PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2011 46"

Transkriptio

1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta AIKA 17:00-18:05 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjan tarkastus- ja antopäivän vahvistaminen Suunnittelutarveratkaisu / Jukka Pääaho Poikkeamishakemus / Marjut ja Markku Saastamoinen Poikkeamishakemus/ Harri Kujala ja Outi Nivakoski Poikkeamishakemus/ Juha Pekkala Poikkeamishakemus / Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas Rakennuslupahakemus / Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas Rakennuslupahakemus / Pudasjärven Ilmailukerho ry Opintomatka asuntomessuille ja heinäkuun kokous Tiedoksi saatettavat asiat Poikkeamishakemus / Outila Juha Poikkeamishakemus / Kaijala Ky 65 Merk. Puheejohtaja TAPIO POHJANVESI Tapio Pohjanvesi Pöytäkirjanpitäjä Marjut Valkola Pöytäkirjan tarkastajat:

2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Aika 17:00-18:05 Paikka Kaupungintalo, Kotka OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Pohjanvesi Tapio 17:00-18:05 Puheenjohtaja Putula Heikki 17:00-18:05 Varapuheenjohtaja Jussila Saara 17:00-18:05 Jäsen Koivula Marko 17:00-18:05 Jäsen Kokko Antero 17:00-18:05 Jäsen Laakso Elisa 17:07-18:05 Jäsen Puurunen Eila 17:00-18:05 Jäsen Tuomaala Vuokko 17:00-18:05 Jäsen Uitto Jari 17:00-18:05 Jäsen Talala Eero 17:00-18:05 Esittelijä Valkola Marjut 17:00-18:05 Sihteeri POISSA Salmela Vesa Jäsen Riekki Vesa Kh:n pj. Siurua Arvo Kh:n edustaja Daavittila Kaarina Kaupunginjohtaja PUHEENJOHTAJA Tapio Pohjanvesi ESITTELIJÄ Eerot Talala PÖYTÄKIRJANPITÄJÄ Marjut Valkola KÄSITELLYT ASIAT ALLEKIRJOITUKSET Tapio Pohjanvesi Marjut Valkola Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON Pudasjärvellä TARKASTETTU Eila Puurunen Vuokko Tuomaala Pöytäkirjan tarkastajat:

3 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVILLÄ Pudasjärvellä PÄÄTÖKSEN ANTA- Tässä kokouksessa lupa-asiassa tehdyt päätökset annetaan jul- MISPÄIVÄ LUPA- kipanon jälkeen ASIASSA Päivämäärä JULKIPANO- Tässä kokouksessa lupa-asiassa tehtyjä päätöksiä koskeva il TODISTUS moitus on ollut julkipantuna (MRL 142) Pudasjärven kaupungin ilmoitustaululla TODISTAA Päivämäärä Ilmoitustaulunhoitaja Pöytäkirjan tarkastajat:

4 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAK 28 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirjan tarkastajat:

5 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Pöytäkirjantarkastajien valinta RAK 29 Kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin jäsenet Eila Puurunen ja Vuokko Tuomaala. Pöytäkirjan tarkastajat:

6 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Pöytäkirjan tarkastus- ja antopäivän vahvistaminen RAK 30 Pöytäkirja tarkastetaan ja antopäiväksi vahvistetaan Pöytäkirjan tarkastajat:

7 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Suunnittelutarveratkaisu / Jukka Pääaho RAK 31 Hakija Jukka Pääaho Jonguntie Pudasjärvi Rakennuspaikka Kunta: Pudasjärvi Kylä: Pudasjärvi Tila: Pikkuvaasa RN:o 61:0 Rakennustoimenpide 1,5 -kerroksisen omakotitalon rakentaminen kerros alaltaan 160 m² ja autotalli 140 m2. Hakemuksen perustelut ja erityiset syyt Hakija perustelee hanketta seuraavasti: Tilalla sijaitsee vanha hirsinen 54 m2 mökki ja lautainen noin 40 m2 varasto sekä vanha hirsinen 6 m2 sauna. Vanha mökki on tarkoitus jättää varastoksi. lautainen varasto puretaan. Sauna on huonokuntoinen, eikä siellä voi kylpeä ja se on tarkoitus joskus korjata. Omistamani kiinteistö on äitini isovanhempien vanha asuinpaikka, joka on ollut asumaton yli 30 vuotta. Haluan muuttaa sukutilalle ja jatkaa sukutilan pitämistä. Haluan etäisyyttä naapureista, enkä viihdy taajama-alueella Kunnallistekniikka Kaavoitustilanne Alueelle kulkee valmis tie. Vesijohto kulkee Petäjäkankaantien toisella puolella. Viemäröintiä ei vielä ole. Viemäröinti järjestetään pienpuhdistamolla. Alueella ei ole kaavaa eikä kiinteistö rajoitu rantaan. Kunnan kaavoittajan ja rakennustarkastajan kanssa käydyissä keskustelussa on todettu, että hanke sijoittuu vanhalle rakennuspaikalle. Se ei vaikeuta Iijoen tulevan rantayleiskaavan toteuttamista. Rakentaminen sijoittuu kiinteistöllä joka voidaan katsoa olevan osittain rantavyöhykettä, itse rakennuspaikka on noin 200 m päässä Pudasjärvestä Sen lisäksi, mitä rakennusluvan edellytyksistä muutoin säädetään, rakennusluvan myöntäminen MRL 16 :ssä tarkoitetulla suunnittelutarvealueella, jolle ei ole hyväksytty asemakaavaa, edellyttää, että rakentaminen 1. ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2. ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä ja 3. on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista Pöytäkirjan tarkastajat:

8 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Naapureiden kuuleminen Suunnittelutarveratkaisuhakemukseen on kuultu lähimmät rajanaapurit, joilla ei ole ollut huomauttamista hankkeen johdosta. Liite Sijaintikartta ja asemapiirros Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta päättää, että omakotitalon ja tallin rakentamiselle on olemassa MRL:n 137 :n mukaiset edellytykset ja hyväksyy hankkeen. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

9 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus / Marjut ja Markku Saastamoinen RAK 32 Marjut ja Markku Saastamoinen hakevat poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla vähäisestä laajennuksesta kaavattomalla alueella Hietalammella. Paikka sijaitsee Pudasjärven kaupungin Sarakylässä Hietalammella Hietakumpu nimisellä kiinteistöllä, RN:o 45:21. Tilan pinta-ala on noin 5700 m 2, ja rakennusoikeutta on tontilla enintään 570 m2. Hakija hakee rakennusoikeutta 25 m 2 verran, joten hakija on poikkeamisluvan tarpeessa, koska kyseessä on rakentaminen rantavyöhykkeelle. Kiinteistöön on haettu lainhuuto 1/3-osaa Marjut Saastamoiselle ja /3-osaa Marjut Saastamoiselle sekä 1/3-osaa Markku Saastamoiselle. Hakemuksen mukaan kiinteistölle on tarkoitus rakentaa 25 m2 laajennus. Rakennuksen kerrosala on 43 m 2 ja kiinteistön suurin sallittu kerrosala on enintään 570 m2. Tontin tehokkuusluku on nyt 0,075, ja jos rakennusoikeus olisi 68 m2, olisi tehokkuus sitten 0,012. Hakija perustelee hanketta siten, että sillä parannetaan loma-asunnon asuinviihtyvyyttä vastaamaan paremmin käyttäjien tilantarvetta. laajennuksen kaksi makuuhuonetta mahdollistaisivat loma-asunnon paremman käytettävyyden sekä rakennettavalla kompostikäymälällä parannetaan yleistä loma-asunnon viihtyvyyttä. Alueella ei ole rantakaavaa. Lähistöllä on useita loma-asuntoja ja kyseiselle paikalle on rakennettu loma-asunto 1980-luvun alussa. Naapureita on kuultu ja he eivät ole vastustaneet hanketta. Poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pudasjärven kaupunginhallituksen toimivaltaan MRL 171 mukaisesti, koska kyseessä on vähäinen laajennus kaavattomalle alueelle. Asiaa on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pudasjärven kaupunginhallitukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

10 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus/ Harri Kujala ja Outi Nivakoski RAK 33 Harri Kujala ja Outi Nivakoski hakevat poikkeamis päätöstä saapuneella hakemuksella MRL 171 :n no jalla MRL 72 :n 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Kollajan kylässä Kipinässä. Rakentamispaikka on Ii-joen rannalla. Tilan nimi on Kannisto RN:o 6:28, jonka pinta-ala on noin m2. Kiinteistön kauppa on tehty ja lainhuuto on tehty Hakemuksen mukaan rakennuspaikalla on tarkoitus purkaa vanha hirsirunkoinen asuinrakennus ja samalle paikalle rakennetaan puurakenteinen 1- kerroksinen vapaa-ajanasunto kerrosalaltaan 70 m2. Perusteluina Harri Kujala ja Outi Nivakoski esittävät että, halutaan rakentaa vanhan huonokuntoisen rakennuksen tilalle käyttötarkoitukseen paremmin soveltuva uusi vapaa-ajanasunto. Rakentamisesta ei koidu merkittäviä seuraamuksia tai haittoja. Poikkeamishakemukseen on kuultu rajanaapureita, jotka eivät vastusta hanketta. Alueella ei ole osayleiskaavaa tai muutakaan yksityiskohtaisempaa maankäyttösuunnitelmaa eikä sijaitse kartoitetulla pohjavesialueella. Rakennuspaikka sijaitsee rantavyöhykkeellä, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pohjois-Pohjanmaan Elyn toimivaltaan MRL mom:n mukaisesti Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastaja ehdottaa: Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

11 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus/ Juha Pekkala RAK 34 Juha Pekkala hakee poikkeamispäätöstä saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla MRL 72 :n 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Jongun kylässä Paukkerinharjulla. Rakentamispaikka on Takalammen rannalla. Tilan nimi on Takakangas RN:o 20:65, jonka pinta-ala on noin 26,4 ha. Kiinteistön lainhuuto on tehty ja selvennys lainhuuto Hakija on saanut Reino Pekkalan kuolinpesältä suostumuksen hakea poikkeamislupaa kuolinpesän hallinnassa olevalle kiinteistölle. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle on tarkoitus rakentaa hirsirakenteinen kesämökki kerrosalaltaan 25 m 2 ja hirsirakenteinen rantasauna kerrosalaltaan 12 m 2. Perusteluina hakija esittää että metsätilan hoitamiseksi olisi järkevää olla suunnitellulla paikalla kesämökki/tukikohta. Rakennukset ovat pieniä ja sulautuvat ympäristöön. Haittaa ei aiheudu kenellekkään, lähimmät naapurirakennukset ovat lammen toisella puolella. Ympäristövaikutukset ovat vähäiset. Poikkeamishakemukseen on kuultu rajanaapureita, jotka eivät vastusta hanketta. Alueella ei ole osayleiskaavaa tai muutakaan yksityiskohtaisempaa maankäyttösuunnitelmaa eikä sijaitse kartoitetulla pohjavesialueella. Rakennuspaikka sijaitsee rantavyöhykkeellä, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pohjois-Pohjanmaan Elyn toimivaltaan MRL mom:n mukaisesti Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastaja ehdottaa: Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

12 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus / Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas RAK 35 Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas hakee poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL mom:n nojalla MRL 58 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylässä, Karhukunnaksen kortteliin 99 tontille 1. Rakennuspaikan pinta-alan pinta-ala 2074 m2. Pudasjärven kaupungin maankäyttöinsinööri Markku Mattinen on tehnyt tontin varauksen Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnaalle Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan korttelista 99 käsittäen tontit 1-3. Rakennuspaikaksi ajateltu, (Kurenalan pohjoisen osan), asemakaavan AKR alue sijaitsee Ii-joen pohjoispuolella ns. hirsitalokortteli alueella. Alue rajoittuu Kunnaantien ja Karhukunnantie väliin. Alue on pääosin Pudasjärven kaupungin omistuksessa. Lähialueella on kaupungin tonteilla rakentamattomia kortteleita. MRL 135 :n 1 momentin mukaan rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä asemakaava-alueella on, että rakennushanke on voimassaolevan asemakaavan mukainen. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle rakennetaan 2-kerroksinen toimistorakennus kerrosalaltaan 540 m 2. Hakija perustelee hanketta seuraavasti. Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas rakentaa tontille pienkerrostalon asemasta toimistorakennuksen, jonka rakentamisen valmistelu aloitetaan välittömästi rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Rakennuksen kerrosala on 540 m2 ja on alle sallitun rakennusoikeuden ja näin ollen vaikuta muutoin kaavan toteutumiseen. Poikkeamishakemukseen on kuultu Pudasjärven kaupunkia, joka on antanut hankkeelle suostumuksensa. Alueella on kaava ja tulevan rakennuspaikan kaavamerkintä on ARK eli asuinkerrostalojen, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. Viereisillä kortteleilla on merkintänä joko ARK tai AP. AL alue olisi mahdollistanut myös toimistorakennuksen, mutta sitä ei alueella ole. Kulku tontille on olemassa olevan tieyhteyden kautta, sähköt, vesi ja viemäri ovat vieressä. Tontille on varattu asuinkerrosalaa 560 m2, autosuojille 90,5 m2, varastolle 8 m2 ja pellettivarastolle 30 m2. Rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa (rakentamisrajoitus). Muiden ympäristön muutostoimenpiteiden kohdalla asemakaava on otettava huomioon siten kuin jäljempänä säädetään. Asemakaava-alueelle ei saa sijoittaa toimintoja, jotka aiheuttavat haittaa kaavassa osoitetulle muiden alueiden käytölle. Asemakaava-alueelle ei saa myöskään sijoittaa toimintoja, jotka ovat haitallisia tai häiriötä aiheuttavien ympäristövaikutusten estämistä tai rajoittamista koskevien asemakaavamääräysten vastaisia, jo- Pöytäkirjan tarkastajat:

13 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ten poikkeamishakemuksen käsittely kuluu Pudasjärven kaupunginhallituksen toimivaltaan MRL 171 ja MRL 172 mukaisesti, koska kyseinen hanke: 1. ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle 2. ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista 3. eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pudasjärven kaupunginhallitukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

14 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Rakennuslupahakemus / Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas RAK 36 Kiinteistö Oy Pudasjärven Hirsikunnas, Pudasjärvi, Törmälä 13:293. Rakennus sijaitsee Karhukunnaan alueella korttelissa 99 tontilla 1. Rakennettava kerrosala on yhteensä 540 m 2. 2-kerroksisen toimiston rakentaminen. Rakennustarkastajan esitys ehdoista: Noudatettava Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen lausunnossa mainittuja ehtoja. Toimitettava rakennekuvat kattokannatuksesta. Toimitettava rakennekuvat perustamisesta. Toimitettava rakentamisen kosteudenhallintasuunnitelma Mittaamalla tehtävä selvitys rakennuksen ilmanpitävyydestä Suoritettava sähköasennusten käyttöönottomittaus ja luovutettava mittauspöytäkirja käyttöönottokatselmuksessa. Laadittava rakennuksen huolto- ja hoito-ohje. Rakennustyötä ei saa aloittaa ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle: Rakennustyön vastaavan työnjohtajan Kvv työnjohtajan Iv työnjohtajan Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmuksien suorittamista: Aloituskokous Sijainnin merkitseminen Pohjakatselmus Rakennekatselmus Hormikatselmus Tiiveyskatselmus Käyttöönottokatselmus Loppukatselmus Asiaa on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Pöytäkirjan tarkastajat:

15 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta myöntää rakennusluvan n:o 2011/XX ja vahvistaa esitetyt suunnitelmat päätösesityksen mukaisesti. Rakennustarkastaja antaa rakennusluvasta erillisen lupapäätöksen sitten, kun muu rakentamistapaohjeen mukainen rakennusmassa ja rakennelmat luvitetaan sekä poikkeamislupa on saanut lainvoiman. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

16 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Rakennuslupahakemus / Pudasjärven Ilmailukerho ry RAK 37 Pudasjärven Ilmailukerho ry, Pudasjärvi, Pudasjärven lentokenttäalue 9:12 määrä-ala. Halli sijaitsee vanhan lentokonehallin paikalla. Rakennettava kerrosala on yhteensä 335,3 m 2. 1-kerroksisen lentokonehalli ja varasto. Rakennustarkastajan esitys ehdoista: Toimitettava rakennekuvat kattokannatuksesta. Mikäli tulee sähköt, suoritettava sähköasennusten käyttöönottomittaus ja luovutettava mittauspöytäkirja käyttöönottokatselmuksessa. Laadittava hallin huolto- ja hoito-ohje. Rakennustyötä ei saa aloittaa ennen kuin rakennustarkastaja on hyväksynyt hankkeelle: Rakennustyön vastaavan työnjohtajan Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettava rakennusvalvontatoimistoon ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmuksien suorittamista: Rakennekatselmus Käyttöönottokatselmus Loppukatselmus Asiaa on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta myöntää rakennusluvan n:o 2011/30 ja vahvistaa esitetyt suunnitelmat päätösesityksen mukaisesti. Ra kennusluvasta annetaan erillinen lupapäätös. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

17 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Opintomatka asuntomessuille ja heinäkuun kokous RAK 38 Rakennuslautakunnan jäsen Marko Koivula on sel vittänyt kustannuksia, mitä koituisi, jos rakennuslautakunta tekisi opinto- ja koulutusmatkan Kokkolan vuoden 2011 asuntomessuil le. Rakennuslautakunta ei ole osallistunut koulutuksiin toimikaudella ja koulutuksen on katsottu palvelevan jokaisen lautakunnan jäsenen henkilökohtaista osaamista. Oulunkaaren kuntayhtymän selvitystyössä rakentamiskäytäntöjen ja niihin liittyvien palveluiden kehittäminen todetaan, että laadunohjauksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat valvontaviranomaiset joiden koulutus- ja keskustelutilaisuudet ovat tärkeitä. Ylin valvontaviranomainen Pudasjärvellä on rakennuslautakunta. Sen vuoksi heille tullaan suuntaamaan koulutusta niin viranhaltijoiden kuin ulkopuolisten taholta. Opintomatka Kokkolaan asuntomessuille tehdään heinäkuussa Asuntomessualue liittyy Kokkolan yhdyskuntarakentamiseen. Alueelle tullaan rakentamaan 30 omakotitaloa, kaksi rivitaloa ja kolme kerrostaloa. Messuilla esitellään 40 kohdetta. 16 henkilön opintomatkan kustannukset matkoineen ja majoituksineen ovat 2030 eli noin 127 / henkilö. Kustannukset katetaan osittain lautakunnan koulutusmäärärahoista ja osin matkustus- ja kuljetuspalveluista sekä muiden palveluiden ostoihin varatuista määrärahoista. Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastaja ehdottaa: Rakennuslautakunta päättää hyväksyä Marko Koivulan selvityksen pohjalta tulevan kesän opinto- ja koulutusmatkan Kokkolan vuoden 2011 asuntomessuille. Matkan kustannukset katetaan esitetyllä tavalla. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Tiedoksi saatettavat asiat RAK 39 Rakennuslautakunnalle tiedoksi ovat saapuneet seuraavat ilmoitusasiat: 1. Rakennustarkastajan myöntämät rakennusluvat Rak.järj.2 :n mukaiset toimenpideilmoitukset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, poikkeamispäätös Sakari Hökkä, Ehdollinen 4. Pudasjärven kaupunginhallitus - Kaupunginhallituksen edustus lautakunnissa Oulun hallinto-oikeuden päätös - Pesälä Pentti ja Anneli, valitus hylätty 6. Tarkastusinsinöörin viran vaali Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta merkitsee em. asiat tietoonsa saatetuksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus / Outila Juha RAK 40 Juha Outila hakee poikkeamispäätöstä saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla MRL 72 :n 1 mom:n säännöksistä Pudasjärven kaupungin Hetejärven kylässä. Rakentamispaikka on Ahvenlammen rannalla. Tilan nimi on Jär ventaus RN:o 37:31, jonka pinta-ala on m 2. Kiinteistön omistaja on Maija-Liisa Outila, joka on suorittanut kiinteistöön re kisteröinnin Hakija, Juha Outila on tehnyt sopimuksen Maija-Liisa Outila kanssa määrä-alan kooltaan 7500 m 2 luovuttamisesta vapaa-ajan rakennusta varten. Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle on tarkoitus rakentaa vapaa-ajan rakennus kerrosalaltaan 65 m 2. Perusteluina hakija esittää että rakennus tulee kohtaan, mistä rantaan on noin 75 metriä, vuokratulle tontille. Vapaa-aikana on tarkoitus auttaa vanhenevaa äitiä tilan töissä ja huolehtia hänen kunnostaan, jotta voi viettää vanhuuttaan tilalla ja saada vapaa-aikaa. Rakennus tulee suojaiselle metsämaalle, tilan naapuriin, mihin ei ole rakennettu lähialueelle muita rakennuksia, rakennus on tärkeä tilan asuttamiselle. Poikkeamishakemukseen on kuultu kaupungin puolesta rajanaapureita, jotka eivät ole vastustaneet hanketta. Alueella ei ole osayleiskaavaa tai muutakaan yksityiskohtaisempaa maankäyttösuunnitelmaa eikä sijaitse kartoitetulla pohjavesialueella. Tieyhteys on olemassa kantatielle ja rakennukselle tulee yhteys päärakennuksen kautta. Jätevedet käsitellään ohjeiden ja määräysten mukaisesti joko imeyttämällä tai suodattamalla. Rakennuspaikka sijaitsee rantavyöhykkeellä, joten poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pohjois-Pohjanmaan Elyn toimivaltaan MRL mom:n mukaisesti Rakennustarkastaja ehdottaa: Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus ehdotushyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

20 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennuslautakunta Poikkeamishakemus / Kaijala Ky RAK 41 Kaijala Ky hakee poikkeamista saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla, vähäisestä poikkeamisesta asemakaavassa osoitetusta tontti- tai rakennuspaikkakohtaisesta kokonaisrakennusoikeudesta. Pudas järven kaupungin Kurenalan kylässä. Kyseessä on Kurenalan pohjoinen kaava-alue, kortteli 31 ja RN:o 3:306. Tontin pinta-ala on noin m2. Kiinteistö Teräskangas on siir tynyt hakijoiden haltuun kauppakirjalla Hakemuksen mukaan rakennuspaikalla olemassa olevaa vanhaa teollisuushallia puretaan kerrosalaltaan 22 m2 ja uutta laajennusta rakennetaan kerrosalaltaan 115 m2. Korttelin 31 kokonaiskerrosala on 2181 m 2 ja käytetty on 2230 m2. Käytetystä kerrosalasta puretaan 22 m2 joten jäljelle jää 2208 m2. Laajennusta tulee 115 m2, jolloin käytetyksi kerrosalaksi tulee 2323 m2. Korttelin tehokkuusluku e = 0,20. Tilan 3:306 käyttämä tehokkuus on noin 0,205. Mikäli lisäoikeutta myönnetään, nousee tehokkuusluku tilalla siten, että se on noin 0,213.. Hakija perustelee hanketta siten, että laajennusta tarvitaan liiketoiminnan parantamiseksi. Tontin toiminta soveltuu laajennuksen myötä paremmin toimintaamme Poikkeamishakemukseen on kuultu rajanaapurit, jotka ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Poikkeamishakemuksen käsittely kuuluu Pudasjärven kaupunginhallituksen toimivaltaan MRL 171 mukaisesti, koska kyseessä on vähäisestä poikkeamisesta (noin 6,5 %) asemakaavassa osoitetusta rakennusoikeudesta. Asian on valmistellut rakennustarkastaja vs. Eero Talala puh Rakennustarkastajan päätösehdotus: Rakennuslautakunta päättää lausuntonaan Pudasjärven kaupunginhallitukselle puoltaa poikkeamishakemusta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjan tarkastajat:

21 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKU- KIELTO Seuraavista päätöksistä, jotka koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta (KuntaL 91 ): Pykälät 28-30, 32-35, 40-41, Jäljempänä mainittuihin päätöksiin, joista voidaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus, ei saa hakea muutosta valittamalla (KuntaL 89 :n 1 mom.). Seuraaviin päätöksiin muutoksen hakeminen on muutoin kielletty (pykälä ja peruste) OIKAISUVAATIMUS Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Pykälät: Oikaisuvaatimusviranomainen: PUDASJÄRVEN RAKENNUSLAUTAKUNTA VARSITIE 7 PL 10, Pudasjärvi Oikaisuvaatimus tulee tehdä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Pöytäkirjan tarkastajat:

22 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. - Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös asianosainen sekä kunnan jäsen. - Hallintovalituksella muutosta voi hakea vain asianosainen. Seuraavista päätöksistä voidaan tehdä kunnallisvalitus: Pykälät Valitusviranomainen: OULUN HALLINTO-OIKEUS Isokatu 4 PL 189, OULU Valitusaika: 30 päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista (kun pöytäkirja on asetettu nähtäväksi tai päätös saatettu asianosaiselle tiedoksi). Seuraavista päätöksistä voidaan tehdä hallintovalitus: Pykälät 31, 36, 37 Antopäivä: Valitusviranomainen: OULUN HALLINTO-OIKEUS Isokatu 4 PL 189, OULU 30 päivää Valitusaika alkaa antopäivän jälkeen. Seuraavista päätöksistä voidaan tehdä hallintovalitus: Pykälät Valitusviranomainen: 30 päivää VAASAN HALLINTO-OIKEUS Pudasjärven kunta Valvontalautakunta PL 10, PUDASJÄRVI Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista (kun pöytäkirja on asetettu nähtäväksi tai päätös saatettu asianosaiselle tiedoksi). Pöytäkirjan tarkastajat:

23 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjan oheen on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valituskirjat on toimitettava yllä mainituille valitusviranomaisille ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. Pöytäkirjan tarkastajat:

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 19 Viranomaislautakunta 05.02.2014 AIKA 05.02.2014 klo 16:00-17:34 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2009 59

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2009 59 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2009 59 Rakennuslautakunta 28.05.2009 AIKA 19:00-19:45 PAIKKA Kaupungintalo Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 36 Puheenjohtajan valinta tälle kokoukselle 62 37 Kokouksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2012 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Rakennuslautakunta 26.01.2012 AIKA 19:06-20:09 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2012 79

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2012 79 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2012 79 Rakennuslautakunta 28.06.2012 AIKA 17:00-18:03 PAIKKA Pohjantähti, Auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 82 45 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Lupa- ja toimitusjaosto Aika Paikka 28.05.2015 klo 18:00-18:30 Kunnanhallituksen kokoushuonen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2011 128 Rakennuslautakunta 21.06.2011 AIKA 19:00-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 74 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 131 75 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 AIKA 17.12.2009 klo 17:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 63 Rakennuslautakunta 24.05.2012 AIKA 19:00-19:44 PAIKKA Lukiontie 4, Käräjäsali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 36 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 88

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 88 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 88 Rakennuslautakunta 19.05.2011 AIKA 19:00-19:05 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 54 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 62

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 62 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 62 Viranomaislautakunta 20.05.2015 AIKA 20.05.2015 klo 16:00-17:42 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Rakennuslautakunta Kokousaika 29.06.2015 klo 18:00-19:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen Viranomaislautakunta 88 16.12.2015 Viranomaislautakunta 6 13.01.2016 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista 26.11.2015 saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto, Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto, Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2009 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.6.2009 klo 14.35-15.10 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 143

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 143 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 143 Rakennuslautakunta 28.01.2010 AIKA 19:00-19:35 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 146 86 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 12.04.2017 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 261 Rakennuslautakunta 17.06.2010 AIKA 18:45-19:45 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 160 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 264 161

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2016 172 Tekninen lautakunta 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:10-17:40 PAIKKA Pyhätunturin palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 91 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Simo Saastamoinen, Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Simo Saastamoinen, Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2011 24 KOKOUSAIKA Keskiviikko 31.8. 2011 klo 14-15.30 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

1:346 Kortteli 11 Tontti 1. Tontin pinta-ala 7619,00 m² Sallittu kerrosala 80,00 m² Käytetty kerrosala 27,70 m² Rakennuspaikan

1:346 Kortteli 11 Tontti 1. Tontin pinta-ala 7619,00 m² Sallittu kerrosala 80,00 m² Käytetty kerrosala 27,70 m² Rakennuspaikan Lupanumero 2013-0001 Päätöspäivä 13.02.2013 10 Hakija Rantanen Mika Juhani Muuntajantie 3 28760 PORI Rantanen Johanna Katriina Muuntajantie 3 28760 PORI Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 608-402-0001-0346

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 AIKA 13.04.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.04.2017 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2019 62 Tarkastuslautakunta AIKA 28.05.2019 klo 16:00-16:55 PAIKKA Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 03.02.2012 klo 17:00-20:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2018 146 Tarkastuslautakunta AIKA 19.12.2018 klo 18:00-18:45 PAIKKA Scandic, Saaristonkatu 4 Oulu KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 82 TILINTARKASTAJAN KATSAUS 148 83 ARVIOINTIKERTOMUS

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot