Viinijärven Urheilijat ry. Toimintasuunnitelma. Johtokunta. Viinijärven Urheilijat ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viinijärven Urheilijat ry. Toimintasuunnitelma. Johtokunta. Viinijärven Urheilijat ry 1.1.2015"

Transkriptio

1 2015 Viinijärven Urheilijat ry Toimintasuunnitelma Johtokunta Viinijärven Urheilijat ry

2 1/7 Viinijärven Urheilijat ry toimintasuunnitelma 2015 Seuratoiminta Yleistä Viinijärven Urheilijat ry jatkaa naisten pesäpalloon keskittyneenä urheiluseurana myös toimintakaudella Seuralla on kilpailutoiminnan lisäksi omaa junioritoimintaa ja harrastepesistä. Lisäksi seura järjestää aikuisliikuntaa erikseen sovittavalla tavalla. Seuran toiminta-alue on Liperin kunta. Lisäksi toimintaa suunnataan Polvijärven ja Outokummun alueelle. Tavoitteistamme Viinijärven Urheilijat panostaa edelleen toimintavuonna 2015 voimakkaasti talouteensa siten, että muutamien viime vuosien aikana kertynyt taseen alijäämä saataisiin korjattua. Tämä tulee näkymään tiukkana kulukurina kaikilla sektoreilla. Kilpailutoiminnassa seura jatkaa projektiaan, jossa tavoitellaan kilpailullista menestystä eri tasoilla. Urheilutoiminta ja sen kehittäminen tulee näkymään vuoden 2015 toiminnassa. Tavoitteiden toteutuminen vaatii johtokunnalta ja seuran taustatoimijoilta sitoutumista kaikilla osa-alueilla. Myös johtokuntaa avustavien työryhmien ja taustajoukkojen tulee toimia tehokkaasti. Viestintä ViU:n viestinnässä korostetaan, että olemme Liperin kunnan alueella toimiva suurin urheiluseura. Aikaisemmilla kausilla kehittynyt lisenssien määrä tulee huomioida myös seuramme viestinnässä. ViU:lla on myös maakunnan ainoa pääsarjatasolla kesäaikaan pelaava naisten joukkue, jonka huomioarvo on lisääntynyt useilla eri mittareilla niin, että sillä on myös valtakunnallista näkyvyyttä. Seuran viestinnästä vastaavien henkilöiden tehtäväjakoa ja vastuita kesken tarkennetaan. Myös tiedottamisesta eri tahoille tarkennetaan niin, että seura saa myönteistä julkisuutta alueen mediassa. Seuran lisääntyneen juniorimäärän myötä on syntynyt tarve lisätä vanhempien tietoisuutta ViU:n toimintatavoista, arvoista ja päämääristä. ViU järjestää kauden alussa kaikille vanhemmille suunnatun yhteisen pelisääntökeskustelutilaisuuden, jossa seuran toimintatavat esitellään. Seuran toimintakäsikirja päivitetään ja siitä otetaan tulosteita jaettavaksi seuratoimijoille ja vanhemmille. Seuran asioista tiedotetaan jäsenistölle jäsenmaksun yhteydessä lähetettävällä seuratiedotteella. Kauden aikana seuran asioista tiedotetaan jäsenistölle myös sähköpostiviestien muodossa. Seuran nettisivut ovat merkittävä tiedotuskanava niin jäsenistölle kuin muillekin toiminnasta kiinnostuneille. Lisäksi Seura on mukana Facebook- ja Twitter yhteisöpalveluissa. Sitä kautta varsinkin edustusjoukkueen tapahtumista saadaan nopeasti tietoa suurelle joukolle joukkueen toimintaa seuraaville. Facebook ryhmien käyttämistä viestinnässä selvitetään ja lisätään.

3 2/7 ViU on aktiivinen toimija maakunnan median suuntaan ja tarjoaa kauden aikana juttuvinkkejä seuran pesistapahtumista. Lisäksi ViU näkyy myös PPL:n ja Superpesiksen nettisivuilla, tekstitv:llä ja muilla vastaavilla tiedotuskanavilla tarpeen mukaan. ViU suorittaa aktiivista viestintää myös yhteistyökumppaneiden suuntaan. Pääyhteistyökumppaneille lähetetään kauden alussa, muutamia kertoja kauden aikana ja kauden päättyessä sisäpiirin tiedotteita tms. viestintää. Vastuuhenkilö määritetään viestintäihmisten kesken. Keväällä 2015 ennen kilpailukautta julkaistaan 34. ViU Pesis kausijulkaisu. Lehteä käytetään tiedottamiseen ja varainhankintaan. Lehden ilmoitusmyyntiin panostetaan edellisen vuoden tapaan ja lehden merkitystä seuran varainhankinnassa lisätään. Juniorivanhempien liikeelämäyhteyksiä käytetään hyväksi ilmoitusmyynnissä esim. niin, että juniorijoukkue voi myydä lehden omalle sivulleen mainoksia. Myös juttujen määrä ja lehden informatiivinen sisältö pidetään korkealla tasolla. Seura-asusteet Seuran pelaajien asusteet hankitaan niin, että kaikki pelaavat joukkueet aikuisista junioreihin ovat samassa muodissa. Asustehankinnat keskitetään seuran yhteistyökumppaniliikkeeseen. Myös seuran faneille järjestetään mahdollisuus lunastaa seura-asu edulliseen seurahintaan. Seuran jäsenyys Seuran olemassaolo perustuu sen jäsenistöön. Jäsen maksaa Seuralle syyskokouksessa päätetyn jäsenmaksun, joka on osa Seuran varainhankintaa. Kauden 2015 aikana tavoitellaan jäsenmäärän nostamista aktiivisella jäsenhankinnalla. Seuran toiminnassa mukana olevien edellytetään olevan seuran jäseniä. Näin esimerkiksi junioreiden vanhempien liittyminen seuran jäseniksi tuo seuraan lisää jäsenpohjaa. Asia voidaan ottaa esille esim. junioreiden pelisääntökeskusteluissa. Jäsenistölle on mahdollista tarjota yhteistyösopimusneuvotteluiden kautta syntyviä etuuksia, joista tiedotetaan Seuran verkkosivuilla ja seuratiedotteissa. Seuran jäsenrekisteri toimii ViU:n nettisivujen yhteydessä Sporttisaitin palvelimella. Jäsenrekisteriä ylläpidetään ja päivitetään säännöllisesti. Jäsenrekisterin ja nettisivujen jäsensivuston mahdollisuuksia ryhmäposteihin ym. parempaan jäsenviestintään pyritään ottamaan laajemmin käyttöön. Aikuisjoukkueet Viinijärven Urheilijat lähtee kilpailukauteen 2015 naisten Superpesisjoukkueella ja Ykköspesisjoukkueella. Joukkueet asettavat tavoitteensa kauden aikana. Seuran tavoitteena on varmistaa riittävän laaja pelaajamateriaali ykköspesiksen avulla sekä tarjota kehittyville junioreille pelaajapolku juniorista Superiin.

4 Juniorijoukkueet 3/7 Omalla laadukkaalla junioritoiminnalla sekä seurojen välisellä yhteistyöllä haetaan jatkuvuutta oman seuran pelaajakasvatukseen. JUNIORITOIMINNAN STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2015 Harrastajamäärän vakiinnuttaminen Harrastajamäärän vakiinnuttamisen konkreettisina keinoina ovat: 1. Oman toiminnan kehittäminen houkuttelevaksi 2. aktiivinen yhteistoiminta alueen koulujen kanssa 3. edustusjoukkueen menestyminen yleisen kiinnostuksen lisääjänä 4. osaavien ja innostavien vetäjien rekrytointi ja koulutus 5. yhteistyö naapuriseurojen kanssa. Pesiskoulu Onnistunutta ja hyväksi havaittua toimintatapaa pesiskoulujen järjestämiseen tullaan toteuttamaan myös kaudella Seuraan koulutetaan uusi pesiskoulurehtori ja aikaisemmin rehtorina toimineen Eeva Parviaisen kokemusta hyödynnetään. Pesiskoulun markkinointia toteutetaan käymällä esittelemässä toimintaa Liperin, Ylämyllyn, Outokummun ja Polvijärven kouluissa toukokuussa Pesiskoulu tavoittelee vuonna 2015 yhtä suurta onnistumista, kuin aikaisemmillakin kausilla (n. 200 osallistujaa). Tavoitteena on myös, että pesiskoulun kautta saadaan vuosittain uusia harrastajia nuorempien ikäryhmien joukkueisiin. Pesiskoulun ohjaajat koulutetaan sekä pesiskouluun osallistuminen tehdään helpoksi pitämällä pesiskoulua 6 eri kentällä (Jyri, Honkalampi, Liperi sekä Viinijärvi, Outokumpu ja Polvijärvi). Pesiskouluun voi Ilmoittautua Seuran verkkosivujen kautta. Koulukierrokset Kevään aikana tehdään kaikilla Liperin Kunnan kyläkouluilla sekä mahdollisesti naapurikuntien kouluilla koulukierrokset. Koulukierrosten tehtävänä on markkinoida tulevia pesiskouluja sekä tutustuttaa lapsia pesäpallon saloihin. Seuran pelaavat juniorijoukkueet B -tytöt osallistuva kolmen seuran (ViU, JoMa ja KiPa 90) kanssa yhdessä perustettuun joukkueeseen ja pelaavat Tyttöjen Superpesistä valtakunnallisessa sarjassa (Susirajan Maila - yhteustyö). Yhteistyöjoukkueella alkaa seitsemäs toimintakausi. Joukkueen taustalla toimii taustatiimi, jonka jäseniksi on valittu edustajat kaikista kolmesta seurasta sekä vanhempien edustajat. Joukkueen talous näkyy ViU:n kirjanpidossa. Juniorijoukkueet pelaavat itäisen alueen aluesarjaa. Pelejä joukkueille kertyy noin 7-30 kpl kaudessa. Lisäksi joukkueita kannustetaan lähtemään valtakunnallisille leireille. Kaudella 2015 joukkueita ovat F-tytöt, E-tytöt, D-tytöt ja C-tytöt. C-tyttöjen joukkue koostuu kolmen seuran pelaajista (ViU, KiPa 90 ja ILU) C-tytöt ja D-tytöt osallistuvat myös leirin kilpasarjakarsintaan. Juniorijoukkueet harjoittelevat keskimäärin 2-4 kertaa viikossa, osalla joukkueilla on myös leiriviikonloppuja. Harjoittelupaikkoja ovat Ylämylly, Viinijärvi, (Ilomantsi)

5 Lisäksi seurassa toimii aktiivinen naperopesis, jossa on n vuotiasta harrastajaa. 4/7 Tuomari- ja toimitsijatoiminta Keväällä 2015 järjestetään tuomarikoulutusta omille tuomareille aikuistuomareille omana ja juniorituomareille omana koulutuksenaan. Juniorijoukkueista velvoitetaan D- ja C-ikäisten osallistuvan tuomarikoulutukseen. Lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan harjoituspeleissä kenttäkoulutusta, jossa käydään tuomarimerkit läpi. Myös vanhempia tuomareita tarvitaan kilpailutoiminnan lisääntyessä yhä enemmän. Vanhempia aktivoidaan osallistumaan tuomarikoulutustoimintaan ja etsitään uusia aikuistuomareita entisten lisäksi. Tuomareille pidetään myös kesän aikana palaute- ja hengennostattamistilaisuus, jossa jaetaan kokemuksia tuomaroinnista ja tsempataan heitä jaksamaan kauden loppuun saakka. Järjestysmieskoulutusta järjestetään yhdessä muiden seurojen kanssa ja uusia järjestysmiehiä rekrytoidaan toimintaan mukaan. PoKaLi ry:n koulutustarjontaa seurataan sopivien koulutustilaisuuksien saamiseksi seuratoimijoille. Kirjureille järjestetään tarvittaessa oma koulutustilaisuus. Sähköisen tulostaulun hoitoon perehdytetään lisää henkilöitä. Kenttätoiminnot Seura tekee yhteistyötä Liperin kunnan kanssa kenttäalueen kehittämisessä. Seura on esittänyt Liperin kunnalle kenttäalueen aitaamista. Lippuhinnoittelu säilytetään sellaisena, että Superpesiksen pudotuspelien lippujen hintoja korotetaan sekä kausikorttien kelpoisuus rajataan runkosarjaan. Johtokunta päättää lippujen hinnat. Sähköiseen lipunmyyntiin Superpesisotteluihin siirrytään selvitystyön jälkeen. Seura myy pääsyliput myös ykköspesis- ja B-tyttöjen peleihin. Tällä vahvistetaan näiden joukkueiden taloutta ja mahdollisuutta osallistua sarjoihinsa. Ottelutapahtuman eri osa-alueiden vastuita tarkennetaan ja vastuuhenkilöt sekä heidän tehtävänsä määritellään tarkemmin. Tämä tarkentamistyö voidaan liittää osaksi toimintakäsikirjan päivitystä. Otteluisännille, heidän vierailleen ja muille VIP-vieraille tarjotaan ottelun alussa ja tauolla ruokaa ja virvokkeita. Pelinjohtaja käy myös tarvittaessa kertomassa tulevasta ottelusta keskeisimmät mietteet. Kenttäkioskien myyntiartikkeleita kehitetään kysynnän mukaan.

6 Johtokunta Johtokunnan kokoonpano Seuran hallinnosta huolehtii sääntöjen määräämä johtokunta. Johtokunta valitsee seuralle sihteerin ja nimeää jäsenilleen muut vastuualueet. Näitä vastuualueita ovat: Talous ja markkinointi, kilpailutoiminta, juniorityö, tuomaritoiminta, toimistotehtävät sekä seuran kenttä. 5/7 Talous Vastuualueiden vastuuhenkilöt toimivat yhteistyössä muun johtokunnan kanssa ja keräävät itselleen johtokunnan ulkopuolisen tiimin. Vastuualueen asioista raportoidaan säännöllisesti johtokunnan kokouksissa. Johtokunnan kokoukset Johtokunta vastaa vuosikokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaisesti järjestettävästä toiminnasta. Johtokunta vastaa myös Seuran taloudesta. Seuran johtokunta kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa puheenjohtajan koolle kutsumana erillisen esityslistan mukaisiin kokouksiin. Kokouksista pidetään pöytäkirjaa, joka jaellaan sähköisesti johtokunnan jäsenille. Taloustiimi Talouden seurantaan ja toteutukseen tarvitaan lisävoimia. Talous vaatii jatkuvaa seurantaa ja ajankohtaistamista, jotta mahdollisiin uhkiin pystytään reagoimaan riittävän ajoissa. Seurannan tarkentamiseksi kauden jokaisella juniorijoukkueella on oma kustannuspaikkansa seuran kirjanpidossa. Johtokunta seuraa kokouksissaan sektoreiden talouden toteumaa verraten sitä budjettiin. Varsinainen toiminta Seuran toimintavuonna taloudessamme panostetaan varsinaisen toiminnan tervehdyttämiseen niin, että eri toiminnot tuottavat oman toimintansa tarvitsemat varat. Näin pelaajapakettimaksut, pääsylipputulot, kioskimyynti jne. ovat suuressa osassa toiminnan rahoittamisessa. Varainhankinnan keinoilla täydennetään ja lisätään mahdollisuuksia toimia. Lisäämällä terveen rahan tuloja voimme varautua myös talouden vaikeisiin aikoihin ja mahdolliseen sponsorituen vähenemiseen. Markkinointitiimi Markkinointitiimi koostuu johtokunnan markkinointivastaavasta ja hänen ympärilleen kerätyistä tiimin jäsenistä. Markkinointitiimi koordinoi seuran yhteistyökumppaneiden hankintaa. Varainhankintaa aktivoidaan myös junioreiden vanhempien kautta tapahtuvana. Varainhankinta Yhteistyösopimukset Yhteistyösopimukset tehdään aina kirjallisina. Yhteistyösopimukset voivat sisältää peliasunäkyvyyttä, kenttämainosnäkyvyyttä, kummipelaajasopimuksia, äänimainontaa ja nettisivumainontaa, otteluisännyyksiä ja näiden yhdistelmiä.

7 ViU Pesis lehti Vuonna 2014 Juhlalehti - ViU-Pesis keräsi ilmoitustuloja lähes entiseen tapaan. Laajempi lehti oli kuitenkin kalliimpi kustannuksiltaan. Ilmoitusmyyntiä tehostetaan 2015 edelleen. Myös vanhempien kautta olevaa lehti-ilmoitusten myyntiä tehostetaan. Samaten joukkueet voivat itsessään ottaa yhdeksi tulonlähteeksi mainosten myynnin ko. lehteen. Talkootyö Talkootyötä seurassa voidaan tehdä tulevallakin kaudella useissa eri muodoissa. Tuloja tuottavia talkootapahtumia ovat ainakin: Järjestysmiestehtävät Inventoinnit Joulukuusien myynti Muut talkootyöksi sopivat tehtävät kauden aikana Lisäksi kenttätoiminnot, kuten kioski, järjestyksenvalvonta ja kirjuritehtävät tehdään talkooperiaatteella. Kenttämyynnin katteen kehittymiseen kiinnitetään huomiota siten, että hyvin kehittyneen kioskimyynnin tuotto kasvaisi entisestään. Pelaajamaksun sisältö Edustusjoukkueen pelaajille Seura huolehtii vakuutuksellisen lisenssin, pelivarusteet ja kustantaa muutkin pelaamisesta syntyvät kulut. Vastaavasti Superpesis-, Ykköspesis- ja Nuorten Superpesisjoukkueiden otteluihin myydään pääsylippuja, peleistä saadaan otteluisännyystuloja ja joukkueiden näkyvyyteen perustuvia yhteistyösopimustuloja. Otteluissa pidettävä kioskitoiminta tuottaa myös tuloja seuran joukkueiden kassaan. Johtokunta määrittelee juniorijoukkueiden pelaajapakettien sisällön ja hinnan vuosittain. Pelaajamaksun tulee kattaa junioritoiminnan kustannukset. Joukkuekohtaisilla kirjanpidon kustannuspaikoilla tulo menoseurantaa voidaan lähes reaaliaikaisesti seurata. Junioritoiminnalla on myös pankissa omat tilinsä. Pelaajapaketin hintaan vaikuttaa paketin sisältö. Pelaajapakettiin kuuluu vuonna 2015 ohjatut harjoitukset koulutettujen valmentajien vetämänä, vakuutuksellinen pelaajalupa. Pelaaja saa käyttöönsä kauden ajaksi pelipuvun, harjoitusvälineet ja paikat. Pelaajapaketilla kustannetaan myös pelimatkakuluja ja maksetaan sarjamaksut ja tuomarikulut. Pelaajat kirjataan seuran jäseneksi ja jäsenmaksu sisältyy pelaajapakettiin. 6/7 Muut asiat Jäsenyydet ja edustukset Kauden aikana Seura omistaa osakkuuden Superpesis Oy:ssä. Seura on myös jäsenenä Suomen Pesäpalloliitossa ja Pokali ry:ssä. Seura on Liperin Osuuspankin jäsen. Seura on osakkaana Lipertili Kolmonen Oy:ssä sen suurimpana osakkeenomistajana. Historiikki Juhlatoimikunta on käynnistänyt Seuran historiikin kirjoittamisen viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta. Historiikin kokoaa Teemu Vuorenpää, joka opiskelee historiaa Itä-Suomen yliopistossa.

8 Aikataulusyistä historiikin markkinointi jää osittain toimintakaudelle Kirjan myyntituloilla tulisi kattaa sen tekemisestä syntyneet kulut. Muistamiset Toimintakauden 2015 aikana Seura muistaa mahdollisia merkkipäiviä, joita seuratoimijoilla on kauden aikana. Muistamisista tekee johtokunta erillisen päätöksen. Kauden aikana muistetaan myös talkootyöväkeä erikseen johtokunnassa sovittavilla tavoilla. Joukkueiden mahdolliset menestymiset muistetaan ja palkitaan johtokunnan erikseen tekemän päätöksen mukaisesti. Kauden päätteeksi järjestetään perinteinen päätöstilaisuus. 7/7 Viinijärvi PP.MM.VVVV Johtokunta Jukka Rummukainen Mirja Parviainen Kaija Räsänen Juha Varis Seppo Puhakka Heikki Suihko Ritva Varpoila Timo Palander Ari Väistö

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 Viinijärven Urheilijat ry, toimintakäsikirja 5 1. Johdanto toiminnan

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 1(16) LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 OSA II 2(16) LAHTI RINGETTE RY, SISÄISET PELISÄÄNNÖT, OSA II Sisältö: 1 OSA II, TARKOITUS 2 SEURAN TOIMINTARYHMÄT 3 JATKUVUUDEN

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille FC HERTTA Toimintakäsikirja Seuratoimijoille ja vanhemmille 2012 www.fchertta.fi Sisällysluettelo I Seura 2 1. FC Hertan Toiminta-ajatus 2. FC Hertan visio 2017 3. FC Hertan toimintaa ohjaavat arvot II

Lisätiedot

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT. Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT. Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013 1 LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013 2 OSAT I II Sisältö: 0 OSA I, VISIO 1 OSA II, SEURAN JA JOUKKUEIDEN TOIMINTA 2 SEURAN TOIMINTARYHMÄT 3 JATKUVUUDEN

Lisätiedot

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet Turun Ringette ry Toimintaohjeet Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Toimintalinjaukset... 3 2.1 Visio... 3 2.2 Eettisyys... 3 2.3 Tavoitteet... 3 2.4 Pelisäännöt... 3 2.5 Kasvatuksellisuus... 3 2.6 Joukkuetoiminta...

Lisätiedot

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 -

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 - Orimattilan Pedot jalkapallo Toimintaperiaatteet 2012 - 1. Toiminnan tarkoitus 1.1. Toiminnan tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen

Lisätiedot

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Ynni Korista hyvässä seurassa KORIPALLO LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Kevät 2010 Luonnos 16.2.2010/km/jk/ml Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan Tämä laatukäsikirja on laadittu jokaisen Oulun

Lisätiedot

Kiekko-Vantaa, ITÄ ry

Kiekko-Vantaa, ITÄ ry Kiekko-Vantaa, ITÄ ry 08 09 Päivitetty versio osoitteessa: www.kiekkovantaa.fi/ita/ KIEKKO-VANTAA ITÄ R.Y. Sisällysluettelo KIEKKO-VANTAA ITÄ R.Y.............................................3 1. TOIMINNAN

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 2 SISÄLLYSLUETTELO GrIFK HOCKEY -INFON LUKIJALLE 1. GrIFK HOCKEY:N ORGANISAATIO 2. GrIFK HOCKEY:N PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 3. GrIFK HOCKEY SINETTISEURA 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET, JOHTORYHMÄ JA TEHTÄVÄT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit Salon Viesti ry Dokumentin tila: Versio 3.0 SISÄLLYSLUETTELO: - Johdanto - Seuramme arvot ja kasvatukselliset periaatteet - Lentopallojaosto - Juniorijuokkueen johtoryhmä ja vastuut - Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty:

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty: ONS Seurakäsikirja Muutoshistoria: Ver. pvm Tila Käsittelijä Kommentit 0.1 03.11.2009 Ehdotus J.Kuoksa, A.Kaihua Seura-, valmennus ja joukkuetoiminta yhdistettynä samaan dokumenttiin 1.0 16.11.2009 Hyväks.

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 1 Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 2 1. YLEISTÄ 2. TOIMINNAN TARKOITUS 3. ORGANISAATIOKAAVIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 Organisaatiokaavio 3.2 Johtokunnan tehtävät

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY SISÄLTÖ YLEISTÄ... 4 HALLINTO JA JÄRJESTÖTOIMINTA... 4 Henkilöstö... 5 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA... 6 Champions Cup 2013... 7 Naisten MM-kisat 2015... 7

Lisätiedot

ESIPUHE. Sastamalassa 7.2.2011. Mauri Esko

ESIPUHE. Sastamalassa 7.2.2011. Mauri Esko Sisällysluettelo 1. TOIMINTALINJAUS... 3 2. VALEPAN TOIMINTA-AJATUS... 3 Toiminnan lähtökohdat... 3 3. VALEPAN ARVOT... 3 Luottamus... 3 Sitoutuminen... 3 4. VALEPAN STRATEGISET TAVOITTEET... 3 Vaikuttavuus

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Seura toimintaympäristönä

Seura toimintaympäristönä SUOMEN KORIPALLOLIITTO Seura toimintaympäristönä Versio 3.0-21.9.2006 Copyright 2006. Suomen Koripalloliitto Sisällysluettelo 1. JOHDANTO 1 2. SEURAN LINJAUSTEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 2 2.1 HALLITUS

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja 2 Esipuhe Tämän PPJ:n toimintalinjan keskeisenä tarkoituksena on linjata seuran toimintaa sekä esittää suosituksia joukkueiden harjoitteluun, pelaamiseen ja muuhun

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ SISÄLLYS 1 TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA... 4 2 TUUSULAN PALLOSEURA - TuPS... 4 2.1 TuPS seurana... 4 2.2 Seuran arvot, strategia ja visio...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Pohjois-Espoon Ponsi Ry 1/7 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1 Yleistä Pohjois-Espoon Ponsi ry (PEP) on Pohjois-Espoon alueella toimiva junioritoimintaan keskittyvä jalkapallo- ja salibandyseura. Muut

Lisätiedot

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Hämeen Partiopiiri ry Maaliskuu 2013 Kysymykset & kommentit: loistolippukunta@hp.partio.fi Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä Loisto-laatutyökalu lippukunnalle

Lisätiedot