NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT"

Transkriptio

1 NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT ETELÄ-LÄNSI LIIGAT, ELL (C- ja D-nuoret, vastuupiiri Tampere) Etelä-Länsi -liigat pelataan ikäluokissa C15-, C14-, D13-pojat sekä C-tytöt. Lisäksi syyskierroksella pelataan D12-poikien ja D-tyttöjen sarjat. Sarjojen järjestelyistä vastaa Tampereen piiri. Etelä-Länsi liigoissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja määräyksiä ellei Etelä-Länsi liigojen erillismääräyksissä toisin määrätä. Erillismääräykset Peliajat: C15-pojat, C14-pojat ja C-tytöt: 2x40min D13-pojat, D12-pojat ja D-tytöt: 2x35min Pelimuodot: 11v11: C15-pojat, C14-pojat, D13-pojat, C-tytöt ja D-tytöt 9v9: D12-pojat Pelaajamäärät ja vaihtotavat: Ottelupöytäkirjaan voi merkitä korkeintaan 18 pelaajaa. C15-pojat, C14-pojat ja C-tytöt -sarjoissa ei ole edestakaista vaihto-oikeutta pl. maalivahti,jonka saa vaihtaa edestakaisin. D13-pojat, D12-pojat ja D-tytöt -sarjoissa on edestakaiset vaihdot, vaihdot suoritettava pelikatkon aikana erotuomarin luvalla. Poikien sarjoissa sarjan jokaisessa ottelussa kokoonpanossa tulee olla vähintään 9 pelaajaa ko. ikäluokasta. C-tyttöjen -sarjassa ottelun kokoonpanossa saa olla enintään kolme D-ikäistä tai nuorempaa pelaajaa. Edustusoikeudet: Pelaajalla tulee olla edustusoikeus seurassa, jota hän näissä kilpailuissa edustaa. Poikkeuksena on tilanne, jossa pelaaja pelaa liiton B-poikien tai B-tyttöjen sarjassa toisessa seurassa. Tällöin hänellä voi olla piirinsä myöntämä kaksoisedustuslupa oman ikäisten C-nuorten toisen seuran joukkueeseen. Sarjaan voi osallistua myös yhteisjoukkue (YJ), jonka sopimuksen kyseisen joukkueen piiri on hyväksynyt. Seuran joukkueet sarjoissa: Jokaisessa sarjassa voi pelata vain yksi joukkue per seura. Kurinpito, peli- ja toimitsijakiellot : Otteluiden mahdolliset kurinpitoasiat käsitellään järjestävän piirin kurinpitovaliokunnassa. Suorasta kentältäpoistosta seuraa kahden ottelun pelikielto, kentältäpoisto kahdella keltaisella kortilla johtaa yhden ottelun pelikieltoon. Otteluissa saaduilla yksittäisillä varoituksilla ei ole merkitystä. Etelä-Länsi -liigassa saatu pelikielto tulee kärsiä kokonaisuudessaan ko. sarjassa. Pelaaja on lähtökohtaisesti tämän ajan pelikiellossa myös muissa sarjoissa, mutta pelaajan oma piiri voi

