FINANSSILA OY. Taloushallinnon mestarit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FINANSSILA OY. Taloushallinnon mestarit"

Transkriptio

1 Taloushallinnon mestarit

2 Taloushallinnon mestarit Toimitusjohtaja Elisa Nivukoski Tervetuloa Finanssilaan Haluatko saada yrityksesi talouden paremmin hallintaan? Haluatko oppia ymmärtämään yrityksesi taloutta? Taloudenhallintaan liittyvistä asioista ei ole syytä tehdä liian vaikeita. Ne voidaan ilmaista ymmärrettävästi ja siihen me pyrimme. Talous, Tulos, Tulevaisuus ajattelulla viemme yrityksen taloutta eteenpäin kokonaisuutena. Kumppanuus Olemme aktiivisen yrityksen kumppani ja haluamme kehittää yrityksen taloutta yhdessä asiakkaan kanssa. Meiltä asiakas saa tarvittavat asiantuntijapalvelut talouden pitämiseksi huippukunnossa, hyödyntäen uusinta teknologiaa. Erikoisosaamisemme on maaseudun yritysten talouden hallintaan liittyvien ongelmien ratkaisu, sekä osakeyhtiömuotoisten maatilojen taloushallinto. Yrityksemme Finanssila Oy on vuonna 2010 perustettu tili- ja konsulttitoimisto. Toimipaikkamme sijaitsee Lapualla Etelä-Pohjanmaalla. Joukossamme on sekä pitkän vahvan kokemuksen omaavia, että tuoreempia kokemustaan kartuttavia, motivoituneita asiantuntijoita. Me Finanssilan asiantuntijat toimimme työssämme tiiviinä ryhmänä, opetamme toisiamme, sekä ylläpidämme osaamistamme kouluttautumalla säännöllisesti. Asiakkaamme Asiakaskuntamme vaihtelee eri yhtiömuodoissa Suomen suurimmista maatiloista sivutoimisiin maatalousyrittäjiin, koneurakointiyrityksiin sekä muihin yrityksiin ympäri Suomen. Ota rohkeasti yhteyttä!

3 inanssilan palvelut Finanssilan kirjanpito Finanssilan palkanlaskenta Talousportaalla tuotamme tehokkaasti sähköisiä palveluita hyödyntäen informaatiota yrityksen taloudesta syvällisempiä analyysejä varten. Finanssilan tulos Finanssilan kassanhallinta Tulosportaalla keskitymme tilinpäätöksen toteuttamiseen taloudellisesti järkevimmällä tavalla, tarkastelemme kassanhallintaa kirjanpidosta saatavien tietojen ja tulevien suunnitelmien pohjalta sekä muodostamme budjetin. Finanssilan investointi Finanssilan maatilasta yhtiö Finanssilan spv Finanssilan tuotannosta toiseen Tulevaisuusportaalla suunnittelemme maatilayrityksen tulevaisuutta pidemmällä aikavälillä. Ennakoimme tulevaisuutta ja vertailemme erilaisten vaihtoehtojen järkevyyttä erityisesti yrityksen talouden näkökulmasta. Vaihtoehdoksi voi nousta esimerkiksi investointi, sukupolvenvaihdos, yhtiöittäminen tai vaikkapa tuotantosuunnan muutos.

4 Taloushallinnon mestarit Johanna Lindvall Asiantuntija, yritysjärjestelyt Hajauttaminen Toiminnan jatkuvuus Yrityksen tietyssä elinkaaren vaiheessa tulee eteen kysymyksiä toiminnan jatkuvuudesta ja yrityksen tulevaisuudesta. Miten yritys siirretään seuraavalle sukupolvelle tai ulkopuoliselle taholle? Yhtiöittäminen eli toimintamuodon muutos osakeyhtiöksi on nyt muodissa, olisiko siinä varteenotettava toimintamalli? Kenties mietinnässä on yhteisen yrityksen perustaminen, mitä silloin tulee huomioida? Vaihtoehtoja on monia, ja lakipykälien viidakko vaanii varomatonta kulkijaa. Tiedonmuru sieltä ja toinen täältä ei välttämättä takaa onnistunutta lopputulosta. Aikaa ja asiantuntevaa apua on hyvä varata riittävästi, kyseessä on kuitenkin yksi yrityksen tärkeimmistä virstanpylväistä. Uusia näkökulmia Yritysjärjestelyiden hoitaminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja ajan tasalla pysymistä. Siihen me Finanssilassa panostamme. Emme tyydy siihen, miten aina ennen on tehty, vaan etsimme aktiivisesti uusia keinoja edesauttaa asiakkaittemme liiketoimintaa verotuksellisin ja juridisin keinoin. Kokonaisuus hallintaan Ethän anna yrityksesi arvokkaan taloustiedon hajautua ympäri maailman. Me Finanssilassa elämme yrittäjän rinnalla ja pystymme reagoimaan hyvissä ajoin yrityksessä tulossa oleviin muutostarpeisiin. Omistajanvaihdoksen tai yhtiöittämisen jälkeen työ vasta alkaakin. Ensimmäiset tilikaudet ovat yritykselle haastavia, ja taloushallinnossa on paljon uutta opeteltavaa uusille yrittäjille. Me Finanssilassa olemme erikoistuneet maatilojen, sekä erityisesti osakeyhtiömuotoisten maatilojen, taloushallintoon. Keskitä sinäkin yrityksesi taloushallinto Finanssilaan, ja voit olla varma, että saat asiantuntevaa palvelua yrityksesi kaikkiin vaiheisiin.

5 Jukka Peltola Kirjanpitäjä Etsivä löytää Kirjanpito kaiken perusta Kirjanpito luo perustan, jolle kaikki taloushallinnon laskentapalvelut perustuvat. Kirjanpidolla voidaan tuottaa pelkkä veroilmoitus, tai se voidaan rakentaa tuottamaan jo itsessään paljon informaatiota. Yrityksessämme olevan laajan talouslaskentakokemuksen perusteella tiedämme, minkälainen kirjanpito luo hyvän pohjan kaikille jatkotoimenpiteille. Palvelua yrittäjältä yrittäjälle Finanssila on erityisesti maaseudun yritysten taloushallintoon keskittyvä tilitoimisto. Asiakaskuntamme ydin ovat maatalousyrittäjät, maatilaosakeyhtiöt ja koneyrittäjät. Talousosaamisen lisäksi meillä on käytännön kokemusta maatalousyrittäjän arjesta eri tuotantosuunnilta. Tarjoamme tilitoimistopalveluitamme yrittäjinä yrittäjille. Kokemuksemme perusteella keskiöön toiminnassamme on noussut verosuunnittelu. Emme tee verosuunnittelua päättyvän tilikauden perusteella, vaan tähtäimemme on tulevaisuudessa. Etäisyys ei ole este Etsivä löytää itselleen sopivan tilitoimistokumppanin. Löydä meidät, jos tunnet meidän olevan sopiva kumppani yrityksellesi, etäisyys ei ole este. Meillä Finanssilassa on testatut toimintamallit asioiden hoitoon sähköisesti etänä, kaikki kirjanpidosta palkanlaskentaan onnistuu.

6 Taloushallinnon mestarit Osmo Autio Erityisasiantuntija, talous ja verotus Osaamisella hyvinvointia Budjetti kunniaan, kassa seurantaan Maatilan tai yrityksen kassanhallinnan merkitys korostuu jatkuvasti. Kannattavuuden ja maksuvalmiuden ennakointi sekä tilikauden mittaan tapahtuva budjetin seuranta ovat jokaisen menestyvän tilan toiminnan peruselementtejä. Liikevaihdon ja tuotannon volyymien kasvaessa kuukausitason kassaseurannan merkitys kasvaa koko ajan. On siis ensiarvoisen tärkeää kyetä ennakoimaan kassavaje jo kuukausia ennen tarpeen ilmenemistä, jolloin tilanteeseen kyetään varautumaan. Pelkkä tiliote ei enää riitä kertomaan kuin sen, mikä oli menneen kauden kassa. Mutta se ei kerro sitä, miten kassa kilisee kolmen kuukauden kuluttua. Me Finanssilassa laadimme asiakkaallemme käyttökelpoisen budjetin ja autamme hyödyntämään sen kautta kuukausitason kassaseurantaa. Koulutusta Meiltä Finanssilasta saa myös koulutuspalveluita. Koulutustoimintamme keskittyy pääasiassa maatilojen taloushallintoon, mutta erityisosaamista löytyy myös muihin vaativiin talousalan toimeksiantoihin. Kokemuspohjamme on laaja ja sitä kautta saatu kantapään tieto on hyvä valtti jakaessamme osaamistamme asiakkaillemme, sekä myös muille tuotannon ja talouden yhdistämisestä kiinnostuneille. Me kaikki haluamme menestyä, mutta yhdessä teemme sen paremmin.

7 Johanna Paalanen Taloussuunnittelija Toimintaasi lisää paukkuja Kannattava toiminta Me Finanssilassa olemme erikoistuneet seuraamaan maatilan tai yrityksen kannattavuuden kehitystä. Tähän käyttöön kehitetyllä CashMan -ohjelmistolla kykenemme simuloimaan tuotannon tapahtumia määrien ja a-hintojen kautta. Koostamme tuotannon ja talouden perustiedoista tarvittavat tunnusluvut, joita tulkitsemalla autamme asiakasta kehittämään liiketoimintaansa entistä kannattavammaksi. Ja kun lisäämme palettiin vielä mm. maksuvalmiuden ennakoinnin, on käytettävissä erinomainen työkalujen kokoelma yrityksen johtamiseen. Investoinnit ja rahoitus Investointien tarkoituksena on parantaa kannattavuutta. Oikein mitoitettu ja ajoitettu investointi on yrityksen menestymisen ehto. Me Finanssilassa autamme asiakasta löytämään kulloiseenkin tilanteeseen sopivimman investointivaihtoehdon. Autamme tarvittaessa rahoitusneuvotteluissa, laadimme rahoitushakemukset ja teemme investointien edellyttämät elinkeino- ja liiketoimintasuunnitelmat. Olemme Mavin hyväksyttyjen elinkeinosuunnitelmien laatijoiden listalla.

8 Poutuntie Lapua p

Opas talouspalvelun ostajalle

Opas talouspalvelun ostajalle Kolme askelta ulkoistukseen Kolme askelta ulkoistukseen Näin ostat talouspalveluita tilitoimistoltasi 1 MIKSI OSTAISIT TALOUSPALVELUITA AUKTORISOIDULTA TILITOIMISTOLTA? 3 1.1 Kenelle opas on tarkoitettu?

Lisätiedot

KASSANHALLINTA ALKUVAIHEEN MIKROYRITYKSISSÄ: CASE YRITYSSALO OY Cash management in new microenterprises: case Yrityssalo Oy 10.5.

KASSANHALLINTA ALKUVAIHEEN MIKROYRITYKSISSÄ: CASE YRITYSSALO OY Cash management in new microenterprises: case Yrityssalo Oy 10.5. Lappeenrannan teknillinen yliopisto Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen KASSANHALLINTA ALKUVAIHEEN MIKROYRITYKSISSÄ: CASE YRITYSSALO OY Cash management in new microenterprises: case Yrityssalo Oy 10.5.2015

Lisätiedot

Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA

Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa 1 HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa Tilitoimisto tarjoaa sähköistä kirjanpitoa #1 #4 Tilitoimisto osaa yrityksen

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

Näin ostat talouspalveluita tilitoimistoltasi

Näin ostat talouspalveluita tilitoimistoltasi Näin ostat talouspalveluita tilitoimistoltasi 2 TERVEHDYS Sähköinen laskutus yleistyy. Arvonlisäverojen maksukäytännöt muuttuvat. Kirjanpidon vaatimukset pienelle yritykselle lisääntyvät. Aikasi on kallisarvoista.

Lisätiedot

Ohjeita bisneksen ostajalle

Ohjeita bisneksen ostajalle Ohjeita bisneksen ostajalle Ohjeita yritysostoa suunnitteleville uusille yrittäjille TEM/APAKE 2011 Sisällysluettelo Johdanto...3 Miksi ostaa toimiva bisnes...5 Miten löytää sopiva bisnes ostettavaksi...6-7

Lisätiedot

Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen visma.fi/tietopankki Taloushallinnon ulkoistaminen Opas taloushallinnon ulkoistamisen vaihtoehtoja pohtivalle Sisällysluettelo Lukijalle 3 Miksi taloushallinto kannattaa ulkoistaa? 4 Sähköinen taloushallinto

Lisätiedot

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä.

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä. Keski-Pohjanmaan Yritys- maailma Joulukuu 3/2014 Kaikki samasta talosta RAKENTAJAN PARAS KAVERI! Kattavat palvelut ja toimitukset työmaallesi: Helppo ja edullinen kokonaisratkaisu! Pyydä tarjous: info@kaktk.fi

Lisätiedot

Anne Ikonen. TILITOIMISTOPALVELUIDEN TARPEET PK-YRITYKSISSÄ Case Pohjois-Karjala

Anne Ikonen. TILITOIMISTOPALVELUIDEN TARPEET PK-YRITYKSISSÄ Case Pohjois-Karjala Anne Ikonen TILITOIMISTOPALVELUIDEN TARPEET PK-YRITYKSISSÄ Case Pohjois-Karjala 1 ISBN: 978-952-61-1521-4 (PDF) 2 TIIVISTELMÄ Tilitoimistopalveluja ei ole vielä osattu hyödyntää yritysten talousohjauksessa

Lisätiedot

Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009

Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009 Seija Mäenpää STRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN VIEMINEN TAPAUSTUTKIMUS, OULUN KONTTORI Pro gradu -tutkielma Hallintotiede Kevät 2009 Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta Työn nimi: Strategian käytäntöön

Lisätiedot

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA ISMAgazine NRO 1 / 2009 VISMAN ASIAKASLEHTI ONNISTUNUT YHTEENLIITTYMÄ: TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA Esittelyssä kolme Visma-asiakasta Mobiiliratkaisuilla työniloa PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA...3 VISMAservices

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri Tertin kartano 6. kesäkuuta 2014 Maailman muutoksissa uusi tilitoimistotyö Toisen asteen koulutusjärjestelmä on rakentunut tarpeeseen varmistaa ammattitaitoista

Lisätiedot

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Starttiraha yksinyrittäjän arjessa toiminnan ja toimeentulon tukena 1 "Starttiraha oli ehdottoman tärkeä meille, et muodosti aika

Lisätiedot

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta Sisältö 3 Aluksi 4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä 5 Omistajuus Pohdittavaa omistajuudesta ja pääomahuollosta 10 Asiakas on tärkein Kysymyksiä asiakkaista ja asiakkuuksista 16 Prosessiajattelu

Lisätiedot

määräisivät kunnat ja myös jätteen loppusijoituspaikkaa ei yrittäjä voisi valita.

määräisivät kunnat ja myös jätteen loppusijoituspaikkaa ei yrittäjä voisi valita. Etelä-Savon elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Teksti ja kuvat: Kari Tegelberg PUNKAHARJUN KULJETUS MUHONEN OY Yrittäjä arvostaa jatkuvuutta Punkaharjun Kuljetus Oy yhdessä kahden tytäryrityksen kanssa

Lisätiedot

HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ?

HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ? HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ? SISÄLLYSLUETTELO 4 LUKIJALLE 5 YRITTÄJYYDEN SYNTYTARINA 6 KÄSITYS YRITTÄJYYDESTÄ 7 AJATTELEMISEN AIHETTA 7 Minustako yrittäjä? 7 Yrittäjyyden asema tänään

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri 22.-23.1.2014 Hartola, Linna Hotelli HS-Yrityspalvelut ja Lahden Tilikeskus Maailman muutoksissa uusi tilitoimistotyö Toisen asteen koulutusjärjestelmä on rakentunut

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti CREDIT rahoitusratkaisut

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti CREDIT rahoitusratkaisut ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Joulukuu 2008 CREDIT management Tunnetko yrityksesi luottoriskit? Luottoriskien hallinta käyttöomaisuuden hallinta rahoitusratkaisut

Lisätiedot

Rovaniemen Kehitys Oy Hautomo- ja yrityspalveluiden tuotteistaminen. Raportti,11.6.2009

Rovaniemen Kehitys Oy Hautomo- ja yrityspalveluiden tuotteistaminen. Raportti,11.6.2009 Rovaniemen Kehitys Oy Hautomo- ja yrityspalveluiden tuotteistaminen Raportti,11.6.2009 Sisällys A B C D LIITE Hankkeen tavoitteet ja toteutus Yrityspalveluiden kuvaus Benchmarking Markkinointi ja tuotelanseeraus

Lisätiedot

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa Hallitse palvelutuotanto myynnistä laskutukseen - samalla työkalulla Visma Severan kantavana ideana on, että tilitoimisto

Lisätiedot

2010 Tunnista Neuvo Ohjaa. Opas omistajanvaihdoksen neuvontaan

2010 Tunnista Neuvo Ohjaa. Opas omistajanvaihdoksen neuvontaan 2010 Tunnista Neuvo Ohjaa Opas omistajanvaihdoksen neuvontaan Sisällysluettelo 7 JOHDANTO Neuvojan tehtävistä Vaihdosprosessi ja sen kaksi neuvontavaihetta 12 TUNNISTA Asiakkaan asemoiminen prosessiin

Lisätiedot

1 SÄHKÖISEN TALOUSHALLINNON PIKAOPAS

1 SÄHKÖISEN TALOUSHALLINNON PIKAOPAS 1 SÄHKÖISEN TALOUSHALLINNON PIKAOPAS 2 / 9 1. Mitä on sähköinen taloushallinto? Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallinnon, kuten myyntilaskujen laatimisen ja lähettämisen,

Lisätiedot

Verkosto on kaiken A ja O

Verkosto on kaiken A ja O Veli-Matti Toivonen Verkosto on kaiken A ja O Hyvin onnistuvan isännöintityön mallitus Kiinko on yhteisnimi Kiinteistöalan Koulutussäätiölle ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:lle. Kiinko tarjoaa lisä-

Lisätiedot

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus 1 (1) PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus Business Databases Oy Seppo Lavikka Business DataBases Oy, Tekniikantie 12, 02150 Espoo, puh: (09) 251 731 47, seppo.lavikka@bdb.fi, www.bdb.fi

Lisätiedot

tehokkaasti tulokseen

tehokkaasti tulokseen ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Maaliskuu 2008 tehokkaasti tulokseen - Myynnin ja markkinoinnin keinoin Myyjän taidot ja kehittyminen ERÄÄN CRM -PROJEKTIN

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

Rehtori Päivi Saarelaisen valmistujaispuhe 29.5.2015

Rehtori Päivi Saarelaisen valmistujaispuhe 29.5.2015 Rehtori Päivi Saarelaisen valmistujaispuhe 29.5.2015 Hyvät valmistuvat opiskelijat, opiskelijoiden läheiset, muut kutsuvieraat ja oppilaitoksen oma henkilöstö! Tänään on erinomainen päivä kiittää kaikkia

Lisätiedot

Museoiden johtamis- ja

Museoiden johtamis- ja Altistutaan asiakkaille! Museoiden johtamis- ja toimintamallit muutoksessa Ulla Teräs, Eeva Teräsvirta Altistutaan asiakkaille! Museoiden johtamis- ja toimintamallit muutoksessa Keskustelunavaus Julkaisija:

Lisätiedot

Tämä opas on tuotettu Yksityisyrittäjäin Säätiön tuella.

Tämä opas on tuotettu Yksityisyrittäjäin Säätiön tuella. YRITYS Ohjaajan opas 4H-Yrityksen Ohjaajan opas on tarkoitettu 4H-Yrityksien ohjaajille. Opas auttaa tutustumaan nuoren 4H-Yritykseen ja saamaan vinkkejä ja ohjeita nuoren ohjaamiseen liittyviin asioihin.

Lisätiedot