Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA"

Transkriptio

1 TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Uusimaa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Uudenmaan piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. Sisällys: Sivu 1 Sivut 2 7 Sivut 8 11 Sisällysluettelo ja tiivistelmä Pelaajien lisääminen joukkueeseen (koti- ja vierasjoukkue) Toimenpiteet ennen ottelua (koti- ja vierasjoukkue) Sivut Toimenpiteet ottelun jälkeen (erotuomari sekä koti- ja vierasjoukkue) JOUKKUETIETOJEN, PELAAJALUETTELON JA OT- TELUOHJELMAN HALLINTA Ylläpidetään joukkueiden yhteystietoja, peliasutietoja, pelaajaluetteloa ja syötetään ennen kauden alkua ottelutiedot. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA Kotijoukkue varmistaa ottelutiedot TASO:sta vähintään 7 päivää ennen ottelua; tarkastettava ainakin ottelupaikka, ottelun alkamisaika ja erotuomariston tiedot. Molemmat joukkueet täyttävät sähköisen ottelupöytäkirjan viimeistään neljä tuntia ennen ottelua (sivu 7 8). Kotijoukkue tulostaa ottelupöytäkirjasta kaksi kappaletta mukaan ottelupaikalle (sivu 9). Tulosteisiin tehdään ottelupaikalla mahdolliset muutokset, jonka jälkeen sekä koti- että vierasjoukkueen joukkueenjohtajat allekirjoittavat pöytäkirjan. Toinen kappaleista annetaan erotuomarille ja toinen jää kotijoukkueelle. TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN Erotuomari ja molemmat joukkueet vertaavat ottelupaikalla välittömästi ottelun jälkeen ottelun tilastot (lopputulos, puoliaikatulos, maalintekijät, varoitukset, kentältäpoistot ja näiden tapahtuma-ajat). Erotuomari päivittää ja tarkastaa ottelun tilastot sekä tekee mahdolliset korjaukset sähköiseen pöytäkirjaan. Erotuomari hyväksyy ottelupöytäkirjan 24 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä (sivut 16 21). Joukkueilla on oikeus pyytää korjausta mahdollisiin virheisiin viikon kuluessa ottelun päättymisestä. Asiasta on ilmoitettava piirin toimistolle tämän ajan kuluessa osoitteeseen:

2 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN JOUKKUEKOO- DILLA Unohtuneen koodin voi tilata järjestelmässä olevaan sähköpostiin.

3 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN Jokaisen joukkueen velvollisuus on pitää joukkueensa yhteyshenkilötiedot ja peliasutiedot ajan tasalla tällä sivulla. Toimihenkilöitä voi myös lisätä tällä sivulla. PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN Ohjeet vastajoukkueen yhteystietojen ja erotuomariasettelujen löytymiseen sekä ottelutietojen päivittämiseen löytyvät tämän ohjeen sivulta 8. PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN

4 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN 1. Valitse pelaajat välilehti sinisestä yläpalkista. Joukkueet lisäävät kaikki joukkueeseensa kauden aikana kuuluvat pelaajat listalle. Listaa voi muokata kauden kuluessa. On tärkeää, että ennen kunkin ottelun pöytäkirjan täyttöä, kaikki ottelussa joukkueeseen kuuluvat pelaajat, on lisätty pelaajaluetteloon. 2. Valitse liitä pelaajia seurasta Mikäli jotain pelaaja ei löydy järjestelmästä tai edustusoikeuksissa on epäselvyyksiä, on joukkueen otettava yhteyttä piirin toimistoon.

5 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN Klikkaa merkintä kaikkien niiden pelaajien kohdalle, jotka kuuluvat joukkueeseenne. HUOM! OK Lis. sarakkeessa kertoo, kun pelaajalla on pelipassi voimassa. Pelipassitiedot ja edustusoikeuden muutokset päivittyvät järjestelmään viiveellä. Jos pelipassi on juuri hankittu, ei järjestelmässä ole vielä OK merkintää. Tai jos edustusoikeuden muutos (pelaajasiirto) on juuri tehty, ei pelaajaa näy seuran listalla. Joissain tapauksissa on myös havaittu, että jos pelaajalla on futsal -edustusoikeus toisessa seurassa, pelaajaa ei löydy sen seuran listalta, jossa hänellä on jalkapallo -edustusoikeus. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä piirin toimistolle.

6 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN 2. Klikkaa OK jos haluat lisätä pelaajan joukkueeseen. 1. Jos pelaajaa ei löydy listalta, kirjoita hänen ID tähän kenttään ja klikkaa tallenna pallo id:llä Pöytäkirjan täyttämisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että kaikki joukkueeseen kuuluvat pelaajat on liitetty joukkueeseen. Listaa pystyy päivittämään koko kauden ajan.

7 PELAAJIEN LISÄÄMINEN JOUKKUEESEEN Lisää pelaajille pelinumerot (voi muokata myöhemmin) ja mahdollinen KE/YI merkintä. HUOM! Tässä näytössä riittää pelkkä pelinumero ja KE/YI merkintä. Jos jatkossa tarvitsee täyttää muita tietoja, niin siitä ohjeistetaan erikseen. Pelaajan voi myös poistaa joukkueesta klikkaamalla merkinnän oikeaan sarakkeeseen ennen tallennusta.

8 TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA 1. Valitse ottelu välilehti sinisestä yläpalkista. 2. Valitse pelattava ottelu ottelunumerosta.

9 TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA Valitse pöytäkirja Klikkaamalla Muuta aika/paikka, kotijoukkue pääsee päivittämään ottelun tiedot (tehtävä ennen kauden alkua). Klikkaamalla tällä sivulla vastajoukkueen nimeä tai logoa näet ko. joukkueen yhteystiedot ja pelipaidan värin. Tämän sivun alalaidasta löytyy myös ko. ottelun erotuomariasettelu/t ja erotuomareiden yhteystiedot. Kotijoukkueen on varmistettava tietojen oikeellisuus vähintään 7 päivää ennen ottelupäivää.

10 TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA 1. Klikkaa merkintä P sarakkeeseen kaikille ko. ottelussa joukkueen kokoonpanoon kuuluville pelaajille. Joukkueiden on täytettävä kokoonpano järjestelmään viimeistään neljä tuntia (4) ennen ottelun alkua. Mahdolliset muutokset tehdään ottelupaikalla pöytäkirjatulosteeseen. 2. Merkitse kapteenin kohdalle C. 3. Muokkaa tarvittaessa pelinumeroita. 4. Jos sarjassa on edestakainen vaihto-oikeus, niin myös Al sarakkeeseen tulee merkintä kaikille. Jos sarjassa ei ole edestakaista vaihto-oikeutta, niin pelkästään avauskokoonpanoon kuuluville yhdelletoista pelaajalle tulee merkintä Al sarakkeeseen. 5. Klikkaa tallenna

11 TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA Kotijoukkue tulostaa pöytäkirjan kahtena kappaleena ottelupäivänä. Pöytäkirja toimitetaan ottelun erotuomarille viimeistään 30 min ennen ottelun alkua. Tulostettuun pöytäkirjaan on vielä mahdollista tehdä käsin tarvittavat muutokset. Molempien joukkueiden edustajat allekirjoittavat pöytäkirjan. HUOM! Ei saa klikata otteluseuranta linkkiä! HUOM! Järjestelmä on tältä osin vielä kehityksessä ja pöytäkirjanäkymä voi erota tästä. Listalle voi myös jäädä ne pelaajat, jotka eivät kuulu tämän ottelun kokoonpanoon, ja heidät on käsin ylivedettävä tulosteista. Kotijoukkue tulostaa ottelupäivänä ennen peliä kaksi kappaletta pöytäkirjoja, joihin tehdään tarvittaessa käsin muutokset ja jotka allekirjoitetaan molempien joukkueiden toimesta ottelupaikalla. Toinen kopio jää erotuomarille ja toinen kotijoukkueelle. Myös vierasjoukkue voi halutessaan tulostaa oman kappaleen. Allekirjoitettu ja erotuomareille toimitettu versio on virallinen pöytäkirja.

12 TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN Erotuomari (tapahtumien syöttö): Välittömästi ottelun jälkeen erotuomari ja molempien joukkueiden edustajat vertaavat ottelun tilastot (lopputulos, puoliaikatulos, maalintekijät, varoitukset, kentältäpoistot ja näiden tapahtuma-ajat). Ottelun jälkeen erotuomari kirjautuu järjestelmään ja valitsee ottelun ottelulistalta. Erotuomari kirjaa tiedot omaan kappaleeseensa ja säilyttää pöytäkirjan sekä omat muistiinpanonsa tallessa. Koti- ja vierasjoukkueen edustajat voivat kirjata tapahtumat omiin pöytäkirja-kappaleisiinsa.

13 TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN Valitse pöytäkirja HUOM! Ei saa klikata otteluseuranta linkkiä!

14 TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN 2. Täytetään ottelun lopputulos, taukotilanne sekä ottelun alkamis- ja päättymisajat. 1. Valitse Pelattu 4. Lisää molemmille joukkueille oman kokoonpanon viereen joukkueen maalintekijöiden ja rangaistujen pelaajien numerot, ajat ja syyt. 3. Tee mahdolliset muutokset molempien joukkueiden kokoonpanoihin, mikäli niitä on tapahtunut pöytäkirjan tulostamisen jälkeen Jos maali on tehty rangaistuspotkusta merkitse sel. sarakkaaseen rp. Jos maali on oma maali, älä merkitse tekijän numeroa vaan tek. sarakkeeseen om. Jos pelaaja joutuu poistetuksi kentältä kahdella varoituksen, molemmat varoitukset on kirjattava ja lisäksi on merkittävä kentältäpoisto. HUOM! Virheellisesti järjestelmä ei aina anna riittävästi maalintekijärivejä. Mikäli rivejä ei tule tarpeeksi, vaihda lopputulokseksi väliaikaisesti runsasmaalisempi tulos, niin rivejä tulee lisää. Muista korjata tulos tämän jälkeen oikeaksi.

15 TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN Kun tiedot on lisätty klikkaa Tallenna

16 TOIMENPITEET OTTELUN JÄLKEEN Tältä tallennuksen jälkeen avautuvalta sivulta voi vielä tarkistaa, että kaikki on kirjattu oikein ja tarvittaessa palata pöytäkirja kohdasta takaisin.

17 Erotuomari (tarkistus ja hyväksyntä) 1. Tarkasta vielä kerran, että pöytäkirjan kaikki tiedot on täytetty oikein. 2. Kikkaa tuomarin kuittaus

18 Erotuomari (tarkistus ja hyväksyntä) Kirjoita oma TASO:n salasanasi ja klikkaa tallenna Tämän jälkeen pöytäkirjaa pääsee muokkaamaan vain piirin toimiston henkilökunta.

19 Erotuomari (tarkistus ja hyväksyntä) Tältä tallennuksen jälkeen avautuvalta sivulta voi vielä tarkistaa, että kaikki tiedot on kirjattu oikein. TUKI ONGELMATILANTEISSA Piirin kilpailupäällikkö Hannu Kylmäniemi, tai piirin erotuomariasiantuntija Mika Peltola;

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen ! Mitä aiot tehdä? Valitse! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + e-mail! Pelaajien syöttö Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.990: 9.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT ETELÄ-LÄNSI LIIGAT, ELL (C- ja D-nuoret, vastuupiiri Tampere) Etelä-Länsi -liigat pelataan ikäluokissa C15-, C14-, D13-pojat sekä C-tytöt. Lisäksi syyskierroksella

Lisätiedot

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä.

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. Punaisella merkitty muutokset edelliseen vuoteen! HUOM!

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 sivu 1 SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto ry 2014 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 2. EETTISET PERIAATTEET 9 Reilun pelin periaate 5 10 Vastuullinen taloudenpito 5

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM)

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) 1. Kirjaudu IRMAan seuran pääkäyttäjänä. 2. Valitse Kilpailuhallinta kohdan kautta halutun kilpailun

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Tuomariston yhteistyö. Guidelines

Tuomariston yhteistyö. Guidelines Tuomariston yhteistyö Guidelines 1 Tuomariston yhteistyö Guidelines Tuomariston yhteistyö Guidelines versio 1.0 antaa suuntaviivat yhdenmukaiselle erotuomaritoiminnalle. Tämä ohjeistus on koostettu valioerotuomareiden

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2010 2014 - Toimintaohjeet ja säänt tötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 1.8.2011 TÄHÄN PAINOK KSEEN UUSITUT KOHDAT T ON ALLEVIIVAUKSELLA SISÄLLYS SISÄLLYS

Lisätiedot

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle VIRKISTYSALUEEN LISÄÄMINEN KARTALLE JA TIETOJEN MUOKKAUS Sisältö: 1. Alueen sijainnin tallennus 2. Alueen ominaisuustietojen tallentaminen 3. Alueen poistaminen 4. Olemassa olevan alueen tietojen muokkaus

Lisätiedot

Luo ensimmäisenä uusi kansio sellaiseen paikkaan esim. työpöydälle, että löydät kansion helposti. Nimeä kansio esim. Uusin tallennusohjelma 2012.

Luo ensimmäisenä uusi kansio sellaiseen paikkaan esim. työpöydälle, että löydät kansion helposti. Nimeä kansio esim. Uusin tallennusohjelma 2012. Luo ensimmäisenä uusi kansio sellaiseen paikkaan esim. työpöydälle, että löydät kansion helposti. Nimeä kansio esim. Uusin tallennusohjelma 2012. Työpöydän päällä, kun klikkaat hiiren oikeaa painiketta,

Lisätiedot

LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA

LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA OHJEITA INGO-ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA Ilmoittautuminen tehdään normaalisti osoitteessa www.kepli.ingo.fi YKSITTÄINEN ILMOITTAUTUJA:

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje

Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje Kevät 2013 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Johdanto... 2 Mikä on Paniikkihäiriön nettiterapia?... 2 Pikaopas ohjelman käyttöön... 2 Tekniset vaatimukset...

Lisätiedot

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Aalto Yliopiston Teknillinen Korkeakoulu Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunta Kemian laitos Fysikaalisen kemian ja sähkökemian tutkimusryhmä WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Annukka Aarnio asantasa@cc.hut.fi

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26) 12. OMA TUOTANTO SISÄLTÖ 12.1. VARAAMINEN 12.1.1. Yleistä 12.1.2. Varaustilanne 12.1.3. Varaaminen 12.1.4. Matkustajatiedot Henkilötiedot Majoitus Kuljetus Lisäpalvelut 12.2. MATKUSTAJALUETTELOT 12.2.1.

Lisätiedot

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO OHJEET SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÖÖNOTTO JA JAKAMINEN... 3 Nimeä Oma Esitteesi... 4 Jakaminen sähköpostitse... 5 Jakaminen blogissa... 6 ASIAKKAAN TILAUKSET... 7 OMA ESITE -TILAUSTEN KÄSITTELY... 8 Esimerkkitilaus

Lisätiedot

JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3

JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3 JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3 Sisällysluettelo Esipuhe... 3 Sääntö 1: Pelikenttä... 5 Sääntö 2: Pallo... 10 Sääntö 3: Pelaajien lukumäärä... 12 Sääntö 4: Pelaajien varusteet...

Lisätiedot

Tiedon tuonti. Sisältö

Tiedon tuonti. Sisältö Tiedon tuonti Sisältö Yleistä... 2 Vaihe 1 Tietojen valmistelu... 2 Vaihe 2 Testaaminen... 4 Vaihe 3 Oikeellisuuden tarkistus... 5 Vaihe 4 Kenttien liittäminen... 7 Vaihe 5 Luontitapa... 10 1 Tiedon tuonti

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot