pv 1. Pietari ja Inkeri 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina Vaalimaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "pv 1. Pietari ja Inkeri 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina Vaalimaa"

Transkriptio

1 Pietari INKERI kirov udmurti u komi k syktyvkar pohjois-viena p elokuuta 2008 pv Tapahtuma 1. Pietari ja Inkeri Kuvaus 6:00 Lähtö Suomesta Kaarina - Tampere- Forssa - Karkkila - Helsinki Hamina Vaalimaa Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu WC:lla ja televisiolla; sama bussi vie meidät Pietarista takaisin Forssaan päin matkamme kahdeksantena päivänä. 11:00 Viipurin kautta-ajo onnistuu, mikäli rajanylitys on sujunut viivästyksettä eikä kuljettaja matkan aamuksi aavista pahoja ruuhkoja Pietarin liikkeenteessä, muuten kiertotie. 13:00 Saapuminen Pietariin Viipurissa tai Pietarissa edullinen rahanvaihto- ja ostosmahdollisuus Ruokailu matkalla on hyvin monipuolinen. Tutustumme matkan aikana eri alueiden ruokakulttuureihin: aluksi Pietarin kansainväliseen ruokaperinteiseen ja mahdollisesti inkerinsuomalaisten maalaistarjoiluun Inkerinmaalla, kolmena seuraavana päivänä perehdymme komin ja udmurtin kansalliskeittiöön ja lopuksi palattuamme Pietariin syömme iltapalaa asemalla. 14:00 Pietarin kiertoajelu Pietarin meno- ja paluumatkalla näemme päänähtävyyksiä Nevajoen molemmilla rannoilla ja saaristossa. Metsästäjille ehdotetaan käyntiä metsästysliikkeissä ja halutessa tapaamisia Venäjän metsästysliitossa ja kaupungin hallinnon metsästyskomiteassa, joka sijaitsee matkamme varrella ainutlaatuisessa barokkityylin kirkossa, jonka tornista avautuu ihana näkymää kaupungille. sivu 1.(6)

2 16:40*- Yöjuna lähtee Uralille päin Matka Komin rajalle kestää n. 19* tuntia, muttei se tunnu millään tavalla ikävältä tai hankalalta: lepäilemme kodikkaan makuuvaunun neljän hengen ensimmäisen luokan lukittavissa hyteissä, jotka mukavine sohvineen ja pöytineen muistuttavat hotellihuoneita. Isomman porukan käyttöön lunastamme jopa koko junavaunun kerrallaan alatason mukavine lisäpaikkoineen. Palvelu matkalla Matkustamme omassa* junavaunussa, joka tarvittaessa saadaan illemmalla myös lukittua ja näin ollen eristettyä muusta junasta, vaikkei sitä koskaan tarvinnut: matkoillamme ei ole tapahtunut yhtään varkautta. Jokaisessa junavaunussa on kaksi vaunupalvelijaa, jotka sijaavat pyynnöstä vuoteet, siivoavat käytävät ja vessat, keittävät kahvia ja teetä tai muutenkin palvelevat matkalaisia koko matkan ajan. Ruokailu matkalla Junan keskiosassa on normaalisti ravintolavaunu, jossa käymme syömässä. Siellä anniskellaan myös alkoholia (ei kuulu matkan hintaan) ja jos viihtyy ravintolassa voi istua kauemminkin. Sitä paitsi aikataulussa on pidempiä pysähdyksiä ja laiturilla myydään paikallisia herkkuja ja lämpimiä ruokia, joita voi ostaa eväiksi tai välipalaksi. 2. Kirovin kirkkoja 14:30* Iltapala metsästäjän ravintolassa Saavuttuamme Kirovin kaupunkiin aterioimme ainutlaatuisessa Metsästäjän ravintolassa, jonka ruokalista koostuu ainoastaan erilaisista pedonliharuuista, esim. karhunliha viinissä, smetanassa tai metsästäjän tapaan, venäläisittäin vihannesten kera tai hirvenlihan paisti tai jopa hirvenliha espanjalaiseen tapaan kuuluvat ruokavalikoimaan ja matkan hintaan. 16:00- Kirovin kirkkoja Tutustumme entisen Vjatka-nimiseen pohjoisen kaupungin rikkaaseen historian kiertoajelun ja pääkatukävelyn aikana, käymme alueen suomalais-ugrilaisella museolla, taidemyyntinäyttelyssä, Iivana Julman aikaisessa linnatuvassa ja kaupungin kuuluisassa luostarissa, jossa ihailemme vanhoja pohjoisen maalauskoulun - tyylisiä ikoneja. -18:00 Komin, marin ja udmurtien käsitaitoa Kirovin kaupungin pohjoispuolella asuvien komien, eteläpuolella asuvien marien ja idässä udmurtien kädentaitoa on nähtävissä paikallisessa korkeatasoisessa museossa, joka on harvinainen paikka venäjällä, jossa voi tutustua kolmeen sukulaiskansoihimme kerrallaan. Kuvassa esineitä männynjuurista.sitten lähdemme yöksi komikyliin sivu 2.(6)

3 2.-4. Komin kulttuuriohjelma Kaikilla matkaajilla on hyvä mahdollisuus perehtyä komilaisten kulttuuriin ja kieleen matkalla. Lisämaksuttomia kulttuuritapahtumia järjestetään niille matkalaisille, jotka eivät osallistu metsästyksiin, esim. jos metsästäjien miesporukka lähtee matkalle vaimoineen ja lapsineen yms. Komin sukukansamme Komilaiset asuvat Uralin länsipuolella avaralla alueella alkaen Volgan mutkasta etelässä Jäämeren tunturiin asti pohjoisessa, missä ns. izemin komin heimo on erikoistunut poronhoitoon. Suurin osa komikansaa eli komi-syrjäänit asuvat synkissä taigametsissä, jossa riistan metsästys on vuosituhansien saatossa ollut pääelinkeinona ja turvasi perheiden toimeentuloa. Eikä ihme, että komimiehillä on tähän astikin metsästysvaistoa veressä ja karhunnahka pirtin seinässä. Komikylien kulttuurimaisemat Matkalla vierailemme monissa komikylissä, jotka tähän asti ovat hirsitupineen ja perunapeltoineen säilyttäneet alkuperäisen näkönsä. Komitaloudessa on perinteisesti paljon karjaa, kesäisin niityillä tehdään heinä ja pöydässä on suurilta osin kasvi-, maito- ja lihatuotteita omasta tuotannosta. Komilaiset ovat itä- tai pohjoissuomalaisia muistuttava vaaleatukkainen ja ystävällinen kanssa Udmurtin sukukansamme Udmurtit ja komit ovat naapureita maantieteellisesti, mutta lähimpiä sukulaiskansoja myös kielellisesti molemmat puhuvat toisilleen ymmärrettäviä kieliä, jotka kuuluuvat samaan ryhmään eli ovat ns. uralin suomalaisia. Liikkuessamme Komin tasavallan etelärajoilla ohitamme joitakin udmurtikyliä ja voimme lyhyesti tutustua tähänkin sukukansamme kulttuuriin Komin hirsisauna Pohjolan kansana myös komilaiset pitävät kunnon saunasta tai oikeasta savusaunasta, joita löytyy vielä paljon Kominmaalla. Joka majatalossa on joka ilta sauna lämpimänä ja saunaystävänä saat kokeilla vaikkapa monta niistä. Komilaisten kädentaitoa Pohjoisten taigametsien asukkaina komilaiset ovat karjalaisten ja vepsäläisten tapaan kehittäneet tuohikäsityötaitoaan valmistamalla jopa kokonaisia ihmisten pukuja kokonaan tuohesta ja esim. komilaiset tuohiastiat kestävät vuosikymmeniä tummumatta ja supistumatta ja kelpaavat jopa vaativaankin asunnon keittiön tai mökin hyllyyn. Komi konsertteja ja tanssi-iltoja Majakylässämme ja muualla pyrimme järjestämään ryhmällemme parhaitten paikallisten tanssi- ja lauluryhmien esityksiä. Konsertin jälkeen ilta jatkunee tanssi-iltamana ja vieraiksi on odotettavissa lähikylien kauniita kominaisia, jotka viihdyttävät suomalaisia metsästäjiä mm. opettamalla tanssimaan paikallisia paritansseja. sivu 3.(6)

4 2.-4. Metsästys ja kalastus pv. Majoitus Majoitumme talonpoikien ja metsästäjien komi- tai udmurtiperheissä heidän kylissään ja/tai metsämajoissa; pysymme kaksi tai kolme päivää samassa kylässä, jossa voimme metsästää, kalastaa, marjastaa tai osallistua kulttuuriohjelmaan Tornimetsästys alkaa kolmantena päivänä ennen iltahämärää. Pääsemme kätevästi pienin neljän- tai viiden hengen ryhmin hyviin metsästyspaikkoihin paikallisten asiantuntijoiden opastamina, jotka huolehtivat myös vaivattomasta kuljetuksesta takaisin majoituspaikkaan saaliimme kera. Aamupäivällä tarkkuutamme aseet silmälle komiopaiden johdolla esim. metsästämässä muuta riistaa kuten villisikaa, hirviä, lintuja jne. Karhunkaato on matkamme tavoite ja isäntämme järjestävät pyynnöstämme kuntoon kaikki kaatamamme karhun teurastamiseen ja vientiin tarvittavat asiakirjat ja huolehtivat asianmukaisista virallisista luvista. Saaliiseen liittyvät maksut ovat henkilökohtaisia eivätkä kuuluu matkan hintaan, ne on suoritettava järjestyksessä paikan päällä. Karhumetsästyksen jälkeen pitänemme perinteelliset uralin peijaiset komi-isäntiemme ohjeiden mukaan. Opastus Saamme parhaita paikallisia metsästäjiä ja asiantuntijoita oppaiksemme. Heidän joukossa on sekä suomalais-ugrilaisia kieliä puhuvia komilaisia ja muita sukulaiskansalaisia perinnemetsästäjiä, että metsämajojen ammattilaisia, jotka hoitavat meille tarvittavat aseet ja muita varusteita. Näin ollen valittavissa on joko henkilökohtainen metsästysopas tai järjestetty karhunkaatometsästys kuljetuksineen pienissä ryhmissä Sienestys ja marjastus (pyynnöstä) Reittimme kulkevat kauniimpia pohjoisia joki-, metsä, suo- ja peltomaisemia, joissa kaikille löytyy sopiva harrastus. Esim. pääryhmän metsästäessään muille halukkaille järjestetään sienestys- ja marjastusretkiä lähisienimetsiin ja -karpalosoille Kalastus Kuuluu ohjelmaamme metsästysillan jälkeisenä päivänä sekä muinakin päivinä esim. jokiretken aikana. Liikumme mahtavia pohjois-virtoja ja pieniä hyvin kalakkaita taigaojia pitkin, mikäli matkalla on kalastajia tai vesimatkailun harrastajia, heille järjestetään heidän pyynnöstään jokapaäivästä vaihtoehtoista kalastusohjelmaa kuljetuksineen jopa pienille aarniometsien lammille. sivu 4.(6)

5 5.-6. pv. Syktyvkarin pääkaupunki Komin tasavallan pääkaupunkiin Jatkamme matkaa pohjoiseen päin käydäksemme Komin pääkaupungissa Syktyvkarissa, joka on hyvin mielenkiintoinen paikka ja yksi maailman pohjoisimpia kaupunkeja. Kuvassa on uusi länsimaistasoinen tiepätkä, lopputie on kuitenkin yhä neuvostolaatua, mutta pidämme usein mielenkiintoisia pysähdyksiä matkalla luonnon kohteissa sekä komilaisten kyläkaupoissa. Syktyvkarin pääkirkko Komilaiset ovat perinteisiä ortodoksiuskoisia, kristillinen uskonto on juurtunut täällä jo Suuren Novgorodin tasavallan ajoista lähtien 1400-luvulta asti ja on luonnollista, että vanhoja ja uusia, kivisiä ja....puisia kirkkoja näkyy kaikkialla Komissa joka kylässä tai kaupungissa. Käymme monien kirkkojen sisällä, ihailemme monta sataa vuotta vanhoja pohjalaista maalauskoulua edustavia ikoneja ja hyvällä tuurilla näemme ja jopa osallistumme komilaiseen jumalanpalvelukseen. Syktyvkarin kiertoajelu tehdään kaupunkiin saapuessa, jotta rakenteeltaan Äänislinna muistuttava Syktyvkari kävisi meille tutuksi ja voisimme jatkossa suunnistaa siellä ongelmitta esim. vapaan ajan vietossa. Käymme Komi yliopistossa, kansalliskirjastossa ja kirjakaupoissa, torilla ja metsästyskaupoissa, syömme komilaista lounasta ravintolassa ja lepäämme joen laakson vihreässä puistossa. Majoitus ja ruokailu Yöksi majoitumme yhteen kaupungin hotelleista, josta saamme mahdollisesti kaikille kahden ja yhden hengen huoneita. Istumme kauemmin illalla hyvässä keskustan ravintolassa ja seuraavana aamuna syömme aamupalaa hotellin kahvilassa. sivu 5.(6)

6 7.-8. pv. Komista Suomeen 10:00- Pohjolan virtoja pitkin esim. Pohjois-Viena, jotka laskevat tuhansia kilometria alaspäin Jäämerelle, ovat yllättävän leveitä ja vesirikkaita. Niiden rannoilla asuminen on tiedemiesten mielestä synnyttänyt niin erikoisen suomalais-ugrilaisen maailmankuvan ja ainutlaatuisia luomistarinoita. Mikäli kesä ei ole ollut liian kuiva vuokraamme laivan, jolla teemme yhtenä tai kahtena päätymispäivänä unohtumaton monituntisen vesiretken rantapiknikeineen. 21:15* Yöjuna Pietariin Lähdemme Pietariin päin kaukojunalla, jossa myös yövymme. Junamatkan aikana ylitämme lukuisia jokea, ihailemme marjasoita ja avaraia peltomaisemia. Pidempien pysähdyksien aikana lähdemme kävelylle asemille, joilla tarjolla on paljon myytäviä paikallisen luonnon herkkuja * Saapuminen Pietariin Syötyämme ja käytyämme ostoksilla Pietarissa tai rajalla lähdemme linja-autollamme Suomeen 22:00 Suomen rajanylittäminen (Suomen aikaa) 00:00 Saapuminen Suomeen Bussikuljetus takaisin Keski- ja Länsi-Suomeen Matkan täyshoitohinta bussi-, laiva ja junakuljetuksineen yms.: w w w. u g r i m a t k a t. n e t Tämä matka on erikoismatka, jonka tarjoamme teemamatkojen hintaan mm. joustavamman kuljetuksen vuoksi. Sovellamme yleisiä valmismatkaehtoja. Oikeus muutoksiin pidätetään *Kesän laivahinnat ja -aikataulut tarkistetaan purjehduskauden alettua toukokuussa ja juna-aikataulut kolme kuukautta ennen matkaa, jolloin ne annetaan Venäjällä virallisesti ilmi. Kaikki aikataulut ja kelloajat ovat noin-arvoja, jotka Venäjän olosuhteissa saattavat vaihdella. Hoitamme viisumit, jotka ovat omaan kustannushintaan 45/hlö. Hinta ja kuljetusvaihtoehdot laskettu ryhmän minimikoon ollessaan 20 hlöä, muuten varaamme itsellemme oikeuden muutoksiin erityisesti kuljetuksen osalta. Kaikki kuvat ovat tekijän valokuvaamia ohjelmatapahtumien mukaisissa paikoissa. Kaikki oikeudet pidätetään: Leo Baskin, Suomalaisugrilainen matkatoimisto, Frankfurt am Main Saksa sivu 6.(6)

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tämä matka on tehty ennenkin. Se oli niin hyvä että pyysimme Leo Baskinia järjestämään matkan uudelleen. Tämä on tosi Savusaunafaneille. Matalle mahtuu vain

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu marinmaan uhrilehtoja Pietari Marinmaa Joškar-ola tataaria kazan Moskova kesäisin lähdöt viikottain pv Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*;

Lisätiedot

kansainvälinen vuorolinja-auto riippuen ryhmän koosta. 13:30 Saapuminen Pietariin Pietarissa valutan vaihto, ostokset ja ruokailu

kansainvälinen vuorolinja-auto riippuen ryhmän koosta. 13:30 Saapuminen Pietariin Pietarissa valutan vaihto, ostokset ja ruokailu Pietari Marinmaa uhrilehto tataaria kazan kaksi matkaa kesä- ja heinäkuussa 2008 pv Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus 8:00 Lähtö Suomesta Sibelius-juna, suomalainen turistibussi tai

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00

Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00 Siperian sininen helmi Irkutsk baikalsk rantarautatie laivaristeily baikalin saaristo pv kesäkuu 2012 Ohjelmantapahtuma 1. pv Suomesta Siperiaan 6:00~ 10:00 14:36 huomioi aikaero: Pietarin aika on suomen

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu vuorimarien kannelkansa pv kesäisin lähdöt viikottain Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Nizhni Novgorodiin Pietari, inkeri Nižni novgorod Vuori-mari volgan mutka tsikmä čavašinmaa Moskova Kuvaus 6:00 Lähtö

Lisätiedot

pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski-

pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi lähtee Etelä- tai Keski- Laatokan ympäri - juhannus kuujärvellä sortavala äänislinna kižin saari Kuujärvi Aunus tihvinä Pietari 23.-27. kesäkuuta 2010 pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1. n. 6:00 Laatokan Karjala Matkan alku, bussi

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu vuorimarien kannelkansa pv Luontomatka volgan mutkaan Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus Pietari, inkeri Nižni novgorod Vuori-mari volgan mutka tsikmä čavašinmaa Moskova 6:00 Lähtö Suomesta

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN METSÄNHOITAJAT RY. Matka Kannakselle ja Pietariin -metsäasiaa, kulttuuria, nähtävyyksiä

KESKI-SUOMEN METSÄNHOITAJAT RY. Matka Kannakselle ja Pietariin -metsäasiaa, kulttuuria, nähtävyyksiä KESKI-SUOMEN METSÄNHOITAJAT RY Matka Kannakselle ja Pietariin -metsäasiaa, kulttuuria, nähtävyyksiä Keski-Suomen metsänhoitajat ry suunnittelee kolmipäiväistä matkaa Kannaksen ja Pietarin suuntaan syksyllä,

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden 03.05.2018 10:00-14:30 Allegro juna lähtee Helsinki-Pietari 3,5 tuntia 14:30-17:00 Saapuminen Pietariin, Pietari kiertoajelu bussilla 17:00-18:30 Pietari-Paavalin linnoitukseen Neva-joen Jänissaarelle

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1 Viron päivä 8:00 Lähtö Hämeenlinnasta Suomalainen bussiyhtiö; täysi turistibussi. 15:00* Saapuminen Tarttoon, lounas

Ohjelmantapahtuma 1 Viron päivä 8:00 Lähtö Hämeenlinnasta Suomalainen bussiyhtiö; täysi turistibussi. 15:00* Saapuminen Tarttoon, lounas Peipsi-järven ympäri setomaan maanalaiset kirkot 16.-21. elokuuta 2010 Tartto setomaa petseri Pihkova Gdov * jaama vatja * inkerikko narva * kiviõli pv Ohjelmantapahtuma Kuvaus 1 Viron päivä 8:00 Lähtö

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65 v 4 yli 65 vuotta. 4. Kuinka kauan olette asunut tai lomaillut hankealueella? (merkitkää pidempi aika)

1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65 v 4 yli 65 vuotta. 4. Kuinka kauan olette asunut tai lomaillut hankealueella? (merkitkää pidempi aika) Asukaskysely Kollaja-hankkeen YVA TAUSTATIEDOT 1 T 1. Sukupuolenne 1 Nainen 2 Mies 2. Tämänhetkinen elämäntilanteenne? 1 Yksin asuva 2 Pariskunta 3 Lapsiperhe 3. Ikäryhmänne 1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana )

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana ) Opet Venäjällä Viime kesänä Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja SOOLin opettajat tekivät yhteisen matkan Venäjälle. Oppaanamme toimi rutinoitunut Venäjän matkaaja isä Stefan Holm. Matkan käytännön järjestelyistä

Lisätiedot

Majoitusliikekysely 2009

Majoitusliikekysely 2009 Lappeenranta ja Imatra Valtakatu 49 :: FIN 53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358 45 137 5099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 Hotellivierailijoiden matkustaminen...

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Matka Kronstadtiin keväällä 2007 Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Su-Ma, 13-14.5. Tulimme kaikki matkalle lähtijät koulun pihalle sunnuntai-iltana kello kymmenen maissa. Yksi matkalaisista kuitenkin

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Kymenlaaksossa 2018

Ulkomaiset matkailijat Kymenlaaksossa 2018 Ulkomaiset matkailijat Kymenlaaksossa 2018 Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 ULKOMAILLA ASUVAT MATKAILIJAT SUOMESSA 2018 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 3 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa PÄÄASIALLINEN

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan!

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan! Euroopan mielenkiintoisimpia kaupunkikohteita! Venäjän toiseksi suurin kaupunki, entinen Venäjän keisarikunnan pääkaupunki 1712-1918 Dramaattinen historia kolme maailmansotaa ja kolme vallankumousta UNESCON

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

ilta-pala keskustan Pyhän Marian kirkon tiloissa 14:00-15:00

ilta-pala keskustan Pyhän Marian kirkon tiloissa 14:00-15:00 viiden lähisukukansan sauna- ja kulttuurimatka suomen lahden ja peipsi-järven ympäri pv Ohjelmantapahtuma 1. Pietarissa ja Inkerinmaalla Kuvaus Pietari inkeri Pietarhovi ivangorod pihkova irboska petseri

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

Kuntokuu. Liiku, osallistu ja voita!

Kuntokuu. Liiku, osallistu ja voita! Liiku, osallistu ja voita! Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n t ovat helmikuu ja syyskuu. Tavoitteena on saada VAU:n jäsenet kuntoilun pariin niin talvella kuin syksylläkin. Raikkaista syys- ja

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Ditmar-Koel-straße 6, Hampuri Puh. +49 (0) , hampuri[at]merimieskirkko.fi

Ditmar-Koel-straße 6, Hampuri Puh. +49 (0) , hampuri[at]merimieskirkko.fi Matkan syy: Seurantamatka Hampuriin, Saksaan 4.5.- 7.5.2017 Kuka: Rahoitus: Helena Troger, Kalajoen ammattiopisto, lehtori/matkailu Erasmus+-ohjelma Matkalla Mestariksi JEDUsta - hanke Matka-aikataulu:

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944.

Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944. Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä 1939 1940 sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944. Stalin ennakoi talvisodan kestävän 12 päivää. Hän uskoi Neuvostoliiton

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan. 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla ja televisiolla varustettu linjaauto/venäläinen

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan. 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla ja televisiolla varustettu linjaauto/venäläinen keski-uralin mineraalimatka 13.-22. toukokuuta 2011 Pietari Marinmaa Perm kungur ekaterinburg keski-urali pv Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan Kuvaus 04:00 Matkan alku Lahdesta Suomalainen WC:lla

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

Matka SFC :n suviseuroihin

Matka SFC :n suviseuroihin "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Mark. 9:7 Matka SFC :n suviseuroihin Bussi - ja laivamatka Tukholmaan 30.5. - 3.6.2019 Täydenpalvelun hinta 425,00 & Ilmoittadu : Mirja : 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi

Lisätiedot

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Vilma Mäkelä TYÖHARJOITTELU ULKOMAILLA 2012 Saneeraus- ja sisustusala, ARSA09 Art In Tanzania P.O. Box 23333, Dar es Salaam Tanzania www.artintanzania.org 16.3-8.4.2012 TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Työskentelin

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot

The Baltic Guide -julkaisut

The Baltic Guide -julkaisut The Baltic Guide julkaisut The Baltic Guide matkailulehti on ilmestynyt jo 23 vuotta. Tavoita ostovoimaiset Viron matkailijat suomen, englannin, venäjän ja vironkielisten julkaisujemme kautta. Lehtien

Lisätiedot

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden ME RAKASTAMME MERTA Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden Mistä alus lähtee? Lindenin kotisatama on Halkolaituri Pohjoisrannassa. Mikä on ryhmän maksimikoko Lindenillä? Lindenillä voimme ottaa kyytiin

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan

Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan Junamatka siperian halki Pietari moskova volgan mutka Uralin vuoristo Ekaterinburg Novosibirsk Irkutsk baikaljärvi vladivostok pv Ohjelmantapahtuma 1. Suomesta Volgan mutkaan 6:00~ 10:00 Kuvaus Lähtö Suomesta

Lisätiedot

Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa

Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa Kauniin Kivijärven rannalla sijaitseva kurssikeskus antaa monipuoliset mahdollisuudet liikkua

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

AJANKÄYTTÖTUTKIMUS 1999-2000 PÄÄ- JA SIVUTOIMINTO 2.8.2000 0 HENKILÖKOHTAISET TARPEET. 000 Erittelemättömät henkilökohtaiset tarpeet

AJANKÄYTTÖTUTKIMUS 1999-2000 PÄÄ- JA SIVUTOIMINTO 2.8.2000 0 HENKILÖKOHTAISET TARPEET. 000 Erittelemättömät henkilökohtaiset tarpeet 2.8.2000 AJANKÄYTTÖTUTKIMUS 1999-2000 PÄÄ- JA SIVUTOIMINTO 0 HENKILÖKOHTAISET TARPEET 000 Erittelemättömät henkilökohtaiset tarpeet 01 Nukkuminen 010 Erittelemätön nukkuminen 011 Nukkuminen 012 Valvominen

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla

Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla 17.-19.4.2015 Järjestäjänä FinTA ry (Suomen transaktioanalyysiyhdistys) Hotelli Arkipelag Maarianhamina, Ahvenanmaa Kasvun tukeminen Kutsumme

Lisätiedot

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/ LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/15.-17.12.2017 KOE VAIVATON FANIMATKA UINNIN EM- KISOIHIN! Viiden tai kolmen päivän fanimatka, jonka aikana näet kaikki tapahtumat ja myös

Lisätiedot

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto St.Petersburg Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen Savon ammattiopisto Mitä, Missä ja Milloin? Kävimme vierailemassa Venäjällä, Pietarissa. Tarkoituksena

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Venäläisten Suomen-matkailun kehitys VENÄLÄISTEN MATKAT SUOMEEN 1992-2017 6,0 5,0 4,0 Helsinki (lentokenttä ja satama) rekkakuskit

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Laatokan kierros. Leppävirta (A) - Sortavala (B) - Aunus - Pietari (D) - Skuoritsa (E) - Leppävirta (F)

Laatokan kierros. Leppävirta (A) - Sortavala (B) - Aunus - Pietari (D) - Skuoritsa (E) - Leppävirta (F) 1 Laatokan kierros Leppävirran seurakunta järjestää 20. - 23. toukokuuta 2019 neljän päivän matkan Aunukseen, Pietariin ja Inkerinmaan Skuoritsaan ja kutsuu Sinua, mutta myös puolisoasi tai ystävääsi matkalle

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa Miro Loisa & Niko Hämäläinen Den Butter techniek Den butter techniek yrityksenä pieni, mutta loistava tilaisuus tutustua hollantiin ja hollantilaisiin ihmisiin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Olga Gokkoeva Pyhäjoki, 26.8.2014

Olga Gokkoeva Pyhäjoki, 26.8.2014 Olga Gokkoeva Pyhäjoki, 26.8.2014 Suurin valtio maailmassa, peittää enemmän kuin kahdeksasosan maapallon maa-alueista Vuonna 2011 se oli maailman yhdeksänneksi väkirikkain maa noin 139 miljoonalla asukkaallaan

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot