Maiju Hannuksela / ARY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maiju Hannuksela / ARY 02.11.2012"

Transkriptio

1 LAUSUNNOT JA JATKOTOIMET 1 (13) Maiju Hannuksela / ARY VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS LOUNAIS-SUOMEN VIEMÄRÖINTIALUEIDEN LAAJENTAMISALUEET JA PRIORISOINTI E25168 YHTEENVETO ANNETUISTA LAUSUNNOISTA Lausunnoilla ollut aineisto löytyy Internetistä osoitteesta: Aura - Kuvasta ei saanut selvää onko Kirkon ja Paavonkujan ympäristö toiminta-aluetta. - Toiminta-alue on kehittämissuunnitelman mukainen. Ei muutoksia. - siirtoviemärin varret tulee huomioida, esim. Harakkamäki - Alue jo huomioitu. Ei muutoksia. Eura - Kahalankulma tärkeä <= pohjavesialue - Huomioitu. Ei muutoksia. - Kiukaisista Harjavaltaan menevä vahvistettu viemäröinnin toiminta-alue on siirrettävä sähkölinjan kohdalta maantien kohdalle (kartassa virhe) - Tarkistetaan toiminta-alue ja johtokartta. Harjavalta - Näyhälä on toteutettu - Poistetaan ja merkitään viemäröidyksi alueeksi. - Onko alueen viemäröinti liitetty Kiukainen-Harjavalta siirtoviemäriin? - On. Ei muutoksia. AIRIX Ympäristö Oy, Y-tunnus , Toimipaikkakohtaiset yhteystiedot internet-sivuiltamme osoitteesta

2 2 (13) - Korjaus: Hiirijärven koulutien, Niittyrinnantien ja Hiirijärventien muodostama alue ei toimintaaluetta, ei toteutettua viemäröintiä, prioriteetti luokka 1 <= taajaa, pohjavesialuetta - Poistetaan toiminta-alue, muutetaan mahdolliseksi viemäröintialueeksi. Priorisointi kuten esitetty. - Näyhälä ja Hauvola (79002 ja 79003) prioriteettiluokkaan 2 <= Kokemäenjoki, luokkaan 2 <= pohjavesialue - Tarkistetaan priorisointi. - Tynkölänkylä 79004, prioriteettiluokka 3 - Ei muutoksia. Huittinen - Toteutuneista viemäröintialueista puuttuu Kuninkaistenmäenkadun uusi asemakaava-alue. - Lisätään toiminta-alueeksi. - Ei ole huomioitu Vampula-Huittinen, Punkalaidun-Huittinen ja Sastamala-Huittinen vesihuoltolinjojen rinnakkaisviemäreitä eikä vesihuoltolinjojen läheisyydessä sijaitsevien alueiden viemäröinnin yleissuunnitelmaa. - Punkalaidun-Huittinen siirtoviemärin linjaus on vanhentunut. Rinnakkaisviemäreiden rakentaminen on jo alkanut ja rinnakkaisviemärit ovat osa kunnallista viemäröintiä ja sen toiminta alue on korkeintaan 100 m runkolinjasta. - Lisätään puuttuvat rinnakkaislinjat ja huomioidaan haja-asutuksen viemäröintisuunnitelmat. - Tarkistetaan linjaus ja lisätään toiminta-alueeksi 100 m runkolinjasta. - Sastamala-Huittinen vesihuoltolinjan siirtoviemäriä ei ole huomioitu. - Lisätään linjaus tämän hetkisen suunnitelman mukaiseksi. - Kustannusarvioissa ei ole huomioitu vesihuoltolinjojen ja niiden pumppaamojen vaikutusta mahdollisten viemäröintialueiden kustannuksiin. Osa mahdollisista viemäröintialueista on saattanut jäädä tarkastelun ulkopuolelle. Seuraavat suunnitelmassa tarkastellut alueet sijaitsevat vesihuoltolinjojen linjauksella tai niiden välittömässä läheisyydessä: , , , , 102, 033, , , , , , , , , , , , , , , ja Ei muutoksia. Ylikunnallisten siirtoviemäreiden rakentamiskustannuksia ei huomioida tässä yhteydessä.

3 3 (13) - Ainakin seuraavat kyläalueet ovat jääneet tarkastelun ulkopuolelle tai niiden tarkastelu on liian suppea: Salmenoja, Jokisivu ja Pyhällys. - Salmenoja ja Jokisivun tarkastelu muutetaan haja-asutuksen viemäröinnin yleissuunnitelman mukaiseksi. Pyhällyksen alue lisätään mahdollisesti viemäröitäväksi alueeksi. - Viemäröinninsuunnitelmassa id ei ole huomioitu Huhtamon kylän itäistä osaa. - Ei muutoksia. Huhtamon kylän itäinen osa sijaitsee Punkalaitumen puolella, eikä lähtöaineistoa ole. - Kyläalueen Harjunkylä, Vehka-alho, Riittiö ja Kärväselä tarkastelu on jätetty tekemättä. Näiden kylien alue sijaitsee arteesisen pohjaveden alueella. - Huittisten pohjoisen kulman pohjavesialueella sijaitsevaa asutusta ei ole tarkasteltu. Myöskään läheiseltä Kokemäen Säpilän pohjavesialueelta ei ole tehty tarkasteluja suunnitelmissa. - Ei ole huomioitu vuonna 2011 perustettua Suontaustanmaan Tryykärinmaan viemäriosuuskuntaa ja hankkeen perusteella laajentuvaa viemäröintiä. - Matkusjokilaakson asutun keskiosan viemäröintiä ei suunnitelmassa ole tarkasteltu. Koko Matkusjokilaakson viemäröintiä tulisi tarkastella yhtenä kokonaisuutena (id ja id Köyliön Vuorenmaa) - Lauhankylän ja Huittisten vankilan viemäröintiä ei ole tarkasteltu. Suunnitelmissa ei ole otettu huomioon vankiloiden (kuten Huittisten ja Köyliön) olemassa olevia viemäriverkostoja ja jätevedenpuhdistamoja. - Alueen asutus liian harvaa, ei luokiteltu pohjavesialue. Ei muutoksia. - Alueiden asutus liian harvaa. Ei muutoksia. - Alueiden asutus liian harvaa. Ei tietoa osuuskunnan suunnitelmista. Ei muutoksia. - Lisätään alueen keskiosa mahdolliseksi viemäröintialueeksi, joka viemäröidään Vampulaan päin. Ei muutoksia yläjuoksun viemäröintiin Köyliön puolella. - Ei tietoa vankiloiden olemassa olevista viemäriverkostoista. Ei muutoksia. Lisätään Huittisten vankilan ja Lauhankylä mahdolliseksi viemäröintialueeksi. Jämijärvi Ei korjattavaa.

4 4 (13) Kaarina Nostettava prioriteettia: taajama, tulvivan Tammisillanojan varrella - On jo huomioitu. Ei muutoksia pohjavesialue + vakituinen asutus - Tarkistetaan priorisointi pohjavesialue + vakituinen asutus - Tarkistetaan priorisointi , 015,016 (013 taajamaksi luokiteltu, tiheä vakituinen asutus, isoja toimijoita; maaseutuyrittäjiä, taloyhtiöitä, koulu, puutarhantutkimuslaitos, pohjavesialue) - Tarkistetaan priorisointi alueille ja Ei muutoksia alueelle , 018 tiheä asutus, koulu, ranta-alueet - Ei muutoksia. - Lisätä potentiaaliseksi alueeksi myös kaikki Lemunniemen ranta-alueet. Runsaasti sekä ympärivuotista vapaa-ajanasutusta että vakituista asutusta. Todettu ympäristön pilaantumisen vaaraa jätevesien johdosta - Lisätään mahdolliseksi viemäröintialueeksi. Prior: ympäristö, ymp.syy: ranta-alue. Kankaanpää - Hapuan alue luokkaan I, toteutettavaksi ennen Lohikon aluetta. Hapuan alueen kiireellisin osa on runkoviemäri välillä Koivukuja-Hapuan koulu. - Jaetaan Hapuan viemäröintialue kolmeksi alueeksi (runkolinja ja haarat). Priorisointi säilytetään selvityksen perusteiden mukaisena, priorisointiin ei muutoksia. Kemiönsaari toteutettu - Poistetaan ja merkitään viemäröidyksi alueeksi Nordanå luokkaan I - Ei muutoksia Kasnäs laajennettava <= asemakaava - Tarkistetaan kaavan mukaiseksi.

5 5 (13) - Harkittava/yhteiskäsittely: 006, 007, 010, 023, 024, 020, 026, 030, 005, 014, 002, 003, Kunta voi ottaa asiaan kantaa vesihuollon kehittämissuunnitelmassa. Ei muutoksia Sundvik-Vestlax, Sundvik on jo toteutettu - Merkitään viemäröidyksi alueeksi toteutunein osin. Tarkistetaan aluerajaus kunnasta. Kiikoinen - Huomioitava siirtoviemäri ja yhdysvesijohto Kiikoinen-Kiikka - Suunnittelu käynnistymässä. Lisätään linjat suunnitelmaan. Kiikoinen ja Lavia - puuttuu vesijohtoverkostoja (kts. lausunto) - Suunnittelija ei ole saanut tietoa johdon sijainnista. Ei muutoksia, jos tietoa ei saada. Kokemäki - Pitkäjärven alueella , Vallilantien/Varkaantien alueella 022, osassa Kirkkokallion aluetta 018 on jo viemäri [KARTTA] - Poistetaan ja merkitään viemäröidyksi alueeksi karttojen mukaan. - Alueilla ja 021 on paineviemäri kiinteistöjen omistajien toimesta rakennettuna - Poistetaan ja merkitään yksityisen vesihuoltolaitoksen viemäröidyksi alueeksi. - Yhdistää alueet 023, 024 ja Alueet on eroteltu YKR taajama-alueen rajan mukaan, joten tässä yhteydessä alueita ei yhdistetä. Ei muutoksia. - Korkeaojan ja Häyhtiönmaan (014) alueen viemäröinnissä tulee tarkasteltavaksi yhteistyö Ulvilan suuntaan tai kyläpuhdistamon rakentaminen - Huomioitu. Ei muutoksia. - Pohjavesialueet sisältyvät kehittämissuunnitelmaan - Huomioitu. Ei muutoksia.

6 6 (13) - Kustannusluokituksessa erimäärä kiinteistöjä kuin kartalla - Muutetaan niin, että lasketaan rakennukset, ei asunnot. Huomioidaan asuinrakennukset ja lomarakennukset. Näin virheet kartan ja laskennan välillä poistuu. - Liitteessä 3 on esitetty erilaisilla vyöhykkeillä olevien kiinteistöjen lukumäärät. Kuitenkin vyöhykkeiden B, C ja D lukumäärät puuttuvat - Laskelmien pohjana olevat käyttökustannukset sisältävät vain jäteveden kulutusmaksun. Jäteveden perusmaksua ja liittymismaksua ei ole otettu mukaan laskelmiin - Lisätään Liitteeseen 3 teksti, että B, C ja D vyöhykkeiden rakennusten lukumäärät on esitetty liitteessä 1. - Suunnitelman laskentaperusteet on laadittu tietyllä tavalla. Ei muutoksia. Koski Tl Ei korjattavaa. Kustavi [KARTTA] - Tehdään kartan mukaiset muutokset. Kaurissalon vesiosuuskunnan toiminta-alueen ulkopuolelle jää eräitä yksittäisiä taloja. - Ei aiheuta muutoksia Köyliö Liitteenä kartat uusista toiminta-alueista. Päivitettävä karttaan - Päivitetään muutokset. - Vuorenmaan kylän viemäröinti Säkylään tärkeää, Järvenpään ja Lähteenkylä tärkeitä <= pohjavesi - Vuorenmaan huomioitu. Ei muutoksia. Järvenpää ja Lähteenkylä tarkistetaan priorisointi. - Tavoitteellinen toiminta-alue ei ole yhteneväinen vesihuoltolaitoksen tavoitteellisen toiminta-alueen kanssa. Tavoitteelliset toiminta-alueet hyväksytty kunnassa. [KARTTA] - Tehdään kartan mukaiset muutokset. Lieto - Aluerajausten tulisi vastata seudullista suunnitelmaa. - Suunnitelma huomioitu. Ei muutoksia.

7 7 (13) Loimaa - Selvityksestä tulisi esitettyä paremmin selvitä onko kannattavampaa rakentaa viemäri vai toteuttaa kiinteistökohtainen käsittely. - Selvityksestä tulisi käydä selkeästi esille se, että sitä ei ole tarkoitettu kuntien palvelu- tai toteutussitoumukseksi vaan eri osapuille suunnittelun avuksi laadituksi aineistoksi. - On jo nyt esitetty raportissa ja kustannuslaskentaperusteissa, mutta pyritään tuomaan esille paremmin. - On alleviivattuna raportissa, mutta pyritään tuomaan esille paremmin. - Tarkastelua jo toteutetuista kiinteistökohtaisten järjestelmien määrästä ja sijainnista sekä ikävapautuksen kiinteistöistä. -Ei mahdollista tässä yhteydessä. Ei muutoksia. - Taajamien kriteerit (taajamat/suuremmat taajamat) - Täsmennetään raporttiin kriteerien tarkempi kuvaus ja 013 esitetään jaettavaksi kahdeksi eri tarkastelualueeksi - Jaetaan alueet. - Alue on jo toteutettu - Poistetaan ja merkitään viemäröidyksi alueeksi. - Kohta 9.1, toisen kappaleen viimeinen lause : investoinnin vuosikustannus 8400 /asunto. Oletettavasti pitäisi olla; investoinnin kustannus 8400 /asunto. - Korjataan raporttiin. - Opastusväristystä/-rasterointia muuttaa siten, että eri alueet selkeästi erottuisivat toisistaan - Mahdollista tarkistaa. - esitettyjä toiminta-alueita ei ole vielä vahvistettu - Toiminta-alueet ovat kehittämissuunnitelman mukaiset ja todennäköisesti tullaan hyväksymään, joten käytetään niitä tässä suunnitelmassa. Ei muutoksia. - Nimet mahdollisille viemäröintialueille. - Käytetään alueiden numerointia nimien sijaan, koska suunnittelijalla ei välttämättä tietoa, mikä nimi on aluetta kuvaavin. Ei muutoksia.

8 8 (13) - lisätä yhteiskäsittelyalueita pitkien siirtolinjojen sijaan -Ei muutoksia. - Virttaa 025,022,023,024 ja Mellilänharju pvalueella Huovintiellä 020 prioriteettia nostaa - Tarkistetaan priorisointi. Mynämäki Ei huomautettavaa Naantali - Rymättylän Pitkäluoto-Koivusaari alueilla ( ) on kartassa virheellisiä merkintöjä. Vakituisia asuntoja puuttuu eivätkä loma-asuntojen merkinnätkään pidä kaikilta osin paikkansa. -Tiedot on RH-rekisteristä. Ei muutoksia. - Selvityksestä puuttuu alueita, joita kehittämissuunnitelmaan on merkitty mahdollisina yhtymien viemäröintialueina: Ylttistenjärvi, Riiainen, Mäensyrjä ja Peräinen. - Osuuskuntien jo viemäröimät alueet kartalle: Mälsälän vok, Röölä-Hauspannan osin rakennettu alue ja Ruokorauman vokin suunniteltu alue. [KARTAT LIITTEENÄ] - Alueet on otettu joko osittain mukaan tai jätetty pois vähäisen asutuksen vuoksi. Naantalin vhks:ssä on huomioitu myös yleiskaavan rakennuspaikat, joista ei tässä selvityksessä ole huomioitu. Ei muutoksia. -Mälsälän vok hanke käynnistymässä, Röölä- Hauspanta tarkistetaan kartan mukaiseksi. Ruokorauma vasta suunnitteilla, ei lisätä. Ruokorauma lähes 100 % loma-asutusta. - Kustannusluokituksessa käytetty vain vakituisia asuntoja - Muutetaan niin, että lasketaan rakennukset, ei asunnot. Huomioidaan asuinrakennukset ja lomarakennukset. Näin virheet kartan ja laskennan välillä poistuu. Nakkila - Masian alueen viemäröinti on jo toteutettu - Poistetaan ja merkitään viemäröidyksi alueeksi.

9 9 (13) - Kyllijoki ja Viikinkulma eivät ole Nakkilan valtuuston päättämässä kunnan viemäriverkoston laajentamisohjelmassa, vaikka ne ovat karttaan merkitty tavoitteelliseksi viemäröintialueeksi. - Poistetaan tavoitteellisen viemäröintialueen rajaus (vaal. vihreä). - Karttamerkinnät saisivat erottua paremmin toisistaan -Mahdollista tarkistaa. Paimio - Arvioidut viemäröintikustannukset ovat jonkin verran alakantissa - Käytetty Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toteutuneisiin hankkeisiin perustuvia hintoja. Ei muutoksia. - Prioriteetti: (ranta-alue, ymp.), tärkein (pv, ottamot), (Tuuvalan kylä, paljon asutusta, ranta-vyöh.) loma-asunnot voi jättää viemäröimättä, koska ei vesikäymälöitä - Tarkistetaan alueen 009 prioriteetti, muihin ei muutoksia. - Satojoentien varrella monilla uudet järjestelmät - Ei voida huomioida tässä yhteydessä. Ei muutoksia (Sievola) on kunnan tavoitteellinen toiminta-alue - On jo huomioitu. Ei muutoksia ,004,006 (Kuusvuoren, Kampparlan ja Rauta-Alhon alueet) taajamia (Rauta-Alhoa lukuun ottamatta) ja mahdollisia viemäröintialueita - On jo huomioitu. Ei muutoksia. - Nummenpään (009), Tuuvalan (010), Valkojan (007) ja Sauvontien (008) osalta puuttuu siirtoviemärin rakentamiskustannukset - Ei muutoksia. Suunnitelmassa lähdetään siitä, että siirtoviemäri toteutuu. Lisätään raporttiin maininta ylikunnallisista alueellisten kehittämissuunnitelmien mukaisista siirtoviemäreistä. Parainen - Toiminta-alueiden paikkansapitävyys - Tarkistetaan toiminta-alueet tämän hetkisiksi.

10 10 (13) - Käldingen kalasataman lähiranta-alue ei toiminta-aluetta. Hangslaxin-Simonbyn jätevedet suunnitellaan johdettavaksi kalasataman puhdistamolle - Tarkistetaan toiminta-alueet tämän hetkisiksi. - Ei toivottavaa, että jätevesiä koottaisiin keskuspuhdistamoille, joilla on haasteita nykyisessäkin tilanteessa - Karttamerkintää Maaperä imeytykseen soveltumaton tulisi lieventää siten, että ei automaattisesti tyrmättäisi imeyttämisen mahdollisuuksia noilla alueilla - Ei muutoksia. - Lisätään vyöhykkeen tarkempi kuvaus raporttiin. - Fosforinpoistoratkaisuna tulee esittää myös saostuskemikaalin annostelu viemäriin talon sisältä lämpimässä tilassa tai biotiittisuodattamoiden rakentaminen - Lisätään raporttiin (kpl 4.1.2) vaihtoehdot fosforinpoistolle. - umpisäiliöön neuvottaisiin ottamaan vain wc-jätevedet - Lisätään raporttiin (kpl 4.1) kuvaus. Lisätään käsittelyvaihtoehdoksi umpisäiliö+harmaiden vesien käsittely harmaavesisuodattimella/maasuodattamossa. - [KARTTALIITTEET] - Käydään läpi, muutokset tarvittavilta osin. Pomarkku - Investointikustannuksissa osuuskuntien vuoksi ALV :n huomioiminen - Kaikki kustannukset esitetään ALV 0 %. Ei muutoksia. - Kiilholmaan merkitty viemäröity alue on virheellinen. Alueelle on vedetty paineviemäriputki, mutta viemäri ei ole käytössä eikä sen käyttöönottamiseksi ole laadittu suunnitelmaa - Merkitään tavoitteelliseksi toiminta-alueeksi. Yhteydessä kuntaan linjan sijainnista. Pori - Värikoodit paikoitellen hankalia luettavia, vihreät ei erotu - Mahdollista tarkistaa.

11 11 (13) - Alueet ja 046 viemäröidyiksi alueiksi (vokin toteuttamia alueita) - Poistetaan ja merkitään yksityiseksi viemäröidyksi alueeksi. Alueesta 058 yhteydessä kuntaan. - Priorisointi: (pv+ terveydensuojelu), 035 ja 034 (ymp + terv.) - Tarkistetaan priorisointia. Rauma Ei korjattavaa. Rusko - Sattonkulman jätevesiosuuskunnan verkosto puuttuu kartalta - Tarkistetaan verkosto kunnasta. - Siirtoviemärin varrella mahdollisia osuuskunta-alueita: Meijerin alue, Haapavuorentien alue, Vehmaan- ja Rauduntien alue, Inkistentien alue ja Merttelän alue - On jo huomioitu. Ei muutoksia. Salo - Salon oman selvityksen aineisto käytettäväksi. - Käydään läpi, muutokset tarvittavilta osin puuttuvien alueiden osalta. - Perniön Meriknaapilantien alue, Salon Halisnummen alue pikaisesti toteutettava. Pohjavesialueet pikaisesti. Leirikeskusten ja majatalojen liittäminen pikaisesti. Esim. Kiikalan kruusila. - Ei muutoksia. Sauvo Siikainen Ei korjattavaa. Ei korjattavaa. Somero - Toiminta-alueet [KARTTA] - Tarkistetaan kartan mukaiseksi. - Länsi-Someron jätevesiosuuskunnan alue vaalean vihreäksi (=viemäröitävä alue) - Muutetaan tulevaksi toiminta-alueeksi. - Tiskarlan vesiosuuskunnan verkkoon liittyjiä Somerolta - Ei muutoksia.

12 12 (13) Säkylä - Alue on jo suurelta osin rakennettu Yläneenjoen jätevesiosuuskunnan toimesta - Toimintaaluetta ollaan päivittämässä. Ei muutoksia. - Pyhäjoen kylän tavoitteelliset toiminta-alueet eivät ole yhtenevät kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelman tavoitteellisten toiminta-alueiden kanssa. - Tarkistetaan kehittämissuunnitelman mukaiseksi. Taivassalo Ei huomautettavaa Turku - Umpisäiliön käyttö- ja hankintakustannukset tulee laskea myös kaksoisviemäröinnin osalta. - Lisätään käsittelyvaihtoehdoksi umpisäiliö+harmaiden vesien käsittely harmaavesisuodattimella/maasuodattamossa. - Kartat osin vaikeasti hahmotettavia, karttamerkinnät samankaltaisia. - Mahdollista tarkistaa ja 010 viihtyvyys- ja hajuhaittoja, nuhrautumista - Tarkistetaan priorisointi , 015 ja 016 ympäristöpriorisoinniltaan merkittäväksi <= vesistö - Tarkistetaan priorisointi. - Kaskerta-Satava vesiosuuskunnan alue En muista mitä siinä lausunnossa sanottiin tästä? Voisi ehkä avata enemmän - Ei muutoksia. - Vesialueelta viemäröity alue pois (Kakskerta-Satava vesiosuuskunta) - Poistetaan.

13 13 (13) - Liitekartasta Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet puuttuu Hirvensalosta alue Alueen numero ei näy kartalla. Tarkistetaan. - yksittäisten kiinteistöjen kohdalla saattaa olla heittoja - Ei muutoksia. - Satava ja Kakskerta hieman turhan optimistisesti rajattu (kaikki eivät liittyneet, vaikka putki menisi vieressä). - Mahdollisuus liittyä. Ei muutoksia. Ulvila Uusikaupunki - Todellisuudessa runkopaineviemäriverkoston rakentaminen tulee raportissa esitettyä kalliimmaksi - Käytetty Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toteutuneisiin hankkeisiin perustuvia hintoja. Ei muutoksia. Ei huomautettavaa Vehmaa - Viemäröintialueista puuttuvat Lahdingon asuntoalue, Lammenmäen asuntoalueen laajennus ja Teollisuusalue. - Tarkistetaan ja lisätään suunnitelmaan. Muuta: muutetaan osuuskunnan viemäröity alue -> yksityisen vesihuoltolaitoksen (esim. osuuskunta) viemäröity alue muutetaan vahvistettu viemäröinnin toiminta-alue -> viemäröinnin toiminta-alue AIRIX Ympäristö Oy Vesi- ja ympäristötekniikka, Turku Maiju Hannuksela suunnitteluinsinööri

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Maakunnalliset vesihuoltopäivät 13. ja 15.11.2012

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Maakunnalliset vesihuoltopäivät 13. ja 15.11.2012 Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Maakunnalliset vesihuoltopäivät 13. ja 15.11.2012 Sisältö Työn tavoitteet Suunnitteluperusteet Kustannuslaskentaperusteet Mahdollisten

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 13.6.2012 / Turku

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 13.6.2012 / Turku Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 13.6.2012 / Turku Sisältö Suunnitteluperusteet Kustannuslaskentaperusteet Mahdollisten viemäröintialueiden luokittelu

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset

Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset ARX Ympäristö Oy LTE 2 (1/5) Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset mukaan (

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti. Raasepori. Työ: E25781. Turku 10.09.2013

SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti. Raasepori. Työ: E25781. Turku 10.09.2013 SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti Raasepori Työ: E25781 Turku 10.09.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 Turku Puhelin 010 241 4400 www.airix.fi Toimistot: Tampere,

Lisätiedot

Hyvät vesihuoltopalvelut

Hyvät vesihuoltopalvelut Lounais-Suomen vesihuollon kehittämisohjelma 2014 2020 Hyvät vesihuoltopalvelut VISIO 2020 Asukkaat ja elinkeinojen harjoittajat ovat tyytyväisiä vesihuoltopalveluihin Lounais-Suomessa Kehittämisohjelmassa

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2017 2018 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 26.5.2017 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623.20 Tampere 18.3.2013 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma Luhangan kunta Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma 07.01.2013 Sisällysluettelo 1 Johdanto...5 2 Vesihuoltolaki (119/2001)...5 3 Vesihuoltolaitosten

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA. Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet. Työ: 21984YV. Turku 29.01.2010

MYNÄMÄEN KUNTA. Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet. Työ: 21984YV. Turku 29.01.2010 MYNÄMÄEN KUNTA Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet Vedenjakelun ja viemäröinnin verkostoalueet Työ: 21984YV Turku 29.01.2010 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 Turku Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net

TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net TIESTÖPALVELU SEPPÄLÄN REFERENSSIT JOULUKUU 2013 www.tiestopalvelu.fi 040-5463062 sakarit.seppala@dnainternet.net Valmistuneet/valmistuvat kohteet: Vaihe Ka Toteutus v.2007 1. Sadonmaan silta, Loimaa liimapalkkisilta

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy n kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013 Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan Vesihuollon kehittämissuunnitelman II-vaihe Ensisijaiset toimenpiteet

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma. 3.9.2013, Kankaanpää

Pohjois-Satakunnan alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma. 3.9.2013, Kankaanpää Pohjois-Satakunnan alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma 3.9.2013, Kankaanpää Suunnittelualue Kunta Väestö: Vesijohtoon liittyneet: Viemäröintiin liittyneet: 2011 2035 2011 vok 2035 2011 2035 as

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA FCG Finnish Consulting Group Oy Pieksämäen kaupunki VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue 0143-P12743 14.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5)

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) SÄKYLÄN KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista

Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista Osuuskuntailta 11.11.2009 / 19.11.2009 45 40 35 30 25 20 15 10 5 0 Vesiosuuskuntien määrä kunnittain Satakunta Eura Eurajoki Harjavalta Honkajoki Huittinen Jämijärvi

Lisätiedot

Väestönmuutos Pohjolassa

Väestönmuutos Pohjolassa Väestönmuutos Pohjolassa Urbaanimpi ja vanheneva väestö (?) Photo: Johanna Roto Johanna Roto 130 125 120 115 110 105 100 EU28 Denmark Finland Sweden Iceland Norway Norden Väestönmuutos 1990-2014 Indeksi

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vedenhankinta- ja vesijohtoverkosto

Lisätiedot

Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA. Eura. Köyliö. Säkylä

Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA. Eura. Köyliö. Säkylä UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA projektipäällikkö, DI Antti Ryynänen / 20.10.2009 Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) Eura Köyliö Säkylä Maanmittauslaitos lupa nro 7/MML/09

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti.

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti. HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty tekla 15.11.2016 Voimaantulo 16.11.2016 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi- ja viemäri- ja liittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE E27744 LOIMAAN VEDEN TOIMINTA-ALUE LOIMAAN VESI -LIIKELAITOS Muutoslista ARY ARY MHAN LUONNOS 18.06.2015 ARY ARY MHAN LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN VIEMÄRÖINNIN LAAJENTAMISALUEET JA PRIORISOINTI

LOUNAIS-SUOMEN VIEMÄRÖINNIN LAAJENTAMISALUEET JA PRIORISOINTI LOUNAIS-SUOMEN VIEMÄRÖINNIN LAAJENTAMISALUEET JA VESILAITOSYHDISTYKSEN ALUEELLINEN VESIHUOLTOPÄIVÄ 15.3.2012 PORI Varsinais-Suomen ELY-keskus, Jyrki Lammila 5.3.2012 1 YLEISTÄ Satakunnan ja Varsinais-Suomen

Lisätiedot

HAKEVE-hanke ja Porvoo oliko käytännön apua? Risto Saarinen

HAKEVE-hanke ja Porvoo oliko käytännön apua? Risto Saarinen HAKEVE-hanke ja Porvoo oliko käytännön apua? Risto Saarinen Vesihuollon jako alueittain: - Porvoon veden toimintaalueet - Porvoon veden palvelualueet - Osuuskuntien toimintaalueet - Osuuskuntien palvelualueet

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Saarijärven kaupunki Asiakirjatyyppi Viemäröinnin yleissuunnitelma Päivämäärä 13.07.2015 Viite 1510020093 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Hannu Sulin Pyhäranta Varsinais-Suomi Laitila Loimaa Uusikaupunki Oripää Vehmaa E Taivassalo Mynämäki Nousiainen Aura Pöytyä Koski Tl Somero Kustavi

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Vastuutaho Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston ikääntyminen Seurataan vesijohtoverkoston

Lisätiedot

Liite Maakuntajohtaja Pertti Rajalan vastaus kuntarakennetyöryhmän kysymyksiin

Liite Maakuntajohtaja Pertti Rajalan vastaus kuntarakennetyöryhmän kysymyksiin Liite Maakuntajohtaja Pertti Rajalan vastaus kuntarakennetyöryhmän kysymyksiin 1. Satakunnan kuntaliitokset 2007 2011 ja meneillään olevat selvitykset Liitokset 2007-2011 Eura

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE E25781 RAASEPORIN VEDEN TOIMINTA-ALUE RAASEPORIN KAUPUNKI Muutoslista ARY ARY MHAN VALMIS 10.09.2013 ARY ARY MHAN LUONNOS 20.06.2013 ARY ARY MHAN LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

- Asialista oli toimitettu osallistujille ennen kokousta - Hyväksyttiin asialista

- Asialista oli toimitettu osallistujille ennen kokousta - Hyväksyttiin asialista Jonna Tuomiranta / ARY 12.05.2011 MUISTIO 1 (5) TURUN KAUPUNKI / TURUN VESILIIKELAITOS TURUN SEUDUN ALUEELLINEN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E24627.10 Kokous: Suunnittelukokous 1 Paikka: Turun vesilaitos,

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvun hidastuminen jatkuu Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 2013 hieman maan keskiarvoa korkeampi. Työttömyysaste oli

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi-, viemäri- ja hulevesiliittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA KOLARIN KUNTA VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2.5.2016, Kolarin kunnanhallitus Ins. (AMK) Teemu Heikkinen, Projektipäällikkö SUUNNITELMAN TAUSTA Perustuu vesihuoltolakiin Kunnan tulee kehittää vesihuoltoaan

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: yhdyskuntatekniikan päällikkö Esko Vuolukka, puh. 09 4258 3757 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

Valmistelija / lisätietojen antaja: yhdyskuntatekniikan päällikkö Esko Vuolukka, puh. 09 4258 3757 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Tekninen lautakunta 101 30.10.2013 Kaupunginhallitus 340 04.11.2013 Järvenpäänkylän vesiosuuskunnan toiminta-alueen hyväksyminen 258/11.04.00/2013 Tekninen lautakunta 27.10.2011 92 Esittelijä: tekninen

Lisätiedot

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma POLVIJÄRVEN KUNTA Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 8.11.2016 566-P29412 Suunnitelmaselostus 1 (4) 8.11.2016 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö

1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö TAMMILEIRI 2016 Auto LPK määrä YHTEENSÄ klo osoite Kunta 1 Halikon Siniset 31 10.00 Halikon SRK-talon piha Halikko Pyhän Laurin Ritarit 28 10.30 Perniön SRK-talo Perniö Purku 59 59 11.20 Rymättylän Märssyvahdit

Lisätiedot

AURAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti

AURAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti AURAN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti Työ: E25339.10 Turku 07.05.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 400 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi

Lisätiedot

Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013

Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013 1(12) RAUTJÄRVEN KUNTA Tekninen keskus 26.1.2009 Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013 ja Vesihuoltohankkeiden avustamisperiaatteet 2(12) SISÄLLYSLUETTELO 1. Vesihuollon nykytila

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma KOKEMÄEN KAUPUNKI Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma Työ: 21893YV Tampere 27.9.2007 AIRIX Ympäristö Oy Muut toimistot: PL 453 KAARINA 33101 TAMPERE ESPOO Puh. 010 241 4000 OULU Fax 010 241

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 12.02.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Liite 1 b. Sauvon (20.) tarjousalueet kartalla

Liite 1 b. Sauvon (20.) tarjousalueet kartalla Liite b. Sauvon (2.) kartalla PAIMIO KAARINA Sauvo 7 Sauvo 6 SALO PARAINEN Sauvo 5 SAUVO Sauvo Sauvo 4 Sauvo 2 KEMIÖ SALO Tarjousaluekarttojen mittakaava: : 5 : 2, 3, 6 ja 7. 7 :, 4 ja 5 Lisätietoja: Tapio

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS

VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS LOUNAIS-SUOMEN VIEMÄRÖINTIALUEIDEN LAAJENTAMISALUEET JA PRIORISOINTI Raportti, taulukot ja liitekartat ladattavissa: http://www.paikkatieto.airix.fi/tietopankki/varsinais_suomen_ely/

Lisätiedot

Ohjelmallinen Rakennussuojelu (OHRA -hanke)

Ohjelmallinen Rakennussuojelu (OHRA -hanke) Ohjelmallinen Rakennussuojelu (OHRA -hanke) Kaavoituksen ajankohtaispäivä Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö- ja luonnonvarat-vastuualue, Kirsti VIrkki, Alueiden käytön yksikkö 27.5.2015 Rahoittajana

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA Yli kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomen vuonna 2013 saamasta muuttovoitosta oli peräisin maahanmuutosta. Maakuntaan ulkomailta muuttaneista puolestaan

Lisätiedot

Liittymismaksu oikeuttaa liittymään laitoksen verkostoon. Liittymismaksu on ainoastaan siirtokelpoinen.

Liittymismaksu oikeuttaa liittymään laitoksen verkostoon. Liittymismaksu on ainoastaan siirtokelpoinen. Voimaantulopäivä 1.1.2009 1. YLEISTÄ Pyhä-Luosto Vesi Oy perii tässä taksassa lueteltuja maksuja toiminta-alueellaan Pelkosenniemen ja Sodankylän kunnissa, sekä Kemijärven kaupungissa ottaen huomioon liittymistä

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI. Vedenjakelu. Jätevesiviemäröinti. Työ: E23455.20. Turku 27.05.2013

RAUMAN KAUPUNKI. Vedenjakelu. Jätevesiviemäröinti. Työ: E23455.20. Turku 27.05.2013 RAUMAN KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE Vedenjakelu Jätevesiviemäröinti Työ: E23455.20 Turku 27.05.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 400 www.airix.fi Toimistot: Tampere,

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO SISÄLTÖ Hankkeen taustaa Kuormitusennusteet ja mitoitusarvot Puhdistamon prosessivaiheet Puhdistamon layout Kustannukset Sopimukset TAUSTAA: ALUEELLISET

Lisätiedot

Suunnitteluinsinööri 10.11.2010 Velkuanmaan osayleiskaava 9.11.2010 Velkuanmaan osayleiskaavassa on osoitettu mm. uusia asuinaluevarauksia rantavyöhykkeelle 37 omakotitontin verran sekä matkailua palvelevia

Lisätiedot

Pyhä-Luosto Vesi Oy. Voimaantulopäivä YLEISTÄ 2. LIITTYMISMAKSU. 2.1 Liittymismaksun määräytyminen

Pyhä-Luosto Vesi Oy. Voimaantulopäivä YLEISTÄ 2. LIITTYMISMAKSU. 2.1 Liittymismaksun määräytyminen Pyhä-Luosto Vesi Oy Voimaantulopäivä 1.2.2008 1. YLEISTÄ Pyhä-Luosto Vesi Oy perii tässä taksassa lueteltuja maksuja toiminta-alueellaan Pelkosenniemen ja Sodankylän kunnissa, sekä Kemijärven kaupungissa

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Helmikuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi tammi-helmikuussa 67 hengellä Elävänä syntyneet 250 Kuolleet 292 Syntyneiden

Lisätiedot

Kokemuksia tuulivoimaliitynnöistä. Caruna Oy / Henrik Suomi

Kokemuksia tuulivoimaliitynnöistä. Caruna Oy / Henrik Suomi Kokemuksia tuulivoimaliitynnöistä Caruna Oy / Henrik Suomi Tuulivoimaliitynnät Carunan verkkoalueella 2012 3,5 MVA Mika Manni, Peräseinäjoki 1.5 MVA Koskenkorvan Tuulivoima 2,0 MVA 2013 3,7 MVA Halikon

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 2 2 SUUNNITTELUN TAVOITE 2 3 MITOITUS 2 3.1 Mitoitusperusteet 2 3.2 Mitoitusvesimäärät 3 4 VESIJOHTOVERKOSTO 4 4.1 Lapinkylän

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus, 22.5.2015 Aiheita Vesihuoltolaki Viemäristä vapautukset,

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröinti. Laajentamisalueet ja priorisointiselvitys

Lounais-Suomen viemäröinti. Laajentamisalueet ja priorisointiselvitys Lounais-Suomen viemäröinti Laajentamisalueet ja priorisointiselvitys KAAVOITUKSEN AJANKOHTAISPÄIVÄ 5.6.2014 Tarkoituksena Satakunnan ja Varsinais-Suomen potentiaaliset viemäröintialueet -selvityksen päivittäminen

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Maaliskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Maaliskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Maaliskuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Vuoden 2018 väestönkasvu oli Turussa 1 662 Väestö 31.12. Väkiluvun Muutos, % 0-14-vuot. 15-64-vuot. 65+ vuot.

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2013-2030 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston Saneerataan Paraisten kaupunginosan vesijohtoverkostoa samassa yhteydessä

Lisätiedot

Valtionosuusjärjestelmä. Kuntien valtionosuusjärjestelmä. Miksi valtionosuusjärjestelmän tuntemus on tärkeää?

Valtionosuusjärjestelmä. Kuntien valtionosuusjärjestelmä. Miksi valtionosuusjärjestelmän tuntemus on tärkeää? Miksi valtionosuusjärjestelmän tuntemus on tärkeää? Valtionosuudet 2013 ja valtionosuusjärjestelmän uudistaminen Varsinais-Suomen liiton kuntatalouspäivä 19.9.2012 Turku Maarianhamina Turku -risteily Valtionosuusjärjestelmä

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Joulukuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Joulukuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi 1 995 hengellä vuonna 2018 Elävänä syntyneet 1 710 Kuolleet 1 881 Syntyneiden

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti

MARTTILAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti MARTTILAN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEET Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti Työ: E25969.10 Turku, 22.11.2012 PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 400 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Kalle Myllymäki 21.3.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 Turvapaikanhakijoiden

Lisätiedot

Ehdotus Sääksjärven vesiosuuskunnan toiminta-alueeksi Mäntsälän kunnan alueella

Ehdotus Sääksjärven vesiosuuskunnan toiminta-alueeksi Mäntsälän kunnan alueella Tekninen lautakunta 196 02.12.2014 Maankäyttölautakunta 11 21.01.2015 Tekninen lautakunta 20 24.02.2015 Tekninen lautakunta 47 21.04.2015 Ehdotus Sääksjärven vesiosuuskunnan toiminta-alueeksi Mäntsälän

Lisätiedot

Hyväksytty Pyhä-Luosto Vesi Oy:n hallituksessa 15.11.2013.

Hyväksytty Pyhä-Luosto Vesi Oy:n hallituksessa 15.11.2013. Voimaantulopäivä 1.1.2014 Hyväksytty Pyhä-Luosto Vesi Oy:n hallituksessa 15.11.2013. 1. YLEISTÄ Pyhä-Luosto Vesi Oy perii tässä taksassa lueteltuja maksuja toiminta-alueellaan Pelkosenniemen ja Sodankylän

Lisätiedot

Turun seudun alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma

Turun seudun alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma Turun seudun alueellinen vesihuollon kehittämissuunnitelma 2012 Yhdyskuntasuunnittelun suunnittelu- ja konsulttitoimisto Maankäyttö, kaavoitus, maisemasuunnittelu, YVA Tie-, liikenne- ja aluetekniikka,

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2012-2035 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Punkalaidun-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623 Tampere 31.8.2011 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Lokakuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Lokakuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Lokakuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-lokakuussa 2 068 hengellä Elävänä syntyneet 1 446 Kuolleet 1 554 Syntyneiden enemmyys

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.06.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 31.01.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

SIIKALATVAN VESIHUOLTO OY:N TOIMINTA-ALUEEN MÄÄRITTÄMINEN

SIIKALATVAN VESIHUOLTO OY:N TOIMINTA-ALUEEN MÄÄRITTÄMINEN S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Siikalatvan Vesihuolto Oy SIIKALATVAN VESIHUOLTO OY:N TOIMINTA-ALUEEN MÄÄRITTÄMINEN Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25086 Raportti 1 (5) Sisällysluettelo

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ FCG Planeko Oy VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ 0536-C9049 25.11.2008 FCG Planeko Oy Tiivistelmä I SISÄLLYSLUETTELO 1 KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Vesihuollon kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, kesäkuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 4.08.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Marraskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Marraskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Marraskuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-marraskuussa 2 068 hengellä Elävänä syntyneet 1 570 Kuolleet 1 714 Syntyneiden

Lisätiedot

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma 82120959 26.6.2009 Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston

Lisätiedot

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Tilastokeskuksen tietojärjestelmämuutosten vuoksi maaliskuun väestönmuutostiedot viivästyivät runsaalla kuukaudella. Huhtikuun tilastot valmistuvat 16.6., toukokuun 22.6.

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Syyskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Syyskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Syyskuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-syyskuussa 1 830 hengellä Elävänä syntyneet 1 302 Kuolleet 1 406 Syntyneiden enemmyys

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Toukokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Toukokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Toukokuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi tammi-toukokuussa 130 hengellä Elävänä syntyneet 638 Kuolleet 740 Luonnollinen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

KEHITTÄMISKOHDE KOHDE ONGELMA TOIMENPIDE VAIKUTUS KUSTANNUKSET AJANKOHTA VASTUUTAHO

KEHITTÄMISKOHDE KOHDE ONGELMA TOIMENPIDE VAIKUTUS KUSTANNUKSET AJANKOHTA VASTUUTAHO Vesijohto- ja viemäriverkosto - Lamala-Venesilta vesijohto- ja 1.1 - alue sijaitsee ranta-alueella - vesijohtoverkoston rakentaminen - veden laadun paraneminen 200 000 2005-2010 kunnan viemäriverkosto

Lisätiedot