OPPILAAN OPAS OPISKELUN ALOITTAMINEN. 1. Ilmoittautuminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPPILAAN OPAS OPISKELUN ALOITTAMINEN. 1. Ilmoittautuminen"

Transkriptio

1 OPPILAAN OPAS OPISKELUN ALOITTAMINEN 1. Ilmoittautuminen Lukuvuosi aloitetaan ilmoittautumispäivänä elokuussa. Ota mukaasi ilmoittautumiseen koulusta saamasi lukujärjestys. Tarkista ensin opiston ilmoitustaululta musiikin perusteiden ryhmäsi (mupe) ja mahdollisen orkesterisi kokoontumisaika. Vasta sen jälkeen sovitte yhdessä pääaineen opettajasi kanssa sopivan ajan soittotunneillesi. Oppilaat aloittavat musiikin perusteiden opiskelun 10-vuotiaina. Tätä ennen musiikin perusteita käydään läpi ikätason mukaisesti oman soitinopettajan kanssa ja 9-vuotiaille on tarjolla myös mupepaja. Musiikin perusteita opiskellaan ryhmäopetuksena. Mupe-ryhmien tuntiajat löytyvät opiston ilmoitustaululta. Orkesteri aloitetaan yleensä 2. tai 3. opiskeluvuotena. Orkesterilistat löytyvät myös opiston ilmoitustaululta. 2. Lukukaudet ja loma-ajat Musiikkiopiston lukuvuosi muodostuu syys- ja kevätlukukaudesta ja seuraa Hyvinkään koulujen lukukausia. Katso tiedot kotisivuilta 3. Opintokansio ja opintokirja Kun aloitat opiskelusi musiikkiopistossa, saat itsellesi oman opintokansion ja opintokirjan. Opintokansioon keräät kaikki opintoihisi liittyvät materiaalit, kuten konserttiohjelmat omista esiintymisistä ja suorituksista saadut arviointipalautteet. Opintokirjaasi opettajat merkitsevät tiedot opinnoistasi, esiintymisistä ja tasosuorituksistasi. Ota opintokirja mukaasi lukukauden ensimmäisille ja viimeisille oppitunneille. Opintokansion ja opintokirjan on tarkoitus olla käytössä koko opintojesi keston ajan, joten pidä niistä hyvää huolta. 4. Konserttikortti Syksyllä opintojen alussa saat opettajaltasi konserttikortin. Konserteissa käyminen ja toisten oppilaiden esitysten kuunteleminen kuuluvat tärkeänä osana musiikin harrastamiseen. Tavoitteena on, että keväällä kortissasi on vähintään kolme (3) merkintää konserttikäynneistä. Käydessäsi kuulijana konserteissa saat opettajaltasi merkinnän konserttikorttiisi. Konserttikortti näytetään keväällä omalle pääaineen opettajalle ja jos olet kerännyt korttiisi vähintään viisi leimaa osallistut arvontaan! Varaa aikaa koko konsertin kuuntelemiseen. Kun esiinnyt oppilasillassa ja myös kuuntelet sen loppuun asti, se hyväksytään sekä esiintymis- että kuuntelumerkinnäksi.

2 TIEDOTUS JA OPPILASMAKSUT 5. Yhteystiedot Toimisto on avoinna ma-to klo 9 15, pe suljettu. Toimiston ja vahtimestarin yhteystiedot löytyvät opiston kotisivuilta. Opettajat jakavat omat yhteystietonsa omille oppilailleen. 6. Tiedottaminen Opistolla on oma virallinen sähköinen tiedotuslehti, HYMOposti, joka lähetetään sähköpostilla perheille noin neljä kertaa vuodessa. HYMOpostissa kerrotaan ajankohtaisista opiskeluun liittyvistä asioista. Myös muista ajankohtaisista asioista lähetetään tiedotteita sähköpostilla. Kannattaa myös seurata musiikkiopiston ilmoitustaululle tulevia tiedotteita ja kotisivuja. Musiikkiopiston virallinen tiedotuskanava on musiikkiopiston kotisivut. Hyvinkään musiikkiopisto löytyy myös facebookista. Sivun tehtävänä on toimia mainosväylänä musiikkiopiston ajankohtaisista konserteista ja tapahtumista. Ilmoitathan perheenne muuttuneet sähköpostiosoitteet toimistoon! 7. Lukukausimaksut ja vapaaoppilaspaikat Lukukausimaksu sisältää henkilökohtaisen soitinopetuksen, musiikin perusteiden ryhmäopetuksen sekä yhteismusisointiopetuksen orkesterissa, kuorossa tai yhtyeessä. Lukukausimaksu ei sisällä opetusmateriaalihankintoja, kuten nuotit, musiikin perusteiden oppikirjat, nuottiviivastovihkot ja nuottitelineen yms. Lukukausimaksut lähetetään sähköpostilla huoltajan antamaan sähköpostiosoitteeseen kolme kertaa vuodessa, syyslukukauden lukukausimaksu laskutetaan kahdessa erässä (kesäkuu ja syyskuu), kevätlukukausi yhdessä erässä (tammikuu). Voimassa olevat lukukausimaksut löydät opiston internetsivuilta. Oppilaan maksun tulee olla suoritettuna määräaikaan mennessä. Maksusuoritusten viivästyminen aiheuttaa myöhästymismaksun sekä mahdolliset muut perintäkulut. Maksujen laiminlyöminen voi myös vaarantaa opintojen jatkumisen opistossa. Oppilaspaikkaan sitoudutaan aina koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätlukukausi). Lukukausimaksua ei palauteta opintonsa kesken lukukautta keskeyttävälle oppilaalle. Elokuussa on mahdollista anoa lukuvuodeksi kerrallaan alennusta lukukausimaksuista tai vapaaoppilaspaikkaa musiikkiopiston hallitukselta taloudellisin perustein. Anomuslomake liitteineen (todistus viimeksi toimitetusta verotuksesta sekä viimeisen puolen vuoden ansiotuloista) toimitetaan talouspäällikölle ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Vapaaoppilaspaikkoja ei myönnetä musiikkileikkikoulun, rinnakkaislinjan, ensimmäisen vuoden eikä avoimen osaston opiskelijoille. Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea kerran vuodessa. Vapaaoppilaspaikat käsitellään hallituksen syyskuun kokouksessa. Myöhästyneitä tai kesken lukuvuoden tulevia hakemuksia ei käsitellä. Hallituksen päätöksestä tiedotetaan hakijoille kirjallisesti. Anomuslomakkeita on saatavana musiikkiopiston toimistosta sekä kotisivuilta.

3 ARKIPÄIVÄN ASIOTA 8. Soitinlainat ja soitinvarasto Erityisesti opintojensa alkuvaiheessa olevat oppilaat voivat vuokrata opiston omistamia soittimia. Opettaja valvoo soittimen valintaa ja tarkistaa soittimen kunnon lainattaessa. Soitinlainat hoidetaan oman opettajan kanssa opiston toimistossa, jossa täytetään lainaussopimus. Myös soitinten palautukset ja vaihdot on suoritettava opiston toimistossa. Soittimista peritään vuokraa, joka laskutetaan lukukausimaksun yhteydessä. Voimassa olevat soitinvuokrahinnat löytyvät kotisivuilta. Laina-aikana oppilas vastaa soittimen ylläpitokustannuksista. Opistolla on soitinvarasto, johon oppilaat tai huoltajat voivat tuoda soittimen tarvittaessa säilöön koulupäivän ajaksi. Soitinvaraston avaimen voi hakea opiston toimistosta. 9. Oppilaiden taukotila Oppilaiden taukotila löytyy opiston 1. kerroksesta. Siellä voit esim. tehdä läksyjä tai nauttia välipalaeväitäsi. 10. Harjoittelu luokissa Voit halutessasi tulla harjoittelemaan opistolle esim. ennen kouluun menoa tai koulun jälkeen, mikäli tyhjää luokkatilaa löytyy. Käy kysymässä luokkatilaa ja avainta toimistosta tai vahtimestarilta. Kamarimusiikkisalissa voi harjoitella ainoastaan opettajan luvalla. 11. Nuottien osto ja kopiointimaksut Oppilas hankkii opettajan ilmoittaman nuottimateriaalin nuotti- tai kirjakaupasta ostamalla. Joskus opettajat voivat myös kopioida oppilailleen yksittäisiä nuotteja. Tekijänoikeuslain mukaan kokonaisen vihkon kopiointi on kuitenkin kielletty. Kaikki nuottikopiot (myös säestys ja kamarimusiikki) ovat oppilaille maksullisia. Toimistosta tai vahtimestarilta on ostettavissa kopiokortteja, joilla voi ottaa kopioita vahtimestarin kopin vieressä olevalla kopiokoneella. 12. Osallistuminen opetukseen ja poissaolot tunneilta Oppilaan velvollisuus on käydä oppitunneilla säännöllisesti ja noudattaa Hymon sääntöjä sekä hallituksen ja opettajaneuvoston tekemiä päätöksiä. Mikäli oppilas on poissa oppitunneilta toistuvasti (useammin kuin kolme kertaa lukukauden aikana) ilman hyväksyttävää syytä, oppilaitos puuttuu poissaoloihin. Hyväksyttäviä syitä poissaoloon ovat esimerkiksi sairaus tai rehtorin myöntämä muu erityislupa. Sairaana (esim. flunssa tai vatsatauti) ei tartuntariskin vuoksi saa tulla tunneille. Kaikista poissaoloista on ilmoitettava etukäteen mieluiten suoraan opettajille (myös mupe-opettajalle ja orkesterin johtajalle) esim. tekstiviestillä matkapuhelimeen. Lomamatkoista ja muista etukäteen suunniteltavissa olevista poissaoloista on sovittava hyvissä ajoin kaikkien omien opettajien kanssa. Mikäli joudut joskus olemaan poissa peruskoulun tunneiltasi esim. tasosuorituksen tai jonkin esiintymistilaisuuden takia, saat omalta opettajaltasi ajoissa tiedon ajankohdasta. Vanhemmat ilmoittavat poissaolosta koululle Wilman kautta.

4 Mikäli oppilas peruu soittotuntinsa, ei opettajalla ole tunnin korvausvelvollisuutta. Jos opettaja joutuu siirtämään soittotunnin, on oppilaalla oikeus saada korvaava tunti myöhemmin. Opettajan sairastumistapauksissa musiikkiopisto pyrkii ilmoittamaan oppitunnin peruuntumisesta tekstiviestillä oppilaalle/huoltajalle. Pidä aina omat puhelinnumerotietosi ajan tasalla opiston toimistossa. 13. Muuta muistettavaa Älä jätä koskaan luokkasi ulkopuolelle mitään arvoesineitä (kännykkä, lompakko, avaimet tms.) takin taskuihin tai reppuusi, vaan ota ne mukaasi luokkaan! Musiikkiopisto ei vastaa naulakoihin jätetyistä tavaroista. Käytä opiston tiloja ja opetusvälineistöä asiallisesti ja annettujen ohjeiden mukaan. Oppilaan tulee korvata opistolle sen irtaimistolle, lainaamilleen tai vuokraamilleen soittimille, nuoteille yms. aiheuttamansa vahinko. Pidä kännykkäsi aina suljettuna tai äänettömällä oppituntien aikana. Muista pestä kätesi ennen soittotunnin alkua. OPINTOASIAT 14. Opetussuunnitelma eli OPS Musiikkiopiston opetussuunnitelman löydät kotisivuilta. Siellä on määritelty mm. oppilaitoksen toimintaajatus, arvot ja tavoitteet, opetuksen rakenne sekä opetusjärjestelyt. 15. Opintojen jatkamisilmoitus Jokaisen oppilaan on tehtävä sähköinen jatkamis- tai lopettamisilmoitus keväisin ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Sähköisellä lomakkeella ilmoitetaan opintojen jatkumiseen tai päättymiseen liittyvät asiat. Lomakkeella anotaan sivuainetta sekä annetaan palautetta ja toivomuksia rehtorille. Välivuoden myöntämisperusteita ovat ulkomaille muutto tai sairaus. Opinto-oikeuden säilyttäminen edellyttää, että jatkamisilmoitus on tehty määräaikaan mennessä. 16. Opinto-ohjaus ja opintojen yksilöllistäminen Opintojen edetessä vastaan saattaa tulla erilaisia kysymyksiä. Käänny rohkeasti oman opettajasi puoleen, joka toimii omana opinto-ohjaajanasi. Isommissa pulmissa saat apua myös rehtorilta ja apulaisrehtorilta. Tutustu myös OPS:n liitteeseen 2, jossa kerrotaan mahdollisuudesta yksilöllistää opintoja.

5 KONSERTIT, MUUT TAPAHTUMAT JA KANNATUSYHDISTYS 17. Musiikkiopiston järjestämät konsertit Oppilailla on vapaa pääsy lähes kaikkiin Hymon järjestämiin konsertteihin. Soitinesittelykonsertteja ja imuja lukuun ottamatta saat kaikista opiston konserteista merkinnän konserttikorttiisi! Konserttikalenterin ja konserttimainokset löydät opiston ilmoitustauluilta ja kotisivuilta. Toivottavaa on, että oppilasilloista tai konserteista ei lähdetä kesken pois. Jatkuva liikehdintä häiritsee esiintyjien keskittymistä ja yleisöä. Mikäli esiinnyt muualla kuin musiikkiopiston järjestämissä tilaisuuksissa (esim. koulussasi), muistathan kertoa siitä aina myös soitonopettajallesi. HYVINKÄÄSALIN KONSERTIT Jokainen Hyvinkääsalille tulija tarvitsee lipun turvallisuusmääräyksien vuoksi. Myös katsomoon tulevat esiintyjät tarvitsevat lipun. Hyvinkääsalissa pidettävien konserttien pääsyliput voi ostaa etukäteen Lippupisteestä ( tai tuntia ennen konserttia Hyvinkääsalin lipunmyynnistä. Musiikkiopiston oppilaat saavat vapaaliput opistolta: orkesterien jäsenille liput jakaa harjoituksissa orkesterin johtaja, muut noutavat omansa opiston toimistosta viikkoa ennen konserttia. Vanhempien, sisarusten ja muiden konserttiin tulijoiden on ostettava pääsylippu joko etukäteen Lippupisteestä tai ennen konsertin alkua Hyvinkääsalin lipunmyynnistä. Vapaa pääsy -konsertteihin jaetaan lippuja musiikkiopiston toimistosta viikkoa ennen konserttia. 18. Iltapäivän musiikkihetket Musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa järjestetään lyhyitä iltapäivän musiikkihetkiä eli IMUja. Nämä ovat sopivia harjoituskonsertteja esim. ensimmäisiä esiintymiskokemuksia varten. Musiikkihetkiin on kaikilla vapaa pääsy, mutta niistä ei saa konserttimerkintää. 19. Hyvinkään Orkesterin konsertit ja tapahtumat Hyvinkään orkesteri tarjoaa toisinaan edullisia konserttilippuja musiikkiopiston oppilaille. Pulttikaverit - tilaisuudet ovat maksuttomia. Seuraa ilmoituksia musiikkiopiston ilmoitustauluilla. 20. Hyvinkään musiikkiopiston kannatusyhdistys Hyvinkään musiikkiopiston kannatusyhdistys ry on musiikkiopiston virallinen ylläpitäjä. Kannatusyhdistyksen vuosikokous valitsee neljän vuoden välein maaliskuussa musiikkiopiston hallituksen, joka vastaa opetuksen järjestämisestä ja kehittämisestä sekä oppilaitoksen hallinnosta. Lisätietoja kannatusyhdistyksestä musiikkiopiston kotisivuilta. 21. Soitinsäätiö Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiöstä löydät lisätietoja musiikkiopiston kotisivuilta.

6 Liite 1 HYVINKÄÄN MUSIIKKIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1. Oppilaalla on oikeus opiskella ja kehittää musiikillisia taitojaan ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Oppilaan velvollisuus on käydä oppitunneilla säännöllisesti ja opiskella tavoitteellisesti Hyvinkään musiikkiopiston opetussuunnitelman mukaisesti, sekä noudattaa johdon ja opettajan antamia opinto-ohjeita. Oppilas 2. Osallistuu lukuvuosisuunnitelman mukaiseen opetukseen säännöllisesti. Mikäli oppilas on poissa oppitunneilta toistuvasti (useammin kuin kolme kertaa lukukauden aikana) ilman hyväksyttävää syytä, oppilaitos puuttuu poissaoloihin. Oppitunnin peruuntumisesta tulee ilmoittaa opettajalle etukäteen. Pitkäaikaisista poissaoloista tulee tehdä perusteltu keskeyttämishakemus, jonka rehtori käsittelee. Keskeytys voidaan hyväksyä yleensä enintään yhdeksi lukuvuodeksi opintoaikana painavan syyn vuoksi. 3. Osallistuu opinto-ohjelmansa mukaisiin opintoihin ja esiintyy opettajansa valmentamana opiston tilaisuuksissa vähintään kerran lukuvuoden aikana. Oppilas osallistuu opiston järjestämiin konsertteihin myös kuulijana. 4. Ilmoittautuu lukuvuoden alkaessa oman instrumenttinsa sekä musiikin perusteiden opettajalle. Jättää määräajassa opintojen jatkamis- tai lopettamisilmoituksen lukuvuoden päättyessä. 5. Käyttää opiston tiloja ja opetusvälineistöä asiallisesti ja annettujen ohjeiden mukaan. Oppilaan tulee korvata opistolle sen irtaimistolle, lainaamilleen tai vuokraamilleen soittimille, nuoteille yms. aiheuttamansa vahinko. 6. Suorittaa säädetyt oppilasmaksut määräajassa. Oppilaalta, joka haluaa keskeyttää opintonsa kesken lukukauden, peritään lukukausimaksu täysimääräisenä. Maksamattomat lukukausimaksut ja jatkuvat poissaolot voivat vaarantaa oppilaan opintooikeuden. Mikäli oppilas ei noudata näitä sääntöjä, johtokunnan tai opettajaneuvoston tekemiä päätöksiä tai muita ohjeita, voi rehtori, oppilasta ja hänen vanhempaansa sekä opettajaansa kuultuaan, esittää hallitukselle oppilaan opintojen keskeyttämistä joko määräajaksi tai kokonaan.

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS lukuvuosi 2015-2016 Hyvät oppilaat Musiikkiopiston aukioloajat Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa työskentelyänne Lauttasaaren musiikkiopistossa. Tähän

Lisätiedot

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt 2 Yleistä Tähän järjestyssääntöön/opinto-oppaaseen on koottu musiikkioppilaitoksia ja taiteen perusopetusta koskevia yleisiä sääntöjä sekä

Lisätiedot

Länsi-Pohjan musiikkiopisto

Länsi-Pohjan musiikkiopisto Länsi-Pohjan musiikkiopisto Oppilaan opas 2014-2015 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

Meri-Lapin musiikkiopisto

Meri-Lapin musiikkiopisto Meri-Lapin musiikkiopisto Oppilaan opas 2018-2019 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

Oppilaan opas Rnt. Päivitetty

Oppilaan opas Rnt. Päivitetty Rnt Päivitetty 3.5.2019 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Opiskelun aloittaminen... 3 Ilmoittautuminen pääsykokeisiin... 3 Jatkoilmoittautuminen... 3 Lukukaudet ja loma-ajat... 4 Tiedotus ja oppilasmaksut...

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

Länsi-Pohjan musiikkiopisto

Länsi-Pohjan musiikkiopisto Länsi-Pohjan musiikkiopisto Oppilaan opas 2016-2017 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan SISÄLLYS 1.8.2016 MUSIIKKILEIKKIKOULU 1 Musiikkileikkikoulu 2 2 Kuvismuskari yhteistyössä Taidekoulun kanssa 2 VALMENTAVA SOITONOPETUS..2 3 Soitinvuokra 2 4 Oppimateriaalimaksu 2 5 Soitinryhmät 2 6 Koulupajat

Lisätiedot

Opas perusopetuksen oppilaalle

Opas perusopetuksen oppilaalle Opas perusopetuksen oppilaalle Hyvää lukuvuotta 2017 2018 ja tervetuloa opiskelemaan musiikkiopistoon! Tästä oppaasta löydät lukuvuoden kulkuun ja opiskeluusi liittyvää tarpeellista tietoa. Sinulla on

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2019-2020 Tietosuojaseloste Yleiseen tietosuoja-asetuksen (EU) 679/2016 tehtävänä on suojata luonnollisten henkilöiden oikeutta

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 Kuvat: Natalia Hoskio, Anni Kääriäinen, Valeria Andreeva KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa

Lisätiedot

HEI VALMENNUSOPPILAAT!

HEI VALMENNUSOPPILAAT! HEI VALMENNUSOPPILAAT! Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät opiskeluun ja lukuvuoden kulkuun liittyvää tarpeellista tietoa. OPETUS Lukuvuoden opetus järjestetään 19.8.2013 28.5.2014 välisenä

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2018-2019 Tervetuloa uuteen musiikkivuoteen! Hämeenlinnan opetustilat ovat Verkatehtaan Opistotalossa Verkatehtaankuja 9:ssä.

Lisätiedot

Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen

Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen Miksi IHMU koulu? Ainoa koulu, jossa musiikkipainotteinen linja alkaa 1. luokalta Kaikki soittavat

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2017-2018 Tervetuloa uuteen musiikkivuoteen! Hämeenlinnan opetustilat ovat Verkatehtaan Opistotalossa Verkatehtaankuja 9:ssä.

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2015-2016 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Painotettu musiikin opetusyhteistyötä Painotetun musiikin opetuksen soiton ryhmäopetus käsitetään

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Opas oppilaille, opetusharjoittelijoille ja ohjaaville opettajille 2014-2015 Sisällys YLEISTÄ TIETOA HARJOITUSMUSIIKKIOPISTOSTA HAKU VALINTAPERUSTEET

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Lämpimästi tervetuloa Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015. Tästä tiedotteesta löydät: opetusaineet hinnaston

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas 2016-2017 KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa tanssin perusopetusta ja eri-ikäisille tanssijoille tarjotaan

Lisätiedot

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS 2019-2020 Yhteystiedot: Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Koski-Jaakon katu 4, 81700 LIEKSA Rehtori Soile Tikka puh. 04010 44140 Vararehtori Heli Kaverinen,

Lisätiedot

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS 2018-2019 Yhteystiedot: Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Koski-Jaakon katu 4, 81700 LIEKSA Rehtori Soile Tikka puh. 04010 44140 Vararehtori Heli Kaverinen,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA 1. TOIMINTA-AJATUS Toiminta-alue ja ylläpitäjä Tehtävät Tavoitteet Kulttuuripalvelujen tuottaminen 2. OPPIMISKÄSITYS 3.

Lisätiedot

Tilaan lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi tarpeellisen rikosrekisteriotteen.

Tilaan lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi tarpeellisen rikosrekisteriotteen. MUSIIKKIOPISTO ARKIPELAGIN OPETTAJAN OPAS 1. Rikosrekisteriotteen ohje Uuden opettajan on pyydettävä rikosrekisteriote oikeusrekisterikeskuksesta itselleen ja esittää se rehtorille työn alkaessa. Rekisteriote

Lisätiedot

Kotkan seudun musiikkiopisto on musiikkiin erikoistunut taideoppilaitos, joka järjestää musiikin ja siihen liittyvien muiden taidemuotojen opetusta.

Kotkan seudun musiikkiopisto on musiikkiin erikoistunut taideoppilaitos, joka järjestää musiikin ja siihen liittyvien muiden taidemuotojen opetusta. 1 Oppilaitoksen toiminta-ajatus Kotkan seudun musiikkiopisto on musiikkiin erikoistunut taideoppilaitos, joka järjestää musiikin ja siihen liittyvien muiden taidemuotojen opetusta. Musiikkiopiston ensisijainen

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA. Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä

PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA. Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2014 1. TOIMINTA-AJATUS... 2

Lisätiedot

Porvoonseudun musiikkiopisto- Borgånejdens musikinstitut. Opas Valmennusoppilaalle 2014-2015

Porvoonseudun musiikkiopisto- Borgånejdens musikinstitut. Opas Valmennusoppilaalle 2014-2015 Porvoonseudun musiikkiopisto- Borgånejdens musikinstitut Opas Valmennusoppilaalle 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO OPETUS 2 TUNTIEN SOPIMINEN 2 LOMA-AJAT 2 POISSAOLOT 3 OPETTAJAN POISSAOLO 3 OPPILAAN POISSAOLO

Lisätiedot

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Vanhemmille ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Askolan kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1992. Koulun ylläpitäjänä toimii Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry. Koulu on antanut taiteen perusopetusta syksystä

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2016-2017 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

AVOIN YLIOPISTO Opiskelu avoimessa yliopistossa... 4 Avoimen yliopisto-opetuksen maksut... 4 TÄYDENNYSKOULUTUS... 4

AVOIN YLIOPISTO Opiskelu avoimessa yliopistossa... 4 Avoimen yliopisto-opetuksen maksut... 4 TÄYDENNYSKOULUTUS... 4 M SIBELIUS-AKATEMIA I vararehtori 3.5.2012 Valtuutus: KS (25.1.2012) 64, 69 ja 71 ja rehtorin delegointi 5.3.2012 OPISKELU SIBELIUS-AKATEMIAN NUORISOKOULUTUKSESSA, AVOIMESSA YLIOPISTOSSA JA TÄYDENNYSKOULUTUKSESSA

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2017-2018 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2017-2018 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS 2017-2018 Yhteystiedot: Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Koski-Jaakon katu 4, 81700 LIEKSA Rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen puh. 04010 44140 (susanna.ertolahti@lieksa.fi)

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 Alakoulujen rehtorit ENSIMMÄISEN VIERAAN KIELEN VALINTA JA MUSIIKKILUOKALLE PYRKIMINEN Tämän kirjeen liitteenä on 2. luokkalaisten vanhemmille jaettava

Lisätiedot

Rantasalon peruskoulu syystiedote

Rantasalon peruskoulu syystiedote Rantasalon peruskoulu 2018-2019 syystiedote Reksi! LUKUKAUDEN ALUKSI Ruudullasi tai kädessäsi on uudenmuotoinen syystiedote. Tarkoituksena on tarjota tarpeellisia tietoja koulunkäynnistä helposti jaettavassa

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO LÄNSIRANTA 4 B, 24100 SALO KANSLIA 02-778 4640 REHTORI 02-778 4642 OPAS MUSIIKKIOPISTON OPPILAALLE LUE TUTUSTU JA SÄILYTÄ!

SALON MUSIIKKIOPISTO LÄNSIRANTA 4 B, 24100 SALO KANSLIA 02-778 4640 REHTORI 02-778 4642 OPAS MUSIIKKIOPISTON OPPILAALLE LUE TUTUSTU JA SÄILYTÄ! SALON MUSIIKKIOPISTO LÄNSIRANTA 4 B, 24100 SALO KANSLIA 02-778 4640 REHTORI 02-778 4642 OPAS MUSIIKKIOPISTON OPPILAALLE LUE TUTUSTU JA SÄILYTÄ! SALON MUSIIKKIOPISTO Salon musiikkiopisto on Salon kaupungin

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi 2017-2018 Mitä on pediopetus - Musiikkipedagogin (AMK) tutkintoon kuuluvaa ohjattua opettamisen opiskelua käytännön harjoittelun muodossa - Pediopetus

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

OPPILAAN JA HUOLTAJAN OPAS 2015-2016

OPPILAAN JA HUOLTAJAN OPAS 2015-2016 OPPILAAN JA HUOLTAJAN OPAS 2015-2016 Rehtorin tervehdys 2 Ilmoittautuminen opintoihin ja oppituntien sopiminen 3 Klassinen opetus, Musiikkiopisto 3 PopJazz-opetus, Musiikkikartano 3 Bändiboksi 3 Musiikin

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013 5.4.2013 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Lintulammentie 1 L Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen OPINTO-OPAS LUKUVUOSI 2017 2018 Kajaani Dancen 40. toimintavuosi Kajaani Dancen tanssikoulu antaa tanssin taiteen laajaa ja yleisen oppimäärän opetusta, ja avointa opetusta. Eri-ikäisille tanssijoille

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Koulu on perustettu 1987. Toiminnasta vastaa Vihdin Kuvataidekoulun Kannatusyhdistys ry.

Koulu on perustettu 1987. Toiminnasta vastaa Vihdin Kuvataidekoulun Kannatusyhdistys ry. 1 Tervetuloa! Vihdin kuvataidekoulu antaa tavoitteellisesti etenevää taiteen perusopetusta. Koulussa on noin 270 oppilaspaikkaa 5-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Koulun opetuksesta vastaavat rehtori

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Tietoa opintotuesta. Opintotukipalvelut

Tietoa opintotuesta. Opintotukipalvelut Tietoa opintotuesta Opintotukipalvelut Opintotukipalvelut Yliopistolla omat opintotukipalvelut, missä hoidetaan kaikki opintotukeen liittyvät asiat, myös päätöksenteko Sijaitsee Luotsi-rakennuksen ensimmäisessä

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Opas oppilaille, opetusharjoittelijoille ja ohjaaville opettajille 2016-2017 Sisällys YLEISTÄ TIETOA HARJOITUSMUSIIKKIOPISTOSTA HAKU VALINTAPERUSTEET

Lisätiedot

OPPILAITOKSEN TOIMINTA-AJATUS

OPPILAITOKSEN TOIMINTA-AJATUS OPPILAITOKSEN TOIMINTA-AJATUS Länsi-Pohjan musiikkiopisto on Kemin kaupungin ylläpitämä kunnallinen musiikkiopisto, joka tarjoaa toiminta-alueellaan taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan.

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Palmgren-konservatorioon!

Tervetuloa opiskelemaan Palmgren-konservatorioon! Tervetuloa opiskelemaan Palmgren-konservatorioon! Musiikkiopiston uuden oppilaan ja huoltajan opas lukuvuosi 2015-2016 Sisällysluettelo 1. Opinnot ja tavoitteet 2. Soittotunnit 3. Koevuosi ja koevuositutkinto

Lisätiedot

KARKKILAN MUSIIKKIKOULUN OPETUSSUUNNITELMA 22.03.2013

KARKKILAN MUSIIKKIKOULUN OPETUSSUUNNITELMA 22.03.2013 1 KARKKILAN MUSIIKKIKOULUN OPETUSSUUNNITELMA 22.03.2013 1.Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tehtävä Karkkilan musiikkikoulu on yksityinen, kannatusyhdistyksen ylläpitämä oppilaitos. Musiikkikoulussa

Lisätiedot

Osaavat luovat MAAILMOJA

Osaavat luovat MAAILMOJA Osaavat luovat MAAILMOJA SASKY koulutuskuntayhtymä YLÄ-SATAKUNNAN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA (tiivistelmä) 1 Sisällysluettelo 1. Ylä-Satakunnan musiikkiopisto... 2 1.1. Oppilaitoksen toiminta-ajatus,

Lisätiedot

OPPILAAN OPAS. 6.8.2014 (Säilytä koko musiikkiopisto-opintojesi ajan!) Oikeus muutoksiin pidätetään

OPPILAAN OPAS. 6.8.2014 (Säilytä koko musiikkiopisto-opintojesi ajan!) Oikeus muutoksiin pidätetään OPPILAAN OPAS 6.8.2014 (Säilytä koko musiikkiopisto-opintojesi ajan!) Oikeus muutoksiin pidätetään Kankaanpään musiikkiopisto 2 (25) Sisällysluettelo 1 ALKUSANAT... 4 2 TOIMISTON AUKIOLOAJAT... 4 3 PUHELINNUMEROT...

Lisätiedot

Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut. Oppilaan opas 2012-2013

Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut. Oppilaan opas 2012-2013 Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut Oppilaan opas 2012-2013 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 LUKUVUODEN OPETUS JA LOMA-AJAT... 3 ILMOITTAUTUMISET... 3 VÄLIVUOSI... 4 SIVUAINE...

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2018-2019 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

Hakuopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi

Hakuopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi Hakuopas 2012 Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi OPPILAAKSI HYVINKÄÄN MUSIIKKIOPISTOON Musiikkiopisto järjestää perustason oppilaiksi haluaville soveltuvuustestit toukokuun

Lisätiedot

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon.

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon. TYÖKAUSI 2015-2016 syyslukukausi 14.9.-22.11.2015 kevätlukukausi 11.1.-15.4.2016 hiihtoloma 7.-11.3.2016 kevätnäyttely huhti-toukokuu konsertti/kevätjuhla huhti-toukokuu Yksittäisiä kursseja voidaan järjestää

Lisätiedot

HÄRMÄNMAAN MUSIIKKIOPISTON OPAS OPPILAILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN

HÄRMÄNMAAN MUSIIKKIOPISTON OPAS OPPILAILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN HÄRMÄNMAAN MUSIIKKIOPISTON OPAS OPPILAILLE JA HEIDÄN HUOLTAJILLEEN Tämä opas käsittelee opiskelua Härmänmaan musiikkiopistossa. Härmänmaan musiikkiopisto on alueellinen, kunnallinen, tuntiperusteista valtionosuutta

Lisätiedot

LAHDEN KONSERVATORIO OPPILAAN OPAS MUSIIKIN PERUSOPETUS 2015-2016. www.concis.fi

LAHDEN KONSERVATORIO OPPILAAN OPAS MUSIIKIN PERUSOPETUS 2015-2016. www.concis.fi LAHDEN KONSERVATORIO OPPILAAN OPAS MUSIIKIN PERUSOPETUS 2015-2016 www.concis.fi 18.6.2015 Sisältö Sisältö... 1 Tervetuloa konservatorion oppilaaksi!... 2 Konservatorion toimitilat... 3 Oppilaana konservatoriossa...

Lisätiedot

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino Pakilan yläasteen koulu Lukuvuosi 2018-2019 Vanhempainaamu 7.9.2018 Rehtori Juha Leino Ruokailu koulussa Suositellaan kännykkävapaaksi ajaksi 300/366 lautasta per päivä Syksyllä 2018 9.luokkalaiset poissa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Opas oppilaille, opetusharjoittelijoille ja ohjaaville opettajille 2013-2014 Sisällys YLEISTÄ TIETOA HARJOITUSMUSIIKKIOPISTOSTA HAKU VALINTAPERUSTEET

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. www.psmo.fi 3 Oikeus muutoksiin pidätetään

SISÄLLYSLUETTELO. www.psmo.fi 3 Oikeus muutoksiin pidätetään SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO TUNNEISTA SOPIMINEN JA ILMOITTAUTUMINEN 3 LUKUVUODEN OPETUS JA LOMA-AJAT 3 OPINTOKIRJA 4 MUSIIKIN PERUSTEET 4 ORKESTERIT 5 KUOROTOIMINTA 5 SYVENTÄVÄT OPINNOT 5 VAPAA SÄESTYS

Lisätiedot

OPPILAAN OPAS lukuvuosi

OPPILAAN OPAS lukuvuosi OPPILAAN OPAS lukuvuosi 2017 2018 Yhteystiedot Vakka-Suomen musiikkiopisto Käyntiosoite Laitilan kaupungintalo, Keskuskatu 30, sivistysosasto 2. kerros, huone 260 Postiosoite Laitilan kaupunki/vakka-suomen

Lisätiedot

Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa.

Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa. HEI MUSIIKKILEIKKIKOULULAINEN JASOITINRYHMÄLÄINEN! Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa. Musiikkileikkikoulun lukuvuoteen sisältyvätopetuksen

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon 2019 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2 Hakuprosessi...

Lisätiedot

Porvoonseudun musiikkiopisto - Borgånejdens musikinstitut. Opas oppilaalle ja huoltajalle

Porvoonseudun musiikkiopisto - Borgånejdens musikinstitut. Opas oppilaalle ja huoltajalle Porvoonseudun musiikkiopisto - Borgånejdens musikinstitut Opas oppilaalle ja huoltajalle 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO TUNNEISTA SOPIMINEN JA ILMOITTAUTUMINEN 3 LUKUVUODEN OPETUS JA LOMA-AJAT 3 OPINTOKIRJA

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Opintotuki 2.9.2013. Opintotukipalvelut

Opintotuki 2.9.2013. Opintotukipalvelut Opintotuki 2.9.2013 Opintotukipalvelut Opintotukipalvelut Yliopistolla omat opintotukipalvelut, missä hoidetaan kaikki opintotukeen liittyvät asiat, myös päätöksenteko Sijaitsee Luotsi-rakennuksen ensimmäisessä

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Kokemäen kansalaisopisto 25.6.2013 LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2013 31.7.2014 Syyskausi 9.9. 15.12.2013 Kevätkausi 7.1. 18.5.2014

Lisätiedot

Musiikkiluokat Vantaalla 2015. Tiedote 2. luokkalaisten koteihin

Musiikkiluokat Vantaalla 2015. Tiedote 2. luokkalaisten koteihin Musiikkiluokat Vantaalla 2015 Tiedote 2. luokkalaisten koteihin Musiikkiluokalle?...3 Opetuksen sisältö...3 Haku musiikkiluokalle...4 Opiskelun musiikkiluokalla voi aloittaa myös 7. luokalla...4 Opetus

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Toimintaamme

Lisätiedot

Esikoulu ja Vapaa-ajankoti

Esikoulu ja Vapaa-ajankoti Lapsi- ja nuorisolautakunta Esikoulu ja Vapaa-ajankoti Säännöt 2013-01-01 2 Sisällysluettelo Esikoulu... 3 Ajat esikoulussa... 4 Ohjeet esikouluille toiminnasta tavallisen työajan ulkopuolella... 4 Esikoululuokka...

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8.

Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8. Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8.2015 TERVETULOA OPISKELIJAKSI TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAAN

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Perusopetus Ilmoittautuminen testeihin 11.4. 15.5.2015 Testipäivät Keskustassa ti to 26.5. 28.5.2015 Veikkolassa ma 25.5.2015 Avoin osasto 11.4. 15.5.2015 Musiikkileikkikoulu

Lisätiedot

VIITASALO-OPISTO OPISKELIJAN OPAS

VIITASALO-OPISTO OPISKELIJAN OPAS VIITASALO-OPISTO OPISKELIJAN OPAS Viitasalo-opisto Ilolantie 6, 43100 SAARIJÄRVI puh. 044 4598 256 toimisto, 044 4598 427 rehtori s-posti: musiikkiopisto@saarijarvi.fi kotisivut: www.saarijarvi.fi/musiikkiopisto

Lisätiedot

Maksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan sen perusteella antamien ohjeiden mukaisesti.

Maksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan sen perusteella antamien ohjeiden mukaisesti. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 22.6.2016 VARHAISKASVATUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1.8.2016-31.7.2017 Maksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

KESKI-VANTAAN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA (voimassa 1.1.2014 alkaen)

KESKI-VANTAAN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA (voimassa 1.1.2014 alkaen) KESKI-VANTAAN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA (voimassa 1.1.2014 alkaen) SISÄLLYSLUETTELO: 1. OPPILAITOKSEN TOIMINTA-AJATUS --------------------------------------------- 2 2. OPPIMISKÄSITYS JA OPISKELUYMPÄRISTÖ-----------------------------------

Lisätiedot

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT KAUHAJOEN KAUPUNKI SIVISTYSOSASTO KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT TOIMINTAOHJE Sivistyslautakunta 9.6.2010, 92 Päivitys: Sivistyslautakunta 25.5.2011 70 1 Lähtökohta Suomessa vakinaisesti asuvat lapset

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Liite nro 4 Yhdtr. 30.7.2008 223 liite2 Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Kurssihinnoittelun lähtökohtana on oppitunnin tuotantohinta,

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

DA CAPO. Merikanto-opiston tiedotuslehti

DA CAPO. Merikanto-opiston tiedotuslehti DA CAPO Merikanto-opiston tiedotuslehti 2016-2017 Hei, uusi oppilaamme ja vanhemmat Tämän pienen tiedotteen nimi, Da Capo, on italiaa, musiikkiterminäkin tunnettu käsite ja tarkoittaa sananmukaisesti alkaa

Lisätiedot