Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos"

Transkriptio

1 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Aika klo 08:30-09:45 Paikka Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Virtanen Seppo 8:30-9:45 puheenjohtaja Vahter Merja 8:37-9:45 varapuheenjohtaja Alonen Aino 8:30-9:45 jäsen Etola Sara 8:30-9:45 jäsen Hilkemaa Juhani 8:30-9:45 jäsen Maattola Helena 8:30-9:45 jäsen Perkiö Irmeli 8:30-9:45 jäsen Tonteri Jukka 8:30-9:45 jäsen Poissa Aaltonen Kalle jäsen Ijäs Paula jäsen Nordström Harry jäsen Muu Tokola Martti 8:30-9:45 toimitusjohtaja, esittelijä Saarelainen Päivi 8:30-9:45 rehtori, esittelijä Launiemi Reija 8:30-9:45 pöytäkirjasihteeri Allekirjoitukset Seppo Virtanen puheenjohtaja Reija Launiemi pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus / Aino Alonen Sara Etola Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

2 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 Kokouksen avaus 3 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 52 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 5 53 Hallituksen arviointi- ja vahvistuslausuman täydentäminen, tilinpäätös vuodelta Lappeenrannan teknillinen yliopiston (LUT) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n (LAMK) omistajat neuvottelevat LAMK:n liittymisestä LUT-konserniin 55 Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän perussopimuksen päivittäminen kuntalain vaatimuksesta lukien Koulutuskeskus Salpauksen hankintaohjeen päivittäminen Koulutuskeskus Salpauksen henkilöstöasioiden toimintaohjeen päivittäminen Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano Ilmoitusasiat Muut asiat Muutoksenhakuohjeet 24

3 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Kokouksen avaus Hallitus 50 Hallituksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

4 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hallitus 51 Hallituksen puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Hallitus 52 Hallitus valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkastamaan tästä kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat hallituksen jäsenet Merja Vahter ja Kalle Aaltonen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin hallituksen jäsenet Aino Alonen ja Sara Etola.

6 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Hallituksen arviointi- ja vahvistuslausuman täydentäminen, tilinpäätös vuodelta /02/02/2015 Hallitus Kuntalain mukaan Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän toimintakertomukseen tulee liittää yhtymähallituksen selonteko kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan riittävyydestä ja toimivuudesta sekä mahdollisista kehittämisalueista. Toimitusjohtaja ja rehtori kuntayhtymän henkilöstöpäällikön ja muun johtoryhmän tukemana valmistelevat kyseisen selonteon eli arviointi- ja vahvistuslausuman, jossa yhtymähallitus arvioi ja ottaa kantaa siihen, ovatko varmistavat menettelyt ja järjestelyt riittäviä ja tehokkaita koskien: toiminnan ja talouden lainmukaisuutta ja talousarvion noudattamista perussopimuksen toteutumista omaisuuden ja varojen turvaamista toiminnan tuloksellisuutta ja oikeiden tietojen antamista taloudesta ja tuloksellisuudesta. Lisäksi selvitetään, mitkä ovat olennaisimmat kehityskohteet. Lausumassa otetaan kantaa siihen, ovatko suunnittelun ja toimintatapojen määrittelyn taustalla olevat käsitykset talouden ja toimintaympäristön riskeistä ajan tasalla. Edelleen arvioidaan, ovatko toiminnan ja talouden perusprosessien vastuutukset, määritykset ja menettelytavat säädösten ja määräysten mukaisia ja antavatko nämä perusteet tuloksekkaalle toiminnalle. Lausuman valmistelu käynnistetään toimitusjohtajan ja rehtorin, johtoryhmän ja henkilöstöpäällikön yhteistyönä. Valmisteluprosessilla varmennetaan, että Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston antamassa yleisohjeessa kuvatut kriteerit selonteolle täyttyvät (Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisesta. Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto. Työ- ja elinkeinoministeriö. Suomen Kuntaliitto. Helsinki. 2013). Yhtymähallitus käsittelee ja hyväksyy lausuman tilinpäätöskäsittelyn yhteydessä. Valmis lausuma liitetään kuntayhtymän vuoden 2016 tilinpäätöksen asiakirjoihin. Hallitus merkitsee asian tiedokseen ja hyväksyy esitetyt valmistelutoimet. Merkittiin tiedoksi.

7 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Hallitus Hallitus jatkaa asian käsittelyä. Henkilöstöpäällikkö Jarmo Kröger antaa tilannekatsauksen. Hallitus merkitsee valmistelutilanteen tiedokseen. Merkittiin tiedoksi. Hallitus Hallitus jatkaa asian käsittelyä. Lausuma on esityslistan liitteenä nro 1. Hallitus hyväksyy arviointi- ja vahvistuslausuman liitettäväksi Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän vuoden 2016 tilinpäätösasiakirjoihin. Päätösesitys hyväksyttiin. Hallitus 53 Hallitus täydentää arviointi- ja vahvistuslausuman kohtaa 'Omaisuuden hankinnan, luovutuksen ja hoidon valvonta' seuraavasti: Yhtymähallitukselle on annettu tiedoksi keskeneräinen Markkinaoikeuteen tehty valitus, joka koskee Salpauksen liittymistä opiskelijahallintojärjestelmän kehittämisen Peppi-konsortioon ja vielä toteutumattomiin Peppi-järjestelmäkokonaisuuteen liittyviin hankintoihin. Valituksen tekijä on yksi Suomessa toimiva opintohallintojärjestelmän toimittaja. Markkinaoikeuteen on toimitettu vastine, jossa todetaan, että valitus on perusteeton ja Koulutuskeskus Salpaus tulee tekemään tulevat mahdolliset hankinnat Peppi-järjestelmään liittyen suunnitellusti hankintalainsäädännön mukaisesti. Markkinaoikeus on antanut väliaikaista kieltoa koskevan päätöksen, jossa markkinaoikeus on kieltänyt hankintayksikköä väliaikaisesti olemaan ryhtymättä lisähankintoihin tai tekemästä lisäsopimuksia Peppi-järjestelmän osalta. Kielto on voimassa, kunnes markkinaoikeus on ratkaissut asian tai asiassa toisin määrätään.

8 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Hallitus päättää täydentää arviointi- ja vahvistuslausumaa vuodelta 2016 edellä esitetyn mukaisesti ja liittää sen Koulutuskeskus Salpaus - kuntayhtymän vuoden 2016 tasekirjaan. Päätösesitys hyväksyttiin.

9 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Lappeenrannan teknillinen yliopiston (LUT) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n (LAMK) omistajat neuvottelevat LAMK:n liittymisestä LUT-konserniin 20/00/01/00/2017 Hallitus Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n omistajat ovat neuvotelleet LAMK:n liittymisestä osaksi LUT-konsernia. Konserni syntyy, kun Saimaan ammattikorkeakoulusta tulee LUT:n tytäryhtiö vuoden 2018 alkuun mennessä. LAMK:n omistajien ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston tulee tehdä sopimus omistusjärjestelyistä. Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä omistaa LAMK Oy:tä kahdeksan jäsenkuntansa puolesta. Muut kunnat omistavat LAMK Oy:tä suoraan. Hollolan ja Hämeenkosken kuntaliitoksen jälkeen Hollola on myös yksi LAMK Oy:tä kuntayhtymän kautta omistava kunta. Kuntayhtymällä on 8,93 % omistus ammattikorkeakouluyhtiöstä. Kuntayhtymän tulee siis käsitellä mahdollinen omistajajärjestely edustamiensa jäsenkuntien (Asikkala, Hartola, Hollola, Kuhmoinen, Kärkölä, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä) puolesta. Yhtymäkokouksen tulee tehdä päätös asiassa. Muut omistusjärjestelyn osapuolet ovat Lahden kaupunki, Heinolan kaupunki, Hollolan kunta, Orimattilan kaupunki ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Omistusjärjestelyä ja sen ehtoja valmistellaan edelleen. Kuntayhtymän tulee varautua pitämään asiassa ylimääräinen yhtymäkokouksen maanantaina klo 9.00 Lahdessa, Ståhlberginkatu 4 C:n auditoriossa. Yhtymähallitus kutsuu yhtymäkokouksen tarvittaessa koolle kokouksessaan. Hallitus käy keskustelun asiasta ja merkitsee valmistelutilanteen tiedokseen. Päätösesitys hyväksyttiin. Hallitus Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän ylimääräinen yhtymäkokous on tarpeen kutsua koolle maanantaina käsittelemään Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n (LAMK) liittymistä LUT-konserniin (Lappeenrannan teknillinen yliopiston, LUT). Asian valmisteluneuvottelut ovat kesken. Seuraava omistajakokous, johon osallistuvat Lahden kaupunki, Heinolan kaupunki, Hollolan kunta, Orimattilan kaupunki ja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä pidetään

10 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Tämän jälkeen yhtymähallitus voi kokouksessaan täydentää yhtymäkokoukselle asian esittelyä ja tehdä päätösesityksen. Neuvottelut etenevät hyvässä hengessä, mutta vaativat luonnollisesti oman aikansa. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien edustajilla on äänivalta vain niitä asioita käsiteltäessä, joiden osalta kunta on toiminnassa mukana. Jäsenkunnista Heinolan kaupunki, Lahden kaupunki, ja Orimattilan kaupunki eivät ole osallisena kuntayhtymän ammattikorkeakouluomistuksessa. Perussopimuksen 6 :n mukaan yhtymäkokous on päätösvaltainen, kun vähintään puolet päätösvaltaisista jäsenkunnista on kokouksessa edustettuina ja niiden edustajat edustavat vähintään kahta kolmannesta päätöksentekoon oikeutettujen jäsenkuntien yhteenlasketusta äänimäärästä. Kuntien tulee varmistaa kokouksen päätösvaltaisuus. Hallitus päättää esittää yhtymäkokoukselle, että se käsittelee Lahden ammattikorkeakoulun omistusjärjestelyn yhtymähallituksen kokouksessa tarkennettavan päätösesityksen mukaisesti. Päätösesitys hyväksyttiin. Hallitus 54 Hallitus jatkaa asian käsittelyä. Kuntien ja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän omistus Lahden ammattikorkeakoulusta ja LUT-konserniin liittyminen Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n (LAMK) omistajatahot ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ovat neuvotelleet järjestelystä, jossa Lahden ammattikorkeakoulu Oy liitettäisiin osaksi LUT-konsernia. LUT-konsernin on tarkoitus syntyä vuoden 2017 aikana, kun Saimaan ammattikorkeakoulu Oy:stä tulee LUT:n tytäryhtiö. LUT:n tavoitteena on yhdessä LAMK:in omistajatahojen kanssa muodostaa uudenlainen, sekä kansallisesti että kansainvälisesti toimiva yliopistokonserni, jossa LUT on emoyhtiö ja LAMK tytäryhtiö. LUT on neuvotellut samaan aikaan myös Saimaan ammattikorkeakoulu Oy:n siirtymisestä LUT:n tyttäreksi. Uuden konsernin tarkoituksena on rakentaa kansainvälisesti laadukas, monipuolinen ja houkutteleva osaamiskeskittymä, jossa hyödynnetään yliopiston ja ammattikorkeakoulujen tutkimuksen ja koulutuksen osaamista luoden vahvaa vaikutusta myös elinkeinoelämään. LUT jatkaa tiedeyliopistona tehden akateemista, korkeatasoista tutkimusta ja antaen tutkimukseen perustuvaa ylintä koulutusta yliopistolain mukaisesti. LAMK puolestaan antaa ammattikorkeakoululain mukaisesti työelämälähtöistä koulutusta sekä tekee soveltavaa tki-toimintaa ja taiteellista toimintaa. Konsernilla on tarkoitus olla yliopistokampukset Lappeenrannassa ja Lahdessa. Mikäli

11 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus LAMK liittyy mukaan LUT-konserniin, konsernissa on yhteensä noin opiskelijaa, 1500 henkilökunnan jäsentä ja noin 140 miljoonan euron liikevaihto. Järjestelyn päämääränä on yhteistyössä luoda Suomeen uudenlainen korkeakoulukonserni, joka on tavoitteiltaan kunnianhimoinen ja luo aidosti uutta suomalaiseen korkeakoulujärjestelmään. Korkeakoulukoulutuksen vahvistaminen Lahden seudulla tukee kaupunkiseudun kilpailukykystrategian visiota yritysystävällisimmästä kaupunkiseudusta. Toiminnan keskiössä ovat vahva ja innovatiivinen yritysyhteistyö sekä sujuvat opintopolut työelämään. Tavoitteena on Lahdessa annettavan koulutuksen (sekä yliopisto- että ammattikorkeakoulukoulutuksen) vetovoimaisuuden kasvattaminen sekä samalla yliopisto-opiskelijoiden määrän merkittävä kasvattaminen Lahdessa keskipitkällä aikavälillä. Järjestely mahdollistaa Lahden ammattikorkeakoulun kehitysedellytyksien ja vetovoiman kasvun sekä uudenlaisen yhteistyön opetuksessa, yrityshankkeissa ja kehittämishankkeissa. Tavoitteena on, että LAMK on Suomen vetovoimaisimpien ammattikorkeakoulujen joukossa kaikilla pääkoulutusaloillaan ja että Lahdessa tarjottava yliopistotasoinen koulutus on profiililtaan ja laadultaan kansainvälisesti erottuvaa. Lisäksi Lahden alueen osaamistasoa ja yliopistoprofiilia on mahdollista nostaa merkittävästi kaupungin ja seudun kokoa vastaavalle tasolle. Omistusjärjestelyt Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n siirtyminen osaksi LUT-konsernia vaatii LAMK:n osakkeiden siirtymistä LUT:lle kokonaisuudessaan. Kaikkien osakkeenomistajien tulee hyväksyä järjestely. Osakkeenomistaja Osakkeiden lukumäärä Omistusosuus % Lahden kaupunki ,05 Koulutuskeskus Salpaus 1786 kuntayhtymä 8,93 Heinolan kaupunki ,34 Hollolan kunta ,58 Orimattilan kaupunki ,1 Yhteensä ,00 Ammattikorkeakoululain 5 estää varojen jakamisen, mikä rajoittaa omistusjärjestelyjen keinovalikoimaa. Toisaalta kyse on omistajien näkökulmasta sellaisesta tase-erästä joka ei suoraan taloudellisesti tuota mitään. Järjestely on ammattikorkeakoululain mukainen eikä aiheuta kunnille tai kuntayhtymälle alaskirjaustarvetta. Omistusjärjestelyissä kuntien ja kuntayhtymän osakeomistus muutetaan niiden ja Lahden ammattikorkeakoulun väliseksi pääomalainaksi. Järjestely on tullut mahdolliseksi vuoden 2016 alusta voimaan tulleiden osakeyhtiölain

12 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus muutosten myötä. Ammattikorkeakoululain näkökulmasta avaintekijänä järjestelyssä on se, että LAMK voi itse päättää lainsäädännön asettamissa rajoissa milloin se maksaisi pääomalainan takaisin ja se ettei lainalle makseta korkoa. Toteutettava omistusjärjestely on samanlainen kuin Etelä-Karjalan kunnat ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ovat tehneet Saimia ammattikorkeakoulu Oy:n osalta syyskuussa Saimian järjestely on käyty läpi OKM:n johdon kanssa. Järjestelyn päävaiheet ovat: 1. Lahden kaupunki lahjoittaa LUT:lle yhden (1) LAMK:n osakkeen. 2. Osakepääoman alentaminen LAMK:n yhtiökokous päättää osakepääoman alentamisesta tarvittaessa vähimmäisosakepääoman (2.500 euroa) määrään asti, varojen siirtämisestä sijoitetun vapaan omanpääoman rahastoon sekä julkisen kuulutuksen hakemisesta tuntemattomille velkojille. 3. Julkisen kuulutuksen ja osakepääoman alentamisen rekisteröinnin jälkeen LAMK:n yhtiökokous tekee päätöksen, jossa sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoa vähennetään omistajien LAMK:iin sijoittamalla summalla suunnatusti siten, että kunkin omistajan LAMK:iin sijoittama määrä muunnetaan kyseisen kunnan tai kuntayhtymän LAMK:lle antamaksi korottomaksi pääomalainaksi. Pääomalainasopimuksen luonnos on liitteenä. Vastaava pääomalainasopimus laaditaan kuntayhtymän ja LAMKin välille. 4. Omistajat ja LAMK sopivat LAMK:n osakeomistukseen liittyvän osakassopimuksen voimassaolon päättämisestä. 5. LAMK:n yhtiökokous päättää suunnatusta omien osakkeiden vastikkeettomasta hankinnasta siten, että LAMK hankkii kaikki omistajien omistamat osakkeet. Omistajat sitoutuvat luovuttamaan kaikki omistamansa LAMK:n osakkeet LAMK:lle vastikkeetta. Järjestelyn lopputuloksena LUT on LAMK:n ainoa osakkeenomistaja ja omistajille on LAMK:iin sijoittamiaan määriä vastaavat pääomalainat. OKM, STM ja VM ovat yhteistyössä laatineet esityksen lain muuttamisesta siten, että järjestelyyn liittyvien eläkevastuiden hoitamisesta ei tulisi järjestelyn osapuolille ylimääräisiä kuluja. Esitys on ollut lausuntokierroksella ja lausuntojen määräpäivä oli Esityksen odotetaan tulevan eduskunnan käsiteltäväksi kevään aikana ja, mikäli eduskunta sen hyväksyy, tulevan voimaan kesällä. Ennen omistusjärjestelyn lopullista täytäntöönpanoa on syytä varmistua siitä, ettei kunnille aiheudu järjestelystä ylimääräisiä eläkkeisiin liittyviä vastuita. Myös LUT on ilmoittanut, että se ei tule tekemään lopullista päätöstä asiassa, ennen kuin eläkevastuisiin liittyvä asia on ratkaistu. LAMKin osaomistaman Osaamiskiinteistöt Oy:n jakamisesta tehdään erillinen kaupunginhallituksen hyväksymä sopimus Lahden kaupungin,

13 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus LAMKin ja Helsingin yliopiston kanssa. Ensisijaisena tavoitteena on järjestely, jonka jälkeen kaupunki omistaa kokonaan Aikuiskoulutuskeskuksen ja Fellmannian kiinteistöt ja 51 % Lahden Tiedepuiston kiinteistöstä, jossa muina omistajina ovat edelleen LAMK ja Helsingin yliopisto. Lahden kaupungin ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistyösopimus Lahden kaupunginhallitus on ( 252) hyväksynyt Lahden kaupungin ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston välisen yhteistyösopimuksen, jossa on määritelty osapuolten välisen yhteistyön päämäärät, painopistealueet ja toimintaperiaatteet. Omistusjärjestelyjen yhteydessä on tarpeen uudistaa myös yhteistyösopimusta. Uudessa yhteistyösopimuksessa Lahden kaupunki sitoutuu LUT:n Lahden toimintojen rahoituksen pysymiseen vuosittainen vähintään vuoden 2016 tasolla. Sopimuksen irtisanominen voidaan suorittaa aikaisintaan viiden vuoden kuluttua sen voimaantulosta. LAMK:n omistuksen siirtymisen jälkeen LUT lisää heti ulkopuolisen rahoituksen salliessa professuurien määrää Lahdessa vähintään kymmeneen. Normaali professorin ympärillä toimivan tutkimusryhmän koko on tieteenalasta riippuen noin 7 13 henkilöä, mikä tarkoittaa, että LUT:n palveluksessa Lahdessa tulee ulkopuolisen rahoituksen sen salliessa työskentelemään noin 100 henkilöä. LAMK:n omistuksen siirtymisen jälkeen LUT lisää vuositasolla Lahdessa aloittavien opiskelijoiden (DI ja KTM) aloituspaikkoja noin 120 kappaleeseen. LAMK:n omistuksen siirtymisen jälkeen myös LUT muuttaa Niemen kampusalueelle omat Lahden toimintonsa. Yhtymähallitus esittää yhtymäkokoukselle, että 1. yhtymäkokous hyväksyy edellä kuvatun järjestelyn periaatteen ja valtuuttaa Lahden ammattikorkeakoulun yhtiökokouksessa ja hallituksessa toimivat Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän edustajat huolehtimaan järjestelyn toteutumisesta. 2. yhtymäkokous päättää osaltaan hyväksyä liitteenä olevan osakassopimuksen voimassaolon päättämisen. 3. yhtymäkokous päättää hyväksyä liitteenä olevan LUT:n ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n omistajatahojen välisen sopimuksen luonnoksen mukaisena. 4. yhtymäkokous päättää hyväksyä Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n välisen pääomalainasopimuksen liitteenä olevan luonnoksen mukaisena.

14 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Päätös tehdään edellytyksin, ettei Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n omistajatahoille aiheudu järjestelystä ylimääräisiä eläkevastuisiin liittyviä kustannuksia. Ennen edellä päätettyjen kohtien 1-5 täytäntöönpanoa tulee varmistua eläkevastuisiin liittyvän ehdon täyttymisestä. Asian liitteet: Liite nro 5, Lahden ammattikorkeakoulun voimassa oleva osakassopimus ja yhtiöjärjestys Liite nro 6, Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n omistajatahojen ja LUT:n välinen sopimus Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n omistusjärjestelyistä liitteineen Liite nro 7, Luonnos pääomalainasopimukseksi liitteineen Liite nro 8, Kuvaus eläkevastuisiin liittyvistä seikoista Liite nro 9, LAMK pääomajärjestelyjen kuvaus Päätösesitys hyväksyttiin.

15 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän perussopimuksen päivittäminen kuntalain vaatimuksesta lukien 86/01/01/2015 Hallitus 55 Eduskunta hyväksyi uuden kuntalain ja laki astui voimaan Kuntalaki on kunnan hallinnon, päätöksenteon ja talouden yleislaki. Merkittävä osa laista, eli toimielimiä, johtamista, luottamushenkilöitä, hallintomenettelyä ja muutoksenhakua koskevia säännöksiä sovelletaan kuitenkin vasta lukien. Siihen saakka noudatetaan vanhan lain vastaavia säännöksiä. Kuntien yhteistoimintasopimukset, myös kuntayhtymän perussopimus (voimassa oleva esityslistan liitteenä nro 1), on saatettava uuden lain mukaisiksi viimeistään Kuntalain edellyttämiä muutoksia ovat mm. Sidonnaisuuksien ilmoittaminen: tiettyjen kuntayhtymän luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava julkisesti sidonnaisuuksistaan. Päätöksenteko- ja hallintomenettely: ainoaksi johtosäännöksi hallintosääntö Ilmoitusten ja viestinnän pääkanavaksi yleinen tietoverkko Pöytäkirjojen nähtävänä pitäminen yleiseen tietoverkkoon Taloudessa alijäämän kattamissääntelyä terävöitetään Tarkastuslautakunnan tehtäviä täsmennetään Tilintarkastajaksi aina JHTT-yhteisö ja tytäryhteisön tilintarkastajaksi kuntayhtymän tilintarkastusyhteisö Kuntayhtymäsäännökset säilyvät pääosin ennallaan, muutoksia ovat: Yhtymäkokousedustajat nimetään kuhunkin kokoukseen erikseen Tarkemmat säännökset yhtymäkokouksen tehtävistä ja yhden toimielimen kuntayhtymästä Kuntayhtymän johtavalla viranhaltijalla johtajasopimus Perussopimuksessa tulee olla maininta mm. Kuntayhtymän tehtävistä sekä tarvittaessa 8 tarkoitetun järjestämisvastuun siirtymisestä Menettelystä, jolla kuntayhtymän alijäämä katetaan tilanteessa, jossa jäsenkunnat eivät ole hyväksyneet 119 :n 2 momentissa tarkoitettua sopimusta kuntayhtymän talouden tasapainottamisesta Talouden ja toiminnan seurantajärjestelmästä ja raportoinnista jäsenkunnille Kuntayhtymästä eroavan jäsenkunnan ja toimintaa jatkavien jäsenkuntien asemasta Jäsenkuntien osuudesta kuntayhtymän varoihin ja vastuusta sen veloista sekä muista kuntayhtymän taloutta koskevista asioista Kuntayhtymän perussopimuksen päivittämistä on valmisteltu lakimuutoksen pohjalta. Hallitus esittää omistajakunnille hyväksyttäväksi kuntalain perusteella valmistellun perussopimuksen. Asiasisällölliset muutokset:

16 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Talousarvio tulee hyväksyä viimeistään vuoden loppuun mennessä (aiemmin lokakuun loppuun) Kuntayhtymän tehtävät tarkennettu vastaamaan nykytilaa Kaikki muut muutokset perustuvat kuntalain vaatimuksiin. Perussopimusluonnos on esityslistan liitteenä nro 2. Hallitus päättää toimittaa Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymän jäsenkuntien käsittelyn pohjaksi liitteen nro 2 mukaisen kuntayhtymän perussopimusluonnoksen ja esittää, että jäsenkunnat käsittelevät ja hyväksyvät uuden perussopimuksen mennessä tulemaan voimaan alkaen. Päätösesitys hyväksyttiin.

17 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpauksen hankintaohjeen päivittäminen 86/01/01/2015 Hallitus 56 Kuntayhtymässä noudatetaan hallituksen hyväksymää hankintaohjetta. Uusi julkisia hankintoja ja käyttöoikeussopimuksia koskeva laki on astunut voimaan Hankintaohjetta on tarpeen päivittää. Uuden hankintalain mukaan muutoksia on tullut mm. kynnysarvoihin, odotusaikoihin, vertailuperusteisiin ja toimintatapoihin. Vaikka hankintalain mukainen kansallisten hankintojen kilpailutusraja on euroa, Koulutuskeskus Salpauksessa noudatetaan edelleen käytäntöä, että hankinnasta, jonka arvo on euroa, tehdään pienkilpailutus/hintatiedustelu ja aina hankintapäätös asianhallintajärjestelmään. Myös pienhankinnoissa noudatetaan hankintalain periaatteita, jotka ovat avoimuus, tasapuolisuus, syrjimättömyys ja suhteellisuus. EU-hankintojen osalta (yli euroa) on uutena tullut tarjoajien soveltuvuuden pakollinen arviointilomake, yhteinen eurooppalainen hankinta-asiakirja (ESPD-lomake). Vertailuperusteena on uuden lain mukaan tarjouksista on valittava kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Kokonaistaloudellisesti edullisin on tarjous, joka on hankintayksikön kannalta hinnaltaan halvin, kustannuksiltaan edullisin tai hinta-laatusuhteeltaan paras. Päivitetty hankintaohje on esityslistan liitteenä nro 3. Linkki lakiin julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista Hallitus hyväksyy liitteenä nro 3 olevan Koulutuskeskus Salpauksen hankintaohjeen. Päätösesitys hyväksyttiin.

18 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Koulutuskeskus Salpauksen henkilöstöasioiden toimintaohjeen päivittäminen 86/01/01/2015 Hallitus Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymän uuden toimintamallin mukaiset päivitykset hallintosääntöön ja henkilöstöasioiden toimintasääntöön hyväksyttiin hallituksessa Tuolloin hallintosääntöön yhdistettiin tarvittavat osat Koulutuskeskus Salpauksen johtosäännöstä, joka lakkautettiin rakennemuutoksesta johtuen. Hallintosäännöstä erotettiin henkilöstöasioiden osuus omaksi uudeksi henkilöstöasioiden toimintasäännöksi. Kuntayhtymän nimi on muuttunut Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymäksi alkaen. Kuntayhtymän hallintosäännön uudistamista valmistellaan muuttuneen kuntalain vaatimusten mukaiseksi. Samassa yhteydessä sääntömuotoisia toimi- ja päätösvaltaan liittyviä ohjeistuksia yhdistetään. Lisäksi kuntayhtymän uudistettu johtamisjärjestelmä astuu täysimittaisesti voimaan alkaen. Henkilöstöasioiden toimintasääntöön on tässä yhteydessä tarve tehdä päivityksiä. Toimintasääntöä on uudistettu seuraavasti: toimintasääntö on muutettu toimintaohjeeksi päätös- ja hyväksymisoikeuksia on muutettu tarkoituksenmukaiseksi lähiesimiestyön ja johtamisen sujuvuuden näkökulmasta. Henkilöstöasioiden toimintaohjeella määrätään toimi- ja päätösvallan siirtämisestä viranhaltijoille henkilöstöasioissa. Henkilöstöasioiden toimintaohjeessa on lisäksi määritetty työnjohdolliseen määräysvaltaan kuuluvia oikeuksia ja velvollisuuksia. Yhtymähallituksen päätöksellä määritellään vuosittain kuntayhtymään viranhaltijapäätösten tekijät, hankintavaltuudet ja tositteiden hyväksyjät sekä allekirjoitusoikeudet. Viranhaltijapäätösten tekijöille ja tositteiden hyväksyjille nimetään varahenkilöt. Hallitus hyväksyy esittelyn mukaisesti päivitetyn henkilöstöasioiden toimintaohjeen, esityslistan liite nro 1. Lisäksi hallitus päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti. Päätösesitys hyväksyttiin. Hallitus 57 Nykyinen henkilöstöasioiden toimintasääntö on hyväksytty yhtymähallituksen kokouksessa Toiminnalliset muutokset edellyttävät tekemään päivityksiä seuraaviin toimintaohjeen kohtiin:

19 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Nykyinen 5 Työn suunnittelu ja seuranta Opetusalajohtaja ja opiskelijapalvelujohtaja hyväksyvät työaikasuunnitelmat ja tunti-ilmoitukset vastuualueensa henkilöstön osalta. Esimies päättää työvuoroluettelot ja niiden muutokset vastuualueensa henkilöstön osalta. Uusi 5 Työn suunnittelu ja seuranta Esimies hyväksyy työaikasuunnitelmat ja tunti-ilmoitukset vastuualueensa henkilöstön osalta. Esimies päättää työvuoroluettelot ja niiden muutokset vastuualueensa henkilöstön osalta. Nykyinen 19 Matkustaminen Virkasuhteinen esimies opetusalapäällikköä lukuun ottamatta päättää oman auton käyttöoikeudet vastuualueensa henkilöstön osalta. Opetusalajohtaja ja opiskelijapalvelujohtaja päättävät oman auton käyttöoikeudet opetusalapäällikön vastuualueen henkilöstön osalta. Virkasuhteinen esimies hyväksyy matkalaskut vastuualueensa henkilöstön osalta. Kiinteistöpalveluiden osalta tilapalvelupäällikkö ja teknisen palvelun päällikkö hyväksyvät matkalaskut vastuualueensa henkilöstön osalta. Uusi 19 Matkustaminen Virkasuhteinen esimies opetusalapäällikköä lukuun ottamatta päättää oman auton käyttöoikeudet vastuualueensa henkilöstön osalta. Opetusalajohtaja ja opiskelijapalvelujohtaja päättävät oman auton käyttöoikeudet opetusalapäällikön vastuualueen henkilöstön osalta. Esimies hyväksyy matkalaskut vastuualueensa henkilöstön osalta. Kiinteistöpalveluiden osalta tilapalvelupäällikkö ja teknisen palvelun päällikkö, ravintolapalveluiden osalta ravintolapalvelujohtaja ja tietohallintopalvelujen osalta tietohallintojohtaja hyväksyvät matkalaskut vastuualueensa henkilöstön osalta. Hallitus hyväksyy esittelyn mukaisesti päivitetyn henkilöstöasioiden toimintaohjeen, esityslistan liite nro 4. Lisäksi hallitus päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti. Päätösesitys hyväksyttiin. Lisätietoja tarvittaessa antaa henkilöstöpäällikkö Jarmo Kröger, jarmo.kroger(at)salpaus.fi

20 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Päätöspöytäkirjojen ja -luetteloiden täytäntöönpano Hallitus 58 Hallitus merkitsee tiedokseen kuntayhtymän viranhaltijoiden päätökset ajalta ja päättää, että otto-oikeutta ei käytetä. Päätösluettelot ovat kokouksessa sihteerillä nähtävillä. Merkittiin tiedoksi.

21 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Ilmoitusasiat Hallitus 59 Hallitus merkitsee ilmoitetut asiat tiedoksi ja hyväksyy esitetyt toimenpiteet. 1. Hallituksen kokousaikataulut Kevään kokousaikaan muutos: ma peruttu, tilalle ti klo Syksyn 2017 kokousaikataulu ma klo Hallituksen kokous ma klo Hallituksen kokous ma 4.9. klo Hallituksen kokous ma klo Hallituksen kokous ma klo Hallituksen kokous lokakuussa Hallituksen iltakoulu ma klo Hallituksen kokous ma klo YHTYMÄKOKOUS ma klo Hallituksen kokous ma klo Hallituksen kokous 2. Lahden ammattikorkeakoulun vastaus vetoomuksiin ja kannanottoihin korumuotoilun sekä muoti- ja vaatesuunnittelun koulutuksen lakkauttamiseen. 3. Nastopolin kiinteistön mahdollinen käyttäminen Lahden kaupungin koulujen väistötilana. Merkittiin tiedoksi.

22 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Muut asiat Hallitus 60 Ei ollut muita asioita.

23 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Yhtymähallitus Muutoksenhakuohjeet Hallitus 61 Muutoksenhakuohjeet ovat pöytäkirjan liitteenä nro 1.

24 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Pöytäkirjan liite nro 1 Yhtymähallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa Pykälät: 50-55, 58, 59, 60 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät: 56, 57 Hallintolainkäyttölaki 5 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen osoitteella Pykälät: 56, 57 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Yhtymähallitus Paasikivenkatu Lahti salpaus@salpaus.fi puhelinnumero Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimuksen tekemiselle säädetyn määräajan viimeisenä päivänä kello riippumatta tavasta, jolla se toimitetaan.. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan oikaisua - se, millaista oikaisua vaaditaan, sekä - millä perusteella oikaisua vaaditaan.

25 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Puhelin , faksi Sähköposti hameenlinna.hao(at)oikeus.fi Kunnallisvalitus, pykälät: Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Valitusaika päivää Pykälät: Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjelmä Valituskirjelmässä, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on tarvittaessa liitettävä valtakirja (HLL 21 ). Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: Nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava (jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle): Nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 21/2014 1 Konsernihallitus 06.11.2014 Aika 06.11.2014 klo 14:40-14:45 Paikka Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2017 1 Yhtymähallitus 13.02.2017 Aika 13.02.2017 klo 8:30-11:06 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus Yhtymähallitus Liite nro 6

Koulutuskeskus Salpaus Yhtymähallitus Liite nro 6 LUONNOS Koulutuskeskus Salpaus Yhtymähallitus 13.3.2017 Liite nro 6 8.3.2016 SOPIMUS Osapuolet 1) Lahden kaupunki (0149669-3) 2) Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä (0993644-6) 3) Heinolan kaupunki (1068892-9)

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2017 1 Yhtymähallitus 30.01.2017 Aika 30.01.2017 klo 08:30-10:25 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2017 1 Yhtymähallitus 27.03.2017 Aika 27.03.2017 klo 8:00-8:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Koo-kuppila Kampus 1, Kaarlo-kabinetti, Ståhlberginkatu 4

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2017 1 Yhtymähallitus 24.04.2017 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö)

Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, Asikkala (kokoustila Männikkö) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 12/2018 1 Yhtymähallitus 07.06.2018 Aika 07.06.2018 klo 12:45-15:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Laurellintie 55, 17320 Asikkala (kokoustila Männikkö) Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 1 Yhtymähallitus 12.02.2018 Aika 12.02.2018 klo 08:35-11:05 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2017 1 Yhtymähallitus 08.05.2017 Aika 08.05.2017 klo 08:00-08:20 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti (tila Stå6_1_23) Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 4/2018 1 Yhtymähallitus Aika 12.02.2018 klo 8.30 n. 11.00 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Yhtymähallitus 22.05.2017 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 F, 15230 Lahti (auditorio) Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs)

Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs) PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 7/2014 1 Konsernihallitus 31.03.2014 Aika 31.03.2014 klo 8:00-8:50 Paikka Oppimiskeskus Fellmannia, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti (kokoustila Ars ja Cultura, 2. krs)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 12/2015 1 Yhtymähallitus 15.06.2015 Aika 15.06.2015 klo 8:30-10:00 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros)

Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta 09.10.2018 Aika 09.10.2018 klo 09:03-11:45 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A1, 15230 Lahti, kokoustila A1-041 (pohjakerros)

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 18/2014 1 Konsernihallitus 06.10.2014 Aika 06.10.2014 klo 08:30-10:50 Paikka Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, Isoneuvos Osallistujat

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, Lahti (tila Stå6_1_23)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, Lahti (tila Stå6_1_23) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 16/2016 1 Yhtymähallitus 31.10.2016 Aika 31.10.2016 klo 08:00-08:35 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti (tila Stå6_1_23) Osallistujat

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos

Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI Pöytäkirja 17/2015 1 Yhtymähallitus 19.10.2015 Aika 19.10.2015 klo 10:00-11:20 Paikka Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 22.2.2018 1 AIKA Torstai 22.2.2018 klo 17.00-18.37 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kuninkaalähteenkatu 14, Hovinarri PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio)

Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, Lahti (auditorio) Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 7/2018 1 Yhtymähallitus 16.03.2018 Aika 16.03.2018 klo 08:30-09:15 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, 15110 Lahti (auditorio) Osallistujat

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2017 1 Tarkastuslautakunta 08.12.2017 Aika 08.12.2017 klo 09:03-11:11 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot