YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/"

Transkriptio

1 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus AIKA :00-19:50 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 191 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat KVTES:n, OVTES:n, TS:n ja TTES:n soveltamisalojen 305 järjestelyerien käytöt lukien 194 Henkilöstön lomauttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut 307 / paikallinen sopimus 195 Pasi Hintikan oikaisuvaatimus koskien vs. pelastusjohtajan 311 päätöstä palotarkastajan viran täyttämisestä Raahen paloasemalle 196 Edustajan nimeäminen Vieskan liikelaitoskuntayhtymän 313 yhtymäkokoukseen 197 Ohjelmaehdotus valtakunnalliseen KOKO-ohjelmaan Aloite Rannan koulun opetustilojen kehittämiseksi Asemakaava 10. kaupunginosan kaavattomalle alueelle sekä 321 asemakaavan muutos koskien osaa 10. kaupunginosan korttelista 25 ja siihen liittyvistä katualueista sekä asemakaavamuutos korttelista 22 ja siihen liittyvistä katu-, puisto- ja suojaviheralueista 200 Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapöytäkirjat 330

2 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Marjakangas Kati 18:00-19:50 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä 194 Männistö Asko 18:00-19:50 1. varapj. Savela Kaisa 18:00-19:50 2. varapj. Alanen Terttu 18:00-19:50 Jäsen Isokoski Juha 18:00-19:50 Jäsen Löfbacka Juhani 18:00-19:50 Jäsen Nevala Aune 18:00-19:50 Jäsen Saari Tuomo 18:00-19:50 Jäsen Ylimäki Jouko 18:00-19:50 Jäsen MUU Pylväs Juha 18:00-19:50 KV:n pj. Kippola Eero 18:00-19:50 KV:n 1. varapj. Haikola Tuija 18:00-19:50 KV:n 2. varapj. Hasanen Aura 18:00-19:50 KV:n 3. varapj. Ojamäki Asko 18:00-19:50 Esittelijä Piili Maritta 18:00-19:50 Pöytäkirjanpitäjä :t , Kiema Timo 18:00-19:05 Asiantuntija 197 Laru Eriia 19:05-19:35 Asiantuntija 199 ALLEKIRJOITUKSET Kati Marjakangas Maritta Piili Kati Marjakangas Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjanpitäjä :t , KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Keskiviikkona klo keskusvirastossa Terttu Alanen Juha Isokoski PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Keskiviikkona klo keskusvirastossa Kanslisti Merja-Liisa Laitila

3 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen johtosäännön 7 :n mukaan kokous kutsu on toimitettava mi käli mahdollista kirjallisena hyvissä ajoin ennen kokous ta. Jos erityiset syyt eivät ole esteenä, esityslista on lähetettä vä vähintään kolme päivää ennen ko kousta. Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina torstaina Esi tyslis ta liitteineen on julkaistu samana päivänä sähköi sessä kokoushallintajärjestelmässä. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus toteaa laillisuu den ja pää tösvaltaisuuden. KAUPUNGINHALLITUS: Totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjan tarkastajat Kaupunginhallitus Pöytäkirja tarkastetaan keskusvirastossa keskiviikkona kello 10 ja pidetään yleisön nähtävänä sa ma na päi vä nä kello KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus valitsee pöytä kirjan tarkastajat Terttu Alanen Juha Isokoski Varalle Juhani Löfbacka Aune Nevala Mikäli pöytäkirjan tarkastajaksi valittu henkilö on esteellinen tai estynyt käsittelemään jotakin asiaa, tarkastaa pöytäkirjan kyseisen asian osalta varalle valittu henkilö. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

5 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus KVTES:n, OVTES:n, TS:n ja TTES:n soveltamisalojen järjestelyerien käytöt lukien 153/2.10/2009 Kaupunginhallitus Virka- ja työehtosopimusten mukaisesti kunta-alalla to teutetaan kaikilla sopimusaloilla paikalliset järjestelyerät. Näiden kustannusvaikutus on kullakin sopimusalalla yhteensä 0,8 % palkkasummasta. Järjestelyerä jakaantuu samapalkkaisuuserään ja paikalliseen järjestelyerään. Kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa (KVTES) ja kunnallisessa opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa (OVTES) samapalkkaisuuserä on 0,5 % ja muu paikallinen erä on 0,3 %. Kunnallisessa teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa (TS) samapalkkaisuuserä on vähintään 0,2 % ja kunnallisessa tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksessa (TTES) 0,3 % on käytetty keskitetysti, joten paikallisesti sovitaan 0,5 %:n jakamisesta. Sopimusten mukaan järjestelyerillä on tarkoitus poistaa naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja kohdentamalla palkkojen korotuksia koulutetuille naisvaltaisille ryhmille, korjata paikallisia palkkausepäkohtia ja tukea palkkakilpailukyvyn ylläpitämistä. Järjestelyerää kohdennetaan erityisesti niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toimintansa laatua ja tehokkuutta. Lisäksi on otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. Järjestelyerät käytetään tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksiin ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. KVTES-sopimusalalla järjestelyerän suuruus on 2790 euroa/kk tehtäväkohtaisiin palkkoihin kohdennettuna (ja 3210 euroa, jos se kohdennetaan vain henkilökohtaisiin lisiin) TS-sopimusalan järjestelyerän suuruus pelastustoimessa on 1920 euroa/kk tehtäväkohtaisiin palkkoihin kohdennettuna ja vain henkilökohtaisiin lisiin kohdennettuna 2970 euroa. Teknisen toimen osuus on 530 euroa/kk tehtäväkohtaisiin palkkoihin kohdennettuna ja vain henkilökohtaisiin lisiin kohdennettuna 635 euroa. OVTES-sopimusalan järjestelyerä on 4095 euroa tehtäväkohtaisiin palkkoihin kohdennettuna. TTES-sopimusalan järjestelyerän suuruus on 1,76 euroa/tunti.

6 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Henkilökohtaisen lisän maksamisperusteista on kaupunginhallitus tehnyt päätöksen Lisän myöntämisen perusteena on henkilökohtaisen työsuorituksen arviointi ja lisän myöntää asianomainen virastopäällikkö. Järjestelyerien käytöstä on neuvoteltu ammattijärjestöjen kanssa seuraavasti: OVTES TS, KVTES ja TTES - Pelastustoimen järjestelyerät on sovittu käytettävän henkilökohtaisiin lisiin, joista vs. pelastusjohtaja tekee päätökset. Kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunginjohtajan ja johtoryhmän palkkaukset tarkastellaan omana kokonaisuutenaan. Oheismateriaalia. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen, kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen, kunnallisen teknisen henkilöstön virkaja työehtosopimuksen sekä kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen soveltamisalojen järjestelyerien käytöt palkantarkistuksiin lukien. Neuvottelutulosten mukaiset palkantarkistusesitykset ovat liitteissä nro 6/2009. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että johtoryhmän palkkoja ei tarkisteta. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

7 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Yhteistoimintaryhmä Kaupunginhallitus Henkilöstön lomauttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut / paikallinen sopimus 154/2.00/2009 Yhteistoimintaryhmä Kaupungin taloustilanne on nopeasti ja merkittävästi huonontunut verotulokehityksen heikentymisen vuoksi. Verotulot alittuvat budjetoiduista noin 1,5 miljoonaa euroa. Tam mi-maa lis kuun so si aali- ja ter vey den huol lon to teu tu neet menot ovat ylitty neet bud je toi duis ta me nois ta noin eu roa. Tämän hetki sen käsi tyk sen mukaan kau pun gin bud jettivaje tä nä vuonna on noin 2 miljoo naa eu roa. Ammattijärjestöjen kanssa on käyty neuvotteluja , ja paikallisen sopimuksen aikaansaamiseksi henkilöstömenosäästöistä. Neuvotteluissa todettiin yhteisesti tarve ja peruste säästötoimenpiteille. Neuvottelujen viime vaiheessa työnantajan ehdotuksena oli sopimus lomarahan vaihtamisesta 50 %:sti pal kalliseen vapaaseen täyden kompensaation periaatteella ja tähän liittyen pidennetty työsuhdeturva. Neuvottelut kariutuivat tuloksettomina Kaupunginhallitus päätti käynnistää yt-neuvottelut henkilöstömenosäästöjen aikaansaamiseksi. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat henkilöstön lomauttamista kahden viikon ajaksi. Kustannusvaikutus on noin euroa. Lomautuksen peruste on taloudellinen: kaupungin kustannusten pakottava vähentämistarve ja siitä aiheutuva työn tarjoamisedellytysten vähentyminen (työsopimuslaki 5 luku 2 2.kohta, laki kunnallisesta viranhaltijasta 7 luku 30 2 mom.). PUHEENJOHTAJA: Yhteistoimintaryhmä aloittaa henkilöstön lomauttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut. YHTEISTOIMINTARYHMÄ: Aloitettiin koko henkilöstön kahden viikon lomautusta koskevat yt-neuvottelut. Tavoiteltavat henkilöstömenosäästöt kattavat noin 1/3:n budjetin todennäköisestä verotulovajeeesta. Kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle esitetään lisäksi budjettiin sisältyvien investointien uudelleen tar kas te lua tavoitteena noin 1 milj. euron nettosäästö. Kaupungin taloudellisena tavoitteena on kirjata mahdollisimman vähäi nen ali jää mä ti lin pää tök seen, koska alijäämää on jo kertynyt taseeseen ai em milta vuosil ta yh teensä 9,9 milj. euroa. Keskusteltiin ja kuultiin erilaisia kannanottoja säästöjen aikaansaamiseksi.

8 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Yhteistoimintaryhmä Kaupunginhallitus Päätettiin jatkaa yt-neuvotteluja ja yt-ryhmän kokousta maanantaina klo 13. JATKOKOKOUS YHTEISTR PUHEENJOHTAJA: Yhteistoimintaryhmä jatkaa yt-neuvotteluja. YHTEISTOIMINTARYHMÄ: Kokousedustajille lähetettiin ennen kokousta keskustelun pohjaksi työnantajan alustava ehdotus neuvottelutulokseksi, joka on seuraava: Koko henkilöstö lomautetaan kahden viikon ajaksi (kuu kausipalkkaiset 14 vrk, tuntipalkkaiset 10 työpäivää). Lomautusta ei kuitenkaan toteuteta, mikäli viranhaltija/työntekijä ottaa vapaaehtoisesti palkatonta virka-/työvapaata 10 työpäivän ajaksi, josta kaksi päivää myönnetään kuitenkin palkallisena vapaapäivänä tai vaihtaa puolet lomarahastaan palkalliseen vapaaseen. lomautuksen sijaan valitut vaihtoehdot sisältävät työsuhdeturvan vuoden 2010 loppuun saakka. Merkittiin tiedoksi Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tilannekatsaus kulusäästöprosessin tämän hetken valmistelutilanteesta. Merkittiin tiedoksi SPAL ry:n kanta säästötoimenpiteisiin: vapaaehtoinen lomarahojen vaihtaminen vapaaseen tulee ainoastaan kyseeseen. Pöytäkirjan liite. KTN:n tekninen sektori teki työnantajan ehdotukseen tarkentavan vastaehdotuksen, josta neuvoteltiin ja jota tarkennettiin kaikkia ammattijärjestöjä koskien lukuunottamatta SPAL:ia. Keskustelun kuluessa pidettiin kaksi neuvottelutaukoa. Päätettiin laatia sopimusluonnos, joka pitää sisällään seuraavat asiat: Työnantaja ei toteuta kahden viikon lomautusta, mikäli viranhaltija/työntekijä - ottaa vapaaehtoisesti palkatonta virka-/työvapaata 10 työpäivän ajaksi (14 vrk), josta kaksi päivää myönnetään kuitenkin palkallisena vapaapäivänä (kuukausipalkan jakajana 31 pv tai 30 pv)

9 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Yhteistoimintaryhmä Kaupunginhallitus tai - vaihtaa vähintään puolet lomarahastaan palkalliseen vapaaseen täyden kompensaation periaatteella - lomautuksen sijaan valitut vaihtoehdot sisältävät työsuhdeturvan vuoden 2011 loppuun saakka. Työsuhdeturvalla tarkoitetaan työrauhaa: työnantaja ei sanottuna aikana puutu työntekijöiden heille sopimusten mukaan kuuluvaan palkkaan, ts. ettei henkilöstöä lomauteta, lomarahojen maksua kyseenalaisteta, sopimusten mukaisiin korotuksiin ei puututa eikä ketään irtisanota sanottuna aikana. Luonnollinen poistuma hyödynnetään talouden tasapainottamisohjelman mukaisesti. Palkattomien virka-/työvapaiden ja lomarahavapaiden ajaksi ei voi pal kata si jaisia. Opettajalle maksetaan oto-korvaus virka-/työ va paan si jai suuden ajalta. Säästötoimenpiteet koskevat voimassa olleita virka- ja työsuh teita. Menettely hyvin lyhyiden palvelussuhteiden osalta harkitaan tapauskohtaisesti erikseen. JUKO ry jää lomarahavapaata koskevan sopimuksen ulkopuolelle. Sopimusluonnos lähetetään kaikille osapuolille hyväksyttäväksi. Tarvittaessa ko koonnutaan uudelleen. Kaupunginhallitus Ammattijärjestöjen kanssa allekirjoitettiin paikallinen sopimus Sopimuksessa ovat osallisena kaikki ammattijärjestöt muutoin paitsi JUKO ry jäi lomarahavapaata koskevan sopimuksen ulkopuolelle. Paikallisen sopimuksen soveltamisesta on annettu esimiehille ja henkilöstölle tarkennettuja soveltamisohjeita. Määräaika ilmoituksen tekemiseen palkattoman virka-/työvapaan ottamisesta päättyy , jonka jälkeen on tiedossa lomautettaviksi tulevien lu kumäärä. Paikallinen sopimus on liitteenä nro 7/2009. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy allekirjoitetun henkilöstömenosäästöjä koskevan paikallisen sopimuksen. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

10 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Yhteistoimintaryhmä Kaupunginhallitus Terttu Alanen, Asko Ojamäki ja Maritta Piili poistuivat esteellisinä kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Pöytäkirjaa piti Kati Marjakangas.

11 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Pasi Hintikan oikaisuvaatimus koskien vs. pelastusjohtajan päätöstä palotarkastajan viran täyttämisestä Raahen paloasemalle 143/0.00/2009 Kaupunginhallitus Pasi Hintikka on jättänyt oikaisuvaatimuksen, joka koskee vs. pe las tusjohtajan tekemää päätöstä avoinna olevan pa lo tar kastajan viran täyttämisestä Raahen paloasemalle. Oi kai su vaa ti mus kuu luu seu raa vas ti: "Vaadin oikaisua menettelyyn palotarkastajan viran täyttämisessä Raahen paloasemalle. Virkavalinnasta on tehty viranhaltijapäätös (pykälä 5) joka on postitettu asianosaiselle Perustelut Tietooni on saatettu allekirjoittaneesta ennen virkavalintaa annettu kirjallinen lausunto, joka asettaa sopivuuteni kyseenalaiseksi ja oleel lisesti heikentää asemaani tulla huomioiduksi virkavalinnassa. Lau sunnon antaja on toiminut tietoni mukaan virkavalinnassa esityksen tekijänä. Kunnioittaen PASI HINTIKKA Pasi Hintikka opiskelija, palopäällystön koulutusohjelma" Vs. pelastusjohtaja on antanut oikaisuvaatimukseen seuraavan vastineen: "Pasi Hintikan oikaisuvaatimus on perusteeton millä pe rusteella oikai suvaatimus on hylättävä. Oikaisuvaatimuksessa viita taan kirjalliseen lausuntoon, jonka väitetään vaikuttaneen Hintikan kannalta epäedul lisesti valintapäätöstä tehtäessä. Allekirjoittaneella ei ole ollut valin tapäätöstä tehdessäni käytössä, eikä kukaan saatta nut tietooni mi tään sellaista asiakirjaa, johon Hintikka viittaa. Valintapäätöstä tehdessäni käytössäni oli vain hakijoiden alkuperäiset hakemukset sekä pelastuslaitoksen toimistosihteerin tekemä yhteenveto hakijoista, ei siis mitään muita asiakirjoja. Todettakoon myös, että pelastuslaitoksen johtosäännön 12 :n mukaan pelastusjohtaja valitsee henkilöt päällystövirkoihin. Johtosäännössä ei ole velvoitetta tai mainintaa virkavalinnassa tapahtuvasta esittelystä. Vakiintuneen käytännön mukaan pelastusjohtaja on yleensä keskustellut valittavasta henkilöstä hänen tulevan esimiehen kanssa. Valin-

12 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus tapäätöstä tehdessäni soitin Raahen toimialueen päällikkönä toimivalle Antero Suomelalle, josta tulee ao. palotarkastajan lähiesimies. Kysyin Suomelalta, onko Ukkolan osalta jotain erityistä huomioonotettavaa, sillä hän oli hakemusasiakirjojen perusteella selkeästi paras vaihtoehto valittavaksi virkaan. Sen puhelun yhteydessä Suomela ei sanallakaan maininnut mitään muista hakijoista vaan keskustelu käytiin vain Ukkolaa koskien. Valintapäätös on siis tehty vain alkuperäisten hakemusten ja niiden perusteella tehdyn hakijoiden yhteenvedon perusteella. Virkaan valittu Pentti Ukkola täyttää kelpoisuusehdot, hänellä on muihin hakijoihin nähden pisin pelastusalan työkokemus ja hän tuntee pelastuslaitoksen tietojärjestelmät sekä palotarkastusohjelmiston. Raahen palotarkastajan tehtävänkuvaan tulee kuulumaan jatkossa pelastuslaitoksen palotarkastusohjelmiston ylläpito-, kehittäminen ja sen kouluttaminen henkilöstölle." KAUPUNGINJOHTAJA: Viitaten vs. pelastusjohtajan antamaan vastineeseen kaupunginhallitus hylkää oikaisuvaatimuksen perusteettomana. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

13 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Edustajan nimeäminen Vieskan liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen 155/2.30/2009 Kaupunginhallitus Vieskan liikelaitoskuntayhtymän perussopimuksen 2 luvun Kuntayhtymän hallinto ja toimielimet -mukaan kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenkunnat yhtymäkokouksessa, joka kutsutaan koolle vähintään kaksi kertaa vuodessa. Yhtymäkokoukseen nimetään yksi edustaja kustakin jäsenyhteisöstä sekä heille henkilökohtaiset varajäsenet. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus nimeää yhtymäkokousedustajan ja hänelle henkilökohtaisen varaedustajan Vieskan liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen. KAUPUNGINHALLITUS: Yhtymäkokousedustajaksi nimettiin Juha Pylväs ja hänen varalleen Asko Ojamäki.

14 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Ohjelmaehdotus valtakunnalliseen KOKO-ohjelmaan 156/0.10/2009 Kaupunginhallitus Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima KOKO -ohjelma käynnis tyy ensi vuoden alusta. KOKO:n (alueellinen koheesio- ja kilpailuky kyohjelma ) tavoitteena on parantaa kaikkien alueiden kilpailukykyä ja tasapainottaa aluekehitystä tukemalla alueiden sekä alueiden kehittämisen kannalta keskeisten toimijoiden vuorovaikutusta ja verkottumista. KOKO:n valmistelu on käynnistetty hallitusohjelman ja hallituksen alueiden kehittämistä koskevan tavoitepäätöksen mukaisesti aluekehittämisen ohjelmajärjestelmän yksinkertaistamiseksi ja vaikuttavuuden parantamiseksi. Kansallinen KOKO toimii kansallisesti strategisesti aluekehitystä tukevana ja koordinaatiota parantavana välineenä valtioneuvoston tavoitepäätöksessä määriteltyjen valtakunnallisten kehittämistavoitteiden toteuttamiseksi. Alueiden kehittäminen on alueiden omaehtoisten kehittämisedellytysten parantamista. Perustana ovat alueiden olemassa olevat tai po tentiaaliset vahvuudet. Kehittäminen rakentuu voimakkaasti osaami sen ja syventyvän alueellisen profiloitumisen varaan. Kansallisella kehittämisellä tuetaan monikeskuksista, koko maan kattavaa kaupunkiseuduista ja niitä ympäröivästä maaseudusta muodostuvaa alueiden verkostoa. Tavoitteena on kaventaa taloudellisia, sosiaalisia ja alueellisia kehityseroja, eli parantaa alueiden sisäistä ja alueiden välistä koheesiota. Jokaisessa maakunnassa tulisi olla vähintään yksi vahva kaupunkiseutu ja hyvin menestyviä pienem piä keskuksia ja elinvoimaisia maaseutualueita. Tavoitteena on, että alueiden yritykset olisivat tehokkaasti verkottuneet sekä maakunnan sisällä että kansallisesti ja kansainvälisesti. Alueiden kehittämisessä tunnistetaan alueiden erilaisuus ja eriytetään politiikkaa aluetyypeittäin. Koheesio tarkoittaa tässä ohjelmassa tasapuolisten kehittämisedellytysten luomista erilaisille alueille sekä erilaisten alueiden ja toimijoiden kytkemistä mukaan aluekehittämiseen. Kilpailukyvyn kehittämisellä viitataan yhtäältä alueiden kykyyn tunnistaa omat vahvuudet, kohdistaa niihin tehokkaasti kehittämispanostukset ja verkostoitua muihin alueisiin valittujen alojen kehittämisessä. KOKO kattaa koko maan, pl. Ahvenanmaa. KOKO:on voivat hakeutua kaikki alueet, jotka muodostavat toiminnallis-strategisen kokonaisuuden. Kunta tai alue päättää itse osallistumisestaan ohjelmaan.

15 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kunta päättää itse mihin kuntakoalitioon se kuuluu. Toiminta-alueen tulee muodostua useammasta kuin yhdestä kunnasta. Poikkeuksellisesti KOKO-alue voi olla myös yksittäinen kunta, mikäli se on muodostunut useammasta kunnasta vuoden 2000 jälkeen ja se muodostaa toiminnallisen työssäkäyntialueen. Ehdotuksen epävirallinen luonnos tuli toimittaa tiedoksi toukokuun 29. päivään mennessä työ- ja elinkeinoministeriöön. Hakijoiden tulee lähettää alueella hyväksytyt ohjelmaehdo tuk set työja elinkeinoministeriön alueiden kehittämisyksikölle mennessä. Oheismateriaalina on Ylivieskan seudun ohjelmaehdotus valtakunnalliseen KOKO-ohjelmaan. Seutujohtaja Timo Kiema esittelee ohjelmaehdotuksen kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy ohjelmaehdotuksen. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin. Asiantuntijana kuultiin seutujohtaja Timo Kiemaa. Tämä asiakohta käsiteltiin :n 192 käsittelyn jälkeen.

16 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Aloite Rannan koulun opetustilojen kehittämiseksi 157/0.10/2009 Sivistyslautakunta (Asian valmistelija Markus Paavilainen, p ) Rannan koulun vanhempainyhdistys Ranta-Reppu on jättänyt kaupun ginhallitukselle päivätyn aloitteen Rannan koulun opetus tilojen kehittämiseksi vastaamaan opetustyön tarpeita. Aloitteessa kiinnitetään huomiota seuraaviin opetustilojen ongelmiin: 1) Sisäliikuntatilojen puute Koululla ei ole omaa liikuntasalia 2) Käsityön opetus sekä teknisen- että tekstiilityön osalta puutteellisesti järjestetty 3) Erityisopetuksen ja oppilashuollon tilat puuttuvat 4) Opetustilojen määrään liittyvät puutteet Vanhempien yhdistys esittää, että Rannan koululle rakennettaisiin lisätilat jo aiemmin kuin lääninhallitukselle esitetyssä liikuntapaikkojen perustamista koskevassa suunnitelmassa vuodelle 2012 liikuntalautakunnan esittämän liikuntasalin rakentaminen (liikuntalautakunta ). Koulun vanhempainyhdistyksen osoittamat puutteet ovat tulleet esille myös kouluverkkotyöryhmän työn yhteydessä ja niitä on käsitelty sivistyslautakunnan kokouksessa :ssä 57. Tekstiosassa on linjattu Rannan koulun osalta, että koulua ei tässä vaiheessa laajennettaisi, vaan koulu toimisi maksimissaan nykykokoisena kuu siopet tajaisena kouluna. Tämäkin ratkaisu edellyttää edellä esitettyjen puutteiden korjausta. Työterveyshuollon päivätyssä raportissa (liite nro 17) koulun ti lat to de taan monilla tavoin ahtaiksi ja puutteellisiksi. Samas sa ra por tis sa puututaan myös piha-alueen järjestelyjen puutteisiin mm. lii ken nöin nin ja jätteiden käsittelyn suhteen. Väliaikaisratkaisu (Cramo 9-sarja tai Cramo Pulpet ti-sarja) Lyhyt väliaikaisratkaisu akuutteihin ongelmiin ovat vuokraparakit. Niitä koulu tarvitsisi kolmea opetustilaa varten. Tällaisella ratkaisulla voitaisiin hoitaa 1-3 lähivuotta. Cramon Pulpetti-sarjalla voidaan hoitaa tilat myös pysyväisluonteisesti.

17 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Pysyvät ratkaisut Yksityisrahoitteinen tai kaupungin oma / kiinteistöyhtiön toteutta ma ratkaisu, kaksi luokkatilaa ja liikuntasali Nämä kuuluvat pysyviin ratkaisuihin, joilla saataisiin myös liikuntatilaongelma kuntoon. Vaiheittainen ratkaisu Koululle rakennetaan / vuokrataan tarvittavat tilat alkuvaiheessa niin, että opetus voidaan hoitaa nykykokoisena. Liikuntatilat voidaan rakentaa myöhemmin samoin tiloja voidaan myöhemmin laajentaa tarvittaessa. Parakkivaihtoehtojen vertailu Tarve Laskelma 3 luokkatilaa 3 v Tilaelementti Cramo 9 Cramo P Pinta-ala m opetustiloja 3 3 rakennuskust. Korkokulut (5%) Jäännösarvo Kulut yhteensä siirrot pohjatyöt vuokra YHTEENSÄ Käyttökustannukset / kk energia, vesi, huolto yms Tilaelementtiratkaisuista Cramon 9-sarja on edullisempi. Tosin pulpettisarja on tasollisesti parempi - sisältää luokkakohtaisen IV-koneen - ja so vel tuu myös pit kä ai kai seen käyttöön. Pysyvien vaihtoehtojen vertailu Tässä on tarkasteltu tilannetta, jossa koululle rakennettaisiin pysyvi-

18 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus nä tiloina kaksi opetustilaa ja liikuntasali tai edetään vaiheittain II Koululle rakennetaan lisärakennus, jossa liikuntasali ja kaksi ope tusluokkaa Nimi kerros ala m2 /m2 kus tan nusarvio Lisärakennus Yksityinen rahoitustarjous Lainaaika (vuosi) Korko % Vuokra /v Vuokra ( /m2 kk) Vuokra ( /m2 kk) Jäännösarvo ( ) Lyhennys ( ) % , Käyttökustannus ,00 Pääoma lyhenee rahoitusaikana noin Yhteensä ,10 35 % l Kaupunki rakennuttaa lisärakennuksen omalla rahoituksella! Lainaaika (vuosi) Korko % Vuokra/ kustannus /v (Vuokra) Kustannus ( /m2 kk) Vuokra ( /m2 kk) Jäännösarvo ( ) Lyhennys ( ) 10 5 % , Käyttökustannus ,00 Pääoma kuoletetaan tällä laskelmalla lainaaikana Yhteensä ,22 Vaihtoehdoista oma rakentaminen on huomattavasti edullisempi. Yksityisrahoituksella esitetyn tarjouksen perusteella pääoma lyhenee rahoitusaikana 36 %, kun omalla rahoituksella pääoma kuoletetaan laina-aikana. Vaiheittainen eteneminen Vaiheittaisen etenemisen esityksen mukaan alkuvaiheessa koululle rakennetaan 1. vaiheessa kolmen opetustilan uudisrakennus pinta-alal taan noin 300 m2. Kustannusarvioltaan rakennus on noin Seuraavassa on vertailu 10 vuoden ajalle laskettuna kiinteästä koulurakennuksesta omalla rahoituksella ja yksityisrahoituksella sekä näiden vertailu vastaavan kokoiseen viipalekouluun (Cramo Pulpetti)

19 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Tarve Laskelma 3 luokkatilaa 10 v Tilaelementti Kiinteä Cramo P Cramo P Oma rahoi tus Yksityis-rahoi tus Pinta-ala m opetustiloja rakennuskust Korkokulut (5%) Jäännösarvo Kulut yhteensä siirrot pohjatyöt vuokra YHTEENSÄ Vuosia omarahoitussummaan 17,3 12,9 Vuosia yksityisrahoitukseen 22,4 16,8 Käyttökustannukset /kk energia, vesi, huoltao yms Liikuntasalin rakentamisen osalta asiaa voidaan harkita kahdella tavalla: sali rakennetaan lii kuntapaikkarakentamisen yhtey dessä tai koulurakentamisena. Lii kuntapaikkarakentamisen ohjel massa on Rannan liikuntasalin ra kentamista esitetty läänin listalle vuodelle 2012 liikuntalautakunnan toimesta. Viipalekouluratkaisulla on kiinteään rakentamiseen nähden se etu, että rakennukset voidaan tarvittaessa siirtää pois sinne missä niitä ehkä tarvitaan tai nii tä voi daan laajentaa. Mahdollisen koulun koon kasvattamisen osalta ratkaisuissa on syy tä odottaa kouluverkkotyöryhmän loppuraporttia. Siinä linjataan eri laisia vaihtoehtoja osayleiskaavaehdotuksen vaihtoehtojen mukaan koulurakentamisen ja oppilaiden lähikoulujen suhteen. Päätöksenteko mahdollisesta laajentamisesta on syytä siirtää siihen vaiheeseen, jossa nähdään mihin suuntaan kaupungin kasvun pai nopiste asetetaan. SIVISTYSTOIMENJOHTAJA: Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Rannan koulun akuutit tilaongelmat hoidetaan tilaelementtiratkaisulla vuokraamalla 10 vuodeksi aluksi kolme opetustilaa Cramo Pulpetti-sarjan opetustiloja. Käynnistetään suunnittelu kou lun van han osan kunnostamiseksi niin, et tä tilat vastaavat opetuksen, erityisopetuksen, oppilashuollon ja kouluruokailun

20 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus osalta nykyisiä vaatimuksia. Pää tök set mah dol li sesta kou lun laajenta mi sesta ja pysy vien muu tos töiden / ra kentami sen to teu tuk sesta teh dään, kun koulu verk ko sel vitys on tehty. PÄÄTÖS: Hyväk syttiin Aloite on oheismateriaalina. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen vastaukseksi Rannan koulun vanhempainyhdistys Rantarepun aloitteeseen. Asia käsitellään faktisesti vuoden 2010 talousarvion laadinnan yhteydessä. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

21 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Asemakaava 10. kaupunginosan kaavattomalle alueelle sekä asemakaavan muutos koskien osaa 10. kaupunginosan korttelista 25 ja siihen liittyvistä katualueista sekä asemakaavamuutos korttelista 22 ja siihen liittyvistä katu-, puisto- ja suojaviheralueista 115/54.00/2009, 102/54.00/2008 Kaupunginhallitus Pyörreperän (10.) kaupunginosaan ns. Savarin alueelle kaavoitettavan noin 31 hehtaarin alueen kaa voi tuksen vireilletulosta on pää tetty KH Kaavoitettavan alu een laa jenta mi sesta (noin 46 ha) on päätetty hyväksymällä kaavoituskat saus 2007 KV Kaavoitusta koskeva suunnittelutyö käynnistettiin huhti - toukokuussa yhteistyössä kaavoituskonsultin AIRIX Ympäristö Oy kanssa. Kaa vasuunnittelu käsittää asemakaavan pohjaksi tehtävän alu een laa jem man tarkastelun ns. kaavarun gon/kehittämissuunnitel man muo dos sa, ase ma kaa va muu tok sen ja ase ma kaa van laajenta misen. Savarin alueen vetovoimaisuus liike- ja palvelurakentamisen alueena on edelleen kasvamas sa ja Savontien eteläpuolelle ollaan laatimassa kaavoituksen pohjak si kehittämissuunnitelma, jotta alueen jatkorakentamiselle löytyisi toi miva ja aikaa kestävä ratkaisu. Kehittämissuunnitelman pohjalta laaditaan asemakaavan muutos ja laajennus (1 vaihe aluerajaus) si ten kuin uudet rakentamishankkeet edellyttävät. Kaavoitusta koskeva 1. viranomaisneuvottelu pidettiin Kaavoitus kuulutetaan uudelleen vireille, koska aluerajaus on muuttunut ja tarkentunut aikai semmasta vireilletulokuulutuksesta. Oheismateriaalina on kaavoitusta varten laadittu alustava osal lis tumis- ja arviointisuunnitel ma, jossa on esitettynä mm. 1. vaiheen asemakaavan muutos ja laajen nuksen aluerajaus. KAUPUNGINJOHTAJA : kaupunginhallitus päättää: 1. ryhtyä asemakaavan laatimiseen ja asemakaavan muuttamiseen sekä oikeuttaa teknisen palvelukeskuksen ilmoittamaan kaavoi tuk sen vireille tulosta. 2. oikeuttaa teknisen palvelukeskuksen asettamaan alustavan osal lis tumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

22 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Asiantuntijana kuultiin maanmittausteknikko Eriia Larua Kaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu kaupungin tiedotuslehdis sä (Vieskalainen) ja (Kalajokilaakso). Alustava osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä Asemakaavoitusta koskeva aloitusvaiheen (1.) viranomaisneuvotte lu pidettiin Airix Ympäristö Oy:ssä on valmisteltu kaavarunkovaihtoehdot, jot ka esitel tiin ohjausryhmälle Ohjausryhmässä kuultiin asiantunti jana Lii dea Oy:n liikennesuunni te li ja Tuo mo Vesajokea. Savarin alueen kaavarunko linjaa mm. liikenneratkaisuja osayleiskaavatyöhön, joten konsulttien (FCG Planeko Oy, Airix Ympä ris tö Oy ja Lii dea Oy) ja kaupungin kaavoituksen edustajien yhteista paami nen pi dettiin Oulussa. Airix Ympäristö Oy laati vaihtoehtojen ja neuvottelujen pohjalta alustavan kaavarungon Savarin alueelle ja se esiteltiin yleis kaa vatyön ohjausryhmälle , sillä Savarin kaavarunko ohjaa ja on sel vityksenä myös yleiskaavan liikenneratkaisuille. Ohjausryhmä ei hy väksy nyt kaa va rungos sa esi tettyä Sa von tien suun tais ta si säistä lii ken ne reit tiä sel lai se naan, vaan edel lytti: 1. kaupunginvaltuustossa hy väk syt ty kaavoitussopi mus / esi so pi mus Yli vies kan kau punki / KPO on otettava huo mioon kaavoituksessa 2. yleiskaavaa ja Sa varin alueen kaavarunkoa jatkoval mistel laan samanaikaisesti lii ken ne reit tien osal ta 3. neuvottelun järjestämistä kaupunki / konsultti / liike-elä män edus ta jat Airix Ympäristö Oy on valmistellut kaksi kaavarunkovaihtoa ja niiden pohjalta asemakaavaluonnokset, joista pi det tiin lii ke-elämän edus tajien kans sa neu vot te lu Kaa voitus ta koskeva 2. vi ranomais neuvot telu on so vittu pidettäväksi Kaavarunkovaihtoehtojen ja niiden pohjalta valmisteltujen asemakaavaluonnosten esittely: Airix Ympäristö Oy / Riitta Yrjänheikki / kaavakonsultti Asiantuntijoina kokouksessa kuultiin myös:

23 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Entrecon Oy / Mari Pitkäaho / kaupallisten vaikutusten selvitys (Savari) Liidea Oy / Tuomo Vesajoki / liikenne Oheismateriaalia Ohjausryhmä: 1. Kaavarungot ja niiden pohjalta valmistellut asemakaavaluonnokset esi tel lään kau pun gin halli tuk sel le. 2. Asemakaavaluonnosten vaihtoehtojen ja neuvottelujen poh jal ta jat ko val mis tel laan asemakaavoitusta nähtäville. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus käy esittelyn pohjalta keskustelun ja esittää linjauksia jatkovalmistelua varten. KAUPUNGINHALLITUS: Kävi keskustelua ja esitti linjauksia jatkovalmistelua varten. Asiantuntijoina kuultiin Mari Pitkäahoa, konsultti Entrecon Oy, Riitta Yrjänheikkiä, kaavakonsultti, Airix Ympäristö Oy ja Tuomo Vesajokea, liikennekonsultti, Liidea Oy. Tämä asiakohta käsiteltiin :n 186 käsittelyn jälkeen Asemakaavoitusta on jatkovalmisteltu: Työneuvottelu pidettiin Oulussa : viranomaiset /Airix Oy/ kaupunki. Lähtötilanne: Kaavoitettava Savarin alue on nykyisen vuonna 2000 hyväksy tyn oikeus vai ku tuk set to man osa yleis kaa van mu kai sesti osittain kes kus tatoi minto jen (C), osit tain asuinpientalojen (AP) ja teolli suu den (T) alueita. Keskustan osayleiskaavan 2030 tarkistuksessa (vireille ), jo ka laadi taan oikeus vaikutteisena, kaavoitettava alue on luonnosvaiheessa esitetty koko naan keskustatoimintojen aluee na (C-3), jol le saa sijoittaa MRL 114 :n mukaisen vähittäis kaupan suuryksikön. Alueella voi sijaita myös paljon tilaa vaativaa erikoista varakauppaa. Yleiskaavatyötä varten on laa dittu sel vi tys koko Ylivieskan kau pan ra kenteesta (vähittäiskaupan sijoittumisen lähtökohdat ja muutok sen suunta) sekä Savarin asemakaavoitusta varten on laadittu erik seen

24 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus lausunto kau palli sis ta vaikutuksista. Savarin alueesta on kasvanut vahva kaupan keskittymä. Alue sijaitsee Ylivieskan nykyisen keskusta-alueen reunalla, mutta periaatteessa kävelyetäisyydellä ydinkeskustasta. Vähittäiskauppa on kiinnostunut Savarin alueelle sijoittumisesta. Ydinkeskustaan verrattuna Savarin alue mahdollistaa suurempien yksiköiden rakentamisen ja sitä kautta suurten konseptien ketjujen sijoittumisen Ylivieskaan. Kaavamuutosalue käsittää nykyisen S -Marketin tontin , pinta-alaltaan noin 4,2 ha, rakennusoikeus k-m 2, sekä osan ny kyi ses tä Savarinkadusta. Alueella on voi massa hyväksytty asemakaava. Asemakaavaton alue on pääosin kaupungin omistamaa raakamaa-aluetta. Kaavoitus: - Kaavoitettavat alueet liittyvät kiinteästi jo rakentuneeseen Savarin liikekeskittymään ja asemakaavoitus laajentaa Savarin kaupan aluetta. - Kaavamuutosalue osoitetaan edelleen KM-korttelialu eena - KM- korttelialuetta osoitetaan Osuuskauppa KPO:n Pris ma-konsep til le ny kyi sen S-Market kiin teistön eteläpuolelle (esisopimuksella KH noin 10,5 heh taarin aluevaraus) - KM-korttelialuetta varataan Kärkkäisen lii ke kort te lin ete lä puolel le ti laa vaa ti valle eri kois ta va ra kau palle - Kaavoituksen yhteydessä on Savariin linjattu uusi Sa vontien suuntainen kehätie Viranomaisneuvotteluihin ovat osallistuneet Ylivieskan kaupungin, suunnittelutyötä tekevän konsultin, Pohjois-Pohjanmaan Liiton, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökes kuksen, Ratahallin tokeskuksen ja Tiehallinnon Oulun tiepiirin edustajat se kä tarpeen mukaan muut viranomaiset, joiden toimintaa kaa voitus koskee. Asemakaavoituksen nähtäville asettamisesta tiedotetaan osal lis tumis- ja arviointisuunnitel man mukaisesti. Asemakaavoituksen nähtävilläolles sa pyydetään vi ran omai silta ja naa pu ri kunnilta ennakko lausunnot. Asemakaava- ja asemakaavamuutosluonnoksen esittelee kokoukses sa arkkitehti Riit ta Yr jänheikki / Airix Ym pä ris tö Oy Oheismateriaalina täydennetty osal lis tu mis- ja ar vioin ti suun ni tel ma, asemakaava- ja asema kaa va muu tos luonnos se kä kaa voi tusta var-

25 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus ten laadittujen vaihtoehto jen vertailu. Ohjausryhmä: esittää, että kaupunginhallitus 1. varaa tilaisuuden esittää mielipiteitä asemakaavoituksen valmisteluaineistosta MRL:n 62 :n perusteella MR:n 30 :n mukaisesti ja oikeuttaa teknisen palvelukeskuksen asetta maan valmisteluaineiston nähtäville. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy ohjausryh män esityksen. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin. Asiantuntijoina kuultiin arkkitehti Riitta Yrjänheikkiä ja DI, projektipäällikkö Tuomo Vesajokea MRL:n 62 :n pe rus teel la ja MRA:n 30 :n mukaisesti on ollut nähtävillä: 1) välisen ajan 10. kaupunginosan kaa vat toman alu een se kä ase ma kaa van muu toksen koskien osaa 10. kaupungin osan kort telis ta 25 ja sii hen liitty vien katualueiden valmis teluaineisto. Valmisteluaineistosta esitet tiin 15 lausuntoa ja 11 osallisten mielipidettä. 2) välisen ajan em. kaavoituksen laajennusalu ee na kau pun gin hal li tuk sen päätökseen perustuen 10. kau pun gin osan ase ma kaava se kä ase makaavan muutos kos kien kortte lia 22 ja sii hen liit tyviä ka tu-, puis to- ja suoja viheralueita. Laajennusalueen valmisteluaineistoista esitettiin 2 lau sun toa ja 2 osallisten mielipidettä. Kaupunki, kaavan laatija Airix Oy:stä ja Pohjois - Pohjan maan ympä ris tö kes kus ovat pitäneet työneuvottelut 6.2. ja Kaavoitusta koskeva viranomaisneuvottelu (II) on pidetty Neuvottelujen pohjalta on : - täydennetty Entrecon Oy:n laatimaa lausuntoa kau palli sis ta vai kutuk sis ta kos kien Savarin alueen laajentumista, - tehty selvi tys luonto- ja maisema-arvoista, - pidetty työneuvottelu paikallisviranomaisten (poliisi ja pelastuslai tos ja kort te lin 25 hankkeen edustajat, liikennesuunnittelija Liidea Oy) kanssa alueen liikenneturvallisuusasioista.

26 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaavoitusta koskevien mielipiteiden, työneuvottelujen ja viran omaisneuvottelun pohjalta on valmisteltu kaavaehdotus Ai rix Oy:ssä: - laajennusalueena on kaavaehdotuksessa mukana myös KH vireilletullut asemakaava ja asema kaavan muutos - kortteliin 22 on osoitettu uusi liiketontti (KL) - kortteliin 22 rajoittuvan nykyisen Latvalantien katualuevarausta on laajennettu ja 22 korttelin nykyisiin liiketontteihin on osoitettu lisäaluet ta - kortteliin 25 on osoitettu liiketontti (KM-3), jolle saa si joittaa enintään kak si vä hit täiskaupan suuryksikköä. Korttelialueelle voi ra kentaa 2000 m 2 ra vintolapalvelujen tiloja. - kortteleihin on osoitettu liiketontit (KL-3), joille ei saa sijoittaa päivittäistavarakaupan tiloja. - korttelin 25 KM-3 tontille on lisätty määräävät ajoyhteysmerkinnät - katulinjaus- ja katunimistömuutoksia Oheismateriaalina: - lausunnoista ja mielipiteistä laadittu tiivistelmä sekä kaavoittajan vastine niiden huomioimisesta kaavoituksen jatkovalmistelussa. - kaava- ja kaavamuutosehdotus, täydennetty osallistumis- ja arvioin tisuunnitelma Ohjausryhmä / Kaavoittaja: Kaupunginhallitus hyväksyy kaavoittajan vas ti neet ja oikeuttaa teknisen palvelukeskuksen asettamaan kaava- ja kaa va muutosehdotuksen nähtäville MRL:n 65 :n tarkoituksessa ja MRA:n 27 :ssä säädetyllä tavalla. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy ohjausryhmän / kaavoittajan esityksen. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin. Asiantuntijana kuultiin maanmittausteknikko Eriia Larua. KHALL Asemakaava- ja kaavamuutosehdotus on ollut nähtävillä MRL:n 65 :n tarkoi tuk sessa ja MRA:n 27 :ssä säädetyllä tavalla väli sen ajan. Ehdotuksesta jätettiin määräaikaan mennessä 8 lausuntoa ja 6 osallisten muistutusta: Lausunnot: Haa pa jär ven kaupunki, Nivalan kaupunki, Sievin kunta, Tiehallinto, Herrfors Nät-verkko Oy Ab, Jokilaak so jen pe las tus laitos, Jokilaaksojen poliisilaitos, Pohjanmaan Puhelin Oy.

27 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Muistutukset: tilojen , ja omistajat, Kiinteistö Oy Ylivieskan Savarikeskus, Avo ra Pro perty Oy Ab ja Ruokakesko Oy sekä Santana Property Oy Ab, KPO-kiin teis töt Oy, Ai mo Pii rai nen. Määräajan jälkeen jätettiin 3 lausuntoa: Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus (saap ) Oulaisten kaupunki (saap ) Alavieskan kunta (saap ) Nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen jätetyistä lausunnoista ja muistutuksista on laadittu tiivistelmä sekä kaavoittajan vastine nii den huomioimisesta jatkotyöskentelyssä. Muutokset edellyttävät kaavaehdotuksen asettamista uudelleen nähtäville. Korttelin 25 sisäinen määräävä ajoyhteys välillä Savarikeskus - Ollilanojankatu on muutettu Savarinkadun katuyhteydeksi ja katuyhteys välillä Savarinväylä - Savarinkatu on poistettu. Korttelin 25 tontin 3 ja korttelin 22 tontin 4 alueilla oleva sitova ajoyhteysmerkintä (ajo) muu te taan oh jeelli seksi ja vastaavasti tontit hal kai se va ke vyen liiken teen väylä (pp) osoi te taan sitoval la mer kinnällä. Savarinkadun osoittaminen ja linjaaminen kaavakatuna muuttaa kort teli ra ken net ta ja ra jaa alu eel le kort te lit 25 ja 22, jo ten kaa va määräyk set mer ki tään seu raa vas ti: - kortteliin 25, nykyisen S-mar ke tin tontille, osoitetaan KM-3 II merkintä eli liikerakennusten kortte li alue, jol le saa sijoit taa enin tään yhden vähittäiskaupan suur yksi kön. Korttelialueelle voi ra ken taa 2000 k-m 2 ravintolapalvelujen tilo ja ja pesu ka dun 700 k-m 2. Kortteliin on osoitettu erikseen rakennusalalle vä hit täiskau pan ra ken nusoi keutta k-m 2, josta 10 % saa käyt tää päivit täista va roille tar koitettua myy mä lätilaa varten. Nykyisellä S-marketin tontilla ra ken nus oi keus ja sa mal la vä hit täis kau pan määrä pie ne nee 2000 k-m 2 aikaisemmin nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen verrattuna ja 3500 k-m 2 voimassaolevaan kaavaan verrattuna. - kort teliin 22 osoitetaan kaavamääräyksel lä KM-4 II merkintä eli liikera kennusten korttelialuetta, jonka raken nusaloille saa sijoittaa enin tään yhden vähittäiskaupan suuryksikön ja yhden paljon tilaa vaati van erikoistavaran kaupan. Korttelialueelle voi rakentaa 2000 k-m 2 ra vintolapalvelujen tiloja. Rakennusaloille osoi te taan rakennusoi keutta: k-m 2 vähittäiskaupalle, josta 30 % saa käyt tää päivit täistavaroille tarkoitettua myymälätilaa varten ja k-m 2 paljon tilaa vaativalle erikoiskaupalle eli sen osuus kaupan alasta kasvaa 2000 k-m 2. KL-3 kaavamääräystä tarkennetaan eli se on liikerakennusten kort-

28 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus te lialuetta, joka on tarkoitettu paljon tilaa vaativan erikoistavaran kau pal le. Em. kaavamääräyksillä huomioidaan mm. ympäristökeskuksen ohjaus ja säädellään Sa va riin osoitettavaa vähittäis kau pan/päi vittäistavaran pinta-alaa perustuen Entrecon Oy:n laati maan kau pan selvityk seen. Oheismateriaalina: - kaavoituksen ehdotusvaiheessa esitetyistä lausunnoista ja muistutuksista laadittu tiivistelmä sekä kaavoittajan vastine niiden huo mioimi sesta kaavoituksessa - kaava- ja kaavamuutosehdotus, täydennetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavaselostus Ohjausryhmä/kaavoittaja: esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy kaa voit ta jan vas ti neet ja oi keuttaa teknisen palvelukeskuksen aset ta maan kaava- ja kaa va muutosehdotuksen uudelleen nähtäville MRL:n 65 :n tar koi tuk ses sa ja MRA:n 32 :ssä säädetyllä tavalla. KAUPUNGINJOHTAJA: kaupunginhallitus hyväksyy ohjausryhmän/kaavoittajan esityksen. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin. Asiantuntijana kuultiin maanmittausteknikko Eriia Larua. Tämä asiakohta käsiteltiin :n 197 käsittelyn jälkeen.

29 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja Asko Ojamäen vuosiloma , yhteensä 20 pv ja , yhteensä 6 pv. Edellisen lomanmääräytymisvuoden lomaa jää jäljelle 0 pv ja lomanmääräy ty misvuoden lomaa jää jäljelle 23 pv. 2. Huhtikuun työllisyyskatsaus, oheismateriaalina. 3. Oulun lääninhallitus on uudistanut linjaliikenneluvat Kamusen Liikenne Oy:lle ja J E Klemetti Oy:lle. 4. Pöytäkirja Vestia Oy:n sääntömääräisestä yhtiökokouksesta sekä vuosikertomus vuodelta Saap Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiiri: Pöytäkirja kuntayhtymän hallituksen kokouksesta Saap Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: Pöytäkirja kuntayhtymän hallituksen kokouksesta Saap Suomen Kuntaliiton yleiskirje nro 14/2009: Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tilinpäätöksen mukaiset kuntien maksuosuudet. Kopio: Kamreeri, kirjanpito. Saap VS. KAUPUNGINSIHTEERI: Kohta 1: Kaupunginhallitus vahvistaa kaupunginjohtaja Asko Ojamäen vuosiloman. KAUPUNGINJOHTAJA: Kohdat 2-7: Merkitään tiedoksi. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin. Asko Ojamäki poistui esteellisenä kokouksesta kohdan 1. käsittelyn ajaksi.

30 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapöytäkirjat Kaupunginhallitus Lautakuntien pöytäkirjat Viranhaltijapöytäkirjat Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta Teknisten palveluiden lautakunta Liikuntalautakunta Liikelaitos Hetan johtokunta Sivistyslautakunta Kaupunginkamreeri, :t Oheismateriaalina on yhteenveto hallintokunnissa käsitel lyistä asioista. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus merkitsee pöy tä kirjat tiedoksi ja päättää, ettei niiden ottokelpoisia päätök siä oteta kunta lain 51 :n perusteella kaupunginhallituksen kä siteltä väksi. KAUPUNGINHALLITUS: Hyväksyttiin.

31 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Ylivieskan kaupunki Kaupunginhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitus ta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 191, 192, 198, 199, 200 kohdat 2.-7., 201 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraa viin päätök siin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 193, 194, 196, 197, 200 kohta 1. HValL 3 :n 1 mom/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaati musviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ylivieskan kaupunginhallitus Kyöstintie 4 PL YLIVIESKA Pykälät 193, 194, 196, 197, 200 kohta 1. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaati muksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

32 YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaati muk sen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnal lisvalituksin myös asian osainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Oulun hallinto-oikeus Isokatu 4, PL OULU Puh Fax Sähköposti: Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika 30 päivää Valituskirja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on al lekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan am matti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettu na jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla vali tusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoi te Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 89 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

(Asian valmistelija Markus Paavilainen, p )

(Asian valmistelija Markus Paavilainen, p ) Sivistyslautakunta 61 28.05.2009 Kaupunginhallitus 198 15.06.2009 Aloite Rannan koulun opetustilojen kehittämiseksi 157/0.10/2009 Sivistyslautakunta 28.05.2009 61 28.5.2009 (Asian valmistelija Markus Paavilainen,

Lisätiedot

115/54.00/2009, 102/54.00/2008. Kaupunginhallitus

115/54.00/2009, 102/54.00/2008. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 129 11.08.2008 Kaupunginhallitus 182 22.09.2008 Kaupunginhallitus 204 05.11.2008 Kaupunginhallitus 142 06.04.2009 Kaupunginhallitus 199 15.06.2009 Asemakaava 10. kaupunginosan kaavattomalle

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2016 100 Liikuntalautakunta 28.12.2016 AIKA 28.12.2016 16:00-17:35 PAIKKA Liikuntakeskus, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 28.04.2016 AIKA 28.04.2016 17:30-18:35 PAIKKA Ylivieskatalo Akustiikka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 32 Liikuntalautakunta 10.04.2017 AIKA 10.04.2017 16:30-17:30 PAIKKA Liikuntakeskus, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Joukahaisen päiväkoti, Pakolantie 23, Ylivieska

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Joukahaisen päiväkoti, Pakolantie 23, Ylivieska YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 156 Sivistyslautakunta 17.11.2015 AIKA 17.11.2015 17:00-19:26 PAIKKA Joukahaisen päiväkoti, Pakolantie 23, 84100 Ylivieska KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 80 Kokouksen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 28.09.2010 Aika 28.09.2010 klo 17:00-18:30 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 25

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 14:00-17:35 Paikka Keskuspaloasema, Satakunnankatu 3, Pori ja Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 22 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Asialista/ Pöytäkirja. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 22 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Asialista/ Pöytäkirja Nro 5/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 12.35 13.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Pykälä Asia 21 Kokouksen avaus 3 22 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 117 Tarkastuslautakunta AIKA 18.11.2015 klo 16:30-18:08 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 60 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot