Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu"

Transkriptio

1 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Aika klo10:00-12:26 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 56 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 57 Kokouksen esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi 5 58 Yhtymähallinnon info (toimialueiden tilannekatsaukset) 6 59 NordLab/OYS-erva tietoverkko 7 60 Osavuosikatsaus II/ Tarkastuslautakunnan kokoonpano Yhtymäkokouksen päätösten täytäntöönpano Viranhaltijapäätösten ottaminen Muut asiat Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen 18

2 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Ahopelto Maire 10:00-12:26 jäsen Lync-yhteys, paikalla Hakala Sirpa 10:00-12:26 jäsen Huttu-Hiltunen Antti 10:00-12:26 jäsen Kukkonen Juha 10:00-12:26 jäsen Kusmin Elisa 10:00-12:26 jäsen Lync-yhteys Orajärvi Seppo 10:00-12:26 varapuheenjohtaja Oukka Aino-Liisa 10:00-12:26 puheenjohtaja Peltola Erkki 10:00-12:26 jäsen Telimaa Sakari 10:00-12:26 jäsen Muu Kauppinen Timo 10:00-12:26 sihteeri, talous- ja hallintopäällikkö Luttinen Rauno 10:00-12:26 toimitusjohtaja Risteli Leila - johtava lääkäri 58 ajan Skog Jan - tietohallintopäällikkö ajan Allekirjoitukset Aino-Liisa Oukka puheenjohtaja Timo Kauppinen sihteeri Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkistus Seppo Orajärvi Juha Kukkonen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä NordLabin kirjaamossa

3 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen JOHTOK Päätösehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

4 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta JOHTOK Hallintosäännön 13 :n mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi toimielimen valitsemaa jäsentä, ellei toimielin toisin päätä. Jos pöytäkirjantarkastajat eivät hyväksy pöytäkirjaa, se tarkastetaan toimielimen seuraavassa kokouksessa. Päätösehdotus: Johtokunta päättää valita kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastajat toiminevat myös ääntenlaskijoina mahdollisten äänestysten sattuessa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Seppo Orajärvi ja Juha Kukkonen.

5 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Kokouksen esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi JOHTOK Päätösehdotus: Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

6 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Yhtymähallinnon info (toimialueiden tilannekatsaukset) JOHTOK Johtava lääkäri Leila Ristelin ja tietohallintopäällikkö Jan Skogin tilannekatsaukset omilta toimialueiltaan. Päätösehdotus: Johtokunta merkitsee tiedoksi. Johtokunta merkitsi tilannekatsaukset tiedoksi.

7 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Johtokunta NordLab/OYS-erva tietoverkko JOHTOK NordLab on yhteistyössä Istekki Oy:n ja OYS-erva-alueen sairaanhoitopiirien tietohallintojen kanssa tehnyt esiselvityksen kuinka NordLab saisi tietoverkon ja sen peruspalvelut tukemaan toimintaansa ja mahdollistamaan NordLabin yhtenäiset tietojärjestelmäpalvelut. NordLabin tietohallinto on yhteistyössä OYS-erva tietohallintojohtajien kanssa päätynyt siihen näkemykseen, että tietoverkkohanke voidaan käynnistää vaiheistettuna. Seuraavaksi käynnistetään hankkeen tarkka suunnitteluvaihe, jonka pohjalta aloitetaan välittömästi toteutusvaihe, mikäli suunnitteluvaiheen aikana ei ilmene ylitsepääsemättömiä ongelmia. Käyttöönoton rinnakkaisia tehtäviä ei kuitenkaan aloiteta ennen lopullista päätöstä toteutuksesta. Päätösehdotus: Johtokunta päättää Toimitusjohtajan muutettu päätösehdotus: -hankkia Istekki Oy:n osakkuuden -käynnistää tietoverkkohankkeen tarkan suunnitteluvaiheen Istekki Oy:n ja OYS-erva-alueen sairaanhoitopiirien tietohallintojen kanssa Johtokunta kuuli tietohallintopäällikkö Jan Skogia asian käsittelyn yhteydessä. Skog poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa. Johtokunta päättää -hankkia Istekki Oy:n osakkuuden (20 kpl á 1000 euroa) -käynnistää tietoverkkohankkeen tarkan suunnitteluvaiheen Istekki Oy:n ja OYS-erva-alueen sairaanhoitopiirien tietohallintojen kanssa. Johtokunta päättää erikseen hankkeen lopullisesta käynnistämisestä. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin. JOHTOK NordLabin johtokunnan tekemän päätöksen mukaisesti NordLab on yhteistyössä Istekki Oy:n ja OYS-ERVA tietohallintojen kanssa tehnyt tarkennettua suunnittelutyötä NordLabin tietoverkon toteuttamiseksi. Joulukuussa 2015 sovittiin, että mikäli suunnittelun aikana ei löydy mitään ylitsepääsemättömiä esteitä tietoverkon toteuttamiseksi, käynnistetään varsinainen toteutusvaihe NordLabin johtokunnan erillisellä päätöksellä. Suunnittelutyö on nyt edennyt vaiheeseen, jossa voidaan todeta, että mitään ylitsepääsemättömiä esteitä ei ole ja toteutus voidaan aloittaa. NordLab tarvitsee oman tietoverkon osana strategiansa toteuttamista. Yhteiset prosessit ja tietojärjestelmät vaativat toimiakseen NordLabin oman tietoverkon ja sen peruspalvelut. Istekki Oy on yhteistyökumppani, joka pystyy toteuttamaan NordLabille sen tarvitseman tietoverkon, yhteistyössä NordLabin ja OYS-ERVA tietohallintojen kanssa. NordLabin tietohallintopäällikkö esittelee projektisuunnitelman aikatauluineen ja kustannusarvioineen.

8 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Johtokunta Päätösehdotus: Tietoverkkohanke käynnistetään yhteistyössä Istekki Oy:n ja OYS-ERVA tietohallintojen kanssa Istekki Oy:n esittämän projektisuunnitelman mukaisesti. Päätösehdotus hyväksyttiin.

9 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Osavuosikatsaus II/2016 JOHTOK Talous NordLabin tammi-elokuun liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa, mikä oli 1,4% vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana. Tuotantomäärässä on kuitenkin kasvua edelliseen vuoteen nähden 1,1%. Liikevaihdon lasku aiheutuukin hinnoittelun kautta, sillä keskimääräisiä suoritekohtaisia hintoja laskettiin kuluvalle vuodelle 3,6%. Budjettiin nähden liikevaihto on kuitenkin toteutunut hieman suunniteltua paremmin. Toimintakuluja oli kertynyt elokuun loppuun mennessä 43,8 miljoonaa euroa, mikä on neljä prosenttia enemmän kuin vuonna Budjettiin nähden toteuma oli 68,7% eli noin kaksi prosenttiyksikköä yli laskennallisen tason. Materiaalien ostojen ja henkilöstömenojen osalta ennuste näyttäisi toteutuvan budjetin mukaisesti, mutta palvelujen ostojen osalta uhka budjetin ylitykseen on olemassa. Ennusteen mukaan ulkopuolisten palvelujen ostojen osalta ylitysuhka on yli 10%. Suurimmat erät ulkopuolisten palvelujen ostojen osalta ovat ict-palvelut ja ulkopuoliset laboratoriopalvelut. Juuri näiden tiliryhmien osalta myös ylitykset ovat merkittävimmät. Ict-palvelujen osalta ylitysuhka ennusteen mukaan on noin 0,6 miljoonaa euroa ja laboratoriopalvelujen osalta 0,9 miljoonaa euroa. Ict-palvelujen osalta kuluvana vuonna on edelleen jouduttu kehittämään raportointi- ja laskutusjärjestelmää enemmän kuin oli arvioitu. Ulkopuolisista laboratoriopalveluista erityisesti genetiikan laboratorion ulkomailta ostetut tutkimukset ovat kasvaneet edelliseen vuoteen nähden merkittävästi (13%). Kahdeksan kuukauden perusteella laaditun ennusteen perusteella liikevaihto tulisi alittamaan vuoden 2015 tilinpäätöksen yhdellä prosentilla. Vastaavasti toimintakulut tulisivat ylittämään vuoden 2015 tilinpäätöksen noin prosentin verran. Talousarviossa pysymiseksi on loppuvuodelle jäädytetty ulkopuolisten palvelujen osto siltä osin, kuin ne koskevat mm. raportointia ja muita hallinnollisia palveluita. Myös sijaisten käyttöä tulee tarkastella kriittisesti. Toiminta Tuotannon osalta sekä näytteenottojen että tehtyjen tutkimusten osalta kasvu vuoteen 2015 nähden on ollut maltillista, 1,1%. Myyntibudjetissa arvioituihin suoritemääriin on tammi-elokuun toteuma 69,5% eli arvio suoritemääristä oli hieman alakanttiin. Alihankintatutkimusten kasvu kaikkiaan on noin kolme prosenttia eli hieman enemmän kuin oman tuotannon. Alihankintatutkimuksista merkittävin muutos on tapahtunut vastasyntyneiden aineenvaihduntasairauksien seulonnassa, joka käynnistyi Pohjois-Suomessa vaiheittain syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana, viimeisenä Rovaniemellä Tämä tutkimus on valtakunnallisesti keskitetty tehtäväksi Turussa. Laboratoriopalvelujen tehokkuutta mittaavissa indekseissä (päivystyksen kiireellisten näytteiden vastausaika ja aamukierroilla otetuista näytteistä tehtyjen tutkimusten vastausaika) päästiin kiirenäytteiden osalta

10 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta tavoitteeseen (86,1%/85%), mutta aamukiertojen osalta ollaan hieman tavoitteesta jäljessä (83%/85%). NordLab Oulun päivystyslaboratorion uusittu automaatiorata oli täysin käytössä huhtikuussa. Sen myötä päästiin eroon väistötilojen käytön aiheuttamista vastausviiveistä. THL lopettaa raskaudenaikaisten infektioseulontatutkimusten suorittamisen NordLab tarjoaa nämä tutkimukset tehtäväksi OYS-Erva-alueella. Tämä tutkimuslisäys tulee nostamaan hieman loppuvuoden liikevaihtoa. Investoinnit Vuoden 2016 suunnitelluista investoinneista verivalmisteiden sädetyslaitteen toimitus odottaa STUK:n virallista hyväksyntää, lähinnä vanhan laitteen kuljetuksen suhteen. Steroidi- ja mahdolliseen lääkeaineanalytiikkaan tarkoitetusta LC-MS/MS-analysaattorista on juuri tehty hankintapäätös. Kemin, Kokkolan, Rovaniemen ja Kajaanin aluelaboratorioiden kemian ja immunokemian laitteistot kilpailutettiin käyttökorvausperiaatteella. Analyysilaitteiden ja automaatioratojen sisäänajot ja käyttöönottoprosessit on aloitettu Kokkolaa lukuun ottamatta. Muista käyttökorvausperiaatteella toimivista hankinnoista happoemästaseanalytiikka kilpailutettiin ja analytiikka on jo käytössä, verikeskusanalytiikka on käytössä, Difficile PCR on käytössä ja hyytymisanalytiikka on asennus- ja sisäänajovaiheessa. Kilpailutimme olosuhdeseurantajärjestelmän kokonaisuudessaan lämpötilaseurattaville laitteille, hiilidioksidikaapeille ja kuljetuksiimme. Niiden käyttöönottovaihe on menossa koskien koko NordLabia. Suunnitelmassa olleista hankinnoista molekyylikaryotyyppauksen skanneri ja next generation sequencing- laitteistoja ei hankittu tänä vuonna, vaan tehtiin Oulun yliopiston kanssa yhteistyöpalvelusopimus. Listalla olleet digi-ekg-laitteet on hankittu tai hankitaan, kuten myös neuvotteluvarustus UV- mikroskooppiin (muutettu kameravarustukseksi) ja värjäysautomaatti Rovaniemen mikrobiologian laboratoriotoimintaan. Kiirehankintana jouduttiin hankkimaan rikkoontuneiden laitteiden tilalle FTIR-laite virtsakivianalytiikkaan ja kaasukromatografialaite korvikealkoholianalytiikkaan. Biopankkinäytteiden ja esikäsittelyä vaativien näytteiden analytiikkaan hankittiin pipetointiautomaatti, mikä on tilattu. Oulun yhteispäivystyksen tulosten huono vasteaika on ollut suuri ongelma. Tätä varten laboratorioon hankittiin oma pikanäyteputkilinja suoraan päivystyslaboratorioon. Sen asennus ja käyttöönotto on menossa. Kokonaisuudessaan tämän vuoden loppuun mennessä investointiin suunniteltu euromäärä alittuu. Suunniteltujen investointien myötä harmonisointi alkaa olla hyvin pitkällä: -Hematologia Saman toimittajan laitteet joka paikassa, kilpailutus suunniteltu vuodelle 2017, käyttöönotto vaiheittain Erikoiskemia Keskitetty erikoiskemia vain Ouluun, Oulussa akateeminen asiantuntemus ja ainoastaan lääkärikuntaa Virtsa-analytiikka

11 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Kilpailutettu yhtenäinen laitekanta virtsa-analytiikkaan Verikeskus Kilpailutettu yhtenäinen laitekanta Happoemästase Kilpailutettu yhtenäinen laitekanta Hyytymistutkimusten kilpailutus tehty ja asennuksen meneillään Mikrobiologia Samat bakteeriviljelylaitteet kaikilla Saimme yhteisen hinnoittelun alennuksen kanssa reagenssipulloille Yhteiset huoltosopimukset Bakteeriviljelyautomaattien kilpailutus 1-2 vuoden päästä, GeneXpert- PCR- laitteet, yhteisiä inkubaattori-, lämpökaappi ym kilpailutuksia Vierianalytiikka Koko kemian vierianalytiikka on kilpailutettu, laajennus mikrobiologian testeille menossa Lämpötilaseurantajärjestelmä kilpailutettu Henkilöstö Vuosi 2016 alkoi kehittämistyön merkeissä. Loppuvuodesta 2015 toteutettiin työhyvinvointikysely, jonka pohjalta laadittiin työyksiköihin työhyvinvointisuunnitelmat vuodelle Työhyvinvointisuunnitelmissa painottuvat erityisesti työhyvinvointikyselyn pohjalta nostetut vahvuudet sekä tärkeimmät kehittämisen kohteet. Vuoden alku toi myös muutoksia organisaatiorakenteeseen NordLab Oulun aluelaboratoriossa. Oulaskankaan laboratorio on lähtien ollut osa Oulun aluelaboratorion PPSHP Kliiniset laboratoriot toimialuetta, eikä enää erillinen seutulaboratorio. Muutoksen tarkoituksena oli yhdenmukaistaa organisaatiota ja raportointihierarkiaa muun Oulun aluelaboratorion alaisen toiminnan kanssa. Esimies-alaissuhteisiin muutos vaikutti siten, että hoitohenkilökunnan esimiehenä toimiva osastonhoitaja raportoi jatkossa suoraan Oulun aluelaboratorion johtajalle. Kemisti puolestaan siirtyi Oulun yhteiskustannuspaikalle muiden Oulun kemistien ja akateemisen henkilökunnan kanssa. Helmikuussa käynnistimme NordLabissa esimiestyön ja johtamisen 360-kehittämishankkeen, jossa NordLabin esimiehet (aluelaboratorioiden johtajat ja osastonhoitajat), johtoryhmän jäsenet sekä osaamisalueiden vastuuhenkilöt ovat saaneet palautetta esimieheltään, kollegoiltaan sekä alaisiltaan itsearvioinnin lisäksi. Vastausprosentti kyselyssä nousi yli 80%:iin. Jokainen hankkeeseen osallistunut henkilö on saanut maalis-huhtikuun aikana henkilökohtaisen palautteen arvion toteuttaneelta psykologikonsultilta. Kehittämishanke jatkui toukokuussa pidettävällä Esimiestyön ja johtamisen kehittämispäivällä, jossa työskentelyn pohjana oli 360-palautteista saatu yhteenveto esimiestyöskentelymme vahvuuksista ja kehittämisen kohteista. Yhteenvedon pohjalta tehtiin myös esimiestyön kehittämissuunnitelma. Henkilöstökäsikirja on täydentynyt kesäkuussa toimitusjohtajan hyväksymällä Työaikaluvulla. Työaikaluku sisältää yhdenmukaistetut

12 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta käytännöt mm. työajan hyväksymiskäytäntöihin. Hyväksymiskäytäntöjen osalta suurin muutos oli, että jaksotyössä hoitohenkilöstön osalta työaika alkaa kaikkien osalta suunnitelmasta. Oulun ja Kokkolan aluelaboratorioissa käytössä ollut 10 minuutin liukuma poistui. Asiaa käsiteltiin pidetyssä yhteistyötoimikunnan kokouksessa. Asiasta käytiin pitkä keskustelu. Henkilöstön edustajien mielestä 10 minuutin liukuma tulisi säilyttää ja kustannussäästöt tulisi selvittää erillisellä seurannalla Oulun ja Kokkolan laboratorioiden osalta. Työnantajan edustajat totesivat, että muutosta ei ole perusteltu taloudellisilla syillä vaan kuten henkilökunnalle lähetetyssä sähköpostissakin todettiin, suunnitellun muutoksen taustalla on laboratorioiden toiminnan ja asiakaspalvelun turvaaminen. Jatkossa onkin tärkeää tarkastella ja jatkaa keskustelua siitä, miten työvuorot ja myös niiden aloitusajankohdat suunnitellaan jatkossa, jotta ne palvelisivat parhaiten asiakkaidemme tarpeita. Työajan hyväksymiskäytännöissä tapahtuva muutos astui voimaan alkavan työvuorolistan alusta. Yhdenmukaistettuja tehtävänkuvauksia on valmistunut seuraaville tehtävänimikkeille: sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, vieritutkimusasiantuntija, osastonhoitaja ja apulaisosastonhoitaja. Lisäksi on valmisteltu yhdenmukaistetut tehtävänkuvaukset mm. seuraaville vastuutehtäville: vieritutkimusten vastuuhoitajan tehtävät ja tietojärjestelmien vastuuhoitajan tehtävät (entiset ns. atk-yhdyshenkilön/hoitajan tehtävät). Henkilöstökäsikirjan Palkkauslukua on täydennetty sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien sekä hoitohenkilöstön esimiestehtävien palkkahinnoittelun sekä em. nimikkeiden tehtäväkohtaisen palkkauksen määräytymisen perusteiden osalta. Lähihoitajien, osastonsihteereiden, terveyskeskusavustaja, tutkimusapulaisen ja välinehuoltajan osalta tehtäväkuvaukset sekä palkkahinnoittelu valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Tietohallinto NordLabin yhtenäistä laboratoriotietojärjestelmäprojektia on viety eteenpäin ja NordLabin johtokunta päätti, että NordLab aloittaa yhteistyön Istekki Oy:n kanssa tavoitteenaan kehittää ja käyttöönottaa yksi yhtenäinen laboratoriotietojärjestelmä. Tällä hetkellä viimeistellään yhteistyöhön liittyviä sopimuksia ja projekti on tarkoitus aloittaa niiden valmistuttua sekä tietojärjestelmän vaatiman tietoverkkoprojektin käynnistämispäätöksen jälkeen. NordLabin tietoverkkoa on suunniteltu yhteistyössä Istekki Oy:n ja OYS-ERVA tietohallintojen kanssa. NordLab tarvitsee oman tietoverkon, jotta yhteinen laboratoriotietojärjestelmä voidaan ottaa käyttöön. Tietoverkon rakentamisprojekti viedään NordLabin johtokunnan päätettäväksi syyskuussa NordLabin dokumentinhallintajärjestelmän käyttöönotto on alkanut ja projekti kestää vuoden 2017 puolelle. Sähköisen HR-työpöydän käyttöönotto projekti on käynnissä ja tietojärjestelmä on tarkoitus ottaa asteittain käyttöön. Ensimmäiset osiot otetaan käyttöön vuoden 2016 aikana ja tietojärjestelmä on käytössä koko NordLabin alueella vuoden 2017 alkupuoliskolla. Järjestelmän

13 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta käyttöönotolla päästään eroon paperisista lomakkeista keskeytysten hallinnassa, työsopimusten laadinnassa ja koulutustietojen kirjaamisessa. Samoin henkilöstön perustietojen muutokset voidaan jatkossa tehdä sähköisesti. Pieniä ja välttämättömiä kehityshankkeita nykyisiin laboratoriotietojärjestelmiin tehdään vielä tulevinakin vuosina ennen kuin uusi yhteinen tietojärjestelmä saadaan joka paikassa otettua käyttöön. Päätösehdotus: Johtokunta merkitsee tiedoksi. Päätösehdotus hyväksyttiin. Johtokunta edellyttää aktiivisia toimenpiteitä budjetissa pysymisessä.

14 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Tarkastuslautakunnan kokoonpano JOHTOK Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n (NordLab) perussopimuksen 5 luvun 23 mukaan Yhtymäkokous valitsee tarkastuslautakuntaan johtokunnan toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta varten puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja kolme (3) jäsentä sekä jokaiselle heistä henkilökohtaisen varajäsenen. Tarkastuslautakunnan jäseniä ja heidän henkilökohtaisia varajäseniään valitaan yksi (1) jokaisesta jäsenenä toimivasta kuntayhtymästä. Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on kokouksessaan tehnyt päätöksen, jossa NordLabin tarkastuslautakunnan varajäsenen Stefan Högnabban tilalle valitaan Dalvik Sixten. Päätösehdotus: Johtokunta esittää, että yhtymäkokous valitsee Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n tarkastuslautakuntaan Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin varajäsenen (Stefan Högnabba) tilalle Sixten Dalvikin jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

15 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Yhtymäkokouksen päätösten täytäntöönpano JOHTOK Yhtymäkokous käsitteli kokouksessaan seuraavat asiat: -tilinpäätös tarkastuslautakunnan arviointikertomus Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätösehdotus: Johtokunta päättää panna täytäntöön yhtymäkokouksen tekemät päätökset. Päätösehdotus hyväksyttiin.

16 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Viranhaltijapäätösten ottaminen JOHTOK Aluelaboratorion johtaja, Kemi Henkilöstöpäätös Valintapäätös sairaanhoitajan toimeen valinnasta Kemin aluelaboratorioon Aluelaboratorion johtaja, Oulu Henkilöstöpäätös Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen valinnasta erityisanalytiikan toimialueelle Oulun aluelaboratorioon Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen valinnasta erityisanalytiikan toimialueelle Oulun aluelaboratorioon Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen valinnasta erityisanalytiikan toimialueelle Oulun aluelaboratorioon Valintapäätös apulaisosastonhoitajan toimeen Oulaskankaan laboratorioon Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Oulun aluelaboratorion Päivystyksen toimialueelle Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Oulun aluelaboratorion Päivystyksen toimialueelle Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Oulun aluelaboratorion Päivystyksen toimialueelle Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Oulun aluelaboratorion Päivystyksen toimialueelle Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Oulun aluelaboratorion Oulaskankaan laboratorioon Toimitusjohtaja Hankintapäätös Call Center -palvelu GeneXpert kapasiteetin laajennus HP 4727: Näytteiden pipetointiautomaatti NordLab Oulun laboratorioon Optiopäätös 436 laboratoriotutkimukset Päätösehdotus: Johtokunta ei ota viranhaltijapäätöksiä käsittelyyn. Päätösehdotus hyväksyttiin.

17 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Muut asiat JOHTOK Kainuun Sote valitsee uuden johtokunnan varajäsenen Kalevi Yliniemen tilalle. NordLabin johto laatii suunnitelman mahdollisesta NordLabin yhtiöittämisen valmistelun aloittamista varten. Toimiva johto selvittää mahdollista pankkien kilpailuttamista. Johtokunnalle toimitetaan Marja-Kaisa Koivulan opinnäytetyö NordLabin uudistumiskyvyn kartoittaminen ja kehittäminen organisaation tasolle.

18 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen JOHTOK Seuraavat johtokunnan kokoukset sovitusti ja sekä yhtymäkokous Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

19 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusohje Valitusosoitus Seuraavista pykälistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä kirjallista valitusta eikä oikaisuvaatimusta, koska päätös koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 55-62, Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Pykälät: 63 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, ei niihin saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä n jäsenkunta ja sen jäsen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on: Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n johtokunta NordLab Kirjaamo Kiviharjuntie Oulu kirjaamo@nordlab.fi Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kunnallisvalituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen, n jäsenkunta ja sen jäsen. Pykälät: - Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

20 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa päätös on muuten lainvastainen. Valittajan tulee esittää valituksen perusteet valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava: päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Viranomainen, jolle valitus osoitetaan on: Pohjois-Suomen hallinto-oikeus PL Oulu käyntiosoite: Isokatu 4, 3. krs, Oulu Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä oikeudenkäyntimaksun. Maksuista säädetään laissa tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista /701. Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää NordLabin kirjaamosta: Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n johtokunta NordLab Kirjaamo Kiviharjuntie Oulu kirjaamo@nordlab.fi

Johtokunta Osavuosikatsaus II/2016. JOHTOK Talous

Johtokunta Osavuosikatsaus II/2016. JOHTOK Talous Johtokunta 60 30.09.2016 Osavuosikatsaus II/2016 JOHTOK 30.09.2016 60 Talous NordLabin tammi-elokuun liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa, mikä oli 1,4% vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 4/2017 1 Johtokunta 12.05.2017 Aika 12.05.2017 klo10:00-12:32 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2016 1 Johtokunta 22.01.2016 Aika 22.01.2016 klo10:00-11:30 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 Johtokunta 31.03.2014 Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Paikka Oulu, Medipolis 5. krs, yhtymähallinnon neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Munkkiniemen ala-asteen koulu Johtokunta PÖYTÄKIRJA. Aika: Keskiviikkona klo Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.

Munkkiniemen ala-asteen koulu Johtokunta PÖYTÄKIRJA. Aika: Keskiviikkona klo Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18. HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 7 Munkkiniemen ala-asteen koulu 22.5.2019 Johtokunta PÖYTÄKIRJA Johtokunnan kokous Aika: Keskiviikkona 22.5.2019 klo 18.00 Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone,

Lisätiedot

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1 Johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 26.3.2018 klo 18.03 Paikka: n opettajainhuone, Tietokuja 1 Paikalla: Pesonen, Kajosaari, Raitala, Paavola, Martelius, Joki, Salminen, Hirsto, Nieminen, Oppilasedustaja

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri Pöytäkirja 3/2019 1/12 Tarkastuslautakunta 2019-2021 16.4.2019 KOKOUSTIEDOT Aika tiistai 16.4.2019 klo 13.00-16.00 Paikka Kouvolan Hovioikeudentalo, kokoustila Presidentti Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 08.09.2014 Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Paikka Kokkola, hallituksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen

Lisätiedot

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2018 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 4.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18.05 18.46 Kokouspaikka Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 04.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18:00 19:15 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Aika: 07.02.2018 klo 17:30-20:07 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 6 Kokouksen järjestäytyminen 3 7 Yhdyskuntavaliokunnan yleiskatsaus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, Oulu. Otsikko Sivu

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 16.01.2015 Aika 16.01.2015 klo10:00-14:30 Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu

Lisätiedot

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_ Martinkallion koulun johtokunnan kokous tiistaina 26.9.2017 klo 17.30. koulun henkilökunnan taukohuoneessa Pöytäkirja 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.31. Uuden johtokunnan jäsenet

Lisätiedot

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys Mikkeli Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) Kaupunginhallitus, 179, 18.05.2015 Kaupunginvaltuusto, 55, 25.05.2015 55 Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n lainatakaus MliDno-2015-852 Kaupunginhallitus, 18.05.2015,

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.02.2015 Aika 27.02.2015 klo09:00-12:55 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2017 1 Johtokunta 20.01.2017 Aika 20.01.2017 klo10:00-11:30 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitos

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitos Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 6 Työterveys Helsinki, fysioterapiapalveluiden hankinta H062-13, optiokauden käyttöönotto HEL 2017-001287 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti ottaa hankintapäätökseen

Lisätiedot

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen Puumala Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 143, 07.12.2015 Valtuusto, 48, 14.12.2015 48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen 623-402-1-12 PuuDno-2015-364 Kunnanhallitus, 07.12.2015,

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Aika: 09.11.2016 klo 17:30-21:05 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Postiosoite: PL HELSINGIN KAUPUNKI. Faksinumero: (09) Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi Puhelinnumero: (09)

Postiosoite: PL HELSINGIN KAUPUNKI. Faksinumero: (09) Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi Puhelinnumero: (09) (Muutoksenhaku hankintaa koskevaan päätökseen, EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Aika: 12.05.2016 klo 18:00-22:20 Paikka: Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 22

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 40 Apollo-Rakenne Oy:n asiakirjapyyntö rakennusvirastolle HEL 2016-010823 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Apollo-Rakenne Oy:n pyytämää HKR- Rakennuttajan

Lisätiedot

Kunnanvirasto, Laituritie 1, Keitele. Jauhiainen Jaana Karhunen Esa Laitinen Liisa Savolainen Birgitta Savolainen Pekka Saastamoinen Oiva

Kunnanvirasto, Laituritie 1, Keitele. Jauhiainen Jaana Karhunen Esa Laitinen Liisa Savolainen Birgitta Savolainen Pekka Saastamoinen Oiva 26 KOKOUSAIKA Torstai klo 9.00-10.55 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Laituritie 1, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Jauhiainen Jaana Karhunen Esa Laitinen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) KIRDno-2017-35 SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden hyväksyminen kunnan perusturvalautakunnan valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi Kun kunnan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Pelastuslaitos 3/2015 Hallinto- ja kehittämisosasto Hallintopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Pelastuslaitos 3/2015 Hallinto- ja kehittämisosasto Hallintopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 3 Palkkatietojen luovuttaminen Pelastusalan ammattilainen -lehdelle HEL 2015-003265 T 07 00 03 Suomen Palomiesliiton tietopyyntö 20.2.2013 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 9 Enterprise Mobility Management -järjestelmän, tuen ja konsultoinnin hankinta HEL 2016-012573 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Ilona IT Oy:ltä

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.11.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Julkinen Aika 15.1.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Tiedoksiannot

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Kokouspaikka Roihuvuoren ala-asteen koulu, Vuorenpeikontie 7

Kokouspaikka Roihuvuoren ala-asteen koulu, Vuorenpeikontie 7 Helsingin kaupunki Roihuvuoren ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA Johtokunta 4.12.2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS 4 /2017 Kokousaika 4.12.2017 klo 17:30-18.58 Kokouspaikka Roihuvuoren ala-asteen koulu, Vuorenpeikontie

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 21 Uimahallikuljetusten option käyttöönotto lv.2016-2017 HEL 2016-002046 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että suomen- ja ruotsinkielisten vuosiluokkien

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 7/ (10) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 18:00-18:14. Käsitellyt asiat

Hämeenkyrö Pöytäkirja 7/ (10) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 18:00-18:14. Käsitellyt asiat Hämeenkyrö Pöytäkirja 7/2017 1 (10) Aika 12.04.2017, klo 18:00-18:14 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Tasatulosten ratkaiseminen

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 5 päätti, että rakennusvirasto liittyy KL-Kuntahankinnat Oy:n puitesopimuksiin sekä päätti hankkia sopimustoimittaja Businessforum Oy:ltä palveluja, tuotteita ja koulutusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 186 Poistumisturvallisuuden arviointi / Tenholantien yksikkö, Sinivida Oy, Tenholantie 9 HEL 2015-013792 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 14.12.2015 Päätös Ehdot

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 254-260, 263, 270-278 ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Lisätiedot Juha Jokinen, asiakasohjauksen päällikkö, puhelin: juha.jokinen(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.

Lisätiedot Juha Jokinen, asiakasohjauksen päällikkö, puhelin: juha.jokinen(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 15 Sijaishuoltopaikan hankinta suorahankintana, Familar Oy, Peiponpesä HEL 2016-008290 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2, paikannusrannekkeiden hankinta ja ylläpito HEL 2017-002561 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tarjouskilpailun jälkeen solmia hankintasopimuksen kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto 8/2015 Kehittämisyksikkö Suunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto 8/2015 Kehittämisyksikkö Suunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 10 Eläintarhan skeittipuiston rakennustyön tilaaminen HEL 2015-009893 T 02 08 03 01 Päätös Päätöksen perustelut Vs. suunnittelupäällikkö päätti tilata Eläintarhan skeittipuiston

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot