KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1(28)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1(28)"

Transkriptio

1 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1(28) Perusturvalautakunta AIKA klo 17:00-20:15 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 105 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Työjärjestyksen hyväksyminen Laatukyselyt / vanhuspalvelut Vanhuspalvelujen omavalvontasuunnitelma Vanhuspalvelulain mukaisen vastuutyöntekijän 10 nimeäminen Keuruun vanhuspalveluissa 111 Menettelytapaohjeet asiakkaiden omien rahavarojen 12 käsittelystä vanhuspalveluissa 112 Navikka kioski / Lehtiniemi Vammaisten henkilöiden ja ikäihmisten perhehoidon 15 maakunnallinen koordinointi 114 Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / 16 nimikilpailu 115 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta / 20 Kotiapu Pisara 116 Toimintamalli palkkatuetun työntekijän siirtämisestä 21 toisen työnantajan palvelukseen 117 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain 24 hallituksen esityksen luonnoksesta 118 Ilmoitusasiat 25

2 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 2(28) Perusturvalautakunta OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kajosmäki Maija puheenjohtaja Huuskola Mika jäsen Kaijanmäki Timo jäsen, varapuheenjohtaja Länkinen Marja jäsen Potapoff Antti jäsen Vuolle-Apiala Kastehelmi jäsen Oksanen Harri kaupunginhallituksen edustaja Vesilahti Anneli varajäsen MUU Vanhanen Riitta esittelijä/ perusturvajohtaja Savela Seija pöytäkirjanpitäjä Koivisto Tuija vanhustyön johtaja asiantuntija POISSA Röppänen Joonas jäsen Laurila Leena kaupunginhallituksen puheenjohtaja Louna Timo kaupunginjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Maija Kajosmäki puheenjohtaja Seija Savela pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN Keuruulla, kuun. päivänä 2014 TARKASTUS Kastehelmi Vuolle-Apiala Anneli Vesilahti PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Seija Savela, toimistonhoitaja

3 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 3(28) Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus SOS : Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 4(28) Perusturvalautakunta Pöytäkirjan tarkastus SOS Pöytäkirja tulee tarkastaa välisenä aikana, min kä jälkeen se on yleisesti nähtävänä Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat jäsen Kastehelmi Vuolle-Apiala ja varajäsen Anneli Vesilahti. Hyväksyttiin.

5 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 5(28) Perusturvalautakunta Työjärjestyksen hyväksyminen SOS : Työjärjestys hyväksyttiin esityslistan mukaisena.

6 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 6(28) Perusturvalautakunta Laatukyselyt / vanhuspalvelut 212/ /2014 SOS Keuruun vanhuspalveluissa on toteutettu vanhuspalvelulain 6 :ään pe rus tuen palvelujen laatukyselyt. Kyselyjen tarkoituksen on ollut sel vit tää asiakkaan, omaisen sekä hoitajan näkemys palveluiden laa dus ta asiakkaan näkökulmasta. Kyselyn pohjana on käytetty THL:n suomentamia lomakkeita Itse arvioitu palvelujen (ja elämän) laa tu Iäkkäiden pitkäaikaishoidossa ja Itse arvioitu elämänlaatu (ja pal ve lut) iäkkäiden kotihoidossa. Koska Keuruulla ei ollut mah dol lisuut ta käyttää sähköistä kyselyä, muotoiltiin kyselyä varten pa pe ri lomak keet. Kotihoidossa kyselyn piiriin valittiin valvotun ja tehostetun kotihoidon pii ris sä olevat asiakkaat. Palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoi van palveluissa kysely osoitettiin kaikille asukkaille. Kyselyn tarkoi tus on ollut selvittää asiakkaan, omaisen sekä hoitajan näkemys pal ve lui den laadusta asiakkaan näkökulmasta. Tämän vuoksi sama ky se ly lo ma ke (kysymykset on osoitettu asiakkaalle) on ollut käy tössä niin asiakkailla, omaisilla kuin hoitajillakin. Omainen on vastannut oman käsityksensä mukaan ikäihmisen palveluiden laadusta samoin kuin hoitajatkin (omahoitajat). Mikäli asiakas / asukas on tarvinnut avus ta mis ta lomakkeen täytössä, avustajaksi on järjestetty toisen yk si kön hoitaja. Kyselyn tallennuspohja ja indeksien laskemistapa valmisteltiin Keuruun vanhuspalveluissa. Lomakkeiden tallennuspalvelu ostettiin Navik ka työllisyyspalveluilta. Kyselyiden graafiset esitykset ja koosteet on koonnut vanhustyön johtaja. Kyselyssä on pyydetty arvioita yksityisyyden kunnioittamisesta, ravin nos ta ja ruokailusta, turvallisuudesta, mukavuudesta, it se mää räämis oi keu den toteutumisesta (autonomia), kunnioittamisesta, siitä kuin ka hyvin henkilökunta ja palvelut vastaavat asiakkaan tarpeisiin, mah dol li suu des ta aktiviteetteihin ja ystävyydestä. Vastaajalle on jätet ty mahdollisuus myös kommentoida kirjallisesti kysymyksiä tai antaa muuta palautetta. Laatukyselyjen yhteenvetona voidaan todeta, että kohteluun ja palve lui hin ollaan tyytyväisiä tai hyvin tyytyväisiä. Sen sijaan niin ko tihoi dos sa kuin palveluasumisessa koetaan mielekkään tekemisen puu tet ta ja yksinäisyyttä. Laatukyselyn tulokset ja vastaukset käydään yksiköissä tarkasti läpi asiak kai den, omaisten ja henkilöstön kanssa. Laatukyselyn tuloksia ja vastauksia hyödynnetään palvelun laadun kehittämisessä. Laa tu-

7 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 7(28) Perusturvalautakunta ky se lyn loppuraportit ovat nähtänä kokouksessa. Liitteet: 1. Esimerkkinä saatekirjeet ja peruskyselylomakkeet 2. Yhteenvedot laatukyselyjen tuloksista vanhuspalveluyksiköissä. Valmistelija vanhustyön johtaja Tuija Koivisto p ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee vanhuspalveluissa tehdyt laatukyselyt tiedoksi. Ehdotus hyväksyttiin.

8 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 8(28) Perusturvalautakunta Vanhuspalvelujen omavalvontasuunnitelma 211/ /2014 SOS Velvoite omavalvontasuunnitelman laatimiseen perustuu Ikään tyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja ter veys pal ve luis ta annettuun lakiin (980/2012) sekä Valviran määärä yk seen 1/2014. Omavalvonnalla tarkoitetaan palvelujen tuottajan omatoimista laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamista siten, että toiminnassa to teu tu vat lainsäädännön, lupaehtojen ja palvelun tuottajan itse omal le toiminnalleen asettamat laatuvaatimukset. Omavalvonta on toi min ta ym pä ris tös sä toteutettavaa laadunhallintaa ja perustuu riskien hal lin taan. Omavalvontasuunnitelmalla tarkoitetaan palvelujen laadun ja asiakas tur val li suu den varmistamiseksi ja parantamiseksi suunniteltujen me net te ly ta po jen kuvausta ja siinä käytettäviä asiakirjoja. Toimintayksiköllä tarkoitetaan toiminnallista kokonaisuutta, jossa tuo te taan sosiaalihuollon tai terveyden- ja sairaanhoidon palveluja tä tä tarkoitusta varten varustetuissa tiloissa tai asiakkaan kodissa. Riskienhallinta on seurauksiltaan merkittävien kielteisten ta pah tumien järjestelmällistä määrittelyä ja niihin varautumista. Riskien hallin nal la varmistetaan, että organisaatiolla on riittävästi tietoa toi minnan, toimijoiden ja toimintaympäristön riskeistä. Riskien varalta yk siköl lä on yhteisesti sovitut käytännöt niiden ennaltaehkäisemiseksi se kä haittatapahtumien ja vahinkojen hoitamiseksi. Perusturvalautakunta on jo hyväksynyt seuraavat asia kas tur val lisuut ta ja palvelun laatua varmistavat suunnitelmat: Keuruun perusturvan toimialan laatu- ja asia kas tur val li suus suun nitel ma Keuruun kaupunki Lääkehoidon suunnitelma Palvelukeskus Lehtiniemen, Palvelukoti Metsätähden ja Pal ve lu talo Seiponrannan pelastus- ja turvallisuussuunnitelmat Keuruun vanhuspalveluiden omavalvontasuunnitelma on laadittu van hus työn johtoryhmän ja henkilöstön yhteistyönä. Syksyllä 2013 aloi tet tiin laatukoulutus, johon koko vanhuspalvelut tulosalueen henki lös tö osallistui. Laatukoulutus sisälsi esimiesten sparrauksen laatuun, koko henkilöstölle johdatuksen laatuun sekä kolme laa tu työ pajaa. Koulutuksen toteutuksesta vastasi Laatuhoiva Oy, kouluttajana ja laatuvalmentajana YTT, TtM Riitta Räsänen.

9 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 9(28) Perusturvalautakunta Omavalvontasuunnitelma pidetään yksiköiden ilmoitustauluilla nähtä vä ja se julkaistaan myös Keuruun kaupungin kotisivuilla in ter ne tissä. Omavalvontasuunnitelmaa täydennetään vielä erillisellä Toi minta kä si kir jal la, jossa ovat yksityiskohtaisemmat prosessikuvaukset ja oh jeet laadunvarmistamiseen. Liite 3: Ehdotus Keuruun vanhuspalveluiden omavalvontasuunnitelmaksi. Valmistelija vanhustyön johtaja Tuija Koivisto p ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta hyväksyy liitteen 3 mukaisen Keuruun vanhuspalveluiden omavalvontasuunnitelman. Ehdotus hyväksyttiin.

10 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Vanhuspalvelulain mukaisen vastuutyöntekijän nimeäminen Keuruun vanhuspalveluissa 213/ /2014 SOS Vuonna 2013 voimaan astuneen lain ikääntyneen väestön toi min taky vyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista eli van hus pal ve lu lain 17 :n mukaan kunnan on nimettävä iäkkäälle hen ki löl le vastuutyöntekijä, jos hän tarvitsee apua palvelujen to teutta mi seen ja yhteensovittamiseen liittyvissä asioissa. Vastuutyöntekijän tehtävänä on: 1) seurata yhdessä iäkkään henkilön ja tarvittaessa hänen omaisten sa, läheistensä tai hänelle määrätyn edunvalvojan kanssa pal velu suun ni tel man toteutumista sekä iäkkään henkilön pal ve lun tar peiden muutoksia; 2) olla tarvittaessa yhteydessä sosiaali- ja terveyspalvelujen jär jes tämi ses tä vastaaviin ja muihin tahoihin iäkkään henkilön tarpeisiin vas taa mi sek si; sekä 3) neuvoa ja auttaa iäkästä henkilöä palvelujen ja etuuksien saantiin liit ty vis sä asioissa. Vastuutyöntekijällä on oltava iäkkään henkilön pal ve lu ko ko nai suuden kannalta tarkoituksenmukainen sosiaalihuollon ammatillisen hen ki lös tön kelpoisuusvaatimuksista annetussa laissa tai ter vey denhuol lon ammattihenkilöistä annetun lain 2 :ssä tarkoitettu kel poisuus. Lain 17 tulee voimaan Vanhuspalveluiden johtoryhmässä on valmisteltu vastuuntyöntekijän ni meä mi sek si seuraavanlaista mallia: Keuruulla lain tarkoittamissa ti lan teis sa vastuutyöntekijäksi nimetään pääsääntöisesti van hus palve lui den palveluohjaaja. Saattohoitovaiheessa tai haasteellisissa sai raan hoi dol li sis sa tilanteissa vastuutyöntekijäksi nimetään tiimin sai raan hoi ta ja. Effica-järjestelmään merkitään Hoitoon osallistuvat ta hot -ik ku nas sa vastuutyöntekijän yhteystiedot. Vastuutyöntekijän tar vet ta tarkastellaan asiakaskohtaisesti säännöllisin välein, vä hintään puolivuosittain. Efficaan avataan palveluvalikkoon palveluna Vas tuu työn te ki jä, jotta vastuutyöntekijän ja asiakkaan väliset kon taktit voidaan tilastoida ja sitä kautta seurata. Vanhustyön johtaja Tuija Koivisto p ehdotus Perusturvajohtaja Keuruun perusturvalautakunta päättää vanhustyön johtoryhmän

11 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta esityksen mukaisesti, että vanhuspalvelulain 17 :n mukaisissa tilanteissa vastuutyöntekijäksi nimetään pääsääntöisesti vanhuspalvelujen palveluohjaaja. Saattohoitovaiheesa tai haasteellisessa sairaanhoidollisessa tilanteessa vastuutyöntekijäksi nimetään tiimin sairaanhoitaja. Vastuutyöntekijän nimeäminen voidaan aloittaa kokeiluna heti ennen lainkohdan voimaan tuloa. Vastuutyöntekijän käyntejä ja kontakteja seurataan Effica tilastointien perusteella. Ehdotus hyväksyttiin.

