Pori Organ AVAJAISKONSERTTI FESTIVAALI poriorgan.fi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pori Organ AVAJAISKONSERTTI FESTIVAALI poriorgan.fi"

Transkriptio

1 Pori Organ -FESTIVAALI AVAJAISKONSERTTI poriorgan.fi

2 MAANANTAI KESKI-PORIN KIRKKO KLO 19 PORIN FILHARMONINEN KUORO JOHTAA OGNIAN VASSILEV PIA FREUND, SOPRAANO JOHANN TILLI, BASSO ILPO LASPAS, URUT MADS BÜCHERT, LYÖMÄSOITTIMET JOHANNES BRAHMS: Ein deutsches Requiem op.45 ( ) Saksalainen sielunmessu I Selig sind, die da Leid tragen (Autuaita ovat murheelliset) II Denn alles Fleisch, es ist wie Gras (Sillä kaikki liha on kuin ruoho) III Herr, lehre doch mich (Herra, opeta minua) IV Wie lieblich sind deine Wohnungen (Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi) V Ihr habt nun Traurigkeit (Niin on myös teillä nyt murhe) VI Denn wir haben hie keine bleibende Statt (Sillä ei meillä ole täällä pysyväistä kaupunkia) VII Selig sind die Toten (Autuaat ovat ne kuolleet)

3 EIN DEUTSCHES REQUIEM OP.45 SAKSALAINEN SIELUNMESSU Brahmsin Ein deutsches Requiem op. 45 on sävelletty sopraanolle, baritonille, kuorolle ja orkesterille.tänään kuulemme teoksen orkesteriosuuden sovitettuna uruille ja patarummuille. Teoksen kantaesitys oli Bremenin tuomiokirkossa pitkänäperjantaina Lopullisessa muodossaan se esitettiin vuonna 1869 ja siitä tuli Brahmsin lopullinen läpimurtoteos. Saksankielistä sielunmessua esitettiin ensimmäisen kymmenen vuoden aikana jo pelkästään saksankielisissä maissa yli sata kertaa, ja se kuuluu yhä musiikinhistorian suosituimpiin suuriin kuoroteoksiin. Saksalainen sielunmessu on siinä mielessä poikkeuksellinen teos, että se ei perustu latinan-kieliseen tekstiin vaan saksankielisiin Martti Lutherin kääntämiin raamatunkohtiin. Vaikka teos on nimeltään sielunmessu, se ei ole perinteistä hautajaismusiikkia, vaan käsittelee ajatuksia kuolemasta ja on luotu enemmänkin elävien lohduksi. 1. SELIG SIND, DIE DA LEID TRAGEN (CHOR) Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden. (Matthäus 5: 4) Die mit Tränen säen, werden mit Freuden ernten. Sie gehen hin und weinen, und tragen edlen Samen, und kommen mit Freuden und bringen ihre Garben. (Psalm 126: 5-6) 2. DENN ALLES FLEISCH (CHOR) Denn alles Fleisch es ist wie Gras und alle Herrlichkeit des Menschen wie des Grases Blumen. Das Gras ist verdorret und die Blume abgefallen. (1. Brief des Petrus 1: 24) 1. AUTUAITA OVAT MURHEELLISET (KUORO) Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. (Matteus 5: 4) Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat. (Psalmi 126: 5-6) 2. SILLÄ KAIKKI LIHA (KUORO) Sillä kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee. (1. Pietarin kirje 1: 24)

4 So seid nun geduldig, lieben Brüder, bis auf die Zukunft des Herrn. Siehe, ein Ackermann wartet auf die köstliche Frucht der Erde und ist geduldig darüber, bis er empfahe den Morgenregen und Abendregen. (Brief des Jakobus 5: 7) Aber des Herrn Wort bleibet in Ewigkeit. (1. Brief des Petrus 1: 25) Die Erlöseten des Herrn werden wieder kommen, und gen Zion kommen mit Jauchzen; ewige Freude wird über ihrem Haupte sein; Freude und Wonne werden sie ergreifen, und Schmerz und Seufzen wird weg müssen. (Prophet Jesaja 35: 10) 3. HERR, LEHRE DOCH MICH (CHOR, BARITON) Herr, lehre doch mich, daß ein Ende mit mir haben muß, und mein Leben ein Ziel hat und ich davon muß. Siehe, meine Tage sind einer Hand breit vor dir, und mein Leben ist wie nichts vor dir. Ach, wie gar nichts sind alle Menschen, die doch so sicher leben. Sie gehen daher wie ein Schemen, und machen ihnen viel vergebliche Unruhe; sie sammeln und wissen nicht wer es kriegen wird. Nun, Herr, wes soll ich mich trösten? Ich hoffe auf dich. (Psalm 39: 5-8) Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen. (Jaakobin kirje 5: 7) Mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti. (1. Pietarin kirje 1: 25) Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat. (Jesaja 35: 10) 3. HERRA, OPETA MINUA (KUORO, BARITONI) Herra, opeta minua ajattelemaan loppuani, ja mikä minun päivieni mitta on, että ymmärtäisin, kuinka katoavainen minä olen. Katso, kämmenen leveydeksi sinä teit minun päiväni, ja minun elämäni on sinun edessäsi niinkuin ei mitään. Vain tuulen henkäys ovat kaikki ihmiset, kuinka lujina seisokootkin. Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ja nyt, mitä minä odotan, Herra? Sinuun minä panen toivoni. (Psalmi 39: 5-8)

5 Der Gerechten Seelen sind in Gottes Hand und keine Qual rühret sie an. (Weisheit Salomos 3: 1) 4. WIE LIEBLICH SIND DEINE WOHNUNGEN (CHOR) Wie lieblich sind deine Wohnungen, Herr Zebaoth! Meine Seele verlanget und sehnet sich nach den Vorhöfen des Herrn; mein Leib und Seele freuen sich in dem lebendigen Gott. Wohl denen, die in deinem Hause wohnen; die loben dich immerdar. (Psalm 84: 2-3, 5) 5. IHR HABT NUN TRAURIGKEIT (CHOR, SOPRAN) Ihr habt nun Traurigkeit; aber ich will euch wieder sehen, und euer Herz soll sich freuen, und eure Freude soll niemand von euch nehmen. (Johannes 16: 22) Sehet mich an: ich habe eine kleine Zeit Mühe und Arbeit gehabt und habe großen Trost funden. (Jesus Sirach 51: 27) Ich will euch trösten, wie einen seine Mutter tröstet. (Jesaja 66: 13) Mutta vanhurskasten sielut ovat Jumalan kädessä eikä vaiva saavuta heitä. (Viisauden kirja 3: 1) 4. KUINKA IHANAT OVAT SINUN ASUINSIJASI (KUORO) Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Sebaot! Minun sieluni ikävöitsee ja halajaa Herran esikartanoihin, minun sydämeni ja ruumiini pyrkii riemuiten elävää Jumalaa kohti. Autuaat ne, jotka sinun huoneessasi asuvat! He kiittävät sinua alati. (Psalmi 84: 2-3, 5) 5. NIIN ON MYÖS TEILLÄ NYT MURHE (KUORO, SOPRAANO) Niin on myös teillä nyt murhe; mutta minä olen taas näkevä teidät, ja teidän sydämenne on iloitseva, eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne. (Johannes 16: 22) Nähkää omin silmin, että minulla on ollut vähän vaivaa, mutta olen saanut suuren levon. (Jeesus Siirak 51: 27) Niinkuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä. (Jesaja 66: 13)

6 6. DENN WIR HABEN HIE (CHOR, BARITON) Denn wir haben hie keine bleibende Statt, sondern die zukünftige suchen wir. (Brief an die Hebräer 13: 14) Siehe, ich sage euch ein Geheimnis: Wir werden nicht alle entschlafen, wir werden aber alle verwandelt werden; und dasselbige plötzlich, in einem Augenblick, zu der Zeit der letzten Posaune. Denn es wird die Posaune schallen, und die Toten werden auferstehen unverweslich, und wir werden verwandelt werden. Dann wird erfüllet werden das Wort, das geschrieben steht: Der Tod ist verschlungen in den Sieg. Tod, wo ist dein Stachel? Hölle, wo ist dein Sieg? (1. Brief des Paulus an die Korinther 15: 51-52, 54-55) Herr, du bist würdig zu nehmen Preis und Ehre und Kraft; denn du hast alle Dinge erschaffen und durch deinen Willen haben sie das Wesen und sind geschaffen. (Die Offenbarung des Johannes 4: 11) 7. SELIG SIND DIE TOTEN (CHOR) Selig sind die Toten, die in dem Herren sterben von nun an. Ja, der Geist spricht, daß sie ruhen von ihrer Arbeit; denn ihre Werke folgen ihnen nach. (Die Offenbarung des Johannes 14: 13) 6. SILLÄ EI MEILLÄ OLE TÄÄLLÄ (KUORO, BARITONI) Sillä ei meillä ole täällä pysyväistä kaupunkia, vaan tulevaista me etsimme. (Kirje heprealaisille 13: 14) Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme. Silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: Kuolema on nielty ja voitto saatu. Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi? (1. Kirje korinttilaisille 15:51-52, 55-55) Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut. (Johanneksen ilmestys 4: 11) 7. AUTUAAT OVAT NE KUOLLEET (KUORO) Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Totisesti sanoo Henki he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä. (Johanneksen ilmestys 14: 13)

7 OGNIAN VASSILEV Kuorokapellimestari Ognian Vassilev on suorittanut Sofian musiikkiakatemian kuoronjohtajadiplomin Lisäksi hän erikoistui kamarimusiikkiin Bayreuthissa, sekä kuoronjohtotekniikkaan Albenassa. Hän on toiminut Bulgarian television taiteellisena kuoronjohtajana, Plovdivin musiikkiakatemian kuoronjohtolinjan opettajana ja bulgarialaisten kuorojensa kanssa hän voitti useita palkintoja kuorokilpailuissa Bulgariassa, Irlannissa, Saksassa, Italiassa ja Ranskassa. Suomeen Vassilev muutti Porin Filharmonista kuoroa ja Porin Oopperakuoroa hän on johtanut vuodesta Vuonna 1997 hän perusti sekakuoro Temporin ja kamarikuoro Sempren ja toimii myös näiden kuorojen taiteellisena johtajana. Hän on porilaisten kuorojensa kanssa osallistunut menestyksellisesti useisiin kansainvälisiin kuorokilpailuihin Espanjassa, Saksassa, Maltalla, Venetsiassa ja viimeksi Prahassa marras- joulukuussa Suomessa hän on levyttänyt Katajanmarjojen kanssa Naiskamarikuoro Sempre-Balanssin kanssa hän levytti keväällä 2013 Arvo Räikkösen sarjan Päivien hehku ja illan naiskuorolle, tenorille ja pianolle. Ognian Vassilev on toiminut lähtien Porin kaupungin kulttuuritoimen kuoronjohtajana. Suomen Kuoronjohtajien Liitto valitsi hänet vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2011.

8 PORIN FILHARMONINEN KUORO Porin Filharmoninen kuoro on sekakuoro, joka perustettiin porilaisen kuoromusiikin yhteistyönäytöksi vuonna Kuoron taiteellisena johtajana on sen perustamisesta lähtien toiminut kuorokapellimestari Ognian Vassilev. Kuoron ylläpidosta vastaa Palmgren Konservatorio. Tällä hetkellä kuorossa on 75 laulajaa. Kuoro on tarjonnut kuulijoilleen suuria kuoro-orkesteriteoksia nimekkäiden kapellimestareiden ja solistien kanssa. Kuoro on esittänyt ohjelmistossaan useita keskeisiä kirkollisia kuoroteoksia, kuten Haydnin Luominen, Mozar- tin, Beethovenin, Viernen, Widorin ja Castagnetin messut sekä Mozartin, Verdin, Frigyes Hidaksen, John Rutterin ja Faurén Requiemit. Kuoro on myös kantaesittänyt Jukka Linkolan säveltämän messun Deus Protector Noster sekä yhdessä Lapsi- ja Nuorisokuoro Katajanmarjojen kanssa Juhani Haapasalon säveltämän kantaatin Iloitse, tytär Siion! Porin Filharmoninen kuoro on tehnyt yhteistyötä mm. Pori Sinfoniettan, Vaasan kaupunginorkesterin, Satakunnan sotilassoittokunnan ja Keski-Porin seurakunnan kanssa.

9 PORIN FILHARMONINEN KUORO KUOROMESTARI MIRA VASSILEV SOPRAANOT: ALM KIRSTI BLOMQVIST JOHANNA CHIRCIU NICOLETA ELO SANNA ERKINARO TARJA HAANPÄÄ TUULA HAAPAJÄRVI MARIKA HERNESNIEMI SARITA HIETANEN SUSANNA ILO ULLA JUVELA MAARIA KATSEBLINA NATALIA KUUSISTO PIIA LÄHTEENMÄKI MAILIS NIEMI SARI OJALA RIIKKA PALMU-RUOHO MARIKA POIJÄRVI ANNA SALMI KATRI SALO TUULA TAIPALE RITVA TAMMINEN TAINA TULONEN VUOKKO TYNI SIRKKU VALIO SIRPA VAPPULA MERJA VASSILEV MIRA VENÄLÄINEN ANNI ALTOT: CUNNINGHAM LEENA HAAPASALO ELINA HÄKKINEN PIIA ID PAULA KORKEAMÄKI JOHANNA KOSKINEN SIRKKU LAINE ANNE-MAARIT LAINE MERJA LATVALA HELI LINDHOLM PIRKKO MARKKANEN ANNELI OLLIKAINEN HANNA PIRTTIMÄKI TANJA SÖDERLUND PIA SÖDERLUND TUIJA TIAINEN SAARA TIILIMÄKI TARJA TUOMINEN KATI UUSIKORPI JUTTA WALLENIUS TYTTI TENORIT: VANDER AREND ARIE AURA HARRI ERKKILÄ NIILO JUDIN VESA-PEKKA KANGASJÄRVI MIKKO KARHU JOUNI LILLHANNUS MATS NOKELAINEN RAIMO NOPONEN JUHA PAALA TILL PIHLAJA MARKKU RANKI JORMA SAARI ILKKA VIILO KALLE BASSOT: DJAKONOWSKY CHRISTIAN FORSBERG ALTTI HAGNER MARKKU LINNANMÄKI JUSSI MUROLA PENTTI MYLLYNIEMI ARI NIEMI ISMO OJALA HEIKKI OLLILA MARKKU OURAMO JOUKO RINNE ISMO RINTA JUSSI SALO JUKKA SIMOLA ANTTI TÖRMÄNEN MIKKO VILLBERG ANTTI

10 PIA FREUND Sopraano Pia Freund on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa ja täydentänyt opintojaan mm. professori Dorothy Irvingin johdolla. na Mozartin oopperassa Taikahuilu, Belinda Purcellin oopperassa Dido ja Aenas, sekä Minnan rooli Rautavaaran oopperassa Tietäjien lahja. Pia Freund on vieraillut Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1992, jolloin hän debytoi Mimin roolissa Puccinin La Boheme -oopperassa. Sittemmin hänen roolejaan ovat olleet mm, Anna Nicolain oopperassa Windsorin iloiset rouvat ja Kyllikki Tapio Tuomelan oopperassa Äidit ja tyttäret. Muita tärkeitä rooleja ovat olleet mm. Micaëla Bizet n oopperassa Carmen, Pami- Pia Freund on tullut tunnetuksi erityisesti Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina niin resitaali- ja orkesteriohjelmistoissa kuin oopperalavoillakin. Clemencen rooli Saariahon oopperassa L amour de loin oli syyskauden 2004 ja kevätkauden 2006 suuri menestys Suomen kansallisoopperassa. Syksyllä 2006 Freund lauloi nimiroolin Saariahon La Passion de Simone

11 oratorion kantaesityksessä Wienissä ja on tämän jälkeen esittänyt teosta mm. Helsingin Juhlaviikoilla sekä Tukholmassa Itämeri-festivaalilla. Vuoden 2008 kiinnityksiä olivat mm. Refkan rooli Saariahon Adriana Mater oopperassa Suomen kansallisoopperassa ja Santa Fen musiikkijuhlilla sekä Clemencen roolin Saariahon L amour de loin -oopperassa Bergenin festivaailla. Pia Freund on vieraillut mm. Norrlannin oopperassa ja Dortmundin teatterissa. Kansainvälisistä festivaalivierailuista mainittakoon Prahan kevät, Schleswig -Holsteinin festivaali, Huddersfeldin nykymusiikkifestivaali ja Oleg Kagan -festivaali. Suomessa hän on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Naantalin musiikkijuhlilla ja Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla. Pia Freundin konserttiohjelmisto ulottuu barokista nykymusiikkiin. Hän on työskennellyt mm. Esa-Pekka Salosen, Jukka-Pekka Sarasteen, Peter Schreierin, Osmo Vänskän, Herbert Blomstedtin, Harry Christophersin, Hans Grafin ja Ralf Gothónin kanssa. Freund on esiintynyt kotimaisten orkesterien lisäksi mm. London Royal Philharmonic Orchestran, Scottish Chamber Orchestran, Leipzigin Gewandhaus-orkesterin, Drottningholmin Barokkiensemblen, L Orchestre National d Ile de Francen solistina ja Sinfonia Navarran solistina. Hänen orkesterirepertoaarinsa käsittää ohjelmiston suurista kirkkomusiikkiteoksista ja Mozartin konserttiaarioista Sibeliuksen ja Saariahon teoksiin sopraanolle ja orkesterille. Pia Freund kantaesitti Lotta Wennäkosken monodraaman Lelele Musica Nova -festivaalilla Helsingissä helmikuussa Syksyllä 2011 sama teos esitettiin Varsovan syksy -festivaalilla. Freundin tulevista esiintymisistä mainittakoon mm. vierailu Meksikossa Festival Cervantinossa Avanti! -kamariorkesterin kanssa. Pia Freund voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1992, Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1991 ja Kangasniemen laulukilpailun vuonna Hänet on palkittu myös Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnolla ja Sibelius-seuran Sibelius-palkinnolla. Pia Freund on tehnyt lukuisia levytyksiä sekä televisio- ja radionauhoituksia.

12 JOHANN TILLI Basso Johann Tilli on vieraillut Savonlinnan Oopperajuhlilla vuodesta 1987 ja Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1993 alkaen. Mittavan kansainvälisen uran tehnyt Tilli on ollut kiinnitettynä vuosina Hampurin valtionoopperaan ja Düsseldorfin oopperaan. Vuodesta 1998 lähtien hänellä on ollut residenssisopimus Dresdenin valtionoopperaan, jossa hän on laulanut mm. kaikki Wagnerin bassoroolit paitsi Hagenin ja Hans Sachsin. Johann Tilli on esiintynyt kaikilla Keski-Euroopan merkittävillä oopperalavoilla, kuten Berliinin oopperataloissa, Zürichissä, Münchenin valtionoopperassa, Kölnissä, Stuttgartissa, Madridin Teatro Realissa, Barcelonan Teatro Liceussa sekä Bayreuthin ja Bregenzin musiikkijuhlilla. Vuonna 1990 Johann Tillille myönnettiin ensimmäinen Martti Talvela-palkinto ja vuonna 2002 hän sai arvostetun Theo Adam-palkinnon

13 erityisesti Wagner-roolien tulkinnoista. Tilli on tehnyt yhteistyötä maailmankuulujen kapellimestarien kuten Claudio Abbadon, Daniel Barenboimin, Semyon Bychkovin, Sir Andrew Davisin, Nicolaus Harnoncourtin, Wolfgang Sawallischin, Giuseppe Sinopolin, Jeffrey Taten ja Christian Thielemannin kanssa. Suomessa Tilli tunnettaneen parhaiten Kolmen basson kokoonpanosta, jossa kaksi muuta ovat Matti Salminen ja Jaakko Ryhänen. Kolmen basson konserteista on tehty myös sekä video- että CD taltiointeja. Useat kansainväliset levyyhtiöt ovat nauhoittaneet Johann Tillin bassoäänen kuultavaksi. Levytyksiä on muun muassa levy-yhtiöille Deutsche Grammophon, Sony Classical, Orfeo, Capriccio ja Bis.

14 ILPO LASPAS Ilpo Laspas (s. 1984) aloitti pianonsoiton opiskelun 9-vuotiaana ja cembalon- ja urkujensoiton opinnot Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa cembalonsoittoa Elina Mustosen ja urkujensoittoa Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrogin johdolla hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle kaikilla kolmella soittimellaan. Hän suoritti mm. cembalon-, urkujen- ja continuosoiton A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi Laspas piti ensikonserttinsa uruilla ja cembalolla Helsingin tuomiokirkon kryptassa Taiteelliset tohtoriopintonsa Sibelius-Akatemiassa Laspas suoritti aiheenaan Johann Sebastian Bachin musiikin tulkitsemisen eri ulottuvuuksia uruilla ja cembalolla, ja musiikin tohtoriksi hän valmistui keväällä Suomen Kulttuurirahasto tuki hänen tohtoriopintojaan ja taiteellista työskentelyään sekä yksi- että kolmivuotisella apurahalla. Laspas on osallistunut lukuisille mestarikursseille sekä kotimaassa että ulkomailla. Tohtoriopintojensa aikana hän opiskeli erityisesti Berliinissä opettajinaan professorit Paolo Crivellaro ja Leo van Doeselaar (urut) sekä Mitzi Meyerson (cembalo). Laspas on menestynyt useissa kilpailuissa (mm. toinen palkinto sekä yleisöpalkinto kansainvälisessä Johann Sebastian Bach -cembalokilpailussa Leipzigissa 2006 ja toinen palkinto samaisen kilpailun urkusarjassa 2008). Laspas on valittu Vantaan Barokin 2006, Pori Organin 2009, Turun tuomiokirkon 2009 ja

15 MADS BÜCHERT Mads Büchert (s. 1983) aloitti musiikkiopintona synnyinkaupungissaan Kööpenhaminassa Tanskassa. Jatko-opintoja hän suoritti Berliinissä ja Trossingenissa Saksassa. Opiskeluaikanaan Mads Büchert oli jäsenenä Euroopan Unionin Nuoriso-orkesterissa. Hän on myös soittanut sijaisena useissa tanskalaisissa ammattiorkestereissa. Lahden Kansainvälisen Urkuviikon 2010 vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Laspas on saanut Pro Musica Säätiön stipendin Mads Büchert muutti Suomeen vuonna 2012 saatuaan työpaikan Turun Filharmonisesta Orkesterista. Pori Sinfoniettan patarumpujen äänenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien. Laspas soitti Omniwerk-soittimen maailmanensikonsertin Vantaan BRQ-festivaalilla elokuussa Tammikuussa 2015 Laspas levytti Aimo Känkäsen urkumusiikkia Lahden Ristinkirkossa. Hän esiintyy myös 2015 julkaistulla Kimmo Pohjosen albumilla Sensitive Skin omniwerkin soittajana. Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla.

16

Johannes Brahms (1833-1897): Ein deutsches Requiem. Etelä-Karjalan klassinen kuoro

Johannes Brahms (1833-1897): Ein deutsches Requiem. Etelä-Karjalan klassinen kuoro Johannes Brahms (1833-1897): Ein deutsches Requiem kuorolle ja nelikätiselle pianolle Etelä-Karjalan klassinen kuoro Pekka Hyyrynen, baritoni Emmi Kaijansinkko, sopraano Timo Koskinen ja Ninni Niemi, piano

Lisätiedot

Ein deutsches Requiem

Ein deutsches Requiem Johannes Brahms (1833-1897) Ein deutsches Requiem kuorolle ja nelikätiselle pianolle Etelä-Karjalan klassinen kuoro Szent Istvan oratoriokuoro Ksenja Kuchukova, sopraano Jouni Kokora, baritoni Kristi Kapten

Lisätiedot

EIN DEUTSCHES REQUIEM 30.10. 2015

EIN DEUTSCHES REQUIEM 30.10. 2015 30.10. 2015 EIN DEUTSCHES REQUIEM Tampere Filharmonia Leif Segerstam, kapellimestari Camilla Nylund, sopraano Arttu Kataja, baritoni Tampereen Filharmoninen Kuoro Perjantai 30.10.2015 klo 19 Tampere-talon

Lisätiedot

21.9. PERJANTAISARJA 2

21.9. PERJANTAISARJA 2 21.9. PERJANTAISARJA 2 Musiikkitalo klo 19.00 Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari Ruth Ziesak, sopraano Michael Nagy, baritoni Musiikkitalon Kuoro, kuoromestari Tapani Länsiö Valentin Silvestrov: Sinfonia

Lisätiedot

100 vuotta yksin ja yhdessä

100 vuotta yksin ja yhdessä su 19.11. klo 16, Lappeen kirkko 100 vuotta yksin ja yhdessä - tunnelmallinen kirkkokonsertti Ja Kitara Soi klassisen kitaramusiikin festivaali Ohjelma su 19.11. Farewell säveltänyt Tiina Myllärinen Pasi

Lisätiedot

Johannes Brahms Ein deutsches Requiem KE ON KLO 19 LOHJAN KIRKKO LOJO KYRKA

Johannes Brahms Ein deutsches Requiem KE ON KLO 19 LOHJAN KIRKKO LOJO KYRKA KE ON 31.10.2018 KLO 19 LOHJAN KIRKKO LOJO KYRKA PE FR 2.11.2018 KLO 19 HELSINGIN TUOMIOKIRKKO HELSINGFORS DOMKYRKA Johannes Brahms Ein deutsches Requiem Adventtikonsertti su 2.12.2018 klo 18 Karjalohjan

Lisätiedot

ÜB. 1. der Fuβ der Kopf das Knie der Bauch die Schulter das Auge der Mund. jalka pää polvi vatsa hartia, olkapää silmä suu

ÜB. 1. der Fuβ der Kopf das Knie der Bauch die Schulter das Auge der Mund. jalka pää polvi vatsa hartia, olkapää silmä suu Lektion 7 Hatschi! ÜB. 1 der Fuβ der Kopf das Knie der Bauch die Schulter das Auge der Mund jalka pää polvi vatsa hartia, olkapää silmä suu ÜB. 1 Fortsetzung die Hand das Ohr der Finger die Nase das Bein

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

Lektion 5. Unterwegs

Lektion 5. Unterwegs Lektion 5 Unterwegs ÜBUNG 1.a) und b) 1. Dessau 2. Dresden 3. Frankfurt an der Oder 4. Jena 5. Leipzig 6. Rostock 7. Weimar 8. Wittenberg A Sachsen-Anhalt B Sachsen E Brandenburg C Thüringen H Sachsen

Lisätiedot

ÜB. 1. a) Lektion 7. Ein Gute-Nacht-Bier ÜB. 2 (1) ÜB. 1. b)

ÜB. 1. a) Lektion 7. Ein Gute-Nacht-Bier ÜB. 2 (1) ÜB. 1. b) ÜB. 1. a) Lektion 7 Ein Gute-Nacht-Bier 1. Mozart-Straße 23 2. Kahden hengen huone maksaa 103-170 euroa. 3. Ensin lähijunalla Marienplatzille ja sitten metrolla Universitätille (yliopiston pysäkille).

Lisätiedot

Kertaustehtävät. 1 Ratkaise numeroristikko. 2 Täydennä verbitaulukko. kommen finden nehmen schlafen. du er/sie/es. Sie. a b a) 20.

Kertaustehtävät. 1 Ratkaise numeroristikko. 2 Täydennä verbitaulukko. kommen finden nehmen schlafen. du er/sie/es. Sie. a b a) 20. Kertaustehtävät 1 Ratkaise numeroristikko. a b a) 20 c b) 9 c) 11 d d) 12 e e) 40 f f) 2 g g) 3 h h) 70 i i) 30 j j) 6 k k) 100 l l) 18 m m) 17 n n) 61 o)! 2 Täydennä verbitaulukko. ich du er/sie/es kommen

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Herrn Peter Müller Falkenstraße 28 20140 Hamburg Deutschland Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Herrn Peter Müller Falkenstraße 28 20140 Hamburg

Lisätiedot

Giov. Battista Vaglica

Giov. Battista Vaglica Giov. Battista Vaglica Opiskeli V. Bellini-konservatoriossa Sisilian Palermossa suorittaen diplomitutkinnot urkujen- ja pianonsoitossa, sekä urkusävellyksessä. Hän on täydentänyt opintojaan useilla esityskäytäntöön

Lisätiedot

BACH Teosten yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluettelo. Yhtenäistetty Johann Sebastian. Heikki Poroila

BACH Teosten yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluettelo. Yhtenäistetty Johann Sebastian. Heikki Poroila Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisusarja 100 Yhtenäistetty Johann Sebastian BACH Teosten yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluettelo Heikki Poroila Suomen musiikkikirjastoyhdistys 2012 Julkaisija

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Herrn Peter Müller Falkenstraße 28 20140 Hamburg Deutschland Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Matti Meikäläinen Puistokatu 17 A 01234 Helsinki

Lisätiedot

SAKSA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ, kirjallinen osa

SAKSA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ, kirjallinen osa SAKSA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ, kirjallinen osa 3.10.2016 Tutkintoaineen sensorikokous on tarkentanut hyvän vastauksen sisältöjä seuraavasti. Sensorikokous on päättänyt muuttaa tehtävien 15 16 pisteitystä. Pisteitys

Lisätiedot

juliste: MainosMariini

juliste: MainosMariini juliste: MainosMariini SELLO-PIANO -KONSERTTI PERJANTAINA 22.11.2013 Markus Hallikainen (s. 1987) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaan Helli Sepän oppilaana. Espoon musiikkiopistossa häntä opetti vuodesta -97

Lisätiedot

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987)

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Kristiina Junttu Syntymäaika: 18.06.1968 Ammatti: pianisti, pianonsoitonopettaja Koulutus: Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Opinnot Sibelius Akatemian Solistisella

Lisätiedot

OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA

OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA Pääsiäisen tunnelmaan johdattaa konsertti Pietà, Signore! lauantaina 28.3. klo 18.00 Lammin kauniissa kivikirkossa. Lahden Oopperan solistit ja kuoro esittävät

Lisätiedot

DESIGN NEWS MATTI MÄKINEN EIN DESIGNER IN ANGEBOT WIE LOCKEN WIR DEN GEIST IN DIE FLASCHE?

DESIGN NEWS MATTI MÄKINEN EIN DESIGNER IN ANGEBOT WIE LOCKEN WIR DEN GEIST IN DIE FLASCHE? WIE KÖNNEN SIE MATTI MÄKINEN TREFFEN? EIN DESIGNER IN ANGEBOT EIN GELUNGENES PRODUKT WORAN ERKENNT MAN DAS GELUNGENE PRODUKT? WIE LOCKEN WIR DEN GEIST IN DIE FLASCHE? UND WAS BEDEUTET DIESES KURZ ZUSAMMENGEFASST?

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 18. 24.7.2016 Opettajat: Irina Gavrilovici Camilla Nylund (20. 24.7.2016) Seppo Ruohonen

Lisätiedot

Maahanmuutto Asuminen

Maahanmuutto Asuminen - Vuokraaminen Saksa Ich möchte mieten. Ilmoitat, että haluat vuokrata jotakin Norja ein Zimmer eine Wohnung/ ein Apartment ein Studioapartment ein Einfamilienhaus ein Doppelhaus ein Reihenhaus Wie viel

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013)

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) kalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) Menneet tapahtumat W.A. Mozart: Requiem pe 1.11.2013 19 la 2.11.2013 15 Loviisan kirkko Anu Komsi, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Jorma Silvasti, tenori, Jyrki Korhonen,

Lisätiedot

ÜB. 1. a) Lektion 2. ÜB. 1. b) (2) ÜB. 1. b) (1)

ÜB. 1. a) Lektion 2. ÜB. 1. b) (2) ÜB. 1. b) (1) ÜB. 1. a) Lektion 2 Aus Klein-Tokio 1. Sepp Paulaner on 40-vuotias. 2. Hän asuu Münchenissä. 3. Teemavaelluksia hän on vetänyt jo 15 vuoden ajan. 4. Hän puhuu saksaa, englantia ja vähän italiaa. ÜB. 1.

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 15.-22.7.2012 Kurssimaksu 410, opetukseen kuuluu

Lisätiedot

Haapajärven V. Urkujuhlat 6.-11.11.2012. Kristuksen kirkastumisen kirkossa

Haapajärven V. Urkujuhlat 6.-11.11.2012. Kristuksen kirkastumisen kirkossa Haapajärven V Urkujuhlat 6.-11.11.2012 Kristuksen kirkastumisen kirkossa HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI OULUN HIIPPAKUNTA Piispan tervehdys Hyvät ystävät Tänä vuonna haluan tervehtiä Haapajärven Urkujuhlille tulevia

Lisätiedot

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open 9.7.2011 Sarja: 18 hcp gs pb +scr, Pistebogey Hcp, Keltainen / Punainen Kierros 1: Luukki # Pelaaja Seura Slope Out In Tulos 1 Virkki Anna-Liisa

Lisätiedot

A.2 B.7 C.8 D.3 E.5 F.6 G.4 H Linnaan 1,5 milj.ihmistä ja linnan puistoon 5,2 milj. eli kaikkiaan 6,7 milj.

A.2 B.7 C.8 D.3 E.5 F.6 G.4 H Linnaan 1,5 milj.ihmistä ja linnan puistoon 5,2 milj. eli kaikkiaan 6,7 milj. Lektion 9 Wien by night ÜB. 1.a) A.2 B.7 C.8 D.3 E.5 F.6 G.4 H.1 ÜB. 1.b) 1. 137 metriä 2. Linnaan 1,5 milj.ihmistä ja linnan puistoon 5,2 milj. eli kaikkiaan 6,7 milj. 3. Ensin keskustasta raitiovaunulla

Lisätiedot

Äänestys 17. Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = EI. (n) (%) 32 62,7% JAA 18 35,3% EI 0 0% TYHJÄÄ 1 2% POISSA

Äänestys 17. Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = EI. (n) (%) 32 62,7% JAA 18 35,3% EI 0 0% TYHJÄÄ 1 2% POISSA Salon kaupunginvaltuusto Dnro 117/12.06/2016 7.3.2016 Äänestysluettelot 17, varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 Äänestys 17 Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = (n)

Lisätiedot

die Olympischen Spiele: 1936 B:ssä järjestettiin kesäolympialaiset, joita kansallissosialistit käyttivät myös propagandistisesti hyväkseen.

die Olympischen Spiele: 1936 B:ssä järjestettiin kesäolympialaiset, joita kansallissosialistit käyttivät myös propagandistisesti hyväkseen. Lektion 2 Eine Wild-East-Tour ÜB. 1 (2) die Spree: Berliinin läpi virtaava joki der Bundeskanzler: pääkaupunkiaseman vuoksi Saksan politiikan johtohahmon, liittokanslerin, asemapaikka die Türkei (Turkki):

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Können Sie mir bitte helfen? Avun pyytäminen Sprechen Sie Englisch? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Voisitko auttaa minua? Puhutko englantia? Sprechen Sie _[Sprache]_? Tiedustelu

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Können Sie mir bitte helfen? Sprechen Sie Englisch? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Ke 1.4.2015 klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI

Ke 1.4.2015 klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI Ke 1.4.2015 klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI Seppo Murto, kapellimestari Ilona Jokinen, sopraano Jeni Packalén, altto Jussi Salonen, tenori (Evankelista) Elja Puukko, basso (Pilatus) Esa Ruuttunen,

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2018

LAULUN KESÄAKATEMIA 2018 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2018 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 16. 22.7.2018 Opettajat: Seppo Ruohonen Johanna Rusanen-Kartano Sirkku Wahlroos-Kaitila

Lisätiedot

Auswandern Wohnen. Wohnen - Mieten. Äußern dass man etwas mieten möchte. Art der Unterbringung. Art der Unterbringung

Auswandern Wohnen. Wohnen - Mieten. Äußern dass man etwas mieten möchte. Art der Unterbringung. Art der Unterbringung - Mieten Deutsch Ich möchte mieten. Äußern dass man etwas mieten möchte ein Zimmer eine Wohnung/ ein Apartment ein Studioapartment ein Einfamilienhaus ein Doppelhaus ein Reihenhaus Wie viel beträgt die

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 17.-24.7.2011 Kurssimaksu 410, opetukseen kuuluu vähintään

Lisätiedot

Esittäytyminen Vorstellungen

Esittäytyminen Vorstellungen Esittäytyminen Vorstellungen Tehtävän kohderyhmä saksa; yläkoulun A- ja B-kieli Tehtävän konteksti Suomalainen ja saksalainen oppilas tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa oltuaan sähköpostiyhteydessä.

Lisätiedot

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 I Vaalipiiri 1 Leppiniemi Jarmo 3 Sitoutumattomat - 2757 4601,00 valittu 2 Akaan-Penttilä Eero 8 Kokoomus 794 3793,00 valittu 3 Hakala Lotta 4 Sitoutumattomat - 557

Lisätiedot

Pori Organ -FESTIVAALI

Pori Organ -FESTIVAALI Pori Organ -FESTIVAALI 12.-18.6.2017 poriorgan.fi SUOMALAISEN MUSIIKIN JUHLAA MUSIIKKI ON VAHVASTI LÄSNÄ VIETTÄESSÄMME TÄNÄ VUONNA SUOMEN ITSENÄISYYDEN 100- VUOTISJUHLAA. MYÖS PORI ORGAN FESTIVAALI HALUAA

Lisätiedot

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala Kultamitalijoukkueet:

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala Kultamitalijoukkueet: Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala 11.6.2016 Kultamitalijoukkueet: M35 4 x 1500 m 1. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 18.30,10 Lasse Kero Timo Kero Jukka Savonheimo Juha Kukkamo M40 4

Lisätiedot

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ Salon kaupunginvaltuusto Dnro 621/00.01.01.00/2016 22.5.2017 Äänestysluettelo 42, hallintosäännön hyväksyminen Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle

Lisätiedot

PEKKA ERVASTIN KIRJE RUDOLF STEINERILLE

PEKKA ERVASTIN KIRJE RUDOLF STEINERILLE PEKKA ERVASTIN KIRJE RUDOLF STEINERILLE Käännös saksankielestä 18.1.1999 Kristian Miettinen. Käännöksen tarkistus Pentti Aaltonen. Alaviitteet Seppo Aalto. Kirje on peräisin Dornachin Rudolf Steiner -arkistosta.

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2017

LAULUN KESÄAKATEMIA 2017 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2017 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 17. 23.7.2017 Opettajat: Irina Gavrilovici Johanna Rusanen-Kartano (19. 23.7.2017) Seppo

Lisätiedot

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Heikkinen Mikkeli 0,772 4 Antti Nurminen Jyväskylä 0,716

Lisätiedot

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri)

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri) Joulukuu 2013 To 19.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Ke 18.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Su 15.12. Kauneimmat joululaulut klo 20

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset saksa-suomi

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset saksa-suomi Onnentoivotukset : Avioliitto Herzlichen Glückwunsch! Für Euren gemeinsamen Lebensweg wünschen wir Euch alle Liebe und alles Glück dieser Welt. Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa.

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-saksa

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-saksa Onnentoivotukset : Avioliitto Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Herzlichen Glückwunsch! Für Euren gemeinsamen Lebensweg wünschen wir Euch alle Liebe und alles Glück dieser

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 20.-25.7.2014 Kurssimaksu 320, opetukseen kuuluu

Lisätiedot

1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET. Lyöntipeli HCP

1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET. Lyöntipeli HCP 1 ( 7 ) TENAN TUOPPI 2014 TULOKSET 17.9.2014 Lyöntipeli HCP # Pelaaja Seura OUT IN TOT Slope Tulos CBA +/- 1 Laahanen Reino VG 49 45 94 23 71-0.8 2 Aalto Timo VG 48 39 87 15 72-0.9 3 Martin Tuomo VG 45

Lisätiedot

Liike-elämä Sähköposti

Liike-elämä Sähköposti - Aloitus Suomi Saksa Arvoisa Herra Presidentti Sehr geehrter Herr Präsident, Erittäin virallinen, vastaanottajalla arvonimi jota käytetään nimen sijasta Hyvä Herra, Virallinen, vastaanottaja mies, nimi

Lisätiedot

Liike-elämä Sähköposti

Liike-elämä Sähköposti - Aloitus Suomi Saksa Arvoisa Herra Presidentti Sehr geehrter Herr Präsident, Erittäin virallinen, vastaanottajalla arvonimi jota käytetään nimen sijasta Hyvä Herra, Virallinen, vastaanottaja mies, nimi

Lisätiedot

Finanzmärkte III: Finanzmarktanalyse

Finanzmärkte III: Finanzmarktanalyse Finanzmärkte III: Finanzmarktanalyse Siegfried Trautmann /4 Finanzmärkte III : Finanzmarktanalyse Teil C : Makromarkt-Perspektive 8 Finanzmärkte 9 Preise und Renditen im Finanzmarktgleichgewicht 0 Empirische

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus = JAA Pertti Vallittu, esteellisyydet Lounea= EI. (n) (%) 38 74,5% JAA 4 7,8% EI 5 9,8% TYHJÄÄ 4 7,8% POISSA 51 93% (N / %)

Kaupunginhallitus = JAA Pertti Vallittu, esteellisyydet Lounea= EI. (n) (%) 38 74,5% JAA 4 7,8% EI 5 9,8% TYHJÄÄ 4 7,8% POISSA 51 93% (N / %) Salon kaupunginvaltuusto Dnro 2210/00.01.00/2016 19.12.2016 Äänestysluettelot 111, Osaamiskeskittymän ja siihen liittyvää kiinteistöliiketoimintaa harjoittavan yhtiön perustaminen Saloon Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ELIAS Libretto: Julius Schubring

ELIAS Libretto: Julius Schubring ELIAS Libretto: Julius Schubring Suomennos Erkki Pullinen / Sibelius-Akatemian Laura-tietokanta I TEIL FLUCH DES ELIAS Einleitung ELIAS: So wahr der Herr, der Gott Israels lebet, vor dem ich stehe: Es

Lisätiedot

Teht. Pist. Ikä Hyv.

Teht. Pist. Ikä Hyv. Kilpailu: Puumieskesätaitokilpailu 2013 Järjestäjä: Mikkelin Seudun Puumiehet ry Päivämäärä: 21.9.2013, Anttolanhovi, Mikkeli Miesten kilpasarja Ikä Hyv. Pisteet 1 Pekka Repo P-Savo 88 17 72 177 29:10

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty )

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) kalenteri 2013 (päivitetty 5.12.2013) Menneet tapahtumat Iiro Rantala: Jouluoratorio teksti: Jaakko Heinimäki ti 3.12.2013 19 Tapiolan kirkko ke 4.12.2013 19 Mari Palo, sopraano, Mika Pohjonen, kertoja

Lisätiedot

Matkustaminen Liikkuminen

Matkustaminen Liikkuminen - Sijainti Ich habe mich verirrt. Et tiedä missä olet. Können Sie mir zeigen, wo das auf der Karte ist? Tietyn sijainnin kysymistä kartalta Wo kann ich finden? Tietyn rakennuksen / n sijainnin tiedustelu...

Lisätiedot

Harrastukset ja vapaa-aika Hobby und Freizeit. Tehtävän kohderyhmä. Tehtävän konteksti. saksa; yläkoulun A- ja B-kieli

Harrastukset ja vapaa-aika Hobby und Freizeit. Tehtävän kohderyhmä. Tehtävän konteksti. saksa; yläkoulun A- ja B-kieli Harrastukset ja vapaa-aika Hobby und Freizeit Tehtävän kohderyhmä saksa; yläkoulun A- ja B-kieli Tehtävän konteksti Suomalainen nuori kertoo harrastuksistaan saman ikäisille ulkomaalaisille nuorille. Aihepiirinä

Lisätiedot

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA Salon kaupunginvaltuusto Dnro 1807/00.00.01/2016 10.10.2016 Äänestysluettelot 84 Luottamushenkilöorganisaation linjaus 1.6.2017 alkavalle valtuustokaudelle Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = Harri

Lisätiedot

SAKARI MONONEN COLL.629

SAKARI MONONEN COLL.629 Arkistoluettelo 637 SAKARI MONONEN COLL.629 Käsikirjoituskokoelmat 1 SAKARI MONONEN, säveltäjä COLL. 629 Säveltäjä ja musiikkipedagogi Sakari Mononen syntyi 27.7.1928 ja kuoli 1998. Hän työskenteli ensin

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Herrn Peter Müller Falkenstraße 28 20140 Hamburg Deutschland

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset

Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset - Avioliitto Herzlichen Glückwunsch! Für Euren gemeinsamen Lebensweg wünschen wir Euch alle Liebe und alles Glück dieser Welt. Vastavihityn parin onnittelu Die allerbesten Wünsche zur Hochzeit, viel Freude

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Johannespassio. Johann Sebastian Bach. Ikaalisten kirkossa palmusunnuntaina 17.4.2011 klo 18. Lapuan tuomiokirkossa pitkäperjantaina 22.4.

Johannespassio. Johann Sebastian Bach. Ikaalisten kirkossa palmusunnuntaina 17.4.2011 klo 18. Lapuan tuomiokirkossa pitkäperjantaina 22.4. Johann Sebastian Bach Johannespassio Ikaalisten kirkossa palmusunnuntaina 17.4.2011 klo 18 Lapuan tuomiokirkossa pitkäperjantaina 22.4.2011 klo 18 Kamarikuoro Cantando Lapuan tuomiokirkon kuoro Johtaa

Lisätiedot

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu)

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 4.12.2014 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015 Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 15.1. Torstai klo 19 Tangon huumaa - Piazzolla Jukka Iisakkila, kapellimestari

Lisätiedot

Das Erste Finnische Lesebuch für Anfänger

Das Erste Finnische Lesebuch für Anfänger Das Erste Finnische Lesebuch für Anfänger 1 2 Enni Saarinen Das Erste Finnische Lesebuch für Anfänger Stufen A1 und A2 zweisprachig mit finnisch-deutscher Übersetzung 3 Das Erste Finnische Lesebuch für

Lisätiedot

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN:

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN: KAMPRAATTI, viralliselta nimeltään Ilmajoen musiikkikoulun kamarikuoro Kampraatti, on perustettu vuonna 1979. Kuoron on perustanut ja koko sen historian ajan johtanut Ilmajoen musiikkiopiston rehtori,

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

PETRI NIEMELÄ MENSCHSEIN

PETRI NIEMELÄ MENSCHSEIN PETRI NIEMELÄ MENSCHSEIN Eine Ausstelllung der Münchner Bank eg, Frauenplatz 2 Als Gegenpol zur heute omnipräsenten digitalen Welt erschafft Petri Niemelä eine malerische Welt in Öl auf Leinwand, in der

Lisätiedot

Erään. henkisen parantumisen tukijan. Credo. eines. Spirituellenheilungsbegleiters - 1 -

Erään. henkisen parantumisen tukijan. Credo. eines. Spirituellenheilungsbegleiters - 1 - Erään henkisen parantumisen tukijan Credo eines Spirituellenheilungsbegleiters - 1 - Credo eines Spirituellenheilungsbegleiters Text: Pablo Andrés Alemany Lektorat: Astrid Ogbeiwi In Finnisch übersetzt

Lisätiedot

Aram Hatšaturjan: Sapelitanssi baletista Gajane. Johann Strauss, nuorempi: Rosalinden csardas Klänge der Heimat operetista Lepakko

Aram Hatšaturjan: Sapelitanssi baletista Gajane. Johann Strauss, nuorempi: Rosalinden csardas Klänge der Heimat operetista Lepakko 24.10. NENÄPÄIVÄ-KONSERTTI Musiikkitalo klo 19.00 Hannu Lintu, kapellimestari Camilla Nylund, sopraano Ismo Alanko Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen, juontajat Aram Hatšaturjan: Sapelitanssi baletista

Lisätiedot

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI Vuosien 2007 09 ja nykyisen valtuuskunnan jäsenet kokoontuivat yhteiseen juhlakokoukseen. JUHLAVUOSI Lääkäriliitto juhli näyttävästi Lääkäriliitto juhli 100-vuotista taivaltaan 26.2. monin eri tavoin.

Lisätiedot

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V

Tulokset / El Pilkit Kuusamo N Alle 70 V Tulokset / El Pilkit Kuusamo 08.04.2016 N Alle 70 V 1. Heiskanen Aila Pohj Pohjanmaa 4164 G 2. Nuora Maila Pohj Pohjanmaa 4060 G 3. Aalto Eila Pirkanmaa 3608 G 4. Kurvinen Vuokko Pohj Pohjanmaa 3214 G

Lisätiedot

Lektion 4. Preiswert, sicher und bequem!

Lektion 4. Preiswert, sicher und bequem! Lektion 4 Preiswert, sicher und bequem! ÜB. 1 Datum: 20. März Uhrzeit: 10 Uhr Von: Berlin (Operncafé) Nach: Freiburg Über: Leipzig und Stuttgart Bietet 3 freie Plätze an. Auto: Volkswagen Golf Baujahr:

Lisätiedot

ÜB. 1. a) Lektion 5. Immer geradeaus! ÜB. 1. d) ÜB. 2. a) (1) 1.C 3. B 5. G 7. A 2. F 4. E 6. H 8. D

ÜB. 1. a) Lektion 5. Immer geradeaus! ÜB. 1. d) ÜB. 2. a) (1) 1.C 3. B 5. G 7. A 2. F 4. E 6. H 8. D ÜB. 1. a) Lektion 5 1.C 3. B 5. G 7. A 2. F 4. E 6. H 8. D Immer geradeaus! Esim. Johann Strau Herbert von Karajan Siegmund Freud Maria Theresia Franz Josef Sissi Kurt Waldheim ÜB. 1. d) Wolfgang Schüssel

Lisätiedot

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA M30 4 x 100 m 1. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 47,81 SE Mikko Kiuru Henri Heikkinen Jukka Mertanen Krister Laine M30 4 x

Lisätiedot

"Adventtiin ja jouluun Buxtehuden sävelin "

Adventtiin ja jouluun Buxtehuden sävelin "Adventtiin ja jouluun Buxtehuden sävelin " Kotkan ki rkossa Sunnuntaina 2. joulukuuta klo 18.00 Esiintyjät: Ensemble Plein-Jeu,johtaa Kati Hämäläinen Sanna Vuolteenaho, sopraano Päivi Järviö, sopraano

Lisätiedot

J.S. Bach: Matteus-passio

J.S. Bach: Matteus-passio J.S. Bach: Matteus-passio Helsingin tuomiokirkossa Palmusunnuntaina 14.4.2019 kello 18 Vapaa pääsy, ohjelma 5 Kamarikuoro Viva vox, Murtosointu ja Navichorus Koraaleissa ja loppukuorossa Suurkuoro Niall

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

Linkopallo 2018 Naiset. Linkopallo 2018 Miehet

Linkopallo 2018 Naiset. Linkopallo 2018 Miehet Linkopallo 2018 Naiset 1 Pirjo Saukkonen LepU 41,30 16.5.2018 Ylämylly 2 Eija Isaksson Korska 27,23 8.5.2018 Vantaa 3 Seija Kurki Mikkeli 24,58 22.5.2018 Mikkeli 4 Merja Vainio Korska 22,40 8.5.2018 Vantaa

Lisätiedot

Yhtenäistetty Heinrich Schütz

Yhtenäistetty Heinrich Schütz Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisusarja 114 Yhtenäistetty Heinrich Schütz Teosten yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluettelo Heikki Poroila Suomen musiikkikirjastoyhdistys Helsinki 2013 Julkaisija

Lisätiedot

Ke klo 19 Ristinkirkko PÄÄSIÄISKONSERTTI

Ke klo 19 Ristinkirkko PÄÄSIÄISKONSERTTI Ke 12.4.2017 klo 19 Ristinkirkko PÄÄSIÄISKONSERTTI Andreas Spering, kapellimestari Tobias Hunger, tenori (evankelista ja aariat) Juha Kotilainen, baritoni (Jeesus) Berit Solset, sopraano Ulrike Mayer,

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

Mr. Adam Smith Smith Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Mr. Adam Smith Smith Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Osoite Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Osoitteen ulkoasu amerikkalaisittain:

Lisätiedot

SENIORIEN VIIKKOKISA - SARJA SENIORIEN VIIKKOKISAT 2017

SENIORIEN VIIKKOKISA - SARJA SENIORIEN VIIKKOKISAT 2017 SENIORIEN VIIKKOKISA - SARJA SENIORIEN VIIKKOKISAT 2017 LOPPUTULOKSET 13.9.2017 1(5) NAISET Pistebogey 1 Latvala Päivi 280 36 36 36 35 35 34 34 34 2 Lyytikäinen Saila 265 38 36 35 34 32 30 30 30 3 Koikkalainen

Lisätiedot

Leena Valkeeniemi-Tasanen. terveydenhoitaja Tampere. Marika Tasanen väyläsuunnittelija Tampere. Matti Hirvonen järjestelmäsuunnittelija Tampere

Leena Valkeeniemi-Tasanen. terveydenhoitaja Tampere. Marika Tasanen väyläsuunnittelija Tampere. Matti Hirvonen järjestelmäsuunnittelija Tampere 112 113 114 115 A Timo Malmi FL, kirjailija Leena Valkeeniemi-Tasanen terveydenhoitaja Mauri Poussa toimitusjohtaja, työyhteisövalmentaja Pirjo Kokkonen kotitalousteknikko 116 117 118 119 120 Ilkka Nikander,

Lisätiedot

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassinen kuoro 16.10.2011 Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassisen kuoron syyskonsertin ohjelmisto kuvaa karjalaista ja kalevalaista sielunmaisemaa sekakuoromusiikin myötä. Kuoron taiteellinen

Lisätiedot

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI

SRK. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI SRK Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu 040 558 3972 www.srk.fi LAHJAKSI 1.1.2016 ERI- IKÄISILLE Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin, Elämänpolulla 15 Löysin Jumalan

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220 Orimattilan kaupungin 1.6.2017 voimaan

Lisätiedot

Ilmakiväärin ja -pistoolin AM-kilpailut

Ilmakiväärin ja -pistoolin AM-kilpailut Turku 07. - 19:03:27 10m Ilmakivääri 40 ls, sarja N16 1. Elina Takku PuKu 93 96 90 96 375 AE 10m Ilmakivääri 40 ls, sarja N18 1. Maria Liewendahl ÅSSF 95 92 97 98 382 2. Essi Laitinen TSA 92 95 97 95 379

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Herrn Peter Müller Falkenstraße 28 20140 Hamburg Deutschland Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

Linkopallo 2018 Naiset

Linkopallo 2018 Naiset Linkopallo 2018 Naiset 1 Pirjo Saukkonen LepU 47,83 4.6.2018 Leppävirta 2 Heidi Korkalainen Savon Saapas 45,90 12.6.2018 Ylämylly 3 Asta Kankaala LepU 43,76 10.6.2018 Juankoski 4 Piia Aaltokoski Lepu 42,41

Lisätiedot

Ti klo 19 Temppeliaukion kirkko, Helsinki Ke klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI

Ti klo 19 Temppeliaukion kirkko, Helsinki Ke klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI Ti 27.3.2018 klo 19 Temppeliaukion kirkko, Helsinki Ke 28.3.2018 klo 19 Ristinkirkko, Lahti PÄÄSIÄISKONSERTTI Dominante ja Sinfonia Lahti Seppo Murto, kapellimestari Johan Christensson, evankelista Ilona

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat kalenteri 2013 (päivitetty 15.10.2013) Menneet tapahtumat Tilauskonsertti (yksityistilaisuus) ti 15.10.2013 klo 14 Kaupungintalon juhlasali Järj. Helsingin kaupunki 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali

Lisätiedot