Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone2"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus AIKA klo 16:00-19:52 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone2 KÄSITELLYT ASIAT 77 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISKATSAUS OSAVUOSIKATSAUS TOIMINTA- JA TALOUSSUNNIITELMA VUOSILLE KUNTAYHTYMÄN VAKUUTUSPERIAATTEET ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE 84 PUUTAVARA-AUTON LEASINGHANKINTA RAHOITUSLIMIITIN OTTAMINEN, LEASINGRAHOITUS HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET ELÄINSAIRAALAN VUOKRASOPIMUKSET OIKAISUVAATIMUS IRTISANOMISPÄÄTÖKSESTÄ YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENEN VAIHTUMINEN PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT 91 YHTYMÄVALTUUSTON VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN

2 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) AIKA klo 16:00-19:52 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone2 Läsnä Heikinmaa Matti Puheenjohtaja Isopoussu Ari Jäsen Itkonen-Brilli Teija Jäsen Juutinen Tiina Jäsen Kekkonen Anne Jäsen Mäyrä Kaarina Jäsen Nousiainen Heikki Jäsen Savolainen Onni Jäsen Nousiainen Olavi Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Puurunen Kirsti Yhtymävaltuuston I varapj Puumalainen Kari Ky:n johtaja, esittelijä Kauppinen Matti Talousjohtaja, esittelijä Poissa Kainulainen Helena Jäsen Muu Heikkilä Kimmo Asiantuntija, kutsuttuna 83 Pulkkinen Kirsi Asiantuntija, kutsuttuna 83 Huttunen Riina Asiantuntija, kutsuttuna 86 ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Matti Heikinmaa Matti Kauppinen KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Iisalmi Teija Itkonen-Brilli Tiina Juutinen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Iisalmi johdon sihteeri Mari Honkanen

3 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS YHALL 77 Yhtymähallitus on päätösvaltainen, kun paikalla on yhtymähallituk sen jäse nistä enemmän kuin puolet. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA YHALL 78 Aakkosjärjestyksessä ovat vuorossa Teija Itkonen-Brilli ja Tiina Juutinen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Teija Itkonen-Brilli ja Tiina Juutinen.

5 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISKATSAUS YHALL 79 Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Kuntayhtymän johtaja ja talousjohtaja käyvät läpi lyhyesti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toimintaan liittyviä ajankohtaisia ja tulevia asioita. Kuntayhtymän johtaja: Hallitus merkitsee esittelyn tiedoksi Esitys hyväksyttiin.

6 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus OSAVUOSIKATSAUS YHALL 80 Valmistelija: Matti Kauppinen p , Kari Puumalainen p Osavuosikatsaus talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta ajalta jaetaan esityslistan mukana. Tuloslaskelman mukaan ulkoiset toimintatuotot ovat 63,6 % talousarviosta ja toimintakulut 65,9 %. Tilikauden tulos on euroa; talousarviotavoite koko vuodelle on euroa. Kassan riittävyys on 117 päivää. Raportin mukaan tilikauden tulos jää arvioitua heikommaksi pääasiassa työvoima- ja oppisopimuskoulutuksen pienentyneen volyymin vuoksi. Tilikauden tuloksen toteutuma-arvio on 1842 euroa voitollinen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee raportin tiedoksi. Esitys hyväksyttiin. Osavuosikatsaus saatetaan tiedoksi myös yhtymävaltuustolle.

7 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus TOIMINTA- JA TALOUSSUNNIITELMA VUOSILLE YHALL 81 Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelma vuosille on valmisteilla. Tässä kokouksessa voidaan viranhalijajohdon alustusten pohjalta keskustella TTS:n keskeisistä periaatteista, toiminnallisista tavoitteista ja tuleviin rahoitusleikkauksiin varautumisesta ym. TTS:n varsinainen käsittely jää yhtymähallituksen seuraavaan kokoukseen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus keskustelee toiminta- ja taloussuunnitelman keskeisistä tavoitteista ja määrittelee tarvittaessa näitä koskevia linjauksia Yhtymähallitukselle annettiin selvitys TTS:n valmistelun tämänhetkisestä tilanteesta ja keskusteltiin valmisteluun liittyvistä linjauksista. Varsinainen TTS:n käsittely suoritetaan yhtymähallituksen seuraavassa kokouksessa.

8 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus KUNTAYHTYMÄN VAKUUTUSPERIAATTEET YHALL 82 Valmistelija: Saara Brown p , Matti Kauppinen p , Kari Puumalainen p Kuntalain (410/2015) 14 :n mukaan valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista. Säännös koskee myös kuntayhtymää. Hallintosäännön 66 mukaan yhtymähallitus vastaa riskienhallinnan toteuttamisesta ja yhteensovittamisesta sekä päättää kuntayhtymän omaisuuden ja vastuiden vakuuttamisesta. Vakuutusperiaatteiden määrittäminen ja kirjaaminen on osa Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän riskienhallinnan kehittämistä. Kuntayhtymän vakuutusperiaatteet perustuvat hyväksyttyihin riskienhallinnan perusteisiin sekä riskikartoituksiin. Vakuutusperiaatteissa määritellään vakuuttamisen vastuut, toimintatavat ja käytännön vakuuttamisen toimintalinjat, toisin sanoen kuinka henkilöstö ja palveluiden käyttäjät, omaisuus ja vastuut vakuutetaan vakuutuslaitoksissa. Vakuutusperiaatteiden tavoitteena on ohjata vakuuttamista keskitetysti ja varmistaa samalla, että vakuuttaminen toimii kassavirtaa ja tulosta tasoittavana keinona vahingon tapahduttua. Oheismateriaalina on asiakirja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän vakuutusperiaatteet ja siihen liittyvä vakuutusmeklarin laatima kooste kuntayhtymän vakuutuskannasta. Talousjohtaja: Yhtymähallitus hyväksyy Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän vakuutusperiaatteet -ohjeen kuntayhtymässä noudatettavaksi. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: päätös tiedoksi toimijoille

9 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymälle on valmistunut kesäkuussa 2013 Haahtelakehitys Oy:n tekemänä esitys oppilaitoksen toimitilastrategiasta. Toimitilastrategia käsiteltiin yhtymähallituksen kokouksessa Strategian keskeisenä tavoitteena on sopeuttaa toimitilojen määrä vastaamaan muuttuneiden opetus- ja toimintamenetelmien ja ennakoitujen opiskelijamäärien mukaista tarvetta. Selvityksen mukaan Ylä-Savon ammattiopiston käytössä on jopa 8000 m2 enemmän tilaa kuin on tarvetta. Kuntayhtymä on tilannut Haahtelakehitys Oy:ltä Asevelikatu 4 ja Peltosalmen kiinteistöjä koskevat hankesuunnitelmat. Hankesuunnitelmat ( ) liitetaulukoineen lähetetään yhtymähallitukselle oheismateriaalina. Asevelikatu 4 Esityksen mukaan C1 hallimainen osa peruskorjataan ja nykyisiä tiloja puretaan noin m2 (osa C-osasta sekä E-osa). Tilat ovat osittain kahdessa kerroksessa. Purkualueella kellarikerroksessa sijaitsee alueväestönsuoja, josta on kerrottu tarkemmin hankesuunnitelman kohdassa 3. Uudisrakentamista esitetään 900 m2. Tilojen kokonaismäärä pienenee noin m2. Tiloja on tällöin Asevelikadulla käytössä noin m2. WOP-mittauksen tilat, m2, on mahdollista sijoittaa em. tiloihin. Tämän lisäksi hankesuunnitelmaan sisältyy pienempiä peruskorjaus- ja muutostyökohteita. Yhteenveto esitetyistä toimenpiteistä ja niiden alustava kustannusarvio on seuraava: Asevelikatu 4:n muutokset - hallitilan C1 peruskorjaus, n m leipomo- ja opetuskeittiötilojen muutokset, 217 m väestönsuojan peruskorjaus 97 m teknisen tilan laitteiden uusinta 100 m kahvila/myymälän sijoittaminen 15 m uudisrakennusosa 904 m Yhteensä Raportin mukaan muutosten suunnittelu voidaan käynnistää lokakuussa Uudisrakennus valmistuisi vuoden 2016 loppuun mennessä, peruskorjaukset ja muutokset vaiheittain syksystä 2015 alkaen.

10 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Peltosalmi Peltosalmen hankesuunnitelma pohjautuu esitykseen, jossa opintotaloon tehdään laajennus ja samalla koko rakennus peruskorjataan. Laajennuksen valmistumisen jälkeen Peltosalmen päärakennus (rakennettu vuonna 1977, m2) puretaan. Väestötiloja ei tarvita. Laajennuksen koko on yhteensä 543 netto-m2 ja laajennuksen rakennuskustannukset 1,04 M. Peruskorjauksen laajuus on m2 ja rakennuskustannukset 1,03 M. Hanke yhteensä on 2,1 M. Kustannustaso 8/2014, alv 0 %. Toteuttamisaikataulu on teknisesti mahdollinen niin, että tilat ovat valmiit käyttöön keväällä - kesällä Käytännössä toteuttaminen tapahtunee pääosin Asevelikatu 4:n laajennus- ja peruskorjaushankkeen jälkeen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus hyväksyy Asevelikadun toimipisteen tilojen kehittämisenhankesuunnitelman, samoin Peltosalmen opintotalon laajennuksen ja peruskorjauksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelmat toimivat yksityiskohtaisemman suunnittelun pohjana. Rakennushankkeet sijoitetaan TTS :n investointiosaan. Yhtymähallitus oikeuttaa viranhaltijajohdon käynnistämään molempien hankkeiden rakennussuunnittelun. Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy em. hankesuunnitelmat käytettäväksi rakennushankkeiden jatkosuunnittelun ja TTS-valmistelun perusteena. Keskusteltuaan asiasta yhtymähallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Samalla yhtymähallitus totesi, että rakennussuunnittelun yhteydessä voidaan vielä selvittää yhteistyömahdollisuuksia tilakysymyksessä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa. Toimenpiteet: Yhtymävaltuustolle YVALT Keskusteltuaan asiasta yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti yhtymähallituksen esityksen mukaisesti Asevelikatu 4:a ja Peltosalmen kiinteistöjä koskevat hankesuunnitelmat käytettäväksi rakennushankkeiden jatkosuunnittelun ja TTS-valmistelun perusteena.

11 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) YHALL 83 Valmistelija: Matti Kauppinen p , Kari Puumalainen p , Onni Piippo p Yhtymähallitus on valinnut Asevelikatu 4:n peruskorjaus ja uudisrakennushankkeen suunnittelijat kokouksessaan Arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy Ylivieskasta. Suunnittelun edetessä tilaohjelmaan on tehty Haahtelakehitys Oy:n laatimaan ohjelmaan verrattuna seuraavia muutoksia: 1. Auditorion ja sen vieressä olevat entiset keskusvaraston tilat säilytetään, samoin auditorion alla oleva kuntayhtymän päätearkisto; nämä tilat ovat kerrosalaltaan 465 m2. Osaan päätearkiston tilaa sijoitetaan uusi sähköpääkeskus. 2. Uudisrakennusosan kerrosala on 1060 m2 ja peruskorjattavien alueiden kerrosala 1700 m2. 3. Lumakeskukselta siirtyvien leipomotilojen sijoittamisesta alakerran opetuskeittiöön luovutaan muutostyön korkeiden kustannusten vuoksi. Leipomotilat esitetään sijoitettavaksi nykyisten neuvotteluhuoneiden paikalle 1. kerrokseen valmistuskeittiön välittömään yhteyteen; myös kahvio- ja myymälätila liittyy tähän kokonaisuuteen 4. Kiinteistön alla olevat ns. putkikanaalit, joissa on lämpö-, vesisähkö- ja viemärijärjestelmien osittain vielä alkuperäisiä runkolinjoja, järjestetään tässä yhteydessä uudelleen niin että kanaaleista voidaan luopua; nykytilanne on riskirakenne monessa suhteessa. Hankkeen luonnospiirustukset ovat oheismateriaalina ja ne lähetetään yhtymähallituksen jäsenille myös PDF-tiedostona. Arkkitehti Kimmo Heikkilä on kutsuttu kokoukseen esittelemään suunnitelmia. Pääsuunnittelijan laatima kustannusarvio on oheismateriaalina. Alustava kustannusarvio on purkutyöt ja putkikanaalien muutostyöt mukaan lukien euroa. Kustannusarvion nousu selittyy pääosin tilaohjelman muutoksilla. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus hyväksyy omalta osaltaan luonnospiirustukset ja alustavan kustannusarvion Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy rakennushankkeen luonnospiirustukset ja alustavan kustannusarvion ja antaa yhtymähallitukselle valtuudet hankkeen toteuttamiseen. Hankkeen pääpiirustukset ja lopullisen kustannusarvion ja työselityksen hyväksymisestä päättää hallintosäännön 6 :n nojalla yhtymähallitus. Hankkeen määräraha otetaan vuoden 2016 talousarvioon.

12 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Suunnittelua jatketaan näillä perusteilla ja yhtymähallitus voi hallintosäännön 5 :n perusteella Kokouksen alussa ennen päätöksentekoa arkkitehti Kimmo Heikkilä Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy:stä esitteli rakennushanketta ja sen alustavan kustannusarvion. Koulutusjohtaja Kirsi Pulkkinen kertoi tilojen käyttöön liittyvistä asioista. Esittelyjen pohjalta käytiin laaja keskustelu. Esittelyn jälkeen yhtymähallitus päätti yksimielisesti hyväksyä päätösesityksen lisäyksellä, että kellarikerroksessa oleviin tiloihin järjestetään erillinen ilmanvaihto ja että suunnitelmassa olevaa hissiä kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen välille ei rakenneta. Toimenpiteet: yhtymävaltuustolle, tiedoksi kiinteistöpäällikkö, kirjanpito

13 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus PUUTAVARA-AUTON LEASINGHANKINTA YHALL 84 Valmistelija:Matti Kauppinen p , Jarmo Walli p , Tarja Luokkanen p , Kari Puumalainen p Vuoden 2015 talousarviossa on varauduttu logistiikan autokannan uudistamiseen siten, että hankintaan yksi puutavara-auto ja kaksi konttilava-autoa. Puutavara-auto tulee vuokralla olevan auton tilalle ja konttiautot korvaavat vanhempaa kalustoa. Autojen tarve perustuu nykyiseen ja arvioituun koulutusvolyymiin. Autot hankitaan leasingrahoituksella, jolloin vuotuiset kustannukset kuuluvat käyttötalousosaan. Yhtymähallitus päätti konttilava-autojen hankinnasta kokouksessaan , mutta päätti hylätä puutavara-autoa koskeneet huoltoleasing -tarjoukset ja järjestää uuden tarjouskilpailun rahoitusleasing -periaatteella. Koulutuskuntayhtymä on pyytänyt puutavara-autosta tarjoukset Hilmassa julkaistulla hankintailmoituksella. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Tarjousten jättöaika päättyi Tarjouspyyntöasiakirjojen ja hankinnan valmistelu on suoritettu teknologian ja liikenteen osaamisalan ja logistiikan osaamisalueen sekä taloushallinnon yhteistyönä. Tarjousten ratkaisuperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 55 % ja laatutekijöiden 45 %. Tarjouspyynnössä on esitetty pakollisia vaatimuksia sekä arvioitavia laatutekijöitä vastausvaihtoehtoina, joihin tarjoajien piti antaa vastauksensa. Määräaikaan mennessä puutavara-autosta saatiin kaksi tarjousta. Saaduista tarjouksista kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi todettiin Volvo Finland Ab:n tarjous autosta Volvo FH HP 8*4 Rigid Tag Tridem, joka sai korkeimman pistemäärän 100 (55 hintapistettä ja 45 laatupistettä). Myyntihinta on euroa (alv 0 %). Hankinnan valmistelijat esittävät ko. auton hankintaa. Volvo Finland Ab:lta on pyydetty tilaajavastuulain ( /1233) edellyttämät tiedot ja niiden on todettu olevan kunnossa. Hankinta-asiakirjat esitellään tarkemmin kokouksessa. Talousjohtaja: Yhtymähallitus päättää, että sopimus puutavara-auton hankinnasta tehdään Volvo Finland Ab:n kanssa. Päätös on kuntayhtymää sitova vasta sitten, kun kirjallinen hankintasopimus on tehty. Hankinnasta tehdään rahoitusleasingsopimus rahoitusyhtiön kanssa. Yhtymähallitus valtuuttaa talousjohtajan päättämään ko. leasingrahoituksen ottamisesta.

14 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: pöytäkirjanote tarjouksen tehneille, tiedoksi Tarja Luokkanen, Jarmo Walli, Timo Kesseli, kirjanpito

15 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus RAHOITUSLIMIITIN OTTAMINEN, LEASINGRAHOITUS YHALL 85 Valmistelija: Matti Kauppinen p , Kari Puumalainen p Kuntayhtymässä on irtaimistoinvestointien rahoituksessa siirrytty pääasiassa leasingrahoitukseen. Suoraan omaksi hankkimista käytetään edelleen esim. EU-rahoituksella toteutettavissa hankinnoissa. Tulevia hankintoja varten on syytä varata rahoituslaitokselta leasingrahoituslimiittiä kilpailuttamalla. Vuonna 2014 kilpailutetusta rahoituslimiitistä on käyttämättä noin euroa Danske Finance Oy:ltä. Varattavan uuden limiitin määräksi esitetään euroa. Talousjohtaja: Yhtymähallitus päättää kilpailuttaa euron leasingrahoituslimiitin. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: tiedoksi kirjanpito

16 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET YHALL 86 Valmistelija:Niina Puumalainen p , Riina Huttunen p , Leena Toivanen p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä noudatetaan hankevalmistelussa keväällä 2014 päivitettyä ohjetta Ohje projektien hallinnoinnista Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä. Ohjeen mukaisesti kokonaiskustannuksiltaan yli euroa (alv 0%) olevat projektisuunnitelmat ja rahoitushakemukset käsitellään kuntayhtymän hallituksessa ennen rahoitushakemuksen jättämistä, alle euroa olevat hankkeet annetaan hallitukselle tiedoksi säännöllisin väliajoin. Yhtymähallitukselle jaetaan päätöksentekoa varten hankkeiden lyhyet tiivistelmät. Halutessaan yhtymähallitus voi pyytää käyttöönsä myös hankkeiden varsinaiset hakemukset tai hakemusten luonnokset. Hankkeiden suunnittelu tapahtuu monivaiheisesti, jossa hakijan, kumppaneiden ja rahoittajien kanssa käydään useita tarkentavia neuvotteluja. Näin ollen on mahdollista, että hankkeen päätetty kokonaisrahoitus ja omarahoitusosuudet voivat muuttua merkittävästikin haetusta. Tämän vuoksi projektien hallinnointi ohjeeseen on lisätty seuraava kohta: Projektipäätöksen tultua hyväksytyksi rahoittajalla kuntayhtymän johtaja päättää projektin käynnistämisestä sekä projekti- ja rahoitussuunnitelman mahdollisesta tarkistamisesta. Mikäli projektipäätös poikkeaa merkittävällä tavalla yhtymähallituksen hyväksymästä projektihakemuksesta, on se vietävä uudelleen käsiteltäväksi ennen käynnistyspäätöksen tekemistä. Tällainen tilanne on mm. se, että kuntayhtymän omavastuuosuus hankkeen rahoituksesta nousee yli 30% alkuperäisestä arviosta. Yhtymähallituksen kokouksessa ajankohtaiskatsauksen yhteydessä esiteltiin kuntayhtymän valmistelussa olevat hankkeet. Kuntayhtymän hankkeet ovat luonteeltaan lähes aina yhteistyöhankkeita, joissa kuntayhtymä toimii joko hallinnoijana tai osatoteuttajana. Kuntayhtymän kehittämishankkeet liittyvät aina oleellisesti kuntayhtymän strategian tai koulutusalakohtaisten linjausten toteuttamiseen ja edistämiseen. Kuntayhtymä on varannut vuosittaisiin talousarvioihinsa hankkeiden toteuttamiseen riittävät omarahoitusosuudet. Näiden lisäksi omarahoitusta on tarvittaessa haettu Ylä-Savon alueen seuturahasta. Kuntayhtymä voi toimia koordinaattorina myös Ylä-Savon seutusopimuksen periaatteiden puitteissa toteutettavissa aluekehityshankkeissa, joissa luontevaa koordinaatiotahoa alueelta ei löydy, mutta hankkeen toteuttaminen on Ylä-Savon talousalueen

17 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) näkökulmasta järkevää. Näiden hankkeiden osalta kuntayhtymä ei pääsääntöisesti sijoita rahallista omarahoitusosuutta, vaan antaa osaamistaan hankekoordinaation toteuttamiseksi. Kesän ja syksyn aikana valmistelussa on ollut seuraavat suuremmat aluekehityshankkeet: Hankkeen nimi Koordinaattori Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän suunniteltu kokonaisbudjetti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän suunniteltu omarahoituksen osuus Maarakennusal an SIMU -hanke Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä % / OSAA! Osaava Itä-Suomi Parempaa työssäoppimista 2017 Sairaskengityspaja Tähystysosaamisen kehittäminen suureläimillä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä % / % / % / % / YSAO:n osuus n. 2500, loput seuturaha + Savon Eläinsairaala Oy) Yritys Oppii ja menestyy Savon Yrittäjät n Tuottavuutta rakennusalan verkostoista Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Kuntien rahoitus , josta Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän osuus 2793 Hankkeiden tiivistelmät jaetaan yhtymähallitukselle kokousmateriaalin liitteenä. Talousjohtaja: Yhtymähallitus merkitsee valmistellut hankehakemukset tietoonsa ja

18 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) hyväksyy niiden jättämisen rahoitusten käsittelemistä varten. Päätökset hankkeiden käynnistämisestä tekee kuntayhtymän johtaja hyväksyttyjen hankepäätösten saapumisen jälkeen. Mikäli hankkeen omarahoitusosuus kasvaa yli 30 % suunnitellusta tuodaan hankkeen käynnistäminen erikseen päätettäväksi yhtymähallitukseen. Saapuneet rahoituspäätökset tuodaan yhtymähallitukselle tiedoksi. Kokouksen alussa ennen päätöksentekoa hankepäällikkö Riina Huttunen esitteli haettavien kehittämishankkeiden sisältöä ja tavoitteita. Yhtymähallitus hyväksyi päätösesityksen yksimielisesti. Toimenpiteet:pöytäkirjanote kehitysjohtaja, hankepäälliköt, suunnitteluja taloussihteeri, kirjanpito

19 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus ELÄINSAIRAALAN VUOKRASOPIMUKSET YHALL 87 Valmistelija: Matti Kauppinen p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä oli hallinnoijana EU-rahoitteisessa Savon eläinsairaalahankkeessa, jonka tuloksena rakennettiin eläinsairaalan toimitilat muutos- ja uudisrakennustöillä Hingunniemeen. Eläinsairaalatoimintaa varten perustettiin osakeyhtiö, Savon Eläinsairaala Oy. Yhtiön osakkaina ovat Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja Kiuruveden kaupunki kumpikin 38,4 % osuudella ja Savonia-ammattikorkeakoulu oy 12,8 %:n osuudella, mainitut yhteensä 89,6 %. Muut osakkaat ovat pääosin hevosalan järjestöjä. Kuntayhtymän ja Savon Eläinsairaala Oy:n väliset toimitilojen ja irtaimiston vuokrasopimukset ovat oheismateriaalina. Sopimukset on laadittu ottaen huomioon EU-hankerahoituksen säännökset, joiden mukaan viitenä ensimmäisenä vuotena ei voida periä pääomakorvausta. Talousjohtaja: Yhtymähallitus hyväksyy kuntayhtymän ja Savon Eläinsairaala Oy:n väliset toimitilojen ja irtaimiston vuokrasopimukset. Esitys hyväksyttiin.

20 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUS IRTISANOMISPÄÄTÖKSESTÄ YHALL 88 Valmistelija: Outi Rautiala p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä käytiin yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä koskien vuotta Neuvottelut käynnistettiin sopeutustoimien löytämiseksi Opetus ja kulttuuriministeriön tekemien opiskelijapaikka- ja rahoitusleikkausten vuoksi. Neuvottelun tuloksena päädyttiin yhden henkilön irtisanomiseen (Juha Ullgren,) koska hänen opettamansa koulutusalan ammatillisen peruskoulutuksen opetus oli päättymässä, eikä hänelle siihen mennessä ollut löytynyt korvaavaa työtä. Henkilöstöjohtaja toimeenpani YT-neuvottelujen päätöksen irtisanomalla Juha Ullgrenin palvelussuhteen päättymään (yhteistoimintaneuvottelujen päätös; kuntayhtymän johtaja , irtisanomisen toimeenpano; henkilöstöjohtaja ). Saapunut oikaisuvaatimus Juha Ullgren on jättänyt oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan irtisanomispäätökseen Oikaisuvaatimuksen mukaan päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja on muutenkin lainvastainen. Työnantaja on laatinut vastineen asian käsittelyä varten yhteistyössä työoikeuden professori Seppo Koskisen kanssa. Ullgrenin toimittama oikaisuvaatimus, siihen laadittu vastine ja muut asiaan liittyvät asiakirjat jaetaan yhtymähallituksen jäsenille esityslistan mukana. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus päättää edellä esitetyin perustein hylätä Juha Ullgrenin tekemän oikaisuvaatimuksen. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: pöytäkirjanote Juha Ullgren, tiedoksi henkilöstöjohtaja

21 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENEN VAIHTUMINEN YHALL 89 Valmistelija: Kari Puumalainen p Harri Mähönen Iisalmesta on toiminut Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenenä sekä yhtymävaltuuston toisena puheenjohtajana. Iisalmen kaupunginhallitus on kokouksessaan myöntänyt eron Harri Mähöselle Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston jäsenyydestä (Iisalmen kaupunginhallituksen pöytäkirjanote, saapunut ). Samalla kaupunginhallitus valitsi uudeksi yhtymävaltuuston jäseneksi Esko Ryhäsen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee asian tietoonsa saatetuksi ja saattaa asian tiedoksi kuntayhtymän valtuustolle. Samalla yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se valitsee yhtymävaltuustolle uuden 2. varapuheenjohtajan. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: yhtymävaltuustolle, tiedoksi palkkatoimisto

22 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT YHALL 90 Pöytäkirjat: Viranhaltijapäätökset: Talousjohtaja Tyyppi HANKI PYSTYKARAISEN TYÖSTÖKESKUKSEN HANKINTA Kirjeet: - Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee viranhaltijapäätökset ja kirjeet tiedoksi ja päättää, ettei päätöksiä siirretä yhtymähallituksen käsiteltäväksi. Esitys hyväksyttin.

23 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) Yhtymähallitus YHTYMÄVALTUUSTON VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN YHALL 91 Valmistelija: Matti Kauppinen p Sonkajärven kunnanvaltuusto on kokouksessaan myöntänyt Juha Komulaiselle eron Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston varajäsenen luottamustoimesta. Kunnanvaltuusto on valinnut yhtymävaltuuston uudeksi varajäseneksi Jorma Huttusen. Hän on Seppo Rytkösen henkilökohtainen varajäsen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee asian tiedoksi ja saattaa sen tiedoksi yhtymävaltuustolle. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: Yhtymävaltuustolle, tiedoksi palkkatoimisto

24 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) OIKAISUVAATIMUSOHJEET (Yhtymävaltuusto) 1 Muutoksenhakukiellot 2 Oikaisuvaatimusohjeet 1.1 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat päätökset Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 77-79, 81, 83, 89, Oikaisuvaatimuksen piiriin kuuluvat päätökset Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 80, 82, 84-88, Muu peruste HVAL 3 :n 1 mom /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Viranhaltija ei kunnallisen virkaehtosopimuslain ( /669) 26 :n perusteella saa valittamalla hakea muutosta viranomaisen päätökseen ko. lain 2 :ssä tarkoite tussa asias sa taikka saattaa sitä oikaisuvaatimuksin tai hallintorii ta-asiana käsiteltä väksi, jos hänellä tai viranhaltijayhdistyksellä on oikeus panna asia vireille työtuo mioistuimessa. 2.1 Oikaisuvaatimusoikeus Kohdassa 1.2 mainittuihin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimus sen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuu teen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kun ta yhtymän jäsen kunnan jäsen. 2.2 Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimus tehdään Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymä hal li tuk selle osoit teella PL 30, Asevelikatu 4, Iisalmi. 2.3 Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jäsenkunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. 2.4 Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimus ajan

25 PÖYTÄKIRJA 9/ (25) 3 Valitusosoitus päättymistä. 3.1 Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomai sen osoite on Kuopion hallinto-oikeus, PL 1744 (Puijonkatu 29 A, 2. krs), Kuopio. Va litus aika on 30 päi vää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnallisvalitus, pykälät: 3.2 Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; pää tös, johon haetaan muutosta sekä miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka sii hen vaadi taan tehtäväksi ja muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan ja valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan am matti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luet tava. 3.3 Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Tuomioistuimen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuis ta annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 90 euroa ja markkinaoikeudessa 226 euroa. Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Pvm Tiedoksianto asianosaiselle Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) Asianosainen Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja Luovutettu asianosaiselle Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Asianosainen Muulla tavoin, miten Vastaanottajan allekirjoitus

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL 17.09.2014 80 Valmistelija:

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 Yhtymähallitus 97 28.10.2015 Yhtymähallitus 102 26.11.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS-

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 PÖYTÄKIRJA 8/2015 136 (11) Yhtymähallitus 26.08.2015 AIKA 26.08.2015 klo 15:00-16:25 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 KÄSITELLYT ASIAT 70 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 PÖYTÄKIRJA 10/2015 176 (14) Yhtymähallitus 28.10.2015 AIKA 28.10.2015 klo 15:00-17:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 KÄSITELLYT ASIAT 92 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 PÖYTÄKIRJA 6/2016 107 (12) Yhtymähallitus 18.05.2016 AIKA 18.05.2016 klo 15:00-18:08 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 KÄSITELLYT ASIAT 59 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 5/2015 92 (10) Yhtymähallitus 13.05.2015 AIKA 13.05.2015 klo 12:00-13:30 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 PÖYTÄKIRJA 3/2016 51 (17) Yhtymähallitus 25.02.2016 AIKA 25.02.2016 klo 16:00-18:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 KÄSITELLYT ASIAT 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila)

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) PÖYTÄKIRJA 9/2016 168 (14) Yhtymähallitus 24.10.2016 AIKA 24.10.2016 klo 08:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) KÄSITELLYT ASIAT 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 24.08.2016 Aika 24.08.2016 klo 13:00 14:25 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 25.05.2017 Aika 25.05.2017 klo 10:30-11:30 Paikka Vantaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 3/2015 58 (13) Yhtymähallitus 18.03.2015 AIKA 18.03.2015 klo 15:00-16:53 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Kuntayhtymän hallitus 16.07.2014 AIKA 16.07.2014 klo 13:00-13:40 PAIKKA Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 15.05.2016 Aika 15.05.2016 klo 09:00-10:15 Paikka Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (17) 02.03.2017 AIKA 02.03.2017 klo 14:00-15:28 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstöjaosto 09.03.2017 AIKA 09.03.2017 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Elinkeinotoimikunta 06.09.2017 AIKA 17:10-19:50 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 5 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 13 6 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 8/2010 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika 25.8.2010 klo 13.00-15.02 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 101 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016 MULTIAN KUNTA Lupa- ja valvontajaosto Lupa- ja valvontajaoston kokous torstaina 06.10.2016 klo 18.28 ASIAT: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Heikki Kotivuoren

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 3/2016 108 (15) 22.09.2016 AIKA 22.09.2016 klo 15:00-15:37 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 94 KOKOUKSEN AVAUS 110 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kokousaika klo 11.00 12.30, 13.00 14.20 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Muut osallistujat Unto Valpas esittelijä, puheenjohtaja sihteeri 53 Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 4/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 09.05.2017 Aika 09.05.2017 klo 09:00-10:52 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ASIALISTA NRO 3/2014 Kokousaika 14.11.2014 klo 10 13.22 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 ESITYSLISTA 11/2015 1 AIKA 26.11.2015 15:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 98 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 99 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 23.09.2016 Aika 23.09.2016 klo 14:00-15:35 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 15.04.2016 Aika 15.04.2016 klo 14:00-15:40 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Simo Saastamoinen, Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Simo Saastamoinen, Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2011 24 KOKOUSAIKA Keskiviikko 31.8. 2011 klo 14-15.30 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Perjantai 10.2.2012 klo 10.00-12.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Aika: 26.02.2014 klo 16:30-19:40 Paikka: Terveysasema LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 6 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 8.11.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

NRO 1/ Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali

NRO 1/ Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2010 Kokousaika 16.2.2009 klo 9 14.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot