Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Perusturva- ja terveyslautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Perusturva- ja terveyslautakunta"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo , 18: Paikka Sosiaali- ja terveyskeskus, Tulliportinkatu 17 B 3. kerros, lautakunnan kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Olli-Pekka Ryynänen, puheenjohtaja Tiina Kaartinen, varapuheenjohtaja Risto Asikainen Arja Hiltunen Juha Hujanen Sanna Mertanen, poistui klo ennen :n 24 käsittelyä Sylvi Kananen Antti Kivelä Marjatta Parviainen Sami Räsänen Merja Rekonen,, poistui klo 17.03, salaisen listan käsittelyn aikana Veikko Tiihonen Ate Savolainen Muut saapuvilla olleet Tapio Tolppanen Markku Tervahauta, palvelualuejohtaja Mari Annika Antikainen, perusturvajohtaja Mikko Tapio Korhonen, kuntoutusjohtaja Jari Saarinen, terveysjohtaja Timo Kiviluoma, talouspäällikkö Jari Saarinen, terveysjohtaja Kari Janhonen Heini Koskenvuori Päivi Tikkanen, ylihoitaja Antero Nissinen, sosiaali- ja potilasasiamies Arja Kivari, sosiaali- ja potilasasiamies Arja Kekoni, controller Tarja Hyvärinen, hallintosihteeri Terttu Ruotsalainen, henkilöstö- ja hallintopäällikkö kaupunginhallituksen edustaja esittelijä poistui klo :n 25 käsittelyn jälkeen talouspäällikkö talousjohtaja, KYS, poistui klo 15.55, :n 21 käsittelyn jälkeen laskentapäällikkö, Pohjois- Savon sairaanhoitopiiri, poistui klo 15.55, :n 21 käsittelyn jälkeen poistui klo käsittelyn jälkeen paikalla klo käsittelyn jälkeen paikalla klo käsittelyn jälkeen poistui klo pöytäkirjanpitäjä

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Julkinen Asiat Allekirjoitukset Olli-Pekka Ryynänen puheenjohtaja Terttu Ruotsalainen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, sosiaali- ja terveyskeskuksessa, Marjatta Parviainen Sami Räsänen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, sosiaali- ja terveyskeskuksessa, Terttu Ruotsalainen Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien 19 23, 27, 28 ja 30 osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitukset Muutosta ei voi hakea valittamalla :iin 24 26, koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus. Pöytäkirjaan liitetään oikaisuvaatimusohjeet :ien osalta liite A seuraava valitusosoitus :än 27 osalta liite B

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Julkinen Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko 1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Selvitys perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden käyttösuunnitelmista 4 22 Potilas- ja asiakasturvallisuusraportti vuodelta Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys vuodelta Perhehoitajien hoitopalkkiot ja kulukorvaukset vanhus- ja vammaispalveluissa vuonna * Kuopion Seudun Sotainvalidit ry. :n esitys vähintään 15 %:n sotainvalidien kuljetuspalveluista Alueellinen suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystyssopimus Valtuustoaloite kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen järjestämiseksi Etelä-Kuopio alueelle Kuopion kaupungin ja Tuusniemen kunnan välinen yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta Oikaisuvaatimus / Vahingonkorvaus Tiedonantoja 26 Muutoksenhaku 3 Liite B kuntalain mukainen valitusosoitus 29 4 LIITE A OIKAISUVAATIMUS0HJE 31 Sivu

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Puheenjohtaja: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta Valitaan pöytäkirjan tarkastajat. Vuorossa jäsenet Marjatta Parviainen ja Merja Rekonen. Päätös Valittiin Marjatta Parviainen ja Sami Räsänen.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 8642/ /2015 Selvitys perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden käyttösuunnitelmista Kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan :ssä 20 tiedoksi perusturvan ja terveydenhuollon käyttösuunnitelman vuodelle Lisäksi kaupunginhallitus päätti pyytää lisäselvitykset seuraaviin asioihin: 1. Terveydenhuollon palvelualuetta pyydetään käymään sairaanhoitopiirin kanssa läpi erikoissairaanhoidon budjetti perusteineen ja tuomaan selvitys lautakunnan kautta kaupunginhallitukselle tiedoksi, 2. terveydenhuollon palvelualuetta pyydetään selkiyttämään erikoissairaanhoidon asema organisaation toimintasäännössä ja 3. palvelualueita pyydetään tarkastelemaan uudelleen henkilöstösuunnitelmat henkilöstömäärien ja käytettävissä olevien resurssien suhteen. Vastaus kaupunginhallitukselle: 1. Erikoissairaanhoidon talousarvio Talousjohtaja Kari Janhonen ja laskentapäällikkö Heini Koskenvuori Pohjois- Savon Sairaanhoitopiiristä vierailivat perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueen johtotiimin kokouksessa Tilaisuudessa käytiin läpi erikoissairaanhoidon vuoden 2016 talousarvion muodostamisperiaatteet, tuotehinnoitteluperiaatteet, jäsenkuntalaskutusta sekä suunniteltu sairaanhoitopiirin alijäämän kattamismekanismi. Samalla sovittiin säännölliset tapaamiset SHP:n talousjohdon kanssa. Seuraava tapaaminen on Talousjohtaja Janhonen ja laskentapäällikkö Koskenvuori tulevat selostamaan mm. talousarviorakennetta ja jäsenkuntalaskutusta lautakunnan kokoukseen. 2. Erikoissairaanhoidon asema organisaation toimintasäännössä teki vuoden 2014 lopulla virkajärjestelyitä asiakkuusjohtajien osalta perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueilla. Kuntoutusjohtajan valintapäätös tehtiin lautakunnassa keväällä Kesäkuussa 2015 lautakunta päätti vastaavan lääkärin tehtävien ja vastuiden jakamisesta terveysjohtajan ja kuntoutusjohtajan kesken. Samassa yhteydessä todettiin, että KYS-yhteistyöstä vastaavat osaltaan sekä terveysjohtaja, kuntoutusjohtaja että perusturvajohtaja. hyväksyi kokouksessaan :ssä 116 perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden toimintasäännön, joka tuli voimaan Toimintasäännön 2 :n mukaan terveydenhuollon palvelualue vastaa myös erikoissairaanhoidon järjestämiseen kuuluvista kunnan hoidettavaksi säädetyistä tehtävistä sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välisen yhteistyön kehittämisestä.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 21 Palvelualueelle ei ole ollut epäselvää, kuinka kyseistä kohtaa käytännössä sovelletaan. Mikäli erikoissairaanhoidon asemaa on edelleen tarpeen selkiyttää toimintasäännössä, asiaa tarkastellaan siinä yhteydessä kun toimintasääntöä seuraavan kerran tarkistetaan. 3. Henkilöstösuunnitelmat ja käytettävissä olevat resurssit Henkilöstösuunnitelmat on tarkistettu uudelleen suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin nähden. Tarkastuksessa havaittiin seuraavaa: Perusturvan palvelualue Vuoden 2015 ja vuoden 2016 käyttösuunnitelmassa olevia htv ja talousarviomäärärahoja ei voi verrata keskenään, koska vammaispalvelujen sijaismaksuyksikköön oli varattu 3,4 M vuoden 2015 talousarvioon vammaisten henkilökohtaisten avustajien palkkojen maksamiseen. Vuonna 2016 määräraha on avustuksissa. Tämän htv-vaikutus on 106 htv:tä. Joulukuun 2015 erillislisät ovat kirjautuneet tammikuulle Kirjaustapaa on muutettu, eikä niitä enää kirjata edelliselle vuodelle. Jatkuvuuden periaatteen mukaan tilanne tasaantuu tämän vuoden loppuun mennessä, koska joulukuun vuoden 2016 erillislisät kirjataan vuoden 2017 kuluksi. Tämä ei vaikuta htv-kertymään, mutta vaikuttaa htv-kustannuksiin. Käyttösuunnitelma on tehty aiemman käytännön mukaan. Palkkamäärärahoja säästyi joulukuun 2015 osalta edellä mainitun kirjaustavan muutoksen johdosta. Vanhus- ja vammaispalvelujen hoivapalveluihin on varattu liian vähän palkkausmäärärahoja. Kun otetaan huomioon kokonaisuus vakinaisten ja sijaisten palkkausmäärärahojen käytön osalta vaikuttaa siltä, että hoivapalvelujen palkkamääräraha ilman sivukuluja ylittyy 0,3-0,5 M. Erikseen tullaan selvittämään, onko ostopalveluista mahdollisesti siirtää määrärahaa palkkamäärärahoihin. Kotihoidossa on tarkasteltu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Työnantajapalvelun ohjeen mukaisesti kotihoidon työaikamuotoa ja osa henkilöstöstä on siirretty yleistyöaikamuotoon. Työaikamuodon muutos lisännee ylityökustannuksia, koska yleistyöajassa ja jaksotyöajassa ylityölaskennan peruste on erilainen. Toisaalta tämä voidaan todeta vasta loppuvuonna kun selviää, kuinka paljon henkilöstölle on maksettu ylityökorvauksia ja kuinka paljon vastaavasti on jouduttu palkkaamaan vähemmän sijaisia kun henkilöstö on ollut työnantajan käytettävissä, eivätkä työntekijät ole olleet vastaavalla vapaalla. Terveydenhuollon palvelualue Kokonaisuutena arvioiden palvelualueelle varatut palkkausmäärärahat näyttäisivät riittävän. Mikäli sijaisia joudutaan käyttämään normaalia enemmän, palkkausmäärärahat tuskin riittävät. Tässä vaiheessa on vaikea ennakoida, kuinka paljon sijaisia joudutaan käyttämään. Joulukuun 2015 erillislisät ovat kirjautuneet tammikuulle Kirjaustapaa on muutettu, eikä niitä enää kirjata edelliselle vuodelle. Jatkuvuuden periaatteen mukaan tilanne tasaantuu tämän vuoden loppuun mennessä, koska joulukuun vuoden 2016 erillislisät kirjataan vuoden 2017 kuluksi. Tämä ei vaikuta htv-kertymään, mutta vaikuttaa htv-kustannuksiin.

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 21 PoSoTe vaikutusten arviointi Tulevaisuuden ennakoinnin näkökulmasta positiivinen vaikutus. Vaikutusten arviointi Valmistelija Arja Matsi puh Timo Kiviluoma puh Terttu Ruotsalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta hyväksyy selvityksen perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden käyttösuunnitelmasta ja esittää sen edelleen tiedoksi merkittäväksi kaupunginhallitukselle. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen. Talousjohtaja Kari Janhonen ja laskentapäällikkö Henna Koskenvuori poistuivat klo tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 2808/ /2016 Potilas- ja asiakasturvallisuusraportti vuodelta 2015 Vaaratapahtumien ilmoitusaktiivisuus on yhteydessä hyvään potilas- ja asiakasturvallisuuskulttuuriin ja perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueilla HaiPro -ilmoitusten määrä on lisääntynyt 39% edellisestä vuodesta. Vaaratapahtumista eniten oli lääkehoitoon ja tapaturmiin/onnettomuuksiin liittyviä. Tärkeää on jatkaa HaiPro -ilmoitusten tekemistä samalla tavalla ja ilmoittaa myös läheltä piti -tilanteista. HaiPro -ilmoitusten perusteella yksiköiden on mahdollista parantaa toimintaansa jatkuvasti. Vuonna toteutetun turvallisuuskulttuurikyselyn perusteella on keskeistä parantaa 1) yksiköiden välistä yhteistyötä, 2) tiedonsiirtymistä yksiköiden välillä ja työvuorojen vaihtuessa, 3) työskentelytapoja ja toimintatapoja estämään poikkeamien synnyn ja 4) johdon toimintatapoja asiakas- ja potilasturvallisuuden jatkuvassa huomioinnissa ja palautteen antamisessa henkilökunnalle. Potilas- ja asiakasturvallisuusraportti vuodelta 2015 on esityslistan liitteenä. Valmistelija Päivi Tikkanen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta merkitsee potilas- ja asiakasturvallisuusraportin vuodelta 2015 tiedoksi. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen. Ylihoitaja Päivi Tikkanen poistui klo tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 2802/ /2016 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys vuodelta 2015 Sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (2000/812) 24 :n mukaan sosiaaliasiamiehen tehtävänä on seurata asiakkaiden oikeuksien ja aseman kehitystä kunnassa ja antaa siitä selvitys vuosittain kaupunginhallitukselle. Sosiaali- ja potilasasiamiehet Antero Nissinen ja Arja Kivari ovat laatineet sosiaali- ja potilasasiamiehen selvityksen vuodelta Selvitys on esityslistan liitteenä. Vaikutusten arviointi Liitteet 1 SAMPAM2015_SELVITYS_korjattu.pdf Valmistelija Antero Nissinen puh Arja Kivari puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta merkitsee selvityksen tiedoksi ja antaa liitteenä olevan selvityksen edelleen kaupunginhallitukselle tiedoksi. Kaupunginhallitus saattaa selvityksen edelleen aluehallintovirastolle tiedoksi. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen. Sosiaali- ja potilasasiamiehet Antero Nissinen ja Arja Kivari olivat läsnä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan ja poistuivat kokouksesta klo Tämän asian käsittelyn jälkeen lautakunta käsitteli Salaisella listalla jaetut kaksi asiaa.

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 2793/ /2016 Perhehoitajien hoitopalkkiot ja kulukorvaukset vanhus- ja vammaispalveluissa vuonna 2016 Perusturvajohtaja Mari Annika Antikainen Sosiaalipalvelujen hallinto Kuntoutusjohtaja Mikko Korhonen Vanhuspalvelujen hallinto Perhehoito on hoidon tai muun osa- tai ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Kunta tai kuntayhtymä tekee toimeksiantosopimuksen perhehoitajan kanssa tai sopimuksen perhehoidon järjestämisestä yksityisen perhehoidon tuottajan kanssa. Jollei toimeksiantosopimuksessa ole toisin sovittu, perhehoitajalla on oikeus saada hoidosta palkkiota. Hoitopalkkion määrän tulee vastata henkilön hoidettavuutta ja sitä arvioidessa tulee ottaa huomioon toiminnan luonne. Perhehoitajille maksettavien hoitopalkkioiden ja kustannusten korvausten vähimmäis- ja enimmäismääristä säädetään perhehoitolaissa (263/2015). Perhehoidossa olevan henkilön hoidosta ja ylläpidosta aiheutuvista kustannuksista perhehoitajalle maksetaan myös todellisten kustannusten mukainen kulukorvaus perhehoidossa olevaa henkilöä kohti kalenterikuukaudessa, jollei toimeksiantosopimuksessa ole toisin sovittu. Kulukorvaus kattaa perhehoidossa olevan ravinnosta, asumisesta, harrastuksista, henkilökohtaisista tarpeista ja muusta elatuksesta aiheutuvat tavanomaiset menot sekä ne tavanomaiset terveydenhuollon kustannukset, joita muun lainsäädännön nojalla ei korvata. Perhehoitolain mukaisten hoitopalkkioiden määrää tarkistetaan kalenterivuosittain työntekijän eläkelain (395/2006) 96 :ssä tarkoitetulla palkkakertoimella. Vuodelle 2016 vahvistettu palkkakerroin on 1,373, jolloin vähimmäismääräiset hoitopalkkiot nousevat lukien vuoden 2015 tasosta 0,73 %. Elinkustannusindeksin pisteluku on laskenut 0,26 % ja kulukorvausten määrää tarkistetaan muutosta vastaavaksi. Vuoden 2015 palkkiotasoon tehtyjen tarkistusten mukaan v palkkiot ovat: - Pitkäaikaisessa perhehoidossa (kestoltaan vähintään 14 vrk) 915,27 /kk ja kulukorvaus 604,43 /kk. - Osavuorokautisessa perhehoidossa (kestoltaan alle 10h/vrk) palkkio on 45,76 /kerta ja kulukorvaus 25,18 /kerta. - Lyhytaikaisen perhehoidon (kestoltaan yli 10 tuntia ja enintään 13 vrk/kk) palkkio on 61,04 /vrk ja kulukorvaus on 25,18 /vrk.

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 24 - Perhehoidon käynnistämiskorvauksen enimmäismäärä alkaen on 2908,85. Esitys Perusturvajohtaja Mari Antikainen ja kuntoutusjohtaja Mikko Korhonen: päättää sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaan korottaa vanhus- ja vammaispalveluiden perhehoidon palkkioita indeksikorotuksen 0,73 prosentin verran ja päättää alentaa kulukorvauksia sekä perhehoidossa maksettavaa käynnistämiskorvausta 0,26 prosentin verran. Palkkiot ja korvaukset tulevat voimaan Vaikutusten arviointi PoSoTevaikutusten arviointi Perhehoitolaki edellyttää maksujen tarkistamista. Ei vaikutuksia vuonna Ennakoidaan, että ko. palkkiot ja kulukorvaukset tulevat alueella yhdenmukaisiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun sote-linjaus vahvistetaan tuotantoon. Valmistelija Mikko Tapio Korhonen puh Tiina Kallio puh Mari Annika Antikainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta hyväksyy perusturvajohtajan esityksen. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen.

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 7590/ /2015 Kuopion Seudun Sotainvalidit ry. :n esitys vähintään 15 %:n sotainvalidien kuljetuspalveluista Perusturvajohtaja Mari Annika Antikainen Sosiaalipalvelujen hallinto Kuopion Seudun Sotainvalidit ry. on tehnyt esityksen sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden tehostamisesta kotona asuvien sotavammaisten kotona asumisen turvaamiseksi. Esityksessä pyydetään, että sotainvalideille myönnettyjen matkojen määrää nostetaan vähintään 16 yhdensuuntaiseen matkaan kuukaudessa, mikäli sotainvalidi niitä katsoo tarvitsevansa. Lisäksi esityksessä todetaan, että sotainvalidien elämää helpottaa, jos he voisivat käyttää tavallista taksipalvelua. Sotainvalidiyhdistykseen kuuluu 51 keskiiältään 93-vuotiasta sotavammaista, joista vähintään 15 %:n haitta-asteen omaavia, kotona asuvia on 31 henkilöä. Tämän lisäksi Kuopiossa asuu muita, sodan jälkeen varusmiespalveluksessa vammautuneita, joiden sotilasvammalain mukainen invaliditeetti on vähintään 15 %. Esityksessä ilmoitetaan, että sotilasvammalain mukaan vähintään 15 %:n sotainvalidien sosiaali- ja terveydenhuollon avopalvelut ovat kuntien järjestämänä saajalleen maksuttomia ja että kunta saa korvauksen järjestämistään palveluista Valtiokonttorilta. Esityksessä on ajateltu, että sosiaalihuoltolain mukaiset ns. tukipalvelut korvataan kunnille automaattisesti siten, että Valtiokonttori maksaa kunnalle palvelusta vahvistetun asiakasmaksun kaksinkertaisena, kuitenkin enintään todelliset kustannukset. Lautakuntakäsittelyä varten kaupungin valmistelevat viranhaltijat ovat selvittäneet Valtiokonttorilta, että asian käsittely on kesken ja että liikkumisen tuen korvaukset sotainvalideille ovat käsiteltävänä sosiaalija terveysministeriössä ja asiasta ei ole tehty vielä päätöstä. Tällä hetkellä kuljetusten omavastuuosuudet korvataan kuten aiemminkin, enintään kaksinkertaisina. Esitys Perusturvajohtaja Mari Antikainen: - päättää, että sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelumatkojen määrää voidaan lisätä yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella (vähintään 15 %:n haitta-asteen omaavien kotona asuvien sotainvalidien kohdalla) 16 yhdensuuntaiseen matkaan kuukaudessa - toteaa, että sotainvalideilta ei pyydetä sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua haettaessa tulo- ja varallisuusselvitystä - toteaa, että kuljetuspalvelualue on sotainvalidien kohdalla sama kuin muillakin sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua saavilla

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 25 - toteaa, että Kuopion kaupungin ohjeistuksen mukaan kuljetuspalvelumatkat tilataan matkojen yhdistämiskeskus MYKin kautta, jonne kustannukset on keskitetty - päättää, että Valtiokonttorin linjaukset toimeenpannaan niiden vahvistuttua. Vaikutusten arviointi PoSoTe-vaikutusten arviointi Tukee yli 15 %:n sotainvalidien ja varusmiespalveluksessa vammautuneiden toimintakykyisyyttä. On neutraali, koska Valtiokonttori ohjeistaa sosiaalipalvelujen järjestämistä em. asiakkaille. Viiteaineisto 1 Kuopion Seudun Sotainvalidit ry esitys.pdf Valmistelija Tarja Hoffrèn puh Laura Eskanen puh Mari Annika Antikainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta hyväksyy perusturvajohtajan esityksen. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen. Perusturvajohtaja Mari Antikainen poistui klo tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 7720/ /2015 Alueellinen suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystyssopimus Vaikutusten arviointi Terveysjohtaja Jari Saarinen Terveydenhuollon tukipalvelut Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys suun terveydenhuollossa on toiminut Pohjois-Savon alueella vuodesta Vuoden 2015 alusta alueellinen suun terveydenhuollon päivystys laajeni kattamaan virka-ajan ulkopuolisen ajan päivittäin klo 21 asti päivystysasetuksen mukaisesti. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys toteutetaan klo varallaolopäivystyksenä. hyväksyi kokouksessaan alueellisen suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolisen päivystyssopimuksen. Pohjois-Savon kunnat/ kuntayhtymät (Kysteri, Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä, Kuopion kaupunki, Varkauden kaupunki, Siilinjärven kunta, Ylä-Savon SOTE ky, Lapinlahti) järjestävät virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen sopimuksen mukaan vuoroissa Kuopion kaupungin Suun terveydenhuollossa Savotalon tiloissa kunnes Kysin yhteispäivystyksen tilat valmistuvat arviolta maaliskuussa Tämän jälkeen päivystys jatkuu Kysin yhteispäivystyksessä. Osapuolet järjestävät päivystyksen viikon kestävissä jaksoissa, jotka vaihtuvat erikseen sovittavassa järjestyksessä. Päivystysviikkojen määrä ja siitä aiheutuvat kustannukset määräytyvät sopijaosapuolena olevan kunnan asukasluvun mukaan. Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys kilpailutettiin. Kilpailutuksen voitti Attendo ja sopimus astui voimaan alkaen. Virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen kustannukset jakautuvat päivystysvuorojen mukaisesti. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys edellyttää aina puhelinsoittoa. Hoidon tarve arvioidaan Kys:in yhteispäivystyksessä. Tarvittaessa päivystävä hammaslääkäri lähtee tunnin sisällä Kuopion keskustan Savotalon hammashoitolaan hoitamaan potilasta, jos potilaan hoidontarve täyttää päivystyskriteerit. Esitys Terveysjohtaja Jari Saarinen: hyväksyy liitteenä olevan päivystyssopimuksen ja valtuuttaa kaupungin järjestämisvastuun nojalla palvelualuejohtajan allekirjoittamaan sopimuksen. Päätös saatetaan edelleen kaupunginhallitukselle tiedoksi. Vaikutusten arviointi

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 26 Liitteet Sopimus virka-ajan ulkopuolisen suun terveydenhuollon päivystyksen järjestämisestä Pohjois-Savon alu _332985_0.pdf Valmistelija Jari Saarinen puh Maija Viljaharju puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta hyväksyy terveysjohtajan esityksen. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen.

17 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 878/ /2016 Valtuustoaloite kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen järjestämiseksi Etelä-Kuopio alueelle Terveysjohtaja Jari Saarinen Terveydenhuollon tukipalvelut Valtuutettu Jaakko Kosunen ja kahdeksantoista muuta valtuutettua valtuustoaloitteessaan tuovat esille, että poliittisen arvion pohjaksi tehdään selvitys pelastus- ja terveysaseman rakentamisesta eteläiseen Kuopioon. Valtuustoaloitteessa: Kuopio on vahvistuvana maakuntakeskuksena laajentunut viime vuosikymmeninä uusien kaupunginosien myötä etelään. Uusien alueiden palvelurakenteessa on pyritty huolehtimaan mm rakentamalla useita kouluja. Sivistystyön lisäksi kaupungin vastuulla on asukkaiden henkeen ja terveyteen liittyviin välittömiin uhkiin varautuminen. Uusimpia rakenteilla olevia kohteita ovat Hiltulanlahden pientaloalue, Keilarinteen sekä Lehtoniemi-Kuikkalampi kerrostaloalue. Kymmenisen vuotta sitten pelastusviranomaiset totesivat, että vuonna 1983 rakennetulta paloasemalta ei kyetä saavuttamaan uusia eteläisiä kaupunginosia siinä ajassa, mitä edellytetään ihmishenkien pelastamiseksi. Pelastustehtävien riskiarvion mukaiseen suorittamiseen ei pystytä. Vedoten kaupungin taloudelliseen tilanteeseen tehtiin poikkeusjärjestely, jossa pelastusyksikkö sijoitettiin vuokralle Pelastusopiston tiloihin. Myös terveyspalveluissa on eteläisissä kaupunginosissa edetty poikkeusjärjestelyin. Petosen alueelle suunniteltiin terveysasemaa, jonka olisi pitänyt vastata alueen terveyspalveluihin tulevaisuudessakin. Tuolloin vedottiin kaupungin talousvaikeuksiin ja palvelut sijoitettiin kerrostalon alakertaan, mistä niitä myöhemmin siirrettiin toisen kerrostalon alakertaan. Nyttemmin on jouduttu ottamaan käyttöön laajennus vielä kolmannen kerrostalon ensimmäisestä kerroksesta. Kun puhutaan talousongelmista, on huomattava, että vaatimustason muuttuessa erikoissairaanhoitoon investoidaan Kuopiossa satoja miljoonia euroja. Lisäksi investoidaan etenkin maakuntaa palvelevaan pelastushelikopteritukikohtaan. Pohjois-Savon pelastuslaitoksen perustamisen myötä on maakunnan alueelle rakennettu useita uusia pelastusasemia. Vaikka riskiarviot Kuopion kohdalla ovat nousseet, ei Kuopioon ole kohdistettu sen mukaisia toimenpiteitä. Usealta taholta on todettu, ettei ole ollut poliittista painetta pelastus- ja terveysasematilanteen saamiseksi kuntoon.

18 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 27 Allekirjoittaneet esittävät, että poliittisen arvion pohjaksi tehdään selvitys pelastus- ja terveaseman rakentamisesta eteläiseen Kuopioon. Vastaus terveysaseman osalta valtuustoaloitteeseen Pyörön terveysasema suunniteltiin ja rakennettiin aikoinaan Pyörön rakennusvaiheen ajaksi. Jo vuonna 1992 on valmistunut Pyörön sosiaali- ja terveysaseman tilaohjelma, jonka perusteella varsinaista suunnittelua ja rakentamista ei kuitenkaan ole toteutettu. Terveysaseman toimintaa on ollut kerrostalon alakerrassa vuokratiloissa. Myöhemmin alueen laajennuttua hankittiin vanhojen tilojen lisäksi erilliset uudet vuokratilat muun muassa neuvolatoiminnalle, sosiaalityölle ja psykososiaaaliselle asemalle erillisistä kerrostaloista. Aluehallintovirasto on selvittänyt Pyörön terveysaseman työolosuhteita useaan otteeseen muun muassa sisäilmaongelmien vuoksi. Korjaustöitä on tehty saavuttamatta kuitenkaan hyvää toiminnallista tasapainoa. Tilat ovat lisäksi ahtaat ja epäkäytännölliset kaikkien terveydenhuollon toimijoiden, mutta ensisijaisesti myös asiakkaiden näkökannalta. Tulliportin vastaanottoyksikön tila ovat täynnä, eikä pysty laajentumaan uusille asiakasryhmille. Vuosien varrella on virkamiestyönä suunniteltu ja ehdotettu uusien vastaanottotilojen rakentamista Eteläiseen Kuopioon ainakin kahteen otteeseen, viimeksi Tuolloin työryhmän esityksestä poiketen päätöksen teko ei tukenut hankesuunnitelman eteenpäinviemistä. Kuopion väkiluku oli vuoden 2015 lopussa n ja nousee selkeästi vuoden 2017 alussa tapahtuvan Juankoski kuntaliitoksen ja todennäköisesti positiivisen muuttoliikkeen myötä. Kuopion kaupunki on ollut muuttovoittoinen kaupunki usean viime vuoden ajan. Väestökasvusta ja uudisrakentamisesta suurin osa on painottunut ja painottuu lähi vuosina Saaristokaupunkiin ja Hiltulanlahden alueelle tällä hetkellä tehtyjen asemakaavoitusten pohjalta. Eteläisen Kuopion alueelle asukasmääräennusteet ovat ollen yli viidennes koko kaupungin asukasluvusta. Alue on merkittävä myös maakunnallisesti, sillä tälle alueelle sijoittuu 10 % Pohjois-Savon maakunnan asukasluvusta. Tulevan Sote-uudistuksen myötä on Etelä-Kuopioon tehtävillä ratkaisuilla myös maakunnallista asemaa keskusteltaessa palveluverkosta ja laadukkaista lähipalveluista. Huomiona Suomen hallituksen neuvottelutuloksessa Sote-uudistusmallin mukaisesti kuntien rakennukset eivät siirry vaan tältä osin yhteisen vuokrasopimuspohjan mukaisesti maakunnat vuokraavat toimitilat. Terveyskeskuksen vastaanottopalvelut tuotetaan tiimimallilla, ja nykyinen Pyörön terveysasema muodostaa yhden kaupungin kahdeksasta tiimistä. Eteläisen kaupunginosan rakentamisen myötä väestömäärä on kasvanut ja kasvaa edelleen. Nykyiset Pyörön terveysaseman tilat ovat nykytoiminnalle ja tulevalle asiakasmäärälle liian pienet ja epäkäytännölliset. Palveluverkostoa tulee tarkastella laajana kokonaisuutena ja tarkastelussa huomioida tuleva Sotekokonaisuudistus. Palveluverkostossa tulee huomioida laadukkaat lähipalvelut asukas- ja tarve-ennusteet huomioiden unohtamatta liikenneyhteydet. Koska Eteläinen Kuopio on myös maakunnallisesti merkittävä kasvualue, tulisi terveysaseman ja mielellään laajennettuna käsitteenä uuden sotehyvinvointiaseman rakentamista tälle alueelle tai hyvien joukkoliikenneyhteyksien päähän vakavasti harkita turvaten maakunnallisestikin alueellisesti tasapuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut. Monissa suurissa kaupungeissa on lähetty rakentamaan uusia keskitettyjä hyvinvointikeskuksia, mm Helsinki ja

19 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 27 Oulu perinteiset toiminnalliset ja maantieteelliset aluerajat rikkoen. Näissä hyvinvoitikeskuksissa pyritään turvaamaan ja huomioidaan laaja-alaisesti muuttuvat SOTE-tarpeet mahdollisimman vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti asiakas keskiössä. Lisäksi Joensuu on lähtenyt rakentamaan kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen. Tarve toiminnan mahdollistaville riittävän suurille terveysasemapalveluille Eteläiseen Kuopion kasvaville tarpeille on olemassa. Vastaus pelastustoimen osalta: Pelastustoimi on toimittanut omalta osaltaan suoraan kaupungin hallitukselle vastauksen, joka liitteenä. Pelastusaseman ja terveysaseman/hyvinvointiaseman integraatio Toiminnallisesti, mutta myös taloudellisesti saavutettavat edut integraatiosta ja synergiasta ovat olemassa pelastustoimen kanssa. Asia on laaja ja esille tuotuihin yksittäisiin mm taloudellisiin kysymyksiin on hankala ottaa kantaa vielä tässä vaiheessa. Mielestäni olisi nyt järkevää perustaa virallisena toimeksiantona erillinen hanketyöryhmä, joka pikaisella aikataululla valmistaisi uuden hyvinvointiaseman toteuttamissuunnitelman Eteläisen Kuopion alueelle yhteistyössä pelastustoimen kanssa. Pelastustoimen johtaja Jukka Koponen tukee integraatiohankesuunnittelua. Esitys Terveysjohtaja Jari Saarinen: Esitän, että asian laajuus ja tärkeys huomioiden perustetaan virallinen hanketyöryhmä, jossa huomioidaan kuopiolaisten tarpeet ja myös tasapuolinen, perusteltu palveluverkosto maakunnallisesti. Vaikutusten arviointi Liitteet Valtuustoaloite _1_1.pdf Lausunto kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen järjestämiseksi Etelä-Kuopion alueel _1_1.pdf Valmistelija Jari Saarinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta

20 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 27 hyväksyy terveysjohtaja Jari Saarisen esityksen. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen.

21 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 2832/ /2016 Kuopion kaupungin ja Tuusniemen kunnan välinen yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta Kuopion kaupungilla ja Tuusniemen kunnalla on ollut yhteistoimintasopimus kunnan perusterveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vuoden 2009 alusta lukien. Nykyisen voimassaolevan sopimuksen Kuopion kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan :ssä 103. Sopimus on voimassa välisen ajan. Sopimuksen mukaan sopimuksen voimassaoloaikaa voidaan jatkaa sopijakuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä. Sopimuksen mukainen seurantaryhmä kokoontui Neuvottelussa Tuusniemen kunnan edustajat totesivat, että kunta haluaa jatkaa sopimuksen voimassaoloaikaa kahdella vuodella. Kuopion kaupungin strategisista linjauksista poiketen myös Kuopion kaupungin edustajien taholta nähtiin, ettei sopimussuhteen jatkamiselle ole estettä. Neuvottelussa osapuolet päätyivät yksimielisesti esittämään valtuustoille, että sopimusta jatketaan vuoden 2018 loppuun saakka. Neuvottelujen lähtökohtana oli nykyinen voimassa oleva yhteistoimintasopimus, johon osapuolet ovat yhdessä tehneet muutamia täsmennyksiä ja muutoksia. Tuusniemen kunnan taholta esitettiin toiveena, että valtuustot hyväksyisivät sopimuksen kesäkuun kokouksissaan. Sopimukseen tulevat muutokset on tehty kohtiin 2, 5, 6.1, 15, 16 ja 17 seuraavasti: Kohdan 2 ensimmäiseen kappaleeseen on muutettu kuntalain pykäläksi 49 uuden kuntalain voimaantulon johdosta. Kohdasta 5 on poistettu ensimmäisestä kappaleesta tarpeettomana virke: Kuopion kaupunki on irtisanonut yhteistoimintasopimuksen päättymään ja korjattu päivämäärät vastaamaan nyt voimaan tulevaa sopimuskautta. Myös kohdan 6.1 toiseen kappaleeseen on tehty päivämääräkorjaus. Kohtaan 15 on korjattu oikeuspaikaksi Itä-Suomen hallinto-oikeus. Kohdassa 16 sopimuksen voimassaoloajaksi on kirjattu vuodet Kohdan 17 ensimmäisestä kappaleesta on otettu pois sana tai ja lisätty kokonaan uutena toinen kappale, koska Sote-uudistus tullee voimaan vuoden 2019 alusta lukien. Neuvottelussa osapuolet olivat yksimielisiä siitä, että siirtoa suunnitellessa ja valmistellessa puhevaltaa käyttää Kuopion kaupunki kuultuaan Tuusniemen kuntaa, koska sopimuksen voimassaoloaikana sopimuksen mukainen järjestämisvastuu on kaupungilla ja myös työntekijät ovat kaupungin palveluksessa. Varhaiseläkeperustetta koskevaan kappaleeseen ei ole tehty muutosta. Se jää voimaan sellaisenaan. Muutokset ovat kohtien 16 ja 17 osalta tarkasti todettuna seuraavat:

22 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Sopimuksen voimassaolo Voimassa olevassa sopimuksessa kohta kuuluu seuraavasti: Tämä sopimus on voimassa välisen ajan. Sopimuksen voimassaoloaikaa voidaan jatkaa sopijakuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä. Sopimuskohta kuuluu tarkistetussa sopimuksessa seuraavasti: Tämä sopimus on voimassa välisen ajan. Sopimuksen voimassaoloaikaa voidaan jatkaa sopijakuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä. 17. Sopimuksen päättyminen Voimassa olevassa sopimuksessa kohta kuuluu seuraavasti: Sopimuksen päätyttyä kumpikin sopimuksesta irtaantuva kunta ottaa vastuulleen alueellaan toimivan yhteistoiminnan henkilöstön ja käyttöomaisuuden liikkeenluovutuksena tai Kuopion kaupunki siirtää henkilöstön ja käyttöomaisuuden liikkeenluovutusta koskevien säännösten mukaisesti vastaavia tehtäviä jatkavalle toiselle organisaatiolle. Sopimuskohta kuuluu tarkistetussa sopimuksessa seuraavasti: Sopimuksen päätyttyä kumpikin sopimuksesta irtaantuva kunta ottaa vastuulleen alueellaan toimivan yhteistoiminnan henkilöstön ja käyttöomaisuuden liikkeenluovutuksena. Kuopion kaupunki siirtää henkilöstön ja käyttöomaisuuden liikkeenluovutusta koskevien säännösten mukaisesti vastaavia tehtäviä jatkavalle toiselle organisaatiolle. Mikäli järjestäminen ja tuottaminen siirtyvät kolmannelle osapuolelle, Kuopion kaupunki käyttää tähän liittyvää suunnittelu- ja neuvotteluvaltuuttaan. Kaupunki kuulee asiassa Tuusniemen kuntaa. Liitteenä on Kuopion kaupungin ja Tuusniemen kunnan välinen yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta. Liitteet /2015 Kuopion kaupungin ja Tuusniemen kunnan välinen yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta sopimus Valmistelija Terttu Ruotsalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että se hyväksyy Kuopion kaupungin ja Tuusniemen kunnan välisen yhteistoimintasopimuksen terveydenhuollosta, joka on voimassa ajalla

23 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 28 Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen.

24 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 2062/ /2016 Oikaisuvaatimus / Vahingonkorvaus Kaupungin työntekijä on tehnyt oikaisuvaatimuksen henkilöstö- ja hallintopäällikön viranhaltijapäätökseen Henkilöstö- ja hallintopäällikön päätös ja oikaisuvaatimuksen tekijän vaatimus jaetaan esityslistan liitteenä. Oikaisuvaatimuksen tekijän auto vaurioitui työmatkalla 60 km/h nopeusrajoitusalueella hänen ajaessaan 30 km/h huonojen keliolosuhteiden vuoksi. Työntekijälle aiheutui vahingosta omavastuu- ja vahinkomaksun noususta aiheutuvana kustannuksena 328,97 :n kustannus. Henkilöstö- ja hallintopäällikkö Terttu Ruotsalainen on päätöksellään hylännyt ityöntekijän vahingonkorvausanomuksen kokonaisuudessaan ja perustellut hylkäyspäätöstään sillä, että autovahinko on johtunut työntekijän omasta huolimattomuudesta, koska tilannenopeus on ollut liian suuri keliolosuhteisiin nähden. Kaupunki maksaa työntekijöille KVTES:n mukaiset kilometrikorvaukset ja työntekijä on saanut autovahingosta korvausta vakuutusyhtiöltä. Kaupunki ei ole velvollinen korvaamaan omavastuuosuutta ja vahingon johdosta aiheutuvaa vakuutusmaksun nousua bonuksen alentuman johdosta. Kaupungin osalta kyse ei ole vahingonkorvauslain mukaisesta vastuusta, koska vahinko ei ole aiheutunut kaupungin menettelyn seurauksen. Työntekijä vaatii oikaisuvaatimuksessaan, että auton vahingoittumisesta aiheutuneet kulut yhteensä 328,97 /kk korvataan hänelle. Perustelunaan hän toteaa, että työnantaja edellyttää oman auton käyttöä työtehtävissä eikä työyhteissä ole työautoa käytettävissä. Lisäksi hän esittää, että työntekijänä hänelle koitui kohtuuttomia kuluja eikä vahinko johtunut omasta huolimattomuudesta. Asiasta on konsultoitu kaupungin lakimies Vesa Toivasta, joka lausunnossaan toteaa, ettei oikaisuvaatimuksessa ole tuotu esiin mitään sellaista seikkaa, joka edellyttäisi henkilöstö- ja hallintopäällikön tekemän päätöksen muuttamista. Vaikutusten arviointi Esitys Henkilöstö- ja hallintopäällikkö Terttu Ruotsalainen: Edellä olevan perusteella esitän, että perusturva- ja terveyslautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 29 Liitteet 6 viranhaltijapäätös.pdf 7 oikaisuvaatimus.pdf Valmistelija Terttu Ruotsalainen puh Vesa Toivanen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta hyväksyy henkilöstö- ja hallintopäällikön esityksen. Päätös hyväksyi yksimielisesti palvelualuejohtajan ehdotuksen.

26 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Asianro 1186/ /2016 Tiedonantoja Sosiaali- ja terveysministeriön päätös STM/4394/ Valtionavustuksen myöntäminen Omahoito ja digitaaliset palvelut, ODA nimiseen kehittämishankkeeseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös ISAVI/133/ /2016 Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttaminen / toimipaikkojen ja palvelualojen lisäys, Farane Oy c/o Suomen Terveystalo Oy, Terveystalo Kuopio, Asemakatu 22-24, Kuopio. Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös ISAVI/694/ /2016, Yksityisen ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamista koskevan luvan muuttaminen, Jatkopolut Oy / Perhekeskus Hermanni, Hermanninaukio 3, Kuopio ja Perhekuntoutusyksikkö Hermanni, Hermanninaukio 3 E, Kuopio. Valviran tarkastuskertomus , Yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö, Instru Optiikka Oy, tilojen ja laitteiden osalta ei ole huomautettavaa. Valviran ilmoitus Dnro 201/ /2016, Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen, MegaKoto Oy, Kardiolog Sydänpalvelut, Pioneerikatu 6, Kuopio. Valviran päätös Dnro 10656/ /2016, Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen, Mehiläinen Oy, Tahko, Keitaankatu 1, Tahkovuori. Valviran ilmoitus Dnro 2282/ /2016, Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen, Via HealthCare Group Oy c/o Itä-Suomen Lääkäritalo Oy, Kuopio, Koljonniemenkatu 2, Kuopio ja HealthCare Group Oy c/o Suomen Terveystalo Oy, Terveystalo Kuopio Työterveys Bioteknia, Neulaniementie 2, Kuopio. Valviran ilmoitus Dnro 2677/ /2016 Ilmoitus yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan nimen muutoksesta, entinen nimi Mediverkko Terveyspalvelut Oy, nykyinen nimi Mehiläinen Terveyspalvelut Oy. Valviran päätös Dnro 2546/ /2016, Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen, Mediverkko Partners Oy c/o Lääkäriasema Cantti Oy, Lääkäriasema Cantti, Ajurinkatu 16, Kuopio, Mediverkko Partners Oy c/o Mehiläinen Oy, Tahko, Keitaankatu 1, Tahkovuori.

27 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) 30 Valviran ilmoitus Dnro 2827/ /2016, Ilmoitus yksityisen terveydenhuollon toimipaikan toimitilojen muutoksesta, Instru Optiikka Oy, Instrumentarium Kuopio Aapeli, Kauppakatu 28, Kuopio. Valvontatarkastaja Kauko Pursiaisen antama lausunto Perhe- ja palvelukodit Suomalaisen uudesta hankkeesta Perhekoti Tuomirannasta. Asiakirjojen, palvelukokemuksen ja tehdyn tarkastuskäynnin perusteella todetaan, että Perhe- ja palvelukodit Suomalainen Oy:lle voidaan myöntää sijaintikunta Kuopion puolesta lupa perhekodin toimintaan Vartialan Tuomirannassa. Valvontatarkastaja Kauko Pursiaisen antama lausunto Lukkarinoja Oy:n ilmoittamasta yksityisestä sosiaalipalvelusta. Lukkarinoja Oy:n tuottamat yksityiset sosiaalipalvelut täyttävät yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellytykset ja yhtiö voi tuottaa Kuopion kaupungin alueella avomuotoista perhekuntoutusta, perhetyötä, lastensuojelun jälkihoitoa ja muuta sosiaalihuollon asiantuntijatoimintaa. Valvontatarkastaja Kauko Pursiaisen antama lausunto Oiva Riihi Oy:n tuottamasta sosiaalisesta kuntoutuksesta. Oiva Riihi Oy:n tuottama sosiaalisen kuntoutuksen palvelu täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellytykset ja yritys saa tuottaa ilmoittamaansa palvelua Kuopion kaupungin alueella. Valvontatarkastaja Kauko Pursiaisen antama lausunto t:mi Sirpa Voutilaisen tuottamasta yksityisestä kotipalvelusta. T:mi Sirpa Voutilainen yritys täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellytykset ja yritys voi tuottaa ilmoittamansa kotipalvelut Kuopion kaupungin alueella. Valvontatarkastaja Kauko Pursiaisen antama lausunto Meppi Oy:n ilmoittamista yksityisistä sosiaalipalveluista. Meppi Oy:n tuottamat yksityiset sosiaalipalvelut täyttävät yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellytykset ja yhtiö voi tuottaa Kuopion kaupungin alueella avomuotoista perhekuntoutusta, perhetyötä, lastensuojelun jälkihoitoa ja muuta sosiaalihuollon asiantuntijatoimintaa. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ote /2015. Päätös Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon tilaajatoimikunta , Juankosken kaupungin irtisanoutuminen Kysteri-liikelaitoksesta. Kuopion kaupunginvaltuuston ote /2015, Ote: Juha Hujasen eronpyyntö perusturva- ja terveyslautakunnan jäsenyydestä. Kuopion kaupungin Sosiaalipalvelujen hallinnon selvitys Itä-Suomen aluehallintovirastolle koskien Talentia Pohjois-Savo ry:n tekemää kunnalliskantelua aikuissosiaalityön ja työllistymispalvelujen päällikön viranhaltijapäätöksestä. Luettelo viranhaltijapäätöksistä ajalta jaetaan esityslistan liitteenä. Liitteet 8 Viranhaltijapäätökset_ajalta 0703_1104_ Perusturva_kuukausiraportti tammi_maaliskuu_2016.pdf

28 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Terveydenhuolto kuukausiraportti tammi_maaliskuu_2016.pdf Valmistelija Terttu Ruotsalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta merkitsee edellä olevat asiat tiedoksi ja päättää, etteivät ne anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja ettei edellä mainituissa viranhaltijapöytäkirjoissa olevia päätöksiä oteta (otto-oikeus) lautakunnan käsiteltäväksi. Päätös Merkittiin, että lautakunnan jäsenille jaettiin kokouksessa perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden kuukausiraportit tammi maaliskuulta Raportit otettiin pöytäkirjan liitteeksi. Tämän asian käsittelyn jälkeen lautakunta lisäksi päätti, että seuraava lautakunnan kokous aloitetaan klo

29 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Muutoksenhakuohje Liite B kuntalain mukainen valitusosoitus (3 ) Liite B kuntalain mukainen valitusosoitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Yksityisoikeudellisen riita-asian (esimerkiksi vahingonkorvausvaatimus) tutkiminen ja ratkaiseminen ei korvauksen perusteen ja määrän osalta kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan. Valitusviranomainen Itä-Suomen hallinto-oikeus Postiosoite PL 1744, KUOPIO Käyntiosoite Puistokatu 29 Puhelin (vaihde) Faksi Sähköposti ita-suomi.hao(at)oikeus.fi Virka-aika Valitusaika Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Valituskirjelmän sisältö ja liitteet Valitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava valittajan nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan nimi, kotikunta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä

30 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Muutoksenhakuohje päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja sen mukaan kuin hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle Oikeudenkäyntimaksu Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston virka-ajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös telekopiona (faksina) tai sähköpostina. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä, eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköisen viestin (faksin tai sähköpostin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Valitusasiakirjat toimitetaan aina omalla vastuulla. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Tuomioistuin voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä tuomioistuinmaksulain 2 :n (1455/2015) mukaisen oikeudenkäyntimaksun.

31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (31) Muutoksenhakuohje Liite A oikaisuvaatimusohje (4 ) Liite A Kuntalain mukainen oikaisuvaatimusohje Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Postiosoite PL 227, KUOPIO Käyntiosoite Tulliportinkatu 17 B Puhelin Faksi Sähköposti perusturvajaterveys(at)kuopio.fi Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenten katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös telekopiona (faksina) tai sähköpostina. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä, eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston virka-ajan päättymistä tai mikäli määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona työt virastoissa on keskeytettävä, ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Sähköisen viestin (faksin tai sähköpostin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Oikaisuvaatimus toimitetaan aina omalla vastuulla. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 878/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 878/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2016 1 (1) 27 Asianro 878/00.01.02.00/2016 Valtuustoaloite kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen järjestämiseksi Etelä-Kuopio alueelle Terveysjohtaja Jari Saarinen

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 878/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 878/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 43 19.4.2016 185 Asianro 878/00.01.02.00/2016 Valtuustoaloite kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen järjestämiseksi Etelä-Kuopio

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Jaakko Kosunen,

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Sosiaalityöntekijän määräaikainen virka vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon

Sosiaalityöntekijän määräaikainen virka vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Henkilöstöasiat 27 / 2018 Sosiaalityöntekijän määräaikainen virka vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon palveluprosessissa Selostus ja perustelu Kuopion kaupungin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:30 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 878/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 878/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 43 19.4.2016 Kaupunginhallitus 185 13.6.2016 62 Asianro 878/00.01.02.00/2016 Valtuustoaloite kunnollisten pelastus- ja terveysasematilojen

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 8:00-9:30 Paikka Kuopion Klubi, Kuninkaankatu 10, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Lähidemokratiajaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Lähidemokratiajaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:30 Paikka Sähköinen päätöksentekomenettely Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Kosunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Psykologin viran täyttäminen vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon palveluprosessissa

Psykologin viran täyttäminen vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon palveluprosessissa Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Henkilöstöasiat 16 / 2018 Psykologin viran täyttäminen vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon palveluprosessissa Selostus ja perustelu Kuopion kaupungin perusturvan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän täyttäminen

Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän täyttäminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Palveluesimiehen virkaa ja tehtävää hakeneet Henkilöstöasiat 1 / 2018 Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän

Lisätiedot

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut työikäisille asiakkaille

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut työikäisille asiakkaille Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Familar Oy Antti Mäkelä c/o Mehiläinen Oy Paciuksenkatu 27 00270 HELSINKI Hankinta- ym. sopimukset 1 / 2018 Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asiakkaille

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asiakkaille Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Tukeva-työvalmennussäätiö Hannu Miettinen Teollisuuskatu 1 70620 KUOPIO Hankinta- ym. sopimukset 2 / 2017 Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 24 Asianro 1160/00.02.03/2013 KTL tiedonannot 2013 Toimitusjohtaja, henkilöstöasiat 4 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen / Terhi Holländer 5 Teknisen henkilöstön

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) KIRDno-2017-35 SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden hyväksyminen kunnan perusturvalautakunnan valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi Kun kunnan

Lisätiedot

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asia k- kaille

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asia k- kaille Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Tukeva-työvalmennussäätiö Hankinta- ym. sopimukset 2 / 2018 Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asia k- kaille Selostus ja perustelu

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Aika: 09.11.2016 klo 17:30-21:05 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 3/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 3/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 3/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:40 Paikka Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Julkinen Aika 15.1.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Tiedoksiannot

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri Pöytäkirja 3/2019 1/12 Tarkastuslautakunta 2019-2021 16.4.2019 KOKOUSTIEDOT Aika tiistai 16.4.2019 klo 13.00-16.00 Paikka Kouvolan Hovioikeudentalo, kokoustila Presidentti Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05 AIKA 13.12.2018 15:02-17:28 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 76 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 77 Hoivajohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon

Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Hankinta- ym. sopimukset 1 / 2018 Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon Selostus ja perustelu Kuopion kaupungilla on skannattuja rakennuslupadokumentteja

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 81, 20.03.2017 Kaupunginhallitus, 152, 06.03.2017 81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) 13.11.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) 13.11.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:55 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Antti Tapaninaho, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 29.11.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 9.11 Paikka LYNC-kokous Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja Anu Tervala pöytäkirjanpitäjä

Lisätiedot

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (6) 83 Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta. JARDno-2017-1802 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kolmen ohjaajan toistaiseksi voimassa olevan tehtävän täyttäminen Kuopion kaupungin vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon prosessissa

Kolmen ohjaajan toistaiseksi voimassa olevan tehtävän täyttäminen Kuopion kaupungin vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon prosessissa Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (7) Henkilöstöasiat 18 / 2018 Kolmen ohjaajan toistaiseksi voimassa olevan tehtävän täyttäminen Kuopion kaupungin vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon prosessissa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 254-260, 263, 270-278 ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 7/2015 1 (7) Kunnanhallitus, 141, 21.09.2015 Kunnanvaltuusto, 33, 28.09.2015 Kunnanhallitus, 219, 07.12.2015 Kunnanvaltuusto, 53, 14.12.2015 53 Käyttötalouden vuoden 2015

Lisätiedot