KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Sivu 79 (109) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 2 varavaltuutettua

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Sivu 79 (109) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 2 varavaltuutettua"

Transkriptio

1 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Sivu 79 (109) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai kello KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE A 2 varavaltuutettua MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Jokitalo Juha, kunnanjohtaja Hyppönen Jouko, kunnansihteeri, pöytäkirjanpitäjä ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Maritta Puttonen Jouko Hyppönen LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien allekirjoitukset) Valtuusto totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (kutsu ja esityslista lähetetty ja , asialista nähtävänä kunnan ilmoitustaululla ja kuulutus Laukaa-Konnevesi-lehdessä ). Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valtuusto valitsi aakkosjärjestyksen mukaisesti Matti Huuskosen ja Anu Hännisen. Tarkastusaika Konnevedellä Matti Huuskonen Anu Hänninen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Konneveden kunnan verkkosivuilla lukien Virka-asema Allekirjoitus Kunnansihteeri Jouko Hyppönen

2 Valtuusto VUODEN 2016 ARVIOINTIKERTOMUS Valmistelija: kunnanjohtaja Juha Jokitalo, p Tark.ltk Liite 1 Laadittiin vuoden 2016 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen vuodelta 2016 kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ja esittää, että kunnanvaltuusto pyytää seuraavista arviointikertomuksen suosituksista havainnoista kunnanhallituksen kannanotot niin, että ne voidaan käsitellä vuoden 2017 syyskauden valtuuston kokouksissa. : Ehdotus hyväksyttiin. Valt Esityslistan liite 1 Arviointikertomus vuodelta 2016 on esityslistan liitteenä. Tarkastuslautakunnan ehdotus Valtuusto käsittelee vuoden 2016 arviointikertomuksen. Valtuusto pyytää arviointikertomuksen suosituksista ja havainnoista kunnanhallituksen kannanotot niin, että ne voidaan käsitellä vuoden 2017 syyskauden valtuuston kokouksissa. Valtuusto käsitteli vuoden 2016 arviointikertomuksen. Valtuusto päätti pyytää arviointikertomuksen suosituksista ja havainnoista kunnanhallituksen kannanotot niin, että ne voidaan käsitellä vuoden 2017 syyskauden valtuuston kokouksissa. Kh Arviointikertomuksen yhteenveto ja kannanotot Kunnan talous heikkeni vuosikatteella mitaten edellisvuodesta ollen ylijäämäinen 0,6 miljoonaa euroa (1,1 milj. vuonna 2015). Toimintakulut kasvoivat 6,4 %, mutta toteutuivat talousarvion mukaisesti (toteuma 100,2 %). Toimintatuotot kasvoivat edellisvuodesta 12 % ja toteutuivat talousarviota suurempina (toteuma 103,4 %).

3 Valtuusto Kunnan verotulot laskivat edellisestä vuodesta 0,1 miljoonaa euroa (-1,4 %), mutta valtionosuudet kasvoivat 0,5 milj. euroa (6,0 %). Sekä verotulot että valtionosuudet toteutuivat talousarviota suurempina. Poistot olivat edellistä vuotta sekä talousarviota suuremmat. Vuosikate ei riittänyt kattamaan poistoja. Sekä omavaraisuuden että suhteellisen velkaantuneisuuden tunnusluvut heikkenivät edellisvuodesta. Kunnan omavaraisuus oli 38,8 (2015: 46,2 %) ja suhteellinen velkaantuneisuus 98,6 % (2014: 77,1 %). Molemmat arvot ovat hälyttäviä. Alle 50 %:n omavaraisuus merkitsee merkittävän suurta velkarasitetta. Vastaavasti korkea suhteellinen velkaantuneisuus merkitsee heikentyneitä mahdollisuuksia selviytyä velan takaisinmaksusta tulorahoituksella. Kuntien suhteellinen velkaantuneisuus vuonna 2015 oli keskimäärin 54,8 %, joten Konnevesi on selvästi keskimääräistä velkaantuneempi. Kunnan velkataakasta selviäminen vaatii tehokasta kustannusten hallintaa ja melkoisen pitkää ajanjaksoa. Tarkastuslautakunnan käsityksen mukaan kunta on pystynyt huolehtimaan kunnan asukkaiden palvelutarpeista. Kunnan talous näyttäisi kiristyvän tulevaisuudessa velkataakan takia. Tämän seurauksena voi käydä niin, että kunnan palvelutasoa pitää laskea. Kunnan tulee priorisoida resursseja kuntalaisten kannalta tärkeimpiin palveluihin. Tarkastuslautakunta arvioi, että kunnan toiminnat on järjestetty pääosin tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Kunnan palveluiden kustannustaso suhteessa muihin kuntiin kuitenkin osoittaa, että palveluiden järjestämisessä on kehitettävää. Tarkastuslautakunta esittää kunnan luottamushenkilöille ja työntekijöille kiitokset kunnan hyväksi tehdystä työstä. Muut havainnot Tarkastuslautakunnan tietoon on tullut yksityisyyden suojaamiseen liittyvät puutteet yhteispalvelupisteessä. Tarkastuslautakunta suosittelee parantamaan yhteispalvelupisteen olosuhteita siten, että asiakkaiden yksityisyys tulee suojatuksi. KELAn järjestämä yhteiskuljetus Jyväskylästä Konnevedelle kestää useita tunteja, kun auto kiertää eri kunnissa. Tarkastuslautakunnan mielestä kunnan tulee neuvotella KELAn kanssa kuntalaisten kannalta paremmin toimivista kuljetuksista.

4 Valtuusto Kunnanhallitus merkitsee tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen tietoonsa saatetuksi. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että tarkastuslautakunnan havainnot erityisesti kunnan taloudellisen tilanteen osalta ovat aiheellisia ja jotka huomioidaan tulevien vuosien toiminnan ja talouden suunnittelussa. Kunnantalolla sijaitsevan KELA:n yhteispalvelupisteen yksityisyyden suojan osalta kunnanhallitus toteaa, että asiakkaiden yksityisyyttä pyritään vahvistamaan toisenlaisilla tilaratkaisuilla. Edelleen kunnanhallitus toteaa, että arviointikertomuksessa mainitut KELA-kuljetukset toteutetaan taksipalveluna, jossa yhteen kyytikertaan kerätään mahdollisimman paljon asiakkaita ja josta johtuen kuljetusajat ovat pitkiä. Kunta ottaa kuljetusasiasta yhteyttä KELA:an pyrkien vaikuttamaan kuljetusaikojen pituuteen. Valt. 36 Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto käsittelee kunnanhallituksen kannanotot. Valtuusto merkitsi kunnanhallituksen kannanotot tietoonsa saatetuiksi.

5 Valtuusto KUNNANJOHTAJA JUHA JOKITALON JOHTAJASOPIMUKSEN PÄIVITTÄMINEN Valmistelija: kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Mehto Kh Pöytäkirjan liite 1 Konneveden kunnan ja kunnanjohtajan välinen johtajasopimus tarkistetaan aina uuden valtuustokauden alussa. Tarkistuksen valmistelevat kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajat yhdessä kunnanjohtajan kanssa. Mahdolliset muutokset hyväksyy valtuusto. Kunnanhallituksen puheenjohtajan ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyisi liitteenä olevan kunnanjohtaja Juha Jokitalon ja Konneveden kunnan välille solmittuun johtajasopimukseen esitettävät muutokset. Käsittelyssä oleva sopimusluonnos pohjautuu allekirjoitettuun voimassa olevaan johtajasopimukseen. Juha Jokitalo poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Valt. 37 Esityslistan liite 1 Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan kunnanjohtaja Juha Jokitalon ja Konneveden kunnan välille solmittuun johtajasopimukseen esitettävät muutokset. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti Juha Jokitalo ilmoitti olevansa esteellinen osallistumaan tämän asian käsittelyyn. Hän poistui kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

6 Valtuusto POHJOIS-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Valmistelija: kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Lisätiedot: toimistovirkailija-yleinen edunvalvoja Osmo Mäkäräinen, p ja rakennustarkastaja Henri Pennanen, p Kaavatoimikunta Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavamuutos ja ranta-asemakaavan laadinta koskien tilaa Neiturin kievari Neiturin kanavan pohjoispuolella. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (liite 12). Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelun muistio (liite 13). Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Tiedoksi; Kaavahankkeen käynnistäjä on maanomistaja Jarmo Oittinen. Konneveden kunta ei osallistu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin, eikä Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavaa tulla avaamaan ja tarkastelemaan muilta osin. Kh Esityslistan liitteet 3-5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavaluonnos ja kaavamerkinnät ja määräykset sekä kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavan muutoksen valmisteluaineiston luonnoksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski- Suomen liitolta, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta ja Liikennevirastolta. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että Konneveden kunta ei osallistu kaavamuutoksesta aiheutuviin kustannuksiin eikä kunta avaa eikä tarkastele Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavaa muilta osin.

7 Valtuusto Kaavatmk liite 3 Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavan muutoksen luonnosvaihe on ollut nähtävillä Luonnoksesta on pyydetty lausunnot eri tahoilta ja osallisilla, sekä kunnan jäsenillä on ollut mahdollisuus jättää muistutus sen ollessa nähtävillä. Maankäytönsuunnittelu Kaavaharjun kaavoitusinsinööri Jorma Harju on tehnyt lausuntojen ja muistutusten perusteella Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavan muutoksen kaavaehdotuksen. Liitteenä kaavaehdotuksen aineisto. Keski-Suomen ELY-keskuksen mukaan ei ole tarvetta järjestää viranomaisneuvottelua ennen kaavaehdotuksen nähtäville asettamista. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle Kunnanhallitus päättää asettaa Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavan muutoksen kaavaehdotuksen nähtäville. Kh Esityslistan liitteet 1-2 Kaavaehdotus, yleiskaavamerkinnät ja määräykset sekä kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavan muutoksen valmisteluaineiston ehdotuksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski- Suomen liitolta, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta ja Liikennevirastolta.

8 Valtuusto Kh Esityslistan liite 1 Rantaosayleiskaavamuutosehdotuksesta ei ole jätetty yhtään muistutusta nähtävilläoloaikana, lausuntoja annettiin 4 kappaletta (liite 1). Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy Pohjois- Konneveden rantaosayleiskaavamuutoksen. Kaavamuutos kumoaa liiteessä 1 esitetyn alueen osuuden. Valt. 38 Esityslistan liitteet 2-3 Kaavaehdotus, yleiskaavamerkinnät ja määräykset sekä kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. Esityslistan liitteet on toimitettu valtuutetuille sähköisessä muodossa. Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavamuutoksen. Kaavamuutos kumoaa esityslistan liitteissä esitetyn alueen osuuden. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

9 Valtuusto NEITURIN KIEVARIN RANTA-ASEMAKAAVA Valmistelija: kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Lisätiedot: toimistovirkailija-yleinen edunvalvoja Osmo Mäkäräinen, p ja rakennustarkastaja Henri Pennanen, p Kaavatoimikunta Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavamuutos ja ranta-asemakaavan laadinta koskien tilaa Neiturin kievari Neiturin kanavan pohjoispuolella. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (liite 12). Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelun muistio (liite 13). Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Tiedoksi; Kaavahankkeen käynnistäjä on maanomistaja Jarmo Oittinen. Konneveden kunta ei osallistu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin, eikä Pohjois-Konneveden rantaosayleiskaavaa tulla avaamaan ja tarkastelemaan muilta osin. Kh Esityslistan liitteet 6-8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavaluonnos ja kaavamerkinnät ja määräykset sekä kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Neiturin Kievarin ranta-asemakaavan valmisteluaineiston luonnoksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen liitolta, Keski- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta ja Liikennevirastolta, sekä Savon Voima Oy:ltä. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että Konneveden kunta ei osallistu kaavan laatimisesta aiheutuviin kustannuksiin. Lisäys kursiivilla.

10 Valtuusto Kh Esityslistan liitteet 1-7 Kaavaehdotus, kaavamerkinnät ja määräykset, kaavaselostus sekä luonnosvaiheen lausunnot ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Neiturin Kievarin ranta-asemakaavan valmisteluaineiston ehdotuksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen liitolta, Keski- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta, Liikennevirastolta, ja Savon Voima Oy:ltä. Kh Esityslistan liite 2 Ranta-asemakaavaehdotuksesta ei ole jätetty yhtään muistutusta nähtävilläoloaikana, lausuntoja annettiin 4 kappaletta (liite 2). Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy Neiturin kievarin ranta-asemakaava ehdotuksen. Valt. 39 Esityslistan liitteet 4-5 Kaavaehdotus, yleiskaavamerkinnät ja määräykset sekä kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. Esityslistan liitteet on toimitettu valtuutetuille sähköisessä muodossa. Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy Neiturin kievarin ranta-asemakaavaehdotuksen. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

11 Valtuusto KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENTAMINEN Valmistelijat: va kunnansihteeri Eija Lahti p ja kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Lisätiedot: toimistovirkailija-yleinen edunvalvoja Osmo Mäkäräinen p ja rakennustarkastaja Henri Pennanen p Kh Kaavatoimikunta päätti pitämässään kokouksessa esittää kunnanhallitukselle, että kunta aloittaisi kirkonkylän asemakaavan laajentamisen vanhan keskustan ja kirkonmäen alueelle. Samalla toimikunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus olisi yhteydessä seurakuntaan ja tiedustelisi, olisiko maanhankinta tai maanvaihto mahdollista kirkonmäen tuntumasta. Kirkonkylän asemakaavan laajentamisen yhteydessä kunta voisi tarkistaa nykyisen asemakaavan ajanmukaisuuden. Valtuusto hyväksyi kaavan vuonna 2000 ja päätti siihen tehtävistä pienistä tarkistuksista vuonna Kunnanhallitus päättää, että kunta käynnistää kirkonkylän asemakaavan laajentamisen vanhan keskustan ja kirkonmäen alueelle. Asemakaavan laajentamisen yhteydessä kunta tarkistaa nykyisen kaavan ajanmukaisuuden. _ Kaavatmk Kirkonkylän asemakaavan tarkistaminen ja laajentaminen otetaan työn alle vuoden 2015 aikana. Keskustellaan ja päätetään kaava-alueen laajentamisalueen rajauksesta. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Kirkonkylän asemakaava tarkistetaan ja laajentamisalue rajataan Mäntylän kiinteistön kohdalle. _

12 Valtuusto Kaavatmk Kirkonkylän asemakaavan laajentaminen Kirkonkylän asemakaavan suunniteltu laajennusosa kattaa Konneveden vanhan taajaman ja on pinta-alaltaan noin 179 ha. Rejlers Oy:n kaavoittaja Kaija Maunulan esitys laajennusosasta (liite 11). Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Pidetään viranomaisneuvottelu elokuun alkupuolella, jonka jälkeen kaavaluonnos esitellään kunnanhallitukselle. Kh Esityslistan liitteet 1-5 Laajennuksen kaavaluonnos, kaavaselostusluonnos, Museoviraston ennakkolausunto, asemakaava-alueen luonto- ja linnustoselvitys sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan laajennusosan luonnosvaiheen julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen ELY-keskukselta, Keski-Suomen Liitolta, Keski-Suomen museolta, Savon Voima Oyj:ltä, Keski-Suomen pelastuslaitokselta ja Konneveden kunnan hallintokunnilta. Kaavamuutosluonnoksen nähtävillä olosta kuulutetaan paikallislehdessä ja kunnan verkkosivuilla. Osallisilla ja kunnan jäsenillä on mahdollisuus esittää mielipiteitään kaavaluonnoksesta sen ollessa nähtävillä. Kaavaluonnoksesta järjestetään viranomaisneuvottelu. Lausunnot, mielipiteet ja muistutukset osoitetaan luonnosvaiheessa Konneveden kunnan kunnanhallitukselle nähtävillä oloajan kuluessa.

13 Valtuusto Kaavatmk liite 1 Kirkonkylän asemakaavan laajennusosan luonnosvaihe on ollut nähtävillä ja siitä on kuulutettu paikallislehdessä ja kunnan verkkosivuilla. Luonnoksesta on pyydetty lausunnot eri tahoilta ja osallisilla, sekä kunnan jäsenillä on ollut mahdollisuus jättää muistutus sen ollessa nähtävillä. Rejlers Oy:n kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula on tehnyt lausuntojen ja muistutusten perusteella kirkonkylän asemakaavan laajennusosan kaavaehdotuksen. Liitteenä kaavaehdotuksen aineisto. Keski-Suomen ELY-keskuksen mukaan ei ole tarvetta järjestää viranomaisneuvottelua ennen kaavaehdotuksen nähtäville asettamista. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan laajennusosan kaavaehdotuksen nähtäville. Kh Esityslistan liitteet 3-10 Ehdotusvaiheen kaava-aineisto on esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan laajennusosan valmisteluaineiston ehdotuksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen liitolta, Keski- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta, Savon Voima Oyj:ltä, Keski-Suomen pelastuslaitokselta ja Konneveden kunnan hallintokunnilta.

14 Valtuusto Kh Esityslistan liitteet 3-6 Kaavaehdotus asemakaavamerkintöineen ja -määräyksineen, kaavaselostus, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä lausunnot ja mielipiteet ja kaavoittajan vastineet niihin ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan kirkonkylän asemakaavan laajennusehdotuksen Tämän pykälän kunnanhallitus käsitteli ensimmäisenä. Rakennustarkastaja Henri Pennanen oli kokouksessa läsnä tämän pykälän käsittelyn ajan. Valt. 40 Esityslistan liitteet 6-9 Kaavaehdotus asemakaavamerkintöineen ja -määräyksineen, kaavaselostus, osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä lausunnot ja mielipiteet ja kaavoittajan vastineet niihin ovat esityslistan liitteinä. Esityslistan liitteet on toimitettu valtuutetuille sähköisessä muodossa. Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan kirkonkylän asemakaavan laajennusehdotuksen. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

15 Valtuusto KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENTAMINEN JA MUUTOS Valmistelijat: va kunnansihteeri Eija Lahti p ja kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Lisätiedot: toimistovirkailija-yleinen edunvalvoja Osmo Mäkäräinen p ja rakennustarkastaja Henri Pennanen p Kh Kaavatoimikunta päätti pitämässään kokouksessa esittää kunnanhallitukselle, että kunta aloittaisi kirkonkylän asemakaavan laajentamisen vanhan keskustan ja kirkonmäen alueelle. Samalla toimikunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus olisi yhteydessä seurakuntaan ja tiedustelisi, olisiko maanhankinta tai maanvaihto mahdollista kirkonmäen tuntumasta. Kirkonkylän asemakaavan laajentamisen yhteydessä kunta voisi tarkistaa nykyisen asemakaavan ajanmukaisuuden. Valtuusto hyväksyi kaavan vuonna 2000 ja päätti siihen tehtävistä pienistä tarkistuksista vuonna Kunnanhallitus päättää, että kunta käynnistää kirkonkylän asemakaavan laajentamisen vanhan keskustan ja kirkonmäen alueelle. Asemakaavan laajentamisen yhteydessä kunta tarkistaa nykyisen kaavan ajanmukaisuuden. _ Kaavatmk Kirkonkylän asemakaavan tarkistaminen ja laajentaminen otetaan työn alle vuoden 2015 aikana. Keskustellaan ja päätetään kaava-alueen laajentamisalueen rajauksesta. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Kirkonkylän asemakaava tarkistetaan ja laajentamisalue rajataan Mäntylän kiinteistön kohdalle. _

16 Valtuusto Kaavatmk Kirkonkylän asemakaavan muutos Kirkonkylän asemakaavan ajantasaistaminen. 1. Kuhmontie (liite 1) 2. Kortteli 110 (liite 2) 3. Kortteli 77 (liite 3) 4. Kortteli 124 (liite 4) 5. Kortteli 7 ja 13 (liite 5) 6. Linnankuja (liite 6) 7. Museotie (liite 7) 8. Korttelit 100, 106 ja 107 (liite 8) 9. Kortteli 1 (liite 9) 10. Valtionkuja (liite 10) Kortteleiden 77, 100, 106 ja 107 osalta kaavamerkintöjä korjataan. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle: Pidetään viranomaisneuvottelu elokuun alkupuolella, jonka jälkeen kaavaluonnos esitellään kunnanhallitukselle. _ Kh Esityslistan liitteet 6-25 Kaavaluonnos kohteittain, osallistumis- ja arviointisuunnitelma kohteittain sekä asemakaavamuutoksen selostus kohteittain ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan muutosalueiden luonnosvaiheen julkisesti nähtäville Konneveden kunnantalolle ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen ELY-keskukselta, Keski-Suomen Liitolta, Keski-Suomen museolta, Savon Voima Oyj:ltä ja Konneveden kunnan hallintokunnilta. Kaavamuutosluonnoksen nähtävillä olosta kuulutetaan paikallislehdessä ja kunnan verkkosivuilla. Osallisilla ja kunnan jäsenillä on mahdollisuus esittää mielipiteitään kaavaluonnoksesta sen ollessa julkisesti nähtävillä. Kaavamuutoksesta järjestetään viranomaisneuvottelu. Lausunnot, mielipiteet ja muistutukset osoitetaan luonnos- vaiheessa Konneveden kunnan kunnanhallitukselle nähtävillä oloajan kuluessa.

17 Valtuusto Kaavatmk liite 2 Kirkonkylän asemakaavan muutosalueiden luonnosvaihe on ollut nähtävillä ja siitä on kuulutettu paikallislehdessä ja kunnan verkkosivuilla. Luonnoksesta on pyydetty lausunnot eri tahoilta ja osallisilla, sekä kunnan jäsenillä on ollut mahdollisuus jättää muistutus sen ollessa nähtävillä. Rejlers Oy:n kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula on tehnyt lausuntojen ja muistutusten perusteella kirkonkylän asemakaavan muutosalueiden kaavaehdotuksen. Liitteenä kaavaehdotuksen aineisto. Keski-Suomen ELY-keskuksen mukaan ei ole tarvetta järjestää viranomaisneuvottelua ennen kaavaehdotuksen nähtäville asettamista. Kaavatoimikunnan esitys kunnanhallitukselle Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan muutosalueiden kaavaehdotuksen nähtäville. Kh Esityslistan liitteet Ehdotusvaiheen kaava-aineisto on esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus päättää asettaa Kirkonkylän asemakaavan muutosalueiden valmisteluaineiston ehdotuksena julkisesti nähtäville ajaksi ja pyytää aineistosta lausunnon Keski-Suomen liitolta, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Keski-Suomen museolta, Savon Voima Oyj:ltä ja Konneveden kunnan hallintokunnilta.

18 Valtuusto Kh Esityslistan liitteet 7-27 Kaavaehdotukset asemakaavamerkintöineen ja -määräyksineen, kaavaselostukset sekä lausunnot ja mielipiteet ja kaavoittajan vastineet niihin ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan kirkonkylän asemakaavan muutosehdotuksen Tämän pykälän kunnanhallitus käsitteli toisena. Rakennustarkastaja Henri Pennanen oli kokouksessa läsnä tämän pykälän käsittelyn ajan. Valt. 41 Esityslistan liitteet Kaavaehdotukset asemakaavamerkintöineen ja -määräyksineen, kaavaselostukset sekä lausunnot ja mielipiteet ja kaavoittajan vastineet niihin ovat esityslistan liitteinä. Esityslistan liitteet on toimitettu valtuutetuille sähköisessä muodossa. Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan kirkonkylän asemakaavan muutosehdotuksen. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

19 Valtuusto LAUSUNTO KONNEVEDEN ASUMISPALVELUSÄÄTIÖN PURKAMISESTA JA VAPAUTTAMISESTA ARAVARAJOITTEISTA Valmistelija: kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Kh Esityslistan liitteet 4-8 Konneveden Asumispalvelusäätiön hallitus päätti pitämässään kokouksessa esittää Konneveden kunnanhallitukselle, että se pyytää valtuustolta lausunnon säätiön purkamisesta asettamalla säätiö selvitystilaan. Samassa kokouksessaan säätiön hallitus päätti hakea vapautusta säätiön 1. osaan kohdistuvista aravarajoitteista ja pyytää rajoitteista Konneveden kunnan lausuntoa ARAlle toimitettavan vapauttamishakemuksen liitteeksi. Säätiön hallitus perustelee vapauttamishakemusta asumispalveluiden uudelleen järjestämisellä ja asumispalveluiden turvaamisella entistä tehokkaammin, taloudellisemmin ja laadukkaammin. Aravarajoitukset koskevat säätiön 1. osan rakennusta vuoteen 2034 asti. Rajoitukset vaikeuttavat säätiön tilojen myymistä ja toiminnan jatkamista tulevaisuudessa. Esityslistan liitteinä ovat seuraavat asiakirjat: - toimintasuunnitelma säätiön purkamisasiassa - säätiön purkautumista ja säätiön omaisuuden luovutusta koskeva selvitys - selvitys veroseuraamuksista - ARAn lakimiehen lausunto ja - arvio rakennuksista. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto antaa Konneveden Asumispalvelusäätiön purkamisesta ja vapauttamisesta aravarajoitteista seuraavan lausunnon: Säätiöllä ei ole omaa henkilökuntaa. Useamman vuoden ajan kaikki säätiön tiloissa tapahtuva palvelutoiminta on tuotettu Konneveden kunnan kotipalvelun henkilöstön toimesta. Säätiön roolina on ollut asuntojen vuokraus asukkaille ja toimitilojen luovutus kotipalvelun käyttöön.

20 Valtuusto Säätiön tilat sijaitsevat fyysisesti välittömästi Konneveden kunnan palvelukeskuksen tilojen yhteydessä. Tilat ovat siis erillinen yksikkö kunnan omistamien tilojen ja palvelutuotannon keskellä. Säätiön kassavarat ovat pienet ja talous epävakaalla pohjalla. Asukkailta perittävät vuokrat ovat jo melko korkeat. Lainaa säätiöllä on paljon, eivätkä tilojen isot remontit ole mahdollisia muuten kuin lisälainan turvin. Säätiön toiminta näillä edellytyksillä ei ole tarkoituksenmukaista. Siirtämällä omaisuus Konneveden kunnalle, saataisiin tilojen ylläpito ja vanhusten laadukkaan palveluasumisen jatkuminen varmistettua. Samalla toiminta saataisiin nykyistä taloudellisemmaksi. Edellä mainituilla perusteilla Konneveden kunta hyväksyy Konneveden Asumispalvelusäätiön purkamisen asettamalla säätiö selvitystilaan sekä vapauttamisen aravarajoituksista Eeva-Liisa Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hän poistui kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Valt. 42 Esityslistan liitteet Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto antaa Konneveden Asumispalvelusäätiön purkamisesta ja vapauttamisesta aravarajoitteista seuraavan lausunnon: Säätiöllä ei ole omaa henkilökuntaa. Useamman vuoden ajan kaikki säätiön tiloissa tapahtuva palvelutoiminta on tuotettu Konneveden kunnan kotipalvelun henkilöstön toimesta. Säätiön roolina on ollut asuntojen vuokraus asukkaille ja toimitilojen luovutus kotipalvelun käyttöön. Säätiön tilat sijaitsevat fyysisesti välittömästi Konneveden kunnan palvelukeskuksen tilojen yhteydessä. Tilat ovat siis erillinen yksikkö kunnan omistamien tilojen ja palvelutuotannon keskellä.

21 Valtuusto Säätiön kassavarat ovat pienet ja talous epävakaalla pohjalla. Asukkailta perittävät vuokrat ovat jo melko korkeat. Lainaa säätiöllä on paljon, eivätkä tilojen isot remontit ole mahdollisia muuten kuin lisälainan turvin. Säätiön toiminta näillä edellytyksillä ei ole tarkoituksenmukaista. Siirtämällä omaisuus Konneveden kunnalle, saataisiin tilojen ylläpito ja vanhusten laadukkaan palveluasumisen jatkuminen varmistettua. Samalla toiminta saataisiin nykyistä taloudellisemmaksi. Edellä mainituilla perusteilla Konneveden kunta hyväksyy Konneveden Asumispalvelusäätiön purkamisen asettamalla säätiö selvitystilaan sekä vapauttamisen aravarajoituksista. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti Eeva-Liisa Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hän poistui kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

22 Valtuusto TULOVEROPROSENTTI VUONNA 2018 Valmistelija: kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Kh Kuntalain (410/2015) 111 :n mukaan valtuuston on viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 91a :n (520/2010) mukaan kunnan tulee ilmoittaa tuloveroprosentin suuruus Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä. Kunnan on ilmoitettava tuloveroprosentti neljännesprosenttiyksikön tarkkuudella. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto määrää vuoden 2018 tuloveroprosentiksi 22,00. Valt. 43 Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto määrää vuoden 2018 tuloveroprosentiksi 22, Keskustelun kuluessa Matti Rossi ehdotti, että valtuusto korottaa tuloveroprosenttia 0,25 %-yksiköllä 21,75:een. Kukaan ei kannattanut Rossin ehdotusta. Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen ehdotuksen.

23 Valtuusto KIINTEISTÖVEROPROSENTIT VUONNA 2018 Valmistelija: kunnansihteeri Jouko Hyppönen, p Kh Kuntalain (410/2015) 111 :n mukaan valtuuston on viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista ja sekä muiden verojen perusteista. Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001) mukaan valtuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden vuosittain etukäteen samalla kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Valtuuston tulee määrätä veroprosentit prosentin sadasosan tarkkuudella. Kunnan tulee ilmoittaa kiinteistöveroprosentit Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä (527/2010). Kiinteistöveroprosenttien rajat ovat 11 :n (1291/2015) ja 12 :n (970/2016) mukaan seuraavat: * yleinen kiinteistöveroprosentti: 0,86-1,80 (HE 133/2017 ja VaVM 9/2017 vp: 0,93-2,00); * pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävät rakennukset: 0,41-0,90. Valtuusto määrää kiinteistöverolain 13 :n (970/2016) mukaan erikseen veroprosentin rakenuksille, joiden huoneistojen pinta-alasta yli puolta käytetään pääasiassa muuhun asumiseen kuin 12 :ssä tarkoitettuun vakituiseen asumiseen. Tämän veroprosentin tulee olla vähintään 0,93 ja enintään 1,80 (HE 133/2017 ja VaVM 9/2017 vp: 0,93-2,00). Kiinteistöverolain 12 a :n 1 momentin (970//2016) mukaan valtuusto voi määrätä erikseen 2 momentissa tarkoitetun rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentin, joka on vähintään 2,00 ja enintään 6, a (476/1998) koskee yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosenttia. Valtuusto voi määrätä tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentin 11 :ssä säädettyä alarajaa alhaisemmaksi, jos kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä. Tässä pykälässä tarkoitetun kiinteistön kiinteistöveroprosentiksi valtuusto voi määrätä myös 0,00 (HE 133/2017 ja VaVM 9/2017 vp: 0,00-2,00).

24 Valtuusto Jos valtuusto määrää edellä mainituille kiinteistöille ja rakennuksille oman veroprosentin, Verohallinnon tehtävänä on tutkia, mitkä kiinteistöt ja rakennukset kunnassa täyttävät pykälän ehdot. Kunta ei siis itse voi nimetä kiinteistöjä ja rakennuksia, joihin pykälän mukaista veroprosenttia sovelletaan. Kiinteistöverolain 14 :n (1131/2005) 1 momentin (1291/2015) mukaan valtuusto voi lisäksi määrätä erikseen veroprosentin, jota sovelletaan voimalaitokseen sekä ydinpolttoaineen loppusijoituslaitokseen kuuluviin rakennuksiin ja rakennelmiin. Tämä veroprosentti voi olla enintään 3,10 (HE 133/2017 ja VaVM 9/2017 vp: 0,93-3,10). Vesi- ja tuulivoimalaitokseen, jonka nimellisteho on enintään 10 megavolttiampeeria, sovelletaan kuitenkin yleistä kiinteistöveroprosenttia (1131/2005). Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto määrää vuodelle 2018 yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,10, pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistöveroprosentiksi 0,55 ja muuhun asumiseen kuin vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistöveroprosentiksi 1,20. Lisäksi kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto määrää tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 0,00, mikäli kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä. Valt. 44 Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto määrää vuodelle 2018 yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,10, pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistöveroprosentiksi 0,55 ja muuhun asumiseen kuin vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistöveroprosentiksi 1,20.

25 Valtuusto Lisäksi kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto määrää tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 0,00, mikäli kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä Keskustelun kuluessa Matti Rossi ehdotti kiinteistöveroprosenttien pitämistä ennallaan. Matti Huuskonen ja Jouni Hänninen kannattivat Rossin ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty kunnanhallituksen ehdotuksesta poikkeava, kannatettu ehdotus, joten asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja ehdotti nimenhuutoäänestystä: ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen ehdotusta, äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Matti Rossin ehdotusta, äänestävät ei. Valtuusto hyväksyi äänestystavan yksimielisesti. Äänestyksessä annettiin 18 jaa-ääntä ja 3 ei-ääntä. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on äänin 18-3 hyväksynyt kunnanhallituksen ehdotuksen.

26 Valtuusto KIINTIÖPAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISTA KOSKEVA KUNTAPAIKKA- SOPIMUS JA YHTEISHANKERAHOITUKSEN HAKEMINEN KOTOUTTAMIS- TOIMINTAAN YHDESSÄ RAUTALAMMIN KUNNAN KANSSA Valmistelija: kunnanjohtaja Juha Jokitalo, p Kh Esityslistan liitteet 1-2 Vuoden 2017 talousarviossa todetaan, että kiintiöpakolaisten vastaanoton valmistelut suoritetaan kesään mennessä. Kotouttamista tuetaan erikseen haettavilla hankkeilla. Kiintiöpakolaisten vastaanottamista on valmisteltu keväästä 2017 alkaen hyvässä yhteistyössä Rautalammin kunnan kanssa. Valmistelun aikana on hallintokunnittain selvitetty kotouttamiseen tarvittavat asiat perusteellisesti yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Lisäksi on käyty keskusteluja seurakunnan ja järjestöjen kesken. Kuntalaisille suunnattu, kotouttamista käsittelevä ilta järjestettiin Konneveden kunnantalolla keväällä Suomeen saapuu edelleen kansainvälisen suojelun piiristä sekä turvapaikanhakijoita että kiintiöpakolaisia. Kiintiöpakolainen on YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaiseksi katsoma henkilö, jolle on myönnetty oleskelulupa valtion talousarviossa vahvistetussa pakolaiskiintiössä. Vuonna 2017 Suomen pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Kiintiöpakolaiseksi valikoidutaan erillisen valinta- ja tarkastusprosessin perusteella, jonka jälkeen valitut henkilöt saapuvat uuteen kotimaahansa. Heidät ohjataan suoraan kuntapaikkoja tarjoavaan kuntaan ja siellä omaan asuntoonsa (LIITE 1). Kunnan edellytyksenä kiintiöpakolaisten vastaanottamiselle ja korvausten maksatukselle on voimassa olevan kotouttamislain /1386/2010) mukainen kotouttamisohjelma ja erillinen allekirjoitettu henkilömäärään sidottu kirjallinen kunnan ja ELY-keskuksen välinen kuntapaikkasopimus (Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä). Konneveden kunnan kotouttamissuunnitelma on hyväksytty kunnanvaltuuston kokouksessa Henkilömäärään sidotussa kuntapaikkasopimuksessa kunta sitoutuu tarjoamaan kuntapaikkoja kiintiöpakolaisille eli ottamaan vuosittain vastaan ennalta sovitun määrän henkilöitä ja huolehtimaan mm. asuntojen järjestämisestä ja kalustamisesta. Lisäksi kunta sitoutuu suunnitelmalliseen kotouttamiseen niiltä osin kuin se on kunnan vastuulla ja palveluiden sopeuttamiseen maahanmuuttajien käyttöön ja resurssien riittävyyteen. Kuntapaikkojen avaaminen vaikuttaa mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä opetus- ja varhaiskasvatuspalvelujen järjestämiseen.

27 Valtuusto Sopimuksen nojalla ELY-keskus ohjaa aktiivisesti kiintiöpakolaisia kuntaan. Kunta pystyy nimettömien asiakirjatietojen pohjalta vaikuttamaan kuntaan ohjautuviin henkilö/perhe valintoihin. Valtio korvaa kunnalle kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta aiheutuvia kustannuksia neljän vuoden ajalta (LIITE 2). Korvausaika alkaa pääsääntöisesti henkilön ensimmäisestä kotikuntaan rekisteröitymispäivästä tai sen puuttuessa oleskeluluvan myöntämispäivästä. ELY-keskukset sekä työ- ja elinkeinoministeriö tukevat kuntien aktiivista määrään sidottua kotouttamistyötä ohjauksen, neuvonnan ja koulutuksen keinoin. Lisätukea on saatavissa erilaisten hankkeiden toimesta, kolmannen sektorin toimijoilta sekä jo nyt vastaanottotyötä tekevistä kunnista. Kiintiöpakolaisten vastaanoton taustalla on humanitäärisen ja arvonäkökulman lisäksi, se että: 1. kuntaan saadaan uusia asukkaita 2. kunnan ikärakenne nuorenee 3. huoltosuhde laskee asukasluvun vähitellen kasvaessa 4. syntyvyyden ja kuolleisuuden välinen ero pienenee 5. kuntaan saadaan uusia yrittäjiä 6. yrityksiin saadaan uusia työntekijöitä Koska kiintiöpakolaisten vastaanottaminen kuntiin on vapaaehtoista ja päätös vastaanottamisesta on harkinnanvarainen, kunta pyrkii siihen, että 1. se voi vaikuttaa siihen, mistä maasta pakolaisia vastaanotetaan? 2. keitä vastaanotetaan? 3. kuinka paljon pakolaisia otetaan? 4. kuinka useana vuonna pakolaisia otetaan vastaan? 5. korostetaan pakolaisia valitsevan ryhmän moniammatillisuutta. Vuosittainen Konneveden kuntaan vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrä voi enintään olla 20 henkilöä. Vähintään neljän vuoden sopimuksen tekemistä ELY-keskuksen kanssa puoltaa vastaanottamiseen liittyvät; kiinteään omaisuuteen, irtaimistoon ja henkilöstöön tai asumiseen kohdistuvat resurssivaraukset ja -kustannukset, koska niitä koskeva päätöksenteko ja investoinnit ovat kunnalle taloudellisesti pitkäkestoisia. Neljän vuoden aikana kuntaan otettaisiin vastaan enintään 80 kiintiöpakolaista.

28 Valtuusto Rautalammin kunnassa kiintiöpakolaisten vastaanottaminen ja kotouttamistoimet ovat olleet käynnissä vuodesta 2016 alkaen. Kunnan ensimmäinen hankerahoituskausi loppuu vuoden 2018 kuluessa. Euroopan Unionin sisäasian rahastosta Iikka Saunamäki on ollut yhteydessä sekä Konneveden kuntaan että Rautalammin kuntaan ja ehdottanut kunnille yhteistyön käynnistämistä kiintiöpakolaisten vastaanottamisessa ja kotouttamistyöskentelyssä sekä yhteisen kotouttamishankerahoituksen hakemista. Konneveden kunta ja Rautalammin kunta ovat neuvotelleet kiintiöpakolaisten vastaanottamista koskevan yhteistyön aloittamisesta. Rautalammin linjaukset kiintiöpakolaisten vastaanottamisessa ja kotouttamisessa ovat osoittautuneet toimiviksi. Sekä Konneveden kunta että Rautalammin kunta pitävät yhteistyön käynnistämistä ja kotouttamis- ja hankekumppanuutta hyvänä tapana toimia. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Konneveden kunta tekee ELYkeskuksen kanssa sopimuksen kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta Konnevedelle (Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä). Sopimus laaditaan neljän vuoden ajalle ( ). Kiintiöpakolaisia otetaan vastaan vuosittain enintään 20 henkilöä. Kiintiöpakolaisten vastaanottoa koskeva päätös tehdään ehdollisena siten, että jos hankerahoitusta kiintiöpakolaisten vastaanottoon ei saada, ei myöskään vastaanottotoiminta käynnisty. Kunta voi erityisistä syistä tehdä tarvittavia muutoksia vuosittaiseen kiintiöpakolaisten vastaanottomäärään. Konneveden kunta käynnistää yhteistyön Rautalammin kanssa. Kh Esityslistan liitteet Esityslistan liitteinä ovat seuraavat asiakirjat: - Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä - Valtion korvaukset kunnille - Kustannuslaskelma-arvio vuodelle 2018, kiintiöpakolaisten vastaanotto - AMIF-hankehakemus - SWOT-analyysi, kiintiöpakolaisten vastaanotto

29 Valtuusto Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Konneveden kunta tekee ELYkeskuksen kanssa sopimuksen kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta Konnevedelle (Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä). Sopimus laaditaan neljän vuoden ajalle ( ). Kiintiöpakolaisia otetaan vastaan vuosittain enintään 20 henkilöä. Kiintiöpakolaisten vastaanottoa koskeva päätös tehdään ehdollisena siten, että jos hankerahoitusta kiintiöpakolaisten vastaanottoon ei saada, ei myöskään vastaanottotoiminta käynnisty. Kunta voi erityisistä syistä tehdä tarvittavia muutoksia vuosittaiseen kiintiöpakolaisten vastaanottomäärään. Konneveden kunta käynnistää yhteistyön Rautalammin kanssa. Valt. 45 Esityslistan liitteet Kunnanhallituksen ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Konneveden kunta tekee ELYkeskuksen kanssa sopimuksen kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta Konnevedelle (Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä). Sopimus laaditaan neljän vuoden ajalle ( ). Kiintiöpakolaisia otetaan vastaan vuosittain enintään 20 henkilöä. Kiintiöpakolaisten vastaanottoa koskeva päätös tehdään ehdollisena siten, että jos hankerahoitusta kiintiöpakolaisten vastaanottoon ei saada, ei myöskään vastaanottotoiminta käynnisty. Kunta voi erityisistä syistä tehdä tarvittavia muutoksia vuosittaiseen kiintiöpakolaisten vastaanottomäärään. Konneveden kunta käynnistää yhteistyön Rautalammin kanssa Keskustelun kuluessa Jouni Hänninen ehdotti, että Konneveden kunta ei lähde hankkeeseen mukaan. Kukaan ei kannattanut Hännisen ehdotusta.

30 Valtuusto Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen ehdotuksen Jouni Hänninen ilmoitti päätöksestä eriävän mielipiteen.

31 Valtuusto KONNEVEDEN VASEMMISTON VALTUUSTOALOITE Konneveden Vasemmiston edustaja Miia Minkkinen jätti kokouksessa valtuustoaloitteen. Valtuustoaloite on tämän pöytäkirjan liitteenä.

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 Sivu 196 (209) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 Sivu 196 (209) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 Sivu 196 (209) Kunnanhallitus Maanantai 10.7.2017 kello 18.00-19.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 () Kunnanhallitus Maanantai 2.10.2017 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 (260) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 (260) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 Sivu 246 (260) Kunnanhallitus Maanantai 2.10.2017 kello 18.25-19.15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 17.6.2014 kello 18.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 15 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 kello 17.00-17.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 81 (91) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 81 (91) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 81 (91) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 18.11.2013 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 12/2018 Sivu 135 () Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 12/2018 Sivu 135 () Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 12/2018 Sivu 135 () Kunnanhallitus Maanantai 17.9.2018 kello 17.00 - KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 8.11.2018 kello 19.00 19.17 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Konneveden kunnantalo, Konnevesisali 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 19 (25) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 11.6.2018 kello 18.00-18.34 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 21 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai 19.2.2018 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2017 Sivu 210 () Kunnanhallitus Maanantai kello Lapunmäen koulu, tekstiilityöluokka B211

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2017 Sivu 210 () Kunnanhallitus Maanantai kello Lapunmäen koulu, tekstiilityöluokka B211 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2017 Sivu 210 () Kunnanhallitus Maanantai 4.9.2017 kello 18.00 - KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Lapunmäen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sivu 10 (16) Valtuusto. 1 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sivu 10 (16) Valtuusto. 1 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sivu 10 (16) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 27.3.2017 kello 19.00 19.10 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja tekstiililuokka, b 211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 kello 18.00-18.25 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 31.1.2017 kello 19.00 19.25 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajien valinta

Pöytäkirjantarkastajien valinta KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 (26) Kunnanhallitus Maanantai 19.2.2018 kello 18.00-18.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Sivu 123 (129) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Sivu 123 (129) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Sivu 123 (129) Kunnanhallitus Maanantai 20.8.2018 kello 17.00 17.45 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 9.6.2014 kello 18.00-19.34 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.9.2017 232 1. HOHTO-HANKKEESEEN OSALLISTUMINEN Valmistelija: toimistovirkailija-yleinen edunvalvoja Osmo Mäkäräinen, p. 0400 143 851 Kh. 139 Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten siirtymistä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 92 (106) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 92 (106) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 92 (106) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 29.6.2015 kello 18.00 18.54 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen Kunnanhallitus 255 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 69 11.11.2013 Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen 349/02.03.02/2013 Kunnanhallitus 28.10.2013 255 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 Sivu 135 (144) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 Sivu 135 (144) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 Sivu 135 (144) Kunnanhallitus Maanantai 17.9.2018 kello 17.00 18.35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2017 Sivu 231 (245) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2017 Sivu 231 (245) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2017 Sivu 231 (245) Kunnanhallitus Maanantai 18.9.2017 kello 18.00-19.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 22.10.2015 kello 18.00-20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 27.5.2013 kello 18.00-18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle.

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle. Kaupunginhallitus 389 29.10.2018 Kaupunginvaltuusto 148 05.11.2018 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2019 3374/02.03.01.01/2018 Kaupunginhallitus 29.10.2018 389 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.6.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2017 Sivu 101 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2017 Sivu 101 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2017 Sivu 101 () Kunnanhallitus Keskiviikko 24.4.2017 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai 21.1.2019 kello 17.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 19.12.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 30.5.2017 kello 18.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 168 23.10.2017 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2018 2471/02.03.01.01/2017 Kaupunginhallitus 23.10.2017 168 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Sivu 151 (167) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Sivu 151 (167) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Sivu 151 (167) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 9.11.2015 kello 17.00-18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 374 31.10.2016 Kaupunginvaltuusto 94 14.11.2016 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2017 1933/02.03.01.01/2016 Kaupunginhallitus 31.10.2016 374 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.11.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE. Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin ):

ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE. Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin ): Kunnanhallitus 264 22.08.2016 Valtuusto 52 29.08.2016 ELY-KESKUS - ESITYS PAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISESTA KUNTAPAIKOILLE Khall 22.08.2016 264 Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Honkanen (puhelin 044 497

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25 Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2018 Sivu 166 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2018 Sivu 166 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 15/2018 Sivu 166 () Kunnanhallitus Maanantai 29.10.2018 kello 17.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa:

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa: Kunnanhallitus 246 31.10.2005 Kunnanhallitus 173 04.09.2006 Kunnanvaltuusto 35 09.10.2006 KIRKONSEUDUN KAAVA-ALUEEN KORTTELI NRO 48 ASEMAKAAVAN HYVÄKSYMINEN 164/62/622/2005 Kunnanhallitus 12.01.2004 10

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 89 16.11.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikkona 23.10.2013 klo 18.00 19.35

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 Sivu 101 (107) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 Sivu 101 (107) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 Sivu 101 (107) Kunnanhallitus Maanantai 24.4.2017 kello 18.45 19.45 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 87 (92) Kunnanhallitus Torstai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 87 (92) Kunnanhallitus Torstai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 87 (92) Kunnanhallitus Torstai 30.3.2017 kello 18.00 20.30 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Kunnanhallitus 29 01.02.2016 Kunnanhallitus 66 21.03.2016 Kunnanvaltuusto 15 05.04.2016 Perusturvalautakunta 46 11.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Khall

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

HE 49/11 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kotoutumisen

HE 49/11 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kotoutumisen HE 49/11 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kotoutumisen edistämisestä annetun lain 45 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kotoutumisen edistämisestä annettua lakia. Ehdotettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 (130) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 (130) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Sivu 117 (130) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 19.12.2017 kello 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Sivu 31 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Sivu 31 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Sivu 31 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 4.10.2016 kello 18.00- KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2017 Sivu 261 (290) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2017 Sivu 261 (290) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2017 Sivu 261 (290) Kunnanhallitus Maanantai 30.10.2017 kello 18.00 19.24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot