ESTONIA Medical Spa & Hotel SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESTONIA Medical Spa & Hotel SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ"

Transkriptio

1 PÄRNU Helsingin Vuosaaresta lähdimme liikkeelle sunnuntaina kohti Länsisatamaa hyvissä ajoin ennen laivan klo tapahtuvaa lähtöä. Kuljettajamme Markku on vienyt viimeisten lähtijöiden matkalaukut auton tavaratilaan ja matkanvetäjä Raili antaa vielä ohjeita matkaan lähtijöille. Kylpylämatka pääsee alkamaan. Eckerö Linen laiva m/s Finlandia oli vielä merellä tullessamme satamaan, joten yli puoli vuotta sitten valmistuneessa avarassa 2 terminaalissa oli paljon aikaa odotella laivaan pääsyä. Siellä on saatavana juomaa sekä pientä purtavaa laivaa odotellessa ja hyvällä ilmalla aikaa voi viettää myös ulkoterassilla ihaillen avautuvaa merimaisemaa. Laivaan kiinnittyvän kulkusillan toiminnassa oli ilmennyt häiriöitä muutamia päiviä aiemmin, joten se ei ollut käytössä. Siksi jouduimme kävelemään korjauksen aikana käytettävään entiseen 1 terminaaliin n. 300 m matkan. Tämä käytäntö oli vielä tulomatkallakin eli Finlandia kiinnittyi 1 terminaaliin ja poistuminen laivasta tapahtui 2 terminaalin kautta. Näin valitettavasti tuli jällen kävelyä. Eivät uuden terminaalin kehutut lyhyet yhteydet laivaan kauan toimineet. Heti laivaan päästyämme menimme ruokailemaan, olihan se jo iltapäivä meneillään. Koska oli lokakuu, laivalla oli tarjolla Buffet Eckerön riistapöytä. Sieltä löytyi sesongin herkkuja ja monenlaisia makuja, joihin tutustumiseen oli riittävästi aikaa. Runsaasta alkuruokapöydästä oli maltettava ottaa vain pieniä makupaloja vaikkapa erilaisista kaviaareista. Lämpimien ruokien sesongin tarjonnasta voisi esimerkkinä olla peuran paahtopaistia, poronvasan maksaa, villisian kasleria, riistapyöryköitä, riistamakkaraa ja sorsaa metsästäjän kastikkeella. Tämän sorsatarjonnan kohdalla oli huomautus, että voi sisältää hauleja. Halukkaille paistipalaa leikkaava keittiömestari sanoi, että se on aiheellinen varoitus, ei mikään vitsi. Perinteistä lohtakin oli tarjolla ja ruokajuomiin kuuluivat myös ruokiin sopivat valko- ja punaviinit. Jos vatsassa oli vielä tilaa, niin sen voi täyttää vielä maukkaalla jälkiruokavalikoimalla. Paluumatkalla laivalla oli sama ruokalista ja uudelleen vatsan venytystä.

2 ESTONIA Medical Spa & Hotel SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ Pärnun kaupunki sijaitsee eteläisessä Virossa. Ajomatkaa Tallinnan satamasta Estonia-hotelliin kertyy 129 km, joka sujuu joutuisasti alle kahdessa tunnissa hyväkuntoista ja suoraa E67tietä (Via Baltica) pitkin. Tie jatkuu Pärnun ohitse Latvian ja Liettuan kautta kohti Puolaa. Hotellista on n. 400 m matka hienohiekkaiselle rannalle ja n. 1 km matka kaupungin ydinkeskustaan, jossa sijaitsee mm. museo, konserttitalo ja Port Artur ostoskeskus. Kaupungissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua joko kävellen tai hyvällä ilmalla vuokraamalla polkupyörän, jolloin helposti pääsee hieman kauemmaksikin. Pärnu on kaupunki eteläisessä Virossa Itämeren rannalla Pärnumaan maakunnassa, jonka läpi virtaa Pärnujoki. Kaupungissa asuu yli asukasta. Väkimäärä kasvaa suuresti kesäisin, koska Pärnu on silloin hyvin suosittu matkailu- ja lomanviettokaupunki erityisesti laajan ja hienohiekkaisen rannan ansiosta. Kartassa näkyy myös Itämereen laskevan Pärnujoen suojaksi 1800-luvulla rakennetut aallonmurtajat, jotka ulottuvat n. 2 km pituudelta matalaan merenlahteen. Tarinan mukaan parit, jotka suutelevat toisiaan aallonmurtajanpäässä, tulevat pysymään yhdessä ikuisesti.

3 Pärnun n. 2 km pituinen aallonmurtaja Aallonmurtajan puoliväli, kulku vaikeutui Otinkin eräänä päivänä haasteeksi kävellä tuon matkan aallonmurtajan päähän kauas merelle (tällä kertaa kuitenkin yksin!), mutta se ei valitettavasti onnistunut. Oli sen verran itsesuojeluvaistoa, että suunnilleen puolimatkassa huomasin, että kivet alkoivat muuttua melko liukkaiksi niiden päällä olleen kostean levän vaikutuksesta, joten käännyin takaisin. Liukastumisen vaara oli melko suuri ja ei olisi ollut hauskaa, jos olisin kaatunut ja kastunut meressä. Mutta ehkä sitten seuraavalla kylpylämatkalla aallonmurtajan valloitus toteutuu? Onhan tässä yksi hyvä syy tulla uudelleen Pärnuun. Keskustaan valmistuva uusi tavaratalo. Kaupungissa on pienehkö keskustan alue. Majapaikastamme on lyhyt matka kävellä sinne, ensin ylitetään Rüütli-katu ja ihaillaan sen ympäristössä olevia vanhan kaupungin rakennuksia, jotka ovat eri aikakausilta. Sen jälkeen saavummekin uuteen keskustaan, jossa on mm. kaksi Port Artur ostoskeskusta. Nyt kilpailu asiakkaista kiristynee, koska sinne on juuri valmistumassa Rimi-ketjun uusi suuri tavaratalo, joka on vielä kuitenkin hupun alla. Suomen kielellä palvelua on harvassa paikassa saatavilla, englannilla pärjää hyvin täälläkin. Ostoksia maksaessa maksukortit käyvät joka paikassa ja tietenkin käteinen.

4 HOTELLI ESTONIA Medical Spa & Hotel Pärna 12, Pärnu. Kylpylä sijaitsee Pärna ja Sääse -katujen välissä ja ilmeinen sekaantumisen vaara on aivan lähellä sijaitsevaan Supeluse- kadun toisella puolella olevaan kylpylähotelliin, jonka nimi on Estonia Resort Hotel & Spa. Näillä on sama omistaja, Estonia Spa Hotels AS, siksi on nähtävästi tullut sama nimi kummallekin. Joten tarkkana saa olla, että esim. taksi vie oikeaan paikkaan kaupungilta palatessa. Hotellin vastaanoton henkilökunta puhui suomea ja auliisti vastaili kaikkiin kysymyksiin. Myöskin kylpylän hoitopakettiin kuuluvien aikavarausten vaihto sujui tarvittaessa helposti. Aulassa sijaitsi myös pieni kauppa, josta sai juomia ja pikku purtavaa, sekä jonkin verran päivittäistavaroita. Toimiva ja veloitukseton Internet-yhteys tietokoneella oli myös asiakkaiden käytettävissä. Apteekkiin piti mennä ulkokautta, mutta se oli aivan kulman takana samassa rakennuksessa. Vastaanottoaulan hierontatuolit Vasemmalla korjattava hissi Aulan kulmauksessa on kaksi kolikoilla toimivaa hierontatuolia, jos hoitopaketin hieronnat eivät riitä. Valitettavasti hotellin 8. kerroksisen P-siiven tavarahissi oli uusinnan kohteena, joten kaikki tavarakuljetukset mm. viidennessä kerroksessa sijaitsevaan ravintolaan vietiin jo muutenkin kovassa käytössä olleiden henkilöhissien kautta. Lisäksi lähes minikokoinen henkilöhissi, joka on kuvassa korjattavan tavarahissin oikealla puolella, oli toiminnaltaan epäluotettavan oloinen. Täysihoitoon kuuluvat aamiainen, lounas ja päivällinen tarjoiltiin 5. kerroksen ruokasalissa. Valittavana oli perusruokaa, jolla tuli hyvin toimeen. Ruokavalioon liittyvät erityistoivomuksetkin otettiin keittiössä huomioon ilman nurinoita.

5 Kuntosalin pukukaapit ja suihku taustalla Kuntosalin laitteita Aulan välittömässä läheisyydessä sijaitsee asiakkaiden vapaasti käytettävissä oleva kuntosali. Siellä oli perusvarustus laitteiden osalta ja yllättävänä yksityiskohtana vielä kuntosalin yhteydessä pukukaapit, WC ja suihku, joita harvemmin tapaa kylpylöiden kuntosalien yhteydessä. Huoneeni sijaitsi P-siiven 7. kerroksessa, joten näköaloja kyllä riitti. Pienenä miinuksena oli, että meri oli hotellin toisella puolella, joten aivan täydellinen näkymä ei ollut. Hyväkuntoinen huone normaalisti varustetulla ja siistillä kylpyhuoneella. Säilytystilaa tavaroille ja vaatteille oli riittävästi ja hyvin toimivasta televisiosta näkyi suomalaiskanavista TV1 ja TV2. Jääkaappia huoneessa ei ollut, mutta ulkoilman ollessa koko ajan sopivasti hieman nollan yläpuolella parveke toimi hyvin jääkaappina. Huoneen ikkunassa oli myös hyvin toimiva pimentävä verho, joten nukkuminen onnistui hyvin hiljaisessa huoneessa.

6 Hotellin ylimmässä 8. kerroksessa on näköalakahvila, jonka ulkoterassilta on hieno näköala kaupungin ylle. Huoneeni sijaitsi tämän viihdepaikan alapuolella, joten kuulin hyvin musiikin, kun iltaohjelmat alkoivat. Tuo ei haitannut millään lailla, koska paikka sulkeutui viimeistään klo Siellä olikin ohjelmaa koko viikon ajan alkaen maanantai-illasta yhä suositun Arja Havakan tahdittamilla tansseilla. Hänen suosittu Lokki-valssikin kuultiin esiintymisen aikana kahteen otteeseen. Paikka ja sen tanssilattia olikin tupaten täynnä väkeä koko illan. Ilmeisen suosittu illanviettopaikka maanantaisin, koska solistia oli tultu kuulemaan muistakin hotelleista. Tiistaina oli karaokelaulantaa. Keskiviikkona oli mustalaismusiikkia Ukrainasta ja Venäjältä. Ennakkomainoksessa oli maininta yllätysohjelmasta ja sellaisena oli yleisöstä valittujen henkilöiden tekemä esineiden valinta neljästä pienestä kangassäkistä, joista yhtä mainostettiin tyhjäksi. Meidän ryhmästämme tuli onnellinen pääpalkinnon eli kuohuviinipullon saaja Raija. Torstaina oli vuorossa konsertti, jonka aiheena oli venäläiset romanssit ja mustalaismusiikin helmet. Esiintyjinä olivat taitava viulisti Raisa Rybchenko sekä harmonikansoiton ja lauluosuudet hienosti hoitanut Mykola Rybchenko. He soittivat konsertin jälkeen vielä jonkin aikaa tanssimusiikkia, joka myös onnistui tältä kaksikolta mainiosti. Perjantaina olikin jälleen pelkkä tanssi-ilta yhden hengen bändin esittämän soiton ja laulun tahdissa.

7 KYLPYLÄ Sauna- ja allaskeskus Termid on melko tavanomainen kokonaisuus, johon kuuluu suomalainen sauna, kaksi höyrysaunaa ja suolasauna, sekä uima-allas lapsille ja aikuisille. Porealtaassa oli hyvät vedenalaiset suihkut ja mainita voi myös tavallista lämpimämmän uima-altaan veden (31 C). Lisäksi oli vielä japanilainen kylpy, eli matala ja lämmin (42 C) allas, johon sopii kerrallaan kymmenkunta henkeä. Iltapäivisin oli kylpylän puolella hyvin tilaa nautiskella olostaan ja rentoutua. Kello 17 jälkeen hotellin asukkailta perittiin kylpylän käytöstä maksu, muulloin käyttö oli vapaata. Kylpytakkeja sai hotellin vastaanotosta pientä maksua vastaan. Tällä kuuden yön matkalla oli hoitopaketti, johon kuului kolme valittua hoitoa joka päivä ja lääkärin vastaanotto. Pieni positiivinen yllätys oli, että lääkärin kysyessä mahdollisia terveysongelmia, sanoin alaselässä olevan pientä ongelmaa. Näin sain jokaiselle viidelle päivälle toivomani 20 minuutin hieronnan, joka hieronnan määrä ei kaikissa kylpylöissä onnistu. Muilla hoidoilla ei ollut niinkään merkitystä, mitä ne olivat. Keskiviikkona hotellissa toimivan silmälääkärin tapaamisen jälkeen hankin myös itselleni uudet kohtuuhintaiset lukulasit, jotka toimitettiin sopivasti perjantaiksi ennen lauantaina tapahtuvaa kotiinpaluuta. Matkaan kuuluvat hoidot sekä tiistai-illan ylimääräinen hieronta näkyvät ohessa olevasta hoitokortistani. Hierontoja teki kolme henkilöä, jotka kaikki puhuivat melko hyvää suomea (tämä ei ole itsestään selvyys kaikissa Viron kylpylöissä). Vain yhdellä hierontakerralla en ollut aivan tyytyväinen toimintaan, hieman liian kevyttä hierontaa. Kolmen hierontakerran tekijä oli kuitenkin mainio ammattilainen eli kaikkiaan heiltä hyvä suoritus. Muutkin hoidot olivat melko toimivia, ainoastaan ensimmäisenä päivänä ollut hoito väsyneille jaloille hieman hymyilytti. Siinä mentiin selälleen hoitoalustalle, sukat pois ja muutama tuoksuva suihkaus jaloille ja peitto päälle. Sitten 15 minuutin jälkeen mahdollisesti virkistyneenä hoito oli ohitse. Se oli melko kevyt hoito ja jäikin ainoaksi. Halusin vielä ylimääräisenä testata, millainen on 60 minuutin thaihieronta, jonka pitäisi olla enemmän venyttelyä verrattuna klassiseen hierontaan. Hieroja ei ymmärtänyt suomea eikä englantia, joten kommunikointi oli aika hankalaa. Koska oli valittavana hartia- jalkapohja- tai päähierontaa öljyllä tai ilman, olisin halunnut keskustella, mitä eri hierontoihin kuuluu? Viimein kyllästyneenä sain todennäköisesti ilmaistuksi, että hiero miten haluat! Kokonaisuutena saamani hieronta oli alkuhankaluuksista huolimatta hyvä kokemus, johon kuului myös niskan ja pään hieronta. Kylpylällä on normaalisti tarjottavana myös edullinen fysioterapeutin vastaanotto, mutta valitettavasti nyt tämä ei onnistunut. Kyseinen henkilö oli koko viikon sairaslomalla, eikä heillä ollut ketään muuta tarjota tilalle.

8 RETKET LÄHELLE JA KAUEMMAS Tiistaina oli ohjelmassa reilun kahden tunnin opastettu kaupunkikierros bussilla. Kuulimme hyvän tietopaketin kaupungin historiasta ja sen kulttuurista. Kierrokseen sisältyi myös pari pysähdystä ostosten tekoa varten. Ensimmäisenä oli hieman kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitseva suuri kauppakeskus (hypermarket), jossa Rimi palvelee kello 8-22 välillä, muut pienemmät liikkeet Paikassa on myös posti, pankkeja ym. lähes kaikkea mitä paikallinen asukas tai matkailija tarvitsee. Seuraavaksi pysähdyimme Pärnussa olevan suuren tekstiilitehtaan Wendren valmistamien tuotteiden (mm. liinavaatteet, peitot, tyynyt) tehtaanmyymälään Pärnu-joen toisella puolella. Monet tuotteet siellä ovat luonnollisesti melko kookkaita, joten niiden vieminen kotiin olisi ollut melko hankalaa. Löytyipä sieltä kuitenkin edullinen ja laadukkaan oloinen suuri satiinilakana, joka ei vienyt matkalaukussa paljoakaan tilaa. Torstaina kävimme sitten vähän kauempana. Via Baltica -tie jatkuu Pärnun ohitse kohti Viron ja Latvian välistä rajaa kylään nimeltä Ikla ja siinä rajan jälkeen Latvian puolella on Ainažin pikkukaupunki. Emme menneet aivan kaupungin keskustaan asti, vaan pysähdyimme ostoksille kilometri rajan jälkeen tien oikealle puolelle vuoden 2016 lopulla rakennettuun lähinnä juomia myyvään kauppaan nimeltään SuperAlko. Täällä voimme todeta, mikä on alkoholituotteiden hintojen ero Viron ja Latvian välillä Viron alkoholiveron korotuksen jälkeen. Tämä ei ole aivan pelkkä juomatuotteiden kauppa, vaan heti sisääntulon oikealla puolella on matkamuistoja sekä muutakin pientä tavaraa täynnä oleva osasto. Kaupan sisällä olevat käytävät kävivät ahtaiksi, koska siellä käytettävät ostoskärryt ovat melkoisen suuria ja tukevia. Näin siksi, että suuret määrät pulloja ja juomapakkauksia voidaan kuljettaa kassalle. Myöskin samaan aikaan bussilastillinen SuperAlkoon tutustumassa olleita Varkauden eläkeläisiä lisäsi ostajien määrää kaupassa. Onko siellä sitten halvempaa? Halvin olutlaatikko alle 7, itse otin varmana merkkituotteena A. Le Coq Premium 5.2% ja (8,99 ) ja Heineken Premium 5,0% (10,39 ) laatikon. Vielä Baileys Irish Cream 0,5 l hintaan 9,99. Nämä kaikki olivat selvästi alle Tallinnan ja laivojen hintojen, puhumattakaan Suomen hinnoista. Niin Viron, Suomen kuin Latvian alkoholijuomien hinnat ovat saatavilla internetin kautta, joten jokainen voi helposti laskea Latviasta tai Virosta hakemisen kannattavuus Suomesta katsoen. Jos on muutenkin käymässä eteläisessä Virossa, kuten esim. me olimme Pärnussa, josta on alle 70 km matka Latvian puolelle Ainažiin, pienetkin ostosmäärät saa kokonaisuutena Latviasta edullisemmin.

9 Lyhyesti ilmaistuna, omat ostokseni (2 laatikkoa olutta ja 4 pulloa kermalikööriä) tulivat n. 23 halvemmaksi Tallinnan yleisestä hintatasosta. Latvian SuperAlkossa on kassalla ostoksia maksaessaan hyvä olla mukana käteistä tai enemmän kuin yhden pankkiryhmän kortti, koska erään pankkiryhmän kortilla tämä ei onnistunut useammaltakaan henkilöltä. Mitä tältä matkalta jäi sitten muistoksi? Eri ihmisillä on myöskin erilaisia odotuksia ja kiinnostuksen kohteita matkoillaan ja siksipä nämä yllä olevat tarinat ovat vain omia kommenttejani ja tuntemuksia. Paljon riippuu siitä, miten kokee pienet mahdolliset vastoinkäymiset, millaisia kokemuksia saa kommunikoinnista matkakohteen henkilökunnan ja muiden paikallisten ihmisten kanssa. Myöskin kanssamatkailijat vaikuttavat ja on monia asioita, mihin ei voi paljoakaan itse vaikuttaa, kuten hotellihuoneen sijainti (voi mahdollisesti vaihtaa toiseen huoneeseen), seinänaapurit, paikallinen sää, oma terveys, ym. Kaikkeen on aina varauduttava. Omalta osalta sanoisin, että huolimatta pienistä puutteista, kokonaisuutena matka meni hyvin. Erityiset kiitokset mainiolle matkaseuralle ja Kaari-Matkojen bussinkuljettaja Markulle, joka vei lisäksi kaupunkikierrokselle sekä käynnille naapurimaahan Latviaan. Edullinen matka Pärnun kesäsesongin ulkopuolella täysihoidolla ja kylpylän palveluilla, kyllä se harmaata syksyaikaa aina virkistää. Lisää tietoa internetin avulla Pärnusta: Internetosoitteella pääsee Pärnun matkailuinfokeskuksen sivulle, tästä vieritetään alhaalta näkyville Pärnun keskustan kartta, jonka oikeassa alalaidassa on painonappi, jota napauttamalla tulee uusi keskustan karttanäkymä. Tämän vasemmasta laidasta voi valita 13 eri asioita näyttävää tasoa kartalle. Jutun tekijä: rede-

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Majoitustarjonta KoneAgria 2018

Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Original Sokos Hotel Alexandra Lämminhenkinen ja monipuoliset palvelut tarjoava Sokos Hotel Alexandra sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustassa kivenheiton päässä Matkakeskuksesta.

Lisätiedot

PÄRNU VIIKING SPA-HOTELLI SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ

PÄRNU VIIKING SPA-HOTELLI SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ PÄRNU 17. 20.3.2016 VIIKING SPA-HOTELLI SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ Pärnun kaupunki sijaitsee eteläisessä Virossa. Ajomatkaa Tallinnan satamasta Viiking-hotelliin kertyy 129 km, joka sujuu joutuisasti kahdessa

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

Ravintolasuositukset. (Sijainti merkitty karttaliitteeseen) Von Krahli Aed Tarjolla virolaista lähiruokaa, myös kasvisannoksia, edulliset hinnat

Ravintolasuositukset. (Sijainti merkitty karttaliitteeseen) Von Krahli Aed Tarjolla virolaista lähiruokaa, myös kasvisannoksia, edulliset hinnat Kuljetus Oy Håkan Eriksson Ab (+358400596227) M/S Superstar (TALLINK GRUPP) (EST +3726409800) (FIN +358918041) Majoitus Tallinn Spa & Conference Hotel (SADAMA 11A, TALLINN 10111 VIRO) (EST +3726301000)

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Kylpylämatkalle Pärnuun syyskuussa la-la

Kylpylämatkalle Pärnuun syyskuussa la-la 14.09.2019 Pärnuun kylpylälomalle la - la 14.9-21.9.2019 Eteläisen Viron syyskuu on parhaimmillaan mukavan lämmin, ilmassa ainakin häivähdys kesää. Kylpylöiden poreissa on lämmintä ja mukavaa. Lähde mukaan

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, Tallinna, Viro.

Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, Tallinna, Viro. Työssäoppiminen Virossa 13.8.2017-22.10.2017 Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, 10151 Tallinna, Viro. Www.iluteeninduskool.ee Työpaikka Työtehtävinämme oli jalkahoidot,

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Kylpyläloma Haapsalu, 8 pv. Esittely. Kylpyläloma Haapsalu. Haapsalu. Miksi valita Haapsalu kylpyläloma? Sivu 1 / 6

Kylpyläloma Haapsalu, 8 pv. Esittely. Kylpyläloma Haapsalu. Haapsalu. Miksi valita Haapsalu kylpyläloma? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Kylpyläloma Haapsalu Se on ihanteelinen lomakohde perheille ja pariskunnille, jotka nauttivat picniceistä, kävelystä, kylpylöistä ja mutakylvyistä, purjehtimisesta ja uimisesta. Kylpylöistä

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 Valmistelut Hochschule Offenburg Offenburg Gengenbach Asuminen Opiskelut Yhteydenpito kotimaahan Vapaa-aika Mietteitä vaihdosta Kuvia reissusta

Lisätiedot

Kevätretki Viroon Ohjelmarunko ja aikataulu Tuusulan Rotaryklubi Päivitetty / jhe

Kevätretki Viroon Ohjelmarunko ja aikataulu Tuusulan Rotaryklubi Päivitetty / jhe Kevätretki Viroon 6.-7.5.2019 Ohjelmarunko ja aikataulu Tuusulan Rotaryklubi Päivitetty Tuusulan Rotaryklubi ry / Tallinnan matka 6.-7.5. 2019 Teemasta Viron nopean kehityksen salaisuus? Missä mennään

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan 17.-23.5.2017 17.5. 2017 varhain keskiviikkoaamuna Rovaniemen linja-autoasemalla oli säpinää kun martat tekivät lähtöä kesän etsintään etelään. Klo

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Lähdimme Essin kanssa sunnuntai aamuna 27.3 kohti länsisatamaa, josta suuntasimme laivalla kohti Tallinnaa.

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007 Matti Talala& Jarkko Jakkula MIKSI? Hollannin menestyneet kamppailu-urheilijat saivat meidän kiinnostuksen heräämään Eindhovenia kohtaan. Olisihan se hienoa mennä opiskelijavaihtoon

Lisätiedot

Lounais-Hämeen Retki ry:n kevätretki

Lounais-Hämeen Retki ry:n kevätretki Lounais-Hämeen Retki ry:n kevätretki 25.5 28.5.2017 Jänedan Kartano Vierastalo/majoitus Torstai 25.5.2017 5:15 Kultela 5:30 Someron tori 6:00 Forssan retkipysäkki Laivalippujen jako menomatkalla/ haetaan

Lisätiedot

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö PIETARI 15.1.-25.2.2017 Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö 15.1. alkoi ensimmäinen matkani Pietariin, ja samalla ensimmäinen matkani Venäjälle. Junassa tapasin itselleni

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS Alla on kuvattu keskustelutilanteita. Ennen tilannetta sinulla on aikaa tutustua siihen. Näet sulkeissa vihjeen, mitä sinun pitää sanoa suomeksi. Kuulet keskustelun toisen

Lisätiedot

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana.

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana. Ammattiopisto Tavastian Hotelli-, ravintola-, catering- ja elintarvikeosaston opiskelijat (8) ja opettajat (2) osallistuivat Vana-Vigalan Tehnika ja Teeninduskoolin hallinnoimaan Nordplus junior Vocational

Lisätiedot

Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015

Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015 Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015 Aikataulu 13.6.2015 Ohjelma 7:30-8:00 Kokoontuminen Länsiterminaalissa Helsingissä, lippujen jako 8:30 Laiva lähtee satamasta

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Irlanti Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Lähdin Irlantiin 2.3.2015 suorittamaan työssä oppimistani. Lähteminen pois suomesta jännitti jonkun verran

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN 15.1-12.2.2017 TYÖNI Työskentelin Sokos Hotel Olympia Gardenissa respassayhden kuukauden Työkuvaani kuului: Asiakkaiden palveleminen Asiakkaiden laskutus Passien kopioiminen ja

Lisätiedot

Suomalaiset Virossa 2017

Suomalaiset Virossa 2017 Suomalaiset Virossa 2017 - Suomalaisten matkailu ja kulutus Virossa Poimintoja selvityksestä. Koko selvitys on Kaupan liiton jäsenten saatavilla Kauppa.fi:n jäsensivuilla, Tutkimukset-osiossa. Selvityksen

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 PÄIVITETTY AIKATAULU 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park

Lisätiedot

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8.

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8. 23. 25.8.2018 Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri 01. päivä 23.8. Matkamme alkaa torstaina klo 7.30 Marolankadun pysäkiltä. Lappeenrannan tienoilla pidämme pienen kahvi- ja jaloittelutauon. Täältä

Lisätiedot

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi.

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi. Mistä kuva kertoo? Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista. Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Katso ympärillesi ja kerro viisi kaunista asiaa, jotka näet. Piirrä silmät kiinni vasemmalla

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

BIARRIZ

BIARRIZ BIARRIZ 10.-11.10.2016 AIRBNB EI OLE MEITÄ VARTEN Tässä kirjoituksessa valotan hieman ensikokemuksiamme suositusta majoitusmuodosta Airbnb:stä Siitä ei tullut tämän kokemuksen perusteella ole eläkeläisten

Lisätiedot

Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista.

Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista. tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida 1 tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida 3 Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista.

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia.

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia. Majakkamatka 2015 Liettuaan ja Latviaan, aikatauluja 9.4.2015/eh 12.7.2015/eh 26.7.2015/eh lisätty tietoa Kuurin kyntään luonnonsuojelualueen maksusta 8.8.2015/eh lisätty tietoa Klaipedan nätävyyksistä

Lisätiedot

TALLINNA (OSA 1)

TALLINNA (OSA 1) TALLINNA (OSA 1) 26.-29.5.2016 HOTELLI JA BALETTI SAVOY BOUTIQUE HOTEL VAKIOMESTAMME TALLINNASSA Saavuttuamme Pärnusta luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

TOP-jakso Isle of Wight saarella

TOP-jakso Isle of Wight saarella TOP-jakso Isle of Wight saarella Matkamme alkoi torstaina 6.10, jolloin lähdimme yöjunalla Helsingin lentokenttää kohti. Lentomme lähti klo 8.10 ja perillä Lontoossa olimme klo 9.15. Gatwickin lentokentältä

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012 Esittelyt / Hinnasto Tahkovuori Chalets ***** Kalliolantie 1 B Tasokkaat ja viihtyisät huoneistot v. 2008 valmistuneessa hissitalossa. Kaikki huoneistot ovat täysin sisustettuja

Lisätiedot

värikkäitä hetkiä Hotellin esite parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn

värikkäitä hetkiä Hotellin esite parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn värikkäitä hetkiä Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4, Tallinn 10149, Viro Puh. + 372 62 88 100 Faksi + 372 62 88 101 info.meriton.tallinn@rezidorparkinn.com

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen Pamplonassa, Espanjassa. Elisa & Amanda

Kansainvälinen työssäoppiminen Pamplonassa, Espanjassa. Elisa & Amanda Kansainvälinen työssäoppiminen Pamplonassa, Espanjassa Elisa & Amanda Hello Buztintxuri Suoritin kuuden viikon kansainvälisen työssäoppimisen Hello Buztintxuri nimisessä päiväkodissa. Työmatka kesti noin

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Kantokatu 5, Alvar Aallon Sunila, 48900 Kotka Sijainti kartalla Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1937 valmistunut tehtaanjohtajan talo Kantola meren rannalla

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park Inn by Radisson Meriton

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

TÄHTÄIMESSÄ KUUDEN TUNNIN AIKA

TÄHTÄIMESSÄ KUUDEN TUNNIN AIKA RANKOULU PUOLI VUOTTA HELSINKI CITY RATHONILLE TÄHTÄIMESSÄ KUUDEN TUNNIN AIKA Kaksikymmentäneljä viikkoa tapahtumaan (vko 10) Juoksu 45 min tai muu liikunta, Esim. Pallopeli, uinti, hiihto, kuntopyörä

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto St.Petersburg Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen Savon ammattiopisto Mitä, Missä ja Milloin? Kävimme vierailemassa Venäjällä, Pietarissa. Tarkoituksena

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA Sivu 1 / 7 Esittely Vihulan hotellimatka 3 päivää Tervetuloa Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula on yksi Viron kauneimmista paikoista ja

Lisätiedot

Suomalaisten matkailu Viroon

Suomalaisten matkailu Viroon Haastattelututkimuksen tuloksia 1 2 Viron ja Suomen välinen laivaliikenne 4 laivayhtiötä TallinkSilja, VikingLine, Eckerö ja LindaLine Syyskuun 2015 ja elokuun 2016 välisenä aikana Helsingistä Tallinnan

Lisätiedot

Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria 13.- 27.1.2020 HyväMe ryhmämatka Playa del Inglesiin : ü Aktiiviloma vaikka vuoristossa vaeltaen ü Tai leväten tasokkaassa hotellissa ü Viihtyen ryhmässä ü Puolihoidolla ü 1372,00 Gran Canarian

Lisätiedot

LÄÄKÄRISSÄ TERVEYS JA SAIRAUS

LÄÄKÄRISSÄ TERVEYS JA SAIRAUS LÄÄKÄRISSÄ TERVEYS JA SAIRAUS APTEEKISSA Mitä apteekista voi ostaa? Käytkö sinä usein apteekissa? Mitä sinä ostat apteekista? Taina ottaa vuoronumeron ja istuu penkille. Hänen vuoro tulee. Hän menee tiskille

Lisätiedot

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013.

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Torstai 16.5. klo 6.30 lähtö Lahdesta, kuljetuksista vastaan tuttu Reissu-Ruoti ja luottokuskimme Jukka Ruoti klo 9.15 laiva lähtee. Matkalla meribrunssi (kuuluu matkan hintaan)

Lisätiedot

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016 Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Mainiot matkailukysymykset

Mainiot matkailukysymykset Mainiot matkailukysymykset Tulosta, leikkaa suikaleiksi, valitse parhaat, keksi uusia ja pyydä osallistujia nappaamaan Mainio matkailukysymys. Kannusta keskustelemaan matkailuaiheesta ja aiheen vierestä.

Lisätiedot

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock Tallink Superfast Helsinki Rostock Rostock Helsinki Hyvä tietää YLEISTÄ: Passi/viisumi: Jokaisen Saksaan matkustavan on oman turvallisuutensa takia pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä tarvittaessa

Lisätiedot

HOTELLI- JA KYLPYLÄMATKAT

HOTELLI- JA KYLPYLÄMATKAT HOTELLI- JA KYLPYLÄMATKAT Viroon virkistäytymään www.matkapeura.fi Multiantie 20 63800 SOINI myynti@matkapeura.fi Puh. (06) 5212 200 Fax (06) 5281 669 PÄRNU on 44 000 asukkaan keskus, jossa käydään töissä,

Lisätiedot

Osa 2: Monaco

Osa 2: Monaco LASTENLASTEN KANSSA NIZZASSA Osa 2: Monaco 9.5.2016 Olimme päättäneet lähteä käymään Monacossa viikon alun kunniaksi. Söimme aamiaisen omassa huoneistossamme ja kävelimme sitten 1 km päässä sijaitsevalle

Lisätiedot

Suomalaiset kuluttajina Virossa

Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa Kuluttajakysely Maaliskuu 2013 Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Suomalaiset kuluttajina Virossa Kuluttajakysely Innolink

Lisätiedot

Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016

Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016 Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016 Turkin etelärannikon leuto talvi sopii hyvin talvehtimiseen! Kaikki pitkät lomat räätälöidään aina yksilöllisesti matkustajan toiveiden mukaan. Matkan keston, matka-ajankohdan,

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Pärnu 4 yötä 28.1.2016. Hedon SPA & HOTEL (standard) **** Hedon SPA & HOTEL (superior) **** Hotel Carolina **

Pärnu 4 yötä 28.1.2016. Hedon SPA & HOTEL (standard) **** Hedon SPA & HOTEL (superior) **** Hotel Carolina ** 28.1.2016 Pärnu 4 yötä Hedon SPA & HOTEL (standard) **** Kesäkuussa 2014 avattu Hedon SPA & HOTEL sijaitsee Pärnun rannassa historiallisen mutakylpylän rakennuksessa. Hotellissa on 72 huonetta, joista

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat Andörja 27.07.08 Matkalle lähdettiin Turusta perjantaina klo 1800. Alku sujui hankalasti koska Villen kalsarit jäi Mietoisiin. Ajomatkaa kertyi kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Perillä oltiin joskus

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Venäläisten Suomen-matkailun kehitys VENÄLÄISTEN MATKAT SUOMEEN 1992-2017 6,0 5,0 4,0 Helsinki (lentokenttä ja satama) rekkakuskit

Lisätiedot

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi Brno Tsekin 2. suurin kaupunki, noin 400 000 asukasta Opiskelijoita lähes neljäsosa asukkaista (80 000) Kaupungissa kolme yliopistoa: Masaryk

Lisätiedot