SunAIR 600e. 600e 600e-W 600e-W-GC 600e-HP-CO 600e-HP-CO-W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SunAIR 600e. 600e 600e-W 600e-W-GC 600e-HP-CO 600e-HP-CO-W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 SunAIR 600e 600e 600e-W 600e-W-GC 600e-HP-CO 600e-HP-CO-W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

2 SISÄLLYSLUETTELO 2 1 KOJEEN OHJAUSPANELI JA OHJAINYKSIKKÖ PUHALLINTEHON ASETUS LÄMPÖTILAN ASETUS KELLON ASETUS VIIKKOKELLO HÄLYTYKSET SPECIAL-TOIMINNOT ANTURIEN LÄMPÖTILA-NÄYTÖT SunAIR 600e-KOJEEN OSAT ILMASTOINTIKOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTA LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYS PUHDISTUS JA HUOLTO KOJEEN AVAAMINEN MEKAANISET SUODATTIMET SÄHKÖSUODATIN HIENOSUODATIN LTO - KENNO ULKOSÄLE KOJEEN PUHDISTUS KANAVISTON PUHDISTUS VENTTIILIEN PUHDISTUS HÄIRIÖ TILANTEITA JÄLKILÄMMITYSPATTERIN KYTKENTÄ SA JÄÄHDYTYSPATTERIN KYTKENTÄ JÄÄHDYTYSKYTKENNÄN SISÄLTÖ JÄÄHDYTYSPATTERIN ASENNUS SÄHKÖKYTKENNÄT PUMPPUJEN JA VENTTIILIEN KYTKENTÄ SÄHKÖSYÖTÖT 600e SMART LISÄVARUSTEET SMART LISÄVARUSEIDEN ASENNUS SunAIR 600 ASENNUSOHJE... 22

3 3 1 KOJEEN OHJAUSPANELI JA OHJAINYKSIKKÖ JÄLKILÄMMITTIMEN KÄYTTÖKYTKIN ON/OFF (Sähköpatterikoneet) 2. KÄYNNISTYSKYTKIN ON/OFF

4 4 1.1 PUHALLINTEHON ASETUS 1.2 LÄMPÖTILAN ASETUS 1.3 KELLON ASETUS

5 1.4 VIIKKOKELLO 5

6 1.5 HÄLYTYKSET SPECIAL-TOIMINNOT

7 1.7 ANTURIEN LÄMPÖTILA-NÄYTÖT 7

8 2 SunAIR 600e-KOJEEN OSAT KESÄASENTO LUUKKU KIINNI 5 TALVIASENTO LUUKKU AUKI e-MX-HP-CO-W (kuva) 1. TULOILMAPUHALLIN. 7. SÄHKÖSUODATIN 2. POISTOILMAPUHALLIN. 8. VESIPATTERI 3. MEKAANINEN SUODATIN (2KPL). 9. PELTIMOOTTORI-KIERRÄTYS 4. LAUHDUTINPATTERI. 10. JÄÄHDYTINPATTERI 5. LTO:N OHITUSPELLISTÖ. 11. PELTIMOOTTORI-LTO 6. LTO - KENNO. 12. KOMPRESSORI 600 SMART VAKIOVARUSTEET - Valikko ohjattu käyttöliittymä - Kierrätysilmakäyttö manuaalinen tai automaattinen (MX) - Mekaaninen suodatin (2kpl) - Sähkösuodatin (EF) - LTO -kennon ohitusautomatiikka - Portaaton sähköinen jälkilämmitys tai vesipatteri (W) - Viikkokello 600 SMART LISÄVARUSTEET - Maakylmävalmius (GC) - Yhdistetty jäähdytys ja poistoilmalämpöpumppu (HP-CO) - Koneeseen liitettävissä olevat lisävarusteet (katso sivu 22)

9 3 ILMASTOINTIKOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTA 9 PUHALTIMIEN TEHONSÄÄTÖ SUOSITUS: Puhaltimen nopeudet: Käyttö: 1 ja 2 Talon ollessa tyhjillään 2 ja 3 Normaali yöasento 3 ja 4 Normaali päiväasento 4 ja 5 Tehoasento esim. saunottaessa / jäähdytystoiminto Pääkatkaisija 0-asennossa Koje on pysähdyksissä kojetta puhdistettaessa Järjestelmää on pidettävä toiminnassa jatkuvasti, tällöin jatkuva ilmavirta ehkäisee mahdollisten epäpuhtauksien ja kosteuden aiheuttamien pesäkkeiden syntymisen kanavistoon. Raitisilma sisälle otetaan talon pohjoissivulta. Ulkosäleikössä oleva hyttysverkko estää hyönteisten ja lehtien pääsyn koneeseen. Koneessa ulkoilma menee ensin mekaanisen suodattimen G3 läpi ja siitä esipuhdistettuna lämmön talteenottokennon läpi. LTO -kennon jälkeen on tuloilman lämmitys sähkö- tai vesipatterilla. Ennen huoneeseen puhaltamista tuloilma suodatetaan vielä sähkösuodattimella tai vaihtoehtoisesti kasettisuodattimella F7. Poistoilma sisätiloista lähinnä WC ja pesutiloista siirtyy koneelle poistokanavaa myöten. Koneessa poistoilma ensin suodatetaan G3 mekaanisella suodattimella, joka suojaa LTO - kennoa ja poistopuhallinta likaantumiselta. Ulos puhallettavasta poistoilmasta siirtyy lämmönvaihtimessa lämpöä tuloilmaan noin 50-60% hyötysuhteella. Poistoilma puhalletaan jäteilmakanavaa myöten katolle ja ilmastointihormin kautta ulos. Kierrätysilma otetaan puhtaasta tilasta esim. leivinuunin läheisyydestä tai yläkerran katosta mahdollisimman lämpimästä paikasta. Kierrätysilma tulee koneeseen ennen hienosuodatinta, jossa se sekoittuu ulkoilman kanssa. Ilma vielä suodatetaan ja tarvittaessa lämmitetään ennen huoneeseen takaisin puhaltamista. Lämmin kierrätysilma ohjataan kesällä ulos ja talvella sisälle. Asetusarvo +18 C. Nostaa kokonaishyötysuhdetta. Tuloilman lämmityksessä on mukana LTO kenno, joka toimii ristiin virtaus periaatteella ulos puhallettavasta poistoilmasta saadaan lämpöä talteen noin 50-60%:n hyötysuhteella. Kiertoilma ohjataan lämmityskaudella tuloilman joukkoon. HP-CO koneissa, kompressori pysähtyy kun ulkoilman lämpötila laskee alle 15 C. Sähkö tai vesipatteri varmistaa tuloilman pysymisen halutussa asetusarvossa. LTO -kennon jäätymisenesto on toteutettu LTO -kennon ohituskanavalla. Ohitus menee päälle kun kennon pinnalla lämpötila laskee alle jäätymissuoja-anturin T3:n asetusaro +7ºC. Kennon läpi menevä lämmin poistoilma sulattaa kennon ja ohituskanava sulkeutuu.

