Kotkan tuulipuiston varjostusvaikutukset. Välke- eli varjostusvaikutus. Lähtötiedot Isoaho/Virtanen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotkan tuulipuiston varjostusvaikutukset. Välke- eli varjostusvaikutus. Lähtötiedot Isoaho/Virtanen"

Transkriptio

1 Kotkan tuulipuiston varjostusvaikutukset Välke- eli varjostusvaikutus Tuulivoimalan välke- eli varjostusvaikutus syntyy, kun aurinko paistaa voimalan takaa. Auringonvalo ja voimalan pyörivät lavat aiheuttavat tällöin vilkkuvan varjon, joka voidaan kokea häiritsevänä. Varjostusvaikutukseen vaikuttaa voimalan sijainti, roottorin halkaisija, napakorkeus, aikavyöhyke ja auringonsäteen tulokulma. Varjostusvaikutukset ovat riippuvaisia sääolosuhteista, esimerkiksi pilvisellä säällä varjostusta ei synny. Myöskään voimalan ollessa pysähdyksissä ei ole välkevaikutusta. Suomessa ei ole määritelty virallista ohjearvoa tuulivoimalasta aiheutuvan vilkkuvan varjon esiintymiselle. Esimerkiksi Ruotsissa suositeltu ohjearvo on 8 tuntia vuodessa ja Tanskassa vastaavasti 10 tuntia vuodessa (WindPRO 2.7 User Guide, EMD International A/S). Tässä selvityksessä termi varjostusvaikutus kertoo ajan, jona välkkymistä tietyssä kohteessa esiintyy vuoden aikana. Lähtötiedot Kotkan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten mallintamisen on tehnyt ympäristöasiantuntija Hendrikson & Ko. Varjostusvaikutukset mallinnettiin WindPro 2.7 ohjelmiston SHADOW työkalulla. Laskentamallilla arvioitiin niin sanottua todellista varjostusta (Real case), jolloin huomioidaan paikallinen säätilanne. Säätilannetta arvioitaessa huomioidaan pilvisyys, tuulisuus ja tuulivoimalaitoksen roottorin todellinen liikkuminen. Tuulensuunnan vaikutus on huomioitu tilaston ( mukaan. Auringonpaisteen todennäköisyys kuukausittain kohdealueella saatiin Ilmatieteenlaitokselta ( Varjostusvaikutukset mallinnettiin kolmelle eri hankevaihtoehdolle VE1, VE2 sekä VE3. Lähtötietoina mallinnuksessa käytettiin tuulivoimalaa, jossa roottorin halkaisija on 100 metriä. Napakorkeutena käytettiin korkeuksia 100 m sekä 120 m. Mallinnuksessa on huomioitu maaston korkeusmalli, mutta paikallisten esteiden kuten puiden tai rakennusten vaikutusta ei huomioitu. Todellisuudessa esteet heikentävät välkevaikutusta.

2 Kotkansaaren ja Hallan tuulivoimaloiden varjostusvaikutusten mallintaminen Varjostusvaikutus mallinnettiin tarkemmin neljälle eri kohdealueelle, joista valittiin kohdekiinteistöt mallinnusta varten. Kohdekiinteistöt on merkitty kuvaan 1 kirjaimin A, B, C ja D. Näistä kohteet A ja B ovat kerrostaloja, jotka sijaitsevat Kotkansaarella. Kohteet C ja D ovat omakotitaloja, joista ensimmäinen sijaitsee Tiutisissa ja jälkimmäinen Suulisniemessä. Kohdekiinteistöt valittiin sattumanvaraisesti, mutta siten että valittujen kohdekiinteistöjen katsottiin sijaitsevan eri suunnissa tuulivoimaloihin nähden. Tämä edesauttaa yksittäisten voimaloiden aiheuttamien vaikutuksien arviointia. Kohdekiinteistöjen valintaan vaikutti myös karttatarkastelun perusteella katsottu mahdollisimman avoin näkyvyys voimaloiden suuntaa. Kohdekiinteistöjen ikkunoiden sijainneista ei ollut tietoa, joten mallinnuksessa oletettiin kohteen katto ja seinät läpinäkyviksi. Omakotitalot mallinnettiin 2 metrin korkeudelle maanpinnasta. Kerrostalo B:stä mallinnettiin noin viides kerros, joka on 17 m maanpinnasta ja kerrostalo A:sta neljäs kerros, joka on 14 m maanpinnasta. Kohteiden sijainti ja mallinnuskorkeus on esitetty taulukossa 1. Taulukko 1 Tarkennetussa välkevaikutusten arvioinnissa käytettyjen kohdealueiden tiedot Kohdealue Sijainti Kiinteistön tyyppi Mallinnuksen korkeus A Kotkansaari Kerrostalo 14 m B Kotkansaari Kerrostalo 17 m C Tiutinen Omakotitalo 2 m D Suulisniemi Omakotitalo 2 m

3 Kuva 1 Tarkasteltujen kohdealueiden (A, B, C ja D) sijainnit. (Pohjakartta Maanmittauslaitos)

4 Seuraavaksi eri hankevaihtoehtojen mallinnusten tulokset on esitetty karttakuvina ja kuvaajina. Lisäksi on pohdittu yksittäisten voimaloiden aiheuttamia vaikutuksia eri vaihtoehdoissa. Kuvissa esiintyvä lyhenne WTG tulee sanoista Wind Turbine Generator ja tarkoittaa tuulivoimalaa. Tuulivoimaloiden paikat kussakin hankevaihtoehdossa on esitetty kartoissa voimalamerkin avulla. Merkin vieressä on esitetty tuulivoimalan numero. Numeroitujen voimaloiden varjostusvaikutukset kuukausittain on kuvattu niitä vastaavin värein karttojen jälkeen esitetyissä varjostusvaikutuskuvaajissa. Välkevaikutusalueet on merkitty karttakuviin eriväristen viivojen avulla. Punaisen viivan sisäpuolella varjostusvaikutus on vähintään 30 tuntia vuodessa. Vihreän ja punaisen viivan välisellä alueella varjostusvaikutus on tuntia, sinisen ja vihreän sisällä 5-10 tuntia vuodessa. Tuulivoimapuiston kokonaisvaikutus eri hankevaihtoehdoissa on esitetty kahdella eri napakorkeudella kuvissa 2, 4, 6, 8, 10 ja 12. Varjostuslaskennat tehtiin 2 metriä maan pinnan yläpuolella. Mallinnettujen kohdealueiden kuukausittaiset varjostusvaikutukset kuvaajina on esitetty kuvissa 3, 5, 7, 9, 11 ja 13. Kuvaajissa pystyakselilla on päivän tunnit ja vaaka-akselilla vuoden kuukaudet. Ajanhetket, jolloin kukin tuulivoimala aiheuttaa välkettä, on merkitty voimaloita vastaavilla väreillä. Kuvaajissa näkyvät kaksi käyrää rajaavat auringon paisteajan. Alempi käyrä kuvaa auringon nousuaikaa ja ylempi laskuaikaa. Kesä- ja talviajan muutokset näkyvät käyrissä hyppäyksinä maalis- ja lokakuun lopussa.

5 Hankevaihtoehto VE1 Hankevaihtoehdon VE1 kokonaisvaikutus on esitetty kuvissa 2-5. Kohdealueelle A suurimman varjostusvaikutuksen aiheuttavat Kotkansaarelle sijoitetut voimalat numero 3 ja 4. Numeron 3 vaikutusaika on tuntia ja numeron 4 vaikutusaika on 15 tuntia. Voimalalla numero 2 (Kotkansaari) on 4 tunnin välkevaikutus ja voimalalla 8 (Halla) lievä varjostusvaikutus. Jotta välkyntää esiintyisi vähemmän kuin 30 tuntia, tulisi poistaa tai siirtää voimala 3 tai 4. Alle 8 tunnin varjostusvaikutus saataisiin, jos molemmat voimalat, numero 3 ja 4, poistettaisiin tai sijoitettaisiin uudelleen. Kohdealueelle B merkittävimmät varjostuksen aiheuttajat ovat voimalat numero 1, 2 ja 7. Kotkansaareen sijoitetun voimalan numero 1 varjostusaika on 4-5 tuntia, Hallan länsipuolelle sijoitetun turbiinin numero 7 varjostusaika on 4 tuntia ja voimalan numero 2 varjostusaika on 3 tuntia. Jotta varjostusaika olisi alle 8 tuntia vuodessa, tulisi voimala 1 tai 7 poistaa tai uudelleen sijoittaa. Kohdealueelle C turbiinit 1 ja 2 aiheuttavat suurimmat varjostusvaikutukset. Turbiinin 1 varjostusaika on 6-8 tuntia ja turbiinin 2 varjostusaika on 6 tuntia. Jotta päästäisiin alle 8 tunnin vuosittaiseen varjostusvaikutukseen, toinen voimaloista tulisi poistaa tai sijoittaa uudelleen. Kohdealueelle D Hallaan sijoitetuilla voimaloilla 5 ja 6 sekä teoreettisesti myös voimalalla 7 on varjostusvaikutus. Voimalan 5 varjostusvaikutus on 3 tuntia ja voimalan 6 varjostusvaikutus on 2 tuntia. Merkittävää varjostusvaikutusta kohdealueelle D ei synny. Vuosittainen tuntimäärä välkkymiselle alueella on alle 8 tuntia.

6 Kuva 2 Hankevaihtoehto VE1 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

7 Kuva 3 Hankevaihtoehdon VE1 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

8 Kuva 4 Hankevaihtoehto VE1 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

9 Kuva 5 Hankevaihtoehdon VE1 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

10 Hankevaihtoehto VE2 Hankevaihtoehdon VE2 kokonaisvaikutusta on tarkasteltu kuvissa 6-9. Merkittävimmät vaikutukset kohdealueelle A aiheutuu Kotkansaaren voimalasta numero 3, jonka varjostusaika on tuntia. Voimalan numero 2 varjostusvaikutus on 2-4 tuntia. Edellä mainitulla ja teoreettisesti myös voimalalla numero 7 on lievä varjostusvaikutus. Alle 30 tunnin varjostusvaikutukseen päästään, jos voimala numero 3 siirretään ja poistamalla se kokonaan päästäisiin alle 8 tunnin varjostusvaikutukseen. Kohdealueelle B merkittävin on Kotkansaaren pohjoisin voimala eli numero 1, jonka varjostusvaikutus on 8-10 tuntia. Voimaloilla 2, 3 ja 6 on hyvin lievä vaikutus. Alle 8 tunnin varjostusvaikutukseen päästään, jos voimala numero 1 poistetaan tai siirretään. Kohdealueelle C voimaloilla 1 ja 2 on merkittävin vaikutus. Voimalan 1 varjostusvaikutus on 4 tuntia ja voimalan 2 varjostusvaikutus 6 tuntia. Jotta päästäisiin alle 8 tunnin vuosittaiseen varjostusvaikutukseen, tulisi voimala 1 tai 2 joko poistaa tai siirtää jonkin verran. Kohdealueelle D voimalat 4 ja 5 aiheuttavat lievää varjostusvaikutusta, mutta kaikkiaan vaikutus ei ylitä 8 tuntia. Turbiinin 4 varjostusvaikutus on 2 tuntia ja turbiinin 5 varjostusvaikutus on 2 tuntia.

11 Kuva 6 Hankevaihtoehdon VE2 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

12 Kuva 7 Hankevaihtoehto VE2 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

13 Kuva 8 Hankevaihtoehto VE2 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

14 Kuva 9 Hankevaihtoehto VE2 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

15 Hankevaihtoehto VE3 Hankevaihtoehdon VE3 varjostusvaikutukset on esitetty kuvissa Alueelle A varjostusvaikutuksiltaan merkittävimmät ovat Kotkansaaren eteläisimmät voimalat numero 3 ja numero 4. Voimalan numero 3 aiheuttama varjostusaika on tuntia ja numeron 4 varjostusaika on tuntia. Lievä vaikutus on voimaloilla numero 2 ja 8. Voimalan numero 2 varjostusvaikutus on 2-4 tuntia ja numeron 8 varjostusvaikutus on 1 tunti. Alle 30 tunnin varjostusvaikutukseen päästään, jos voimala numero 3 tai 4 joko poistetaan tai siirretään. Alle 8 tunnin vuosivaikutukseen päästään, jos molemmat voimalat 3 ja 4 poistetaan tai siirretään. Kohdealueelle B varjostusvaikutuksiltaan merkittävimmät ovat voimalat 1, 7 ja 2. Voimalan 1 varjostusvaikutus on 4-5 tuntia, voimalan 7 varjostusvaikutus on 4 tuntia ja voimalan 2 varjostusvaikutus on 3 tuntia. Jos halutaan päästä alle 8 tunnin varjostusvaikutukseen, tulee voimala 1 tai 7 poistaa tai siirtää. Kohdealueelle C turbiinit 1 ja 2 aiheuttavat suurimmat vaikutukset. Voimalan 1 aiheuttama varjostusvaikutus on 6-8 tuntia ja voimalan 2 varjostusvaikutus on 6 tuntia. Jos halutaan saavuttaa alle 8 tunnin varjostusvaikutus, tulisi toinen edellä mainituista tuulivoimaloista, joko poistaa tai siirtää. Kohdealueelle D suurimmat vaikutukset ovat voimaloilta 5, 6 ja 9, joiden varjostusvaikutukset ovat 2-3 tuntia. Voimalan 5 aiheuttama varjostusvaikutus on 3 tuntia, voimalan 6 varjostusvaikutus on 2 tuntia ja voimalan 9 varjostusvaikutus on 1-2 tuntia. Kohdealueelle D osuva välkyntä ei ylitä 8 tuntia vuodessa.

16 Kuva 10 Hankevaihtoehto VE3 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

17 Kuva 11 Hankevaihtoehdon VE3 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 100 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

18 Kuva 12 Hankevaihtoehto VE3 varjostusvaikutukset, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko, pohjakartta Maanmittauslaitos)

19 Kuva 13 Hankevaihtoehto VE3 varjostusvaikutukset kuukausittain, kun tuulivoimalan roottorin halkaisija on 100 m ja napakorkeus 120 m. (Mallinnus Hendrikson & Ko)

20 Yhteenveto Kohdealueiden kumulatiivinen eli vuoden aikana kertyneiden varjostusvaikutusten summa tunteina on esitetty taulukossa 2. Kirjaimet A, B, C ja D kuvaavat tarkastelukohteita. A on kerrostalo Kotkansaarella, B kerrostalo Kotkansaarella, C omakotitalo Tiutisissa ja omakotitalo Suulisniemessä. Suurimmat vaikutukset ovat kohteen A alueella, jossa jokaisessa sijoitteluvaihtoehdossa varjostusta esiintyy yli 30 tuntia. Lievimmät vaikutukset ovat kohteen D alueella, jossa alitetaan Ruotsissa käytetty ohjearvo 8 tuntia. Alueilla B ja C vaikutukset vaihtelevat välillä tuntia. Suomessa ei ole käytössä virallista ohjearvoa välkynnälle. Taulukko 2 Kohdealueiden kumulatiivinen varjostusvaikutus vuodessa tunteina eri hankevaihtoehdoille. Sijoittelu VE1 VE2 VE3 Napakorkeus 100 m 120 m 100 m 120 m 100 m 120 m A 35:53 36:57 30:17 32:48 35:53 36:57 B 14:03 16:42 16:33 19:45 14:03 16:42 C 17:52 17:11 11:30 12:49 17:52 17:11 D 6:03 6:20 5:14 5:33 6:19 6:51 Kunkin hankevaihtoehdon vaikutuksia pohdittiin voimalakohtaisesti kohdealueille. Tuloksissa on esitetty eri voimaloiden vaikutus sekä pohdittu mahdollista siirtämistä tai voimalan poistamista. Tämän lisäksi voimalatoimittajasta riippuen on mahdollista pysäyttää voimalat viikkoina, jolloin varjostusvaikutus on suurin, ja näin pienentää haitallista välkyntää. Kaiken kaikkiaan hankevaihtoehdoista lievimmät välkyntä vaikutukset ovat vaihtoehdolla VE2 napakorkeudella 100 m.

Vartinojan ja Isonevan tuulivoimapuistojen varjostusvaikutukset

Vartinojan ja Isonevan tuulivoimapuistojen varjostusvaikutukset TerraWinD Oy Vartinojan ja Isonevan tuulivoimapuistojen varjostusvaikutukset 13.12.2012 Empower Oy Atomitie 2C 00370 Helsinki Puh. 029 020 011 Fax. 029 020 2290 www.empower.fi Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus:

Lisätiedot

Metsälamminkankaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi (versio 2)

Metsälamminkankaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi (versio 2) TuuliSaimaa Oy Metsälamminkankaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi (versio 2) 9.6.2014 Empower PN Oy Valimotie 9-11, 00380 Helsinki puh. 029 020 011 fax 029 020 2290 www.empower.eu Kotipaikka:

Lisätiedot

Intercon Energy Oy. Kaanaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi

Intercon Energy Oy. Kaanaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi Intercon Energy Oy Kaanaan tuulivoimapuiston varjostusvaikutusten arviointi 10.10.2013 Empower Oy Atomitie 2C 00370 Helsinki Puh. 029 020 011 Fax. 029 020 2290 www.empower.fi Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus:

Lisätiedot

Suolakankaan tuulivoimahanke, Kauhajoki

Suolakankaan tuulivoimahanke, Kauhajoki TUULIVOIMAPUISTO VÖYRINKANGAS OY / MEGATUULI OY Suolakankaan tuulivoimahanke, Kauhajoki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P30660 Vadbäck Hans Sisällysluettelo 1 Varjostusmallinnuksen tavoitteet... 1 1.1

Lisätiedot

Tuulivoimaloiden ympäristövaikutukset

Tuulivoimaloiden ympäristövaikutukset 25.10.2012 1 (6) Tilaaja Suomen Tuulivoima Oy y-tunnus 24098903 Tuulivoimaloiden ympäristövaikutukset Savonrannan Syvälahden tuulivoimalat 25.10.2012 2 (6) Turbiinien varjovaikutus Turbiinin pyörivä roottori

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä

TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä Page 1 of 7 Ketunperä_Valkeselvitys_YKJR 150531- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 31.5.2015

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan tuulivoimakaavoitushanke, Ratiperä, Jämijärvi

Pohjois-Satakunnan tuulivoimakaavoitushanke, Ratiperä, Jämijärvi Pohjois-Satakunnan tuulivoimakaavoitushanke, Ratiperä, Jämijärvi Varjostusmallinnus Samir Abboud Raportin otsikko ja kirjoittajat Pohjois-Satakunnan tuulivoimakaavoitushanke, Ratiperä - Varjostusmallinnus

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Näkemäalueanalyysi. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Näkemäalueanalyysi. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Sivu 1 / 7 Langmossa_Nakemaalue analyysi_ck180814-1jr Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA Näkemäalueanalyysi Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 1 2017-08-11

Lisätiedot

Liite 2. Maisema- ja kulttuuriympäristön karttatarkastelu, näkemäalueanalyysien tulokset ja kuvasovitteet

Liite 2. Maisema- ja kulttuuriympäristön karttatarkastelu, näkemäalueanalyysien tulokset ja kuvasovitteet Liite 2 Maisema- ja kulttuuriympäristön karttatarkastelu, näkemäalueanalyysien tulokset ja kuvasovitteet 2 (33) SISÄLTÖ 1 NÄKEMÄALUEANALYYSIT... 3 2 KUVASOVITTEET... 12 3 (33) 1 Näkemäalueanalyysit Näkemäalueanalyysi

Lisätiedot

Kattiharjun tuulivoimapuisto

Kattiharjun tuulivoimapuisto LIITE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Kattiharjun tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P214 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 02.12.2014 CGr TBo Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys.

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 02.12.2014 CGr TBo Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys. Page 1 of 11 Hankilanneva_Valkeselvitys- CGYK150219- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO HANKILANNEVA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 02.12.2014

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 03.02.2015 CGr TBo Ketunperän tuulivoimapuiston välkeselvitys.

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 03.02.2015 CGr TBo Ketunperän tuulivoimapuiston välkeselvitys. Page 1 of 11 Ketunperä-Välkeselvitys- CG150203-1- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIPUISTO Ketunperä Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 03.02.2015 CGr

Lisätiedot

SARVAKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, RAAHE VÄLKEMALLINNUS

SARVAKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, RAAHE VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Tuuliwatti Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 29.7.2014 Viite 16X198686-002 SARVAKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, RAAHE VÄLKEMALLINNUS SARVAKANKAAN TUULIVOIMAHANKE, RAAHE VÄLKEMALLINNUS Päivämäärä

Lisätiedot

LIITE 4 Alustavan näkymäalueanalyysin tulokset ja havainnekuvat

LIITE 4 Alustavan näkymäalueanalyysin tulokset ja havainnekuvat LIITE 4 Alustavan näkymäalueanalyysin tulokset ja havainnekuvat LIITE 4 (25 s.) SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Halsuan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet VE1: 85 x SWT 3.3-130 x HH135 VE2:

Lisätiedot

Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane

Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LAGERWEY DEVELOPMENT OY Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane Lagerwey L100 x 2 x hh135m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.3.2015 P26678 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Oulun kaupunki Rakennusvalvonta PL Oulun kaupunki. TuuliWatti Oy: Haukiputaan Ketunmaankankaan tuulivoimapuisto

Oulun kaupunki Rakennusvalvonta PL Oulun kaupunki. TuuliWatti Oy: Haukiputaan Ketunmaankankaan tuulivoimapuisto Oulun kaupunki Rakennusvalvonta PL 38 90015 Oulun kaupunki 1 : Haukiputaan Ketunmaankankaan tuulivoimapuisto Suunnittelutarveratkaisuhakemusten täydennys: Päivitetty melu- ja varjostusvaikutusten mallinnus

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 10 Parhalahti_Valkeselvitys_JR15 1211- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Parhalahti Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 7.12.2015 YKo

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 10 Kopsa_III_Valkeselvitys_JR160 113-1CG Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kopsa III Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 2.2.2016 YKo

Lisätiedot

Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila

Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 6 SUOMEN HYÖTYTUULI OY Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila Valokuvasovitteet Siemens SWT2,3MW x 21 x HH122,5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P18059

Lisätiedot

Parhalahden tuulivoimapuisto

Parhalahden tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PUHURI OY Parhalahden tuulivoimapuisto Näkemäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24972 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Näkymäalueanalyysi

Lisätiedot

TUULIPUISTO OY KALAJOKI WINDA POWER OY RAPORTTI. Kalajoen Läntisten tuulivoimapuisto. Varjostusselvitys - Päivitys 16X

TUULIPUISTO OY KALAJOKI WINDA POWER OY RAPORTTI. Kalajoen Läntisten tuulivoimapuisto. Varjostusselvitys - Päivitys 16X RAPORTTI TUULIPUISTO OY KALAJOKI WINDA POWER OY Kalajoen Läntisten tuulivoimapuisto Varjostusselvitys - Päivitys Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää

Lisätiedot

Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä

Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A OX2 OY Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä Nordex N131 x 6 x HH150m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 3.3.2015 P21610 1 (11) 3.3.2015 Rekolanvuoren tuulivoimahanke,

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Kaukasenneva_Valkeselvitys- JR151207- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kaukasenneva Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 7.12.2015

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Portin_tuulipuisto_Valkeselvit ys- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Portti Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 28.09.2015 YKo

Lisätiedot

Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi

Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA INFINERGIES FINLAND OY Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi Vestas V126 hh147m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.9.2015 P23690 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY

Lisätiedot

LAMMIN TUULIVOIMA- HANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS

LAMMIN TUULIVOIMA- HANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Satawind Oy A. Ahlström Kiinteistöt Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.2.2015 Viite 1510006584 LAMMIN TUULIVOIMA- HANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS LAMMIN TUULIVOIMAHANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO PONSIVUORI

TUULIVOIMAPUISTO PONSIVUORI KUVASOVITTEET TUULIVOIMAPUISTO PONSIVUORI Etha Wind Oy Phone +358 44 3809 237 VAT REG FI 17900187 Kirkkopuistikko 4, 65100 Vaasa Fax +358 50 7800 0744 FINLAND www.ethawind.com Page 2 of 10 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi

Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA INFINERGIES FINLAND OY Ristiniityn ja Välikankaan tuulivoimahanke, Haapajärvi Vestas V126 hh147m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23690 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Ristiniityn

Lisätiedot

Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula

Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A WINDA INVEST OY Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula Havainnekuvat ja näkymäalueanalyysi V126 x 9 x HH160 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20221 FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Hankilanneva_Valkeselvitys- YKJR150601- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO HANKILANNEVA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 02.06.2015

Lisätiedot

Sikamäen ja Oinaskylän tuulivoimahankkeiden yhteisvaikutus

Sikamäen ja Oinaskylän tuulivoimahankkeiden yhteisvaikutus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Sikamäen ja Oinaskylän tuulivoimahankkeiden yhteisvaikutus Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi N x (8+) x HH FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Jouttikallion tuulivoimapuiston melu- ja varjostusmallinnukset

Jouttikallion tuulivoimapuiston melu- ja varjostusmallinnukset S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Innopower OY Jouttikallion tuulivoimapuiston melu- ja varjostusmallinnukset Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23440 Raportti 1 (9) Märsylä Janne Sisällysluettelo

Lisätiedot

Långmossa. Kuvasovitteet. Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä CGr SAd Långmossan kuvasovitteet, kaavaehdotus elokuu 2017.

Långmossa. Kuvasovitteet. Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä CGr SAd Långmossan kuvasovitteet, kaavaehdotus elokuu 2017. Sivu 1 / 17 Langmossa_Kuvasovitteet_ CK170814-3JR Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland Långmossa Kuvasovitteet Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä 01 2017-08-11 CGr SAd Långmossan

Lisätiedot

Perhenimen tuulivoimahanke, Iitti

Perhenimen tuulivoimahanke, Iitti /../7 Tela..9 Nähtävillä.. - 7..9 SOLARWIND BY JANNENISKA OY Perhenimen tuulivoimahanke, Iitti Liite. Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P9 Liite. Näkymäalueanalyysi

Lisätiedot

Hirvinevan tuulivoimahanke

Hirvinevan tuulivoimahanke TM VOIMA OY Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V150 x 4 x HH155 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 29.3.2018 V150x 4 x HH155 2 (11) Johanna.harju@fcg.fi 29.3.2018 1 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat

Lisätiedot

Hallakangas tuulivoimahanke, Kyyjärvi

Hallakangas tuulivoimahanke, Kyyjärvi SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA WINDA INVEST OY Hallakangas tuulivoimahanke, Kyyjärvi Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi N x 9 x HH44 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Havainnekuvat

Lisätiedot

Naulakankaan tuulivoimapuisto

Naulakankaan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Naulakankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet 6 x V136 x HH182 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 19.4.2016 P26596 6 x V136 x HH182

Lisätiedot

PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS

PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Puskakorven Tuulivoima Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.3.2018 Viite 1510029105 PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE Päivämäärä 16.3.2018 Laatija

Lisätiedot

MIEKKIÖN TUULIVOIMA- HANKE VÄLKEMALLINNUS

MIEKKIÖN TUULIVOIMA- HANKE VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Aurinkosiipi Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 25.9.2014 Viite 1510002627 MIEKKIÖN TUULIVOIMA- HANKE VÄLKEMALLINNUS MIEKKIÖN TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS Päivämäärä 25.9.2014 Laatija

Lisätiedot

HEDET-BJÖRKLIDEN TUU- LIVOIMAHANKE, NÄRPIÖ VÄLKEMALLINNUS

HEDET-BJÖRKLIDEN TUU- LIVOIMAHANKE, NÄRPIÖ VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja PROKON Wind Energy Finland Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 29.9.2015 Viite 1510004680 003 HEDET-BJÖRKLIDEN TUU- LIVOIMAHANKE, NÄRPIÖ VÄLKEMALLINNUS HEDET-BJÖRKLIDEN TUULIVOIMAHANKE,

Lisätiedot

Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus

Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus Simo - Tikkala Erkki Heikkola Numerola Oy Projektiraportin nimi ja kirjoittajat Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus: Simo - Tikkala Erkki Heikkola, Numerola

Lisätiedot

Långmossa. Kuvasovitteet. Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä JRd SAd Långmossan kuvasovitteet, kaavaluonnos kesäkuu 2017.

Långmossa. Kuvasovitteet. Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä JRd SAd Långmossan kuvasovitteet, kaavaluonnos kesäkuu 2017. Sivu 1 / 16 Langmossa_Kuvasovitteet_J R170607-3SA Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland Långmossa Kuvasovitteet Versio Päivämäärä Tehty Hyväksytty Tiivistelmä 01 2017-06-08 JRd SAd Långmossan

Lisätiedot

Kattiharjun tuulivoimapuisto

Kattiharjun tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Kattiharjun tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21463 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Korvennevan tuulivoimapuisto

Korvennevan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OTSOTUULI OY Korvennevan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 12 x HH141 + G128 x 33

Lisätiedot

TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS

TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Ilmatar Windpower Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.5.2015 Viite 1510014407 TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS TETOMIN TUULIVOIMAPUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS Päivämäärä

Lisätiedot

Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus:

Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus: Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus: Punkalaidun - Arkkuinsuo Erkki Heikkola Numerola Oy Projektiraportin nimi ja kirjoittajat Tuulivoimakohteen välkevarjostusmallinnus: Punkalaidun - Arkkuinsuo

Lisätiedot

KUIVANIEMEN VATUNGIN TUULIPUISTO, II VÄLKEMALLINNUS

KUIVANIEMEN VATUNGIN TUULIPUISTO, II VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Leppäkosken Energia Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.6.2015 Viite 1510017788 KUIVANIEMEN VATUNGIN TUULIPUISTO, II VÄLKEMALLINNUS KUIVANIEMEN VATUNGIN TUULIPUISTO, II VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

LIITE 11. Leipiön tuulivoimapuiston osayleiskaava Halmekankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Onkalon tuulivoimapuiston osayleiskaava.

LIITE 11. Leipiön tuulivoimapuiston osayleiskaava Halmekankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Onkalon tuulivoimapuiston osayleiskaava. S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 11 SIMON KUNTA Havainnekuvat FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.5.2014 P19456 1 (17) 1 Johdanto Havainnekuvat on laadittu WindPRO-ohjelmiston PHOTOMONTAGE modulilla.

Lisätiedot

Ilosjoen tuulivoimahanke, Pihtipudas

Ilosjoen tuulivoimahanke, Pihtipudas S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ABO Wind Oy Ilosjoen tuulivoimahanke, Pihtipudas Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi V6 x 8 x HH7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi BILAGA 3 LIITE 3 Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA VINDIN AB/OY Molpe-Petalax tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Liite A: Valokuvasovitteet

Liite A: Valokuvasovitteet Liite A: Valokuvasovitteet Kuvasovite on koostettu valokuva, johon suunniteltujen tuulivoimaloiden kuvat on sijoitettu tietokoneohjelman avulla hyödyntämällä tiettyjä koordinaatteja ja korkeusarvoja. Kyseessä

Lisätiedot

KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS

KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Element Power/Kangastuuli Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 13.11.2015 Viite 1510014630-004 KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS KANGASTUULEN TUULIVOIMAHANKE, SIIKAJOKI

Lisätiedot

Palovaaran ja Ahkiovaaran tuulivoimapuisto, Pello

Palovaaran ja Ahkiovaaran tuulivoimapuisto, Pello Palovaaran ja Ahkiovaaran tuulivoimapuisto, Pello Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet VE1: 21 voimalaa, napakorkeus 167 metriä, kokonaiskorkeus 230 metriä VE2: 26 voimalaa, napakorkeus 167 metriä,

Lisätiedot

Hirvinevan tuulivoimahanke

Hirvinevan tuulivoimahanke S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TM VOIMA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6305 (8) PaulinaKaivo-oja@fcgfi 6305 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat on laadittu alueesta laadittua maastomallinnusta

Lisätiedot

Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola

Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA TUULIWATTI OY Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola Valokuvasovitteet Vestas V136 x 6 x HH182m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24253 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Valokuvasovitteet

Lisätiedot

KOILLINEN TEOLLI- SUUSALUE, RAUMA TUULIVOIMAN VARJOS- TUSSELVITYS

KOILLINEN TEOLLI- SUUSALUE, RAUMA TUULIVOIMAN VARJOS- TUSSELVITYS Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2011-12-20 Viite 82138782 KOILLINEN TEOLLI- SUUSALUE, RAUMA TUULIVOIMAN VARJOS- TUSSELVITYS KOILLINEN TEOLLISUUSALUE, RAUMA TUULIVOIMAN

Lisätiedot

Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi

Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIALFA OY Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi Näkymäanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26900 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kuusiselän

Lisätiedot

Mikonkeidas tuulivoimapuisto

Mikonkeidas tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OTSOTUULI OY Mikonkeidas tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 26 x HH141 1 (8) Mikonkeidas

Lisätiedot

Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari

Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi N131 x 8 x HH144 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20221 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA RAJAKIIRI OY Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet VE: x V x HH VE: x V x HH VE: x V x HH Yhteismallinnukset Seipimäki, Tikkala ja

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä JRd CGr Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys.

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä JRd CGr Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys. Page 1 of 9 Hankilanneva_Valkeselvitys_J R170206-1CG Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO HANKILANNEVA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 8.2.2017

Lisätiedot

Lappfjärdin tuulivoimahanke, Kristiinankaupunki

Lappfjärdin tuulivoimahanke, Kristiinankaupunki S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A CPC FINLAND OY Lappfjärdin tuulivoimahanke, Kristiinankaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16589 varjostusmallinnukset GE 2,5 1 (9) Janne Märsylä Sisällysluettelo

Lisätiedot

Annankankaan tuulivoimapuisto

Annankankaan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KAAVAEHDOTUS Annankankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet (päivitetty ) FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P12831 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY G128 x 10

Lisätiedot

Puutikankankaan tuulivoimapuisto

Puutikankankaan tuulivoimapuisto LIITE 7 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TM VOIMA OY Puutikankankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V126 x 9 x HH137 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 26.1.2015 V126 x 9 x

Lisätiedot

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A METSÄHALLITUS Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi V6 x 9 x HH60 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Louen tuulivoimapuisto

Louen tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Louen tuulivoimapuisto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 2 (11) Paulina.Kaivo-oja@fcg.fi Louen tuulivoimapuisto 1 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat

Lisätiedot

ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS

ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Punkalaitumen Tuulivoima Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 22.1.2015 Viite 1510011224 ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS ISOSUON TUULIVOIMAHANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

KOKKOKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS

KOKKOKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Saba Tuuli Oy Ab Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 13.7.2016 Viite 1510027013 KOKKOKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS KOKKOKANKAAN TUULIVOIMAHANKE, KALAJOKI

Lisätiedot

Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos

Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A GREENWATT KOIRAMÄKI Oy Ab Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos Havainnekuvat ja näkymäalueanalyysi P20221 1 (10) Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava,

Lisätiedot

Nikkarinkaarto tuulivoimapuisto

Nikkarinkaarto tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KAAVALUONNOS Nikkarinkaarto tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P12831 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY G128 x 10 x HH140m 1

Lisätiedot

Kattiharjun tuulivoimapuisto

Kattiharjun tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Kattiharjun tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10102013 P21463 FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOIMAHANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS (OSAYLEISKAAVAN EH- DOTUSVAIHE)

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOIMAHANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS (OSAYLEISKAAVAN EH- DOTUSVAIHE) Vastaanottaja Satawind Oy A. Ahlström Kiinteistöt Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.3.2016 Viite 1510006584-001 AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOIMAHANKE, PORI VÄLKEMALLINNUS (OSAYLEISKAAVAN EH- DOTUSVAIHE)

Lisätiedot

Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos

Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A GREENWATT MUSTALAMMINMÄKI OyAb Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi P25023 1 (11) Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 8 Portin_tuulipuisto_Valkeselvit ys_jr161209- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Portti Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 22.12.2016

Lisätiedot

Suolakankaan tuulivoimahanke

Suolakankaan tuulivoimahanke S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet P27134 1 (15) 1 Maisema ja havainnekuvat on laadittu alueesta laadittua maastomallinnusta hyödyntäen WindPROohjelmalla.

Lisätiedot

ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS

ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Punkalaitumen Tuulivoima Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.6.2015 Viite 1510011224 ISOSUON TUULIVOIMA- HANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS ISOSUON TUULIVOIMAHANKE, PUNKALAIDUN VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA RAJAKIIRI OY Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet VE1: 22 x V126 x HH137 VE2: 39 x V126 x HH137 VE3: 36 x V126 x HH137 Yhteismallinnukset

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Sivu 1 / 14 Langmossa_Valkeselvitys_CK1 70814-4.1JR Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 2017-08-11

Lisätiedot

RIBÄCKENIN TUULIVOI- MAPUISTO VÄLKEMALLINNUS

RIBÄCKENIN TUULIVOI- MAPUISTO VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja OX2 Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 31.1.2018 Viite 1510039106-002 RIBÄCKENIN TUULIVOI- MAPUISTO VÄLKEMALLINNUS RIBÄCKENIN TUULIVOIMAPUISTO VÄLKEMALLINNUS Päivämäärä 31.1.2018 Laatija

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 14 Kopsa_III_Valkeselvitys_JR170 104- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kopsa III Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 5.1.2017 JRd CGr

Lisätiedot

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi BILAGA 3 LIITE 3 Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA VINDIN OY AB Kalaxin tuulivoimahanke, Närpiö Valokuvasovitteet Vestas V126 x 22 x hh137m FCG

Lisätiedot

Tyrnävän Kivimaan tuulipuisto Varjostusmallinnukset Projektinumero: WSP Finland Oy

Tyrnävän Kivimaan tuulipuisto Varjostusmallinnukset Projektinumero: WSP Finland Oy Tyrnävän Kivimaan tuulipuisto Varjostusmallinnukset 26.11.2015 Projektinumero: 306712 WSP Finland Oy Sisällysluettelo 1 Johdanto...1 2 Lähtötiedot ja menetelmät...1 2.1 Hankealueen sijainti...1 2.2 Suunnitteluohjearvot...2

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Sivu 1 / 12 Langmossa_Valkeselvitys_CK1 70612-1SA Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 2017-06-08

Lisätiedot

Alavieskan Kytölän tuulivoimapuisto

Alavieskan Kytölän tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA TM VOIMA OY Alavieskan Kytölän tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21262 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY V126 x 7 x HH137m

Lisätiedot

PAHKAVAARAN TUULI- VOIMAHANKE, UTAJÄRVI TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS

PAHKAVAARAN TUULI- VOIMAHANKE, UTAJÄRVI TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Pahkavaaran Tuulipuisto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 22.11.2017 Viite 1510017196 PAHKAVAARAN TUULI- VOIMAHANKE, UTAJÄRVI TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS PAHKAVAARAN TUULIVOIMAHANKE,

Lisätiedot

Suodenniemen Kortekallion tuulivoimahanke

Suodenniemen Kortekallion tuulivoimahanke S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SASTAMALA Suodenniemen Kortekallion tuulivoimahanke Valokuvasovitteet Nordex N131 x 3 x HH144m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Suodenniemen Kortekallion tuulivoimahanke

Lisätiedot

Korvennevan tuulivoimapuisto

Korvennevan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A OTSOTUULI OY Korvennevan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 27.3.2015 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Korvennevan

Lisätiedot

KARHUKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS

KARHUKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Suomen Hyötytuuli Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 31.5.2016 Viite 1510015514 KARHUKANKAAN TUULI- VOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS KARHUKANKAAN TUULIVOIMAHANKE, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

RAPORTTI 16X ABO WIND OY GREENPOWER FINLAND OY. Polusjärven tuulivoimapuisto. Varjostusselvitys

RAPORTTI 16X ABO WIND OY GREENPOWER FINLAND OY. Polusjärven tuulivoimapuisto. Varjostusselvitys RAPORTTI 16X206409 ABO WIND OY GREENPOWER FINLAND OY Polusjärven tuulivoimapuisto Varjostusselvitys Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa

Lisätiedot

KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, OSA 1, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS

KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, OSA 1, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Element Power/Kangastuuli Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 6.10.2017 Viite 1510014630-004 KANGASTUULEN TUULI- VOIMAHANKE, OSA 1, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS , OSA 1, SIIKAJOKI VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

Naulakankaan tuulivoimapuisto

Naulakankaan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Naulakankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V136 x 6 x HH182 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 27.6.2016 P26596 V136 x 6 x HH182

Lisätiedot

TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS

TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Ilmatar Loviisa Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.4.2019 Viite 1510014407 TETOMIN TUULIVOIMA- PUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS TETOMIN TUULIVOIMAPUISTO, LOVIISA VÄLKEMALLINNUS Päivämäärä

Lisätiedot

TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS

TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Raahen kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 20.12.2017 Viite 1510030498-004 RAAHEN ETELÄISEN RANTA- ALUEEN OSAYLEISKAAVA TUULIVOIMALOIDEN VÄLKEMALLINNUS RAAHEN ETELÄISEN RANTA-ALUEEN

Lisätiedot

TORVENKYLÄN TUULIVOI- MAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS

TORVENKYLÄN TUULIVOI- MAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Smart Windpower Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 13.7.2016 Viite 1510027013 TORVENKYLÄN TUULIVOI- MAHANKE, KALAJOKI KAAVAEHDOTUSVAIHEEN VÄLKEMALLINNUS TORVENKYLÄN TUULIVOIMAHANKE, KALAJOKI

Lisätiedot

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAJAKIIRI OY Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet 29 x RD160 x HH170 Yhteismallinnukset Seipimäki, Tikkala ja Leipiö

Lisätiedot

PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS

PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS Vastaanottaja Puskakorven Tuulivoima Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 28.11.2018 Viite 1510029105 PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS PUSKAKORVENKALLION TUULIVOIMAHANKE VÄLKEMALLINNUS

Lisätiedot

Haapalamminkankaan tuulivoimahanke, Saarijärvi

Haapalamminkankaan tuulivoimahanke, Saarijärvi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Haapalamminkankaan tuulivoimahanke, Saarijärvi Havainnekuvat ja näkymäalueanalyysi V6 x 6 x HH37 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

Portin tuulivoimapuisto

Portin tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PUHURI OY Portin tuulivoimapuisto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 24112015 2 9) PaulinaKaivo-oja@fcgfi 24112015 Portin tuulivoimapuisto 1 Maisema ja havainnekuvat

Lisätiedot

HAAPAVEDEN HANKILANNEVAN TUULIVOIMAPUISTO

HAAPAVEDEN HANKILANNEVAN TUULIVOIMAPUISTO PUHURI OY HAAPAVEDEN HANKILANNEVAN TUULIVOIMAPUISTO Näkymäalueanalyysi ja havainnekuvat FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24972 Näkymäalueanalyysi ja havainnekuvat 1 (19) Vadbäck Hans Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Meluselvitys - Yhteisvaikutukset. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Meluselvitys - Yhteisvaikutukset. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 12 Ketunperä_Meluselvitys_yhtei svaikutukset-ykjr150528-8_rev3 Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä Meluselvitys - Yhteisvaikutukset Versio Päivämäärä Tekijät

Lisätiedot