Kuntalaisilta Hyrylä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuntalaisilta 22.11.2011 Hyrylä"

Transkriptio

1 Kuntalaisilta Hyrylä Valtuustosali klo 18 Paikalla oli noin 60 asukasta, luottamushenkilöitä ja virkamiehiä. Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg toivotti paikallaolijat tervetulleeksi ja esitteli varapuheenjohtajat Janne Leivon ja Veikko Seunan, kunnanjohtaja Hannu Joensivun, kasvatus ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkolan, tekninen johtaja Jyrki Kaijan, kuntakehitysjohtaja Hannu Haukkasalon, sosiaali ja terveystoimenjohtaja Pirjo Vainion sekä kaavapäällikkö Kaija Hapuojan. Lisäksi paikalla oli muun muassa Hyrylän kehittämistoimikunnan jäseniä ja kunnan viranhaltijoita. Tilannekatsaus Tuusulan vastaanottotoiminnan kehittäminen / Pirjo Vainio Sosiaali ja terveystoimenjohtaja Pirjo Vainio esitteli pääterveysaseman vastaanottotoiminnan kehittämistä. Terveyskeskustoiminnassa ollut haasteita: ajanvarauksessa ja päivystyksessä on ollut ruuhkaa ja aina ei ole ollut lääkäriaikoja saatavilla. Haasteita on ratkottu seuraavilla keinoilla: Keskitetty ajanvarausjärjestelmä o otettu käyttöön syyskuussa Kaksi numeroa: lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoaikojen ajanvaraus sekä ei kiireelliset kontrolliajat. o Takaisinsoittojärjestelmä o Hoidontarpeen arviointi: aikojen saatavuus, oikea aikaisuus, lääkäri/hoitaja työnjako o Puhelinjärjestelmästä saadaan tilastotietoa yhteydenottomääristä, jonotusajoista, vastatuista puheluista jne. o Tiedotettu kunnan www sivuilla ja tiedote jaettu ilmaisjakelulehden välissä. o Viikolla 45 keskimääräinen jonotusaika ollut 2 minuuttia 20 sekuntia Päivystys o Sairaanhoitajaresurssia lisätty: käytännössä 1 sairaanhoitaja vastaa puhelimeen 1 sairaanhoitaja tekee itsenäistä vastaanottoa 1 toimii lääkärin apuna toimenpiteissä ja vastaanotolla o Kunnanhallituksen päätös 352/ Tilakeskus käynnistää välittömästi päivystyksen vastaanottoilojen muutostöiden suunnittelun Tuusulan vastaanottomallin kokonaissuunnitelma ja pilotointisuunnitelma o Tuusulan vastaanottomallin tavoitteet: Luoda vastaanottopalveluiden toimintamalli Työkuormituksen vähentäminen Hoitajavastaanoton kehittäminen Houkutteleva työyhteisö o Vastaanottomallin käyttöönotto ( 2013)

2 o Valtuuston kokous / TA 2012 Kaksi terveyskeskuslääkärin virkaa alkaen Neljä sairaanhoitajan tehtävää alkaen o Etelä Tuusulan sosiaali ja terveysasema rakentaminen alkaa 2015 ja valmistuu 2017 Hyrylän pääterveysasema: Tiimimalli Itäisellä ja läntisellä alueella, Lääkäri hoitaja työparimalli Riihikallio Keskinen alueella. Tiimimalli Tavoitteet o Vastaa maantieteellisen alueensa potilaiden avosairaanhoidosta o Järjestää riittävät vastaanottopalvelut joustavasti huomioiden palvelun saatavuus, poissaolot, koulutus ja konsultointi o Pitkäaikaissairaiden hoitoprosessin kehittäminen ja käyttöönotto Resursointi o 2 seniorilääkäriä o 2 erikoistuva/ll o 3 aluevastuuhoitajaa o 1 tka Käytännössä o Tiimi antaa pitkäaikaissairaille omalääkärin, muut potilaat saavat 1. vapaan vastaanottoajan tiimin lääkäriltä o Tiimi tuottaa resurssia myös vastaanottopalveluiden ulkopuoliseen toimintaan o Itäinen ja läntinen tiimi Työparimalli Tavoitteet o Kukin lääkäri hoitaja työpari vastaa itsenäisesti potilaiden hoidosta 2000 asukasta/työpari o Työparimallin kehittäminen (työnjako, sairaanhoitajan itsenäinen työskentely, konsultaatiokäytännöt) Itsenäisen hoitajavastaanoton osuus (?) o Hoitajan terveystarkastus prosessin kehittäminen ja käyttöönotto Resurssointi o 1 tk lääkäri + 1 sh o 1 tka/4 työparia Käytännössä o Työpari tuottaa resurssia myös vastaanottopalveluiden ulkopuoliseen toimintaan o Riihikallio Keskinen

3 Miten edetään? Työryhmät valmistelevat mallit 2011 loppuun mennessä o Vastaanottomalli työryhmä o Palkkausjärjestelmä työryhmä o Osaamisen kehittäminen työryhmä o Tutkimustyö työryhmä toteutetaan käytännön järjestelyt o Vastaanoton henkilöstön koulutus mallien toimintatavoista o Tilajärjestelyt o Tiedotetaan kuntalaisille ereseptin käyttöönotto alkaen Tuusulassa o Siirrytään vaiheittain koko Suomessa o Ensikäynnin yhteydessä tiedotetaan ereseptin käytöstä ja tehdään merkintä potilastietoihin o Lain edellyttämä toimenpide Kysymys: Jonottaessa terveyskeskukseen puhelimessa ilmoitettiin, että olen 5. jonossa, pian ilmoitettiin että olen 6. jonossa? Miten näin? Vastaus: Käyttöönottojärjestelmässä on ollut ongelmia, mutta on vika on korjattu noin 2 viikkoa sitten. Kysymys: Tarkoittaako 2 terveyskeskuslääkäriä yhteensä koko kuntaan? Vastaus: Kohdennettu terveyskeskussairaalaan ja neuvolaan, mutta sieltä vapautuu resursseja ja käytetään vastaanottomalliin. Kysymys: Onko sairaanhoitajan vastaanotto mahdollista järjestää klo 16 jälkeen? Vastaus: Tarpeen mukaan suunnitellaan kaikkia palveleva ratkaisu, toive kirjataan ylös. Kysymys: Montako potilasta yksi lääkäri hoitaa päivässä? Vastaus: Vaihtelee: nuoret lääkärit katsovat 2 potilasta tunnissa, kokeneet lääkärit 3 4 potilasta. Pitkäaikaispotilaan vuosikontrolli kestää kauemmin. Päivystyksessä kokenut lääkäri ehtii käydä läpi jopa 6 potilasta tunnissa. Jos ajat myöhässä, voi syynä olla, että lääkäreillä tapana tutustua potilaan papereihin etukäteen. Puhelintunnin jälkeen ajat voivat olla myöhässä, jos puhelut ovatkin kestäneet pidempään. Kysymys: Onko omalääkäri toimintatapa haudattu kokonaan? Vastaus: Tiimimallissahan on omalääkäri, mutta tiimimalli ja lääkäri hoitajapari ovat vasta suunnittelemassa työskentelytapojaan. Näemme 1.4. kun he aloittavat, minkälaiseksi työskentelytavat muotoutuvat. Kysymys: Nykyinenkin henkilökunta on täysillä töissä. Miten voidaan muuttelemalla systeemiä saada lisää tehokkuutta?

4 Vastaus: Valtuusto on antanut lisää resurssia: 4 hoitajaa ja 2 lääkäriä. Kysymys: Antakaa % maksusitoumus ja me menemme yksityislääkärille, kunta säästäisi rahaa ja jonot häipyisivät. Vastaus: Kunnalla on velvollisuus järjestää palvelut. Kyllä resursseja järjestelemällä saadaan tehostettua. Vastaus: Palveluseteliin kommentti: tiedän, että näitä on ollut joissain kunnissa ollut käytössä ja ei ole toiminut. Yksityislääkäri määrää testejä ja tulokset mennään kuulemaan omalääkärille. Me uskomme, että tällä resurssilisällä ja uudelleenorganisoimisella voidaan jonkin verran parantamaan palveluja. Tutkitaan ja selvitetään, mikä on tilanne ja päättäjät tekevät päätökset. Käytäntöä yritetään muokata niin, että tullaan hoitajan luo ensin: otetaan verikokeet, sydänfilmit jne. jotta ne ovat valmiina lääkärille mennessä. Luottamus syntyy kun on pienemmät alueet ja opitaan tuntemaan potilaat. Kysymys: Vaivana on ennemminkin lääkäripula kuin sairaanhoitajapula. Päivystyksen jono pysähtyy, kun on vain yksi lääkäri joka lähtee osastolle tms. Etelä Tuusulan yöpäivystys: Sopimus Peijaksen sairaalan kanssa purettu, pitääkö matkustaa Hyvinkäälle yöllä? Omalääkäriasia: kannattaisi kysyä asiakkailta mielipiteitä. Kysymys: Helsingin puolella palvelusetelit tulleet varmasti kalliiksi. Ei kannata siihen lähteä. Paljonko otettu mallia muiden kuntien vastaanottomalleista? Kysymys: Onko sairaanhoitajalla lääkereseptinkirjoittamisoikeutta? Omalääkäri hyvä malli, kun ei tarvitse koko historiaa aina selittää. Kysymys: Kuinka iso osa asiakkaista olisi voitu hoitaa sairaanhoitajalla ettei olisi tarvittu lääkärille menoa? Vastaus: Ei ole selvästi sanoa lukua, monetko potilaista olisi voitu hoitaa sairaanhoitajan vastaanotolla. Esimerkiksi pitkäaikaissairaat voivat käydä yhdellä perusteellisella käynnillä kolmen käynnin sijaan, kun sairaanhoitaja ottaa vastaan välissä. Hoitajan reseptinkirjoitusoikeus tulee olemaan rajoitettua. Hyrylän päivystys ruuhkautuu, kun osa asiakkaista voitaisiin katsoa vastaanotolla. Tarvitaan vakituiset pysyvät lääkärit! Vastaus: Tällä hetkellä sairaanhoitajalla ei ole reseptinkirjoitusoikeutta. Toivottavasti saamme koulutettua hoitajia rajattuun lääkkeenkirjoitusoikeuteen. Vantaan kaupunki irtisanoi Peijaksen yöpäivystyssopimuksen Tuusulan kunnan kanssa neuvottelematta. Yöaikainen päivystys tapahtuu Hyvinkään sairaalassa. Omalääkäri yms. kokemuksista on tarkoitus kuulla kuntalaista. Netissä on tällä hetkellä kysely hyvinvointipalvelukeskuksesta. Tarkoitus jatkossakin kysyä kuntalaisten kokemuksia ja mielipiteitä.

5 Hyrylän ajankohtaiset kaava asiat / kaavapäällikkö Kaija Hapuoja Kaavoitussuunnitelma laaditaan viideksi vuodeksi ja se tulee talousarvion liitteeksi. Kunnanvaltuusto hyväksyy kaavoitussuunnitelman budjetin yhteydessä. Suunnitelma sovitettava yhteen asunto ohjelman kanssa, tavoitteena 400 asuntoa / vuosi. Lisäksi yhteensovitus tontinluovutussuunnitelman ja kunnallistekniikan suunnittelun kanssa. Kaavoitussuunnitelma vaikuttaa siihen, paljonko väkiluku kasvaa ja mitä palveluita täten tarvitaan. Viisivuotissuunnitelman pohjalta laaditaan vuosittain kaavoituksen työohjelma. Kaavoitushankkeet olleet ennen jaettuna neljään kiireellisyysluokkaan. Kunnanhallitus ja valtuusto päätti uudesta kolmiluokkaisesta jaottelusta: kärkihankkeet, tulevat hankkeet ja odottavat hankkeet. Kaavoitussuunnitelma, työohjelma jne. löytyy kunnan nettisivuilta. Kunnassa on tosi paljon kaavoitushankkeita vireillä. Uudella kärkihanke luokituksella on haluttu kohdentaa resurssit tarkemmin niihin, mitä hankkeita viedään ensisijaisesti eteenpäin. Mutta myös tulevien ja odottavien hankkeiden kaavatyö etenee. Hyrylää koskettavat kaavahankkeet: Yleiskaavan rakennemallit 4 kpl. Kartoittaa sitä, mihin päin kasvu vuoteen 2040 mennessä jaetaan. Ensi vuoden tavoitteena valmistella yleiskaavaluonnos. Rykmentinpuisto. Osayleiskaava ollut ehdotuksena nähtävillä. Valmistellaan hyväksymisvaiheeseen vuodenvaihteen jälkeen asukasta, toteutuminen kestää useamman kymmenen vuotta, liikkeelle lähdetään ydinkeskustan vierestä. Sulan osayleiskaava. Luonnos oli kaavoituslautakunnan käsittelyssä, tulossa kunnanhallituksen käsittelyyn. Tarkoituksena käsitellä Tuusulanväylän Itäväylän Fallbackantien välinen alue. Tulee nähtäville. Liikenneratkaisut merkittäviä. Focus. Työpaikka alue lentokentän pohjoispuolelle. Kaavoitustyö odottanut mm. maanhankintaa. Hyrylän keskustan yleissuunnitelma / kaavarunko. On saatu 9 tarjousta. Ratkaistaan niitä hankkeita, jotka ovat vireillä: kaupat, liikenne, pysäköinti, nykyisen keskustan ja Rykmentinpuiston yhteensovittaminen. Autiorinne, jonka kunta osti. On kärkihankkeena ja lähtemässä asemakaavoitukseen. Toisena Lahelan alue ja työpaikka alueena Ristikiven työpaikka alueen laajennus. Lisäksi Häriskivi: vanhan vesitornin ympäristöä. Rykmentinpuiston asemakaava alueen rajaus. Kunnanhallitus hyväksynyt asemakaavan laatimisen tilaamisen B&M arkkitehdeiltä, alue ulottuu ampumarata alueen itäpuolelle saakka. Anttilanrannan kaavoitus. Ollut luonnoksena nähtävillä jo vuosia sitten, neuvoteltu maanomistajien kanssa. Lähdetään liikkeelle pohjoisesta, pientalokortteleita. Tulee keväällä käsittelyyn. Lahelan yleissuunnitelma. Maanhankinnat etenevät. Lahelanorren kohtalo ratkaistava. Mikkolan koulun eteläpuolella Aropellon alue: kaavoitus käynnistetty.

6 Ydinkeskustan kärkihankkeita: Hyryläntie Hämeentie (päivittäistavarakauppaa ja lisäasumista, keskeisenä kysymyksenä liittyminen liikenneverkkoon), Etelä Tuusulan sosiaali ja terveysasema, Kortteli 8021, Kauppatie I ja II Työpaikka alueet: Kelatien laajennus, Kulomäentien eteläpuolinen alue Maantiekylän asemakaava ollut pitkään ehdotusvaiheessa, yksityinen maanomistaja teettää kaavaa Kysymys: Onko suunnitteilla joukkoliikennettä, joka kuljettaisi matkustajia linja autoasemalle esim. Jokitieltä sitten kun linja autoasema mahdollisesti siirtyy Järvenpääntien itäpuolelle? Vastaus: Linja autoaseman siirtyminen ei ole vielä varmaa. Rykmentinpuiston on suunniteltu niin, että yhteydet Keravalle, Savioon ja Helsinkiin on hyvät järjestää. Vastaus: Varsinaista suunnitelmaa joukkoliikenteen lisäämisestä ja siirtymisestä ei vielä ole. Kysellään tarpeita. Kommentti: Linja autoaseman siirto niin järjetön homma, että sitä ei pidä edes harkita. Kysymys: Liikenne pitää ratkaista. Ollaanko viemässä uimahallin parkkialuetta tiealueeksi? Lisäkaista ei ratkaise Koskenmäen liikenneympyrän tilannetta, koska ihmiset eivät osaa ajaa kaksikaistaisessa kiertoliittymässä. Vastaus: Rykmentinpuiston osayleiskaavassa kokoojakatu on linjattu sillä tavoin, että se veisi nykyisestä parkkialueesta osan. Asemakaavalla ratkaistaan tarkemmin. Kysymys: Mitä jos tuleekin Suur Tuusula? Vastaus: Kuntarakenneuudistuksesta: mitään ei ole päätetty, mutta tehdään kuntarakenneuudistus, joka perustuu vahvoihin peruskuntiin. Valtiovarainministeriössä tekeillä karttaharjoituksia, jotka lähetetään kuntiin lausunnoille vuodenvaihteen jälkeen. En usko, että pakkokeinoja tulossa, mutta keskustelua kuntauudistuksesta käydään kiivaana. Vastaus: Naapurikaupungeilta on pyydetty lausunnot yleiskaavan rakennemalleista ja he ilmaisevat mielipiteensä Tuusulan laajentumissuunnista. Kysymys: Mikä on Sammonmäen asuinalueen nykytila Focus osayleiskaavan alueella? Vastaus: Alue muuttuisi liike yritystoiminnan kaupan alueeksi. Parhaillaan selvitetään, miten se tapahtuisi, kiinteistöt käydään läpi. Vastaus: Pidemmällä tähtäyksellä tarkoitus muuttaa näin. Nyt kerätään faktaa: minkälaisia rakennuksia, missä kunnossa, paljonko rakentamatta. Lopputuleman näyttää lähitulevaisuus. Kysymys: Terveyskeskushan tarvitsee melkoisen laajennuksen, mutta pitää olla myös tilaa parkkipaikoille. Vastaus: Hankesuunnittelu menossa, parkkipaikat mahtuvat vain maan alle.

7 Kysymys: Ei tarvita kuntaliitoksia, koska Tuusula kasvaa itsekin asukkaan pitäjäksi, kuten joissain suunnitelmissa esitetty. Vastaus: Vuoteen 2040 mennessä Tuusulaan tulisi asukasta lisää 2 % kasvun myötä, jota on käytetty yleiskaavan mitoituksena. Kysymys: Parkkipaikoista puhetta, mutta tarvitaan lääkäreitä jne. Pitääkö rakentaa ylöspäin, mutta ei ole sekään halpaa. Vastaus: Terveysaseman laajentamishankkeessa aloitetaan ensi vuonna hankesuunnittelu, ja vuonna 2013 rakennussuunnittelu. On vielä monta vaihetta edessä, nyt ollaan vasta toimintakuvauksia kartoittamassa: mitä resurssitarpeita jne. Suunniteltu myös mahdollinen laajeneminen vuodelle Kysymys: Mikä on Sampo kyydin kohtalo? Nahkelassa asuvan ajokortittoman mahdoton liikkua viikonloppuisin. Onko tulossa mitään parannusta? Vastaus: Kerava ja Järvenpää irtautuivat Sampo liikenteestä: jouduttiin luopumaan viikonloppuliikenteestä, muuten olisi ollut niin kallista. Tarjolla vain arkiliikennettä. Tavoitteena tietyille suunnille viikonloppuliikenne, mutta Uudenmaan ELY keskus ei lupaa rahaa vaan kulut jäisivät kunnan kontolle. Teknisen toimen nykymäärärahoilla ei voida toteuttaa mitään lähiaikoina. Kommentti: Terveyskeskuksella ei löydy parkkipaikkoja. Kysymys: Miten Tuusulassa voidaan lopettaa joukkoliikenne, kun valtiovalta painottaa joukkoliikenteen käyttämiseen. Kommentti: Peijaksessa päivystystoiminta on ulkoistettu ja siksi nykyinen sopimus päättynyt. Tuusulan olisi syytä neuvotella asiasta uudelleen, että jatkossakin Etelä Tuusulasta voitaisiin käydä Peijaksessa yöpäivystyksessä. Kysymys: Sammonmäen asukkaat ovat ilmoittaneet, että haluavat pysyä alueella ja siellä on vahva asemakaava. Yrittääkö kunta väkisin muuttaa kaavaa? Vastaus: Alueena hankala: jää työpaikka alueen ja kaupallisen alueen kainaloon. Lisäksi on lentomelualuetta. Nämä tulee ottaa huomioon. Ainoa lähtökohta on selvittää tilanne. Kysymys: Mitä etua saavutetaan, että lääkärille mennessä ensin käytävä hoitajalla? Hoitaja harkitsee, että pääsenkö lääkärille. Sairas ei ikinä pyri tarpeettomasti lääkärille. Vastaus: Viisasta, että kun lääkärin vastaanotolle tullaan, on katsottu tietyt tutkimustulokset (esim. diabeetikolla verensokerimittaukset hoidettu jne). Esimerkiksi flunssassa ei ole kiire lääkärille päivystyksen kautta, vaan voidaan järkeistää ja hoitaa vastaanottoajoilla. Sairaanhoitaja ei tee diagnoosia. Kaikki eivät mene ensin sairaanhoitajalle. Hoidontarpeenarviointi tulee kirjata, tämä tulee lainsäädännöstä. Hoidontarpeenarviointia seurataan ministeriön taholtakin asti. Kommentti: Kokemukseni on, että Tuusulassa toimii terveyspalvelut hyvin. Suurin osa sairauksista itse aiheutettu.

8 Kysymys: Eikö Tuusulan terveyskeskuksissa potilastiedoissa näy, jos Hyvinkään sairaalassa tehdään operaatioita? Vastaus: Tarvitaan lupa, ei tule automaattisesti, ja näkyy kun teksti on kirjoitettu ja hyväksytty. Välillä sanelut kadoksissa. Viivästyksiä sattuu. Kysymys: Hyvä remontti tulossa, mutta nopeuttaako se lääkärille pääsyä? Vastaus: Tarkoitus on, että jos on tarve päästä nopeasti lääkärille silloin myös pääsee nopeasti. Tavoitteena palvelun parantaminen eikä säästäminen. Kysymys: Paljonko keikkalääkärit hoitavat Tuusulan päivystyksen? Edellinen Diabeteshoitaja jäi ikävä kyllä eläkkeelle. Diabeteslääkärin vastaanotolle on vaikea päästä. Kysymys: Voisiko terveyskeskuksen parkkialueelle laittaa 2 tunnin pysäköinnin ja lappuliisat, ettei henkilökunta parkkeeraa terveyskeskuksen paikkoja täyteen? Vastaus: Viikonloppuisin ostopalvelulääkärit ja joka toinen perjantai. Jos ostopalvelulääkärin toiminta ei vastaa sitä mitä voidaan odottaa, täytyy antaa palautetta ylilääkärille. Ei oteta uudelleen niiden lääkärien palveluksia. Kysymys: Moni tarvitsisi joukkoliikennettä. Kartoitettaisiin kunnolla tilanne, kunnon tutkimus! Tasaarvoisuus. Kerava Järvenpää Tuusula, eikö saada yhteistä toimivaa systeemiä? Vastaus: ELYn palvelutasoselvitys menossa, seuraava vaihe on kunnan oma selvitys, jossa kysytään, miten kuljet, missä kuljet jne. Tämä tehdään ensi vuonna. Tuusula on HSL alueen rajalla, Kerava mukana HSL:ssä, mutta tämäkin on rahakysymys. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja päätti kuntalaisillan klo 20 ja kiitti osallistujia. Muistion laati , Kaavasuunnittelija Henna Lindström

Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012)

Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012) Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012) (20.4.2009) Hannu Joensivun alustuksen pohjalta määriteltiin kehittämistoimikunnan tehtäviä, roolia ja painopistealueita. Johtopäätös:

Lisätiedot

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ASEMANSEUTU 2.14 LIEDON PORTIN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

UPOKASKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS nro 3581 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

UPOKASKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS nro 3581 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSULAN KUNTA 22.8.2018 Upokaskujan asemakaavan muutos nro 3581 UPOKASKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS nro 3581 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kelatien työpaikka-alueella, Upokaskujalla, muutetaan pieni

Lisätiedot

Lausunto toimitetaan osoitteella Tuusulan kunta, kaavoitus, PL 60, TUUSULA tai sähköpostitse osoitteeseen kaavoitus(at)tuusula.fi.

Lausunto toimitetaan osoitteella Tuusulan kunta, kaavoitus, PL 60, TUUSULA tai sähköpostitse osoitteeseen kaavoitus(at)tuusula.fi. Jakelussa mainitut TUUSULAN YLEISKAAVA 2040 Kunnanhallitus on 25.2.2019 61 päättänyt asettaa Tuusulan yleiskaava 2040 ehdotuksen MRA 27 :n mukaisesti nähtäville ja pyytää kaavasta tarvittavat lausunnot.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Vanhusneuvosto 29.05.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Klaukkalan terveysaseman toiminnan esittely / asiantuntijasairaanhoitaja Merja Tuominen 11 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely Perusturvalautakunta 65 4.0.03 Kunnanhallitus 488 8..03 Kunnanvaltuusto 68 9..03 Vastaus valtuustoaloitteeseen /00: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen 04/06.0.00/0 Perusturvalautakunta 4.0.03

Lisätiedot

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen Eija Peltonen 1 Vastaanoton menetystekijät 6. Maaliskuuta 2006 Hyvät vuorovaikutustaidot Ammattitaito Väestövastuu

Lisätiedot

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ILMARINEN 3.18 MASANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Kuntatalo 8.2 2013 Johtava ylilääkäri Johanna Stenqvist Kirkkonummen tk

Kuntatalo 8.2 2013 Johtava ylilääkäri Johanna Stenqvist Kirkkonummen tk Kuntatalo 8.2 213 Johtava ylilääkäri Johanna Stenqvist Kirkkonummen tk Tavoite: Hyvä vastaanotto-projekti syksy 21-kevät 211 Vastaanottojen lääkäreiden ja hoitajien aikojen saatavuuden parantaminen Jonojen

Lisätiedot

Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa

Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Tiedosta hyvinvointia Lokakuu 2008 1 Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille, lokakuu 2008 Tiedosta hyvinvointia Lokakuu 2008 2

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

ETELÄ-TUUSULAN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVA nro 3584 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ETELÄ-TUUSULAN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVA nro 3584 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSULAN KUNTA ETELÄ-TUUSULAN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVA nro 3584 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikkolan koulun eteläpuolelle suunnitellaan uutta päiväkotia. Asemakaava laaditaan kunnan palveluverkkoon

Lisätiedot

HANKELUETTELO. Sulan ja Fallbackan työpaikka-alueen. osayleiskaavoilla. Työpaikka-alueen kehittämis- ja laajentamismahdollisuuksia

HANKELUETTELO. Sulan ja Fallbackan työpaikka-alueen. osayleiskaavoilla. Työpaikka-alueen kehittämis- ja laajentamismahdollisuuksia HANKELUETTELO Kohteet on priorisoitu hankkeen kiireellisyyden mukaisesti kolmeen luokkaan. Kohteiden kuvausten lopussa on sulkeisiin merkitty hankkeen yhteyshenkilö. KÄRKIHANKKEET Kärkihankkeet ovat kaavoja,

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

JOKELAN LIIKEKESKUS, asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JOKELAN LIIKEKESKUS, asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOKELAN LIIKEKESKUS, asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

Tuulissuontien_jatko_2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Tuulissuontien_jatko_2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Tuulissuontien_jatko_2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / LITTOINEN / TUULISSUONTIEN JATKO 2 ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.8.2017 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula. jäljempänä tässä sopimuksessa "Kunta"

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula. jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Kauppatie II/Tuusulan kunta LUONNOS 16.7.2013 1(2) SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI A. Sopijapuolet Tuusulan kunta y 0131661-3 PL 60 04301 Tuusula jäljempänä tässä sopimuksessa "Kunta"

Lisätiedot

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA ALUEEN SIJAINTI Uusi asemakaava koskee Sastamalan kaupungin Suodenniemen

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA Tekninen palvelukeskus 24.8.2015 Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 KOKKOLA Vastaus kyselyyn kaavatiedoista Kokkolan avosairaanhoidon ja avoterveydenhuollon, suun terveydenhuollon sekä sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

Urheilupuiston asemakaavamuutoksen (# 3493) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Urheilupuiston asemakaavamuutoksen (# 3493) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Urheilupuiston asemakaavamuutoksen (# 3493) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Pohjoinen hyvinvointialue Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Mitä hyvää on nykyisissä palveluissa? Hyvä palvelu; ammattitaitoiset työntekijät; kaikki palvelut pelaavat Haukiputaalla

Lisätiedot

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS.

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS. sivu 1 (6) RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.09.2013 RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS Aloite Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt Ruskon kunta. Suunnittelualue

Lisätiedot

PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012

PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012 PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Killon asemakaavan laajennus (nro 251) Killonvainiontien kadun jatkaminen Linnakalliontielle Päivityshistoria 30.5.2018 YLA Maanmittauslaitos

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

Alueelle suunnitellaan käyttöä yleisten rakennusten korttelialueena, jonne voidaan sijoittaa kunnan palveluita.

Alueelle suunnitellaan käyttöä yleisten rakennusten korttelialueena, jonne voidaan sijoittaa kunnan palveluita. Kirkonkylän asemakaavan muutos Alhonniityn VU-alueella Kaavatunnus: 2-236 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.10.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 KAAVAMUUTOKSEN KOHDE, TARKOITUS JA TAVOITTEET Mustikkakankaan teollisuusalue sijaitsee

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 27.08.2018, klo 10:04-12:39 Paikka Kokoustila Aleksis, Hyrylä n terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Selvitys Kysely toteutettiin huhtikuussa 2008 Luonteeltaan selvitys:

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Koiviston asemakaavan laajennus (nro 249) Päivityshistoria Yla PIR 891/1103/2016

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Koiviston asemakaavan laajennus (nro 249) Päivityshistoria Yla PIR 891/1103/2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Koiviston asemakaavan laajennus (nro 249) Päivityshistoria 8.9.2017 Yla PIR 891/1103/2016 PIR 996/1103/2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Osallistumis-

Lisätiedot

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Littoisten laajennus ja muutokset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.5.2018

Lisätiedot

Kaavoitussuunnitelma Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Kaavoitussuunnitelma Hyväksytty kunnanvaltuustossa Kaavoitussuunnitelma 07 0 Hyväksytty kunnanvaltuustossa 7..06 TUUSULAN YLEISKAAVA 040 ± TUUSULANJÄRVEN VIRKISTYSKÄYTÖN LISÄÄMINEN YS TUUSULANJÄRVEN KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO RISTIKYDÖN YS Yhteistyössä

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014 RUSKO, PÄÄLLISTÖNMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMINEN KORTTELISSA 511 Aloite Aloitteen kaavamuutoksen laatimisesta on tehnyt maanomistaja.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvik pysyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä asuinalueena 3.5.2012 1 Långvikin kehittäminen kunnan päätöksenteossa 1(5) Joulukuu

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Kaavapäällikkö Hapuoja avasi yleisötilaisuuden ja toivotti paikalla olleet tervetulleiksi.

Kaavapäällikkö Hapuoja avasi yleisötilaisuuden ja toivotti paikalla olleet tervetulleiksi. TUUSULAN YLEISKAAVA 2040 Rakennemallien esittelytilaisuudet MUISTIO Tähän muistoon on koottu Etelä- ja Pohjois-Tuusulan esittelytilaisuuksissa käyty keskustelu pääpiirteissään. 11.10.2011 klo 18 kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 6.11.2018 Haapajärven kaupunki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Paloaseman asemakaavamuutos korttelissa 527 Asemakaavan muutos koskee Palomäen (5. kaupunginosa) korttelia 527 ja siihen liittyvää

Lisätiedot

HAUKKONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HAUKKONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PUUMALAN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslaki 63 edellyttää, että kaavatyön yhteydessä riittävän varhaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 Tekninen lautakunta 25.10.2018 Kunnanhallitus 12.11.2018 Valtuusto 18.12.2018 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö-

Lisätiedot

KELATIEN TYÖPAIKKA-ALUEEN LAAJENNUS, ASEMAKAAVAN MUU- TOS nro 3489

KELATIEN TYÖPAIKKA-ALUEEN LAAJENNUS, ASEMAKAAVAN MUU- TOS nro 3489 Kelatientien työpaikka-alueen laajennus, asemakaavan muutos nro 3489 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.5.2011 KELATIEN TYÖPAIKKA-ALUEEN LAAJENNUS, ASEMAKAAVAN MUU- TOS nro 3489 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 235 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 240 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Asemakaava 832 Finnentie, jäähalli OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue sijaitsee Pikkolassa, Kangasalantien ja Lahdentien välissä. Aloite/hakija Kaavan laatiminen on tullut vireille

Lisätiedot

Loppuraportti Hyvä Potku -hanke Kokkolan ja Kruunupyyn terveysasemilla 2014-2015

Loppuraportti Hyvä Potku -hanke Kokkolan ja Kruunupyyn terveysasemilla 2014-2015 Loppuraportti Hyvä Potku -hanke Kokkolan ja Kruunupyyn terveysasemilla 2014-2015 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 1 KOKKOLA... 1 KRUUNUPYY... 3 2 HYVÄ POTKU -HANKE KOKKOLAN JA KRUUNUPYYN TERVEYSASEMILLA 5 LÄHTÖTILANNE...

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

1 TUUSULAN YLEISKAAVA 2040

1 TUUSULAN YLEISKAAVA 2040 1 TUUSULAN YLEISKAAVA 2040 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Suunnittelualue ja suunnittelun tarkoitus Yleiskaava laaditaan koko Tuusulan kunnan alueelle. Tuusulan yleiskaavasta 2040 on tarkoitus

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ

IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ IVALON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; ETELÄPÄÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 15.5.2012, 30.4.2013 Yleistä osallistumis- ja

Lisätiedot

KAAVOITUSOHJELMA vv

KAAVOITUSOHJELMA vv LAIHIAN KUNTA KAAVOITUSOHJELMA vv. 2017 2019 1. ASEMAKAAVOJEN MUUTOKSET JA LAAJENNUKSET Asemakaavojen muutoksia ja laajennuksia laaditaan tarpeiden, osayleiskaavan, raakamaan hankinnan ja määrärahojen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Ajankohtaista Pukinmäen terveyspalveluista ja Malmin sairaalan tilanteesta 17.4.2012

Ajankohtaista Pukinmäen terveyspalveluista ja Malmin sairaalan tilanteesta 17.4.2012 Ajankohtaista Pukinmäen terveyspalveluista ja Malmin sairaalan tilanteesta 17.4.2012 Pukinmäen terveysasema- ja neuvolapalvelut Malmin terveysasema 19 lääkärin terveysasema, jossa hyvä työvoimatilanne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteli 27 tontit 6 ja 7, kortteli 20 tontti 1, kortteli 21 sekä katu ja VL -alueet Ylikyläntie - Pihkaporintie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 28.8.2017 Liite 34 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 21.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.9.2014 LAPPAJÄRVEN KUNTA Rovastilan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Rakennusjärjestys 6. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 7. Kaavoitusohjelma 8. Liitekartat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN SEKÄ ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄ- MISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN SEKÄ ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄ- MISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula Pellavamäki kaavoituksen ja kaavamuutoksen käynnistämissopimus 1 (3) SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN SEKÄ ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄ- MISEKSI A. Sopijapuolet Tuusulan kunta y 0131661-3 PL 60 04301

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 7) Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 PERUSTIEDOT 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Helsinki 2. Johtava hammaslääkäri / vastaaja * 3. Päivämäärä

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE _ PORVOO Ölstens pohjoinen 31. KAUPUNGINOSA Korttelin 3206 tontti 3 ja korttelit 3218-3221 sekä katu- virkistys- ja erityisalueet Asemakaavan muutos koskee leikki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN Päiväys 24.11.2016 Asemakaavan muutos KOTOJÄRVENRANTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248 Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista Kyselyaika 11. 22.5.2017 Vastaajia yhteensä 248 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 237 Nainen 81% Mies 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Lisätiedot

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Kunnan maanomistus sinisellä. Yksityisten maanomistajien kanssa tehdään maankäyttösopimukset. i SISÄLLYSLUETTELO KHALL, 4.11.2013

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Kuntakehityslautakunta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Kuntakehityslautakunta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KARHULANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 222 OSA JA 224 OS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 227 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Työkokouspäivä 22.3.2011 Avauspuheenvuoro Yksikön päällikkö Riitta Pöllänen Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto, Peruspalvelut, oikeusturva

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoitusjaosto 30.7.2015, 16 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot