4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013"

Transkriptio

1 4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013

2 4 askelta uuteen keittiöösi 1MITTAA 2SUUNNITTELE 3TILAA 4ASENNA

3 Tarkemmat tuotetiedot löydät kunkin tuotteen hintalapusta ja nettisivuiltamme. Valikoima vaihtelee tavarataloittain. Lisätietoja saat tavaratalon Tarkemmat tuotetiedot löydät kunkin tuotteen hintalapusta ja nettisivuiltamme. Kaikki kalusteet et myydään än osina. Nämä apuvälineet löydät IKEA-tavara talosta. KODINKONEET Ostoapu 2013 TYÖTASOT, TISKI ALTAAT JA HANAT Ostoapu 2013 UUDET IKEA- KEITTIÖT Ostoapu 2013 Keittiökuvastomme on yksi parhaista inspiraation- ja tiedonlähteistä. Siitä näet yleiskatsauksen koko keittiömallistostamme. Kolme ostoapuamme. Ostoavuista saat yksityiskohtaista tietoa keittiömallistostamme. Voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja valita tarvitsemasi tuotteet. 4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013 KEITTIÖN ASENNUSOPAS Suunnitteluoppaasta löydät neuvoja keittiön mittaamiseen, suunnitteluun, tilaamiseen ja asentamiseen. IKEA-nettisivut lähteistäsi. Sieltä löydät suunnitteluohjelmamme ja tietoa koko keittiömallistostamme ja tarjoamistamme palveluista. Asennusoppaasta saat vinkkejä ja ohjeita keittiön asennukseen.

4 1MITTAA Keittiön mittaaminen ei ole vaikeaa. On kuitenkin erittäin tärkeää, että mitat ovat tarkat, koska keittiösuunnitelma tehdään niiden pohjalta. Ota mitat huolellisesti (voit merkitä ne oheiseen ruutupaperiin). Noudata alla olevia ohjeita. MITTAUSPALVELU Melkein kaikissa keittiöissä on jokin hankala kulma. Useimmat ongelmat ovat kuitenkin ratkaistavissa, kunhan mittaat tilan ensin huolella. Jos tarvitset mittauspalvelua, ota yhteyttä IKEA-tavarataloon. Aloita mittaamalla seinien korkeus ja leveys ja ovien etäisyys huoneen nurkista. Mittaa ikkunoiden leveys ja niiden etäisyys lattiasta, katosta ja huoneen nurkista. Ota samat mitat ovista. Merkitse muistiin kaikki mahdolliset ulokkeet, kuten lämpöpatterit, ilmastointiventtiilit ja putket. Merkitse vesi- ja viemäriputkien paikat. Jos niitä on tarkoitus siirtää, merkitse myös uudet paikat. Mittaa ja merkitse muistiin pistorasioiden ja valokatkaisinten paikat. Jos haluat muuttaa niiden sijantia, kirjaa ylös myös toivomasi uudet paikat.

5 Keittiöni mitat Muista muuttaa ottamasi mitat millimetreiksi, jotta uusi keittiösi sopii varmasti paikalleen.

6 2SUUNNITTELE Keittiön suunnittelu on vaihe, jossa haaveesi ja ideasi saavat konkreettisen muodon. Suunnittelussa täytyy huomioida monia seikkoja, kuten se, mihin haluat sijoittaa jääkaapin ja miten monta laatikkoa tarvitset. Siksi tarjoamme työkaluja suunnittelusi avuksi. Ja jos kaipaat asiantuntijan apua, keittiösuunnittelijamme ovat palveluksessasi tavaratalossa. Mieti, miten käytät keittiötä ja mikä tuntuu luontevimmalta sinulle. Mieti, mistä pidät nykyisessä keittiössäsi ja mitä haluaisit muuttaa. Voi olla hyödyllistä tehdä lista niistä asioista, jotka haluat säilyttää, ja niistä, jotka haluat muuttaa. Useimmat keittiöt toimivat parhaiten, kun ne jaetaan työskentelyalueisiin. Nämä alueet ovat säilytys (jääkaappi/pakastin/säilytyskaapit), astianpesu (tiskiallas/astianpesukone) ja ruoanlaitto (uuni/keittotaso). Työskentelyalueet tuovat keittiöön käytännöllisen rakenteen. I-mallinen keittiö on erinomainen ratkaisu, kun tilaa on vähän. I-mallinen ratkaisu on yksinkertainen, virtaviivainen ja hyvännäköinen. Saareke tuo keittiöön lisää säilytysja työskentelytilaa, ja sen ääreen on mukava kokoontua seurustelemaan. Jätä saarekkeen ja muiden keittiökaappien väliin 120 cm tilaa. Työskentelyalueiden sijainti ja etäisyys toisistaan muodostavat niin sanotun työkolmion. Hyvä työkolmio mahdollistaa sujuvan liikkumisen eri työvaiheiden välillä. Perimmäinen tavoite on keittiö, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Suunnittele keittiösi kotiisi ja elämäntapoihisi sopivaksi. Onhan kyseessä sinun keittiösi! Rinnakkaiskeittiö on hyvä ratkaisu, jos useampi henkilö laittaa keittiössä ruokaa yhtä aikaa. Tässä keittiössä on myös paljon tilaa ruoan valmisteluun ja säilytykseen. Jos sinulla on suuri keittiö, U-mallinen ratkaisu on ihanteellinen. Se tarjoaa runsaasti työskentely- ja säilytystilaa. L-mallisessa keittiössä nurkka tulee hyödynnettyä tehokkaasti. Tämä on ihanteellinen ratkaisu, jos haluat sijoittaa samaan tilaan pienen ruokapöydän tai keittiösaarekkeen.

7 Tärkeitä mittoja ja seikkoja, jotka kannattaa huomioida keittiön suunnittelussa 80 cm 50 cm 120 cm Paras paikka ruoan valmisteluun on keittotason ja tiskialtaan välissä sijaitseva työtaso. Pidä huoli, että vastakkaisten kaappirivien välinen etäisyys on riittävä, jotta kaapinovet mahtuvat aukeamaan molemmilla puolilla yhtä aikaa. Sijoita seinäkaapit riittävän korkealle, jotta ne eivät haittaa näkyvyyttä työtasolle. Jätä keittotason viereen tilaa kuumien keittoastioiden laskemista varten. Muista käyttää pannunalusia. Turvallisuuden ja toimivuuden vuoksi kiinnitä liesituuletin suositusten mukaiselle etäisyydelle keittotasosta. Jos olet epävarma sopivasta etäisyydestä, kysy neuvoa tavaratalosta. Säilytä keittiövälineitä ja keittoastioita lähellä uunia/keittotasoa käsiesi ulottuvilla. Sijoita keittotaso ja uuni erilleen ruoanlaiton tehostamiseksi kätevää erityisesti, jos useampi ihminen laittaa ruokaa samaan aikaan. Kun uuni on korkeammalla, sinun ei tarvitse kumarrella sitä käyttäessäsi. Sijoita astianpesukone tiskialtaan ja kuivaustason lähelle helpottaaksesi koneen täyttämistä ja tyhjentämistä ja välttääksesi veden roiskumista lattialle. Tavarat löytyvät helposti, kun säilytät ruokatarvikkeita ja keittiövälineitä kokonaan ulos vedettävissä laatikoissa. Näet sisällön yhdellä silmäyksellä ja ulotut tavaroihin helposti. Laittamalla 5 cm:n täytepalan kaapin ja seinän väliin varmistat, että laatikot ja ovet mahtuvat aukeamaan kokonaan. Tämä on erityisen tärkeää, jos kaapissa on ulos vedettäviä ritiläkoreja tai jos seinä ei ole täysin suora. Varmista keittiösaarekkeen vakaus rakentamalla sokkelikehikko, joka kiinnitetään sekä lattiaan että saarekkeen kaappeihin. Älä sijoita laatikoita nurkkaan. Kun avaat laatikon, se saattaa osua viereisen kaapin oveen tai estää pääsyn kaappiin. Vältä laatikoston sijoittamista nurkkaan kulmakaapin viereen. Jos sinun on pakko tehdä niin, laita väliin täytepala. Ikkunan edessä on mukava tiskata. Mutta jos ikkunat aukeavat sisäänpäin, hana voi olla niiden tiellä. Tiskialtaan sijoittaminen seinän viereen tai kaappirivin päätyyn vaikeuttaa työnkulkua, koska työskentelytilaa on vain tiskialtaan toisella puolella. Uunin sijoittaminen seinän viereen vaikeuttaa työnkulkua, koska työskentelytilaa on vain uunin toisella puolella. Lisäksi seinä saattaa kärsiä kuumuudesta ja roiskeista. Kodinkoneiden, kuten uunin, astianpesukoneen tai liesituulettimen, sijoittaminen keittiön nurkkaan estää usein kaappeja ja laatikoita aukeamasta kokonaan.

8 Suunnittele uusi keittiösi IKEA Home IKEA Home Planner -suunnitteluohjelman avulla voit suunnitella keittiön mittojesi mukaan, kokeilla eri vaihtoehtoja ja tarkastella suunnitelmaasi kolmiulotteisena. Linkki ohjelmaan löytyy IKEA-nettisivuilta Keittiö & kodinkoneet -osiosta. Käyttäessäsi ohjelmaa ensimmäistä kertaa sinun täytyy asentaa tietokoneeseesi liitännäinen. Aloita tästä Aloita klikkaamalla kohtaa Kirjaudu sisään oikeassa jotta voit tallentaa suunnitelmasi ja palata katsomaan ja muokkaamaan sitä aina kun käytät IKEA Home Planneria. tilaamaan keittiösi IKEA-tavaratalosta. Kun olet kirjautunut sisään, voit aloittaa keittiön suunnittelun. Suosittelemme, että luet ensin ohjelman käyttöohjeet. Niistä saat käytännöllisiä vinkkejä keittiösi suunnitteluun ohjelman avulla. Olet kirjautunut onnistuneesti, kun käyttäjätunnuksesi ilmestyy tähän. Anna huoneen mitat Valitse tuotetyyppi Valitse tuote Anna huoneen mitat Käytä aiemmin ruutupaperiin merkitsemiäsi mittoja luodaksesi huoneen suunnitteluohjelmaan. Voit myös valita valmiin luonnoksen ja muokata sitä lisäämällä tarvittavat kiinteät elementit, ovet ja ikkunat. Valitse osat vasemmalla olevasta valikosta ja klikkaa Vahvista -painiketta, kun olet valmis. Valitse tuotetyyppi Aloita klikkaamalla Keittiö-kohtaa vasemmalla olevassa valikossa. Tässä voit valita tuotetyypin. Valitse tuotteet alareunan valikkoon ilmestyvästä valikoimasta. Klikkaamalla tuotetta voit lisätä sen luonnokseen.

9 Planner -suunnitteluohjelmalla Seuraa ohjeita Suunnitteleminen 3D-suunnittelu ohjelmalla - sivulla päästäksesi alkuun. Jos tarvitset apua, tule IKEA-tavarataloon tapaamaan keittiöasiantuntijoitamme. Suunnitteluohjelman löydät osoitteesta Valmis suunnitelma ja tuotelista Kun olet saanut suunnitelman valmiiksi, voit tulostaa joko senhetkisen näkymän tai kaikki näkymät. Voit myös tulostaa listan valitsemistasi tuotteista hintoineen. Klikkaa vain tulostinkuvaketta. Suunnittele keittiösi Kokeile eri vaihtoehtoja Oikealla olevan valikon avulla voit kokeilla eri vaihtoehtoja, esimerkiksi ovia ja etusarjoja, joita on saatavana alareunan valikosta valitsemaasi tuotteeseen. Tässä voit myös valita esimerkiksi värin ja materiaalin sekä vetimet. Viimeistele huone Kokeile eri vaihtoehtoja Viimeistele keittiösi työtasoilla, lattialla, ruokailukalusteilla ja vaikkapa viherkasveilla. Voit myös maalata seinät ja katon. Valitse tuotteet Ruokailutila ja Sisustaminen -kohdista vasemmalla olevasta valikosta. Merkitse muistiin keittiösuunnitteluohjelman käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Tarvitset niitä avataksesi tallentamasi luonnoksen. Käyttäjätunnuksesi Salasanasi

10 3TILAAvalmis, Kun olet tyytyväinen keittiösuunnitelmaasi, tule tavarataloon tapaamaan keittiöasiantuntijoitamme. He käyvät suunnitelman läpi kanssasi ja auttavat sinua, jos olet epävarma. Kun suunnitelma on voit tilata keittiön ja tarvitsemasi palvelut. Tarkistuslista Tuo mukanasi Keittiösi mitat Kirjautumistietosi IKEA Home Planner -suunnitteluohjelmaan Olisi hyvä, jos olisit miettinyt näitä Kaapit, laatikot ja etusarjat Ovet ja vetimet Työtasot Tiskiallas Hana Uuni Mikroaaltouuni Keittotaso Liesituuletin Jääkaappi/pakastin Astianpesukone POIMINTA- JA KULJETUS PALVELU Poiminta- ja kuljetuspalvelussa keräämme ostoslistalle valitsemasi tuotteet itsepalveluvarastosta ja toimitamme ne kotiisi tai yrityksesi tiloihin. Mieti myös palveluita Mittaus Asennus Poiminta ja kuljetus Kuljetus KOTIINKULJETUSPALVELU Suurin osa tuotteistamme on suunniteltu ja pakattu niin, että ne on helppo kuljettaa kotiin itse. Jos kuitenkin tarvitset apua tuotteiden kuljettamisessa, autamme mielellämme. RAHOITUSPALVELU Tarjoamme joustavia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla voit toteuttaa sisustusunelmasi heti ja jakaa takaisinmaksun sinulle sopiviin kuukausieriin. Voit hakea hei-tilikorttia tai hei-lainaa joko tavaratalossa tai kätevästi

11 KEITTIÖN 4ASENNA IKEA-keittiöt on suunniteltu niin, että asiakas voi asentaa keittiön itse. Tarvittaessa saat kuitenkin apua meiltä. Sinun kannattaa aloittaa tutustumalla keittiön asennusoppaaseen. Siinä annetaan asennusohjeet vaihe vaiheelta. Jos haluat ammattilaisen apua asennukseen, tutustu asennuspalveluvalikoimaamme. ASENNUSOPAS Asennusoppaastamme saat vinkkejä ja ohjeita keittiön asennukseen. ASENNUSTA EDELTÄVÄ KOTIKÄYNTI Valtuuttamamme keittiöasentaja tulee kotiisi tarkastamaan, että kaikki on kunnossa keittiön asennusta varten. Hän tarkastaa keittiön mitat ja keittiösuunnitelmasi varmistaakseen, että kaikki oikeat osat on tilattu ja että kaikki keittiön osat sopivat yhteen. ASENNUKSEN VALMISTELU Ennen uuden keittiön asentamista vanha keittiö on purettava ja se voi olla työlästä. Kun valitset asennuksen valmistelupalvelun, valtuuttamamme keittiöasentaja purkaa vanhan keittiösi ja kuljettaa sen asianmukaisesti hävitettäväksi. ASENNUS Valtuuttamamme keittiöasentajat asentavat keittiösi koko keittiön mukaan lukien vetimet, kodinkoneet, tiskialtaat ja hanat. Lopuksi he tietenkin kuljettavat kaikki pakkausjätteet asianmukaisesti hävitettäväksi.

12 Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Hyödynnä käteviä palveluitamme. Inter IKEA Systems B.V Etkö voi tai halua huolehtia kaikista työvaiheista? Se ei ole ongelma. Tarjoamme kohtuuhintaista apua kaikkiin keittiöremontin vaiheisiin aina mittaamisesta rahoitukseen. Lisätietoa palveluista ja niiden hinnoista saat lähimmästä IKEA-tavaratalosta. MITTAUSPALVELU Tarkat mitat ovat äärimmäisen tärkeät keittiötä suunniteltaessa. Jos tarvitset apua mittojen ottamiseen, voimme suositella yhteistyökumppaneidemme palveluita. Näin voit olla varma, että uusi keittiösi mahtuu paikoilleen. ASENNUSPALVELU Voit säästää arvokasta aikaa jättämällä keittiösi asennuksen ammattilaisen huoleksi. Erityisen arvokasta apu on kinkkisempien työvaiheiden, kuten altaiden, työtasojen ja kodinkoneiden asennuksessa. Valitse haluamasi palvelut laajasta asennuspalveluvalikoimastamme. POIMINTA- JA KULJETUSPALVELU Poiminta- ja kuljetuspalvelussa keräämme ostoslistalle valitsemasi tuotteet itsepalveluvarastosta ja toimitamme ne kotiisi tai yrityksesi tiloihin. KOTIINKULJETUSPALVELU Suurin osa tuotteistamme on suunniteltu ja pakattu niin, että ne on helppo kuljettaa kotiin itse. Jos kuitenkin tarvitset apua tuotteiden kuljettamisessa, autamme mielellämme. RAHOITUSPALVELU Tarjoamme joustavia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla voit toteuttaa sisustusunelmasi heti ja jakaa takaisinmaksun sinulle sopiviin kuukausieriin. Voit hakea hei-tilikorttia tai hei-lainaa joko tavaratalossa tai kätevästi netissä osoitteessa

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tee-se-itse-opas keittiön asentamiseen Tämän oppaan avulla voit asentaa keittiösi itse. Oppaasta löydät vinkkejä ja ideoita, asennuksen eri vaiheet ja tiedot tarvittavista työkaluista.

Lisätiedot

TYÖTASOT, TISKI ALTAAT JA HANAT Ostoapu 2013

TYÖTASOT, TISKI ALTAAT JA HANAT Ostoapu 2013 TYÖTASOT, TISKI ALTAAT JA HANAT Ostoapu 2013 Tarkemmat tuotetiedot löydät kunkin tuotteen hintalapusta ja nettisivuiltamme. Kaikki kalusteet myydään osina. 2 Kestäviä ja tyylikkäitä keittiöapulaisia Tässä

Lisätiedot

TYÖTASOT OSTOAPU. ERITYISET ASENNUS- VAATIMUKSET: Asenna astianpesukoneen yläpuolelle, työtason alapintaan erikseen myytävä FIXA-kosteussuoja.

TYÖTASOT OSTOAPU. ERITYISET ASENNUS- VAATIMUKSET: Asenna astianpesukoneen yläpuolelle, työtason alapintaan erikseen myytävä FIXA-kosteussuoja. SUOMI OSTOAPU TYÖTASOT HOITO: Työtason päivittäiseen puhdistukseen tarvitset vain veteen kostutetun liinan. Tarvittaessa voit käyttää astianpesuainetta. Kuivaa taso lopuksi kuivalla ja puhtaalla liinalla.

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 2 IDO Inspiraatio IDOn kylpyhuonekalusteille ja keramiikkatuotteille on myönnetty Avainlippu. IDO Inspiraatio 3 IDO on mukana arjessasi hektisistä aamuhetkistä viikonloppujen

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Sinulla on nyt loistava tilaisuus

Sinulla on nyt loistava tilaisuus . osa esittäydy netissä simplesiten avulla: Uudet kotisivut tietoja Voit perustaa ilmaiseksi omat kotisivut, jos olet KotiMikron tilaaja. Sivuilla voit pitää esimerkiksi valokuva-albumia, päiväkirjaa,

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto

IDO Kylpyhuonekuvasto 2013 IDO Kylpyhuonekuvasto IDO tekee jatkuvaa tuotekehitystyötä. Sen vuoksi pidätämme oikeuden esitteen painoon menon jälkeen tapahtuviin mahdollisiin muutoksiin tuotevalikoimassa tai tuotteissa, painoteknisistä

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 2 IDO Sisältö SISÄLTÖ Historia...4 IDO suunnittelijat...6 Inspiraatio...8 IDO Smart...14 Kylpyhuoneen suunnittelu...18 Pidä huolta kylpyhuoneestasi...21 Kylpyhuonekalusteet...22

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Jos tietokoneessa on Mac OS X 10.3 tai uudempi: Voit yksinkertaisesti päivittää Leopardiin. Katso lisätietoja kohdasta Mac OS X:n päivittäminen sivulla

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Mendor Balance Personal Käyttöopas

Mendor Balance Personal Käyttöopas Mendor Balance Personal Käyttöopas Sähköpostituki: support.balance@mendor.com Puhelintuki: +358 45 145 1200 2015 Mendor Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään Mikä on Mendor Balance? Mendor Balance Personal on

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Nyt tulee kotiin! Charmia.fi. Keittiömme on nyt Charmia. "Loistavalta tuotteeltamme puuttui nimi!"

Nyt tulee kotiin! Charmia.fi. Keittiömme on nyt Charmia. Loistavalta tuotteeltamme puuttui nimi! Charmia.fi Nyt tulee kotiin! Vuonna 1993 perustetun Kalustetukun perusidea tarjota laadukkaita ja kohtuuhintaisia keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita tavallisille ihmisille on toiminut alusta asti.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB Tutustu uuteen näyttelyymme! FIKSUMPI KYLPYHUONE INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2012 2013 TIE FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN KÄY GUSTAVSBERGIN AVULLA. Ollessani nuori tulokas Tukholmassa, muutin

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Automaattilypsypihaton suunnittelu

Automaattilypsypihaton suunnittelu Automaattilypsypihaton suunnittelu Jack Rodenburg, DairyLogix 814471 Muir Laine, R. R. 4 Woodstock ON N4 7V8 jack@dairylogix.com Kotiin vietäväksi - Automaattinen lypsy soveltuu useimpiin navettamalleihin,

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot