TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN SÄÄNNÖT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN SÄÄNNÖT"

Transkriptio

1 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN SÄÄNNÖT I LUKU Ylioppilaskunta 1 Nimi, kotipaikka, kielet ja lainsäädännöllinen asema Ylioppilaskunnan nimi on Taideyliopiston ylioppilaskunta Konstuniversitetets studentkår. Ylioppilaskunnasta voidaan käyttää myös englanninkielistä nimeä University of the Arts Student Union. Ylioppilaskunnan nimestä käytetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi lyhenteitä TaiYo, KonSt ja ArtSU. Näissä säännöissä Taideyliopiston ylioppilaskuntaa kutsutaan ylioppilaskunnaksi ja Taideyliopistoa yliopistoksi. Ylioppilaskunnan nimeä kirjoitettaessa käytetään joko suomenkielistä tai ruotsinkielistä muotoa taikka molempia yhdessä. Ylioppilaskunnan kotipaikka on Helsinki. Ylioppilaskunnan kielet ovat suomi ja ruotsi. Pöytäkirjakielenä on suomi. Ylioppilaskunnan ruotsinkielisiin jäseniin kohdistuvan toiminnan tulee tapahtua ruotsin kielellä. Ylioppilaskunta on yliopistolain (558/2009) 46 :n ja valtioneuvoston yliopistoasetuksen mukaisesti itsehallintoon oikeutettu julkisoikeudellinen yhteisö. 2 Jäsenet Ylioppilaskunnan jäseniä ovat kaikki yliopiston opiskelijat, jotka on otettu opiskelijoiksi alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin lukuun ottamatta tilauskoulutukseen osallistuvia opiskelijoita. Ylioppilaskunnan hallitus voi hyväksyä jäseniksi myös muita yliopiston opiskelijoita. 3 Ylioppilaskunnan tarkoitus Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Ylioppilaskunnan tehtävänä on osallistua yliopistolain 2 :ssä säädetyn yliopiston kasvatustehtävän hoitamiseen valmistamalla opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen. 4 Päätösvalta Ylioppilaskunnan päätösvaltaa käyttää edustajisto, siten kuin näissä säännöissä määrätään. Edustajisto valitaan suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla, kuten vaalijärjestyksessä tarkemmin säädetään. Päätös-, hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttävä toimielin ovat edustajiston valitsema hallitus niissä asioissa, joissa niitä ei ole näiden sääntöjen mukaan määrätty edustajistolle.

2 II LUKU Äänioikeus ja vaalikelpoisuus 5 Äänioikeus Ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa, yleisessä kokouksessa ja jäsenäänestyksessä on äänioikeus yliopistoon läsnä olevaksi kirjoittautuneella ylioppilaskunnan jäsenellä. Äänioikeus on yhtäläinen ja henkilökohtainen eikä sitä saa käyttää valtuutetun välityksellä. 6 Vaalikelpoisuus Vaalikelpoinen edustajiston tai hallituksen jäseneksi on jokainen ylioppilaskunnan jäsen. Edustajiston jäsenenä toimivan henkilön tulee kuitenkin olla äänioikeutettu. Laajempi vaalikelpoisuus mahdollistaa myös poissaolevaksi ilmoittautuneen jäsenen asettumisen ehdolle ja toteuttaa osaltaan jäsenten tasapuolista kohtelua. Vaalikelpoinen edustajiston puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi on jokainen edustajiston jäsen ja varajäsen. 7 Esteellisyys Esteellinen toimimaan edustajiston tai hallituksen jäsenenä on henkilö, joka: 1. on ylioppilaskunnan omistaman yhtiön tai yhtiön, josta ylioppilaskunta omistaa vähintään 50 %, palveluksessa; 2. on pysyväisluonteisessa, vähintään vuoden kestävässä työsuhteessa ylioppilaskuntaan; Lisäksi esteellisiä toimimaan edustajiston jäseninä ovat ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet toimikautensa ajan III LUKU Edustajisto 8 Edustajisto Edustajistoon kuuluu kahdeksantoista (18) jäsentä. Edustajiston vaalin toimittamisesta määrätään tarkemmin vaalijärjestyksessä. 9 Edustajiston toimikausi ja hajottaminen Edustajiston toimikausi alkaa edustajistovaalin tuloksen vahvistamisesta ja kestää kaksi vuotta. Edustajiston toimikausi jatkuu kuitenkin varsinaisen kauden jälkeen siihen asti kunnes uusi edustajisto on valittu. Edustajisto voi hajottaa itsensä ja määrätä toimeenpantavaksi uudet vaalit. Edustajiston hajottamisesta sekä uusien vaalien toimeenpanosta on päätettävä kahdessa (2) peräkkäisessä edustajiston kokouksessa, joiden välillä on vähintään neljätoista (14) päivää. Hajottamispäätöstä tulee molemmissa kokouksissa kannattaa vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) kaikista edustajiston jäsenistä. Uusi edustajisto on valittava

3 kuudenkymmenen (60) päivän kuluessa hajottamispäätöksestä jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Hajotettu edustajisto hoitaa edustajiston tehtäviä, kunnes uusi edustajisto on valittu. 10 Varajäsenet Varajäsenten kutsumisesta määrätään edustajiston työjärjestyksessä. 11 Edustajiston tehtävät Edustajiston tehtävänä on: 1. Seurata ja edistää ylioppilaskunnan tarkoituksen toteutumista ylioppilaskunnan toiminnassa; 2. Valita ja vapauttaa tehtävästään edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat; 3. Valita hallituksen muodostaja; 4. Nimittää hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet ja vapauttaa heidät tehtävästään; 5. Valita ja vapauttaa tehtävästään ylioppilaskunnan pääsihteeri; 6. Nimetä opiskelijoiden edustajat Taideyliopiston yliopistokollegioon ja hallitukseen sekä opintotukilautakuntaan; 7. Päättää ylioppilaskunnan liittymisestä muihin yhteisöihin ja niistä eroamisesta; 8. Kutsua kunniajäsenet; 9. Määrätä jäsenmaksun suuruus; 10. Päättää ylioppilaskunnan virallisesta ilmoitustaulusta; 11. Valita ylioppilaskunnan tilintarkastajat tai tilintarkastusyhteisö; 12. Päättää ylioppilaskunnan vuotuisesta talousarviosta ja lisätalousarvioista; 13. Hyväksyä ylioppilaskunnan toiminnan, talouden ja omaisuudenhoidon tavoitteet, suuntaviivat ja suunnitelmat; 14. Käsitellä hallituksen antamat kertomukset ylioppilaskunnan toiminnasta ja taloudesta sekä päättää niiden aiheuttamista toimenpiteistä; 15. Päättää ylioppilaskunnan tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille; 16. Päättää kiinteistön tai osakkeiden ostamisesta, myymisestä tai vaihtamisesta; 17. Päättää ylioppilaskunnan liiketoiminnan oleellisesta supistamisesta tai laajentamisesta; 18. Päättää tilikauden ylittävän velan ottamisesta; 19. Päättää hallituksen esityksestä muista taloudellisesti merkittävistä asioista; 20. Hyväksyä ylioppilaskunnan säännöt, edustajiston työjärjestys, hallituksen työjärjestys, vaalijärjestys, taloussääntö ja hallinto-ohjesääntö sekä muut ohjesäännöt. Ylioppilaskunnan säännöt on alistettava yliopiston rehtorin vahvistettaviksi. Lisäksi edustajisto päättää muistakin asioista, jotka muualla näissä säännöissä tai ylioppilaskuntaa koskevissa säädöksissä on määrätty edustajiston ratkaistavaksi tai jotka edustajisto yksittäistapauksittain on pidättänyt ratkaistavakseen tai jotka hallitus katsoo tarpeelliseksi saattaa edustajiston ratkaistavaksi.

4 Ratkaisuvallan pidättäminen Edustajistolla on valta yksittäistapauksissa pidättää ratkaistavakseen hallituksen ratkaisuvaltaan kuuluva asia. Edustajisto ei voi kuitenkaan pidätysvaltansa nojalla tehdä päätöksiä, jotka tarkoittavat ylioppilaskuntaa oikeudellisesti sitovien päätösten muuttamista. Esityksen ratkaisuvallan pidättämisestä voi tehdä: 1. Edustajiston kokouksessa kaksi (2) edustajiston jäsentä; 2. Viisi (5) edustajiston jäsentä, jolloin esitys on jätettävä kirjallisesti edustajiston puheenjohtajalle. Esitystä ratkaisuvallan pidättämisestä ei voi panna pöydälle. Asiassa, jossa on tehty esitys ratkaisuvallan pidättämisestä, hallitus ei voi tehdä päätöstä ennen ratkaisuvallan pidättämistä koskevassa asiassa tehtyä edustajiston päätöstä. 13 Kysely Viisi (5) edustajiston jäsentä voi tehdä hallitukselle kyselyn määräasiasta. Kysely on toimitettava kirjallisesti laadittuna edustajiston puheenjohtajalle, jonka on annettava se viipymättä tiedoksi hallitukselle. Hallituksen tulee kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa tiedon saamisesta antaa vastaus sähköpostitse edustajiston jäsenille. Vastaus käsitellään seuraavassa edustajiston kokouksessa. 14 Ponsi Edustajisto voi hyväksyä hallitukselle osoitettuja ponsia. 15 Edustajiston kokoontuminen Edustajisto kokoontuu ainakin: 1. Järjestäytymiskokoukseensa käsittelemään ainakin 11.1 kohdissa 2, 3 ja 11 mainitut asiat kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa edustajistovaalin tuloksen vahvistamisen jälkeen; 2. Vaalivuotta seuraavan kalenterivuoden marraskuun loppuun mennessä kokoukseen, jossa käsitellään ainakin 11.1 kohdissa 2, 3 ja 11 mainitut asiat; 3. Vuosittain ennen kalenterivuoden loppua käsittelemään ainakin 11.1 kohdissa 4 ja 12 mainitut asiat; 4. Vuosittain viimeistään huhtikuussa päättämään 11.1 kohdissa 14 ja 15 mainituista asioista. Edustajisto kokoontuu edustajiston puheenjohtajan kutsusta muulloinkin: 1. Milloin edustajiston puheenjohtaja tai hallitus katsoo sen tarpeelliseksi; 2. Milloin kolme (3) edustajiston jäsentä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten kirjallisesti edustajiston puheenjohtajalta pyytää; 3. Hallitukselle osoitetun 13 :ssä mainitun kyselyn johdosta. Tällöin edustajiston kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa tätä koskevan pyynnön esittämisestä.

5 Vaalien jälkeisen edustajiston ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle istuva edustajiston puheenjohtaja. 16 Päätösvaltaisuus Edustajiston kokous on päätösvaltainen, kun paikalla on vähintään kymmenen (10) edustajiston jäsentä, mukaan lukien edustajiston puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja. Edustajiston kokouksissa päätösvaltaa käyttävät edustajiston jäsenet tai heidän sijaansa kutsutut varajäsenet. 17 Läsnäolo- ja puheoikeus Jokaisella ylioppilaskunnan jäsenellä, ylioppilaskunnan tehtävässä olevalla sekä ylioppilaskunnan hallituksella, pääsihteerillä ja työntekijöillä on läsnäolo- ja puheoikeus edustajiston kokouksissa. Edustajiston puheenjohtaja voi myöntää läsnäolo- tai puheoikeuden myös muille henkilöille. Perustelluista syistä edustajisto voi kuitenkin päättää, että yksittäinen asia käsitellään kokonaan tai osittain suljetussa istunnossa IV LUKU Edustajiston puheenjohtajisto 18 Edustajiston puheenjohtajisto Edustajiston puheenjohtajiston muodostaa edustajiston puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. 19 Toimikausi Edustajiston puheenjohtajisto valitaan vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajiston toimikausi alkaa heidän valintaansa seuraavasta kokouksesta, jonka uusi puheenjohtaja myös kutsuu koolle. 20 Puheenjohtajiston valinta Edustajiston puheenjohtajiston valitsee edustajisto. Edustajiston puheenjohtajaksi valittavan on saatava äänestyksessä yli puolet läsnä olevien edustajiston jäsenten äänistä. Ellei yksikään ehdokkaista saa äänestyksessä vaadittua enemmistöä, toimitetaan uusi äänestys siten, että edellisessä äänestyksessä vähimmälle äänimäärälle ja ilman ääniä jääneet ehdokkaat karsitaan pois. Tätä menettelyä jatketaan kunnes joku ehdokkaista saa vaaditun enemmistön. Tasatilanteessa ratkaisee arpa. Edustajiston varapuheenjohtajat valitaan henkilökohtaisella ja suhteellisella vaalilla, jossa valituiksi tulevat kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta, tässä järjestyksessä. Vaalissa jokainen annettu ääni jaetaan vaalilippuun merkittyjen, enintään kahden (2) ehdokkaan kesken ensimmäisen ehdokkaan saadessa yhden (1) äänen tai toisena olevan puoli (1/2) ääntä. Tasatilanteessa ratkaisee arpa. Jos edustajiston puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja eroaa, menettää vaalikelpoisuutensa, vapautetaan tehtävästään tai tulee pysyvästi esteelliseksi taikka estyneeksi

6 kesken toimikauden, valitsee edustajisto, katsoessaan tämän tarpeelliseksi, uuden puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan tämän toimikauden jäljellä olevaksi ajaksi. 21 Edustajiston puheenjohtajan tehtävät Edustajiston puheenjohtajan tehtävänä on: 1. Kutsua koolle edustajiston kokous ja johtaa niissä puhetta; 2. Valvoa, että ylioppilaskunnan edustajiston ja hallituksen toiminnassa noudatetaan voimassa olevia lakeja, asetuksia, ylioppilaskunnan sääntöjä ja muita määräyksiä; 3. Tarvittaessa ratkaista, miten ylioppilaskunnan sääntöjä ja muita määräyksiä tulkitaan; 4. Allekirjoittaa edustajiston kokousten ja ylioppilaskunnan yleisten kokousten pöytäkirjat; 5. Huolehtia muista hänelle näiden sääntöjen ja ohjesääntöjen mukaan kuuluvista tehtävistä. Puheenjohtajan ollessa estynyt hoitamaan tehtäviään, tulee varapuheenjohtaja hänen sijaansa. Edustajiston puheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa V LUKU Hallitus 22 Hallituksen jäsenten lukumäärä Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu vähintään kuusi (6) ja enintään kymmenen (10) jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja. Hallitukseen valitaan vähintään yksi jäsen kustakin Taideyliopiston akatemiasta, joita ovat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu, josta on useampi kuin yksi (1) ehdokas. 23 Toimikausi Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus jatkaa kuitenkin virkamieshallituksena siihen asti kunnes uusi hallitus on valittu. 24 Hallituksen muodostaja Edustajisto valitsee hallituksen muodostajan kuten edustajiston puheenjohtajan. 25 Hallituksen muodostaminen Hallitukseen haku on avoin ja julkinen. Hallituksen muodostaja tekee viimeistään valintaansa seuraavassa kokouksessa edustajistolle esityksen hallituksen jäseniksi. Jos edustajisto hyväksyy esityksen, on hallituksen muodostaja valittu hallituksen puheenjohtajaksi ja esityksessä mainitut henkilöt hallituksen jäseniksi. Jollei edustajisto hyväksy esitystä, suoritetaan uusi hallituksen muodostajan vaali ja hänen tulee antaa esityksensä hallituksen jäseniksi. Vaalimenettelyä jatketaan, kunnes edustajisto hyväksyy hallituksenmuodostajan tekemän esityksen.

7 Luottamuskysymys Edustajistolla on valta enemmistöllä läsnä olevien edustajiston jäsenten äänistä vapauttaa hallitus, hallituksen puheenjohtaja tai sen jäsen tehtävästään kesken toimikauden toteamalla, ettei tämä nauti edustajiston luottamusta. Luottamuskysymys pannaan vireille joko viipymättä asian käsittelemistä varten koolle kutsuttavassa edustajiston kokouksessa tai siten, että vähintään seitsemän (7) äänivaltaista edustajiston jäsentä pyytää vähintään neljätoista (14) päivää ennen edustajiston muuta kokousta puheenjohtajalta asian ottamista kokouksen esityslistalle. Luottamuskysymystä vireille pantaessa on luottamuskysymyksen syyt jätettävä kirjallisesti perusteltuna edustajiston puheenjohtajalle, jonka on viipymättä toimitettava ne edelleen hallitukselle. Jos edustajisto toteaa, ettei hallitus, hallituksen puheenjohtaja tai sen jäsen nauti edustajiston luottamusta, ryhdytään samassa kokouksessa 27 mukaisiin toimenpiteisiin, ellei edustajisto päätä panna hallituksen muodostajan tai hallituksen jäsenen vaalia pöydälle. 27 Hallituksen täydentäminen Milloin hallitus kesken toimikauden vapautetaan tehtävästään tai hallituksen puheenjohtaja kesken toimikauden menettää vaalikelpoisuutensa, vapautetaan tehtävästään tai eroaa hallituksesta, ryhdytään viipymättä muodostamaan uutta hallitusta. Milloin hallituksen jäsen kesken toimikauden menettää vaalikelpoisuutensa, vapautetaan tehtävästään tai eroaa hallituksesta, voi hallituksen puheenjohtaja esittää edustajistolle ehdokkaan uudeksi hallituksen jäseneksi. Edustajisto toteaa vaalikelpoisuuden menettämisen. Jos edustajisto hyväksyy esityksen, on esitetty henkilö valittu hallituksen jäseneksi. Jollei edustajisto hyväksy esitystä, voi hallituksen puheenjohtaja esittää toista ehdokasta. Milloin valittavia on useita, ehdokaslista sellaisenaan on hylättävä tai hyväksyttävä. Menettelyä jatketaan, kunnes edustajisto hyväksyy hallituksen puheenjohtajan esityksen. 28 Hallituksen järjestäytyminen Hallitus valitsee keskuudestaan toimikaudekseen yhden tai kaksi varapuheenjohtajaa ja sopii keskinäisestä työnjaostaan. Hallituksella voi olla jaostoja, toimikuntia, työryhmiä tai muita ryhmiä asioiden valmistelua ja muita tehtäviä varten. 29 Toimivalta Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa, käyttää ylioppilaskunnan puhevaltaa, kantaa ja vastaa ylioppilaskunnan puolesta tuomioistuimissa ja muissa viranomaisissa sekä tekee sen puolesta sopimukset ja muut oikeustoimet. Hallituksen puheenjohtajaa kutsutaan ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi. 30 Kertomukset toiminnasta Hallituksen on vuosittain annettava edustajistolle kertomukset toiminnasta ja taloudesta.

8 VI LUKU Talous 31 Tilikausi Ylioppilaskunnan tilikausi on kalenterivuosi. 32 Jäsenmaksut Edustajistolla on oikeus määrätä ylioppilaskunnan jäsenten suoritettavaksi vuotuinen jäsenmaksu. Jäsenmaksun vahvistaa yliopiston rehtori. Jäsenmaksun kantamista valvoo yliopisto. Ylioppilaskunnan hallitus päättää jäsenmaksun kantamistavasta ja -ajasta. Hallitus voi myöntää vapautuksen ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. Ylioppilaskunnan hallitus voi päättää jäsenmaksusta vapauttamisesta kokonaan tai osittain, jos jäsenen todistetun varattomuuden vuoksi on ilmeistä, että jäsenmaksu vaarantaisi hänen perustuslain (731/1999) 16 :n mukaisen oikeutensa saada opetusta. Ylioppilaskunnan hallitus voi päättää vapauttaa osittain jäsenmaksusta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle tilitettävää summaa vastaavasti, jos jäsen osoittaa maksaneensa jäsenmaksun kyseiseltä lukuvuodelta tai lukukaudelta kahteen tai useampaan suomalaisen yliopiston ylioppilaskuntaan. 33 Tilintarkastajat Ylioppilaskunnan talouden kirjanpitoa ja tilinpäätöstä sekä hallintoa tarkastamaan valitaan jokaiselle tilikaudelle kaksi (2) tilintarkastajaa ja heille henkilökohtaiset varatilintarkastajat. Tilintarkastusta suorittamaan voidaan myös valita Keskuskauppakamarin tai kauppakamarin hyväksymä KHT- tai HTM-tilintarkastusyhteisö. 34 Tilinpäätös Hallituksen on kultakin tilikaudelta laadittava kirjanpitolain mukainen tilinpäätös ja toimitettava tilintarkastuksen suorittamiseksi tarvittavat asiakirjat tilintarkastajille kahdeksankymmenen (80) päivän kuluessa tilikauden päättymisestä. 35 Tilintarkastuskertomus Tilintarkastajien on annettava hallitukselle kertomus toimittamastaan tarkastuksesta kolmenkymmenen (30) vuorokauden sisällä siitä, kun he ovat vastaanottaneet tilinpäätöksen ja siihen liittyvät asiakirjat. Hallituksen tulee toimittaa tilinpäätös, tilintarkastuskertomus sekä tehtyjen muistutusten johdosta laaditut selvitykset edustajistolle viimeistään sen edustajiston kokouskutsun yhteydessä, jossa tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus käsitellään. 36 Taloustoimikunta Hallitus voi asettaa ylioppilaskunnalle taloustoimikunnan, joka toimii neuvoa-antavana asiantuntijaelimenä ylioppilaskunnan omaisuuden hallintaan ja hoitamiseen liittyvissä asioissa. Taloustoimikunnasta määrätään tarkemmin talousohjesäännössä.

9 :n kohdissa 16, 17, 18 ja 19 mainituissa asioissa edustajiston ja hallituksen on kuultava taloustoimikuntaa VII LUKU Nimenkirjoittaminen, tiedottaminen ja tiedoksiannot 37 Ylempi toimenhaltija Ylioppilaskunnan ylempi toimenhaltija on pääsihteeri. Pääsihteerin tehtävistä määrätään tarkemmin hallinto-ohjesäännössä. 38 Nimenkirjoitus Ylioppilaskunnan nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä pääsihteerin kanssa. 39 Tiedottaminen Ylioppilaskunnan edustajiston ja hallituksen päätökset on viimeistään seitsemän (7) päivän kuluttua kokouksesta asetettava nähtäväksi ylioppilaskunnan viralliselle ilmoitustaululle. Yliopistolain 86 :n mukaisesti ylioppilaskunnan jäsenten katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun päätös on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaiselle, joka ei ole ylioppilaskunnan jäsen, tulee tiedottaa häntä koskevasta päätöksestä ilman aiheetonta viivytystä. 40 Tiedoksiantojen vastaanottaminen Ylioppilaskuntaa koskevat tiedoksiannot vastaanottaa ylioppilaskunnan puolesta pääsihteeri tai henkilö, jonka hallitus on erikseen määrännyt hänen puolestaan vastaanottamaan tiedoksiantoja VIII LUKU Ylioppilaskunnan yleinen kokous, jäsenäänestys ja aloitteet 41 Ylioppilaskunnan yleinen kokous Ylioppilaskunnan jäsenet voidaan kutsua neuvoa-antavaan yleiseen kokoukseen keskustelemaan ja ilmaisemaan kantansa kokouskutsussa mainituista asioista, milloin vähintään neljäkymmentä (40) ylioppilaskunnan jäsentä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten kirjallisesti edustajiston puheenjohtajalta pyytää tai milloin edustajisto katsoo kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä tarpeelliseksi. Kokous on kutsuttava koolle kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluessa pyynnön esittämisestä. Tämä määräaika ei kuitenkaan kulu yliopiston kevät- ja syyslukukausien ulkopuolella. Ylioppilaskunnan yleinen kokous voidaan järjestää vain ja välisinä aikoina. Yleisen kokouksen kutsuu koolle edustajiston puheenjohtaja. Kutsu ylioppilaskunnan

10 yleiseen kokoukseen on julkaistava vähintään viikkoa ennen kokousta. Kokouksessa noudatetaan soveltuvin osin edustajiston työjärjestystä. 42 Jäsenäänestys Ylioppilaskunnan jäsenten keskuudessa voidaan suorittaa neuvoa-antava jäsenäänestys. Jäsenäänestys toimitetaan, kun edustajiston kokouksessa yli puolet kaikista edustajiston jäsenistä sitä kirjallisesti esityslistalla olevaa asiaa varten pyytää tai kun vähintään kuusikymmentä (60) ylioppilaskunnan jäsentä sitä kirjallisesti hallitukselta pyytää. Jäsenäänestys tulee toimittaa kuudenkymmenen (60) vuorokauden kuluessa 2. momentin mukaisesta pyynnöstä. Tämä määräaika ei kuitenkaan kulu yliopiston kevätja syyslukukausien ulkopuolella. Jäsenäänestyksessä noudatetaan soveltuvien osin ylioppilaskunnan vaalijärjestystä. Jäsenäänestys voidaan toimittaa vain ja välisinä aikoina. Jäsenäänestyksen tarkemmasta toimeenpanosta päättää ja vastaa hallitus. 43 Aloitteen tekeminen Viidellä (5) ylioppilaskunnan jäsenellä sekä kullakin akatemiakohtaisella jaostolla ja ylioppilaskunnan piirissä toimivalla yhdistyksellä on oikeus tehdä aloitteita ylioppilaskunnan edustajistolle tai hallitukselle. Edustajiston on vastattava aloitteeseen kahden (2) kuukauden ja hallituksen yhden (1) kuukauden kuluessa sen jättämisestä ylioppilaskunnan pääsihteerille. Aloitteen tehneillä jäsenillä ja jaoston tai yhdistyksen edustajilla on oikeus ottaa osaa aloitetta koskevaan keskusteluun edustajistossa ja hallituksessa IX LUKU Julkisuus ja muutoksenhaku päätökseen 44 Arkisto Ylioppilaskunnan asiakirjat on arkistoitava siten, että arkisto palvelee tiedon lähteenä arkiston muodostajaa, ylioppilaskunnan jäseniä, viranomaisia ja tutkimusta. 45 Julkisuus Ylioppilaskunnan toiminnan ja asiakirjojen julkisuudesta säädetään yliopistolain 30 :ssä. 46 Muutoksenhaku Ylioppilaskunnan toimielimen tekemään päätökseen haetaan muutosta kuten yliopistolain 86 :ssä säädetään. Ylioppilaskunnan hallituksen valitseman toimielimen päätöksestä voi tämän lisäksi valittaa hallitukselle.

11 X LUKU Erityisiä määräyksiä 47 Kunniajäsenet Ylioppilaskunnalla voi olla kunniajäseniä, jotka edustajisto kutsuu yksimielisellä päätöksellä. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, jota ylioppilaskunta haluaa erityisesti kunnioittaa hänen työstään Taideyliopiston, sen opiskelijoiden, suomalaisen taiteen tai ylioppilaskunnan yleisten pyrkimysten hyväksi. Kunniajäsenellä ei ole ylioppilaskunnan jäsenen oikeuksia eikä velvollisuuksia. 48 Ylioppilaskunnan piirissä toimivat yhdistykset Ylioppilaskunnan piiriin voidaan liittää yhdistyksiä. Yhdistysten liittämisestä ylioppilaskunnan piiriin säädetään tarkemmin ohjesäännöllä. 49 Luottamusaseman vastuu Ylioppilaskunnan toimielimen valitsema luottamushenkilö voidaan erottaa toimestaan, jos hän käyttää hyödykseen tai muille ilmaisee luottamusasemassaan tietoonsa saamaa seikkaa, joka ei ole julkinen, tai on menettelyllään ylioppilaskunnassa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut ylioppilaskuntaa, tai jättää toistuvasti täyttämättä toimeensa kuuluvia velvollisuuksia. 50 Sääntöjen muuttaminen ja voimaantulo Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää edustajisto. Sääntöjen muuttamisesta on päätettävä kahdessa (2) vähintään kahden (2) viikon väliajoin pidettävässä edustajiston kokouksessa. Tällaisen päätöksen tekemiseen vaaditaan, että sitä kummassakin kokouksessa kannattaa vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) läsnä olevista edustajiston jäsenistä. Päätös on alistettava yliopiston rehtorin vahvistettavaksi. Nämä säännöt tulevat voimaan välittömästi yliopiston rehtorin vahvistamisesta lukien. 8.1 :n ja 16.1 :n määräykset edustajiston jäsenten määrästä ja edustajiston kokousten päätösvaltaisuudesta tulevat kuitenkin voimaan vasta seuraavan edustajiston aloittaessa toimikautensa. Nykyisen edustajiston toimikauden ajan edustajistoon kuuluu kaksikymmentäyksi (21) jäsentä ja edustajiston kokous on päätösvaltainen, kun paikalla on vähintään yksitoista (11) edustajiston jäsentä, mukaan lukien edustajiston puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja. Edustajisto on hyväksynyt nämä säännöt kokouksissaan 3/2014 ja 4/ ja Taideyliopiston rehtori on vahvistanut nämä säännöt

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan SÄÄNNÖT. Ylioppilaskunta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan SÄÄNNÖT. Ylioppilaskunta Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan SÄÄNNÖT I Ylioppilaskunta 1 Nimi, kotipaikka, kielet ja lainsäädännöllinen asema Ylioppilaskunnan nimi on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta Aalto-universitetets studentkår,

Lisätiedot

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt (s. 1/6) Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt I 1 Yhdistyksen nimi on Osakuntien Yhteisvaltuuskunta Nationernas Samdelegation ry, ja sen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 11.12.2012 3 4 5 6 7 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Tarkoitustaan toteuttaessaan ylioppilaskunnan toiminnan on oltava eeppisesti kestävää.

yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Tarkoitustaan toteuttaessaan ylioppilaskunnan toiminnan on oltava eeppisesti kestävää. Luvut, joita muutosesitys koskee I Pykälät, joita muutosesitys koskee 3 Vuoden 2010 hallitus Vuoden 2010 hallitus päätti kokouksessaan 56/2010 esittää edustajistolle sääntöjen 3 :n muuttamista seuraawanlaiseksi:

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA SÄÄNNÖT

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA SÄÄNNÖT SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA SÄÄNNÖT Edustajisto on hyväksynyt säännöt toisen kerran 11.11.2008 Rehtori on vahvistanut säännöt 18.11.2008 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Saimaan

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Student Union of South-Eastern Finland University of Applied Sciences

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Student Union of South-Eastern Finland University of Applied Sciences Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä opiskelijakunta Kaakko. Opiskelijakunnasta käytetään

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt Sivu 1 / 10 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös

Lisätiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) Vahvistettu rehtorin päätöksellä 5.11.2015. 1 Opiskelijakunta

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) Vahvistettu rehtorin päätöksellä 5.11.2015. 1 Opiskelijakunta Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää lyhennettä KAMO.

Lisätiedot

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga SÄÄNNÖT

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga SÄÄNNÖT Haaga-Helian opiskelijakunta Helga SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 Opiskelijakunta... 3 2 Tarkoitus ja toiminta... 3 3 Jäsenet... 3 4 Jäsenmaksu... 3 5 Edustajisto... 4 6 Edustajiston kokoontuminen... 5 7 Hallitus...

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T. I luku Ylioppilaskunta

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T. I luku Ylioppilaskunta HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T I luku Ylioppilaskunta 1 Lainsäädännöllinen asema. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on yliopistolain (558/2009) 46 :n ja valtioneuvoston yliopistoasetuksen

Lisätiedot

3 Jäsenet Jokaisella Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijalla on oikeus liittyä opiskelijakunnan jäseneksi.

3 Jäsenet Jokaisella Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijalla on oikeus liittyä opiskelijakunnan jäseneksi. Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Säännöt 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Ruotsiksi nimi on Studerandekåren vid Centria yrkeshögskola ja

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T. I luku Ylioppilaskunta

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T. I luku Ylioppilaskunta HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN S Ä Ä N N Ö T I luku Ylioppilaskunta 1 Lainsäädännöllinen asema. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on yliopistolain (558/2009) 46 :n ja valtioneuvoston yliopistoasetuksen

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Toimintaa ohjaa edustajiston hyväksymät toimintasuunnitelma sekä erilaiset ohjesäännöt.

Toimintaa ohjaa edustajiston hyväksymät toimintasuunnitelma sekä erilaiset ohjesäännöt. KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Klaani. Englanniksi opiskelijakunnasta käytetään nimeä Student

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan säännöt

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan säännöt Lapin yliopiston ylioppilaskunnan säännöt I LUKU: YLEISTÄ 1 Lainsäädännöllinen asema Lapin yliopiston ylioppilaskunta on itsehallintoon oikeutettu julkisyhteisö. 2 Nimi, kotipaikka ja virallinen kieli

Lisätiedot

DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT

DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä O Diako.

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi.

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi. Synop ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Synop ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on 1. toimia Helsingin yliopiston meteorologian

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Sisällys: 1. luku Yleistä 1 Nimi, kotipaikka ja lainsäädännöllinen asema 2 Ylioppilaskunnan jäsenet 3 Ylioppilaskunnan toimielimet ja toimivallan jakautuminen 4 Hallintomenettely ja toiminnan julkisuus

Lisätiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) Vahvistettu rehtorin päätöksellä 4.12.2014. 1 Opiskelijakunta

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) Vahvistettu rehtorin päätöksellä 4.12.2014. 1 Opiskelijakunta Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 (8) 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää lyhennettä KAMO. Englanniksi opiskelijakunnasta käytetään nimeä

Lisätiedot

1 Opiskelijakunta 2. 2 Tarkoitus ja toiminta 2. 3 Jäsenet 2. 4 Jäsenmaksu 3. 5 Edustajisto 3. 6 Edustajiston kokoontuminen 4.

1 Opiskelijakunta 2. 2 Tarkoitus ja toiminta 2. 3 Jäsenet 2. 4 Jäsenmaksu 3. 5 Edustajisto 3. 6 Edustajiston kokoontuminen 4. 0 SÄÄNNÖT 1 1 Opiskelijakunta 2 2 Tarkoitus ja toiminta 2 3 Jäsenet 2 4 Jäsenmaksu 3 5 Edustajisto 3 6 Edustajiston kokoontuminen 4 7 Hallitus 5 8 Aloiteoikeus 6 9 Jäsenäänestys 7 10 Päätöksenteko 7 11

Lisätiedot

Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laurea ammattikorkeakoulun Säännöt 1(9) Laurea ammattikorkeakoulun Säännöt Laurea ammattikorkeakoulun Säännöt 2(9) 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Laurea ammattikorkeakoulun. Opiskelijakunnan

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä 1 2 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 3 4 I Yleisiä säännöksiä 5 6 7 8 9 10 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan säännöt 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös virallista lyhennettä

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA O DIAKON SÄÄNNÖT

DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA O DIAKON SÄÄNNÖT DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA O DIAKON SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O Diako. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä

Lisätiedot

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Hyväksytty Lapin tutkimusseuran kokouksessa 18.6.2007 ja 18.12.2007. Merkitty yhdistysrekisteriin 4.8.2008. Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Lapin tutkimusseura ja kotipaikka

Lisätiedot

Säännöt. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko. 1 Opiskelijakunta. 2 Tarkoitus ja toiminta. 3 Jäsenet

Säännöt. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko. 1 Opiskelijakunta. 2 Tarkoitus ja toiminta. 3 Jäsenet Laurea-ammattikorkeakoulun Säännöt 1 Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko Säännöt 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko. Virallinen

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Edustajiston työjärjestys

Edustajiston työjärjestys Edustajiston työjärjestys Iltakoulussa 17.9.2009 Työjärjestyksen tila Ensimmäinen luonnos laadittu keväällä yhdistyvissä ylioppilaskunnissa Käsitelty viime iltakoulussa Pöydällä jokunen muutosesitys Muutosesitykset

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen nimi on Naisyrittäjyyskeskus ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen englanninkielinen nimi on Women s Enterprise Agency.

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Säännöt

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Säännöt Laurea-ammattikorkeakoulun Säännöt Laurea-ammattikorkeakoulun Säännöt 2(10) 1 OPISKELIJAKUNTA Opiskelijakunnan nimi on Laurea-ammattikorkeakoulun. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös virallista lyhennettä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS I Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä säädetään, noudatetaan

Lisätiedot

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT Kotipaikka Helsinki Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen

Lisätiedot

Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan SÄÄNNÖT

Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan SÄÄNNÖT LIITE 1 1(6) Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, ja siitä voidaan käyttää lyhennettä OSAKO.

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on European Law Students Association ELSA Turku ry. 2 Kielet Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi, mutta rekisteröimis-

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

1 OPISKELIJAKUNTA TARKOITUS JA TOIMINTA JÄSENET JÄSENMAKSU EDUSTAJISTO EDUSTAJISTON KOKOONTUMINEN...

1 OPISKELIJAKUNTA TARKOITUS JA TOIMINTA JÄSENET JÄSENMAKSU EDUSTAJISTO EDUSTAJISTON KOKOONTUMINEN... SÄÄNNÖT SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJAKUNTA... 1 2 TARKOITUS JA TOIMINTA... 1 3 JÄSENET... 1 4 JÄSENMAKSU... 2 5 EDUSTAJISTO... 2 6 EDUSTAJISTON KOKOONTUMINEN... 3 7 HALLITUS... 4 8 ALOITEOIKEUS... 5 9

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki. Yhdistys voi kuulua jäsenenä erilaisiin toimialansa järjestöihin. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä. KAAKKOIS-SUOMEN EPILEPSIAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Epilepsiayhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki ja sen toimialueena

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO SÄÄNNÖT

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO SÄÄNNÖT Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO SÄÄNNÖT 1 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä TUO.

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt Karkkilan vapaa-ajattelijat ry Säännöt Rekisteröity ja hyväksytty PRH:ssa 08.11.2006 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Karkkilan vapaa-ajattelijat ry ja sen kotipaikka on Karkkila 2

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. 1 POHJOIS-KARJALAN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Pohjois-Karjalan kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt EMO Espoon musiikkiopisto Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt 2 ESPOON MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys Esbo

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Kouvolan pelastuskoirat ry. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Kouvolan pelastuskoirat ry. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Kouvolan pelastuskoirat ry Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kouvolan Pelastuskoirat ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Yhdistyksen toimialueena on Kymenläänin kennelpiiri.

Lisätiedot

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki Säännöt Nämä säännöt on hyväksytty Työväen Sivistysliitto TSL ry:n sääntömääräisessä edustajiston järjestäytymiskokouksessa 16.6.2017 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin 20.7.2017. Työväen Sivistysliitto

Lisätiedot

Stansvikin kyläyhdistys ry:n

Stansvikin kyläyhdistys ry:n Stansvikin kyläyhdistys ry:n SÄÄNNÖT Patentti- ja rekisterihallitus hyväksynyt 14.12.2016, rekisterinumero 194.862 Yhdistyksen nimi ja kotikunta Stansvikin kyläyhdistys ry, kotikunta Helsinki Tarkoitus

Lisätiedot

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT ------- Nämä säännöt on hyväksytty Opintotoiminnan Keskusliitto OK ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 21.5.2003 ja

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 3 4 5 6 7 8 9 10 11 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Taideyliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä

Lisätiedot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi opiskelijakunta voi kuulua jäsenenä päättämiinsä yhdistyksiin tai yhteisöihin.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi opiskelijakunta voi kuulua jäsenenä päättämiinsä yhdistyksiin tai yhteisöihin. SÄÄNNÖT 1 (9) SÄÄNNÖT 1 OPISKELIJAKUNTA Opiskelijakunnan nimi on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä JAMKO. Kansainvälisissä yhteyksissä opiskelijakunnasta

Lisätiedot

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki.

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää uutta tietotekniikkaa ja teknologiaa soveltavan taiteen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T Nimi: Kuopion Rakennusarkkitehtiopiskelijat ry Kotipaikka Kuopio Osoite Opistotie 2 70200 KUOPIO Rekisterinumero: 216.108 Perustamisajankohta: 20.10.2015 Rekisteröity 17.11.2015

Lisätiedot

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen Sivu 1 / 5 EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: Torstai 3.12.2015 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 1 Kokouksen avaaminen 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kutsu edustajiston

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 12.12.2016 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on HPK Kannattajat ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin yliopiston jatko-opiskelijat ry, ruotsiksi Doktorander vid

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT

OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT Sivu 1 / OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnasta voidaan käyttää myös lyhennettä VAMOK. Muilla kielillä opiskelijakunnan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Slovenia-seuran säännöt

Slovenia-seuran säännöt Slovenia-seuran säännöt YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS Yhdistyksen nimi on Slovenia-seura ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Aurinkolahden Venekerho ry ja kotipaikka Helsinki. Yhdistyksen nimestä käytetään epävirallista lyhennettä AVK. 2

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT VARSINAIS-SUOMEN MUISTIYHDISTYS RY

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT VARSINAIS-SUOMEN MUISTIYHDISTYS RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT VARSINAIS-SUOMEN MUISTIYHDISTYS RY 1 SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Turun kaupunki ja sen

Lisätiedot

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta.

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kymenlaakson Ekonomit ry ja sen kotipaikka on Kotkan kaupunki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. Yhdistys on Suomen Ekonomit - Finlands

Lisätiedot

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa HELSINGIN PSYKOTERAPIAYHDISTYS r.y. HELSINGFORS PSYKOTERAPIFÖRENING r.f. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Psykoterapiayhdistys r.y., Helsingfors Psykoterapiförening

Lisätiedot

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka Purasten sukuseura ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Purasten sukuseura ry ja kotipaikka Rautalammin kunta. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä sukuseura tai seura.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Lahela-Seuran säännöt

Lahela-Seuran säännöt Lahela-Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahela-Seura ry ja sen kotipaikka on Tuusula 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT 1 Yhdistyksen nimi on Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry, ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI sivu 1/5 VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Vantaan liike- ja virkanaiset ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRO SENIORIT RY SÄÄNNÖT

AMMATTILIITTO PRO SENIORIT RY SÄÄNNÖT AMMATTILIITTO PRO SENIORIT RY SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on Ammattiliitto Pro Seniorit ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Suomi. Näissä

Lisätiedot

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka 1 (5) Kuopion kauppakamari Kuopio handelskammare toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä

Lisätiedot

EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS. Esityslista. Aika: klo Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Turku. 134 Kokouksen avaaminen

EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS. Esityslista. Aika: klo Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Turku. 134 Kokouksen avaaminen Page 1/5 EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS Aika: 7.12.2016 klo 18.15 Paikka: Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku Esityslista 134 Kokouksen avaaminen 135 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 136 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot