ORIVEDEN KAIKKIEN KYLIEN JA KAUPUNGIN YHTEINEN KUMPPANUUSPÖYTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIVEDEN KAIKKIEN KYLIEN JA KAUPUNGIN YHTEINEN KUMPPANUUSPÖYTÄ"

Transkriptio

1 ORIVEDEN KAIKKIEN KYLIEN JA KAUPUNGIN YHTEINEN KUMPPANUUSPÖYTÄ Aika: to klo Paikka: Erälinna, Eräjärventie 1654 Läsnä: 25 osallistujaa Asialista: 1. Kumppanuuspöydän avaus Elinvoimajohtaja Pirkko Lindström avasi kumppanuuspöydän ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. Todettiin, että paikalla oli runsaslukuinen osanotto eri kylien edustajia: Talviainen, Eräjärvi, Yliskylä/Karpinlahti, Siitama, Aseman seutu, Pitkäjärvi, Västilä, Järvenpää, Leväslahti, Päijälä, Länkipohja. Kumppanuuspöydän puheenjohtajana toimi Pirkko Lindström ja sihteerinä kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen. 2. Erälinnan ja Eräjärven esittely Eräjärven Urheilijoiden puheenjohtaja Jussi Valve esitteli Erälinnan kiinteistön mielenkiintoisen ja vaiherikkaan historian. Tällä hetkellä yhdistyksen omistuksessa oleva kiinteistö on monipuolisessa harrastekäytössä sekä toimii myös koulun ja päiväkodin liikuntatilana. Kiinteistöllä on korjaustarpeita. Eräjärven Urheilijoiden toiminnasta löytyy lisätietoja internetistä: Anne Kahelin Eräjärven Kehittämisyhdistyksestä esitteli Eräjärven kylää sijainniltaan ja palveluiltaan. Eräjärvi koostuu yhdeksästä kylästä ja sen alueella on monipuolista yritystoimintaa ja kulttuuritarjontaa sekä vanhoja sukutiloja. Eräjärvellä sijaitsee myös yksi Suomen Luontohelmistä, Eräpyhän luonnonsuojelu- ja virkistysalue. Kehittämisyhdistyksellä on tärkeä rooli Eräjärven alueen erilaisten palveluiden ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Yhdistys mm. toimittaa Purkiainen-kylälehteä, joka jaetaan viikoittain talkoovoimin jokaiseen eräjärveläiseen kotiin. Purkiainen-lehteä voi lukea EKYn Facebooksivuilta: EKY-ry / 3. Ajankohtaiset asiat Piia Hannila Osallistuva Orivesi -hankkeesta kertoi ajankohtaisista tapahtumista ja hankkeista:

2 Avoimet Kylät ja Mämmilän Meininkit : Valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietetään la ja samana viikonloppuna Orivedellä toteutetaan Mämmilän Meininkit -tapahtumaviikonloppu, joka sisältää mm. Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuman sekä Orikirppu-tapahtuman. Orivedeltä Avoimet Kylät -päivään on ilmoittautunut useita kyliä. Lisätietoja tapahtumasivuilta: Pirkan Kylät ry:n Hiiltä sitovat kylät -hanke: Kyseessä on kaksivuotinen hanke, hiilensitomistalkoot, johon pyritään saamaan mukaan vähintään 30 pirkanmaalaista kylää. Hankkeessa lähdetään liikkeelle kylän tarpeista ja toiveista. Ohjelmassa on kylien toiminnan kehittämistä, koulutusta, tilaisuuksia, tempauksia. Hanke tarjoaa asiantuntijoita kylien toiminnan tueksi. Lisätietoja: Kyläesittelyt kaupungin internet-sivuille: Piia Hannila esitteli suunnitelmia, millä tavoin kylien esittelyt eli Oriveden Kylähelmet on tarkoitus toteuttaa kaupungin verkkosivujen yhteyteen, Info-valikon alle omalla otsikollaan. Tähän yhteyteen kylistä kootaan niiden ominaispiirteet, lyhyt info-osuus sekä linkit kyläyhdistysten kotisivuille, sijainti kartalla sekä markkinoivaa materiaalia kuvineen. Kylien toivotaan lähettävän Piialle esittelytekstiä ja kuvia omasta kylästään kesän aikana. Piia lähettää kylien yhteyshenkilöille erikseen tarkempaa tietoa asiasta. 4. Kylätoimijat esittelivät kylien hyviä käytäntöjä ja hankkeita Osa Oriveden kylistä oli etukäteen valmistellut pienet esittelyt oman kylänsä toiminnasta ja toteutuneista hankkeista sekä suunnitelmista: Leväslahti: Leväslahden pienviljelijäyhdistyksen sihteeri Päivi Laine esitteli PVY:n talon 90-vuotiasta historiaa ja tämänhetkistä toimintaa. Kylätalolla on tehty mittavia remontteja vuosien saatossa: mm. sisätilojen kunnostus, rakenteelliset muutokset ison salin mahdollistamiseksi, wc-tilat, lämmitysjärjestelmän uusiminen. Talkootyön osuus on ollut merkittävä ja sillä on pitkät perinteet. Yhdistys on toteuttanut hankkeita mm. Leaderrahoituksella. Pomoottorin avustuksella on kylätalolle saatu mm. videotykki, äänentoisto, valkokangas. Yhteistyössä kansalaisopiston kanssa on järjestetty hirsirakentamiskursseja, joiden tuloksena on saatu tehtyä kota ja laavu sekä pärekatto. Tällä hetkellä kylätaloa vuokrataan erilaisiin tarkoituksiin. Kansalaisopiston Perinteentallennus- ja Kuntotanssi - ryhmät kokoontuvat lukuvuosittain. Leväslahden pienviljelijäyhdistyksen internet-sivut:

3 Västilä: Västilän Voiman puheenjohtaja Jyrki Tuomaala kertoi yhdistyksen kylätalon toiminnasta. Taustalla on useita remontointihankkeita ja talkootunteja. Pomoottorin avustuksilla on tehty remonttia ja hankittu av-laitteet ja keittiön varusteet, kaupungilta ja Kotiseutuliitolta avustuksia myös saatu. Mittava maalämpöhanke ja sähköjen uudistus kaupungin avustuksella sekä lisärakennushanke (lämmintä varastotilaa). Hakuprosessit vaativat tarkkuutta ja omarahoitusta on oltava, myös kaupungilta saatu korottomia tilapäislainoja. Voiman talolla tapahtumia varten hyvät tilat, joissa toimii myös kansalaisopiston kursseja. Tiloja vuokrataan eri tarkoituksiin. Ajankohtaisia tarpeita ovat tällä hetkellä mm. katuvalojen tarve, parkkipaikan tarve, vesi loppuu kaivosta, sähköongelmat. Voiman kesäkioski on toiminut yli 30v, viime vuodet koululaisten voimin: 3-4 nuorta työllistetään joka kesä. Västilän Voiman internet-sivut: Pitkäjärvi: Pitkäjärven nuorisoseuran sihteeri Ari Keskinen kertoi Lehtolan taustoista ja toiminnasta. Seura on 95-vuotias. Erilaisiin projekteihin on haettu aktiivisesti rahoitusta. Kylänlahdelle tehtiin kylän yhteinen uimaranta, uimakoppi, puucee, puuvarasto, parkkipaikka, jätepiste ja nuotiopaikka. Tähän saatiin rahoitusta Pomoottorilta. Lehtolaan on rakennettu saunaosasto ja kokoustilat. Talkootyöllä merkittävä osuus. Pitkäjärven nuorisoseuran internet-sivut: Siitama: Siitaman nuorisoseuran puheenjohtaja Pekka Koppanen esitteli vuonna 1903 perustettua seuraa. Nuorisoseuran talo Jukola valmistui talkoina vuonna Avustuksien turvin on rakennettu sisäwc ja remontoitu tiloja ja aluetta: keittiö, kentän valaistus ja salaojitus, puuceet. Mukana mm. Avoimet kylät -tapahtumassa, suosittuja kesätapahtumia ovat Siitaman Sikamaraton ja Possumaraton. PikkuVittasen saaren kunnostaminen kaupungin avustuksella 2005, paikka nuorisoseuran hoitoon 2007: peltikatto, ulkoverhousta päärakennukseen tehty. Saarella saunarakennus, ei sähköä, kaasuhella ja jääkaappi. Talvisin tehdään laturetkiä ja saari toimii myös pilkkikilpailujen tukikohtana. Kolme kirkkovenettäkin löytyy. Siitaman nuorioseuran internet-sivut: Talviainen: Eija Virta Talviaisten seudun kyläyhdistyksestä kertoi Talviaisten Talon kesätoritoiminnan tärkeästä merkityksestä kohtaamispaikkana. Talviaisten Talon piharakennusta kunnostettu ja siinä kesäisin vohvelikahvila sekä pihakirpputori. Tärkeää: konsertteja, tapahtumia, kyläkokouksia. Vuosittain talossa n. 300 tilaisuutta: kokoukset, tapahtumat, hieroja, kampaaja, seniorikerho, Oskon toimintaa, Tanhupiiri, muskari 4H, soppapäivä, vanhojen talojen esittelyä jne. Uusien yhdistyksen jäsenten saaminen on haasteellista. Talviaisten internet-sivut:

4 Eräjärvi: Reijo Kahelin Eräjärven Urheilijoista kertoi Eräjärven yhdistysten monipuolisesta hanke- ja projektihistoriasta, josta osa löytyy Eräjärven Kehittämisyhdistyksen internet-sivuilta: On mm. tehty kyläsuunnitelmia, toteutettu tietotupaa, sataman kehittämistä, kylätalojen kehittämistä, työttömien omatoimisuutta, kyläpiika-pestipalvelua, pyöräilyreittiselvitystä, Rönnin palveluiden kehittämistä, markkinointia ja ryhmämatkailupaketteja Ongelmana toisinaan on ollut se, että hankkeet eivät mene riittävän pitkälle. Eräjärven koulun pihaan koulun vanhempainyhdistys toteutti muutamia vuosia sitten telineen koululaisille Kantrin rahoituksen kautta. Tupateatterilla oli Katso ja näe -hanke nousevan katsomon rakentamiseksi, Eräjärven Urheilijoilla on Eräjärvi ja lähiseutu maailmalle -hanke, jossa matkailupaketit, matkailualan toimijoiden koulutus, Rönninsalmen matkailu ja areena, jossa mm. rakennettiin katos kesäteatteriin. Omarahoitusosuuden hankkiminen ja talkootyön määrä ovat mittavia haasteita. Eräjärven internet-sivut: Päijälä: Leena Bragge Päijälän kylästä kertoi kyläyhdistyksen toiminnasta: Kuhmoinen palvelee - lehti, kullekin oma sivu. Elinvoimainen Päijälä -hanke: kartoitus mitä on, mitä voi tehdä, agregaatit pirtille ja rukoushuoneelle, turvallisuussuunnitelma, jossa mukana 600 kiinteistöä, jotka käydään läpi, tiedonjakoa, kaikista otettu koordinaatit. Neste Rallyn Päijälän erikoiskoe tuottoisa ja lisäksi kioskitoiminnasta tuottoja yhdistykselle. Melontareittejä, kartat tulossa. Luontopolku-esite osa hanketta, oma tapahtumakalenteri, myös paperinen Päijäläinfo sekä tapahtumakalenteri, kotisivut päivitetään neljä kertaa vuodessa. Päijälän internet-sivut: 5. Strateginen yleiskaava: Oriveden kylähelmet Pirkko Lindström kertoi lyhyesti Oriveden strategisen yleiskaavan etenemisestä. Oriveden strategisen yleiskaavan suunnitelmiin ja aiemmin tänä vuonna järjestetyn kylähelmityöpajan tuotoksiin pääsee tutustumaan internetissä: Strategisessa yleiskaavassa työstetään kaupungin maankäytön isot linjat, mutta pohditaan myös kylien merkitystä. Kylähelmityöpajan tuloksiin tarvitaan kommentteja kaavan jatkotyöstämisen kannalta. Niitä voi toimittaa elinvoimajohtaja Pirkko Lindströmille: pirkko.lindstrom@orivesi.fi

5 6. Mahdolliset muut asiat Kaupunginhallituksen ja kaupungin johtoryhmän kyläkierrokset jatkuvat. Viime vuonna vierailtiin Siitamassa, Hirsilässä ja Längelmäen kirkonkylässä. Seuraava vierailu on Rönnissä 5.6. ja Talviaisiin mennään ensi syksyn aikana. Pirkko Lindström kiitti kumppanuuspöytään osallistuneita ja totesi kylätoiminnassa olennaisessa roolissa olevan kylän yhteisten tilojen. Kylillä käytössä olevat rahoituskanavat ovat samankaltaisia ja niitä on melko useita. Kylät tuovat hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä alueelle. Aktiiviset kylät ovat tärkeitä ja kiitoksen arvoisia! 7. Seuraavan kokoontumisen sopiminen Seuraava kumppanuuspöytä järjestetään Pitkäjärven Lehtolassa ma 23. tai ti Pääaiheena ovat kylien palvelut ja tavoitteena on saada paikalle asiantuntijavieras kertomaan, miten erilaisia palveluja on järjestetty kylille eri puolilla Suomea. Lisäksi Orivedellä on käynnissä monenlaista kehittämistyötä kuten esimerkiksi Geronet -hanke, jossa koulutetaan digi-vertaisohjaajia senioreille ja toiminta tarvitsee tulevaisuudessa opastuspisteitä.

Osallistuva Orivesi ja Järjestöjen talo

Osallistuva Orivesi ja Järjestöjen talo Osallistuva Orivesi ja Järjestöjen talo - maaseutukaupungin aluekehittämistä yhdessä Piia Hannila, hankekoordinaattori Oriveden kaupunki 4.9.2018 Marraskuussa 2016 käynnistyi Oriveden kaupungin yksivuotinen

Lisätiedot

Oriveden kylien kumppanuuspöytä ENSIMMÄINEN KOKOONTUMINEN KARPINLAHDEN KOULU

Oriveden kylien kumppanuuspöytä ENSIMMÄINEN KOKOONTUMINEN KARPINLAHDEN KOULU Oriveden kylien kmppanspöytä ENSIMMÄINEN KOKOONTUMINEN 8.11.2018 KARPINLAHDEN KOULU Illan ohjelma 1. Kahvit 2. Tilaisden avas; mikä on kmppanspöytä (elinvoimajohtaja Pirkko Lindström) 3. Esittäytymiskierros

Lisätiedot

Oriveden kumppanuuspöydät

Oriveden kumppanuuspöydät Oriveden kumppanuuspöydät - Kulttuurihyvinvoinnin sekä kylien kehittämistä Piia Hannila Hankekoordinaattori Oriveden kaupunki Osallistuva Orivesi hanke 7.10.2019 Pirkanmaan Järjestöyhteistyön aamupäivä

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Oriveden kylien kumppanuuspöytä

Oriveden kylien kumppanuuspöytä Oriveden kylien kumppanuuspöytä järjestyksessä 2. kumppanuuspöytä teemana tieasiat keskustelussa mukana Pirkanmaan Ely-keskuksen liikenneasiantuntija Jarkko Peurala ja kaupungin tekninen johtaja Antti

Lisätiedot

KYLIEN KUMPPANUUSPÖYTÄ

KYLIEN KUMPPANUUSPÖYTÄ KYLIEN KUMPPANUUSPÖYTÄ MUISTIO Aika 13.2.2019 klo 17.30-19.45 Paikka Talviaisten talo, Tiihalanniemi 161 Paikalla Osallistujia mm. Eräjärvi, Pitkäjärvi, Onnistaipale, Yliskylä, Karppi, Eräslahti, Uuhiniemi,

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

Kylän kestävyyspolku -hanke. Salo

Kylän kestävyyspolku -hanke. Salo Kylän kestävyyspolku -hanke Salo 7.5.2019 Varsinais-Suomen Kylät ry (perustettu vuonna 2000) Olemme kaksikielinen maakunnallinen toimija, joka palvelee kylä- sekä asukasyhdistyskenttää Varsinais-Suomen

Lisätiedot

KYLÄSUUNNITELMAT JA RAHOITUS NURMIJÄRVELLÄ

KYLÄSUUNNITELMAT JA RAHOITUS NURMIJÄRVELLÄ Kokoontumis- ja harrastustilat sekä kyläyhdistyksen perustaminen (Harrastus)toiminnan pitää olla uutta, tai toimintaa on laajennettava/uusittava. Kotiseutuliiton ja opetusministeriön varoja kannattaa myös

Lisätiedot

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE Mihin tukea voi saada? Kylien kokoontumisja harrastustilojen kunnostus sekä varustaminen Yhteisessä käytössä olevien alueiden kunnostus (esim. yhteiset uimarannat) Yhteisessä

Lisätiedot

Paikallisella yhteistyöllä.. hanke, kylätoiminta Salossa

Paikallisella yhteistyöllä.. hanke, kylätoiminta Salossa Paikallisella yhteistyöllä.. hanke, kylätoiminta Salossa Viitannummi, Viitanlaakso 15.9.2016 Kyläasiamies Henrik Hausen, Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke 2016-2018 Kylätoiminta on monipuolista

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

Vaskion kyläkyselyn tuloksia

Vaskion kyläkyselyn tuloksia Vaskion kyläkyselyn tuloksia ke 15.10.2014 Kylien Salo, FM Tanja Ahola VASTAAJAT (134 vast.) Kumio 8 % Pampari - Toivila 37 % Vaskion kirkko - Ruotsala 24 % Sahala Perälä - Kuttila 9 % Heinäsuo 9 % Kierla

Lisätiedot

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Tammelan kirjasto Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Kumppanuuspöydän työskentely Sivistyslautakunta päätti 25.10.2017: kumppanuuspöytä perustetaan 31.1.2018 ideointia ja jäsenten valinta

Lisätiedot

Hankeillat syksy Karkkila Lohja Salo Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry

Hankeillat syksy Karkkila Lohja Salo Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry Hankeillat syksy 2018 Karkkila 24.10.2018 Lohja 1.11.2018 Salo 9.11.2018 Jaana Joutsen, hankeneuvoja, Ykkösakseli ry Ykkösakseli ry Asukkaita maaseutualueella 140 000 Kaupunkialueiden asukkaat 17 000

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 12 14.15 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA

Lisätiedot

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi hanke 2016-2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Päijät-Hämeestä hankemarssi 17.3.2017 Mari Brunou Nastolan maaseutu elinvoimaseksi

Lisätiedot

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Tervetulosanat ja muutama dia puheenjohtajalta (Olli) Kyläyhdistys on 36-vuotias ja hyvissä voimissaan Onnistuttu tiedonkulun ja avoimuuden lisäämisessä

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä Teema: Pienet investoinnit Uiminen: uimapaikkojen kartoittaminen KESÄ: Niskan rantaan satamaalueen lähelle kunnostaminen (historia) Kotirannan uimarannan kunnostaminen TALVI: Kotirannan uima-allas käyttöön

Lisätiedot

Oriveden tapahtumien vuosikello

Oriveden tapahtumien vuosikello Oriveden tapahtmien vosikello Syksyn 2018 aikana Osallistva Orivesi hankkeessa on koott yhteen kapngin, paikallisten yhdistysten sekä miden toimijoiden snnitteilla olevia voden 2019 tapahtmia. Vosikellon

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty kyläyhdistyksen kokouksessa 27.3.2017 TOIMINNAN KEHITTÄMISEN PAINOPISTEET TALOUS Kyläyhdistyksen talouden tasapainottaminen on

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset Vastaajan taustaorganisaatio 35% 12% 53% Muu kylä- tai asukasyhdistys Kyläavustajan työllistänyt yhdistys Muu yhdistys Kyläavustajatoiminnan tunnettavuus 9%

Lisätiedot

Kiskon Kihakka kyläyhdistys ry. Kirkonkylä Haapaniemi Kajala

Kiskon Kihakka kyläyhdistys ry. Kirkonkylä Haapaniemi Kajala Kirkonkylä Haapaniemi Kajala Toiminta. on vuodesta 1982 toiminut yhdistys, jonka tavoitteena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja toimia sen edunvalvojana.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Tavoittaako viestimme sinut? Kuntalaisfoorumi

Tavoittaako viestimme sinut? Kuntalaisfoorumi Tavoittaako viestimme sinut? Kuntalaisfoorumi 13.12.2018 Illan ohjelma 1. Kahvit ja lämmittelytehtävä 2. Organisaatiosta ihmisiksi: Kaupunki viestijänä Tiedottaja Jenni Koponen 3. Miten saada yhdistysten

Lisätiedot

Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous 5/2018 Aika, paikka Osallistujat Keskiviikko 6.6.2018 kello 15.00-16.56, kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski (h 308) Sinikka Poskiparta, Imatran kansalliset seniorit ry.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

SIEVIN KYLÄT 2010 HANKE. Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320

SIEVIN KYLÄT 2010 HANKE. Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320 SIEVIN KYLÄT 200 HANKE Päivämäärä to 0.5.2007 Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320 Aika: 9.00-2.00 Paikka: Kortesjärven säästöpankki Sievin konttori alakerran kokoushuone Kokouksen tyyppi Sievin kylät 200

Lisätiedot

Konginkankaan IDEAILTA

Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan kyläsuunnitelma 2010-2015 2009 Vihreän väylän kehittämishanke Mt 637 matkailulliseksi maisematieksi - 2013 Leader-hanke käynnistetty 12/2010 hakijana ja hallinnoijana

Lisätiedot

KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA

KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY - keskukset Kysely keväällä

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info 4.6.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Infon ohjelma 1. Mikä ihmeen Leader? 2. Teemahanke ja hakuprosessi 3. Kysymyksiä ja ideointia Lisätietoja

Lisätiedot

KYLÄ- JA YHDISTYSKYSELY

KYLÄ- JA YHDISTYSKYSELY KYLÄ- JA YHDISTYSKYSELY 26.5.2009 Hyvä kylätoiminta-aktiivi! Tämän kyselyn tarkoituksena on koota tietoa Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n toiminta-alueella sijaitsevista kylistä ja niillä toimivista yhdistyksistä.

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Kylätaloista liiketoimintaa Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Millaisia kylätaloja? seurantaloja entisiä kyläkouluja kunnostettuja kauppa-

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 SIVU 01/2017. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 SIVU 01/2017. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 SIVU 01/2017 AIKA Tiistai 7.2.2017 klo 18-20 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KOPPANEN Elina KONTIO-OLLILA

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 SIVU 01/2018

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 SIVU 01/2018 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 SIVU 01/2018 AIKA Torstai 19.4.2018 alkaen klo 17.30 19.30 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ SAARI Juhani puheenjohtaja HAIKKA Juha MÄKINEN Kirsi

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille Tämän kyselyn tarkoitus oli löytää Pohjois-Pohjanmaan kylätoiminnan tärkeimmät kehityskohteet sekä saada tietoa maakunnallisen kyläyhdistyksen, Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

Salon kylähankkeet. Tarkastuslautakunta

Salon kylähankkeet. Tarkastuslautakunta Salon kylähankkeet Tarkastuslautakunta 22.11.2018 Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Salon kaupunki 4.11.2013-30.4.2015, 3.2.2016-31.12.2018 Järvi-Suomen kylät, Etelä-Savo 3.12.2002-3.11.2013

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015 AIKA Tiistaina 27. lokakuuta 2015 klo 14 16.55 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha,

Lisätiedot

Hyvät käytännöt Pohjois-Pohjanmaalta

Hyvät käytännöt Pohjois-Pohjanmaalta Hyvät käytännöt Pohjois-Pohjanmaalta Kylähyvinvointi seminaari 21.10.2014 YHTEISÖhautomo-hanke Pohjois-Pohjanmaan Leader-ryhmät Hyvät käytännöt vinkkejä YHTEISÖhautomo-hanke - yhteinen toimintapa koko

Lisätiedot

Kylät videolle - Voimaannuttava kuva - elävä kylä! - Joonatan Stenwall / kyläaktivaattori Varsinais-Suomen Kylät ry Masku

Kylät videolle - Voimaannuttava kuva - elävä kylä! - Joonatan Stenwall / kyläaktivaattori Varsinais-Suomen Kylät ry Masku Kylät videolle - Voimaannuttava kuva - elävä kylä! - Joonatan Stenwall / kyläaktivaattori Varsinais-Suomen Kylät ry 8.11. Masku MIKSI VIDEO? Video palvelee nykyään näkyvyyden kannalta paremmin kuin perinteinen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Kyläturvallisuus ja kylien pelastusryhmätoiminta

Kyläturvallisuus ja kylien pelastusryhmätoiminta Kyläturvallisuus ja kylien pelastusryhmätoiminta Infotilaisuus Keski-Karjalan kylätoimijoille Kitee 24.4.2014 Tuomo Eronen Rautjärvi 30.7.2010 Pohjois-Karjalan KYLÄOHJELMA 2014 Pohjois-Karjalan KYLÄOHELMA

Lisätiedot

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer!

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Trygga och aktiva byar Hankkeen tarve ja tausta yhteiskunta muuttuu nopeasti ja varsinkin maaseutualueiden palveluita supistetaan kylien turvallisuussuunnitelmilla,

Lisätiedot

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 TOIMINTAA, NEUVONTAA JA RAHOITUSTA PAIKKAKUNNAN PARHAAKSI JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry JyväsRiihi ry Kaikille avoin maaseudun kehittämisyhdistys o Liittymisjäsenmaksu

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA SUUNNITELMA 2018

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA SUUNNITELMA 2018 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA SUUNNITELMA 2018 Käsiteltäväksi kyläyhdistyksen kokoukselle 9.5.2018 TOIMINTA 2018 TALOUS Kyläyhdistyksen talouden ollessa tasapainossa sen osalta ei ole

Lisätiedot

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalo seiniä ja palveluja Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalojen nykytila Mikä on kylätalo? Seurantalo, vanha

Lisätiedot

Avoin data, paikkatiedot 9.12.2015

Avoin data, paikkatiedot 9.12.2015 Avoin data, paikkatiedot 9.12.2015 http://kartta.pori.fi/teklaogcweb/wfs.ashx http://kartta.pori.fi/teklaogcweb/wms.ashx Paikkatiedot datasetit Julkiset tilat ja muut palvelut Palvelupisteet Museot Kirjastot

Lisätiedot

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 AIKA: 18.11.2018, alkaen klo. 14:00 PAIKKA: Karvion Kievari Pöytäkirja: 1. Kokouksen avaus Pj. Eija Pesonen avasi kok. klo.14:05 2. Todetaan läsnäolijat Eija

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.02.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:20 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:20 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

12. Muut mahdolliset asiat ja päätetään seuraavan kokouksen ajankohta

12. Muut mahdolliset asiat ja päätetään seuraavan kokouksen ajankohta ORIVEDEN NUORISOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2019 AIKA TO 4.4.19 klo 17.00 PAIKKA KAUPUNGINTALO ASIALISTA 1. Kokouksen avaus sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Kokouksen työjärjestys 3. Edellisen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 29. huhtikuuta 2015 klo 16-18 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KONTIO-OLLILA

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 SIVU 01/2016 AIKA Tiistaina 29. marraskuuta 2016 klo 16.30 18.20 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj JOKINEN Jouko varajäsen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Kaupungin johdon ja asukas, kotiseutu ja kyläyhdistysten tapaaminen

Kaupungin johdon ja asukas, kotiseutu ja kyläyhdistysten tapaaminen Kaupungin johdon ja asukas, kotiseutu ja kyläyhdistysten tapaaminen Aika: 28.1.2016 klo 17.00 18.28 Salon kaupunki 235/00.04.01/2016 Paikka: Kaupungintalo, Kataja Läsnäolijat ( erillinen luettelo) 1. Yhres

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä Kevät 2017 Lukijalle Tähän Ryhmäkalenteriin on koottu tietoa Lappajärven alueella toimivista ikäihmisille suunnatuista ryhmistä.

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ti klo 17:30 18:53 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA

ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA ELÄVÄÄ MAASEUTUA KAAKKOIS-PIRKANMAALLA Kuhmalahden ja Pälkäneen kehittämistä Hankkeen tausta ja teema Rahoittajina Työ- ja elinkeinoministeriö Hallinnoijina Pomoottori ry sekä Kaakkois- Pirkanmaan seutukunta

Lisätiedot

Salon kylähankkeet. Lähidemokratiatapaaminen

Salon kylähankkeet. Lähidemokratiatapaaminen Salon kylähankkeet Lähidemokratiatapaaminen 27.11.2018 Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen Kylien Salo -hanke 2013-2014 Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo 2016-2018 Kylien Salo -hanke

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 15.2.2010 1(7) HALLITUKSEN KOKOUS 8.2.2009 Läsnä: Asiat: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus

Lisätiedot

Kylä- ja urheiluseura Kalmarin Nahjus ry Toimintakertomus 2012

Kylä- ja urheiluseura Kalmarin Nahjus ry Toimintakertomus 2012 Kylä- ja urheiluseura Kalmarin Nahjus ry Toimintakertomus 2012 28.4.2013 Nahjuksenraitti 12, 43270 Kalmari sivu 1/5 TOIMINTAKERTOMUS 2012 28.4.2013 1. YLEISTÄ Kylä- ja urheiluseura Kalmarin Nahjus ry:n

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 26 Ikäihmisten neuvosto 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-18:30 Paikka Kivistöntie 16 ja Kotokartano Kaakkumäentie 1-3, 04600 Mäntsälä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja SYYSKOKOUS Aika 13.11.2014 klo.18.05 20.26 Paikka Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A Läsnä osallistujaluettelo,( liite: 1) 1 kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Pauli Purmonen avasi kokouksen ja

Lisätiedot

Seurafoorumi hyvinkääläisille nuoriso- ja urheiluseuroille

Seurafoorumi hyvinkääläisille nuoriso- ja urheiluseuroille Seurafoorumi hyvinkääläisille nuoriso- ja urheiluseuroille Tilaisuuden avaus Mecki Kåhre Talouskatsaus Liikuntapaikkarakentaminen Lautakunnan ehdotus Sitovat tavoitteet Reijo Laiho / Kari Vierimaa Sähköinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS v. 2014

TOIMINTAKERTOMUS v. 2014 TOIMINTAKERTOMUS v. 2014 34.toimintavuosi Niemisen kyläyhdistys Niemiskyläntie 1096 88900 KUHMO puh. 050-554 5873 SISÄLTÖ Yleistä, jäsenistö, johtokunta Kylätalo Tervakeskus Tietokeskus Kylällä järjestetyt

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Kylien Salo Kyläsuunnittelu Tuohittu 10.12.2013

Kylien Salo Kyläsuunnittelu Tuohittu 10.12.2013 Kylien Salo Kyläsuunnittelu Tuohittu Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo kehittämishanke, Salon kaupunki Kylien Salo -kehittämishanke Kylätoimijoiden aktivointi ja järjestöosaaminen

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa?

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Kylätalot käyttöön Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Anna Kulmakorpi 9.10.2013 Kylätalo-opas idea Kylätalot kuntoon hankkeesta, tarve kyselyn pohjalta toteutus 2011 KyläNyt-hankkeessa,

Lisätiedot

MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka Ilomantsi Eija Liimatta

MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka Ilomantsi Eija Liimatta MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka 22.4.2017 Ilomantsi Eija Liimatta Ilomantsi Väkiluku 2016 = 5 236 Ikäryhmittäin 0 to 14 10.1% 15 to 64 56.1% 65

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen Kiskontien Kimpan avoin kokous. Aika: kello 18 Tuohikoto, Tuohittu

Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen Kiskontien Kimpan avoin kokous. Aika: kello 18 Tuohikoto, Tuohittu Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen 12.6.2014 Kokous: Kiskontien Kimpan avoin kokous Läsnä: 12 osallistujaa Aika: 4.6.2014 kello 18 Paikka: Tuohikoto, Tuohittu KOKOUKSESSA POHDITTUJA ASIOITA

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 3/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 3/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 3/2010 Aika 9.4.2010, klo 12.00 14.15 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto Ropo Kangasala

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 TOIMINTAA, NEUVONTAA JA RAHOITUSTA PAIKKAKUNNAN PARHAAKSI JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry JyväsRiihi ry Kaikille avoin maaseudun kehittämisyhdistys o Liittymisjäsenmaksu

Lisätiedot

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki suomeksi KYLÄN turvallisuussuunnittelun ABC Kylien turvallinen ja toimiva arki Törmäätkö kylälläsi ongelmiin, jotka mielestäsi kaipaisivat ratkaisuja? Ongelmat voivat olla erilaisia arjen epäkohtia vaikkapa

Lisätiedot

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää. SYYSKOKOUS 2017 Aika 30.11.2017, klo. 18.30-20.00 Paikka Hämeenkylän Kartano Osallistujat 10 henkeä, liite 1 1. Kokouksen avaus Markus Lyyra avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry on vuonna 1991 uudelleen perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Lappeenrannan kaupungissa. Suurin osa jäsenistä

Lisätiedot

Jumalanpalvelukset. Oriveden seurakunta - Juupajoen kappeliseurakunta Joulunajan tapahtumat 2017

Jumalanpalvelukset. Oriveden seurakunta - Juupajoen kappeliseurakunta Joulunajan tapahtumat 2017 Oriveden seurakunta - Juupajoen kappeliseurakunta Joulunajan tapahtumat 2017 Jumalanpalvelukset 26.11. Messu - Oriveden kirkko klo 10 Messu - Eräjärven kirkko klo 13 Messu - Juupajoen kirkko klo 10 Sanajp

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot

VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017

VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017 VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017 Tämä on Visuveden kylän asukkaille - vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille - tarkoitettu kysely kyläyhteisömme kehittämisen pohjaksi. Kyselyn järjestää Visuveden Kyläyhdistys

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 33.toimintavuosi Niemisen kyläyhdistys Niemiskyläntie 1096 88900 KUHMO puh. 050-554 5873 SISÄLTÖ Yleistä, jäsenistö, johtokunta Kylätalo Tervakeskus Tietokeskus Kylällä järjestetyt

Lisätiedot

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013 Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013 Voimaa luonnosta ja yhteisöllisyydestä Innovaatioita eri toimijoiden yhteistyöstä Sivu 1 2.3.2011 Sivu 2 2.3.2011 Aktiivinen Pohjois-Satakunta

Lisätiedot

Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia

Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia Riia Metsälä Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia 19.8.2011 Aluetiede Filosofinen tiedekunta Johdanto Kuntarakenteessa tapahtuneiden ja tapahtuvien muutosten seurauksena

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015 AIKA Maanantaina 31. elokuuta 2015 klo 15 17.25 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KOPPANEN Elina

Lisätiedot

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin yhtenäiset postilaatikot kylille kuntosalilaitteet ja nettinurkkaus kylätalolle laajakaista kunnan rajalle asti valaistus ja nopeusrajoitukset risteysalueelle uimarannan kunnostus ja parkkipaikka Halijärvelle

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Vuorela, Toivala ja Jännevirta Yhteenvetoja vastauksista Siilinjärvi 2012 Kysely suoritettiin alueella Vuorela, Toivala, Jännevirta - Ranta- Toivala Kehvo Kysely

Lisätiedot

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 SEUTUKUNNAT 1. Pohjois-Lappi / Ivalo ( Inari, Sodankylä, Utsjoki) 2. Itä Lappi / Kemijärvi (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla, Posio) 3. Rovaseutu / Rovaniemi

Lisätiedot

Koillisen aluerahahakemukset 2019

Koillisen aluerahahakemukset 2019 Koillisen alueverkosto Aluerahahakemukset ja esitys jakamisesta Koilliskeskus 19.2.2019 Ulla Jantunen, aluekoordinaattori Koillisen aluerahahakemukset 2019 Hakemuksia yhteensä 29 kpl Yhteissummaltaan 16

Lisätiedot

ITU-kylät. Kyläsuunnittelu. Itä-Uudenmaan Kylät ry Östra Nylands Byar rf

ITU-kylät. Kyläsuunnittelu. Itä-Uudenmaan Kylät ry Östra Nylands Byar rf Kyläsuunnittelu Itä-Uudenmaan Kylät ry Östra Nylands Byar rf 1 Itä-Uudenmaan Kylät ry Östra Nylands Byar rf Perustettu vuonna 2000 Itäisen Uudenmaan alueen kylien edunvalvoja sekä kyläyhdistysten etujärjestö

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI MYY VOHDENSAAREN KOULUKIINTEISTÖN

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI MYY VOHDENSAAREN KOULUKIINTEISTÖN sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI MYY VOHDENSAAREN KOULUKIINTEISTÖN Osoite: Vohdensaarentie 90 Kiinteistötunnus: 895 472 5 6 895 472 5 9 895 472 5 162 (määräala) Tontin pinta-ala: yhteensä n. 1.2 ha Rakennukset:

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 21.05.2013 AIKA 21.5.2013 klo 12.00 PAIKKA Yläaste, Saint Gilles Croix de vie KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 07.05.2013 AIKA 7.5.2013 klo 14.15 PAIKKA Yläaste, Tukholma KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 3 NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen

Teemahankeinfo Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Teemahankeinfo 6.9.2017 Suomusjärven VPK Jaana Joutsen Esityslistalla 1.Lyhyt johdatus Leader-toimintaan ja teemahankkeisiin 2.Kokemuksia LIVE-teemahankkeesta 3.Uudet teemahankkeet ja niiden hakuprosessi

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä

RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA ry Rakentajanaukio 4 A, 02150 Esp0o JÄSENTIEDOTE Puh. 09-451 2264, http://rmseura.tkk.fi 6.11.2006 RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä EXKURSIO

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot