TOIMINTAKERTOMUS 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2012"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2012

2 Lappeenrannan kaupunginorkesteri Etelä-Karjalan kansainvälinen musiikkilähettiläs Orkesterin vuosi 2012 oli kansainvälinen ja uusia yhteyksiä solmivaa aikaa. Pienen orkesterin haasteet ovat kuitenkin varsin suuret kiristyneen yleisen taloustilanteen takia. Valtionosuuksiin kohdistunut leikkauspaine syksyllä 2012 oli huolta aiheuttavaa tilanteessa, jossa jo nyt toimitaan äärimmäisen niukoilla resursseilla. 80% orkesterin menoista on henkilöstömenoja, kun orkesterista puuttuvien sinfonietta kokoonpanon vaatimien vakanssimuusikoiden määrä on muusikkoa sinfoniakirjallisuuden ohjelmistosta riippuen. Lappeenrannan kaupunginorkesterin valtionosuudet pysyivät ennallaan 29 henkilötyövuodessa, mikä oli orkesterille erittäin tärkeä asia budjettitasapainon ja tulevien kausien suunnittelun takia. Suomen pienimmän sinfoniaorkesterin 103 -vuotiaan Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimintavuosi alkoi Laulavan Lappeenrannan merkeissä. Oman resitaali -konserttinsa lauloi 5.1. vuoden 2010 Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen naisten sarjan voittaja sopraano Marjukka Tepponen yhdessä pianotaiteilija Kristian Attilan kanssa. Heidän säihkyvä ohjelmansa koostui Robert Schumannin, Sergei Rahmaninovin, Toivo Kuulan, Francis Poulencin ja Franz Lehárin lauluista. Kaupunginorkesteri puolestaan sai vieraakseen Tähtiä Afrikasta, kun eteläafrikkalainen huippu oopperalaulaja-aviopari sopraano Linda Bukhosini ja tenori Bongani Tembe saapuivat orkesterin solisteiksi. Solistit lumosivat koko täyden Lappeenranta-salin aidolla olemuksellaan ja taitavalla laulullaan. Ohjelmassa kuultiin niin ooppera- kuin musikaalisävelmiä sekä alkuperäistä afrikkalaista etnistä laulua orkesterimme säestyksellä. Konsertin johti orkesterin taiteellinen johtaja Tibor Bogányi.

3 Tammikuussa Münchenin filharmonikoiden soolofagotisti, fagottitaiteilija Bence Bogányi koulutti orkesterin puhaltajia ja Saimaa Sinfoniettan konsertissa sai maailman kantaesityksensä säveltäjä Kalevi Ahon käyrätorvikonsertto, jonka hän oli kirjoittanut erityisesti orkesterin käyrätorven äänenjohtaja Annu Salmiselle. Teos oli myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin tilausteos. Ahon konserton väritys oli shamanistisuudessaan hyvin myyttistä ja mukaansa tempaava. Tämä hyvin vaativa ja taidokas konsertto kuuluu säveltäjänsä parhaimpiin konserttoihin. Konsertin muina teoksina kuultiin Arnold Schönbergin ekspressionismia uhkuva Toinen kamarisinfonia vuodelta 1909 ja Franz Schubertin romanttisen keväinen Sinfonia nro 3. Helmikuun 16. päivä Saimaa Sinfoniettan kapellimestarina debytoi lappeenrantalaistaustan omaava nuori komeettalahjakkuus Santtu-Matias Rouvali, joka onnistuttiin saamaan pitkän odotuksen jälkeen Lappeenrantaan. Rouvali johti kaksi osaa Hugo Alfvénin romanttislyyrisestä Kustaa Adolf sarjasta, Sergei Prokofjevin uusklassis-romanttisen Viulukonserton nro 2 solistinaan tähtiviulisti Anna-Liisa Bezrodny ja lopuksi suuren yleisön toiveklassikkona Ludwig van Beethovenin Sinfonian nro 5 lisänimeltään Kohtalonsinfonia. Salin täyteinen yleisö hurrasi konsertin päätteeksi. Maaliskuussa huippukapellimestarien vierailusarjaa jatkoi venäläis-suomalainen kapellimestari Dmitri Slobodeniouk. Ohjelmassa kuultiin Jukka Koskisen, Igor Stravinskyn, W.A.Mozartin ja Jacques Ibertin musiikkia. Solistina lauloi hurmaava sopraano Mari Palo. Säveltäjä Jukka Koskinen oli itse paikalla kertomassa veistoksellisesta teoksestaan Diplopia. Yleisön palaute oli positiivista ja kehua sai erityisesti ohjelman vaihtelevuus Koskisen monoliittisesta enkeliveistoksesta Ibertin pariisilaisiin karnevaali-tunnelmiin. Kaakon filharmonikot yhteistyössä Kymi Sinfoniettan kanssa esiintyi tällä kertaa Tibor Bogányin johdolla ja solistina soitti pianotaiteilija Gergely Bogányi. Konserttona kuultiin romanttinen yleisön toiveklassikko Sergei Rahmaninovin pianokonsertto nro 3. Ohjelman avasi Rahmaninovin sykähdyttävä Vokaliisi jousille ja päätti Jean Sibeliuksen eurooppalaistriumfaalinen 5.sinfonia. Konsertit järjestettiin Kotkassa, Kuusankoskella ja Lappeenrannassa. Gergely Bogányi kuuluu Euroopan ykköspianisteihin ja hän konsertoi säännöllisesti mm. Berliinin filharmonikoiden ja Lontoon huippuorkesterien solistina.

4 Pääsiäiskonsertissa huhtikuussa soi W.A. Mozartin Requiem virolaisen kapellimestarin Mikk Murdveen johdolla ja solisteina lauloivat Terttu Iso-Oja, sopraano, Essi Luttinen, mezzosopraano, Pekka Kuivalainen, tenori ja Jari Parviainen, basso. Juhlat Lauritsalassa juhlisti Lauritsalan 80- vuotismerkkivuotta ja solisteina kaupunginosakonsertissa soittivat orkesterin omat muusikot huilisti Tiina Heinonen ja englannintorvensoittaja Hannu Perttilä. Ohjelmassa kuultiin Jean Sibeliuksen Rakastava- sarja, Arthur Honeggerin Concerto da camera ja Joseph Haydnin Sinfonia nro 85, La Reine, Kuningatar. Orkesteria johti Tibor Bogányi. Lauritsalan kirkon akustiikka oli erinomaisuudessaan yllätys niin muusikoille kuin yleisölle, mikä motivoi jatkossa konsertoimaan uudestaan Lauritsalassa. Vappuna suuressa viihdekonsertissa oli kaksi kapellimestaria, Tibor Bogányi ja Antti Rissanen, joka vastasi myös viihdeohjelmiston sovituksista. Solisteina niin Imatralla kuin Lappeenrannassa lauloivat viihdelaulun kärkinimet Jenna Bågeberg ja Mikael Konttinen. Konsertti tehtiin yhteistyössä Imatra Big Bandin kanssa. Toukokuun lopulla orkesterimme sai kunnian vierailla Pannonin filharmonikoiden kutsumana Unkarissa Pécsissä. Orkesteri esiintyi 999-paikkaisessa upouudessa Zoltan Kodály Centren konserttisalissa, jonka huippuakustiikan on tehnyt tanskalainen akustikko Anders Christian Gade. Sali on yksi Euroopan parhaimmista konserttisaleista ja esteettisesti hyvin kaunis puusali.

5 Konsertissaan kaupunginorkesteri esitti suomalaista musiikkia. Ohjelmassa kuultiin Jean Sibeliuksen sarja näytelmämusiikista Pelléas et Mélisande, Carl Nielsenin huilukonsertto solistinaan unkarilainen huilutaiteilija Béla Drahos ja päänumerona Kalevi Ahon shamanistinen Sinfonia nro 14 Rituaaleja djembe-darrabuka -rumpusolistinaan lappeenrantalaistaustainen lyömäsoitintaiteilija Jani Niinimäki. Loppuunmyyty sali repesi suosionosoituksiin konsertin päätteeksi ja säveltäjä Kalevi Aho kutsuttiin lavalle juhlimaan erinomaista esitystä yhdessä orkesterin ja kapellimestari Tibor Bogányin kanssa. Vierailu uutisoitiin laajalti, ja mm. intendentti Milko Vesalainen ja säveltäjä Kalevi Aho esiintyivät Unkarin television pääuutisissa ja radiossa vierailun aikana. Mainittakoon vielä ulkomusiikillinen tervehdys Lappeenrannasta, jossa Sibeliuksen musiikin taustalla salin pääseinään heijastettiin kuvaesitys Lappeenrannasta ja Saimaasta eri vuodenaikoina.

6 Toinen konsertti tehtiin yhdessä Pannonin filharmonikoiden kanssa ulkoilmakonserttina konserttisalin pihalla. Molempia orkestereita johti Tibor Bogányi ja yleisö eli innostuneena musiikin mukana, jossa oli kattausta Suomesta ja Pannonin filharmonikoiden tulevan kauden musiikkia. Välipäivänä kaupunginorkesterin muusikot tutustuivat Pannonin filharmonikoiden työskentelyyn ja iltaohjelmana viininviljelyyn Villányissa.

7 Kesäkuussa kaupunginorkesteri esiintyi vielä Lappeenrannan yliopiston juhlavassa promootioissa Erkki Lasonpalon johdolla ja ensimmäisen kerran Imatran Big Band -festivaaleilla juhlateltassa yhdessä Imatra Big Bandin kanssa. Konsertin johti Antti Rissanen ja solisteina Johanna Försti ja Sami Pitkämö. Syyskausi käynnistyi kamarimusiikilla. Saimaa Sinfoniettan konsertissa Tibor Bogányi johti kantaesityksenä säveltäjä Harri Vuoren uuden teoksen Aamusta ja tuulesta. Teos oli Saimaa Sinfoniettan tilausteos. Konsertin solistina esiintyi 70-vuotisjuhlavuottaan juhliva selloprofessori Arto Noras, joka esitti Joseph Haydnin C-duuri sellokonserton ja Aulis Sallisen sellokonserton Don Quijoten yölliset seikkailut. Noraksen soitto oli huikeassa terässään. Konsertin päätti Frank Martinin loistelias Konsertto seitsemälle puhaltajalle, lyömäsoittimille ja orkesterille. Yleisö osoitti runsaasti suosiotaan niin solistille kuin orkesterillekin. Tiina Heinonen ja Eeva-Maria Pykäläinen esiintyivät Uusien asukkaiden päivässä Lappeenranta-salissa Lokakuussa Bachin konserttoihin tarttui viulisti-kapellimestari Jaakko Kuusisto. Jälleen salintäyteinen yleisö oli innoissaan kuulemastaan. Jaakko Kuusisto teki myös erityisen vaikutuksen kapellimestarina ennen kaikkea John Adamsin minimalistisessa Shaker loops -teoksessa. Vuodenajat konsertin leaderina toimi viulisti Jukka Untamala ja musiikki vei kuulijansa eteläamerikkalaisiin vuodenaikoihin Astor Piazzollan ja luuttutaiteilija Jarmo Julkusen luutun siivin. Kapellimestari Anna-Maria Helsing johti Saimaa Sinfoniettaa solistinaan kansainvälinen pianotaiteilija Henri Sigfridsson, joka soitti Uljas Pulkkiksen pianokonserton toisen Suomen esityksen. Säveltäjä Uljas Pulkkis oli itse paikalla. Konsertin päätti ranskalaisen uusklassikon Francis Poulencin raikas Sinfonietta. Marraskuussa kuultiin Toivottuja klassikkoja kamarimusiikkikonsertissa Puumalan komeettaa Vjatsheslav Novikovia kaupunginorkesterin yhtyeiden kanssa, Variaatiot klarinetille konsertin johti Unkarin ykköskapellimestareihin kuuluva kapellimestari Andras Vass ja solistina soitti Lappeenrannan lahja maailmalle, klarinetisti Olli Leppäniemi. Suuressa Kaamos katkolle viihdekonsertissa solisteina esiintyivät tenori Jyrki Anttila ja sopraano Emilia Vesalainen. Kaartin soittokuntaan siirtyvä Rakuunasoittokunnan kapellimestari musiikkimajuri Jyrki Koskinen johti konsertin ja vastasi myös Rauno Lehtisen laulujen hienoista

8 sovituksista. Täpötäyden konserttisalin yleisö oli haltioissaan. Värikkäitä säveliä Raatihuoneella - konsertti järjestettiin yleisön ja koulujen pyynnöstä. Konsertteja Raatihuoneella oli kaksi, iltapäiväsekä iltakonsertti. Samalla kokoonpanolla esiinnyttiin Ylämaan ja Joutsenossa Kesolan koulussa. Konsertin ohjelmiston suunnitteli ja johti Sergei Slovachevsky. Joulukuussa kaupunginorkesteri esiintyi vielä joulusoitoissa maakuntakirjastolla ja Prismassa, nuorisotoimen järjestämässä Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa sekä kaupunginhallituksen järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa Erkki Lasonpalon johdolla. Lisäksi orkesteri valmistautui järjestettyyn Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun finaaliin. Milko Vesalainen, intendentti

9 Orkesterin historiaa lyhyesti Lappeenranta oli jo 1800-luvun lopussa merkittävä sotilasmusiikin tyyssija. Paikalliset porvarit rupesivat kuitenkin kaipaamaan muutakin soittoa kuin puhallinmusiikkia. Heidän keskuudestaan löytyi kyvykkäitä jousiniekkoja, jotka järjestivät ensimmäiset "jouhikvartetin soittajaiset" Pian sen jälkeen perustettiin Musiikinystäväin Yhdistys, joka kokosi alueen soitonharrastajista orkesterin vuonna Esiintyminen oli vireää ensimmäiseen maailmansotaan saakka, ja vaikka sen loputtua orkesterin toimintaa yritettiin käynnistää uudelleen moneenkin otteeseen, säännöllinen konsertointi alkoi uudelleen vasta toisen maailmansodan päätyttyä. Kapellimestareina olivat tuolloin mm. Reino Kahra, Martti Similä ja Jouko Tolonen. Mauri Hannikaisen kapellimestarikaudella orkesteri astui uuteen aikaan: se kunnallistettiin 1980, aluksi 12 päätoimisen ammattimuusikon jousiorkesterina. Mukana oli myös sivutoimisia soittajia puhaltimissa. Hannikaista seuranneen Ari Rasilaisen aikana saatiin yhdeksän uutta päätoimista puhallinvakanssia, joista tosin 2. käyrätorven soittajantoimi oli täyttämättä lähes koko 1990-luvun. Ari Angervon kausi alkoi 1990, ja hänen jälkeensä kapellimestareina ovat olleet Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen ja syksystä 2001 Jan Söderblom. Orkesteri on toteuttanut 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa muutamia oopperaproduktioita yhdessä Lappeenrannan kaupunginteatterin, Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien koulutussäätiön kanssa. Mainittakoon, että Einojuhani Rautavaaran oopperan Auringon talo maailmankantaesitys oli Lappeenrannassa 1991 Ari Angervon johtamana. Valtakunnallisessa mediassa orkesteri on näkynyt säännöllisesti säestäessään Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen finaalin aariat vuodesta 1981 alkaen. Kilpailuissa, kuten joskus konserteissakin, pientä orkesteria joudutaan täydentämään avustavilla muusikoilla. Lappeenrannan kaupunginorkesteri on 21 vakanssillaan maamme pienin sinfoniaorkesteri, eräänlainen "minisinfonietta". Toiseksi pienin on Kymi Sinfonietta, jossa on 29 muusikkoa. Tulevaisuuden Saimaa Sinfoniettassa on vakanssia. Yhteistyö muiden orkestereiden kanssa on pienelle sinfoniaorkesterille tuiki tärkeää; siten päästään käsiksi suurteoksiin, joihin omat voimat eivät riitä. Kolmen orkesterin muodostama Kymen lääninorkesteri lakkasi toimimasta kun lääni lakkasi olemasta, mutta Kotkan ja Kouvolan yhteisen orkesterin, Kymi Sinfoniettan kanssa jatkettiin esiintymistä Kaakon filharmonikkoina. (Kaupunginorkesterin Juhlahistoriikki 150 vuotta Musiikkia Lappeenrannassa julkaistiin syyskuussa 2009, toimittajana ja kirjoittajana FM Anu Talka)

10 Ohjelmisto 2012 Lappeenrannan kaupunginorkesteri Kevät 2012 TAMMIKUU VIIKKO 1 Laulava Lappeenranta II Tänä iltana lavalla Marjukka Tepponen ja Kristian Attila To 5.1. Lappeenranta-sali klo 19 Ohjelmassa Rahmaninov Kuula Merikanto Liput 25 Laulava Lappeenranta III - Tähdet Afrikasta Yhteistyössä Rakuunasoittokunnan kanssa La 7.1. Lappeenranta-sali klo 18 Johtaa Tibor Bogányi Solistit Linda Bukhosini, sopraano Bongani Tembe, tenori Ohjelmassa ooppera- ja musikaalimaailman helmiä ja jalokiviä Liput 30 VIIKKO 2 Chamber I To Helkiö-sali klo 19 Kaupunginorkesterin yhtyeet, mukana Bence Bogányi, fagotti Vasks: Puhallinkvintetto nro 1, Musik für wegziehende vögel Poulenc: Sekstetto Poulenc: Trio Milhaud: La Cheminée du Roi René Liput 20 / 14 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 3 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 4 Saimaa Sinfonietta I To Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa Tibor Bogányi Solisti Annu Salminen, käyrätorvi Schönberg: Kamarisinfonia nro 2 op. 38 Kalevi Aho: Käyrätorvikonsertto k.e. Lappeenrannan kaupunginorkesterin tilausteos Schubert: Sinfonia nro 3 D Liput 20 / 14 KAUSIKORTTIKONSERTTI

11 VIIKKO 5 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 6 JOUSIKVARTETIT VIERAILEVAT VANHAINKODEISSA HELMIKUU VIIKKO 7 Saimaa Sinfonietta II - Kohtalonsinfonia Yhteistyössä Sibelius-Akatemian äänenjohtajakoulutuksen kanssa To Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa Santtu Rouvali Solisti Anna-Lisa Bezrodny, viulu/violin Alfvén: Kustaa Adolfin sarjasta Menuet, Sarabanda ja Elegia Prokofjev: Viulukonsertto nro 2 op. 63 g Beethoven: Sinfonia nro 5 op. 67 Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 8 TIBOR BOGÁNYIN JOHDOLLA STEMMAHARJOITUKSIA VIIKKO 9 KOTIHARJOITTELUVIIKKO MAALISKUU VIIKKO 10 Kohtaamisia To 8.3. Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa Dmitri Slobodeniouk Solisti Mari Palo, sopraano Koskinen: Diplopia kamariorkesterille Stravinsky: Miniatyyrejä Mozartin ooppera-aarioita Ibert: Divertissement Liput 20 / 14 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 11 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 12 Kaakon filharmonikot Yhteistyössä Kymi Sinfoniettan kanssa Ke Lappeenranta-sali klo 19 To Kuusankoskitalo klo 19 Pe Kotkan konserttitalo klo 19 JohtaaTibor Bogányi Solisti Gergely Bogányi, piano Rahmaninov: Vokaliisi orkesterille Rahmaninov: Pianokonsertto nro op. 30 d

12 Sibelius: Sinfonia nro 5 op. 82 Es Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 13 TALTIOINTI Schönberg: Kamarisinfonia nro 2 op. 38 HUHTIKUU VIIKKO 14 Pääsiäiskonsertti Ke 4.4.Lappeen Marian kirkko klo 19 Johtaa Mikk Murdvee Solistit Terttu Iso-Oja, sopraano Essi Luttinen, mezzosopraano Pekka Kuivalainen, tenori Jari Parviainen, basso Etelä-Karjalan klassinen kuoro, valmennus Toomas Kapten Mozart: Requiem Liput 20 VIIKKO 15 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 16 Juhlat Lauritsalassa Pe Lauritsalan kirkko klo 19 Johtaa Tibor Bogányi Solistit Tiina Heinonen, huilu ja Hannu Perttilä, englannintorvi Sibelius: Rakastava-sarja Honegger: Concerto da camera Haydn: Sinfonia nro 85 La Reine, Kuningatar Liput10 VIIKKO 17 VAPPUMATINEAN HARJOITUKSIA TOUKOKUU VIIKKO18 Vappumatinea Yhteistyössä Imatra Big Bandin kanssa Ma Karelia-sali, Imatra klo19 Ti 1.5. Lappeenranta-sali klo 14 Kaksi kapellimestaria Tibor Bogányi ja Antti Rissanen Solistit Jenna Bågeberg ja Mikael Konttinen Virittäydy kevääseen viihdyttävässä vappumatineassamme! Liput 25 VIIKKO 19 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 20 KOTIHARJOITTELUVIIKKO

13 VIIKKO 21 UNKARIN VIERAILUKONSERTIT VIIKKO 22 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 23 Lapppeenrannan Yliopiston promootio pe 8.6. Lappeenranta-sali Johtaa Erkki Lasonpalo Solistit Mia Heikkinen, sopraano Ville Rusanen, baritoni Merikanto: Purjein kuutamolla Merikanto: Laatokka Kuusisto: Promootiokantaatti; Olet tullut rajalle Schubert: Jousikvartetto Es-duuri op. 125 nro 1 VIIKKO 24 INNOFORUM VARAUDUTAAN INNOFORUMIN TILAAMAAN KONSERTTIIN VIIKKO 25 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 26 IMATRA BIG BAND FESTIVAALIT Konsertti yhteistyössä Imatra Big Bandin kanssa to Juhlateltta, Imatra Johtaa Antti Rissanen Solistit: Johanna Försti ja Sami Pitkämö Lappeenrannan kaupunginorkesteri Syksy 2012 SYYSKUU VIIKKO 36 Kulttuurikaravaani - Chamber II Taidemuseolla ke 5.9. Etelä-Karjalan Taidemuseo klo 19 Kaupunginorkesterin yhtyeitä Farrenc: Nonetto op.38 Villa-Lobos: Assobio a játo Schubert: Jousikvartetto Es-duuri op.125 nro 1 Liput 15 VIIKKO 37 HARJOITUKSIA VIIKOLLE 38

14 VIIKKO 38 Saimaa Sinfonietta Arto Noras 70 v. Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa ke Martti Talvela-sali, Konserttitalo Mikaeli, Mikkeli to Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa Tibor Bogányi Solisti Arto Noras, sello Harri Vuori: Uusi teos, kantaesitys Sallinen: Don Quijoten yölliset tanssit op.58 / Kamarimusiikki III Haydn: Sellokonsertto C Martin: Konsertto 7 puhaltajalle, lyömäsoittimille ja orkesterille Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 39 UUSIEN ASUKKAIDEN PÄIVÄ KAUPUNGINTALOLLA ti Lappeenranta-sali Mukana Tiina Heinonen, huilu ja Eeva-Maria Pykäläinen, sello Villa-Lobos: Assobio a játo Kaupunginorkesterin esiteosasto valtuustosalissa. to TYKYPÄIVÄ Mennään metsään sieniretkelle LOKAKUU VIIKKO 40 Bachin konsertot to Lappeenranta-sali klo 19 Johtaja-solisti Jaakko Kuusisto, viulu J.S. Bach: Viulukonsertto nro 1 a-molli BWV 1041 Adams: Shaker loops J.S. Bach: Viulukonsertto d-molli BWV 1052 Sallinen: Kamarimusiikki VII op. 93 Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 41 Vuodenajat to Lappeen Marian kirkko klo 19 Leader Jukka Untamala, viulu Mukana Jarmo Julkunen, luuttu Haydn; Sinfonia 7 C-duuri Le Midi Keskipäivä Vasks: Cantabile

15 Piazzolla: Quatro Estaciones Portenas (Vuodenajat) Liput 20 / 14 KAUSIKORTTIKONSERTTI Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen ennakkokilpailu, Helkiö-sali VIIKKO 42 SYYSLOMA VIIKKO 43 Saimaa Sinfonietta to Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa Anna-Maria Helsing Solisti Henri Sigfridsson, piano Purcell: The Virtuoses wife-suite, sov. Gustav Holst Pulkkis: Pianokonsertto Poulenc: Sinfonietta Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 44 KOTIHARJOITTELUVIIKKO MARRASKUU VIIKKO 45 Chamber III Toivotut klassikot to Lappeenranta-sali klo 19 Kaupunginorkesterin yhtyeitä, mukana Vjatsheslav Novikov, piano Ohjelma Mozart: Kegelstatt -trio KV 498 Es Schumann: Pianokvintetto Es-duuri op. 44 Liput 20 / 14 KAUSIKORTTIKONSERTTI VIIKKO 46 Variaatiot klarinetille ke Lappeenranta-sali klo 19 Johtaa András Vass Solisti Olli Leppäniemi, klarinetti Csiky: Divertimento puhaltajille Gardonyi: Klarinettikonsertto pienelle orkesterille Rossini: Variaatiot klarinetille ja orkesterille / Muunnelmia klarinetille ja pienelle orkesterille Haydn: Sinfonia nro 103 Es-duuri Paukenwirbel Rummunpäristys Liput 24 / 16 KAUSIKORTTIKONSERTTI

16 VIIKKO 47 Kaamos katkolle ke Lappeenranta-sali klo 19 Yhteistyössä Rakuunasoittokunnan kanssa Johtaa musiikkimajuri Jyrki Koskinen Solistit Emilia Vesalainen ja Jyrki Anttila On hetki ystävien ja laulu rakkauden, kun kaikki unelmaa on vaan! Liput 26 viikko 48 Värikkäitä säveliä Raatihuoneella + koululaiskonsertit ti Raatihuone kello 15 ja kello 19 Johtaa Sergei Slovachevsky Rimski-Korsakov Mozart Shostakovits Strauss ke Ylämaan koulu klo to Joutseno Kesolan koulu klo 10 JOULUKUU VIIKKO 49 ti JOULUINEN ILTASOITTO klo 18, Pääkirjasto, Vapaa pääsy! ke LASTEN ITSENÄISYYSJUHLA klo 12, Lappeenranta-sali, kutsuvieraille ke JOULUINEN PÄIVÄMATINEA klo 16, Prisma to ITSENÄISYYSJUHLA klo 14, Lappeenranta-sali, kaupunginhallituksen järjestämä Kaupunginorkesteria johtaa Erkki Lasonpalo VIIKKO 50 KOTIHARJOITTELUVIIKKO VIIKKO 51 VALMISTAUTUMISTA VALTAKUNNALLISIIN LAULUKILPAILUIHIN

17 MUU JULKINEN TOIMINTA Kaupunginorkesteri on tarjonnut vuodesta 2000 alkaen mahdollisuuden koululaisryhmille tulla tutustumaan orkesterin toimintaan ja seuraamaan harjoituksia. Kevätkaudella ja syyskaudella intendentti on ensin esitellyt orkesterin soittimet huilusta harppuun. Harjoituksia on seurattu sen jälkeen noin puolen tunnin ajan lavalla istuen orkesterilaisten lomassa. Tähän toimintaan osallistui vuoden 2012 aikana useita koululaisryhmiä kaupungin Metkun kulttuuripolku hankkeessa. Myös yläkoulu ja lukiolaisille järjestettiin K9 -esittelyjä kouluilla ja harjoituksissa. Muusikot vierailivat kouluissa Metku hankkeeseen liittyen Muusikon silmin muusikon näkökulmasta. Kaupunginorkesterin jousikvartetti esiintyi keväällä ja syksyllä palvelutaloissa mm. Pihlajakodissa ja Toivokodissa saaden erittäin myönteisen vastaanoton. Lisäksi orkesteri esiintyi kadun miehelle ja naiselle kahdessa Prisman käytävä-konsertissa. HALLINTO JA TALOUS Lappeenrannan kaupunginorkesteri on yksi kulttuurilautakunnan alaisista tulosalueista. Hallinnollinen esimies on toimialajohtaja kirjastotoimenjohtaja Päivi Parviainen tulosalueen johtajina intendentti Milko Vesalainen ja kapellimestari Tibor Bogányi. KULTTUURILAUTAKUNTA ja virkamiehet Henkilökoht. varajäsen Lehtonen Kullervo puheenjohtaja Myllynen Petteri Henttonen Irmeli varapuheenjohtaja Lehtolainen Katja Saveliev Alexey jäsen saakka Nikamaa Jouko Nikamaa Jouko jäsen, lähtien Suonsivu Pekka Altarriba Antonio jäsen Jussila-Scherman Emma Huttunen Esko jäsen Vasara Merja Patrikainen Hanna jäsen Turunen Marjatta Mäkelä Jani jäsen Leppänen Marja-Leena Vainikka Kyllikki jäsen Vainikka Laura Mölsä Matti jäsen Susi Jorma Pulkkinen Mervi jäsen Nurmela Mimosa Kärri Panu jäsen Ruskomäki Matti Kuikka-Kiljunen Paula jäsen Härkönen Alpo Lallo Pertti jäsen Torniainen Maria Saajanen Sari jäsen Päivinen Sari Salla Soile jäsen saakka Simon B Bojang Bojang B Simon jäsen, lähtien Pylkkö Marja Arvela Eeva kaupunginhallituksen edustaja Torniainen Rebecca nuorisovaltuuston edustaja Päivi Parviainen kirjastotoimenjohtaja, kutoj Tibor Bogányi orkesterin taiteellinen johtaja Jorma Kallio kulttuurisihteeri

18 Helena Hokkanen kulttuurikoordinaattori, lautakunnan sihteeri syksystä 2011 Jari Juutinen teatterinjohtaja Päivi Partanen museotoimenjohtaja Raija Tokkola teatterin ja kulttuuritoimen talouspäällikkö Milko Vesalainen orkesterin intendentti TA 2012 TP 2012 Toimintatuotot Toimintakulut Palkat Muut henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet, tavarat Rakenn ja huoneistojen vuokrat Muut vuokrat Muut kulut Toimintakate HENKILÖKUNTA ORKESTERIN TOIMISTO Milko Vesalainen, intendentti Pirkko Jokimies-Kunttu, nuotistonhoitaja-järjestäjä Tuula Nissinen, toimistosihteeri Lasse Jaako, siviilipalvelusmies saakka Markus Secomandi alkaen

19 TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA Tibor Bogányi aloitti Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana Bogányin sopimusta on jatkettu uudestaan vuoden 2013 loppuun. Aiemmin Tibor Bogányi on toiminut mm. Turun kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuosina Tibor Bogányi aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana instrumenttinaan sello. Hän on opiskellut Kecskemétin Kodály-instituutissa ja Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Hannu Kiiski sekä Miklos Perényin ja Daniil Shafranin johdolla. Tibor Bogányi on saanut 1. palkinnon kansainvälisessä Leo Weiner -kilpailussa Unkarissa vuonna 1996 ja 1. palkinnon kansainvälisessä Kuhmon triokilpailussa vuonna Sellodiplominsa hän suoritti vuonna Orkesterinjohtamista Tibor Bogányi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1998 Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla sekä Pariisin konservatoriossa János Fürstin johdolla. Diplomityönään hän johti Aulis Sallisen säveltämän Hobitti-baletin kantaesityksen Suomen Kansallisoopperassa vuonna Tibor Bogányi sai 2. palkinnon kansainvälisessä Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa Vaasassa vuonna Tibor Bogányi kiinnitettiin Turun filharmonisen orkesterin vierailijakapellimestariksi syksyllä 2002 ja ylikapellimestariksi vuoden 2003 alusta. Kausi jatkui vuoden 2006 loppuun saakka. Bogányi on vieraillut Radion sinfoniaorkesterin, Sinfonia Lahden, Helsingin, Joensuun, Oulun, Kuopion ja Lappeenrannan kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Kymi Sinfoniettan ja Pori Sinfoniettan johtajana. Hän on johtanut paljon myös kotimaassaan Unkarissa ja vieraillut Meksikossa, Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa hän toimi Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana. Pannonin filharmonikoiden ylikapellimestariksi Pecsiin Tibor Bogányi valittiin Tibor Bogányi esiintyy edelleen myös sellistinä ja soittaa resitaaleja, konserttoja ja kamarimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa.

20 Vakinaiset muusikot I viulu Tero Latvala*,virkavapaalla 2012 syksyn, sijainen Reetta Kataja, Esa Ahokainen**, Anne Kareinen, äj, Riitta Lind väj II viulu Jaana Kauppinen äj, Terhi Paldanius, vuor.äj. äitiyslomalla, sijainen Renata Bakhrakh, Boguslaw Kobierski väj, Alttoviulu Markus Sarantola äj, virkavapaalla syys-joulukuussa, sijainen terhi Lehtiniemi, Taija Pelkonen väj Sello Eeva-Maria Pykäläinen***, Esa Lehtola väj Kontrabasso Pentti Vesala äj Huilu Aino Vesala äj, Tiina Heinonen väj Oboe Mika Suihko äj, Hannu Perttilä,väj, virkavapaalla, sijainen Nils Röömussaar Klarinetti Jorma Lautanen, äj Fagotti Matti Syrjälä äj, Eri Ikeda äj (koeajalla) Käyrätorvi Annu Salminen äj, virkavapaalla 2012 syksyn sijainen Fumi Kasama Matti Leppälä väj. Lyömäsoittimet Jukka Piiparinen äj I konserttimestari* II konserttimestari** soolosellisti*** äänenjohtaja, äj varaäänenjohtaja, väj ORKESTERIN SISÄINEN ORGANISAATIO Orkesterikokous kokoontuu kuukauden sisällä soitantovuoden (syyskausi-kevätkausi) alkamisesta ja muulloin tarvittaessa. Kokouksissa ovat läsnä pelkästään muusikot. Se käsittelee orkesterin sisäisiä asioita, valitsee orkesterin sisäiset toimielimet, antaa muusikoiden lausunnot esimerkiksi kapellimestariasioista, valitsee luottamusmiehen ja järjestysmiehen. Intendentti kutsuu työpaikkakokouksen koolle yleensä soitantokausien alkaessa, muulloin tarvittaessa. Siihen osallistuvat muusikoiden lisäksi myös orkesterin toimiston henkilöstö. Kokouksessa tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja keskustellaan yhteisistä asioista. Orkesterivaltuuskunta valitaan soitantovuodeksi (syyskausi-kevätkausi) kerrallaan. Sen muodostavat valtuuskunnan puheenjohtaja, orkesterin luottamusmies ja kolme jäsentä, joista yksi valitaan työsuojeluasiamieheksi. Valtuuskunta kokoontuu tarvittaessa puheenjohtajansa kutsumana, ja kokouksessa valmistellaan orkesterikokoukseen tulevat asiat ja käsitellään muusikoihin liittyviä asioita. Valtuuskunta toimii lenkkinä muusikoiden ja intendentin välillä. Valtuuskunnan puheenjohtaja valitaan vuosittain, ja sama henkilö voi olla puheenjohtajana enintään 4 vuotta yhtäjaksoisesti. Kokoonpano 2012 Jaana Kauppinen, pj Anne Kareinen Pentti Vesala Matti Leppälä Jorma Lautanen, luottamusmies

21 Ohjelmatoimikunnan koollekutsuja on intendentti. Sen muodostavat hänen lisäkseen taiteellinen johtaja, joka toimii puheenjohtajana, sekä konserttimestari ja kaksi muuta muusikkoa; joista toinen jousisoittaja, toinen puhaltaja. Toimikunta vastaa ohjelmistosuunnittelusta yhdessä taiteellisen johtajan ja intendentin kanssa ja tekee ehdotuksia vierailevista kapellimestareista ja solisteista. kokoonpano 2012 Tibor Bogányi, pj Tero Latvala*, syksy 2012 Reetta Kataja Esa Ahokainen Markus Sarantola* Eeva-Maria Pykäläinen* Tiina Heinonen Annu Salminen* Hannu Perttilä, syys 2012 Mika Suihko Milko Vesalainen, intendentti Pirkko Jokimies-Kunttu *kevät 2012 Johtoryhmän koollekutsuja on intendentti tai valtuuskunnan puheenjohtaja. Heidän lisäkseen siihen kuuluvat taiteellinen johtaja, konserttimestarit ja luottamusmies. Ryhmä toimii yhteistoimintaelimenä orkesterin sisällä, käsittelee taiteellisia asioita, hoitaa osaltaan orkesterin suhteita ulospäin ja käsittelee tilaussoittoja. Intendentti kutsuu koesoittotoimikunnan koolle, kun orkesterissa järjestetään koesoitto muusikonvakanssin täyttämiseksi. Lisäksi se kokoontuu koesoitossa valitun koeajan puolivälissä antamaan palautetta kyseiselle muusikolle ja päättämään jatkotoimenpiteistä.

22 SUOMEN SINFONIAORKESTERIT RY Kuulijatilasto TÄYTÄ VAIN KELTAISET KOHDAT, Myydyt liput, Vapaaliput ja Muulla tavoin lasketut kuulijat -sarakkeet KONSERTIT SUOMESSA Lappeenrannan KO ESIINTYMISLAJIT (vierailu = vierailu kotipaikkakunnan ulkopuolella) Kotipaikkakunta / Vierailu Konsertit kpl Myydyt liput Vapaaliput Muulla tavoin lasketut kuulijat Kuulijoita yhteensä (ohjelma laskee) Sinfoniakonsertit ja vastaavat kotipaikkakunta Sinfoniakonsertit ja vastaavat vierailu Messut, oratoriot ym. kotipaikkakunta Messut, oratoriot ym. vierailu 0 Kamarimusiikkikonsertit kotipaikkakunta Kamarimusiikkikonsertit vierailu 0 Viihdekonsertit ja vastaavat kotipaikkakunta Viihdekonsertit ja vastaavat vierailu Lasten konsertit kotipaikkakunta Lasten konsertit vierailu 0 Koulukonsertit kotipaikkakunta Koulukonsertit vierailu 0 Laitos- ja työpaikkakonsertit kotipaikkakunta Laitos- ja työpaikkakonsertit vierailu 0 Ulkoilma- ja ilmaiskonsertit kotipaikkakunta Ulkoilma- ja ilmaiskonsertit vierailu 0 Muut mahdolliset konsertit Itsenäisyysjuhla kotipaikkakunta Big Band Festival avajaiset vierailu Ooppera- ja musikaalikonsertti kotipaikkakunta Laji vier: vierailu 0 Laji: kotipaikkakunta 0 Laji vier: vierailu 0 OMAT KONSERTIT YHTEENSÄ TILAUSESIINTYMISET, ei julkiset kotipaikkakunta vierailu 0 OOPPERAESITYKSET kotipaikkakunta 0 vierailu 0 BALETTIESITYKSET kotipaikkakunta 0 vierailu 0 TEATTERIESITYKSET kotipaikkakunta 0 vierailu 0 KAIKKI ESIINTYMISET YHTEENSÄ Taltioidut YLE radioesiintymiset (ei uusintoja) kpl RADIOESIINTYMISIIN VAIN LUKU, EI TEKSTIÄ PAIKALLISradioesiintymiset (ei uusintoja) kpl TV-esiintymiset (ei uusintoja) kpl katsojaa TV-KATSOJIIN JA ULKOM. KUULIJOIHIN EI TEKSTIÄ Konsertit ulkomailla kpl/kuulijat 2 kpl 1500 kuulijaa Ei pistettä tai pilkkua missä maassa Unkari, Pécs

23 BRAVISSIMO! Vuonna 1909 perustetun Lappeenrannan Musiikinystäväin Yhdistyksen toiminta hiipui hiljalleen 1980-luvulla, mutta yhdistys järjestäytyi 1995 uudelleen kaupunginorkesterin tukiryhmäksi nimellä Bravissimo! Siihen on kuulunut n. 200 jäsenmaksun maksanutta jäsentä. Orkesterin tavoite on saada bravissimolaisista kausikorttien ostajia ja konserttien kantayleisöä nykyistä huomattavasti suuremmassa määrin. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii toimittaja Rauni Mali ja varapuheenjohtajana Ilkka Keronen. Bravissimo on tarjonnut väliaikakahvit muusikoille Lappeenranta-salissa järjestetyissä konserteissa. Lisäksi on järjestetty konserttien jälkeen taiteilijatapaamisia ns. jälkiistunnoissa. LIPPUJEN HINNAT Kertalippujen hinnat olivat 18/12. Kevään sekä syksyn kausikorttiin kuului 7 konserttia. Kausikortti maksoi 90/65 ja 100/70. Kertalippuihin verrattuna korttialennus oli n. 25 %. KOULUTUS- YM. TILAISUUDET Henkilöstöhallinto järjesti orkesterissa kuluneena vuonna yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa työhyvinvointiselvityksen. Kartoituksen aikana selvitettiin mm. orkesterin muusikoiden hierarkian vastuujakoja, osaamisen kvaliteettia, työssä jaksamista ja ikääntymisen tuomia ongelmia sekä pienen orkesterin tiimityöskentelyn tärkeyttä sekä vastuualueita. Muusikot ovat järjestäneet säännöllisesti äänenjohtajien organisoimia stemmaharjoituspäiviä, jolloin on tehty perusvalmennustyötä tulevien konserttien teoksia silmälläpitäen. Nuotistonhoitaja-järjestäjä Pirkko Jokimies-Kunttu on osallistunut Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n järjestämään seminaariin maaliskuussa. Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Kullervo Lehtonen, valtuuskunnan puheenjohtaja Jaana Kauppinen, nuotistonhoitaja-järjestäjä Pirkko Jokimies-Kunttu ja intendentti Milko Vesalainen osallistuivat Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n järjestämille Valtakunnallisille orkesteripäiville Kokkolassa Milko Vesalainen osallistui Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n järjestämään intendenttien kesätapaamiseen kesäkuussa Helsingissä, intendenttiseminaariin Rovaniemellä elokuussa tutustuen mm. uuteen akustisesti loistavaan Korundi -konserttisaliin, syyskokoukseen ja seminaariin Helsingissä , jossa Vesalainen valittiin myös jatkamaan Suomen sinfoniaorkesteri r.y:n hallituksessa. TYÖKYKY Muusikot pitävät kukin omalla tavallaan työkykyä yllä mm. uimalla, pelaamalla sulkapalloa, lenkkeilemällä, pyöräilemällä ja golfaamalla. Lisäksi on järjestetty Tykypäiviä mm. Syksyisen sieniretken merkeissä.

24 YHTEISTYÖKUMPPANIT JA MUUT TUKIJAT Kaupunginorkesterin yhteistyökumppanit vuoden 2012 aikana olivat Etelä-Karjalan Osuuskauppa EEKOO ja Scandic Hotel Patria sekä Unkarin FinnAgora. Muut tukijat olivat Fazer-Amica ravintola, Bravissimo!, Nitro ID, Ravintola Wolkoff ja Studio Ari Nakari.

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 Intendentin katsaus Saimaa Sinfonietta yhteistyötä tehtiin yhdessä Mikkelin kaupunginorkesteri 12-jäsenisen jousiorkesterin kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 (17) Lappeenrannan kaupunginorkesteri - Saimaan soiva käyntikortti Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Saimaa Sinfoniettan strateginen tavoite on tähdätä kansainväliseksi orkesteriksi.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lappeenrannan kaupunginorkesteri Lappeenrannan kaupunginorkesteri kansainvälinen soiva käyntikortti Lappeenrannan kaupunginorkesteri on maamme pienin sinfoniaorkesteri. 104-vuotiaan

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu)

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 4.12.2014 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015 Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 15.1. Torstai klo 19 Tangon huumaa - Piazzolla Jukka Iisakkila, kapellimestari

Lisätiedot

Syyskausi 2015. Elokuu viikko 32 Linnoituksen vanhan kaupungin päivät 7-9.8. ILTA KEHRUUHUONEELLA pe 7.8. Kehruuhuone klo 19 Johtaa Tibor Bogányi

Syyskausi 2015. Elokuu viikko 32 Linnoituksen vanhan kaupungin päivät 7-9.8. ILTA KEHRUUHUONEELLA pe 7.8. Kehruuhuone klo 19 Johtaa Tibor Bogányi Syyskausi 2015 Elokuu viikko 32 Linnoituksen vanhan kaupungin päivät 7-9.8. ILTA KEHRUUHUONEELLA pe 7.8. Kehruuhuone klo 19 Solisti Sari Kaasinen Piazzolla: Milonga del Angel Kaasinen: Mielessäni, Primitsu,

Lisätiedot

TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia

TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia Vko 29/2012 Henk. koht. harj. viikko Vko 30/2012 Ma 23.7. Henk. koht. harj. _ Ti 24.7. Henk. koht. harj. _ Ke 25.7. 16:00-19:00 harjoitus 28.7. konserttia

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

Elokuu viikko 31 Linnoituksen Vanhan kaupungin päivät Linnoituksen isännän juhlakonsertti pe 5.8. Kehruuhuone klo 18

Elokuu viikko 31 Linnoituksen Vanhan kaupungin päivät Linnoituksen isännän juhlakonsertti pe 5.8. Kehruuhuone klo 18 Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksy 2016 Elokuu viikko 31 Linnoituksen Vanhan kaupungin päivät Linnoituksen isännän juhlakonsertti pe 5.8. Kehruuhuone klo 18 Solisti Matti Koponen, viulu Prokofjev:

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri kevät 2008

Tapahtumakalenteri kevät 2008 2 nseudun musiikkiopisto 3 Tammikuu pe 18.1. 18.00 Vapaasti viululla ja huilulla Sipoo Artborg 35 la 19.1. 12.30 Vapaasti huilulla ja viululla 16.00 Romantiikan iltapäivä Pikkukirkko to 24.1. 18.00 Vihkiäisjuhlat,

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013)

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) kalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) Menneet tapahtumat W.A. Mozart: Requiem pe 1.11.2013 19 la 2.11.2013 15 Loviisan kirkko Anu Komsi, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Jorma Silvasti, tenori, Jyrki Korhonen,

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

RADION SINFONIAORKESTERIN KONSERTTIKAUSI KEVÄT 2010

RADION SINFONIAORKESTERIN KONSERTTIKAUSI KEVÄT 2010 RADION SINFONIAORKESTERIN KONSERTTIKAUSI KEVÄT 2010 13.1. Finlandia-talo klo 19.00 KESKIVIIKKOSARJA 10 Marko Ylönen, sello Lindberg: Expo, ek Suomessa Dvorák: Sellokonsertto Prokofjev: Sinfonia nro 5 22.1.

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri)

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri) Joulukuu 2013 To 19.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Ke 18.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Su 15.12. Kauneimmat joululaulut klo 20

Lisätiedot

HYVÄT MUSIIKIN YSTÄVÄT

HYVÄT MUSIIKIN YSTÄVÄT syksy 2015 Yhteistyössä: HYVÄT MUSIIKIN YSTÄVÄT Keväällä Kemissä kiitettiin haikeina Katariina Kummalaa ansiokkaasta palveluksestaan musiikinjohtajana hänen siirryttyään uusiin haasteisiin toisaalle. Nyt

Lisätiedot

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassinen kuoro 16.10.2011 Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassisen kuoron syyskonsertin ohjelmisto kuvaa karjalaista ja kalevalaista sielunmaisemaa sekakuoromusiikin myötä. Kuoron taiteellinen

Lisätiedot

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 TOIMINTA Soittokunnan kevätmatinea pidettiin 12.4.2015 Kangasalan Pirtillä. Kapellimestarina toimi Raimo Hilden Valkeakoski-Opiston Kangasalan

Lisätiedot

elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy

elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy Huittisten musiikkiopisto Tapahtumakalenteri elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy Elokuu su 31.8. klo 14 Kesäistä klassista jousilla,uusi Lahti Kamariorkesteri,

Lisätiedot

Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille

Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille KULTIS Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Porvoonseudun musiikkiopisto kutsuu kaikki Porvoon koulujen kakkosluokkalaiset tutustumaan sinfoniaorkesteriin keväällä 2018.

Lisätiedot

f i n l a n d säännöt

f i n l a n d säännöt finland säännöt säännöt i Kansainvälinen sellotapahtuma ry järjestää 16. 27.4.2013 kansainvälisen Paulon sellokilpailun. Kilpailu on avoin kaikkia kansallisuuksia edustaville sellisteille, jotka ovat syntyneet

Lisätiedot

Viulunsoiton lehtori, Helsinki ja Jyväskylä (1997) (A-tutkintokonsertti Keski-Suomen konservatorion ja Sibelius-Akatemian yhteistyönä) 70 ov/105 op

Viulunsoiton lehtori, Helsinki ja Jyväskylä (1997) (A-tutkintokonsertti Keski-Suomen konservatorion ja Sibelius-Akatemian yhteistyönä) 70 ov/105 op Heidi Mantere Mobile: +358 40 7340 878 e-mail: heidi@heidi.fi Url: www.heidi.fi ANSIOLUETTELO Koulutus Somatic Pilates ohjaaja/ Somatic Pilates Instructor (2014) 600h Lihaskalvolinjojen (myofasciaali)

Lisätiedot

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun haettaessa ennakkotehtäviä ja/tai soveltuvuuskoe

Lisätiedot

Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut

Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut KONSERTIT SYKSY 2012 Porvoonseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut la 15.9. 18.00 Beethoven-sarja III Porvoo Pikkukirkko Emil Holmström, piano Pasi Eerikäinen, viulu Petja Kainulainen, sello

Lisätiedot

100 KONSERTTIA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUONNA 2017

100 KONSERTTIA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUONNA 2017 Musiikkiopisto Avonian hanke 100 konserttia itsenäisyyden juhlavuonna 2017" on valittu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan. 1 pe 20.1. klo 19:00 Villa Breidablick Griegin lyyrisiä kappaleita

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat kalenteri 2013 (päivitetty 15.10.2013) Menneet tapahtumat Tilauskonsertti (yksityistilaisuus) ti 15.10.2013 klo 14 Kaupungintalon juhlasali Järj. Helsingin kaupunki 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali

Lisätiedot

Liput: 24,50/ 19/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun)

Liput: 24,50/ 19/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) Pori Sinfonietta kevät 2017 Liput: 24,50/ 19/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) Kausikorttisarjat: S=Sininen sarja: 10 konserttia 170e/ 130e K=Keltainen sarja: 5

Lisätiedot

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI Vuosien 2007 09 ja nykyisen valtuuskunnan jäsenet kokoontuivat yhteiseen juhlakokoukseen. JUHLAVUOSI Lääkäriliitto juhli näyttävästi Lääkäriliitto juhli 100-vuotista taivaltaan 26.2. monin eri tavoin.

Lisätiedot

Lapin musiikkiopisto tel (0) Jorma Eton tie 8 B +358 (0) FI Rovaniemi fax +358 (0)16

Lapin musiikkiopisto tel (0) Jorma Eton tie 8 B +358 (0) FI Rovaniemi fax +358 (0)16 YÖ JA AURINKO Kansainvälinen jousikvartettikilpailu Rovaniemellä 5. 7.6.2009. Kauko Sorjosen säätiö ja Rovaniemen kaupunki järjestävät kamarimusiikkikilpailun jousikvarteteille. Kilpailuun osallistuvat

Lisätiedot

Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti. Alempi hinta lapset ja opiskelijat. Lipunhinnat sisältävät lippukohtaisen toimitusmaksun.

Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti. Alempi hinta lapset ja opiskelijat. Lipunhinnat sisältävät lippukohtaisen toimitusmaksun. tiistai 1.7. Rengon kirkko klo 19.00 Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti Hugo Wolf: Italialainen serenadi Wolfgang Amadeus Mozart: Jousikvartetto no 17 B-duuri Metsästys Maurice Ravel: Jousikvartetto

Lisätiedot

Maanantai 11.6. Musiikkijuhlien 10-vuotisnäyttelyn avajaiset Iitin kirkonkylän kylätalossa klo 19.00

Maanantai 11.6. Musiikkijuhlien 10-vuotisnäyttelyn avajaiset Iitin kirkonkylän kylätalossa klo 19.00 IITIN MUSIIKKIJUHLAT 10 VUOTTA 11. - 16.6.2012 Ohjelma Maanantai 11.6. Musiikkijuhlien 10-vuotisnäyttelyn avajaiset Iitin kirkonkylän kylätalossa klo 19.00 Tiistai 12.6. Toivekonsertti Lossirannan kartanossa

Lisätiedot

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B Naiset 1 Karhu Tuula Joensuu 120 C 20 1011 1131 2 Kunnasluoto Taina Kouvola 210 D 35 853 1063 3 Pelkonen Rita Oulu 120 C 20 933 1053 4 Lehikoinen Jaana Joensuu 210 D 35 817 1027 Veteraanit 1 Salonen Tom

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTO AVONIA 100 KONSERTTIA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUONNA 2017

MUSIIKKIOPISTO AVONIA 100 KONSERTTIA ITSENÄISYYDEN JUHLAVUONNA 2017 Musiikkiopisto Avonian hanke 100 konserttia itsenäisyyden juhlavuonna 2017" on valittu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan. 1. pe 20.1. klo 19:00 Villa Breidablick Griegin lyyrisiä kappaleita

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/?

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/? 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa Suomen Sinfoniaorkesterit ry 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa 22.-24.4.2016 Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, puh (02) 337 3800

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty )

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) kalenteri 2013 (päivitetty 5.12.2013) Menneet tapahtumat Iiro Rantala: Jouluoratorio teksti: Jaakko Heinimäki ti 3.12.2013 19 Tapiolan kirkko ke 4.12.2013 19 Mari Palo, sopraano, Mika Pohjonen, kertoja

Lisätiedot

Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia

Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia 1 Jäsenkirje 2/2017 Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia Teatterimatka Helsingin kaupunginteatteriin la 21.10. klo 13 Kotimainen suurmusikaali Myrskyluodon Maija Lasse Mårtensonin unohtumaton,

Lisätiedot

YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys /KH)

YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys /KH) Piirinennätykset 2008 YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys 19.11.2008/KH) MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m

Lisätiedot

Mitä testejä kuuluu klassisen muusikon valintakokeisiin?

Mitä testejä kuuluu klassisen muusikon valintakokeisiin? Mitä testejä kuuluu klassisen muusikon valintakokeisiin? Valintakokeen osa-alueet ja maksimipisteet: klassinen muusikko tai klassinen kirkkomusiikkipainotus Mitä soitan tai laulan pääinstrumentin kokeessa?

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Kevät 2013. Elävän musiikin iloa ja energiaa!

Kevät 2013. Elävän musiikin iloa ja energiaa! Kevät 2013 Elävän musiikin iloa ja energiaa! 1 Viime syksynä II lasten ja nuorten Uuno Klami sävellyskilpailun finalistit, lahjakkaat lapset ja nuoret pohdiskelivat, kuka oikeastaan tekee sävellyksen valmiiksi

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys KH

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys KH KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys 2.10.2012 KH MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m 1.49,38 Esko

Lisätiedot

^^79-/^y f. ^-,"K^ c-i^ ^ ^ Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO" HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO

^^79-/^y f. ^-,K^ c-i^ ^ ^ Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO" HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO Kaupunginhallitus ; Saapunui/lnkommit PL l l 00099 Helsingin kaupunki j ^ ;"'nr.-'~'n, ^^79-/^y f. ^-,"K^ c-i^ ^ ^ Kaupunginorkesterin

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv KH)

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv KH) KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv 15.10.2013 KH) MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m 1.49,38 Esko

Lisätiedot

1) Instrumenttikoe 1 - voi käyttää säestäjää Yksi vapaavalintainen D- tai I-kurssitasoinen ooppera-aaria, Lied tai suomalainen laulu

1) Instrumenttikoe 1 - voi käyttää säestäjää Yksi vapaavalintainen D- tai I-kurssitasoinen ooppera-aaria, Lied tai suomalainen laulu Kokeiden kesto on rajoitettu: Instrumenttikoe 1 kestää 10 min, Instrumenttikoe 2 kestää 15 min. On mahdollista, että aikataulusyistä lautakunta kuuntelee vain osan kappaleista ja tarvittaessa keskeyttää

Lisätiedot

KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016

KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016 Muutokset mahdollisia. 8.1.2016 KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016 AVAJAISKONSERTTI Tähtisadetta Ke 13.1. klo 19 To 14.1. klo 19 Kapellimestari: Ferruccio Busoni: Johannes Brahms: Joseph Haydn: Olari Elts Anna-Liisa

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV KH)

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV KH) KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV 29.10.2014 KH) MIEHET 100 M 10,54 JARI HAVERINEN KAJKI 1994 200 M 21,46 MATTI RUSANEN KUKI 1980 400 M 46,65 MATTI RUSANEN KUKI 1983 800 M 1.49,38 ESKO HUTTU

Lisätiedot

Länsi-Pirkanmaan Musiikkiopisto LUKUVUOSISUUNNITELMA 2013-2014 kevät 2014 Päivitetty 22.1.2014 Muutokset mahdollisia

Länsi-Pirkanmaan Musiikkiopisto LUKUVUOSISUUNNITELMA 2013-2014 kevät 2014 Päivitetty 22.1.2014 Muutokset mahdollisia 2 ti 7.1. Kevätkauden opetus käynnistyy kaikki 3 13.1. klo 11.30-13 Pop-jazz-kollegio 4 ma 20.1. klo 10-12 Pirkanmaan mus.op. yhteinen suunnittelukokous Riitta rehtorit ja toimistohenkilöstö to 23.1. klo

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 31.12.2013)

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 31.12.2013) kalenteri 2013 (päivitetty 31.12.2013) Menneet tapahtumat Perinteinen Joulukonsertti ke 25.12.2013 17 Helsingin tuomiokirkko, CM Koulutusryhmien kuorot, CM Tiernapojat Liput: alk. 30, 25, 15/10, 5 e (numeroidut

Lisätiedot

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016 PUOLIVUOSIKATSAUS 20 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 20 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 206 KULTTUURITOIMI. Yleiskuvaus toimialan alkuvuoden 20 toiminnasta, arvio talousarvion toteutumisesta

Lisätiedot

1. Työryhmä ja toimeksianto 2 1.1. Työryhmän työskentely 2 2. Oulun oopperatuotannon nykymalli ja sen kehittämistarpeet 3 3.

1. Työryhmä ja toimeksianto 2 1.1. Työryhmän työskentely 2 2. Oulun oopperatuotannon nykymalli ja sen kehittämistarpeet 3 3. 1. Työryhmä ja toimeksianto 2 1.1. Työryhmän työskentely 2 2. Oulun oopperatuotannon nykymalli ja sen kehittämistarpeet 3 3. Oulun oopperan tulevaisuus 4 4. Oulun oopperan uusi toimintamalli 4 4.1. Tuottajuuden

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari 4.3. 2016 Filharmonian vasket Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari Perjantai 4.3.2016 klo 19 Tampere-talon Iso sali Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat

Lisätiedot

KONSERTTI- KALENTERI KEVÄT2012

KONSERTTI- KALENTERI KEVÄT2012 KONSERTTI- KALENTERI KEVÄT2012 nseudun musiikkiopisto Borgånejdens musikinstitut Musiikinopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille vuodesta 1964 Artjärvi Askola Lapinjärvi Loviisa Myrskylä Mäntsälä Pornainen

Lisätiedot

Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012

Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012 1 Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012 H21 3.0 km (Lähti: 7, Keskeytti: 0, Hylätty: 0) 1. Aaro Asikainen Kalevan Rasti 15.57 2. Santeri Silvennoinen Kalevan Rasti 16.55 +58 3.

Lisätiedot

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen YLEINEN OSA KUNNALLINEN KUUKAUSIPALKKAISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 2016 I LUKU YLEINEN OSA 1 Soveltamisala 1 mom. Tämä sopimus koskee toistaiseksi voimassa olevassa ja vähintään neljän

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016

Säännöllinen kapasiteetti 13.12.2015-26.3.2016 Junatyyppi Junanumero Kulkuväli Lähtöaika Tuloaika Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:12:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 13.12.2015 26.3.2016 S 2 Joensuu asema Helsinki asema

Lisätiedot

Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille

Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Porvoonseudun musiikkiopisto/ Borgånejdens musikinstitut kutsuu kaikki Porvoon koulujen kakkosluokkalaiset tutustumaan sinfoniaorkesteriin.

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Hirvenjuoksun ISM-kisa

Hirvenjuoksun ISM-kisa Hirvenjuoksun ISM-kisa Juuka, 04.07.2015 Yksilökilpailut Kävelijät Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 164 PS 548 (+9m/+3m/+8m/+6m)

Lisätiedot

Yhteistyössä on voimaa!

Yhteistyössä on voimaa! SYKSY 2014 Yhteistyössä: Yhteistyössä on voimaa! Keväällä vietettiin kaupunginorkesterin pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Jukka Myllyksen läksiäisiä ja orkesterin taiteelliseen ruoriin on innolla ja

Lisätiedot

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Juhlavuoden ohjelma pääkirjastossa syksyllä 2015 Muutokset ovat mahdollisia, seuraa kirjaston kotisivuja. Seinäjoen kaupunginkirjasto, Alvar Aallon katu 14, SEINÄJOKI Cosplayn

Lisätiedot

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987)

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Kristiina Junttu Syntymäaika: 18.06.1968 Ammatti: pianisti, pianonsoitonopettaja Koulutus: Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Opinnot Sibelius Akatemian Solistisella

Lisätiedot

Liittymiskaavake löytyy tämän asiakirjan lopusta sekä Kiurunetistä: Henkilöstöasiat -> Henkilökuntayhdistys -> Henkilökuntayhdistyksen asiakirjat

Liittymiskaavake löytyy tämän asiakirjan lopusta sekä Kiurunetistä: Henkilöstöasiat -> Henkilökuntayhdistys -> Henkilökuntayhdistyksen asiakirjat HENKILÖKUNTAYHDISTYS Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän henkilökuntayhdistys on perustettu huolehtimaan henkilökunnan virkistys-, vapaa-ajan ja harrastustoiminnan järjestämisestä.

Lisätiedot

Sinfonietta SOI:n esiintymisluettelo. Oopperat

Sinfonietta SOI:n esiintymisluettelo. Oopperat Sinfonietta SOI:n esiintymisluettelo Oopperat 2007 G. Holst: Savitri Sellosali, Ohjaus: Ville Saukkonen Solistit: Katri Paukkunen (sopraano), Petri Pöyhönen (tenori), Riku Pelo (baritoni), Pekka Svedjehom

Lisätiedot

LAPPEENRANTA 2010 JOUKKUETULOKSET

LAPPEENRANTA 2010 JOUKKUETULOKSET LAPPEENRANTA 2010 JOUKKUETULOKSET Sij. Seura Nimi Slope Out In Yht. J-tulos 1 Golf Porrassalmi Seppo Jantunen 18 13 20 33 Alice Virtanen, kapt. 19 15 16 31 Anne Kulju 12 17 14 31 Lasse Miettinen 9 16 14

Lisätiedot

SOLI, Soitinmusiikkiliitto r.y. TOIMINTAKERTOMUS

SOLI, Soitinmusiikkiliitto r.y. TOIMINTAKERTOMUS SOLI, Soitinmusiikkiliitto r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2011 SOLI, SOITINMUSIIKKILIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2011 I. JOHDANTO Toimintavuosi 2011 oli onnistunut etenkin koulutuksellisesti. SOLIn järjestämät musiikkileirit

Lisätiedot

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa Sunnuntai 25.10.2015 klo 17, liput 10 PÄRE Ensimmäinen yhtye 200 vuoteen, tai koskaan, jossa on suomalainen säkkipilli! Yhtye tutkii rohkeasti soittimen

Lisätiedot

Säännöllinen kapasiteetti

Säännöllinen kapasiteetti Junatyyppi Juna Kulkuväli Lähtö Tulo Linja Kulkupäivät Voimassaoloaika IC 1 Helsinki asema Joensuu asema 7:17:00 11:40:00 Ma Ti Ke To Pe La Su 30.10.2016 10.12.2016 IC 2 Joensuu asema Helsinki asema 5:18:00

Lisätiedot

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013 Ajankohta 2013 2013 Esitysten Tapahtuman nimi lukumäärä Kokonais- Alku- Loppu- Kesto Maksul- Ilmai- Myydyt käyntipvm pvm (pvää) liset set Yht. liput määrä April Jazz Espoo 24.4. 28.4. 5 29 16 45 6 100

Lisätiedot

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Nilsiä, 22.07.2017 Yksilökilpailut Kävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 112 Haapamäen hs

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Konserttisarja

Konserttisarja Konserttisarja 2017 www.braheclassica.fi LA 30.9.2017 Raahesali klo 18.00 Liput 28 / 25 / 23 /22 (ovelta 30 ) Guardia Nueva Suomalaisin sävelin tango- ja viihdemusiikin helmiä Guardia Nueva on suuri viihde-

Lisätiedot

KONSERTIT KEVÄT 2014

KONSERTIT KEVÄT 2014 KONSERTIT KEVÄT 2014 Sunnuntain toivotut Laulavat Hietaset su 2.3.2014 klo 15 la 22.3.2014 klo 18 Mari Palo ja Hannu Lehtonen, laulu Lasse Hirvi, piano Heini Hietanen, Pentti Hietanen, Iina Hietanen ja

Lisätiedot

TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät

TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät 51 kg 67 kg 1. Antti Juntumaa Oulun Tarmo 1. Rainer Tapio Rovaniemen Reipas 2. Jukka Arola Otanmäen Työv.Urh. 2. Kalevi

Lisätiedot

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat Seinäjoen seurakunnassa Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja reformaatio juhlii merkkivuottaan, sillä Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517. Vuonna 2017

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: Ti 20.1.2015 klo 18:00 Paikka: Länsi-Porin kirkko Jäsenet: Esa Anttila, poissa Katri Hirvola Petri Huru, poissa Aulis Juntunen Marja Kaanaa Simo

Lisätiedot

Arkistoluettelo 617 KALEVI AHO COLL.599. Käsikirjoituskokoelmat

Arkistoluettelo 617 KALEVI AHO COLL.599. Käsikirjoituskokoelmat Arkistoluettelo 617 KALEVI AHO COLL.599 Käsikirjoituskokoelmat KALEVI AHO, säveltäjä (1949 ) COLL. 599 Säveltäjä Kalevi Ensio Aho on syntynyt Forssassa 9.3.1949. Hän opiskeli sävellystä Sibelius- Akatemiassa

Lisätiedot

Tomi-Pekka Heikkilä K-64 Matti Suoranta K-64 Krister Holmberg Sami Heikkilä K-64

Tomi-Pekka Heikkilä K-64 Matti Suoranta K-64 Krister Holmberg Sami Heikkilä K-64 Putoavat taulut SM-kilpailu Nilsiä 16.-17.2.2013 etunimi sukunimi seura tulos 1 Tomi-PekkaHeikkilä K-64 2 A 16 Hannu Niemelä K-64 0 Tomi-PekkaHeikkilä K-64 2 1 A-H Jari Taskinen NUMA 0 2 Krister Holmberg

Lisätiedot

OHJELMA 2017 AVAJAISKONSERTTI. Tiistai klo Sofia Magdalenan kirkko, Ruovesi

OHJELMA 2017 AVAJAISKONSERTTI. Tiistai klo Sofia Magdalenan kirkko, Ruovesi OHJELMA 2017 AVAJAISKONSERTTI Tiistai 27.6. klo 19.00 Sofia Magdalenan kirkko, Ruovesi Laulutaiteemme kirkkain tähti Soile Isokoski avaa oven suomalaisen laulumusiikin aarrearkkuun ja aloittaa samalla

Lisätiedot

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa Suunnistuksen maakuntaviesti 9.8.2014 Paljakassa Puolangan Ryhti T U L O K S E T Kilpailun sarjat: NUA; NUA1; NUA2; NUA3; NUB; NUB1; NUB2; NUB3; MYL; MYL1; MYL2; MYL3; MYL4; MYL5; NYL; NYL1; NYL2; NYL3;

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi 2017 Asukasluku TA Sivistys- ja vapaa-aikajaosto

HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi 2017 Asukasluku TA Sivistys- ja vapaa-aikajaosto HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi Asukasluku TA 76 125 Sivistys- ja vapaa-aikajaosto 470 Konservatorio Vastuuhenkilö: konservatorion rehtori Musiikkiopisto ja musiikin ammatillinen koulutus. TP2016 TA TOT 03/

Lisätiedot

Sinivalkoista juhlaa. Riihimäen Kesäkonsertit TIISTAI 6.6. KESKIVIIKKO 7.6. klo Granitin aukio AVAJAISFANFAARI

Sinivalkoista juhlaa. Riihimäen Kesäkonsertit TIISTAI 6.6. KESKIVIIKKO 7.6. klo Granitin aukio AVAJAISFANFAARI Riihimäen Kesäkonsertit Sinivalkoista juhlaa 6. 11.6.2017 TIISTAI 6.6. klo 12.00 Granitin aukio AVAJAISFANFAARI Kesäkonserttien 36. kamarimusiikkifestivaali alkaa! klo 19.00 Suomen lasimuseo, 30 / 25 MESTARIPIANISTIN

Lisätiedot

SAKU TALVIKISAT 15.3.2013, SASTAMALA YKSILÖMATKAT

SAKU TALVIKISAT 15.3.2013, SASTAMALA YKSILÖMATKAT SAKU TALVIKISAT 15.3.2013, SASTAMALA YKSILÖMATKAT 1 Nyl 3km P 1 Kaisu Salminen Keski-Pohjanmaan koulutu 11.00.00 2 Nina Pajari Ammattiopisto Lappia 11.00.30 3 Terhi Lehtola Haapaveden ammattiopisto 11.01.00

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen http://kesa.sporttisaitti.com Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen 28.06.2014 Päivitetty Lopputulokset 28.6.2014 20:46 Sarja M 1 54 MARKO HOLOPAINEN M PK 19 22 41 0 2 61 JUHA HEIKKILÄ M PK 20 18 38 1

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Jean Sibelius 1865-1957

Jean Sibelius 1865-1957 Jean Sibelius 1865-1957 1 Lapsuus Johann Christian Julius Sibelius syntyi 8. joulukuuta 1865 Hämeenlinnassa. Hänen isänsä oli tohtori Christian Gustaf Sibelius ja äitinsä viereisessä kuvassa istuva Maria

Lisätiedot

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari TILAVARAUKSET 1 (5) TANSSISALI KLO MAANANTAI 7.2. TIISTAI 8.2. KESKIVIIKKO 9.2. TORSTAI 10.2. 12-13 klo 13.30-14.15 klo 12.30-13.15 Tehtävä ja temppurata ML 2 Tehtävä ja temppurata ML 1 14.30-15.15 Eeva

Lisätiedot

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT 1 (10) TEUVAN KUNTA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN - Teuvan kunnanvaltuusto 19.1.2009 KUNNANVALTUUSTON VAALILAUTAKUNTA varsinaiset et Lehtimäki Esko Luhtala Anne Lilja Jukka Mäntylä Anu henkilökohtaiset

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

LÄNSI-POHJAN MUSIIKKITOIMI ESITYSLISTA 4/ PAIKKA Hotelli Merihovi, Enkeli-sali, 2. kerros, Keskuspuistokatu 6-8, KEMI

LÄNSI-POHJAN MUSIIKKITOIMI ESITYSLISTA 4/ PAIKKA Hotelli Merihovi, Enkeli-sali, 2. kerros, Keskuspuistokatu 6-8, KEMI LÄNSI-POHJAN MUSIIKKITOIMI ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA Keskiviikko klo 15:30 PAIKKA Hotelli Merihovi, Enkeli-sali, 2. kerros, Keskuspuistokatu 6-8, 94100 KEMI KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 37 Laillisuus

Lisätiedot

JOUNI KAIPAINEN, säveltäjä ( ) COLL. 645

JOUNI KAIPAINEN, säveltäjä ( ) COLL. 645 Arkistoluettelo 773 JOUNI KAIPAINEN, säveltäjä (1956-2015) COLL. 645 Käsikirjoituskokoelmat 1 Aineisto Aika Määrä Signum SÄVELLYSKÄSIKIRJOITUKSET Yksinlaulut Cinq poèmes de René Char, op. 12 A COLL. 645.1

Lisätiedot

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET 2.1.2018 TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2007 (Kokkola) Marko Isolehto kitara Kari Pulkkinen kitara ja laulu Jouko Suonvieri rummut Jouni Rieskaniemi laulu Timo Lehtimäki basso ja laulu TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2008

Lisätiedot