Vuosikirjat. Lastenkirjainstituutin vuosikirjakartoitusta teki Terhi Lehti keväällä Työn mahdollisti Suomen kirjastosäätiön tuki.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuosikirjat. Lastenkirjainstituutin vuosikirjakartoitusta teki Terhi Lehti keväällä Työn mahdollisti Suomen kirjastosäätiön tuki."

Transkriptio

1 Vuosikirjat Lastenkirjainstituutin vuosikirjakokoelmassa on 45 nimekettä. Vuosikirjoilla on yhteensä 394 osaa ja niteitä on noin 570. Eri vuosikirjoilla osien määrä vaihtelee suuresti. Osalla vuosikirjoista saattaa olla vain yksi osa ja toisilla jopa kymmeniä. Kokoelma kattaa kirjoja lähes sadan vuoden ajalta vanhimpien kirjojen ollessa 1880-luvulta ja uusimpien 1970-luvulta. Kokoelmaan kuuluu myös muutamia lehtiä sekä kirjoja, jotka eivät ole lapsille suunnattuja, vaan ovat muusta perustellusta syystä kokoelmassa. Tällaisia julkaisuja ei esitellä tässä. Lapsille suunnattuja vuosikirjoja julkaistiin vuosittain 1900-luvun alkupuoliskolla. Joitakin sarjoja julkaistiin 1970-luvulle saakka, mutta sen jälkeen julkaisutoiminta hiipui. Vuosikirjoja julkaisivat erityisesti Karisto ja Otava. Myös esimerkiksi Kansanvalistusseura ja WSOY julkaisivat vuosikirjoja. Osa sarjoista jäi hyvin lyhytikäisiksi, kuten esimerkiksi WSOY:n julkaisema Poikain vuosikirja, jota julkaistiin vain ensimmäinen osa vuonna 1915 sekä Otavan julkaisema Kodin kynttilät, joka ilmestyi kuusi kertaa ( ). Osa sarjoista puolestaan ilmestyi jopa vuosikymmeniä, kuten vaikkapa Kansanvalistusseuran julkaisema Lasten joulu ( ) sekä Otavan julkaisemat Poikien oma kirja ja Tyttöjen oma kirja, jotka ilmestyivät 1920-luvulta 1960-luvulle saakka. Vuosikirjojen sisältö vaihtelee asiapitoisista teksteistä satuihin ja runoihin. Varsinkin 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella ilmestyneiden teosten sisältö on hyvin hengellistä ja opettavaista. Tapahtumat Suomessa ja muuallakin maailmassa näkyvät myös lasten vuosikirjoissa. Julkaisuissa käsitellään niin sotia, köyhyyttä, sairauksia, kuolemaa kuin erilaisia kulttuureja ja teknologista kehitystäkin. Lastenkirjainstituutin vuosikirjakartoitusta teki Terhi Lehti keväällä Työn mahdollisti Suomen kirjastosäätiön tuki.

2 Jouluilo: lasten oma joulukirja (Kotikasvatusyhdistys, ) Vilho Reiman (osassa toimittajina myös Mikko Tirranen sekä Eero Haapasalo) toimittama julkaisu, jossa on paitsi kaunokirjallisia kertomuksia ja runoja, myös asiapitoista tekstiä, kuten matkakertomuksia ja elämäkerrallisia muistelmia merkkihenkilöistä. Kuvittajina muun muassa Hilkka Finne ja Alexander Paischeff. Joulupuhteiksi pojille ja tytöille (WSOY, ) Hilja Haahdin toimittamassa julkaisussa on runoja ja kertomuksia sekä asiatietoa muun muassa sähköstä, kalliomaalauksista ja linnuista. Kuvittajina muun muassa Esther Hjelt-Cajanus ja Venny Soldan-Brofeldt.

3 Kimmo-tyttö: 1947: lukemista ja askartelua reippaille tytöille (Lehtiyhtymä, 1946) Vain yhden kerran ilmestynyt Kimmo-tyttö sisältää runoja ja tarinoita sekä askartelu- ja puuhatehtäviä. Samana vuonna ilmestyi myös Kimmo-poika: 1947: lukemista ja askartelua reippaille pojille. Kodin kynttilät (Otava, ) Hilja Haahdin toimittama julkaisu sisältää hengellisiä runoja ja tarinoita, jonkin verran myös asiatekstiä. Kuvittajana muun muassa Eeli Jaatinen.

4 Koululaisen muistikirja (WSOY, ) Yrjö Karilaan toimittama koululaiskalenteri ilmestyi vuosikymmenien ajan. Toimittajan vaihtumisen myötä 1970 alkoi ilmestyä nimellä Uusi koululaisen muistikirja. Kalenterissa on lyhyitä artikkeleita erilaisista aiheista. Koululaisen taskukirja (Karisto, ) Toimittajina Werner Anttila ja Aukusti Simelius. Toimittajana Werner Anttila, Erkki Valkeila ja Jaakko Korjus. Koululaiskalenteri, jossa on myös hyödyllistä tietoa. Lasten joulu (Kansanvalistusseura, ) Elsa Hästeskon (myöhemmin Heporauta) toimittama julkaisu sisälsi runsaasti lausuttaviksi sopivia joulurunoja ja -näytelmiä, ja se olikin suunnattu myös opettajille apuvälineeksi erityisesti joulujuhlien ohjelmanumeroiden suunnitteluun. Monet runoista ja näytelmistä ovat humoristisia, ja eräässä numerossa mainitaankin että Lasten joulussa viljellään rohkeasti lastenhuumoria, jota meillä valitettavan vähän uskalletaan julkaista (Arvo Vainio: Lasten joulun taustoja ja tavoitteita. Lasten joulu 1936). Julkaisua kuvittivat muun muassa Maria Orjala, Helga Sjöstedt ja Kirsti Heporauta. Kannet ovat jouluisia ja usean numeron kansikuva on Martta Wendelinin tekemä.

5 Lasten joulu-ilo (Ristin voitto, ; ) Ensio Lehtosen toimittama julkaisu sisältää uskonnollisia runoja, näytelmiä ja kertomuksia. Julkaisuvuodet ovat epävarmoja. Lasten joulukirja (Karisto, ) Todella pitkään ilmestynyt julkaisu sisältää runoja ja kertomuksia sekä ajanvietetehtäviä. Toimittajana toimi pitkään Väinö Hämeen-Anttila, myöhemmin Erkki Valkeila. Kuvittajina muun muassa Kalle Carlstedt, Hugo Trentzsch, Terho Apponen ja Veikko Lukka.

6 Lasten kuvalehden vuosikirja (Kuva ja sana, ) Lasten kuvalehti julkaisi kaksi Ensio Lehtosen toimittamaa vuosikertaa: Söpö ja kumppanit vuonna 1961 ja Söpön oma kirja vuonna Julkaisut sisältävät näytelmiä, runoja ja sarjakuvia. Lasten oma kirja (Otava, ) Hillari Johannes Viherjuuren nimimerkillä Veli Giovanni toimittama julkaisu sisältää satuja, runoja ja kertomuksia. Kuvittajina useita tunnettuja suomalaisia kuvittajia, muun muassa Alexander Tawitz, Eeli Jaatinen, Asmo Alho, Seppo Launis, Poika Vesanto, Rudolf Koivu ja Maija Karma.

7 Nuorten joulukirja (Edistysseurojen kustannusosakeyhtiö, ; WSOY, ) Nuorille suunnattu julkaisu, jossa kertomuksia ja runoja. Toimittajina toimivat E. J. Ellilä ja Rope Kojonen. Kuvittajana muun muassa Erkki Tanttu. Nuorten kesä (Kansanvalistusseura, ) Nuorille suunnattu julkaisu, jossa runoja, kertomuksia ja asiatekstiä. Toimittajana Elsa Hästesko, kuvittajina muun muassa Onni Muusari, Venny Soldan-Brofeldt ja Aura Jurva.

8 Nuorten kirja (Otava, ) Kahdesti ilmestynyt julkaisu sisältää satuja, kertomuksia ja elämäkerrallisia artikkeleita tunnetuista henkilöistä, esimerkiksi Rudolf Koivusta. Kuvittajina muun muassa Rudolf Koivu, Asmo Alho ja Rolf Sandqvist. Nuorten liitto: Suomen nuorison liiton vuosikirja (WSOY, ) Nuorille suunnattu julkaisu, jossa runoja, kertomuksia ja asiatekstiä.

9 Nuorten vuosikirja (Otava, ) Nuorille suunnattu julkaisu, jossa on artikkeleita muun muassa nuorten pukeutumisesta, käytöstavoista ja harrastuksista. Toimittajina Terttu Kiuru-Lehtonen ja Reijo Ahtokari. Perheen kirjasto (Suomen kirkon sisälähetysseura, ) Julkaisu sisältää uskonnollisia kertomuksia.

10 Pieni joululipas: runosatuja lapsille (Otava, ) Nimensä mukaisesti runoja sisältävä julkaisu. Kirjoittajana Arvid Lydecken. Kuvituksena muun muassa Emil Cedercreutzin varjokuvia. Jouluisista kansikuvista moni on Eila Koskinen-Krusbergin tekemä. Poikain vuosikirja (WSOY, 1915) Vain yhden kerran ilmestynyt nuorille pojille suunnattu julkaisu sisältää muun muassa seikkailukertomuksia. Toimittajana Martti Raitio.

11 Poikien kirja (Suomen Kirja, ) Reino Korhosen toimittama pojille suunnattu julkaisu sisältää kertomuksia ja asiatekstiä. Poikien kirja: Suomen pojille iloksi ja hyödyksi (Suomalainen kustannus-osakeyhtiö Kansa, 1911) Vain yhden kerran ilmestynyt pojille suunnattu julkaisu sisältää kertomuksia ja näytelmiä.

12 Poikien oma kirja (Otava, ) Pojille suunnattu julkaisu sisältää kertomuksia, näytelmiä ja asiatekstiä. Toimittajana toimi alkuun Hillari Johannes Viherjuuri, myöhemmin Irmeli Viherjuuri. Satukontti (Otava, ) Alkuun Helmi Krohnin, myöhemmin Salme Setälän toimittama julkaisu sisältää satuja. Kuvittajina muun muassa Helmiriitta Setälä (myöhemmin Honkanen) ja Martta Wendelin.

13 Satumaailma (Karisto, ) Väinö Hämeen-Anttilan, myöhemmin Erkki Valkeilan toimittama satukokoelma. Kuvituksena isoja koko sivun värikuvia. Kuvittajana muun muassa Hugo Trentzsch. Satuprinsessa: tarulipas pienille tytöille (Karisto, ) Tytöille suunnattuja satuja. Toimittajana toimi alkuun Väinö Hämeen-Anttila, myöhemmin Erkki Valkeila.

14 Satuprinssi: tarulipas pienille pojille (Karisto, ) Pojille suunnattuja satuja. Toimittajana toimi alkuun Väinö Hämeen-Anttila, myöhemmin Erkki Valkeila. Satuprinssi ja prinsessa (Karisto, ) Kaksi viimeistä vuosikertaa julkaisuista Satuprinsessa: tarulipas pienille tytöille ja Satuprinssi: tarulipas pienille pojille ilmestyivät yhdessä.

15 Toukokuun toinen sunnuntai (Väestöliitto, , ) Väestöliiton kerran vuodessa keväällä julkaisema lehtinen sisältää ohjelmanumeroita koulujen äitienpäiväjuhlan suunnitteluun. Tyttöjen joulukirja 1 ja Tyttöjen kirja II (Karisto, ) Helmi Krohnin toimittama julkaisu sisältää enimmäkseen satuja, kertomuksia ja runoja. Kirjoja kuvittivat muun muassa Hilkka Finne, Rudolf Koivu ja Elsi Borg.

16 Tyttöjen joulukirja ja Tyttöjen kirja (Suomen Kirja, ) Ritva Ristolaisen toimittama julkaisu sisältää runoja, kertomuksia ja asiatekstiä, esimerkiksi elämäkerrallisia artikkeleita tunnetuista henkilöistä. Kirjoja kuvittivat Maija Karma ja Rita Rapp. Tyttöjen kirja: Suomen tytöille iloksi ja hyödyksi (Suomalainen kustannus-osakeyhtiö Kansa, 1911) Vain yhden kerran ilmestynyt julkaisu sisältää enimmäkseen asiatekstiä, mutta myös runoja ja kertomuksia.

17 Tyttöjen oma kirja (Otava, ) Pitkään ilmestynyt tytöille suunnattu julkaisu sisältää kertomuksia, näytelmiä ja runoja sekä asiatekstiä. Uusi koululaisen muistikirja (WSOY, ) Kauko Saarentauksen toimittama koululaiskalenteri. Ilmestyi Yrjö Karilaan toimittamana nimellä Koululaisen muistikirja.

18 Yllätyslukemisto (Ilmarinen, ) Nuorille suunnattu julkaisu sisältää jännitys- ja seikkailukertomuksia.

TAIDE TÄHDET. Kansikuvia Martasta Marilyniin. Kari Elkelä, FT Sahalahden museomakasiini 7.7.2015

TAIDE TÄHDET. Kansikuvia Martasta Marilyniin. Kari Elkelä, FT Sahalahden museomakasiini 7.7.2015 TAIDE TÄHDET ja Kansikuvia Martasta Marilyniin Kari Elkelä, FT Sahalahden museomakasiini 7.7.2015 TAIDE JA TÄHDET AIKAKAUSLEHTIEN KANSITAIDE 1920-70-LUVUILLA 1. Lukemista kaikille 2. Kotiliesi 3. Isot

Lisätiedot

Veikon toimituskunnat 1935-1975

Veikon toimituskunnat 1935-1975 Veikon toimituskunnat 1935-1975 1935-1936 Esko R. Joki Opettajamatrikkeli Veikko Itkonen 3330 Harri Wendelin 3319 Erkki Kario 3530 Eino Salmi 3283 Ola Österholm 3557 Kauko Pennanen 3347 Ukko Saraste 3473

Lisätiedot

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Lastenkirjainstituutti Tampere Lastenkirjainstituutti Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere Puhelin: (03) 3141 8400, faksi (03) 3141 8440 Sähköposti: info@lastenkirjainstituutti.fi

Lisätiedot

Lastenkirjainstituutti vuotta sitten

Lastenkirjainstituutti vuotta sitten 100 vuotta sitten Valikoima Suomen itsenäistymisen vuonna 1917 julkaistuja lastenkirjoja Lastenkirjainstituutin kokoelmista Näyttely on esillä Lastenkirjainstituutissa 21.8. 8.12.2017 100 vuotta sitten

Lisätiedot

Taikinan kylän asukkaat

Taikinan kylän asukkaat Taikinan kylän asukkaat 197 Turtiainen Eino ja Liisa (kanttiini) 198 Turtiainen Mikko ja Väinö (veljekset, poikamiehiä) 199 (Vanha tupa) Turtiainen Salomon (Sakkeus) ja Ulla, Juho, Anton, Onni, jatoivo

Lisätiedot

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Lastenkirjainstituutti Tampere 2011 Kannen kuva: Haavio, Martti: Kotiaapinen. Laatineet Martti Haavio, Aili Konttinen, Ohto Oksala. Kuvittanut Erkki Koponen.

Lisätiedot

Kunto-Pirkkojen ennätykset hyväksytään kalenterivuosi-ikäsääntöä noudattaen! KUNTO-PIRKKOJEN YLEISURHEILUENNÄTYKSET

Kunto-Pirkkojen ennätykset hyväksytään kalenterivuosi-ikäsääntöä noudattaen! KUNTO-PIRKKOJEN YLEISURHEILUENNÄTYKSET Kunto-Pirkkojen ennätykset hyväksytään kalenterivuosi-ikäsääntöä noudattaen! KUNTO-PIRKKOJEN YLEISURHEILUENNÄTYKSET Päivitetty: 25.11.2012 Pentti Nieminen Lisäykset ja korjaukset puh. 050-3485607, peetun@luukku.com

Lisätiedot

Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi- Sihteeri Jäsenasiat jäsenet lukumäärä kunta

Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi- Sihteeri Jäsenasiat jäsenet lukumäärä kunta Altian Rajamäen Seniorit 28.9.2007 alk ent. Alkon Rajamäen Eläkeläiset/Historiatiedot keränneet Hilkka Rajala/Pentti Lehtovaara 1 Puheenjohtaja/ Rahastonhoitaja/ Muut johtokunnan Jäsenten/vap.jäs. Kahvitoimi-

Lisätiedot

Kirjeen takana Reino Rinteen kaksi muistilappua Väinö Katajasta. h 3 07.05.1946 Reino Rinteen kirje Kustannusosakeyhtiö Arvi A. Karistolle.

Kirjeen takana Reino Rinteen kaksi muistilappua Väinö Katajasta. h 3 07.05.1946 Reino Rinteen kirje Kustannusosakeyhtiö Arvi A. Karistolle. 1 KANSIO H KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ ARVI A. KARISTON KIRJEET REINO RINTEELLE h 1 19.04.1946 Reino Rinteen kirje Kustannusosakeyhtiö Arvi A. Karistolle. h 2 20.04.1946 Kustannusosakeyhtiö Arvi A. Karisto / Arvi

Lisätiedot

EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA

EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA EKL MIKKELIN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKISAT OTAVASSA 5.3.2019 NAISET Y 80 1. HALINEN HANNA OTAVAN SEUDUN ELÄKKEENS 0,198 2. LAUTANEN TAIMI JOROISTEN ELÄKKEENSAAJAT 0,152 3. VENÄLÄINEN EEDIT HAUKIVUOREN ELÄKKEENSAAJAT

Lisätiedot

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00 H6 (Lähti: 6 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 6. Sorsa Aleksi Pihkan 23.2 2. Hakuli Tommi KeU 24.02 +50 3. Pietiläinen Aleksi Pihkan 26.54 +3.42 4. Koikkalainen Severi Pihkan 2.46 +4.34 5. Koivisto Antton KeU

Lisätiedot

Piirin rannaltaonginta 2015

Piirin rannaltaonginta 2015 Piirin rannaltaonginta 2015 30.6.2015 30.6. 2015 Saimaan kanava Naiset yli 80 1 Huuskonen, Martta 153 gr Ruokolahden Eläkkeensaajat 2 Rui, Helka 7 gr Lauritsalan Eläkkeensaajat Naiset yli 70 v. 1 Peltola,

Lisätiedot

EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015

EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015 1 EKL Kymenpiirin rannaltaonginta 30.6.2015 Saimaan kanava Naiset yli 80 1 Huuskonen, Martta 153 gr Ruokolahden Eläkkeensaajat 2 Rui, Helka 7 gr Lauritsalan Eläkkeensaajat Naiset yli 70 v. 1 Peltola, Kaarina

Lisätiedot

edellisestä kuukaudesta

edellisestä kuukaudesta Päivitetty 31.10.2008 A-osake Muutos edellisestä kuukaudesta B-osake Muutos edellisestä kuukaudesta B-uudet Muutos edellisestä kuukaudesta Osakkeiden määrä Osuus Osuus äänistä 1 Koskenkorva Matti Olavi

Lisätiedot

Professori Itikaisen perillisiä

Professori Itikaisen perillisiä Professori Itikaisen perillisiä Varhaisimpia säilyneitä suomalaisia sarjakuvia lienevät kalliomaalaukset, joissa on toisinaan sarjakuvallisia piirteitä. Sanoma- ja aikakauslehdistössä suomalaista sarjakuvaa

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni Nuorten laulukirja III, op. 134B Lauluäänet ja piano Sävelletty 1928 tai aikaisemmin Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1928 Lisäjulkaisut Valistus, Helsinki 1928 (yksiääninen painos, ilman opusnumeroa) Nuorten

Lisätiedot

Puutiojärvi 16.1.2014

Puutiojärvi 16.1.2014 Puutiojärvi 16.1.2014 TAULU 1 I Lars Laakkonen, Drg. Torp., s. 1798, k. 17.4.1838 Kuopio Ryönä. Puoliso: 29.7.1827 Riistavesi Hedvig Hämäläinen, s. 1802. Brita Caisa Laakkonen, s. 20.3.1824 Kuopio Ristavesi.

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011 sijoitus Miehet Tulos Tulos Tulos Tulos Tulos osakisat tulos g osakilpailun sijoitus 1. Heikki Matikainen PKUK 9 2900 8 1710 4 325 2,5 565 9 3014 32,5 8514 30 1. 2. Juuso Piiroinen PKUK 7 2820 10 2262

Lisätiedot

Alkon Eläkeläiset ry: hallitukset (1964-1997)

Alkon Eläkeläiset ry: hallitukset (1964-1997) Alkon Eläkeläiset ry: hallitukset (1964-1997) 1988 Puheenjohtaja Aune Nurhonen Varapuheenjohtaja Hugo Jäppinen Rahastonhoitaja Karin Korvenranta Eila Pöri Toivo Sivunen Onni Koivu Espoo Mikko Vako Aulikki

Lisätiedot

A ja O : aapinen / Anneli Pikkanen, Matti Louhi, Vuokko Niskanen, Merja Totro Kokeilup., Porvoo; Helsinki : WSOY, 1975. - 128 s. : kuv.

A ja O : aapinen / Anneli Pikkanen, Matti Louhi, Vuokko Niskanen, Merja Totro Kokeilup., Porvoo; Helsinki : WSOY, 1975. - 128 s. : kuv. Lastenkirjainstituutti AAPISKOKOELMA Koulujen ja kotien käyttöön tarkoitetut aapiset A ja O : aapinen / Anneli Pikkanen, Matti Louhi, Vuokko Niskanen, Merja Totro Kokeilup., Porvoo; Helsinki : WSOY, 1975.

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011

TULOSPALVELU. Lions SM-pilkki 27.3.2011 TULOSPALVELU Lions SM-pilkki 27.3.2011 Järjestäjä: LC Parikkala/Siikalahti. Paikka: Parikkala Simpelejärvi Kilpailijoita yhteensä: 143 Kilpailukala: Ahven Yhteiskalamäärä: 95.8 kg Sarjat: M60 (Miehet alle

Lisätiedot

Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita

Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita Kahdentoista1800- ja 1900-luvun taitteessa eläneen ja vaikuttaneen suomalaisen naistaiteilijan ja heidän tuotantonsa esittelyä Helmi Biese 9.8.1867 18.10.1933

Lisätiedot

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari

Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari Tulokset 27.9 2009 Yleinen Rapasaari 1 Arja Villanen 2329 g 2 Seija Mäkirinta 2082 g 3 Aili Jäppinen 1500 g 4 Ritva Turkki 1489 g 5 Lahja Salmi 1005 g 6 Varpu Korhonen 737 g 7 Martta Huuskonen 682 g 1

Lisätiedot

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V Tulokset / El Pilkit Kuusamo 08.04.2016 N Alle 70 V 1. Heiskanen Aila Pohj Pohjanmaa 4164 G 2. Nuora Maila Pohj Pohjanmaa 4060 G 3. Aalto Eila Pirkanmaa 3608 G 4. Kurvinen Vuokko Pohj Pohjanmaa 3214 G

Lisätiedot

KOULU JA MENNEISYYS VIII SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA TUR.KU 1950 KIR.JAPAINO OR.AFIA OY

KOULU JA MENNEISYYS VIII SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA TUR.KU 1950 KIR.JAPAINO OR.AFIA OY VITITIT KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA 1949-1950 VIII TUR.KU 1950 KIR.JAPAINO OR.AFIA OY Tähän vuosikirjaan saaduista tutkielrnista Suomen Kouluhistoriallinen Seura Jausuu

Lisätiedot

KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA H E L S IN K

KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA H E L S IN K KOULUJA MENNEISYYS x KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULUHISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIRJA 1956-1957 x H E L S IN K 1 19 5 7 Vuosikirjaan Koulu ja menneisyys X saaduista kirjoituksista esittää Suomen Kouluhistoriallinen

Lisätiedot

Kustaa ja Ulriika Tuomolan suvun kolmen polven 170 vuotta 1840-2010

Kustaa ja Ulriika Tuomolan suvun kolmen polven 170 vuotta 1840-2010 Kustaa ja Ulriika Tuomolan suvun kolmen polven 170 vuotta 1840-2010 Vuosi 1840 Venäjän keisarina ja Suomen Suuriruhtinaana on Nikolai I Kantaäitimme Ulriika syntyi Liedossa Vuosi 1842 Kantaisämme Kustaa

Lisätiedot

LAPIN MESTARUUSPILKKI 2015

LAPIN MESTARUUSPILKKI 2015 LAPIN MESTARUUSPILKKI 2015 Miehet Yleinen: 1. 55 Jouni Kokkonen Merilapin urheilukalastajat 3361 2. 51 Mika Jaako Merilapin urheilukalastajat 2935 3. 76 Mika Nampajärvi Koillisen kilpakalastajat 2914 4.

Lisätiedot

Historialliset johtokunnat

Historialliset johtokunnat r.y. Sivu 1 (14) 1902-1903 Historialliset johtokunnat 1897 Väliaikainen toimikunta (valittu 10.10.97) Santeri Ingman (Ivalo) 3+ 8 v. Alpo Noponen J.H. Erkko Matti Kurikka rahastonhoitaja 1898-1899 Santeri

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

1 ( 7 ) Lista 2015-02-04. TJ Pohjoinen Suomi

1 ( 7 ) Lista 2015-02-04. TJ Pohjoinen Suomi 1 ( 7 ) 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) K1 Ala-antti Maria-liisa Ala-antti Seppo Juhani K2 Tarkkonen Aune Matilda Karttunen Mauno Olavi Karttunen Pentti Samuli Käki Elli Heleena Hankonen

Lisätiedot

Miesten Mestaruussarja (24 pelaajaa)

Miesten Mestaruussarja (24 pelaajaa) Miesten Mestaruussarja (24 pelaajaa) 06.05.2006 (HK) 1 Peiponen Marko Nurmeksen Ks 78 5 11 7 15 20 13 20 2 Tanninen Jukka n Kyykkä 73 13 9 13 7 13 5 10 15 12 3 Juvonen Jyrki n Kyykkä 67 15 11 11 0 9 12

Lisätiedot

Historialliset johtokunnat

Historialliset johtokunnat r.y. Sivu 1 (14) 1902-1903 Historialliset johtokunnat 1897 Väliaikainen toimikunta (valittu 10.10.97) Santeri Ingman (Ivalo) 3+ 8 v. Alpo Noponen J.H. Erkko Matti Kurikka rahastonhoitaja 1898-1899 Santeri

Lisätiedot

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 8.3.2015

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 8.3.2015 Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 8.3.2015 päivitetty 8.3.2015 klo 23.30 MM 1. Lehtonen Seppo JST 39 44 43 42 38 206 2. Mäkinen Mauno VaaTi 44 39 45 40 36 204 3. Ylönen Niilo JST 40 35 45 43 39

Lisätiedot

KANSIO G KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVAN KIRJEET REINO RINTEELLE

KANSIO G KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVAN KIRJEET REINO RINTEELLE 1 KANSIO G KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVAN KIRJEET REINO RINTEELLE g 1 10.04.1945 Reino Rinteen kirje Kustannusosakeyhtiö Otavalle Helsinkiin. Asia: Onko "Tunturit hymyilevät" -romaanin käsikirjoitus tarkastettu?

Lisätiedot

KULTTUURITYÖN KESKUS. hallitukset ja toimihenkilöt 1955-56

KULTTUURITYÖN KESKUS. hallitukset ja toimihenkilöt 1955-56 KULTTUURITYÖN KESKUS hallitukset ja toimihenkilöt 1955-56 puheenjohtaja Toivo Kujala sihteeri Risto Hölttä varapuheenjohtajayrjö Sivonen varasihteeri Johan W.Slup taloudenhoitaja Aug.Niemistö muut jäsenet

Lisätiedot

MM MA

MM MA Kansallinen 25 tikkaa Heinola 14.11.2015 Järj. Heinolan Tikka-kerho MM päivitetty 15.11.2015 klo 18.50 1. Lehtonen Seppo JST 42 44 44 43 43 216 2..2. Miettinen Martti LamTi 45 43 35 41 44 208 3. Tammi

Lisätiedot

Valio Play -suunnistus, , Hämeenkyrö

Valio Play -suunnistus, , Hämeenkyrö Valio Play -suunnistus, 19.8.2018, Hämeenkyrö H15+ (4,2 km) 1 11.00 95753 180275 Eino Lehtiniemi Rasti-Nokia H14 (3,6 km) 5 11.29 99200 203083 Joonas Äärilä Rasti-Nokia H13 (3,6 km) 11 11.32 37705 220694

Lisätiedot

Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET

Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET Rantaonginta Savonlinna 1.8.2017 Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET 1 1,746 ANDERSIN ANNI 0,898 TYNKKYNEN KAIJA 0,432 VAJANTO AILA 0,416 2 MIKKELIN 1,586 MESIÄINEN SATU 0,888 AHONEN PIRKKO 0,216 HÄKKINEN

Lisätiedot

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola TULOS. MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta

EL:n PILKKIMESTARUUSKILPAILUT Anttola TULOS. MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta 1 MIEHET ALLE 70 VUOTTA 30 Parasta 1 1948 Heiskanen Veijo Pohjois-Pohjanmaan piiri alle 70 2 1881 Lindberg Kari Keski-Suomen piiri alle 70 3 1786 Neuvonen Mikko Etelä-Savon piiri alle 70 4 1374 Myyry Pertti

Lisätiedot

KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULU HISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIR] A 1951-1955 HELSINKI1955

KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULU HISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIR] A 1951-1955 HELSINKI1955 KOULUJA MENNEISYYS IX KOULU JA MENNEISYYS SUOMEN KOULU HISTORIALLISEN SEURAN VUOSIKIR] A 1951-1955 IX HELSINKI1955 Vuosikirjaan Koulu ja menneisyys IX saaduista kirjoituksista esittää Suomen Kouluhistoriallinen

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Tomi Mustonen H V-S 3. Yrjö Munukka H Hel 4. Antti Leinonen H Kai 5. Jussi

Lisätiedot

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto

TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TULOKSET SM-PILKKI 2009 28.2.2009 Voionmaan opisto TKEK = Työväen Kala- ja Eräkerho Kirkkonummi = Kirkkonummen Kala- ja Metsämiehet H-linna = Hämeenlinnan Kala ja Erä ry TEM = Tesoman Erämiehet ry TULOKSET

Lisätiedot

PM- tulokset Settijärvellä

PM- tulokset Settijärvellä PM- tulokset Settijärvellä 1.6.2008 Nuoret 12 v. 1. Eetu Finnilä 4344 gr HaVaKa 2. Joni Möttönen 1143 gr OuLo 3. Lari Honkanen 333 gr Iin Km 4. Mikko Kylmäaho 252 gr PyVaKa 5. Henna Karsikas 191 gr HaVaKa

Lisätiedot

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus.

Kirjakori Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 Vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjoja esittelevään näyttelyyn liittyvä tilastokatsaus. Kirjakori 2017 -näyttely Lastenkirjainstituutissa Tampereella 5.4.-18.5.2018 Lastenkirjainstituutti

Lisätiedot

NUORI SUOMI -JOULUALBUMI Arkistoluettelo

NUORI SUOMI -JOULUALBUMI Arkistoluettelo NUORI SUOMI -JOULULBUMI rkistoluettelo SISÄLLYSLUETTELO 1 NUORI SUOMI - JOULULBUMIIN LIITTYVÄ RKISTO rkistonmuodostaja Nuori Suomi - kirjallistaiteellinen joulualbumi oli Nuoren Suomen ryhmän eli nuorsuomalaisten

Lisätiedot

Sivu 1 / 8. Jälkipolviraportti: Juho Henrik Erkinpoika Salmela. 1. Juho Henrik Erkinpoika Salmela (#143) s. 15 Tammikuuta k.

Sivu 1 / 8. Jälkipolviraportti: Juho Henrik Erkinpoika Salmela. 1. Juho Henrik Erkinpoika Salmela (#143) s. 15 Tammikuuta k. Sivu 1 / 8 1. (#143) s. 15 Tammikuuta 1795 - k. 25 Lokakuuta 1860 vih.anna Juhontytär Salmela (#23) s. 20 Kesäkuuta 1797 - k. 1 Lokakuuta 1815 vih.priita Kaisa Juhontytär Salmela [Haapala] (#43) s. 1797

Lisätiedot

TV-Kisa 2/Katsastus. Yksilökilpailut. Kävely, alle 65. Alavus,

TV-Kisa 2/Katsastus. Yksilökilpailut. Kävely, alle 65. Alavus, TV-Kisa 2/Katsastus Alavus, 28.06.2019 Yksilökilpailut Kävely, alle 65 Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota pistein -2p/1m, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Takanen Tapio 124

Lisätiedot

Alkon Eläkkeensaajain Yhdistys ry:n perustava kokous Helsingissä

Alkon Eläkkeensaajain Yhdistys ry:n perustava kokous Helsingissä Rajamäen alaosaston johtokunnat 1960 2016 Alkon Eläkkeensaajain Yhdistys ry:n perustava kokous Helsingissä 27.5.1960 Vilho Meriluoto Arvo Soini varalle: Einari Pilvi Vilho Lietokari 1961 1962 1963 Einari

Lisätiedot

EKL:n KYMEN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUT

EKL:n KYMEN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUT EKL:n KYMEN PIIRIN PILKKIMESTARUUSKILPAILUT 12.3.2014 IITIN URAJÄRVELLÄ TULOKSET: NAISET ALLE 70V: 1. Lämsä Lilja Iitin Eläkkeensaajat 1714g 2. Pölönen Terttu Haminanseudun Oloneuvokset 1668g 3. Huhtiniemi

Lisätiedot

Aloittelijat Visuvesi Final 0. Aloittelijat Haveri. HEAT1 SEEDED: 11 pen. time. Kultaharkko HEAT1 SEEDED: 9 pen. time

Aloittelijat Visuvesi Final 0. Aloittelijat Haveri. HEAT1 SEEDED: 11 pen. time. Kultaharkko HEAT1 SEEDED: 9 pen. time Aloittelijat Visuvesi HEAT1 SEEDED: 11 pen. time 1 Tapio Teuho-Markkola 04:38,2 10 03:00,00 07:38,2 2 Helvi Mäkilaurila 05:51,1 9 06:00,00 11:51,1 3 Saija Leppäsalko 05:51,1 9 06:00,00 11:51,1 4 Roope

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu)

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu) Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten 1. asetettaviin äänestysalueiden vaalilautakuntiin viisi varajäsentä 2. asettaa kaksi vaalitoimikuntaa ja niihin nimetään kolme

Lisätiedot

Kansalliset tikkakisat Humppila

Kansalliset tikkakisat Humppila Kansalliset tikkakisat Humppila 25.10.2015 25 tikkaa päivitetty 25.10.2015 klo 19.40 MM 1. Mäkinen Mauno VaaTi 41 42 41 44 37 205 2. Tammi Aimo TurTi 35 40 38 44 46 203 3. Varsaluoma Kosti ITK 39 40 39

Lisätiedot

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 21.5.2017 päivitetty 21.5.2017 klo 22.15 MM 1. Lehtonen Seppo JST 45 36 41 44 44 210 2. Immonen Hannu KuTi 40 38 42 46 43 209 3. Fischer Jussi ATi 43 39 40 41

Lisätiedot

Opettaja yhteiskunnallisena ja kulttuurivaikuttajana

Opettaja yhteiskunnallisena ja kulttuurivaikuttajana Opettaja yhteiskunnallisena ja kulttuurivaikuttajana 1 2 3 SUOMEN KASVATUKSEN JA KOULUTUKSEN HISTORIAN SEURAN VUOSIKIRJA 2012 Opettaja yhteiskunnallisena ja kulttuurivaikuttajana KOULU JA MENNEISYYS L

Lisätiedot

Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä

Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä 1 2 3 SUOMEN KASVATUKSEN JA KOULUTUKSEN HISTORIAN SEURAN VUOSIKIRJA 2014 Oppikirjat oman aikansa ilmentyminä KOULU JA MENNEISYYS LII 4 ISBN 978-952-67639-4-1 (pdf) ISSN

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet 4.9.2018 Summa / Nro Nimi Yhteensä Mantila Jyrki 37 Kortet Hannu 31 Leinonen Asko 24 Sepponen Pekka 21 Sinisalo Tauno 21 Saarenheimo Kauko 19 Virta Asko 19

Lisätiedot

Kansalliset 25 ja 125 tikkakilpailut Hämeenlinna, Lammi

Kansalliset 25 ja 125 tikkakilpailut Hämeenlinna, Lammi Kansalliset 25 ja 125 tikkakilpailut Hämeenlinna, Lammi 17.2.2019 päivitetty 17.9.2019 klo 19.40 25 tikkaa MM 1. Järvinen Tarmo JST 39 46 40 39 44 208 2. Lehtonen Seppo JST 39 41 42 42 43 207 3. Tammi

Lisätiedot

Maija Karma VATTUMATO

Maija Karma VATTUMATO Maija Karma VATTUMATO Maija Karma 1914 1999 Maija Karma syntyi ja vietti lapsuutensa Mikkelissä. Hänen isänsä työskenteli lennätinteknikkona, ja äiti oli työskennellyt rautateillä ennen kuin jäi kotiäidiksi.

Lisätiedot

NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo

NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo SISÄLLYSLUETTELO A Kirjeenvaihto Aa Severi Nuormaahan liittyvä kirjeenvaihto 1 Ab Sirkka Ruotsalaisen kirjeenvaihto 2 Ac Jouko Ruotsalaisen kirjeenvaihto 3 Ad

Lisätiedot

Tulokset Pien Lamposaari

Tulokset Pien Lamposaari Tulokset 9.5.2012 Pien Lamposaari 1 Pirjo Huopainen 8205 2 Seija Mäkirinta 7446 3 Terttu Huhtiniemi 6753 4 Arja Villanen 6211 5 Mirja Huotilainen 5096 6 Varpu Korhonen 5087 7 Maritta Pulli 4894 8 Laila

Lisätiedot

TSA:N SEURAENNÄTYKSET

TSA:N SEURAENNÄTYKSET TSA:N SEURAENNÄTYKSET KIVÄÄRILAJIT (laji, sarja, ampuja, ennätys, vuosi) Vapaakivääri 300 m. 3x40 ls Y Heikki Ranne 1154 (2000) 60 ls makuu Y Heikki Ranne 596 (1989) joukkue Y (Kärppälä, Ranne, Sjöberg)

Lisätiedot

Liigaohjelma KEVÄT 2019

Liigaohjelma KEVÄT 2019 Liigaohjelma KEVÄT 2019 Pelit alkavat keskiviikkoisin klo 9.30 1. kierros 9.01. 2. kierros 16.01. 3. kierros 23.01. radat Luoto - Tärkki 1/2 Wiik - Kottonen K. 1/2 Airo - Björkengren Suomalainen - Heinonen

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Ltn, Tomi Mustonen H V-S 3. Vänr, Yrjö Munukka H Hel 4. Ylil, Antti Leinonen

Lisätiedot

Gumeruksen koulun urheilukilpailujen tulokset

Gumeruksen koulun urheilukilpailujen tulokset Gumeruksen koulun urheilukilpailujen tulokset Esikoulu tytöt 60 m Esikoulu tytöt pallonheitto 1. Mehtätalo Carola 13.15 1. Mehtätalo Carola 10,16 2. Lehto Meeri 13.51 2. Toppila Hanna 9,95 3. Toppila Alma

Lisätiedot

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 12.3.2017 päivitetty 12.3.2017 klo 22.30 MM 1. Järvinen Tarmo JST 39 39 40 44 45 207 2. Jäntti Reijo SST 42 42 40 43 36 203 4*10 3. Lampinen Juha TurTi 40 42

Lisätiedot

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA EKL:n ulkoboccian henkilökohtaisista mestaruuksista kilpaili ennätysmäärä osallistujia 5.-6.8.2012 Virtain urheilukeskuksessa, kun 27 naista ja 42 miestä

Lisätiedot

päivitetty klo 8.50

päivitetty klo 8.50 Kansallinen 25 ja 125 tikkaa Hämeenlinna/Lammi Järjestäjä Lammin Tikka 18.2.2018 päivitetty 19.2.2018 klo 8.50 25 tikkaa MM 1. Tammi Aimo TurTi 45 43 45 39 39 211 2. Jäntti Reijo SST 46 37 40 42 43 208

Lisätiedot

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan Lastenkirjainstituutti Tampere 2018 Kannen kuva: Haavio, Martti: Kotiaapinen. Laatineet Martti Haavio, Aili Konttinen, Ohto Oksala. Kuvittanut Erkki Koponen.

Lisätiedot

Kultaperinne ry. sarja: Aloittelijat Saariselkä erä: Kultaperinne ry. sarja: Cup Saariselkä erä: Loppukilpailu

Kultaperinne ry. sarja: Aloittelijat Saariselkä erä: Kultaperinne ry. sarja: Cup Saariselkä erä: Loppukilpailu Kultaperinne ry. sarja: Aloittelijat hippuja 7 1 Carita Koski 2,09 7-21 -18,91 2 Saija Leppäsalko 3,22 7-21 -17,78 3 Tomi Koskinen 3,45 7-21 -17,55 4 Pirkko Pylkki 5,57 7-21 -15,43 5 Mikael Luukkanen 3,59

Lisätiedot

MA-luokat 102 srj. B-luokka 102 srj

MA-luokat 102 srj. B-luokka 102 srj Tampereen Keilailuliitto Ry Kaupin Keilahalli Kausikilpailuraportti (Viikkokilpailut) Tulokset ajalta 05.01.2015-24.05.2015 (vähintään 102 sarjaa heittäneet) MA-luokat 102 srj 1. Jussila Perttu TKK Tampere

Lisätiedot

Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat

Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat EDUSKUNTA RIKSDAGEN Muut toimielimet ja toimijat, puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat 1991 2014 Valtiontilintarkastajat t ja varapuheenjohtajat valtiopäivittäin 1991 1991 Mattila, Kalevi /kesk 1992 Mattila,

Lisätiedot

Kuva: Sini Lievonen. Marjatta Kurenniemi 100 vuotta syntymästä. Näyttely lastenkirjainstituutissa

Kuva: Sini Lievonen. Marjatta Kurenniemi 100 vuotta syntymästä. Näyttely lastenkirjainstituutissa Kuva: Sini Lievonen Marjatta Kurenniemi 100 vuotta syntymästä Näyttely lastenkirjainstituutissa 22.10.2018 31.1.3019 Kuva: Järvenpään yhteiskoulun ja lukion seniorit RY Marjatta Kurenniemi s. 7.5.1918

Lisätiedot

uneen LUETTELO KIRJALLISUUTTA TOIMITTAMAA NAISASIALIITTO SUOMESSA SUOMEN NAISTEN SUOMENKIELISTÄ

uneen LUETTELO KIRJALLISUUTTA TOIMITTAMAA NAISASIALIITTO SUOMESSA SUOMEN NAISTEN SUOMENKIELISTÄ uneen NAISASIALIITTO SUOMESSA LUETTELO SUOMEN NAISTEN TOIMITTAMAA SUOMENKIELISTÄ KIRJALLISUUTTA TOIMITETTU NAISTEN NÄYTTELYYN KÖÖPENHAMINASSA KESÄLLÄ 1895 HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLIS. SEURAN KIRJAPAINOSSA,

Lisätiedot

päivitetty klo 20.30

päivitetty klo 20.30 Kansalliset 25 ja 125-tikkaa kilpailut Vääksyn liikuntahallilla 29.03.2015 Järjestäjä: Asikkalan Tikka päivitetty 1.4.2015 klo 20.30 25-Tikkaa Tulokset MM 1. Järvinen Tarmo JST 37 44 40 42 44 207 2. Tammi

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

päivitetty klo 10

päivitetty klo 10 HYVINKÄÄN TIKAN KANSALLISET 25+125 TIKKAA 23.04.2016 25Tikkaa päivitetty 27.4.2016 klo 10 MM 1 Leskinen Veikko VaaTi 45 45 45 40 39 214 2 Järvinen Tarmo JST 41 44 40 38 44 207 3 Rantanen Asko MU 42 42

Lisätiedot

Avoimet Lappeenrannan satama

Avoimet Lappeenrannan satama Avoimet Lappeenrannan satama 20.9.2008 NAISET 1 Arja Villanen 3450 gr 2 Terttu Huhtiniemi 1880 gr 3 Seija Mäkirinta 1690 gr 4 Mirja Huotilainen 1555 gr 5 Martta Huuskonen 1170 gr 6 Varpu Korhonen 1055

Lisätiedot

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa

Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa Kansalliset 25 tikan kilpailut Karstulassa 6.3.2016 päivitetty 19.4.2016 klo 7.50 MM 1. Lehtonen Seppo JST 40 37 46 48 41 212 7*10 2. Nokelainen Eino ÄST 40 46 44 39 43 212 5*10 3. Jäntti Reijo SST 43

Lisätiedot

Liitosaapas Naiset. Miehet

Liitosaapas Naiset. Miehet Liitosaapas 2019 Naiset 1 Jenna Korhonen HeTa-13 52,72 19.5.2019 Tervo 2 Pirjo Saukkonen LepU 51,03 1.5.2019 Leppävirta 3 Heidi Korkalainen Savon Saapas 49,74 19.5.2019 Tervo 4 Satu Lehtonen LS 36,86 22.4.2019

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNAN YLEISURHEILUMESTARUUSKILPAILUT

VIEREMÄN KUNNAN YLEISURHEILUMESTARUUSKILPAILUT VIEREMÄN KUNNAN YLEISURHEILUMESTARUUSKILPAILUT 5.9.2017 TULOKSET Tytöt 5 v. 40 m 1. Katri Ahola 9,4 2. Veera Koho 9,8 3. Siiri Selkälä 9,9 3. Helmi Säisä 9,9 5. Vilja Kiiski 10,0 6. Emma Hukkanen 10,3

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2016 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

Standings. Singles Standings - Jatkopelit

Standings. Singles Standings - Jatkopelit Veteraanien yhden pallon kisa Standings Talin keilahalli Standings Jatkopelit Singles Standings - Jatkopelit Pos. Name Games Total Scratch Avg. 1 Jorma Hållfast 6 1284 1224 204,00 2 Hannu Pajunen 6 1246

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja 50

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja 50 Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja 50 Osanottajia yhteensä 49 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Thure Seppo Suur-Savon SB 50 191 94 97 2 9 9 2 Riihiluoma Tapio

Lisätiedot

Clas Thunbergin muistokilpailut ja SM-kilpailut Parijärjestykset: 300m (250m rata) Helsingin Luistinkiitäjät ry.

Clas Thunbergin muistokilpailut ja SM-kilpailut Parijärjestykset: 300m (250m rata) Helsingin Luistinkiitäjät ry. 300m (250m rata) 1. I 44 Tuomas Koivisto HLK E pojat O 43 Pyry Kilpeläinen KENSU E pojat 2. I 48 Sampsa Santtila SU E pojat O 45 Rasmus Toivainen HLK E pojat 3. I 47 Joonatan Salin SU E pojat O 46 Urho

Lisätiedot

Suomen veteraaniampujien mestaruuskilpailut Jurvassa 11.-12.1.2014. Liikkuva maali 10m Normaalijuoksut

Suomen veteraaniampujien mestaruuskilpailut Jurvassa 11.-12.1.2014. Liikkuva maali 10m Normaalijuoksut Suomen veteraaniampujien mestaruuskilpailut Jurvassa 11.-12.1.2014 Liikkuva maali 10m Normaalijuoksut Sarja N50 1) Sirkka Savukari ESA 157+153 310 2) Tiina Aalto SMY 170+138 308 Sarja N70 1) Kaija Häyrinen

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( )

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( ) 1. Timo Korpiola 68 1963 80 1967,1969,1970 (3. 1966) 93 1971 +93 1972 (3. Yleismestaruus 1963) 2. Max Jensen 80 1963,1964 Yleismestaruus 1963 (2. 1964) 3. Pauli Hissa +80 1963,1964 Yleismestaruus 1964

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

Miesten Mestaruussarja (26 pelaajaa)

Miesten Mestaruussarja (26 pelaajaa) Miesten Mestaruussarja (26 pelaajaa) 1 Peiponen Marko Nurmeksen Ks 92 13 15 15 15 15 12 16 16 7 2 Ehoniemi Veli-Pekka Ruoveden Karj. 86 13 13 20 20 20 13 3 Varis Juha n Kyykkä 60 11 11 11 9 0 18 0 4 Kononen

Lisätiedot

Tulokset morrikisa Ruokonen

Tulokset morrikisa Ruokonen Tulokset morrikisa Ruokonen 20.4.2009 1. Pekka Kesälä 795 2. Juha Mälkiäinen 525 3. Kimmo Hyvärinen 420 4. Varpu Korhonen 155 5. Pekka Turunen 105 6. Onni Mykkänen 100 7. Esko Japola 95 8. Raimo Hakonen

Lisätiedot

Eläkeliiton SM-pilkki 2019 Naiset alle 70v

Eläkeliiton SM-pilkki 2019 Naiset alle 70v Eläkeliiton SM-pilkki 2019 Naiset alle 70v 1 Arja Villanen Etelä-Karjala Lappeenranta 5028 1 2 Terttu Huhtiniemi Etelä-Karjala Lappeenranta 4458 2 3 Kaija Vainio Keski-Suomi Laukaa 4443 3 4 Pirkko Lonka

Lisätiedot

HÄMEENLINNA, LAMMI tikkaa Järj. Lammin Tikka päivitetty klo 19.30

HÄMEENLINNA, LAMMI tikkaa Järj. Lammin Tikka päivitetty klo 19.30 HÄMEENLINNA, LAMMI 31.1.2016 25 tikkaa Järj. Lammin Tikka päivitetty 31.1.2016 klo 19.30 MM 1. Hyyrynen Juha KLT 41 42 39 41 45 208 2. Rantanen Asko MU 39 44 42 40 42 207 3. Vaarala Simo PaavT 46 35 40

Lisätiedot

Kullankaivajain mestaruuskisat 2011 Cup HIPPUJA: 10 finaali

Kullankaivajain mestaruuskisat 2011 Cup HIPPUJA: 10 finaali Cup HIPPUJA: 10 finaali 1 Jouko Korhonen 01:35,0 10 1 01:35,0 2 Pentti Hongisto 02:18,9 9 1 05:18,9 3 Veikko Keränen 02:26,0 9 1 05:26,0 4 Erkki Puhakka 02:37,7 9 1 05:37,7 5 Anita Patala 03:08,5 9 1 06:08,5

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta 30.11.2012

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta 30.11.2012 OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta 2012 Kuva Sirpa Heikkinen 2012 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2012 Oikaristen 12-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena.

Lisätiedot

Miehet 11 vuotta 2 km V 1) Juho Virkajärvi JämsänkIlves 7.48,3, 2) Otto Hirvilampi ÄhtärUrh 7.52,6, 3) Elmeri Seppänen JämsänkIlves 8.

Miehet 11 vuotta 2 km V 1) Juho Virkajärvi JämsänkIlves 7.48,3, 2) Otto Hirvilampi ÄhtärUrh 7.52,6, 3) Elmeri Seppänen JämsänkIlves 8. Keuruun Hiihdot 8.3.2015 Tuloksia Naiset 10 vuotta 2 km V 1) Lotta Salonen KaipVire 7.26,4, 2) Heta Virkajärvi KaipVire 7.46,7, 3) Inka Lakanen PerhKiri 7.51,4, 4) Melia Palsinajärvi KaipVire 7.59,7, 5)

Lisätiedot

Klinge min sång till himlarnas höjd. Piano. Vinterafton Winterabend. Piano. Sinä nouset mun henkeni koitto. Sekakuoro

Klinge min sång till himlarnas höjd. Piano. Vinterafton Winterabend. Piano. Sinä nouset mun henkeni koitto. Sekakuoro Taivahan ääriin lauluni soikoon (EM229) Klinge min sång till himlarnas höjd Piano Sovitettu 1929? Käsikirjoitus SibA Mel 17:245 Hakumuoto Taivahan ääriin lauluni soikoon, EM229 Lisätietoja Kansanlaulusovitus,

Lisätiedot