Hämeen kesäyliopisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeen kesäyliopisto"

Transkriptio

1 Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty

2 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille aloitusvuodesta tai tasosta riippumatta. Luennoille osallistuminen on suositeltavaa riippumatta siitä, aikooko sisällyttää ko. jaksoa omiin opintoihinsa. Luentojen seuraaminen kehittää opiskelijan oikeudellista ajattelua ja auttaa aktiivisen opiskelurytmin löytämistä. Weboodi on opiskelijan tärkein työkalu. Huomaathan, että: Weboodista löytyvät luentojen ja seminaarien aikataulut ovat aikatauluja Itä-Suomen yliopiston kampuksilla, eivätkä luentojen aikatauluja Hämeenlinnassa. Teidän aikataulunne löytyvät tästä esityksestä ja kesäyliopiston nettisivuilta. Sen sijaan WebOodista löytyvät tenttien päivämäärät sekä opintojaksojen vaatimukset koskevat pääsääntöisesti myös teitä! Tentteihin voitte osallistua Hämeenlinnassa ja osa tenteistä voidaan järjestää sähköisesti. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Muutoksista tiedotetaan opiskelijoita Hämeen kesäyliopiston internetsivuilla. Opiskelija on aina itse vastuussa opintojensa rytmityksestä sekä mahdollisten aikataulun muutosten seuraamisesta. Hämeenlinnassa pidettäville luennoille, tuutortapaamisiin ja opintopiireihin pyydetään ilmoittautumaan Doodlen kautta, ks. aikataulut Hämeenlinnassa. (Doodle-linkkien kautta kerätään ilmoittautumisia materiaalien ja tilojen riittävyyden takia, Doodle - ilmoittautuminen ei ole virallinen ilmoittautuminen ko. jaksolle)

3 Tuutorit Satu Ojala ja Marjo Salminen HOPS & tuutorointi Marjo: ja puh Satu: ja puh Tuutorit tekevät jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) ensimmäisen syksyn aikana järjestettävissä HOPS-tapaamisissa. Tuutorit ovat tavoitettavissa puhelimitse & sähköpostin välityksellä kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijoiden opintojen tueksi järjestetään myös yhteisiä tuutortapaamisia. Tuutortapaamisissa tuutorit antavat opiskelijoille yleistä opintoneuvontaa ja ohjausta käytännön opiskelussa. Tuutortapaamisten tavoitteena on auttaa opiskelijaa omatoimisessa opintojen suunnittelussa ja käydä yhteisesti läpi HTK -opiskelijalle tärkeitä teemoja. Lisäksi tapaamisissa opiskelijoilla on mahdollisuus tavata toisiaan ja näin mahdollisuus vertaistukeen. Tuutoreiden fasilitoimia opintopiirejä järjestetään n. kerran kuussa. Opintopiirit antavat mahdollisuuden tavata muita samassa vaiheessa olevia opiskelijoita, saada vertaistukea ja pontta omille opinnoille sekä toisenlaisen tavan oppia. Minimi ennakkoilmoittautuneiden määrä on 4 opiskelijaa.

4 Oikeusajattelun perusteet 15 op Johdatus oikeustieteeseen 2 op / Mervi Parviainen (verkko-opinnot) Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet 4 op / Kimmo Malin Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan 5 op / Toomas Kotkas Lainsäädäntötutkimuksen perusteet 4 op / Anssi Keinänen Yksityisoikeuden opinnot 15 op Yksityisoikeuden perusteet 5 op / Joonas Huuhtanen Sopimusoikeus 5 op / Antti Kolehmainen (etäluennot) Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op / Antti Kolehmainen (etäluennot) Julkisoikeuden opinnot 25 op Valtiosääntöoikeus 5 op / Pauli Rautiainen Yleishallinto-oikeus 5 op / Jonna Kosonen Vero-oikeuden perusteet 5 op / Mika Nissinen Eurooppaoikeuden perusteet 5 op / Katariina Särkänne Ympäristöoikeuden perusteet 5 op / Lea Halonen ja Hilkka Heinonen Rikos- ja prosessioikeuden opinnot 5 op Rikos- ja prosessioikeuden perusteet 5 op / Heikki Kallio Opetusta tarjotaan myös seuraavilla opintojaksoilla lukuvuonna 2017/2018 Perus- ja ihmisoikeudet 5 op / Jaana Palander Informaatio-oikeus 5 op / Tomi Voutilainen Kaavoitus- ja rakentamisoikeus 5 op / Aleksi Heinilä Ympäristönsuojeluoikeus 5 op / Hilkka Heinonen Ennakkopäätösanalyysi 5 op Lainvalmistelu 5 op / Anssi Keinänen & muita luennoitsijoita Kandidaatin tutkielma ja seminaari 10 op / opettaja(t) vahvistetaan syksyllä TUUTORTAPAAMISET / tuutorit Marjo & Satu Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op

5 Suoritusmuodoista Opintojaksoilla on erilaisia suoritusmuotoja luennot (pakolliset tai vapaaehtoiset), tehtävät, tentit jne. Tarkasta opintojakson suoritusmuoto ja mahdolliset tenttipäivät WebOodista hyvissä ajoin Tenttiminen Tenttikalenteri voi auttaa tenttien aikatauluttamisessa, mutta huomaa mahdolliset muutokset. Kukin opintojakso on tentittävä sille määrättynä tenttipäivänä. Kullekin opintojaksolle on tarjolla useampi tenttipäivä. Tenttimiskertoja ei ole rajoitettu. Tenttiin on ilmoittauduttava viimeistään 10 päivää ennen tenttiä WebOodissa. Myöhässä ilmoittautuneita ei voida ottaa mukaan tenttiin. Jos tentit etätenttinä Hämeenlinnassa tai muualla kuin Joensuun kampuksella, muista ilmoittaa myös tenttipaikka kohdassa "Lisätietoja, katso ohjeet täältä. Oma opiskelu suunnitellaan sopivaa tenttimisrytmiä silmällä pitäen opintojakson tenttipäivät ovat pohja oman opiskelun aikataulutukselle. Tenttejä suunnitellessasi huomioi myös kirjallisuuden sekä muun materiaalin saatavuus ja varaa tarpeeksi aikaa valmistautumiselle.

6 Tentit järjestetään pääsääntöisesti seuraavasti: maanantain tentit ovat järjestetään iltatentteinä klo 16 20, perjantaisin tentit järjestetään aamutentteinä klo Joka kuukausi on pääsääntöisesti yksi maanantaitentti ja yksi perjantaitentti Ota tenttiin mukaan kirjoitusvälineet ja kuvallinen henkilötodistus. Jos tentissä saa olla mukana materiaalia, siitä ilmoitetaan erikseen. Vastauspaperi jaetaan tenttitilanteessa. Ks. myös tenttiohjeet kesäyliopiston internet-sivuilta Huomattavaa! Tentti voidaan järjestää myös sähköisesti Moodle-oppimisympäristössä (ns. Moodle-tentti). Moodle-tentti on yksilöllisesti suoritettava aineistotentti, joka tehdään Moodle-oppimisympäristön avulla tiettynä ajankohtana ja rajattuna vastausaikana. Valmis tenttivastaus tallennetaan ja lähetetään arvioitavaksi opettajalle. Vaikka aineisto on mukana tenttiä tehdessä, tenttiin valmistaudutaan kuten perinteiseen tenttiin. Moodle-tentin kysymykset ovat soveltavia ja vastaukset eivät ole haettavissa suoraan kirjasta. Kaikkia opintojaksoja ei tentitä (esim. ympäristöoikeuden perusteet suoritetaan luennoilla sekä oppimispäiväkirjalla, valtiosääntöoikeus luennoilla ja tehtävillä). Joillakin jaksoilla voi taas olla tentin lisäksi muitakin suoritustapavaatimuksia joko pakollisia tai vapaaehtoisia. Tarkasta kurssin ajantasaiset suoritustapavaatimukset Weboodista.

7 Elokuu 2017 Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Prof. Toomas Kotkas, toomas.kotkas@uef.fi perjantai klo lauantai klo 9 15 Kirjalliset tehtävät, ensimmäinen mahdollinen palautuspäivä Kandidaatin tutkielma ja seminaari 10 op, seminaaritöiden purku (esittely, opponointi, kevään 2017 ryhmä) Kimmo Malin, kimmo.malin@uef.fi Mika Nissinen, mika.nissinen@uef.fi perjantai klo lauantai klo 9 18 ALOITUSKOKOUS, uudet opiskelijat (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Prof. Tapio Määttä, tapio.maatta@uef.fi Koulutuspäällikkö Hilma Lehtonen Tuutorit lauantai klo KÄYNNISTYSKOKOUS, jatkavat opiskelijat Koulutuspäällikkö Hilma Lehtonen Tuutorit lauantai klo Aloitustapaamisen ohjelma: Opintojen yleinen info Johdattelevat luennot jaksolle Johdatus oikeustieteeseen 2 op Käynnistyskokouksen ohjelma: (tuutori) Lukuvuoden 2017/2018 aikataulu Opintojen suunnittelu

8 Syyskuu 2017 TUUTORTAPAAMINEN, tuutorit Marjo Salminen ja Satu Ojala Teemana Kuinka pääsen alkuun, motivaatio ja jaksaminen. NLP. La klo Opintopiiri, tuutorit Marjo Salminen ja Satu Ojala Ke Valtiosääntöoikeus 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Prof. Pauli Rautiainen, pauli.rautiainen@uef.fi perjantai klo lauantai klo Opintojakso suoritetaan luennoilla ja kirjallisilla tehtävillä. Tehtävien ensimmäinen luentojen jälkeinen päivämäärä Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet 4 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Kimmo Malin, kimmo.malin@uef.fi perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti Perus- ja ihmisoikeudet 5 op (seminaari, opintojakson voi sisällyttää mm. eurooppaoikeuden aineopintoihin tai valinnaisiin opintoihin) Jaana Palander, jaana.palander@uef.fi perjantai klo lauantai klo Huom. Jakso on seminaarimuotoinen. Jaksolle on ennakkoilmoittautuminen ja seminaarin osallistujamäärä on rajoitettu maksimissaan 20 opiskelijaan. Ilmoittautumiset kesäyliopistolle.

9 Lokakuu 2017 Ympäristöoikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Hilkka Heinonen, hilkka.heinonen@uef.fi perjantai klo lauantai klo 9 15 Huom. Jakso suoritetaan osallistumalla pakollisille luennoille, tehtävillä sekä oppimispäiväkirjalla. Oppimispäiväkirjojen palautus mennessä, palautuksen yksityiskohdista sovitaan luennoilla. Opintopiiri, tuutorit Marjo Salminen ja Satu Ojala ke klo Yleishallinto-oikeus 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Jonna Kosonen, jonna.kosonen@uef.fi perjantai klo lauantai klo sunnuntai klo Huom. Jaksolla on suoritustapana sekä perinteisiä tenttejä että Moodle-tenttejä, ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti (tavallinen tentti) ja seuraava (Moodle-tentti) Ympäristöoikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Lea Halonen, lea.halonen@uef.fi perjantai klo lauantai klo 10 16

10 Marraskuu 2017 Informaatio-oikeus 5 op (hallinto-oikeuden perusopinnot) Prof. Tomi Voutilainen (opintojakson vastuuopettaja, lauantai), tomi.voutilainen@uef.fi Petteri Jartti (sunnuntai) lauantai klo sunnuntai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti Opintopiiri, tuutorit Marjo Salminen ja Satu Ojala ke klo Ympäristöoikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Lea Halonen, lea.halonen@uef.fi perjantai klo lauantai klo Oppimispäiväkirjat mennessä Tuutortapaaminen klo Perus- ja ihmisoikeudet 5 op (seminaaritöiden purku) Jaana Palander, jaana.palander@uef.fi perjantai klo lauantai klo Vero-oikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Mika Nissinen, mika.nissinen@uef.fi perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 15.1.

11 Joulukuu 2017 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus 5 op (ympäristöoikeuden perusopinnot) Aleksi Heinilä, aleksi.heinila@uef.fi perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti (seuraava 23.2.) Rikos- ja prosessioikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Heikki Kallio, heikki.kallio@uef.fi perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti (seuraava 5.2.)

12 Tammikuu 2018 Opintopiiri, tuutorit Satu Ojala ja Marjo Salminen ke klo Yksityisoikeuden perusteet 5 op (luennot, yleiset oikeusjärjestysopinnot) Joonas Huuhtanen, joonas.huuhtanen@uef.fi perjantai klo lauantai klo Huom. Jakson suoritustapana on Moodle-tentti, ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 27.2.

13 Helmikuu 2018 Sopimusoikeus 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot, ETÄLUENNOT) HUOM! AIKATAULUMUUTOS! Antti Kolehmainen, antti.kolehmainen@uef.fi perjantai 2.2. klo lauantai 3.2. klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 5.3. Opintopiiri, tuutorit Satu Ojala ja Marjo Salminen Ke klo Ennakkopäätösanalyysi 5 op (seminaarin aloituskokous, oikeustieteiden syventävät opinnot) perjantai klo Huom. Jakso on seminaarimuotoinen. Jaksolle on ennakkoilmoittautuminen ja seminaarin osallistujamäärä on rajoitettu maksimissaan 15 opiskelijaan. Ilmoittautumiset kesäyliopistolle. Huom. Kurssin suorittaminen edellyttää, että opiskelijalla on tehtynä vähintään 100 opintopistettä oikeustieteen opintoja Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot, ETÄLUENNOT) Antti Kolehmainen, antti.kolehmainen@uef.fi perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 9.4.

14 Maaliskuu 2018 Opintopiiri, tuutorit Marjo Salminen ja Satu Ojala ke klo Ympäristönsuojeluoikeus 5 op (ympäristöoikeuden perusopinnot) Hilkka Heinonen, hilkka.heinonen@uef.fi perjantai klo lauantai klo 9 15 Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 4.6. Eurooppaoikeuden perusteet 5 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Katariina Särkänne, kata.sarkanne@gmail.com perjantai klo lauantai klo Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti 7.5.

15 Huhtikuu 2018 Lainsäädäntötutkimuksen perusteet 4 op (yleiset oikeusjärjestysopinnot) Prof. Anssi Keinänen, anssi.keinanen@uef.fi perjantai 6.4. klo lauantai 7.4. klo 9 15 Ensimmäinen luentojen jälkeinen tentti Opintopiiri, tuutorit Satu Ojala ja Marjo Salminen Ke klo Lainvalmistelu 5 op (lainsäädäntötutkimuksen perusopinnot, opintojakson voi sisällyttää myös valtiosääntöoikeuden sivuaineopintoihin tai valinnaisiin opintoihin) Prof. Anssi Keinänen, anssi.keinanen@uef.fi (opintojakson vastuuopettaja, jaksolla on yhteensä viisi luennoitsijaa) lauantai klo (kaksi eri luennoitsijaa) Huom. Opintojakso suoritetaan luennoilla ja harjoitustehtävillä. Yhdet luennot ovat verkkoluennot, jotka seurataan kotikoneelta opiskelijan valitsemana ajankohtana. Huom. Opintojaksolle on ennakkoilmoittautuminen ja opintojakso toteutetaan jos jaksolla on vähintään 12 osallistujaa. Ilmoittautumiset kesäyliopistolle. Ennakkopäätösanalyysi 5 op (seminaaritöiden purku) perjantai klo lauantai klo 10 16

16 Toukokuu 2018 Lainvalmistelu 5 op Prof. Anssi Keinänen, anssi.keinanen@uef.fi, (opintojakson vastuuopettaja, jaksolla on yhteensä viisi luennoitsijaa) lauantai 5.5. klo (alustava aikataulu, kaksi eri luennoitsijaa) Opintopiiri, tuutorit Satu Ojala ja Marjo Salminen Ke klo Kandidaatin tutkielma ja seminaari 10 op aikataulu alustava Aloituskokous. Laura Tammenlehto lauantai klo Tutkimussuunnitelmatapaaminen, Laura Tammenlehto (esittely, kommentointi) lauantai klo Seminaaritöiden purku, Laura Tammenlehto, mahdollisesti Lea Halonen ja Mika Nissinen (esittely, opponointi) elokuu 2018 Huom. Aikataulutus väljä, tarkentuu osanottajien määrän vahvistuttua

17 Kesäopinnot Seminaarit Tenttipäivät Monimuoto-opinnot Kesäyliopiston muu tarjonta

18 Hämeen kesäyliopiston HTK-opintojen tuutorit Yhteystiedot & linkit Opintopiirit, opiskelijoiden yleinen opintoneuvonta, yleiset tuutortapaamiset ja henkilökohtaiset tuutorointi/mentorointi tapaamiset Marjo Salminen, puh Satu Ojala, puh Hämeen kesäyliopisto Opintojen järjestämiseen liittyvä yleinen neuvonta (ilmoittautuminen kesäyliopistoon ja avoimeen yliopistoon, maksut, materiaalit, opetuspaikat ja luennoitsijat sekä muut opintojen käytännön toteuttamiseen liittyvät kysymykset). Hämeen kesäyliopisto, vaihde , Koulutuspäällikkö Hilma Lehtonen, puh , Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston oikeustieteiden koulutusalan henkilökunta Suunnittelija Seija Tuominen, oppiaineiden sisällölliset kysymykset, oppiaineiden opiskelukäytännöt Linkit WebOodi Moodle UEF Aducate (avoin yliopisto) UEF oikeustieteet

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty 27.6.2017 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Lukuvuosikalenteri /

Lukuvuosikalenteri / Lukuvuosikalenteri / 2018 2019 Hämeen kesäyliopiston Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot 1.10.2018 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Lukuvuosikalenteri /

Lukuvuosikalenteri / Lukuvuosikalenteri / 2019 2020 Hämeen kesäyliopiston Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot 3.7.2019 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Lukuvuosikalenteri /

Lukuvuosikalenteri / Lukuvuosikalenteri / 2019 2020 Hämeen kesäyliopiston Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot 18.10.2019 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty 5.7.2016 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty 26.6.2015 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty 4.6.2014 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto Lukuvuosikalenteri Hämeen kesäyliopisto Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaiset oikeustieteen väyläopinnot Päivitetty 21.7.2015 Yleisohjeet Luennot ovat avoimia kaikille Hämeen kesäyliopiston HTK-väyläopiskelijoille

Lisätiedot

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa 19.8.2017 Tutkintotavoitteiset opinnot aikuiskoulutus Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen strateginen painopistealue

Lisätiedot

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa 18.8.2018 Tutkintotavoitteiset opinnot aikuiskoulutus Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen strateginen painopistealue

Lisätiedot

Tutkintotavoitteiset opinnot

Tutkintotavoitteiset opinnot Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa Tutkintotavoitteiset opinnot aikuiskoulutus Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen strateginen painopistealue etäopiskelumahdollisuuksien

Lisätiedot

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto Johdanto oikeustieteiden opiskeluun Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto - pätevöidy juridiikan erityisalojen lakiasiantuntijaksi suunnittelija Seija Tuominen Itä-Suomen

Lisätiedot

KESKEISET MUUTOKSET AIKAISEMPAAN OPETUSSUUNNITELMAAN LUKUVUODELLE

KESKEISET MUUTOKSET AIKAISEMPAAN OPETUSSUUNNITELMAAN LUKUVUODELLE 1 KESKEISET MUUTOKSET AIKAISEMPAAN OPETUSSUUNNITELMAAN LUKUVUODELLE 2013 2014 1. Opintojaksojen nimiä koskevat muutokset Eurooppaoikeus 5311109 Sisämarkkinaoikeus I () 5311109 Internal Market Law () 5311112

Lisätiedot

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto Johdanto oikeustieteiden opiskeluun Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto - pätevöidy juridiikan erityisalojen lakiasiantuntijaksi suunnittelija Seija Tuominen Itä-Suomen

Lisätiedot

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto Johdanto oikeustieteiden opiskeluun Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto - pätevöidy juridiikan erityisalojen lakiasiantuntijaksi suunnittelija Seija Tuominen Itä-Suomen

Lisätiedot

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa 6.6.2016

Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa 6.6.2016 Oikeustieteiden tutkintotavoitteiset opinnot (HTK/HTM-tutkinnot) Hämeenlinnassa 6.6.2016 Tutkintotavoitteiset opinnot aikuiskoulutus Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen strateginen painopistealue

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti klo Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti klo Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti 10.2.2015 klo 17.00-18 Tervetuloa! Kaikille avoin yliopisto Avoin yliopisto opetus vastaa yliopiston perusopetusta eli avoimessa yliopistossa tehdyt opintosuoritukset

Lisätiedot

Eurooppalainen valtiosääntöoikeus 5 op X X X X

Eurooppalainen valtiosääntöoikeus 5 op X X X X OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2017-2018 Huom! Opetusajankohtia ei päivitetä, ks. viimeisin tieto WebOodista SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT / ON-TUTKINTO 1. vuosi Syyslukukausi 5311002 Johdatus oikeustieteeseen 2 op 5.-12.9. suoritustapa: harjoitustehtävät 5311091 Valtiosääntöoikeus 5 op 14.-23.9. X X X X X 5311304

Lisätiedot

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto

Lisätiedot

Sinulle avoin yliopisto!

Sinulle avoin yliopisto! Sinulle avoin yliopisto! Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston yleinen opintoinfo klo 17.30 keskiviikkona 14.8.2013 Joensuu torstaina 15.8. Kuopio torstaina 22.8. etäyhteydessä Sisältö ja illan tavoitteet:

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015- AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot

Lisätiedot

Vero-oikeuden perusteet 5 op X X X X X Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan 5 op

Vero-oikeuden perusteet 5 op X X X X X Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan 5 op OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2017-2018 Huom! Opetusajankohtia ei päivitetä, ks. viimeisin tieto WebOodista SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun Kauppatieteiden opinnoista Suurin osa opinnoista mahdollista suorittaa joustavina verkkoopintoina, opintoihin jatkuva ilmoittautuminen Suoritustapoina esim. oppimispäiväkirja,

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2019 2020 Anarâškielâ máttááttâs 2019 2020 Syksy 2019 / Čohčâ 2019 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT 1 Opiskelijapalvelut Opintojen ohjaus -tiimimme ja opiskelijoiden asiakaspalvelutiimimme auttavat ja tukevat sinua kaikissa mahdollisissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT / ON-TUTKINTO 1. vuosi Syyslukukausi 5311002 Johdatus oikeudellisiin opintoihin 2 op 5.9.-10.9. suoritustapa: harjoitustehtävät 5311091 Valtiosääntöoikeus 5 op 11.9.-19.9.

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12.

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12. OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2018-2019 SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12. HUOM! Tenttitaulukkoa ei päivitetä, tarkasta aikataulut

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT / ON-TUTKINTO 1. vuosi Syyslukukausi 5311002 Johdatus oikeudellisiin opintoihin 2 op 3.9.-8.9. suoritustapa: harjoitustehtävät 5311091 Valtiosääntöoikeus 5 op 9.9.-17.9.

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2018 2019 Anarâškielâ máttááttâs 2018 2019 Syksy 2018 / Čohčâ 2018 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12.

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12. OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2019-2020 SINISELLÄ MERKITYT TENTIT OVAT MAANANTAISIN KLO 16-20, MUUT TENTIT OVAT PERJANTAISIN KLO 8-12. HUOM! Tenttitaulukkoa ei päivitetä, tarkasta aikataulut

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut SYKSY 2013 7.5.2013 Mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa

Lisätiedot

Kasvatustiede (luokanopettaja/varhaiskasvatus) perusopinnot (25 op)

Kasvatustiede (luokanopettaja/varhaiskasvatus) perusopinnot (25 op) Kasvatustiede (luokanopettaja/varhaiskasvatus) perusopinnot (25 op) Alkuinfo 8.9.2015 1 OPINNOISTA Luokanopettaja perusopinnot (25 op) sisältää 6 opintojaksoa. Varhaiskasvatus perusopinnot (25 op): sisältää

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON!

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TUUTORIT Henna Hämäläinen Outi Ekebom henna-leena.hamalainen@student.uwasa.fi Sairaanhoitaja AMK Sosiaali- ja terveyshallintotieteen aineopinnot Itä-Suomen yliopistossa

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Ennen opiskelua Tutustu hyvin opinto-ohjelmaan verkkopalvelussa: luentojen ajat ja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Oikeustieteet sivuaineena lukuvuonna

Oikeustieteet sivuaineena lukuvuonna Oikeustieteetsivuaineena lukuvuonna2017 2018 Lisätietoja: AmanuenssiRiittaSinkkonen(riitta.sinkkonen@uef.fi) AmanuenssiHannaPartinen(hanna.partinen@uef.fi) 5311024OikeustieteenABC(2op) ABCofLaw Osaamistavoitteet

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2015-2016

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2015-2016 YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT / ON-TUTKINTO 1. vuosi Syyslukukausi 5311002 Johdatus oikeudellisiin opintoihin 2 op 3.9.-8.9. suoritustapa: harjoitustehtävät 5311091 Valtiosääntöoikeus 5 op 8.9.-21.9.

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto

Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto Johdanto oikeustieteiden opiskeluun Opiskelu avoimessa yliopistossa Itä-Suomen ylipiston Avoin yliopisto - pätevöidy juridiikan erityisalojen lakiasiantuntijaksi suunnittelija Seija Tuominen Itä-Suomen

Lisätiedot

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen AIKATAULUJA SYKSYLLÄ mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa vielä juuri

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2016 2017 Anarâškielâ máttááttâs 2016 2017 Syksy 2016 / Čohčâ 2016 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi

Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi 2015-2016 Suunnittelija Seija Tuominen, Itä-Suomen yliopisto, avoin yliopisto Jokainen tarvitsee elämänsä jossain

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2011-2012

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSOHJELMA JA TENTTIPÄIVÄT 2011-2012 YLEISET OIKEUSJÄRJESTYSOPINNOT Syyslukukausi 5311002 Johdatus oikeudellisiin opintoihin 2 op 6.-8.9., 28.9. suoritustapa: harjoitustehtävät 5311091 Valtiosääntöoikeus 5 op 12.9.-21.9. x x x x x x 5311304

Lisätiedot

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA 2017-2018 Info 21.8.2017 Avoin yliopisto Jutta Karhu 1. Yleistä opiskelusta 2. Psykologian perusopinnot 3. Psykologian aineopinnot 4. Monimuoto- ja verkkoopiskelu 5. Suorituskäytänteet

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina klo alkaen

Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina klo alkaen Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina 25.8.2011 klo 17.30 alkaen Kuopio: L 22, Snellmania Joensuu: AU100, Aurora ACP-videoneuvottelu: http://connect.joensuu.fi/avoin/ Sisältö: Yleistä

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2014 tai keväällä 2015 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke klo Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke klo Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke 20.9.2017 klo 17.00 Tervetuloa! Opiskelu avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne opiskelusta avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne WebOodin

Lisätiedot

INFO AVOIMEN YLIOPISTON OIKEUSTIETEEN OPINNOT

INFO AVOIMEN YLIOPISTON OIKEUSTIETEEN OPINNOT INFO AVOIMEN YLIOPISTON OIKEUSTIETEEN OPINNOT 8.6.2015 Avoin yliopisto 1 INFON SISÄLTÖ Tutustut oikeustieteen opintoihin ja opiskeluun Avoimessa yliopistossa Mahdollisuus kysyä: paikalla myös tiedekunnan

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2017 2018 Anarâškielâ máttááttâs 2017 2018 Syksy 2017 / Čohčâ 2017 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2015 2016 Anarâškielâ máttááttâs 2015 2016 Syksy 2015 / Čohčâ 2015 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2017 2018 Anarâškielâ máttááttâs 2017 2018 Syksy 2017 / Čohčâ 2017 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg Heli Alatalo Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info lv. 2017-2018 kasvatustieteen perusopintoja koordinoiva opettaja Maarit Koskinen maarit.g.koskinen@jyu.fi Perusopinnot sivuaineopiskelijalle

Lisätiedot

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne) Päivitetty

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne) Päivitetty TENTTIJÄRJESTYS 2016-2017 (Uusi tutkintorakenne) Päivitetty 8.5.2018 Alla olevat tentit suoritetaan tutkintovaatimusten 2016-2017 mukaan PAKOLLISTEN OPINTOJEN TENTIT (ONPOOL opinnot) Varallisuusoikeuden

Lisätiedot

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat 30.08.2018 Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö Amanuenssi Elina Alho Opiskelun suunnittelu käytännössä

Lisätiedot

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2 Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot 31.5.2019 mennessä 2 väyläohjelma Ohjelmassa aloittaa opiskelijoita Kauppatiede 39 Tuotantotalous 26 Tietotekniikka 14 Energiatekniikka 3 Ympäristötekniikka

Lisätiedot

Finanssioikeus 25 op (Itä-Suomen yliopisto)

Finanssioikeus 25 op (Itä-Suomen yliopisto) Finanssioikeus 25 op (Itä-Suomen yliopisto) Finanssioikeus, perusopinnot 25 op (opinto-oikeus 1.8.2011 31.12.2012) Finanssioikeuden perusopinnot (25 op) muodostuvat seuraavista pakollisista opintojaksoista:

Lisätiedot

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat:

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat: VERO-OIKEUS Tax Law Hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintojen tavoitteet Vero-oikeus pääaineena suoritettavan hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon (120 ov) ja maisterin tutkinnon (160 ov)

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo)

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

Orientaatiojakson opetus 2012

Orientaatiojakson opetus 2012 Orientaatiojakson opetus 2012 sivu 1/8 VERSIO 1.4. korjattu 21.5.2012 (vihreät merkinnät) Orientaatiojakson ( 8 op) aikana opiskelijalla on yhteensä 102 tuntia kontaktiopetusta. Opetus sisältää sekä koko

Lisätiedot

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille 2.9.2014 1 Yliopiston lukuvuosi ja opetusperiodit 2014-2015 Yliopiston lukuvuosi 1.8. 31.7. Syyslukukausi I periodi: 1.9.-17.10. lukuvuoden avajaiset

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv. 2019 2020 sivuaineopiskelijoiden info Kasvatustieteiden perusopintojen koordinaattori Maarit Koskinen maarit.g.koskinen@jyu.fi JYU. Since 1863. 10.9.19 1 Infon

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN LAITOKSEN TENTAATTORIT (pl. filosofia) LUKUVUONNA

OIKEUSTIETEIDEN LAITOKSEN TENTAATTORIT (pl. filosofia) LUKUVUONNA Yleiset oikeusjärjestysopinnot 5311002 Johdatus oikeudellisiin opintoihin (ei kuulusteluja) Niko Soininen 5311003 Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan Toomas Kotkas 5311015 Oikeudellisen ratkaisutoiminnan

Lisätiedot

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus TUUTOROINTI Järjestökoulutus 11.2.2014 SESSION KUVAUS Mitä tuutorointi on? Miksi tuutorointiin ja tuutoreihin kannattaa panostaa? Miten tuutorointi liittyy ainejärjestöihin? Mitä tuutorivastaavien tulee

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSSUUNNITELMA LUKUVUODELLE

OIKEUSTIETEIDEN OPETUSSUUNNITELMA LUKUVUODELLE OIKEUSTIETEIDEN OPETUSSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2017 2018 1 Oikeustieteiden opiskelun yleiset periaatteet 1.1 Henkilökohtainen opintosuunnitelma ja tuutorointi HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 2.9.2014 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014 Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014 Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Perustietoa avoimesta yliopistosta Opetus on Helsingin

Lisätiedot

4 Oikeustieteiden laitos

4 Oikeustieteiden laitos 4 Oikeustieteiden laitos 4.1 OIKEUSTIETEIDEN OPISKELUN YLEISET PERIAATTEET Henkilökohtainen opintosuunnitelma ja tuutorointi HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma on opintojen suunnittelun väline.

Lisätiedot

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.)

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.) TU-C3010 Projektien (5 op.) Kevät 2018 Kurssin tavoitteet ja sisältö Kurssin tavoitteena on opettaa opiskelijoille projektiliiketoiminnan, erityisesti projektinhallinnan käsitteet, toimintatavat ja menetelmät.

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 16.4.2013 Huom! Tarkista aikataulu vielä ennen opetuksen alkua, mahdollisten muutosten varalta Kaikkiin

Lisätiedot

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS TUTKINTOVAATIMUKSET PERUSOPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJALLE (XAK100), 25 op Pakolliset yhteiset opinnot (10 op) Johdatus alue- ja kulttuurintutkimukseen

Lisätiedot

Teologian osasto Suomen ev.-lut. kirkon virkaan vaadittavat opinnot

Teologian osasto Suomen ev.-lut. kirkon virkaan vaadittavat opinnot Orientaatiojakson opetus 2013 sivu 1/8 VERSIO 3 päivitetty 27.8.2013 Orientaatiojakson (8 op) aikana opiskelijalla on yhteensä 102 tuntia kontaktiopetusta. Opetus sisältää sekä koko ryhmälle yhteisesti

Lisätiedot

Opintojen suunnittelu ja HOPS. Orientoivat opinnot - osa II Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Opintokoordinaattori Aino Nordling 19.3.

Opintojen suunnittelu ja HOPS. Orientoivat opinnot - osa II Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Opintokoordinaattori Aino Nordling 19.3. Opintojen suunnittelu ja HOPS Orientoivat opinnot - osa II Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Opintokoordinaattori Aino Nordling 19.3.2015 Iltapäivän ohjelma Opintokoordinaattori Aino Nordling - Mikä HOPS

Lisätiedot

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne)

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne) TENTTIJÄRJESTYS 2016-2017 (Uusi tutkintorakenne) Alla olevat tentit suoritetaan tutkintovaatimusten 2016-2017 mukaan PAKOLLISTEN OPINTOJEN TENTIT (ONPOOL opinnot) Varallisuusoikeuden pooli Varallisuusoikeuden

Lisätiedot

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Oman opiskelualan etsiminen: Mahdollisuus tutustua yliopistoopiskeluun sekä eri koulutusaloihin ja oppiaineisiin Valmistautuminen

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun. Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun. Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun Tervetuloa! Opiskelu avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne opiskelusta avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne WebOodin käytöstä 20.9.2018

Lisätiedot

Mitä opittiin, kun suurten opiskelijamäärien opetus ja ohjaus sulautettiin verkkoon?

Mitä opittiin, kun suurten opiskelijamäärien opetus ja ohjaus sulautettiin verkkoon? Mitä opittiin, kun suurten opiskelijamäärien opetus ja ohjaus sulautettiin verkkoon? Case Sosiaali/Terveyshallintotieteen aineopinnot 35 op Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate; suunnittelija TtM Ulla

Lisätiedot

OIKEUSTIETEIDEN LAITOKSEN OPINTO-OPAS 2014 2016. 1 Oikeustieteiden laitos

OIKEUSTIETEIDEN LAITOKSEN OPINTO-OPAS 2014 2016. 1 Oikeustieteiden laitos 1 OIKEUSTIETEIDEN LAITOKSEN OPINTO-OPAS 2014 2016 1 Oikeustieteiden laitos 1.1 Oikeustieteiden opiskelun yleiset periaatteet 1.1.1 Henkilökohtainen opintosuunnitelma ja tuutorointi Jokainen opiskelija

Lisätiedot

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajan pedagogiset opinnot, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen ala 60 op OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajankoulutuksen intensiiviviikot Syksy 2015 vk 36-38 ma 31.8. ti 15.9. vk

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Oikeustieteiden laitos Oikeusnotaarin tutkinto 180 op, 3 vuotta

Oikeustieteiden laitos Oikeusnotaarin tutkinto 180 op, 3 vuotta Oikeustieteiden laitos 2018 2021 Oikeusnotaarin tutkinto 180 op, 3 vuotta Oikeusajattelun perusteet 20 op 5311026 Oikeustieteen perusteet 1 op 5311027 Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op 5311015

Lisätiedot

OPINTO-OPAS Oikeustieteiden laitos. HOPS-työskentely toteutetaan seuraavasti:

OPINTO-OPAS Oikeustieteiden laitos. HOPS-työskentely toteutetaan seuraavasti: OPINTO-OPAS 2012 2013 Oikeustieteiden laitos 1.1 Oikeustieteiden opiskelun yleiset periaatteet 1.1.1 Henkilökohtainen opintosuunnitelma ja tuutorointi Jokainen opiskelija laatii opintojensa alussa pakollisen

Lisätiedot

YLIOPISTOKURSSIT TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE

YLIOPISTOKURSSIT TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE YLIOPISTOKURSSIT TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE Psykologia Kasvatustiede Oikeustiede Lääketiede/farmasia/biologia Lukuvuonna 2018 2019 (Ennakkotieto, muutokset mahdollisia) Psykologiasta Kehityspsykologian

Lisätiedot

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, osa 3 28.9.2016 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö LTLY16 Orientoivat opinnot ja HOPS, 2 op Orientoivat opinnot, osat 1-3 Tutkinto-ohjelmien omat infot HOPS: tutkinto-ohjelmien

Lisätiedot

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne)

TENTTIJÄRJESTYS (Uusi tutkintorakenne) TENTTIJÄRJESTYS 2015-2016 (Uusi tutkintorakenne) Alla olevat tentit suoritetaan tutkintovaatimusten 2015-2016 mukaan PAKOLLISTEN OPINTOJEN TENTIT (ONPOO opinnot) Varallisuusoikeuden pooli Varallisuusoikeuden

Lisätiedot

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op 29.8.2012 Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala MIKÄ ON TAITOSALKKU? 1/2 Taitosalkku on 6 op:n opintokokonaisuus, joka on osa liiketoimintaosaamisen perusteita

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) lv. 2018 2019 sivuaineopiskelijoiden info Kasvatustieteiden perusopintojen koordinaattori Maarit Koskinen maarit.g.koskinen@jyu.fi JYU. Since 1863. 7.9.18 1 Infon rakenne

Lisätiedot

Opintojen suunnittelu ja HOPS Riikka Leikola

Opintojen suunnittelu ja HOPS Riikka Leikola Opintojen suunnittelu ja HOPS Riikka Leikola Mitä kurssilla tehdään? Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Opiskelukäytännöt IT-harjoitus ja kirjastoharjoitus VP1 Ohjaustapaaminen Kansainvälistymistyöpajat

Lisätiedot

LASKENTATOIMI JA VEROTUS - AINEOPINNOT 60 OP

LASKENTATOIMI JA VEROTUS - AINEOPINNOT 60 OP 1 (5) LASKENTATOIMI JA VEROTUS - AINEOPINNOT 60 OP Laskentatoimen tehtävänä on kerätä, rekisteröidä ja analysoida organisaation toimintaa kuvaavia taloudellisia tunnuslukuja eri käyttötarkoituksia varten.

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi

Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi Johdanto oikeustieteiden opiskeluun pätevöidy juridiikan erityisalojen asiantuntijaksi 2015-2016 Suunnittelija Seija Tuominen, Itä-Suomen yliopisto, avoin yliopisto Jokainen tarvitsee elämänsä jossain

Lisätiedot

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Anna-Leena Huttunen SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Kasvatustieteiden yhteiset perusopinnot 2010 Yleistä perusopinnoista sivuaineopinto-oikeus vapaa opinnot suoritetaan kasvatustieteiden laitoksen kursseilla

Lisätiedot