Edustajiston työjärjestys

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Edustajiston työjärjestys"

Transkriptio

1 Edustajiston työjärjestys Iltakoulussa

2 Työjärjestyksen tila Ensimmäinen luonnos laadittu keväällä yhdistyvissä ylioppilaskunnissa Käsitelty viime iltakoulussa Pöydällä jokunen muutosesitys

3 Muutosesitykset Vehviläinen vaalikelpoisuuden palautuminen (7 ) Liukkonen kokouskutsu julkaistava myös internetissä (8 ) Peljo esittää pöytäkirjantarkastajia (10 ) Simola n päätökset on julkaistava liitteineen (14 ) Hämäläinen taloustoimikunnalle osoitetut ponnet (21 ) Peltonen vaaliliittojen yhdistyminen ryhmäksi (28 ) Tulamon paketti äänestystavan valintatapa (18 ) Tulamon paketti 2/3 muutoskynnys (29 )

4 Vehviläinen (7 ) 7 Varajäsenen kutsuminen Edustajisto toteaa estyneisyydet, esteellisyydet, vaalikelpoisuuden menetykset ja eroamiset. Vaalikelpoisuuden menetys voidaan todeta, vaikka asiasta ei olisi toimitettu ilmoitusta. Varajäsenet kutsuu kokouksen puheenjohtaja vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti. Milloin n jäsen on 3 :ssä tai 4 :ssä kuvatulla tavalla estynyt tai esteellinen, kutsutaan hänen sijaansa lähinnä seuraava n varajäsen. Milloin n jäsen 5 :ssä tai 6 :ssä kuvatulla tavalla menettää vaali-kelpoisuutensa tai eroaa, kutsutaan hänen tilalleen n jäseneksi lähinnä seuraava varajäsenen. Mikäli n jäsen on esteellinen ylioppilaskunnan sääntöjen 7 :n tarkoittamalla tavalla, kutsutaan hänen tilalleen n jäseneksi, esteen keston ajaksi, lähinnä seuraava varajäsen. Vaalikelpoisuutensa väliaikaisesti menettäneen katsotaan olevan oikeutettu n jäsenyytensä tai varajäsenyytensä palauttamiseen vaalikelpoisuuden palauduttua. 7 Varajäsenen kutsuminen [ ] Mikäli n jäsen on esteellinen ylioppilaskunnan sääntöjen 7 :n tarkoittamalla tavalla, kutsutaan hänen tilalleen n jäseneksi, esteen keston ajaksi, lähinnä seuraava varajäsen. Vaalikelpoisuutensa väliaikaisesti menettäneen katsotaan olevan oikeutettu n jäsenyytensä tai varajäsenyytensä palauttamiseen vaalikelpoisuuden palauduttua.

5 Liukkonen (8 ) 8 Kutsu Kutsu n kokoukseen on julkaistava ylioppilaskunnan virallisella ilmoitustaululla vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Edustajiston jäsenelle on lähetettävä kokouskutsu vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. ja ylioppilaskunnan internet-sivuilla 8 Kutsu Kutsu n kokoukseen on julkaistava ylioppilaskunnan virallisella ilmoitustaululla ja ylioppilaskunnan internet-sivuilla vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Edustajiston jäsenelle on lähetettävä kokouskutsu vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta.

6 Peljo (10 ) 10 Järjestäytyminen Edustajiston kokouksen puheenjohtajasta on määrätty sääntöjen 20 :ssä. Edustajiston kokouksen puheenjohtaja kutsuu kokouksen pöytäkirjantarkastajaksi kaksi kokouksessa läsnä olevaa edustajaa tai varaedustajaa ja heille varahenkilöt. Edustajiston kokouksen puheenjohtaja kutsuu tarvittaessa ääntenlaskijoiksi kaksi kokouksessa läsnä olevaa edustajaa tai varaedustajaa. n esityksestä 10 Järjestäytyminen Edustajiston kokouksen puheenjohtajasta on määrätty sääntöjen 20 :ssä. Edustajiston kokouksen puheenjohtaja kutsuu n esityksestä kokouksen pöytäkirjantarkastajaksi kaksi kokouksessa läsnä olevaa edustajaa tai varaedustajaa ja heille varahenkilöt. Edustajiston kokouksen puheenjohtaja kutsuu n esityksestä tarvittaessa ääntenlaskijoiksi kaksi kokouksessa läsnä olevaa edustajaa tai varaedustajaa.

7 Simola (14 ) 14 Tiedottaminen Edustajiston päätökset on julkaistava ylioppilaskunnan virallisella ilmoitustaululla ja mahdollisuuksien mukaan internet-sivuilla seitsemän (7) päivän kuluessa kokouksesta. poistetaan Tämän lisäksi noudatetaan sitä, mitä laissa viranomaisten toiminnan julkisuudessa määrätään asiakirjojen julkisuudesta liitteineen 14 Tiedottaminen Edustajiston päätökset liitteineen on julkaistava ylioppilaskunnan virallisella ilmoitustaululla ja internet-sivuilla seitsemän (7) päivän kuluessa kokouksesta. Tämän lisäksi noudatetaan sitä, mitä laissa viranomaisten toiminnan julkisuudessa määrätään asiakirjojen julkisuudesta.

8 Tulamon paketti (18 ) 18 Päätöksenteko Jos asiasta ollaan yhtä mieltä tai tehtyä vastaehdotusta ei ole kannatettu, puheenjohtaja toteaa päätöksen. Toivomusponnesta äänestetään poikkeuksetta. Muussa tapauksessa puheenjohtaja toteaa esitykset, joista äänestetään, ja tarvittaessa äänestysjärjestyksen. Tämän jälkeen hänen on saatettava n hyväksyttäväksi äänestystapa ja, jos äänestyksiä on toimitettava useampia, äänestysjärjestys. 18 Päätöksenteko Jos asiasta ollaan yhtä mieltä tai tehtyä vastaehdotusta ei ole kannatettu, puheenjohtaja toteaa päätöksen. Toivomusponnesta äänestetään poikkeuksetta. Muussa tapauksessa puheenjohtaja toteaa esitykset, joista äänestetään, ja tarvittaessa äänestysjärjestyksen. Tämän jälkeen hänen on saatettava n hyväksyttäväksi äänestystapa ja, jos äänestyksiä on toimitettava useampia, äänestysjärjestys.

9 Hämäläinen (21 ) 21 Ponsi Hallitukselle osoitettu ponsi käsitellään aina esityslistan kohdassa muut esille tulevat asiat. Kannatetusta ponnesta on aina äänestettävä. Hallituksen on vastattava kirjallisesti n hyväksymään ponteen. tai taloustoimikunnalle 21 Ponsi Hallitukselle tai taloustoimikunnalle osoitettu ponsi käsitellään aina esityslistan kohdassa muut esille tulevat asiat. Kannatetusta ponnesta on aina äänestettävä. tai taloustoimikunnan viimeistään ensimmäisessä n kokouksessa, jossa on tullut kuluneeksi yli 30 päivää ponnen hyväksymisestä. Hallituksen tai taloustoimikunnan on vastattava kirjallisesti n hyväksymään ponteen viimeistään ensimmäisessä n kokouksessa, jossa on tullut kuluneeksi yli 30 päivää ponnen hyväksymisestä.

10 Peltonen (28 ) 28 Vaaliliittojen toteaminen ryhmiksi Edustajiston toimikauden ensimmäisessä kokouksessa n kokoonpanon toteamisen yhteydessä todetaan ryhmiksi vaalien vaaliliitot, ellei n jäsen tai varajäsen muuta ilmoita. Tällöin vaaliliitot nimeävät tulevalle ryhmälle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Yksi tai useampi vaaliliitto voi yhteisellä n puheenjohtajalle toimitettavalla sopimuksella muodostaa ryhmän. 28 Vaaliliittojen toteaminen ryhmiksi Edustajiston toimikauden ensimmäisessä kokouksessa n kokoonpanon toteamisen yhteydessä todetaan ryhmiksi vaalien vaaliliitot, ellei n jäsen tai varajäsen muuta ilmoita. Tällöin vaaliliitot nimeävät tulevalle ryhmälle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Yksi tai useampi vaaliliitto voi yhteisellä n puheenjohtajalle toimitettavalla sopimuksella muodostaa ryhmän.

11 Tulamon paketti (29 ) 29 Työjärjestyksen muuttaminen ja voimaantulo Tämän työjärjestyksen muuttamisesta voidaan päättää n kokouksessa enemmistöllä läsnä olevien n jäsenten äänistä. Tämä työjärjestys astuu voimaan n vahvistettua sen. vähintään kahden kolmasosan (2/3) 29 Työjärjestyksen muuttaminen ja voimaantulo Tämän työjärjestyksen muuttamisesta voidaan päättää n kokouksessa vähintään kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä läsnä olevien n jäsenten äänistä. Tämä työjärjestys astuu voimaan n vahvistettua sen.

12 Valiokunnat (luku 5) On esitetty, ettei sääntövaliokunnasta linjattaisi tänä syksynä Onko tarvetta ottaa mukaan lukua 5 muilta osin?

13 V Luku Edustajiston valiokunnat 23 Edustajiston valiokunnat Edustajiston pysyvänä valiokuntana toimii sääntövaliokunta. Edustajisto voi erillisellä päätöksellä perustaa myös muita valiokuntia. Edustajiston on määrättävä perustamaansa valiokuntaa asettaessaan sen tehtävä, toimikausi, puheenjohtaja ja jäsenet. Edustajiston valiokuntien työskentelyssä noudatetaan, ellei tästä? työjärjestyksestä tai ohjesäännöistä muuta johdu, hallituksen työjärjestystä valiokunnan puheenjohtajan tarpeelliseksi katsomin osin.

14 Liukkonen (26 ) 26 Sääntövaliokunnan tehtävät Sääntövaliokunnan tehtävänä on: 1. Lausua ylioppilaskunnan läheisyyteen pyrkivälle tai läheisyydessä toimivalle yhdistykselle tämän säännöistä tai sääntöihin kohdistuvasta muutoksesta yhdistyksen näin pyytäessä 2. Hyväksyä tai hylätä ylioppilaskunnan läheisyydessä toimivan yhdistyksen pienet sääntömuutokset ja sekä laatia hylkäämiseen johtaneista syistä perustelut. 3. Antaa hyväksymis- tai hylkäämissuositus perusteluineen ylioppilaskunnan läheisyydessä toimivan yhdistyksen suurista sääntömuutoksista hallitukselle. 4. Antaa hyväksymis- tai hylkäämissuositus perusteluineen ylioppilaskunnan läheisyyteen pyrkivän yhdistyksen säännöistä hallitukselle. 5. Saattaa asiaa koskevan yhdistyksen sekä ylioppilaskunnan hallituksen tietoon viipymättä kaikki yhdistyksiä koskevat lausunnot, päätökset ja suositukset. 6. Saattaa tehdyt päätökset sekä hyväksymis- ja hylkäämissuositukset n tietoon luettelonomaisessa muodossa seuraavaan n kokoukseen. 7. Lausua hallituksen, n jäsenen tai varajäsenen, n puheenjohtajiston tai n asettaman toimielimen tai työryhmän pyytäessä ylioppilaskunnan sääntöjen sisällöstä tai n puheenjohtajan sääntökohdan aikaisemmasta tulkinnasta. 8. Selvittää n puheenjohtajan tulkinta epäselvissä sääntökohdissa ja saattaa tiedustelu ja n puheenjohtajan vastaus n tietoon. 9. Tukea n asettaman toimielimen tai työryhmän ylioppilaskunnan sääntöihin kohdistuvan muutoksen valmistelevaa tai linjaavaa työtä 10. Valmistella n päätöksestä muihin kuin pääsääntöön kohdistuvat enintään yhtä (1) pykälää koskevat muutokset 11. Saattaa n ja hallituksen tietoon viipymättä valmisteluun, lausuntoihin, päätöksiin ja suositukseen kohdistuneet valitukset sekä sääntövaliokunnan päätösten eriävät mielipiteet.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä 1 2 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 3 4 I Yleisiä säännöksiä 5 6 7 8 9 10 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Yleisiä säännöksiä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS I Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä säädetään, noudatetaan

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS 3 4 5 6 7 8 9 10 11 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi, mitä Taideyliopiston ylioppilaskunnan säännöissä ja vaalijärjestyksessä

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 11.12.2012 3 4 5 6 7 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

SJL:n valtuuston työjärjestys

SJL:n valtuuston työjärjestys 1 SJL:n valtuuston työjärjestys 1. Valtuuston tehtävät Valtuustolla on ylin päätösvalta liiton asioissa. Valtuuston tehtävistä säädetään yleisluontoisesti liiton säännöissä, mm. pykälissä 29 35. Tällä

Lisätiedot

Esityslista. Edustajiston kokous 1/ Järjestäytymiskokous

Esityslista. Edustajiston kokous 1/ Järjestäytymiskokous 1.12.2017 Aika: 8.12.2017 klo 19.00 Esityslista - Järjestäytymiskokous Paikka: AU100, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus Edustajiston varsinaiset jäsenet: Al Lakki, Moe Anttalainen, Tommi Auvinen, Olli

Lisätiedot

Paikka: Linnanmaan kampuksella luentosalissa L2. Osoite on Erkki-Koison Kanttilan katu 1 (R-ovi), Oulu.

Paikka: Linnanmaan kampuksella luentosalissa L2. Osoite on Erkki-Koison Kanttilan katu 1 (R-ovi), Oulu. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 1/2017 Aika: Torstai 2.3.2017 klo 17.00 Paikka: Linnanmaan kampuksella luentosalissa L2. Osoite on Erkki-Koison Kanttilan katu 1 (R-ovi), 90570 Oulu.

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Edustajiston ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Edustajiston ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Edustajiston ohjesääntö 11.11.2014 Sivu 1 / 7 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajiston ohjesääntö LUKU I Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä I LUKU - Yleistä 1 Soveltaminen Opiskelijakunnan sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto )

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto ) Nuorisovaltuusto 23.2.2015 11/Liite nro 1 TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto 20.3.2001 18) Nuorisovaltuuston työjärjestys on päivitetty 1.3.2012 12, voimaantulo 1.3.2012 HUITTISTEN NUORISOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS

PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS Osuuskaupan säännöissä määriteltyjen tehtäviensä hoitamista varten edustajisto on hyväksynyt 14.11.2017 itselleen tämän työjärjestyksen. Työjärjestystä on muutettu viimeksi 14.11.2017. Tämä työjärjestys

Lisätiedot

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 4 / Joensuu: Aurora/AU205, Kuopio: MediStudia/MS307, Savonlinna: A130

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 4 / Joensuu: Aurora/AU205, Kuopio: MediStudia/MS307, Savonlinna: A130 8.9.2016 Aika: 15.9.2016 klo 18.00 ESITYSLISTA Paikka: Joensuu: Aurora/AU205, Kuopio: MediStudia/MS307, Savonlinna: A130 Edustajiston varsinaiset jäsenet: Anttalainen, Tommi Gabbouj, Sami Hakkarainen,

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Kuntayhtymävaltuusto hyväksynyt 1.6.1995 1 LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 KUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON TOIMINNAN JÄRJESTELYT 1 2 VALTUUSTORYHMÄN MUODOSTAMINEN 1 3 VALTUUSTORYHMÄÄN LIITTYMINEN

Lisätiedot

PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN HALLINTONEUVOSTON TYÖJÄRJESTYS

PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN HALLINTONEUVOSTON TYÖJÄRJESTYS Pirkanmaan Osuuskaupan sääntöjen kohdan 16 mukaisesti hallintoneuvosto on kokouksessaan 26.9.2017 hyväksynyt itselleen tämän työjärjestyksen, joka täydentää osuuskuntalain ja osuuskaupan sääntöjen määräyksiä.

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 1 / Järjestäytymiskokous

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 1 / Järjestäytymiskokous KOKOUSKUTSU 29.11.2013 Aika: 7.12.2013 klo 14.00 KOKOUSKUTSU - Järjestäytymiskokous Paikka: L22, Snellmania, Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus. Edustajiston varsinaiset jäsenet: Ahokas, Iina Arosanervo,

Lisätiedot

Peimarin koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston TYÖJÄRJESTYS 1 PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Peimarin koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston TYÖJÄRJESTYS 1 PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Peimarin koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston TYÖJÄRJESTYS 1 PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1.luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 YHTYMÄVALTUUSTON TOIMINNAN JÄRJESTELYT Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

MAAKUNTAVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

MAAKUNTAVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS MAAKUNTAVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO 2 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 1 Maakuntavaltuuston toiminnan järjestelyt 1 2 Valtuustoryhmän muodostaminen 1 II LUKU VALTUUTETUN

Lisätiedot

Valtuuston työjärjestys LIITE 1

Valtuuston työjärjestys LIITE 1 Valtuuston työjärjestys LIITE 1 Perustelut: 1 Valtuuston toiminnan järjestys Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen menettelytavoista säädetään myös KuntaL 54:n 3 momentissa. Säännös on johdonmukaisuuden

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 14.11.2017 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 15.11.2016 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 3 / 2016

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 3 / 2016 8.4.2016 Aika: 15.4.2016 klo 17.00 ESITYSLISTA Paikka: Kunnonpaikka: Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela Edustajiston varsinaiset jäsenet: Alho, Emmi Anttalainen, Tommi Gabbouj, Sami Hakkarainen, Henri Hentunen,

Lisätiedot

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 1 / 2017

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 1 / 2017 25.1.2017 Aika: 1.2.2017 klo 17.00 ESITYSLISTA Paikka: Kuopio ME201, Joensuu E204, Savonlinna B304 Edustajiston varsinaiset jäsenet: Adaam, Isaac Anttalainen, Tommi Gabbouj, Sami Hentunen, Saana Hietanen,

Lisätiedot

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä.

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä. Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) työjärjestys sen toimintakaudella ennen väliaikaista valmistelutoimielintä koskevan lainsäädännön vahvistamista TAUSTAA Etelä-Pohjanmaan sote-

Lisätiedot

Asukkaiden kokous valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin.

Asukkaiden kokous valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin. MUUTOKSET VUOKRALAISDEMOKRATIASÄÄNTÖÖN 1 Vuokralaisdemokratian tarkoitus Helsingin kaupungin vuokralaisdemokratian tarkoituksena on yhteishallinnosta vuokrataloissa annetun lain mukaisesti antaa asukkaille

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston työjärjestys

Yhtymävaltuuston työjärjestys 14.6.2005 Yhtymävaltuuston työjärjestys yh 17.5.2005 YV 14.6.2005 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston

Lisätiedot

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen Sivu 1 / 5 EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: Torstai 3.12.2015 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 1 Kokouksen avaaminen 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kutsu edustajiston

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Yhtymähallitus 21.4.2010 68 Yhtymävaltuusto 5.5.2010 7 Yhtymävaltuustosta ja yhtymähallituksesta käytetään jäljempänä nimitystä valtuusto ja hallitus Hyväksytty 5.5.2010 Voimaan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Edustajiston kokous 3 / 2013

PÖYTÄKIRJA. Edustajiston kokous 3 / 2013 KOKOUSKUTSU 24.9.2013 Aika: 21.9.2013 klo 12.15 Paikka: Tuusniemi, Kaupungintalo. Läsnä: Hakalisto, Kasperi Herranen, Jussi Hippi, Eeva Hylkilä Hanna Ikonen, Juho Jokinen, Ida Junkkari, Heikki Kangas,

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty valtuustossa 19.12.2002 muutokset 7, 12 ja 13 :iin Muutettu 1 :n 2 momentti valtuustossa 14.12.2009 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. luku YLEISET

Lisätiedot

Paikka: Luentosali L2, Linnanmaan kampus (Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, R-ovi, Oulu)

Paikka: Luentosali L2, Linnanmaan kampus (Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, R-ovi, Oulu) OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 7/2017 Aika: Keskiviikko 22.11.2017 klo 17.00 Paikka: Luentosali L2, Linnanmaan kampus (Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, R-ovi, 90570 Oulu) 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Työjärjestys perustuu yliopiston akateemisten asiain komitean työjärjestykseen.

Työjärjestys perustuu yliopiston akateemisten asiain komitean työjärjestykseen. Kemian tekniikan korkeakoulun akateemisen komitean työjärjestys 13.2.2018 1. Työjärjestyksen sisältö Tämä on kemian tekniikan korkeakoulun akateemisen komitean työjärjestys, jossa on määräykset akateemisen

Lisätiedot

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 2 3 SISÄLLYSLUETTELO YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...5 2 Yhtymäkokoukset...5 3 Nimenhuuto ja ääniluettelon vahvistaminen...5 4 Asioiden

Lisätiedot

Hyväksytty seutuvaltuustossa OULUN SEUTU SEUTUVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Hyväksytty seutuvaltuustossa OULUN SEUTU SEUTUVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty seutuvaltuustossa 26.3.2003 1 OULUN SEUTU SEUTUVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO: 1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Puheenjohtajiston valinta 2 Pöytäkirjanpitäjä 3 Valtuustoryhmän muodostaminen

Lisätiedot

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 6 / 2016

ESITYSLISTA. Edustajiston kokous 6 / 2016 2.12.2016 Aika: 9.12.2016 klo 17.00 ESITYSLISTA Paikka: UEF/Joensuun kampus, Aurora/AU206 Edustajiston varsinaiset jäsenet: Anttalainen, Tommi Gabbouj, Sami Hakkarainen, Henri Hentunen, Saana Hietanen,

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu.

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 6/2016 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, 90220 Oulu. 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta.

Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta. VAALIOHJESÄÄNTÖ I LUKU: YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Tarkoitus Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta. II LUKU:

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 2 / 2014

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 2 / 2014 KOKOUSKUTSU 14.3.2014 KOKOUSKUTSU Aika: 22.3.2014 klo 13.00 Paikka: A118, Itä-Suomen yliopisto, Savonlinna. Edustajiston varsinaiset jäsenet: Ahokas, Iina Arosanervo, Anu Casagrande, Pietro Haimi, Toivo

Lisätiedot

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 Ylimääräinen jäsenkokous 2017 Esityslista 13.8.2017 YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 AIKA Lauantai 28.10.2017 klo 10.00-12.00 PAIKKA LÄSNÄ Hotelli Korpilampi, Auditorio Korpilammentie 5, 02970 Espoo Valtuutetut

Lisätiedot

ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3)

ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3) ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3) HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n (jäljempänä AMY tai yhdistys ) hallitus (jäljempänä hallitus ) noudattaa toiminnassaan tätä työjärjestystä sen

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Rainer Wieland, György Schöpflin PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Rainer Wieland, György Schöpflin PPE-ryhmän puolesta 8.12.2016 A8-0344/305 305 Rainer Wieland, György Schöpflin Luku 6 73 a artikla (uusi) 73 d artikla 73 a artikla Neuvottelujen käyminen 1. Parlamentin neuvotteluryhmää johtaa esittelijä, ja sen puheenjohtajana

Lisätiedot

Maakuntavaltuuston työjärjestys

Maakuntavaltuuston työjärjestys Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Maakuntavaltuuston työjärjestys Hyväksytty 7.5.2007 Maakuntavaltuustoa kutsutaan jäljempänä valtuustoksi ja maakuntahallitusta hallitukseksi. I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 KOUVOLAN KAUPUNKI KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksymispäivä 17.11.2008 1 LUKU Yleiset määräykset 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuusto päättää valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessaan

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Esityslista. Edustajiston kokous 7/2018. Joensuun kampus BOR101. Kuopiolaisille bussikuljetus Joensuuhun, varalla tila SN300.

Esityslista. Edustajiston kokous 7/2018. Joensuun kampus BOR101. Kuopiolaisille bussikuljetus Joensuuhun, varalla tila SN300. 17.10.2018 Aika: 24.10.2018 klo 19.00 Esityslista Paikka: Joensuun kampus BOR101. Kuopiolaisille bussikuljetus Joensuuhun, varalla tila SN300. Edustajiston varsinaiset jäsenet: Al Lakki, Moe Anttalainen,

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

Paraisten. kaupunginvaltuuston. työjärjestys

Paraisten. kaupunginvaltuuston. työjärjestys Paraisten kaupunginvaltuuston työjärjestys Tarkistettu 11.12.2012 Sovelletaan 1.1.2013 lukien 1 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS SEINÄJOEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty yhtymävaltuustossa.. 2005 I YLEISTÄ 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt Yhtymävaltuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsu

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty kaupunginvaltuuston kokouksessa / 4

KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty kaupunginvaltuuston kokouksessa / 4 KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.1.2013 / 4 1 Sisällys 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt... 2 2 Valtuustoryhmän muodostaminen...

Lisätiedot

PUUMALAN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 / 7 Kunnanhallitus LIITE NRO 36 Valtuusto LIITE NRO 18

PUUMALAN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 / 7 Kunnanhallitus LIITE NRO 36 Valtuusto LIITE NRO 18 PUUMALAN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 / 7 Kunnanhallitus 1.10.2012 119 LIITE NRO 36 Valtuusto 5.11.2012 33 LIITE NRO 18 Valtuusto hyväksynyt 5.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Nakkilan kunta Voimaantulo 1.2.2003 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU... 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 1 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt... 1 2 Valtuustoryhmien muodostaminen...

Lisätiedot

Khall liite 93 1 / 12 Kvalt liite 19 TAIPALSAAREN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Khall liite 93 1 / 12 Kvalt liite 19 TAIPALSAAREN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Khall. 3.6.2014 liite 93 1 / 12 TAIPALSAAREN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 11.6.2014 VOIMAANTULO 1.8.2014 Khall. 3.6.2014 liite 93 2 / 12 Sisällys 1 LUKU: YLEISET MÄÄRÄYKSET...

Lisätiedot

EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Esityslista 1

EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Esityslista 1 EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS Esityslista 1 Esityslista, joka toimitetaan edustajiston jäsenille kokouskutsun mukana, laaditaan siten, että siinä kunkin asian kohdalla esitetään edustajistokäsittelyn kannalta

Lisätiedot

Joulukuun kokouksessa nimeämisvaliokunta tekee esityksen hallituksen erovuoroisten jäsenten valinnasta ja hallituksen jäsenten palkkioista.

Joulukuun kokouksessa nimeämisvaliokunta tekee esityksen hallituksen erovuoroisten jäsenten valinnasta ja hallituksen jäsenten palkkioista. 1(6) Osuuskauppa Maakunta 13.9.2016 Kajaani HALLINTONEUVOSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty hallintoneuvoston kokouksessa 13.9.2016 Osuuskauppa Maakunnan säännöissä määriteltyjen tehtäviensä hoitamista varten

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Ohjesääntö opiskelijaedustajan valintaan

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Ohjesääntö opiskelijaedustajan valintaan Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Ohjesääntö opiskelijaedustajan valintaan 21.01.2018 Sivu 1 / 4 Opiskelijaedustajien valinta 1 Soveltaminen Tätä ohjesääntöä sovelletaan opiskelijakunnan

Lisätiedot

Järjestelytoimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Järjestelytoimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. LIITE 4 JÄRJESTELYTOIMIKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 JÄRJESTELYTOIMIKUNNAN ASEMA JA TEHTÄVÄT Kuntajakolain 29 mukaan uutta kuntaa varten on kuukauden kuluessa siitä, kun kuntajaon muutos on määrätty, asetettava

Lisätiedot

II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely

II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely Espoon kaupungin hallintosääntö 2017 1 (5) II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely 1 Kokousmenettely Tämän luvun 2-11 :ien kokousmenettelyä koskevia määräyksiä noudatetaan valtuustoa lukuun ottamatta

Lisätiedot

SIMON KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

SIMON KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS SIMON KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Kunnanvaltuusto 15.11.1995 Voimaantulo 1.1.1996 Muutos 2002 Voimaantulo 1.1.2002 Muutos 2002 Voimaantulo Sisällysluettelo 1 luku Yleiset määräykset 1 Valtuuston

Lisätiedot

Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O Diakon edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta.

Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O Diakon edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta. VAALIOHJESÄÄNTÖ I LUKU: YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Tarkoitus Tässä vaaliohjesäännössä määrätään Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O Diakon edustajistovaalin sekä jäsenäänestysten toteuttamisesta.

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston työjärjestys

Kaupunginvaltuuston työjärjestys Kaupunginvaltuuston työjärjestys Haminan kaupunginvaltuusto 02.06.2015 Sisällysluettelo I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 1 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt... 1 2 Valtuustoryhmän muodostaminen... 1 3 Valtuustoryhmien

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Valtuusto hyväksynyt 9.8.2006 Akaan kaupunki Sääntökokoelma VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO 1. luku 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 1 Valtuuston toiminnan

Lisätiedot

Maakuntavaltuustossa on kolme varapuheenjohtajaa. Valtuutetut voivat valtuustotyöskentelyä varten muodostaa valtuustoryhmiä.

Maakuntavaltuustossa on kolme varapuheenjohtajaa. Valtuutetut voivat valtuustotyöskentelyä varten muodostaa valtuustoryhmiä. MAAKUNTAVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty maakuntavaltuustossa 16.10.1995 Voimaantulo 1.11.1995 alkaen Muutettu maakuntavaltuustossa 14.6.1999 Muutettu maakuntavaltuustossa 15.6.2009 1 luku Yleiset määräykset

Lisätiedot

Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto.

Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto. PARKANON KAUPUNGIN NUORISOVALTUUSTON SÄÄNNÖT 1 Parkanon Nuorisovaltuusto Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto.

Lisätiedot

EURAN KUNTA Valtuusto

EURAN KUNTA Valtuusto EURAN KUNTA Valtuusto 30.1.2006 Sisällysluettelo 1 Luku Yleiset määräykset 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt -----------------------------------------------------------------1 2 Valtuustoryhmän muodostaminen--------------------------------------------------------------1

Lisätiedot

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Valmistelu ja kokousmenettely Kunnanhallituksen on valmisteltava valtuuston käsittelyyn tulevat asiat ilman valmistelua

Lisätiedot

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi.

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi. Synop ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Synop ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on 1. toimia Helsingin yliopiston meteorologian

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 16.8.03 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1. PIIRIN NIMI on Piiri Inner Wheel, Suomi. Nimen vahvistaa International Inner Wheelin hallitus, joka myös vahvistaa piirin rajat. Piirin jäseniä ovat kaikki piirissä

Lisätiedot

Tarkempia ohjeita tämän säännön soveltamisesta antaa kaupunginhallitus.

Tarkempia ohjeita tämän säännön soveltamisesta antaa kaupunginhallitus. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN VUOKRALAISDEMOKRATIASÄÄNTÖ I LUKU Yleistä 1 Vuokralaisdemokratian tarkoitus Helsingin kaupungin vuokralaisdemokratian tarkoituksena on yhteishallinnosta vuokrataloissa annetun lain,

Lisätiedot

YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty yv 19.12.2011 19 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt 1 2 Valtuustoryhmän muodostaminen 1 3 Valtuustoryhmään liittyminen

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 PIIRIN NIMI... 2 2 PIIRIKOKOUS... 2 3 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN EHDOLLE ASETTAMINEN... 2 4 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALIT...

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KEMIÖNSAAREN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KEMIÖNSAAREN KUNNAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Järjestelytoimikunnan hyväksymä 14.10.2008 Valtuuston hyväksymä 12.11.2008 Astuu voimaan 12.11.2008 Valtuusto muuttanut 21.1.2013 1 Sisällysluettelo 1 Luku Yleiset

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

RAAHEN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS RAAHEN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Yhdistyvän Raahen kaupunginvaltuusto 14.11.2012 4, muutos Raahen kaupunginvaltuusto 28.4.2014 59. 1 luku Yleiset määräykset 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Edustajiston kokous 7 / 2014

KOKOUSKUTSU Edustajiston kokous 7 / 2014 KOKOUSKUTSU Aika: 5.12.2014 klo 16:00 Paikka: Itä-Suomen yliopisto Kuopion kampus, SN 300. Kokous lähetetään myös suorana videolähetyksenä internetissä. Edustajiston varsinaiset jäsenet: Ahokas, Iina Casagrande,

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS URJALAN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 SISÄLLYSLUETTELO VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS... 2 I L U K U... 2 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 VALTUUSTON TOIMINNAN JÄRJESTELYT... 2 2 VALTUUSTORYHMÄN MUODOSTAMINEN...

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KAUHAVAN KAUPUNKI VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Kauhavan kaupunginvaltuuston kokouksessa 10.11.2008 4 1 Sisällys 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET...2 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt...2 2 Valtuustoryhmän

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Tarkoitustaan toteuttaessaan ylioppilaskunnan toiminnan on oltava eeppisesti kestävää.

yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Tarkoitustaan toteuttaessaan ylioppilaskunnan toiminnan on oltava eeppisesti kestävää. Luvut, joita muutosesitys koskee I Pykälät, joita muutosesitys koskee 3 Vuoden 2010 hallitus Vuoden 2010 hallitus päätti kokouksessaan 56/2010 esittää edustajistolle sääntöjen 3 :n muuttamista seuraawanlaiseksi:

Lisätiedot

OYY:n toimisto, keskitila Olkkari. Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, X1-ovi, 2.krs (2nd floor) Oulu

OYY:n toimisto, keskitila Olkkari. Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, X1-ovi, 2.krs (2nd floor) Oulu OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 4/2015 Aika: Keskiviikko 14.10.2015 klo 17.00 Paikka: OYY:n toimisto, keskitila Olkkari. Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, X1-ovi, 2.krs (2nd floor) 90570

Lisätiedot

LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2018 x 1 Sisällys 1. NUORISOVALTUUSTON TARKOITUS JA TAVOITE 2 2. TOIMINTASÄÄNNÖN SOVELTAMINEN 2 3. NUORISOVALTUUSTON VALITSEMINEN

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty kunnanvaltuustossa Tulee voimaan

TUUSNIEMEN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty kunnanvaltuustossa Tulee voimaan 1 TUUSNIEMEN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 2 1 LUKU 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuustossa on puheenjohtaja ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa. Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Valtuutetut voivat valtuustotyöskentelyä varten muodostaa valtuustoryhmiä.

Valtuutetut voivat valtuustotyöskentelyä varten muodostaa valtuustoryhmiä. 1 SUONENJOEN KAUPUNKI KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 28.1.2013 33 Voimaantulo: 1.2.2013 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden

Lisätiedot

Kokoustekniikkaa AYY:n yhdistyskoulutus 26.11.2013 @ Design Factory Otto Palonen. Pohjana Jarmo Mäkelän koulutus AYY:n yhdistyskoulutuksessa 2011

Kokoustekniikkaa AYY:n yhdistyskoulutus 26.11.2013 @ Design Factory Otto Palonen. Pohjana Jarmo Mäkelän koulutus AYY:n yhdistyskoulutuksessa 2011 Kokoustekniikkaa AYY:n yhdistyskoulutus 26.11.2013 @ Design Factory Otto Palonen Pohjana Jarmo Mäkelän koulutus AYY:n yhdistyskoulutuksessa 2011 Agenda Erilaiset kokoukset yhdistyksessä Kokoustekniikkaa

Lisätiedot

SIEVIN KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KV

SIEVIN KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KV 1 SIEVIN KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KV 14.10.1999 37 SIEVIN KUNTA Haikolantie 16 85410 SIEVI Puh. 08-4883 111 Fax. 08-4883 100 (p:\sop\kunnanvaltuuston työjärjestys) 2 KUNNANVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

JSA-Tekniset ry:n säännöt

JSA-Tekniset ry:n säännöt JSA-Tekniset ry:n säännöt Vuosikokouksen 23.03.2001 hyväksymät säännöt. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 06.09.2001 numerolla 138924. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on JSA-tekniset ry, josta

Lisätiedot

Valtuuston työjärjestys Sisällysluettelo

Valtuuston työjärjestys Sisällysluettelo Valtuuston työjärjestys Sisällysluettelo Yleiset määräykset 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt 2 Valtuustoryhmän muodostaminen 3 Valtuustoryhmään liittyminen sekä siitä eroaminen tai erottaminen 4 Istumajärjestys

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

RAUMAN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS RAUMAN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 30.9.1996 Voimaantulopäivä 1.1.1997 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 15.4.2015 Edustajiston kokous 3 / 2015 Aika: 22.4.2015 klo 16.30 Paikka: Itä-Suomen yliopisto Joensuu: Aurora/AU102, Kuopio: Medistudia/MS505, Savonlinna: A130 Ahokas,

Lisätiedot

Hyväksytty Kunnanvaltuustossa Voimaantulo luku Yleiset määräykset. 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt

Hyväksytty Kunnanvaltuustossa Voimaantulo luku Yleiset määräykset. 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt ALAVIESKAN KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 Hyväksytty Kunnanvaltuustossa 18.10.1995 Voimaantulo 1.12.1995 1 luku Yleiset määräykset 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA. J u l k a i s s u t. Kaupunginvaltuuston hyväksymä. Voimaantulopäivä 1.1.

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA. J u l k a i s s u t. Kaupunginvaltuuston hyväksymä. Voimaantulopäivä 1.1. 1 TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA J u l k a i s s u t 1996 Tornion kaupunginkanslia Nro 3 Kaupunginvaltuuston 28.10.1996 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.1997 Kaupunginvaltuusto 25.3.2002 hyväksynyt

Lisätiedot

Raision kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö

Raision kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö 1 Raision kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö Sisällysluettelo: 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tehtävät 2. Yleiset määräykset 3. Valitseminen 4. Jäsenten tehtävät 5. Järjestäytyminen 6. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Edustajisto päättää järjestäytymiskokouksessaan edustajiston säännöllisestä kokousajasta.

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Edustajisto päättää järjestäytymiskokouksessaan edustajiston säännöllisestä kokousajasta. sivu 1/8 TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston päätös 182/28.1.2009 ja Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan edustajiston päätös

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN 1 (7)

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN 1 (7) POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN 1 (7) Valtuuston 17.6.2002 hyväksymä ja 1.9.2002 voimaan tuleva VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 1 / 2015

KOKOUSKUTSU. Edustajiston kokous 1 / 2015 KOKOUSKUTSU Aika: 21.1.2015 klo 17.00 Paikka: Itä-Suomen yliopisto, videoneuvottelutilat: Joensuu: Educa/E204, Kuopio: Canthia/CA106 Savonlinna: A130. Edustajiston varsinaiset jäsenet: Ahokas, Iina Casagrande,

Lisätiedot