Viinijärven Urheilijat ry. Toimintasuunnitelma. Johtokunta. Viinijärven Urheilijat ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viinijärven Urheilijat ry. Toimintasuunnitelma. Johtokunta. Viinijärven Urheilijat ry 1.1.2015"

Transkriptio

1 2015 Viinijärven Urheilijat ry Toimintasuunnitelma Johtokunta Viinijärven Urheilijat ry

2 1/7 Viinijärven Urheilijat ry toimintasuunnitelma 2015 Seuratoiminta Yleistä Viinijärven Urheilijat ry jatkaa naisten pesäpalloon keskittyneenä urheiluseurana myös toimintakaudella Seuralla on kilpailutoiminnan lisäksi omaa junioritoimintaa ja harrastepesistä. Lisäksi seura järjestää aikuisliikuntaa erikseen sovittavalla tavalla. Seuran toiminta-alue on Liperin kunta. Lisäksi toimintaa suunnataan Polvijärven ja Outokummun alueelle. Tavoitteistamme Viinijärven Urheilijat panostaa edelleen toimintavuonna 2015 voimakkaasti talouteensa siten, että muutamien viime vuosien aikana kertynyt taseen alijäämä saataisiin korjattua. Tämä tulee näkymään tiukkana kulukurina kaikilla sektoreilla. Kilpailutoiminnassa seura jatkaa projektiaan, jossa tavoitellaan kilpailullista menestystä eri tasoilla. Urheilutoiminta ja sen kehittäminen tulee näkymään vuoden 2015 toiminnassa. Tavoitteiden toteutuminen vaatii johtokunnalta ja seuran taustatoimijoilta sitoutumista kaikilla osa-alueilla. Myös johtokuntaa avustavien työryhmien ja taustajoukkojen tulee toimia tehokkaasti. Viestintä ViU:n viestinnässä korostetaan, että olemme Liperin kunnan alueella toimiva suurin urheiluseura. Aikaisemmilla kausilla kehittynyt lisenssien määrä tulee huomioida myös seuramme viestinnässä. ViU:lla on myös maakunnan ainoa pääsarjatasolla kesäaikaan pelaava naisten joukkue, jonka huomioarvo on lisääntynyt useilla eri mittareilla niin, että sillä on myös valtakunnallista näkyvyyttä. Seuran viestinnästä vastaavien henkilöiden tehtäväjakoa ja vastuita kesken tarkennetaan. Myös tiedottamisesta eri tahoille tarkennetaan niin, että seura saa myönteistä julkisuutta alueen mediassa. Seuran lisääntyneen juniorimäärän myötä on syntynyt tarve lisätä vanhempien tietoisuutta ViU:n toimintatavoista, arvoista ja päämääristä. ViU järjestää kauden alussa kaikille vanhemmille suunnatun yhteisen pelisääntökeskustelutilaisuuden, jossa seuran toimintatavat esitellään. Seuran toimintakäsikirja päivitetään ja siitä otetaan tulosteita jaettavaksi seuratoimijoille ja vanhemmille. Seuran asioista tiedotetaan jäsenistölle jäsenmaksun yhteydessä lähetettävällä seuratiedotteella. Kauden aikana seuran asioista tiedotetaan jäsenistölle myös sähköpostiviestien muodossa. Seuran nettisivut ovat merkittävä tiedotuskanava niin jäsenistölle kuin muillekin toiminnasta kiinnostuneille. Lisäksi Seura on mukana Facebook- ja Twitter yhteisöpalveluissa. Sitä kautta varsinkin edustusjoukkueen tapahtumista saadaan nopeasti tietoa suurelle joukolle joukkueen toimintaa seuraaville. Facebook ryhmien käyttämistä viestinnässä selvitetään ja lisätään.

3 2/7 ViU on aktiivinen toimija maakunnan median suuntaan ja tarjoaa kauden aikana juttuvinkkejä seuran pesistapahtumista. Lisäksi ViU näkyy myös PPL:n ja Superpesiksen nettisivuilla, tekstitv:llä ja muilla vastaavilla tiedotuskanavilla tarpeen mukaan. ViU suorittaa aktiivista viestintää myös yhteistyökumppaneiden suuntaan. Pääyhteistyökumppaneille lähetetään kauden alussa, muutamia kertoja kauden aikana ja kauden päättyessä sisäpiirin tiedotteita tms. viestintää. Vastuuhenkilö määritetään viestintäihmisten kesken. Keväällä 2015 ennen kilpailukautta julkaistaan 34. ViU Pesis kausijulkaisu. Lehteä käytetään tiedottamiseen ja varainhankintaan. Lehden ilmoitusmyyntiin panostetaan edellisen vuoden tapaan ja lehden merkitystä seuran varainhankinnassa lisätään. Juniorivanhempien liikeelämäyhteyksiä käytetään hyväksi ilmoitusmyynnissä esim. niin, että juniorijoukkue voi myydä lehden omalle sivulleen mainoksia. Myös juttujen määrä ja lehden informatiivinen sisältö pidetään korkealla tasolla. Seura-asusteet Seuran pelaajien asusteet hankitaan niin, että kaikki pelaavat joukkueet aikuisista junioreihin ovat samassa muodissa. Asustehankinnat keskitetään seuran yhteistyökumppaniliikkeeseen. Myös seuran faneille järjestetään mahdollisuus lunastaa seura-asu edulliseen seurahintaan. Seuran jäsenyys Seuran olemassaolo perustuu sen jäsenistöön. Jäsen maksaa Seuralle syyskokouksessa päätetyn jäsenmaksun, joka on osa Seuran varainhankintaa. Kauden 2015 aikana tavoitellaan jäsenmäärän nostamista aktiivisella jäsenhankinnalla. Seuran toiminnassa mukana olevien edellytetään olevan seuran jäseniä. Näin esimerkiksi junioreiden vanhempien liittyminen seuran jäseniksi tuo seuraan lisää jäsenpohjaa. Asia voidaan ottaa esille esim. junioreiden pelisääntökeskusteluissa. Jäsenistölle on mahdollista tarjota yhteistyösopimusneuvotteluiden kautta syntyviä etuuksia, joista tiedotetaan Seuran verkkosivuilla ja seuratiedotteissa. Seuran jäsenrekisteri toimii ViU:n nettisivujen yhteydessä Sporttisaitin palvelimella. Jäsenrekisteriä ylläpidetään ja päivitetään säännöllisesti. Jäsenrekisterin ja nettisivujen jäsensivuston mahdollisuuksia ryhmäposteihin ym. parempaan jäsenviestintään pyritään ottamaan laajemmin käyttöön. Aikuisjoukkueet Viinijärven Urheilijat lähtee kilpailukauteen 2015 naisten Superpesisjoukkueella ja Ykköspesisjoukkueella. Joukkueet asettavat tavoitteensa kauden aikana. Seuran tavoitteena on varmistaa riittävän laaja pelaajamateriaali ykköspesiksen avulla sekä tarjota kehittyville junioreille pelaajapolku juniorista Superiin.

4 Juniorijoukkueet 3/7 Omalla laadukkaalla junioritoiminnalla sekä seurojen välisellä yhteistyöllä haetaan jatkuvuutta oman seuran pelaajakasvatukseen. JUNIORITOIMINNAN STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2015 Harrastajamäärän vakiinnuttaminen Harrastajamäärän vakiinnuttamisen konkreettisina keinoina ovat: 1. Oman toiminnan kehittäminen houkuttelevaksi 2. aktiivinen yhteistoiminta alueen koulujen kanssa 3. edustusjoukkueen menestyminen yleisen kiinnostuksen lisääjänä 4. osaavien ja innostavien vetäjien rekrytointi ja koulutus 5. yhteistyö naapuriseurojen kanssa. Pesiskoulu Onnistunutta ja hyväksi havaittua toimintatapaa pesiskoulujen järjestämiseen tullaan toteuttamaan myös kaudella Seuraan koulutetaan uusi pesiskoulurehtori ja aikaisemmin rehtorina toimineen Eeva Parviaisen kokemusta hyödynnetään. Pesiskoulun markkinointia toteutetaan käymällä esittelemässä toimintaa Liperin, Ylämyllyn, Outokummun ja Polvijärven kouluissa toukokuussa Pesiskoulu tavoittelee vuonna 2015 yhtä suurta onnistumista, kuin aikaisemmillakin kausilla (n. 200 osallistujaa). Tavoitteena on myös, että pesiskoulun kautta saadaan vuosittain uusia harrastajia nuorempien ikäryhmien joukkueisiin. Pesiskoulun ohjaajat koulutetaan sekä pesiskouluun osallistuminen tehdään helpoksi pitämällä pesiskoulua 6 eri kentällä (Jyri, Honkalampi, Liperi sekä Viinijärvi, Outokumpu ja Polvijärvi). Pesiskouluun voi Ilmoittautua Seuran verkkosivujen kautta. Koulukierrokset Kevään aikana tehdään kaikilla Liperin Kunnan kyläkouluilla sekä mahdollisesti naapurikuntien kouluilla koulukierrokset. Koulukierrosten tehtävänä on markkinoida tulevia pesiskouluja sekä tutustuttaa lapsia pesäpallon saloihin. Seuran pelaavat juniorijoukkueet B -tytöt osallistuva kolmen seuran (ViU, JoMa ja KiPa 90) kanssa yhdessä perustettuun joukkueeseen ja pelaavat Tyttöjen Superpesistä valtakunnallisessa sarjassa (Susirajan Maila - yhteustyö). Yhteistyöjoukkueella alkaa seitsemäs toimintakausi. Joukkueen taustalla toimii taustatiimi, jonka jäseniksi on valittu edustajat kaikista kolmesta seurasta sekä vanhempien edustajat. Joukkueen talous näkyy ViU:n kirjanpidossa. Juniorijoukkueet pelaavat itäisen alueen aluesarjaa. Pelejä joukkueille kertyy noin 7-30 kpl kaudessa. Lisäksi joukkueita kannustetaan lähtemään valtakunnallisille leireille. Kaudella 2015 joukkueita ovat F-tytöt, E-tytöt, D-tytöt ja C-tytöt. C-tyttöjen joukkue koostuu kolmen seuran pelaajista (ViU, KiPa 90 ja ILU) C-tytöt ja D-tytöt osallistuvat myös leirin kilpasarjakarsintaan. Juniorijoukkueet harjoittelevat keskimäärin 2-4 kertaa viikossa, osalla joukkueilla on myös leiriviikonloppuja. Harjoittelupaikkoja ovat Ylämylly, Viinijärvi, (Ilomantsi)

5 Lisäksi seurassa toimii aktiivinen naperopesis, jossa on n vuotiasta harrastajaa. 4/7 Tuomari- ja toimitsijatoiminta Keväällä 2015 järjestetään tuomarikoulutusta omille tuomareille aikuistuomareille omana ja juniorituomareille omana koulutuksenaan. Juniorijoukkueista velvoitetaan D- ja C-ikäisten osallistuvan tuomarikoulutukseen. Lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan harjoituspeleissä kenttäkoulutusta, jossa käydään tuomarimerkit läpi. Myös vanhempia tuomareita tarvitaan kilpailutoiminnan lisääntyessä yhä enemmän. Vanhempia aktivoidaan osallistumaan tuomarikoulutustoimintaan ja etsitään uusia aikuistuomareita entisten lisäksi. Tuomareille pidetään myös kesän aikana palaute- ja hengennostattamistilaisuus, jossa jaetaan kokemuksia tuomaroinnista ja tsempataan heitä jaksamaan kauden loppuun saakka. Järjestysmieskoulutusta järjestetään yhdessä muiden seurojen kanssa ja uusia järjestysmiehiä rekrytoidaan toimintaan mukaan. PoKaLi ry:n koulutustarjontaa seurataan sopivien koulutustilaisuuksien saamiseksi seuratoimijoille. Kirjureille järjestetään tarvittaessa oma koulutustilaisuus. Sähköisen tulostaulun hoitoon perehdytetään lisää henkilöitä. Kenttätoiminnot Seura tekee yhteistyötä Liperin kunnan kanssa kenttäalueen kehittämisessä. Seura on esittänyt Liperin kunnalle kenttäalueen aitaamista. Lippuhinnoittelu säilytetään sellaisena, että Superpesiksen pudotuspelien lippujen hintoja korotetaan sekä kausikorttien kelpoisuus rajataan runkosarjaan. Johtokunta päättää lippujen hinnat. Sähköiseen lipunmyyntiin Superpesisotteluihin siirrytään selvitystyön jälkeen. Seura myy pääsyliput myös ykköspesis- ja B-tyttöjen peleihin. Tällä vahvistetaan näiden joukkueiden taloutta ja mahdollisuutta osallistua sarjoihinsa. Ottelutapahtuman eri osa-alueiden vastuita tarkennetaan ja vastuuhenkilöt sekä heidän tehtävänsä määritellään tarkemmin. Tämä tarkentamistyö voidaan liittää osaksi toimintakäsikirjan päivitystä. Otteluisännille, heidän vierailleen ja muille VIP-vieraille tarjotaan ottelun alussa ja tauolla ruokaa ja virvokkeita. Pelinjohtaja käy myös tarvittaessa kertomassa tulevasta ottelusta keskeisimmät mietteet. Kenttäkioskien myyntiartikkeleita kehitetään kysynnän mukaan.

6 Johtokunta Johtokunnan kokoonpano Seuran hallinnosta huolehtii sääntöjen määräämä johtokunta. Johtokunta valitsee seuralle sihteerin ja nimeää jäsenilleen muut vastuualueet. Näitä vastuualueita ovat: Talous ja markkinointi, kilpailutoiminta, juniorityö, tuomaritoiminta, toimistotehtävät sekä seuran kenttä. 5/7 Talous Vastuualueiden vastuuhenkilöt toimivat yhteistyössä muun johtokunnan kanssa ja keräävät itselleen johtokunnan ulkopuolisen tiimin. Vastuualueen asioista raportoidaan säännöllisesti johtokunnan kokouksissa. Johtokunnan kokoukset Johtokunta vastaa vuosikokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaisesti järjestettävästä toiminnasta. Johtokunta vastaa myös Seuran taloudesta. Seuran johtokunta kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa puheenjohtajan koolle kutsumana erillisen esityslistan mukaisiin kokouksiin. Kokouksista pidetään pöytäkirjaa, joka jaellaan sähköisesti johtokunnan jäsenille. Taloustiimi Talouden seurantaan ja toteutukseen tarvitaan lisävoimia. Talous vaatii jatkuvaa seurantaa ja ajankohtaistamista, jotta mahdollisiin uhkiin pystytään reagoimaan riittävän ajoissa. Seurannan tarkentamiseksi kauden jokaisella juniorijoukkueella on oma kustannuspaikkansa seuran kirjanpidossa. Johtokunta seuraa kokouksissaan sektoreiden talouden toteumaa verraten sitä budjettiin. Varsinainen toiminta Seuran toimintavuonna taloudessamme panostetaan varsinaisen toiminnan tervehdyttämiseen niin, että eri toiminnot tuottavat oman toimintansa tarvitsemat varat. Näin pelaajapakettimaksut, pääsylipputulot, kioskimyynti jne. ovat suuressa osassa toiminnan rahoittamisessa. Varainhankinnan keinoilla täydennetään ja lisätään mahdollisuuksia toimia. Lisäämällä terveen rahan tuloja voimme varautua myös talouden vaikeisiin aikoihin ja mahdolliseen sponsorituen vähenemiseen. Markkinointitiimi Markkinointitiimi koostuu johtokunnan markkinointivastaavasta ja hänen ympärilleen kerätyistä tiimin jäsenistä. Markkinointitiimi koordinoi seuran yhteistyökumppaneiden hankintaa. Varainhankintaa aktivoidaan myös junioreiden vanhempien kautta tapahtuvana. Varainhankinta Yhteistyösopimukset Yhteistyösopimukset tehdään aina kirjallisina. Yhteistyösopimukset voivat sisältää peliasunäkyvyyttä, kenttämainosnäkyvyyttä, kummipelaajasopimuksia, äänimainontaa ja nettisivumainontaa, otteluisännyyksiä ja näiden yhdistelmiä.

7 ViU Pesis lehti Vuonna 2014 Juhlalehti - ViU-Pesis keräsi ilmoitustuloja lähes entiseen tapaan. Laajempi lehti oli kuitenkin kalliimpi kustannuksiltaan. Ilmoitusmyyntiä tehostetaan 2015 edelleen. Myös vanhempien kautta olevaa lehti-ilmoitusten myyntiä tehostetaan. Samaten joukkueet voivat itsessään ottaa yhdeksi tulonlähteeksi mainosten myynnin ko. lehteen. Talkootyö Talkootyötä seurassa voidaan tehdä tulevallakin kaudella useissa eri muodoissa. Tuloja tuottavia talkootapahtumia ovat ainakin: Järjestysmiestehtävät Inventoinnit Joulukuusien myynti Muut talkootyöksi sopivat tehtävät kauden aikana Lisäksi kenttätoiminnot, kuten kioski, järjestyksenvalvonta ja kirjuritehtävät tehdään talkooperiaatteella. Kenttämyynnin katteen kehittymiseen kiinnitetään huomiota siten, että hyvin kehittyneen kioskimyynnin tuotto kasvaisi entisestään. Pelaajamaksun sisältö Edustusjoukkueen pelaajille Seura huolehtii vakuutuksellisen lisenssin, pelivarusteet ja kustantaa muutkin pelaamisesta syntyvät kulut. Vastaavasti Superpesis-, Ykköspesis- ja Nuorten Superpesisjoukkueiden otteluihin myydään pääsylippuja, peleistä saadaan otteluisännyystuloja ja joukkueiden näkyvyyteen perustuvia yhteistyösopimustuloja. Otteluissa pidettävä kioskitoiminta tuottaa myös tuloja seuran joukkueiden kassaan. Johtokunta määrittelee juniorijoukkueiden pelaajapakettien sisällön ja hinnan vuosittain. Pelaajamaksun tulee kattaa junioritoiminnan kustannukset. Joukkuekohtaisilla kirjanpidon kustannuspaikoilla tulo menoseurantaa voidaan lähes reaaliaikaisesti seurata. Junioritoiminnalla on myös pankissa omat tilinsä. Pelaajapaketin hintaan vaikuttaa paketin sisältö. Pelaajapakettiin kuuluu vuonna 2015 ohjatut harjoitukset koulutettujen valmentajien vetämänä, vakuutuksellinen pelaajalupa. Pelaaja saa käyttöönsä kauden ajaksi pelipuvun, harjoitusvälineet ja paikat. Pelaajapaketilla kustannetaan myös pelimatkakuluja ja maksetaan sarjamaksut ja tuomarikulut. Pelaajat kirjataan seuran jäseneksi ja jäsenmaksu sisältyy pelaajapakettiin. 6/7 Muut asiat Jäsenyydet ja edustukset Kauden aikana Seura omistaa osakkuuden Superpesis Oy:ssä. Seura on myös jäsenenä Suomen Pesäpalloliitossa ja Pokali ry:ssä. Seura on Liperin Osuuspankin jäsen. Seura on osakkaana Lipertili Kolmonen Oy:ssä sen suurimpana osakkeenomistajana. Historiikki Juhlatoimikunta on käynnistänyt Seuran historiikin kirjoittamisen viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta. Historiikin kokoaa Teemu Vuorenpää, joka opiskelee historiaa Itä-Suomen yliopistossa.

8 Aikataulusyistä historiikin markkinointi jää osittain toimintakaudelle Kirjan myyntituloilla tulisi kattaa sen tekemisestä syntyneet kulut. Muistamiset Toimintakauden 2015 aikana Seura muistaa mahdollisia merkkipäiviä, joita seuratoimijoilla on kauden aikana. Muistamisista tekee johtokunta erillisen päätöksen. Kauden aikana muistetaan myös talkootyöväkeä erikseen johtokunnassa sovittavilla tavoilla. Joukkueiden mahdolliset menestymiset muistetaan ja palkitaan johtokunnan erikseen tekemän päätöksen mukaisesti. Kauden päätteeksi järjestetään perinteinen päätöstilaisuus. 7/7 Viinijärvi PP.MM.VVVV Johtokunta Jukka Rummukainen Mirja Parviainen Kaija Räsänen Juha Varis Seppo Puhakka Heikki Suihko Ritva Varpoila Timo Palander Ari Väistö

Toimintakertomus 2015. Viinijärven Urheilijat ry

Toimintakertomus 2015. Viinijärven Urheilijat ry Toimintakertomus 2015 Viinijärven Urheilijat ry Viinijärven Urheilijat ry toimintakertomus 2015 Seuratoiminta Yleistä Kausi 2015 oli seuran 101. toimintavuosi. Seuran toiminta-alue on ollut Liperin kunta.

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

(kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien kohdalla)

(kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien kohdalla) Kutsu Jyväskylän Kirin junioreiden vanhemmille Junioreiden yleiseen kokoukseen sekä Jyväskylän Kiri-Juniorit ry:n vuosikokoukseen (kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila

Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila 2009-2016 Susirajan Mailan historian lyhyt oppimäärä. Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila Prologi Jo pidemmän aikaa B-tyttöikäisten pelaajien taustajoukoissa oli käyty keskusteluja mahdollisuudesta saada alueelle

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Tarinan strategia 2020

Tarinan strategia 2020 Tarinan strategia 2020 Suomen golfin strategia Visio Parasta vapaa aikaa Missio Golf yhdistää terveysvaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkumisen Strateginen tahtotila Golfyhteisöjen toimintatapoja uudistamalla

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015 Roihu ry Tätä on urheiluseura Roihu ry Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä helsinkiläinen urheiluseura. Roihu on tarjonnut liikunnan iloa

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

PALLO VERKKOON JA VERKON YLI

PALLO VERKKOON JA VERKON YLI PALLO VERKKOON JA VERKON YLI Seurayhteistyötä yli lajirajojen! Joen Jujun ja FC Hertan JuHe yhteistyöprojekti Seurayhteistyökoordinaattori Anssi Liimatta Isännän Ääni - Mikkeli 7.-8.2.2014 Yhteistyön alkutaival

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Aika: 17.1.2017 klo 18.15 Paikka: Kuokkalan Graniitti Läsnä: Matti Mäkinen, Jani Karppanen, Mikko Pajunen, Marika Karttunen,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 PORRASSALMEN URHEILIJAT -62 SUUNNITELMA 1(6) PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Tämä toimintasuunnitelma (TOSU) on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 27.10.2015 Mikkelissä.

Lisätiedot

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja 1. Yleista joukkueenjohtamisesta - Joukkueenjohtajan valitsee vanhempainkokous, jonka vahvistaa juniorijaosto. Joukkueenjohtajia voi olla myos useampia - Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2011 Nummelan Palloseura ry 24.11.2010 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta Suomen liitto ry Suomen liitto Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu 2010 2015 Tausta 1/2 2020 15 000 kilpailijaa (lisenssi) 12 000 Kilpailijaa 60 000 Suunnistajaa suunnistajat 50 000 suunnistajaa 400

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN B-nuorten alueellinen Mestiksen karsintasarja (36 joukkuetta, 6 lohkoa) Etelän kiintiö on kahdeksan (8) joukkuetta mikäli joukkueita ilmoittautuu

Lisätiedot

PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 PORRASSALMEN URHEILIJAT -62 SUUNNITELMA 1(6) PU-62 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tämä toimintasuunnitelma (TOSU) on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 18.10.2016 Mikkelissä. Puheenjohtaja

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA... 1 KAUDELLE 2012-2013... 1 1. YLEISTÄ... 3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella. Toimenpiteitä kuvataan tavoitteiden yhteydessä. Tässä esityksessä

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA?

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? tiistai 30. kesäkuuta 2015 Sisällysluettelo Saatteeksi... 1 Pelaajanpolku... 2 Tyrvisliiga... 2 Ikäkausijoukkueet... 4 F-9... 4 E-10 (pojat/tytöt)...

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia U18 MM-SEMINAARI

Suomalaisen jääkiekon strategia U18 MM-SEMINAARI Suomalaisen jääkiekon strategia U18 MM-SEMINAARI 25.4.2014 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2010-2011 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Vuosi 2016 on seuran kolmastoista varsinainen toimintavuosi. Perustuen siihen, että AC Kirkkonummi - ACK ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta toimintaa kaikissa ikäluokissa

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

1) Vastaajan taustatiedot

1) Vastaajan taustatiedot Seuran toiminnan arviointi: Hyvä xxxxx:n jäsen, Olet aloittamassa seuran toiminnan arviointikyselyyn vastaamista. Hienoa! Seuran toimintaa halutaan kehittää entisestään, ja sitä varten Sinun kokemuksesi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016 Strategia 2016 Missio Laatuaikaa Eväitä elämään, urheilullisuuteen ja yhteisössä menestymiseen. Visio 2020 Kiinnostava, kehittyvä ja toimintaympäristössään arvostettu junioriorganisaatio Strategian kulmakivet

Lisätiedot

Keravan Pesis-Juniorit ry.

Keravan Pesis-Juniorit ry. Keravan Pesis-Juniorit ry. Toimintasuunnitelma 2017 1 Seura...2 1.1 Toiminan tarkoitus, periaateet ja painopisteet...2 1.2 Jäsenistö ja hallinto...2 1.3 Viestintä...3 1.4 Talous...3 2 Toiminta...4 2.1

Lisätiedot

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen.

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen. 1 (5) x Pöytäkirja Kokous 1/2012 Esityslista Aika ja paikka 21.1.2012 Tikkurilan kopiopalvelu Liittohallitus Olosuhdevaliokunta Uinnin johtoryhmä Työ- ja talousvaliokunta Mastersvaliokunta Uimahyppyjen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry

Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 4 1.1. KiPan toimintakäsikirja... 4 1.2. Seura... 4 2. SEURAN STRATEGIA... 5 2.1. Missio, visio, arvot... 5 2.2. Kipa-90 ry:n seuratoiminnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry

Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry Toimintakäsikirja Kiteen Pallo -90 ry Päivitetty 4.5.2013 Sisältö 1. JOHDANTO...4 1.1. KiPan toimintakäsikirja... 4 1.2. Seura... 4 2. SEURAN STRATEGIA...5 2.1. Missio, visio, arvot... 5 2.2. Kipa-90 ry:n

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 3 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto.

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto. 16.1.2014 1 Organisaatio 2014 GBK johtokunta Toimisto Arkisto Supporterit Nimityskomitea Edustusjalkapallo jaosto Juniorijaosto Talousjaosto Kokkola Cup jaosto PR-jaosto Miehet GBK I, II, Tigers, III,

Lisätiedot

Laajasalon palloseura 2005-2015. Tarina pienen kyläseuran kasvusta kehityskelpoiseksi keskisuureksi jalkapalloseuraksi

Laajasalon palloseura 2005-2015. Tarina pienen kyläseuran kasvusta kehityskelpoiseksi keskisuureksi jalkapalloseuraksi Laajasalon palloseura 2005-2015 Tarina pienen kyläseuran kasvusta kehityskelpoiseksi keskisuureksi jalkapalloseuraksi Mia Stierncreutz - Koulutus; Kasvatustieteen kandidaatti, varhaiskasvatuksen koulutuslinja

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä.

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2015 31.12.2015 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Mäntsälän Jää-Tiikerit ry:n toimintasuunnitelma kaudelle

Mäntsälän Jää-Tiikerit ry:n toimintasuunnitelma kaudelle Mäntsälän Jää-Tiikerit ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2016-2017 1. Mäntsälän Jää-Tiikerit Ry Mäntsälän Jää-Tiikereiden tavoitteena on edistää jääurheilua ja tarjota hyvät mahdollisuudet jääurheilun

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

TPV Strategia - Päivitys

TPV Strategia - Päivitys TPV 2017 Strategia - Päivitys 2016-6.12.2015 TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä - TPV toimii monipuolisesti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Joukkue, jossa toimin

Joukkue, jossa toimin Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Toimihenkilöt Vastaajia yhteensä 38 Joukkue, jossa toimin Muu joukkue, mikä? D-tytöt C-tytöt G6 (-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui.

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui. 1. Johdanto Seurakäsikirja on laadittu kaikkien seuratyötä tekevien avuksi. Tämän seurakäsikirjan tarkoituksena on esitellä Joutsan Seudun Pallon toimintaa sekä antaa suuntaviivat kaikille seuran toiminnassa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma Joukkueet: Jyväskylän Pesis, Lapuan Virkiä, Pesä Ysit, Lappeenranta, Pesäkarhut, Pori, Peto-Jussit, Seinäjoki, Rauman Lukko, Siilinjärven Pesis, Turku-Pesis, Viinijärven

Lisätiedot

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:38.

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:38. PÖYTÄKIRJA Robin Hood ry Hallituksen kokous 1/2016 Aika: 15.12.2015 kello 18 Paikka: Tuulimäen väestönsuoja, Itätuulenkuja 9, Espoo Läsnä: Jaakko Setälä Seppo Hätönen Jukka Karvonen Anne Lantee Joonas

Lisätiedot