ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen"

Transkriptio

1 ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM

2 Henkilökunta Koordinaattori: Opintosihteeri Tiina Nikander Aikatauluun, ohjelmaan, suorituskirjauksiin yms. liittyvät käytännön asiat Vastaavat opettajat: ENY: Vanhempi yliopistonlehtori Kari Alanne Professori Martin Vermeer Vanhempi yliopistonlehtori Petri V. Peltonen Yliopisto-opettaja Henry Gustavsson RYM: Yliopistonlehtori Hanna Mattila Yliopistonlehtori Kandidaattitöiden ohjaajat: Jokaisella opiskelijalla on oma ohjaajansa Kandidaatintyön kirjoittamiseen ja sisältöön liittyvät asiat

3 Kandidaattiseminaari ja kandidaatintyö Kandidaattiseminaari ja kandidaatintyö -kurssi on kandidaatin tutkinnon päättötyö. Suorittaminen mahdollista sekä syys- että kevätlukukausilla. Työn aloittamiselle ei ole opintopistekertymävaatimusta. Kurssitiedotus on keskitetty MyCoursesiin. Kurssille ilmoittaudutaan Oodissa mennessä. Ilmoittautuminen on pakollinen!

4 Tavoite ja sisältö Kurssilla käsitellään tieteellistä ajattelua, tiedonhakua, tiedon jäsentämistä ja käsittelyä sekä kielen ja viestinnän taitoja. Kurssilla kirjoitetaan kandidaatintyö. Kandidaatintyö laaditaan kandidaattiohjelman pääaineen alaan liittyvästä aiheesta. Tiedonhaun ja teknis-tieteellisen kirjoittamisen harjoittelu on keskeinen osa kurssin sisältöä.

5 Kandidaatintyö ja seminaari kurssin pakolliset osasuoritukset: Luentoläsnäolot: aloitusluento/aihe-esittely + 7 luentoa Tekstipajat 1 ja 2 Puhepaja, huom. kuitattava! Luentoihin ja pajoihin liittyvät harjoitukset ja tehtävät Kandidaatintyö (viimeisteltynä ja palautettuna ohjeiden mukaan) Kandidaatintyön esittely seminaarissa Erikseen nimettävän toisen kandidaatintyön vertaisopponointi Kypsyysnäyte, integroitu osaksi kandidaattitutkielmaa HUOM! Kaikkien osasuoritusten tulee olla hyväksytyt. Suoritusta ei voi hajauttaa eri toteutuskierroksille. Hyväksytystä kandidaatintyöstä käytetään arvosanoja 1 5. Arvosana 0 on hylätty suoritus. Tarkemmat arvostelukriteerit löytyvät MyCoursesista.

6 Luennot Tiistaisin ja lisäksi torstaina (vk 40) K216 Erillisiä kiinteitä harjoitusaikoja ei ole, varaa luennoilla annettaviin harjoitustehtäviin, ohjaajatapaamisiin yms. n. 2 tuntia/viikko luentojen ja kandidaatintyön tekemiseen kuluvan ajan lisäksi. Huomioi pakollinen läsnäolo. Poissaolo on korvattava osallistumalla samalle luennolle toisessa tekniikan alan seminaarissa. Korvaukset on helpointa tehdä KJR-kurssilla, jotka ovat maanantaisin klo ja ke (vk 40) (katso tarkemmin MyCourses ENG3043.Kand). Kirjasto kandidaattiseminaarit: Kielikeskus kandidaattiseminaarit: Opiskelija pyytää luennoitsijalta kuittauksen korvauslomakkeeseen (MyCoursesista) ja toimittaa sen koordinaattorille asap.

7 Tekstipajat ja puhepaja Tekstipajat 1 ja 2 sekä Puhepaja ovat pakollisia. Poissaolon korvataan jossakin toisessa ryhmässä (KJR). Kypsyysnäyte on integroitu osaksi kandidaattitutkielmaa, Tekstipajat 1 ja 2.

8 Kandidaatintyö AIHE: Aihe valitaan omaa pääainetta vastaavista aiheista. DL klo: (vk37). Aihe valitaan annetusta listasta (oman aiheen mahdollisuus harkitaan tapauskohtaisesti) OHJAAMINEN: Jokaisella oma ohjaaja. Ohjaajat järjestävät omille ohjattavilleen ohjaustilaisuuksia ja/tai pienryhmätapaamisia erikseen sovittavalla aikataululla. Ole aktiivinen. Opiskelija ottaa itse yhteyttä ohjaajaan. TYÖN TEKEMINEN: Itsenäistä työskentelyä

9 Kandidaatintyö ARVOSANA: Arvostelu 1-5 hyväksytty suoritus. Ohjaaja antaa kurssin vastuuopettajalle arvosanaehdotuksen kandidaatintyöstä. Arvostelukriteerit löytyvät Mycourses sivulta. TYÖN ESITTELY: Opiskelijat esittelevät työnsä viikolla 49 erillisen aikataulun mukaan järjestettävissä seminaaritilaisuuksissa. Samassa yhteydessä suoritetaan toisen kandidaatintyön vertaisopponointi. Opponoitava osoitetaan järjestäjien toimesta. SÄILYTYS JÄLKIPOLVILLE: Työn virallinen version palautetaan sähköisenä eageen. Ohjeet MyCoursesista

10 Aiheanomus Toimita aiheanomus ENY/RYM to klo: (vk37) mennessä koordinaattorille: Tiina Nikander, Otakaari 4, 2. krs, h. 203a Täytä anomukseen seuraavat tiedot: Nimi Opiskelijanumero Pääaine Äidinkieli/koulusivistyskieli Toivomasi kandidaatintyön aiheet: ilmoita 4 kpl vaihtoehtoja priorisoidusti, Ilmoita aiheiden numerot ja nimet (aihelistasta) Lyhyt, harkittu (max. puoli sivua) perustelu, miksi nämä aiheet kiinnostavat. Vahvistetut aiheet ilmoitetaan viikkojen aikana (MyCourses) Oma aihe: Seuraa annettuja ohjeita (MyCourses) ja yhteistä aikataulua

11 Miksi tehdä kandidaatintyö? Keskittyä itseä kiinnostavaan aiheeseen Mahdollisuus saada selville uusia asioita ja ratkaista olemassa olevia ongelmia esim. omassa työssä tai organisaatiossa Keino osoittaa perustellusti oma havainto tai ratkaisu muille Itsenäinen ja mahdollisuuksia täynnä oleva työvaihe Pakollinen osa tutkintoa

12 Tutkielmaprosessin vaiheet Kolme työvaihetta: 1. Laadi tutkimussuunnitelma 2. Kerää ja käsittele aineisto 3. Kerro kirjoittamalla

13 Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty Tutkimussuunnitelma Miten se tehdään? 2016

14 Tutkimussuunnitelma Tutkimussuunnitelma on käsikirjoitus, joka kuvaa tutkimuksen olennaisimmat asiat. Sitä seuraamalla tutkija ei eksy reitiltä. Tutkimussuunnitelmasta selviää: Mitä tutkitaan? Miksi tutkimus on tärkeä? Miksi kyseistä asiaa pitää tutkia? Millä tavoin tutkitaan? Millä aikataululla tutkitaan? (Kenen rahoilla tutkitaan?)

15 Tutkimussuunnitelman sisältö 1 Johdanto 2 Tutkimuksen tavoite ja tutkimuskysymykset 3 Tutkimusmenetelmät ja aineistot 4 Rajaukset 5 Rakenne 6 Aikataulu (7 Rahoitussuunnitelma) Mieti tutkimussuunnitelman rinnalla myös sisällysluettelon rakennetta.

16 Johdanto Herätä lukijan mielenkiinto: Miksi työ kannattaa lukea! Kuvaa ilmiötä, johon tutkimusaiheesi liittyy. Mitä aiheesta jo tiedetään/mitä on tutkittu? Mitä ei tiedetä? Mitä pitäisi tutkia lisää? Miksi valittu tutkimusaihe on tärkeä? Ketä tutkimustulokset voisivat hyödyttää?

17 2 Tutkimuksen tavoite ja tutkimuskysymykset Tutkimussuunnitelman tärkein kohta! Mihin tutkimus tähtää? Mikä on tutkimuksen tavoite? Tutkimuskysymyksillä kysytään niitä asioita, jotka selvittämällä tutkimuksen tavoite saavutetaan. Tässä yhteydessä voidaan käyttää myös termejä tutkimusongelma tai hypoteesi. Keskustele ohjaajasi kanssa, mikä sopii aiheeseesi. Muista yhtenäisyys.

18 TUTKIMUKSEN TAVOITE 1. TUTKIMUSKYSYMYS 2. TUTKIMUSKYSYMYS 3. TUTKIMUSKYSYMYS

19 3 Tutkimusmenetelmät ja aineistot Millä menetelmällä tutkimus on tarkoitus suorittaa? Mitä aineistoja tutkimuksessa käytetään? Menetelmiä on erilaisia. Kandidaatin töissä on usein tutkimusmenetelmänä kirjallisuustutkimus. Joskus mukana voi olla myös empiirinen osuus, jossa menetelmänä voi olla esim. kyselytutkimus. Esim. kirjallisuustutkimuksesta voidaan mainita mm. lähteiden luonne (esim. tutkimusraportteja, tieteellisiä artikkeleita, opinnäytteitä, lausuntoja jne. jne.), miltä vuosilta lähteet ovat, käytettiinkö hakukonetta, mitä hakusanoja, ovatko kotimaisia vai ulkomaisia jne.

20 4 Rajaukset On tärkeää huomata, että kandityössä voi käsitellä vain rajallista määrää tietoa. Työ ja tutkimus tulee rajata, jotta työtaakasta ei tule liian suuri ja työ on selkeä. Kaikilla tutkimusongelmilla on monia eri liitoskohtia ympäristöönsä. Harvat ongelmat rajautuvat luonnostaan. Kandityön tekijä tekee rajauksen. Rajaus riippuu aiheesta. Rajaus voi olla maantieteellinen, ajallinen, toimija- tai toimintokohtainen jne. jne. Rajauksilla varmistetaan selusta. Mitä ON ja EI OLE tarkoitus tutkia. Paljon asioita jää rajauksen ulkopuolelle. Ei huolta, sillä aiheen piirissä voi jatkaa jossakin toisessa tutkimuksessa

21 5 Työn rakenne Työn rakenne on erityisen tärkeä. Hyvätkin tulokset hukkuvat sekavaan rakenteeseen. Hahmottele työn sisällysluettelo jo tässä vaiheessa: Mitä lukuja valmiissa työssä on? Kirjoita lyhyesti kunkin luvun alle sen keskeisin sisältö esim. ingressin avulla Työn rakenteen suunnitelma on työn luuranko. Se näyttää, mitä tietoja mihinkin kohtaan on tarkoitus laittaa. Kirjallisuuden keräys ei ole päätöntä ja summittaista, kun rakenne on suunniteltu etukäteen ja tarvittuja tietoja etsitään päämäärätietoisesti.

22 6 Aikataulu Yllättäen usein kandityön haastavin kohta noudattaa Pääsääntöisesti olemme optimistista porukkaa eli usein aliarvioimme työmäärän. Aikataulu palvelee kandityön tekijää itseään. Sovita kurssilla annettu aikataulu omaan aikatauluusi. Mieti konkreettisesti esim. viikko/kk kohtaisesti mitä tehtäviä milloinkin suoritetaan. Loppuviimeistely ja korjauksien tekeminen vie aikaa. Ota huomioon aikatauluttamisessa.

23 VinkkiViitoset Muista tieteellinen kirjoittaminen. Kandityö ei ole mielipidekirjoitus. Tarkoituksena ei ole hämätä vihollista. Lukijan tulee pysyä perässä. Säilytä punainen lanka läpi työn. Lyhyet ingressit päälukujen alkuun Tässä luvussa tarkastellaan Päälukujen lopussa lukijaa voi johdattaa seuraavaan lukuun Seuraavassa luvussa keskitymme Kuvat, taulukot tms.: Elävöittävät työtä, mutta käytä perustellusti. Varmista, että niiden ja tekstin välillä on aina yhteys. Viittaa aina tekstissä. Kuvasta 2 voidaan nähdä myynnin räjähdysmäinen kehitys. Myynti on kasvanut räjähdysmäisesti (kuva 2). Kuvatekstit kuvan alapuolelle ja taulukoissa taulukon yläpuolelle. Muista lähdeviitteet myös kuvissa ja taulukoissa.

24 VinkkiViitoset Käytä kielitarkastusohjelmaa. Kielioppi ja välimerkit. Aktiivi/passiivimuodon käyttäminen makuasia. Keskustele ohjaajan kanssa. Vältä turhaa toistoa Mieti jokaisen kappaleen kohdalla: Mikä tämän kappaleen tarkoitus on? Mitä haluan siinä tuoda esille? Mieti myös ulkoasua. Esim. tekstin tasaus molempiin reunoihin tekee viimeistellyn ilmeen. Yhtenäinen fontti. Luvut ja alaluvut: Ei mielellään yksinäisiä alalukuja Muista oikea viittaustekniikka! Lähteet keskustelevat keskenään ja kanssasi Ei plagiointia!

25 Tutkimusaiheen valinta

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Henkilökunta Koordinaattori: Opintosihteeri Tiina Nikander Aikatauluun, ohjelmaan, suorituskirjauksiin

Lisätiedot

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tutkimussuunnitelma. Miten se tehdään?

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tutkimussuunnitelma. Miten se tehdään? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty Tutkimussuunnitelma Miten se tehdään? 2016 Tutkimussuunnitelma Tutkimussuunnitelma on käsikirjoitus, joka kuvaa tutkimuksen olennaisimmat asiat. Sitä seuraamalla tutkija

Lisätiedot

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Tiistai 10. tammikuuta 2017, klo 12:15-12:45 (K216, Otakaari 4) Juhana Hiironen RYM/KTA Tärkeät

Lisätiedot

Kurssiesite, SYKSY 2018

Kurssiesite, SYKSY 2018 Päivitetty 21.9.2018 ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY RYM ALUSTAVA AIKATAULU (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset kurssin

Lisätiedot

Kurssiesite, KEVÄT 2019

Kurssiesite, KEVÄT 2019 Päivitetty 15.2.2019 ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY RYM Alustava aikataulu (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset kurssin

Lisätiedot

Kurssiesite, KEVÄT 2016

Kurssiesite, KEVÄT 2016 Päivitetty 23.2.2016 (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset (MyCourses) ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY RYM Kurssiesite,

Lisätiedot

Kurssiesite, SYKSY 2016

Kurssiesite, SYKSY 2016 Päivitetty 27.9.2016 (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset kurssin sivuilta) ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) KJR Kurssiesite, SYKSY 2016 Vastaavat opettajat: Prof. Matti

Lisätiedot

Kurssiesite, KEVÄT 2017

Kurssiesite, KEVÄT 2017 Päivitetty 9.1.2017 (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset kurssin sivuilta) ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) Alustava aikataulu KJR Kurssiesite, KEVÄT 2017 Vastaavat opettajat:

Lisätiedot

Kurssiesite, SYKSY 2015

Kurssiesite, SYKSY 2015 Päivitetty 29.9.2015 (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset (MyCourses) ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) KJR Kurssiesite, SYKSY 2015 Opetus: Vastaavat opettajat: 24 + 0 (2

Lisätiedot

Kurssiesite, KEVÄT 2016

Kurssiesite, KEVÄT 2016 Päivitetty 23.2.2016 (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset (MyCourses) ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) KJR Kurssiesite, KEVÄT 2016 Vastaavat opettajat: Prof. Matti Pietola,

Lisätiedot

Kurssiesite, KEVÄT 2018

Kurssiesite, KEVÄT 2018 Päivitetty 20.12.2017 ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) Alustava aikataulu (Lukukauden aikana tarkista mahdolliset päivitykset kurssin sivuilta)

Lisätiedot

Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit)

Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit) Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit) Kevät 2016 Aloitusluento 20.01.2016 TkT Eero Hiltunen 1 Tänään Yleistä kandidaattiseminaarista Aikataulut ja osasuoritukset Aiheet ja ohjaajat

Lisätiedot

Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit)

Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit) Aalto CHEM Kandidaattiseminaari (+ BTT/KEM/MTE seminaarit) Syksy 2015 Aloitusluento 16.09.2015 TkT Eero Hiltunen Tänään Yleistä kandidaattiseminaarista Aikataulut ja osasuoritukset Koulutusohjelmien omat

Lisätiedot

Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella

Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella kn 5.2.2009 Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella Tiedoksi kandidaatintöiden ohjaajille: Valmistautuminen kandityön tekemiseen, esitietovaatimukset: Kandidaatintyö voidaan aloittaa tyypillisesti

Lisätiedot

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN 811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN Harjoitus 1: Tutkimussuunnitelma 19.9.2017 Mari Karjalainen 1 Yleistä kurssin suorittamisesta Tutkimusaiheen päätät itse, voit laajentaa JTT-tutkielman pohjalta kandityön

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2016 Arkkitehtuurin laitos /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2017 Arkkitehtuurin laitos 8.9.2017 /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää:

Lisätiedot

Kandityön palautus sekä seminaari- ja opponointiasiaa. Ennen työn palautuksia kannattaa tarkistaa vielä nämäkin seikat:

Kandityön palautus sekä seminaari- ja opponointiasiaa. Ennen työn palautuksia kannattaa tarkistaa vielä nämäkin seikat: SYKSY 2016 Kandityön palautus sekä seminaari- ja opponointiasiaa Ennen työn palautuksia kannattaa tarkistaa vielä nämäkin seikat: - Kansilehden ja tiivistelmän tiedot ovat yhteneväiset ja oikein esim.

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2016 Arkkitehtuurin laitos /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen

Lisätiedot

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandista Pro Gradu tutkielmaan Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandi / gradu Kandidaatintutkielma on ensimmäinen tieteellinen opinnäytetyö,

Lisätiedot

Tietotekniikan opintojen aktivointi

Tietotekniikan opintojen aktivointi Tietotekniikan opintojen aktivointi 8.6.2011 Auri Kaihlavirta Päivän agenda HOPSien käsittelyä Päättötyön kirjoittamisen keinoja Opponoinnista Kirjoitustehtävä 1 1 Ryhmätehtävä: HOPSin jälkeen Kirjaa paperille

Lisätiedot

Kandidaatintyön palautus-, seminaari- ja opponointiohjeet

Kandidaatintyön palautus-, seminaari- ja opponointiohjeet SYKSY 2015 Kandidaatintyön palautus-, seminaari- ja opponointiohjeet Ennen työn palauttamista eageen tarkista vielä nämä seikat: - kansilehden ja tiivistelmän tiedot ovat yhteneväiset ja oikein esim. kannessa

Lisätiedot

Harjoittelukurssien suorittamisinformaatio

Harjoittelukurssien suorittamisinformaatio ENG-A2020 / ENG-A2021 Työympäristöharjoittelu ENG-A3030 / ENG-A3031 Syventävä harjoittelu Harjoittelukurssien suorittamisinformaatio Aalto-yliopisto Insinööritieteiden korkeakoulu 28.9.2017 ENG Harjoittelukurssit

Lisätiedot

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmissa käsitellään lisäksi taiteellisia ilmaisukeinoja

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmissa käsitellään lisäksi taiteellisia ilmaisukeinoja KANDIDAATINTYÖ JA KANDIDAATTISEMINAARI Yleistä Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen ajattelun tiedonhaun tiedon jäsentämisen

Lisätiedot

klo 14:15 salissa FYS2

klo 14:15 salissa FYS2 Kandi info 2016: Orientaatio LuK työn ja tutkielman tekemiseen keväällä 2017 28.11.2016 klo 14:15 salissa FYS2 28.11.2016 Jussi Maunuksela 1 Infon tarkoituksena on perehdyttää LuK tutkielman suorittamiseen

Lisätiedot

KANDIDAATTISEMINAARI JA KANDIDAATINTYÖ -

KANDIDAATTISEMINAARI JA KANDIDAATINTYÖ - Aalto-yliopisto Kemian tekniikan korkeakoulu Syksy 2015 KANDIDAATTISEMINAARI JA KANDIDAATINTYÖ - TIETOPAKETTI OPISKELIJALLE ALKUSANAT Kandidaattiseminaari on monelle opiskelijalle ensimmäinen tilanne,

Lisätiedot

Tietotekniikan kandidaattiseminaari

Tietotekniikan kandidaattiseminaari Tietotekniikan kandidaattiseminaari Luento 1 14.9.2011 1 Luennon sisältö Seminaarin tavoitteet Seminaarin suoritus (tehtävät) Kandidaatintutkielman aiheen valinta Seminaarin aikataulu 2 2011 Timo Männikkö

Lisätiedot

Kandidaatintyö. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma

Kandidaatintyö. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma Kandidaatintyö Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma Infon sisältö Kandidaatintyön merkitys Kandidaatintyön osat Tekniikan viestintä -kurssi Kandidaatiksi valmistuminen Seminaari Kirjallinen

Lisätiedot

Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely

Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely 1 Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely Pekka Kohti tohtorin tutkintoa 19.4.2017 UniOGS 2 Ensimmäinen versio väitöskirjasta Käytä Acta -kirjoituspohjaa Aloita väitöskirjan / yhteenvedon tekeminen

Lisätiedot

Tiivistelmä, yhteenveto (kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä)

Tiivistelmä, yhteenveto (kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä) Tiivistelmä, yhteenveto (kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä) Kandidaattiseminaari 1. pajaan tiivistelmäversio Jos kirjoitat kandidaatintyösi muulla kuin koulusivistyskielelläsi,

Lisätiedot

Tiivistelmä ja yleisiä huomioita tekstistä

Tiivistelmä ja yleisiä huomioita tekstistä Tiivistelmä ja yleisiä huomioita tekstistä Kesäkandidaattiseminaari 2016 Tekstipaja 27.6.2016 Aalto-yliopisto/TKK, Tiina Airaksinen Tiivistelmä Suppea ja itsenäinen teksti, joka kuvaa olennaisen opinnäytteen

Lisätiedot

AS-84.3400 Automaatiotekniikan seminaarikurssi. Kevät 2008

AS-84.3400 Automaatiotekniikan seminaarikurssi. Kevät 2008 AS-84.3400 Automaatiotekniikan seminaarikurssi Kevät 2008 Kurssin tavoitteet Konferenssisimulaatio Harjoitella tieteellisen tekstin / raportin kirjoittamista Harjoitella tiedon etsimistä ja viittaamista

Lisätiedot

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Pro gradu - tutkielma Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Usein kysyttyjä kysymyksiä infon teemat Pro gradu-tutkielman lähtökohdat Kandista graduun vai uusi tutkielma? Yksin

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 tiina.airaksinen@aalto.fi Kirjoittaminen on palapelin kokoamista Kirjoittaminen on toimintaa Jörn

Lisätiedot

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 tiina.airaksinen@aalto.fi Kirjoittaminen on palapelin kokoamista Kirjoittaminen on toimintaa Miten

Lisätiedot

Kandidaatintutkielman arviointikriteerit

Kandidaatintutkielman arviointikriteerit Kandidaatintutkielman arviointikriteerit Kandidaatintutkielman laajuus on 10 op, josta kypsyysnäyte 1 op ja tieteellinen tiedonhankinta 2 op. Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa tieteellinen tiedonhankinta

Lisätiedot

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille!

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! TU-A1140 - Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! Kurssin avaus 7.1. 2016 Eerikki Mäki eerikki.maki@aalto.fi Opiskelijapalautetta vuoden 2015 kurssista Kurssi poikkesi todella paljon verrattuna

Lisätiedot

Tiivistelmä, yhteenveto (yhteenveto = kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä)

Tiivistelmä, yhteenveto (yhteenveto = kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä) Tiivistelmä, yhteenveto (yhteenveto = kypsyysnäyte, jos työ on muulla kuin koulusivistyskielellä) Kandidaattiseminaari Tiivistelmä Suppea ja itsenäinen teksti, joka kuvaa olennaisen opinnäytteen sisällöstä.

Lisätiedot

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja)

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja) 1 Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella Kandidaatintyövastaavat: Aki Korpela (sähkömagnetiikka) Jarmo Tanskanen (elektroniikka) Kandidaatintyö koostuu seuraavista osista: kandidaatintyöluennot, yhteiset

Lisätiedot

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2015 Jaakko Kurhila

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2015 Jaakko Kurhila Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2015 Jaakko Kurhila Päivän ohjelma Ryhmäjako Tärkeimmät asiat tutkielman tekemiseen (mitä

Lisätiedot

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Tutkintoja koskevan asetuksen (794/2004) 7 :n mukaan alempaan korkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen tulee antaa

Lisätiedot

Ohjeet. Kandidaattiseminaariin integroitu kypsyysnäytesuorittaminen * tietopitoiset luennot (2) & * tekstipajat (2)

Ohjeet. Kandidaattiseminaariin integroitu kypsyysnäytesuorittaminen * tietopitoiset luennot (2) & * tekstipajat (2) Ohjeet Kandidaattiseminaariin integroitu kypsyysnäytesuorittaminen * tietopitoiset luennot (2) & * tekstipajat (2) Tekstipajaohje ja kypsyysnäytteen suorittaminen Integroitu kypsyysnäyte & tekstipajatyöskentely

Lisätiedot

Tekstin rakenne ja prosessimainen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1

Tekstin rakenne ja prosessimainen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 Tekstin rakenne ja prosessimainen työskentely Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 tiina.airaksinen@aalto.fi Tekstipajat ja kypsyysnäyte Kaksi tekstipajaa: 1. paja kesäkuussa ja 2.

Lisätiedot

IL-palvelut Aalto-yliopistossa

IL-palvelut Aalto-yliopistossa IL-palvelut Aalto-yliopistossa IL 3D - ulottuvuudet esiin, IL-opetuksesta IL-palveluihin seminaari 30.11.2010 Virpi Palmgren, Otaniemen kampuskirjasto Anu Kangasaho, Töölön kampuskirjasto Eila Rämö, Arabian

Lisätiedot

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella 1 Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella Kandidaatintyövastaavat: Aki Korpela (sähkömagnetiikka) Erja Sipilä (elektroniikka) Kandidaatintyö koostuu seuraavista osista: Kandidaatintyön laajuus on 8 op,

Lisätiedot

CHEM-A1620 Näkökulmia ympäristöasioihin (3 op) Kevät 2018

CHEM-A1620 Näkökulmia ympäristöasioihin (3 op) Kevät 2018 CHEM-A1620 Näkökulmia ympäristöasioihin (3 op) Kevät 2018 T.Laukkanen@aalto.fi (huom. ei Timo.Laukkanen@...) Osaamistavoitteet Osallistuttuaan kurssille opiskelija - hahmottaa ympäristöasioiden monialaisen

Lisätiedot

Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN

Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN Luennon teemat Pro gradu-tutkielman lähtökohdat Osaamistavoitteet lyhyesti Pro gradu-seminaarin opintopisteiden jakautuminen

Lisätiedot

Tieteellinen kirjoittaminen: tekstin temaattiset osat. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1

Tieteellinen kirjoittaminen: tekstin temaattiset osat. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 Tieteellinen kirjoittaminen: tekstin temaattiset osat Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus, tekstipaja 1 tiina.airaksinen@aalto.fi Missä menet? Kirjoita vapaasti Mitä Miksi Miten teet kandintyössäsi.

Lisätiedot

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille!

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! TU-A1140 - Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! Kurssin avaus 5.1. 2017 Eerikki Mäki eerikki.maki@aalto.fi Opiskelijapalautetta aiemmilta kursseilta Oman olemisen ja tietoisten valintojen

Lisätiedot

DIPLOMITYÖ. Ajatuksia ja kokemuksia valvojan näkökulmasta

DIPLOMITYÖ. Ajatuksia ja kokemuksia valvojan näkökulmasta DIPLOMITYÖ Ajatuksia ja kokemuksia valvojan näkökulmasta Luennoija Esko Niemi Tuotantotekniikan professori Valvottuja d-töitä useita kymmeniä Myös ohjaajana teollisuudessa ja yliopistoissa Oma diplomityö

Lisätiedot

Teemu Kerola Kandidaatintutkielma Kevät 2017 (Tieteellisen kirjoittamisen kurssi, tiki)

Teemu Kerola Kandidaatintutkielma Kevät 2017 (Tieteellisen kirjoittamisen kurssi, tiki) Teemu Kerola Kandidaatintutkielma Kevät 2017 (Tieteellisen kirjoittamisen kurssi, tiki) Referaatti, aine, tutkielma Kypsyysnäyte Esitelmä Arvostelu Kirjoittaminen Aiheiden valinta 1 Tavoitteet Tiedonhaku

Lisätiedot

Kurssijärjestelyt. ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos

Kurssijärjestelyt. ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos Kurssijärjestelyt ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos (Alkuperäiset luentokalvot: Markku Laine) 8. syyskuuta 2015 Luennon sisältö Kurssin

Lisätiedot

SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op)

SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op) SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op) Tervetuloa kevään 2018 kurssille! Kurssin henkilökunta Tuotantotalouden

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen TaY tutkijakoulu Tehtävä: koordinoida

Lisätiedot

HAJANAISIA AJATUKSIA DIPLOMITYÖSTÄ

HAJANAISIA AJATUKSIA DIPLOMITYÖSTÄ HAJANAISIA AJATUKSIA DIPLOMITYÖSTÄ 29.11.2013 Hannu Rantanen Professori hannu.rantanen@lut.fi Suunnittelu Diplomityön aiheidean jalostaminen työn tavoite rahoittajan kannalta aikataulu + alustava suunnitelma

Lisätiedot

LC-8011 Työelämän venäjän perusteet 1. Aalto-yliopisto Kielikeskus Alexandra Belikova

LC-8011 Työelämän venäjän perusteet 1. Aalto-yliopisto Kielikeskus Alexandra Belikova LC-8011 Työelämän venäjän perusteet 1 Aalto-yliopisto Kielikeskus Alexandra Belikova Työelämän venäjän perusteet 1: aika ja paikka Opetusperiodi I+II tai II+III tai III+IV (syksy 2016, kevät 2017) - pitempi

Lisätiedot

ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari aloitusluento Tutkimussuunnitelman laatiminen

ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari aloitusluento Tutkimussuunnitelman laatiminen ENG3043.Kand Kandidaatintyö ja seminaari aloitusluento 12.9.2016 Tutkimussuunnitelman laatiminen Prof. (Professor of Practise) Risto Kiviluoma, Sillanrakennustekniikka Tutkimussuunnitelma Tutkimussuunnitelman

Lisätiedot

OPINNÄYTE OJENNUKSEEN. Se on vaan gradu!

OPINNÄYTE OJENNUKSEEN. Se on vaan gradu! OPINNÄYTE OJENNUKSEEN Se on vaan gradu! 5.10.2011 Jaana O. Liimatainen Päivän ohjelma 15.15-17 Teemat: Opinnäytetyöprosessi Meininkiä tekemiseen esitys löytyy: valmistu.net http://teemailtapaivat.wikispaces.com

Lisätiedot

PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Maanantai

PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Maanantai PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Maanantai 26.10.2015 Käytännönjärjestelyt Kurssin alkuosan henkilökunnasta Kurssi jakautuu kahteen osaan: ensimmäistä 3 viikkoa luennoi TkT Kati Miettunen ja jälkimmäistä

Lisätiedot

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE Ohje hyväksytty osastoneuvostossa 17.8.2005 1 Sisällys 1. Kandidaatintyö ja sen tarkoitus...2 2. Kandidaatintyön aihe ja tarkastaja...3 3. Kandidaatintyön

Lisätiedot

YRITYSVASTUU JA -ETIIKKA: KNOWING, DOING, BEING

YRITYSVASTUU JA -ETIIKKA: KNOWING, DOING, BEING A0040 YRITYSVASTUU JA -ETIIKKA (3 op) Kurssiohje (Päivitetty 0.3.08) Opettajan yhteystiedot Nimi: Leena Lankoski S-posti: leena.lankoski@aalto.fi Vastaanottoaika: Tavattavissa kontaktiopetuksen yhteydessä

Lisätiedot

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2 Kurssien esittely lukukausi 2017-18 Tavoitteet. Automaatio 1 ja 2 Opiskelija tuntee erilaisten sovellusalueiden automaatioratkaisujen erot, ymmärtää automaatiojärjestelmien

Lisätiedot

Tekstipaja, osa I.

Tekstipaja, osa I. Tekstipaja, osa I jepa.piirainen@aalto.fi Käytännön asioita: Tekstipajat: Kaksi tekstipajaa (omassa ryhmässä, johon olet ilmoittautunut) Molemmat PAKOLLISIA! Kypsyysnäyte: oman tekstin palautus viikon

Lisätiedot

Kurssin esittely (syksy 2016)

Kurssin esittely (syksy 2016) Kurssin esittely (syksy 2016) MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1 Opettajat Tuntiopettaja Anna Anttalainen (BIO), aktiivinen kiltatoiminnassa

Lisätiedot

Tieteellinen kirjoittaminen 1. Tavoitteet. Laitoksen ohjeet (ARK) Kirjoittamisen osuus. Kirjoittamisen osuus. Tieteellinen teksti

Tieteellinen kirjoittaminen 1. Tavoitteet. Laitoksen ohjeet (ARK) Kirjoittamisen osuus. Kirjoittamisen osuus. Tieteellinen teksti Tieteellinen kirjoittaminen 1 Tieteellisen tekstin prosessi ja rakenne Tieteellinen teksti Mistä tunnistat tieteellisen / akateemisen tekstin? Miksi kirjoittaminen on joskus vaikeaa? Miten sitä voi helpottaa?

Lisätiedot

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Syksy 2014 Jaakko Kurhila

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Syksy 2014 Jaakko Kurhila Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Syksy 2014 Jaakko Kurhila Päivän ohjelma Tavoitteena tutkielma, ei tutkimus Ryhmäjako Tärkeimmät

Lisätiedot

Maisteriopiskelijan infopaketti. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta

Maisteriopiskelijan infopaketti. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta Maisteriopiskelijan infopaketti Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta 27.8.2013 Maisterintutkinnon eri opintosuunnat 1. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta

Lisätiedot

KJR-C2004 Materiaalitekniikka. Käytännön järjestelyt, kevät 2017

KJR-C2004 Materiaalitekniikka. Käytännön järjestelyt, kevät 2017 KJR-C2004 Materiaalitekniikka Käytännön järjestelyt, kevät 2017 Osaamistavoitteet Kurssin jälkeen opiskelija osaa: erotella ja selittää materiaalitekniikan alan käsitteet ja terminologian yhdistää materiaaliominaisuudet

Lisätiedot

PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Käytännön järjestelyt ensimmäisessä projektityössä

PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Käytännön järjestelyt ensimmäisessä projektityössä PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM) Käytännön järjestelyt ensimmäisessä projektityössä Perjantai 30.10.2015 Projektityön tarkoitus Oppia termodynamiikkaa: esim. lämpövarastot, lämmönsiirto, erilaiset syklit,

Lisätiedot

OPINNÄYTEOHJEET. Seminaarisessio 1 ARTS3016.KAND TAITEEN KANDIDAATIN OPINNÄYTE JA SEMINAARI. Antti Pirinen, Aalto ARTS, Muotoilun laitos 2017

OPINNÄYTEOHJEET. Seminaarisessio 1 ARTS3016.KAND TAITEEN KANDIDAATIN OPINNÄYTE JA SEMINAARI. Antti Pirinen, Aalto ARTS, Muotoilun laitos 2017 OPINNÄYTEOHJEET Seminaarisessio 1 ARTS3016.KAND TAITEEN KANDIDAATIN OPINNÄYTE JA SEMINAARI Antti Pirinen, Aalto ARTS, Muotoilun laitos 2017 Aloitusviikon ohjelma ARTS3016.kand TAITEEN KANDIDAATIN OPINNÄYTE

Lisätiedot

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015 Tietojenkäsittelyn seminaari Suoritetaan 3. opintovuonna. Sisältyy moduuleihin TK0809 ja TK0811. Miksi? Amk tutkinto on KORKEAkoulututkinto. seminaari

Lisätiedot

Kandidaatintutkielma 6 op (Äidinkielinen viestintä 3 op) (Ttkimustiedonhaku 1 op) (Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2011 Jaakko Kurhila

Kandidaatintutkielma 6 op (Äidinkielinen viestintä 3 op) (Ttkimustiedonhaku 1 op) (Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2011 Jaakko Kurhila Kandidaatintutkielma 6 op (Äidinkielinen viestintä 3 op) (Ttkimustiedonhaku 1 op) (Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2011 Jaakko Kurhila Päivän ohjelma Nimenhuuto Tärkeimmät asiat tutkielman tekemiseen ( muista

Lisätiedot

Tutkimuspäiväkirja ja tutkimussuunnitelma Eeva Jokinen

Tutkimuspäiväkirja ja tutkimussuunnitelma Eeva Jokinen Tutkimuspäiväkirja ja tutkimussuunnitelma Eeva Jokinen Kääk!??? Idea! TUTKIMUSPÄIVÄKIRJA Empiirisessä tutkimuksessa tutkimustulokset saadaan tekemällä konkreettisia havaintoja tutkimuskohteesta ja analysoimalla

Lisätiedot

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA.

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA. YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA www.ylioppilastutkinto.fi TUTKINNOT JA TODISTUKSET Lukion oppimäärä Ylioppilastutkinto vähintään 75 kurssia, sisältäen ops:in mukaisesti pakolliset ja vähintään 10 syventävää

Lisätiedot

Tietotekniikan kandidaatintyö ja seminaari (10 op) Luento #1,

Tietotekniikan kandidaatintyö ja seminaari (10 op) Luento #1, Tietotekniikan kandidaatintyö ja seminaari (10 op) Luento #1, Juho Kannala (vastuuopettaja), Kasper Apajalahti (koordinaattori) SCI3027.kand@aalto.fi Aalto-yliopisto Perustieteiden korkeakoulu Tietotekniikan

Lisätiedot

Kandityön kirjoittaminen. Opinnäyteseminaari

Kandityön kirjoittaminen. Opinnäyteseminaari Kandityön kirjoittaminen Opinnäyteseminaari Lue ja kirjoita Ajatukset eivät kasva tyhjästä. Ruoki niitä lukemalla ja kirjoittamalla lukemastasi. Älä luota muistiisi Merkitse alusta asti muistiinpanoihin

Lisätiedot

Kurssin oppimistavoitteet. Heikki Lokki Kurssin suorituksen jälkeen osaat

Kurssin oppimistavoitteet. Heikki Lokki Kurssin suorituksen jälkeen osaat Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen - TVT-ajokortti (3 op) - Tietokone työvälineenä (1 op) - Opiskelutekniikka (2 op) - Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen (4 op) Heikki Lokki 24.9.2008 Matemaattis-luonnontieteellinen

Lisätiedot

Kandiaikataulu ja -ohjeita

Kandiaikataulu ja -ohjeita Kandiaikataulu ja -ohjeita Kandin tavoitteet Opinto-opas LuK-tutkielma: kirjallinen työ, osoittaa perehtyneisyyttä tutkielman kohteena olevaan aihepiiriin, kykyä tieteelliseen kirjoittamiseen ja tieteellisten

Lisätiedot

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus

Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely. Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus Tekstin rakenne ja epälineaarinen työskentely Kandidaattiseminaarin kielikeskuksen osuus tiina.airaksinen@aalto.fi Kirjoittaminen on palapelin kokoamista Kirjoittaminen on toimintaa Miten voin tietää,

Lisätiedot

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2 Kurssien esittely lukukausi 2016-17 Tavoitteet. Automaatio 1 ja 2 Opiskelija tuntee erilaisten sovellusalueiden automaatioratkaisujen erot, ymmärtää automaatiojärjestelmien

Lisätiedot

Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen ja julkaiseminen

Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen ja julkaiseminen Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen ja julkaiseminen Dosentti Mikko Ketola Kirkkohistorian laitos Workshop tohtorikurssilla toukokuussa 2008 Teologinen tiedekunta Workshopin sisältö Miksi kirjoittaa

Lisätiedot

KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ

KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ Syksy 2018 Kurssi-info 29.10.2018 OSAAMISTAVOITTEET Kurssin jälkeen opiskelija osaa tulkita ja arvioida numeeristen aineistojen tarjoamat mahdollisuudet

Lisätiedot

LASKENTATOIMEN PRO GRADU INFO

LASKENTATOIMEN PRO GRADU INFO LASKENTATOIMEN PRO GRADU INFO Sisältö 1. Tutkielmatyöskentelyn käytännönjärjestelyt Hyödyllisiä nettisivuja ja ohjeita Ohjaajat ja tutkielmaryhmät Kirjoitusohjeet 2. Miten teen gradun? Aiheen etsiminen

Lisätiedot

Hallintotieteellisen alan kieliopinnot

Hallintotieteellisen alan kieliopinnot Hallintotieteellisen alan kieliopinnot 26.8.2015 Susanna Mäenpää Kielipalvelutkielten opetusta kaikille tiedekunnille Suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon vaadittavat kotimaisten ja vieraiden kielten opinnot

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen Jatkokoulutuksen tavoitteena on,

Lisätiedot

Kurssin käytännön järjestelyt. Tuotantotalous 1 Joel Kauppi

Kurssin käytännön järjestelyt. Tuotantotalous 1 Joel Kauppi Kurssin käytännön järjestelyt Tuotantotalous 1 Joel Kauppi Kurssin henkilökunta Vastuuopettaja prof. Paul Lillrank (TU-A1100 ja TU-A1200) Assistentit Joel Kauppi (Pääassistentti) Niko Pronin Elias Peterzens

Lisätiedot

SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op)

SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op) SCI3025.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Tuotantotalous) (10 op) SCI3026.kand Kandidaatintyö ja seminaari (Informaatioverkostot) (10 op) Tervetuloa kevään 2017 kurssille! Kurssin henkilökunta Tuotantotalouden

Lisätiedot

MONOGRAFIAN KIRJOITTAMINEN. Pertti Alasuutari

MONOGRAFIAN KIRJOITTAMINEN. Pertti Alasuutari MONOGRAFIAN KIRJOITTAMINEN Pertti Alasuutari Lyhyt kuvaus Monografia koostuu kolmesta pääosasta: 1. Johdantoluku 2. Sisältöluvut 3. Päätäntäluku Lyhyt kuvaus Yksittäinen luku koostuu kolmesta osasta

Lisätiedot

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen Vanhempainilta YO-tutkinnosta 26.1.2016 Yleisesti Ylioppilastutkinnon toimeenpanosta vastaa ylioppilastutkintolautakunta (YTL) ylioppilastutkinto.fi Ylioppilastutkinto on valtakunnallinen päättötutkinto

Lisätiedot

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2013 Jaakko Kurhila

Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2013 Jaakko Kurhila Kandidaatintutkielma 6 op (+Äidinkielinen viestintä 3 op) (+Tutkimustiedonhaku 1 op) (+Kypsyysnäyte 0 op) Kevät 2013 Jaakko Kurhila Päivän ohjelma Ryhmäjaon hienosäätö? Tärkeimmät asiat tutkielman tekemiseen

Lisätiedot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015. Historian perusopinnot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015. Historian perusopinnot HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015 Historian perusopinnot yliopistonlehtori Henry Oinas-Kukkonen: Uusi aika, luento 16 t. + kirjallisuus, 8.1. 3.2. ti klo 10 12 HU205 ja to klo 14 16 HU106. Tentti

Lisätiedot

Maisteriopiskelijan infopaketti. Internet- ja pelitutkimuksen opintosuunta

Maisteriopiskelijan infopaketti. Internet- ja pelitutkimuksen opintosuunta Maisteriopiskelijan infopaketti Internet- ja pelitutkimuksen opintosuunta 28.8.2012 Maisterintutkinnon eri opintosuunnat 1. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta 2. Asiakirjahallinnan

Lisätiedot

Tieteellisen kirjoittamisen kurssi, kevät Teemu Kerola. Referaatti. Valitse tutkielman aihepiiriin sopiva artikkeli

Tieteellisen kirjoittamisen kurssi, kevät Teemu Kerola. Referaatti. Valitse tutkielman aihepiiriin sopiva artikkeli Teemu Kerola Tieteellisen kirjoittamisen kurssi Ryhmä 4, kevät 2010 http://www.cs.helsinki.fi/u/arytkone/tiki/sisalto.html Referaatti Aine, tutkielma Kypsyysnäyte Esitelmä Arvostelu Kirjoittaminen 1 Referaatti

Lisätiedot

Kurssin opettajat, tavoitteet ja käytänteet (kevät 2016) MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1

Kurssin opettajat, tavoitteet ja käytänteet (kevät 2016) MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1 Kurssin opettajat, tavoitteet ja käytänteet (kevät 2016) MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1 Kuvissa Anna Anttalainen, Juho Timonen, Touko Väänänen

Lisätiedot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI Historian perusopinnot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI Historian perusopinnot HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015 Historian perusopinnot yliopistonlehtori Henry Oinas-Kukkonen: Uusi aika, luento 16 t. + kirjallisuus, 8.1. 3.2. ti klo 10 12 HU205 ja to klo 14 16 HU106. Tentti

Lisätiedot

Kurssijärjestelyt. CS-1180 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Hanna Hämäläinen Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos

Kurssijärjestelyt. CS-1180 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Hanna Hämäläinen Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos Kurssijärjestelyt CS-1180 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Hanna Hämäläinen Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos (Alkuperäiset luentokalvot: Markku Laine) 10. Tammikuuta 2017 Luennon sisältö

Lisätiedot

PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti

PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti Harjoitustyön ohje Tehtävänäsi on laatia tutkimussuunnitelma. Itse tutkimusta ei toteuteta, mutta suunnitelman tulisi

Lisätiedot

Gradu-seminaari (2016/17)

Gradu-seminaari (2016/17) Gradu-seminaari (2016/17) Tavoitteet Syventää ja laajentaa opiskelijan tutkimusvalmiuksia niin, että hän pystyy itsenäisesti kirjoittamaan pro gradu -tutkielman sekä käymään tutkielmaa koskevaa tieteellistä

Lisätiedot

Kurssin esittely. Kurssin esittely. MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1

Kurssin esittely. Kurssin esittely. MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1 Kurssin esittely MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt MS-C2107 Sovelletun matematiikan tietokonetyöt 1 Opettajat Tuntiopettaja Anna Anttalainen (BIO). Harrastuksia kiltatoiminta ja bodypump.

Lisätiedot