12 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Menettelytapaohjeet asiakkaiden omien rahavarojen käsittelystä vanhuspalveluissa 214/05.00/2014 SOS Kuntaliitto on antanut yleiskirjeen 4/80/2000 asiakkaiden omien raha va ro jen käsittelystä sosiaali- ja terveystoimessa. Yleiskirjeen mukaan asiakkaan rahavaroista huolehtiminen kuuluu ensisijaisesti asiak kaal le itselleen, hänen omaisilleen tai edunvalvojalle. Sosiaalija terveystoimen yksiköissä viranomaisilla ei ole velvollisuutta asiakas va ro jen hoitamiseen. Asiakkaan varojen hoitoon liittyviä tehtäviä ei oteta vastaan kuin poikkeustilanteissa ja erityisistä syistä silloin, kun asiaa ei muulla tavoin voida järjestää. Jos asiakas itse ei pysty huolehtimaan varoistaan, tulee selvittää ensi si jai set tavat järjestää asia kuten: maksupalvelu, pankkisiirrot ja suoramaksu omaiset edunvalvoja sosiaalitoimisto (välitystili) Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä, joissa henkilökunta kä sit te lee asiakkaiden yksityisvaroja, tulee olla ohjeet me net te ly tavois ta yksityisvarojen käsittelyssä. Keuruun vanhuspalvelun toimintayksikköjä varten on em me net te lyta pa oh jeet laadittu ensimmäisen kerran keväällä 2000 vanhustyön joh to ryh mäs sä. Menettelytapaohjeet on päivitetty alkuvuodesta 2002, jolloin siirryttiin euroon. Omavalvontasuunnitelma työn yhteydessä on havaittu tarve uu distaa menettelytapaohjeet asiakkaiden rahavarojen käsittelystä, koska esi mer kik si vanhuspalveluiden organisoinnissa on tapahtunut muutok sia. Liite 4: Vanhustyön johtoryhmän laatima ehdotus Me net te ly ta pa ohjeet asiakkaiden omien rahavarojen käsittelystä vanhuspalveluissa Valmistelija vanhustyön johtaja Tuija Koivisto puhelin ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta hyväksyy liitteenä 4 olevan vanhustyön johtoryhmän ehdotuksen Menettelytapaohje asiakkaiden omien rahavarojen käsittelystä vanhuspalveluissa. Ehdotus hyväksyttiin.

13 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Navikka kioski / Lehtiniemi SOS Perusturvalautakunta päätti , että Lehtiniemen kant tii ni siirtyy varoineen alkaen työl li syys pal ve lut- tu los alueen hoidettavaksi ja vastuulle. Kanttiinia varten perustettiin ta lous arvion käyttösuunnitemaan tulosyksikkö työllisyyspalvelut tulosalueelle v Kioskin pankkitiliä ei enää tarvita. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta antaa alkaen Keuruun Osuuspankissa olevan Navikka kioskin / Lehtiniemi tilinkäyttöoikeuden toimistonhoitaja Seija Savelalle ja oikeuttaa siirtämään varat kaupungin muulle tilille ja lopettamaan tilin tarpeettomana.varat tuloutetaan vanhuspalveluille. Ehdotus hyväksyttiin.

14 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Vammaisten henkilöiden ja ikäihmisten perhehoidon maakunnallinen koordinointi 209/ /2014 SOS Keski-Suomessa on valmisteltu vammisten ja ikääntyvien hen ki löiden toimeksiantosuhteisen perhehoidon maakunnallista koor di nointia ja toimintamallin kehittämistä ajalla Suunnitelman mukaan Jyväskylän kaupunki palkkaa perhehoidon koor di naat to rin. Koordinaattorin päätehtäviä olisivat tiedottaminen, rek ry toin ti pro ses si, perhehoitajien ennakkovalmennus ja koulutus se kä perhehoitopaikkojen välitys. Kustannukset jaettaisiin asu kas luvun mukaan ja Keuruun osuus v olisi noin euroa. Kuntien vastuulle jäisi edelleen mm. palvelusuunnittelu ja toi mek si an toso pi mus ten tekeminen sekä palkkioiden ja kulukorvausten mak satus. Keuruulaisia kehitysvammaisia on perhehoidossa 10, minkä lisäksi käy te tään lyhytaikaishoitoa. Ikääntyneille ei ole vuosiin järjestetty per he hoi toa. Perhehoitajien löytymisessä on ongelmia ja en nak koval men nus / koulutus kannattaa kuntien järjestää yhdessä. Liite 5 : Esitys vammaisten henkilöiden ja ikäihmisten perhehoidon maa kun nal li ses ta koordinoinnista. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Keuruun perusturvalautakunta osallistuu vammaisten ja ikääntyvien henkilöiden perhehoidon maakunnallliseen koordinointiin liitteenä olevan esityksen mukaisesti. Ehdotus hyväksyttiin.

15 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/ /2013 TEK Keuruun kaupungin investointisuunnitelmassa on varauduttu vuosina kehitysvammaisten asumisyksikön rakentamiseen. Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt elokuussa Tekninen lautakunta on käsitellyt suunnitelmia kokouksessaan teknisen johtajan ajankohtaiskatsauksessa. Perusturvalautakunta hyväksyi suunnitelmat kokouksessaan Perusturvalautakunta järjesti avoimen tiedotustilaisuuden hankkeesta valtuustosalissa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on antanut hankkeelle myönteisen avustuspäätöksen Asumisyksikön pääoma- ja hoitokulut tullaan kattamaan asukkaiden vuokrilla, vrt. vuokra-asuntoyhtiö. Hankkeessa rakennetaan päärakennus, varastorakennus ja varavoima- jätekatosrakennus. Rakennusten laajuus on yhteensa 1098 brm2. Asuntoja rakennukseen tulee yhteensä 15 kpl, joista 5 kpl sijaitsee ryhmäkodissa. Hanke toteutetaan jaettuina urakoina siten, että rakennusurakoitsija on päätoteuttaja ja LVIA-, sähkö- ja sprinkleriurakat ovat alistettuja sivu-urakoita. Hankinta sisältää myös varavoimakoneen hankinnan. Hilma-ilmoitus julkaistiin , jonka perusteella tarjouspyynnöt lähetettiin seuraavasti: rakennusurakka 11 kpl, putkiurakka 7 kpl, Iva-urakka 7 kpl, sähköurakka 6 kpl ja sprinkleriurakka 10 kpl. Urakkatarjousten palautus oli klo ja urakkatarjousten avaustilaisuus pidettiin samana päivänä klo ( liite 3 ). Urakoiden selonottoneuvottelut pidettiin kaupungintalolla rakennus-, putki- Iva- urakoiden osalta. Srinkleriurakan selonottoneuvottelu pidettiin puhelimitse Selonottoneuvottelussa tarkastetut hinnaltaan edullisimmat urakkatarjoukset ovat antaneet seuraavat yritykset: Rakennusurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy. Orivesi, tarjoushinta (sis alv 0 %) Putkiurakka: Virtain Putkityö Oy, Virrat tarjoushinta (sis alv 0%) Ilmastointiurakka-automaatiourakka: Peltisepänliike Nykänen Ky, Veteli, tarjoushinta: (sis alv 0%)

16 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Sähköurakka: Sähkö-Kaunisto, Töysä tarjoushinta: (sis alv 0%) Sprinkleriurakka: Aftex Oy/KS-Taltek Oy, Jyväskylä tarjoushinta (sis alv 0%) Hankkeen kokonaiskustannukset ovat urakkakilpailun jälkeen noin (sis alv 0%), joka sisältää rakennuttajan hankinnat ja lisä- ja muutostyövarauksen yhteensä Hankkeen yksikkökustannus on 2272 / brm2 ja paikkaa kohden /paikka. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on hyväksynyt hankkeen em. kustannuksin. Hankkeeseen on saatu erityisryhmien investointiavustuksen päätös 40%. Käydyn tarjouskilpailun ja selonottoneuvottelujen perusteella ehdotetaan, että seuraavat yritykset valitaan urakoitsijoiksi: Rakennusurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy Putkiurakka: Virtain Putkityö Oy Ilmastointi-automaatiourakka Peltisepänliike Nykänen Ky Sähköurakka: Sähkö-Kaunisto Oy Sprinkleriurakka: Aftex Oy/ KS-Taltek Oy Urakoista laaditaan urakkasopimukset, jotka tekninen johtaja valtuutetaan allekirjoittamaan. Kustannukset vaativat ennen rakennustöiden aloittamista kaupungin taloussuunnitelman investointiosan muuttamista vastaamaan todellisia kustannuksia. Valmistelija Matti Kanko ehdotus: Vs. tekninen johtaja Tekninen lautakunta päättää, 1) valita urakoitsijat esityksen mukaisesti: Rakennusurakka: Putkiurakka: Ilmastointi-automaatiourakka Sähköurakka: Spinkleriurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy Virtain Putkityö Oy Peltisepänliike Nykänen Ky Sähkö Kaunisto Töysä Oy Aftex OY/ KS-Taltek Oy

17 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta ) valtuuttaa tekninen johtaja allekirjoittamaan urakkasopimukset, kun kaupunginvaltuusto on hyväksynyt tarvittavat muutokset talousarvioon ja- suunnitelmaan vuosille 2014 ja : Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. SOS Ara on päätöksellään hyväksynyt kohteen ra ken nus suunni tel mat ja korkotuettavat / avustettavat kustannukset e (alv 0 %). Edelleen Ara hyväksynyt hankkeen han ke suunni tel man ja myöntänyt sille avustusta erityisryhmien asunto-olojen pa ran ta mi sek si euroa. Pelkästään kaupungin kus tan netta vak si jää noin euroa sisältäen mm. varavoiman asen ta misen sekä mahdolliset rakennusaikaiset lisätyöt. Oheismateriaali: Aran päätökset ja ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee kehitysvammaisten asumisyksikön ra ken ta mis hank keen tilanteen tiedoksi. Uuden asumisyksikön toimin nan suunnittelua varten perusturvalautakunta nimeää työ ryhmän, mihin tulee edustaja perusturvalautakunnasta, pe rus tur va johta ja, kuntoutus- ja toiminnanohjaaja sekä Vanamokodin vastaava oh jaa ja. Työryhmän tulee vuoden loppuun mennessä laatia suun nitel ma asumisyksikön toiminnasta. SOS ehdotus Merkittiin tiedoksi. Uuden asumisyksikön toiminnan suunnittelua varten nimettiin työryh mään edustajaksi perusturvalautakunnasta Maija Kajosmäki ja Mar ja Länkinen ja heidän varalleen Kastehelmi Vuolle-Apiala, pe rustur va joh ta ja, kuntoutus- ja toiminnanohjaaja sekä Vanamokodin vastaava ohjaaja. Kehitysvammaisten asumisyksikön toiminnan suunnittelua varten nimet ty työryhmä esittää perusturvalautakunnalle, että asumisyksikön ni mes tä järjestetään lokakuussa ni mi kil pai lu, joka julkaistaan kaupun gin nettisivuilla ja Suur-Keuruussa. Voittanut nimiehdotus pal kitaan Navikkapuodin 100 euron lahjakortilla. Perusturvajohtaja

18 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta päättää kehitysvammaisten asumisyksikön nimi kil pai lus ta. Perusturvalautakunta päätti, että nimikilpailu järjestetään.

19 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta / Kotiapu Pisara SOS Toiminimi Kotiapu Pisara on toimittanut ilmoituksen yk sityis ten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Keuruulla. Kotiapu Pisaran ko ti kun ta on Petäjävesi. Ilmoituksen mukaan Kotiapu Pisara tuot taa kotisiivousta lähinnä van huk sil le, jotka eivät kykene pitämään kodistaan huolta. Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain mukaan yksityisten so siaa li pal ve lu jen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia so si aa li pal ve lu ja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnasta ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan (11 ). Kunnan toimielimen on viipymättä annettava aluehallintovirastolle saa man sa tiedot lukuun ottamatta tietoja sellaisista palvelujen tuotta jis ta, jotka tuottavat ainoastaan sosiaalihuoltolain 17 :n 1 mom 3 koh das sa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja taikka yksityistä perhepäivähoitoa (13 ). Ilmoitukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen, puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee toiminimi Kotiapu Pisaran il moi tuksen yk si tyis ten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Keuruun kaupungin yk si tyis ten sosiaalipalvelujen rekisteriin. Ehdotus hyväksyttiin.

20 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Toimintamalli palkkatuetun työntekijän siirtämisestä toisen työnantajan palvelukseen 56/ /2013 SOS Keuruun Työkanava hankkeessa on suunniteltu työntekijän edelleensijoitusmallia eli palkkatuetun työntekijän siirtoa toisen työnantajan palvelukseen. Tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa pitkäaikaistyöttömän työllistymistä. Edelleensijoituksen tavoitteena on luoda kaupungin oman palkkatukityöllistämisen rinnalle malli, joka mahdollistaisi pitkäaikaistyöttömän työllistämisen perusturvalautakunnan palkkatukiperiaatteiden mukaisesti myös yrityksiin. Edelleensijoittamisen aikana yritys valmennetaan käyttämään ja hyödyntämään itsenäisesti työhallinnon palveluita palkkatukityöllistämisessä. Työntekijäehdokas aloittaa tutustumisen yritykseen TE-toimiston toimenpiteellä; työkokeilulla, joka on kestoltaan noin yksi kuukausi. Työkokeilun aikana yritys tekee Keuruun kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa esisopimuksen edelleensijoittamisesta, mikäli työntekijäehdokas on työnantajan mielestä yritykselle sopiva. Esisopimus mahdollistaa palkkatuen hakemisen työntekijälle. Tässä yhteydessä varmistetaan myös työnantajan toimintaedellytyksiä. Palkkatuen myöntämisen jälkeen Keuruun kaupungin työllisyyspalvelut solmii yrityksen kanssa sopimuksen edelleensijoittamisesta ja tekee työntekijän kanssa työsopimuksen. Keuruun kaupunki on työntekijän työnantaja. Työsuhteessa sovelletaan KVTES:iä. Keuruun kaupunki maksaa työntekijän palkan sivukuluineen ja työllisyyspalvelut laskuttaa yrittäjältä osuuden, mikä on työntekijän palkkausmenot vähennettynä työllistämistuella, lisättynä toimistomaksulla 50 ja arvonlisäverolla. Sopimus solmitaan enintään kolmeksi kuukaudeksi, sopimusta on mahdollisuus jatkaa enintään kuuteen kuukauteen. Tavoitteena on, että edelleensijoitussopimuksen päätyttyä palkkatukityöllistäminen jää yrityksen hoidettavaksi ja työntekijä mahdollisesti yrityksen palkkalistoille. Liitteenä 3 esisopimus ja sopimus palkkatuetun työntekijän siirtämisestä toisen työnantajan palvelukseen. Oheismateriaali: Toimintamalli ja esimerkkilaskelma palkkatuetun

21 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta työntekijän kustannuksista. Valmistelija: työllisyyspäällikkö Erja Koivula, puh ehdotus: Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta hyväksyy esitetyn toimintamallin palkkatuetun työntekijän siirrosta toisen työnantajan palvelukseen toteutettavaksi kokeiluna, mistä raportoidaan perusturvalautakunnalle viiden työntekijän siirron jälkeen kuitenkin viimeistään vuoden 2013 joulukuussa. Samalla kumotaan perusturvalautakunnan vahvistamat aiemmat edelleensijoittamisen hinnoitteluperusteet. : Ehdotus hyväksyttiin. SOS Palkkatuella työllistetyn työntekijän toiselle työntekijälle siirtämisen ko kei lu viidelle on toteutunut. Edelleensijoitus sanan käytön on TEM:in kiel tänyt, joten jatkossa -sijoitus sana on korvattu sanalla ohjaus. Työnantajien ja työllistyneiden kokemukset tukevat hyvin ajatusta edel leenoh jaus mal lis ta yhtenä työllistämisen keinona. Malli on myös lisännyt työllistyneiden itseohjautuvuutta ja aktiivisuutta oman työl listy mi sen sä hoidossa, joka näkyi mm. omaehtoisena edel leenoh jauspai kan hankkimisena. Palkkatuesta työllistämisen tukena yrityskoordinaattori on antanut yri tyk sil le suullista informaatiota sekä tehnyt tarvittaessa kus tan nusar vion. Lisäksi yrityskoordinaattori on opastanut yrittäjiä kat so-tunnis teen hakemisessa, jolla palkkatuet sähköisesti haetaan. Katsosi vus tol ta löytyvät myös yksityiskohtaiset ohjeet palkkatuen ha ke miseen. Tarvittaessa yrityskoordinaattori sekä palvelusihteeri ovat olleet tukena palkkatuen hakemisessa. Tarve edelleenohjaukselle työllistämisen tukena on olemassa, vastaan ot to on ollut myönteinen. Edelleenohjaus toimii muutamien työllis ty mis väy lä nä avoimille työmarkkinoille. Valmistelija työllisyyspäällikkö Erja Koivula, puh ehdotus: Edelleenohjausta käytetään työl li syys pal ve luis sa jatkossa pitkäaikaistyöttömän (yhtäjaksoisesti vä hin tään vuoden työttömänä olleen työnhakijan) poluttamisessa avoi mil le työmarkkinoille. Edelleenohjauksessa käytetään kolmen kuu kau den sääntöä, jonka

22 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta aikana työnantajayritys tuetusti ohjataan palk ka tuen käyttöön. Ainoastaan työn ha ki ja läh töi sin syin kolmen kuukauden edelleenohjausta voidaan jat kaa kuukausi kerrallaan enintään kuuteen kuukauteen saakka. SOS Ehdotus hyväksyttiin. Palkkatuella työllistetyn työntekijän siirtäminen toiselle työnantajalle eli edelleenohjauksen kestoa ehdotetaan pidennettäväksi kolmesta kuu kau des ta kuuteen kuukauteen. Lisäkuukaudet myönnettäisiin tapaus koh tai ses ti, tarvittaessa kuukausi kerrallaan. Edel leenoh ja uksen jatkamisessa keskiössä olisi aina asiakkaan hyöty. Tarve edelleenoh ja uk sel le työllistämisen tukena on olemassa ja vastaanotto on ol lut myönteinen sekä yrityksiltä että asiakkailta. Edelleenohjaus toimii muutamien asiakkaiden työl lis ty mis väy lä nä avoimille työ mark kinoil le ja on tulevaisuudessa vielä tärkeämmässä roolissa työl li syyspal ve lui den asiakkaiden työllistämistä suunnitellessa, koska työl lisyys pal ve lui den yhteistyö yritysten kanssa on erittäin tärkeää. Valmistelija työllisyyspäällikkö Erja Koivula, puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta hyväksyy edelleenohjauksen kestoksi enintään kuusi kuukautta. Perusturvajohtaja ehdotti kokouksessa, että asia jätetään pöydälle. Asia jätettiin pöydälle.

23 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 6/05.00/2014 SOS Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää mm. kunnilta klo mennessä lausuntoa sosiaali- ja terveydenhuollon jär jes tä mislain hallituksen esityksen luonnoksesta. Lausunto annetaan vas taamal la sähköiseen kyselyyn. Hallituksen esitys sisältää säännökset sosiaali- ja ter veys pal ve luiden järjestämisestä, tuottamisesta ja rahoittamisesta sekä erillisen voi maan pa no lain. Lakiluonnoksen perustuslain mukaisuutta sel vi tetään. Uudistusta koskeva vaikutusarviointi valmistuu syyskuun puo livä lis sä. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tekemän so pi muksen mukaan sote-alueet rakentuvat nykyisten erityisvastuualueiden poh jal ta. Kunnanvaltuustoja pyydetään ottamaan lausuntopyynnön vä li tyk sel lä kantaa siihen, minkä erityisvastuualueen pohjalta muodos tet ta vaan sote-alueeseen kunta katsoo perustelluksi kuulua. Kan nan ot toon suhtaudutaan kunnan virallisena kantana. Lausuntopyyntöön liittyvät asiakirjat löytyvät internet-osoitteesta ja muu materiaali osoitteesta Oheismateriaali / perusturvalautakunta: 1. Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hal lituk sen esityksen luonnoksesta Esitysluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaista 3. Lausuntopyyntökysely Liite 6 / perusturvalautakunta: Luonnos lausunnoksi (vastaukset lau sun to pyyn nön kysymyksiin) Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta esittää liitteen 6 mukaisen lausunnon antamista kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta. Ehdotus hyväksyttiin.

24 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) Perusturvalautakunta Ilmoitusasiat SOS ehdotus Perusturvajohtaja Merkitään tiedoksi saapunut posti. Merkittiin saapunut posti tiedoksi ja lautakunta päätti olla käyttämättä otto-oikeuttaan ottokelpoisiin viranhaltijapäätöksiin.

25 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALI TUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee vain valmiste lua tai täytäntöön panoa Pykälät , Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oi kaisuvaa timus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet Pöytäkirja yleisesti nähtävillä: Aika: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Pykälät Oikaisuvaatimusoikeus: Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: - se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä - kunnan jäsen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Keuruun Multiantie 5, Keuruu sähköposti: keuruu@keuruu.fi puhelin (vaihde), faksi aukioloaika ma-pe klo 9 15 Oikaisuvaatimusaika: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seit se män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkitty nä aikana. Mikäli päätös on anettu tiedoksi asianosaiselle sähköisenä viestinä hänen suostumuksellaan, katsotaan asiakirja annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tie don, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaa ti muksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oi kaisuvaati muksesta on käytävä ilmi päätös, johon haetaan muutosta sekä muutosvaatimus perusteineen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Oikaisuvaa timus on toimitettava oikaisuvaa timusvi ranomaiselle ennen oi kaisuvaa ti musajan pää ttymis tä.

26 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Kunnallisvalitus, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusoikeus Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Hallintovalitus, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusoikeus Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Valitusviranomainen Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna puhelin /vaihde faksi sähköposti: hameenlinna.haoikeus.fi aukioloaika ma-pe klo Muu valitusviranomainen, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusviranomainen Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asiaosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi sekä - perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen tiedot voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä:

27 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ (28) - päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Lisätietoja Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/193) mukaisen oikeudenkäyntimaksun.

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29 Tekninen lautakunta 29 07.05.2014 Perusturvalautakunta 67 20.05.2014 Perusturvalautakunta 114 16.09.2014 Perusturvalautakunta 147 18.11.2014 Perusturvalautakunta 153 16.12.2014 Perusturvalautakunta 10

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) 03.03.2015 AIKA 03.03.2015 klo 16:00-16:50 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 8 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015 AIKA 05.06.2015 klo 14:00-14:30 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) 18.02.2015 AIKA 18.02.2015 klo 16:00-16:23 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015 AIKA 30.09.2015 klo 15:00-15:40 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 12.08.2015 AIKA 12.08.2015 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) Ympäristönsuojelujaosto 20.05.2015 AIKA 20.05.2015 klo 16:30-17:06 PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11) Tekninen lautakunta 26.08.2015 AIKA 26.08.2015 klo 17:35-19:48 PAIKKA Kaupungintalo, Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 28.10.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 28.10.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) 28.10.2015 AIKA 28.10.2015 klo 16:00-16:40 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 27 Pöytäkirjan

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16) Vapaa-ajanlautakunta 24.09.2015 AIKA 24.09.2015 klo 19:00-20:30 PAIKKA Keuruun mummola KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16) Vapaa-ajanlautakunta 25.09.2014 AIKA 25.09.2014 klo 17:30-19:30 PAIKKA Haapamäen nuorisotilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) KIRDno-2017-35 SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden hyväksyminen kunnan perusturvalautakunnan valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi Kun kunnan

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13) 11.05.2016 AIKA 11.05.2016 klo 16:00-16:55 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11) Tekninen lautakunta 27.05.2015 AIKA 27.05.2015 klo 17:30-19:50 PAIKKA Kaupungintalo, Haapamäen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Aika: 09.11.2016 klo 17:30-21:05 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1(11) Keurusselän ympäristölautakunta 29.03.2017 AIKA 29.03.2017 klo 13:00-14:00 PAIKKA NH 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Joensuun Tilakeskus-liikelaitoksen johtokunta Aika 17.03.2014 klo 13:10-13:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Perusturvalautakunta 29.03.2016 AIKA 29.03.2016 klo 17:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja va litus

Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja va litus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALI TUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal lisvalitusta, koska pää tös koskee

Lisätiedot

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA KHALL 163 Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh. 050-5645271. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot