Yhdistyksen sivun löydät Facebookista osoitteesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyksen sivun löydät Facebookista osoitteesta http://www.facebook.com/pages/pirkanmaan-lintutieteellinen-yhdistys/181496311900889"

Transkriptio

1 Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry Jäsentiedote 3/2011 Tiedotukset PiLY on nyt Facebookissa Yhdistyksen sivun löydät Facebookista osoitteesta Vuoden 2011 lintulaji, kuovi Ensimmäiset kuovit saapuvat kevätmuutolta Pirkanmaalle yleensä heti huhtikuun alkupäivinä, mutta muutamana vuonna tunnetaan ensisaapuja jo maaliskuun puolelta. Kuovit talvehtivat Euroopan länsiosissa ja Brittein saarilla. Ensimmäisenä paluumuutolle lähtevät naaraat jo kesäkuun alussa, koiraiden jäädessä vielä huolehtimaan poikasista. Koiraat lähtevät muutolle elokuussa ja nuorten lintujen muutto jatkuu syyskuulle. Tarkoituksena on nyt erityisellä tarkkuudella kerätä tietoa kuovin kevätmuuton etenemisestä, suurimmista muuttajamääristä sekä pesimämenestyksestä. Kirjaa ainakin seuraavat kuovihavaintosi Tiiraan: * kevään ensimmäiset kuovihavaintosi * kaikki muuttohavainnot koko vuodelta (muista kirjata muuttosuunta) * ilmoita mahdolliset havaintosi myös pesintämenestyksestä (täytä pesäkortti pesälöydöistä) Mikään ei tietenkään estä kirjaamasta kaikkia muitakin kuovihavaintoja em. lisäksi! Lisätietoja kuovista ja sen havainnoinnista löytyy BirdLifen sivuilta tai PiLYn kuovivastaavalta, Christian Geigeriltä. Christian Geiger Pilyn kuovivastaava 2011 kuovi@pily.fi p PiLYn lintukuva 2011 Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry järjestää jäsenilleen valokuvauskisan, jossa valitaan kolmessa eri sarjassa paras pirkanmaalainen lintukuva. Luvassa on palkinnot sarjojen voittajille ja yksi kaikkien osallistujien kesken arvottava palkinto. Kisaan voi osallistua kahdella (2) kuvalla, jotka on otettu kisa-aikana PiLYn toimialueella. Osallistuminen: Tutustu kisan sääntöihin. Lähetä kuvat ( max. 2 kpl ) Viimeistään osoitteella tuija.m.palonen@gmail.com. Huomioi, että viestin maksimikoko liitetiedostoineen on 25 Mt. Mainitse kuvista kuvauspaikka ja päivämäärä sekä omat yhteystietosi ( osoite, puhelinnumero).

2 Palkinnot: Jokaisen sarjan paras kuva palkitaan. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Palkintojen sisältö ilmoitetaan myöhemmin. Säännöt: Osallistua voivat vain PiLYn jäsenet. Kisan sarjat: 1. Lapset ja nuoret, alle 18 vuotta 2. Avoin sarja 3. Pro-sarja, ammattimaisille ja paljon julkaisseille kuvaajille * * Kisan järjestäjä varaa oikeuden siirtää avoimeen sarjaan ilmoittautuneen henkilön pro-sarjaan, mikäli henkilö kuvauksen ammattimaisuuden tai julkaistujen kuvien määrän ja laadun perusteella voidaan katsoa siihen kuuluvaksi. Aika: Voittajien valinta: Pro-sarjan voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella marras-joulukuussa. Prosarjalaisista koostuva raati valitsee 10 parasta kuvaa nuorten ja avoimesta sarjasta yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut kuva on sarjavoittaja. Vaatimukset kuville: Kuvien on oltava digikuvia. Kuvien kohteen on oltava luonnonvarainen lintu ( tai useampi ) ja kuvien kuvattu PiLYn toimialueella kilpailuaikana. Kuvauksessa on noudatettava Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n eettisiä periaatteita. Kuvien käsittelyssä roskien poiston lisäksi sallitaan rajaus, terävyyden säätö, valaistuksen säätö ja kohinan poisto. Eli manipulointi on kielletty. Palkittavista kuvista pyydetään kameran tuottama alkuperäinen tiedosto tuomariston tarkistettavaksi. Kuvien julkaisu: Kuvia pienennetään yleisöäänestyksessä julkaisua varten. Kuvaaja myöntää Pirkanmaan Lintutieelliselle Yhdistykselle oikeuden käyttää kilpailuun ilmoitettuja kuvia omassa julkaisutoiminnassaan. Lisätiedot ja kuvien vastaanotto: Tuija Palonen tuija.m.palonen@gmail.com Ekopinnakisa Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys järjestää toimialueellaan ensimmäisen ekopinnakisan. Kisassa on tarkoitus havaita PiLYn toimialueella mahdollisimman monta lajia ilman moottoriajoneuvojen käyttöä välisenä aikana. Pirkanmaalla on havaittu 328 lajia, nyt katsotaan, kuinka paljon näistä voi nähdä ekoretkeilemällä. Kisan tarkoituksena on kannustaa ekologiseen lähiretkeilyyn ja lähialuiden linnustoon tutustumiseen. Kisassa on luvassa ainakin mainetta ja kunniaa, raitista ilmaa ja parempi kunto. Kisaan voit osallistua ilmoittamalla Tuija Paloselle nimesi, kotipesän osoitteen ja yhteystietosi. Väliaikatietoja voit ilmoittaa Tuija Paloselle sähköpostitse osoitteeseen tuija.m.palonen@gmail.com ( lähetä täytetty ekopinnapohja ). Väliaikatietoja julkaistaan kotisivuilla, lopulliset kisan tulokset julkaistaan kotisivuilla ja Lintuviestissä.

3 Kotisivuilta löytyy myös Pirkanmaan lajilista, kuntapinnataulukko ja yhdistyksen toimialueen kartta. Valmiin ekopinnapohjan voit ladata kotisivuilta Säännöt: 1 Jotta lajin voi ottaa ekopinnaksi, tulee matka kotipesästä havaintopaikalle ja takaisin olla tehty ilman moottoriajoneuvoa. Luonnollisesti voit havainnoida myös pihallasi, jos se sijaitsee PiLYn toimialueella. Sallittuja kulkuvälineitä ovat siis polkupyörä, omat jalat, soutuvene ja kauramoottorit, kuten hevonen. Esim 1: Ajat ensin kotoa autolla 20 km suonlaitaan ja teet sitten 5 km kävelylenkin suolle. Kävelylenkin lintulajeja ei voi kuitenkaan laskea ekopinnakisaan, sillä olet tullut kotoasi havaintopaikalle myös moottoriajoneuvoa käyttäen. Esim 2: Kävelet aamulla 2 km bussipysäkille josta lähdet bussilla. Palaat sitten illalla samalta bussipysäkiltä myös kävellen kotiin. Nyt voit laskea kodin ja pysäkin välillä havaitsemasi lajit ekopinnoiksi, sillä vaikka välillä oletkin ollut bussissa, olet tehnyt edestakaisen matkan kotoasi havaintopaikalle ilman moottoriajoneuvoa. 2 Myös julkiset kulkuvälineet (bussi, juna) lasketaan moottoriajoneuvoiksi, samoin kuin sähköavusteinen polkupyörä. 3 Atrapin käyttö ei ole sallittua. 4 Kisa-aika on ja kisa-alue on PiLY:n toimialue. Sekä linnun että havainnoitsijan on oltava PiLYn toimialueella. 5 Voit osallistua vain yhdeltä pihalta kisaan ja kisapihan voi vaihtaa kesken vuotta vain muuton tähden. Lähtökohtaisesti kotipesä on kotisi, mutta voit valita myös muun pihan johon sinulla on selvä yhteys (esim. mökkisi tai lähisukulaisesi piha). Näin myös muualla kuin PILY:n alueella asuva voi osallistua tuollaiselta pihalta kisaan. Tuolloin pitää kuitenkin muistaa että kisaan voi laskea vain PiLY:n toimialueella havaitut lajit mukaan. 6 Mikäli linnun havainnoinnista on annettu ohjeita Tiirassa tai Bongariliiton työvaliokunnan toimesta ( koskee Bongariliiton jäseniä ), näitä tulee noudattaa. 7 Näitä sääntöjä tarkennetaan tarvittaessa kisan kuluessa. Lintuillat Syyskuun lintuilta Filosofian tohtori Ilkka Koivisto saapuu Pirkanmaalle pitämään esitelmää PiLYn lintuiltaan aiheenaan lintujen viestintä. Ilkka Koivistohan on jokaiselle tuttu muun muassa radion ja television lintuilloista, monista julkaisuistaan ja Korkeasaaren eläintarhan pitkäaikaisesta johtajuudestaan. Koivistolla on kokemuksensa ja tiietojensa perusteella valtaisa eläimiä koskeva tuntemus. Lintuilta pidetään tuttuun tapaan Tampereella pääkirjasto Metson toisessa kerroksessa Pietilä-salissa (entinen sali 1) klo alkaen. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan asiantuntevaa ja kiinnostavaa esitelmää!

4 Lokakuun lintuilta Filosofian lisensisaatti, biologi ja tietokirjaiilija Pertti Koskimies saapuu Tampereelle PiLYn lintuiltaan kertomaan pohjoisen linnustosta. Esitelmän aihe on "Lapin lintujen vieraana". Koskimies on erikoistunut lintuihin. Hän on toiminut muun muassa BirdLife Suomen julkaisun Lintumies päätoimittajana. Lehden nykyinen nimi on Linnut. Koskimies on myös julkaissut ja toimittanut lukuisasti kirjoja. Luonnonsuojelu on Koskimiehelle läheinen aihe. Lintuilta pidetään pääkirjasto Metsossa, toinen kerros ja Pietilä-sali (entinen sali 1) klo alkaen. Kaikki tervetuloa kokemaan lintutietoutta Lapin maisemista! Sääntömääräinen syyskokous ja lintuilta Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tällä kertaa marraskuun lintuillan aluksi. Kokouksessa valitaan neljä hallituksen jäsentä seuraavalle kaksivuotiskaudeksi erovuoroisten tilalle sekä toiminnantarkastajat ensi vuodelle. Kokouksessa vahvistetaan myös jäsenmaksun suuruus, toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle Kokouksessa myönnetään myös PiLYn jokavuotinen linnustonsuojelupalkinto sekä mahdollisesti palkinto aktiivisesta vapaaehtoisesta työstä lintuharrastuksen tai lintutietämyksen edistämisestä. Kokouksen jälkeen Timo Havimo kertoo meille Vietnamiin suuntautuneesta retkestään. Auheena on "Lintuja ja vähän muutakin Vietnamista." Vietnam tunnetaan edelleen parhaiten sotatantereena, mutta on siellä lintujakin. Sodan jäljet näkyvät paikoin edelleen ja osa niistä on tarkoituksella säilytetty muistomerkkeinä. Maan linnusto on kärsinyt melkoisesti maan myrkyttymisestä ja sademetsien vähenemisestä. Esityksessä on kuvatarina linnuista ja yleensä elämästä maan eteläosassa ja pääkaupungissa Ho Tsi Minh Cityssä (Saigon). Sääntömääräinen syyskokous ja lintuilta pidetään vanhaan tapaan pääkirjasto Metson Pietilä-salissa (entinen sali 1) toisessa kerroksessa klo alkaen. Tervetuloa! Retket ja muut tapahtumat Lintukävely Iidesjärvellä Lähtö järven länsipäästä (kts. kartalta Lokintaival) klo Satakielet näppäilevät ilmoille kevätiloaan. Vesilintuja tapaa järvellä monipuolisen lajiston. Pensaikoissa alkaa kuhista hyönteissyöjiä. Oppaana toimii BirdLife Suomen retkikummi Olavi Kalkko. Retki sopii mainiosti perheille, uusille jäsenille ja lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikki tervetuloa! Liesjärven kansallispuistoon ja Saaren kansanpuistoon bussiretki Liesjärven kansallispuistoon ja Saaren kansanpuistoon tehdään bussiretki Nokialta. Järj. Nokian Luonto ry /Lintukoulu. Hinta 15 euroa. Lähtö Nokian Harju-Centerin edestä klo Tiedustelut ja ilmoittautumiset huhtikuun loppuun mennessä Kaija Helle p tai Nokian Lintukoulun sähköpostiin nokianlintukoulu@gmail.com Oriselän lintukävely Oriveden Lyytikkälässä PiLYn lintukävely kaikille pidetään keskiviikkona Orivedellä Oriselän maisemissa. Oriselän rantalehdot ovat linnustollisesti rikkaat. Kevään ja kesän vaihteessa lehtolinnut kuuluttavat asuinsijojaan kauniilla ja monipuolisella laulullaan. Kävelyreitti kulkee Oriselän ja Särkänsalmen niityillä ja rantametsissä. Oppaana toimii paikallinen lintuharrastaja Eila Smolander. Kävely alkaa

5 klo kestäen parisen tuntia. Lähtöpaikkana on Lyytikkäläntie 81 piha. Kokoontuminen klo ja ennen retkelle lähtöä kahvittelut. Kaikki tervetuloa! PiLY Ahlmannin puutarhapäivillä PiLY osallistuu Ahlman-instituutin puutarhapäivään kello Tapahtuma järjestetään Koivistonkylässä Ahlmannin piha-alueella ja aiheena on "Isoäidin kasvit ja perinnepiha". Yhdistyksen edustajat ovat paikalla esittelemässä tapahtumassa yhdistyksen toimiintaa, vastaamassa kysymyksiin linnuista ja myymässä linnunpönttöjä sekä kannatustuotteita, mm. suosittua pönttöjulistetta Lintukävely Orivedellä Pappilanniemessä PiLYn järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 3.6. perjantaina. Pappilanlahden rantalehdot kaikuvat lehdoissa viihtyvien lintujen lauluista. Mustapääkertut ja kultarinnat ilmoittavat kesäriemustaan. Satakielet alkavat näppäillä illan lähetessä. Jostakin kuuluu kaulushaikaran puhaltelut. Pappilanlahden ympäristö on erinomaista yölaulajaseutua. Viitakerttuset, sirkkalinnut, rääkät, kerttuset ja huitit aloittavat konserttinsa illan hämärtyessä. Kävelyn oppaana toimii BirdLife Suomen retkikummi Kimmo Karppinen Eräjärveltä. Kävelyn kokoontumispaikkana on Satamarannantien pysäköintipaikka lintutornille vievän tien kohdalla. Kävelyn lähtöaika on klo ja se kestää parisen tuntia. Halukkaat voivat jäädä kuuntelemaan yölaulajien alkavaa konserttia illan pimetessä. Kaikki tervetuloa tutustumaan Pappilanlahden ja Pappilanniemen alkukesän hivelevään äänimaisemaan! PiLY:n perinteinen yölaulajaretki Perinteinen yölaulajaretki kesäyön kultakurkkuja kuuntelemaan perjantaina Luvassa satakieliä, viita- ja luhtakerttusia, pensassirkkalintuja, ruisrääkkiä ja muita sykähdyttäviä solisteja. Lähtö Tampereelta pääkirjasto Metson parkkipaikalta klo henkilöautoilla. Reitti määräytyy kesän yölaulajatilanteen mukaan. Vetäjänä Lasse Kosonen, jolle myös ilmoittautumiset tai lasse.kosonen@tampere.fi Yölaulajaretki Orivedellä keskustan tuntumassa Yölaulajaretki Orivedellä perjantaina. Kuljemme rauhallisesti kävellen Oriveden keskustan tuntumassa tunnelmallisia kujanteita, siellä, missä laulaa satakielet, kerttuset, ja kenties sirkkalinnut. Yöllinen äänimaisema on kokemus, joka ei hevin unohdu. Oppaana Jukka T. Helin. Kokoontuminen klo Latokartanontien junaseisakkeen parkkipaikalla. Kesto noin kolme tuntia (5-6 km). Eväät ja riittävästi vaatetta mukaan! Tiedustelut Eila Smolander Ei ennakkoilmoittautumista Perinteinen kahlaajaretki Yyteriin PiLY:n perinteinen kahlaajaretki Yyteriin. Porin Yyteri on hiekkarantojensa lisäksi tunnettu maan parhaisiin kuuluvista kahlaajalietteistään. Retkellä voi nähdä yli kaksikymmentä Suomessa pesivää tai maamme läpi muuttavaa kahlaajalajia, mm. punakuireja, tundrakurmitsoita ja monia erilaisia sirrejä. Muista lajeista luvassa ristisorsia ja räyskiä, ja ehkä pikkutiirakin näyttäytyy. Yyterin jälkeen poiketaan muilla lintupaikoilla Porissa. Bussiretki, hinta 12 jäsenille ja 17 muille, nuorisojäsenille ilmainen. Retken oppaana Petri Seppälä. Lähtö Tampereen linja-autoasemalta tilausajolaiturista ( nro 8, Ratinan puolella ) klo 6,

6 paluu noin klo 16. Kyytiin pääsee myös Lielahden Citymarketilta, jossa autot kannattaa jättää tien toiselle puolelle ( löytötavaratalon parkki). Citymarketin pihassa on nykyään aikarajoitus. Mainitse ilmoittautuessasi mistä tulet kyytiin. Varaudu kahlaamaan vedessä ( saappaanvarret riittävät ), mukaan myös omat eväät. Ilmoittautuminen kotisivujen kautta tai Tuija Paloselle tuija.m.palonen@gmail.com. Seuraava jäsentiedote ilmestyy elo-syyskuussa. Mukavaa kevään odotusta PiLY

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 4/2011. Tiedotukset. PiLY etsii markkinointivastaavaa

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 4/2011. Tiedotukset. PiLY etsii markkinointivastaavaa Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi Jäsentiedote 4/2011 Tiedotukset PiLY etsii markkinointivastaavaa Nyt kaivataan ulospäin suuntautuneen, markkinointihenkisen jäsenen

Lisätiedot

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 2/2011. Tiedotukset. Lintuviesti etsii uutta päätoimittajaa.

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 2/2011. Tiedotukset. Lintuviesti etsii uutta päätoimittajaa. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi Jäsentiedote 2/2011 Tiedotukset Lintuviesti etsii uutta päätoimittajaa. Tässä on tilaisuus tehdä näkyvää työtä Pirkanmaan Lintutieteellisen

Lisätiedot

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 1/2013. Tiedotukset

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi. Jäsentiedote 1/2013. Tiedotukset Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi Jäsentiedote 1/2013 Tiedotukset 1. Lupapyyntö Lintuviestin sähköistä julkaisua varten 2. Kilometrikisa 2013 3. Maakunta-kartoitetuksi

Lisätiedot

Sähköpostiosoite on geigechr@ovi.com. Voittaja saa kunniaa, muut myös raikasta ilmaa.

Sähköpostiosoite on geigechr@ovi.com. Voittaja saa kunniaa, muut myös raikasta ilmaa. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry http://www.pily.fi/ pily@pily.fi Jäsentiedote 1/2012 Tiedotukset PiLY etsii lisää aktiivisia jäseniä! Yhdistystoiminta ei välttämättä vaadi suurta panostusta tai

Lisätiedot

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa Lataa Lähde linturetkelle! Lataa ISBN: 9789522403179 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.58 Mb Helsingin ja lähialueiden linnusto on monipuolinen. Jo Helsingin kantakaupungista löytyy erilaisia

Lisätiedot

(yhdistys mukana toiminnassa)

(yhdistys mukana toiminnassa) Sivu 1 / 5 HUOMIOITAVIA PÄIVÄMÄÄRIÄ: (yhdistys mukana toiminnassa) 31.8. Ilmoittautuminen päättyy: Yhdistyksen 25V-juhla; päivään osallistuminen, openshow, manssitreffit 9.9. Yhdistyksen 25V-juhla ja manssitreffit

Lisätiedot

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011.

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. Polkuretken teemana on SUUNNISTUS, Bisan majalla suunnistuksenohjausta, voit kokeilla suunnistustaitojasi suunnistusrasteilla Bisan

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 OHJAAJAINFO Ajo-ohje Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Korvenkylän koululla ja sen välittömässä läheisyydessä, osoite on Korventie

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

Nokian Lintukoulun toiminta 2010

Nokian Lintukoulun toiminta 2010 Nokian Lintukoulun toiminta 2010 Teksti ja kuvat: Anne Viitalaakso-Kaasalainen Tammi-helmikuu: Loppiaisena Nokian Puropuistossa ja keskustassa linturetkellä, osallistujia 9. Talvilintulaskennat: 3.1. Nokian

Lisätiedot

Rallispecial

Rallispecial Kilpailun säännöt 1. Järjestäjä Kilpailun järjestää Rallimiehet Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemootoriurheilun keskusjärjestön ja kilpailunjärjestäjän sääntöjä sekä turvallisuusohjeita http://www.harrastemoottoriurheilu.fi/

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10. Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012 sekä spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.2012 Vizslamestaruuskoe 13.10.2012 Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti

Lisätiedot

KROMBACHER POURFECTION 2018 Kansainvälisen Facebook kilpailun säännöt Suomessa asuville osallistujille Tammi - Helmikuu 2018

KROMBACHER POURFECTION 2018 Kansainvälisen Facebook kilpailun säännöt Suomessa asuville osallistujille Tammi - Helmikuu 2018 KROMBACHER POURFECTION 2018 Kansainvälisen Facebook kilpailun säännöt Suomessa asuville osallistujille Tammi - Helmikuu 2018 1. Yleiset säännöt ja ehdot 1.1 Krombacher International GmbH, Hagener Strasse

Lisätiedot

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin 7.-8.10.2017 Kilpailupaikan osoite: Rauhalantie 50, Mäntsälä www.uvu.fi/sm2017 AIKATAULU LAUANTAI Kilpailutoimisto aukeaa kello 7:30

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Keuruu Ralli Kilpailun säännöt

Keuruu Ralli Kilpailun säännöt Kilpailun säännöt Keuruu Ralli17.8.2019 Kilpailunjärjestäjä Kilpailun järjestäjä toimii Rallimiehet ry. Harrastemootoriurheilun keskusjärjestö (HaMu) ry jäsenyhdistys. Yleiskuvauskilpailusta Kilpailu kuuluu

Lisätiedot

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Aika ja Paikka: Kilpailun arvo: Kilpailun järjestäjä: AutoCenter JM 12.5.2019, Tammisaaren JM-rata, Grabbskog Kansallinen, Aluemestaruus osakilpailu Ekenäs-Tammisaaren

Lisätiedot

KLUBIN SYYSKOKOUS 19.11.2015 UUDET JOHTOKUNNAN JÄSENET

KLUBIN SYYSKOKOUS 19.11.2015 UUDET JOHTOKUNNAN JÄSENET 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 20.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html VUODEN KLUBITEKO Johtokunta voi harkintansa mukaan palkita vuosittain vuoden klubiteon tekijän. Palkinnon

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJE. Päivämäärä la 13.10.2012. päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu

KILPAILIJAOHJE. Päivämäärä la 13.10.2012. päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu KILPAILIJAOHJE Kilpailun nimi Tahkoralli Päivämäärä la 13.10.2012 Kilpailun arvo Kansallinen ralli, F-Cupin päätösosakilpailu AKK:n Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu Kilpailun järjestäjä Nilsiän Urheiluautoilijat

Lisätiedot

Vuoden lintu hankkeita vuodesta 2000

Vuoden lintu hankkeita vuodesta 2000 Vuoden lintu hankkeita vuodesta 2000 Kuva: Micha Fager Tero Toivanen, lintulaskijatapaaminen 10.2.2019 BirdLifen vuoden linnut 2000-2018 2000: Käenpiika 2001: Peltosirkku 2002: Pikkulepinkäinen 2003: Selkälokki

Lisätiedot

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen maanantaina 22.5.2017 klo 18:00 Hiedanrannan vanhalle tehdasalueelle (www.valiaikainenhiedanranta.fi, www.tampere.fi/hiedanranta).

Lisätiedot

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Ilmoittaudu ja tule mukaan! Suomen Ladun 54. Leiripäivät Vantaan Hakunilassa Ilmoittaudu ja tule mukaan! Tule hetkeksi, päiväksi tai koko viikonlopuksi pelaamaan, kisaamaan, osallistumaan ja rentoutumaan, tule lauantai-iltana tanssimaan

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Kiltauutiset 3/2016. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 3/2016. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 3/2016 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Puheenjohtajalta Arvon jäsenet Muutoksen tuulet puhaltavat taas kerran Santahaminassa. Tällä kertaa vaikutuksia tulee myös meihin kiltalaisiin. Puolustusvoimissa

Lisätiedot

Pirkkalan Kotolahden ranta- ja vesilinnusto sekä huomioita rantametsälinnustosta 2016

Pirkkalan Kotolahden ranta- ja vesilinnusto sekä huomioita rantametsälinnustosta 2016 Pirkkalan Kotolahden ranta- ja vesilinnusto sekä huomioita rantametsälinnustosta 2016 Kotolahti kuvattuna lahden koillisrannalta. Kuva Pekka Rintamäki Pirkkalan kunta Ympäristönsuojelu Pirkanmaan Lintutieteellinen

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 2018

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 2018 1 SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 2018 Nämä säännöt on käännetty suomeksi alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

Projekti: Photo Goldeneye 2015

Projekti: Photo Goldeneye 2015 Projekti: Photo Goldeneye 2015 Johdanto Vesilintujen talvilevinneisyydet ovat muuttuneet Länsi- ja Pohjois-Euroopassa ilmastonmuutoksen myötä. Tämä näkyy talviaikaisina vesilintumäärien kasvuna talvialueen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA

SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA Alueralli Länsi-Suomen Aluemestaruusosakilpailu (Alue 7) Luokat: Yleinen, Naiset, A- ja B-juniorit Lisäksi mukana 1400-Trophy luokka sekä Vakio

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Vahvinmies-kilpailun säännöt

Vahvinmies-kilpailun säännöt Vahvinmies-kilpailun säännöt 1. Lajit ja niiden toteutus 1.1. Tukkipunnerrus - tukin paino on 65 kiloa - toteutusmuotona toistot/minuutti - tuomaristo laskee suoritukset ja täten myös hylkää vajaat punnerrukset

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Dobermann Erikoisnäyttely Kiipula Finland. KEHÄ1 Tuomari Glenn-Are Haglind Norway

Dobermann Erikoisnäyttely Kiipula Finland. KEHÄ1 Tuomari Glenn-Are Haglind Norway Dobermann Erikoisnäyttely 28.7.2019 Kiipula Finland KEHÄ1 Tuomari Glenn-Are Haglind Norway Arvostelu alkaa klo 10.00 Pentuja 4 Urospennut 5-7kk Urospennut 7- alle 9kk Paras urospentu Narttupennut 5-7kk

Lisätiedot

I OHJELMA 15.7.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat.

I OHJELMA 15.7.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. KILPAILUN SÄÄNNÖT KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi Neste Jari-Pekka Ralli Päivämäärä 12.09.2009 Kilpailun arvo / sarjalogo F-Cup Kilpailun järjestäjä Heinolan Urheiluautoilijat ry Paikkakunta Heinola I

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry TARKOITUS JA TOIMINTA NIMI JA KOTIPAIKKA. 1 Yhdistyksen nimi on Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry.

SÄÄNNÖT. Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry TARKOITUS JA TOIMINTA NIMI JA KOTIPAIKKA. 1 Yhdistyksen nimi on Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry. Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry SÄÄNNÖT TARKOITUS JA TOIMINTA NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry. Yhdistyksen kotipaikka on Pori. TARKOITUS JA TOIMINNAN

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI Habanero Mountainbikers (HHCMB) järjestää MTB-endurokisan perinteiseen tyyliin Halikon Märynummen vuoristoalueella.

Lisätiedot

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

KYLY:n ekopinnakisa loppuraportti

KYLY:n ekopinnakisa loppuraportti KYLY:n ekopinnakisa 2018 - loppuraportti Esa Partanen 1 (teksti ja kuvat) 20.1.2019 (verkkojulkaisu: www.kyly.fi) Kymenlaakson Lintutieteellinen Yhdistys Ry / 1 s-posti: esa.partanen/ät/yahoo.com Kannen

Lisätiedot

Raakarautaränni KILPAILIJAOHJE

Raakarautaränni KILPAILIJAOHJE Raakarautaränni 25.2.2018 KILPAILIJAOHJE 21.2.2018 Kilpailutoimisto ja ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailupaikalla kahvilarakennus Kiilunpesässä ja se avataan klo 8.00. Puhelinnumero kilpailuaamuna

Lisätiedot

LEPAKOITA TARKKAILEMAAN!

LEPAKOITA TARKKAILEMAAN! Tiedote 17.8.2009 Risto Lindstedt LEPAKOITA TARKKAILEMAAN! EUROOPAN LEPAKKOYÖTÄ VIETETÄÄN LOPPUKESÄLLÄ Mikä on Lepakkoyö? Euroopan lepakoidensuojelusopimus EUROBATS suojelee lepakoita lainsäädäntöön vaikuttamalla,

Lisätiedot

Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat

Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat Ari Parviainen Johdanto Tämän linnustoselvityksen kohteina oli kaksi pientä, erillistä aluetta Pitkäjärvellä, noin 20 km Lieksan kaupungista

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU Han Moo Do Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU www.jklhanmoodo.com Han Moo Do Jyväskylä Open Tervetuloa kilpailemaan Han Moo Do Jyväskylä Open -kilpailuihin 11.1.2014! Kilpailut järjestää Jyväskylän Han Moo

Lisätiedot

f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à

f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à f Ä~~ àxüü xü à Üç cé~ttä áùùçç à VUODEN SILKKI pokaali Lahjoittanut Raija Tuomola Pokaalin saa itselleen vuodeksi parhaiten kalenterivuotena Suomessa menestynyt silkkiterrieri. VUODEN JUNNU pokaali Lahjoittanut

Lisätiedot

TLY on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. BirdLife Suomen edustajiston kokouksissa TLY:llä on viisi edustajaa.

TLY on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. BirdLife Suomen edustajiston kokouksissa TLY:llä on viisi edustajaa. TURUN LINTUTIETEELLINEN YHDISTYS R.Y. TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Toimintavuosi 2012 on Turun Lintutieteellinen Yhdistys ry:n (TLY) 46. toimintavuosi. TLY:n pääasiallisia tehtäviä vuonna 2012 tulevat

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

Kilpailun säännöt. 1. Järjestäjä. 2. Yleistä. 3. Aikataulu kilpailupäivä.

Kilpailun säännöt. 1. Järjestäjä. 2. Yleistä. 3. Aikataulu kilpailupäivä. Kilpailun säännöt. Järjestäjä Kilpailun järjestää Rallimiehet Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemootoriurheilun keskusjärjestön ja kilpailunjärjestäjän sääntöjä sekä turvallisuusohjeita http://www.harrastemoottoriurheilu.fi/.

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan Kitikisapalvelussa

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan Kitikisapalvelussa KILPAILUN SÄÄNNÖT Oulun Romu JM Su 15.5.2016 klo 10.30 Kansallinen kilpailu, Alue 1. aluemestaruusosakilpailu Scuderia Palas ry OuluZone moottoriurheilukeskus, Oulu OULUN ROMU www.oulunromu.f I OHJELMA

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Lataa Linnut kaupungissa - Pertti Koskimies. Lataa

Lataa Linnut kaupungissa - Pertti Koskimies. Lataa Lataa Linnut kaupungissa - Pertti Koskimies Lataa Kirjailija: Pertti Koskimies ISBN: 9789522561237 Sivumäärä: 10 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 25.80 Mb Lintuja näkyy ympäri kaupunkeja joka puolella Suomea

Lisätiedot

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla.

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla. YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA Kaudella 2018-2019 Viikkoharjoitukset: Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo 17-18 alle 10-vuotiaille Valmennusryhmät: Keskiviikkoisin klo 18-19.30 Vetelin urheilutalolla Sunnuntaisin

Lisätiedot

Joukkueiden lopulliset ilmoittautumiset oltava järjestäjällä. Kilpailumateriaali lähetetään joukkueille

Joukkueiden lopulliset ilmoittautumiset oltava järjestäjällä. Kilpailumateriaali lähetetään joukkueille KILPAILUN SÄÄNNÖT Ramirent JM SM Liiga 18-19.08.2018 SM Liiga Lakeuden Urheiluautoilijat Oulu-Zone, Ylikiiminki I OHJELMA 31.05.2018 Joukkueiden ennakkoilmoittautumisaika päättyy 18.07.2018 Joukkueiden

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan !

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan ! Tervetuloa Varkauteen kisaamaan 27.-28..2014! Kaikille luokille kolme rataa Kiitos ilmoittautumisesta ja lämpimästi tervetuloa Varkauteen kilpailemaan! Kisat pidetään Koulutuskenttä 1:llä (kivituhka).

Lisätiedot

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V Vertaistuutoritapaaminen Kurussa 7.-8.4.2006 VETURI V Vertaistuutoritapaaminen sivu 2/6 VETURI V on viides -hankkeen * Vertaistuutorointi-työrenkaan

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP TEKNINEN OPAS Bioracer Evoc GP 13.5.2017 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Kilpailun organisaatio 3.Ohjeita kilpailijoille 3.1. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut 3.2. Kilpailuluokat 3.3. Kilpailukanslia

Lisätiedot

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu RAMUDDEN JM Lauantaina 24.8.2019 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT RAMUDDEN JM 24.08.2019 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

1.Riihivuori RalliSprint

1.Riihivuori RalliSprint KILPAILIJATIEDOTE Ajo-ohje: Trailerit: Kilpailun varikko on rinteiden päällä, Riihivuoren piha-alueella, parkkitasanteilla. Riihivuori sijaitsee Muuramen keskustan tuntumassa seuraa kilpailun ja Riihivuoren

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry Paikkakunta: Alastaro Cirkuit Loimaa I OHJELMA 6.9.2010 Kilpailun säännöt julkaistaan

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Malmin lentokenttä luontoharrastajan näkökulmasta

Malmin lentokenttä luontoharrastajan näkökulmasta Malmin lentokenttä luontoharrastajan Ilkka Lyytikäinen 20.10.2007 Kentän luontoarvot 2 3 Siipiparatiisi Luonnonomainen niitty, joka niitetään säännöllisesti Niitty - pensaisto - metsä muodostavat kokonaisuuden,

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005. Kilpailupäivän aikataulu

KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005. Kilpailupäivän aikataulu KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005 Kilpailupäivän aikataulu 26.02.2005 klo 07.00 Tuomariston 1. kokous 07.30 Kilpailutoimisto avataan 07.30 Kilpailupapereiden tarkastus alkaa kilpailutoimistossa

Lisätiedot

Ralli 23.5.2009 Historic Rally Trophyn, Rally Trophyn ja BMW Original:in 4. osakilpailu Salon Urheiluautoilijat ry Salo

Ralli 23.5.2009 Historic Rally Trophyn, Rally Trophyn ja BMW Original:in 4. osakilpailu Salon Urheiluautoilijat ry Salo KILPAILUN SÄÄNNÖT Ralli 23.5.2009 Historic Rally Trophyn, Rally Trophyn ja BMW Original:in 4. osakilpailu Salon Urheiluautoilijat ry Salo I OHJELMA 16.03.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen

Lisätiedot

Perjantaina H21-sarjan karsintakilpailu, lauantaina loppukilpailut

Perjantaina H21-sarjan karsintakilpailu, lauantaina loppukilpailut Kilpailukutsu SM-yösuunnistus Tuuloksessa 22.9.2018. Perjantaina 21.9.2018 H21-sarjan karsintakilpailu, lauantaina 22.9.2018 loppukilpailut Kilpailusäännöt ja ohjeet 1 / 5 Kilpailussa noudatetaan IOF:n

Lisätiedot

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html sunnuntai 8.11. ISÄNPÄIVÄLOUNAS KLUBILLA ISILLE, PERHEILLE, SUVULLE Koko perheen ja ystävien tilaisuus.

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu

Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu Kilpailukutsu Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu 30.9.-1.10.2017 Nokialla Järjestäjät Järjestäjä: Rasti-Nokia. Kilpailunjohtaja: Ari Hanttu Ratamestarit:

Lisätiedot

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi . MUSEOT ja KOULUT . Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa 25/8 2012 Suomen Urheiluautoilijat kutsuu Suomen urheiluauto- ja klassikkoautoharrastajia, -kerhoja, -yhtiöitä ja muita asiaan liittyviä tahoja viettämään

Lisätiedot

MESTARIT. Toukokuun kuukausikokous. Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00. Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA. Tervetuloa!

MESTARIT. Toukokuun kuukausikokous. Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00. Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA. Tervetuloa! MESTARIT Hämeenlinnan Rakennusmestarit ja insinöörit AMK Jäsenlehti n:o 4-2015 Toukokuun kuukausikokous Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00 Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA Tervetuloa!

Lisätiedot

Lataa Lasten lintukirja - Pertti Koskimies. Lataa

Lataa Lasten lintukirja - Pertti Koskimies. Lataa Lataa Lasten lintukirja - Pertti Koskimies Lataa Kirjailija: Pertti Koskimies ISBN: 9789522560957 Sivumäärä: 18 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.58 Mb Lasten lintukirjassa pääset tutustumaan lajeihin

Lisätiedot

ParkM8 kummeiksi / (II hakukierros)

ParkM8 kummeiksi / (II hakukierros) Etsimme 12-18 -vuotiaita suomalaisia nuoria ParkM8 kummeiksi / (II hakukierros) osana Luonnon päivät 2017 -juhlintaa Suomi100 -vuoden kunniaksi. Valitsemme jokaiselle maamme kansallispuistolle oman nuoren

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere Jäsentiedote 2/2018 Sääntömääräinen syyskokous 27.11.2018 TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs 33520 Tampere Lähde: http://perheklinikka.fi/ota-yhteytta/ 17.10.2018 Sääntömääräisen syyskokouksen

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Aloitteet liittovaltuuston syyskokoukselle Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät Kajaanissa Mielenterveysmessut 17.-18.11.2015 Toimiston kesän poikkeusaukioloajat Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu LIMINGANPORTTI JM Lauantaina 24.9.2016 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT Liminganportti JM 24.09.2016 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnantarkastajina toimivat Jaakko Kettunen ja Raimo Hämäläinen.

Yhdistyksen toiminnantarkastajina toimivat Jaakko Kettunen ja Raimo Hämäläinen. LINTUYHDISTYS KUIKKA VUOSIKERTOMUS 2018 1(5) Yhdistys on osa Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys ry:tä toimien sen lintujaostona. Kuikka on myös BirdLife Suomi ry:n jäsenyhdistys.yhdistyksen tärkeimpinä

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot