Virtuaali 2/2011. Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Virtuaali 2/2011. Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti"

Transkriptio

1 Virtuaali 2/2011 HYRYSYSY- MENOLAINEN Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti

2

3 Virtuaali HYRYSYSY- MENOLAINEN Koenumero 2/ vuosikerta Julkaisija: Tampereen Seudun Mobilistit ry PL 28, Tampere mobilistit (at)sci.fi Tämän koelehden on toimittanut ja taittanut Hannu Lampinen Kansikuva: Pyykkösen Simo luovuttaa Mobiliviestin ministeri Wallinille Turussa. Turun Seudun Mobilistien puheenjohtaja Juha Kaitanen hymyilee taustalla ja SAHK:n nykyinen puheenjohtaja taputtaa tapahtuman kunniaksi. Sisäsivu: Tampereen Seudun Mobilistien iskuryhmä Turussa Mobiiliviestitapahtumassa...niin ja Automobiilin ansiokas päätoimittaja Riitta on päässyt miehensä kanssa myöskin kuvaan. Tämä toinen VHM (Virtuaali- HyrySysymenolainen) käsittelee vielä myös vuoden 2010 taphatumia. Siitä yksinkertaisesta syystä, että tänä vuonna ei kovin paljon mobilistijuttuja ole tapahtunut täällä Tampereen seudulla. Minua on jo pitempään harmittanut se yksisilmäisyys, joka mobilistiharrastukseemme liitetään. Ei suinkaan ole ainut tapa "olla mobilisti" keräämällä nurkkiin suuret määrät erilaista vanhaa ajoneuvokalustoa. Enemmän ja vähemmän ruosteensyömää... ja kulkea kädet mustina kertomassa juuri tehdystä metsälöydöstä. Se on yksi tapa harrastaa, mutta muitakin on. Eräs mielenkiintoinen tapa tutustua vanhaan ajoneuvokalustoon on pienoismallien keräily. Tämän harrastuksen voi keskittää joko iällisesti Pääkirjoitus vanhojen mallien keräilyyn tai sitten iältään nuorien, vanhan mallisten ajoneuvojen keräilyyn. Erilaisten autokirjojen, -lehtien tai -esitteiden keräilykin on ihan täyttä mobilismia. Tärkeintä harrastuksessa on se mobilistiaate. Oma tulkintani tuosta sanasta on kunnioitus ja kiinnostus vanhoja ajoneuvoja kohtaan. Kunniotusta ja kiinostusta voi sitten harjoittaa monella eri tavalla. Tarkoitus on VHM:ssä tuoda esille myös näitä erilaisia harrastustapoja. Hyviä keväisiä mobilstihetkiä toivotteleepi: Kokeilulehden toimittaja Hannu Lampinen. Mullhousestako..?? Ei sentään, vaan Turun Seudun Mobilistien kerhotiloista. Jaa Bugatti Royale...jaa Turuus...kyllä ainakin hieman pienemmässä mittakaavassa.

4 Vuoden 2011 ensimmäiset kerhoillat Ensimmäinen kerhoilta vietettiin Tampereen Sähköajoneuvokeskuksella. Siellä projektipäällikkö Juha Pulkkila esitteli Electricityhanketta ja siihen liittyviä sähköajoneuvohankkeita. Enemmän näistä asioista voit lukea seuraavaa linkkiä klikkaamalla: yhteisoe:tevc Kerhoiltaan oli saapunut runsaasti väkeä ihmettelemään entisissä Carruksen tiloissa toimivaa sähköajoneuvopajaa. Paikka tuntui vaan olevan hieman hakusassa. Itse pyörin Lada-vaunulla Hervannan sokkeloissa puolisen tuntia, ennenkuin löysin paikan...olin käynyt siellä muutama viikko aiemmin... Sallisen Olavi totesi, jotta Kangasalta Hervantaan kertyi yli sata kilometriä...että semmoista! Jos oli sähköajoneuvoissa ihmettelemistä, niin useat kummeksuivat tyhjille jäänyttä valtavaa Carruksen hallia. Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä, että tällaiset suuret hallitilat on valmistettu ja sitten vaan kertaheitolla siirretään sieltä tuotanto Puolaan. Veikkailen kyllä, että on siinä tulevaisuudessa tutkijoilla ihmettelyn aihetta, kun selvittelevät tämänkin linja-autopajan historiaa ja käänteitä. Projektipäällikkö Juha Pulkkila selvittelemässä leppoiseen tapaansa Tampereen sähköajoneuvohenketta ja sähköautojen saloja

5 Sähkökäyttöistä ruotsalaista lentokenttäbussia ihmeteltiin niin suurella porukalla, että kuvaajakin joutui jäämään takarivin taaviksi...elikkä kerholaisia kuvattuna selkäpuolelta.

6 Tammob puheenjohtaja Antti Prusi kiittää prokektipäällikkö Juha Pulkkilaa ja luovuttaa Diamondin kuvan muistuttamaan sähköajoneuvopajalla kävijöitä yhdistyksemme olemassa olosta. Sähköajoneuvot kiinnostivat ja herättivät mielenkiintoisia keskusteluja

7 No niin...vaikka paikka pursuaa uusinta ajoneuvotekniikkaa, saattoi hallissa törmätä myös vuoden 1955 Valmet 20:een. Noo...ei aivan tavalliseen...tämän hienokuntoinen traktori ammensi käyntiinsä tarvittavan energian nestekaasusta. Kerholaiset huomioivat myös nämä maalatut MG:n lokasuojat sähköautopajassa...elikkä voidaan todeta nykyteknologian taitajien rinnassa pamppailevan oikean mobilistisydämen.

8 Vuoden toisena kerhoiltana kävimme tutustumassa Valimoinstituuttiin Hervannassa. Valimoinstituutti perustettiin vuonna Sen tärkeimpinä tehtävinä on tuottaa eri osapuolille niiden tilaamaa koulutusta, ylläpitää ja kehittää valimotekniikan tutkimus- valmiutta, sekä tarjota yrityksille ja muille asiakkaille valimotekniikan tutkimus-, tuotekehitys- ja muita palveluita. Valimoinstituuttia ylläpitävät Tampereen kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattiopisto, Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu ja Valutuoteteollisuusyhdistys ry. Miksi Tampereella? Pirkanmaa vaikutusalueineen on maamme valimoteollisuuden merkittävä valtakunnallinen painopistealue. Koneenrakennus on eräs valtakunnallisen osaamiskeskusohjelman painopistealue Tampereella. Lisäksi valimotekniikan ammatillinen koulutus on keskitetty Tampereelle Tampereen ammattiopistoon. fi/etusivu.php Puheenjohtajamme Antti luovuttamassa Diamondin kuvaa Valimoinstituutin rehtorille Jouni Lehdolle. Jouni esitteli ansiokkaasti meille instituutin toimintaa ja tiloja.

9 Kerholaiset kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun Jouni Lehto kertoili, että "kaikkea voidaan valmistaa valamalla"......siis jopa presidenttejä, kuten kuvasta voidaan päätellä...

10 Joskus onnistutaan tekemään jopa sutta ja sekundaa. Valimoinstituutissa on lupa myös epäonnistua. Virheet selvitetään ja seuraava valukappale on jo kunnollinen. Voisikohan tuosta maalata taulun, pohtii Valon Pauli.

11 Sen ihan oikean Hyrysysy-Menolaisen päätoimittajahannu keskittymässä työhönsä kameran takana. Kaikki tekniikan ihmisethän tämän tietävät...kuvan kone on nimeltään "Iso pöljä"...

12 Pienoismallipäivä Sampolassa FHRA Tampereen Seutu ry järjesti Sampolassa perinteisen pienoismallipäivän. Näyttely oli hieno läpileikkaus suomalaisesta pienoismalliharrastuksesta. Varsinkin ns. koottavat muovimallit herättivät suuren kunniotuksen tekijöitä kohtaan. Uskomattoman tarkat yksityiskohdat olivat syntyneet satojen työtuntien aikana. Niiden tekeminen vaatii tiedon ja taidon lisäksi myös piiitkäää pinnaa... Yläkuvassa Ari Vatasen kuskaama Ford Escort RS 1800 ja alakuvassa Markku Alenin Lancia Kelta S4 Gr B soraohjus Nesterallin huoltotauolla. Molemmat mallit edustavat mittakaavaa 1/24.

13 Mauri "Moog" Konttinen on tuttu kasvo Sampolan pienoismallitapahtumasta jo useilta vuosilta. Moog on pesunkestävä pienoismallifriikki. Diplomi-insinööri Konttinen tunnetaan tietenkin myös esimerkiksi "Ressu ja Punainen Paroni" ja "Jerry Cotton"-biisien isänä. Markus T. Aholan osastolla oli havainnollisesti esillä useita eri mittakaavaisia autoja Matti Hakanpää esitteli puusta käsityönä valmistamiaan upeita automalleja. Vaikka sisäänpääsy näytttelyyn oli edullinen, pitivät useat mallikauppiaat huolen siitä, ettei Sampolapäivästä ilman omantunnontuskia selvinnyt!

14 Niemisen Matin valmistama Diamond-pienoismalli Myöskin Timon luottokuskina toimiva Matti Nieminen on "hurahtanut" pienoismallimaailmaan. Hänen tekemäänsä kerhomme Diamond-linjurin pienoismallia voit käydä ihailemassa Restaurannassa.

15 Retroa sen olla pitää Retrolla tarkoitetaan aiempien vuosikymmenten tyyliä tai muotia. Uusretro on taas vanhasta asiasta uudestaan tehtyä. Eli ei ne menneet vuosikymmenet oikeastaan hullumpia olleetkaan. Jos Sinä muistelet haikeudella mennyttä aikaa, niin sitä samaa tekevät miljoonat muutkin ihmiset. Viisaat markkina- ja teollisuusmiehet osaavat käyttää näitä meidän nostalgisia ajatuksiamme hyväkseen. Sanoisin kuitenkin että meidän iloksemme. Olen ottanut tähän muutamia meidän autoharrastukseemme liittyviä retroesimerkkejä. Mikä autotehdas huomasi ensimmäisenä meidän kaipuumme vanhaan? Sitä en lähde pohtimaan. Sen tyyppisissä pohdinnoissa kun besserwisser aina tietää jonkun joka aloitti hieman aiemmin... Uusi Mini on varmaankin yleisimpiä Suomessa liikkuvia retroautoja. Eivät vaan monet uudella Minillä ajelevat taida tietää kuka oli Alec Issigonis tai mikä se British Motor Corporation aikoinaan oli. No tuskin olisi 60-luvulla uskottu, että Miniä jonain päivänä valmistetaan BMW-merkin alla. (Kuva: BMW)

16 Kun otetaan esille kilpa-automaailman legenda Ford GT 40 niin siihen yhdistyy aina RAAKA VOIMA. Onpa sitten kyseessä yläkuvan 2000-luvulla tehty retromalli (kuva Ford) tai nopeaan etenemiseen tarkoitettu keskikuvan replica, joka osui kamerani etsimeen Silverstonen ratavarikkoalueella muutama vuosi sitten. Kun näitä verrataan alakuvan ihan aitoon Mk III:een vuodelta 1969, voidaan vain todeta tyylin säilyneen. Orkkisauton kuvasin Englannissa Beaulieun automuseossa.

17 1950-luvulta peräisin oleva pikkuinen Fiat 500 on myös herätetty henkiin. Kyllä alkuperäiset muodot vielä tunnistaa. (Kuva Fiat) Alkuperäisistä Kuplan Cabrio-malleista tuli keräilyharvinaisuuksia. Niin käynee myös NewBeetlen Cabriomalleille. (Kuva Volkswagen)

18 Museoajoneuvotarkastajia koulutettiin Tampereella Maaliskuun 12. ja 13 päivä kokoontui melkoinen määrä vanhojen ajoneuvojen asiantuntijoita Tampereelle SAHK:n museoajoneuvotarkastajien koulutuspäiville. Noin 70 tarkastajaa eri puolelta Suomea oli koolla. Tampereen Seudun Mobilistit ry:n jäsen Arto Rantala oli huolehtinut käytännön järjestelyistä. Ne sujuivatkin artomaiseen tapaan kitkattomasti. Lauantaina kuuneltiin Dage Groopin puheenvuoro Trafin vierailusta. Aiheesta virisi runsas ja hedelmällinen keskustelu. Martti Piltz Mobiliasta kertoili entisöivästä konservoinnista. SA- HK:n nykyinen puheenjohtajakin ehti pistäytymään paikalla ja totesi ma-tarkastusmaksujen olevan eräs toimintamme kulmakivistä. Antti Karjala ja Ilkka Ala- Maakala toivat esiin hyvin tärkeän asiakkaan näkökulman ma-tarkastuksesta. Antti olisi mieluiten esittänyt asiansa laulamalla, mutta kyllä puhekin tuntui sujuvan. Ilkkan esitys oli myös varsin lennokas ja tuli todistettua että hänkin on ihan oikea pesunkestävä mobilisti. Iltapäivällä nuoremmat tarkastajat kokoontuivat Rantaperkiön A-katsastusasemalle harjoitustöihin. Vanhemmat jäärät jäivät Hotelli Viktoriaan pohtimaan ma-tarkastuksen uudistuksia. Sunnuntaina Sintosen Timo kertoili SA-HK.n tietotekniikkakuulumisia. Yläkuvassa tarkastajat kuuntelevat SA-HK:n puheenjohtajan terveisiä ja oikealla Groopin Dage välittää terveisiä Trafista.

19 Tampereen Seudun Mobilistit ry:n jäsen Ilkka Ala-Maakala esitteli ma-asiakkaan kokemusten lisäksi myös monipuolista mobilistielämäntapaansa. Rantaperkiön A-Katsastusasema luovutti lauantai-iltapäivänä siistit ja asialliset tilansa ma-tarkastajien harjoitustyöpaikaksi.

20 Jaa että ma-tarkastajat ovat totisia vanhoja ukkoja...höpö höpö...tarkastus on ihan hauskaa puuhaa ja juttu luistaa niin asiasta kuin sen vierestäkin...

21 Asiantuntijat tarkkana tutkimassa kohteita.

22 Koko koulutustilaisuuden puuhamies Artosta harvinainen kuva...hän on ehtinyt pysähtyä hetkeksi... Ma-tarkstajia pyöri Volvon ympärillä kuin ketun nenää...

23 Kutsu!!!!! Tervetuloa myöskin kaikki tämän Virtuaali- Hyrysysyn lukijoiden vaimot/tyttöystävät viettämään iloista iltaa kerhotuvalle Restaurantaan keskiviikkona klo alkaen. Ohjelmassa iloista yhdessäoloa, pientä purtavaa, kahvittelua ja saunakin lämpiää. Jois tarvitset kuljetusta, ilmoita siitä meille, niin yritämme järjestää kimppakyytejä. Lähde Sinäkin mukaan iloiseen illanviettoon. Ilmoittautua voit Pirkolle tai Arjalle

Tampereen Seudun Mobilistit ry: Virtuaaliehti 01/2013. Hyrysysy- Menolainen

Tampereen Seudun Mobilistit ry: Virtuaaliehti 01/2013. Hyrysysy- Menolainen Tampereen Seudun Mobilistit ry: Virtuaaliehti 01/2013 Hyrysysy- Menolainen Virtuaali HYRYSYSY-MENOLAINEN Koenumero 1/2013 3. Vuosikerta Julkaisija Tampereen Seudun Mobilistit ry PL 28 33101 Tampere Tammob.fi

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Virtuaali 3/2011 HYRYSYSY- MENOLAINEN. Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti

Virtuaali 3/2011 HYRYSYSY- MENOLAINEN. Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti Virtuaali 3/2011 HYRYSYSY- MENOLAINEN Tampereen Seudun Mobilistit ry:n nettilehti Virtuaali HYRYSYSY- MENOLAINEN Koenumero 3/2011 1. vuosikerta Julkaisija: Tampereen Seudun Mobilistit ry PL 28, 33101

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Arkipäivä kielen kehittäjänä

Arkipäivä kielen kehittäjänä Arkipäivä kielen kehittäjänä Päivi Homanen 18.3.2013 Jyväskylä Ajatusta arkeen se on siinä! Päivä täyttyy lukemattomista tilanteista, joissa voi harjoittaa lapsen kieltä ja kuuloa. Joka päivä Syödään Puetaan

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA SAUNASEURA 26.5.2014 1/6 HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA SaunaMafialaisten vierailu ja tutustuminen jäsenemme Arin tiluksiin ja saunoihin. AIKA: La 24. - Su 25.5.2014 PAIKKA: Korpilahti Kaksin

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Kolmannen luokan luokkalehti

Kolmannen luokan luokkalehti Kolmasluokkalainen 5 Pääkirjoitus 6 Sähkökatkos koulussa 8 Lumiluola 10 Erityisopettajan haastattelu 12 Rehtorin haastattelu 14 Maalivahti Miikka Kiprusoff 16 Kuviskerho 18 3. luokan sarjakuvia 3 Kolmasluokkalainen

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Yhdistyksien jäsenlehdet nyt ja tulevaisuudessa

Yhdistyksien jäsenlehdet nyt ja tulevaisuudessa Yhdistyksien jäsenlehdet nyt ja tulevaisuudessa Ursan kerhoseminaari Artjärvi 2.-4.2.2007 Harri Haukka harri.haukka@pp.inet.fi Tämän esitelmän idea? Tarkoitus ei ole, että allekirjoittanut kertoo mitä

Lisätiedot

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA OULUNKYLÄN OMAISRYHMÄ JOKA TOINEN tiistai KLO 13.30-15.00 Oulunkylän Kirkko, Teinintie 10 Takkahuone 2 krs. OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA Syksy

Lisätiedot

Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu

Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 24.4.2014 1/13 SM 54. JÄSENRETKI Saunaseura SaunaMafia ry:n saunaretki keväiseen Berliiniin. AIKA: To 10. - Su 13.4.2014 PAIKKA: Berliini, BRD Meidän jäsenet, maalla, merellä ja ilmassa eli

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT NÄKÖISLEHTI Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ Mielenkiintoiset SUORALINKIT MATKAKOHDE: BURG ELZ Kerpenin lähellä MUISTOJEN SPA VALMIS PAINETTAVAKSI!

Lisätiedot

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Kauden kansainvälinen teema Kauden kansainvälinen teema oli Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita RI presidenttinä toimi Kalyan Banerjee. Kokemäen rotaryklubilla oli

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

Jyväskylä Suurajot LEG TK13 Historic jatkuu>>

Jyväskylä Suurajot LEG TK13 Historic jatkuu>> Jyväskylä Suurajot LEG 2 11.8.2018 Historic jatkuu>> Auto ST13.1 ST13.2 ST13.3 ST13.4 ST13.5 ST13.6 ST13.7 ST13.8 ST13.9 2 011 3 007 4 005 7 006 8 001 9 010 Volvo 142 0-0,6-0,2 0,0-0,9-0,3-0,2 0,1-1,2-1,2

Lisätiedot

EK-TULOKSET Riihimäen UA

EK-TULOKSET Riihimäen UA 0.0.006 EK :n tulos, ELISA,,8km Markku Ruponen 0 Chrysler Avenger 600GT 0:, 0 Ford Escort GT 0:, 00:0, 00:0, Jarmo Järvinen 0 Markku Kiesi Ford Escort RS 600 0:, 00:0, 00:00, Petteri Sappinen RDT 0 Tuomo

Lisätiedot

Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM

Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM 1 13.03.2013 Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM KVALITATIIVISET ON LINE YHTEISÖT - tulevaisuuden mahdollisuuksia etsimässä - SMTS, Aamiaisseminaari 13.3.2013. - Kati Myrén Taloustutkimus 3 13.03.2013

Lisätiedot

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys Kaikki liikkeelle yhdessä Miksi HYKKI HERÄÄ? Liikunta ja fyysinen aktiivisuus parantaa / kehittää / lisää muisti, tarkkaavaisuus, tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaidot

Lisätiedot

Varia Aviapolis Matkaraportti

Varia Aviapolis Matkaraportti Varia Aviapolis Matkaraportti 2.11.2018 Rälssitie 13 Hannu Hiltunen 01530 Vantaa Autotiimin opintomatka Saksaan 12.-15.9.2018 Opintomatkalaiset ryhmäkuvassa päätöspäivä Porschen museolla Stuttgartissa.

Lisätiedot

Ilolla uuteen vuoteen!

Ilolla uuteen vuoteen! Ilolla uuteen vuoteen! Ota kynä ja paperi. Kirjoitetaan pari juttua muistiin. Ihan yksinkertaisia juttuja, tiedät kyllä vastaukset. Selkiytetään ja kirkastetaan ja ehkä keksitään uuttakin, jotta tiedetään,

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

TOKO-SM 2015 T O K O. Käsiohjelma

TOKO-SM 2015 T O K O. Käsiohjelma TOKO-SM 2015 T O K O Käsiohjelma Kilpailun ylituomarin tervehdys Jo toistamiseen olen saanut kunnian toimia täällä Pohjois-Hämeen kennelpiirissä järjestettävässä TOKO-SM -kilpailussa sekä ylituomarina

Lisätiedot

Class 5 5 5/8b 5/8b 5/8c 5/8a. Club PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF. 5 5/8a 5 PRCF HRF. Best Lap Tm 1: Orbits Race Director Erkki Lumppio

Class 5 5 5/8b 5/8b 5/8c 5/8a. Club PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF PRCF. 5 5/8a 5 PRCF HRF. Best Lap Tm 1: Orbits Race Director Erkki Lumppio Lähtö Porsche Race ( ) started at :: KEMORA, Km..0 : Sorted on 0 0 P Kangas Simo Vänttinen Jussi Niemi Raimo Lindström Sebastian Kangas Kirsi Kossila Pauli Porsche GT S Porsche GT Cup Porsche CS Porsche

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Vanha automies muistelee, osa 1 autoliikenteen alkutaival Viipurissa

Vanha automies muistelee, osa 1 autoliikenteen alkutaival Viipurissa ÄÄNITORVI 2013/1 Sisällysluettelo: Uusi päätorvi muistelee autohistoriaansa Virtuaalivierailu Tilastokirjastoon Vanha automies muistelee, osa 1 autoliikenteen alkutaival Viipurissa Uusi päätorvi muistelee

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Ennakkokäsityksiä Mitä sisarussuhteelta ylipäätään odotetaan

Lisätiedot

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Vertaistuki Samassa elämäntilanteessa olevat tai riittävän samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet henkilöt jakavat toisiaan kunnioittaen kokemuksiaan. Vertaisuus

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2018 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2018 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2018 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 19.1.2018 klo 13.00 Paikka: Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Paikalla: Kangasniemi: Mikkeli: Mäntyharju: Puumala: Saukko Ari,

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Suomalaisista 46 % on käynyt viimeisen vuoden aikana teatterissa, baletissa tai oopperassa vähintään yhden kerran. Määrä on pysynyt lähes samana viime tutkimuskertaan (v. 2004) verrattuna. Teatterissa

Lisätiedot

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa

Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Terveiset yritysvierailulta 17.10. S. G. Nieminen ilahdutti esittelyillassa Puutarhanaiset kävivät kylässä Vantaalla Juurakkokujalla S. G. Niemisellä. Paikkaan oli helppo löytää kehä III:lta, ja siellä

Lisätiedot

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen)

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen) PÖYTÄKIRJA 1/2006 1 (5) Hallitus 1.2.2006 HALLITUKSEN KOKOUS AIKA Tiistaina 24.1.2006 klo 13.10 14.55 Yhteinen seminaari klo 11.00 alkaen Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen kanssa. Seminaarissa

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja TENDERI on Turun Kiskoliikennekerho ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae

Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae Toimituskunta Lassi Karivalo Pirjo-Liisa Sillgren Merja Karivalo Tanja Nieminen Jyväskylä 2014 Jyväskylän Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry, 2014 Toimituskunta:

Lisätiedot

JULKAISIJA. Eduskuntatiedotus TAITTo JA KUvITUKSeT. Hanna Lahti / Huomen GDI

JULKAISIJA. Eduskuntatiedotus TAITTo JA KUvITUKSeT. Hanna Lahti / Huomen GDI SUOMEKSI JULKAISIJA Eduskuntatiedotus 2017 TAITTo JA KUvITUKSeT Hanna Lahti / Huomen GDI Hei, mitä täällä tapahtuu? Äiti? Eipäs kun opettaja. Kuka näistä asioista päättää? Ei, vaan kansanedustajat! Mihin

Lisätiedot

Liikkuva maali SAL mestaruuskilpailu Kuopio

Liikkuva maali SAL mestaruuskilpailu Kuopio Tuloksia Liikkuva maali 5.-6.8.2017 Kuopio 50 m normaalijuoksut hitaat nopeat loppu M50 SE 386 Matti Suoranta 6.8.2011 SE 386 Jarmo Pyyhtiä 12.8.201 2 1 Jukka-Pe Jokela PHA 195 180 375 0 2 Markku Jetsonen

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ. Kodin ja Koulun Päivä

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ. Kodin ja Koulun Päivä Kodin ja Koulun Päivä 2 Kodin ja Koulun Päivä Kutsuimme isovanhemmat kouluun klo 8-11 väliseksi ajaksi tutustumaan lastenlastensa koulunkäyntiin. Tarjosimme heille myös kahvit ja rehtori kertoili nykypäivän

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Julkaistu: 14.7. 14:07 IS SUOMIAREENA Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck vertasi Yhdysvaltain ja Euroopan asenne-eroa erikoisella

Lisätiedot

Turun Seudun Wanhat Toverit

Turun Seudun Wanhat Toverit Turun Seudun Wanhat Toverit TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kerho kokoontumiset: > Aika: 9.1.2012. - V-S:n Sos.dem.piirin puheenjohtaja Juuso Alatalo - Piirin ajankohtaisista asioista, uuden puheenjohtajan ajatuksia

Lisätiedot

Opintopäivät 6.9.2014 Jyväskylä U A T P - 2014 - Uusi autotekniikka tutuksi pelastustoiminnassa Projektipäällikkö Markku Haikonen, Metropolia AMK

Opintopäivät 6.9.2014 Jyväskylä U A T P - 2014 - Uusi autotekniikka tutuksi pelastustoiminnassa Projektipäällikkö Markku Haikonen, Metropolia AMK Opintopäivät 6.9.2014 Jyväskylä U A T P - 2014 - Uusi autotekniikka tutuksi pelastustoiminnassa Projektipäällikkö Markku Haikonen, Metropolia AMK Hankkeen tukijat Palosuojelurahasto Veho Group, Nissan

Lisätiedot

WANHAT MOBIILIT JA LAPSI LIIKENTEESSÄ TAIDETEHDAS 5-6.6.2004. LC Porvoo MLK - Borgå LK

WANHAT MOBIILIT JA LAPSI LIIKENTEESSÄ TAIDETEHDAS 5-6.6.2004. LC Porvoo MLK - Borgå LK WANHAT MOBIILIT JA LAPSI LIIKENTEESSÄ TAIDETEHDAS 5-6.6.2004 LC Porvoo MLK - Borgå LK Hyvät Wanhojen mobiilien ja liikenneturvallisuuden ystävät 2 Wanhat Mobiilit ja lapsi liikenteessä on LC Porvoo Borgå

Lisätiedot

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys

Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014. Sisällys 1 Suomen Kliinisen Fysiologian Yhdistys r.y. Jäsenkirje 1/2014 Sisällys 1. Puheenjohtajan palsta 2. Tulevia koulutustilaisuuksia 3. Yhteistyökumppanin tiedotus, Spira Oy Hallituksen kokouksen esityslistalle

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus!

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Onneksi olkoon odottava isä! Missä olit kun kuulit että sinusta tulee isä? Mitä toiveita / odotuksia / haaveita / pelkoja sinulla on lapseen liittyen? Millainen

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia?

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia? Sunnuntaibingossa joka viikko käyvä Esko Korkala hakee pelistä jännitystä, mutta ei voitoistakaan haittaa ole: "On tuo eläkekin niin pieni. Ahkeraan kun napsii pieniä voittoja, saa niistä tasaisen tuoton"

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA sivu 1 PÖYTÄKIRJA ver 1.1 16.12.2018 PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 21.11.2018 klo 19:23-20:21 Paikka: Porvoon Veden toimitilat, Mestarintie 2, Porvoo Osallistujat : 16 henkilöä,

Lisätiedot

Tunnustuksia osuustoiminnan hyväksi tehdystä työstä Hannes Gebhard 150 -juhlavuonna

Tunnustuksia osuustoiminnan hyväksi tehdystä työstä Hannes Gebhard 150 -juhlavuonna 1 Puhe 9.4.2014 Pellervo-Seura ry:n vuosikokous 2014 Vanha ylioppilastalo, Helsinki Valtuuskunnan puheenjohtaja maanviljelysneuvos Timo Komulainen Tunnustuksia osuustoiminnan hyväksi tehdystä työstä Hannes

Lisätiedot

Tervetuloa selkoryhmään!

Tervetuloa selkoryhmään! Tervetuloa selkoryhmään! SELKOESITE 1 Jutteletko mielelläsi erilaisista asioista? Haluatko saada tietoa maailman tapahtumista selkokielellä? Haluatko sanoa mielipiteesi, mutta et aina uskalla? Tuntuuko

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.12.2016 klo 13.00 Paikka: Kenkävero, Mikkeli Jäsenet: Hirvensalmi: Mielikäinen Kari, Järvenpää Kangasniemi: Haapanen Rauno, Hyvinkää

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Palo- ja pelastushenkilöstön SM-pilkkikilpailut 2017 Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa

Palo- ja pelastushenkilöstön SM-pilkkikilpailut 2017 Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa Mukana myös: Pilk Kings, Vaasa Vaasa, 14.3.2017 Osallistujat: 83 kilpailijaa / 16 joukkuetta Yleinen miessarja 38 kilpailijaa 1. Petri Luoma-Keturi

Lisätiedot

Tietokone työvälineenä

Tietokone työvälineenä Tietokone työvälineenä Aloitusluento 30.8.2013 Emilia Hjelm Yleistä kurssista Pakollinen Mahtava Työläs Palkitseva Kurssin laajuus 1 opintopiste ei vastaa kurssin todellista laajuutta. NYYH! Mutta TVT-ajokortista

Lisätiedot

MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA?

MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA? MIKÄ NUORTA AUTTAA? MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA? KUN ITSE OLIN NUORI? KUINKA MONI KÄYNYT ITSE TERAPIASSA TAI SAANUT APUA? Innostunut, olen mukana kaikessa ikä Teen työni hyvin, ei muuta Oven

Lisätiedot