KAINUUN MAAKUNNALLISEN NUORISOVALTUUSTON MANUN TOIMINTAKÄSIKIRJA. Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto hyväksynyt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAINUUN MAAKUNNALLISEN NUORISOVALTUUSTON MANUN TOIMINTAKÄSIKIRJA. Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto hyväksynyt 5.10.2015"

Transkriptio

1 1 KAINUUN MAAKUNNALLISEN NUORISOVALTUUSTON MANUN TOIMINTAKÄSIKIRJA

2 2 Sisältö 1. MANUN TOIMINNAN TAUSTA MANUN YHTEISTYÖORGANISAATIOT MANUN JÄSENTEN NIMEÄMINEN MANUN TOIMINTAMUODOT KOKOUSMENETTELYT YHTEISTYÖ KUMMIVALTUUTETTUJEN KANSSA TIEDOTTAMINEN JA TIETOJEN ANTAMINEN MANUN TOIMINTAKUSTANNUKSET... 10

3 3 1. MaNun toiminnan tausta Maakuntahallitus päätti kokouksessaan Kainuun maakunta - kuntayhtymän aikaisen maakunnallinen nuorisovaltuuston esityksen pohjalta, että Kainuuseen perustetaan maakunnallinen nuorisovaltuusto MaNu. Päätösesityksen taustalla oli nuorisolain 8, jonka mukaan "Nuorille tulee järjestää mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja - politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Lisäksi nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa". Perustamalla MaNun Kainuun liitto halusi osoittaa tahtonsa noudattaa lain sanomaa sekä antaa nuorille aidosti mahdollisuuden osallistua päätöksentekoon. Tulevina vuosina Kainuussakin joudutaan suurten ratkaisujen eteen ja katsottiin luonnolliseksi, että nuoret pääsisivät vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa ja siihen, minkälainen paikka Kainuu on asua ja elää tulevaisuudessa. MaNun kokoonpanoa ja toimintatapoja suunnittelemaan kutsuttiin saman kokouksen päätöksellä aloitteen allekirjoittajat yhdessä Kainuun liiton edustajien kanssa. Kainuun liitossa pidettiin palaveri, jossa oli läsnä kaksi aloitteen tekijää sekä va. aluekehitysjohtaja ja hallintopäällikkö. Käydyn keskustelun Kainuun liitto lähetti Kainuun jäsenkuntiin, Kainuun ammattiopiston oppilaskunnalle ja Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnalle pyynnön kukin nimetä kaksi edustajaa maakunnalliseen nuorisovaltuustoon 2- vuotiskaudeksi. Maakuntahallitus nimesi kokouksessaan Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet kaudelle saapuneiden esitysten mukaisesti. Maakunnallinen nuorisovaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran Kajaanissa.

4 4 2. MaNun yhteistyöorganisaatiot Maakunnallinen nuorisovaltuusto toimii kolmen erityyppisen organisaatiomuodon kanssa, joilla kullakin on oma erityisalansa nuorisoon liittyvissä asioissa. Nämä organisaatiot ovat: 1. Kainuun liitto, jonka huomassa maakunnallinen nuorisovaltuusto toimii, 2. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, 3. Kainuun kunnat (Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi ja Vaala). Kainuun liitto on aluekehitysviranomainen ja se hoitaa yleisiä Kainuun kehittämiseen liittyviä tehtäviä sekä on yksi taho, joka myöntää rahoitusta erilaisille Euroopan Unionin rahoituksella toimiville projekteille. Lisäksi Kainuun liitto hoitaa Kainuun yleistä markkinointia ja tunnetuksi tekemistä Kainuun ulkopuolelle. Lisätietoa löytyy osoitteesta Maakunnallisen nuorisovaltuuston tehtävistä ei ole varsinaisia säännöksiä. Maakunnallisen nuorisovaltuuston on tarkoitus osallistua nuorisolain 8 :n mukaisesti alueellista (~maakunnallista) nuorisotyötä ja -politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Kainuun liitto huomioi nuoret valmistellessaan sellaisia asioita, jotka ovat nuorille läheisiä. Nuorisovaltuusto voi osallistua kokouksiin tai nuorisovaltuustolta voidaan pyytää kannanotto käsiteltävään asiaan. Oleellista on, että nuoret huomioidaan jo valmisteluvaiheessa, ei vasta päätöstä tehtäessä. Lisäksi Kainuun liitto kutsuu maakunnallisen nuorisovaltuuston koolle neljä kertaa vuodessa sekä järjestää vuosittain yhden nuorisofoorumin. Kainuun liitossa oleva yhteyshenkilö laatii nuorisovaltuuston kokouskutsut, esityslistat, antaa ohjausta pöytäkirjan tekemiseen liittyvissä asioissa sekä ohjaa nuoria myös päätöksentekoon liittyvissä käytännön asioissa. Lisäksi Kainuun liitto toimii yhteyshenkilönä Kainuun kuntiin ja Kainuun soteen sekä muihin viranomaisiin. Kainuun liitto voi sopia nuorisovaltuuston kanssa myös vapaamuotoisista tapahtumista, kuten esim. tutumismatkoista, teatteriesityksistä jne. Kainuun liiton yhteyshenkilöinä toimivat: o aluekehitysasiantuntija Paula Karppinen, o hallintopäällikkö Harri Turkulainen ja o EU-sihteeri Kirsi Kyllönen.

5 5 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä järjestää Puolankaa lukuun ottamatta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut muissa Kainuun kunnissa. Kainuun soten roolia MaNu:n suhteen ei ole määritelty virallisesti. Käytännössä nuorisovaltuusto on soten näkökulmasta samanlainen toimijataho kuin esimerkiksi vammais- tai vanhusneuvosto. Soten rooli on tällöin tällöin antaa tarvittaessa asiantuntija-apua MaNun jäsenille ja ottaa MaNu mukaan erilaisten lakisääteisten suunnitelmien valmisteluun. Nuorisoa keskeisimmin koskevat palvelut on keskitetty perhepalvelujen tulosalueelle; mm. koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto, nuorten erikoissairaanhoito ja perhetyö. Lisätietoa löytyy osoitteesta MaNun ensisijaisena yhteyshenkilönä toimii perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen, tai Kainuun kunnat vastaavat nuorisotyön järjestämisestä. Nuorisotyö on epämuodollista tukea, ohjausta ja palvelujen tarjontaa, jonka nuori itse valitsee, hyväksyy ja kokee omakseen. Nuorisotyö tukee nuorten kasvua ja kansalaisvalmiuksia kodin ja koulun rinnalla. Nuorisotyö ennaltaehkäisee ja vähentää eriarvoisuuden kasvua kasvavan sukupolven keskuudessa. Nuorisotyö tekee työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Toiminnassa on mukana eri yhteistyötahoja ja kolmannen sektorin toimijoita. Tutuinta nuorisotyössä lienee monissa kunnissa olevat nuorisotalot tai vastaavat nuorten kokoontumispaikat. Lisäksi koulut, lukiot, Kainuun ammattioppilaitos sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestävät omaa toimintaa. Kunnissa nuorisotyö on organisoitu eri tavoin, joten kukin nuorisovaltuutettu voi tutustua oman kuntansa tapaan esim. kunnan nettisivujen kautta. Muutamissa Kainuun kunnissa on myös omat, kunnalliset nuorisovaltuustonsa. Nuorisovaltuustojen tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja toimia. Nuorisovaltuuston on äänitorvi nuorten mielipiteille, toiveille ja tarpeille.

6 6 Nuorisovaltuusto on demokraattinen vaikuttamiskanava, johon valitaan edustajat vaaleilla. Nuorisovaltuuston on itsenäinen toimielin, joka tekee aloitteita ja esityksiä nuoria koskevissa asioissa kunnan eri hallintokunnille. Nuorisovaltuustolla on puheoikeus kunnanvaltuustossa nuoria koskevissa asioissa. Nuorisovaltuustojen toiminnasta löytyy lisätietoa kuntien omilta verkkosivuilta. 3. MaNun jäsenten nimeäminen MaNun jäsenet nimetään 2-vuotiskaudeksi kerrallaan. Kunnat päättävät jäsenten valinnasta nuorisovaltuustoon. Jäseneksi ei siksi pidä pakottaa ketään, vaan ehdolle asettuminen nuorisovaltuustoon tulee lähteä nuorten omasta mielenkiinnosta. Nuoria tulee tiedottaa MaNun toiminnasta ja rohkaista kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan toimintaan. Maakuntavaltuuston työjärjestystä soveltaen maakunnalliselle nuorisovaltuustolle valitaan puheenjohtaja sekä kaksi varapuheenjohtajaa, joiden toimikausi on kaksi vuotta. Maakunnallisen nuorisovaltuuston sihteerin valitsee nuorisovaltuusto keskuudestaan. Sihteerin tehtävät hoidetaan yhteistyössä Kainuun liiton edustajan kanssa. Tehtävään valittava henkilö saa apua, neuvoja ja ohjausta Kainuun liiton yhteyshenkilöiltä.

7 7 4. MaNun toimintamuodot Maakunnallisen nuorisovaltuuston tehtävistä ei ole olemassa varsinaisia säännöksiä. Maakunnallisen nuorisovaltuuston on tarkoitus osallistua nuorisolain 8 :n mukaisesti alueellista (~maakunnallista) nuorisotyötä ja politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintamuotoja ovat maakuntahallituksen päätösten mukaisesti (edellä mainitut kokouspöytäkirjat) muun muassa: 1. maakunnallisen nuorisofoorumin järjestäminen ainakin kerran vuodessa, 2. kummivaltuutettu- ja kansanedustajatapaamiset, 3. maakuntavaltuuston kokouksiin osallistuminen sekä 4. maakunnan tulevaisuuden suunnitteluun osallistuminen. MaNu on nimennyt edustajansa mukaan seuraaviin kokoonpanoihin - Kainuun koulutusasiain neuvottelukunta Maakunnallinen nuorisovaltuusto on lisäksi määritellyt tehtävikseen: Kainuun tilanteen seuraaminen siten, että tiedetään valmistelussa olevat asiat ja miten niihin voi vaikuttaa. Tärkeää on, että Kainuun liitto, Kainuun sote, Kainuun kunnat ja muut viranomaiset ottavat jo valmisteluvaiheessa nuoret huomioon. Kummivaltuutettujen tulee huomioida nuorten mukaan ottaminen asioiden valmisteluvaiheessa. Samoin esim. eri seminaarien ja tapahtumien järjestäjien tulisi huomioida nuoret ja kutsua heidän edustajansa mukaan tilaisuuksiin. Nuoret voivat antaa myös palautetta esim. virallisten palautekanavien kautta Kainuun liitolle, Kainuun sotelle ja Kainuun kunnille. Äänestysaktiivisuuden nostaminen nuorten keskuudessa (esimerkiksi valevaalit) Yhteistyö kunnallisten nuorisoryhmien sekä koulujen oppilaskuntien kanssa, tarvitaan ajantasaiset yhteystiedot muille nuorisovaltuustoille. MaNunvoi antaa yhteiset kannanotot eri tahoille nuoria koskevissa asioissa. Nuorisovaltuusto osallistuu vuosittain pidettävän Kainuun maakuntajuhlan järjestelyihin. Nuorisovaltuusto voi tehdä Kainuun liiton edustajien kanssa tutustumismatkoja (esim. eduskunta) ja osallistua nuorten asioita käsitteleviin teatteriesityksiin tai muihin vapaamuotoisiin tapahtumiin.

8 8 5. Kokousmenettelyt Maakuntahallituksen päätöksen mukaisesti maakunnallinen nuorisovaltuusto kokoontuu neljä kertaa vuodessa, Kainuun liiton kokousten yhteydessä tai silloin, kun nuoret sen itse näkevät tarpeelliseksi. Maakunnallinen nuorisovaltuusto päättää itse kokoontumisajankohtansa siten, että kaksi kokouksista sijoitetaan maakuntavaltuuston kokouspäivien yhteyteen ja kaksi erilleen. On päätetty, että maakunnallinen nuorisovaltuusto noudattaa soveltuvin osin Kainuun maakuntavaltuuston työjärjestystä: Työjärjestyksen 4 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on lähetettävä valtuuston toimikautensa alussa päättämällä tavalla sähköisesti tai kirjallisena jäsenille ja muille erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta lähettämispäivä mukaan lukien. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, on lähetettävä kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Työjärjestyksen 33 :n mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua, jollei valtuusto jonkin asian kohdalla toisin päätä. Tarvittaessa pöytäkirjantarkastajat toimivat myös ääntenlaskijoina. Maakuntavaltuuston ja nuorisovaltuuston käyttöönottaman periaatteen mukaisesti pöytäkirjantarkastusvuoro kiertää aakkosjärjestyksen mukaisessa järjestyksessä. Nuorisovaltuuston aloitteesta kokoustyöskentelyyn on laadittu myös tarkemmat yhteiset pelisäännöt (LIITE 1).

9 9 6. Yhteistyö kummivaltuutettujen kanssa Järjestäytymiskokouksessaan nuorisovaltuusto päätti pyytää Kainuun liittoa sekä Kainuun sote kuntayhtymää nimeämään kummivaltuutetut maakunnalliseen nuorisovaltuustoon. Nämä kummivaltuutetut pitäisivät säännöllistä yhteyttä nuorisovaltuustoon ja mahdollisuuksien mukaan osallistuisivat nuorisovaltuuston kokouksiin ja sen järjestämiin tapahtumiin. Kainuun liitto nimesi nuorisovaltuustoon seitsemän kummivaltuutettua, yhden kustakin maakuntavaltuustossa edustettuna olevasta (poliittisesta) ryhmästä. Nimeämiset suoritettiin maakuntahallituksen kokouksissa ja Kainuun soten hallitus nimesi omat kummivaltuutettunsa kokouksessaan Kummivaltuutetuille maksetaan luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaisesti mahdolliset ansionmenetyskorvaukset ja matkakustannukset sekä varsinaisten nuorisovaltuuston kokousten osalta, silloin kun ne pidetään erillään maakuntavaltuuston kokouspäivistä, maakuntavaltuuston kokouksen mukainen kokouspalkkio Maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet voivat kulkea soveltuvin osin kokouksiin oman kuntansa Kainuun liiton edustajien kyydissä kokouksiin. Näin saadaan MaNun matkakuluja pienemmiksi ja tuetaan samalla luonnollisella tavalla nuorten ja päättäjien vuorovaikutusta. Kummivaltuutettuja ja nuorisivaltuuston jäseniä kannustetaan myös vapaamuotoiseen kanssakäymiseen, tietojen vaihtamiseen ja muuhun yhteistyöhön.

10 10 7. Tiedottaminen ja tietojen antaminen Maakunnallisen nuorisovaltuuston kokouksista ja muista tapahtumista tiedotetaan kuten muistakin julkisista toimielinten päätöksistä. Nuorisovaltuusto on päättänyt, että ensisijaisesti tiedottamisesta vastaavat puheenjohtaja ja sihteeri. Tiedottamisasiaa katsotaan tapauskohtaisesti. Kehittämispäivässä esille noussutta: MaNun tiedottamesta vastaavat henkilöt hoitavat viestintää ja markkinointia yhteistyössä Kainuun liiton yhteyshenkilöiden kanssa. Tiedotuskanavina käytetään somea, Kainuu liiton verkkosivuja sekä laaditaan tarvittaessa tiedotteita. Eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa mukanaolosta sovitaan erikseen tapauskohtaisesti. Nuorisovaltuuston jäsenten tehtävänä on kertoa MaNun toiminnasta ja päätöksistä omassa kunnassaan ja koulussaan yhteistyössä kunnan ja Kainuun liiton edustajien kanssa. 8. MaNun toimintakustannukset Maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintakuluiksi vuodessa on varattu Kainuun liiton talousaviossa noin euroa. Kainuun liiton kummivaltuutettujen kokouskustanukset ja Kainuun soten hallituksen jäsenten kokouskustannukset maksetaan toimielinten omista budjeteista

11 LIITE 1 KAINUUN MAAKUNNALLISEN NUORISOVALTUUSTON PELISÄÄNNÖT 1 Kokouksista sopiminen Mikäli maakuntahallituksen määrittelemästä neljän kokouksen rytmistä/ vuosi poikettaisiin, kokouksia pyritään pitämään usemmin ja kokoukset pyritään lyhyinä. Kokousajankohdat pyritään sovittamaan maakuntahallituksen kokousten yhteyteen. Ajankohdissa otetaan huomioon myös koulujen aikataulut. 2 Kokousvalmistelut ja kokouskutsu Kainuun liiton nimeämä yhteyshenkilö valmistelee esityslistat yhdessä MaNun sihteerin ja puheenjohtajan kanssa. Erilliset teemaryhmät voivat valmistella asioita kokousten välillä ja esitellä asiat kokouksissa päätösten tekemistä varten (sovittava konkreettisista vastuista). Kainuun liiton vastuuhenkilö lähettää kokouskutsut ja esityslistat, jotka toimitetaan joka kerta myös kummivaltuutetuille. Kokouskutsu, joka sisältää kokousajan ja paikan, lähetetään sähköisesti useamman kanavan kautta, jotta kaikki MaNun jäsenet tavoitetaan. Varsinainen esityslista laitetaan kunkin jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Kainuun liitolla on oltava käytössään jäsenten ajan tasalla oleva sähköposti. 3 Kokouksiin osallistuminen ja ilmoitusvelvollisuus Sähköpostin saatuaan nuorisovaltuuston jäsenellä ja kummivaltuutetuilla on velvollisuus ilmoittaa Kainuun liiton edustajalle, pääseekö hän kokoukseen. 4 Yleinen kokouskäyttäytyminen Kokouksiin saavutaan ajoissa paikalle ja mikäli on estynyt, siitä ilmotetaan ajoissa Kainuun liittoon.

12 LIITE 1 Kokouksissa keskitytään asiaan, jotta esityslistalla olevat asiat saadaan käsiteltyä. Puhelimet pidetään äänettömällä. Kokousta johtaa puheenjohtaja, jolta puheenvuorot pyydetään. Yhteishengen luominen on kaikkien asia! Jäseniä rohkaisaan sanomaan oma mielipiteensä. 5 Kokousten jälkeen Kokouksista laaditaan pöytäkirja, jonka allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri sejä valitut pöytäkirjantarkastajat. Kesken jääneiden asioiden käsittelemistä jatketaan seuraavassa kokouksessa Pöytäkirjat arkistoidaan Kainuun liitossa ja julkaistaan MaNun nettisivulla Pöytäkirjat lähetetään kummivaltuutetuille. Pöytäkirjakopiot toimitetaan Soten kirjaamoon kummivaltuutettujen osallistumisen todistamiseksi.

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 2. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 2. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 AIKA 13.5.2015 klo 16:55 18:00 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2014 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2014 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani AIKA 19.5.2014 klo 10:00 PAIKKA Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Läsnäolijoiden toteaminen 4 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2014. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2014. Asia Otsikko Sivu AIKA 20.1.2014 klo 10:00-13:40, lounastauko klo 12:10-12:45. PAIKKA Kajaanin kaupungintalo, valtuustosali 2. kerros, Pohjolankatu 13, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA 16.5.2016 klo 10:07 14.32 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, 2. krs kokoushuone Kanerva KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 5 3

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö alkaen

Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö alkaen Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö 1.6.2017 alkaen 1 Toiminnan tarkoitus Nuorisovaltuusto on poliittisesti, uskonnollisesti sekä aatteellisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty Khall Voimaantulo: 1.6.2017 Sisällys 1 Toiminnan tarkoitus... 3 2 Nuorisovaltuuston jäsenet ja niiden valinta... 3 3 Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Asia Otsikko Sivu AIKA 24.2.2014 klo 12:45 13:30 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 4 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani AIKA 26.3.2014 klo 10:00 11.18 PAIKKA Kainuun liitto, Kokoushuone Kanerva 2. kerros, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen

Lisätiedot

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt Punkalaitumen kunta Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus, tavoite ja tehtävät Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman poliittista tai uskonnollista sidonnaisuutta

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 4

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Maakunnallinen nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Läsnäolijoiden toteaminen 4 AIKA 5.10.2015 klo 10.00 PAIKKA Wanha Vesilaitos, Kauppakatu 1B, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Läsnäolijoiden toteaminen 4 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 4

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo ja lounas klo Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo ja lounas klo Asia Otsikko Sivu AIKA Tiistai 25.9.2018, klo 11.42-14.17 HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo 10.00-11.00 ja lounas klo 11.00. PAIKKA PUISTO Bowling, Lönnrotinkatu 1. http://www.puistobowling.fi/ KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019

Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019 Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019 Loviisan nuorisovaltuusto 1 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite 2. Toimintasäännön soveltaminen 3. Nuorisovaltuuston valitseminen 4. Järjestäytyminen, tehtävät

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2017. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2017. Asia Otsikko Sivu AIKA Torstai 9.11.2017, klo 10:15-14.07 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, Kajaani, kokoushuone Norssi, 1.krs. KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen

Lisätiedot

Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto.

Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto. PARKANON KAUPUNGIN NUORISOVALTUUSTON SÄÄNNÖT 1 Parkanon Nuorisovaltuusto Parkanon Nuorisovaltuusto on kaupungin alueella asuvien nuorten yhteistyöelin, josta käytetään nimeä Parkanon Nuorisovaltuusto.

Lisätiedot

AIKA Tiistai , klo 13:26-14:17 PAIKKA Intteri, Seminaarinkatu 2, 3. krs, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT

AIKA Tiistai , klo 13:26-14:17 PAIKKA Intteri, Seminaarinkatu 2, 3. krs, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT AIKA Tiistai 6.2.2018, klo 13:26-14:17 PAIKKA Intteri, Seminaarinkatu 2, 3. krs, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY KAAKKOIS - SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois - Suomen Pelastusalanliitto. Yhdistystä nimitetään näissä säännöissä liitoksi. Liiton toiminta-alue on Kymenlaakson ja Etelä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET Käsitelty Lempäälän nuorisovaltuuston kokouksessa 18.3.2008 Käsitelty liikunta- ja nuorisojaoston kokouksessa 3.4.2008 1. Lempäälän Nuorisovaltuuston toiminta-ajatus

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA 2.4.2016 klo 12:45 15.25 PAIKKA Ravintola Wanha Kerho, Kauppakatu 40, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 5 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA 16.9.2016 klo 09:41 10:37 PAIKKA Hyrynsalmen yhtenäiskoulu (Kaarnatie 1) KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 5 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö

Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa Lempäälän kunnassa. Nuorisovaltuusto edustaa nuoria

Lisätiedot

Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta

Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta Tiedotustilaisuus 21.3.2012 Henkilöstöjohtaja Markku Hämäläinen Henkilöstö valmisteluryhmän kokoonpano: Puheenjohtaja Markku Hämäläinen henkilöstöjohtaja / Kainuun

Lisätiedot

TOIVAKAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

TOIVAKAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ TOIVAKAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Sisältö: 1 Toiminta-ajatus 2 Tarkoitus 3 Kokoonpano ja valitseminen 4 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Tehtävät ja toimenkuvat 6 Toimintasuunnitelma ja kertomus

Lisätiedot

NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA

NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA Nuorisovaliokunnan rooli Hallituksen asettama, nuorten asioiden asiantuntijaelin. Noudattaa PAMin hallituksen laatimaa valiokuntien yleisohjesääntöä. Vie nuorten asioita

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus/valtuusto hyväksynyt 13.09.2006 Akaan kaupunki Sääntökokoelma NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI 1 (9) YHTEISTOIMINNAN PELISÄÄNNÖT Yhteistyötoimikunta 25.2.2014 13 Kaupunginhallitus 17.3.2014 96

KITEEN KAUPUNKI 1 (9) YHTEISTOIMINNAN PELISÄÄNNÖT Yhteistyötoimikunta 25.2.2014 13 Kaupunginhallitus 17.3.2014 96 KITEEN KAUPUNKI 1 (9) TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÖIDEN VÄLISEN 2015 Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa astui voimaan 1.9.2007. näillä yhteistoiminnan pelisäännöillä sovitaan

Lisätiedot

Nuorisoneuvoston toimintaohje

Nuorisoneuvoston toimintaohje 1 (5) Nuorisoneuvoston toimintaohje 2 (5) Sisällysluettelo 1 Nuorisoneuvoston tarkoitus... 3 2 Nuorisoneuvoston kokoonpano... 3 3 Nuorisoneuvoston tehtävät... 3 4 Nuorisoneuvoston toimikausi ja ikäraja...virhe.

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Nuorisovaltuusto Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Nuorisovaltuusto Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Aika 31.10.2017, klo 17:00 Paikka Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia

Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia 1 Sisällysluettelo 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite... 1 2. Toimintasäännön soveltaminen... 1 3. Nuorisovaltuuston valitseminen... 1 4. Tehtävät ja toimenkuvat... 3 5. Nuorisovaltuuston järjestäytyminen...

Lisätiedot

Kiimingin kunnan nuorisovaltuuston toimintasääntö

Kiimingin kunnan nuorisovaltuuston toimintasääntö Kiimingin kunnan nuorisovaltuuston toimintasääntö Sivistysjaosto 22.9.2009 TOIMINTA-AJATUS - Nuorten silimin Nuorisovaltuuston tarkoituksena on saada Kiimingissä nuorten ääni kuuluville, ideat esille ja

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

PIHTIPUTAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ PIHTIPUTAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Nuorisovaltuusto 13.9.2017 Sivistyslautakunta 24.10.2017 92 Kunnanhallitus 6.11.2017 279 Sisällysluettelo 1. Tavoite ja tarkoitus... 3 2. Valitseminen... 4

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje

Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- Päivitetty yhteistyötoimikunnassa 1 (5) Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje Käsitelty yhteistyötoimikunnassa 27.11.2008 Hyväksytty hallituksessa 26.1.2009

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ LAIHIAN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2018 x 1 Sisällys 1. NUORISOVALTUUSTON TARKOITUS JA TAVOITE 2 2. TOIMINTASÄÄNNÖN SOVELTAMINEN 2 3. NUORISOVALTUUSTON VALITSEMINEN

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05.

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05. Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa kuntia huolehtimaan

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje

Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- Päivitetty yhteistyötoimikunnassa 1 (6) Sairaanhoitopiirin edustuksellinen yhteistoimintaohje Käsitelty yhteistyötoimikunnassa 27.11.2008 Hyväksytty hallituksessa 26.1.2009

Lisätiedot

Liedon nuorisovaltuusto Säännöt 1 / 7 25.10.12

Liedon nuorisovaltuusto Säännöt 1 / 7 25.10.12 Liedon nuorisovaltuusto Säännöt 1 / 7 Liedon nuorisovaltuuston säännöt 1 Nimi Liedon Nuorisovaltuusto käyttää nimeä Liedon Nuorisovaltuusto. Lyhennettynä nimeä voidaan käyttää muodossa Liedon nuva. 2 Tehtävä

Lisätiedot

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 25.4.2017 1. Luku Nuorisovaltuuston perusta ja tarkoitus 1 Toiminnan perusta Tampereen nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti

Lisätiedot

edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia

edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia 1 Vieremän nuorisovaltuusto TOIMINTASÄÄNTÖ 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia toimia nuorison äänenä lautakunnissa

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ (malli) Hyväksytty Keskustan kunnallisasiain neuvottelukunnassa 18.4.2012 ja vahvistettu puoluehallituksessa 27.4.2012 Valtuustoryhmän tarkoitus 1 kunnan / kaupungin

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY

ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY ETELÄ-HÄMEEN SPANIELIT RY Säännöt 1. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Etelä- Hämeen Spanielit ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinna. Toiminta-alue käsittää Etelä-Hämeen Kennelpiirin

Lisätiedot

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 KOKOUSKUTSU Helsinki 19.5.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään perjantaina 5.8.2016 klo 14.00 Kajaanissa. Kokouspaikka on Kaukametsän kongressi-

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt

METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt Hyväksytty 8.11.2012 Päivitetty 01.04.2014 METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt 1. Kansallinen standardisointikomitea [2.2.2(4); 1.6.2(1); 1.4.2(1, 3, 4); 2.3.2(1)] Kansallisen

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin yliopiston jatko-opiskelijat ry, ruotsiksi Doktorander vid

Lisätiedot

Turun nuorisovaltuuston säännöt (Nuorisovaltuusto )

Turun nuorisovaltuuston säännöt (Nuorisovaltuusto ) Turun nuorisovaltuuston säännöt (Nuorisovaltuusto 28.1.2014 8) 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite Toiminta-ajatus Nuorisovaltuusto on nuorten edustaja ja asiantuntijaelin Turun kaupungissa. Se ajaa

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia

Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia 1 Sisällysluettelo 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite... 1 2. Toimintasäännön soveltaminen... 1 3. Nuorisovaltuuston valitseminen... 1 4. Tehtävät ja toimenkuvat... 3 5. Nuorisovaltuuston järjestäytyminen...

Lisätiedot

Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt

Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt Yhdistyksen nimi on Vesaisten Keskusliitto ry., josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. I TARKOITUS Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 1. LEADER TOIMINNAN TAVOITTEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa esitetään suuntaviivat maatalouden ja maaseudun kehittämiselle

Lisätiedot

Valtimon nuorisovaltuuston toimintasääntö 1. Nuorisovaltuustotoiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Valtimon nuorisovaltuuston toimintasääntö 1. Nuorisovaltuustotoiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Kh 16.10.2017 162 Valtimon nuorisovaltuuston toimintasääntö 1. Nuorisovaltuustotoiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. 2. Nuorisovaltuuston tehtävät: edistää ja kehittää nuorten

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston johtosääntö (päivitetty )

Nuorisovaltuuston johtosääntö (päivitetty ) Nuorisovaltuuston johtosääntö (päivitetty 9.1.2017) 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus Siilinjärven Nuorisovaltuusto on siilinjärveläisistä nuorista koostuva kunnanhallituksen alainen nuoria koskevien asioiden

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNNÖT

NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNNÖT NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNNÖT Sisältö Tarkoitus ja toiminta... 3 Toimikausi..... 3 Nuorisovaltuuston valinta yleisillä vaaleilla... 3 Talous.... 5 Kokouskäytäntö... 5 Nuorisovaltuustosta eroaminen.

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Maakuntavaltuuston työjärjestys

Maakuntavaltuuston työjärjestys KESKI-SUOMEN LIITTO Maakuntavaltuuston työjärjestys Sisällysluettelo 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt 2 Valtuustoryhmän muodostaminen 3 Valtuustoryhmään liittyminen sekä siitä

Lisätiedot

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi OPPILASKUNTAKANSIO www.sastamalannuoret.fi 2015-2016 SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi Sisällys OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN... 2 Yhteisökasvatuksen ja osallisuuden periaatteet... 2 Oppilaskuntaosallisuus...

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä

NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä 1.11.2017 Mikä on nuorisovaltuusto? Nuorisovaltuustot ovat poliittisesti sitoutumattomia nuorten vaikuttajaryhmiä, jotka toimivat omissa kunnissaan ajamassa paikallisten

Lisätiedot

Imatran kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö

Imatran kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö Imatran kaupungin nuorisovaltuuston toimintasääntö Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 20.3.2017 Voimassa 1.4.2017 alkaen Sisällysluettelo 1 Nuorisovaltuuston asema... 3 2 Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite...

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Ohjesääntö Tällä ohjesäännöllä

Lisätiedot

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu LIITE 151a Kunnanhallitus 18/28.10.2008 457 Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu AIKA 2.12.2008 klo 10.00- PAIKKA Länsi-Pohjan keskussairaala, Selkäsaarikabinetti

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 4. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 4. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 AIKA Torstai 3.5.2018, klo 11.15-13.34 PAIKKA Nuorisotalo Allisanssi, Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto )

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto ) Nuorisovaltuusto 23.2.2015 11/Liite nro 1 TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto 20.3.2001 18) Nuorisovaltuuston työjärjestys on päivitetty 1.3.2012 12, voimaantulo 1.3.2012 HUITTISTEN NUORISOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä

Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä Aluehallintovirastot arvioivat säännöllisesti kuntien peruspalveluja. Nuorisotoimen vuoden 2017 arviointikohteena

Lisätiedot

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt MALLISÄÄNNÖT 1(6) Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt Päivitetty 28.5.2007 Vapaaehtoisen palokunnan säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on vapaaehtoinen palokunta. Yhdistystä nimitetään

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tehyn hallitus valitaan valtuuston järjestäytymiskokouksessa. Hallitukseen kuuluu 12 jäsentä, Tehyn puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat.

Tehyn hallitus valitaan valtuuston järjestäytymiskokouksessa. Hallitukseen kuuluu 12 jäsentä, Tehyn puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. TEHYN SITKERYHMÄN TOIMINTAOHJEET 30.5.2016 Toimintaohjeet päivitetään SITKE-ryhmän valtakunnallisessa kokouksessa. 1. TAUSTAA Tehyn päätöksenteko-organisaatio muodostuu valtuustosta ja hallituksesta. VALTUUSTO

Lisätiedot

yhteisö ja sen kotipaikka on Tammelan kunta.

yhteisö ja sen kotipaikka on Tammelan kunta. VESIOIKEUDELLISEN YHTEISÖN SÄÄNNÖT Pvm 3.1.2013 1 Yhteisön nimi ja kotipaikka Yhteisön nimi on Mustialanlammin keskivedenkorkeuden pysyvän muuttamisen vesioikeudellinen yhteisö ja sen kotipaikka on Tammelan

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 06.04.2016 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä 2 Ivalo 625 km Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain 2009 Kainuu 82 634 henkilöä

Lisätiedot

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä.

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä. Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) työjärjestys sen toimintakaudella ennen väliaikaista valmistelutoimielintä koskevan lainsäädännön vahvistamista TAUSTAA Etelä-Pohjanmaan sote-

Lisätiedot

KIHNIÖN NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASÄÄNTÖ

KIHNIÖN NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASÄÄNTÖ Liite 1. KIHNIÖN NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASÄÄNTÖ 2018 Toimintasäännössä määrätään nuorisovaltuuston kokoonpanosta, valintatavasta, tarkoituksesta ja tehtävistä, päätöksenteko- ja kokousmenettelystä sekä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS TAIVASSALON KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Kunnanvaltuusto 56 9.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen

ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen tukisäätiön hallitus 17.9.2015 1 (4) ETELÄ-KARJALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TUKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Voimassa 1.12.2015 alkaen 1 Säätiön nimi on Etelä-Karjalan ammatillisen koulutuksen tukisäätiö sr ja kotipaikka

Lisätiedot

1. Luku Yleiset määräykset

1. Luku Yleiset määräykset Merijärven nuorisovaltuuston johtosääntö (voimaantulo 17.11.2004) Nämä säännöt sisältävät seuraavat luvut: 1. Luku Yleiset määräykset 2. Luku Nuorisovaltuuston valitseminen 3. Luku Nuorisovaltuuston järjestäytyminen

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.3.2015 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI Halla,

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2013 1 Työsuojelutoimikunta 25.11.2013 Aika 25.11.2013 klo10:30-12:30 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto Vammaisneuvosto 27.09.2017 1 Aika 27.09.2017 kello 16:30-17:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä Kokkonen Jorma jäsen Kokkonen Tanja puheenjohtaja Sairanen Kati jäsen Juuti Pirkko KH:n edustaja

Lisätiedot

PÖYTYÄN NUORISOVALTUUSTO Johtosääntö

PÖYTYÄN NUORISOVALTUUSTO Johtosääntö PÖYTYÄN NUORISOVALTUUSTO Johtosääntö Pöytyän nuorisovaltuuston johtosääntö Pöytyän nuorisovaltuusto Pöytyän kunta Vapaa-aikapalvelut 10/2015 Pöytyän nuorisovaltuuston johtosääntö 12.10.2015 Eerika Karjalainen,

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 14.11.2017 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä.

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä. KANGASALAN KUNTA KANGASALAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kangasalan kunnanvaltuusto hyväksynyt 19.6.1995 42. Voimaantulo 1.7.1995. Valtuusto muuttanut 20.1.1997 6 ja 9.9.2002 48.

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 15.11.2016 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunnaksi Esitämme, että Kanta-Hämeeseen perustetaan osaksi maakunnan tulevia rakenteita Järjestöasiain

Lisätiedot

Vammaisneuvoston toimintaohje

Vammaisneuvoston toimintaohje 1 (5) Vammaisneuvoston toimintaohje 2 (5) Sisällysluettelo 1 Tarkoitus 3 2 Kokoonpano ja neuvoston nimeäminen... 3 3 Kokousasiat... 3 4 Tehtävät 4 5 Voimaantulo...5 3 (5) 1 Tarkoitus Vammaisneuvosto on

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ENONTEKIÖN KUNTA Nuorisovaltuusto PÖYTÄKIRJA Kokousaika 19.04.2018 klo 12.00-14.16 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla Santeri Kirkkala p (valtuutettu) olleet äsenet Jenni Peteri

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Nuorisovaltuuston toimintasääntö. Voimaan

Kouvolan kaupunki Nuorisovaltuuston toimintasääntö. Voimaan Kouvolan kaupunki Nuorisovaltuuston toimintasääntö Voimaan 1.1.2018 Sisällysluettelo 1. Toimintasäännön soveltaminen... 1 2. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite... 1 3. Nuorisovaltuuston valitseminen...

Lisätiedot

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus Filha ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansanterveyttä

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan nuorisovaltuuston. Säännöt ja ohjeet nro 370. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan nuorisovaltuuston. Säännöt ja ohjeet nro 370. Hyväksytty: Kh Lapuan kaupunki ja ohjeet nro 370 n säännöt Hyväksytty: Kh 29.4.2019 4 Voimaantulo: 30.4.2019 2 1 Tarkoitus 2 Toiminta toimii lapualaisen nuorison äänitorvena, järjestää nuorille toimintaa sekä edistä

Lisätiedot

OHJEITA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOIDEN JA KORVAUSTEN HAKEMISEEN

OHJEITA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOIDEN JA KORVAUSTEN HAKEMISEEN KESKI-SUOMEN LIITTO OHJEITA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOIDEN JA KORVAUSTEN HAKEMISEEN Keski-Suomen liitto maksaa luottamushenkilöilleen matkakulukorvauksia, kokouspalkkioita, ansionmenetyksiä ja muita

Lisätiedot