kontaktoimalla ei juuri mitään tietoa heltiä. - Työpajavaihtoehdot - löytyi verkostotoimijoita mahdollisiin yhteishankkeisiin - Oli hieno kuulla ihmisten ideoita! Oli sopivasti vapaamuotoisempaakin verkostoitumista. - Yhteistyöajatukset yhteisen hankkeen tiimoilta ja kokemus siitä, että oma toiminta voisi tässä yhteistyössä tulla kuulluksi tasaveroisena. - Verkostoa pitää voida sektorirajat ylittävää työtä jakamalla toimia toiminnan - palvelujen- käyttäjien, asiakas kehittäjien kanssa. - Työpajatyöskentelyssä päästiin oikeasti vaihtamaan kokemuksia ja verkostoitumaan. Tämä oli hienoa!! - Työpajatyöskentely oli antoisa ja toimiva toimintatapa. Sokran edustajilta sai myös erittäin tärkeää ja asiantuntevaa tietoa ja neuvoja. - Sokran järjestelyt ja innokkuus asiassa sekä monipuoliset puheenvuorot tekivät tilaisuudesta osallistujille palkitsevan - muutama ihminen kävi kiittämässä työpajoja ja päivän sisältöjä erikseen - tästä syystä uskallan peukuttaa myös työpajojen antia, vaikken itse niihin osallistunutkaan. - Monipuolisuus on kaksiteräinen miekka - aina paikalla on myös niitä, jotka haluaisivat keskittyä yhteen teemaan. Ohjelma oli kuitenkin ilmoittautumisten yhteydessä kaikkien nähtävillä ja päivän puheenvuorojen sisällöt myös karkeasti ottaen selvillä. - Loistavaa työtä, tällaista on kaivattukin! - Hienoa työtä, mainio tiimi teillä ryyditettynä Solmun Minnalla. - Kiitos! Teette todella tärkeää työtä. - Kiitoksia! - Kiitos tuhannesti, tähdellistä asiaa. Itse kun olen sote alueellisesti aktiivi

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Pohjanmaa Kokkola

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Pohjanmaa Kokkola OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Pohjanmaa Kokkola 21.1.2016 Aika: 21.1.2016, klo 09.00-15.00 Paikka: Centria AMK, Terveystie 1, Auditorio

Lisätiedot

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Suomi, Kannonkoski 20.1.

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Suomi, Kannonkoski 20.1. OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Keski-Suomi, Kannonkoski 20.1.2016 Nuorisokeskus Piispala, Kurssitie 40, Kannonkoski Tanja Hirschovits-Gerz

Lisätiedot

Ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Hän tulee kuulluksi itsenään ja vaikuttaa elämänsä kulkuun ja ympäristöönsä.

Ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Hän tulee kuulluksi itsenään ja vaikuttaa elämänsä kulkuun ja ympäristöönsä. Osallisuus? Ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Hän tulee kuulluksi itsenään ja vaikuttaa elämänsä kulkuun ja ympäristöönsä. Osallisuus edellyttää yhteyttä omiin ja ympäristön voimavaroihin,

Lisätiedot

Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra

Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra Veera Laurila, aluekoordinaattori, THL 1.12.2016 Tampere Ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Hän tulee kuulluksi itsenään

Lisätiedot

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, Seinäjoki 25.1.

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, Seinäjoki 25.1. OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, Seinäjoki 25.1.2016 Aika: 251.1.2016, klo 12.00-16.00 Paikka: SEAMK, Seinäjoki

Lisätiedot

Tervetuloa! Hankehelmet Cocktails 20.5.2014 Teerenpeli, Tampere

Tervetuloa! Hankehelmet Cocktails 20.5.2014 Teerenpeli, Tampere Tervetuloa Hankehelmet Cocktails Teerenpeli, Tampere Tuloksellista viestintää Tuija Nikkari kehittämisasiantuntija ESR-koordinaatioryhmä Keski-Suomen ELY-keskus Ketkä ovat homman takana? Päättyneellä ohjelmakaudella

Lisätiedot

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet ESR TL hankekentän tilanne..06 Koko maa / Alueet..06 Hankkeiden lukumäärät..06 EURA-järjestelmässä on 06 TL:n hanketta Näistä 6 on rinnakkaishankkeita Rinnakkaishankkeet (työllisyyspoliittisten toimien

Lisätiedot

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 7.2.2019 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Euroopan sosiaalirahasto ESR EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 1.2.2018 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Järjestöt hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena mm. Ihmisten hyvinvointi-,

Lisätiedot

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa HAKUINFO Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR-haku 13.2.2015 Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - rakennerahasto-ohjelma Ohjelma-asiakirja:

Lisätiedot

Hankekentän kuulumiset Pohjois-Suomessa. Reija Paananen, tutkija Ritva Sauvola, aluekoordinaattori Sokra Pohjois-Suomi

Hankekentän kuulumiset Pohjois-Suomessa. Reija Paananen, tutkija Ritva Sauvola, aluekoordinaattori Sokra Pohjois-Suomi Hankekentän kuulumiset Pohjois-Suomessa Reija Paananen, tutkija Ritva Sauvola, aluekoordinaattori Sokra Pohjois-Suomi Sokran toiminta Itä- ja Pohjois-Suomessa Osallistuu hankkeiden ideointiin, suuntaamiseen

Lisätiedot

Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke SOKRA. 8.5.2015 Sokra koordinaatiohanke kokoaa, tiivistää ja välittää tietoa

Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke SOKRA. 8.5.2015 Sokra koordinaatiohanke kokoaa, tiivistää ja välittää tietoa Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke SOKRA 2014 2017 8.5.2015 Sokra koordinaatiohanke kokoaa, tiivistää ja välittää tietoa 1 Sokra kokoaa, tiivistää ja välittää tietoa 8.5.2015 2 Miksi

Lisätiedot

@sote113 #sote113. Minna Rosendahl aluejohtaja, asiantuntija

@sote113 #sote113. Minna Rosendahl aluejohtaja, asiantuntija @sote113 #sote113 Minna Rosendahl aluejohtaja, asiantuntija 29.11.2017 Hankkeen tausta ja tarkoitus JärjestöSotehanke 113:lla vahvistetaan sote-järjestöjen roolia Varsinais-Suomessa osana sotealuetta ja

Lisätiedot

TPY:N ALUEELLINEN TOIMINTA JA SIIHEN LIITTYVÄ YHTEISTYÖ

TPY:N ALUEELLINEN TOIMINTA JA SIIHEN LIITTYVÄ YHTEISTYÖ TPY:N ALUEELLINEN TOIMINTA JA SIIHEN LIITTYVÄ YHTEISTYÖ Alueelliset työpajapäivät Tampereella 10.6. Anna Kapanen, jäsenpalvelupäällikkö Valtakunnallinen työpajayhdistys Yleistä TPY:ssä - 228 jäsentä (kesäkuu

Lisätiedot

Sokra - sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke. Sokra - koordination för främjande av social delaktighet

Sokra - sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke. Sokra - koordination för främjande av social delaktighet Sokra - sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra - koordination för främjande av social delaktighet Veera Laurila ja Tanja Hirschovits-Gerz Pohjanmaan hyvinvointistrategian visio 2040

Lisätiedot

Länsi-Suomen ESR-haku Erityiset painotukset maahanmuuttajien kotoutuminen ja kansainvälinen yhteistyö

Länsi-Suomen ESR-haku Erityiset painotukset maahanmuuttajien kotoutuminen ja kansainvälinen yhteistyö Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! TL 5 infotilaisuus Turku Länsi-Suomen ESR-haku 21.12.2015 1.3.2016 Erityiset painotukset maahanmuuttajien kotoutuminen

Lisätiedot

Mitä jatkossa? ESR-rahoituksen mahdollisuudet osallisuuden sekä työ- ja toimintakyvyn edistämisessä

Mitä jatkossa? ESR-rahoituksen mahdollisuudet osallisuuden sekä työ- ja toimintakyvyn edistämisessä Mitä jatkossa? ESR-rahoituksen mahdollisuudet osallisuuden sekä työ- ja toimintakyvyn edistämisessä Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen 20.3.2018 Kajaani ESR-toiminnan tukena TL 5 Sosiaalinen osallisuus

Lisätiedot

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Verna Mustonen , Kajaani

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Verna Mustonen , Kajaani Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Verna Mustonen 29.8.2017, Kajaani ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa

Lisätiedot

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Pirkanmaa

OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Pirkanmaa OHJELMA Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan! Pirkanmaa 15.1.2016 Pellavatehtaankatu 25, Tampere Tanja Hirschovits-Gerz 2 OHJELMA Hankerahoituksesta potkua

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2010 rakennerahasto-ohjelma Ohjaamoa tukevien valtakunnallisten ja alueellisten hakujen hakuajat Pia Pirskanen 4.11.2014 Valtakunnallinen ESR-toimenpidekokonaisuus: Nuorisotakuu

Lisätiedot

Osallisuudesta potkua palveluiden kehittämiseen Päihdepäivät 2017, Sali Arkki klo

Osallisuudesta potkua palveluiden kehittämiseen Päihdepäivät 2017, Sali Arkki klo Osallisuudesta potkua palveluiden kehittämiseen Päihdepäivät 2017, Sali Arkki klo 12.30-14.30 tanja.hirschovits-gerz@thl.fi Sokra, THL 2 tanja.hirschovits-gerz@thl.fi 3 tanja.hirschovits-gerz@thl.fi Demokr

Lisätiedot

Nuorten Ohjaamot. Kohtaamo-hanke 5.11.2015

Nuorten Ohjaamot. Kohtaamo-hanke 5.11.2015 Nuorten Ohjaamot Kohtaamo-hanke NUORTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISKOKOKONAISUUS ESR- OHJELMAKAUDELLA 2014-2020 (Felt 24.3.2015) ESR-Nuorisotakuu TEM, toimintalinja 3: Ohjaamo-toiminnan ja nettiohjauksen kehittäminen

Lisätiedot

Ohjaamo osana ESR-toimintaa

Ohjaamo osana ESR-toimintaa Ohjaamo osana ESR-toimintaa Kohti ohjaamoa 23.9.2014 Merja Rossi Ohjelmakausi 2014-2020 yksi ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Sekä Euroopan sosiaalirahaston ESR

Lisätiedot

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Parempaa huomista ihmisille Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Porvoo 20.4.2016 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Yhdistykset hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Kunnat, maakunnat ja palvelut ovat muutoksessa - kuinka käy heikoimmassa asemassa olevien? Tornio, Joentalo

Kunnat, maakunnat ja palvelut ovat muutoksessa - kuinka käy heikoimmassa asemassa olevien? Tornio, Joentalo Kevään 2018 ESR- ohjelmatilanne TL5 Kunnat, maakunnat ja palvelut ovat muutoksessa - kuinka käy heikoimmassa asemassa olevien? Tornio, Joentalo 29.5.2018 TL5 Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta

Lisätiedot

ESR-hankkeiden hakuinfo

ESR-hankkeiden hakuinfo Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR-hankkeiden hakuinfo 15.8.2019 Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ELY-keskus/Rahoitusyksikkö Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Mitä ESR -tulosviestintäprojektilla tavoitellaan? Hankehelmet Oppitalkoot 10.6.2014 Seinäjoki

Mitä ESR -tulosviestintäprojektilla tavoitellaan? Hankehelmet Oppitalkoot 10.6.2014 Seinäjoki Mitä ESR -tulosviestintäprojektilla tavoitellaan? Hankehelmet Oppitalkoot 10.6.2014 Seinäjoki Mistä on kyse? Länsi-Suomessa on rahoitettu ohjelmakaudella 2007-2013 lähes 400 ESR hanketta Rahoitus on ollut

Lisätiedot

Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä.

Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä. Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä Yleistä TPY:ssä - 228 jäsentä (toukokuu 2015) - Strategia vuosille 2015 2020 - Yhdistyksen keskeiset toimintaperiaatteet ovat tulevaisuuteen katsominen,

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan sosiaalirahaston ajankohtaiset kuulumiset Rakennerahastoinfo 24.1.2019 Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ESR v. 2018 Myönnetty ESR-rahoitus

Lisätiedot

Kohti näkyvää ja vahvaa. järjestöyhteistyötä!

Kohti näkyvää ja vahvaa. järjestöyhteistyötä! Kohti näkyvää ja vahvaa järjestöyhteistyötä! Sisältö 1. Mikä on Sakke -hanke? 2. Pohjois-Savon Järjestötietopalvelu 3. Työpaja: alustus ja työstäminen 4. Loppukeskustelu Pohjois-Savon järjestöyhteistyön

Lisätiedot

TYÖTERVEYTTÄ YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ ESR HANKE RAHOITTAJAN PUHEENVUORO loppuseminaari Ritva Partinen, STM

TYÖTERVEYTTÄ YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ ESR HANKE RAHOITTAJAN PUHEENVUORO loppuseminaari Ritva Partinen, STM TYÖTERVEYTTÄ YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ ESR HANKE RAHOITTAJAN PUHEENVUORO 10.10.2018 loppuseminaari Ritva Partinen, STM Yleistä rakennerahastoista Suomi saa EU:lta tukea kahdesta rakennerahastosta: Euroopan aluekehitysrahastosta

Lisätiedot

Kotona Suomessa-toimenpidekokonaisuuden tavoite

Kotona Suomessa-toimenpidekokonaisuuden tavoite Kotona Suomessa-toimenpidekokonaisuuden tavoite Kotona Suomessa yhdistää maahanmuuttajien parissa työskentelevät asiantuntijat verkostoksi, joka toteuttaa yhä laadukkaampia ja vaikuttavampia kotouttamispalveluita

Lisätiedot

Tervetuloa Innokylään

Tervetuloa Innokylään Tervetuloa Innokylään Soteuttamo: Ihminen edellä asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen 21.3.2018 1 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö,

Lisätiedot

Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen

Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen 19.1.2017 ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa

Lisätiedot

Luovaa osaamista. Valtteri Karhu

Luovaa osaamista. Valtteri Karhu Luovaa osaamista Valtteri Karhu OKM:n valtakunnalliset toimenpidekokonaisuudet rakennerahasto-ohjelmassa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 1. Osuvaa osaamista 2. Kotona Suomessa (OKM ja TEM) 3. Osallistamalla

Lisätiedot

SoteNavi. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke 3/5/17

SoteNavi. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke 3/5/17 SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Rahoittaja Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen

Lisätiedot

Culture Finland -kulttuurimatkailun katto-ohjelma Maaseudun hanke- ja verkostoseminaari Lahti 19.4.2013

Culture Finland -kulttuurimatkailun katto-ohjelma Maaseudun hanke- ja verkostoseminaari Lahti 19.4.2013 11.4.2008 Culture Finland -kulttuurimatkailun katto-ohjelma Maaseudun hanke- ja verkostoseminaari Lahti 19.4.2013 Muokkaa alaotsikon perustyyliä napsautt. Valtakunnalliset hankkeet ohjelmien toteuttamisen

Lisätiedot

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus ESR hankehaku syksyllä 2017 Alueellinen ESR haku 1.5.-3.10.2017 Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Rakennerahasto-ohjelman tavoitteita Nuorisotakuun toimeenpanon tukeminen Uudenlaiset palvelut

Lisätiedot

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus ESR-haku 1.10.2015 Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoite on tukea työllisyyttä ja

Lisätiedot

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Työpajatyöskentelyä Aika: pe 9.10.2015, klo 10 15, Paikka: Kumppanuustalo Artteli ry.,

Lisätiedot

Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi Rahoitusasiantuntija Liisa Irri

Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi Rahoitusasiantuntija Liisa Irri Euroopan sosiaalirahaston mahdollisuudet edistää työvoiman saatavuutta Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi 5.6.2017 Rahoitusasiantuntija Liisa Irri ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys

Lisätiedot

Etelä-Suomen sekä Keski- ja Länsi-Suomen hankepäivä ESR TL 5

Etelä-Suomen sekä Keski- ja Länsi-Suomen hankepäivä ESR TL 5 Etelä-Suomen sekä Keski- ja Länsi-Suomen hankepäivä ESR TL 5 Mitä sosiaalinen osallisuus on? Osallisuus on kuulumista sellaiseen kokonaisuuteen, jossa pystyy liittymään erilaisiin hyvinvoinnin lähteisiin

Lisätiedot

Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita

Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita Katariina Soanjärvi Projektipäällikkö, KT OHJAAMO-MALLIN KULMAKIVET (OKM, STM, TEM) Kohderyhmänä alle 30-vuotiaat nuoret Matalan kynnyksen palvelu

Lisätiedot

Ohjaamojen tilanne 4/2015 ja ELOryhmien koordinointitehtävä

Ohjaamojen tilanne 4/2015 ja ELOryhmien koordinointitehtävä Ohjaamojen tilanne 4/2015 ja ELOryhmien koordinointitehtävä Projektipäällikkö, KT OHJAAMOTOIMINTAMALLIN KULMAKIVET (OKM, STM, TEM) Kohderyhmänä alle 30-vuotiaat nuoret Matalan kynnyksen palvelu Tietoa,

Lisätiedot

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Hakuaika päättyy 16.2.2015 I Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 ohjelmakauden ESR-projektirahoitushaku

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 -ohjelma Sisaltää EAKR Euroopan aluekehitysrahaston ja ESR

Lisätiedot

Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan? Timo Ollila ELY-keskus

Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan? Timo Ollila ELY-keskus Rakennerahastokausi 2014-2020 - millaista toimintaa rahoitetaan? ELY-keskus 22.1.2015 Hankkeita on käynnissä Hakemuksia ELY-keskukselle maakunnassa ESR 43, EAKR 7 kpl, ESR hakemuksista 16% ylialueellisia

Lisätiedot

KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä III klo

KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä III klo KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä III 22.9.2016 klo 09.30-15.00 Paikka: Järjestötalo Artteli ry, Salhojankatu 42, 0-kerros, Tampere Tanja Hirschovits-Gerz, aluekoordinaattori, Sokra, THL Sokra

Lisätiedot

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke OHJAAMOT JA TYÖPAJAT Tuija Kautto Kohtaamo-hanke NUOREN VERKOSTO NUORTEN PALVELUIDEN OHJAUS MINISTERIÖIDEN OMAT HISSIT? ( vrt. Valtiontalouden tarkastusvirasto 2015) OHJAAMOTOIMINNAN KULMAKIVET Kohderyhmänä

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden info- ja koulutustilaisuus 14.11.2013 Valtion virastotalo Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma EU-koordinaattori Mika Villa, Varsinais-Suomen

Lisätiedot

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa PRO SOS hanke valtakunnallisesti Hankekokonaisuutta hallinnoi ja johtaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy ja sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIA

Lisätiedot

EUROOPPA-PÄIVÄ

EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPAN SOSIAALIRAHASTON (ESR) RAHOITUS Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus Millainen hanke voi saada rahoitusta Kuka voi hakea rahoitusta Miten ja milloin haen rahoitusta ESR-osarahoitetun

Lisätiedot

KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä I klo

KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä I klo KAIKEN A JA O AsiakasOsallisuus hanketyössä I 22.2.2016 klo 09.30-15.00 Tanja.hirschovits-gerz@thl.fi AsiakasOsallisuus hanketyössä teemaprosessi käynnistyy Mitä? Käynnistetään yhteiskehittämisen prosessi

Lisätiedot

ESR Pohjois-Karjalassa. Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari Raisa Lappeteläinen

ESR Pohjois-Karjalassa. Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari Raisa Lappeteläinen ESR Pohjois-Karjalassa Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari 2.12.2010 Raisa Lappeteläinen Euroopan Sosiaalirahasto EU:n rakennerahasto rahoittaa inhimillisten voimavarojen kehittämistä ESR:n tehtävänä

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 5 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JAOSTO 1 / 2015 PÖYTÄKIRJA KL/161/000208/2015 Aika: 9.3.2015 14:00-15:00 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Länsi-Suomen ESR-haku

Länsi-Suomen ESR-haku Länsi-Suomen ESR-haku 12.6.2015 1.10.2015 Toimintalinja 5 Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta Erityistavoite 10.1:Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen Länsi-Suomen

Lisätiedot

6Aika-strategian johtoryhmä

6Aika-strategian johtoryhmä 6Aika-strategian johtoryhmä Sähköpostikokous 20.1.2017 klo 9-15 Pöytäkirja 1. ESR-haun hakusisällöt ja 6Aika-kriteerien asettaminen Tausta päätöksenteon pohjaksi ja päätösesitys: 6Aika-johtoryhmän kokouksessa

Lisätiedot

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus)

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Länsi-Suomen ESR-haku 21.12.2015 1.3.2016 20.1.2016 Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä,

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Infotilaisuus hankehakijoille. Kalevi Pölönen ELY-keskus

Kestävää kasvua ja työtä Infotilaisuus hankehakijoille. Kalevi Pölönen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Infotilaisuus hankehakijoille ELY-keskus 22.1.2015 Komission näkemys Suomen kilpailukyvystä Nurkkakuntaisuus uhkaa Merkittävimmät ongelmat jalostusasteessa ja innovaatiotoiminnassa

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR

Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR Päivi Mäntymäki Aamupäivän ohjelmasta Klo 9.00 Klo 10.00 Klo 10.30 Klo 12.00 EAKR Kahvitauko ESR Tilaisuus päättyy 2 EAKR-haku Hakemuksia vain toimintalinjaan 2 Uuden tiedon

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä Pirkanmaan liiton EAKR haku 4.3.2019 mennessä Pirkanmaan liiton hakuinfo Tiina Harala Yleistä Pirkanmaan liiton EAKR-hausta Haku päättyy 4.3.2019 Auki molemmat toimintalinjat ja kaikki EAKR:n erityistavoitteet

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2017 ja 2018 9.6.2016 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Marianne Kuorelahti 5.10.2017 PRO SOS hanke valtakunnallisesti Mukana seitsemän osaamiskeskusta, 95 kuntaa, Suomen kuntaliitto ja Jyväskylän yliopisto/kokkolan

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

Katalyyttityöpaja Sitran ruoka- ja ravinnekiertojärjestelmät. Koonnut: Sara Malve-Ahlroth

Katalyyttityöpaja Sitran ruoka- ja ravinnekiertojärjestelmät. Koonnut: Sara Malve-Ahlroth Katalyyttityöpaja 28.5.2019 Sitran ruoka- ja ravinnekiertojärjestelmät Koonnut: Sara Malve-Ahlroth Työpajan koonti Tilaisuuden nimi: Katalyytit ruoka- ja ravinnekiertojärjestelmissä - työpaja Ajankohta:

Lisätiedot

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander 18.6.2014 1 29.8.2014 Ohjelmakauden 2014 2020 käynnistyminen Valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien hankehaut

Lisätiedot

6Aika: EAKR-haun sisällöt. Viestintäsuunnitelma. Infotilaisuus Turku Oulu Tampere Espoo

6Aika: EAKR-haun sisällöt. Viestintäsuunnitelma. Infotilaisuus Turku Oulu Tampere Espoo 6Aika: EAKR-haun sisällöt Viestintäsuunnitelma Infotilaisuus 24.8.2016 Turku 30.8.16 Oulu 31.8.16 Tampere 8.9.16 Espoo 9.9.16 Ohjelma Avaus ja päivän ohjelma 12.05 6Aika-hankehaun sisältö 6Aika-kaupunkikoordinaattorin

Lisätiedot

HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 25.1.2017 KEHITTÄVÄ ARVIOINTI Kehittävä arviointi tukee Hyvä polku hankeosion toimintaa koko hankkeen ajan Arvioinnin resurssia voidaan käyttää

Lisätiedot

Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan Kokkola

Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan Kokkola Hankerahoituksesta potkua sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja köyhyyden torjuntaan Kokkola tanja.hirschovits-gerz@thl.fi; Sokra, THL Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 on Suomen rakennerahasto-ohjelma.

Lisätiedot

Alueelliset verkostot ja yhteistyö-teemapaja

Alueelliset verkostot ja yhteistyö-teemapaja Alueelliset verkostot ja yhteistyö-teemapaja Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alueellisten toimijoiden vertaisfoorumi 9.5.2019 Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen, Pshp Tampereen yliopistollinen sairaala

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Sähköpostikokous 17.1.2017 klo 13-17 Muistio 1. ESR-haun hakusisällöt ja 6Aika-kriteerien asettaminen Tausta päätöksenteon pohjaksi ja päätösesitys: 6Aika-johtoryhmän kokouksessa

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena KS Järjestöareena 15.9.17 Anne Astikainen & Anu Hätinen Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Tavoitteena järjestöjen roolin, aseman ja osallisuuden vahvistaminen

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus, rahoitushaku Länsi-Suomessa Rahoitusasiantuntija Keski-Suomen ELY-keskus Mitä rakennerahastot ovat?

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020

Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020 13.3..2015 Taina Lommi taina.lommi@ely-keskus.fi EU-rahoitusohjelmia ENI ESR Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - ohjelmassa Euroopan sosiaalirahasto rahoituksen

Lisätiedot

Miten muut ovat pulman ratkaisseet?

Miten muut ovat pulman ratkaisseet? IDEASTA ETEENPÄIN Saat osaamista ja näkemystä oman ideasi edistämiseksi kohti markkinoita. Teemoina ovat; idean kypsyyden arviointi, idean jalostaminen tuotteeksi tai palveluksi, keksintöjen suojaaminen,

Lisätiedot

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja: YHYRES TEHEREN - Etelä-Pohjanmaan TYP ja OSMO - Osallisuutta moniammatillisesti hanke Marjo Taittonen, E-P TYP johtaja Maarit Pasto, hankekoordinaattori Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Lisätiedot

Huono-osaisuuden vähentäminen ja hyvinvoinnin mittaaminen uusilla sote-alueilla

Huono-osaisuuden vähentäminen ja hyvinvoinnin mittaaminen uusilla sote-alueilla Huono-osaisuuden vähentäminen ja hyvinvoinnin mittaaminen uusilla sote-alueilla Sakari Kainulainen, dos, erityisasiantuntija, Diakonia-ammattikorkeakoulu Reija Paananen, FT, tutkija, Diakonia-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kulttuurihyvinvoinnin kohtaamisfoorumi Oulu. Projektipäällikkö Taija Sailio Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke

Kulttuurihyvinvoinnin kohtaamisfoorumi Oulu. Projektipäällikkö Taija Sailio Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke Kulttuurihyvinvoinnin kohtaamisfoorumi Oulu Projektipäällikkö Taija Sailio Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke 14.6.2018 Perustiedot Päätoteuttaja Oulunkaaren kuntayhtymä Yhteistyössä Taidekeskus KulttuuriKauppila,

Lisätiedot

Moninaisuus on rikkaus Lahti

Moninaisuus on rikkaus Lahti Moninaisuus on rikkaus Lahti 28.10.2014 Petri Puroaho Tilaisuuden tavoite Tehdä näkyväksi työpajatoiminnan moniulotteisuutta ja merkityksellisyyttä. Nostaa esiin kolmannen sektorin / välityömarkkinoiden

Lisätiedot

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa. Avausseminaari

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa. Avausseminaari PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Avausseminaari 22.2.2017 9-16 PRO SOS hanke valtakunnallisesti Hankekokonaisuutta hallinnoi ja johtaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy ja sosiaalialan

Lisätiedot

K-S sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma

K-S sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma K-S sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat 3.4.2017 Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET 1 300 000 jäsentä 500 000 vapaaehtoista

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 20230 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Suuri tarve työtä ja ohjausta Työllisyyden trendit Hämeessä Työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 26 241,

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN. Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät

TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN. Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät 6.-7.11.2014 Kimmo Tiainen, Pohjois-Savon ELY-keskus 10.11.2014 1 ELINIKÄISEN OHJAUKSEN OHJAUS- JA

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman seurantakomitean kokous Turku, 23.5.2016 Ylitarkastaja Hanna-Mari Kuhmonen,

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA

LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA 2014-2017 MYR teemakokous 12.3.2018 Satu Sikanen Aluekehitysjohtaja Etelä-Karjalan liitto Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta etunimi.sukunimi@ekarjala.fi

Lisätiedot

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki 6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku 15.2.-12.4.17 Infotilaisuus 13.2, Helsinki Ohjelma 6Aika-strategian esittely ja kuutoskaupunkien odotukset ESRpilottihankkeille Asko Räsänen, Vantaan kaupunki

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2018 ja 2019 19.10.2017 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

VYYHTI -verkoston 5. tapaaminen

VYYHTI -verkoston 5. tapaaminen Kuva Arto Iwendorff VYYHTI -verkoston 5. tapaaminen 8.11.2018 Kuva Arto Iwendorff VYYHTI II pähkinänkuoressa Toteutusalue Pohjois-Pohjanmaa, hallinnoija ProAgria Oulu ry Toteutusaika 2016-2018 Kustannusarvio

Lisätiedot

Biotaloushankeideoiden työpaja Lammi, Evo TERVETULOA!

Biotaloushankeideoiden työpaja Lammi, Evo TERVETULOA! Biotaloushankeideoiden työpaja Lammi, Evo 9.11.2016 TERVETULOA! Hämeen ELY-keskus Maaseutuyksikkö 7.11.2016 2 Päivän ohjelman kulku 9.00 Aamukahvi 9.20 Päivän ohjelma käyntiin 9.30 11.45 Asiantuntijoiden

Lisätiedot

pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke TYÖPAJA NRO 1

pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke TYÖPAJA NRO 1 SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke TYÖPAJA NRO 1 Ohjelma 12.30-13.45 Päiväkahvi sekä hankkeen ja osallistujien esittäytyminen 13.45 14.15 Aloituslomakkeet 14.15

Lisätiedot

JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014

JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014 JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014 YLEISIMMÄT VASTAUKSET TEEMOITTAIN 1. Klusterin vahvuudet Innostunut, eteenpäin katsova yhteinen toiminta - Innostunut ilmapiiri

Lisätiedot

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kuhmo

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kuhmo Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen 24.1.2018 Kuhmo ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa 30.6.2017 PRO SOS hanke valtakunnallisesti Hankekokonaisuutta hallinnoi ja johtaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy ja sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIA

Lisätiedot

Luomualan koordinaatiohanke

Luomualan koordinaatiohanke Luomualan koordinaatiohanke austaa Kansalliset tavoitteet lähtökohtana: Maaseutuohjelman tavoitteet luomulle Luomualan kehitysohjelma (julkaistu 1.10): Keskeistä kysynnän luominen. Oletus: koordinaation

Lisätiedot

Kotona Suomessa-hankkeen tavoite

Kotona Suomessa-hankkeen tavoite Kotona Suomessa-hankkeen tavoite Kotona Suomessa yhdistää maahanmuuttajien parissa työskentelevät asiantuntijat verkostoksi, joka toteuttaa yhä laadukkaampia ja vaikuttavampia kotouttamispalveluita kaikkialla

Lisätiedot

Organisaationi voi hyödyntää sosiaalisen markkinoinnin pienmarkkinoiden ennakkotehtäväpohjaa ja markkinointiviestinnän suunnittelupohjaa

Organisaationi voi hyödyntää sosiaalisen markkinoinnin pienmarkkinoiden ennakkotehtäväpohjaa ja markkinointiviestinnän suunnittelupohjaa Pienmarkkinat syksy 2018 muistio, Kuopio, Iisalmi ja Varkaus Kuopio: Pienmarkkinat järjestettiin Sosiaalisen markkinoinnin teemalla ja osallistujia oli kouluttamassa Janne Jalava Ramboll Oy:stä. Tavoite

Lisätiedot