2 kohtuullistaa rangaistusta, esim. sarjan pitkän tauon takia, antamalla pelaajalle luvan pelata piirisarjaa. Toimihenkilön poistaminen tekniseltä alueelta johtaa aina automaattiseen yhden ottelun toimitsijakieltoon. Seurat ovat vastuussa peli- ja toimitsijakieltojen noudattamisesta. Olosuhteet ja pallot: Kaikki ottelut tulee pelata nurmella tai jalkapallonurmella (ns.tekonurmella). Kotijoukkueen tulee antaa vierasjoukkueelle ajo-ohjeet kentälle ja varmistaa että vierasjoukkue saa asianmukaisen pukuhuoneen käyttöönsä, viimeistään tuntia (mielellään 1,5 tuntia) ennen ottelun alkua. Ottelut pelataan kolmen pallon järjestelmällä. Erotuomarit: Kaikki 11v11-ottelut pelataan erotuomarikolmikoilla. Erotuomariasettelusta vastaa kotijoukkueen piiri. Kotijoukkue on velvollinen varmistamaan omalta piiriltään, viimeistään viikko ennen ottelua, että otteluun on aseteltu erotuomarit. 9v9-otteluissa (D12 -pojat) on yksi erotuomari. Luovutukset: Sarjoissa ei sallita luovutuksia. Jos joukkue luovuttaa, niin asiasta pyydetään selvitys ja peli voidaan määrätä uudelleen pelattavaksi. Tällöin pelin kuluista vastaa luovuttanut joukkue. Jos peliä ei määrätä uudelleen pelattavaksi, joukkue suljetaan sarjasta. Sarjasta ei voi myöskään luopua kevätja syyskierroksen välissä. Mahdollisesta luovutuksesta/luopumisesta seuraa 500 sakko ja kyseisen seuran joukkueeteivät saa osallistua seuraavalla kaudella Etelä-Länsi -liigoihin missään ikäluokassa. Edelliskauden menestyksellä ansaittua sarjapaikkaa ei tarvitse ottaa vastaan. Asiasta on ilmoitettava kyseisen joukkueen omaan piirin piirikohtaisen ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Paremmuus tasapisteissä: C-nuorten sarjoissa sijoitukset tasapisteissä ratkaisee maaliero, Palloliiton kilpailumääräysten 7 2. mukaan. D-nuorten sarjoissa sijoitukset tasapisteissä ratkaisee keskinäiset ottelut, Palloliiton kilpailumääräysten 7 3. mukaan. Otteluohjelma ja tulospalvelu: Sarjan virallinen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyy Tampereen piirin Result Code sivuilta: tai &laji_id=1 Joukkueiden tulee varmistaa että ottelutiedot ovat oikeat virallisessa ohjelmassa sekä myös oman piirin erotuomariasettelussa. Kotijoukkueen tulee ilmoittaa ottelun tulos RC-tulospalveluohjeiden mukaisesti välittömästi ottelun päättymisen jälkeen. Ottelupöytäkirjat: Kaikissa sarjoissa käytetään netistä tulostettavaa ResultCode- sähköistä ottelupöytäkirjaa. Joukkueiden tulee huolehtia, että joukkueiden pelaajalistat ovat ajan tasalla. Joukkue voi käyttää otteluissaan vain niitä, pelaajia jotka löytyvät joukkueen pelaajalistalta. Pöytäkirjat on tulostettavissa ko. sarjan otteluohjelmasta. Ohjeet, joita sähköisen pöytäkirjan käytössä tulee noudattaa löytyvät osoitteesta:

3 Ikäluokat Etelä-Länsi -liigat pelataan seuraavissa ikäluokissa kaudella C15 -pojat, 12 joukkueen yksinkertainen sarja keväällä ja syksyllä C14 -pojat, 12 joukkueen yksinkertainen sarja keväällä ja syksyllä D13 -pojat, 12 joukkueen yksinkertainen sarja keväällä ja syksyllä D12 -pojat, 12 joukkueen yksinkertainen sarja syksyllä C-tytöt, 12 joukkueen yksinkertainen sarja keväällä ja syksyllä D-tytöt, 6 joukkueen kaksinkertainen sarja syksyllä Kaudelle 2013 sarjaa laajennetaan niin että myös Kaakkois-Suomen piirin parhailla joukkueilla on mahdollisuus osallistua Etelä-Länsi liigan sarjoihin. Kaakolla on yksi karsintapaikka Helsingin ja Uudenmaan piirien talvikarsinnassa ikäluokissa C15-, C14-, D13-pojat ja C-tytöt. D12-pojat ja D-tytöt sarjojen kaikki paikat jaetaan kevään aluesarjojen/ -liigojen perusteella, joihin Kaakolla on mahdollisuus osallistua 1-2 joukkueella tilanteen mukaan. C15 pojat 2013 kevätkierros Yksinkertainen sarja 4 joukkuetta syksyn 2012 C14-poikien ELL:n perusteella 4 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko karsinnat 4 joukkuetta Sat/Tre/Tku karsinnat Jos joku syksyn 2012 neljästä parhaasta ei ota paikkaa vastaan, niin täydennetään ensiksi sarjan viidenneksi sijoittuneella ja seuraavaksi kuudenneksi sijoittuneella. Jos luopuneita on kolme, niin kolmannesta paikasta karsitaan sen piiriryhmän alueelta, jolta on enemmän luopuneita. Jos Aluesarjan/-liigan voittaja(t) ei lähde syyskierrokselle, niin paikka täydennetään ensin Etelä-Länsi -liigan kevätkierroksen 11. sijoittuneella joukkueella ja tämän jälkeen tarvittaesssa 12.sijoittuneella. Kai Pahlman -karsinnat Paikat jaetaan alueellisesti: Hki/Uus alueen 3 parasta joukkuetta sekä Sat/Tre/Tku alueen 3 parasta joukkuetta saavat suoraan paikan Kai Pahlman lopputurnaukseen Etelä-Länsi liigan kevätkierroksen perusteella. Kaikki Etelä-Länsi - liigan pelit huomioidaan, eivät vain kys.alueen joukkueiden keskinäiset ottelut. Loput paikat (Hki/Uus 2 ja Sat/Tre/Tku 1) ratkaistaan alueiden sisäisillä karsinnoilla. Sat/Tre/Tku kevään Alueliigan voittaja karsii paikasta Kai Pahlman -lopputurnaukseen yksiosaisessa karsintapelissä Etelä-Länsi -liigassa Sat/Tre/Tku -alueen (kevätkierroksella) 4. parhaiten sijoittuneen joukkueen kanssa. Peli pelataan Kai Pahlman -turnauksen säännöillä (huom! korjaus 19.6.) ja Etelä-Länsi liigan joukkueen kotona Joukkueet voivat keskenään sopia ottelun pelattavaksi myös aiemmin. Jos Kai Pahlman-turnauksen karsintaottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan, ratkaistaan ottelun voittaja rangaistuspotkukilpailulla SPL:n sääntöjen mukaisesti välittömästi ottelun jälkeen.

4 C15 pojat 2013 syyskierros Yksinkertainen sarja C14 pojat 2013 kevätkierros Yksinkertainen sarja 4 joukkuetta syksyn 2012 D13-poikien ELL:n perusteella 4 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko karsinnat 4 joukkuetta Sat/Tre/Tku karsinnat Jos Aluesarjan/-liigan voittaja(t) ei lähde syyskierrokselle, niin paikka täydennetään ensin Etelä-Länsi -liigan kevätkierroksen 11. sijoittuneella joukkueella ja tämän jälkeen tarvittaessa 12.sijoittuneella. C14 pojat 2013 syyskierros Yksinkertainen sarja Sarjan 8 parasta joukkuetta saavat suoraan paikat 2014 kevätkierrokselle C15-poikien Etelä-Länsi liigaan Neljä paikkaa 2014 kevätkierrokselle C15-poikien Etelä-Länsi liigaan jaetaan/karsitaan seuraavasti: Syksyn 2013 C14-poikien Hki/Uus aluesarjan voittaja 1 joukkue Hki/Uus/Kaakko karsinnat 2 joukkuetta Sat/Tre/Tku ELL-AL karsinnat C14-pojat (syksy 2013), Alueliigan kaksi parasta joukkuetta karsivat Etelä-Länsi liigan läntisen alueen kahden parhaimman putoajan kanssa. Otteluparit: Parempi ELL-putoaja Alueliigan kakkonen ja huonompi ELL-putoaja Alueliigan ykkönen. Kaksiosainen karsinta pelataan heti syksyn sarjojen päättymisen jälkeen. Ensimmäinen ottelu pelataan ELL-joukkueen kotona. Jos joku syksyn 2013 kahdeksasta parhaasta joukkueesta ei ota ELL paikkaa vastaan, niin paikka täydennetään ensiksi sarjan yhdeksänneksi sijoittuneella ja seuraavaksi kymmenenneksi sijoittuneella joukkueella. Jos sarjapaikasta luopuneita on kolme joukkuetta, niin kolmannesta paikasta karsitaan sen piiriryhmän alueelta, jolla on enemmän luopuneita joukkueita.

5 D13 pojat 2013 kevätkierros Yksinkertainen sarja 6 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko karsinnat 6 joukkuetta Sat/Tre/Tku karsinnat Jos aluesarjan/-liigan voittaja(t) ei lähde syyskierrokselle, niin paikka täydennetään ensin Etelä-Länsi -iliigan kevätkierroksen 11. sijoittuneella joukkueella ja tämän jälkeen tarvittaessa 12.sijoittuneella. D13 pojat 2013 syyskierros Yksinkertainen sarja Sarjan 8 parasta joukkuetta saavat suoraan paikat 2014 kevätkierrokselle C14-poikien Etelä-Länsi liigaan Neljä paikkaa 2014 kevätkierrokselle C14-poikien Etelä-Länsi liigaan jaetaan/karsitaan seuraavasti: Syksyn 2013 D13-poikien Hki/Uus aluesarjan voittaja 1 joukkue Hki/Uus/Kaakko karsinnat 2 joukkuetta Sat/Tre/Tku ELL-AL karsinnat D13-pojat (syksy 2013), Alueliigan kaksi parasta joukkuetta karsivat Etelä-Länsi liigan läntisen alueen kahden parhaimman putoajan kanssa. Otteluparit: Parempi ELL-putoaja Alueliigan kakkonen ja huonompi ELL-putoaja Alueliigan ykkönen. Kaksiosainen karsinta pelataan heti syksyn sarjojen päättymisen jälkeen. Ensimmäinen ottelu pelataan ELL-joukkueen kotona. Jos joku syksyn 2013 kahdeksasta parhaasta joukkueesta ei ota ELL paikkaa vastaan, niin paikka täydennetään ensiksi sarjan yhdeksänneksi sijoittuneella ja seuraavaksi kymmenenneksi sijoittuneella joukkueella. Jos sarjapaikasta luopuneita on kolme joukkuetta, niin kolmannesta paikasta karsitaan sen piiriryhmän alueelta, jolla on enemmän luopuneita joukkueita. D12 pojat 2013 syyskierros Yksinkertainen sarja 6 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko kevään kilpasarjakarsinnasta 6 joukkuetta Sat/Tre/Tku kevään Alueliigasta 6 parasta joukkuetta saavat suoraan paikat 2014 kevätkierrokselle D13-poikien Etelä-Länsi liigaan Kuusi paikkaa 2014 kevätkierrokselle D13-poikien Etelä-Länsi liigaan jaetaan/karsitaan seuraavasti: Syksyn 2013 D12-poikien Hki/Uus aluesarjan voittaja 2 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko karsinnat 1 joukkue Sat/Tre/Tku karsinta 2013 D12-pojat (syksy 2013), Alueliigan voittaja karsii Etelä-Länsi liigan läntisen alueen parhaimman putoajan kanssa. Kaksiosainen karsinta

6 pelataan heti syksyn sarjojen päättymisen jälkeen. Ensimmäinen ottelu pelataan ELLjoukkueen kotona. 2 joukkuetta Sat/Tre/Tku erilliset karsinnat Jos joku syksyn 2013 kuudesta parhaasta ei ota ELL paikkaa vastaan, niin paikka täydennetään ensiksi sarjan seitsemänneksi sijoittuneella ja seuraavaksi kahdeksanneksi sijoittuneella joukkueella. Jos sarjapaikasta luopuneita on kolme joukkuetta, niin kolmannesta paikasta karsitaan sen piiriryhmän alueelta, jolta on enemmän luopuneita joukkueita. C-tytöt 2013 kevätkierros Yksinkertainen sarja 7 joukkuetta Hki/Uus/Kaakko karsinnat 5 joukkuetta Sat/Tre/Tku karsinnat Jos Aluesarjan/-liigan voittaja(t) ei lähde syyskierrokselle, niin paikka täydennetään ensin Etelä-Länsi -liigan kevätkierroksen 11. sijoittuneella joukkueella ja tämän jälkeen tarvittaesssa 12.sijoittuneella. Laura Kalmari -karsinnat Paikat jaetaan alueellisesti: Hki/Uus alueen 3 parasta joukkuetta sekä Sat/Tre/Tku alueen 3 parasta joukkuetta saavat suoraan paikan Laura Kalmari lopputurnaukseen Etelä-Länsi liigan kevätkierroksen perusteella. Kaikki Etelä-Länsi - liigan pelit huomioidaan, eivät vain kys.alueen joukkueiden keskinäiset ottelut. Loput paikat (Hki/Uus 2 ja Sat/Tre/Tku 1) ratkaistaan alueiden sisäisillä karsinnoilla. Sat/Tre/Tku kevään Alueliigan voittaja karsii paikasta Laura Kalmari -lopputurnaukseen yksiosaisessa karsintapelissä Etelä-Länsi -liigassa Sat/Tre/Tku -alueen (kevätkierroksella) 4. parhaiten sijoittuneen joukkueen kanssa. Peli pelataan Laura Kalmari -turnauksen säännöillä (huom! korjaus 19.6.) ja Etelä- Länsi liigan joukkueen kotona Joukkueet voivat keskenään sopia ottelun pelattavaksi myös aiemmin. Jos Laura Kalmari-turnauksen karsintaottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan, ratkaistaan ottelun voittaja rangaistuspotkukilpailulla SPL:n sääntöjen mukaisesti välittömästi ottelun jälkeen. C-tytöt 2013 syyskierros Yksinkertainen sarja D13 tytöt 2013 syyskierros Kaksinkertainen sarja 4 joukkuetta Hki/Uus/Kaa kevään aluesarjasta 2 joukkuetta Sat/Tre/Tku kevään Alueliigasta

7

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä.

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. Punaisella merkitty muutokset edelliseen vuoteen! HUOM!

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 sivu 1 SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto ry 2014 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 2. EETTISET PERIAATTEET 9 Reilun pelin periaate 5 10 Vastuullinen taloudenpito 5

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Uusimaa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Uudenmaan piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014. Voittoja joka päivä

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014. Voittoja joka päivä KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014 Voittoja joka päivä Jalkapallon Leikkimaailma 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja

Lisätiedot

MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 2011 2012

MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 2011 2012 MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 0 0 D- ja E-nuorten säännöt (F-nuorten säännöt löytyvät sivulta 5). PELIN TARKOITUS Lentopallo on joukkuepeli, jota pelaa kaksi joukkuetta verkon kahtia jakamalla

Lisätiedot

JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3

JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3 JALKAPALLO- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO ISBN 978-952-9841-36-3 Sisällysluettelo Esipuhe... 3 Sääntö 1: Pelikenttä... 5 Sääntö 2: Pallo... 10 Sääntö 3: Pelaajien lukumäärä... 12 Sääntö 4: Pelaajien varusteet...

Lisätiedot

KURINPITOVALIOKUNNAN KOKOUS 5 /13

KURINPITOVALIOKUNNAN KOKOUS 5 /13 1 KURINPITOVALIOKUNNAN KOKOUS 5 /13 PÖYTÄKIRJA Aika 5.11.2013, klo 17.00 20.20 Paikka: Läsnä: Estynyt: Piirin toimisto, Osmankäämintie 5, Vantaa Seppo Koivuporras, puheenjohtaja Anu Jokela Mikko Markkula

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry 1/7 Kilpailusäännöt 2015

Suomen Saappaanheittoliitto ry 1/7 Kilpailusäännöt 2015 Suomen Saappaanheittoliitto ry 1/7 1. Heittoväline Suomen Saappaanheittoliiton virallinen heittoväline on Duudson Isäntä-saapas. Naisten sarjassa virallinen heittoväline on 40-numeroinen oikean tai vasemman

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2010 2014 - Toimintaohjeet ja säänt tötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 1.8.2011 TÄHÄN PAINOK KSEEN UUSITUT KOHDAT T ON ALLEVIIVAUKSELLA SISÄLLYS SISÄLLYS

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

EROTUOMAREIDEN JA EROTUOMARITARKKAILIJOIDEN MATKUSTUSSÄÄNTÖ JA KORVAUKSET 2015

EROTUOMAREIDEN JA EROTUOMARITARKKAILIJOIDEN MATKUSTUSSÄÄNTÖ JA KORVAUKSET 2015 EROTUOMAREIDEN JA EROTUOMARITARKKAILIJOIDEN MATKUSTUSSÄÄNTÖ JA KORVAUKSET 2015 I Yleistä Tämä matkustussääntö sekä sopimus korvauksista ja palkkioista koskee Suomen Palloliiton ja Jalkapalloliiga ry:n

Lisätiedot

Tuomariston yhteistyö. Guidelines

Tuomariston yhteistyö. Guidelines Tuomariston yhteistyö Guidelines 1 Tuomariston yhteistyö Guidelines Tuomariston yhteistyö Guidelines versio 1.0 antaa suuntaviivat yhdenmukaiselle erotuomaritoiminnalle. Tämä ohjeistus on koostettu valioerotuomareiden

Lisätiedot

ALUEIDEN EROTUOMARITOIMINNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013-2014

ALUEIDEN EROTUOMARITOIMINNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013-2014 ALUEIDEN EROTUOMARITOIMINNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013-2014 Alueiden erotuomaritoiminnan johtosääntö sisältää alueiden erotuomarivastaavien (I), alueiden et koulutusvastaavien (II) ja alueiden et valmennusvastaavien

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

SALIBANDYLIITON OTTELUUN MÄÄRÄTTYJEN EROTUOMARIEN / EROTUOMARIVALMENTAJIEN (OTTELUVALVOJIEN) MATKUSTUSSÄÄNNÖT KAUDELLA 2014-2015

SALIBANDYLIITON OTTELUUN MÄÄRÄTTYJEN EROTUOMARIEN / EROTUOMARIVALMENTAJIEN (OTTELUVALVOJIEN) MATKUSTUSSÄÄNNÖT KAUDELLA 2014-2015 SALIBANDYLIITON OTTELUUN MÄÄRÄTTYJEN EROTUOMARIEN / EROTUOMARIVALMENTAJIEN (OTTELUVALVOJIEN) MATKUSTUSSÄÄNNÖT KAUDELLA 2014-2015 1. ENNAKONPIDÄTYS JA LOPULLINEN VEROTUS Kaikki Salibandyliiton sarjoissa

Lisätiedot

Parhaimmillaan koripallo tarjoaa oppitunnin, jossa liikunnan riemu, oppimisen ilo ja hikikarpaloiden virta pääsevät valloilleen.

Parhaimmillaan koripallo tarjoaa oppitunnin, jossa liikunnan riemu, oppimisen ilo ja hikikarpaloiden virta pääsevät valloilleen. ETUSIVU Koripallon sivut on tehty yhteistyössä Suomen Koripalloliiton kanssa. Koripallo tarjoaa koululiikuntaan mainion mahdollisuuden harjoitella joukkuepelaamista ja ryhmässä toimimista. Koripallo sopii

Lisätiedot

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA 15.1.2015 1 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA 1.1 Toiminta-ajatus Koripallojaoston luo mahdollisuuden koripallon harrastamiseen turvallisessa ja

Lisätiedot

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat PELIOHJE 1 (14) Pelaajat: 2-4 pelaajaa Ikäsuositus: 6+ SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 1 kääntyvä satataulu 100 lukukorttia (sis. luvut 1-100) 6 jokerikorttia 2 noppaa (sis.luvut 1-10) 30 pelimerkkiä PELI OPETTAA

Lisätiedot

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen ! Mitä aiot tehdä? Valitse! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + e-mail! Pelaajien syöttö Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin

Lisätiedot

F-IKÄISET. Tästä se alkaa! SUOMEN LENTOPALLOLIITTO RY

F-IKÄISET. Tästä se alkaa! SUOMEN LENTOPALLOLIITTO RY F-IKÄISET Tästä se alkaa! SUOMEN LENTOPALLOLIITTO RY 1 Sisällysluettelo Turnaustapahtumat: F-ikäisten toimintatapa 3 Joukkueorganisaatio ja tehtävät turnauksessa 4 Järjestä laadukas turnaustapahtuma 5

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.990: 9.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT I Yleinen osa. Voimassa 1.1.2015 alkaen

KILPAILUSÄÄNNÖT I Yleinen osa. Voimassa 1.1.2015 alkaen KILPAILUSÄÄNNÖT I Yleinen osa Voimassa 1.1.2015 alkaen Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO Copyright Suomen Ratsastajainliitto ry. Suomen Ratsastajainliiton kilpailusäännöt ja niiden

Lisätiedot

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen).

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen). OSA V CYCLOCROSS KILPAILUT Luku I Cyclocrossin kilpailusäännöt Kilpailuun osallistuminen 5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän

Lisätiedot

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Henkilöstöpalveluyritysten Liitto ry, jota jäljempänä kutsutaan liitoksi. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhtiö palvelee koko suomalaista kuntasektoria ja siinä erityisesti Kuntien takauskeskuksesta annetun lain 1 :n tarkoittamia yhteisöjä.

Yhtiö palvelee koko suomalaista kuntasektoria ja siinä erityisesti Kuntien takauskeskuksesta annetun lain 1 :n tarkoittamia yhteisöjä. KUNTARAHOITUS OYJ:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Kuntarahoitus Oyj ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhtiön virallinen toiminimi on ruotsiksi Kommunfinans Abp, englanniksi

Lisätiedot

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta käytetään näissä säännöissä lyhennettä HAAGA-HELIA.

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta käytetään näissä säännöissä lyhennettä HAAGA-HELIA. 1 (7) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 OPISKELIJAKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunnan nimi on HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGA. Opiskelijakunnasta

Lisätiedot

Fortum Tutor ennakko 8.3.2012 PELI-ILO. Jalkapallojuniorin vanhemman käsikirja

Fortum Tutor ennakko 8.3.2012 PELI-ILO. Jalkapallojuniorin vanhemman käsikirja PELI-ILO Jalkapallojuniorin vanhemman käsikirja 2 Fortum Tutor Miten jalkapalloileva lapsi kehittyy Lapsesi kehittyminen jalkapalloilijaksi perustuu iloon ja haluun pelata jalkapalloa. Fortum Tutor on

Lisätiedot

Club Show/ Open show säännöt

Club Show/ Open show säännöt Club Show/ Open show säännöt 1. YLEISTÄ Näitä sääntöjä noudatetaan Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry:n (jäljempänä yhdistys) epävirallisissa näyttelyissä. Ilmoittaessaan koiran näyttelyyn näytteilleasettaja

Lisätiedot