AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 7.7.2011"

Transkriptio

1 AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE Sisältö: -Kansanopistopäivät 2011 Karstulan Ev. Opistolla -Kansanopistokokous Seurakuntaopistolla Järvenpäässä -Suomen Kansanopistoyhdistys Finlands Folkhögskolförening ry:n vuosikokous Seurakuntaopistolla Järvenpäässä -Kansanopisto-lehdestä -KOULUTA -koulutustietojärjestelmän päivitykset -Hallitusohjelma Kansanopistojen ylimääräiset valtionavustukset haettavana -Tapio Kosunen opetusministerin valtiosihteeriksi alkaen -Tilastokeskuksen tiedonkeruut uudistuvat -Raportti: Uusi mittaristo yhteiskunnan hyvinvoinnin arviointiin bkt:n rinnalle -Ammattikorkeakoulujen valinnat julkaistu -Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskelijat valittu -Lukiokoulutuksen opiskelijamäärä väheni hieman -Täydennyshaku ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen vapaille paikoille -EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahaston hankehaku päättyy Oppimisen tulevaisuus , Otavan Opisto -Kansanopistokymppien tapaaminen klo Turun kr. opistolla -Opiskelijahuollon koulutus klo Turun kr. opistolla -Laatu- ja johtamiskoulutusta Kankaanpään opistossa -Kontaktiseminaarit askel kansainvälisiin kontakteihin -Koulutusta ja tapahtumia -Aineistoja, tutkimuksia, raportteja Ajankohtaista Suomen Kansanopistoyhdistyksestä Kansanopistopäivät Karstulan Ev. Opistolla Päivien teema oli Tällä porukalla ne ihmeetkin tehdään ja niille osallistui noin 150 kansanopistolaista ympäri maata. Kansanopistopäivien kuvasatoa on nähtävillä osoitteessa: d=115 Lue myös Opettaja-lehden kirjoitus kansanopistopäiviltä: _25/page13.htm Kansanopistokokous Seurakuntaopistolla Järvenpäässä Merkitse jo nyt kalenteriisi Kansanopistokokouksen ajankohta ja paikka lokakuussa. Tiedossa on ajankohtaista ja painavaa kansanopistoasiaa. Lisätietoja tulee myöhemmin muun muassa yhdistyksen kotisivuille.

2 Suomen Kansanopistoyhdistys Finlands Folkhögskolförening ry:n vuosikokous Seurakuntaopistolla Järvenpäässä Suomen Kansanopistoyhdistyksen vuosikokous järjestetään Kansanopistokokouksen yhteydessä Seurakuntaopistolla Järvenpäässä. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat. Seuraavat hallituksen jäsenet ovat erovuorossa: rehtori Helena Ahonen, Koulutuskeskus Agricola, pedagoginen rehtori Juha Kaivola, Turun kr. opisto, rehtori Aki Ojakangas, Metallityöväen Murikkaopisto ja rektor Kerstin Romberg, Västra Nylands folkhögskola. Kansanopisto-lehdestä Kansanopisto-lehden toimitus ottaa mieluusti vastaan juttuvinkkejä ja uutisia osoitteeseen Lehden aikataulut ja teemat syksyllä 2011: numero/nr deadline ilmestyy/publ. teema/tema 4/ Kansanopiston henkilöstö Folkhögskolans personal 5/ Sopivasti suomalainen Lagom finsk Lehden nettisivuilta löytyvät numero pdf-muodossa: KOULUTA -koulutustietojärjestelmän päivitykset Koulutustarjonnan päivitysaikataulu Opetushallituksen KOULUTA - tietojärjestelmään: Vuoden 2012 suomenkielisen koulutustarjonnan päivityksen aikataulu: -viimeistään keväällä 2012 alkava aikuisten koulutus -viimeistään keväällä 2012 alkava nuoren koulutus -viimeistään syksyllä 2012 alkava nuorten koulutus -viimeistään syksyllä 2012 alkava aikuisten koulutus HUOM! Koulutuksen järjestäjät vastaavat koulutustarjontatietojen päivittämisestä, ajantasaisuudesta ja oikeellisuudesta KOULUTA -järjestelmässä. Muuta ajankohtaista Hallitusohjelma Hallitusohjelma löytyy valtioneuvoston sivuilta osoitteesta: Koulutus-, tiede- ja kulttuuripolitiikan osuus alkaa sivulta 31.

3 Kansanopistojen ylimääräiset valtionavustukset haettavana Avustus on tarkoitettu oppilaitoksen tilapäisten taloudellisten vaikeuksien helpottamiseksi. Avustus tulee käyttää oppilaitoksen käyttökustannusten kattamiseen. Avustushakemuksen tulee olla Opetushallituksessa viimeistään klo Lomakkeet ovat täytettävissä välisen ajan. Verkkolomakkeet suljetaan klo Sähköisen hakemuksen saapuminen annetun hakuajan sisällä täyttää määräaikaa koskevan kriteerin. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsiteltäväksi. Lisätietoa ja hakulomake: tukset Tapio Kosunen opetusministerin valtiosihteeriksi alkaen Kosunen on toiminut Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston johtajana vuodesta Kosunen oli opetusministerin erityisavustajana vuosina Lisäksi hän työskenteli opetusministeriössä neuvottelevana virkamiehenä ja opetusneuvoksena Hän on aiemmin työskennellyt yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja kunnan sivistystoimessa ja opettajana peruskoulussa. Tilastokeskuksen tiedonkeruut uudistuvat Tilastokeskus kerää syksyllä 2011 koulutuksen/opetuksen järjestäjän kautta oppilas- ja opiskelijamäärätietoja uudistetuilla järjestäjä- ja oppilaitostason lomakkeilla. Järjestäjä- ja oppilaitostason tiedonkeruut uudistuvat syksyllä tiedote: Raportti: Uusi mittaristo yhteiskunnan hyvinvoinnin arviointiin bkt:n rinnalle Suomalaisen yhteiskunnan tilan kuvaamista pohtinut asiantuntijaryhmä suosittaa hyvinvoinnin arvioinnin parantamiseksi uuden mittariston kehittämistä. Mittariston tavoitteena on tarjota havainnollinen kokonaiskuva kansalaisten hyvinvoinnista ja sen kestävyydestä. Hallitusohjelmassa on sitouduttu toteuttamaan ryhmän suosituksia. Ammattikorkeakoulujen valinnat julkaistu Ammattikorkeakoulujen nuorten yhteishaussa oli noin hakijaa, joista sai opiskelupaikan. Tulokset julkistettiin 4.7. Ammattikorkeakouluun hakeneista on ylioppilaita, joista 35 % on tänä keväänä kirjoittaneita. Uusista ylioppilaista kolmasosa valittiin koulutukseen, määrä on noussut hieman viime vuodesta, jolloin 30 % hakeneista uusista ylioppilaista valittiin. Kaikkiaan ylioppilastaustaisia hakijoita valittiin opiskelijoiksi noin Ammatillisella perustutkinnolla hakeneita oli tänä vuonna , joista noin 25 % sai opiskelupaikan. Suosituimmat alat nuorten koulutuksessa olivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, tekniikan ja liikenteen ala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala.

4 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskelijat valittu Kevään 2011 ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa oli hakijaa, joista sai koulutuspaikan syksyllä 2011 alkavaan koulutukseen. Vuosi sitten hakijoita oli , joista koulutuspaikan sai Ruotsinkieliseen koulutukseen haki nyt 4 150, joista hyväksyttyjä oli Ammatilliseen koulutukseen oli tänä vuonna hakijaa, joista 68 % (47 100) sai koulutuspaikan. Vastaavat luvut viime vuonna olivat hakijaa ja (70 %) koulutuspaikan saanutta. Ammatillisen koulutuksen hakijoiden määrä on noussut 12 prosenttia keväästä _opiskelijat_on_valittu Lukiokoulutuksen opiskelijamäärä väheni hieman Tilastokeskuksen mukaan tutkintotavoitteisessa lukiokoulutuksessa oli vuonna 2010 yhteensä opiskelijaa. Opiskelijamäärä väheni 0,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Lukiokoulutuksen opiskelijoista oli naisia 57 prosenttia. Lukiokoulutusta annettiin 395 lukiossa ja 44 muussa oppilaitoksessa. Täydennyshaku ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen vapaille paikoille Kevään varsinaisessa yhteishaussa vapaiksi jääneille ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskelupaikoille järjestetään täydennyshaku Hakuaika päättyy klo Koulutukseen haetaan netin kautta osoitteessa Täydennyshakuun voi esimerkiksi osallistua, jos ei kevään haussa saanut opiskelupaikkaa tai ei hakenut keväällä ollenkaan. Aloituspaikkoja täydennyshaussa on noin 8 200, joista noin 900 on tarkoitettu ylioppilaille. Kaikkia keväällä yhteishaussa mukana olleita koulutuksia ei ole tarjolla täydennyshaussa. Haussa mukana olevat koulutuspaikat löytyvät (Hae tiedot koulutuksista koulutustarjontahaku) ja 8.7. alkaen nettihausta. Oppilaitokset järjestävät pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeita välisenä aikana. Oppilaitokset kutsuvat hakijat kokeisiin. Täydennyshaussa voi käyttää kevään yhteishaun hyväksyttyä pääsykoetulosta, joka ilmoitetaan hakulomakkeella. Oppilaitokset ilmoittavat hakijoille valintojen tuloksista alkaen. Opetushallitus postittaa jälkiohjauskirjeen täydennyshaussa valitsematta jääneille hakijoille aikaisintaan EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahaston hankehaku päättyy Hankehaku EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahastoihin on alkanut Hakuaika päättyy Rahastoista voivat hankkeisiinsa hakea tukea kunnat, viranomaiset ja järjestöt. Kaikissa hankkeissa rahastosta myönnettävä tuki voi pääsääntöisesti olla 50 % hankkeen koko kustannuksista.

5 Kansanopistojen järjestämää koulutusta Täydennyskoulutusta opetustoimen henkilöstölle Otavan Opiston järjestämä opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutus jatkuu kesätauon jälkeen elokuun pajassa teemalla Oppimisen tulevaisuus. Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujalle maksutonta. Kansanopistokymppien tapaaminen klo Turun kr. opistolla Tapaamisen teemana on oppimisympäristöjen kehittäminen ja hyvien käytänteiden jakaminen. Opiskelijahuollon koulutus klo Turun kr. opistolla Teemana on Miten tuen maahanmuuttajataustaista lasta ja nuorta. Asiantuntijana sosiaalialan ohjaaja Anita Novitsky, Väestöliitto Koulutus ja ohjelma ovat maksuttomia. Opistolla on mahdollisuus majoittua. Majoitus- ja ateriapaketin hinta on 69,50. Pelkän ateriapaketin hinta on 41,50. Viimeinen ilmoittautumispäivä on Lisätiedot ja ilmoittautumiset: koulutussuunnittelija Paula Raitis, p. (02) , kurssisihteeri Hilkka Ollikainen, p. (02) , Laatu- ja johtamiskoulutusta Kankaanpään opistossa Johtamisen erikoisammattitutkinto: Toimintajärjestelmän rakentaminen laatukoulutukset: CIMO tiedottaa Kontaktiseminaarit askel kansainvälisiin kontakteihin Kontaktiseminaarit ovat oiva tilaisuus tutustua samasta teemasta kiinnostuneisiin kumppaneihin ja ideoida yhteistä hanketta. CIMO varaa kontaktiseminaareihin yleensä 1-3 paikkaa suomalaisille osallistujille ja myöntää näille valmistelevan vierailun apurahoja. Tuki kattaa pääosin osallistujan kohtuulliset matkakulut ja kontaktiseminaarimaksun. Nyt on käynnistynyt haku kahteen Grundtvig-kontaktiseminaariin: Active Ageing: Challenges for a Sparkling Later Life Villasimius, Italia

6 Seminaariin voivat hakea Grundtvig-oppimiskumppanuutta tai senioreiden vapaaehtoistyöhanketta suunnittelevat organisaatiot. Hakuaika päättyy Teaching of Basic Skills Sandefjord, Norja Seminaariin voivat hakea organisaatiot, jotka suunnittelevat Grundtvigoppimiskumppanuutta tai monenvälistä hanketta. Seminaarissa pyritään luomaan erityisesti hankkeita, joissa kehitetään täydennyskoulutuskursseja aikuisten perustaitojen opetukseen liittyen (= teaching of adult literacy and numeracy, teaching of digital competence to adults, the teaching of alphabetization, initial literacy for immigrants and the teaching of second language to immigrants). Hakuaika päättyy Lisätietoja kontaktiseminaareista osoitteesta: ajankohtaisia_kontaktiseminaareja Koulutusta ja tapahtumia Koulutusmarkkinat Mikkelin torilla Ennakointiseminaari 2011: Luova tulevaisuus , Sokos Hotel Caribia, Turku Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhteistyössä Opetushallituksen kanssa seminaarin, joka käsittelee ajankohtaisia asioita ennakoinnin saralla ja edistää ennakointitoimijoiden yhteistyötä. Seminaarissa esitellään myös valtakunnallisen ESR-kehittämisohjelman ennakointihankkeiden tuloksia. Ilmoittautuminen mennessä, omakustanteinen majoitus varattavissa kiintiöstä saakka. Urban Nature -kaupunkiluonto- ja nykytaidetapahtuma kutsuu Turkuun Turun kesäyliopisto järjestää kansainvälisen ja monialaisen Urban Nature - kaupunkiluonto- ja nykytaidetapahtuman syyskuuta 2011 Turussa. Seminaari työpajoineen on suunnattu kaikille työn tai harrastuksen kautta ympäristöstä, maisemasta, taiteesta ja puutarhasta kiinnostuneille. Tapahtuma on osa Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkiohjelmaa Lisätiedot: TÄNK OM... Innovation och nytänkande inom vuxenutbildningen i Norden Sokos hotelli Presidentti, Helsinki Pohjoismaiden aikuiskoulutusjärjestöt järjestävät yhdessä konferenssin: konferenssin hinta on 280 /henkilö jälkeen konferenssin hinta nousee 20 eurolla. Lisätietoa konferenssista:

7 Hotellivaraukset puhelimitse Sokos Hotelli Myyntipalveluun, puh , faksi tai sähköpostitse: Muista mainita konferenssin nimen TÄNK OM varatessanne huonetta. Yhden hengen huone maksaa 96 ja kahden hengen huone 116. Vaikuta ja vaikutu oppimisen uusi tietoyhteiskunta, Helsingin Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 a Päivän teemoina on opettajien tieto- ja viestintätekninen osaaminen ja näiden taitojen edistäminen perus- ja nuorisoasteella sekä aikuisopinnoissa ja täydennyskoulutuksessa. Päivän aikana ei myöskään unohdeta yritysyhteistyön merkitystä osana koulun arkea. Mitä uusia innovaatioita tarvitsemme tai on jo tehty? Miten tuotetaan tulevaisuudessa taito-osaajia, joiden opiskelu perustuu käytännön taitoihin ja jo opitun soveltamiseen uusiin asioihin? Minkälainen oppimateriaalituotanto vastaa tietoyhteiskunnan ja elinikäisen oppimisen tarpeisiin? Järjestäjä: TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Lue lisää: Nordic conference on escience in Helsinki, September 2011 Hotel Crown Plaza, Helsinki The conference is arranged as a part of the Finnish Presidency in the Nordic Council of Ministers. It is closely connected with the Nordic escience Initiative ( ) managed by Nordforsk. The participation is free of charge but requires a registration by 9th September. The registration is to be done on Aikuisopiskelijan viikko Ympäristökasvatuspäivät , Turku Pohjoismainen ilmastopäivä Vapaan sivistystyön pohjoismainen tutkijatapaaminen , Helsinki Aikuiskasvatuksen tutkijatapaaminen , Helsinki

8 Aineistoja, tutkimuksia, raportteja Ajankohtaisen aikuiskasvatuksen kohtauspaikka verkossa Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura ATS ry on uudistanut verkkoviestintäänsä ja avannut uudet verkkosivunsa osoitteeseen Sivuista toivotaan muodostuvan aikuiskasvatuksen tutkijoiden, ammattilaisten, opiskelijoiden, yhteisöjen ja politiikan tekijöiden kohtauspaikka ja ajankohtaisfoorumi, joka luo katsauksia aikuiskasvatuksen tutkimukseen, opetukseen ja käytäntöihin. Nuorten paneeli -tutkimus: Nuoret haluavat mukaan päättämään ja kantamaan vastuuta Nuoret haluaisivat osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon nykyistä aktiivisemmin, kantaa vastuuta ja tehdä yhteistyötä päättäjien kanssa. Päätöksentekijöiltä he toivovat ennen kaikkea kykyä aidosti kuunnella nuorten toiveita ja tarpeita. Nuoria tällä hetkellä puhuttavia yhteiskunnallisia aiheita ovat työllisyyden, toimeentulon ja koulutuksen Taide vahvistaa nuorten hyvinvointia Nuorten omista lähtökohdista lähtevä ja taiteilijoiden ohjaama taiteen tekeminen vahvistaa hyvinvointia. Taide lisää tyytyväisyyttä, elämäniloa, yhteisöllisiä valmiuksia ja taitoja. Taide myös vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallisuutta. Näillä lähtökohdilla tuore tutkimus kannustaakin lisäämään nuorten taiteen tekemistä. Opetushallituksen uusi strategia Osaaminen ja sivistys 2020 ilmestynyt Strategia kiteyttää koulutuksen kehittämisviraston näkemykset suomalaisen opetuksen ja oppimisen lähitulevaisuuden haasteista. _opetushallituksen_strategia_on_ilmestynyt Kaunista kesän jatkoa! Sari Virtanen tiedottaja / toimitussihteeri (09) ,

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 7.6.2011. Ajankohtaista kansanopistoasiaa

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 7.6.2011. Ajankohtaista kansanopistoasiaa AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 7.6.2011 Sisältö: -Kansanopistopäivät 2011 Karstulan Ev. opistolla -Kansanopistokokous 25.10.2011 Seurakuntaopistolla Järvenpäässä -Suomen Kansanopistoyhdistys Finlands

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä Yhteishaku siirtyi nettiin miten 2.vaiheeseen? www.koulutusnetti.fi www.haenyt.fi www.kouluta.fi Ritva Sammalkivi Kansanopisto ja

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2019 - yhteishaun aikataulu - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

Elinikäisen oppimisen ohjelma

Elinikäisen oppimisen ohjelma Elinikäisen oppimisen ohjelma GRUNDTVIG Liikkuvuustoiminnot 2013 Grundtvig-liikkuvuustoiminnot Aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus Täydennyskoulutusapurahat Vierailut ja vaihdot Asiantuntijavaihdot (Assistantships)

Lisätiedot

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Opetushallitus / ALPE-tiimi Päivän ohjelma 9:30-10:00 Aamukahvi 10:00-10:15

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2019 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 12.1.2011

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 12.1.2011 AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 12.1.2011 Sisältö: -Suunnittelija Tytti Pantsar palannut -Kansanopistojen rehtorikokous 17.3.2011, Helsinki -Sosiaalinen media ja kansanopistomarkkinointi -koulutus

Lisätiedot

Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007. 1.1. Syksyllä 2008 alkavan yhteishakuun kuuluvan koulutuksen koulutustarjontatietojen päivittäminen

Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007. 1.1. Syksyllä 2008 alkavan yhteishakuun kuuluvan koulutuksen koulutustarjontatietojen päivittäminen Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007 KOULUTA-JÄRJESTELMÄ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JA LUKIOKOULUTUKSEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄN AIKATAULUT VUONNA 2008 1. KEVÄÄN 2008 YHTEISHAKU: 1.1. Syksyllä 2008 alkavan

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen Mitä on perusopetuksen jälkeinen koulutus?

Lisätiedot

OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI Tilaisuuden avaus

OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI Tilaisuuden avaus OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI 19.- 20.4.2012 Helsinki, Hilton Strand Tilaisuuden avaus Aulis Pitkälä Pääjohtaja Oppilaan- ja opinto-ohjaus elinikäisen oppimisen tukena Oppilaan- ja

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Mikä muuttuu kotitalousopetuksen järjestäjien kannalta? Kotitalousopetus poistuu

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset 29.10.2013 Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan palvelut ja uusi perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen

Lisätiedot

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. ECVET ja Erasmus+

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. ECVET ja Erasmus+ ECVET ja Erasmus+ Mika Saarinen CIMO Ammatillinen koulutus Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Perustehtävä on edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2016 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2011

Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2011 Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2011 Nuorten suomen- ja ruotsinkielisen koulutuksen yhteishaku tilanne 27.8. Hakeneet *, ** Hyväksytyt *, ** 2010 2009 Paikan vastaanottaneet* Hakeneet *, ** Hyväksytyt

Lisätiedot

Ajankohtaista Amiksesta -

Ajankohtaista Amiksesta - Ajankohtaista Amiksesta - infotilaisuus Kokemuksia vuoden 2015 yhteishausta ja uudistukset vuonna 2016 9.10.2015 Arja Inkiläinen Koulutustarjonta Koulutuskeskus Salpauksessa (varsinainen haku) 2015/2014

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja palvelun käyttö ja kehittäminen Seminaari 26.10.2015 Merja Väistö Erityisasiantuntija Sisältö Katsaus taaksepäin: vuoden 2015 yhteishaut Uutena opintopolkuun

Lisätiedot

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa?

Kuinka suuri osa opiskelupaikoista varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville syksyn 2014 haussa? 9. Usein kysytyt kysymykset Miten opiskelijavalintojen uudistus toteutetaan vaiheittain? Opiskelijavalintauudistuksen ensimmäisessä vaiheessa korkeakoulut voivat oman päätöksensä mukaan varata paikkoja

Lisätiedot

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015 Yhteishaku keväällä 2015 Linnainmaan koulu 13.1.2015 Kevään yhteishaku: Nettihaku missä ja milloin? Hakemus täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-17.3.2015 Hakuaika päättyy viimeisenä

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Katariina Männikkö Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Oppijan palvelut Oppijan verkkopalvelun esittelyvideo http://www.youtube.com/watch?v=yjfkp9xl8cq Nykytila Tavoitetila

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

Opintopolku. Hakeutuminen perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2014. Elinikäisen koulutuksen kehittämispäivät 8.-9.10.

Opintopolku. Hakeutuminen perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2014. Elinikäisen koulutuksen kehittämispäivät 8.-9.10. Opintopolku Hakeutuminen perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2014 Elinikäisen koulutuksen kehittämispäivät 8.-9.10.2014 Turku Oppija ja elinikäinen oppiminen Hakeutujan palvelut

Lisätiedot

YHTEISHAKU Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen

YHTEISHAKU Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen YHTEISHAKU 2018 Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen 20.2.-13.3.2018 LISÄKSI: *Haku erityisammattioppilaitoksiin ja siellä oleviin VALMA ja TELMA valmentaviin koulutukseen 14.3.-4.4.2018 *Haku perusopetuksen

Lisätiedot

haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi

haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi hakuaika 24.2.-17.3.2015 haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi järjestelmä tarkistaa, että kaikki tarvittavat tiedot on syötetty & ohjaa tarvittaessa lomakkeen jokaisessa kohdassa demo on harjoitteluohjelma:

Lisätiedot

YHTEISHAKU S Ä H K Ö I S E N Y H T E I S H A U N O H J E I S T U S

YHTEISHAKU S Ä H K Ö I S E N Y H T E I S H A U N O H J E I S T U S YHTEISHAKU 19.2.- 12.3.2019 S Ä H K Ö I S E N Y H T E I S H A U N O H J E I S T U S YHTEISHAKU 2019 Yhteishaussa voit hakea Lukioihin Ammatillisiin oppilaitoksiin Voit hakea yhdellä kertaa enintään 5 opiskelupaikkaan

Lisätiedot

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta 9.12.2013 OPPIJAN VERKKOPALVELUT SEMINAARI Sari Ellonen Palvelulupaus Oppijan palvelukokonaisuudessa rakennetaan Koulutuksen sähköistä sivistyskeskusta (), josta löytyvät

Lisätiedot

Yleinen hakuaika 30.1. 21.2.2006

Yleinen hakuaika 30.1. 21.2.2006 OPETUSHALLITUS Opiskelijavalintapalvelut/MH 3.10.2005 TOISEN ASTEEN YHTEISHAUN AIKATAULUT VUONNA 2006 1. KEVÄÄN 2006 YHTEISHAKU: 1.1. Hakuajat ja hakulomakkeiden tallennus: Yleinen hakuaika 30.1. 21.2.2006

Lisätiedot

www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6.

www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6. YHTEISHAKU 2014 www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6. Opiskelupaikan vastaanottaminen 26.6. mennessä Opiskelijavalinta Yhteishaussa

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2018 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Työpajan agenda. Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Työpajan agenda. Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ALPE -työpaja Haku erityisoppilaitoksiin, vammaisten valmentavaan ja kuntouttavaan opetukseen ja ohjaukseen sekä erityisen koulutustehtävän omaavien ammatillisten oppilaitosten ammatillisiin perustutkintoihin

Lisätiedot

Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku

Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku TIEDOTE Julkaisuvapaa 19.3.2012 heti Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku Toisen asteen koulutuksen valtakunnallinen sähköinen yhteishaku päättyi 16.3.2012. Kainuussa ensisijaisia hakijoita

Lisätiedot

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE

KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE YHTEISHAUN TULOKSET JULKAISTAAN AIKAISINTAAN TORSTAINA 16.6.2016 Ammatilliseen oppilaitokseen opiskelijaksi valitulle ilmoitetaan valinnasta

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Opettajien ja opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus. Kansainvälisyyspäivä kansanopistoille 20.11.2008 Helsinki Eija Wilen, CIMO

Opettajien ja opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus. Kansainvälisyyspäivä kansanopistoille 20.11.2008 Helsinki Eija Wilen, CIMO Opettajien ja opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus Kansainvälisyyspäivä kansanopistoille 20.11.2008 Helsinki Eija Wilen, CIMO Grundtvig -liikkuvuustoiminnot Aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus Täydennyskoulutusapurahat

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 22.8.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan, kun tarjonta löytyy palvelusta.

Lisätiedot

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 17.10.2011

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 17.10.2011 AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 17.10.2011 Sisältö: -Suomen Kansanopistoyhdistys Finlands Folkhögskolförening ry:n vuosikokous 26.10.2011 Seurakuntaopistolla Järvenpäässä -Kansanopistokokouksen kulttuurikierros

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - työpaja

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - työpaja Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - työpaja 5.6.2014 Katariina Männikkö Jaana Saha Esityksen sisältö Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku- ja valintaprosessin keskeiset

Lisätiedot

Tiedotusvälineille Aineistoa vapaasti käytettäväksi

Tiedotusvälineille Aineistoa vapaasti käytettäväksi Tiedotusvälineille 9.8.2010 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2010 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

Ohjausta kehittämään

Ohjausta kehittämään Ohjausta kehittämään Oppilaan- ja opinto-ohjauksen kansalliset kehittämispäivät Messukeskus 18.4.2013 Aulis Pitkälä Opetushallituksen pääjohtaja Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Suomi maailman osaavimmaksi

Lisätiedot

Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua

Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua Kielikoe ja oppimisvalmiuskoe tilaisuus VARIA 23.11. Kevään 2016 ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku + muutokset

Lisätiedot

Lausuntopyyntö

Lausuntopyyntö Lausuntopyyntö OKM/65/010/2014 25.11.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM112:00/2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi ammatillisen koulutuksen,

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Tiedotusvälineille 3.8.2011 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 lisätietoja antavat - laatu- ja suunnittelujohtaja Marjo-Riitta Järvinen, Lahden ammattikorkeakoulu - kehittämispäällikkö Sari Mikkola,

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2019 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari 13.-14.12.2012 KSHJ prosessi Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö MITÄ TIETOJA PALVELUUN JA MILLOIN MITÄ TIETOJA KORKEAKOULUT VIEVÄT PALVELUUN JA MILLOIN

Lisätiedot

Kerro ne hänelle illalla

Kerro ne hänelle illalla Kerro ne hänelle illalla YHTEISHAKU 2015 Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen 24.2.-17.3.2015 LISÄKSI: *Haku erityisammattioppilaitoksiin, valmentavaan koulutukseen 18.3. 8.4.2015 *Haku VALMA-koulutuksiin,

Lisätiedot

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Yhteishaku, kevät 2016 Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Mitä ysin jälkeen? Peruskoulun jälkeen voit hakea ammattioppilaitokseen hakea lukioon suorittaa 3-4 vuodessa ammatillisen

Lisätiedot

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä 1 2 Kevään yhteishaku: Nettihaku osoitteessa www.opintopolku.fi Koulutustarjontaan voi jo tutustua Mukana ammatillinen peruskoulutus, lukiokoulutus

Lisätiedot

Miten autan nuoren opintoihin? Palvelujohtaja Mari Tuomikoski

Miten autan nuoren opintoihin? Palvelujohtaja Mari Tuomikoski Miten autan nuoren opintoihin? Palvelujohtaja Mari Tuomikoski z Ohjaako palkka ammatinvalintaa? 2 10.3.2015 Entä auringonlaskun ammatit ja suosikkiammatit? 3 10.3.2015 Verkkopalveluissa on saatavilla laajasti

Lisätiedot

K E V Ä Ä N V A L T A K U N N A L L I N E N Y H T E I S H A K U

K E V Ä Ä N V A L T A K U N N A L L I N E N Y H T E I S H A K U 2 K E V Ä Ä N 2 0 1 8 V A L T A K U N N A L L I N E N Y H T E I S H A K U Hakuaika 20.2.-13.3.2018 Hakeutuminen www.opintopolku.fi Ei pääsykokeita Ei valtakunnallista kielikoetta Omniassa järjestetään

Lisätiedot

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi 6.2.2015 Esityksen sisältö Yleistä erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen hausta Haku- ja valintaprosessin

Lisätiedot

Nordplus Voksen. Nordplus. Pohjoismaiden ministerineuvoston Puiteohjelma koulutuksen alalla 2008-2011

Nordplus Voksen. Nordplus. Pohjoismaiden ministerineuvoston Puiteohjelma koulutuksen alalla 2008-2011 Nordplus Pohjoismaiden ministerineuvoston Puiteohjelma koulutuksen alalla 28-211 1 Nordplus puiteohjelma 28-211 Tukee koulutuksen yhteistyötä pohjoismaiden ja Baltian maiden kesken Tarkoituksena on vahvistaa

Lisätiedot

KEVÄT 2012. KYL Hannele Viljakainen

KEVÄT 2012. KYL Hannele Viljakainen ABI-INFO KEVÄT 2012 1. Yliopistoon 2. Ammattikorkeakouluun 3. Ammatilliseen peruskoulutukseen Eläinlääketiede Farmasia Hammaslääketiede Humanistinen ala Kasvatustieteet Kauppatieteet Kuvataide Liikuntatieteet

Lisätiedot

Opintopolku-info vastuukäyttäjille

Opintopolku-info vastuukäyttäjille Opintopolku-info vastuukäyttäjille 18.5.2017 Sisältö Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku Arvosanasiirrot Lukiosta ammatilliseen hakevien arvosanojen päivittäminen Ennen valintoja muistettavat

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

GRUNDTVIG. EU:n aikuiskoulutuksen ohjelma. Kansainvälinen rahoitus kulttuuriperintöhankkeille Helsinki 28.5.2010. Eija Wilen, CIMO

GRUNDTVIG. EU:n aikuiskoulutuksen ohjelma. Kansainvälinen rahoitus kulttuuriperintöhankkeille Helsinki 28.5.2010. Eija Wilen, CIMO GRUNDTVIG EU:n aikuiskoulutuksen ohjelma Kansainvälinen rahoitus kulttuuriperintöhankkeille Helsinki 28.5.2010 Eija Wilen, CIMO Ohjelman tavoitteet kehittää aikuiskoulutuksen eurooppalaista yhteistyötä

Lisätiedot

Opintopolku-info vastuukäyttäjille ja Opintopolku.fi

Opintopolku-info vastuukäyttäjille ja Opintopolku.fi Opintopolku-info vastuukäyttäjille 20.10.2017 ja 27.10.2017 Sisältö Kuulumisia Opetushallituksesta Haku- ja valintaprosessin kehittämisretro Uudet opiskelijaksi ottamisen perusteet ammatilliseen koulutukseen

Lisätiedot

Haku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin

Haku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin Haku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin INFO 12.2.2013 www.novida.fi Amk-nuorten koulutus ja yliopistojen yhteishaku 4.3.-3.4.2013 www.amkhaku.fi ja www.yliopistohaku.fi Valintakokeet järjestetään

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi. 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2016 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Tiedotusvälineille 6.8.2009 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

ALPE. Erityisoppilaitosten haku Muu perusopetuksen jälkeisen koulutuksen haku

ALPE. Erityisoppilaitosten haku Muu perusopetuksen jälkeisen koulutuksen haku ALPE Erityisoppilaitosten haku Muu perusopetuksen jälkeisen koulutuksen haku Käsiteltävät asiat Taustaa Tiivistelmä keskeisistä muutoksista Muutokset hakijan kannalta Muutokset virkailijan kannalta Avoimet

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Suomalaisen koulun kehittäminen

Suomalaisen koulun kehittäminen Suomalaisen koulun kehittäminen 31.10.2016 Aulis Pitkälä, pääjohtaja Opetushallitus Yhteinen visio Tavoitteena on eheä oppimisen polku jokaiselle lapselle ja nuorelle. Suomi on maa, jossa tekee mieli oppia

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2017 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Pohjois-Suomen koordinaattoreiden tapaaminen

Pohjois-Suomen koordinaattoreiden tapaaminen Pohjois-Suomen koordinaattoreiden tapaaminen 1.9.2012 Aija Rinkinen Opetusneuvos Opetushallitus Yleissivistävän koulutuksen kehittäminennen opetusneuvos Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Opetushallitus

Lisätiedot

JATKOKOULUTUKSEEN HAKEMINEN LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN

JATKOKOULUTUKSEEN HAKEMINEN LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN JATKOKOULUTUKSEEN HAKEMINEN LUKIO- OPINTOJEN JÄLKEEN ABI-INFO KEVÄT 2014 Suomen koulutusjärjestelmä Ylioppilas voi hakea 1. Yliopistoon 2. Ammattikorkeakouluun 3. Ammatilliseen peruskoulutukseen 1.- 2.

Lisätiedot

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN. Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN. Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu YHTEISHAKU ALKAA TIEDONSIIRROLLA JA HUOLTAJAN KUULEMISELLA Huoltajaa tiedotetaan ja kuullaan

Lisätiedot

Opetussuunnitelman perusteiden uudistaminen

Opetussuunnitelman perusteiden uudistaminen Opetussuunnitelman perusteiden uudistaminen Irmeli Halinen Opetussuunnitelmatyön päällikkö OPETUSHALLITUS LUMA-seminaari 15.1.2013 1 Opetussuunnitelmatyön kokonaisuus 2 Yleissivistävän koulutuksen uudistaminen

Lisätiedot

YHTEISHAKU KEVÄT 2017

YHTEISHAKU KEVÄT 2017 YHTEISHAKU KEVÄT 2017 MILLOIN HAETAAN? Hakuaika 21.2. 14.3.2017 (koulussa vkolla 10) Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15. Harkintaan perustuvan valinnan (oppimisvaikeudet ja sosiaaliset syyt)

Lisätiedot

O Osaava-ohjelma Programmet Kunnig

O Osaava-ohjelma Programmet Kunnig n taustaa Hallitusohjelman tavoite "Opettajan työn houkuttelevuutta parannetaan kehittämällä työolosuhteita. Koulutuksen järjestäjille säädetään velvoite huolehtia siitä, että henkilöstö saa säännöllisesti

Lisätiedot

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos 1 2 Kevään yhteishaku: Nettihaku osoitteessa www.opintopolku.fi Koulutustarjontaan voi jo tutustua Mukana ammatillinen peruskoulutus ja

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin. Sompion koulu 10.1.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin. Sompion koulu 10.1. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin Sompion koulu 10.1.2015 Hakuaika 24.2.-17.3.2015 osoitteessa: www.opintopolku.fi

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Hyvän ohjauksen kriteerityö

Hyvän ohjauksen kriteerityö Hyvän ohjauksen kriteerityö Oppilaan- ja opinto-ohjauksen kansalliset kehittämispäivät 29.4.2014 Opetusneuvos Anneli Rautiainen Esi- ja perusopetuksen yksikön päällikkö 21. vuosituhannen oppimisen taidot

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Kohti perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakua 29.10.2013, Helsinki Congress Paasitorni Hallitusneuvos

Lisätiedot

Koulun rooli syrjäytymiskehityksessä

Koulun rooli syrjäytymiskehityksessä Koulun rooli syrjäytymiskehityksessä Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus Nuorten syrjäytymisen ehkäisy tilannekartoituksesta toimintaan Helsinki14.8.2012 Koulupudokkaat Suomessa (2010) 193 oppilasta

Lisätiedot

Joustava hakeutuminen ja koulutuksen pääsy. Amiskiertue 2017

Joustava hakeutuminen ja koulutuksen pääsy. Amiskiertue 2017 Joustava hakeutuminen ja koulutuksen pääsy Amiskiertue 2017 Joustava hakeutuminen ja koulutuksen pääsy Asiakaslähtöinen ammatillinen koulutus joustava hakeutuminen ja koulutukseen pääsy Hakeutuminen ja

Lisätiedot

Koulutukseen hakeutuminen 2014

Koulutukseen hakeutuminen 2014 Koulutus 2016 Koulutukseen hakeutuminen 2014 Uusien ylioppilaiden välitön pääsy jatko-opintoihin yhä vaikeaa Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan uusia ylioppilaita oli vuonna 2014 noin 32 100. Heistä

Lisätiedot

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 SARI PULKKINEN LÄHDE: OPH/PENKARI Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi-

Lisätiedot

YHTEISHAKU 2013. Vihdin yhteiskoulu

YHTEISHAKU 2013. Vihdin yhteiskoulu YHTEISHAKU 2013 Vihdin yhteiskoulu Hakuaika 25.2.-15.3.2013 klo 16.15 Täydennyshaku 5.-12.7.2013 klo 16.15 oppilaitosten vapaiksi jääneille paikoille - tulokset aikaisintaan 2.8.2013 Syksyn yhteishaku

Lisätiedot

Nordplus- ja Erasmus+ -ohjelmat. Hilma Ruokolainen Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö

Nordplus- ja Erasmus+ -ohjelmat. Hilma Ruokolainen Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö Nordplus- ja Erasmus+ -ohjelmat Hilma Ruokolainen Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö Nordplus (2012 2016) vahvistaa Pohjoismaiden välistä koulutusyhteistyötä tukea koulutuksen innovatiivisten tuotteiden, prosessien

Lisätiedot

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 24.8.2012

AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 24.8.2012 AJANKOHTAISTIEDOTE KANSANOPISTOILLE 24.8.2012 Sisältö: -Vielä kesän 2012 kansanopistopäivistä -Kansanopistokokous ja Kansanopistoyhdistyksen vuosikokous 26. 27.9.2012 -Koulutusta maahanmuuttajakoulutusta

Lisätiedot

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Ajankohtaista Amiksesta 2017 Laura Linnavuori 13.10.2017 Salpauksen hakutoimisto Hakutoimisto tarjoaa tietoa Koulutuskeskus Salpauksen monipuolisesta

Lisätiedot

OPO-paketti. Ohjeita kevään 2010 sähköiseen yhteishakuun. Osaamisen ja sivistyksen asialla. 13.08.2009 www.oph.fi

OPO-paketti. Ohjeita kevään 2010 sähköiseen yhteishakuun. Osaamisen ja sivistyksen asialla. 13.08.2009 www.oph.fi OPO-paketti Ohjeita kevään 2010 sähköiseen yhteishakuun Osaamisen ja sivistyksen asialla 13.08.2009 www.oph.fi Kevään yhteishaku: Nettihaku missä ja milloin? www.haenyt.fi ja www.studieval.fi Hakuaika

Lisätiedot

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN 2016 Koulutusjärjestelmä PERUSKOULUN JÄLKEEN Lukiokoulutus Ammatillinen peruskoulutus Ammatillinen erityisopetus Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Lisätiedot

Mikä ihmeen kansanopisto? SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING RY

Mikä ihmeen kansanopisto? SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING RY Mikä ihmeen kansanopisto? SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING RY Yleistä avoin kaikille joustava, kokonaisvaltainen ja kokopäiväopiskelu yhteisöllisyys sosiaalisuus läheinen kansainvälinen

Lisätiedot

Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille. Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki.

Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille. Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki. Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki. Oppilaanohjaajat Iiris Kurkela ja Suvi Koskinen KEVÄÄN 2018 HAKUAJAT www.opintopolku.fi Ammatillisen

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi KUUKAUSI TOIMENPIDE VASTUUHENKILÖ LÄSNÄ LOMAKKEET MUUTA ELOKUU Edellisenä keväänä päättötodistuksen saaneitten 9.- luokkalaisten

Lisätiedot

YHTEISHAKUINFO 12.11.2015

YHTEISHAKUINFO 12.11.2015 YHTEISHAKUINFO 12.11.2015 2 www.opintopolku.fi 3 Kevään 2016 hakuajat Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 23.2.-15.3.2016 Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Hae vuoden 2013 seuratukea!

Hae vuoden 2013 seuratukea! Hae vuoden 2013 seuratukea! Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukien hakuaika on 24.1. 15.3.2013 Tuen hakuperiaate on muuttunut aiemmista vuosista! Hakemuksen tulee olla perillä OKM:ssä 15.3.2013! Varaa

Lisätiedot

Uudistuva ja kehittyvä vapaa sivistystyö Vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitämislupien uudistaminen

Uudistuva ja kehittyvä vapaa sivistystyö Vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitämislupien uudistaminen Uudistuva ja kehittyvä vapaa sivistystyö Vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitämislupien uudistaminen Hallitusneuvos Marja-Riitta Pönkä Aikuiskoulutuspolitiikan yksikön toimiala Aikuiskoulutuspolitiikka

Lisätiedot

Mistä on kyse? Kehittämiskouluverkosto MAJAKKA. Tarvitsemme konkreettisia tekoja, innovaatioita ja kokeiluja koulussa ja koululta.

Mistä on kyse? Kehittämiskouluverkosto MAJAKKA. Tarvitsemme konkreettisia tekoja, innovaatioita ja kokeiluja koulussa ja koululta. Mistä on kyse? Opetuksen järjestämistä ohjataan erilaisilla normeilla ja asiakirjoilla, kuten lainsäädännöllä, opetussuunnitelmien perusteilla, suosituksilla, strategioilla ja suunnitelmilla. Jotta valtakunnalliset

Lisätiedot