LAUSUNTO LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI METSÄSTYSLAIN MUUTTAMISESTA. Suomen Metsästäjäliitto kiittää saamastaan lausuntopyynnöstä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAUSUNTO LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI METSÄSTYSLAIN MUUTTAMISESTA. Suomen Metsästäjäliitto kiittää saamastaan lausuntopyynnöstä."

Transkriptio

1 Maa- ja metsätalousministeriölle LAUSUNTO Viitaten lausuntopyyntöön Dnro MMM034:00/2014 LAUSUNTO LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI METSÄSTYSLAIN MUUTTAMISESTA Suomen Metsästäjäliitto kiittää saamastaan lausuntopyynnöstä. 21 Ampumakoe Metsästäjäliitto kiittää metsästysjousen lisäämistä ampumakokeeseen, mitä liitto on myös itse esittänyt. Hyväksytyn ampumakoesuorituksen tallentaminen tietojärjestelmään edesauttaa joissain tilanteissa suorituksen todentamista ja on hyväksyttävä uudistus. Ampumakokeen voimassaolon säilyttäminen kolmena vuotena on sopiva, eikä sitä tule lyhentää tai pidentää. 21 a Ampumakokeen vastavuoroinen tunnustaminen Ulkomailla vastaavankokoista riistaa metsästävän tai ampumakokeen suorittaneen ei ole tarpeen ampua fyysisesti koetta Suomessa, kuten pykälä toteaa. Tämä kohtuullistaa merkittävästi matkailun järjestämistä, koska ampumakokeita ei järjestetä päivittäin tai edes kuukausittain ja näyttö on joka tapauksessa olemassa. Liitto kannattaa pykälän muotoilua. 21 d Ampumakoetta koskeva asetuksenantovaltuus Metsästäjäliitto katsoo, että tarkemmat säännökset ampumakokeen vaativista riistaeläimistä, kokeen suoritustavasta ja muusta pykälässä mainitusta on hyvä olla esityksen mukaisesti asetuksissa. Liitto ei kuitenkaan pidä tarpeellisena lisätä metsäkaurista jousella ammuttavan ampumakokeen piiriin, koska kauriin jousimetsästys on sujunut ongelmitta vuodesta 2001 asti, jolloin metsäkauris tuli jouselle sallituksi ampumakokeetta. 22 Metsästyskortin ja ampumakoetodistuksen esittäminen Liitosta näiden dokumenttien esittämisajan pidentäminen 14 vuorokauteen on tervetullutta, koska sillä ei ole vaikutusta dokumenttien voimassaoloon, joka ratkeaa niitä myöhemminkin tarkistettaessa. Esittämismahdollisuuden jakaminen muillekin tarkastusta tekeville henkilöille tai tahoille joustavoittaa valvojan ja metsästäjän toimintaa vähentämättä tarkastuksen laatua. 26 Hirvieläimen pyyntilupa Pykälä on tarkoituksenmukainen.

2 27 Hirvieläimen pyyntiluvan myöntämisen ja käyttämisen edellytykset Metsästäjäliitto pitää ensimmäistä momenttia yhtenäisestä pinta-ala vaatimuksesta tärkeänä. Yhtenäinen pinta-alavaatimus on ehdottoman tärkeä riistakantojen suunnitelmalliselle kannanhoidolle ja organisoidulle metsästykselle sekä metsästysseuratoiminnalle. Pinta-alojen koot ovat kyseisiä riistalajeja ajatellen minimimitoissa. Liitto kuitenkin kiinnittää huomiota maapinta-ala vaatimukseen ja esittää, että pinta-alasta rajataan vain sellaiset vesialueet, joiden voidaan merkitsevästi katsoa erottavan alueet toisistaan hirven liikkumista rajoittavalla tavalla. Toisen momentin vaatimus luvan hakijan metsästysoikeudesta alueelle ei ole tarkoituksenmukainen. Yhteisluvissa hakijalla on harvoin todellista metsästysoikeutta kaikkiin hakemuksen alueisiin. Metsästäjäliitto esittää, että luvanhakijalla olisi valtuutus metsästysoikeuden omaavilta tahoilta luvanhakuun. Kolmannessa momentissa kerrotaan lupa-alueen rajaamisesta. Tämä selventää luvan käyttämistä yhtenäiselle alueelle sekä poistaa riitoja ja kestämätöntä metsästystä mahdollistavan sirpalealueiden käytön. Rajaus on erittäin tervetullut. Metsästäjäliitto esittää tähän liittyen kuitenkin menettelyä, jossa metsästysalueeseen voidaan myös luvan myöntämisen jälkeen liittää vuokrasopimuksella yhtenäisesti liittyvä alue, joka ei ole ollut kyseisenä vuonna luvanhaussa mukana. Usein vuokrasopimuksia tehdään kesällä ja alkusyksyllä toivoen, että jo samana syksynä alueella voitaisiin metsästää hirvieläimiä. Näin alue voitaisiin liittää olemassa olevan luvan metsästysalueen yhteyteen, kuitenkaan vaikuttamatta luvan ehtoihin ja lupamäärään. Neljäs, eli viimeinen momentti koskien pinta-alapoikkeusta erityisille alueille on kannatettava. 28 Uusi hirvieläimen pyyntilupa 29 Hirvieläimen metsästystä koskeva asetuksenantovaltuus Metsästäjäliitto pitää kohdan 4) mainintaa muun ohella sähköistä palvelua käyttäen sellaisena, että se voidaan tulkita vaatimuksena käyttää aina sähköistä palvelua myös silloin, kun ilmoituksen tekisi muulla tapaa. Liitto esittää, että kohta muotoiltaisiin uudelleen seuraavasti:

3 Saalisilmoituksesta ja velvollisuudesta ilmoittaa pyyntiluvalla tapahtuvan hirvieläinten metsästyksen saalisilmoitus sähköistä palvelua tai muuta ilmoitustapaa käyttäen. Tällöin on selkeää, että asetuksella voidaan säätää erilaisia ilmoitustapoja, eikä sähköinen tapa olisi aina pakollinen. 30 Metsästyksen johtaja Metsästyksen johtajan vaatiminen myös suurpetojen poikkeuslupapyynnissä selkeyttää järjestämis- ja vastuukysymyksiä. 30 a Yhteislupa ja -luvan jakamisesta seuraavat velvollisuudet 34 a Kivutonta ansastusta koskevan sopimuksen täytäntöönpano Sisältää Sallittujen pyyntivälineiden listaa ei ole vielä laadittu, eikä liitto ole sellaista saanut nähdäkseen. Liitto pitää asiaa vielä liian keskeneräisenä. Siksi liitto esittää, että 34 a jätetään tästä esityksestä pois ja siirretään kivutonta ansastusta koskevan sopimuksen täytäntöönpano laissa toteutettavaksi sitten, kun lista sallituista pyyntivälineistä on olemassa ja se käsittää riittävän laajasti yleisimmät Suomessa käytössä olevat loukku- ja rautamallit. Myös siirtymäajan tulee olla 5 vuotta. Myöhemmällä toteutuksella ei ole vaikutusta riistaeläinten hyvinvointiin, koska Suomessa jo käytettävät pyyntimenetelmät tiedetään eettisesti toimiviksi. Suomen metsästyslaki ja eläinsuojelulaki ovat edellyttäneet kivuttomaan ansastukseen liittyviä arvoja jo pitkään. Ansastusvaatimuksen täytäntöönpano nyt saattaa johtaa useiden yleisesti kelpaavien pyyntivälineiden käyttökieltoon, joita ei ole vielä standardoitu. Lisäksi vaatimus merkinnästä tulee koskea vain kaupallisesti valmistettuja loukkuja. Itse valmistettavat ja jo käytössä olevat hyväksytyn malliset loukut tulee voida sallia ilman merkintää. Liitto kiittää kuitenkin yksityishenkilön valmistaman loukun käyttämisen huomioimista pykälässä. 34 b Ravintohoukutin Liitto esittää, että petojen houkuttelukielto toteutettaisiin vain alueilla, joille suurpetojen lupia on myönnetty sekä joilla suurpetoluvat myös tulevat ajallisesti voimaan houkuttelukiellon aikana. On kohtuutonta kieltää haaskatoiminta pienpetopyytäjiltä karhun metsästyksessä tavattujen väärinkäytösten vuoksi myös alueilla, joilla karhun metsästystä ei toteuteta. Poikkeus kieltoon tulisi tapahtua yksinkertaisella ilmoitusmenettelyllä.

4 Kiellon kielteinen vaikutus pienpetojen pyyntiin tulee kaikin keinoin minimoida. Kokonaisuutena liitto kuitenkin pitää esitystä tavoitteeltaan tarpeellisena ja se selkeyttää sekä karhunmetsästystä, että kuvaus- ja katseluhaaskojen pitoa. 35 Metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettaminen Metsästäjäliitto on esittänyt muutosta maastossa kuljettamiseen ja kiittää poikkeuksista sallia aseen kuljettaminen ajoneuvolla luetelluissa tilanteissa. Metsästysjousen kuljettamisen lisääminen ruutiaseita vastaavaksi on perusteltua. 38 Metsästyksen rajoittaminen Sisältää Liitto katsoo, että täysrauhoituksen ohella on hyvä olla myös lievempiä rajoituskeinoja. Liitto on esittänyt esimerkiksi metsähanhen metsästyksen täysrauhoituksen sijaan saaliskiintiötä. Liitto kuitenkin esittää, että ensimmäisessä ja viimeisessä momentissa mainittu saaliin merkitseminen tunnistemerkillä muutettaisiin laajemmin kiintiömenettelyjä sallivaksi saaliin kirjaamiseksi tai merkitsemiseksi. Saaliin merkitsemisen sijaan kiintiön käyttämisen voisi ilmoittaa kirjaamalla se Oma Riistassa, paperiselle saalislomakkeelle tai repimällä annetun luvan, sinetin tms. saaliin saannin merkiksi. Kiintiön hallussapito maastossa edellyttäisi kyseiselle hetkelle ja määrälle soveltuvaa kirjausta. Kirjaukseen sopimaton saalis tai kirjaamattomuus saaliin ollessa hallussa olisi selvästi todettavissa, eikä saaliin merkitsemisellä ole lisäarvoa. Saaliin merkitsemisessä tunnistemerkillä on riskinä merkin irtoaminen ja katoaminen, joka johtaa metsästäjän kannalta varsin hankalaan tilanteeseen ja saaliin hallussapidon kyseenalaisuuteen. Liitto myös huomauttaa, että metsästysseurat ovat perinteisesti rajoittaneet omilla kiintiöillään metsästystä tarpeen vaatiessa ja rajoitusmenetelmät ovat laajasti käytössä. Ensisijaisesti ennen metsästyksen rajoittamista asetuksella, tulee metsästysseuroille suositella omaehtoista rajoittamista tai huomioida seurojen jo tekemät rajoitukset. Liitosta toisen momentin kohdassa 5) pyyntimenetelmä tulisi poistaa. Pyyntimenetelmät on jo rajattu metsästyslaissa ja -asetuksessa varsin tarkasti, eikä liitto halua, että jokin tietty, yleisesti sallittua pyyntimenetelmää käyttävä ryhmä, kuten esimerkiksi perusteluissa mainittu koiran avulla metsästys tulisi rajatuksi. Muut mainitut rajoitusvaihtoehdot kattavat jo riittävän rajoitusarsenaalin, joten pyyntimenetelmiä ei tarvitse rajata. 38 a Saalisilmoitus 41 Poikkeusluvat

5 Muutokset häirinnän mahdollistamiseksi ja poikkeukset ansastukseen ja ravintohoukuttimen käyttöön liittyen ovat tarpeellisia. 41 b Edellytykset riistalintujen ja rauhoittamattomien lintujen poikkeusluvalle sekä tietyissä tilanteissa rauhoituksesta poikkeamiselle. Uusi momentti on erittäin tarpeellinen ja vähentää/poistaa selvien tapausten käsittelyaikaa ja mahdollistaa ongelmiin puuttumisen heti. 74 Metsästysrikkomus 75 Metsästyslain säännösten rikkominen 83 c Ilmoitusvelvollisuus kuolleesta riistaeläimestä Metsäpeuran lisäämistä pidetään tarpeellisena toimenpiteenä. 83 d Poliisilain 2 luvun 16 :n nojalla lopetettu riistaeläin Sisältää Liitto esittää, että kyseiset riistaeläimet kuuluisivat riistanhoitoyhdistykselle. Riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuhenkilöt tekevät työn kelloon katsomatta ja valtiolle kustannuksitta. Tutkimusnäytteiden ja mittausten jälkeen eläin tulisi kuulua asianomaiselle riistanhoitoyhdistykselle. Riihimäellä Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Panu Hiidenmies toiminnanjohtaja Teemu Simenius Järjestöpäällikkö

Laki. metsästyslain muuttamisesta

Laki. metsästyslain muuttamisesta Laki metsästyslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan metsästyslain (615/1993) 21 ja 22, 26 :n 2 momentti, 27 30, 35 ja 38, 41 :n 2 ja 3 momentti, 41 b :n otsikko, 74 :n 2 momentti,

Lisätiedot

Laki. pakkokeinolain 5 a luvun 3 ja 3 a :n muuttamisesta

Laki. pakkokeinolain 5 a luvun 3 ja 3 a :n muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 302/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi rikoslain 48 a luvun, pakkokeinolain ja eräiden niihin liittyvien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 159/2011 Laki. metsästyslain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 159/2011 Laki. metsästyslain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 23 päivänä helmikuuta 2011 159/2011 Laki metsästyslain muuttamisesta Annettu Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus metsästysasetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan metsästysasetuksen (666/1993) 44 ja 45, sellaisena kuin ne ovat 44 asetuksessa 170/2011 ja 45 asetuksessa

Lisätiedot

Hirvenmetsästyksen muuttunut lainsäädäntö. Sauli Härkönen Kuopio, Eräilta

Hirvenmetsästyksen muuttunut lainsäädäntö. Sauli Härkönen Kuopio, Eräilta Hirvenmetsästyksen muuttunut lainsäädäntö Sauli Härkönen Kuopio, Eräilta 23.1.2019 Metsästyslain muutokset 26 Hirvieläimen pyyntilupa Vanha Edellä 1 momentissa tarkoitetun pyyntiluvan myöntää Suomen riistakeskus.

Lisätiedot

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 250, 251, 253 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti

Lisätiedot

Suurpetojen kannanhoidolliset- ja vahinkoperusteiset poikkeusluvat. Savonlinna Reijo Kotilainen

Suurpetojen kannanhoidolliset- ja vahinkoperusteiset poikkeusluvat. Savonlinna Reijo Kotilainen Suurpetojen kannanhoidolliset- ja vahinkoperusteiset poikkeusluvat Savonlinna 20.9.2012 Reijo Kotilainen Ministeriön asetus poikkeusluvan ja alueellisen kiintiön nojalla sallittavasta karhun metsästyksestä

Lisätiedot

Metsästysasetuksen muuttaminen

Metsästysasetuksen muuttaminen Valtioneuvoston päätös 1.9.2016 1 10.09.16 Muutokset tiivistettynä: Voimaan syksyllä 2016 (6.9.2016): Hirvieläinten vasallisten naaraiden rauhoitusta koskeva muutos Hirvieläinten metsästyksenjohtajan tehtävien

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio dnro Neuvotteleva virkamies /01.02/2017 Sami Niemi

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio dnro Neuvotteleva virkamies /01.02/2017 Sami Niemi MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio dnro Neuvotteleva virkamies 16.6.2017 1164/01.02/2017 Sami Niemi VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMI- SESTA 1 Yleistä Hallituksen esitys metsästyslain

Lisätiedot

HIRVIELÄIMEN PYYNTILUPAHAKEMUS metsästyslain 8 :n alueelle (valtion maita yli 1000 ha)

HIRVIELÄIMEN PYYNTILUPAHAKEMUS metsästyslain 8 :n alueelle (valtion maita yli 1000 ha) Suomen riistakeskuksen merkinnät Saapunut Suomen riistakeskukseen: HIRVIELÄIMEN PYYNTILUPAHAKEMUS metsästyslain 8 :n alueelle (valtion maita yli 1000 ) Pvm / 20 vastaanottajan kuittaus: Rhy nro Päätös

Lisätiedot

POLAMK , Tampere

POLAMK , Tampere POLAMK 22.-23.5.2018, Tampere Metsästysrikokset, metsästykseen liittyvät menettämisseuraamukset ja kiellot Kihlakunnansyyttäjä Heikki Ylisirniö Itä-Suomen syyttäjänvirasto, Kuopio Yleistä Metsästyslaki

Lisätiedot

Lisäselvityspyyntö koskien hirvieläimen pyyntilupahakemuksen vuokramaita ja ampujaluetteloa

Lisäselvityspyyntö koskien hirvieläimen pyyntilupahakemuksen vuokramaita ja ampujaluetteloa Kaihua Jouko Juhani 11.6.2019 Javaruksentie 126 99510 Raudanjoki Lisäselvityspyyntö koskien hirvieläimen pyyntilupahakemuksen vuokramaita ja ampujaluetteloa Olette hakemusasiakirjojen mukaan hakeneet hirvieläinten

Lisätiedot

Koordinaatit: Alue on rajattu liitteenä olevalle kartalle tai esitetty muussa selvityksessä.

Koordinaatit: Alue on rajattu liitteenä olevalle kartalle tai esitetty muussa selvityksessä. Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti Koordinaatit:

Lisätiedot

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämistyöpaja , Kouvola. Metsästäjien näkökulma Riistapäällikkö Erkki Kiukas

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämistyöpaja , Kouvola. Metsästäjien näkökulma Riistapäällikkö Erkki Kiukas Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämistyöpaja 8.11., Kouvola Metsästäjien näkökulma Riistapäällikkö Erkki Kiukas 1 11.11. Toimiva ampumarataverkosto on elinehto suomalaiselle metsästykselle ja metsästäjien

Lisätiedot

Hirvijohtajien koulutus 2011

Hirvijohtajien koulutus 2011 Hirvijohtajien koulutus 2011 Suomen riistakeskus Lappi Kemijärvi 19.9.2011 21.9.2011 Suomen riistakeskus 1 Metsästyksenjohtajan tehtävät (Ma 23 ) 1. Suunnitella käytännön metsästystapahtumat Passitus,

Lisätiedot

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinten metsästyksen johtaminen

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinten metsästyksen johtaminen Metsästyksen johtajan perustaidot Hirvieläinten metsästyksen johtaminen Metsästyksen johtaja Metsästyslaki 30 velvoittaa pyyntiluvan saajan nimeämään metsästyksen johtajan. Tunnettava metsästäjien kyvyt

Lisätiedot

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinmetsästyksen johtaminen

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinmetsästyksen johtaminen Metsästyksen johtajan perustaidot Hirvieläinmetsästyksen johtaminen Koulutuksen sisältö Metsästyksen johtaja ja tehtävät Metsästysajat ja tavat Turvallinen metsästys Aseen kuljettaminen Metsästys yleisen

Lisätiedot

Metsästyslainsäädännön muutokset vuonna 2013

Metsästyslainsäädännön muutokset vuonna 2013 Metsästyslainsäädännön muutokset vuonna 2013 (14.8.2013 mennessä) Koostanut Sauli Härkönen 16.8.2013 Suomen riistakeskus 1 Muutokset lain ja valtioneuvoston asetuksen tasolla Laki metsästyslain muuttamisesta

Lisätiedot

22 Hirvieläinten metsästyksessä käytettävät varusteet Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran

22 Hirvieläinten metsästyksessä käytettävät varusteet Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran RHY 22 Hirvieläinten metsästyksessä käytettävät varusteet Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran metsästyksessä metsästykseen osallistuvien on käytettävä oranssinpunaista

Lisätiedot

Mattila-Harjan kyläosasto. Kauriin ja Peuran metsästys

Mattila-Harjan kyläosasto. Kauriin ja Peuran metsästys Mattila-Harjan kyläosasto Kauriin ja Peuran metsästys Metsäkauris : Ei kesäjahtia. Metsästysaika 1.9.2014 31.1.2015. Ajavaa koiraa käyttäen 28.9.2014 31.1.2015. Mattila-Harjan kyläosaston yhteinen saaliskiintiö

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Vanhempi hallitussihteeri Teemu Nikula VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Vanhempi hallitussihteeri Teemu Nikula VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Vanhempi hallitussihteeri 27.7.2017 Teemu Nikula VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Yleistä Metsästyslain muuttamisesta annettu laki (504/2017)

Lisätiedot

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinmetsästyksen johtaminen

Metsästyksen johtajan perustaidot. Hirvieläinmetsästyksen johtaminen Metsästyksen johtajan perustaidot Hirvieläinmetsästyksen johtaminen Koulutuksen sisältö Metsästyksen johtaja ja tehtävät Metsästysajat ja tavat Turvallinen metsästys Aseen kuljettaminen Metsästys yleisen

Lisätiedot

HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS

HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS Jarmo Kiuru Oikeusasematieto Oy Helsinki SISÄLLYS 1 Esipuhe 7 2 Metsästäjäkohtaiset vaatimukset 11 2.1 Metsästäjätutkinto 11 2.2 Ampuma-ase ja patruuna 13

Lisätiedot

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2019

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2019 Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2019 Lupien jakaminen Luvansaaja tai luvan yhteyshenkilö (luvan pääkäyttäjä) jakaa kaadetuksi suunnitellut pyyntiluvat

Lisätiedot

Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys vahtimalla. Suomen riistakeskus (v )

Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys vahtimalla. Suomen riistakeskus (v ) Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys vahtimalla Suomen riistakeskus (v.16.8.2017) 1 16.8.2017 Hirvieläinten metsästys vahtimalla Valtioneuvoston asetus metsästysasetuksen muuttamisesta (759/2016)

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 28 päivänä helmikuuta /2011 Valtioneuvoston asetus. metsästysasetuksen muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 28 päivänä helmikuuta /2011 Valtioneuvoston asetus. metsästysasetuksen muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 28 päivänä helmikuuta 2011 170/2011 Valtioneuvoston asetus metsästysasetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 24 päivänä helmikuuta 2011 Valtioneuvoston päätöksen

Lisätiedot

HE 99/2011 vp. kulujen korvaamiselle. Riistahallintolakiin lisättäisiin myös säännökset Suomen

HE 99/2011 vp. kulujen korvaamiselle. Riistahallintolakiin lisättäisiin myös säännökset Suomen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi riistahallintolain ja metsästyslain 74 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi riistahallintolakia siten, että lakiin

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi metsästyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi metsästyslakia. Metsästyslain muutoksen keskeinen tavoite on saada

Lisätiedot

HE 42/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta

HE 42/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan täydennettäväksi riistanhoitomaksusta

Lisätiedot

Metsästyslainsäädäntö ja Metsähallituksen asema riistahallinnossa

Metsästyslainsäädäntö ja Metsähallituksen asema riistahallinnossa Metsästyslainsäädäntö ja Metsähallituksen asema riistahallinnossa Ympäristörikostorjunnan koulutusohjelma Luonnonsuojelurikokset, metsä- ja metsästysrikokset sekä rakennettu ympäristö 22.5.2018 Markku

Lisätiedot

2. Esityksen tavoitteet ja keskeiset ehdotukset

2. Esityksen tavoitteet ja keskeiset ehdotukset MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Vanhempi hallitussihteeri 28.6.2017 Teemu Nikula MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUS AMPUMAKOKEESTA 1. Nykytila Hirvieläimen ja karhun metsästyksessä ampujalta vaadittavasta

Lisätiedot

Metsästys Hossan kansallispuistoa koskevassa laissa

Metsästys Hossan kansallispuistoa koskevassa laissa Metsästys Hossan kansallispuistoa koskevassa laissa Erikoissuunnittelija Marko Paasimaa Suomen riistakeskus Asiantuntijalausunto Eduskunnan ympäristövaliokunta 22.3.2017 Aloite Hossan kansallispuistosta

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi metsästyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT Esityksessä ehdotetaan metsästyslakia muutettavaksi siten, että metsäkauriin metsästykseen

Lisätiedot

Metsästyksen johtajan koulutus

Metsästyksen johtajan koulutus Metsästyksen johtajan koulutus Metsästyksen johtaja ML 28 hirvieläimen pyyntiluvan saajan on nimettävä metsästyksen johtaja ilmoitus johtajista kirjallisena rhy:lle ennen metsästystä metsästykseen osallistuva

Lisätiedot

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten OHJE 21.2.2018 Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten Tämä ohje koskee pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten lupahakua vuonna 2018. Hakijan tulee vuosittain tarkistaa kyseistä hakukautta koskeva

Lisätiedot

HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS

HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS HIRVENMETSÄSTYS- OIKEUS Jarmo Kiuru Oikeusasematieto Oy Helsinki 2015 Jarmo Kiuru Kustantaja: Oikeusasematieto Oy, Helsinki, Suomi Valmistaja: BoD - Books on Demand, Nordsteds,

Lisätiedot

Tämä laki koskee soveltuvin osin myös luonnonsuojelulain (71/23) nojalla rauhoitettujen nisäkkäiden ja lintujen pyydystämistä tai tappamista.

Tämä laki koskee soveltuvin osin myös luonnonsuojelulain (71/23) nojalla rauhoitettujen nisäkkäiden ja lintujen pyydystämistä tai tappamista. 1 LUKU Yleiset säännökset 1 Lain soveltamisala Tätä lakia sovelletaan metsästykseen ja rauhoittamattomien eläinten pyydystämiseen ja tappamiseen sekä riistanhoitoon, riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi metsästyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT Esityksessä ehdotetaan metsästyslakia muutettavaksi siten, että metsäkauriin metsästykseen

Lisätiedot

HIRVIELÄINTEN METSÄSTYKSEN YHTEISLUPASOPIMUS METSÄSTYSKAUDELLE /

HIRVIELÄINTEN METSÄSTYKSEN YHTEISLUPASOPIMUS METSÄSTYSKAUDELLE / HIRVIELÄINTEN METSÄSTYKSEN YHTEISLUPASOPIMUS METSÄSTYSKAUDELLE / 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS Tämä sopimus on sopijaosapuolten välinen yksityisoikeudellinen sopimus, jossa sovitaan hirvieläinten pyyntilupien

Lisätiedot

HE 28/2017 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi metsästyslakia. Muutoksen keskeinen tavoite on saada metsästystä koskevat säännökset ajan tasalle.

HE 28/2017 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi metsästyslakia. Muutoksen keskeinen tavoite on saada metsästystä koskevat säännökset ajan tasalle. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi metsästyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi metsästyslakia. Muutoksen keskeinen tavoite on saada metsästystä

Lisätiedot

Metsästyksen johtaminen

Metsästyksen johtaminen Metsästyksenjohtajan perustaidot Metsästyksen johtaminen Sami Tossavainen & Ohto Salo Metsästyksenjohtaja Metsästyslaki 30 velvoittaa pyyntiluvan saajan nimeämään metsästyksenjohtajan. Tunnettava metsästäjien

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat)

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat) Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 210 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20

Lisätiedot

Oma riista -palvelu oma.riista.fi

Oma riista -palvelu oma.riista.fi Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen KARHU 9.7.2015 Suomen riistakeskus Versio 1.3, 9.7.2015 Ari Kontiainen ja Harri Norberg Suomen riistakeskus Ohjeen tarkoitus Tämän ohjeen tarkoitus

Lisätiedot

Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto

Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto Kauriin ja Peuran metsästys 2018-2019 Metsäkauriin ja valkohäntäpeuran ruokinta: Kaikki jäsenet voivat omatoimisesti perustaa ruokintapaikkoja maanomistajan

Lisätiedot

Voimassaoloaika Valtuutussäännökset Metsästysasetuksen (869/ ) 2 :n 3 momentti ja 5

Voimassaoloaika Valtuutussäännökset Metsästysasetuksen (869/ ) 2 :n 3 momentti ja 5 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ PL 30 (Hallituskatu 3 A) 00023 VALTIONEUVOSTO MÄÄRÄYS Päivämäärä 2.6.2000 2180/722/2000 Riistanhoitopiirit Pyyntiluvan nojalla tai alueellisen kiintiön puitteissa sallittava

Lisätiedot

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten Hakemus on tehtävä huolellisesti. Väärien tietojen antaminen voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen, asiavirheen korjaamiseen itse päätöksen osalta tai mahdolliseen

Lisätiedot

Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto

Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto Kauhajoen metsästysseura Mattila-Harjan kyläosasto Kauriin ja Peuran metsästys 2017-2018 Metsäkauriin ja valkohäntäpeuran ruokinta: - Kaikki jäsenet voivat omatoimisesti perustaa ruokintapaikkoja maanomistajan

Lisätiedot

METSÄSTYSLAIN 41 B :N MUKAINEN POIKKEUSLUPA RAUHOITTAMATTOMILLE LINNUILLE. Hakija on hakenut Suomen riistakeskukselta lupaa seuraavasti:

METSÄSTYSLAIN 41 B :N MUKAINEN POIKKEUSLUPA RAUHOITTAMATTOMILLE LINNUILLE. Hakija on hakenut Suomen riistakeskukselta lupaa seuraavasti: 2011/00029 Suomen riistakeskus Etelä -Häme Julkiset hallintotehtävät Lukiokatu 14 13100 HÄMEENLINNA (03) 644650 Pvm Nro 22.3.2011 2011/00029 PÄÄTÖS Ypäjän Riistamiehet ry Jani Nurminen Hyrsynkulmantie

Lisätiedot

Tällä sopimuksella yhtiö antaa seuralle metsästysoikeuden alla mainituille omistamilleen tiloille sopimuksessa mainituin ehdoin ja rajoituksin.

Tällä sopimuksella yhtiö antaa seuralle metsästysoikeuden alla mainituille omistamilleen tiloille sopimuksessa mainituin ehdoin ja rajoituksin. VAPO (5) METSÄSTYSVUOKRASOPIMUS Vuokranantaja VAPO Oy (jäljempänä yhtiö) Vuokralainen Teerilammen Jahtimiehet Ry Yhteyshenkilöt Vuokranantaja: Jari Mikkonen, PI 38, 9000 Oulu, 0079593 jari.mikkonen@vapo.fi

Lisätiedot

1993 vp - HE 245 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

1993 vp - HE 245 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT 1993 vp - HE 245 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi metsästyslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi metsästysaseen kuljettamista, vierasperäisen eläimen

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat)

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat) Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 210 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20

Lisätiedot

3. ALKOHOLIN NAUTTIMINEN JA ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALAISENA METSÄSTÄMINNE ON KIELLETTYÄ

3. ALKOHOLIN NAUTTIMINEN JA ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALAISENA METSÄSTÄMINNE ON KIELLETTYÄ KARHUNMETSÄSTYKSEN YHTEISLUPASOPIMUS JA SÄÄNNÖT 1. YHTEILUPAOSAKKAAT JA LUPAAN OSALLISTUJAT Lupaosakkaat muodostavat SIEVI YLIVIESKA pyyntialueen. Alueeseen kuuluvat Sievin kunta, Ylivieskan kaupunki,

Lisätiedot

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018 Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018 Lupien jakaminen Luvansaaja tai luvan yhteyshenkilö jakaa kaadetuksi suunnitellut luvat yksilöittäin lupaosakkaille.

Lisätiedot

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa

Koordinaatit: Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Suomen riistakeskuksen merkinnät: 200, 202, 203, 204 206 Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin

Lisätiedot

KARHUNMETSÄSTYKSEN YHTEISLUPA SÄÄNNÖT ALUEENA JÄMSÄ JA KORPILAHTI.

KARHUNMETSÄSTYKSEN YHTEISLUPA SÄÄNNÖT ALUEENA JÄMSÄ JA KORPILAHTI. Jämsän seudun rhy / V-ML KARHUNMETSÄSTYKSEN YHTEISLUPA SÄÄNNÖT 2017. ALUEENA JÄMSÄ JA KORPILAHTI. YLEISTÄ Alueella on vakiintunut ja voimakkaasti kasvava karhukanta. Karhuhavainnot, myös pentuehavainnot

Lisätiedot

Kestävä riistatalous

Kestävä riistatalous Kestävä riistatalous Metsäakatemia 12.5.2016 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund Finnish Hunters Association Metsästysharrastuksen kehittyminen Suomessa 1900-luvun alussa suuret nisäkkäät olivat

Lisätiedot

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten (ML 8 :n alue)

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten (ML 8 :n alue) OHJE 21.2.2018 Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten (ML 8 :n alue) Tämä ohje koskee pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten lupahakua vuonna 2018. Hakijan tulee vuosittain tarkistaa kyseistä hakukautta

Lisätiedot

Sähköinen suurpetojen poikkeuslupahaku 2019 Oma riista -palvelussa

Sähköinen suurpetojen poikkeuslupahaku 2019 Oma riista -palvelussa Sähköinen suurpetojen poikkeuslupahaku 2019 Oma riista -palvelussa Huomaa, että mikäli käytät hakemasi poikkeuslupa-alueen määrittelyssä Oma riista -palvelua, alue pitää määritellä ennen poikkeusluvan

Lisätiedot

Ohjeet osallistumisesta jaetaan jokaiselle osallistujalle ennen pyynnin aloittamista sekä pidetään osallistuville ohjeistava palaveri.

Ohjeet osallistumisesta jaetaan jokaiselle osallistujalle ennen pyynnin aloittamista sekä pidetään osallistuville ohjeistava palaveri. Karhun metsästys vuonna 2017 Kannuksen metsästysseura hakee yhteisiä karhun pyyntilupia Lestijokilaakson metsästysseurojen kanssa. Mukana ovat Toholampi, Kälviä-Ullava, Lohtaja-Kokkola, Kannus sekä Himanka.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 LEPPÄVEDEN METSÄSTYSSEURA r.y TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 YLEISTÄ (jäsenistö, kokoukset, maanvuokraus) Seuran hallituksen kokous pidettiin 19.01.2015 Pertti Parkkosella. Toimintavuoden 2015 vuosikokous

Lisätiedot

Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa

Etelä-Häme Etelä-Savo Kaakkois-Suomi Kainuu Keski-Suomi Lappi Oulu Pohjanmaa Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Suomen riistakeskuksen merkinnät: 200, 202, 203, 204 206

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä 2. 1 Kesäkokouksen avaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo: 18.00 2 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Päivitetty 04.08.2011 KYMEN SUURPETOJEN METSÄSTYKSEN JA YHTEISLUPASÄÄNNÖT METSÄSTYSVUODELLE 2011 2012

Päivitetty 04.08.2011 KYMEN SUURPETOJEN METSÄSTYKSEN JA YHTEISLUPASÄÄNNÖT METSÄSTYSVUODELLE 2011 2012 Päivitetty 04.08.2011 KYMEN SUURPETOJEN METSÄSTYKSEN JA YHTEISLUPASÄÄNNÖT METSÄSTYSVUODELLE 2011 2012 1 YHTEISLUPA Tämän suurpetojen metsästyksen yhteisluvan muodostavat siihen erikseen ilmoittautuneet

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund r.y. Metsästysoikeus ja metsästysseura - Metsästysmaiden vuokraamisen keskeiset kysymykset

Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund r.y. Metsästysoikeus ja metsästysseura - Metsästysmaiden vuokraamisen keskeiset kysymykset Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund r.y. Metsästysoikeus ja metsästysseura - Metsästysmaiden vuokraamisen keskeiset kysymykset Esityksen rakenne 1. Metsästysoikeus ja metsästysvuokrasopimus Metsästysoikeuden

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat)

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (metsästyslain 41 c :n mukaiset poikkeusluvat) Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 210 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20

Lisätiedot

Metsästysasetus» 12.7.1993/666

Metsästysasetus» 12.7.1993/666 Metsästysasetus» 12.7.1993/666 Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1993 annetun metsästyslain (615/93) sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta samana päivänä

Lisätiedot

Metsästyksenjohtajan perustaidot. Kannanhoitojärjestelmä

Metsästyksenjohtajan perustaidot. Kannanhoitojärjestelmä Metsästyksenjohtajan perustaidot Kannanhoitojärjestelmä Metsästyksenjohtajan perustaidot Kannanhoitojärjestelmä Jani Körhämö, Suomen riistakeskus (versio 8/2017) 2 Esipuhe Metsästyksenjohtajan perustaidot

Lisätiedot

Koirakokeisiin ja koirien kouluttamiseen tarvittavat luvat SUOMEN RIISTAKESKUS Julkiset hallintotehtävät 19.2.2013

Koirakokeisiin ja koirien kouluttamiseen tarvittavat luvat SUOMEN RIISTAKESKUS Julkiset hallintotehtävät 19.2.2013 Koirakokeisiin ja koirien kouluttamiseen tarvittavat luvat SUOMEN RIISTAKESKUS Julkiset hallintotehtävät 19.2.2013 1 Keskeiset säännökset METSÄSTYSLAKI 51 : Koiran kiinnipitovelvollisuus Maaliskuun 1 päivästä

Lisätiedot

ML 49 A POIKKEUSLUPAHAKEMUS HIIRIEN, ROTTIEN JA MYYRIEN PYYNTIVÄLINEITÄ JA PYYNTIMENETELMIÄ KOSKEVISTA SÄÄNNÖKSISTÄ

ML 49 A POIKKEUSLUPAHAKEMUS HIIRIEN, ROTTIEN JA MYYRIEN PYYNTIVÄLINEITÄ JA PYYNTIMENETELMIÄ KOSKEVISTA SÄÄNNÖKSISTÄ Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 310 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti Koordinaatit:

Lisätiedot

Sähköinen hirvieläinten lupahaku 2019

Sähköinen hirvieläinten lupahaku 2019 Sähköinen hirvieläinten lupahaku 2019 ohje luvanhakijalle Hirvieläinten pyyntilupaa voi hakea Oma riista -palvelussa https://oma.riista.fi 3.4.2019 alkaen. Lue ensin tarkemmat ohjeet hirvieläinten pyyntilupien

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Neuvotteleva virkamies Sami Niemi VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Neuvotteleva virkamies Sami Niemi VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite Neuvotteleva virkamies 14.1.2019 Sami Niemi VALTIONEUVOSTON ASETUS METSÄSTYSASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Yleistä Hallituksen esitys laeiksi vieraslajeista aiheutuvien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 147 28.08.2013. 147 Asianro 6034/14.03.05/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 147 28.08.2013. 147 Asianro 6034/14.03.05/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 147 Asianro 6034/14.03.05/2013 Metsästysoikeuksien luovuttamisen periaatteet ja metsästystaksat Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS riistaeläimen tai rauhoittamattoman linnun pesän tai siihen liittyvän rakennelman sekä munien hävittämiseen

POIKKEUSLUPAHAKEMUS riistaeläimen tai rauhoittamattoman linnun pesän tai siihen liittyvän rakennelman sekä munien hävittämiseen Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 600, 601, 610 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro

Lisätiedot

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten

Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten OHJE 13.2.2017 Ohjeet hirvieläinten pyyntilupien hakemista varten Hakemus on tehtävä huolellisesti. Väärien tietojen antaminen voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen, asiavirheen korjaamiseen itse päätöksen

Lisätiedot

HE 105/2012 vp. Esitys tulisi käsitellä yhdessä valtion vuoden 2013 talousarvion kanssa. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1 päivänä tammikuuta 2013.

HE 105/2012 vp. Esitys tulisi käsitellä yhdessä valtion vuoden 2013 talousarvion kanssa. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1 päivänä tammikuuta 2013. HE 105/2012 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan korotettavaksi riistanhoitomaksua

Lisätiedot

Metsästyskysymykset Hossan kansallispuistossa. MMM/LVO/ERÄ Ylitarkastaja Jussi Laanikari Ympäristövaliokunta

Metsästyskysymykset Hossan kansallispuistossa. MMM/LVO/ERÄ Ylitarkastaja Jussi Laanikari Ympäristövaliokunta Metsästyskysymykset Hossan kansallispuistossa MMM/LVO/ERÄ Ylitarkastaja Jussi Laanikari Ympäristövaliokunta 21.3.2017 Nykytila Hossa-Irnin paliskunta on jakautunut 3 kunnan alueelle Poronhoitoalueen pahinta

Lisätiedot

Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt

Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt Metsästysajat Merihanhi ja kanadanhanhi peltoalueella maanomistajan luvalla 10.8. klo 00.00 kauden loppuun. Merihanhi ja kanadanhanhi 20.8 klo 12.00 kauden

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Pallas- Yllästunturin kansallispuistosta annetun lain :n muuttamisesta Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta annettuun lakiin ehdotetaan lisättäväksi säännös, jonka

Lisätiedot

Metsästyksen johtajan koulutus

Metsästyksen johtajan koulutus Metsästyksen johtajan koulutus Metsästyksen johtaja ML 28 hirvieläimen pyyntiluvan saajan on nimettävä metsästyksen johtaja ilmoitus johtajista kirjallisena rhy:lle ennen metsästystä metsästykseen osallistuva

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliiton. strategia 2011 2020 ja metsästyspoliittinen ohjelma

Suomen Metsästäjäliiton. strategia 2011 2020 ja metsästyspoliittinen ohjelma Suomen Metsästäjäliiton strategia 2011 2020 ja metsästyspoliittinen ohjelma SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITTO FINLANDS JÄGARFÖRBUND R.Y. SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON STRATEGIA 2011 2020 s. 3 Visio s. 3 Arvot s. 4 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (VAHINKOPERUSTEINEN POIKKEUSLUPA) - metsästyslain 41 b :n 1 momentin mukaiset ns. vahinkoperusteiset poikkeusluvat

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (VAHINKOPERUSTEINEN POIKKEUSLUPA) - metsästyslain 41 b :n 1 momentin mukaiset ns. vahinkoperusteiset poikkeusluvat Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 300, 345, 370 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti

Lisätiedot

Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön strategia 2012 2020

Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön strategia 2012 2020 Ympäristöministeriölle LAUSUNTO Viitaten lausuntopyyntöön 12.3.2012 (Dnro YM016:00/2007) Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön strategia 2012 2020 Suomen Metsästäjäliitto kiittää

Lisätiedot

Metsästystutkintokoulutus

Metsästystutkintokoulutus Kuva on kopioitu Suomen riistakeskuksen materiaalista (riistaeläin ekologian perusteita) kuvitus Seppo Leinonen Metsästystutkintokoulutus osa 1 - lakiasiat - riistahallinto ja metsästäjäjärjestöt Päivitetty

Lisätiedot

Metsästystutkintokoulutus

Metsästystutkintokoulutus Kuva on kopioitu Suomen riistakeskuksen materiaalista (riistaeläin ekologian perusteita) kuvitus Seppo Leinonen Metsästystutkintokoulutus osa 1 - lakiasiat - riistahallinto ja metsästäjäjärjestöt Päivitetty

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS riistaeläimen tai rauhoittamattoman linnun pesän tai siihen liittyvän rakennelman sekä munien hävittämiseen

POIKKEUSLUPAHAKEMUS riistaeläimen tai rauhoittamattoman linnun pesän tai siihen liittyvän rakennelman sekä munien hävittämiseen Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 600, 601, 610 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja puhelin Sähköposti

Lisätiedot

Hirvieläinlupien sähköinen hakeminen

Hirvieläinlupien sähköinen hakeminen Hirvieläinlupien sähköinen hakeminen Luvanhakija täyttää http://luvat.riista.fi -sivuilla hirvieläinlupahakemuksen Ennen luvanhakua, varmista asiakasnumero, lupa-aluetunnus sekä sähköiset liitteet Hakijan

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 818. Tasavallan presidentin asetus

SISÄLLYS. N:o 818. Tasavallan presidentin asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2001 Julkaistu Helsingissä 2 päivänä lokakuuta 2001 N:o 818 824 SISÄLLYS N:o Sivu 818 Tasavallan presidentin asetus Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä Pohjoiskalotin koulutussäätiöstä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Riistanhoitoyhdistyksen no ja nimi: 372 RUOVESI TOIMINTA-AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on metsästäjäorganisaation paikallistason metsästysviranomainen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA. Sky-hotelli Ounasvaara

ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA. Sky-hotelli Ounasvaara ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 13.5.2003 RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA AIKA Kello 18.00 PAIKKA PAIKALLA Sky-hotelli Ounasvaara Timo Kovala Juha Seurujärvi Pentti Hyvärinen Risto Kuoksa Ari

Lisätiedot

Metsästyksenjohtajien koulutus 2014 Suomen riistakeskus Etelä-Savo

Metsästyksenjohtajien koulutus 2014 Suomen riistakeskus Etelä-Savo Metsästyksenjohtajien koulutus 2014 Suomen riistakeskus Etelä-Savo Sisältö 1. Metsästyksenjohtaja 2. Johtajan tehtävät 3. Ulkomaalaiset 4. Turvallisuus 5. Aseasiat 6. Tie- ja sirpalealueet 7. Verotussuositukset

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4)

TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) HIMANGAN METSÄTYSSEURA Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysalueet : Himangan kunnassa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet

Lisätiedot

Metsästyksenjohtajan perustaidot. Kannanhoitojärjestelmä

Metsästyksenjohtajan perustaidot. Kannanhoitojärjestelmä Metsästyksenjohtajan perustaidot Kannanhoitojärjestelmä Metsästyksenjohtajan perustaidot Kannanhoitojärjestelmä Jani Körhämö, Suomen riistakeskus 2015 2 Esipuhe Metsästyksenjohtajan perustaidot on koulutusmateriaali

Lisätiedot

Metsästysluvan saajan edustajana toimii Jyrki Pitkänen, puh ,

Metsästysluvan saajan edustajana toimii Jyrki Pitkänen, puh , METSÄSTYSSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET: Metsästysluvan saaja Posion yhteismetsä (Y-tunnus 0191909-4) Posiontie 44 97900 Posio puh. 040 1792110 markus.laatikainen@posionyhteismetsa.fi Metsästysluvan saajan edustajana

Lisätiedot

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (VAHINKOPERUSTEINEN POIKKEUSLUPA) - metsästyslain 41 b :n 1 momentin mukaiset ns. vahinkoperusteiset poikkeusluvat

POIKKEUSLUPAHAKEMUS (VAHINKOPERUSTEINEN POIKKEUSLUPA) - metsästyslain 41 b :n 1 momentin mukaiset ns. vahinkoperusteiset poikkeusluvat Hakijan nimi (jos yksityishenkilö, oltava sama kuin yhteyshenkilö) Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 300, 345, 370 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro

Lisätiedot

Metsästäjän lakikirja

Metsästäjän lakikirja Metsästäjän lakikirja Metsästäjän lakikirja Metsästäjäin Keskusjärjestö Layout Juhani Saarinen 38. painos ISBN 978-952-9593-87-3 Kopijyvä Oy, Jyväskylä 2010 Johdanto Metsästyslain uudistuttua 1.8.1993

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Riistanhoitoyhdistyksen no ja nimi: 372 RUOVESI TOIMINTA-AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on metsästäjäorganisaation paikallistason metsästysviranomainen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4)

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysalueet kunnassa/kunnissa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Sihteeri Rahastonhoitaja

Lisätiedot

Suomen karhukannan hoitosuunnitelman päivittäminen. Marko Paasimaa Suomen riistakeskus

Suomen karhukannan hoitosuunnitelman päivittäminen. Marko Paasimaa Suomen riistakeskus Suomen karhukannan hoitosuunnitelman päivittäminen Marko Paasimaa Suomen riistakeskus Juoksutusta Viikolla 47 toimenpidelinjausten esittelyä Suomen Metsästäjäliitossa ja valtakunnallisessa riistaneuvostossa

Lisätiedot

Jousikokeet. Versio Suomen riistakeskus 1

Jousikokeet. Versio Suomen riistakeskus 1 Jousikokeet Versio 7.8.2017 7.8.2017 Suomen riistakeskus 1 Jousikoe Maa- ja metsätalousministeriön asetus ampumakokeesta (2 :n 4 kohta) jousikokeella tarkoitetaan kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran,

Lisätiedot

LUPAHAKEMUS KOIRAKOKEEN PITÄMISEKSI TAI KOIRAN KOULUTTAMISEKSI (metsästyslain 52 :n 1 momentti)

LUPAHAKEMUS KOIRAKOKEEN PITÄMISEKSI TAI KOIRAN KOULUTTAMISEKSI (metsästyslain 52 :n 1 momentti) Hakijan nimi Yhteyshenkilö (jolle päätös lähetetään) Suomen riistakeskuksen merkinnät: 700 Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Rhy nro Pvm / 20 Päätös nro Henkilötunnus ja Sähköposti Koordinaatit: P

Lisätiedot