10 10 Vesipatterin jäätymisenesto tapahtuu ääritilanteissa puhaltimet pysäyttämällä. Jäätymissuoja-anturin T5:n asetusarvo on +10ºC, jonka alituksesta puhaltimet pysäytetään ja vesipatteri ohjataan täysin auki. Raitisilmakanavassa on oltava alipainepelti, joka sulkee raitisilmakanavan ja estää kylmänilman pääsyn koneeseen kun puhaltimet on pysähtynyt. Ylikuumenemissuoja on varolaite, jonka laukeamislämpötila on +70 C. Kuittaus tapahtuu kiertämällä musta suojakorkki auki ja painamalla nappia. ( Sijainti on oven sisäpinnalla ). Huom! varolaitteen lauettua tarkista mekaaniset suodattimet ja ulkosäleen tukkoisuus. 3.1 LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYS Tuloilman haluttu lämpötila valitaan koneessa olevasta ohjaimesta tai seinällä olevasta kaukokäyttöyksiköstä. Katso ohje 1.2. Sisälle puhallettavan tuloilman suosituslämpötila on 2 3 C alle huoneilman lämpötilan. IV kojeen ohjelmassa on lämmitys / jäähdytyskausi parametri, asetusarvo +15 C. Kojeen raitisilmakanavassa oleva anturi T2 mittaa koneelle tulevan ulkoilman lämpötilaa. Ulkoilman lämpötilan laskiessa alle asetusarvon on lämmityskausi ja lämpötilan noustessa yli asetusarvon on jäähdytyskausi. Tuloilman lämmityksessä ovat mukana IV kojeen mallista riippuen lämmöntalteenottokenno, kiertoilma, kompressori sekä kojeessa oleva vesi tai sähköpatteri. Tuloilman jäähdytyksessä ovat mukana IV kojeen mallista riippuen lämmöntalteenottokennon ohitusautomatiikka, kompressori tai tuloilmakanavassa oleva kanavajäähdytin. Kierrätysilma ohjataan lisäksi kesällä ulos. LÄMMITYSKAUSI Lämmityskaudella kun ulkoilman lämpötila on alle +15 C, IV -kojeen tuloilmakanavassa olevan anturin T1 mittauksen perusteella, ohjataan tuloilman lämmitystä niin, että koneelta lähtevän tuloilman lämpötila pysyy asetetussa lämpötilassa. 600e HP CO koneissa, kompressori pysähtyy kun ulkoilmanlämpötila laskee alle 15C. JÄÄHDYTYSKAUSI Jäähdytyskaudella seinällä olevan huonetermostaatin T4 mittauksen perusteella, kone pyrkii pitämään huoneen lämpötilan asetetussa arvossa. (GC ja HP - CO koneet). Jäähdytystoiminnolla saadaan pudotettua sisälle tulevan tuloilman lämpötilaa ja kosteutta. Ulkoilman kosteuden kasvaessa osa jäähdytyksen tehosta menee ilmassa olevan kosteuden poistamiseen. Sisälle tuleva kuivempi ilma aistitaan kuitenkin raikkaampana, vaikka tuloilman lämpötila ei paljoa putoaisikaan. Lopulliseen sisäilman lämpötilaan vaikuttaa paljon esim. käytössä olevat koneet, sekä etelänsuuntaan olevat ikkunat.

11 4 PUHDISTUS JA HUOLTO KOJEEN AVAAMINEN HUOM! ENNEN KONEEN OVEN AVAAMISTA HUOLEHDI, ETTÄ JÄLKILÄMMITIN ON JÄÄHTYNYT SEURAAVASTI: 1. Pysäytä I koje pääkytkimestä. 2. Odota noin 5 minuuttia! 3. Avaa ovi kokonaan auki kannattimen varaan. SunAIR 600 -sarjan koneissa avaa myös alaoven pikasalvat ja käännä ovi alas. HUOM! Kojeen ovessa olevan sähkötilan saa avata vain alan ammattilainen 4.2 MEKAANISET SUODATTIMET Koneessa olevat mekaaniset kuitusuodattimet G3 suojaavat LTO-kennoa ja puhaltimia likaantumiselta. Lisäksi raitisilmakanavassa oleva suodatin toimii tuloilman esisuodattimena. Kuvassa kehyksissä olevat kuitusuodatinkankaat vaihdetaan uusiin niiden likaannuttua. (noin 3 kuukauden välein.) Mekaaniset kuitusuodattimet 2 kpl.

12 4.3 SÄHKÖSUODATIN 12 Sähkösuodatin on tarkoitettu tuloilmassa olevien pienten hiukkasten poistamiseen. Ilman virtaus-suuntaa osoittava nuoli. Sähkösuodatin Ennen sähkösuodattimen irrotusta odota hetken aikaa, jotta suodattimen varaus purkautuu tai pura varaus esim. ruuvimeisselillä kojeen runkoon. Sähkösuodatin pestään sen likaannuttua (noin 3 kk välein.) Sähkösuodattimen pesu ja kojeeseen asennus: - Sumutuspesu: Suihkuta pesuaineliuos käsisumuttimella tasaisesti kennon pinnalle ja anna vaikuttaa 5-10minuuttia. - Upotuspesu: Upota kenno sopivassa astiassa pesuaineliuokseen ja anna liota 10 min - 2 tuntiin. - Huom.! Puhdistusaineliuos ei saa kuivua puhdistettavalle pinnalle. Kenno on aina huuhdeltava lämpimällä vedellä ja annettava kuivua ennen kojeeseen asentamista. - Asenna sähkösuodatin siten, että kosketinlevyt tulevat kojeesta poispäin (itseesi päin) ja ilman virtaus - suuntaa osoittava nuoli osoittaa ylöspäin.

13 4.4 HIENOSUODATIN 13 Jos koneeseen ei asenneta sähkösuodatinta, niin sähkösuodattimen paikalle laitetaan hienosuodatin F7. Hienosuodatin Hienosuodatin vaihdetaan 1-2 kertaa vuodessa. 4.5 LTO - KENNO Lämmön talteenottokenno. Vesitippareunus - LTO - kenno pestään vähintään kerran vuodessa (syksyllä). - Irrota kenno vetämällä kennon sivussa olevista rivoista itseesi päin. - Pestään pesuaineliuoksella suihkuttamalla ja huuhdellaan vedellä. - Asenna kenno siten, että tippavesireunus tulee oikealle alas. - Huom.! Käytä kiskon tiivisteissä silikoniöljyä.

14 4.6 ULKOSÄLE 14 Ulkosäle Ulkosäle puhdistetaan 2 kertaa vuodessa. Varsinkin kesäaikana ulkosäle likaantuu nopeasti ulkoilmassa olevasta siitepölystä ja muista epäpuhtauksista. Ulkosäle puhdistetaan irrottamalla säleosa, jonka jälkeen puhdistetaan verkko harjaamalla. Verkon voi myös jättää pois jos ulkosäle on hankalassa paikassa. Tällöin koneen esisuodatin täytyy tarkistaa ja puhdistaa/vaihtaa useammin. 4.7 KOJEEN PUHDISTUS Kojeen sisälle kertyy likaa raitisilma, poistoilma ja kiertoilmakanavan kautta. Kojeen puhdistus suoritetaan tarvittaessa imuroimalla ja kostealla pyyhkeellä pyyhkimällä. Kojeen puhdistuksen yhteydessä tarkistetaan kondessivesiyhteet ja letkut, etteivät ne ole tukkeutuneet.

15 4.8 KANAVISTON PUHDISTUS 15 Kanavisto puhdistetaan noin 5-10 vuoden välein. Kanavien puhdistus suoritetaan venttiilien ja koneen kautta, koska omakotitalojen putkivedot ovat yleensä lyhyitä ja niihin harvoin asennetaan puhdistusluukkuja. Kanaviston puhdistuksia tekevät kanaviston puhdistukseen erikoistuneet huoltoliikkeet. Muovikanavisto on helppo puhdistaa myös omatoimisesti. 4.9 VENTTIILIEN PUHDISTUS Venttiili irtoaa kiertämällä vastapäivään venttiilin rungosta kiinni pitäen, tai jos kanavisto on tehty muoviputkella venttiili irtoaa reunasta alaspäin varovasti vääntämällä. Venttiilit voi puhdistaa pesemällä tai kostealla pyyhkeellä pyyhkimällä. Pesun ajaksi on venttiilistä poistettava venttiilin sisäpuolella mahdollisesti oleva superloni. Venttiili pitää kuivata hyvin ennen takaisin asennusta. Huom.! venttiilin säätöön ei saa koskea ja venttiili on asennettava aina takaisin entiselle paikalleen. Sektoriventtiili asennetaan niin, että ilmavirta tulee ikkunaan päin. Tuloilmaventtiilin ympärille kattoon tuleva pölyrengas, johtuu huoneilmassa olevasta epäpuhtaudesta, joka kiinnittyy kattoon turbulenttisesta ilmavirtauksesta johtuen. Lika tuloventtiilin ympäriltä lähtee yleensä kevyesti harjaamalla.

16 5 HÄIRIÖ TILANTEITA 16 - Puhallin ääntää. Suodattimet tai ulkosäle on tukossa. Laakerivika. Puhaltimessa on ylimääräistä tavaraa. Puhaltimessa tasapainotus pielessä. - Sähkösuodatin ei likaannu huoltovälissä. Suodatin väärinpäin koneessa. Virtalähde rikki. Suodattimessa maadoittavia roskia. - Sähkösuodatin pitää jatkuvaa ääntä. Suodatin väärinpäin. Virtalähteen ja kosketinlevyn välillä olevat johtimet väärinpäin. Suodatin mekaanisesti vioittunut. - Peltimoottori ääntää. Moottori vaihdettava. - Pellistön mekanismit pitävät ääntä. Voideltava saranat. - Kiertoilmaventtiili ääntää. - LTO -kenno jäätyy. Suodattimet tai ulkosäle tukossa. Tarkista suodattimet. Anturi T3 rikki. - Tuloilman lämmitin ei toimi. Tarkista, että lämmittimen asetusarvo on oikein tehdasasetus +19ºC. Tarkista onko ylikuumenemissuoja lauennut. Laukeamislämpötila +70ºC. (Sijainti vastuksen vieressä tai oven vasemmassa yläkulmassa). Kuittaus tapahtuu kiertämällä suojahattu pois ja painamalla nappia. Huom! Varolaitteen lauettua tarkista mekaanisten suodattimien ja ulkosäleen puhtaus.

17 6 JÄLKILÄMMITYSPATTERIN KYTKENTÄ SA Liitetään lämpöjohtolinjaan vesipatteri tai lattialämmityspiiriin, jossa ulkolämpötilaohjattu menoveden säätö. - Ei saa liittää lämpimän käyttöveden kiertolinjaan. - HUOM! Pääpumpun riittävyys ja jatkuva kierto IV kojeen jälkilämmityspatterille on varmistettava LVI suunnittelijalta. LÄMPÖJOHTOKYTKENTÄ SA 600 ASENNUS: LVI URAKOITSIJA LÄMMITYSPATTERIN TEKNISET TIEDOT PATTERI PIIRI LATTIA- LÄMMITYS TEHO kw 10,0 8,5 ILMAVIRTA m³/s 0,17 0,17 TULEVA ILMA ºC -29,0-29,0 LÄHTEVÄ ILMA ºC 20,0 12,7 ILMAN NOPEUS m/s 2,06 2,06 ILMAN PAINEHÄVIÖ Pa 31,5 31,5 TULEVA VESI ºC 60,0 45,0 LÄHTEVÄ VESI ºC 40,0 30,0 VESIVIRTA l/s 0,12 0,14 VEDEN NOPEUS m/s 0,97 1,12 VEDEN PAINEHÄVIÖ kpa 14,5 23,6 KOJEESSA: - JÄÄTYMISSUOJA (+10 ºC ) Jäätymissuoja-anturi T5, asetusarvo +10 C. Asetusarvon alituksesta puhaltimet pysäytetään ja vesipatteri ohjataan täysin auki. IV -koje käynnistyy automaattisesti tuloilman lämpötilan noustessa. ASENNETTAVA: Alipainepelti ulkoilmakanavaan. (Estää vapaan ulkoilman virtauksen IV kojeen seistessä). Moottoriventtiili. Säätää tuloilman lämpötilaa. Moottori ja venttiili löytyvät IV kojeen päältä. Kytketty sähköjen osalta valmiiksi, kaapelin pituus n. 1m. Paluulämpötilanrajoitin, asetusarvo 2 (20 C). Paluuveden lämpötilan pudotessa alle 20 C, venttiili avautuu. Ilmausventtiili korkeimpaan kohtaan. Sulkuventtiili. Lämpöjohtokytkentä kojeen vasemmasta sivusta (600).

18 7 JÄÄHDYTYSPATTERIN KYTKENTÄ JÄÄHDYTYSKYTKENNÄN SISÄLTÖ Moottoriventtiili Magneettiventtiili Ilmausventtiili Yksisuuntaventtiili Linjasäätöventtiili Sulkuventtiili Huonetermostaatti T4 Pumppu (Wilo OEM 25/6-180) Jäähdytyspatteri 1 2kpl Sisältyy SunAIR toimitukseen 7.2 JÄÄHDYTYSPATTERIN ASENNUS - Voidaan asentaa ainoastaan vaakasuoraan tuloilmakanavaan. - Patteriyksikön sisällä on ruostumattomasta pellistä tehty pisara-allas. Asenna yksikkö 3 4 cm kallelleen siten, että ruostumaton pisara-allas jää alapuolelle ja kondenssiveden poistoyhde 1/2 UK osoittaa sivulle alimmalla kulmalla. Varmistettava, että kondenssivesiputken asennus on mahdollista. - Huom! Kondenssiveden poistoputki ei saa nousta yksikön kondenssivesiyhteen yläpuolelle. Viemäröitävä vesilukon kautta. - Asennettava noin 100mm kattopinnan alapuolelle, jotta ilmausventtiilin asennus putkilinjan korkeimpaan kohtaan on mahdollista. - Huomioitava asennuksessa myös patteriyksikön kannessa oleva ilmansuuntanuoli. - Jäähdytyspatterille menevän jäähdytysnesteen voi kytkeä kumpaan tahansa patterin kupariputki lähdöistä.

19 8 SÄHKÖKYTKENNÄT PUMPPUJEN JA VENTTIILIEN KYTKENTÄ Huom. Lämmityspiirin venttiilimoottori on valmiiksi kytketty. Kaapelin pituus n. 1m. (Moottori ja venttiili löytyy IV-kojeen päältä). 8.2 SÄHKÖSYÖTÖT 600E Huom. 3 vaiheiseen syöttöön on asennettava huoltokytkin.

20 9 SMART LISÄVARUSTEET 20

21 21 10 SMART LISÄVARUSEIDEN ASENNUS 1. Hälytys 230V/6A Potentiaalivapaa relekärkilähtö ulkoiselle hälytykselle. MMJ 2*1,5 Kosketin tieto. 2. Takkakytkin 24V/DC Painonappi asennetaan takan / leivinuunin läheisyyteen. KLM 2*0,8 Paineentasaustoiminto päällä 10min. ( Kuuluu sähköurakkaan ). 3. Keskusimuri 24V/D C Kytketään BEAM ERV imurin alempiin liittimiin. KLM 2*0,8 Paineentasaustoiminto päällä imurin käydessä. 4. Kosteuskytkin Asennetaan kosteaan tilaan esim. pesuhuoneen 24V/DC KLM 4*0,8 seinään lähelle kattoa. Huom. Ei saunaan, suihkunurkkaan tai lähelle oviaukkoja. Anturi suunnataan sivuille tai alas. Kosteusraja-arvon, suositus 70-80% ylittyessä ilmastointi tehostuu. Säätöä voi muuttaa kannen alla olevasta nupista 5. CO2 - Kytkin 24V/DC Asennetaan esim. makuuhuoneeseen n.1,6m:n KLM 4*0,8 korkeudelle kojerasia tai pinta-asennuksena. 6. Kotona / poissa kytkin Asennetaan ulko-oven läheisyyteen. 24V/DC KLM 2*0,8 ( Kytkin on, off ). 7. Mekaanisen suodattimen Tehdasasennus koneeseen. paine-ero hälytys 24V/DC Antaa hälytyksen, kun suodatin on vaihdon tarpeessa. KLM2*0,8 8. Ulkosäleen paine-ero hälytys Paine-ero mittaus ulkosäleikön yli. 24V/DC KLM2*0,8 Mittalaite asennetaan huoneeseen ulkosäleikön lähelle. Antaa hälytyksen, kun ulkosäleikkö on puhdistuksen tarpeessa. 9. Kaukokäyttöyksikkö Asennetaan keskeiselle paikalle esim. olohuoneeseen Tehon syöttö n. 1,6m korkeudelle. Kojerasia asennus. 24V/DC KLM2*0,8 RS422-Väylä KLM 4*0,8+0,8 10. Huoneanturi 24V/DC Asennetaan keskeiselle paikalle esim. olohuoneeseen KLMA 4*0,8+0,8 n. 1,6m korkeudelle. Kojerasia tai pinta-asennuksena. 11. Liesituuletin V Liesituulettimen käyntitieto välireleen kautta. MMJ 2*1,5 Paineentasaus menee päälle kun liesituuletin käynnistetään. 12. Lisäoptio 230V Paineentasaus. MMJ2*1,5

22 11 SunAIR 600 ASENNUSOHJE 22 KUVA 1 TUKIPUU Asenna koje n. 100mm alemmas kattopinnasta niin, että kojeen ovi mahtuu aukeamaan KUVA 2 SEINÄKIINNITYS 90 ÄÄNIERISTYS 1200 VILLA KOJE KOJE TUKIPUU SEINÄKIINNITYS KUVA3 KUVA 4 KONDENSSIVESIYHDE 2 KPL ½ UK VESILUKKO Cu 15mm 60mm 130mm KOJE VOIDAAN ASENTAA JOKO JALUSTALLE TAI KIINNITTÄÄ SEINÄLLE! SEINÄKIINNITYS: - Asenna seinään kiinnikkeiden kohdalle tuet (KTS. kuva 1). - Villoita seinä kojeen kohdalta, näin vaimennat kojeen käyntiäänen kuulumista. - Kiinnitä kiinnityslevy seinään. - Nosta koje seinälle, tue asennuksen ajaksi kojeen etuosa lattiasta. - Varmista, että koje on kunnolla kiinnityslevyssä. - Kiinnitä alareuna ruuveilla seinään. - Tarkista, että koje on vaakasuorassa (syvyyssuunnassa). - Pura aputuet. - Kytke kondenssivesi vesilukon kautta viemäriin. - Liitä kanavat kojeeseen (KTS. kuva 3). - Teetä sähköliitännät kojeelle. - Eristä ja koteloi kojeen ulko- ja jäteilmakanava erityisen huolella (tärkeää lämpö- ja äänieristyksen kannalta.)

23 AIR WISE OY, LEHMILAIDANTIE 8, ORIVESI Puh Fax

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR 600 - CO ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 IV-KOJEEN OHJAUSPANELI JA ASETUSARVOT... 3 1.1 LTO:N OHITUS... 3 1.2 JÄÄHDYTYS / LÄMMITYS... 4 2 IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 5 2.1

Lisätiedot

SunAIR 450 ja 500 Classic

SunAIR 450 ja 500 Classic SunAIR 450 ja 500 Classic ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 KONEEN OHJAUSPANELI JA ASETUSARVOT... 3 2 IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 4 2.1 KAUKO-OHJAIN / PUHALTIMET... 4 2.2 KAUKO-OHJAIN

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR 1200e ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 KOJEEN OHJAUSPANELI JA OHJAINYKSIKKÖ... 3 1.1 PUHALLINTEHON ASETUS... 4 1.2 LÄMPÖTILAN ASETUS... 4 1.3 KELLON ASETUS... 4 1.4 VIIKKOKELLO... 5 1.5

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR e-sarja 450e 450e-W 550e 450e-W-GC 550e-W 600e 550e-W-GC 600e-W 600e-W-GC 600e-HP-CO 600e-HP-CO-W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 KOJEEN OHJAUSPANELI JA OHJAINYKSIKKÖ... 3 1.1 PUHALLINTEHON

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR 560 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 3 1.1 KOJEESSA OLEVAT OHJAIMET / TOIMINTA... 3 1.2 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN / TOIMINTA... 4 1.3 PUHALTIMIEN

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR Classic-sarja 550 PO 550 PO-W 700 PO 700 PO-W 600 PO 600 PO-W 700S PO 700S PO-W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 KONEEN OHJAUSPANELI JA ASETUSARVOT... 3 2 ILMASTOINTIKONEEN KÄYTTÖ JA

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR 501 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 3 1.1 KOJEESSA OLEVAT OHJAIMET / TOIMINTA... 3 1.2 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN / TOIMINTA... 4 1.3 PUHALTIMIEN

Lisätiedot

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart SunAIR Smart mallit SunAIR 450 e Smart Rivi- ja omakotitaloihin. Automaattinen kiertoilma, paineentasaus, talvi- ja kesäohitusautomatiikka, tasaa lämmön ja ilmanpainen kesät talvet, jakaa tulisijan lämmön

Lisätiedot

Junior JrS EC ja JrV EC. SunAIR RW-EC ELEKTRONINEN KÄYTTÖLIITTYMÄ KUVASSA L-KÄTINEN KONE

Junior JrS EC ja JrV EC. SunAIR RW-EC ELEKTRONINEN KÄYTTÖLIITTYMÄ KUVASSA L-KÄTINEN KONE Junior JrS EC ja JrV EC SunAIR RW-EC KUVASSA L-KÄTINEN KONE ELEKTRONINEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 20.10.2010 1. TEKNISET TIEDOT: Laitteen mitat korkeus 530 mm + lähtökaulukset leveys 585 mm syvyys 515 mm (ovi mukana)

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR 510 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 2 1 IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 3 1.1 KOJEESSA OLEVAT OHJAIMET / TOIMINTA... 3 1.2 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN / TOIMINTA... 4 1.3 PUHALTIMIEN

Lisätiedot

SunAIR 501 SunAIR 510 EC

SunAIR 501 SunAIR 510 EC SunAIR 501 SunAIR 510 EC ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 20.10.2010 SISÄLLYSLUETTELO 2 1. IV-KOJEEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE... 3 1.1 KOJEESSA OLEVAT OHJAIMET / TOIMINTA... 3 1.2. KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ JA TOIMINTAPERIAATE...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Asennus ja huolto TX 650

Asennus ja huolto TX 650 Asennus ja huolto TX 650 Sivu 1 / 14 1.0.0 Sisältö 1.0.0 Sisältö... 2 2.0.0 Kaavio... 2 3.0.0 Järjestelmä... 3 3.1.0 Toimintaperiaatteet... 4 4.0.0 Tekniset tiedot... 5 5.0.0 Asennus... 6 5.1.0 Seinämalli...

Lisätiedot

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä 600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS 600e-hp-co Smart-käyttöliittymä Huippuunsa vietyä lämmöntalteenottoa ja jäähdytystä AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

ILOX ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka

ILOX ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka Asennuspaikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään olla yli +10 o C. ILOX 397 kone asennetaan joko lattialle tai tukevan hyllyn päälle. Kun kone asennetaan lattialle,

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

MUOVIKANAVISTON SUUNNITTELU- JA ASENNUSOHJE

MUOVIKANAVISTON SUUNNITTELU- JA ASENNUSOHJE MUOVIKANAVISTON SUUNNITTELU- JA ASENNUSOHJE Ilmastoinnin muovikanavisto 15.7.2013 Muovikanavan käytön rajoitukset: Muovikanaviston käyttö rajataan P3-luokan rakennuksiin ja yhteen asuntoon. Luokkavaatimus

Lisätiedot

SunAIR CC85-EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

SunAIR CC85-EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SunAIR CC85-EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 31.03.2016 1. TEKNISET TIEDOT (Sunair CC85-EC) Laitteen mitat korkeus 365 mm leveys 1000 mm syvyys 450 mm + yhteet Jännite 230 V, 50 Hz Puhaltimet (2 kpl)

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Poistunut tuotannosta

Poistunut tuotannosta Ilox-ilmanvaihtokoneet Ilox Mosaik asennusohje ILOXAIR Oy Köydenpunojankatu B 000 TURKU Puh 0 90 Fax. 0 90 Asennuspaikka: Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään

Lisätiedot

Poistunut tuotannosta

Poistunut tuotannosta Asennuspaikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään olla yli +10 o C. ILOX 297 kone asennetaan joko lattialle tai tukevan hyllyn päälle. Kun kone asennetaan lattialle,

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A

TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Huolto ja asennus TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Sivu 1 / 20 1.0.0 Sisällysluettelo 1.0.0 SISÄLLYSLUETTELO... 2 2.0.0 KUVAT... 2 3.0.0 YLEISTIETOA... 3 3.1.0 ESIPUHE... 3 3.2.0 KÄYTTÖTARKOITUS... 3 3.3.0

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Ilmasta lämpöä Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Lämpö Iiwari ilmalämmitysjärjestelmä Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen

Lisätiedot

Swegon CASA. Kanavapatterit tuloilman lämmitykseen. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle.

Swegon CASA. Kanavapatterit tuloilman lämmitykseen. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle. Swegon CASA Kanavapatterit tulon lämmitykseen Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle SDHW_FI m ! Varoituksia ja huomautuksia Vain valtuutettu henkilöstö

Lisätiedot

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen.

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen. Ohje Malli Tyyppi : 2352 : 2353 Ohje 1.09.629 FIN Voimassa alkaen 1.7.2015 Päivitetty 1.7.2015... 2... 5 TUOIMAÄMMITIN VAOX TUOIMAÄMMITIN Poistoilmajärjestelmän aiheuttaman alipaineen vaikutuksesta ulkoa

Lisätiedot

TUOTE- HINNASTO 2.3.2015 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET LISÄVARUSTEET MAAKYLMÄJÄRJESTELMÄT SUODATTIMET JA MUUT TARVIKKEET SunAIR LTO-laitteiden valintaopas www.airwise.fi \ SunAIR-LTO-laitteet \ valintaopas www.airwise.fi

Lisätiedot

431 ja 481 EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

431 ja 481 EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 431 ja 481 EC-PO OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 20.11.2015 1. TEKNISET TIEDOT SunAIR 431 Laitteen mitat Korkeus 575 mm + kattoasennuslevy Leveys 585 mm Syvyys 620 mm Jännite 230 V, 50 Hz Puhaltimet (2 kpl)

Lisätiedot

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Koneen pohjassa on neljä säädettävää jalkaa, joiden avulla kone säädetään vaakasuoraan. paikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 1. YLEISTÄ 2 Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennusmenetelmät ja materiaalit ovat muuttuneet merkittävästi muutamassa vuosikymmenessä.

Lisätiedot

VALLOX TSK. VALLOX TSK mallit R ja L

VALLOX TSK. VALLOX TSK mallit R ja L VALLOX TSK mallit R ja L 2 m 3 /h Puhallinkäyrät P = Poistoilmapuhallin T = Tuloilmapuhallin PUHALTIMET 180 W Suositeltava toiminta-alue PK ja TK ovat esimerkkejä tulo- ja poistokanaviston painehäviöistä

Lisätiedot

ILTO 400M ILMANVAIHTOA MIELLYTTÄVÄÄN ASUMISEEN ILMANVAIHDON LÄMMÖNTALTEEN- OTTOLAITE RIVI- JA OMAKOTITALOIHIN UUDIS- JA SANEERAUSKOHTEISIIN PARASTA ILMANVAIHTOA www.ilto.fi ILTO-ilmanvaihtojärjestelmä

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöön ottamista. Asennus on suoritettava pätevän ammattimiehen toimesta. Valmistaja

Lisätiedot

540 EC LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

540 EC LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 540 EC LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 23.4.2015 1. TEKNISET TIEDOT SunAIR 540 Laitteen mitat Korkeus 890mm + lähtökaulukset Leveys 850 mm Syvyys 650 mm Jännite 230 V, 50 Hz Puhaltimet

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC-LT SunAIR RW 150 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise

Lisätiedot

VKL TEKNINEN OHJE KYTKENNÄT. Nestekiertoisen jälkilämmityspatterin kytkennät VALLOX-ilmanvaihtokoneisiin:

VKL TEKNINEN OHJE KYTKENNÄT. Nestekiertoisen jälkilämmityspatterin kytkennät VALLOX-ilmanvaihtokoneisiin: KL KYKNNÄ 1.09.100F 6.6.2008 ALLOX ALLOX igit S KL ALLOX 95 KL KNINN OHJ Nestekiertoisen jälkilämmityspatterin kytkennät ALLOX-ilmanvaihtokoneisiin: ALLOX IGI S KL / ALLOX 130 KL / ALLOX 75 KL / ALLOX

Lisätiedot

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57 3.2 Toimisto- ja liiketilojen ilmastointijärjestelmät Toimisto- ja liiketilojen tärkeimpiä ilmastointijärjestelmiä ovat 30 yksivyöhykejärjestelmä (I) monivyöhykejärjestelmä (I) jälkilämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

MxS EC ja MxV EC ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN TEKNISET MÄÄRITTELYT JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

MxS EC ja MxV EC ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN TEKNISET MÄÄRITTELYT JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE MxS EC ja MxV EC ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN TEKNISET MÄÄRITTELYT JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE 1. YLEISTÄ 2 Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennusmenetelmät ja materiaalit

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 1. YLEISTÄ Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennusmenetelmät ja materiaalit ovat muuttuneet merkittävästi

Lisätiedot

Junior JrS EC ja JrV EC

Junior JrS EC ja JrV EC Junior JrS EC ja JrV EC ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN TEKNISET MÄÄRITTELYT JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE 2 1. YLEISTÄ Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistottumukset sekä rakennusmenetelmät

Lisätiedot

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR Topvex FR, SR, TR 2069517-FI 22-08-2011V.A004 (C. 3.0-1-06) Sisällysluettelo 1... 1 1.1 Toimintoasetukset... 1 1.2 Viikko-ohjelman ohjelmointi... 5 1.3 Hälytyskonfiguraatio... 6 1.4 Huomautukset... 9 1

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE DIGIT SED. Tekniset tiedot. Mallit: Tyyppinumero B 3500 SE DIGIT SE R DIGIT SE L DIGIT SE VKL R DIGIT SE VKL L

TEKNINEN OHJE DIGIT SED. Tekniset tiedot. Mallit: Tyyppinumero B 3500 SE DIGIT SE R DIGIT SE L DIGIT SE VKL R DIGIT SE VKL L 1.09.61F 26.05.05 Tyyppi B 3500 SE VALLOX Tyyppinumero B 3500 SE VALLOXtuotenumero LVI-tuotenumero VALLOX DIGIT SE R 3140000 7911103 VALLOX DIGIT SE L 3140010 7911104 VALLOX DIGIT SE VKL R 3140020 7911105

Lisätiedot

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS KÄYTTÖOHJE PVK-26 TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa vain ammattitaitoinen

Lisätiedot

Kanavapatterit D160-2 D x 150 x x x 300

Kanavapatterit D160-2 D x 150 x x x 300 patterit D16-2 D16-4 x 1 x 12 2 x 2 3 x 3 17 T Yleistä Hydrocell-kanavapatterit soveltuvat sekä esilämmitys-, viilennys-, LTO- ja jälkilämmityskäyttöön tai muuhun kohteeseen, missä lämpöä on tarve siirtää

Lisätiedot

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ MITTAUSSEURANTAOHJE. Tampere 15.8.2012 Työ 63309EA A1211

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ MITTAUSSEURANTAOHJE. Tampere 15.8.2012 Työ 63309EA A1211 RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ MITTAUSSEURANTAOHJE Tampere 15.8.2012 Työ 63309EA A1211 RAKENNUSAUTOMMATIOJÄRJESTELMÄ SÄÄTÖJEN MITTAUSSEURANTA-AJOJEN TOIMINTAOHJE 1 Säädön toiminnalle asetettavat vaatimukset

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden

Lisätiedot

540, 710 ja 850EC icontrol

540, 710 ja 850EC icontrol Junior JrS EC ja JrV EC 540, 710 ja 850EC icontrol 540 EC 540 EC-EF 540 EC-W 540 EC-W-EF 710-850 EC 710-850 EC-EF 710-850 EC-W 710-850 EC-W-EF ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 5.7.2013

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

PGK Suorakulmaiset kanavajäähdyttimet jäähdytysvedellev

PGK Suorakulmaiset kanavajäähdyttimet jäähdytysvedellev Suorakulmaiset kanavajäähdyttimet jäähdytysvedellev Suorakulmaiset kanavajäähdyttimet jäähdytysvettä varten -sarjan vesijäähdytteisiä suorakulmaisia kanavalämmittimiä käytetään jäähdyttämään ilmastointijärjestelmässä

Lisätiedot

ILOX 129 OPTIMA - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka

ILOX 129 OPTIMA - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka Asennuspaikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään olla yli +10 C. ILOX 129 kone asennetaan joko seinään seinäasennustelineen varaan tai tukevan hyllyn päälle.

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT 1. Yleistä Paine-anturia käytetään laitoksissa, joissa pyritään säädettävään ilmavirtaan pitämällä kanaviston paine vakiona. Paineanturia käytetään

Lisätiedot

SVEITSIN UIMALA LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS ILMANVAIHTOKONEET LVI Wise Group Oy

SVEITSIN UIMALA LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS ILMANVAIHTOKONEET LVI Wise Group Oy SVEITSIN UIMALA LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS ILMANVAIHTOKONEET LVI-170401-2501 26.3.2019 Wise Group Oy Tutkijantie 5 K1 90590 OULU 029 005 9550 etunimi.sukunimi@wisegroup.fi ILMASTOINTIKONE VVE 1800 vastavirtalämmönsiirtimellä

Lisätiedot

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle,

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle, Vallox 130 ilmanvaihtokone. Säädä ilmanvaihtokoneen nopeudeksi: o 1 kun asunnossa ei ole ihmisiä, esim. viikonloppureissu. Ilmanvaihtokonetta ei tule sammuttaa, vaikka asunto olisikin tyhjillään (esim.

Lisätiedot

ILMANKÄSITTELYKONEET. tekninen esite. Pienet pakettikoneet 0,15-1,5 m3/s

ILMANKÄSITTELYKONEET. tekninen esite. Pienet pakettikoneet 0,15-1,5 m3/s ILMANKÄSITTELYKONEET tekninen esite Pienet pakettikoneet 0,15-1,5 m3/s Kesair ilmankäsittelykoneet on tarkoitettu liike- toimisto päiväkoti ym. muiden julkisten rakennusten ilmanvaihtokoneeksi Koneet on

Lisätiedot

Ilmalämpöpumput (ILP)

Ilmalämpöpumput (ILP) Ilmalämpöpumput (ILP) 1 TOIMINTA Lämmönlähteenä ulkoilma Yleensä yksi sisäja ulkoyksikkö Lämmittää sisäilmaa huonejärjestelyn vaikutus suuri 2 1 ULKO- JA SISÄYKSIKKÖ Ulkoyksikkö kierrättää lävitseen ulkoilmaa

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 SISÄLTÖ 1 Yleistä Sisältö Komponenttien sijainti 2 Sähkökytkennät yleisesti Syötön kytkentä Tiedonsiirron kytkentä 3 Shunttiventtiilillä ohjattu lisälämpö

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Like a Breath of Fresh Air Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Uusi Pingvin Kotilämpö -laite Ja kotisi energiatehokkuus nousee ratkaisevasti Ilmalämmitysjärjestelmä uusiksi

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E)

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E) ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE ECO130 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 1 / 5 ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

K AIR elegance 140 elegance cool 3.3

K AIR elegance 140 elegance cool 3.3 ilmastoinnin uusi suunta. K AIR elegance 14 elegance cool 3.3 L ÄMMÖNTALTEENOT TOKOJE JA JÄ ÄHDY TIN KAIR elegance on ilmastoinnin uusi aikakausi äänettömyyttä käytön ja huollon helppoutta asennettavuutta

Lisätiedot

ILOX 129 - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka

ILOX 129 - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka Asennuspaikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään olla yli +10 o C. ILOX 129 kone asennetaan joko seinään seinäasennustelineen varaan tai tukevan hyllyn päälle.

Lisätiedot

MxSE 180 ja MxVE 180 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

MxSE 180 ja MxVE 180 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE MxSE 180 ja MxVE 180 ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 20.10.2010 1. YLEISTÄ 2 Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennus- menetelmät ja materiaalit

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet -lämmittimiä käytetään varastojen, teollisuushallien, verstaiden, urheiluhallien, liikkeiden yms. jatkuvaan lämmitykseen. Tyylikkään

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

ILOX 89 - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka

ILOX 89 - ILMANVAIHTOKONE. Asennuspaikka Asennuspaikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään olla yli +10 C. ILOX 89 kone asennetaan joko seinään seinäasennustelineen varaan tai kattoon kiinni kattoasennustelineen

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS KÄYTTÖOHJE PV-26 TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa vain ammattitaitoinen

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 1. YLEISTÄ Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennusmenetelmät ja materiaalit ovat muuttuneet merkittävästi

Lisätiedot

Ilox 89-160, Ilox 89 125

Ilox 89-160, Ilox 89 125 FI 10.2014 1 Tekniset tiedot Mitat (L x K x S, m) Sähkö Sähköteho Jälkilämmitys (W) Paino (kg) Ilmavirta, max (dm3/s) Kanavakoko (mm) Ilox 89-160, Ilox 89 125 598 x 512 x 569 230 V, 50 Hz 584 W, 2.6 A

Lisätiedot

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

CAW Kattoasenteiset lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoasenteiset lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavat lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Kattoon asennettavia -lämmittimiä käytetään sisääntulotilojen, varastojen, teollisuushallien, verstaiden,

Lisätiedot

Vallox Loimaan tehdas

Vallox Loimaan tehdas Vallox Loimaan tehdas 40 vuotta ilmanvaihdon huipputekniikkaa Loimaalla 4800 m² laajennus 2011 Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl CNC -ohjatut särmäyspuristimet Automaattinen jauhemaalauslinja Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

ECO 180 EC-LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ECO 180 EC-LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ECO 180 EC-LT ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 17.2.2015 2 1. TEKNILLISET TIEDOT Laitteen mitat Jännite Puhaltimet (2 kpl) Jälkilämmitys Kondenssivesiyhde Lämpötilahyötysuhde Sähköliitäntä

Lisätiedot

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ KESAIR-ilmankäsittelykoneet toimitetaan yhtenä toimitusosana. Toimitusosa on sijoitettu puulavalle ja pakattu pakkausmuoviin. Tämä edellyttää huolellisuutta

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE 425 LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 425 Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen ilmanvaihtojärjestelmien

Lisätiedot

RAU / 5. ..\p_levy\012xx\01262\p032\cad\rau\kaaviot\6303.dwg. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy. RAKENNUSAUTOMAATIO Suunn. ATJ LUOKAT SÄÄTÖKAAVIO 303TK

RAU / 5. ..\p_levy\012xx\01262\p032\cad\rau\kaaviot\6303.dwg. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy. RAKENNUSAUTOMAATIO Suunn. ATJ LUOKAT SÄÄTÖKAAVIO 303TK ..\p_levy\012xx\01262\p032\\rau\kaaviot\6303.dwg RAU 6303 1 / 5 ..\p_levy\012xx\01262\p032\\rau\kaaviot\6303.dwg RAU 6303 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL55 Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

Lattialämmityksen jakotukki

Lattialämmityksen jakotukki INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER Asennusohje Lattialämmityksen jakotukki Polymer 1 Tietoja lattialämmityksen jakotukista Polymer Floorén lattialämmityksen jakotukki Polymer on valmistettu

Lisätiedot

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC-LT SunAIR 481 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM

ASENNUSOHJE VPM ASENNUSOHJE 24.9.2007 Sivu 1 / 7 ASENNUSOHJE VPM 600-3200 1. Tilantarve. Koneiden sijoittelussa on huomioitava vapaa huoltotila koneen ympäristössä. Seuraava huoltotila tarvitaan vähintään koneen edessä:

Lisätiedot

Swegon CASA. Kanavapatterit tuloilman lämmitykseen. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle

Swegon CASA. Kanavapatterit tuloilman lämmitykseen. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle Swegon CASA Kanavapatterit tulon lämmitykseen Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Suunnittelijalle, asentajalle ja huoltohenkilökunnalle SDHW_c_FI m ! Varoituksia ja huomautuksia Vain valtuutettu henkilöstö

Lisätiedot

CWK Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle

CWK Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle PYÖREÄT KANAVAJÄÄHDYTTIMET JÄÄHDYTYSVEDELLE Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle -sarjan vesijäähdytteisiä pyöreitä kanavalämmittimiä käytetään jäähdyttämään

Lisätiedot