MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2013 263"

Transkriptio

1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta AIKA klo 17:00-18:57 PAIKKA Kokoushuone 1-2, Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 148 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA KUNTALAISALOITTEEN KÄSITTELY / KAUNISMÄKI / RUUSUTARHA KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIEN RAKENNUS 151 OIKAISUVAATIMUS PUIROJANTIEN KUNNOSSAPITOAVUSTUSHAKEMUKSESTA 152 OIKAISUVAATIMUS HIEKKALANTIEN TIEKUNNAN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSEEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 2013/TEKNISET PALVELUT TEKNISEN TOIMIALAN TALOUSARVION MÄÄRÄRAHAMUUTOKSET MÄÄRÄRAHAMUUTOSESITYS ANTTILAN PÄIVÄKODIN PERUSKORJAUKSEEN 156 VALTUUSTOALOITE / KIINTEISTÖJEN KUNTOKARTOITUS, KORJAUSSUUNNITELMA JA TILAJÄRJESTELYT 157 TUUSULAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEEN PÄIVITTÄMINEN VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN OTTO-OIKEUDESTA PÄÄTTÄMINEN ILMOITUSASIAT KESKUSTELUASIAT SEURAAVA KOKOUS 286

2 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Eerola Asko puheenjohtaja Virtanen Hilkka varapuheenjohtaja Eloranta Jari jäsen Heikkilä Jussi jäsen Kalenius Christina jäsen Laine Leena jäsen Lindqvist Rami jäsen poistui :n 153 käsittelyn jälkeen Sundberg Anneli jäsen Tattari Esko jäsen Havula Tapio khall:n edustaja Seppälä Hannu esittelijä Pasanen Irja sihteeri MUUT Karhinen Soile asiantuntija Määttänen Asko asiantuntija poistui :n 152 käsittelyn jälkeen ALLEKIRJOITUKSET Asko Eerola puheenjohtaja Irja Pasanen pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Jari Eloranta Christina Kalenius PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ klo kunnantalo

3 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Tekninen lautakunta 148 Päätösesitys: Päätös: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

4 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta 149 Päätösesitys: Päätös: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Jari Eloranta ja Christina Kalenius. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

5 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta KUNTALAISALOITTEEN KÄSITTELY / KAUNISMÄKI / RUUSUTARHA KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIEN RAKENNUS 94/01/019/2013 Tekninen lautakunta 150 Aloite 1 Kaunismäki / Ruusutarha kevyen liikenteen väylien rakennus: Selvityksiin ja kaavoihin on merkitty loistavat kevyen liikenteen väylät Kaunismäen, Ruusutarhan ja Männikön yhdistämiseksi, näistä väylistä osa on kävelyteitä ja osa leveämpiä virkistysväyliä jonka yhteydessä kulkisi valaistu pururata / hiihtolatu. Väylät toteutuessaan: toisivat ensisijassa puuttuvan palvelun yli sadalle uudelle taloudelle Ruusutarhan ja Männikön alueella lisäksi myös parantaisivat huomattavasti alueen läpi liikkuvien ihmisten ulkoilumahdollisuuksia. ennen Kaunismäen uusia rakennuksia olisivat houkute tämän uuden alueen markkinoinnissa ja esimerkillinen alue monimuotoisen joukkoliikenteen ja lähiliikunnan toteuttamisesta käytännöllisesti samalle alueelle. mahdollistaisivat myös Kaunismäen päiväkodin palveluiden käytön ilman autoilua työmatkan yhteydessä. Esim. Ruusutarhalta on nyt n. 1,5km matka Kaunismäen päiväkodille, tuo matka kävellen lapsen kanssa kestää n. 30m min. Suunniteltujen väylien myötä tuo matka ja matka-aika lyhenisi yli puoleen. Liite 1: Virkistysväylä.jpg mukaista virkistysväylän rakentamista junaradan alikulkutunnelilta Ruusutarhan alueen nykyisiin kevyen liikenteen väyliin ja lisäksi Liite 2: Kävelytie.jpg mukaista kävelytien rakentamista em. virkistysväylältä Kotimetsäntielle ja jatkuen edelleen Männikkö pohjoinen I ja II alueelle. Aloite 2 Kaunismäki / Männikkö hiihtoladun reitti: Nykyinen hiihtoladun reitti on vanha linjaus ja hyvin palvellut. Kotimetsäntie 19, 21 ja 23 talojen rakentamisen myötä alueen ainoa läpi kulkeva ja siitä syystä hyvin ahkerasti käytetty hiihtolatu kulkee 2-3 m päästä asutuksien pihoja. Tämä on tarpeettoman lähellä huomioiden alueella olevat vaihtoehtoiset hiihtoladun reittilinjaukset. Toivoisin edellä mainitusta syystä arvioimaan mahdollisuudet muuttaa hiihtoladun reittiä. Se reitti ensisijaisesti linjataan kulkemaan tulevan virkistysväylän paikkaa mukaillen (Liite 1: Virkistysväylä.jpg) joka vastaa metsässä jo kulkevan luonnonpolun linjaa aika hyvin. Toissijaisesti pyydän arvioimaan mahdollisuudet linjata hiihtolatu kulkemaan suoraan maakaasulinjaa pitkin Liite 3: Hiihtoladun reitti.jpg mukaisesti joka on helposti toteutettavissa maakaasulinjaa varten jo suoritetun hakkuun vuoksi. Liite 1: Virkistysväylä.jpg / Kevyen liikenteen asemakaavallinen selvitys

6 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta /11/112/2010 Liite 2: Kävelytie.jpg / Mäntsälän kunnan karttapalvelu kaavaote Liite 3: Hiihtoladun reitti.jpg / Nykyinen ja ehdotettu hiihtoladun reitti (Valmistelija / lisätietoja: katupäällikkö Asko Määttänen, puh ) Päätösesitys: Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan tehtyihin aloitteisiin seuraavaa; Männikön ja Kaunismäen asemakaavoissa on VL-alueelle osoitettu kevytliikenneväylä Männiköstä Kaunismäen alueelle. Tämä väylä palvelisi niin ulkoilijoita kuin myös Männikön alueelta päiväkodille tapahtuvaa kevytliikennettä. Kevytliikenneväylä on aikataulutettu rakennettavaksi vuoden 2014 aikana. Männikkö - Kaunismäki VL-alueelle ei ole asemakaavassa osoitettu muita kevytliikenneväyliä. Mahdolliset muut väylät alueelle ovat ns. vapaasti sijoitettavia ja palvelevat ensisijaisesti ulkoilijoita unohtamatta kuitenkaan myös Anttilan tai Ruusutarhan asuinalueilta Kaunismäkeen suuntautuvaa kevytliikennettä. Näiden reittien toteuttamista ei ole aikataulutettu lähivuosille eikä myöskään hiihtoladun reittimuutosta. Reittien rakentaminen ja muuttaminen vaatii rahoitukseen varautumista sekä reitistön suunnittelua, jotta samaan kulkuväylään saadaan mahdutettua kevytliikenne sekä hiihtäjät. Alueen kehittyessä reittien rakentaminen ja reittimuutokset tulevat olemaan ajankohtaisia ja niihin tuleekin varautua tulevina vuosina investointisuunnitelmassa. Ensivuoden yhtenä strategisena tavoitteena on laatia Mäntsälän kunnan jalankulku-, pyörätie- ja ulkoilureittiverkoston kehittämissuunnitelma, jossa tullaan myös huomioimaan aloitteessa olevat asiat. Päätös: Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

7 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta OIKAISUVAATIMUS PUIROJANTIEN KUNNOSSAPITOAVUSTUSHAKEMUKSESTA 77/04/045/2013 Tekninen lautakunta 151 Puirojantien hoitokunta on tehnyt oikaisuvaatimuksen teknisen lau ta kunnan toimitusjaoston päätöksestä, joka koskee Pui ro jantien kunnossapitoavustusta. Hoitokunnan puheenjohtaja on lähettänyt säh kö postin liitteenä Puirojantien yksityistien tiehoitokunnan tilinpäätöksen ja vuo siker to muk sen katupäällikölle. Sähköpostin liitteenä oli ollut tilinpäätös-jpg ja vuosikokouspöytäkirjan Word-ko pio sekä tieselvitys ja siitä johtuvat tiemaksujen korotukset eivät as tu vielä tänä vuonna voimaan. Lisäksi viestissä oli kuittauspyyntö, että vies ti on tullut vastaanottajalle. Kuittausta ei ole mennyt viestin lähettäjälle. Hoitokunnan puheenjohtaja kirjoittaa sähköpostissa. " Sain eilen postissa otteen pöytäkirjasta, TELA/Toimitusjaosto pykälä 22, / Puirojantien kunnossapitoavustushakemus." (Valmistelija / lisätietoja: hallintosihteeri Irja Pasanen, puh ) Päätösesitys: Tekninen lautakunta toteaa, että Puirojantiekunnan avustushakemus on saapunut sähköpostitse määräaikaan mennessä. Tekninen lautakunta päättää, että teknisen lautakunnan toimitusjaosto käsittelee Puirojantien tiekunnan kunnossapitoavustushakemuksen uudelleen. Päätös: Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

8 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta OIKAISUVAATIMUS HIEKKALANTIEN TIEKUNNAN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSEEN 575/41/413/2009 Tekninen lautakunta 152 Hiekkalantien toimitsijamies on lähettänyt oikaisuvaatimuksen kunnan kunnossapitoavustukseen. "Hiekkalantien tiekunta on avustushakemuksen liitteessä toimittanut tilinpäätöksen, jossa samassa dokumentissa on kirjattu vastuuvapaus tienpidosta vastaavalle toimitsijamiehelle. Aikaisempina vuosina kyseinen asiakirja on kunnan mukaan riittänyt kunnossapitoavustushakemuksen liitteeksi. Muutoksesta vaatimukseen ei ole Hiekkalantien tiekunnalle ilmoitettu eikä myöskään puuttuvista asiakirjoista. Tiekunta on pidempiaikaisen käytännön mukaisesti pitänyt kokouksen joka toinen vuosi. Kokouksessa on hyväksytty kahden vuoden tilit ja tehty hoitosuunnitelma ja päätetty tiemaksuista. Tämä käytäntö on aikaisempina vuosina ollut riittävä kunnossapitoavustuksen saamiseksi. Liitteenä edellisen kokouksen pöytäkirja. Koska muutoksista hyväksyttyyn käytäntöä ei ole ilmoitettu, pyydämme oikaisemaan päätöstä kunnossapitoavustukseen." (Valmistelija / lisätietoja: hallintosihteeri Irja Pasanen, puh ) Päätösesitys: Tekninen lautakunta toteaa, että kunnossapitoavustushakemuslomakkeen alaosassa on maininta, jossa pyydetään tilinpäätös, toiminnan-/ tilintarkastajien kertomus ja pöytäkirjan kopio toimittamaan viimeistään 15. elokuuta mennessä. Tekninen lautakunta päättää, että Hiekkalantien tiekunnan oikaisuvaatimus hylätään, eikä se anna aihetta muuttaa toimitusjaoston päätöstä, koska vaadittuja liiteasiakirjoja ei ole määräaikaan mennessä toimitettu. Päätös: Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

9 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 2013/TEKNISET PALVELUT Tekninen lautakunta 153 Vuoden 2013 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti toimialojen tulee kuukausittain raportoida lautakunnalle talousarvion toteu tumasta. Tekniselle lautakunnalle esitellään kokouksessa tekniset palvelut -toimialan talousarvion toteutuma ajalta käyttötalouden ja inves toin tien osal ta. (Lisätietoja: hallintosihteeri Irja Pasanen, puh ) Päätösesitys: Päätös: Tekninen lautakunta päättää merkitä tiedokseen talousarvion 2013 toteutuman saakka. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

10 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta TEKNISEN TOIMIALAN TALOUSARVION MÄÄRÄRAHAMUUTOKSET 2013 Tekninen lautakunta 154 Tekniset palvelut on tarkistanut talousarviomuutosluvut tulosalueittain ja kirjannut perustelut määräraha- ja talousmuutoksiin, jotka koskevat investointeja ja toimitilapalvelujen käyttötaloutta.tekninen lautakunta on käsitellyt asiaa jo osavuosikatsauksien yhteydessä. INVESTOINNIT Saaren koulu ja päiväkoti sekä Nummisten koulu ja päiväkoti ovat valmistuneet aikataulussa. Hankkeiden kustannusarvio on yhteensä 13,3 M. Nummisten koulun rakennuskustannuksiin saadaan valtionosuutta 2,2 M. Vuoden 2013 ylitykset selittyvät sillä, että vuonna 2012 toteutui vastaava säästö, ja vuoden 2012 määrärahat alittuivat. Muut ylitykset ja muutokset ovat: Myllymäen koulun katto yms. korjaukset, Anttilan päiväkodin peruskorjaus, Ehnroosin koulun sisäilmakorjaus, Kapuli II alueen tasaustyöt, teknisten palvelujen irtain omaisuus sekä siirtovesihuoltolinjan rakentaminen Pukkila-Mäntsälä välille Vuoden 2013 investointien ylitykset ja muutokset on esitetty liitteenä olevassa erillisessä taulukossa KÄYTTÖTALOUS Keskitetyt palvelut (hallinto) Tulonlisäys: Joukkoliikenteen valtionavustus (UUD, ELy päätös ) Toimitilapalvelut Tilapalvelujen osalta vuoden 2013 määrärahaylitykset johtuvat pääosin odottamattomista korjaustarpeista ja sisäilmakorjauksiin liittyvistä ylimääräisistä kustannuksista, joita ei osattu arvioida tarpeeksi laajasti. Teletalon sisäilmakorjauksiin varattu määräraha ( ) ylittyi reilusti psykososiaalisen yksikön ent. työterveyshuollon tilojen korjausten osalta. Kustannuksia kertyi tämän puolen rakennuksen korjaustöistä yht ,14 eli ylitystä yhteensä ,14. Korjaukset käsittivät tiivistyskorjauksia, homevaurioituneiden seinien pintoja ja kiintokalusteita uusittiin. Lisäksi toisen siiven osalta tulossa myös korjauksia v aikana. Teetetty jo tutkimuksia myös korjaamattomasta siivestä ,23 edestä. Lisämäärärahan tarve Kuntatekniikka Kiertokapula Oy:n tuloutus vuodelle 2013 jää tulematta yhteisen jätelautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti, mitä ei osattu ennakoida vuoden 2013 talousarviota laadittaessa. Vuoden 2013 talousarvio on valmisteltu vuoden 2011 tilinpäätöksen mukaisten tulojen perusteella.

11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta Esitetään määrärahan lisäyksenä Jurvalan alueen Oinaanpolun kuivatukseen käyttötalousosaan. Kuivatus on jouduttu tekemään estääkseen veden kulkeutuminen talojen alle ja piha-alueille. Lisäksi Mäntsälän Sähkö Oy kaapeloi tänä vuonna Mustamäen ilmajohdot, missä kuntatekniikan kannattaa olla mukana jo tässä vaiheessa kaapeloimalla katuvalaistus ja asentamalla metallipylväsjalustat. Kustannukset ovat n Edellä mainittu kohde esitetään katettavaksi katuvalojen Esco-hankkeesta säästyvästä määrärahasta. (valmistelija: Hannu Seppälä ja Maija Nivala ) Liite 1. Vuoden 2013 investointien talousarviomuutokset Päätösesitys: Päätös: Tekninen lautakunta päättää esittää hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle vuoden 2013 investointien ja käyttötalouden talousarviomuutokset perusteluineen. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

12 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta MÄÄRÄRAHAMUUTOSESITYS ANTTILAN PÄIVÄKODIN PERUSKORJAUKSEEN Tekninen lautakunta 155 Anttilan päiväkodissa henkilökunta alkoi oireilemaan sisäilmaongelmien takia. Päiväkodissa on lapsia noin 170 kpl. Päiväkodin tilat koostuvat luvulla rakennetusta kellarillisesta kaksi kerroksisesta Vanamo -kivirakennuksesta. Kellarissa toimii mehustamo, josta tulee jatkuvaa hajuhaittaa päiväkodin tiloihin. Henkilökunnasta useampi henkilö on oireillut voimakkaasti eri puolilla rakennusta sisäilmaongelmien takia. Osa oireilevista henkilöistä on siirretty viereiseen Ratamo-rakennukseen. Terveystarkastaja on tehnyt kohteessa tarkastuksen ja tästä tarkastuksesta on tehty tarkastusraportti pvm Sisäilmahaitan selvittämiseksi on tiloissa tehty sisäilmatekninen tutkimus. Näistä tutkimuksista on valmistunut raportti Raportit ovat kokouskutsun liitteenä. Raportissa todettiin selkeitä ilmavuotoreittejä rakenteista sisätiloihin. Osa ilmavuodoista johtui epätiiveistä läpivienneistä mm. yläpohjan kaksoislaatan läpi.kellaritiloissa ei ollut minkäänlaista ilmanvaihtoa. Mehustamosta nousee kosteutta ja tuoksua yläkerroksiin. Tehtyjen tutkimusten perusteella ei löytynyt kosteus-/homeongelmia rakennuksesta. Huonoksi koetulle sisäilmalle ei ole selvää yksittäistä syytä vaan kyse on useamman tekijän vaikutuksesta. Näitä tekijöitä ovat mm. ilmanvaihto / painosuhteet, ilmavuodot epäpuhtaista tiloista ja rakenteista. Vuotoilmojen mukana voi tulla paljon epäpuhtauksia huonetiloihin, jotka voivat saada herkemmät ihmiset oireilemaan. Vuotokohtia on runsaasti, mikä taas tarkoittaa sitä, että vuotoilman määrä voi kokonaisuudessaan olla varsin suuri. Terveystarkastaja on antanut korjauskehoituksen sekä määrärajan korjausten valmistumiselle, joka on Korjaustyöt aloitettiin Korjaustyöt käsittävät tällä hetkellä noin 130 m2 alueen 2. kerroksesta. Tältä korjausalueelta korjataan myös huonokuntoiset ikkunat. Korjauksissa lattian, ovien ja ikkunoiden liitoskohdat tiivistettiin ilmanvuotokohdista. Samoin kaikki vuotoilmakohdat tiivistettiin seinien ja välipohjien liitoskohdista. Korjaustöiden alkaessa löytyi hapristuneen linoleumin alta magnesium asbestimassa lattia, joka vaati asbestipurun. Tämän poiston jälkeen löytyi vanha ja huonokuntoinen välipohjan sokkelilaudoitus sekä koksikuonaa, savea ja turvetta sisältävä hyvin pahanhajuinen, epäpuhdas ja oireita aiheuttava eristemateriaali, joka poistettiin. Pesuhuoneiden (4 kpl, joista nyt korjataan 1 kpl) lattiat korjataan ja lattialämmitys lisätään. Pesuhuoneiden lattioissa on kosteutta, osassa laatat irti ja lattiat ovat kylmiä. Terveystarkastaja mitannut pahimmillaan pesuhuoneen lattian lämpötilaksi 15 astetta maaliskuussa Lisäksi tässä korjauksessa korjataan ilmanvaihtoa. Tutkimuksissa todettiin, ettei ilmanvaihto ole riittävä. Ilmanvaihtokoneeseen jouduttiin hihnapyörän kokoa vaihtamaan sekä lisäämään taajuusmuuntaja. Lisäksi huippuimuri on lisätty katolle, jotta alakerrassa olevan mehustamon tuoksut häviäisivät paremmin taivaan tuuliin. Tämän päädyn (kellarissa mehustamo) ja kerroksen korjaustyöt tulevat maksamaan arviolta

13 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta euroa. Ensi vuodelle jää vielä vastaavat tiivistyskorjaukset 2. kerroksen toiseen päätyyn sekä loput pesuhuoneiden korjaukset, lisäksi viereisen rakennuksen ilmanvaihdosta on myös tullut myös valituksia, joten korjattavaa riittää. Tähän korjaukseen ei ole varattu vuodelle 2013 määrärahaa. (Valmistelija / lisätietoja: tilapäällikkö Soile Karhinen puh ) Päätösesitys: Päätös: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että vuodelle 2013 investointeihin varattu määräraha päiväkoti Anderstorpin peruskorjaukselle yhteensä siirrettäisiin Anttilan päiväkodin korjauksiin, koska Anderstorpin peruskorjaus ei tule toteutumaan. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

14 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta VALTUUSTOALOITE / KIINTEISTÖJEN KUNTOKARTOITUS, KORJAUSSUUNNITELMA JA TILAJÄRJESTELYT 31//2013 Kunnanvaltuusto Sosiaalidemokraattinen, vasemmiston ja vihreiden valtuustoryhmät jättivät valtuuston kokouksessa seuraavan sisältöisen aloitteen: "Mäntsälän kunnanvaltuustolle Asia Valtuustoaloite Kunnan osavuosikatsauksesta selviää, että Mäntsälän kunnassa on tänä vuonna jo käytetty yli 1 miljoonaa euroa kiinteistöjen kosteus-, sisäilma- ja homeongelmiin. Näistä tälle vuodelle ennalta jo suunnitelmallisesti budjetoituna on euroa Myllymäen koulun katto-, seinä- ja ikkunakorjauksiin. Tässäkin hankkeessa budjetti on ylittynyt yli 10 %. Budjetin ulkopuolisina hankkeina rahaa Anttilan päiväkodin sisäilmakorjaukseen arvioidaan kuluvan n euroa, paloaseman homekorjauksiin n euroa, Teletalon uudisrakennuksen sisäilmaongelmien korjaamiseen euroa, Mattilan koulun vesivahingon korjaamiseen euroa, Sälinkään ryhmäperhepäiväkodin osalta terveystarkastajan määräämiin korjauksiin euroa, Hepolan koulun tiilikaton ja ilmanvaihdon korjauksiin euroa, terveystarkastajan määräämiin Hirvihaaran koulun sisäilmakorjauksiin ja suurimpana vastaavanlaisena kohteena lähes 10 miljoonalla eurolla peruskorjatun Ehnroosin koulun sisäilmakorjaukseen euroa. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Mäntsälän kunnan omistamissa kiinteistöissä on kuvattujen, tämän vuoden aikana syntyneiden kosteus-, home- ja sisäilmaongelmien takia käytetty, usein samalla tavalla äkillisen korjaustarpeen synnyttyä merkittävä määrä rahaa ongelmien korjaamiseen. Hyvin usein ensimmäisen ongelman ilmettyä, korjaustoimenpiteiden käynnistyttyä ongelmat lisääntyvät ja korjauskustannukset kasvavat potenssissa. On käynyt niinkin, että isojen korjausrahojen käyttämisen jälkeen on tultu siihen tulokseen, etteivät korjaustoimenpiteet autakaan. Monet konkreettisen ongelmatilanteet ovat johtaneet pohtimaan sitä, toimiiko kunnan tekniset palvelut näissä tilanteissa taloudellisessa ja toiminnallisessa mielessä järkevästi. Ehnroosin koulun osalta monen poliittisen päätöksentekijän, vanhempien ja rakennuksessa työskentelevän henkilökunnan usko siihen, että rakennus saadaan lopulta kuntoon, alkaa loppua.

15 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Edellä kuvatun perusteella esitämme seuraavaa: 1. Mäntsälän kunnan kaikista kiinteistöistä laaditaan ulkopuolisen arvioitsijan toimesta perusteellinen kuntokartoitus, jossa määritellään a) pikaista korjaamista vaativat kohteet, b) 5 vuoden sisällä korjaamista vaativat kohteet ja c) korjaustarpeet tätä pidemmällä aikavälillä 2. Tämän kuntokartoituksen pohjalta tekniset palvelut laativat korjaussuunnitelman niin, että tarvittavat korjaustoimenpiteet kyetään suunnitelmallisesti ja hallitusti toteuttamaan osana kunnan investointiohjelmaa. 3. Vuoden 2014 talousarviossa varataan määräraha kunnan korjaus- ja uudisrakennushankkeiden valvonnan tehostamiseen kunnan palveluksessa olevan henkilökunnan toimesta. 4. Kunnan ja tarjoajien välisissä tulevissa uudis- ja korjausrakentamisen hankkeissa urakka- ja vastaavat sopimukset sekä toteuttajan vastuu virheistä on todellinen ja korvaa kunnalle väärästä tai puutteellisesta toteutuksesta aiheutuvan vahingon. 5. Tekniset palvelut selvittävät Ehnroosin koulun purkamiskustannukset ja eri hallintokunnat yhdessä sen, miten Ehnroosin tilojen mahdollisesti poistuessa toiminta järjestetään. Mäntsälässä, 14. päivänä lokakuuta 2013 Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä Vasemmiston valtuustoryhmä Vihreiden valtuustoryhmä" Esitys: Päätös: Kunnanvaltuusto lähettää aloitteen kunnanhallitukselle valmisteltavaksi. Kunnanvaltuusto hyväksyi esityksen. Liite 1. Valtuustoaloite Kunnanhallitus Kj:n päätösesitys: Päätös: Kunnanhallitus päättää lähettää aloitteen valmisteltavaksi tekniselle lautakunnalle. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Tekninen lautakunta 156 Aloitteessa on tuotu huoli Mäntsälän kunnan omistamien kiinteistöjen

16 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta kosteus-, home- ja sisäilmaongelmista sekä niiden korjauksiin käytettyjen määrärahojen määrästä. Aloitteessa kerrotaan, että tänä vuonna on käytetty yli miljoona euroa näihin korjauksiin. Mäntsälän kunta omistaa tällä hetkellä n. 55 kiinteistöä sekä lukematon joukko rakennelmia, joiden arvo on n. 100 M. Vuosina on käyttötalouteen varattu näiden rakennusten kunnossapitoon määrärahaa keskimäärin / vuosi. Korjausvelan määrää ei tarkkaan ole pystytty laskemaan, mutta on arvioitu korjausvelan suuruudeksi noin 7-9 M. Toukokuussa 2013 valmistui Mäntsälän kunnan kiinteistöjen kehittämisohjelma vuosille Ohjelmassa kehoitetaan mm. laatimaan vuoden 2014 aikana kaikista kiinteistöistä alueittain tarveselvitykset. Tarveselvitysten tekemisestä vastaavat hallintokunnat ja tekninen toimiala avustaa niiden tekemisessä. Tämä tavoite on laitettu myös vuoden 2014 talousarvioon teknisen toimialueen tavoitteisiin. Talousarvion tavoitteisiin on kirjattu myös, että kiinteistöille laadittaisiin kunnossapitotavoitteet (riskikartoitus), jonka perusteella määritellään kiinteistöjen luokat, miten niitä jatkossa ylläpidetään ja korjataan. Vuoden 2014 aikana tämä kartoitus käytäisiin läpi esiopetukseen varattujen rakennusten osalta. Riskikartoituksen perusteella kiinteistöt jaoteltaisiin 1. luokan kohteisiin, ylläpidettäviin kohteisiin ja loppuun käytettäviin /purettaviin kohteisiin, joten aloitteen 1. kohtaan meillä on jo nämä tavoitteena ollutkin. Lisäksi vuoden 2014 talousarvion tavoitteissa on, että käynnistetään palveluverkkosuunnitelma kiinteistöohjelman tavoitteiden mukaisesti, jossa mietitään: - mitä palveluja kunta tarjoaa ja mitä ei - mikä olisi palvelupisteiden ihanteellinen sijoittuminen vuoteen 2025 mennessä, jos nykyistä palveluverkkoa ei olisi - minkä kokoisia palvelupisteet olisivat (kuinka monta lasta, oppilasta, hoidettavaa tms. niissä kussakin olisi) - minkä tasoista palvelua missäkin annetaan - kuinka tukipalvelut ja kuljetukset olisi paras järjestää - mitä palveluista tuotetaan itse ja mitä voidaan hankkia muualta - kuinka tilaajatoiminnot organisoidaan - mitä tavoitteita kiinteistönpidolle ja kiinteistöpalveluille asetetaan Näillä kaikilla on keskeinen vaikutus kiinteistöjen luokituksiin eli mitä jatkossa ylläpidetään ja korjataan, mitä käytetään loppuun / puretaan tai luovutaan. Kiinteistömassa on aivan liian iso määrärahoille, joita on varattu kiinteistöjen ylläpitoon ja kunnostamiseen. Kun määrärahoja ei ole ollut riittävästi, ollaan tilanteessa missä juuri nyt ollaan. Ongelmat ovat tulleet esille ja rahaa palaa niiden korjaamiseen eli ongelmat eivät ole syntyneet nyt vaan vuosien saatossa, kun ollaan kasvatettu tätä korjausvelkaa, jota pienillä ja riittämättömillä määrärahoilla yritetään paikata. Kaikkia tulevia ongelmia ei ole tiedetty, kun vasta silloin kun kiinteistössä olevat ihmiset alkavat oireilemaan ja voimaan pahoin.

17 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Teknisten palveluiden tarkoituksena on rakentaa suunnitelmallinen korjaussuunnittelu, mutta määrärahaa pitää myös varata äkillisiin ja yllättäviin korjauksiin, joita nyt on jouduttu paljon tekemään, kun vesikatot ovat vuotaneet, vesiputket ovat poksahtaneet tai terveysviranomainen on antanut korjauskehoituksia ja määräaikoja mihin mennessä korjaukset on tehtävä sisäilmaongelmien takia. Tämä on haastava kenttä, mutta hyvällä yhteistyöllä eri hallintokuntien ja luottamusmiesten kanssa saamme hyvän kiinteistökokonaisuuden ja palveluverkkosuunnitelman, jonka jälkeen on helpompi lähteä viemään olemassa olevien kiinteistöjen korjausten suunnittelua (kohta 2.). Kohta 3: Kunnan korjausten- ja uudisrakennushankkeiden valvonta on hoitunut kunnan työpäällikön ja rakennustyön valvojan toimesta, niin että rakennustyön valvoja on keskittynyt uudiskohteisiin. Kunnalla ei ole erikseen lvi ja sähköpuolen erikoisammattimiestä, joka pystyisi valvomaan näiden töiden rakentamista. Vuodelle 2014 varattiin määrärahaa LVI- ja sähköpuolen erikoisammattimiesten palkkaamiseen, mutta nämä määrärahat leikattiin säästösyistä pois, vaikka näiden henkilöiden palkkaaminen olisi tuonut säästöjä. Säästöjä olisi saatu ostopalveluiden vähentymisenä. Näitä erikoisammattimiehiä olisi myös pystynyt käyttämään kunnan rakennuskohteiden valvontatöissä, jolloin laadunvalvonta korjaustöiden osalta olisi parantunut. Nyt korjausrakentamispuolella kiinteistönhuolto puolella on resurssipula työntekijöistä. Kiinteistönhuollossa on tällä hetkellä 9 henkilöä ja kiinteistökokonaisuuksia on 47 kappaletta. Korjausrakentamispuolella on työntekijöitä tällä hetkellä 8. Työntekijöiden korkea ikä ja työn vaativuus on tuonut paljon sairastumisia ja poissaoloja, joka heikentää lisäksi töiden tekemistä, lisäksi eläköitymisiä on tulossa lähiaikoina useita. Tekniset palvelut esitti talousarvion valmistelun yhteydessä, että kuntaan palkattaisiin hankesuunnittelija, koska ostopalveluja joudutaan käyttämään suunnittelun osalta entistä enemmän. Hankesuunnittelija tuo säästöjä ja tehokkuutta sekä pitkäjänteisyyttä suunnitteluun. Hankesuunnittelija on mukana myös perus- ja uudisrakennushankkeissa. Hyvällä hankesuunnittelulla vaikutetaan pitkäntähtäimen suunnitteluun ja ennakointiin sekä hankkeiden oikea-aikaiseen ohjelmointiin. Hankesuunnittelijaa voidaan hyödyntää myös vuokra-asuntohankkeissa. Kustannussäästövaikutus vuositasolla on Kunnanjohtajan vuoden 2014 talousarvioesityksessä on hankesuunnittelijan palkkaaminen mukana, mutta vain määräaikaisena, joka voi vaikuttaa siihen, että hyviä hakijoita on hankala saada hankesuunnittelijan vaativiin tehtäviin. Kohta 4: Isommissa korjaus- ja rakentamishankkeissa tehdään aina kirjalliset urakkasopimukset, kun käytetään ulkopuolista tahoa, jolloin vastuukysymykset vahinkojen sattuessa ovat tiedossa. Näin myös kävi Saaren uuden koulun vesivahingossa, jossa urakoitsijan vakuutuksesta korvataan vahinkojen korjauskustannukset. Kohta 5. Tekniset palvelut ovat selvittämässä erilaisten "väistötilojen" saatavuutta ja kustannuksia eri toimittajilta. Tätä tietoa voidaan hyödyntää esim. Ehnroosin osalta, jos purkamiseen päädyttäisiin. Tehtyjen

18 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta sisäilmakyselyjen perusteella on tullut kuitenkin esille, että tehtyjen korjausten on todettu parantaneen sisäilman laatua ja vähentäneen oireita, joten Ehnroosin korjausta olisi syytä jatkaa tiivistysten ja mattojen vaihtotöiden osalta. Mikäli haluttaisiin tietää tarkasti jonkin rakennuksen purkamiskustannukset, täytyisi ensimmäiseksi teetättää purkamissuunnitelma, jonka tekeminen tämän kokoiseen kiinteistöön maksaisi useita kymmeniä tuhansia. Tähän ei ole varattu toimitilapalveluilla määrärahaa. Tekniset palvelut on kehittänyt omaa toimialaansa määrätietoisesti useilla kehittämishankkeilla sekä osaamiseen ja koulutukseen ollaan kiinnitetty erityistä huomiota. Tekniset palvelut on jo tänä vuonna panostanut esimiesten koulutukseen. Yksi osa esimieskoulutuksesta on ollut ns. varhaisen puuttumisen malli, jolla reagoidaan mm. lisääntyneisiin sairauspoissaoloihin ja muihinkin työhön liittyviin ongelmiin. Tulokset tulevat näkymään tulevina vuosina. Suunnitelmallisuus mm. pitkäntähtäimen investointisuunnittelu ja uudet mahdolliset organisaatiomallit tuovat tehostamista toimintaan ja myös säästöjä. Tekniset palvelut käynnistää ensivuonna 1,5 vuotta kestävän esimieskoulutuksen. Koulutukseen osallistuu 16 henkilöä. Koulutuksen pääpaino on talousjohtamisessa, henkilöstöjohtamisessa, prosessien johtamisessa ja erilaisten projektien ja hankkeiden johtamisessa. Nämä kaikki osa-alueet tulevat parantamaan suunnitelmallisuutta ja toimintaa. Koulutuksen aikana jokainen koulutukseen osallistuva henkilö tulee laatimaan kehittämissuunnitelman, joka tähtää tulosyksikön ja tulosalueiden toiminnan parantamiseen ja tuottavuuden nostamiseen. (Valmistelija / lisätietoja: tilapäällikkö Soile Karhinen puh , tekninen johtaja Hannu Seppälä ) Päätösesitys: Päätös: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle valmistelutekstissä olevan vastauksen aloitteeseen. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

19 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta TUUSULAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEEN PÄIVITTÄMINEN 356/51/2013 Tekninen lautakunta 157 Tuusulan kunnan tekninen toimi pyytää lausuntoanne koskien ve si huol tolai tok sen toiminta-alueen päivittämisestä. Vesihuoltolain mukaan ennen toiminta-alueen muuttamista kunnan on pyydet tä vä lausunto alueelliselta ympäristökeskukselta sekä kunnan ter veyden- ja ympäristönsuojeluviranomaisilta. Lisäksi alueen kiinteistöjen omista jil le ja haltijoille varataan tilaisuus tulla kuulluksi julkaisemalla toi minta-alue ha ke muk ses ta kuulutus kunnan käyttämissä lehdissä, sekä aset tamal la toiminta-alue esitykset kunnantalon ilmoitustaululle. Vuonna 2011 voimaan tullut vesihuoltolaki (119/2001) velvoittaa toi minta-alu eel la olevat kiinteistöt liittymään ja vesihuoltolaitoksen sallimaan liit tämi sen vesihuoltolaitokseen, ellei kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ha ke muk ses ta myönnä vapautusta liittämisvelvollisuudesta ve si huol to laissa säädetyin perustein. Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen tulee eri alueiden tarpeet huomioon ottaen pitää sisällään alueet, jotka saatetaan vesijohtoverkoston, jä te ve si viemä ri ver kos ton ja hulevesiviemäriverkoston piiriin. Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella tarkoitetaan (kiinteistönrajojen mukaan rajattua) aluetta, jolla ko. vesihuoltolaitos huolehtii vesihuollosta yhdys kun ta ke hi tyk sen tarpeita vastaavasti toiminta-alueen hy väk sy mis päätök sen mukaisesti. Lain mukaan toiminta-alueen tulee olla sellainen, että ve si huol to lai tok sen voidaan katsoa kykenevän huolehtimaan vastuullaan ole vas ta vesihuollosta taloudellisesti ja asianmukaisesti. Tuusulan kunnan vesihuoltolaitos esittää vesihuoltolain 8 :ään perustuen ve si huol to lai tok sen nykyistä toiminta-aluetta muutettavaksi seuraavasti: Vesijohtoverkoston toiminta-aluetta (kartta 1): Toiminta-alueeseen lisätään Jokelan ja Peltokaaren uudet asemakaava-alueet Stenbackan uusi asemakaava-alue Ristikiven uusi työpaikka-alue Haarakaaren haja-asutusalue Nahkelan haja-asutusalue Tuomalantie alue Toiminta-alueesta poistetaan kiinteistö, joka sijaitsee osoitteessa Ame rin tie 50, kiinteistö ei sijaitse asemakaava-alueella. Jätevesiviemäriverkoston toiminta-alue (kartta 2): Toiminta-alueeseen lisätään Jokelan Peltokaaren uudet asemakaava-alueet Stenbackan uusi asemakaava-alue Ristikiven uusi työpaikka-alue Bostonin asemakaava-alue Haarakaaren haja-asutusalue Hernemäen haja-asutusalue

20 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta Jäniksenlinnan haja-asutusalue Nahkelan haja-asutusalue (Nahkelan koululta Seutulantielle) Toiminta-alueesta poistetaan kiinteistö, joka sijaitsee osoitteessa Ame rin tie 50, kiinteistö ei sijaitse asemakaava-alueella eikä sen liittä mi nen jätevesiviemäriin ole taloudellisesti järkevää. Hulevesiverkoston toiminta-alue (kartta 3): Toiminta-alueeseen lisätään Jokelan Peltokaaren uudet asemakaava-alueet Stenbackan uusi asemakaava-alue Ristikiven uusi työpaikka-alue Bostonin asemakaava-alue Lausunto pyydetään toimittamaan mennessä osoitteeseen Tuu su lan kunta, vesihuoltolaitos, PL 60, Tuusula. Lisätiedot: vesihuoltoinsinööri, Jarno Köykkä puh Tuusulan kunta, Tekninen toimi, vesihuoltolaitos, Jukka Sahlakari Tuusulan kunta on antanut Mäntsälän kunnan teknisille palveluille jat ko aikaa lausunnon antamiseen saakka. Päivityksessä on otettu huomioon Mäntsälän kunnan rajan läheisyydessä Kel lo kos ken taajamassa sijaitsevat uudet kaava-alueet sekä vanha ve sihuol to, joka kytkeytyy myös Mäntsälän kunnan vesihuoltoverkkoon. (Valmistelija / lisätietoja: suunnitteluinsinööri Matti Sulonen, puh ) Päätösesitys: Mäntsälän kunnan teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa Tuusulan kunnan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen päivitykseen.

21 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN OTTO-OIKEUDESTA PÄÄTTÄMINEN Tekninen lautakunta 158 Tekniselle lautakunnalle on lähetetty seuraavat viranhaltijapäätökset: Katupäällikkö Puskutraktorin vuokraus /Kallioinen Rent Oy Pelaaja-aition hankinta / IcePro Oy Talvikunnossapidon varallaolo Tilapäällikkö Ehnroosin koulun sisäilman seurantamittaukset ja sisäilmarakennustekniset kuntotutkimukset koulun C-osaan / Sisäilmatalo Kärki Oy Päätösesitys: Päätös: Tekninen lautakunta päättää, ettei se käytä otto-oikeuttaan esitettyihin viranhaltijapäätöksiin. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen.

22 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT Tekninen lautakunta 159 Maankäyttöpalvelujen ilmoitus Amizzan asemakaavan muutoksen hyväksymisestä ja valitusajan (30 pv) alkamisesta Maankäyttöpalvelujen ilmoitus Kapuli 2C-vaiheen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksymisestä ja valitusajan (30 pv) alkamisesta HSL:n ja kehyskuntien lippuyhteistyö vuonna 2014 Pirkanmaan ELY-keskuksen päätös / Ojankulman yksityistien parantamistyön valtionavustus Ojankulmantien tiekunnan kannanotto Ojankulman alkupään asfaltointiin Nummisten koulun rehtorin pyyntö Ojankulmantien alkupään päällystämisestä Keskusteltiin ja merkittiin tiedoksi.

23 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta KESKUSTELUASIAT Tekninen lautakunta 160 Hulevesiverkosto Saaren koulun kentän korotus tuhkalla Työkone- ja kuljetustarjouspyyntöihin E4-luokka (pakokaasupäästöluokitus) vaatimus Lumenajo kunnan omana työnä Yksityistieavustukset

24 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Tekninen lautakunta SEURAAVA KOKOUS Tekninen lautakunta 161 Seuraava kokous pidetään torstaina klo alkaen.

25 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: Hallintolainkäyttölaki 5 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Oikaisuvaatimusohjeet Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja tekijän on allekirjoitettava se. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä myös sähkö postitse. Pykälät: Valitusosoitus Mäntsälän tekninen lautakunta, Heikinkuja 4, Mäntsälä puh. (019) (vaihde), faksi (019) sähköposti: palvelupiste@mantsala.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Pykälät: Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen: Helsingin hallinto-oikeus, Radanrakentajantie 5, HELSINKI puh (vaihde), faksi: sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi Valitusaika on 30 päivää ja se alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätök sestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katso taan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Kaavan hyväksymistä koskevan päätöksen katsotaan tulleen kaikkien valitukseen oikeutettujen tietoon silloin, kun päätöksen sisältävä pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä.2013 klo kunnantalolla

VALTUUSTOALOITE / KIINTEISTÖJEN KUNTOKARTOITUS, KORJAUSSUUNNITELMA JA TILAJÄRJESTELYT

VALTUUSTOALOITE / KIINTEISTÖJEN KUNTOKARTOITUS, KORJAUSSUUNNITELMA JA TILAJÄRJESTELYT Kunnanvaltuusto 130 14.10.2013 Kunnanhallitus 305 28.10.2013 Tekninen lautakunta 156 26.11.2013 VALTUUSTOALOITE / KIINTEISTÖJEN KUNTOKARTOITUS, KORJAUSSUUNNITELMA JA TILAJÄRJESTELYT 31//2013 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 124 Sivistyslautakunta 21.06.2016 Aika 21.06.2016 klo 17:30-18:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 221 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.08.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kunnantalo, teknisen kokoustila OSALLISTUJAT Läsnä Helaakoski Matti puheenjohtaja Lintunen

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot