PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/"

Transkriptio

1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta AIKA klo 18:00-19:35 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Sivistyslautakunnan vuoden 2018 kokousajat ja käytännöt Sivistyslautakunnan talousarvion toteutuminen ajalla tammi-lokakuu Sivistystoimen valmiussuunnitelma Elisenvaaran oppimiskeskuksen ja väliaikaisten väistötilojen pelastussuunnitelma 64 Yhtenäiskoulujen siirtymävaiheen opetusjärjestelyt Perusopetuksen oppilaiden lähikoulun määräytyminen alkaen 66 Lähikouluyksikön määräytyminen Elisenvaaran ja Riihikosken yhtenäiskoulujen oppilaaksiottoalueiden sisällä 67 Laki valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekisteristä sekä tässä säännellyn KOSKI-palvelun käyttöönotto 68 Viranhaltijapäätökset Muut asiat Varhaiskasvatuspalvelujen maksut lukien

2 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ AIKA klo 18:00-19:35 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste OSALLISTUJAT LÄSNÄ Loponen Marika Puheenjohtaja Tuuppa Esko Varapuheenjohtaja Haltsonen Annika Jäsen Marttila Juho Jäsen Ojala Lauri Jäsen Rajala Matti Jäsen Savinen Nina Jäsen Sulkanen Sari Jäsen Toivonen Tero Jäsen Mäkelä Marianne Esittelijä / pöytäkirjanpitäjä POISSA Helin Anu Kunnanjohtaja Kajander Rauno Khall pj. Kaurila Matti Khall edustaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Marika Loponen Marianne Mäkelä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN Pöytyällä TARKASTUS Esko Tuuppa Annika Haltsonen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, julkaistaan yleisessä tietoverkossa osoitteessa

3 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivltk Kuntalain 410/ :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätös val tai nen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Läsnä oleviksi kat so taan myös toimielimen jäsenet, jotka osallistuvat kokoukseen säh köises ti. Pöytyän kunnan hallintosäännön 131 :n mukaan toimielin päättää kokous ten sa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja kat soo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee pu heen joh ta jal le esityksen kokouksen pitämisestä ilmoittamansa asian käsit te lyä varten. Hallintosäännön 132 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hä nen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on il moitet ta va kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouskutsussa on edelleen mainittava, mitä toimielimen päätöksentekotapaa noudatetaan kun kin asian kohdalla. Jos asia käsitellään sähköisessä pää tök sen te ko menet te lys sä, tulee kutsussa ilmaista, mihin mennessä asia on käsiteltävä säh köi ses ti. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja eh do tuk sen toi mi eli men päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, joll ei vät erityi set syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheis ma te ri aa lis sa on salassa pidettäviä tietoja, tehdään asiakirjaan merkintä sa las sa pi dos ta. Ko kous kut su lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läs nä olo-oi keus tai velvol li suus, toimielimen päättämällä tavalla. Jos kaikkia ko kous kut sus sa mai nit tu ja asioita ei saada kokouksessa käsiteltyä, voidaan kä sit te le mät tä jää neet asiat hallintosäännön 135 :n mukaan siirtää jat ko ko kouk seen, johon ei tarvitse antaa eri kutsua. Kokouksesta poissa olleille lä he te tään säh köi nen viesti jatkokokouksen ajasta ja paikasta sekä jat ko ko kouk sen päätöksentekotavasta. Sivistyslautakunta on päättänyt loppuvuoden 2017 ko kousajan koh dat sekä kokouskutsun lähettämisen tavan. Päätöksen mu kaan kokouskutsu esityslistoineen lähetetään sivistyslautakunnan jä se nil le sekä muille läsnäolo-oikeutetuille viimeistään viisi päivää ennen ko kous ta, ylimääräisiin kokouksiin kaksi päivää ennen kokousta. Perustellusta syys tä kutsu esityslistoineen voidaan toimittaa myös muulla tavoin. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Pöytäkirjantarkastajien valinta Sivltk Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Tarkastusvuorossa ovat varapuheenjohtaja Esko Tuuppa ja jäsen Annika Haltsonen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin varapuheenjohtaja Esko Tuuppa ja jäsen Annika Haltsonen.

5 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan vuoden 2018 kokousajat ja käytännöt 97/00.01/2016 Sivltk Pöytyän kunnan hallintosäännön 131 :n mukaan toimielin päättää kokous ten sa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös, milloin pu heen joh ta ja kat soo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jä se nis tä tekee pu heen joh ta jal le esityksen kokouksen pitämisestä ilmoittamansa asian käsit te lyä varten. Hallintosäännön 132 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hä nen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on il moitet ta va kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouskutsussa on edelleen mainittava, mitä toimielimen päätöksentekotapaa noudatetaan kun kin asian kohdalla. Jos asia käsitellään sähköisessä pää tök sen te ko menet te lys sä, tulee kutsussa ilmaista, mihin mennessä asia on käsiteltävä säh köi ses ti. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotuksen toi mi eli men päätöksiksi, lä he te tään kokouskutsun yh tey des sä, jolleivät erityi set syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalissa on sa las sa pidettäviä tietoja, tehdään asiakirjaan merkintä salassapidosta. Ko kous kut su lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai velvol li suus, toimielimen päättämällä tavalla. Jos kaikkia kokouskutsussa mai nit tu ja asioita ei saada kokouksessa käsiteltyä, voidaan käsittelemättä jää neet asiat hallintosäännön 135 :n mukaan siirtää jatkokokoukseen, johon ei tarvitse antaa eri kutsua. Kokouksesta poissa olleille lähetetään säh köi nen viesti jatkokokouksen ajasta ja paikasta sekä jatkokokouksen pää tök sen te ko ta vas ta. Sivistyslautakunta on kokoontunut keskiviikkoisin pääsääntöisesti noin kerran kuukaudessa kesäkautta lukuunottamatta. Ko kouk set on pidetty kunnan vi ras ton Kyrön toimipisteessä. Kokouskutsut sivistys lau ta kun nan jä senil le ja muille läsnäolo-oikeutetuille on lähetetty/julkaistu sähköisessä kokous jär jes tel mäs sä noin viikko ennen ko kous ta. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää, että 1. sivistyslautakunnan kokoukset vuonna 2018 pidetään kun nan vi ras ton Ky rön toimipisteen neuvotteluhuoneessa klo seu raa vas ti: - keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko keskiviikko Mikäli kokous ei päätettynä ajankohtana ole tarpeen, voi puheenjohtaja päät tää kokouksen peruuttamisesta.

6 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ kutsu esityslistoineen sivistyslautakunnan kokouksiin julkaistaan sähköi ses sä kokousjärjestelmässä vii meis tään neljä päivää ennen ko kousta, ylimääräisten kokousten osalta toisena kokousta edeltävänä ar kipäi vä nä. Pe rus tel lus ta syystä kutsu esityslistoineen voidaan toi mit taa myös muulla ta voin. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

7 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan talousarvion toteutuminen ajalla tammi-lokakuu /02.02/2016 Sivltk Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunnanhallitukselle ra por toi daan talouden toteutumasta seuraavasti: - tammi-maaliskuu (01-03/2017), kunnanhallitus tammi-huhtikuu (01-04/2017), kunnanhallitus tammi-kesäkuu (01-06/2017) - tammi-elokuu (01-08/2017) - tammi-lokakuu (01-10/2017) Kunnanhallituksen loppuvuoden käsittelyajankohdista tiedotetaan erikseen ko kous ajan koh tien varmistuttua. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan talouden raportointiin osallistuvat kun nan kaikki toimialat. Toimialojen toteutumat tarkastellaan ulkoisten erien osalta, ja toimialat tarkastelevat raporteissaan seuraavia asioita: - toimintatuottojen kertyminen: talousarviopoikkeamien analysointi - toimintakulut: talousarviopoikkeamien analysointi - ennuste loppuvuoden toimintatuottojen ja -kulujen toteumasta Raportoinnin tarkoituksena on saada tietoa ennakoimattomista muu tok sista, jotka mahdollisesti vaikuttavat olennaisesti talouden toteutumaan ja muo dos ta vat ylitysriskiä. Raportoinnin myötä kunnanhallituksella on mahdol li suus varhaisessa vaiheessa ohjata toimialojen toimintaa tarvittavilta osin. Oheismateriaalina oleva sivistyslautakunnan tehtäväalueen talouden to teutu ma ra port ti on mennessä tehtyjen kirjausten tilanteen mu kainen. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää 1. merkitä tiedoksi oheismateriaalina olevan sivistyslautakunnan teh tä väalu een talouden toteutumaraportin ajalta se kä en nusteen loppuvuoden toimintatuottojen ja -kulujen toteutumasta; 2. saattaa oheismateriaalina olevan sivistyslautakunnan tehtäväalueen alus ta van ta lou den toteutumaraportin ajalta sekä ennus teen lop pu vuo den toimintatuottojen ja -kulujen toteutumasta kunnan hal li tuk sen kä si tel tä väk si. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

8 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Sivistystoimen valmiussuunnitelma 116/P01.99/2010 Sivltk Valmiuslaki (1552/ ) edellyttää kuntien varmistavan val mius suunni tel min, poikkeusoloissa tapahtuvan toiminnan etukäteisvalmisteluin sekä muin toimenpitein tehtäviensä mahdollisimman häiriöttömän hoitamisen myös poikkeusoloissa. Poikkeusoloihin varautumista johtaa, valvoo ja yhteen so vit taa valtioneuvosto, joka on periaatepäätöksellään hyväk sy nyt Yhteiskunnan turvallisuusstrategian, ja pe ri aa te päätök sel lään sisäisen tur val li suu den strategian Hyvä elämä - turvallinen arki. Va rau tu mis ta koskevaa sään te lyä löytyy Valmiuslain lisäksi muun muassa Pe las tus lais ta (379/2011) ja Pelastustoimesta annetusta asetuksesta (731/2011). Tur val li suus eri osiltaan on yksilön Perustuslaissa (731/1999) tur vat tu pe rus oi keus. Sivistystoimen valmiussuunnitelma on hyväksytty koulutuslautakunnassa ja vapaa-aikalautakunnassa Liitteenä ole vaa val mius suun ni tel maa on päi vi tet ty valtioneuvoston ja an ta mat pe ri aa te pää tökset huomioiden. Kun nan hal li tus on päättänyt, että kun nan ja toimialojen val mius suun ni tel mat päi vi te tään men nes sä. Pöytyän kunnan hallintosäännön 30 :n mukaan lautakunnat päättävät tulos alueil laan noudatettavista perusteista, suunnitelmista ja yleisistä oh jeista sekä huolehtivat toimialansa/tulosalueidensa lainsäädännössä ja muissa säädöksissä määritellyistä ja erikseen määrätyistä tehtävistä. Hal lin tosään nön 32 :n mukaan sivistyslautakunta päättää tehtäväalueensa tur valli suu teen liittyvien suunnitelmien hyväksymisestä. Yhteisöllisyyslautakunta kä sit te lee valmiussuunnitelmaa osaltaan kokouksessaan Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta 1. päättää osaltaan hyväksyä liitteenä olevan sivistystoimen val mius suunni tel man; 2. valtuuttaa sivistysjohtajan tekemään valmiussuunnitelmaan tarvittavia täy den nyk siä ja päivityksiä. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. Liitteet Liite 1 Sivistystoimen valmiussuunnitelma, liite on salassa pidettävä (L 621/ )

9 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Elisenvaaran oppimiskeskuksen ja väliaikaisten väistötilojen pelastussuunnitelma 116/P01.99/2010 Sivltk Koulutuslautakunta on hyväksynyt sivistystoimen yksiköiden pe las tus suun ni tel mat. Elisenvaaran oppimiskeskuksessa on päätöksen jälkeen otettu käyttöön koulun ja lukion tiloja osittain kor vaa via väliaikaisia väis tö ti lo ja, minkä myötä pelastussuunnitelmaa on viranhaltijatyönä ja koulu tus lau ta kun nan päätöksellä päivitetty (koulutuslautakunta ). Vuo den 2018 alusta lähtien koulun ja lukion käyttöön otetaan edelleen lisää väistötilaa, minkä lisäksi Helahovin tilat osoitteessa Helalantie 16 ovat lu kion ja nuorisotoimen käy tös sä. Elisenvaaran oppimiskeskuksen pe lastus suun ni tel ma mukaan lu kien toimijoiden käytössä olevat väliaikaiset tilat on syyskauden 2017 aikana viranhaltijatyönä päi vi tet ty vas taa maan muuttu nut ta tilannetta. Pelastuslain (379/2011) 15 :n mukaan Rakennukseen tai muuhun kohteeseen, joka on poistumisturvallisuuden tai pelastustoiminnan kannalta tavanomaista vaativampi tai jossa henkilötai paloturvallisuudelle, ympäristölle tai kulttuuriomaisuudelle aiheutuvan vaa ran taikka mahdollisen onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen voidaan arvioida olevan vakavat, on laadittava pelastussuunnitelma 14 :ssä tar koi te tuis ta toimenpiteistä. Pelastussuunnitelman laatimisesta vastaa raken nuk sen tai kohteen haltija. Jos rakennuksessa toimii useita toi min nanhar joit ta jia, rakennuksen haltijan tulee laatia pelastussuunnitelma yh teistyös sä toiminnanharjoittajien kanssa. Rakennuksen haltijan tulee laatia raken nuk sen pelastussuunnitelma kuitenkin aina yhteistyössä 18 :ssä tarkoi te tun hoitolaitoksen ja palvelu- ja tukiasumisen toiminnanharjoittajan kans sa. Pelastussuunnitelmassa on oltava selostus: 1) vaarojen ja riskien arvioinnin johtopäätelmistä; 2) rakennuksen ja toiminnassa käytettävien tilojen turvallisuusjärjestelyistä; 3) asukkaille ja muille henkilöille annettavista ohjeista onnettomuuksien eh käi se mi sek si sekä onnettomuus- ja vaaratilanteissa toimimiseksi; 4) mahdollisista muista kohteen omatoimiseen varautumiseen liittyvistä toimen pi teis tä. Valtioneuvoston asetuksella annetaan tarkempia säännöksiä kohteista, joihin on laadittava pelastussuunnitelma. Pelastussuunnitelman sisällöstä voi daan antaa tarkempia säännöksiä valtioneuvoston asetuksella. Pöytyän kunnan hallintosäännön 32 :n mukaan sivistyslautakunta päät tää teh tä vä alu een sa yksiköiden turvallisuuteen liittyvien suunnitelmien hy väksy mi ses ta. Valmistelija: sivistysjohtaja

10 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan Elisenvaaran op pi miskes kuk sen sekä koulun, lukion ja nuorisotoimen väliaikaisten tilojen pe lastus suun ni tel man. Tarvittavat täy den nyk set ja päi vi tyk set suunnitelmaan teh dään viranhaltijoiden toi mes ta. Liite on salassa pidettävä (L 621/ ). Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. Liitteet Liite 2 Elisenvaaran oppimiskeskuksen sekä koulun, lukion ja nuorisotoimen väliaikaisten tilojen pelastussuunnitelma

11 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Yhtenäiskoulujen siirtymävaiheen opetusjärjestelyt 189/12.00/2017 Sivltk Elisenvaaran ja Riihikosken yhtenäiskoulujen toiminta käynnistyy kun nanval tuus ton päätöksen mukaisesti Koulut toimivat en nen pysyvien tilojen valmistumista useammissa yksiköissä nykyisiä koulu ti lo ja hyödyntäen. Tavoitteena on Riihikosken yhtenäiskoulun tilojen valmis tu mi nen siten, että koulun toiminta uusissa tiloissa käynnistyy Eli sen vaa ran yhtenäiskoulun tilojen suunnittelu on käynnissä Rii hi kos ken yh te näis kou lu jen tilojen suunnittelun ja rakentamisen rinnalla. Vuosiluokkien 7-9 opetuksessa tarvittavat tilat löytyvät ennen Riihikosken yh te näis kou lun pysyvien tilojen valmistumista Elisenvaaran yh te näis kou lulta ja koulun käytössä olevista viipaleväistötiloista. Riihikosken yh te näiskou lun vuosiluokkien 7-9 opetus tulee näin ollen järjestettäväksi Eli sen vaaran yhtenäiskoulun tiloissa, kunnes opetuksessa tarvittavat tilat Rii hi koskel la ovat käytettävissä. Käytännön järjestelyjen toimivuuden kannalta perus tel tua on, että Elisenvaaran yhtenäiskoulun rehtori vastaa Rii hi kos ken yh te näis kou lun vuosiluokkien 7-9 oppilaiden opetuksen järjestämisestä ja tä tä kos ke vien tehtävien hallinnoinnista, mikä tulee teh tä vän ku vauk ses sa ja palkkauksessa huomioitavaksi. Pöytyän kunnan hallintosäännön 32 :n mukaan perusopetus ja siihen liitty vät tehtävät kuuluvat sivistyslautakunnan ja sivistystoimen toi mi alaan. Sivis tys lau ta kun ta päättää edelleen koulutuksen ja opetuksen jär jes tä mi sen se kä opetuksen järjestämispaikkoja koskevien perusteiden hy väk sy mi sestä. Opetuksen järjestämistä muiden säännösten ohella ohjaa pe rus ope tuslain 986/1998 sääntely. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää Riihikosken yhtenäiskoulun vuosiluokkien 7-9 op pi lai den opetuksen annettavaksi Elisenvaaran yhtenäiskoulun tiloissa alkaen siihen saakka, kunnes opetuksessa tarvittavat tilat Rii hikos kel la valmistuvat ja otetaan käyttöön. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

12 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Perusopetuksen oppilaiden lähikoulun määräytyminen alkaen 51/12.01/2015 Sivltk Perusopetusta annetaan Pöytyän kunnassa kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti alkaen Elisenvaaran, Riihikosken ja Ylä neen yhtenäiskouluilla. Esiopetusta annetaan kaikkien yhtenäiskoulujen op pi laak siot to alu eil la voimaan astuva perusopetuksen järjestämistä koskeva muutos Pöy ty än kunnassa on laajamuotoinen ja monivaiheinen. Kunnan kah deksas ta pe rus ope tuk sen koulusta seitsemän toiminta päättyy Elisenvaaran ja Rii hi kos ken yh te näis kou lu jen toiminnan käynnistyessä. Yläneen yh te näiskou lun toiminta jatkuu nykyisessä muodossaan. Elisenvaaran ja Rii hi kos ken yhtenäiskoulut toi mi vat en nen py sy vien tilojen val mis tu mis ta useam mis sa yksiköissä ny kyi siä kou lu ti lo ja hyö dyn tävinä op pi lai tok si na. Rii hi kos ken yhtenäiskoulun vuo si luok kien 7-9 oppilaiden ope tus annetaan siir ty mä vai hees sa Eli sen vaa ran yh te näis kou lun tiloissa (si vis tys lau ta kun ta asia 7), min kä jälkeen ope tus Rii hi kos ken yh te näis kou lun ope tuk sen koulun py sy vis sä ti lois sa käynnistyessä siirtyy yh te nä ko ko nai suu te na Rii hi kos kel la an net ta vak si. Jat kos sa opiskelunsa kou lus sa aloittavat myös Ori pään kun nan vuosiluokkien 7-9 op pi laat kuntien välisen so pi muk sen mu kai ses ti. Koulutuslautakunta on hyväksynyt Pöytyän kunnan yh tenäis kou lu jen oppilaaksiottoalueet. Päätöksen mukaan oppilaaksiottoalueet as tu vat Riihikosken ja Yläneen yhtenäiskoulujen osalta voimaan Rii hi kosken yhtenäiskoulun toiminnan käynnistyessä, ja Elisenvaaran yh te näis koulun osalta Elisenvaaran yhtenäiskoulun toiminnan käynnistyessä. Samoja op pi laak siot to alu ei ta noudatetaan edelleen varhaiskasvatuspalvelujen anta man esiopetuksen järjestämispaikkojen määräytymisessä. Op pi vel vol linen voi perusopetuslain 628/ :n mukaan pyrkiä myös muuhun kuin kunnan hänelle osoittamaan lähikouluun, jolloin huoltajat vastaavat op pi laan kuljettamisesta tai saattamisesta aiheutuvista kustannuksista. Kunta osoittaa perusopetuslain 628/ :n mukaan oppivelvolliselle ja muul le laissa tarkoitettua opetusta saavalle lähikoulun tai muun soveltuvan pai kan, jossa annetaan opetusta sellaisella oppilaan omalla kielellä, jolla kun ta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voi daan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edel ly tykset täyttävä päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuksen jär jes tä mispaik ka. Kunta voi perustellusta opetuksen järjestämiseen liittyvästä syystä ope tus kiel tä muuttamatta vaihtaa opetuksen järjestämispaikkaa. Perusopetuslain sääntelyn lisäksi huomioitavaksi muutostilanteessa tulee op pi lai den yhdenvertaisuutta koskeva sääntely. Yhdenvertaisuus saa lähtö koh tan sa perustuslain 731/ :n sääntelystä, minkä lisäksi sään telyä on annettu tavallisen lain tasolla. Yh den ver tai suus lain 1325/ :ssä asetetaan erikseen koulutuksen järjestäjälle ja tä män ylläpitämille op pi lai tok sil le velvollisuus yhdenvertaisuuden edis tä mi seen toi min nassaan.

13 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Laajamuotoinen ja monivaiheinen muutosprosessi johtaa muutoksiin myös op pi lai den opiskeluympäristössä. Toimiva opetuksen järjestäminen ja op pilai den yhdenvertaisuus huomioiden perusteltua on kaikkien pe rus ope tuksen oppilaiden lähikoulun määräytyminen alkaen kou lu tus lau takun nan hyväksymien oppilaaksiottoalueiden mukaisesti. Op pi laak si ottamisesta päättävät yhtenäiskoulujen rehtorit. Huoltajilla on pe rus ope tus lain 986/ :n mukaisesti edelleen mahdollisuus hakea op pi laal le paikkaa toissijaiseen kouluun. Näissä tilanteissa huoltajat vas taa vat op pi laan kuljetus- ja/tai saattojärjestelyistä sekä kuljettamisesta ja/tai saat ta mi ses ta aiheutuvista kustannuksista. Pöytyän kunnan hallintosäännön 32 :n mukaan perusopetus ja siihen liitty vät tehtävät kuuluvat sivistyslautakunnan ja sivistystoimen toimialaan. Sivis tys lau ta kun ta päättää edelleen koulutuksen, opetuksen järjestämisen ja op pi laak si ottamisen perusteiden ja yleisohjeiden sekä oppilasalueiden vah vis ta mi ses ta samoin kuin opetuksen järjestämispaikkoja koskevien perus tei den ja oppilaan opetuksen järjestämispaikan vaihtamisesta, ellei toimi val taa ole osoitettu viranhaltijalle. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää kaikkien Pöytyän kunnan perusopetuksen op pilai den lä hi kou lun määräytyvän alkaen koulutuslautakunnan hyväksymien yhtenäiskoulujen oppilaaksiottoalueiden mu kai ses ti. Op pi laak si ot ta mi ses ta päättävät yhtenäiskoulujen rehtorit. Oppilaan tarvitessa opis ke lus saan erityistä tukea, jota lähikouluna toi mivas sa yh te näis kou lus sa ei ole tarjolla, vahvistetaan lähikoulu erikseen. Kun nan ulkopuolisten kou lu tuk sen järjestäjien toteuttamaan opetukseen osoi tet tu jen pe rus ope tuk sen oppilaiden lähikoulu ei päätöksen johdosta muu tu. Edelleen sivistyslautakunta toteaa huoltajilla olevan perusopetuslain 986/ :n mukaisesti mahdollisuuden hakea oppilaalle paikkaa tois si jai seen kouluun. Näissä tilanteissa huol ta jat vastaavat oppilaan kul jetus ja/tai saattojärjestelyistä sekä kul je tuk sis ta ja/tai saattamisesta ai heutu vis ta kus tan nuk sis ta. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

14 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Lähikouluyksikön määräytyminen Elisenvaaran ja Riihikosken yhtenäiskoulujen oppilaaksiottoalueiden sisällä 139/12.01/2017 Sivltk Koulutuslautakunta on hyväksynyt Pöytyän kunnan yh tenäis kou lu jen oppilaaksiottoalueet. Päätöksen mukaan uudet op pi laak siotto alu eet astuvat Riihikosken ja Yläneen yhtenäiskoulujen osalta voimaan Rii hi kos ken yhtenäiskoulun toiminnan käynnistyessä, ja Elisenvaaran yh tenäis kou lun osalta Elisenvaaran yhtenäiskoulun toiminnan käynnistyessä. Sa mo ja oppilaaksiottoalueita noudatetaan edelleen var hais kas va tus pal velu jen antaman esiopetuksen järjestämispaikkojen määräytymisessä. Si vistys lau ta kun ta on päättänyt perusopetuksen oppilaiden lähikoulun mää räyty mi ses tä alkaen (sivistyslautakunta asia 8). Op pi velvol li nen voi perusopetuslain 628/ :n mukaan pyrkiä myös muuhun kuin kunnan hänelle osoittamaan lähikouluun, jolloin huoltajat vas taavat oppilaan kuljettamisesta tai saattamisesta aiheutuvista kus tan nuk sis ta. Kunnanvaltuusto on päättänyt Riihikosken ja Elisenvaaran yh te näis kou lu jen aloittavan toimintansa , jolloin Auvaisten, Hei kinsuon, Kaulanperän, Kyrön, Mustanojan, Riihikosken ja Elisenvaaran kou lujen toiminta kunnanvaltuuston pää tök sen mukaisesti vastaa vas ti päättyy. Koulurakennusten suunnittelu- ja ra ken ta mis pro ses si on käyn nis sä, jolloin yhtenäiskoulujen toi min ta alkaa ny kyi siä koulukiinteistöjä hyö dyn tä vi nä, useammissa yk si köis sä toi mi vi na op pi lai tok si na. Vuosiluokkien 1-6 opetusta annetaan siirtymävaiheessa useam mas sa Riihi kos ken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulun yksikössä, jolloin oppilaan kou lupai kan määräytymistä yh te näis kou lun oppilaaksiottoalueen sisällä tulee täs men tää. Perusteltua on määritellä kou lu paik ka siten, että etäisyys op pilaan asuinpaikan ja yhtenäiskoulun yk si kön välillä muodostuu mah dol li simman lyhyeksi. Oppilaan tar vi tes sa opiskelussaan erityistä tu kea, jota lä hinnä sijaitsevassa yksikössä ei ole tar jol la, tarkoituksenmukaista on päättää op pi laan lähikouluksi alkaen vahvistetun yhtenäiskoulun yksikkö op pi las koh tai ses ti erikseen. Päätöksen koulun sisällä tekee yh te näis koulun rehtori. Perusopetuksen oppilaiden mahdollisimman yhtenäisen oppimispolun turvaa mi nen on siirtymävaiheessa tärkeää. Yhtenäiskoulujen toiminnan käynnis tyes sä useammassa yksikössä toimivina oppilaitoksina perusteltua on an taa perusopetuksensa aloittavien op pi lai den huoltajille halutessaan mah dol li suus va li ta lähikouluyksiköksi, jossa opinnot aloi te taan, maan tieteel li ses ti mää räy ty vän lähikouluyksikön vaihtoehtona oppilaan lä hi kou luk si vah vis te tun yh te näis kou lun sijaintitaajamassa sijaitseva yksikkö, jos sa ensim mäi sen vuo si luo kan opetusta annetaan. Vastaava periaate on pe rus teltu kun taan kesken perusopetuksensa muuttavien sekä kunnan sisällä perus ope tuk sen sa aikana muuttavien oppilaiden kohdalla. Perusopetustaan jo suo rit ta vien oppilaiden oppimispolun yhtenäisyyttä tukee mah dol li suuden an ta mi nen opiskelun jatkamiseen oppilaan lähikouluksi vahvistetun yh te näis kou lun yksikössä, joka aiemmin on määritelty oppilaan lä hi kou luksi, siihen saakka, kun kyseisen vuosiluokan opetusta yksikössä annetaan. Huol ta jil la on mahdollisuus hakea oppilaalle opiskelupaikkaa myös tois sijai seen yhtenäiskoulun yksikköön tai kouluun, missä tilanteissa huoltajat vas taa vat kuljetus ja/tai saat to jär jes te lyis tä sekä kul je tuk sis ta ja/tai saat tami ses ta aiheutuvista kustannuksista.

15 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Pöytyän kunnan hallintosäännön 32 :n mukaan perusopetus ja siihen liitty vät tehtävät kuuluvat sivistyslautakunnan ja sivistystoimen toimialaan. Sivis tys lau ta kun ta päättää edelleen koulutuksen, opetuksen järjestämisen ja op pi laak si ottamisen perusteista ja yleisohjeista sekä oppilasalueiden vavis ta mi ses ta samoin kuin opetuksen järjestämispaikkojan koskevien perus tei den ja oppilaan opetuksen järjestämispaikan vaihtamisesta, ellei toimi val taa ole osoitettu viranhaltijalle. Opetuksen järjestämistä muiden säännös ten ohella ohjaa perusopetuslain 986/1998 sääntely. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää 1. yhtenäiskoulujen oppilaiden aloittavan perusopetuksensa oppilaan lä hikou luk si alkaen vahvistetun yh te näis kou lun oppilaan asuinpaik kaa lähinnä si jait se vas sa yksikössä, jossa en sim mäi sen vuo si luokan opetusta an ne taan. Vastaavaa periaatetta noudatetaan kuntaan kes ken pe rus ope tuk sen sa muuttavien ja kunnan sisällä pe rus ope tuksen sa aikana muut ta vien oppilaiden kohdalla; 2. perusopetuksensa aloittavien oppilaiden huoltajien voi van valita op pilaan aloittavan perusopetuksensa edellä 1. kohdassa määritellyn yk sikön vaihtoehtona oppilaan lähikouluksi alkaen vahvistetun yhte näis kou lun si jain ti taa ja mas sa sijaitsevassa yksikössä, jossa en simmäi sen vuo si luo kan ope tus ta annetaan (Kyrön yksikkö, Riihikosken yksik kö). Yksiköstä muo dos tuu tällöin oppilaan lähikouluyksikkö. Vas taavaa periaatetta nou da te taan kuntaan kesken perusopetuksensa muutta vien ja kunnan si säl lä perusopetuksensa aikana muuttavien op pi laiden kohdalla; 3. perusopetuksen opintonsa jo aloittaneiden oppilaiden jatkavan opis kelu aan oppilaan lähikouluksi alkaen vahvistetun yh te näis koulun oppilaan asuin paik kaa lähinnä sijaitsevassa yksikössä, jossa ky seisen vuosiluokan ope tus ta annetaan. 4. perusopetuksen opintonsa jo aloittaneiden oppilaiden huoltajien voivan va li ta oppilaan jatkavan opintojaan edellä 3. kohdassa määritellyn yk sikön vaihtoehtona oppilaan lähikouluksi alkaen vahvistetun yhte näis kou lun yk si kös sä, joka aiemmin on vahvistettu oppilaan lä hi kouluk si ja jossa opin not ovat käynnissä, siihen saakka, kun kyseisen vuosi luo kan ope tus ta yksikössä annetaan. Yksiköstä muodostuu tällöin oppi laan lä hi kou lu yk sik kö. Oppilaan perusopetuksensa aloittavien si sarus ten lähikouluyksikkö määräytyy 1. ja 2. kohdissa vahvistetun mu kaises ti. Mikäli oppilaalla on tarvetta erityisopetukseen tai muuhun tukeen, jota hänen lähikouluyksikössään ei ole tarjolla, vahvistetaan lähikouluyksikkö saman yhtenäiskoulun sisällä erikseen. Ratkaisun asiassa tekee yh te näiskou lun rehtori. Sivistyslautakunnan päätös koskee alkavaa siirtymäaikaa, jolloin Eli sen vaa ran ja Rii hi kos ken yhtenäiskoulut toimivat väliaikaisesti useammas sa yksikössä. Ta voit tee na on, että Riihikosken yhtenäiskoulun pysyvät ti lat valmistuvat si ten, että koulun toiminta voi alkaa näissä syksyllä Eli sen vaa ran yh te näis kou lun pysyvien tilojen suunnittelu pro ses si on käynnis sä, ja tavoitteena on tilojen valmistuminen mah dol li sim man nopealla aika tau lul la.

16 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Edelleen sivistyslautakunta toteaa huoltajilla olevan perusopetuslain 986/ :n mukaisesti mahdollisuuden hakea oppilaalle paikkaa tois si jai seen yhtenäiskoulun yksikköön tai kouluun. Näissä tilanteissa huolta jat vastaavat oppilaan kuljetus ja/tai saattojärjestelyistä sekä kul je tuk sista ja/tai saattamisesta aiheutuvista kus tan nuk sis ta. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

17 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Laki valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekisteristä sekä tässä säännellyn KOSKI-palvelun käyttöönotto 190/12.00/2017 Sivltk Eduskunta on hyväksynyt valtakunnallisia opinto- ja tut kin to rekis te rei tä koskevan lain, joka astuu voimaan Laissa säädetään pe rus tet ta vak si perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen kou lutuk sen tietovaranto (KOSKI-palvelu), johon tallennetaan perusopetuksen ja toisen asteen kou lu tuk sen opiskelua, suorituksia, tutkintoja, läsnäoloa se kä opetuksen ja kou lu tuk sen järjestämistä koskevia tietoja, joita henkilö tar vit see ha keu tues saan koulutukseen, koulutuksen aikana, työelämässä se kä ha kies saan koulutukseen liittyviä etuuksia. Tietovarantoon tal len netaan lisäksi tie to ja, joita tarvitaan myönnettäessä opetuksen ja koulutuksen ra hoi tus ta. Tie to va ran non rekisterinpitäjinä toimivat opetuksen ja kou lu tuksen jär jes tä jät, ja teknisenä ylläpitäjänä Opetushallitus. Laissa säädetään edel leen Ope tus hal li tuk sen ylläpitämästä opinto- ja tutkintotietojen luo vutus pal ve lus ta. Koulutuksen järjestäjän tulee tallentaa pyydetyt tiedot tie tova ran toon mennessä, ja tämän jälkeen huolehtia tietojen päi vittä mi ses tä. Opetushallitus pyytää koulutuksen järjestäjiä myöntämään KOS KI-pääkäyt tä jä roo lin perustelluksi katsomallaan tasolla (koulutustoimija, oppilaitos tai toimipiste) palvelun pääkäyttäjinä toimiville henkilöille. Palveluun liityviä tie dot tei ta aletaan lähettää pääkäyttäjille alkaen. Pöytyän kunnas sa perusteltua on osoittaa pääkäyttäjärooli sivistystoimen or ga ni saa tiota sol la toi mi vil le toimistosihteereille. Valmistelija: sivistysjohtaja Sivistyslautakunta päättää 1. merkitä tiedoksi valtakunnallisia opinto- ja tutkintorekistereitä kos kevan, voimaan astuvan lain ja tässä säännellyn KOS KI-pal velun käyt töön oton; 2. vahvistaa KOSKI-palvelun pääkäyttäjäroolin sivistystoimen or ga ni saatio ta sol la toimiville toimistosihteereille. Pääkäyttäjät luovat KOS KI-palve luun edelleen käyttöoikeudet koulujen organisaatiotasolla toimiville pal ve lu käyt tä jil le. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

18 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Viranhaltijapäätökset Sivltk Sivistysjohtaja Henkilöstöpäätös 27 Kirjastotoimenjohtaja Varhaiskasvatuspäällikkö Elisenvaaran lukion rehtori Elisenvaaran koulun rehtori Auvaisten koulun rehtori Heikinsuon koulun rehtori Kaulanperän koulun rehtori Kyrön koulun rehtori Mustanojan koulun rehtori Riihikosken koulun rehtori Yläneen yhtenäiskoulun rehtori Sivistyslautakunta päättää, ettei se käytä kuntalain 365/ :n mukais ta otto-oikeuttaan ja merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

19 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Muut asiat Sivltk Sivistyslautakunta päätti sivistysjohtajan esityksestä yksimielisesti ottaa käsiteltäväksi seuraavan asian (pöytäkirjan 70 ): Varhaiskasvatuspalvelujen maksut lukien

20 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyslautakunta Varhaiskasvatuspalvelujen maksut lukien 85/02.05/2012 Sivltk Eduskunta on päättänyt muutoksista varhaiskasvatuksen asiakas mak suis ta annettuun lakiin (1503/2016). Muutosten myötä ko ko ai kaisen varhaiskasvatuksen kuukausimaksut määräytyvät alkaen seu raa vas ti (5 ): Perheen koko, henkilöä Tuloraja euroa/kuukausi Korkein maksuprosentti 10,70 10,70 10,70 10,70 10,70 Sisarusten maksut määräytyvät lakimuutoksen myötä alkaen seu raa vas ti (8 ): "Jos samasta perheestä on useampi kuin yksi lapsi kunnan järjestämässä var hais kas va tuk ses sa, voidaan nuorimmasta kokoaikaisessa var hais kasva tuk ses sa olevasta lapsesta määrätä 5 :n mukaan määräytyvä asia kasmak su. Ikäjärjestyksessä seuraavasta kokoaikaisessa var hais kas va tukses sa olevasta lapsesta voidaan määrätä maksu, joka on enintään 50 prosent tia nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta määrät tä vä maksu on enintään 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Mää rät täes sä perheen muiden kuin nuorimman lapsen maksua käytetään mää räy ty mi sen perustana nuorimman lapsen laskennallista kokoaikaisen var hais kas va tuk sen maksua." Lasten varhaiskasvatusmaksujen määräytymisperusteet ovat muilta osin py sy neet ennallaan. Pöytyän kunnan hallintosäännön 30 :n mukaan lautakunnat päättävät palve luis ta perittävien maksujen perusteista ja suuruudesta valtuuston mää ritte le mien yleisten perusteiden ja lainsäädännön mukaisesti. Hal lin to säännön 32 :n mukaan varhaiskasvatuspalvelut kuuluvat sivistyslautakunnan toi mi alaan. Valmistelijat: sivistysjohtaja ja varhaiskasvatuspäällikkö Sivistyslautakunta päättää vahvistaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksut al kaen eduskunnan hyväksymän, varhaiskasvatuksen asia kas mak suis ta annetun lain muuttamista koskevan lain perusteella Pöy ty än kun nas sa laaditun, liitteenä olevan Varhaiskasvatuspalveluiden mak sut -oh jeen mu kai ses ti. Palvelusetelijärjestelmässä enintään 20 tuntia vii kos sa an net ta van varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvo määräytyy vas taa van prosenttiosuuden mukaisesti kuin kunnan jär jes tä mis sä pal veluis sa kin (kerroin 0,60).

21 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistysjohtajan kokouksessa muutettu päätösehdotus: Sivistyslautakunta päättää vahvistaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksut al kaen eduskunnan hyväksymän, varhaiskasvatuksen asia kas mak suis ta annetun lain muuttamista koskevan lain perusteella Pöy ty än kun nas sa laaditun, liitteenä olevan Varhaiskasvatuspalveluiden mak sut -oh jeen mu kai ses ti. Palvelusetelijärjestelmässä enintään 20 tuntia vii kos sa an net ta van varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvo määräytyy vas taa van prosenttiosuuden mukaisesti kuin kunnan jär jes tä mis sä pal veluis sa kin (kerroin 0,60). Päätös tehdään ehdolla, että tasavallan presidentti vah vis taa lain ja määrää sen tulemaan voimaan Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. Liitteet Liite 3 Varhaiskasvatuspalvelujen maksut lukien -ohje

22 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUS OSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät ja Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisu vaatimus, seuraa viin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja 70 HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaa timusviranomai nen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Pöytyän kunnan sivistyslautakunta Kehityksentie Kyrö sähköposti: kunta@poytya.fi Pykälät ja 70 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaa timuksen si sältö ja toimittaminen - Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan teh täväksi - muutosvaatimuksen perusteet - Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja ko ti kun ta. Jos oi kaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen lailli nen edusta jansa tai asia mie hensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatija on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuskirjelmässä on il moi tet tava myös tä män ni mi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava pos ti osoite ja pu helinnu mero, joi hin asiaa koske vat il moi tuk set oikaisu vaatimuksen tekijälle voi daan toi mit taa. - Oikaisuvaatimuskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, al kupe räise nä tai jäl jen nök senä se kä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tie doksi tai muu selvi tys oikaisuvaatimusajan al ka mi sen ajankohdasta. - Oikaisuvaatimuskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaati muk sen tekijä ve toaa vaa ti muksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toi mitettu viran omai selle. Asia mie hen on lii tettävä val takirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä/hll 21 :ssä säädetään. - Oikaisuvaatimusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle vii meis tään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viras ton aukioloajan päätty mistä. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on py häpäivä, itsenäisyyspäi vä, vapun päivä, joulu- tai ju hannusaatto tai arki lau antai, saa asiakirjat toimittaa viranomaisel le en simmäi senä sen jälkeisenä ar ki päi vänä. Asia kir jat toi mitetaan viranomaisen asiointi osoit tee seen lähet täjän omalla vastuulla. Tämä voi daan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähe tin vä lityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne eh tivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Liitetään pöytäkirjaan

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 83 Sivistyslautakunta 29.11.2017 AIKA 29.11.2017 klo 18:00-18:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 7/2017 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 7/2017 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 7/2017 1 AIKA 29.11.2017 klo 18:00 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 07.11.2017 AIKA 07.11.2017 klo 17:00-18:55 PAIKKA Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 15:00-15:40 PAIKKA Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 93 Koulutuslautakunta 01.06.2016 AIKA 01.06.2016 klo 18:00-18:10 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 95

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 09:00-11:10 PAIKKA Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 14.02.2017 AIKA 14.02.2017 klo 09:00-11:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 21 28.05.2018 AIKA 28.05.2018 klo 15:20-16:07 PAIKKA Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 14 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Riihikosken virastotalon alakerran kokoushuone, Yläneentie 11 b, Riihikoski

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Riihikosken virastotalon alakerran kokoushuone, Yläneentie 11 b, Riihikoski PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Pöytyän-Auran vesihuoltolautakunta 27.03.2019 AIKA 27.03.2019 klo 17:00-17:30 PAIKKA Riihikosken virastotalon alakerran kokoushuone, Yläneentie 11 b, 21870 Riihikoski

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 9

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 9 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 9 26.02.2018 AIKA 26.02.2018 klo 16:30-17:50 PAIKKA Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta 12

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 23 Tarkastuslautakunta 30.05.2013 AIKA 30.05.2013 klo 13:00-14:55 PAIKKA Yläneen toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2011 16 Elinkeino- ja maaseutulautakunta 12.04.2011 AIKA 12.04.2011 klo 19:00-20:20 PAIKKA Riihikosken virastotalo, Yläneentie 11 ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 21.05.2018 klo 15:00-18:33 Paikka Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. krs Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 30.05.2018 klo 17:15-19:31 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 43 Tarkastuslautakunta 23.09.2019 AIKA 23.09.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 125 Koulutuslautakunta 17.08.2016 AIKA 17.08.2016 klo 18:00-18:18 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 127

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rakennuslautakunta Aika 16.02.2017 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Rakennuslautakunnan kokousten pitäminen vuonna 2017

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Sivistyslautakunta 14.06.2017 AIKA 14.06.2017 klo 18:00-19:25 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 34 Koulutuslautakunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 204 Koulutuslautakunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-18:42 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 105 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 68 Koulutuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 18:00-19:20 PAIKKA Kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 37 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 70

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 3 Konserniohjaus 5 4 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiskatsaus 6 5 Muut asiat 7

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 3 Konserniohjaus 5 4 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiskatsaus 6 5 Muut asiat 7 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 17.01.2018 klo 17:00-18:50 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat.

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat. Karkkilan kaupunki Esityslista 9/2016 1 04.10.2016 Aika Paikka 04.10.2016 klo17:00 Tuorilan koulu Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 78 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 79 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 28.09.2010 Aika 28.09.2010 klo 17:00-18:30 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 25

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 AIKA 20.04.2017 klo 16:00-16:21 PAIKKA Johtoryhmän kokoushuone, Pielisentie 3 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot