hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää"

Transkriptio

1 2 Asuntoautomaatio on teknologia sinun tarpeitasi varten. smart-house on innovatiivisten ratkaisujen maailma, joka helpottaa arkipäivääsi ja tarjoaa perheellesi miellyttävän sisäympäristön. smart-housen moderni ja testattu tekniikka on täydellinen konsepti, joka käsittää valon, lämmön ja hälytysten ohjauksen yhdellä järjestelmällä. Mukavuus, turvallisuus, valvonta, joustavuus ja käyttäjäystävällisyys ovat smart-housekonseptin perusajatuksia. Ne ovat älykkään järjestelmän keskeisiä elementtejä, joiden ansiosta kotisi vastaa perheesi toiveita ja tarpeita. hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää

2 Mukavuus Asentaessasi smart-housen taloosi, huoneistoosi tai kesämökillesi, saat samalla helpotusta arkipäivän askareisiin. Sisä- ja ulkovalaistus, lämmitys, ilmastointi, hälyttimet ja sähkölaitteet voidaan ohjelmoida täyttämään juuri sinun tarpeesi. Mahdollisuudet ovat monet ja valinta on sinun. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat! Turvallisuus smart-house hälyttää vesivuodosta, murrosta ja tulipalosta. Hälytys käynnistää äänisireenin asunnossa ja lähettää tekstiviestin matkapuhelimeesi, jotta saisit nopeasti tiedon olinpaikastasi riippumatta. Palohälytyksen yhteydessä kaikki valot syttyvät, ja murtohälytyksen yhteydessä ne vilkkuvat. Taloa ympäröivät pimeät alueet valaistaan automaattisesti jos joku tulee piha-alueelle ja valojen simulointi huolehtii lamppujen sytyttämisestä, kun kukaan ei ole kotona. Tarkistus Sinun ei tarvitse käydä läpi koko taloa tarkistaaksesi, että ikkunat ja ovet ovat lukossa ennen ulos menoa. Ohjauspaneelilta voit nopeasti tarkistaa tilanteen ja yhden painalluksen jälkeen voit luottavaisin mielin poistua asunnosta varmana siitä, että kaikki sähkölaitteet ja valot on sammutettu. Joustavuus smart-house sopii yhtä hyvin pieneen huoneistoon kuin suureen ylelliseen asuntoon. Järjestelmä on yksi markkinoiden joustavimmista ratkaisuista. Väyläkommunikaatio voidaan vaivattomasti yhdistää langattomien laitteiden kanssa, minkä vuoksi järjestelmä sopii sekä uusiin että modernisoitaviin rakennuksiin. Perusasennuksen toiminnot ja komponentit valitaan yhdessä sähköasentajan kanssa. Järjestelmään voidaan lisätä uusia toimintoja tarpeen ja elämäntyylin mukaan. smart-house ohjelmoidaan PC:llä ja voit hallita sitä Internetin tai matkapuhelimen kautta. smart-house-asennus lisää asuntosi arvoa. Käyttäjäystävällinen Langattomien kytkimien ansiosta et ole riippuvainen asennuksesta ja voit tarpeen mukaan helposti siirtää niitä. Liiketunnistimilla ja kytkimillä voit ohjata valaistusta manuaalisesti tai automaattisesti. Kaukosäätimellä voit ohjata mitä tahansa toimintoa kodissasi. Säästö Valaistuksen, lämmityksen ja muiden sähköasennusten integroitu hallintajärjestelmä on sekä ympäristöystävällinen että taloudellinen. 3

3 4 Heti kotiin tultuasi smart-house saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi. Avaat autotallin oven yhdellä painalluksella samalla kun ulkovalaistus syttyy. Lähestyessäsi sisääntuloa, valot syttyvät palamaan. Kotiin tullessasi varashälytin kytkeytyy pois päältä ja halutut lamput syttyvät automaattisesti määrätylle valaistustasolle. smart-house-teknologia avaa uuden maailman täynnä mahdollisuuksia. Vain oma mielikuvituksesi asettaa sille rajat. Mitkään tehtävät eivät ole liian pieniä eivätkä mitkään tehtävät liian suuria! PC:llä käytettävä hallintaohjelmisto Hallitaksesi asuntoasi voit asentaa PC-pohjaisen ohjelman tietokoneellesi tai multimediakeskukseen. Ohjelmaa voidaan ohjata myös Internetin kautta. Integroidulla tietokoneella varustettuja kosketusnäyttöjä on saatavana 12- ja 19-tuumaisina. Ohjelman avulla voit lukea lämpötilat, valaistustason, Tervetuloakotiin! tuulen voimakkuuden, liikkeet, valaistuksen jne. Voit valita haluamasi lämpötilan, avata ja sulkea autotallin oven tai sytyttää ja sammuttaa valot sekä sähkölaitteet. Matkapuhelin Matkapuhelimen integroiminen smart-houseen lisää turvallisuutta ja joustavuutta. Saat esimerkiksi tekstiviestin sähkökatkon, tulipalon ja murron sattuessa. Jos haluat varmistaa, että olet sammuttanut silitysraudan ja keittolevyn, voit tarkistaa sen helposti tekstiviestin avulla.

4 5

5 6 Langaton ohjaus Asennuksen joustavuuden lisäämiseksi voidaan käyttää langattomia kytkimiä tai kaukosäädintä, jolloin sijaintia voidaan haluttaessa vaihtaa. Haluatko säätimen toimivan sohvalta käsin? Kytkimet voivat olla lapsiystävällisellä korkeudella, joita voidaan muuttaa lasten kasvaessmart-housen ansiosta voit ohjata valaistuksen täysin sekä sisä- että ulkotiloissa, sekä eri tilanteet ja tunnelmat voidaan ottaa huomioon. Oikean valaistustason ansiosta sisätilat pääsevät oikeuksiinsa. Sytyttämällä pienet lamput ja himmentämällä suuret lamput saadaan aikaiseksi miellyttävä tunnelma. Skenaariot Voit käyttää etukäteen ohjelmoituja skenaarioita tai säätää itse haluamiasi valaistustasoja luodaksesi oikean tunnelman. Haluat ehkä luoda miellyttävän tunnelman romanttiselle päivälliselle tai illanistujaisiin ystäviesi kanssa? Tai ehkä sopiva lukuvalo rentouttavaan hetkeen takan äärellä hyvän kirjan seurassa? Täysi valaistus kun joustavuus Pieni ja kätevä kaukosäädin, joka voidaan kiinnittää avainnippuun. Sen avulla voit ohjata mitä tahansa toimintoa kodissasi. PIR-tunnistin automaattista valaistuksen ohjausta varten. Säästää energiaa ja lisää huomattavasti valolähteiden elinikää. Kytkin neljällä eri painikkeella. Halutessa valodiodit voidaan ohjelmoida omaksi toiminnokseen. Kytkimien standardivärit ovat musta valkoinen ja harmaa. siivoat? Himmennetty valaistus TV-iltaa varten? Saat itse asettaa rajat sille, mikä on mahdollista. Skenaarioiden ohjelmointi Ohjelmointi on hyvin yksinkertaista. Säädät vain eri lamppujen valaistuksen voimakkuuden, painat painiketta ja skenaario tallentuu. sa? Tai haluat ehkä asentaa kytkimiä lasipintoihin, tiiliseinään tai johonkin muuhun paikkaan, mihin asentaminen yleensä on hankalaa? Langattomat tuotteet ovat myös erittäin hyvä ratkaisu jo olemassa olevien asuntojen korjauksen yhteydessä. Liikkeellä ohjattu valaistus Joissakin tiloissa valaistuksen ohjaaminen liiketunnistimen avulla voi olla kätevää, esim. kodinhoitohuoneessa. Kun tulet huoneeseen pyykkikori sylissäsi, valo syttyy automaattisesti. Liikkeellä ohjattua valaistusta voidaan käyttää valon sammuttamiseen huoneessa, jossa ei jonkun ajan kuluttua ole toimintaa, esim. lasten-huoneessa.

6 7

7 8 Päivä- ja yöohjaus Ulkovalaistus voidaan aktivoida automaattisesti päivänvalon mukaan. Se voidaan yhdistää myös pois päältätoiminnon ja liiketunnistimen kanssa. Ulkovalaistus voidaan sammuttaa automaattisesti yöksi, ja se syttyy tunnistaessaan liikettä. Aikaohjattu valaistus Automaattisen pois päältä -toiminnon avulla valaistus voidaan sytyttää tiettyinä vuorokauden aikoina. Valaistus voidaan myös sytyttää ja sammuttaa tiettyinä aikoina loman aikana. Yövalaistus Sängyn vieressä olevan kytkimen avulla voit esim. sammuttaa kaiken valaistuksen yhdellä painalluksella mutta säilyttää himmennetyn valaistuksen vaikkapa käytävällä. Siten voit vaivatta mennä lastenhuoneeseen, kylpyhuoneeseen tai jääkaapille saamatta valoshokkia tai kompastumatta leluihin. valintaonsinun Laitetoimittajaltasi saat erimallisia painikkeita ja kehyksiä, jotka sopivat tyyliisi ja sisustukseesesi. Simuloitu asuminen Lomalla ollessasi talo elää omaa elämäänsä. Järjestelmä voi tallentaa päivittäisen rytmin tiettyjen lamppujen kohdalla, joka toistuu hälyttimen ollessa päällä. Siten asunto säilyy asutun oloisena. Talon ympärillä olevat pimeät alueet voidaan valaista automaattisesti, jos joku tulee alueelle. Ulkopuolisten on siten hankala tietää, onko joku kotona vai ei.

8 9

9 10 Miltä tuntuisi herätä aamulla kahvin ja uunituoreen leivän tuoksuun? Tai että kaihtimet avautuvat ja aamuaurinko paistaa, lämpötila nousee miellyttävälle tasolle ja lamput syttyvät kun itse vielä olet peiton alla? miseen. Termostaateissa on näyttö huone- ja ulkolämpötilojen lukemista sekä lämpötilarajojen säätämistä varten eri vuorokauden aikoina. Lämpötilan päivä-/yösäätö Asunnon lämpötilaa lasketaan perheen nukkuessa tai kun kukaan ei ole kotona. Lämpötila nostetaan sopivalle tasolle haluttuna ajankohtana. Näin suojataan ympäristöä ja alennetaan energiakustannuksia. Lämmön ohjaus smart-housella on ratkaisuja vesipohjaisten lämpöjärjestelmien, sähköelementtien ja lämpöpumppujen ohjaasisäilma Kosteus- ja lämpötilamittaukset, termostaatit painikkeen tai näytön kanssa voidaan toimittaa erilaisten kehysten kanssa. Ilmastointi smart-housen konseptiin voidaan helposti liittää ilmastointijärjestelmä. Pesuhuoneessa olevaa tuuletinta voidaan ohjata kosteuden tai valo- ja aikaohjauksen mukaan.

10 11

11 12 smart-house suojelee kotiasi ja huolehtii täydellisestä turvallisuudesta ja nopeasta hälytyksestä vesivuodon, tulipalon ja murron sattuessa. Vesivuodot Asentamalla vesivuodon ilmaisin lattiatasolle esim. keittiöön, vesivuodot voidaan huomata aikaisessa vaiheessa ja vesi voidaan automaattisesti katkaista. Samalla saat siitä ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeesi. turvallisuus! Vesivuototunnistin Liiketunnistin Palohälytin Tulipalo Savuhälytin kaikissa oleskelutiloissa ja makuuhuoneissa takaa täyden turvallisuuden riippumatta siitä nukutko tai olet poissa kotoa. Saat nopeasti ilmoituksen savun synnystä. Samalla kun valot syttyvät, jotta poistumistiet näkyvät selvästi saat siitä ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeesi. Murto Jo asennettuja liikeilmaisimia valaistuksen ohjausta varten voidaan käyttää murtohälyttiminä. Sireeni Yhteinen hälytyssireeni vesivuotoa, tulipaloa ja murtautumista varten. Jokaista hälytystyyppiä varten voidaan asentaa eri hälytysajat.

12 13

13 14 Ajotien ja pääoven ulkovalaistus Suomessa päivänvalon pituus eroaa suuresti kesä- ja talvikauden välillä. Sen vuoksi ulkovalaistuksen syttymisajat aamulla ja illalla vaihtelevat suuresti. smart-house pystyy tunnistimien ja sisäänrakennettujen pois päältä - toimintojen avulla varmistamaan, että ulkovalot palavat aina tarvittaessa ja samalla huolehtimaan siitä, että ajat vastaavat kulloisiakin olosuhteita. jokasäällä Valaistustason mittari (lux) ulkovalaistuksen ohjausta varten. Se voidaan yhdistää myös automaattisen sisätilojen valaistuksen ohjauksen kanssa. PIR-tunnistin ulkovalaistuksen ohjausta varten. Ulkovalaistus syttyy automaattisesti puutarhassa liikuttaessa. Tuulitunnistin tuulen voimakkuuden kirjaamiseksi. Käytetään esim. markiisien ja kaihtimien ohjaamiseen. Puutarhavalaistus Pimenemisen myötä puutarhalamput syttyvät automaattisesti palamaan heikolla teholla, esim. 40 %. Kun PIRtunnistin rekisteröi liikettä puutarhassa tai sisäänajotiellä valaistuksen taso nousee esim. 80 % tai 100 %. Kun liikettä ei jonkin ajan kuluttua enää esiinny, valaistustaso laskee heikolle tasolle. Valaistus sammuu automaattisesti haluttuun aikaan, esim. keskiyön aikaan. Valaistuksen voimakkuus voidaan tietenkin säätää myös manuaalisesti tai automaatti-toiminto voidaan ottaa pois päältä. Kaihtimet ja markiisit Motorisoitujen kaihtimien ja markiisien automaattinen tai manuaalinen ohjaus varmistaa, että oleskelu terassilla tuntuu miellyttävältä. Tuulitunnistin suojaa markiiseja vahingoilta voimakkaan tuulen sattuessa.

14 15

15 näinuudestatalostasituleesmart-house 5 askelta uuteen smart-houseen Päätettyäsi, että unelmatalosi on ansainnut ajanmukaisen sähköasennuksen, jossa valon, lämmön ja hälytyksen ohjaus on integroitu, voit heti taloon muutettuasi varmistua paremmasta mukavuudesta perinteiseen sähköasennukseen verrattuna. Asennus on samalla hyvin joustava ja sitä voidaan muuntaa eri tarpeiden mukaisesti. smart-house-konsepti perustuu testattuun teknologiaan, jota käytetään teollisuuden ja rakennusten automaatiossa kaikkialla maailmassa. smart-house-konsepti esiteltiin Tanskassa vuonna 2000 ja sen asennuksia on tuhansissa kodeissa. Tuotteiden jatkuva kehitys, jotka kaikki ovat yhteensopivia smarthousen standardin kanssa, varmistaa kaikkien olemassa olevien asennuksien laajennuksen ja huollon. Ota yhteys paikalliseen sähköasentajaan Yhdessä sähköasentajan kanssa voit suunnitella, miten asennus parhaiten toteutetaan kyseisen projektin yhteydessä. Asennus Asennuksen suorittaa aina valtuutettu henkilö. Väylä-teknologian ja langattomien komponenttivalikoiman ansiosta rakennusvaiheen aikana voidaan lisätä uusia toimintoja ilman, että toteutus välttämättä vaatii lisäaikaa tai että siitä tulee kalliimpi useampien kaapeliyhteyksien vuoksi. Käyttöönotto Asentaja testaa järjestelmän ja tekee perusohjelmoinnin joka käsittää yksinketaisen valonohjauksen ja perushälytysjärjestelmän, joka toimii talon valmistuessa. Toimintojen laajentaminen Kun talo on sisustettu, lamput asennettu, perheen päivittäiset rutiinit ovat tulleet tutuiksi ja kaikki tuntevat perusohjelmoinnin, voidaan yhdessä käyttäjien kanssa lisätä edistyneempiä automaattitoimintoja kuten valoreittejä ja skenaarioita. Säätö Asentaja suorittaa asennuksen laajentamisen, joka käsittää sellaisten komponenttien kuten valon himmentäjien, tunnistimien, kaukosäätimien jne. asentamisen. Voit itse suorittaa päivittäiset säädöt kuten syttymis- ja sammumisajat, valaistustasot ja lämpötilat. Mahdolliset langattomat painikkeet voidaan siirtää ja sijoittaa kaikkialle.

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio 1 Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Haluatko mukavamman elämän? liiketunnistimet sytyttävät valot autotalliin, tuulikaappiin ja keittiöön saapuessasi kotiin saat

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO KUINKA ÄLYKÄS SINUN KOTISI ON? Toisille koti merkitsee lepoa ja rauhaa arjen kiireistä, toisille viihtymistä ystävien, perheen tai harrastusten parissa. Tarpeemme vaihtelevat,

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen asumisen edistäjänä. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Kiinteistö- ja rakennusfoorumin media-aamiainen 6.9.2012

Lisätiedot

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16 AWADA - ohjausjärjestelmä sisältää ohjelmistot ja laitteistot, ohjelmointipalvelut ja asennuksen. Järjestelmä tarjoaa joustavan manuaalisen ja automaattisen valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Ratkaisulla

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

Modernia tekniikkaa asumiseen

Modernia tekniikkaa asumiseen Modernia tekniikkaa asumiseen kuva: BEMI Automation Maailmanlaajuinen talo- ja rakennusautomaatiostandardi Mikä on KNX? Lyhenne KNX tarkoittaa liitettävyyttä, kytkettävyyttä ja yhteensopivuutta. Ne ovat

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin kykenee ohjaamaan

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Niclas Nylund 13.4.2016 PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin

Lisätiedot

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä Suunnitteluopas rakentajalle Nykyaikaiseen kotiin kuuluu olennaisena osana ajanmukainen sähköistysratkaisu. Strömfors IHC on kodinohjausjärjestelmä, joka perinteisten

Lisätiedot

e-sense Move Highbay

e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay Joustavaa valonohjausta teollisuustiloihin Valon ohjaaminen erilaisissa teollisuusympäristöissä säästää energiaa. Läsnäolotunnistimien avulla valot syttyvät silloin

Lisätiedot

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään Turvallisuus Nuku hyvin. Matkusta huoletta. KNX valvoo. Tarkkaavainen verkosto KNX on aina valppaana, olit sitten nukkumassa tai matkoilla. Älykäs kotiautomaatioverkosto

Lisätiedot

Luo liikettä ja mukavuutta kotiin

Luo liikettä ja mukavuutta kotiin Sisäaurinkosuojien automatisointi Luo liikettä ja mukavuutta kotiin Helposti asennettavat toiminnot antavat mukavuutta ympäri vuoden. Anna automatiikan hoitaa hommat! automatiikka Sunis WireFree RTS Täysin

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan e-sense ActiLume Edut e-sense ActiLume Työpistekohtainen valaistus avotoimistossa Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen Keskitetty sammutus mahdollinen Valaistustaso säätyy automaattisesti

Lisätiedot

OSTOAPU IKEA-ÄLYVALAISTUS TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ

OSTOAPU IKEA-ÄLYVALAISTUS TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ OSTOAPU IKEA-ÄLYVALAISTUS, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ Tämä symboli löytyy jokaisen IKEA-älyvalaistukseen kuuluvan tuotteen pakkauksesta. IKEA-älyvalaistus luo parempaa arkea IKEA-älyvalaistuksen

Lisätiedot

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa Yli puolet suomalaisista asuu alueilla, jossa ulkovalaistusta ohjataan C2 SmartLight -ratkaisuilla. Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa C2 SmartLight -elämyskonseptit Valo seuraa kulkijaa

Lisätiedot

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan ELKO Living System kokoaa yhteen kaikki kotisi AV- ja sähköjärjestelmät. Samalla asumismukavuus nousee täysin uudelle tasolle Kotini on linnani.

Lisätiedot

tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen

tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen lämmityksen ohjaus puhelimella läsnäolon simulointi verhojen avaaminen murtohälytys tekstiviestinä valojen himmennys kodin ohjaukset internetistä Uudenlaista mukavuutta

Lisätiedot

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA Talosi pitää sinusta Ä L Y K K Ä I T Ä SÄHKÖASENNUKSIA Älykkäitä ja mukavuutta lisääviä sähköasennuksia Älykäs sähköasennusjärjestelmä INELS hallinnoi kotisi toimintoja lämmityksen, ilmastoinnin ja valaistuksen

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

Tärkeää tietoa - turvallisuus

Tärkeää tietoa - turvallisuus Tärkeää tietoa - turvallisuus Yleistä Lue tarkkaan nämä asennus- ja turvaohjeet ennen kuin ryhdyt asentamaan tätä Somfy-tuotetta. Noudata tarkasti kaikkia annettuja ohjeita ja säilytä tämä käyttöopas niin

Lisätiedot

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta!

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Eltako langatonta talotekniikkaa Koe arkipäivä vuorokauden ympäri uudella tasolla! Enemmän joustavuutta, enemmän turvallisuutta ja enemmän aikaa! Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Mukava tapa aloittaa

Lisätiedot

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia Asiakaslukko kotipalvelussa Kysymyksiä ja vastauksia 2017 Enköpingin kunta, hoito- ja hoivahallinto Asiakaslukko kotipalvelussa Asiakaslukkopalveluun kuuluu, että asennamme valvontayksikön kotiisi. Tämä

Lisätiedot

Switch to. app control 24,0 C

Switch to. app control 24,0 C Switch to app control 24,0 C makuuhuone olohuone Ohjaa kotiasi 3 sovelluksella Puhelin on aina käsillä! Ohjaa kotiasi älypuhelimella, joka on kaukosäätimenä aina käsillä ja toimii missä ja milloin tahansa.

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje DIMLITE Single Sähkönumero 2604220 Käyttöohje T1 sisääntulo T1 sisääntulo Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus T1 painikkeesta sytyttää valaistuksen viimeisimmäksi aseteltuun tilannearvoon. Toinen lyhyt

Lisätiedot

TÄMÄ OPAS ESITTELEE ASKEL ASKELEELTA UUDEN TAHOMAN KÄYTTÖLIITTYMÄN: UUSI TAHOMA 2.0 VERRATTUNA VANHAAN TAHOMAAN

TÄMÄ OPAS ESITTELEE ASKEL ASKELEELTA UUDEN TAHOMAN KÄYTTÖLIITTYMÄN: UUSI TAHOMA 2.0 VERRATTUNA VANHAAN TAHOMAAN TÄMÄ OPAS ESITTELEE ASKEL ASKELEELTA UUDEN TAHOMAN KÄYTTÖLIITTYMÄN: UUSI TAHOMA 2.0 VERRATTUNA VANHAAN TAHOMAAN ALOITUSSIVU Vanha TaHoma Oma talo, yleiskatsaus ja hallinta Omat skenaariot Oma viikko Viikko-ohjelma

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje

Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje 1 (5) Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje Ohjelmointi voidaan tehdä joko tunnistimen potentiometreistä tai kaukosäätimellä IR-PD-DALI-LD (2603266) tai IR-RC sovittimella älypuhelimelle (ios, Android).

Lisätiedot

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy SMART CITY käytännön kokemuksia VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy ilumination Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä Miellyttävä ympäristö Valaistuksen optimointi

Lisätiedot

TeleCare Solution PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN

TeleCare Solution PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN 02/2014 Miksi kukaan ei vastaa puhelimeen? Elsi Technologies on johtava ammatillisten hoivaratkaisujen tarjoaja ikäihmisten hoivatyön sektorilla. Perustamisvuodestaan 2005

Lisätiedot

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu.

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu. Opetusvideoiden tukimateriaali Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Ilman tukimateriaalia saattaa videoiden sanoma jäädä epäselväksi.

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN FIN Ominaisuudet ASA-30:tä voidaan käyttää joko hälytysjärjestelmään liitettynä lisäsireeninä tai itsenäisenä sireeninä, joka on liitettyä kaukosäätimeen ja/tai langattomiin tunnistimiin. - Langaton yhteys

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti Strömfors IHC Älykäs sähkönohjausjärjestelmä Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti 2 Strömfors IHC Useita hyviä syitä hankkia Strömfors IHC Strömfors IHC - Intelligent House Control - on älykäs,

Lisätiedot

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET Keskitalo Anne Länkinen Pekka 5.11.2013 Suuren osan rakennusten sähköasennuksista muodostavat valaisinryhmien asennukset Valaistusryhmien kaapeleita voidaan asentaa

Lisätiedot

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi.

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Avaa ovi älykkääseen kotiin Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Smart Living. Älykäs kodin turvajärjestelmä, joka luo huolettomuutta. Yale Smart Living -konsepti on luotu juuri sinun elämääsi sopivaksi - se

Lisätiedot

Kuopion kaupungin kotihoito. Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena. Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle

Kuopion kaupungin kotihoito. Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena. Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle Kuopion kaupungin kotihoito Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle Sisältö 1. Teknologia kotona asumisen tukena...................... 3 2. Hyvinvointiteknologisten

Lisätiedot

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida Sähkö- ja automaatiotekniikka LSKKY 5.12.2013

Lisätiedot

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1 Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? May 11, 2016 Slide 1 ABB i-bus KNX taloautomaatio May 11, 2016 Slide 2 KNX on maailman ainoa avoin standardi kotien ja rakennusten

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Somfy kesäterassille Nautiskelua kaikissa tilanteissa. www.somfy.fi

Somfy kesäterassille Nautiskelua kaikissa tilanteissa. www.somfy.fi Somfy kesäterassille Nautiskelua kaikissa tilanteissa www.somfy.fi Somfyn avulla terassistasi tulee ihana "ulkotila", jota voidaan käyttää varhaiskeväästä myöhäissyksyyn. Somfyn avulla voit nauttia markiisistasi

Lisätiedot

PIR-läsnäolotunnistimet

PIR-läsnäolotunnistimet PIR-läsnäolotunnistimet Premium PRM Sytytys/sammutus äsnäolo automaattinen sytytys automaattinen sammutus Poissaolo manuaalinen sytytys automaattinen sammutus Kaikki tekniikka pienikokoisessa yksikössä

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

Swegon CASA Liesikuvut

Swegon CASA Liesikuvut Swegon CASA Liesikuvut Keittiön kärynpoiston uudet rytmit Uuden Swegon Casa -liesikupumalliston ansiosta kaikki sujuu keittiön raikkaassa ilmapiirissä kuin tanssi. Moderni Blues, sutjakka Salsa, tehokas

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA. Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA. Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44 OMINAISUUDET: ' 67 miljoonaa koodiyhdistelmää, naapurin laitteet eivät aiheuta häiriöitä. * Helppo käyttö, ei johdotusta,

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Kauko-ohjain BRC315D7

KÄYTTÖOHJEET. Kauko-ohjain BRC315D7 KÄYTTÖOHJEET 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Käyttöohjeet KIITOS, ETTÄ OSTIT TÄMÄN KAUKO- OHJAIMEN. TUTUSTU TÄMÄN OPPAAN SISÄLTÖÖN ENNEN ASENNUKSEN KÄYTTÖÄ. SÄILYTÄ

Lisätiedot

NP-3T DL ohje. Nylund-Group

NP-3T DL ohje. Nylund-Group NP-3T DL ohje Nylund-Group 16.11.2018 NP-3T DL Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus Käyttöjännite 230 V

Lisätiedot

AirPatrol WiFin käyttöohje V1.0

AirPatrol WiFin käyttöohje V1.0 AirPatrol WiFin käyttöohje V1.0 Sisällysluettelo Mitä AirPatrol WiFi tekee? 3 Valot ja painikkeet 4 WiFi-verkosto 5 AirPatrol WiFin asennus 6 Käskyjen lähettäminen 24 Lisää / poista suosikkeja 25 Asetusvalikko

Lisätiedot

Hälytysjärjestelmän suunnittelu

Hälytysjärjestelmän suunnittelu Hälytysjärjestelmän suunnittelu Celotron GSM-pohjaiset järjestelmät Käyttölaitteen ja keskuksen sijoitus Keskus asennetaan Talon ns. tekniseen tilaan. Näppäimistö tai esim. RF-ID tunnistin / sormenjälkilukija

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä Moottoroi verhot Glystrolla ja nautit aina verho Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glystro -moottoroitu

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

e-sense BrightSwitch

e-sense BrightSwitch e-sense BrightSwitch e-sense BrightSwitch Helppoa valonohjausta BrightSwitch on yksinkertainen, PIR-tunnistimella varustettu valonohjausjärjestelmä. Tunnistin reagoi läsnäoloon ja sytyttää ja sammuttaa

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat Kytkimet ja pistorasiat DELTA DELTA isystem Rungot Kerma Toiminto Kerma 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 5 KYTKIN 6 + 6 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE 5 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE

Lisätiedot

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti.

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. viihtyisä koti on toimiva kokonaisuus Juuri sinulle sopivalla järjestelmällä saat viihtyisän ja helposti hallittavan kodin. Kun suunnittelet uutta tai kunnostat vanhaa,

Lisätiedot

Sähkölaitteiden palot

Sähkölaitteiden palot Sähkölaitteiden palot 00:40 01:35 02:20 03:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000 Palojen vähentämisessä tehtävää!!! noin 2000 sähköpaloa* vuodessa sähköpalot 1/3

Lisätiedot

OSTOAPU IKEA-Älyvalaistus TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ

OSTOAPU IKEA-Älyvalaistus TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ OSTOAPU IKEA-Älyvalaistus, FLOALT, JORMLIEN, SURTE HYVÄ TIETÄÄ Tämä symboli löytyy jokaisen IKEA-älyvalaistukseen kuuluvan tuotteen pakkauksesta. IKEA-älyvalaistus luo parempaa arkea IKEA-älyvalaistuksen

Lisätiedot

Glydea. Moottoroidut verhot. www.sunsystems.fi

Glydea. Moottoroidut verhot. www.sunsystems.fi Glydea Moottoroidut verhot www.sunsystems.fi Moottoroi verhot...... ja nauti! Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glydea -moottoroitu verho liukuu silkinpehmeästi kiskollaan. Sopii täydellisesti kotiteatteriin!

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN KUU TA KUU TA UO 5 V DEN O 5 VU DEN INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN PARANNETTU VIIHTYVYYS SISÄÄNRAKENNETTU NEROKKUUS Perfecting your valued outdoor leisure time SOLAMAGIC DEN TAK UO 5V UU UU DEN

Lisätiedot

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic on työpaikoille kehitetty langaton valonohjausjärjestelmä. Kaikissa valaisimissa on tunnistin, joka reagoi läsnäoloon ja päivänvaloon. Jokainen

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Mobiilisovellus Asentaminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen ja turvallisuus... 4 Mobiilisovellus Kotinäkymä...

Lisätiedot

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 1 Sisällys Toimivuus ja muotoilu tasapainossa 2 Monitoiminen ohjauspaneeli 4 Toimintovalikoima tuo mukavuutta

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Connect

Tuoteluettelo. Connect 08 Tuoteluettelo Connect 2 Sisällys Johdottomat kytkimet 5 Liitäntäyksiköt 10 Ohjauskeskukset 12 Tarvikkeet 13 Connect Langattomaan kodinohjaukseen Connect on helppo ja moderni tapa ohjata langattomasti

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä Copyright, 2013 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog savelight AutoLog SaveLight on täydellinen katuvalojen hallintaratkaisu. :n

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

Kodin LED-valaistusopas

Kodin LED-valaistusopas Kodin LED-valaistusopas Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu Valaistuksen ohjaus Kodin eri huoneiden valaistus Ihmiskeskeinen valaistus Valon vaikutukset hyvinvointiimme Miksi

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

ÄLYVALAISTUS. Älyvalaistus. PH TRÅDFRI-himmenninsetti harmaa/valkoinen spektri 29,95/kpl

ÄLYVALAISTUS. Älyvalaistus. PH TRÅDFRI-himmenninsetti harmaa/valkoinen spektri 29,95/kpl Älyvalaistus PH141960 TRÅDFRI-himmenninsetti harmaa/valkoinen spektri 29,95/kpl 703.389.32 001 002 Parempi valaistus helpommin ja edullisemmin Uuden IKEA-älyvalaistuksen avulla haluamme haastaa vanhat

Lisätiedot

Kotona kuten ennenkin.

Kotona kuten ennenkin. hea l t h pe rato r Kotona kuten ennenkin. OMAseniori-palvelussa olen kokenut parhaimpana sen, että saan tarvitsemaani tietoa äitini päivän aktiivisuudesta ja unen rytmistä. Yksinasuvan 92 -vuotiaan äidin

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

SAP Flexi Multi Split

SAP Flexi Multi Split PB097:0705 SAP Flexi Multi Split Ilmastointilaite lämmitykseen ja jäähdytykseen Vietämme paljon aikaamme sisätiloissa. Hyvä sisäilma on meille ensiarvoisen tärkeää. Puhdas, oikeanlämpöinen ilma on tärkeä

Lisätiedot

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin 3 3000 6000 W Sähkölämmitys 3 mallia Teollisuusinfrapunalämmitin Suuriin ja korkeisiin tiloihin Käyttökohteet soveltuu suurten ja korkeiden tilojen yleis- ja lisälämmitykseen. Sitä voidaan myös käyttää

Lisätiedot

ValenaTM käytännöllinen valikoima kestää jokapäiväisessä käytössä

ValenaTM käytännöllinen valikoima kestää jokapäiväisessä käytössä ValenaTM käytännöllinen valikoima kestää jokapäiväisessä käytössä ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA TOIMISTOTALOIHIN Täydellinen valinta nykyajan asennuksiin Asiakkaiden vaatimukset kasvavat samaan tahtiin teknologisen

Lisätiedot

PowerMax. Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin. Plug and Protect - vaivaton asennus

PowerMax. Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin. Plug and Protect - vaivaton asennus PowerMax Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin,, Plug and Protect - vaivaton asennus Reaaliaikainen seuranta järjestelmään liitettävien kameroiden avulla Yhteys muodostettavissa mistä

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin Turvallisuutta kotiin Turvapuhelin Turvapuhelin toimii näin Turvapuhelin on kaiutinpuhelin, joka koostuu kahdesta osasta: pääyksiköstä ja hälytysrannekkeesta, jonka voi kiinnittää ranteeseen tai ripustaa

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot