ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus. AIKA kello 15:00-16:56. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 1. Kaupunginhallitus. AIKA 09.05.2016 kello 15:00-16:56. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115"

Transkriptio

1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus AIKA kello 15:00-16:56 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 107 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastus Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen muutokset Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta Jyväskylä - Äänekoski -radan henkilöliikenteen palauttaminen Timo ja Eliisa Argillanderin suunnittelutarveratkaisuhakemus Metsätilojen myynti Puun myynti v Sinikka Rautiaisen siirtyminen varsinaiseksi kaupunginvaltuutetuksi Kaupungin edustajien nimeäminen kutsuntalautakuntiin Henkilöstöraportti vuodesta Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat Kaupunginjohtajan päätökset 27

2 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kiiskinen Kari 15:00-16:56 puheenjohtaja Kainu Keijo 15:00-16:56 jäsen Lindell Leila 15:00-16:56 2. varapuheenjohtaja Martins Sirpa 15:00-16:56 jäsen Närhi Merja 15:00-16:56 jäsen Piilonen Pentti 15:00-16:42 jäsen poissa 112, Tuominen Marke 15:00-16:56 jäsen Lång Kyllikki 15:00-16:56 varajäsen Salo Jani 15:00-16:56 varajäsen POISSA Halttunen Jari jäsen Lunttila Tommi 1. varapuheenjohtaja MUU Tiusanen Matti 15:00-16:56 valtuuston puheenjohtaja Nyholm Rolf 15:00-16:56 valtuuston 1. varapuheenjohtaja Tani Jaana 15:00-16:56 valtuuston 3. varapuheenjohtaja poissa 119 Tuononen Matti 15:00-16:56 kaupunginjohtaja Hämäläinen Tapani 15:00-15:59 talousjohtaja poissa Kurkela Jouni I 15:00-16:56 va. hallintojohtaja Ruuska Tuula 15:00-16:56 tekninen sihteeri ALLEKIRJOITUKSET Kari Kiiskinen Puheenjohtaja Jouni Kurkela Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Keijo Kainu Leila Lindell PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ klo 9:00-12:00 Äänekosken kaupungin hallintopalvelut

3 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KH 107 KuntaL:n 58 :n 2 momentin mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Puheenjohtajan ehdotus: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Hyväksyttiin.

4 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjan tarkastus KH 108 Kuntalain 62 :n mukaan toimielimen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Kuntalain 63 :n mukaan pöytäkirja siihen liitettyine valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Puheenjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja puheenjohtaja määrää pöytäkirjantarkastuksen tapahtuvaksi viimeistään perjantaina 13. päivänä toukokuuta 2016 klo 15 mennessä ja tarkastetun pöytäkirjan pi dettäväksi yleisesti nähtävänä maanantaina 16. päivänä toukokuuta 2016 klo 9:00-12:00 Ää nekosken kaupungintalolla. Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Keijo Kainu ja Leila Lindell. Hyväksyttiin.

5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen muutokset / /2015 PETUR Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista ja niiden enimmäismäärästä säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa 734/92 ja asetuksessa 912/92 (asiakasmaksulaki ja asiakasmaksuasetus). Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin voidaan tehdä tarkistuksia asetuksella, josta säädetään asiakasmaksulain 2 :ssä Asiakasmaksuasetuksen 33 a :ssä säädetään maksujen indeksitarkistuksista, jotka voidaan tehdä joka toinen vuosi. Sosiaalija terveydenhuollon asiakasmaksuja, kotihoidon palveluseteliä ja eräitä tulorajoja on tarkistettu edellisen kerran annetulla valtioneuvoston asetuksella ja sosiaali- ja terveysministeriön ilmoituksella. Ko. maksut tulivat voimaan Valtioneuvosto antoi 19. marraskuuta asetuksen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen muuttamisesta (as nro 1350/2015). Uudet maksut tulevat voimaan 1. tammikuuta Asiakasmaksuihin ja maksujen määräytymisen perusteena oleviin tulorajoihin tehtiin indeksikorotukset. Lisäksi tehtiin tasasuuruisten asiakasmaksujen 27,5 prosentin erilliskorotus, jolla tavoitellaan hallitusohjelman mukaisesti 150 miljoonan euron lisäystä maksukertymään. Lisäksi korotettiin ns. maksukattoa 679 eurosta 691 euroon. Maksuasetus ei määrittele asiakasmaksun enimmäismäärää sairaanhoitajan käynnille. Laissa sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista 5 kohta 1 määritellään, mitkä terveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia ja mistä saa periä maksuja. Lain 5 :n 1 a) kohdan mukaan maksuja saa periä 18 vuotta täyttäneille annetuista avosairaanhoidon ja suun terveydenhuollon palveluista. Sairaanhoitajan käyntimaksua ei aikaisemmin ole Äänekoskella ollut käytössä. Sitä on kuitenkin enenevässä määrin ryhdytty perimään eri terveyskeskuksissa. Vuonna 2016 esitetäänkin ko. maksu otettavaksi myös Äänekoskella käyttöön ja sen suuruudeksi esitetään samaa kuin esim. fysioterapeutin käynniltä peritään eli 11,50. Vuoden 2016 talousarviotulot on arvioitu siten, että maksu on käytössä. Lisäksi se sisältyy terveydenhuollon talouden vuoden 2016 vakauttamissuunnitelmaan, mikä on esitetty myös perusturvalautakunnalle.

6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvajohtajan ehdotus: Maksua ei peritä silloin, kun sairaanhoitajakäynti muuttuu lääkärikäynniksi, päihdeklinikan sairaanhoitajakäynneistä, INR-vastaanoton käynneistä (antikoagulanttihoitoon liittyvät Marevan-lääkepitoisuuden kontrollit ja annosmääritykset) eikä ryhmävastaanottokäynneistä. Liitteestä ilmenee vuoden 2015 voimassa olevat maksut ja vuodelle 2016 tulevat muutokset. Perusturvalautakunta päättää, että vuoden 2016 asiakasmaksut otetaan käyttöön liitteessä esitetyn suuruisena alkaen. Keskustelun kuluessa Simo Holopainen teki seuraavan, perusturvajohtajan esityksestä poikkeavan esityksen: Perusturvalautakunta päättää tehdä asetuksen mukaisiin tasasuuruisiin asiakasmaksuihin vain indeksitarkistuksen (n. 1,8 %) ja hyväksyy hoitajakäynnistä perittävän maksun esityksen mukaisesti. Eero Hakonen kannatti Simo Holopaisen ehdotusta. Markku Hytönen teki seuraavan esityksen: Perusturvalautakunta päättää, että asetuksen mukaisia tasasuuruisia maksuja korotetaan 15 % ja hyväksyy hoitajakäynnin maksun esityksen mukaisesti. Piia Flink-Liimatainen kannatti Markku Hytösen ehdotusta. Koska oli tehty kaksi perusturvajohtajan esityksestä poikkeavaa ehdotusta, puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain ovat Holopaisen ja Hytösen esitykset, koska ne poikkeavat eniten perusturvajohtajan ehdotuksesta. Toisessa äänestyksessä ovat vastakkain ensimmäisessä äänestyksessä voittanut esitys ja perusturvajohtajan esitys. Ensimmäisessä äänestyksessä Holopaisen esitystä kannattavat äänestävät ei ja Hytösen ehdotusta kannattavat jaa. Suoritetussa äänestyksessä annettiin kolme jaa-ääntä (Hytönen, Tuikka, Flink-Liimatainen), kolme ei-ääntä (Tuominen, Hakonen, Holopainen) ja kaksi tyhjää (Hänninen, Lång).

7 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Puheenjohtaja totesi, että puheenjohtajan äänen ratkaistessa Holopaisen ehdotus voitti. Puheenjohtaja esitti, että toisessa äänestyksessä ne, jotka kannattavat perusturvajohtajan ehdotusta, äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Holopaisen esitystä äänestävät ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin kaksi jaa-ääntä (Hänninen, Lång) ja kuusi ei-ääntä (Tuominen, Hakonen, Holopainen, Hytönen, Tuikka, Flink-Liimatainen). Puheenjohtaja totesi, että perusturvalautakunnan päätökseksi tuli, että tasasuuruisia asiakasmaksuja korotetaan vain indeksikorotuksella ja käyttöön otetaan hoitajakäynnin maksu perusturvajohtajan esityksen mukaisesti. KH Kuntalain 51 :n (365/1995) ja Äänekosken kaupungin hal lin to säännön 43 :n mukaan asian ottamisesta kaupunginhallituksen kä si teltä väk si voi päättää kaupunginhallitus, kaupunginhallituksen pu heenjoh ta ja tai kaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus: Kaupunginhallitus päättää käyttää otto-oikeuttaan pe rus tur va lau takun nan kokouksessaan , 88, tekemään päätökseen sosi aa li- ja terveyshuollon asiakasmaksujen muutoksista alkaen. Kaupunginhallitus päättää, että vuoden 2016 sosiaali- ja ter vey denhuol lon asiakasmaksut otetaan käyttöön alkaen oheisen liitteen mukaisina. Kaupunginhallitus päättää käyttää otto-oikeuttaan perusturvalautakunnan kokouksessaan , 88, tekemään päätökseen sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksujen muutoksista alkaen. Kaupunginhallitus päättää, että perusturvalautakunnan päätös pidetään tässä vaiheessa voimassa ja asiaan palataan huhti-toukokuulla perusterveydenhuollon arviointiprojektin toimenpideohjelman valmistuttua.

8 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Hyväksyttiin yksimielisesti kaupunginjohtajan muutettu ehdotus. PETUR Perusturvalautakunnan vuoden 2016 talousarvion määrärahat eivät tu le riittämään. Tämän vuoksi asiakasmaksujakin on tarkasteltava uu del leen. Tulokertymän parantamiseksi esitetään, että sosiaali- ja ter veyden huol lon maksut otetaan käyttöön asiakasmaksulain- ja ase tuk sen mukaisina. Perusturvajohtajan ehdotus: Koska vuoden 2016 neljä ensimmäistä kuukautta maksuja on peritty vain indeksikorotetuilla hinnoilla, uusien korotusten vaikutus sekä kaupungin tu loi hin että yksittäisille asiakkaille on merkittävästi pienempi kuin jos 1.5. käyttöön esitettävät maksut olisi peritty koko vuoden. Tämä johtuu sii tä, että erityisesti terveyspalveluita runsaasti käyttäviltä on jo ehditty pe riä maksimimäärä (kolme) terveyskeskus-/hoitajakäyntimaksua. Myös maksukatto täyttyy palveluja paljon käyttävillä jo alkuvuodesta. Perusturvalautakunta päättää, että sosiaali- ja ter vey den huol lon maksuasetuksen mukaiset asiakasmaksut otetaan käyttöön alkaen. Maksut on esitetty liitteessä. Jani Korhonen esitti Simo Holopaisen kannattamana, että asiakasmaksuja ei koroteta. Asia päätettiin ratkaista nimenhuutoäänestyksellä. Äänestyksessä perusturvajohtajan esitys oli 'jaa' ja Korhosen esitys oli 'ei'. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 7 'ei' -ääntä (Hakonen, Holopainen, Hytönen, Korhonen, Tuominen, Tuikka, Flink-Liimatainen) ja 2 'jaa' -ääntä (Lång, Hänninen). Äänestyksen tuloksena perusturvalautakunta päätti olla nostamatta asiakasmaksuja. KH Kuntalain 51 :n (365/1995) ja Äänekosken kaupungin hal lin to säännön 43 :n mukaan asian ottamisesta kaupunginhallituksen kä si teltä väk si voi päättää kaupunginhallitus, kaupunginhallituksen pu heenjoh ta ja tai kaupunginjohtaja.

9 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupungin taloudellinen tilanne Perusturvalautakunta on alkuvuoden perusteella ylittämässä vuoden 2016 talousarvion vähintään 1,4 milj. eurolla. Perusturvan toimialan vuo den 2016 talousarviomenot ovat 74,6 milj. euroa ja tulot 11,3 milj.. Nettomäärärahat ovat siis 63,3 milj.. Vuoden 2015 ti lin päätök sen mukaiset nettomenot olivat 64,7 milj. eli n. 1,4 milj. suu remmat kuin vuoden 2016 talousarvio. Perusturvalautakunta on :ssä hyväksynyt 1,4 milj. euron lisämäärärahaesityksen vietäväksi kaupunginvaltuustolle hy väksyt tä väk si. Tarvittavassa lisämäärärahan määrässä on huomioitu lop pu vuo del le tavoitellut menosäästöt sekä mahdollinen asia kasmak su jen korotus. Mikäli asiakasmaksuja ei koroteta hal li tuk sen linjauksen mukaisesti, niin haettava lisämääräraha ei tule riit tä mään perusturvan ylittyviin menoihin. Taloussuunnitelman mukaan kaupungin tulisi tehdä 1,6 milj. euron ylijäämä vuonna 2016, jotta kertyneet alijäämät (5,5 milj. eu roa) voidaan kattaa suunnitelmakaudella. Mikäli hyväksytyssä talous ar vios sa ei pysytä, alijäämää ei saada katettua kuntalain edel lyttä mäs sä aikataulussa. Perusterveydenhuollon arviointiprojekti Kaupunginjohtaja asetti päätöksellään , 21 ter veys palve lui den arviointiprojektin. Projektin tavoitteena oli toiminnallinen kehit tä mi nen sekä säästöt. Konsulttiselvityksen lopputulemana oli kuiten kin se, että Ää ne kos ken kaupungin tarvevakioidut ter veys pal ve lujen menot alittavat val ta kun nan keskitason, eikä toi men pi de-eh dotuk siin sisälly oleel li sia re surs si vä hen nyk siä. Projektin mukaan ta loudel li suut ta ja kustannusten hallintaa tul laan tavoittelemaan toi min tamal lia ja prosesseja kehittämällä. Toi min nan ja prosessien ke hit tämi sen kautta mahdollisesti syntyvät kus tan nus sääs töt tulevat nä kymään hyvin pitkällä aikavälillä, joten ku lu van vuoden osalta ei ole näh tä vis sä merkittäviä kus tan nus sääs tö jä. Asiakasmaksujen korottaminen ympäristökunnissa Lähes kaikki ympäristökunnat ovat korottaneet asia kas pal ve lu maksu jaan. Maksujen korotukset on tehty pääosin täysimääräisenä, lukuun ot ta mat ta muutamaa poikkeusta (lähde: Perusturvaliikelaitos Saarikka ja Wiitaunioni ovat nostaneet asiakaspalvelumaksuja osittain. (valmistelu talousjohtaja Tapani Hämäläinen, puh )

10 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus: Kaupunginhallitus päättää käyttää otto-oikeuttaan pe rus tur va lau takun nan kokouksessaan , 26, tekemään päätökseen sosi aa li- ja terveyshuollon asiakasmaksujen muutoksista alkaen. Kaupunginhallitus päättää, että vuoden 2016 sosiaali- ja ter vey denhuol lon asiakasmaksut otetaan käyttöön alkaen oheisen liit teen mukaisina. Kaupunginhallitus päättää käyttää otto-oikeuttaan perusturvalautakunnan kokouksessaan , 26, tekemään päätökseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen muutoksista. Kaupunginhallitus päättää, että perusturvalautakunnan päätös pidetään tässä vaiheessa voimassa ja asiaan palataan kesäkuussa sen jälkeen, kun perusterveydenhuollon arviointiprojektin toimenpideohjelma on valmistunut. Hyväksyttiin kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus. Liitteet Liite 1 Sosiaali- ja terveydenhoidon asiakasmaksut alkaen, kh

11 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta / /2016 KH 110 Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (asiakaslaki) on annettu v Lain tarkoituksena on edistää asia kas läh töi syyttä ja asiakassuhteiden luottamuksellisuutta sekä asiakkaan oi keut ta hyvään palveluun ja kohteluun sosiaalihuollossa. Erityisesti huo mio ta kiinnitetään paljon hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevien, kuten lasten, kehitysvammaisten henkilöiden ja vanhusten asemaan ja oi keuk siin. Asiakaslaki sisältää mm. säädökset: asiakkaan oikeudesta hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun asiakkaan oikeudesta saada selvitys toimenpidevaihtoehdoista palvelun tulee perustua viranomaisen valituskelpoiseen päätökseen hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta asiakkaan itsemääräämisoikeudesta ja osallistumisesta sekä tietojen antamisesta asiakkaalle ja hänen edustajalleen Asiakaslaissa säädetään mm. kunnille velvollisuus nimetä so si aa lihuol lon lainsäädäntöön perehtynyt, sosiaalihuollosta riippumaton ja puo lu ee ton asiakkaan näkökulmaan perehtynyt sosiaaliasiamies. So si aa li asia mie hen tehtävänä on neuvoa asiakkaita lain so vel ta miseen liittyvissä asioissa, avustaa asiakasta kohtelua koskevan muistu tuk sen tekemisessä, tiedottaa asiakkaan oikeuksista ja seurata asiak kaan oikeuksien ja aseman kehitystä kunnassa ja antaa vuo sittain selvitys kunnanhallitukselle. Äänekosken kaupunki, kuten suurin osa Keski-Suomen kunnista, hank kii sosiaaliasiamiehen palvelut sosiaalialan osaa mis kes kuk sesta (Koske), jossa sosiaaliasiamiehenä toimii Eija Hiekka. Koskessa on valmistunut kunnanhallituksille toimitettu sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta Sosiaaliasiamiehelle tuli v toiminnan piirissä olevien kuntien asuk kail ta 576 yhteydenottoa, mikä oli hieman enemmän kuin edellisenä vuonna. Tyytymättömyys päätöksiin llisääntyi hieman edellisvuodesta, samoin tietosuojaan ja dokumentointiin liittyvä palaute. Jonotus- ja käsittelyaikoja koskeva palaute väheni. Toimeentulotuki (223), lastensuojelu (86) ja vammaispalvelut (66) antoivat edelleen eniten aihetta yhteydenottoihin. Äänekosken osalta selvityksessä todetaan mm. seuraavaa: Äänekoskella otettiin yhteyttä sosiaaliasiamieheen huomattavasti edellisvuotta enemmän. Lähes kaksi kolmesta asioinnista kuvasti

12 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus tyytymättömyyttä, ja erityisesti toimeentulotukeen liittyvät yhteydenotot lisääntyivät merkittävästi. Ko. yhteydenottojen määrä on vaihdellut vuosittain, ja oli v yht. 28 (v ) yhteydenottoa, eli palattiin lähes vuoden 2012 tasolle. Toinen merkittävästi kasvanut yhteydenottojen syy liittyi yleiseen tiedontarpeeseen sosiaalipalveluista ja kolmanneksi korkein ja kasvanut yhteydenoton syy liittyi palvelun toteuttamiseen. Asiakkaan kohteluun liittyvät yhteydenotot ovat pysyneet aikaisemmalla, n. 10 yhteydenoton tasolla. Vuonna 2015 Äänekoskella tehtiin 31 oikaisuvaatimusta vi ran hal ti japää tök sis tä. Lautakunta palautti uudelleen käsittelyyn tai muutti yhden päätöksen. Kolmesta lautakunnan päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen, josta ei palautunut hyväksyttyjä valituksia, eikä myöskään korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Länsi-ja Sisä-Suomen alue hal lin to vi ras to ratkaisi kaksi Äänekoskea koskevaa kantelua, joista toisessa kiinnitettiin huomiota menettelytapaan, ja toinen ei johtanut selvittämistä laajempiin toimenpiteisiin. Sosiaaliasiamiehen selvitys sisältää koko toiminta-aluetta koskevat toi men pi de suo si tuk set, jotka kiteytyvät viiteen asiakokonaisuuteen: 1. Sosiaalihuoltolain mukaisten palvelujen kehittäminen kunnissa to det tu jen tarpeiden mukaisesti, muun muassa: Yhteydenottolomake kunnan kotisivuille so si aa li huol tolain 35 :n mukaisen palvelutarpeen arviointia varten. Lapsiperheille varataan riittävät kotipalvelut. Työikäisten henkilöiden tuen tarpeen - etenkin erityisen tuen tarpeen - tunnistaminen ja palvelutarpeisiin vas taami nen. Sosiaalityöntekijän nimeäminen erityisen tuen tarpeessa ole vil le asiakkaille. Monialaisen yhteistyön lisääminen tarvetta vastaavalle ta sol le. 2. Kaikki sosiaalipalvelujen hakulomakkeet saataville kunnan koti si vuil le. 3. Noudatetaan salassapitosäännöksiä ja kiinnitetään huomiota säh köpos ti asioin nin tietoturvallisuuteen. 4. Valmistaudutaan siirtämään perustoimeentulotuki Kelalle siten, et tä asiakkaiden toimeentulo ei vaarannu eikä sosiaalityö, sosi aa li oh jaus tai muu sosiaalipalvelu ruuhkaudu ja jää saa matta. Harkinnallisen toimeentulotuen hakemusten käsittely ja mak sa tus jää kunnan vastuulle ja tehtävään tarvitaan jat kos sakin toimistotyöntekijöitä. On myös mahdollista, että vä li tys ti li tarve kasvaa.

13 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: 5. Monikulttuuriseen palvelutarpeeseen varautuminen etenkin vas taan ot to kes kus paik ka kun nil la. Sosiaaliasiamiehen selvityksestä toimitetaan oheismateriaalina Ääne kos kea koskevat sivut sekä yhteenveto ja toimenpidesuositukset. Koko selvitys on luettavissa osoitteessa ke verkko.fi/wp-content/uploads/2013/12/ Sosiaaliasiamiehen_selvitys_2015.pdf (valmistelu perusturvajohtaja Raija Kolehmainen, puh ) Kaupunginhallitus merkitsee sosiaaliasiamiehen selvityksen vuo delta 2015 tiedokseen ja toimittaa sen perusturvalautakunnalle huo mioon otettavaksi toiminnassa. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 2 Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2015, kh

14 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Jyväskylä - Äänekoski -radan henkilöliikenteen palauttaminen 228/ /2008 KH 111 Yhdistys käynnisti vuoden 2015 aikana PIKERA esiselvityshankkeen pien ten keskusten rautatieyhteyksien kehittämiseksi. Esi sel vi tyshank keen perusteella yhdistys teki hanke-ehdotuksen, jolla sel vi tettäi siin Äänekosken ja Jyväskylän välisen henkilöliikenteen käyn nistys mah dol li suuk sia parannettavalla ja sähköistettävällä Jyväskylä Ää ne kos ki radalla. Äänekosken kaupunki, Ääneseudun Kehitys Oy ja Laukaan kunta päättivät toteuttaa hankkeen yhteisrahoituksella Pro Rautatie ry:n kanssa. Jyväskylä- Äänekoski junayhteys kunnostetaan ja sähköistetään vv uuden biotuotetehtaan investointiin liittyvään ta va ralii ken tee seen. Henkilöliikenteen käynnistäminen edellyttää mm. radan parantamisen ja sähköistyksen jatkamista Äänekosken kes kustaan saakka, eräitä ratapihajärjestelyjä ja ase mi en/ase ma lai tu rei den rakentamista. Menneillään olevan Liikenneviraston hank keen rahoituksella ei voida toteuttaa henkilöliikenteen vaatimia in ves tointe ja, vaan tarvitaan erillinen hanke ja osa toimenpiteistä on sel lai sia, että ne edellyttävät kuntien mukaantuloa rahoitukseen. Hankkeen tuotoksena syntyi Jyväskylä - Laukaa - Äänekoski -radan hen ki lö lii ken ne sel vi tys , esitetyyppinen ete ne mis kon sep tin esittely ja tiivis kalvosarja toteuttamismallista. Em. asiakirjat on esitetty liitteissä. Selvityksessä ehdotetaan jatkotoimiksi vuosille seu raavia asioita: Kunnat tekevät yhteisen esityksen liikenne- ja vies tin tä mi nis teril le henkilöliikenteen käynnistysmahdollisuuksien sel vit tä mises tä Jyväskylä Äänekoski rataosalla. Käynnistetään yhteistyössä Liikenneviraston kanssa radan ja ase mien kehittämissuunnitelma radan ja asemien pa ran ta misek si henkilöliikenteen edellyttämälle tasolle valmis v.2016 lop puun mennessä. Sovitaan parantamistoimenpiteiden kustannusjaosta kuntien ja val tion kesken. Toteutetaan henkilöliikenteen edellyttämät ra ken ta mis toi menpi teet menossa olevan radan parantamisen jatkeena ja osin lisä töi nä. Arvioidaan eri osapuolten mahdollisuudet osallistua hen ki lö liiken teen taloudelliseen tukemiseen. Käynnistetään neuvottelut liikennöitsijän löytämiseksi ra ta osalla aluksi VR:n kanssa ja tarvittaessa kilpailutetaan lii ken teenhoi to.

15 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esitys: (Valmistelu kehittämispäällikkö Sakari Aho-Pynttäri, , kaupunginjohtaja Matti Tuo no nen, ) Kaupunginhallitus päättää 1. tehdä liikenne- ja viestintäministeriölle esityksen henkilöliikenteen käynnistysmahdollisuuksien selvittämisestä Jyväskylä- Äänekoski rataosalla yhteistyössä Laukaan kunnan kanssa 2. esittää Keski-Suomen liitolle em. selvityksessä esitettyjen toimenpiteiden huomioimista maakuntasuunnittelussa, liikennejärjestelmätyössä sekä edunvalvonnassa. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 3 Jyväskylä - Laukaa - Äänekoski -radan mahdollinen henkilöliikenne, esiselvitys 2016, kh Liite 4 Äänekoski - Laukaa - Jyväskylä radan henkilöjunaliikenne, työmuistio , kh Liite 5 Jyväskylä - Laukaa - Äänekoski henkilöjunaliikenne, kh

16 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Timo ja Eliisa Argillanderin suunnittelutarveratkaisuhakemus 350/ /2016 KH 112 Rakennuspaikka, rakennushanke ja maanomistus: Kiinteistö RN:o (Masto) sijaitsee Äänekosken Kierälahdessa Koi vis ton kylässä. Kierälahdentien varrella sijaitsevan kiinteistön pinta-ala on 0,635 ha. Rakennuspaikan etäisyys Äänekosken kes kustas ta sekä palveluista on 3,5-4,3 km. Rakennuspaikka liittyy ole massa olevaan yk si tyis tie hen ja on mahdollista liittää Koiviston ve si huolto-osuus kun nan verk koon. Toiveena on rakentaa asunto pysyvään asumiseen (enintään 200 k-m 2 ) sekä talousrakennus (enintään 100 k-m 2 ). Rakennukset si joittu vat kumpareelle noin 200 metrin etäisyydelle Kuhnamon ran ta viivas ta. Hakijalla on valtakirja kiinteistön omistajalta (Pentti Ar gil lan der) suun nit te lu tar ve rat kai sun ja rakennusluvan hakemista varten. Kaupun gin hal li tus on myöntänyt Pentti Argillanderille vas taavaa hanketta varten po. kiinteistölle suunnittelutarveratkaisun, joka on sittemmin vanhentunut. Kaavoitustilanne: Alueella ei ole oikeusvaikutteisia rakentamista oh jaa via kaavoja. Valtatien 4 tienvarsialueiden osayleiskaavassa, joka on hyväksytty Äänekosken kaupunginvaltuustossa , alu een kaavamerkintä on AP (Pientalovaltainen asuntoalue). Tuon kaa van jälkeen alue on tullut yleiskaavatasoisen suunnittelun piiriin Ää ne kos ken osayleiskaavan 2030 suunnittelun yhteydessä. Osayleis kaa va luon nok ses sa alueelle on osoitettu kaavamerkintä AP. Kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty kaupunginvaltuustossa Rakennusjärjestyksen mukaan rakennuspaikan on ol tava pinta-alaltaan vähintään 3000 m 2 tai vähintään 5000 m 2, jos wc-jä te ve det käsitellään tontilla. Rakennuspaikan pinta-alasta saa käyt tää rakentamiseen enintään 10 % siten, että asuinrakennuksen ker ros ala saa olla enintään 300 m 2 ja talousrakennusten yh teen lasket tu kerrosala 150 m 2. Hakijan esittämät perustelut ja arvio hankkeen vaikutuksista: Pe rus te lut aikaisemmassa hakemuksessa: "Paikka soveltuu hyvin oma ko ti ta lon rakennuspaikaksi. Vesi-viemäri on tontilla, sähkö on vie res sä. Hankkeesta ei ole merkittävää haittaa naapurustolle tai ym pä ris töl le. Alueella ei ole suojelukohteita. Naapurien kuuleminen ja lausunnot: Hakija on kuullut naa pu ri kiinteis tö jen omistajat (5 kpl). Kiinteistöjen , , , ja omistajilla ei ole huomautettavaa.

17 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaavoituspäällikön ehdotus: Ottaen huomioon alueen suun nit te luti lan ne ja maankäyttö, esitetyn toiminnan luon ne ja sijoittuminen sekä arvioitavissa oleva rakennustapa ja vai ku tus maisemaan ja ym päris töön, ei rakentamisen ole katsottava ai heut ta van MRL :ssä ja MRL :ssä mainittuja kielteisiä vai ku tuk sia: - ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle (suunniteltu rakentaminen sijoittuu alu eel le, jolle on vireillä olevassa Äänekosken osayleiskaava luon nok ses sa osoitettu pysyvän asumisen aluetta / rakennuspaikka si joit tuu MRL 72 :ssä tarkoitetun rantavyöhykkeen ulkopuolelle noin 200 metrin etäisyydelle rantaviivasta olemassa olevan yksityistien ylä puo lel le / tonttikoko sekä arvioitavissa oleva ja ra ken nus lu pa vaihees sa täsmentyvä rakennustapa noudattavat rakennusjärjestyksen mää räyk siä) - ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä (Rakennuspaikka sijoittuu tii viis ti olemassa olevaan asuntoryhmään / rakentaminen sijoittuu ole mas sa olevien palvelujen ja tieverkon läheisyyteen) - on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilymistä eikä virkistystarpeiden tur vaa mis ta (rakentaminen sijoittuu tavanomaiseen metsikköön, eikä ai heu ta ympäristöön maisemallista häiriötä / rakennuspaikalla ei tiede tä sijaitsevan suojelun kannalta merkittäviä kohteita) - ei johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä aiheuta mer kit tä viä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia (omakotitalon ra ken ta mi nen Kierälahteen keskustan ja Honkolan palveluiden ja muun omakotiasutuksen läheisyyteen ei ole ympäristöstään poikkea vaa rakentamista eikä siitä aiheudu tavanomaisesta asu mis käytös tä poikkeavaa ympäristöhäiriötä / kiinteistö liitetään keskitettyyn jä te ve si- ja vesihuoltoverkostoon) Hankkeelle on esitetty maankäyttö- ja rakennuslain 137 :ssä edelly te tyt erityiset syyt. (valmistelu kaavasuunnittelija Nina Marjoniemi, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy hakemuksen mukaisen tilaa koskevan suunnittelutarveratkaisuhakemuksen. Suunnittelutarveratkaisupäätös on voimassa päätöksen an to päi västä kaksi vuotta. Tänä aikana on haettava rakennus- tai toi men pi de lupa. Lupa on saatava rakennusvalvontaviranomaiselta ennen minkään lai seen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä.

18 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Suunnittelutarveratkaisun suoritemaksu on 440 euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen Hyväksyttiin. Pentti Piilonen poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Liitteet Liite 6 Timo ja Eliisa Argillanderin suunnitteluratkaisuhakemus, kartta, kh

19 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Metsätilojen myynti 371/ /2016 KH 113 Äänekosken kaupungilla on omistuksessa metsätiloja / metsätilojen osia, jotka ovat pinta-alaltaan pienehköjä ja erillään suuremmista yksiköistä. Tilat voitaisiin myydä ja keskittyä suurempiin yksiköihin. Myytäväksi esitetään yksi tila Parantalasta, yksi Rannankylältä ja yksi määräala Sumiaisista. Kaupunginjohtajan ehdotus: Metsätilat esitetään myytäväksi sähköisellä huutokaupalla, esim. huutokaupat.com -verkkosivulla. MHY Keski-Suomi on tehnyt metsätaloudelliset arviot tiloista. 1. Parantalasta esitetään myytäväksi tilaa Hakala , pinta-ala 4,9 ha ja arvio euroa. Pohjahinnaksi esitetään euroa. 2. Rannankylästä esitetään myytäväksi tilaa Peltoharju , pinta-ala 0,9 ha ja arvio euroa. Pohjahinnaksi esitetään euroa. 3. Sumiaisista esitetään myytäväksi määräalaa tilasta Hakaranta , pinta-ala 5,2 ha ja arvio 9500 euroa. Pohjahinnaksi esitetään euroa. Perusteluna, että määräalalla on Keiteleen rantaviivaa 190 metriä. (valmistelu tonttipäällikkö Petri Konttimäki, puh ) Kaupunginhallitus päättää asettaa metsätilat myytäviksi huutokaupalla. Metsätilat myydään korkeimman tarjouksen tehneille. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 7 Metsätilojen myynti, kh

20 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Puun myynti v / /2016 KH 114 Tonttipalvelut on metsänhoitoyhdistyksen kanssa suunnitellut vuodelle 2016 puun myyntiä Sumiaisten Rautionmäessä (harvennus ja avohakkuu). Kaupunginjohtajan ehdotus: Yhteenlaskettu arviotu puumäärä 2500 m 3 :ä ja tuloarvio euroa. Kustannuksina ennakkoraivaus sekä muokkaus ja istutus yhteensä euroa. (valmistelu tonttipäällikkö Petri Konttimäki, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy suunnitellut puukaupat ja valtuuttaa metsänhoitoyhdistyksen kilpailuttamaan puukaupat. Kaupunginhallitus valtuuttaa tonttipäällikön hyväksymään tarjoukset sekä allekirjoittamaan kauppakirjat. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 8 Puun myynti 2016, kh

21 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Sinikka Rautiaisen siirtyminen varsinaiseksi kaupunginvaltuutetuksi KH 115 Pitkäaikaisen kaupunginvaltuuttu Pekka Leppäsen poismenon vuoksi tulee kaupungin päättävissä poliittisissa elimissä tehdä joitakin muutoksia ja uusia nimityksiä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto toteaa Sinikka Rautiaisen siirtyvän 1. varajäsenen paikalta valtuuston varsinaiseksi jäseneksi Vasemmistoliiton valtuustoryhmään. Eila Nurmi siirtyy 1. varavaltuutetuksi, Kalervo Toffer 2. varavaltuutetuksi, Hilkka Vepsä 3. varavaltuutetuksi, Jarkko Kaukometsä 4. varavaltuutetuksi, Antti Jäppinen 5. varavaltuutetuksi ja Hasif Hamkar 6. varavaltuutetuksi. Vaalilain 93 :n mukaan keskusvaalilautakunta tulee valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määräämään Äänekosken kaupunginvaltuuston Vasemmistoliiton valtuustoryhmän 7. varavaltuutetun. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto valitsee Äänekosken kaupunginvaltuustolle 2. varapuheenjohtajan. Kaupunginhallitus päättää nimetä Äänekosken Vanhaintukisäätiön hallitukseen kaupungin edustajaksi uuden jäsenen vuosille Esitetään säätiön hallitukselle, että toinen kaupungin edustajista valitaan hallituksen puheenjohtajaksi ja toinen varapuheenjohtajaksi. Kaupunginhallitus päättää nimetä Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön valtuuskuntaan vuosille , nykyisten kahden nimetyn jäsenen (Merja Närhi ja Kauko Pasanen) lisäksi, uuden jäsenen. Hyväksyttiin. Ääneskosken Vanhaintukisäätiön hallitukseen kaupungin edustajaksi vuosille nimettiin Kalervo Toffer. Kaupunginhallitus päätti esittää säätiön hallitukselle, että toinen kaupungin edustajista valitaan hallituksen puheenjohtajaksi ja toinen varapuheenjohtajaksi.

22 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupungin edustajien nimeäminen kutsuntalautakuntiin 2016 KH 116 Länsi-Suomen Sotilasläänin esikunnan Keski-Suomen aluetoimisto pyy tää Äänekosken kaupunkia nimeämään ja ilmoittamaan Keski-Suo men aluetoimistolle mennessä asevelvollisuuslain 22 :ssä mainitut jäsenet ja heille riittävän määrän varamiehiä kutsun ta lau ta kun tiin. Äänekoskella asetetaan kaksi kutsuntalautakuntaa. Kutsuntapäivät Ää ne kos kel la ovat tiistai ja keskiviikko Lautakunnan jäsenillä tulisi olla kokemusta ja näkemystä so si aa li toimes ta sekä nuorison parissa toimimisesta. Kutsunnoilla nou da tetaan nuorisolakiin (72/2006) vuoden 2011 alussa tulleen uu dis tuksen (693/2010) 7c :n mukaan etsivän nuorisotyön periaatteita, jossa nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot on sen estämättä, mitä tietojen sa las sa pi dos ta säädetään, luovutettava nuoren kotikunnalle etsivää nuo ri so työ tä varten. Lautakunnan jäsen on mahdollista nimetä useammaksi vuodeksi ker ral laan. Lisäksi pyydetään edustajia valittaessa huomioimaan hei dän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole hei dän lähisukulaisiaan. Vuonna 2015 kaupunginhallitus nimesi toiseen lautakuntaan jä senek si Sirpa Martinsin (varajäsen Keijo Kainu) ja toiseen lau ta kuntaan Marke Tuomisen (varalle Matti Tiusanen). Kaupunginjohtajan ehdotus: (valmistelu va. hallintojohtaja Jouni Kurkela, puh ) Kaupunginhallitus nimeää kumpaankin kutsuntalautakuntaan kaupun gin edustajat ja heille henkilökohtaiset varajäsenet huomioiden sen, mitä valinnoista on sanottu esittelytekstissä. Kutsuntalautakuntiin päätettiin nimetä kaupungin edustajiksi toiseen lautakuntaan Marke Tuominen (varajäsen Matti Tiusanen) ja toiseen lautakuntaan Sirpa Martins (varajäsen Keijo Kainu)

23 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Henkilöstöraportti vuodesta 2015 KH 117 Henkilöstöraportissa on kuvattu henkilöstövoimavaroja ja niiden kehittämistä vuonna Kaupunginjohtajan ehdotus: Henkilöstöraportti on käsitelty yhteistyötoimikunnassa Henkilöstöraporttia pyritään asteittain kehittämään siten, että se entistä paremmin edistää henkilöstöjohtamisen tuloksellisuutta ja henkilöstön ja työyhteisöjen kehittämistä. (valmistelu henkilöstöjohtaja Arja-Leena Kriivarinmäki, puh ) Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi henkilöstöraportin vuodesta 2015 ja saattaa sen kaupunginvaltuustolle tiedoksi tilinpäätöksen yhteydessä. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 9 Henkilöstöraportti vuodesta 2015, kh

24 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat KH Äänekosken kaupungille on toimitettu seuraavat pöytäkirjat: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, hallitus, klo , Jyväskylä, Laajavuori. Kokousasiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. 2. Sillan rakentaminen Pistesalmen yli sekä valmistelulupa hank keen aloittamiseksi (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallinto- viras to, päätös Nro 35/2016/2, Dnro LSSAVI/5613/2015, annettu ) Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen Keski-Suo men elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ha ke mukseen sillan rakentamiseksi Äänekosken Hujakolle, valtatielle 4 (E75), Pistesalmen yli. Hakemus on tehty Vesilain 3 luvun 3 :n 4) koh dan ja 1 luvun 7 :n 1 momentin perusteella. Sillan rakentaminen on osa Äänekosken kaupungissa Huutomäen koh dal la toteutettavaa valtateiden 4 ja 13 parantamishanketta. Raken net ta va silta parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta alueel la. Nykyinen Hujakonsalmen silta ei ole leveydeltään riittävä valta tien 4 liikenteelle. Nykyinen silta jää paikallisen liikenteen käyttöön val ta tien rinnakkaistieksi. Myös Pistesalmen kevyen- liikenteen silta jää paikoilleen. Uusi, noin 24 metriä pitkä, silta rakennetaan näiden vä liin. Sillan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2016 ja ra kennus töi den ja massanvaihtojen on arvioitu kestävän yhteensä 10 kk. Valtatie 4 parannetaan suunnitteluosuudella kaksiajorataiseksi, osittain ohituskaistatieksi ja osittain nelikaistaiseksi keskialueelliseksi tiek si, jonka nopeusrajoitus on 100 km/h. Pistesalmen uudella sillalla ajo suun nat erotetaan toisistaan keskikaiteella. Siltapaikalla on kaksi kais taa pohjoisen suuntaan ja yksi etelään. Sillassa ja ve sis tö pen kereis sä varaudutaan tien muuttamiseen nelikaistaistaiseksi. Li sä kaista va raus toiselle etelään menevälle kaistalle on rakennettavan sillan poh jois reu nal la, johon rakennetaan myös 1,5 metriä korkea ylä osaltaan läpinäkyvä melukaide. Luparatkaisu: Aluehallintovirasto myöntää Keski-Suomen elin keino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuu alu eel le luvan sillan rakentamiseen Niiniveden Pistesalmen yli Ää ne kos ken kaupungissa hakemuksen mukaisesti hakemukseen liite tyn suunnitelmakartan osoittamaan paikkaan. Lupa on voimassa tois tai sek si. Rakentamiseen saadaan ryhtyä, kun luvan saajalla on oi keus rakentamisessa tarvittaviin alueisiin. Lupapäätökseen on sisällytetty 13 erilaista lupaehtoa, jotka koskevat

25 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus sil lan rakenteita, töiden suorittamistapaa ja aikaa, kunnossapitoa, mah dol li sia korvauksia, tarkkailua ja töiden aloittamiseen ja päät tämi seen liittyviä ilmoitusvelvollisuuksia. Lupapäätös on nähtävillä kokouksesssa. Kaupunginjohtajan ehdotus: (valmistelu va. hallintojohtaja Jouni Kurkela, puh ) Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi. Hyväksyttiin.

26 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Lautakuntien pöytäkirjat KH 119 Kaupunginhallitukselle on toimitettu seuraavien lautakuntien pöytäkirjajäljennökset: Kaupunginjohtajan ehdotus: Kasvun ja oppimisen lautakunta Perusturvalautakunta Vapaa-aikalautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus päättää, ettei se ota käsiteltäväkseen edellä mainituissa ko kouksissa tehtyjä päätöksiä. Hyväksyttiin. Jaana Tani poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Oheismateriaali Lautakuntien päätösluettelot, kh

27 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan päätökset KH 120 Kaupunginhallitukselle on toimitettu kaupunginjohtajan päätökset ajalta Puheenjohtajan ehdotus: yleinen päätös 3 Kaupungintalon sulkuaika kesäkaudella 2016 viranhaltijapäätösten tarkastus 28 Va. hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan, kaavoituspäällikön ja talousjohtajan viranhaltijapäätösten tarkistaminen 29 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen KVTES:n liitteiden nro 3 ja 4 henkilöstölle Ei oteta edellä mainittuja kaupunginjohtajan päätöksiä kaupunginhalli tuksen käsiteltäväksi. Hyväksyttiin.

28 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Äänekosken kaupunginhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua ja täytäntöön- perusteet panoa. Pykälät: , , 115 (kohdat 1-3), Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1. mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 109, , 115 (kohta 4), 116 Hallintolainkäyttölain 5 :n/muun lainsäädännön mukaa seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Hankinta-asiat: Pöytäkirjan :ssä tehdyn päätöksen voi julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (han kintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväk si, mi käli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Oi kaisuohje ja valitus osoitus liitteenä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kun nan jäsen. Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ääne kosken kaupunginhallitukselle, osoite Hallintokatu 4, PL 24, ÄÄNE KOS KI 14 päi vän ku luessa päätöksen tiedoksisaannista. Pykälät: 109, , 115 (kohdat 4-5), 116 Oikaisuviranomainen Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Lisätietoja Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.tavallinen sähköinen tiedoksianto katsotaan annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: Valitusasiakirjat on toimitettava ¹ ): nimi, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: ¹) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle

29 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Äänekosken kaupunginhallitus VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutos kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianomainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen Valitusviranomainen, käyntiosoite, postiosoite, puhelinnumero, telefaxnumero ja sähköpostiosoite: Hämeenlinnan hallinto-oikeus, Raatihuoneenkatu 1, HÄ MEENLINNA, puh , telefax , 1) Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika päivää Valituskirja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen kat sotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä seitse män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistukseen mer kittynä aikana. Jos kunnallisvalitus tehdään kunnan jäsenen omi naisuudessa, valitusaika alkaa siitä, kun päätös on asetettu ylei sesti nähtäväksi. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitetta va. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puo lesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta vali tusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päätty mistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät: Valitusasiakirjojen toimittaminen Hallintovalitus, pykälät 112 Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Poikkeamispäätöksen ja suunnittelutarveratkaisupäätöksen valitusaika alkaa antopäivästä tätä päivää lukuunottamatta. Muu valitusviranomainen, osoite ja postitoimipaikka Pykälät: Valitusaika 30 päivää ( 112 julkipanopäätöksen antopäivä on ) Valitusaika päivää 1) Tuomioistuinmaksulaki 1455/2015: Oikeudenkäyntimaksun suuruus hallinto-oikeudessa on 250 euroa. Oikeudenkäyntimaksut muissa tuomioistuimissa tuomioistuinmaksulain mukaan.mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä ( 9). Maksu peritään kuitenkin lopputuloksesta riippumatta veroasiassa annettua ennakkoratkaisua koskevassa muutoksenhakuasiassa ( 9). Maksua ei peritä mm. eräissä sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä lastensuojelua koskevissa asioissa, kansainvälistä suojelua koskevissa ulkomaalaisasioissa, oikeusapua koskevissa asioissa eikä myöskään mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta ( 5). Maksuvelvollinen on asian vireillepanija ( 6). Maksu on valituskirjelmäkohtainen. Samalla kirjelmällä valittaneilta peritään vain yksi maksu ( 6).

30 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Äänekosken kaupunginhallitus Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Tiedoksianto asianosaiselle Pvm klo 9:00-12:00 Äänekosken kaupungin hallintopalvelut ( ) Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedok siantaja Asianosainen ( ) Luovutettu asianosaiselle Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Asianosainen Vastaanottajan allekirjoitus ( ) Muulla tavoin, miten

Lisäksi korotettiin ns. maksukattoa 679 eurosta 691 euroon.

Lisäksi korotettiin ns. maksukattoa 679 eurosta 691 euroon. Perusturvalautakunta 88 16.12.2015 Kaupunginhallitus 352 21.12.2015 Perusturvalautakunta 26 27.04.2016 Kaupunginhallitus 109 09.05.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen muutokset 1.1.2016

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1 Opetuslautakunta AIKA 02.09.2010 kello 17:00-19:25 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Lisäksi korotettiin ns. maksukattoa 679 eurosta 691 euroon.

Lisäksi korotettiin ns. maksukattoa 679 eurosta 691 euroon. Perusturvalautakunta 88 16.12.2015 Kaupunginhallitus 352 21.12.2015 Perusturvalautakunta 26 27.04.2016 Kaupunginhallitus 109 09.05.2016 Kaupunginhallitus 163 20.06.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 AIKA Ke 16.12.2015 klo 16.30 18.40 PAIKKA Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone LÄSNÄ Juhani Oksman puheenjohtaja,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta. AIKA kello 09:00-12:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta. AIKA kello 09:00-12:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 25.09.2018 kello 09:00-12:30 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua ja täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2010 1. Otsikko Sivu

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2010 1. Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2010 1 Kaupunginhallitus, julkinen AIKA 05.07.2010 kello 18:35-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 220 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kalevi Manner ja Esa Pelkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kalevi Manner ja Esa Pelkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Ympäristölautakunta Aika Torstai 19.03.2015 klo 18:00-19:02 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll Sähköposti merja.ralanti@loviisa.fi https://outlook.office.com/owa/?realm=loviisa.fi&exsvurl=1&ll-cc=1035&modurl=0 Page 1 of 1 24.1.2019 VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja 17.1.2019 Grundtrygghetsnämndens

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA /2017 Äänekosken kaupunginhallitus

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA /2017 Äänekosken kaupunginhallitus Äänekosken kaupunginhallitus 22.5.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Perusturvalautakunta 25.02.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Omistajaohjausjaosto Aika 14.03.2016 klo 18:20-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 13 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) 18.02.2015 AIKA 18.02.2015 klo 16:00-16:23 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA /2018. Kaupunginhallitus

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA /2018. Kaupunginhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimus ta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua ja perusteet täytäntöön panoa.

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Vaalitoimitsijoiden määrääminen 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Vaalitoimitsijoiden määrääminen 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Keskusvaalilautakunta AIKA 17.01.2017 kello 17:00-17:15 PAIKKA Kaupungintalo kokoushuone nro 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Läsnä Perjantai klo 09.00-9.50 Ravitsemiskeskuksen luentotila Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE PÖYTÄKIRJA 2/2016 15. Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.03.2016. AIKA 29.03.2016 klo 10:00-14:30

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE PÖYTÄKIRJA 2/2016 15. Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.03.2016. AIKA 29.03.2016 klo 10:00-14:30 PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.03.2016 AIKA 29.03.2016 klo 10:00-14:30 PAIKKA Pyhäjärven kaupungintalo, hallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle: OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN KHALL 7 Vuonna 2015 asetetaan myyntiin tai vuokrattavaksi Juliuksentien asemakaavan muutos-alueelta kuusi omakotitonttia ja Hanhijoen asemakaavan muutosalueelta,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Keskusvaalilautakunta. AIKA kello 17:00-17:15. Kaupungintalo, takkakabinetti

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Keskusvaalilautakunta. AIKA kello 17:00-17:15. Kaupungintalo, takkakabinetti ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Keskusvaalilautakunta AIKA 24.04.2019 kello 17:00-17:15 PAIKKA Kaupungintalo, takkakabinetti LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 101 Koululautakunta Aika 11.11.2015 klo 18:03-19:00 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO nro 5/2010 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 40 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 41 Marsuddenin alue yleiskaavan muutos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNLTK 42 Golfkartanon pohhjoispuoleisen alueen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot