(16) Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "19.9.2011 1 (16) Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki."

Transkriptio

1 (16) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry ja ruotsiksi Servicecentralen för utvecklingssamarbete KEPA rf. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistys on aatteellisesti, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteistyöja palvelujärjestö. Sen perustarkoitus on yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa tukea, innostaa ja organisoida suomalaista kansalaisyhteiskuntaa maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen, ja siten edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä, tasa-arvoista kehitysyhteistyötä ja kansojen rauhanomaista yhteistoimintaa. 3 Toiminnan laatu Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys - harjoittaa kansainvälistä yhteistyötä, - edistää ja tekee kehitysyhteistyötä yhdessä 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki. Kansainvälisessä kanssakäymisessä yhdistyksestä voidaan epävirallisesti käyttää nimitystä the Finnish NGO KEPA. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on toimia aatteellisesti, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomana kehityspoliittisena yhteistyö- ja etujärjestönä, joka kokoaa ja innostaa kansalaisyhteiskuntaa toimimaan rohkeasti oikeudenmukaisen maailman puolesta. 3 Toimintamuodot Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys: 1. vahvistaa kansalaisyhteiskunnan toimintakykyä ja toimintaedellytyksiä, 2. valvoo jäsentensä etua tarkoituksensa toteuttamiseen liittyvissä asioissa, 3. kokoaa ja välittää kansalaisyhteiskunnan näkemyksiä 1 Nimi ja kotipaikka Sääntötyöryhmässä sekä Kepan hallituksessa on keskustelu Kepan nimestä. Jo vuonna 2005 UM:n asettama evaluointiryhmä suositteli nimen muuttamista vastaamaan paremmin toiminnan luonnetta. Yksimielisiä ollaan siitä, että nimi on muutettava ja että siihen tulee sisältyä lyhenne Kepa. 2 Yhdistyksen tarkoitus Tarkoituspykälä on sääntöjen tärkein pykälä, sillä siinä tulee mainita, mitä varten yhdistys on olemassa. Yhdistys periaatteessa saa tehdä vain niitä asioita, mitä varten se on perustettu ja nämä asiat on määriteltävä ensisijaisesti sääntöjen tarkoituspykälässä. Kepan strategiatyöryhmän työn tuloksia on voitu hyödyntää pykälän sanamuotoa tarkistettaessa. 3 Toimintamuodot Ks. Edellä 2 :n perusteluissa todettu. Pykälän sanamuotoa kehitetty siten, että se ottaa paremmin huomioon sen, mitä yhdistys tosiasisallisesti tekee. Niinpä esimerkiksi koulutus ja osaaminen mainitaan voimassaolevia sääntöjä selkeämmin.

2 (16) jäsenjärjestöjensä kanssa, - harjoittaa toimialaansa liittyvää tiedotus-, tietopalvelu-, julkaisu-, koulutus-, neuvonta-, ja kampanjatoimintaa ja - toimii muilla vastaavilla tavoilla. 4 Taloudellinen toiminta Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä perustaa ja kartuttaa rahastoja sekä harjoittaa yhdistyslain 5 :ssä tarkoitettua elinkeino- tai ansiotoimintaa sekä järjestää muuta varainhankintaa. poliittiseen päätöksentekoon, 4. lisää yksin ja yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa kansalaisyhteiskunnan tietoisuutta maailmanlaajuisista kysymyksistä, 5. harjoittaa kansainvälistä yhteistyötä osallistumalla verkostoihin ja tarjoamalla osallistumismahdollisuuksia suomalaisille ja kehitysmaiden kansalaisjärjestöille, 6. edistää jäsentensä kehitysyhteistyötä ja avustustoimintaa, 7. antaa tarkoitukseensa liittyvää koulutusta ja neuvontaa jäsenistönsä osaamisen kehittämiseksi sekä muihin kansalaisyhteiskunnan tarpeisiin, 8. harjoittaa tarkoitukseensa liittyvää tiedotusta sekä tietopalvelu- ja julkaisutoimintaa 9. järjestää kampanjoita, tilaisuuksia, tapahtumia ja kokouksia, sekä 10. toimii muilla edellä mainittuja vastaavilla tavoilla yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi. 4 Yhdistyksen toiminnan tukeminen ja taloudellinen toiminta Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi, hankittuaan tarvittaessa asianomaisen luvan: 1. ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja, 2. järjestää keräyksiä ja arpajaisia sekä järjestää muuta varainhankintaa, 3. perustaa ja kartuttaa rahastoja, 4. harjoittaa kustannustoimintaa, sekä 5. omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista 4 Yhdistyksen toiminnan tukeminen ja taloudellinen toiminta Pykälän sanamuotoa on täsmennetty.

3 (16) 5 Jäsenet Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi - yhdistyksen tarkoitusta toteuttavan, kotimaan merkityn valtakunnallisen järjestön - itsenäisen kehitysyhteistyötä toteuttavan rekisteröidyn yhdistyksen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät. Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä kannatusjäseneksi oikeustoimikelpoisen yhteisön tai yksityisen henkilön, joka haluaa tukea taloudellisesti yhdistyksen toimintaa. Hallitus voi todeta jäsenen eronneeksi, jos jäsenmaksuvelvoitteet on laiminlyöty kahtena peräkkäisenä vuotena. Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen, jonka se katsoo toimivan kiinteää ja irtainta omaisuutta. Yhdistys voi harjoittaa yhdistyslain 5 :ssä tarkoitettua elinkeino- tai ansiotoimintaa. 5 Jäsenet Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi jokaisen yhdistyksen tarkoitusta toteuttavan oikeuskelpoisen yhdistyksen tai säätiön. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät. Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä kannatusjäseneksi oikeuskelpoisen yhteisön, säätiön tai yksityisen henkilön, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. 5 Jäsenet Voimassaolevien sääntöjen 5 on jaettu useammaksi uudeksi pykäläksi selvyyden vuoksi. Sanamuotoa on selvennetty. Patentti- ja rekisterihallitus edellyttää, että maininta Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät. edelleenkin sisällytetään sääntöihin.

4 (16) vastoin yhdistyksen tarkoitusta. Ennen erottamispäätöstä jäsenelle on annettava tilaisuus selvityksen antamiseen. (ei ollut) 6 Yhdistyksen huomionosoitukset 6 Yhdistyksen huomionosoitukset 5 Jäsenet Hallitus voi todeta jäsenen eronneeksi, jos jäsenmaksuvelvoitteet on laiminlyöty kahtena peräkkäisenä vuotena. Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen, jonka se katsoo toimivan vastoin yhdistyksen tarkoitusta. Ennen erottamispäätöstä jäsenelle on annettava tilaisuus selvityksen antamiseen. Yhdistyksen huomionosoituksia voidaan yhdistyksen hallituksen päätöksellä myöntää henkilöille, jotka ovat epäitsekkäästi ja ansiokkaasti toimineet yhdistyksen tai sen tarkoituksen hyväksi. Yhdistyksen hallitus päättää yhdistyksen huomionosoitusten käyttöönottamisesta sekä antaa niistä ja niiden myöntämisestä tarkempia ohjeita. 7 Jäsenen eroaminen, eronneeksi katsominen ja erottaminen Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai yhdistyksen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta kahtena peräkkäisenä vuotena. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Ennen erottamispäätöksen tekemistä jäsenelle on annettava tilaisuus selvityksen antamiseen. Uutena pykälänä on otettu maininta huomionosoituksista, sillä nyt jo 25 vuotta täyttäneellä yhdistyksellä ei ole ollut vakiintunutta huomionosoitusjärjestelmää. 7 Jäsenen eroaminen, eronneeksi katsominen ja erottaminen Sanamuotoa on täsmennetty yhdistyslain 13 ja 14 :n mukaisiksi.

5 (16) 6 Jäsenmaksu Varsinaiset ja kannatusjäsenet maksavat jäsenmaksun, jonka yhdistyksen syyskokous vahvistaa vuodeksi kerrallaan erikseen kummallekin jäsenryhmälle. 8 Jäsenmaksu Varsinaiset ja kannatusjäsenet maksavat jäsenmaksun, jonka yhdistyksen syyskokous vahvistaa vuodeksi kerrallaan erikseen varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenille. 8 Jäsenmaksu Sanamuotoa on täsmennetty. On lisätty mahdollisuus porrastaa jäsenmaksuja myös toiminnan laajuuden perusteella. Varsinaisten jäsenten jäsenmaksu voidaan porrastaa jäsenmäärän mukaan. 7 Yhdistyksen hallitus Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä enintään viisitoista muuta varsinaista jäsentä ja vähintään yksi ja enintään kahdeksan varajäsentä. Hallituksen puheenjohtajisto, varsinaiset jäsenet ja varajäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallitus on päätösvaltainen, jos puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtajista ja vähintään kahdeksan muuta äänivaltaista jäsentä on paikalla. Varsinaisten jäsenten jäsenmaksu voidaan porrastaa jäsenen jäsenmäärän tai jäsenen harjoittaman yhdistyksen tarkoitusta edistävän toiminnan laajuuden mukaan. 9 Yhdistyksen hallitus Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus.yhdistyksen syyskokouksessa valitaan joka toinen vuosi kahden kalenterivuoden toimikaudeksi kerrallaan yhdistyksen hallitus, johon kuuluu 1. puheenjohtaja, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä yhdistyksen puheenjohtaja, 2. kaksi varapuheenjohtajaa, ja 3. kaksitoista (12) muuta varsinaista jäsentä, sekä 4. kuusi (6) varajäsentä. Varajäsen toimii varsinaisen jäsenen sijasta siinä järjestyksessä kun hän on yhdistyksen kokouksen hyväksymässä varajäsenlistassa. Jos varsinainen jäsen haluaa erota kesken kauden, hänen tilalleen tulee ensimmäinen varajäsenlistassa oleva varajäsen. 9 Yhdistyksen hallitus Pykälä on jaettu useisiin uusiin pykäliin. Yhdistyksen hallituksen kokoonpano esitetään pidettäväksi vastaamaan viime vuosien käytäntöä. Sanamuotoa on täsmennetty.

6 (16) Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa arpa. Varajäsen toimii varsinaisen jäsenen sijasta siinä järjestyksessä kun hän on yhdistyksen kokouksen hyväksymässä varajäsenlistassa. Jos varsinainen jäsen haluaa erota kesken kauden, hänen tilalleen tulee ensimmäinen varajäsenlistassa oleva henkilö. Yhdistyksen kokous voi tarvittaessa valita uusia varajäseniä 1. momentin puitteissa. Hallitus ottaa toimeen yhdistyksen johtavat toimihenkilöt sekä hyväksyy yhdistyksen päätöksentekosäännön ja taloussäännön. 7 Yhdistyksen hallitus 10 Johtavat toimihenkilöt ja yhdistyksen työjärjestys Hallitus ottaa ja erottaa yhdistyksen toiminnanjohtajan ja muut johtavat toimihenkilöt sekä hyväksyy tarvittaessa yhdistykselle työjärjestyksen. 10 Johtavat toimihenkilöt ja yhdistyksen työjärjestys Maininta toiminnanjohtajasta on lisätty. Samoin on mahdollistettu hallitukselle mahdollisuus hyväksyä tarvittaessa yhdistykselle työjärjestys. Ennen nykyistä kirjanpitolakia ja tilintarkastuslakia yhdistyksillä oli tarpeen myös taloussääntö, mutta nyt näitäkin asioita koskevat vielä tarpeelliset asiat voidaan sisällyttää työjärjestykseen.

7 (16) (ei ollut) (ei ollut) 11 Hallitukseen kuulumattomien läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksessa Hallitus päättää toiminnanjohtajan, työntekijöiden edustajan sekä muiden hallitukseen kuulumattomien henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta hallituksen kokouksissa. 12 Jaokset ja työryhmät 11 Hallitukseen kuulumattomien läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksessa Selvyyden vuoksi on kirjattu sääntöesitykseen, että hallitus päättää toiminnanjohtajan, työntekijöiden edustajan sekä muiden hallitukseen kuulumattomien henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta hallituksen kokouksissa. 12 Jaokset ja työryhmät Hallitus voi asettaa toimikaudekseen yhdistyksen jaokset määräämiinsä tehtäviin sekä nimeää kunkin jaoksen kokoonkutsujan, jäsenet ja sihteerin. Hallitus voi asettaa tarvittaessa avukseen työryhmiä hallituksen nimeämiä asioita valmistelemaan. 7 Yhdistyksen hallitus 13 Hallituksen päätösvaltaisuus ja päätöksenteko Hallitus on päätösvaltainen, kun puolet sen jäsenistä on läsnä mukaan luettuna puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtajista. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa arpa 7 Yhdistyksen hallitus 14 Yhdistyksen hallituksen koolle kutsuminen Yhdistyksen hallituksen kutsuu koolle puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan jompikumpi varapuheenjohtajista. Koollekutsumistavasta päättää hallitus toimikautensa alussa. Jäsenistön vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi on kirjattu sääntöesitykseen, että hallitus voi asettaa toimikaudekseen yhdistyksen jaokset määräämiinsä tehtäviin sekä nimeää kunkin jaoksen kokoonkutsujan, jäsenet ja sihteerin. Lisäksi on maininta työryhmien asettamismahdollisuudesta. 13 Hallituksen päätösvaltaisuus ja päätöksenteko Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. 14 Yhdistyksen hallituksen koolle kutsuminen Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. Hallituksen kokous pidetään myös, kun hallitus katsoo sen

8 (16) 8 Yhdistyksen kokouksen koolle kutsuminen Yhdistyksen varsinainen kokous pidetään kaksi kertaa vuodessa, kevätkokous huhtikuun loppuun mennessä ja syyskokous marraskuun loppuun mennessä. tarpeelliseksi tai kun vähintään kolme hallituksen jäsentä sitä puheenjohtajalta tai tämän ollessa estynyt jommaltakummalta varapuheenjohtajista vaatii. Tällöin hallituksen kokouksessa käsitellään ne asiat, joita varten se on kutsuttu koolle. 15 Yhdistyksen kokoukset Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, joista yhdistyksen kevätkokous pidetään huhti-toukokuussa ja syyskokous loka-marraskuussa hallituksen määräämänä päivänä. 15 Yhdistyksen kokoukset Yhdistyksen kokousta koskevat pykälät on jaettu useisiin uusiin pykäliin. Pykälien sanamuotoa on täsmennetty. Hallitus voi kutsua koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen. Ylimääräinen kokous on kutsuttava koolle, kun vähintään kymmenesosa (1/10) varsinaisista jäsenistä ilmoittamansa asian käsittelyä varten sitä pyytää kirjallisena hallitukselta. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Hallituksen on lähetettävä kutsut yhdistyksen kokouksiin vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta postittamalla kutsukirje yhdistyksen jäsenille. Kutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. 8 Yhdistyksen kokouksen koolle kutsuminen 16 Yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle 16 Yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. Lisätty mahdollisuus

9 (16) 10 Aloiteoikeus yhdistyksen kokouksessa Yhdistyksen varsinaisten kokousten käsiteltäväksi tarkoitetut jäsenten esitykset on jätettävä kirjallisina yhdistyksen hallitukselle, kevätkokoukselle tarkoitetut helmikuun ja syyskokoukselle tarkoitetut elokuun loppuun mennessä. 9 Päätöksenteko yhdistyksen kokouksessa Yhdistyksen ylintä päätäntävaltaa käyttää yhdistyksen kokous, johon varsinaiset jäsenet lähettävät edustajansa siten, että jäsenellä, jolla on alle jäsentä, on yksi äänivaltainen edustaja ja jäsenellä, jolla on jäsentä tai enemmän, on kaksi äänivaltaista edustajaa. Kullakin edustajalla on yksi ääni. Lisäksi varsinaiset jäsenet voivat kukin lähettää kaksi puheoikeutettua tarkkailijaa. Kannatusjäsenellä ei ole jäsenille postitetuilla kirjeillä jäsenistön ilmoittamaan osoitteeseen tai sähköpostitse jäsenistön ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai muulla yhdistyksen kokouksen päättämällä tavalla vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Kutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. 17 Aloiteoikeus yhdistyksen kokouksessa Yhdistyksen varsinaisten kokousten käsiteltäväksi tarkoitetut jäsenten esitykset on jätettävä kirjallisina tai muulla yhdistyksen kokouksen päättämällä tavalla yhdistyksen hallitukselle, kevätkokoukselle tarkoitetut maaliskuun ja syyskokoukselle tarkoitetut syyskuun loppuun mennessä. 18 Äänioikeus ja edustus yhdistyksen kokouksessa Yhdistyksen kokoukseen varsinaiset jäsenet lähettävät edustajansa siten, että jäsenellä, jolla on alle jäsentä, on yksi ääni ja jäsenellä, jolla on jäsentä tai enemmän, on kaksi ääntä. Hallituksella on oikeus tarvittaessa saada jäseneltä sen tilintarkastajan tai toiminnantarkastajan vahvistama jäsenmäärätieto. Sama henkilö voi samassa yhdistyksen kokouksessa edustaa ja käyttää äänivaltaa enintään kolmen varsinaisen jäsenen puolesta. Lisäksi varsinaiset jäsenet voivat kukin lähettää kaksi puheoikeutettua tarkkailijaa. Kannatusjäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen käyttää muitakin kutsutapoja kuin kirjeet, etenkin sähköposti. Edelleenkin edellytetään, että kokouskutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. Niinpä vasta kokouksessa ei voida ottaa esityslistalle asioita päätettäväksi tuossa kokouksessa, vaan niistä voidaan vain keskustella seuraavan kokouksen valmistelua silmällä pitäen. 17 Aloiteoikeus yhdistyksen kokouksessa Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. 18 Äänioikeus ja edustus yhdistyksen kokouksessa Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. Pykälään on kirjattu myös Kepassa noudatettu käytäntö, jonka mukaan sama henkilö voi samassa kokouksessa edustaa ja käyttää äänivaltaa enintään kolmen varsinaisen jäsenen puolesta.

10 (16) äänioikeutta yhdistyksen kokouksessa. Hallituksella on oikeus tarvittaessa saada jäsenjärjestöltä sen tilintarkastajan vahvistama jäsenmäärätieto. 9 Päätöksenteko yhdistyksen kokouksessa kokouksessa. 19 Päätöksenteko yhdistyksen kokouksessa Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, jos ei laissa tai näissä säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, henkilövaaleissa kuitenkin arpa. 19 Päätöksenteko yhdistyksen kokouksessa Uusi pykälä lisätty selvyyden vuoksi. (ponsi vuodelta 1988) 20 Vaalivaliokunta Syyskokouksessa suoritettavia vaaleja valmistelee vaalivuoden syyskokousta edeltävässä kevätkokouksessa asetettu vaalivaliokunta, johon valitaan hallituksen esityksen pohjalta kokoonkutsuja ja kahdeksan muuta jäsentä, joiden tulee edustaa yhdistyksen jäsenistöä mahdollisimman monipuolisesti. Vaalivaliokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä tarvittaessa ottaa itselleen sihteerin. Vaalivaliokunnan tehtävänä on esittää perusteltu ehdotuksensa yhdistyksen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi sekä muiksi hallituksen jäseniksi valittavista henkilöistä vaalivuoden syyskokoukselle. Tätä 20 Vaalivaliokunta Kepan kevätkokouksessa 2010 hyväksyttiin jäsenaloite vaalivaliokunnasta. Uusi pykälä on kirjattu siten, että siinä on aloitteen lisäksi otettu huomioon viime vuosien vaalivaliokuntien käytäntö. Muutosesitys velvoittaa vaalivaliokuntaa tekemään esityksensä Kepan puheenjohtajasta. Nykyinen vaalijärjestys valtuttaa valiokunnan ainoastaan listaamaan ehdokkaat ja esittelemään ne yhdistyksen vaalikokoukselle.

11 (16) ennen vaalivaliokunnan tulee pyytää yhdistyksen jäseniltä esityksiä ehdokkaiksi vaalivuoden syyskokouksessa täytettäviin luottamustoimiin. 11 Yhdistyksen varsinaisen kokouksen esityslista Yhdistyksen kevätkokouksessa - valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri - valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa - valitaan kaksi ääntenlaskijaa - todetaan kokouksen päätösvaltaisuus ja laillisuus - esitellään hallituksen hyväksymä toimintakertomus edelliseltä vuodelta ja päätetään sen hyväksymisestä - esitellään tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille - käsitellään muut kokouskutsussa Hallituksen jäsentä ei saa valita vaalivaliokuntaan. Vaalivaliokunta ei saa ehdottaa jäseniään syyskokouksessa täytettäviin luottamustoimiin. Tarvittaessa yhdistyksen kokous voi hyväksyä vaalivaliokunnalle työjärjestyksen. 21 Yhdistyksen kevätkokous Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. kokouksen avaus, jonka tekee yhdistyksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja; 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa; 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus; 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys; 5. esitetään hallituksen kertomus edelliseltä vuodelta, edellisen tilikauden tilinpäätös, ja tilintarkastajien lausunto; 6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja muille vastuuvelvollisille; 7. asetetaan edellä 20 :ssä tarkoitettu vaalivaliokunta valmistelemaan yhdistyksen syyskokouksen vaaleja ehdokasasetteluineen; sekä 8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. 21 Yhdistyksen kevätkokous Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. Vaalivuoden kevätkokous asettaa 20 :ssä tarkoitetun vaalivaliokunnan vaalivuoden syyskokouksen vaaleja valmistelemaan.

12 (16) mainitut asiat. Yhdistyksen syyskokouksessa - valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri - valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa - valitaan kaksi ääntenlaskijaa - todetaan kokouksen päätösvaltaisuus ja laillisuus - hyväksytään yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavaksi kalenterivuodeksi - päätetään seuraavan vuoden jäsenmaksuista erikseen varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenille - valitaan hallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan myös yhdistyksen puheenjohtajaksi, 1. ja 2. varapuheenjohtaja ja enintään 15 muuta varsinaista jäsentä sekä vähintään 1 ja enintään 8 varajäsentä kahdeksi kalenterivuodeksi. - valitaan seuraavaksi kalenterivuodeksi kaksi tilintarkastajaa ja heille henkilökohtaiset varamiehet. Yhden tilintarkastajan tulee olla Keskuskauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja (KHT). - käsitellään muut kokouskutsussa

13 (16) mainitut asiat. 11 Yhdistyksen varsinaisen kokouksen esityslista 12 Yhdistyksen kokouksen avaaminen Hallituksen puheenjohtaja tai hänen 22 Yhdistyksen syyskokous Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. kokouksen avaus, jonka tekee yhdistyksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja; 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa; 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus; 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys; 5. hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja seuraavan tilikauden talousarvio sekä päätetään jäsenmaksun suuruudesta seuraavalle kalenterivuodelle erikseen varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenillesen ottaen huomioon 8 :n määräykset; 6. joka toinen vuosi valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä hallituksen muut jäsenet ja varajäsenet; 7. joka toinen vuosi Valitaan yksi tilintarkastaja sekä yksi varatilintarkastaja, jos tilintarkastaja ei ole tilintarkastuslain 33 ja 34 :ssä tarkoitettu tilintarkastusyhteisö, seuraavaksi kahdeksi kalenterivuodeksi; sekä 8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. [ Voimassaoleva 12 Yhdistyksen kokouksen avaaminen: poistetaan ja liitetään muualle] 22 Yhdistyksen syyskokous Pykälän sanamuotoa on täsmennetty. Tilintarkastakin valittaisiin kahdeksi kalenterivuodeksi kuten hallituskin kokonaisuudessaan. Tilintarkastajan tulee olla tilintarkastuslain mukainen.

14 (16) estyneenä ollessaan 1. varapuheenjohtaja tai tämän estyneenä ollessa 2. varapuheenjohtaja avaa yhdistyksen kokouksen ja johtaa siinä puhetta kunnes kokoukselle on sen keskuudesta valittu puheenjohtaja. (ei ollut) 23 Sähköinen osallistuminen 23 Sähköinen osallistuminen Yhdistyksen kokous voi päättää, että yhdistyksen kokouksiin voi periaatteessa osallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla sen mukaan, mitä yhdistyksenkokous tai hallitus on päättänyt. Tällaisesta osallistumismahdollisuudesta on mainittava kokouskutsussa. Uudessa pykälässä mahdollistettaisiin yhdistyslain muutoksen mukainen sähköinen osallistuminen Kepassa, mikä lisäisi jäsenistön vaikutusmahdollisuuksia. 13 Yhdistyksen hallituksen koolle kutsuminen Yhdistyksen hallituksen kutsuu koolle puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan 1. varapuheenjohtaja tai tämän estyneenä ollessa 2. varapuheenjohtaja. Koollekutsumistavasta päättää hallitus toimikautensa alussa. 14 Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Yhdistyksen nimen kirjoittavat Yhdistyksen kokous voi antaa sähköisestä osallistumisesta ja aloiteoikeuden käyttämisestä tarkempia määräyksiä hyväksymässään yhdistyksen osallistumisohjesäännöissä. [ Siirretty kohtaan 10 ] 24 Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Yhdistyksen nimen kirjoittavat yhdistyksen puheenjohtaja, jompikumpi varapuheenjohtajista tai toiminnanjohtaja, aina kaksi yhdessä tai yhdessä hallituksen nimittämän 24 Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Pykälän sanamuotoa on täsmennetty ja rajoitettu siten, että yhdistyksen nimen kirjoittavat yhdistyksen

15 (16) yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä hallituksen määräämät toimihenkilöt, kulloinkin kaksi yhdessä. 15 Yhdistyksen tilintarkastus Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään neljä (4) viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien on annettava kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta. 16 Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkautuminen Yhdistyksen sääntöjä voidaan muuttaa, jos tätä koskevaa ehdotusta yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa kannattaa vähintään 3/4 annetuista äänistä. yhdistyksen muun toimihenkilön kanssa. 25 Yhdistyksen tilintarkastus Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään neljä (4) viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien on annettava kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta. 26 Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Yhdistyksen sääntöjä voidaan muuttaa, jos tätä koskevaa ehdotusta yhdistyksen kokouksessa kannattaa vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista äänistä. Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa vähintään kuukauden väliajoin pidetyssä yhdistyksen puheenjohtaja, jompikumpi varapuheenjohtajista tai toiminnanjohtaja, aina kaksi yhdessä tai yhdessä hallituksen nimittämän yhdistyksen muun toimihenkilön kanssa. Tämä täsmennys on tehty, jotta hallituksella suoraan ja toiminnanjohtajan kautta on myötävaikutus yhdistyksen tärkeimpiin asioihin. Pankkitilien käyttöoikeuteen tämä ei vaikuta eikä myöskään siihen, etteikö hallitus voisi valtuuttaa erikseen tekemällään päätöksellä esimerkiksi jotain johtavaa toimihenkilöä edustamaan Kepaa. 25 Yhdistyksen tilintarkastus Pykälän sanamuotoa on täsmennetty ottaen huomioon, että Kepassa suoritetaan tilintarkastuslain mukainen tilintarkastus mainitun lain mukaisin tilintarkastajin. 26 Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Sanamuotoa on täsmennetty. Jotta myöhemmin sääntöjä voidaan kehittää esimerkiksi sähköisen osallistumisen tehostamiseksi, olisi säännöt mahdollista muuttaa 2/3 enemmistöllä (nykyisin ¾) ja missä hyvänsä Kepan kokouksessa (nykyisin vain sääntömääräisessä kevät- tai syyskokouksessa) ottaen luonnollisesti huomioon sen, että asiasta on mainittava kokouskutsussa jo yhdistyslainkin

16 (16) Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa vähintään kuukauden väliajoin pidetyssä yhdistyksen kokouksessa vähintään 3/4 äänten enemmistöllä. Jos yhdistys purkautuu, on sen varat käytettävä yhdistyksen tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi purkautumisesta päättäneen jälkimmäisen yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaisesti. kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) äänten enemmistöllä. Jos yhdistys purkautuu, on sen varat käytettävä yhdistyksen tarkoitusta toteuttavan toiminnan hyväksi purkamisesta päättäneen jälkimmäisen yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaisesti. 27 Siirtymämääräykset Näiden sääntöjen 20 :n mukainen vaalivaliokunta asetetaan ensi kerran vuoden 2012 kevätkokouksessa. Yhdistyksen hallitus valitaan ensi kerran näiden sääntöjen mukaisesti vuoden 2012 syyskokouksessa. mukaan.

Hyväksytty syyskokouksessa 26.11.2011 1 (6)

Hyväksytty syyskokouksessa 26.11.2011 1 (6) Hyväksytty syyskokouksessa 26.11.2011 1 (6) 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki. Kansainvälisessä kanssakäymisessä

Lisätiedot

Kepan säännöt Hyväksytty 18.12.2012.

Kepan säännöt Hyväksytty 18.12.2012. 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki. Kansainvälisessä kanssakäymisessä yhdistyksestä käytetään nimeä

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen kylät ry ja sen kotipaikka on Lahti. Yhdistyksen toimintaalueena on Päijät-Häme. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

Liite 7A. Hallitus Syyskokoukselle (17. Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki.

Liite 7A. Hallitus Syyskokoukselle (17. Yhdistyksen nimi on Kepa ry, ruotsiksi Kepa rf, ja sen kotipaikka Helsinki. 24.10.2011 1 (17 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry ja ruotsiksi Servicecentralen för utvecklingssamarbete KEPA rf. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

PIRKANMAAN VIESTIKILTA RY:N SÄÄNNÖT 1 (5)

PIRKANMAAN VIESTIKILTA RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) PIRKANMAAN VIESTIKILTA RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pirkanmaan Viestikilta ry ja sen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on Pirkanmaa. Yhdistyksestä

Lisätiedot

- nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Päivämäärä

- nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Päivämäärä PERUSTAMISKIRJA Me allekirjoittaneet olemme perustaneet - nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Paikka Päivämäärä Allekirjoitukset ja nimenselvennykset

Lisätiedot

Hallituksen esitys sääntömuutoksista. Pj. Markku Niskala 26.11.2011

Hallituksen esitys sääntömuutoksista. Pj. Markku Niskala 26.11.2011 Hallituksen esitys sääntömuutoksista Pj. Markku Niskala Muutosten tausta ja perustelut TAUSTA Evaluaatio 2005:n suositukset Yhdistyslain muutokset v. 2010 Kepan toiminta-ajatus- ja strategiaprosessi v.

Lisätiedot

JÄLJENNÖS 1(4) 19.03.2013. llmastovanhemmat ry Helsinki Selvenius-Hurme Hanna Liisa Tuohimäentie 100 D 00670 HELSINKI 209.726 19.03.2013 19.03.

JÄLJENNÖS 1(4) 19.03.2013. llmastovanhemmat ry Helsinki Selvenius-Hurme Hanna Liisa Tuohimäentie 100 D 00670 HELSINKI 209.726 19.03.2013 19.03. Patentti- ja rekisterihallitus JÄLJENNÖS 1(4) Rekisterinumero: 209.726 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Kotipaikka: Osoite: Rekisterinumero: Merkitty rekisteriin: Jäljennös annettu: Helsinki Selvenius-Hurme Hanna

Lisätiedot

SUOMEN TANSKALAIS-RUOTSALAISET KOKOUSKUTSU PIHAKOIRAT RY LIITE 2 Syyskokous. Sääntömääräinen kevätkokous

SUOMEN TANSKALAIS-RUOTSALAISET KOKOUSKUTSU PIHAKOIRAT RY LIITE 2 Syyskokous. Sääntömääräinen kevätkokous Hallituksen tekemä ehdotus yhdistyksen sääntöjen muuttamiseksi. Vasemmalla ovat säännöt nykyisessä muodossaan. Oikealla ne pykälät kokonaisuudessaan, joihin hallitus esittää muutoksia. Suomen Tanskalais-ruotsalaiset

Lisätiedot

SFO:n voimassa olevat säännöt. SFO:n vaalikokouksessa 2015 hyväksytyt. säännöt (ensimmäinen käsittely) 1 Yhdistyksen nimi ja toimipaikka

SFO:n voimassa olevat säännöt. SFO:n vaalikokouksessa 2015 hyväksytyt. säännöt (ensimmäinen käsittely) 1 Yhdistyksen nimi ja toimipaikka SFO:n voimassa olevat säännöt SFO:n vaalikokouksessa 2015 hyväksytyt säännöt (ensimmäinen käsittely) 1 Yhdistyksen nimi ja toimipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Fysiikanopiskelijat ry, ruotsiksi Finlands

Lisätiedot

KUVITTAJAT RY SÄÄNNÖT

KUVITTAJAT RY SÄÄNNÖT KUVITTAJAT RY SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuvittajat ry, Illustratörerna i Finland rf, kansainvälisissä yhteyksissä epävirallinen englanninkielinen nimi on Illustrators

Lisätiedot

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti KYLÄYHDISTYKSEN 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Tuohisaaren kyläyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Yhdistyksen toimialueena on Tuohisaari ja sitä ympäröivät

Lisätiedot

Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry, Kommunikationsspecialisternas fackorganisation rf

Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry, Kommunikationsspecialisternas fackorganisation rf YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry, Kommunikationsspecialisternas fackorganisation rf Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Viestinnän

Lisätiedot

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin yliopiston jatko-opiskelijat ry, ruotsiksi Doktorander vid

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä.

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. SÄÄNNÖT SuomenMinipossuyhdistys ry Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. A: Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toimintamuoto 1 Nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 Oulun Numismaattisen Kerhon r.y. säännöt (Hyväksytty 12.2.2007 pidetyssä vuosikokouksessa ja 12.3.2007 pidetyssä ylimääräisessä vuosikokouksessa.) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Järjestön tarkoitus

Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Järjestön tarkoitus Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere ja toiminta-alueena Suomen

Lisätiedot

Uuden järjestön säännöt

Uuden järjestön säännöt Kehys&Kepa Muutoshanke Juha Heikkala 18.9.2017 Uuden järjestön säännöt Tämä on konsultin tekemä kooste Kehyksen ja Kepan säännöistä, jota ei ole vielä käsitelty jäsenjärjestötyöryhmässä [ Tekstissä merkintä

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Säännöt Hallituksen muutosehdotus

Säännöt Hallituksen muutosehdotus Säännöt Hallituksen muutosehdotus 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Nuoret Lakimiehet ry, Unga Jurister rf. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista nimeä

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN URHEILUKALASTAJAT r.y. SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli 1

KESKI-SUOMEN URHEILUKALASTAJAT r.y. SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli 1 Keski-Suomen LIITE 4 Urheilukalastajat ry Hallituksen kokous 4/2015 Hallituksen esitys vuosikokoukselle KESKI-SUOMEN URHEILUKALASTAJAT r.y. SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Seurojen mallisäännöt Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on 19.6.2008 ennakkotarkastanut mallisäännöt SVK:n kalaseuroille. Alla olevia mallisääntöjä käyttämällä seura voi rekisteröityä 15 euron hinnalla

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt -

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt - Heinäveden Moottorikelkkailijat ry - yhdistyksen säännöt - 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Heinäveden Moottorikelkkailijat ry ja sen kotipaikka on Heinävesi. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot

T a m p e r e e n A - K i l t a r y : n s ä ä n n ö t

T a m p e r e e n A - K i l t a r y : n s ä ä n n ö t T a m p e r e e n A - K i l t a r y : n s ä ä n n ö t 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tampereen A-Kilta ry ja sen kotipaikka on Tampere. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus

Lisätiedot

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036 Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.2014 Säännöt 1. Nimi, kotipaikka, toimialue Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan seuraksi, nimi on Nordic Power ja seuran kotipaikka on Kokkola.

Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan seuraksi, nimi on Nordic Power ja seuran kotipaikka on Kokkola. SÄÄNNÖT Nordic Power ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan seuraksi, nimi on Nordic Power ja seuran kotipaikka on Kokkola. 2 Seuran tarkoitus ja toiminnan laatu Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki

Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki Gospel Riders moottoripyöräkerho ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Gospel Riders moottoripyöräkerho ry, ja sen kotipaikka on Helsinki 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: -----

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: ----- Suomen Urheiluliiton piirien mallisäännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on: Hyvinkää 3. Yhdistyksemme toiminta-alue,

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

Suomen frisbeegolfliitto ry:n toimintasäännöt

Suomen frisbeegolfliitto ry:n toimintasäännöt Suomen frisbeegolfliitto ry:n toimintasäännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen frisbeegolfliitto (jäljempänä liitto), ruotsiksi Finlands frisbeegolfförbund. Liiton epävirallinen

Lisätiedot

Uuden järjestön säännöt

Uuden järjestön säännöt Liite 6A Kehys&Kepa Muutoshanke Kepan hallitus 9.11.2017 Uuden järjestön säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kehys-Kepa ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2. Toiminnan

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus Filha ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansanterveyttä

Lisätiedot

Keliakialiitto ry Säännöt

Keliakialiitto ry Säännöt Keliakialiitto ry Säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Keliakialiitto ry. Liiton kotipaikka on Tampere, kieli suomi ja toiminta-alue koko maa. Liiton

Lisätiedot

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen.

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen. Senioripiiri Säännöt 1 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 2 Tarkoitus 3 Toiminta 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on kansallinen senioripiiri ry. Yhdistys kuuluu piirijärjestönä Kansallinen senioriliitto

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Nykyiset säännöt Muutosesitykset on korostettu punaisella värillä. Lihavoidulla tekstillä on korostettu sääntöihin lisättävä tekstillä Yliviivattua tekstin osaa esitetään poistettavaksi. Hallituksen muutosesitys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY

ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY Säännöt 1. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Etelä- Hämeen Spanielit ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinna. Toiminta-alue käsittää Etelä-Hämeen Kennelpiirin

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996

Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996 POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTA (PoPLi) RY Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996 SÄÄNNÖT Hyväksytty 11.06.2001 Muutettu 08.03.2007 2 POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTA RY SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi Sivu 1 / 6 Projektiyhdistys ry SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Projektiyhdistys ry, ruotsiksi Projektföreningen rf, ja sen kotipaikka on Helsinki. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistys voi käyttää epävirallista

Lisätiedot

Ylimääräinen vuosikokous Kehys-Kepa ry:n säännöt Uuden kattojärjestön säännöt

Ylimääräinen vuosikokous Kehys-Kepa ry:n säännöt Uuden kattojärjestön säännöt Nykyiset Kehys-Kepa ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kehys-Kepa ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2. Toiminnan tarkoitus Yhdistys on yhteistyö- ja kattojärjestö,

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444.

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. 30.3.2009 muutettujen sääntöjen pykälät on hyväksytty yhdistysrekisterissä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Varsinais-Suomi. Yhdistys

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoitus on taloudellista voittoa tavoittelematta toimia

Lisätiedot

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. KIEKKO-LASER JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kiekko-Laser Juniorit ry. Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää myös epävirallista lyhennettä K-Laser. Yhdistys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa.

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. Suomen työnohjaajat ry SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. 2. Toiminnan tarkoitus ja toiminnan laatu Suomen

Lisätiedot

16.02.2011. Jääskentie 6 B 02140 Espoo 16.02.2011

16.02.2011. Jääskentie 6 B 02140 Espoo 16.02.2011 Patentti ja rekisterihallitus JÄLJENNÖS 1 (5) Rekisterinumero: 205.034 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Kotipaikka: Osoite: Rekisterinumero: Merkitty rekisteriin: Jäljennös annettu: Tapiola Golf ry Espoo Jääskentie

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminnan laatu. Jäsenet. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Yhdistyksen säännöt. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminnan laatu. Jäsenet. Jäsenen eroaminen ja erottaminen Yhdistyksen säännöt Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on suomeksi Helsingin miekkailijat ry, ruotsiksi Helsingfors fäktare rf ja sen virallinen lyhenne on HFM. Siitä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry S ä ä n n ö t Merkitty yhdistysrekisteriin 9.12.2005 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Liikuntatieteellinen Seura ry. Yhdistyksen nimestä käytetään lyhennettä LTS. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Täsmennykset Kepan uusiin sääntöihin. Kepan syyskokous

Täsmennykset Kepan uusiin sääntöihin. Kepan syyskokous Täsmennykset Kepan uusiin sääntöihin Kepan syyskokous 23.11.2012 Täsmennykset ja/tai muutokset 4 Yhdistyksen toiminnan tukeminen ja taloudellinen toiminta 8 Jäsenmaksu 16 Yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen

Lisätiedot

Yhdistyksen perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen.

Yhdistyksen perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKH r.y., josta voidaan käyttää epävirallista lyhennystä HSKH. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT KäPa Fanit ry Hyväksytty 6.6.2008 YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on KäPa Fanit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue on Käpylän

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Etelä-Suomen Liikunta

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Pohjois- Suomen pelastusliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä Pelastusliitoksi tai yhdistykseksi.

Yhdistyksen nimi on Pohjois- Suomen pelastusliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä Pelastusliitoksi tai yhdistykseksi. PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Yhdistysrekisteri SÄÄNTÖMALLI II Yksi kokous, useita jäsenryhmiä 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjois- Suomen pelastusliitto ry. Yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Nimi: Kotipaikka: Osoite: Koverontie 26

Nimi: Kotipaikka: Osoite: Koverontie 26 ..,*ili,i$e+,+. Patentti- ja rekisterihallitus,'fr:.i.,,:,:,e Yhdistysasiat!'.j -'! '.:.' ': l'(; li.,rar tr"r,r&i \'fettltrtill' JALJENNOS 03.a2.2012 1(5) Rekister:inumero: 207.402 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta. PEURAMAA GOLF Ry SÄÄNNÖT 2014 TOIMINTASÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta. Yhdistyksen nimi on Peuramaa Golf Hjortlandet

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY KAAKKOIS - SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois - Suomen Pelastusalanliitto. Yhdistystä nimitetään näissä säännöissä liitoksi. Liiton toiminta-alue on Kymenlaakson ja Etelä

Lisätiedot

SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT

SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI Yhdistyksen nimi on Suomen bordercolliet & australiankelpiet ry, Finska Border Collies & Australiska Kelpies rf ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.11.2009 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry ja kotipaikka

Lisätiedot

puhelin 029 509 5959 faksi 029 509 5328 BIC:OKOYFIHH IBAN:FI53 5000 0121 5011 82

puhelin 029 509 5959 faksi 029 509 5328 BIC:OKOYFIHH IBAN:FI53 5000 0121 5011 82 KORJAUSKEHOTUS Liite Säännöt pyydetään korjaamaan merkintöjen mukaisesti. Yhdistys voi hyväksyä korjausehdotukset sellaisenaan rastittamalla ao. ruudut. Kaikki asiakirjat on toimitettava Patentti- ja rekisterihallituksen

Lisätiedot

TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY

TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY Hyväksytty TUL:n 25. liittokokouksessa 24. 25.5.2003 Tampereella Hyväksytty Turun Jyryn Vuosikokouksessa 10.2.2004 2 SUOMEN TYÖVÄEN URHEILULIITTO TUL RY:N J ÄSENSEURAN

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. - valvoo kunnallistekniikkaa ja palvelujen järjestämistä sekä tekee niitä koskevia ehdotuksia

SÄÄNNÖT. - valvoo kunnallistekniikkaa ja palvelujen järjestämistä sekä tekee niitä koskevia ehdotuksia SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vaasan Purolan kyläyhdistys ry Vasa Bobäck byaförening rf ja kotipaikka Vaasan kaupunki. Yhdistyksen toimialue on Purolan kaupunginosa Vaasassa. 2 Tarkoitus

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Pirkanmaan CP-yhdistys ry

Pirkanmaan CP-yhdistys ry Pirkanmaan CP-yhdistys ry SÄÄNNOT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on Pirkanmaan CP-yhdistys ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere ja sen toimialueena on Pirkanmaa. 2 TARKOITUS, TOIMINTAMUODOT

Lisätiedot

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007.

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. SUOMEN PARALYMPIAKOMITEA RY SÄÄNNÖT Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen

Lisätiedot

PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1

PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1 PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1 1. Nimi ja kotipaikka S Ä Ä N N Ö T Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan seuraksi, nimi on Porin Veneilijät ry. Seuran kotipaikka on Porin kaupunki. 2. Seuran tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt MALLISÄÄNNÖT 1(6) Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt Päivitetty 28.5.2007 Vapaaehtoisen palokunnan säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on vapaaehtoinen palokunta. Yhdistystä nimitetään

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Pumit ry. Yhdistys on valtakunnallinen ja sen virallinen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Pumit ry. Yhdistys on valtakunnallinen ja sen virallinen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. PUMIT RY:N SÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pumit ry. Yhdistys on valtakunnallinen ja sen virallinen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2. TARKOITUS

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6. TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.2015) Yhdistyksen nimi on Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstöyhdistys

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Suomen Verhoilijamestarien Liitto ry SÄÄNNÖT

Suomen Verhoilijamestarien Liitto ry SÄÄNNÖT Suomen Verhoilijamestarien Liitto ry SÄÄNNÖT 2011 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Verhoilijamestarien Liitto ry (epävirallisesti lyhennettynä SVL), jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SUOMEN MAASTOHIIHTO R.Y.:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Yhdistyksen tarkoituksena on

Lisätiedot

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20.

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. MALLISÄÄNNÖT PARTIOPIIREJÄ VARTEN (Prh:n 21.3.2007 ennakkotarkastamat, 3 tarkennus 18.4.07) ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimenä on Suomen Röntgenhoitajaliitto ry, Finlands Röntgenskötarförbund rf. Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään epävirallista nimeä The Society of Radiographers

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014.

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014. SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luonnonsuojeluliitto

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

PIHLAVAN VPK RY:N SÄÄNNÖT

PIHLAVAN VPK RY:N SÄÄNNÖT PIHLAVAN VPK RY:N SÄÄNNÖT PIHLAVAN VPK RY Pihlavan VPK Ry:n säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Pihlavan VPK ry. Yhdistystä nimitetään näissä säännöissä palokunnaksi. Palokunnan toiminta-alueena

Lisätiedot