Päätös Nro 39/2012/1 Dnro ESAVI/700/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päätös Nro 39/2012/1 Dnro ESAVI/700/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 5.3.2012"

Transkriptio

1 Etelä-Suomi Päätös Nro 39/2012/1 Dnro ESAVI/700/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös Lemminkäinen Infra Oy:n ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Pyhtään kunnan Heinlahden kylässä sijaitsevan asfalttiaseman ja murskauslaitoksen toiminnan sekä muualta tuotavan asfaltin, louheen, betonin ja puhtaiden kaivumaiden vastaanottotoiminnan olennaista muutosta. HAKIJA Lemminkäinen Infra Oy Salmisaarenaukio Helsinki Y-tunnus: LAITOS JA SEN SIJAINTI Lemminkäinen Infra Oy:n Pyhtään asfalttiasema sijaitsee Pyhtään kunnan Heinlahden kylässä kiinteistöllä Ahtila osoitteessa Valajantie 5, Kotka. Kiinteistön omistaa Lemminkäinen Infra Oy. Toiminnan toimialaluokitus on (TOL 2008). HAKEMUKSEN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on tullut vireille Etelä-Suomen aluehallintovirastoon LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Toiminta on ympäristöluvanvarainen ympäristönsuojelulain 28 :n momentin 1 ja momentin 2 kohdan 4) sekä ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohtien 7 f) ja 13 f) perusteella. Ympäristönsuojelulain 28 :n 3 momentin mukaan olennaiseen toiminnan muuttamiseen on oltava lupa. Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentin mukaan ympäristöluvan lupamääräykseen voi hakea muutosta. Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen luvan muuttaminen käsitellään soveltuvin osin kuten lupahakemus. ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO, YMPÄRISTÖLUPAVASTUUALUE ymparistoluvat.etela@avi.fi puh fax kirjaamo.etela@avi.fi Hämeenlinnan päätoimipaikka Birger Jaarlin katu 15 PL 150, Hämeenlinna Helsingin toimipaikka Ratapihantie 9 PL 110, Helsinki

2 2 LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdan 13 g) nojalla ympäristölupa-asian ratkaisee aluehallintovirasto. AIKAISEMMAT LUVAT Pyhtään kunnan valvontalautakunta on myöntänyt Lemminkäinen Infra Oy:lle maa-ainesten ottamisluvan 10 vuoden ajaksi omistamalleen tilalle Ahtila RN:o 10:112 Pyhtään kunnan Heinlahden kylässä. Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt Lemminkäinen Infra Oy:lle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan asfaltti- ja murskausasemalle sekä louhinnalle Pyhtään kunnan Heinlahden kylään tilalle Ahtila RN:o 10:112. ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Laitoksen sijoituspaikan alue on kaavoittamatonta maa- ja metsätalousaluetta. SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Pohjavesi ja sen tila Asfaltti- ja murskausasema eivät sijaitse tärkeällä pohjavesialueella. Alue ja kohteet, joihin toiminnalla on vaikutuksia Lähimpään asutukseen on matkaa noin 700 m. Laitoksen lähialueella ei sijaitse muita ympäristövaikutuksille herkkiä kohteita, kuten kouluja tai päiväkoteja. LAITOKSEN TOIMINTA Nykyinen toiminta Lemminkäinen Infra Oy valmistaa Pyhtään asfalttiasemalla asfalttimassoja enimmillään tonnia vuodessa. Louhittua mursketta tuotetaan louhinta- ja murskauslaitoksella enimmillään tonnia vuodessa. Määrät ovat voimassa olevan ympäristöluvan mukaan myös sallittuja enimmäismääriä. Maa-ainesluvan mukainen sallittu enimmäismäärä maaainesten otolle on m 3. Ympäristölupa mahdollistaa lisäksi purettujen päällysteiden ja betonin hyötykäytön ja välivarastoinnin enintään 5000 tonnia vuodessa.

3 3 Muutoshakemus Lemminkäinen Infra Oy hakee muutosta kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan antamaan ympäristölupaan. Yhtiö pyytää lupaa asfalttipalan ja rouheen vastaanottoon ja murskaukseen yhteensä tonnia vuodessa, muualta tuodun louheen vastaanottoon ja murskaukseen tonnia vuodessa, betonin vastaanottoon, murskaukseen ja välivarastointiin tonnia vuodessa sekä puhtaiden kaivumaiden vastaanottoon ja välivarastointiin tonnia vuodessa. Muutosta ympäristölupaan haetaan toistaiseksi. Yleiskuvaus toiminnasta alueella Alueella olevasta kalliosta louhitaan kiviainesta, joka siirretään kallionlouhinta-alueelta samalla alueella olevalle murskauslaitokselle. Kallion poraus tapahtuu hydraulisella porauskalustolla. Murskaukseen käytetään esi-, välija jälkimurskaimia. Sähkö tuotetaan agrekaatilla. Paikalla voidaan käyttää myös tela-alustaista siirrettävää laitosta. Murskauslaitokselta kiviaines kuljetetaan asfalttiaseman välittömään läheisyyteen kuormausetäisyydelle. Alueelle otetaan vastaan muualta tuotua louhetta, asfalttia ja betonia, joka murskataan samalla kalustolla kuin paikalla louhittu kiviaines. Muualta tuodun raaka-aineen murskaus ei lisää alueella tapahtuvaa murskausta, vaan se korvaa paikalta saatavan materiaalin osaltaan. Muualta tuotua louhetta, betonia ja välivarastoitavia puhtaita kaivumaita voidaan hyödyntää tuotannossa sekä tie- ja maarakennuskohteissa valtioneuvoston asetuksessa (2006/591) säädetyin ehdoin jätelain (646/2011) voimaantuloon saakka. Asfalttiaseman toiminta Asfalttiasemalle tuodaan säiliöautolla sekä sideaineena käytettävä bitumi että täytejauheena tarvittaessa käytettävä lentotuhka tai kalkkifilleri. Pääasiassa täytejauheena käytetään prosessissa syntyvää kivipölyä. Asfalttimassa valmistetaan sekoittamalla kuivattuun ja kuumennettuun kiviainekseen bitumia ja kivipölyä tai kalkkifilleriä. Valmis asfalttimassa lastataan kuorma-autoihin työmaalle kuljetettavaksi tai siirretään massaradalla massasiiloihin odottamaan kuljetusta. Laitosalueella on lisäksi asfaltin uusiokäyttöä. Vanhaa asfalttia tuodaan Lemminkäisen työmailta ja sitä vastaanotetaan myös muilta. Päällystyskautena vanhaa asfalttia kertyy kokoajan. Kohteittain vanhaa asfalttia poistetaan suhteellisen vähän. Vanha pihoilta ja teiltä poistettu asfaltti murskataan kiviaineksen murskaamiseen käytettävällä kalustolla. Vanhan asfaltin rouhe siirretään asfalttiaseman läheisyyteen, missä se varastoidaan kivi- / sorapohjaiselle kentälle. Kasoja ei kateta. Vanhasta asfaltista ei ole mitään poistettu eikä siihen ole mitään lisätty eri käsittelyvaiheissa.

4 4 Vanhan asfaltin uusiokäytössä sekoitetaan bitumia kuumennettuun asfalttimurskeeseen. Täyteaineena käytetään kalkkifilleriä, selluloosakuitua ja lentotuhkaa. Asfalttiaseman toimintaperiaate on seuraava. Kiviaines syötetään varastokasoista pyöräkuormaajalla asfalttiaseman kiviaineksen syöttösiiloihin, joista kiviaines annostellaan kuljetushihnaa pitkin kiviainesrumpuun. Kuivausrummussa kiviaines kuivataan ja kuumennetaan öljypolttimella. Kiviaines nostetaan elevattorilla seulatasoon. Alipaineistetulla seulastolla kuuma kiviaines seulotaan ja punnitaan vaakojen kautta sekoittimeen. Prosessissa uusiokäytettävä kierrätysasfaltti syötetään pyöräkuormaajalla omaan syöttösiiloonsa, josta asfalttimursketta annostellaan tarpeen mukaan kiviaineksen joukkoon. Edellä mainituista raaka-aineiden varastointipaikoista otetaan haluttua raaka-ainetta vaakojen kautta haluttu määrä ja sekoitetaan kiviaineksen kanssa. Näin valmistuu asfalttimassaa. Asfalttiaseman tuotantoprosessia valvoo asfalttiaseman hoitaja, joka työskentelee ohjaamovaunussa. Sen ohjauspöydästä käynnistetään kaikki toimintayksiköt ja hoidetaan niiden säädöt. Ohjaamovaunun tietokoneen ja mittareiden avulla seurataan automaattisesti tapahtuvaa massan valmistusta. Menetelmä on toimintavarma eikä käyttöhäiriöitä juuri esiinny. Mahdollisten häiriöiden esiintyessä tuotanto voidaan kuitenkin keskeyttää hätä / seis kytkimestä, jolloin myös poltin sammuu. Raaka-aineet ja tuotteiden varastointi Kierrätysasfaltti varastoidaan kuormausetäisyydelle varastokasoihin. Asemalla vastaanotettua kierrätysasfalttipalaa sekä valmista asfalttimursketta varastoidaan alueella omissa kasoissaan. Muualta tuotua louhetta, betonia ja puhtaita kaivumaita välivarastoidaan omissa kasoissaan. Asfaltin valmistusprosessissa käytettävä sideaine (bitumi) varastoidaan kolmeen lämpöeristettyyn pystysäiliöön, joiden tilavuudet ovat 3 x 70 m 3. Bitumi tuodaan säiliöautoilla ja pumpataan säiliöihin. Käytettävä täytejauhe (kivipöly ja kalkkifilleri) varastoidaan 2 x 70 m 3 :n pystysäiliöihin, joihin se puhalletaan säiliöautosta. Prosessiin takaisin johdettava pöly varastoidaan 20 m 3 :n suodatinpölysäiliöön, mihin se tulee pölytalosta. Polttoaineena käytettävä vähärikkinen raskas polttoöljy varastoidaan 70 m 3 :n kaksoisvaipalliseen terässäiliöön. Kevyttä polttoöljyä varastoidaan 10 m 3 :n kaksoisvaipallisessa terässäiliössä. Lisäksi 50 m 3 :n terässäiliössä säilytetään liimaemulsiota. Polttoaineet ja kemikaalit sekä niiden käyttömäärät Tuotannossa käytettävien poltto- ym, aineiden vuosikulutus enimmillään on seuraava: raskas polttoöljy 750 t, kevyt polttoöljy (rikkipit. alle 1,0 p-%) 26 t, täytejauhe 1670 t, bitumi 7800 t, selluloosakuitu 100, asfalttimurske t, räjähdysaineet 44 t, voiteluöljy 900 t, kevyt polttoöljy 112 t.

5 5 Sateen pääsy polttoaineena käytettävien raskaan ja kevyen polttoöljyn säiliöihin on estetty. Raskaan polttoöljyn tankkausalue on päällystetty ja myös kevyen polttoöljyn tankkausalue on tarkoitus asfaltoida. öljytuotteet ja jäteöljyt säilytetään lukitussa metallikontissa. Öljynsuodattimet trasselit yms. kiinteät öljyjätteet ja akut varastoidaan lukittavaan metallikonttiin odottamaan kuljetusta ongelmajätelaitokselle. Bitumia säilytetään kolmessa lämpöeristetyssä terässäiliössä. Räjähteet tuodaan kutakin kertaa varten erikseen ja toimittaja vie ylijäämän takaisin. Liikenne Vedenhankinta Asfalttiaseman toiminnasta aiheutuvan liikenteen arvioitu vuorokautinen määrä on 40 raskaan liikenteen käyntiä. Lisäksi murskauslaitoksen toimiessa käy paikalla yksi raskas yksikkö päivittäin huoltoa varten. Säiliöauto toimittaa bitumia noin joka toinen asfalttiaseman käyntipäivä. Säiliöauto tuo myös polttoainetta kerran viikossa ja kalkkia tarvittaessa. Liikennöinti tapahtuu pääasiassa ma-pe klo 6-20 asfalttiaseman käyntiaikana. Kiviainesten siirtoja viereiseltä murskauslaitokselta asfalttiaseman läheisyyteen voi tapahtua joskus myös niinä päivinä, kun asemaa ei käytetä. Samoin bitumikuljetuksia voi tulla käyntiaikojen ulkopuolella vähäisessä määrin. Asfalttiasemalle tulevat autot paikoitetaan aseman läheisyyteen varatulle alueelle. Alueella ei huolleta tai pestä autoja. Toiminta-alueelle johtava yksityistie on murskepintainen ja sitä kastellaan. Asfalttiaseman päällystetyt alueet pidetään puhtaina ja päällystämättömiä alueita kastellaan tarpeen mukaan. Asfaltin valmistuksessa ei käytetä vettä. Kastelussa tarvittava vesi otetaan mahdollisuuksien mukaan maastosta. Talousvesi tuodaan kunnallisesta vesijohtoverkosta. Vettä käytetään noin 60 m 3 /a. Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Hakemuksen mukaan asfalttiasemalla käytetään parasta käyttökelpoista tekniikkaa, joka on yleisesti käytössä asfalttiasemilla. Asfalttiasemaa ylläpidetään siten, että korjausten ja huoltojen yhteydessä uusitaan aseman varustetasoa tarpeen vaatiessa ja tekniikan kehittyessä. Poravaunut ovat viimeisimmän tekniikan mukaisia. Kaikki koneet ja apulaitteet murskausyksikköön on valmistettu tai peruskorjattu aivan viime vuosina eikä saatavilla ole merkittävästi parempia laitteita. Korjausten ja huoltojen yhteydessä uusitaan aseman varustetasoa sitä mukaa kun tekniikka kehittyy. Asema toimii sähköllä ja polttoöljyllä. Työtavoissa ja laitteistoissa käytetään parasta mahdollista käytettävissä olevaa tekniikkaa. Asemaa huolletaan säännöllisesti, mikä pienentää polttoaineen kulutusta. Energia on suuri kustannuserä ja sen käytössä Lemminkäinen pyrkii mahdollisimman suureen tehokkuuteen.

6 6 YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Jätevedet ja päästöt vesiin ja viemäriin Päästöt ilmaan Asfaltin valmistuksesta ei synny jätevesiä. Sosiaalitilojen jätevedet johdetaan imeytyskaivon kautta maaperään ja wc-jätteet kerätään säiliöön, joka tyhjennetään säännöllisesti. Onnettomuustilanteiden varalta asemalle on varattu öljynimeytysturvetta. Lisäksi asema-alueen asfaltointi öljynerotusjärjestelmä sekä sululla varustettu purkuputki estävät mahdollisen öljyn pääsyn maaperään. Bitumi jähmettyy nopeasti jäähtyessään ja on näin ollen poistettavissa maan pinnalta. Asema ei sijaitse pohjavesialueella eikä aiheuta vesistöön päästöjä. Ilmapäästöjen laatu ja määrät enintään tonnia vuodessa ovat seuraavat: typen oksidit 4,6, hiilidioksidit 2367,0, pölyhiukkaset 1,7, rikkidioksidit 7,5. Kiviainesta kuivattaessa syntyvä pöly imetään A-luokan pölynpoistolaitokseen, jossa pöly erotetaan tekstiilisuodattimilla. Kivipöly johdetaan suodattimelta 50 m 3 :n varastosiiloon ja sieltä punnittuna asfaltin valmistukseen. Prosessissa ei tule poistettavaa jätettä. Tekstiilisuodattimet tarkistetaan täydellisesti tuotantokauden ulkopuolella. Tuotannon aikana asfalttiaseman ohjauskopista tarkkaillaan puhdistimen lämpötilaa eri pisteissä sekä likaisen ja puhtaan puolen paine-eroja. Kun paine kasvaa, suodatin puhdistetaan vastailmalla. Puhdistus tapahtuu automaattisesti 3 10 minuutin välein. Tielaitos on selvittänyt asfalttiaseman melun ja pölyn leviämistä (asfalttiaseman ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelu 1994). Pölysuojaukseltaan A-luokanasfalttiaseman ympäristössä leijuvan pölyn pitoisuus (leijuma) laskee 150 m:n etäisyydellä alle pitoisuuden 0,4 mg/ m 3. Poravaunu on varustettu pölynpoistolaitteistolla, eikä pöly pääse ympäristöön. Murskauksessa pölyä syntyy kiven rikkoutuessa ja sen pudotessa hihnalta seuraavaan vaiheeseen. Laitoksen sijoittamisella kallion ympäröivään tilaan vähennetään pölyn leviämistä. Lämpimänä vuodenaikana pöly sidotaan vesikastelulla tuotteeseen. Kylmällä käytetään pressuja peittämään tuulelle alttiita kohtia, joista tuuli voi levittää pölyä: Liikenteen pölyhaittoja on vähennetty päällystämällä asfalttiaseman alue. Päällystetyt alueet pidetään puhtaana pesemällä niitä tarpeen vaatiessa. Päällystämättömät alueet kastellaan pölyämisen vähentämiseksi tarpeen mukaan.

7 7 Melu ja tärinä Porauksen melutaso on noin 85 dba:ta. Porauksen päivittäinen työaika on t päivässä ja tästä porausta t päivässä. Melutasoa lasketaan tarvittaessa sijoittamalla pintamaavalleja asutuksen ja porauksen väliin. Kiven rikotuksen ja murskauksen melutaso on myös samaa tasoa. Näistä rikotus on käynnissä tuntia päivässä ja murskauksen tehollinen työaika on noin 85 % käytettävänä olevasta työajasta, jolloin melua syntyy 14 t päivässä. Melun torjunnassa suurin merkitys on meluvalleilla ja tässä tapauksessa sekä rikotus että murskaus sijaitsevat hyvin suojattuna kallioseinämien ympäröimänä. Alueella räjäytetään 1-2-kertaa viikossa. Siitä aiheutuvaa melua ei voi vähentää, mutta sen kesto on vain pari sekuntia kerrallaan. Haitta on pieni Asfalttiaseman melun lähteitä ovat kuormaaja autoliikenne, kuivausrumpu, rummun imuri sekä polttimet. Melun luonne aseman toimiessa on tasaista ja matalataajuista. Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen Toiminnassa muodostuu hyödynnettäviä jätteitä, joiden laatu ja määrä tonnia vuodessa on: sekajäte 2, metalliromu 3,5, jäteöljy 1,5. Jäteöljyä syntyy asfalttiaseman huoltamisessa noin 0,1 t/a. Jäteöljyä säilytetään lukitussa teräskontissa valuma-altaassa omassa keräysastiassaan. Öljynsuodattimet, trasselit yms. öljyjätteet varastoidaan myös lukittuun teräskonttiin kaikki erillisiin keräysastioihin, jotka ovat valuma-altaassa. Paristot, akut yms. kiinteät ongelmajätteet varastoidaan myös lukittuun teräskonttiin omiin astioihinsa. Ongelmajätteistä pidetään kirjanpitoa. Kaikki ongelmajäte säilytetään lukitussa tilassa, jonne sadeveden pääsy on estetty. Sekajätteen kuljettaa jätehuoltoyhtiö kannellisissa astioissa alueelliselle kaatopaikalle. Metalliromu toimitetaan erillisellä rautalavalla Romuliikkeeseen. Jäteöljy toimitetaan Ekokemille tiiviissä säilytyskontissa. Laitoksen toimintaan liittyy luvanvaraista maa-ainesten ottotoimintaa ja siinä syntyvistä kaivannaisjätteiksi luokiteltavista materiaaleista on toimitettu jätehuoltosuunnitelma Pyhtään kunnalle. Arvio toiminnan eri vaikutuksista ympäristöön Pölyn ja leijuman luonnollista laskeumaa lisäävä vaikutus ei ulotu lähimpään häiriintyvään kohteeseen, joka on noin 700 m:n päässä. Ottaen huomioon asfalttiaseman sijainnin ei sen aiheuttamalla pölyämisellä katsota olevan merkittävästi vaikutusta ympäristöön. Liikenteen pölyhaittoja vähennetään päällystämällä asfalttiaseman asema-alue ja pitämällä se puhtaana päällystämisen jälkeen.

8 8 Rikkipäästöjä vähennetään käyttämällä ainoastaan vähärikkistä raskasta polttoöljyä, jonka pitoisuus on alle 1,0 p- %. Massan valmistuksen yhteydessä kivimateriaalin lämpötilaa tarkkaillaan. Asfalttiaseman hoitaja valvoo, ettei kiviaines ole betoniin sekoitettaessa liian kuumaa ja voisi aiheutua PAH-päästöjä eli pölyaromaattisia hiilivetypäästöjä. Lämpötilaa seurataan myös polttotapahtuman optimoimiseksi. Maaperän saastuminen ehkäistään sillä, ettei alueella huolleta ja pestä autoja. Asfalttiasemaa huolletaan ajoittain päällystetyllä asema-alueella. Polttoaineet säilytetään kaksoisvaippaterässäiliöissä päällystetyllä alueella. Kaikki tankkaaminen tapahtuu myös tällä alueella. Asfaltin valmistus aiheuttaa jonkin verran rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typen oksidien päästöjä. Nämä minimoidaan aseman vuotuisilla huolloilla ja säädöillä. Murskauslaitos voidaan sijoittaa louhoksen pohjalle, jolloin tilanne ympäristön kannalta melun tai pölyn suhteen on paras mahdollinen. Sijaintipaikka ja ympäröivä maasto vaimentavat melun alle 55 dba:n asuinrakennusten pihoilla. Asema-alueen ongelmajätteitä säilytetään turvallisesti, eikä niillä ole minkäänlaisia ympäristövaikutuksia. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Riskiarviointi Materiaalin varastointiin sekä asfaltin valmistukseen ei liity merkittäviä onnettomuusriskejä. Asemalla suoritetaan toiminta-aikana viikoittainen työturvallisuustarkastus. Tässä yhteydessä käydään läpi aseman käyttöturvallisuus. Toiminnan ympäristöriskeihin varaudutaan suojelun suunnittelulla vahinkotapauksia varten, sattuneiden onnettomuuksien tutkinnalla ja henkilöstön koulutuksella. Ohjaamovaunun tietokoneen ja mittareiden avulla seurataan automaattisesti tapahtuvaa massan valmistusta. Menetelmä on erittäin toimintavarma ja käyttöhäiriöitä ei juuri esiinny. Pölysuodatinta ei asfalttiaseman toimiessa voi ohittaa. Laitteiston toimintaa seurataan jatkuvasti, ja laitteisto tarkastetaan päivittäisen huollon yhteydessä. Perushuolto tehdään talvihuollon yhteydessä.

9 9 Toimet onnettomuus- ja häiriötilanteissa Aseman toiminta voidaan häiriötilanteessa pysäyttää eri pisteissä. Häiriötilanteessa poltin sammuu hätäpysäytyksestä. Tulipalon varalta asema on varustettu viranomaisten määräämällä alkusammutuskalustolla ja henkilökunta on saanut tarvittavan opastuksen alkusammutuskaluston käyttöön. Häiriö- ja onnettomuustilanteissa henkilökunta tekee alkusammutuksen tai muut tarvittavat toimet sekä hälyttää paikalle pelastuslaitoksen. Lisäksi tehdään tarvittavat ilmoitukset, tapauksesta riippuen Pyhtään kunnan ympäristöviranomaisille, Kaakkois-suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, paikalliselle pelastuslaitokselle, poliisille, Tukesille, työsuojelupiirille ja vakuutusyhtiölle. Öljyvahingon varalle on varattu riittävä määrä imeytysmateriaalia. Asema-alue on päällystetty asfaltilla. Hälytysnumerot ovat sosiaalitilan ilmoitustaululla nähtävänä. TOIMINNAN SIJAINTIPAIKAN RAJANAAPURIT JA ASIANOSAISET Sijaintipaikan kiinteistön rajanaapureita ja muita naapureita on yhteensä 13. LAITOKSEN TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU SEKÄ RAPORTOINTI Käyttötarkkailu Toimintaa tarkkaillaan käyttöpäiväkirjojen avulla, joista ilmenee päivittäin valmistettu massamäärä, aseman toiminta-aika, tuotantolajikkeet, tiedot käytettävistä raaka-aineista sekä ongelmajätteistä. Asfalttiaseman pölysuodattimien toimintaa seurataan jatkuvasti ja häiriötilanteissa ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin. Savukaasujen määrä mitataan kerran vuodessa. Oksidien määrää seurataan käytetyn polttoaineen ominaispitoisuuden ja polttoainemäärän perusteella. Aseman mittalaitteet tarkastetaan vuosittain Lemminkäinen Infra Oy:n laatusertifikaatin mukaisesti. Merkittävistä häiriöistä tehdään merkintä käyttöpäiväkirjaan. Laitoksen vaikutusten tarkkailu Toimintaa tarkkaillaan voimassa olevan ympäristölupapäätöksen määräysten mukaisesti. Lupapäätöksessä on määrätty mm. melutason ylärajoista ja melumittauksista, käytettävien polttoaineiden rikkipitoisuuksista ja jätteiden käsittelystä.

10 10 LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksen täydennykset Lupahakemusta on täydennetty Lemminkäinen Infra Oy on saanut ympäristöluvan mm. asfalttiaseman toimintaan Luvan mukaista toimintaa koskeva lainsäädäntö on tämän jälkeen muuttunut. Hakijalta on pyydetty erikseen seuraava selvitys: Ottaen huomioon voimassa olevan ympäristöluvan määräykset, jäljempänä mainittujen asetusten siirtymäajat ja sen, että osaa uusista säännöksistä tulee soveltaa ympäristönsuojelun vähimmäisvaatimuksena aiottuun toimintaan, aluehallintovirasto pyytää Lemminkäinen Infra Oy:tä ilmoittamaan, miten seuraavissa asetuksissa asetetut velvoitteet on täytetty tai kyetään täyttämään. Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (448/2010) 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11,12,13 :t, Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010) 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10,11,12,13 :t, Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (379/2008) 3, 4, 5, 6, 8 :t. Vastaus selvityspyyntöön Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (448/2010) mukaiset vaatimukset Pyhtään asfalttiasema täyttää uudessa lainsäädännössä toiminnan sijoittumiselle asetetut vaatimukset (4 ). Vireillä olevassa ympäristölupahakemuksessa on esitetty toiminnan pölyja hiukkaspäästöjen vähentämiseksi suoritettavat toimet (esim. pölynerotuslaitteisto ja palamisprosessin optimoiminen), jotka täyttävät asetuksen 448/ :n vaatimukset ilmaan joutuvien päästöjen ja niiden leviämisen rajoittamisen osalta. Kuljetuksissa, lastaamisessa ja purkamisessa toimitaan ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Toiminnan hajupäästöt pyritään minimoimaan (5, 6 ). Pyhtään asfalttiasema ei aiheuta ympäristön häiriölle alttiissa kohteissa valtioneuvoston päätöksessä (992/1992) säädettyjen ulkomelun ohjearvojen ylittymistä. Asfalttiaseman melu on tasaista ja matalataajuista ja asfalttiaseman kotelointien avulla melun leviäminen minimoidaan. Vireillä olevassa ympäristölupahakemuksessa on esitetty toiminnan melupäästön arvio, joka perustuu toiminnanharjoittajan muiden vastaavien kohteiden melumittauksiin ja mallinnuksiin 7 ).

11 11 Lemminkäinen Infra Oy:llä on käytössään lain vaatimat säiliöt polttoaineen säilytykseen. Asfalttiaseman polttoainesäiliöt ovat kaksoisvaippasäiliöitä. Säiliöt ovat myös rakenteeltaan tiiviitä ja kestävät kemiallista ja mekaanista rasitusta. Polttoaine- ja bitumisäiliöiden kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti. Polttoainesäiliöt on varustettu ylitäytönestimillä sekä lukittavilla sulkuventtiileillä. Polttoaineiden käsittely- ja jakelualue on päällystetty ja allastettu ja sen hulevedet ohjataan öljynerottimeen. Sosiaalitilojen käymälävedet johdetaan umpisäiliöön, josta ne viedään asianmukaiseen käsittelyyn luvat omaavalle laitokselle (8, 9 ). Toiminnan jätehuolto on esitetty hakemuksessa ja on asetuksen 448/ :n mukainen. Hyödyntämiskelpoiset jätteet kerätään erillään muista jätteistä ja toimitetaan hyödynnettäviksi. Ongelmajätteet pidetään toisistaan erillään omissa astioissaan ja varastoidaan lain vaatimiin tiloihin. Ongelmajätteet toimitetaan käsiteltäviksi vain laitokseen, jolla on ympäristölupa ottaa kyseisiä jätteitä vastaan ja ongelmajätteiden siirrosta jää aina tositteeksi lain vaatima siirtoasiakirja. Hakemuksessa on esitetty toimet poikkeuksellisissa tilanteissa (11 ). Alueella on lainsäädännön vaatimat alkusammutuskalustot ja ohjeet onnettomuustilanteissa toimimiseen. Polttoainesäiliöiden läheisyydessä on imeytysaineita mahdollisten vuotojen varalle. Laitoksen toimiessa ei pölynerotuslaitteistoa voi ohittaa. Mikäli laitteisto rikkoutuu eikä pölynerotuslaitteisto toimi tarkoitetulla tavalla, keskeytetään toiminta välittömästi vian korjaamiseksi. Myös muissa poikkeustilanteissa ryhdytään heti tilanteen vaatimiin korjaus- tai torjuntatoimiin ja tehdään tarvittavat ilmoitukset viranomaisille. Asfalttiaseman tarkkailu tulee uuden luvan myöntämisen jälkeen seuraavana vuonna toteuttaa asetuksen pykälän 12 mukaisesti. Pölynerotuslaitteiston kuntoa tarkkaillaan päivittäin. Asfalttiaseman raportointi hoidetaan asetuksen 448/ :n mukaisesti. Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kiveniouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojeiusta mukaiset vaatimukset kohteeseen on vähintään 500 metriä. Toiminta voidaan toteuttaa siten, etteivät melulle ja pölylle asetetut raja-arvot tule ylittymään. Toiminta-alueen ja lähimmän häiriintyvän kohteen välinen maaston muoto ja peitteisyys estävät tehokkaasti melun ja pölyn Murskaamo sijoitetaan niin, että sen etäisyys lähimpään häiriölle alttiiseen leviämistä. Toiminnasta aiheutuvaa melu minimoidaan murskauslaitoksen sijoittelulla sijoittamalla se mahdollisimman suojaan varastokasojen suojaan alhaiselle tasolle. Murskauslaitos pyritään myös sijoittamaan mahdollisimman lähelle ääntä vaimentavia varastokasoja. Toiminnasta syntyvä melu ei ennalta arvioiden ylitä alttiissa kohteissa melutason ohjearvoista annetussa valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) säädettyjä ulkomelun ohjearvoja. Vi-

12 12 reillä olevassa ympäristölupahakemuksessa on esitetty aineistoa toiminnan melupäästön arvioimiseksi. Toiminnan alettua melutasoa voidaan tarkistaa kertaluontoisella melumittauksella. Myös muut ilmaan joutuvat päästöt murskaustoiminnasta minimoidaan eivätkä valtioneuvoston asetuksessa 711/2001 asetetut raja-arvot ilman epäpuhtauksille tule ylittymään (4, 5, 6, 7, 8, 13 ). Käytettävät polttoainesäiliöt täyttävät lainsäädännön vaatimukset ja ovat kaksoisvaipallisia. Säiliöt on varustettu ylitäytönestimillä sekä lukittavilla sulkuventtiileillä. Polttoainesäiliöiden läheisyydessä säilytetään aina imeytysainetta mahdollisten vuotojen varalta. Polttoaineita lukuun ottamatta öljytuotteet säilytetään lukittavassa, katetussa ja valuma-altaallisessa teräskontissa. Kaikessa polttoaineiden ja muiden kemikaalien käsittelyssä toimitaan huolellisesti ja varoen. Sosiaalitilojen käymälävedet johdetaan umpisäiliöön, josta ne toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn luvat omaavaan laitokseen (9, 10 ). Toiminnan jätehuolto on esitetty ympäristölupahakemuksessa ja esitetty jätehuollon järjestäminen täyttää kaikilta osin lainsäädännössä asetetut vaatimukset (11 ). Toiminnassa on varauduttu onnettomuuksiin ja häiriötilanteisiin asetuksen 800/ :n mukaisesti. Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (379/2008) mukaiset vaatimukset Toimintaan ei liity luvanvaraista maa-ainestenottotoimintaa, eikä siinä synny kaivannaisjätteiksi luokiteltavia materiaaleja. Lupahakemuksesta tiedottaminen Lausunnot ja vastine Lupahakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Pyhtään kunnan ja Etelä- Suomen aluehallintoviraston ilmoitustauluilla Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti erikseen annettu tieto niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on varannut päivätyillä kirjeillä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, Pyhtään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja terveydensuojeluviranomaiselle tilaisuuden antaa lausuntonsa hakemuksesta. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on päivätyssä lausunnossaan todennut seuraavaa: Kaavoituksellista estettä toiminnalle ei ole. Alue ei sijaitse vedenhankintaan tarkoitetulla tärkeällä pohjavesialueella. Lähimmät asutut alueet sijaitsevat noin 700 metrin etäisyydellä tominta-alueesta. Toiminta ei myöskään sijaitse eikä rajoitu Natura- tai muille luonnonsuojeluohjelmiin kuuluville alueille.

13 13 Ottaen huomioon alueen sijainnin ja suunnitellun toiminnan Kaakkois- Suomen ELY-keskus yhtyy hakijan näkemyksiin hankkeen ympäristövaikutuksista eikä merkittäviin ja peruuttamattomiin ympäristöhaittoihin ole aihetta yleisellä tasolla varautua. Mittauksista, tarkkailusta ja raportoinnista on esitetty tarkentavia vaatimuksia ao. asetuksissa. Toiminnasta aiheutuva mahdollinen ympäristöriski maaperään, pohjavesiin tai vesistöön voidaan tässä tapauksessa katsoa vähäiseksi, joten erillisen vaikutustarkkailun esim. pohjavesi- tarkkailun järjestäminen ei ole välttämätöntä. Laitoksen toiminnan ja sen ympäristövaikutusten tarkkailu aistinvaraisesti toiminnan aikana sekä koneiden kunnon säännöllinen tarkkailu tulee järjestää. Tarvittaessa on ryhdyttävä seuraamaan ympäristövaikutuksia, jos toiminnan käyttötarkkailu antaa aihetta epäillä ympäristöhaittaa. Toiminnanharjoittajalla tulee tällöin olla valmius pikaisestikin rakentaa vaikutusalueelle pohjavesien tarkkailulle sopivia havaintoputkia. Pyhtään kunnanhallitus on päättänyt pitämässään kokouksessa antaa asiasta seuraavan lausunnon: Toiminnan muutos tulee aiheuttamaan lisäliikennöintiä Suolinnantiellä. Tästä tulee sopia yksityisen tiehoitokunnan kanssa. Liikenteen aiheuttamat haitat asumiselle tulee myös ottaa huomioon. Kunnanhallitus ehdottaa, että työliikenne ohjataan kulkemaan Heinsuontien kautta. Lisäksi ehdotetaan, että porausaika rajoitetaan klo väliseksi ajaksi. Hakijan kuuleminen ja vastine Etelä-Suomen aluehallintovirasto varasi päivätyllä kirjeellä luvan hakijalle tilaisuuden tulla kuulluksi ja esittää vastineensa annetuista lausunnoista. Lemminkäinen Infra Oy toteaa vastineessaan , että sillä ei ole kommentoitavaa annettuihin lausuntoihin ja katsoo, että lupa-asia voidaan ratkaista olemassa olevien tietojen perusteella. ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON RATKAISU Ratkaisu Etelä-Suomen aluehallintovirasto myöntää ympäristöluvan Lemminkäinen Infra Oy:n Pyhtään kunnan Heinlahdessa sijaitsevan asfalttiaseman ja murskauslaitoksen toiminnan olennaiselle muutokselle sekä muualta tuotavan asfaltin, louheen, betonin ja puhtaiden kaivumaiden vastaanottotoi-

14 14 Lupamääräykset minnalle hakemuksen mukaisesti. Toiminnassa on noudatettava lisäksi voimassa olevan lupapäätöksen lupamääräyksiä sekä seuraavia uusia lupamääräyksiä: 1. Asfalttiaseman ja kivenmurskauslaitoksen muualta tuotavien raakaaineiden ja niistä tehtävien tuotteiden määrät ovat enintään seuraavat: asfalttipalan ja rouheen vastaanotto, murskaus ja uusioasfaltin valmistus t/a, muualta tuodun louheen vastaanotto ja murskaus t/a, muualta tuodun betonin vastaanotto ja murskaus t/a, muualta tuotujen puhtaiden kaivumaiden vastaanotto ja välivarastointi t/a 2. Asfalttiasema saa toimia ympärivuotisesti maanantaista perjantaihin kello 6.00 ja välisenä aikana. Toiminnan tarkkailu 3. Toiminnanharjoittajan on järjestettävä asfalttiaseman käyttötarkkailu, päästötarkkailu ja tarvittaessa koko laitosalueenympäristövaikutusten tarkkailu. Asfalttiaseman pölynerottimen kuntoa ja toimintaa on tarkkailtava päivittäin. Kiinteän asfalttiaseman poistokaasujen hiukkas- ja NO 2- päästöt on mitattava viimeistään vuonna 2013 ja sen jälkeen mittaus on tehtävä kolmen vuoden välein aseman toimiessa normaalisti. Päästöt on aina mitattava asfaltinvalmistuslaitteiston vaihtumista seuraavan toimintavuoden aikana. Mittausraportissa on esitettävä mittaustulokset yksikössä mg/m 3 (n) kuivaa kaasua redusoituna 17 %:n happipitoisuuteen, arvio mittaustulosten edustavuudesta sekä arvio tunti- ja vuosipäästöistä. Jätehuolto 4. Laitosalueelle vastaanotettavat jätteet eivät saa sisältää haitallisia aineita ja muita jätteitä ja ne eivät saa olla vierasaineilla likaantuneita tai pilaantuneita. Toiminnan harjoittajan tulee ennen jäte-erien vastaanottoa varmistua niiden vastaanottokelpoisuudesta. Betoni on murskattava siten, että betoniraudat saadaan siitä poistettua ja toimitettua kierrätykseen. Tuotetun betonimurskeen haitattomuus on varmistettava asetuksen 591/ 2006 (ja muutos 403/209) mukaisella laadunvarmistusjärjestelmällä tai jäte-eräkohtaisin analyysein. Jos vas-

15 15 taanotettu betonijäte tai valmistettu betonimurske ei täytä asetuksen vaatimuksia, se on toimitettava viipymättä paikkaan, jolla on ympäristölupa ottaa vastaan kyseistä betonijätettä. 5. Laitosalueelle muualta tuotujen materiaalien vastaanotto, välivarastointi, käsittely ja tuotevarastointi sekä niihin liittyvä liikenne ja jätteiden käsittely tulee järjestää alueella siten, ettei niistä pitkälläkään aikavälillä aiheudu haittaa tai vaaraa ihmisen terveydelle tai ympäristölle jätevesien, roskaantumisen, melun, hajun, pölyn, maaperän pinta- ja pohjavesien pilaantumisen tai muun niihin rinnastettavan haitan muodossa. Mikäli toiminnoista aiheutuu em. haittaa tai vaaraa, tulee toiminnanharjoittajan ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin haittojen poistamiseksi tai vähentämiseksi. Hienojakoiset aineet tulee varastoida ja käsitellä siten, että aineen pölyäminen on estetty. Alueella varastossa olevan vastaanotetun jäteaineksen määrä ei saa merkittävästi ylittää määräyksessä 1 kullekin jätelajille määrättyä vuosivastaanoton enimmäismäärää. Jäte- ja hulevedet 6. Toiminta on järjestettävä siten, että siitä ei aiheudu pintavesien tai kaivojen pilaantumista. Toiminnanharjoittajan on esitettävä Kaakkoissuomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle sekä Pyhtään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle mennessä selvitys ja suunnitelma siitä, miten toiminnassa käytettävät ja syntyvät raakaaineet sekä tehdyt tuotteet varastoidaan ja sijoitetaan laitosalueella ja miten hulevedet johdetaan laitosalueelta pois. Selvityksessä on arvioitava selkeytysaltaan tarve ja esitettävä mahdollisen altaan sijainti ja rakenne. 7. Polttoainesäiliöt on varustettava ylitäytönestoilla ja tankkauslaitteistot lukittavilla sulkuventtiileillä ja laponestolla. Polttoaineiden käsittely- ja jakelualue on päällystettävä ja niiden hulevedet on johdettava öljynerottimen kautta. Poisjohdettavan veden hiilivetypitoisuus saa olla enintään 5 mg/l tai enintään100 mg/l, jos vedet johdetaan umpisäiliöön tai jätevesiviemäriin. Poikkeustilanteet 8. Toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä laitosalueella viivytyksettä poikkeuksellisen tilanteen edellyttämiin korjaus- ja torjuntatoimiin ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi ja haitallisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Poikkeuksellisen tilanteen ympäristövaikutusten selvittäminen on aloitettava tilanteen edellyttämässä laajuudessa kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen kanssa sovittavalla tavalla. Lisäksi on tehtävä korjaavat toimenpiteet vastaavan tapauksen toistumisen estämiseksi.

16 16 Poikkeustilanteita varten toiminta-alueella on oltava riittävä alkusammutus- ja vuotojen torjuntakalusto. Laitteiden läheisyydessä on oltava hätäkytkimet sekä ohjeet menettelystä vuoto- ja tulipalotapauksissa. Poikkeuksellisten tilanteiden ja niistä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi poltto- ja muut voiteluaineet sekä muut kemikaalit on säilytettävä turvallisesti alueen liikenne huomioon ottaen. Alueella olevat tiet on suunniteltavana ja rakennettava pelastusajoneuvoille soveltuviksi. Asfalttiaseman pölynerottimen rikkoutuessa tai muun päästöjä olennaisesti lisäävän häiriön sattuessa päästöjä aiheuttava toiminta on välittömästi keskeytettävä, kunnes häiriö on korjattu. Toiminnanharjoittajan on huolehdittava aseman rakenteiden ja laitteistojen huollosta ja kunnossapidosta siten, että ne eivät käytön aikana vioitu tai muutu siten, että toiminnasta aiheutuvien ympäristö- ja terveyshaittojen riski lisääntyy. Toiminnalle on nimettävä vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista. Yhteystiedot on tarvittaessa päivitettävä Toiminnan raportointi 9. Toiminnanharjoittajan on vuosittain helmikuun loppuun mennessä toimitettava Kaakkois-suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle sekä Pyhtään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle edellistä vuotta koskeva vuosiraportti, josta käyvät ilmitiedot toiminnan ja vaikutusten tarkkailusta sekä: 1) tuotannosta ja raaka-aineista 2) toiminta-ajoista 3) käytettyjen polttoaineiden laadusta ja kulutuksesta 4) laskennallisista tai mitatuista rikkidioksidin-, typenoksidin-, hiilidioksidin ja hiukkasten vuosipäästöistä ilmaan, päästöjen laskentatavoista ja mittausmenetelmistä sekä tulosten edustavuutta koskevasta arviosta 5) toiminnassa muodostuneiden jätteiden ja ongelmajätteiden laadusta, määrästä, varastoinnista ja edelleen toimittamisesta 6) jäte- ja hulevesien tarkkailun tuloksista 7) öljynerotuskaivon tarkastuksista ja tyhjennyksistä 8) huoltotoimista ja ympäristönsuojelun kannalta merkittävistä häiriö ja poikkeustilanteista Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa vuosiraportissa ilmoitettavista tiedoista. Yhteenveto kirjanpidosta on pyydettäessä esitettävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle.

17 17 Toiminnan lopettaminen 10. Toiminnanharjoittajan on ilmoitettava valvontaviranomaiselle toiminnan lopettamisesta ja esitettävä suunnitelma mahdollisten rakenteiden poistamisesta sekä maaperän ja pohjaveden mahdollisen pilaantumisen selvittämisestä sekä suunnitelluista puhdistustoimenpiteistä. Toiminta-alue on saatettava toiminnan loputtua sellaiseen kuntoon, ettei siitä aiheudu ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa. Alue on myös siistittävä ja varastoidut jätteet ja ongelmajätteet on toimittavaksi hyödynnettäväksi tai käsiteltäväksi asianmukaisesti. RATKAISUN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet ja luvan myöntämisen edellytykset Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ratkaisussaan ottanut huomioon ympäristönsuojelulain ja jätelain tavoitteet ja yleiset periaatteet sekä näiden lakien ja niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Harkintaan ovat vaikuttaneet myös lupakäsittelyn aikana saadut lausunnot. Lähtökohtana luparatkaisussa on ollut toiminnanharjoittajan lupahakemuksessaan ja vastineessaan antamat tiedot toiminnasta. Ratkaisussa on erityisesti otettu huomioon valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (448/2010) sekä valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010). Näitä asetuksia on niiden siirtymäsäännösten mukaan sovellettava asfalttija murskauslaitoksiin, kun laitosten toiminnan olennaisiin muutoksiin on haettava ympäristölupaa. Päätöksen valvonta kuuluu sekä Kaakkois-suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle että Pyhtään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja näiden on syytä keskenään sopia tarkemmin valvontatehtävien hoitamisesta. Asetuksen 448/2010 mukaan tiettyjä valvontatehtäviä on osoitettu suoraan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Muutoslupa ei käytännössä koske myöskään louhimon toimintaa ja tältä osin kunnan myöntämä lupa ja mahdollisesti valvonta jää ennalleen. Lupahakemus on käsitelty ympäristöluvan muutoksena. Toiminnalla on voimassaoleva suhteellisen uusi määräaikainen lupa, jonka voimassaolo päättyy Luparatkaisussa ei ole jatkettu määräaikaisen luvan voimassaoloaikaa eikä muutettu sitä toistaiseksi voimassaolevaksi, koska asia olisi pitänyt käsitellä kaikilta osin kokonaan uuden toiminnan lupaasiana. Hakemuksessa ei ole ollut sellaisia kattavia ja riittäviä koko toimintakokonaisuutta koskevia selvityksiä ja suunnitelmia, joita uuden toiminnan luparatkaisu edellyttäisi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että olemassa olevasta ja suunnitellusta toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympä-

18 18 ristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista tai erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Ratkaisua annettaessa on otettu huomioon toiminnan aiheuttama pilaantumisen todennäköisyys, onnettomuusriski, toiminta-aika sekä alueen kaavoitus. Lupamääräysten perustelut Yleiset perustelut Lupapäätös koskee toiminnan muutosta. Olemassa oleva Pyhtään kunnan valvontalautakunnan myöntämä määräaikainen laitosalueen ympäristölupa ja sen lupamääräykset jäävät voimaan ja koskevat myös muutettuja toimintoja. Muun muassa päätöksessä edellytetyt asfaltin ja murskeen tuotannon enimmäismäärät ovat ennallaan. Vanhoja lupamääräyksiä sovelletaan uusien lupamääräysten rinnalla. Luparatkaisu lähtee siitä, että hakija toteuttaa ja ylläpitää hakemuksessa ilmoittamansa ympäristönsuojelun kannalta keskeiset toimet kuten sen, että muualta tuodun raaka-aineen murskaus ei lisää alueella tapahtuvaa murskausta, riippumatta siitä, onko niistä annettu varsinaisia lupamääräyksiä. Uudet lupamääräykset perustuvat lähinnä valtioneuvoston asetuksiin 448/2010 ja 800/2010. Siltä osin kun jo voimassa olevassa luvassa on annettu asetusvaatimuksen mukaiset lupamääräykset, kuten jätehuollossa, ei näitä määräyksiä ole muutettu vastaamaan tarkemmin asetuksen kirjoitusasua. Etäisyydet laitosalueelta häiriintyviin kohteisiin ovat yli 500 metriä ja kaikkia asetusten vaatimuksia ei ole ollut tarpeen soveltaa laitoskokonaisuuteen. Asetuksen Betonijätteen vastaanotosta ja murskauksesta on annettu päätöksessä uusia lupamääräyksiä. Lupa perustuu lähtökohtaisesti siihen, että vastaanotettu betonijäte samoin kuin muukin vastaanotettu jäteaines on haitatonta ja ei sisällä muita jätteitä ja voidaan säilyttää luonnonaineksia vastaavalla tavalla taivasalla. Tällöin ei ole ollut tarpeen antaa erityisiä määräyksiä varastoinnista ja varastojen pohjarakenteista ja jätevesien seurannasta. Vastaanotettujen jätteiden laatua on kuitenkin seurattava ja jätteiden haitattomuudesta on voitava varmistua ennen vastaanottoa. Betonin ja betonimurskeen on täytettävä valtioneuvoston asetuksen eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa (591/2006) annetut laatuvaatimukset. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Määräyksissä 1 ja 2 on vahvistettu asfalttiaseman nykyinen toiminta-aika sekä jäteainesten vastaanotto- ja tuotantomäärät hakemuksen mukaisesti. Toiminnan tarkkailu määräyksessä 3 on asetusten 1145/2009 ja 448/2010 vaatimusten mukaista. Kaakkois-Suomen Ely-keskus ei pitänyt lausunnos-

19 19 saan ympäristövaikutusten tarkkailua tarpeellisena, jos ei käyttötarkkailun perusteella ole aihetta epäillä ympäristöhaittoja. Jätehuoltomääräykset 4 ja 5 koskevat lähinnä vastaanotettavien jätteiden käsittelyä. Tarkemmat määräykset muusta jätehuollosta sisältyvät jo olemassa olevaan lupapäätökseen. Jäte- ja hulevesiä koskevat määräykset 6 ja 7. Hulevesien johtamisjärjestelyistä on tehtävä tarkempi selvitys ja mm. tasausaltaan tarve on selvitettävä. Tasausallas tarvitaan, jos hulevesistä voi aiheutua ojissa eroosiota, umpeutumista tai veden laadun haitallista samentumista. Talousjätevedet on käsiteltävä vastaten asetusta 209/2011 (valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla). Niiden käsittelystä on olemassa olevassa päätöksessä annettu määräys, joka edellyttää sosiaalitilojen jätevesien johtamista umpisäiliöön. Polttoainekentän sadevesien öljynerotuslaitteiston on tyypiltään oltava sellainen, että se täyttää jätevesille asetetut hiilivetypitoisuuden raja-arvot. Määräykset 8-10 perustuvat suoraan asetusten 1145/2009 ja 448/2010 vaatimuksiin. Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin ja lausuntoihin Lausunnoissa esitetyt vaatimukset on otettu huomioon ratkaisua annettaessa lupamääräyksistä ja perusteluista tarkemmin ilmenevällä tavalla. Päätöksessä ei ole määrätty Pyhtään kunnan lausunnon mukaisesti laitosalueelle johtavasta ja käytettävästä vaihtoehtoisesta tieyhteydestä. Liikenneyhteyksiin liittyvät määräykset on syytä ratkaista, kun laitosalueen lupaasia on mahdollisesti kokonaan uutena lupa-asiana käsittelyssä ja luvan myöntämisen edellytykset harkitaan uudelleen. Samoin ei ole määrätty louhimolla tapahtuvan porausaikojen muuttamisesta. Muutoshakemus ei suoranaisesti koske louhimon toimintaa ja muualta tuodun louheen käsittelyn pitäisi pikemminkin vähentää kuin lisätä louhimiseen liittyviä osatoimintoja kuten porausta. LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Luvan voimassaolo Ympäristölupa on voimassa saakka. SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 4, 5, 7, 8, 28, 31, 36, 37, 38, 41, 42, 43, 45, 46, 52, 53, 54, 55, 56, 58, 100, 101, 101 a, 105, 108 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 1, 5, 16, 18, 19, 37 Jätelaki (1072/1993) 6

20 20 Jäteasetus (1390/1993) 8 Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) 17 Valtion maksuperustelaki (150/1992) Valtioneuvoston asetus aluehallintoviraston maksuista (1572/2011) Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (448/2010) Valtioneuvoston asetus eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa (591/2006) Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän ympäristöluvan käsittelystä perittävä maksu on 4870 euroa. Lasku lähetetään erikseen myöhemmin Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta Joensuusta. Ympäristönsuojelulain 105 :n mukaan lupahakemuksen käsittelystä peritään maksu, jonka suuruus määräytyy valtion maksuperustelain (150/1992) perusteella aluehallintovirastojen maksuista vuosina 2012 ja 2013 annetun valtioneuvoston asetuksen (1572/2011) mukaisesti. Asetuksen 7 :n 2 momentin mukaan suoritteesta, jota koskeva asia on tullut vireille ennen , peritään maksu tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleiden säännösten mukaan. Tämän ympäristölupahakemuksen vireille tullessa on voimassa ollut valtioneuvoston asetus aluehallintoviraston maksuista 1145/200. Sen liitteenä olevan maksutaulukon mukaan jätteiden hyödyntämis- tai käsittelylaitoksen, jossa hyödynnetään tai käsitellään jätettä vähintään tonnia vuodessa, ympäristöluvan käsittelystä perittävän maksun suuruus on euroa. Maksu koostuu kolmen erillisen osatoiminnon muutoksesta. Osatoiminnot ovat asfalttijätteen ja betonijätteen käsittely sekä murskauslaitoksen käyttö muualta tuotavan louheen ja jäteaineksen murskaukseen. LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Lemminkäinen Infra Oy PL Helsinki Jäljennös päätöksestä Pyhtään kunnan ympäristölautakunta Pyhtään kunta Pyhtään kunnan terveydensuojeluviranomainen Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (sähköisesti) Suomen ympäristökeskus (sähköisesti)

21 21 Ilmoitus päätöksestä Ilmoitus päätöksestä asianosaisille listan dpoesavi mukaan. Ilmoittaminen ilmoitustauluilla Tieto päätöksen antamisesta julkaistaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen ilmoitustaululla ja päätöksestä kuulutetaan Pyhtään kunnan virallisella ilmoitustaululla.

22 22 MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen haetaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Liite Valitusosoitus Harri Majander Tapani Hiironen Asian on ratkaissut ympäristöneuvos Harri Majander ja esitellyt ympäristölakimies Tapani Hiironen. TH/ts

23 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Valitusaika Valitusoikeus Valituksen sisältö Valituksen liitteet Liite Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antopäivästä sitä määräaikaan lukematta. Valitusaika päättyy Päätöksestä voivat valittaa ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, sekä vaikutusalueella ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistämiseksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset tai säätiöt, asianomaiset kunnat, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja muut asiassa yleistä etua valvovat viranomaiset. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan hallinto-oikeudelle, PL 204, Vaasa, sähköposti vaasa.hao@oikeus.fi) - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan - valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitus, ellei valituskirjelmää toimiteta sähköisesti (faxilla tai sähköpostilla) Valituskirjelmään on liitettävä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - mahdollisen asiamiehen valtakirja tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta Valituksen toimittaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmä liitteineen voidaan myös lähettää postitse, faxina tai sähköpostilla. Sähköisesti (faxina tai sähköpostilla) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virkaajan päättymistä. käyntiosoite: Ratapihantie 9, Helsinki postiosoite: PL 110, Helsinki puhelin: (vaihde) fax: sähköposti: ymparistoluvat.etela@avi.fi aukioloaika: klo Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 90 euroa. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa on erikseen säädetty eräistä tapauksista, joissa maksua ei peritä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2012/1 Dnro ESAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2012 ASIA Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.10.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukainen ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta, joka koskee pilaantuneen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka Etelä-Suomi Päätös Nro 223/2010/4 Dnro ESAVI/511/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 24.11.2010 ASIA HAKIJA Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi,

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) Etelä-Suomi Päätös Nro 98/2011/1 Dnro ESAVI/693/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2011 ASIA Päätös Suomen Kivisora Oy:n muun muassa puhtaiden maamassojen, louheen, murskeen ja betonijätteen käsittelyä

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna.

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna. LIITE 2 Etelä-Suomi Päätös Nro 16/2010/2 Dnro ESAVI/432/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.4.2010 ASIA Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia.

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia. Etelä-Suomi Päätös Nro 88/2014/1 Dnro ESAVI/85/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2014 ASIA Ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta tarkoituksena selvittää arinapolton soveltuvuutta jätteiden polttoon

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen Päätös Etelä-Suomi Nro 143/2013/1 Dnro ESAVI/331/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 9.7.2013 ASIA Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö Etelä-Suomi Päätös Nro 30/2010/2 Dnro ESAVI/152/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori Etelä-Suomi Päätös Nro 172/2017/1 Dnro ESAVI/5884/2017 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2017 ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen,

Lisätiedot

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa Päätös Etelä-Suomi Nro 30/2011/2 Dnro ESAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2011 ASIA HAKIJA Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2014 ASIA Kymenlaakson Jäte Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Keltakankaan jätekeskuksen jätteiden

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 76/2007/4 vesijohdon ja paineviemärin rakentamiselle

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Päätös Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Dnro ESAVI/192/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA Köyliön kunnan hakemus Kepolan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Köyliö.

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 30 3 momentti ja 61

Ympäristönsuojelulaki 30 3 momentti ja 61 Etelä-Suomi Päätös Nro 196/2012/1 Dnro ESAVI/238/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :n mukainen ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta, joka koskee sekalaisten

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA Karhusjärven kunnostamista ruoppaamalla koskevassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Päätös Nro 181/2011/4 Dnro ESAVI/51/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011

Päätös Nro 181/2011/4 Dnro ESAVI/51/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 181/2011/4 Dnro ESAVI/51/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 ASIA HAKIJA Strömman kanavaan merialueelle asennettavia valokaapelien suojaputkia koskevan Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristölupahakemus, Helilän uusi teollisuusjätteen kaatopaikka, Kotka, Karhula

Päätös. Ympäristölupahakemus, Helilän uusi teollisuusjätteen kaatopaikka, Kotka, Karhula Päätös Etelä-Suomi Nro 200/2013/1 Dnro ESAVI/279/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.10.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, Helilän uusi teollisuusjätteen kaatopaikka, Kotka, Karhula LUVAN HAKIJA Karhulan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Vesijohdon sijoittaminen mereen Inkoon kunnan vesijohtoverkostosta Svartbäckin kylästä Bågaskärin saarelle, Inkoo

Vesijohdon sijoittaminen mereen Inkoon kunnan vesijohtoverkostosta Svartbäckin kylästä Bågaskärin saarelle, Inkoo Etelä-Suomi Päätös Nro 55/2012/2 Dnro ESAVI/516/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 13.3.2012 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Suunnitelma Vesijohdon sijoittaminen mereen Inkoon kunnan vesijohtoverkostosta Svartbäckin

Lisätiedot

Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan raukeamisesta. Turku.

Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan raukeamisesta. Turku. Etelä-Suomi Päätös Nro 10/2012/1 Dnro ESAVI/307/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2012 ASIA Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Hämeen ympäristökeskuksen

Lisätiedot

Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja

Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 208/2017/2 Dnro ESAVI/9032/2017 Annettu julkipanon jälkeen 29.9.2017 ASIA Laiturin rakentaminen, päätöksessä asetetun määräajan jatkaminen, Lohja HAKIJA Kaj Packalén AIKAISEMPI LUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 3.9.2013 ASIA Roitonsuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa ja vesilain mukainen lupa, Vaasan hallinto-oikeuden uudelleen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen

Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen Etelä-Suomi Päätös Nro 22/2013/1 Dnro ESAVI/235/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2013 ASIA Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen muutos, Turku

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Tendac Oy, jätteiden käsittelylaitos Pronssitie 13, ORIMATTILA Kiinteistö RN:o M605 Toimialatunnus 38320

Tendac Oy, jätteiden käsittelylaitos Pronssitie 13, ORIMATTILA Kiinteistö RN:o M605 Toimialatunnus 38320 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2013/1 Dnro ESAVI/97/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA. HAKIJA Tendac Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Orimattilan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 101 :ssä tarkoitettu hakemus 17.3.2010 annetun ympäristölupapäätöksen nro 7/2010/3

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA HAKIJA Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvan 9.12.2005, 1999Y0177-111 kaatopaikan vakuutta

Lisätiedot

Lemminkäinen Infra Oy:n Sammonmäen asfalttiaseman toimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Tuusula

Lemminkäinen Infra Oy:n Sammonmäen asfalttiaseman toimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Tuusula Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/1 Dnro ESAVI/654/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2011 ASIA Lemminkäinen Infra Oy:n Sammonmäen asfalttiaseman toimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen,

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 183/2010/4 Dnro ESAVI/315/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.10.2010 ASIA HAKIJA Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a)

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a) Etelä-Suomi Päätös Nro 126/2011/1 Dnro ESAVI/199/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2011 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Hyypiämäen kalkkikivikaivoksen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös. ASIA Päätös Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy:n koetoimintaa koskevan päätöksen (ESAVI/139/04.08/2013 Nro 148/2013/1) muuttamisesta.

Päätös. ASIA Päätös Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy:n koetoimintaa koskevan päätöksen (ESAVI/139/04.08/2013 Nro 148/2013/1) muuttamisesta. Etelä-Suomi Päätös Nro 12/2014/1 Dnro ESAVI/303/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2014 ASIA Päätös Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy:n koetoimintaa koskevan päätöksen (ESAVI/139/04.08/2013

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA TOIMINNAN SIJAINTI Hikinoro Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Päätös. Nro 100/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 100/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Päätös Etelä-Suomi Nro 100/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Ekokem- Palvelu Oy:n Keltakankaan pilaantuneiden

Lisätiedot

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki.

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 79/2018/1 Dnro ESAVI/12666/2017 Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2018 ASIA HAKIJA Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Biolinja Oy Uusikaupunki

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Novart Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Novart Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 229/2012/1 Dnro ESAVI/34/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Novart Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu 1 PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2014 ASIA Kuivajätteen välivarastointi, Oulu HAKIJA Stora Enso Oyj PL 196 90101 Oulu 2 HAKEMUS Stora-Enso Oyj, Oulun tehtaat

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot