Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus"

Transkriptio

1 Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus

2 Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus Sisällys: 1. Pelitapahtumat 1.1 Saapuminen 1.2 Parkkeeraus 1.3 Pelivälineiden kuljetus sekä purku 1.4 Lataaminen, aseen säätö sekä testaus 1.5 Pelin jälkeinen palaute 1.6 Pelipaikalta poistuminen 2. Pelin kulku 2.1 Peliä edeltävä aika 2.2 Pelin käynnistäminen 2.3 Pelin ollessa käynnissä 2.4 Pelin mahdollinen keskeytyminen 2.5 Pelin päättyminen 3. Offgame 3.1 Offgame alue 3.2 Tavaroiden säilytys 3.3 Pelin ollessa käynnissä 4. Pelivälineet 4.1 Aseet, asetyypit 4.2 Aseiden lähtörajat 4.3 Kranaatit ym. erikoisvälineet 5. Käytöstavat, yleiset asiat 5.1 Airsoft ja alkoholi 5.2 Tupakointi 5.3 Välitön palaute 5.4 Osumien myöntäminen 5.5 Pelinjohtaja/vetäjä

3 PELITAPAHTUMAT 1.1 SAAPUMINEN Pelipaikalle tulee saapua sovitunna aloitusaikana, jotta peli saadaan ajoissa käyntiin. Säännön tärkeys nousee esiin varsinkin peleissä, joihin odotetaan yli kymmentä osallistujaa. Mikäli tiedät saapuvasi myöhässä, tai et pääse peliin, ilmoita siitä ajoissa. 1.2 PARKKEERAUS Mitä useampi pääsee kimppakyydillä, sitä parempi. Kysy peliin osallistuvilta, voisitteko mahdollisesti tulla samalla kyydillä. Mikäli kuitenkin tulet omalla autolla, jätäthän auton siten, että se ei tuki/häiritse muuta liikennettä. Pelipaikoilla pelinjohtaja osoittaa tarvittaessa autoille paikan. 1.3 PELIVÄLINEIDEN KULJETUS SEKÄ PURKU Peleihin tuomasi aseet tulee olla AINA pakattu asianmukaisesti siten, ettei ase ole näkyvillä kuljetettaessa, eikä tavaroita purettaessa. On erittäin suositeltavaa hankkia/valmistaa aselaukku. Tällaisen puutteessa tilapäisvälineenä käy esim. Sählymailoille tehdyt kantokassit. Aseet otetaan esille vasta pelipaikalla, ei heti auton vieressä. 1.4 LATAAMINEN, ASEEN SÄÄTÖ SEKÄ TESTAUS Aseiden lippaat ladataan vasta pelipaikalla. Lippaita EI tule kiinnittää ennen pelin alkua (Pl. Tulitukiaseet sekä muut, joissa lippaan irtiotto ja kuljettaminen on normaalia hankalampaa). Aseen, esimerkiksi hopin tai kiikarin säätö tulee suorittaa joko kesken pelin ollessasi mukana, tai pelien välisenä aikana tähän tarkoitukseen osoitettuun suuntaan yleisen turvallisuuden vuoksi. Mikäli jokin asia askarruttaa, kuten esim. turvallinen hopinsäätösuunta, kysy sitä pelinjohtajalta. Hän vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi. 1.5 PELIN JÄLKEINEN PALAUTE Yhdistyksemme yksi perusperiaate on ylläpitää sekä kehittää alueemme airsoft - harrastusta. Siksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että peleistä ja niiden järjestämisestä, sekä järjestäjistä annetaan palautetta. Pelin jälkeen pidetään usein keskustelutuokio, mikäli keskusteluun on osallistuja. 1.6 PELIPAIKALTA POISTUMINEN Kun koittaa aika poistua, muista tarkistaa omaisuutesi sekä poistu turvallista reittiä pitkin mikäli pelejä on vielä käynnissä. Muista pakata varusteesi asianmukaisesti samon kuin saapuessasi.

4 PELIN KULKU 2.1 PELIÄ EDELTÄVÄ AIKA Peliä edeltävänä aikana ladataan lippaat, pulistaan hieman kanssapelaajien kanssa, sovitaan tulevan pelin pelimuoto sekä joukkuejaot. Tänä aikana voi omia toiveta tuoda julki pelimuotoon sekä jakoihin liittyen. 2.2 PELIN KÄYNNISTÄMINEN Pelin käynnistää AINA pelinjohtaja, kun hän on varmistunut siitä, että molemmat osapuolet ovat valmiina. (Silmäsuojat päässä, ladatut lippaat mukana, muttei aseessa kiinni). Tämä suoritetaan yleensä radiopuhelimitse. Pelinjohdon kanava on Toiminta pelialueella aloitetaan kun pelinjohtaja ilmoittaa PELI KÄY PELI KÄY. Komennon jälkeen lippaan voi kiinnittää sekä varmistimen poistaa. 2.3 PELIN OLLESSA KÄYNNISSÄ Pelin ollessa käynnissä, olet vastuussa omasta, sekä kanssapelaajiesi turvallisuudesta. Päähän ampumista tulee välttää hammasvaurioiden takia, sekä monien päässä olevien kipuherkkien alueiden takia. Helpoin tapa ennaltaehkäistä näitä, on hankkia koko naaman suojaava maski. Kun sinuun osutaan, huuda selkeällä, kuuluvalla äänellä OSUMA!, jotta vastapelaajat tietävät lakata ampumasta. Kun sinuun on osuttu, nosta toinen käsi ja raatoliina ylös, ja poistu offgame alueelle. PIDÄ SILMÄSUOJAUS PÄÄSSÄ, KUNNES PELI ON OHI. 2.4 PELIN MAHDOLLINEN KESKEYTYMINEN Mikäli vaaratekijöitä tai poikkeamia esiintyy, tulee kuuluvaan ääneen huutaa PELI SEIS!, jonka KAIKKI toistavat paikastaan riippumatta. Esimerkkejä poikkeustilanteista: Silmäsuojat hajoavat / tippuvat Ulkopuolinen pelialueella Loukkaantuminen Tällaisissa tilanteissa pelinjohtajaa tulee informoida välittömästi radiolla kanavalla 1-00, jolloin hän itse tulee paikalle, tai ohjeistaa tarvittaessa. 2.5 PELIN PÄÄTTYMINEN Peli päättyy komentoon PELI OHI! jonka kaikki toistaa kiltisti sijainnistaan riippumatta. Komento toistetaan myös radiossa omalle osapuolelle. Huudon kuuluessa se toistetaan, aseen lipas irroitetaan ja ammutaan muutama tyhjälaukaus ilmaan, jotta aseen hop-up kammioon ei jää kuulaa. Tyhjälaukaus ja varmistus

5 OFFGAME 3.1 OFFGAME -ALUE Offgame, eli offari on se osa pelialueesta, jonka pelinjohtaja on määrittänyt turvalliseksi. Se myös on se paikka johon siirrytään, kun on eliminoitunut pois pelistä. Offarilla pidetään pelin ollessa käynnissä suojalasit päässä. 3.2 TAVAROIDEN SÄILYTYS Isommat kantamukset, sekä työkalut yms. voi jättää offarille turvaan. Offarilla ollessanne ei tongita toisten laukkuja ja kantolaitteita, vaan annetaan niiden olla. Maastosta löytyneet löytötavarat voi palauttaa offarille tai pelinjohtajalle, joka pyrkii selvittämään alkuperäisen omistajan. 3.3 PELIN OLLESSA KÄYNNISSÄ Pelin ollessa käynnissä offarilla ei laukaista aseita, eikä kommunikoida pelissä olevien kanssa peliin liittyvistä asioista kuten: Keitä saattaa olla vielä mukana ja missä Mitä aseita toisella joukkueella ja sen pelaajilla on Kuka on eliminoinut, kenet ja mistä yms.. tajuatte kyllä Pidetään siis peli reiluna, älkää pilatko toisten mahdollisuuksia.

6 PELIVÄLINEET 4.1 ASEET, ASETYYPIT Peleissämme on pääsääntöisesti käytössä sähkö-, jousi- sekä kaasuviritteisiä airsoftaseita. Aseet ovat väärin käytettynä vaarallisia, ja voivat aiheuttaa henkilö- sekä omaisuusvahinkoja. Aseet ovat lupavapaita, joten pyydämme kaikkia pelaajia käyttämään omia aseitaan vastuullisesti, ettei harrastustamme rajoitettaisi jonkun hölmöilyn takia. Asetta tulee käsitellä varoen, sekä vastuullisesti. Älä osoita aseella ihmistä, muutoin kuin pelitilanteessa, jossa kaikilla on asianmukaiset suojat päällä, ja säännöt on kaikille selvät. 4.2 ASEIDEN LÄHTÖRAJAT Seuraavat lähtörajat ovat suuntaa antavia. Mikäli aseesi rikkoo näitä rajoja, pelinjohtajalla on oikeus kieltää kyseisellä aseella pelaaminen. Lähtönopeudet mitataan 0,20g kuulia käyttäen yhdistyksen kronometriä. Kaikki sarjatuleen kykenevät: Itselataava kertatuli: Kertaviritteiset / Pulttilukkoiset 1,6 Joulea / 126 m/s 0,2g kuulalla 2,25 Joulea / 150 m/s 0,2g kuulalla 3 Joulea / 173 m/s 0,2g kuulalla Mikäli olet epävarma, tässä lyhyet selitykset: Sarjatuleen kykenevä: Ase ampuu niin kauan, kuin liipaisinta pidetään painettuna. Tähän kykenevät yleensä konepistoolit, rynnäkkökiväärit, konekiväärit, sekä tietyt pistoolit. Myös haulikot sisällytetään tähän lähtönopeuskategoriaan. Itselataava kertatuli: Ase ampuu yhden kuulan jokaisella liipaisimen painalluksella. Tähän kategoriaan lukeutuvat yleensä tarkkuuskiväärit kuten M21, SVD Dragunov tai SR25. Kertaviritteiset / Pulttilukkoiset: Ase pitää itse ladata jokaisen laukauksen välissä. Esimerkkejä tästä asetyypistä: M24, M40, VSR KRANAATIT YM. ERIKOISVÄLINEET Varmistuta kaikki kranaatit, pyrotekniset välineet, bofferipuukot yms. pelinjohtajalla. Hän päättää voitko käyttää niitä ja missä tilanteissa. Mikäli pelaajan havaitaan käyttävän luvatta pyroteknisiä välineitä, kuten savukranaatteja, voidaan hänet poistaa pelistä.

7 KÄYTÖSTAVAT, YLEISET ASIAT 5.1 Airsoft ja alkoholi Sanomattakin selvää, että näitä kahta EI tule yhdistää! Kenenkään ei tule nauttia alkoholia ennen peliä, saatika sen aikana. Pelin jälkeen pidettävät aftergamet ovat asia erikseen. K-18 asia jokatapauksessa. 5.2 Tupakointi Tupakointi on sallittua ainoastaan Offgame alueella, ja siellä tumpit tulee laittaa niille erikseen osoitettuun astiaan. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa tupakointi ei ole lainkaan sallittua pelialueella. Tupakointi on kaikille se tuttu K18 emmekä suvaitse alaikäisten polttavan peleissämme, sillä se on lailla kielletty. Mikäli pelinjohtaja saa tietää alaikäisestä, joka tupruttelee, pidätämme oikeuden ilmoittaa hänestä eteenpäin. 5.3 Välitön palaute Mikäli näet selkeästi osuneesi toiseen pelaajaan, mutta hän ei huuda osumaa, saattaa se johtua täysin inhimillisestä syystä. Älä siis rupea kiroamaan ja huutamaan. Esimerkkejä: Juostessa ei osumaa itseensä välttämättä tunne/kuule Kuulasi osuu toista taisteluliiviin, tai paksuun vaatekohtaan, jolloin vastapeluri ei tunne osumaa Toinen osapuoli on huonosti käyttäytyvä pelaaja, lue seuraava kohta. 5.4 Osumien myöntäminen Kaikkien tulee myöntää osumat pelissä sovitulla tavalla. Ihan oikeesti. Ei ole kyse mistään Olympiakullasta, vaan porukasta joka on viettämässä hauskaa rakastamansa harrastuksen parissa. Tämä ei siis ole kilpailulaji eikä tiputuksilla tai peleistä putoamisilla ole väliä. Tärkeintä on, että kaikki pelaavat rehellisesti ja että kaikilla on hauskaa. 5.5 Pelinjohtaja/vetäjä Pelinjohtaja on yleensä se, kuka on kyseisen pelitapahtuman järjestänyt. Hän määrää shown tahdin, koska aloitetaan, ketkä aloittaa, mistä ja miten. Häneltä voi kysyä kaikkea yhdistystoiminnasta peleihin, aseenkäsittelystä sen toimintaan ja niinpoispäin. Hän on paikalla organisoimassa päivän toimintaa ja mikäli hän havaitsee epäkohtia hän on se, joka pyrkii ne myös ratkaisemaan. Pelinjohtajan saat yleensä pelin aikana kiinni tarvittaessa radiolla kanavalta Mikäli pelinjohtaja itse osallistuu myös peliin, hän tekee selväksi mistä hänet saa kiinni ja miten.

8 LOPPUSANAT Selvisit tänne asti! Loistavaa! Vaikka ylläolevat säännöt saattavat vaikuttaa pitkiltä, niin muistathan että ne ovat laadittu vain ja ainoastaan siksi, ettei kenellekkään sattuisi mitään ja että toiminta pysyy yhdenmukaisena, turvallisena ja hauskana kaikille. Mikäli sinulle jäi kysyttävää säännöistä tai toiminnasta, tule kysymään vapaasti pelinjohtajalta pelin aikana tai avoimesti vaikka Facebook sivullamme! Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin itse lajista sekä yhdistyksemme toiminnasta. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme! -Sauvon Seudun Airsoftin hallitus

Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt

Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt (Päivitetty 13.2.2013) Yleissäännöt Pelipaikalla noudatetaan koko tapahtuman ajan Suomen lakia ja Joensuu Airsoft ry:n yleisiä turvallisuus- ja

Lisätiedot

>> Suoraan sääntöihin

>> Suoraan sääntöihin >> Suoraan sääntöihin Miksi sääntöjä? Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi jotta olisi jotain josta voisi russuttaa. Jotta voisimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia

Lisätiedot

Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi

Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi Nämä säännöt on asetettu pääosin maanomistajan toiveiden, sekä yleisen peliturvallisuuden ja mukavuuden takia.

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Ikärajat... 1 1.2 Silmäsuojaus... 1 1.3 Viritysrajat ja kuulat... 1 1.4 Vastuu... 2 1.5 Päihteet... 2 1.6 Hopin säätäminen...

Lisätiedot

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010 Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Suojavarusteet...3 Aseet ja kuulat...3 PPA:n ulkopelit:...4 Sisäpelit:...4

Lisätiedot

TURVALLISUUS ASIAKIRJA

TURVALLISUUS ASIAKIRJA TURVALLISUUS ASIAKIRJA Pohjoispohjanmaan Airsoft ry. Jani Matinlassi Heikki Ojala 18.5 2007 Riskianalyysi ja toimintasuunnitelma sen pohjalta Aseiden käyttöönotto ja huolto Todennäköisyys Vaarallisuus

Lisätiedot

Ekasoft Ry, Pelisäännöt 11.2.2011

Ekasoft Ry, Pelisäännöt 11.2.2011 Ekasoft Ry, Pelisäännöt 11.2.2011 Muokattu ja hyväksytty 11.2.2011 1 Yleistä 1.1 Silmäsuojaus 1.2 Hyväksytyt aseet 1.3 Viritysrajat ja ampuminen 1.3.1 Ulkotiloissa 1.3.2 Sisätiloissa 1.3.3 Ampuminen 1.4

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt 1 Yleistä... 2 1.1 Ikärajat... 2 1.2 Vastuu... 2 1.3 Päihteet... 2 1.4 Silmäsuojaus... 2 1.5 Viritysrajat... 3 1.6 Käytettävät kuulat... 3 2 Offgame-alue... 4

Lisätiedot

1. Yleistä. 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet

1. Yleistä. 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet 1. Yleistä 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet Peleissä hyväksytään vain seuraavanlaiset silmäsuojaimet: Paintball -maskit ja -lasit Sansein ritilämaskit/vast. Ballistiset suojalasit. Ampujanlasit

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Airsoft tapahtumat Kiimakallion pelialue. Sijainti Jalasjärvi Välihallintie 36. Laatinut Kari Knuuttila

Pelastussuunnitelma. Airsoft tapahtumat Kiimakallion pelialue. Sijainti Jalasjärvi Välihallintie 36. Laatinut Kari Knuuttila Pelastussuunnitelma Airsoft tapahtumat Kiimakallion pelialue Sijainti Jalasjärvi Välihallintie 36 Laatinut Kari Knuuttila 28.8.2009 Sisältö 1 Johdanto...3 2 Riskikartoitus...3 3 Toimenpiteet riskien ehkäisemiseksi...4

Lisätiedot

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö.

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. Palvelusammunta 3 Versio 1.2 Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta RESUL:n ja sen jäsenyhdistysten

Lisätiedot

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen.

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen. SIG SAUER 516 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon 516MiniManualrev080910LR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut aseeseen,

Lisätiedot

Ampuma paikka a on seinän takaa n. 5m tauluryhmästä kohti nossea. ampumapaikka B auton rengas nossen takana. Rasti Rasti 1 MT1 Tilanne

Ampuma paikka a on seinän takaa n. 5m tauluryhmästä kohti nossea. ampumapaikka B auton rengas nossen takana. Rasti Rasti 1 MT1 Tilanne Rasti Rasti 1 MT1 Olet ryhmäsi viimeisenä taistelijana varmistamassa kulmaa, ku vihollisen ryhmä ilmaantuu kadulle retuuttaen nais vankia mukaan. Eihän sitä voi jättää r.etuutettavaksi. Ryhmän tuhottuasi

Lisätiedot

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies Vihollinen häiritsee viestiliikennettä. Tehtäväsi on toimittaa viesti komentobunkkeriin, mikäli hyökkäyskäskyä ei saada perille jää joukkosi mottiin. - Rastilla 10 kpl SRA-tauluja

Lisätiedot

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2 Palvelusammunnat 2 Versio 1.2 Nopeiden kertalaukausten ja kahden perättäisen nopean laukauksen ampuminen makuuasennosta itselataavalla kiväärillä. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta:

Lisätiedot

RASTI 1 Rastin nimi Rastityyppi: Käsittely ja odotus alue Pistelaskutapa: Asetyyppi Varusteet: Taulut: Vaihtuvia N/S tauluja Pisteytys:

RASTI 1 Rastin nimi Rastityyppi: Käsittely ja odotus alue Pistelaskutapa: Asetyyppi Varusteet: Taulut: Vaihtuvia N/S tauluja Pisteytys: RASTI 1 Rastin nimi: Vain muutaman silakan tähden. Rastityyppi: Pikarasti Käsittely ja odotus alue: tarkentuu rastilla Asetyyppi: Pistooli Varusteet: Pistoolivarustus kannossa. Taulut: 4kpl SRA-tauluja,

Lisätiedot

RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS!

RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS! RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS! Saavut ensimmäisenä asemaan hälytyksen jälkeen ja huomaat että vartiopaikka on tuhottu ja törmäät viholliseen, aseesi ei ole toimintakuntoinen ja joudut käyttämään sitä kylmänä

Lisätiedot

Jalasjärvi Airsoft Ry

Jalasjärvi Airsoft Ry Hallituksen toimintakertomus 2012 Johdanto Vuosi 2012 oli yhdistyksen viides toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä laski 14 henkilöllä vuodelta 2011. Yhdistys järjesti jälleen muutamia erikoisempia pelitapahtumia

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

Ei kuvaa. Kivääri merkatulla paikalla, lipas kiinnitetty, patruunapesä tyhjänä.

Ei kuvaa. Kivääri merkatulla paikalla, lipas kiinnitetty, patruunapesä tyhjänä. 1. Tulen alla CoF Unlimited - Long Points 150 p Targets 13 paper, 1 no-shoot,. Optional tasks 2x10pTotal 13 targets Min rounds 26 Firearm Rifle Match-% 23.81% Puolustusasemienne edestä on kuulunut epäilyttäviä

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 1 / 7 Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 Aika: 18.4.2009 Järjestävä seura: Kirkkonummen seudun reserviläiset ry. Paikka: Upinniemen varuskunnan ampumaradat 2 / 7 Yleistä infoa kisasta Kulkuluvat

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky V / 2011 12.7.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt

Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt Säännöt julkaistu 7.4.2016 Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt Tärkeimpiä asioita ovat mm. seuraavat: - aseen (tyhjänkin) saa suunnata vain ampuma-alueen suuntaan - ampumalinjan etupuolelle saa mennä

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky III / 2011 18.2.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN KEVÄTKILPAILUN

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

Talvicup osakilpailu 2. Padasjoki

Talvicup osakilpailu 2. Padasjoki Talvicup 2009-2010 osakilpailu 2. Padasjoki 23.1.2010 Yhteensä: kiväärillä kolme rastia, 56 laukausta ja 280 pistettä pistoolilla kaksi rastia, 26 laukausta ja 130 pistettä haulikolla kaksi bonuspeltiä,

Lisätiedot

Jalasjärvi Airsoft Ry

Jalasjärvi Airsoft Ry Hallituksen toimintakertomus 2011 Johdanto Vuosi 2011 oli yhdistyksen neljäs toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi hyvin, vähän yli 40:llä henkilöllä. Pelinjohtajia saatiin muutama uusi lisää ja

Lisätiedot

Jalasjärvi Airsoft Ry

Jalasjärvi Airsoft Ry Hallituksen toimintakertomus 2013 Johdanto Vuosi 2013 oli yhdistyksen kuudes toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä laski peräti 33:lla henkilöllä vuodelta 2012. Yhdistys järjesti muutamia erikoisempia

Lisätiedot

Pyramidin yleiset säännöt

Pyramidin yleiset säännöt Pyramidin yleiset säännöt 1. Biljardivälineet ja tarvikkeet Seuraavassa kuvattuihin pyramidi -pelin versioiden pelaamiseen tarvittavat välineet ovat biljardipöytä, pallot sekä apuvälineet (mm. resti).

Lisätiedot

SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA

SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA Sivuja: 1(7) SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS 2017-2018 VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA Metsästyksen johtaja Väinö Koli 0443424000 Varajohtaja Kalle Mäkinen 0445448288 Nämä ohjeet ja liitteet voit

Lisätiedot

Rasti 1. "Snip er" Pistelasku: Rajoittamaton. 4 hahmotaulua, 9 pleittiä. Taulut: Pisteet: 85 pistettä, 17 laukausta. Etäisyydet: 150-165 m.

Rasti 1. Snip er Pistelasku: Rajoittamaton. 4 hahmotaulua, 9 pleittiä. Taulut: Pisteet: 85 pistettä, 17 laukausta. Etäisyydet: 150-165 m. Rasti 1 "Snip er" P9 P6 P7 P8 4 hahmotaulua, 9 pleittiä 85 pistettä, 17 laukausta 150-165 m Lähtö makuulta paikassa A. vieressä lataamattomana. Äänimerkistä lataa ase ja ammu taulut vapaassa järjestyksessä

Lisätiedot

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna)

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna) Sovelletun reserviläispistooliammunnan säännöt (testattu versio) Säännöt on sovellettu RA-7 (itselataavalla kiväärillä ammuttava, entinen RA-3) ammunnan säännöistä pistoolille. (Säännöt muokannut 4.10.

Lisätiedot

HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/ HELMPP) LOIMOLAN ALUEEN TAISTELU 18.12.1939 VUODEN VIIMEINEN RATAVUORON TEEMA KILPAILU 2011

HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/ HELMPP) LOIMOLAN ALUEEN TAISTELU 18.12.1939 VUODEN VIIMEINEN RATAVUORON TEEMA KILPAILU 2011 Helsingin Maanpuolustuspiiri Helsingin Reserviläispiiri KUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumatoimiala HELMPP Ampumatoimikunta Helsinki Toimintakäsky VII / 2011 2.11.2011 HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

ILMA-ASE AMPUMAKORTIN TEORIA OSUUDET

ILMA-ASE AMPUMAKORTIN TEORIA OSUUDET ILMA-ASE AMPUMAKORTIN TEORIA OSUUDET SEURAN ESITTELY JA KURSSIN AVAUS AMPUMAKORTTI o On peruskoulutus turvalliseen ja vastuuntuntoiseen ampumaharrastuksen aloittamiseen o Mahdollistaa itsenäisen harrastamisen

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Tapahtuma Korpikärhämät 2. Sijainti Jalasjärvi, Hirvijärvi Laihakalliontie. Laatinut Kari Knuuttila

Pelastussuunnitelma. Tapahtuma Korpikärhämät 2. Sijainti Jalasjärvi, Hirvijärvi Laihakalliontie. Laatinut Kari Knuuttila Pelastussuunnitelma Tapahtuma Korpikärhämät 2 Sijainti Jalasjärvi, Hirvijärvi Laihakalliontie Laatinut Kari Knuuttila 20.5.2009 Sisältö 3 Riskikartoitus...3 4 Toimenpiteet riskien ehkäisemiseksi...3 4.1

Lisätiedot

RASTIKUVAUKSET. SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus

RASTIKUVAUKSET. SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus RASTIKUVAUKSET SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus 23.09.2018 Rasti 1 Rastin nimi: Vartiossa Asetyyppi: Kivääri Varusteet: Kiväärivarustus Taulut: 10 kpl SRA-taulu

Lisätiedot

Koulukuljetus- vanhempainilta

Koulukuljetus- vanhempainilta Koulukuljetus- vanhempainilta 31.08.2016 Keinoja, jolla voidaan edistää koulukuljetuksen onnistumista: Eri osapuolet osallistuvat koulukuljetusvanhempainiltaan Liikennöitsijät / kuljettajat, koulukuljetuksen

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 Kilpailun järjestävät Konneveden Reserviläiset Ry Konneveden Tankolammilla Jouhtisvuoren ampumaradalla lauantaina 8.11.2014. Kilpailu on avoin kaikille

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM karsinta 2/2019, Upinniemi 18.11.2018 Kilpailun organisaatio Kilpailun johtaja

Lisätiedot

Pelisääntöjen lisäksi täytyy muistaa myös käyttäytyminen niin pelipaikalla kuin

Pelisääntöjen lisäksi täytyy muistaa myös käyttäytyminen niin pelipaikalla kuin Miksi sääntöjä? Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi, että olisi jotain josta voisi ruikuttaa. Jotta voimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia harrastuksen iloista, on

Lisätiedot

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Helsingin Koulutus- ja tukiyksikön pistooliammunnat ovat ulkoradalla pidettäviä ohjattuja ja valvottuja ammunnan harjoittelutilaisuuksia. Aseina

Lisätiedot

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje Eräliike Riistamaa Oy 1. Yleistä 1.1 LUE ASEEN OHJEKIRJA HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA. Ohjekirjassa esitellään lyhyesti aseen tekniset tiedot, muotoilu ja käyttöohjeet.

Lisätiedot

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA?

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Yksi huuhkaja (kiinniottaja), loput viivalle. Huuhkaja huutaa kuka pelkää huuhkajaa?!, jonka jälkeen viivalla olevat yrittävät päästä toiseen päähän ilman, että huuhkaja koskee

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

1. YLEISTÄ. sekä. käyttötaito. kilpailuun.

1. YLEISTÄ. sekä. käyttötaito. kilpailuun. Sininen Reservi ry:nn ampumamestaruuskilpailut 3-asentoisessa rynnäkkökivääriammunnassaa S Ä Ä N N Ö T 2017 (Nämä säännöt on ajantasaistettu ensimmäisistä, vuoden 1998 hyväksytyistä säännöistä) 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

ACTION AIR. - Action Airia kutsutaan myös nimellä Practical Airsoft.

ACTION AIR. - Action Airia kutsutaan myös nimellä Practical Airsoft. ACTION AIR - Action Air on yksi Practicalin disipliini eli aselaji. Se on kansainvälisen Practical-liiton (IPSC) ja Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) hyväksymä kilpailulaji. - Action Airia kutsutaan myös

Lisätiedot

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen.

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen. SIG SAUER M400 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon M400_MiniManual_HR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut aseeseen,

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa Harjoituskerran tavoitteena on

Lisätiedot

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT valmiusasento

KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET. TEKNISET TAIDOT valmiusasento 84 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT valmiusasento palloon tottuminen syöttäminen - rannesyöttö polvet koukussa, painopiste alhaalla pää pystyssä, katse pelissä

Lisätiedot

kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf

kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf SIG SAUER 716 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA

MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA KUN KUNNIOITAMME TOISIAMME, PELISTÄ NAUTTIVAT KAIKKI. Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille osapuolille. Kyse on

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE OHJE 1(10) HELSINKI 1.10.008 RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE Lyhenne Peruste Voimaantulo Voimassaolo RESUL Ampuma-aselaki (1/1998) perusteluineen Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/007)

Lisätiedot

Ohjeet tuomariopastuksen pitämiseen junnuturnausten alussa

Ohjeet tuomariopastuksen pitämiseen junnuturnausten alussa Ohjeet tuomariopastuksen pitämiseen junnuturnausten alussa Etelä-Savon Lentopallo Jesse Härkönen Päivitetty 14.2.2016 Sivu 2 / 6 Ohjeet turnausten alussa pelaajille pidettävään tuomarikoulutukseen (F-,

Lisätiedot

ActionTrack-sovellus

ActionTrack-sovellus ActionTrack-sovellus Mobiiliteknologia 2 osaksi oppituntia Pelillisyys Kokemuksellisuus ja toiminnallisuus Ilmiöpohjaisuus Tiimityöskentely Ongelmanratkaisutaidot ja luovuus Kehollinen oppiminen Pelataanpa

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU 12.7.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU 12.7. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU Toimintakäsky VI / 2011 12.7.2011 HELSINGIN PIIRIN AMMUNNAN PARTIOKILPAILU JÄÄKÄRIPÄIVÄ

Lisätiedot

Jalasjärvi Airsoft Ry

Jalasjärvi Airsoft Ry Jalasjärvi Airsoft Ry 2007-2017 Järjestäytynyttä airsoft-toimintaa Jalasjärvellä jo kymmenen vuotta! Turvallista harrastamista Jalasjärvellä Airsoft saapui Suomen 1990-luvun lopulla ja Jalasjärvellä airsoftin

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi 22.10.2017 Kilpailun organisaatio Pv:n valvoja

Lisätiedot

SYYS-SRA Rastit

SYYS-SRA Rastit SYYS-SRA 2015 13.9.2015 Rastit Rasti 1: Valtaus (Pistooli) Olet saanut käskyn vallata menetetty varasto takaisin vihollisilta. Tehtäväsi ei tule olemaan helppo, koska varaston sokkeloinen rakenne tarjoaa

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU VII/2012 Final Countdown

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU VII/2012 Final Countdown KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU VII/2012 Final Countdown Kilpailun järjestää Konneveden Reserviläiset ry. Konneveden Jouhtisvuoren ampumaradalla lauantaina 2.6.2012. Kilpailu on avoin kaikille

Lisätiedot

Keljonkankaan frisbeegolfrata

Keljonkankaan frisbeegolfrata P Kisakeskus Keljonkankaan OB Katsomo OB 18 OB 1 100m 83m Frisbeegolfradan säännöt 6 Frisbeegolf Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

R1: Kiväärirasti, hirvirata

R1: Kiväärirasti, hirvirata R1: Kiväärirasti, hirvirata Rasti: pitkä kiväärirasti Taulut: 7 SRA-taulua, 4 platea (5 p) ja 1 E/A-taulu Minimilaukausmäärä: 18 Maksimipisteet: 90 Ampumaetäisyys: 5-100 m Käsittelysektori: oikea ja vasen

Lisätiedot

RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on

RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on 8. -Maksimi haulikoko on 3 mm. Rasteilla saa käyttää

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerralla

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 46 lks Pistooli 34 lks Haulikko 6 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua,

Lisätiedot

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 /

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 / Säännöt & Asetukset 1. Yleiset säännöt 1.1: Joukkueen koko: 6 pelaajaa. 1.2: Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. 1.3: Turnauksessa käytetään turnausjärjestäjän tarjoamia äänikanavia

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Uusi FWB2700 pienoiskiväärisii on toimitettu tehdaspakkauksessa, jota voit käyttää jatkossa säilytys- ja kantolaukkuna.

Uusi FWB2700 pienoiskiväärisii on toimitettu tehdaspakkauksessa, jota voit käyttää jatkossa säilytys- ja kantolaukkuna. KÄYTTÖOHJE FEINWERKBAU FWB2700 PIENOISKIVÄÄRI Ennen aseen käyttöä Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää käyttöä varten. Aseesi toimii moitteettomasti vain jos käsittelet sitä oikein

Lisätiedot

Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Rastin nimi: Kopissa. Varusteet: 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja

Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Rastin nimi: Kopissa. Varusteet: 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Kopissa Vakiorasti Kivääri tai pistooli 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja Taulujen pisteytys: SRA-taulu 10 p, osuma E/A-taulussa -10p Ampumaetäisyydet: n. 3-30 metriä Maksimipisteet:

Lisätiedot

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia?

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia? Sunnuntaibingossa joka viikko käyvä Esko Korkala hakee pelistä jännitystä, mutta ei voitoistakaan haittaa ole: "On tuo eläkekin niin pieni. Ahkeraan kun napsii pieniä voittoja, saa niistä tasaisen tuoton"

Lisätiedot

Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3.

Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3. Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3. 1. Aseet Aseiden tulee täyttää Suomen Ampumaurheiluliiton säännöissä vakio- tai isopistoolille asetetut ase- ja patruunamääräykset. 2. Ampumamatka ja taulut Ampumamatka

Lisätiedot

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Minimilaukausmäärät: Pistooli 30 (18) lks Kivääri 72 lks Haulikko 10 (22)

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä 2016-2017 Ajalla 2.11.2016-16.4.2017 18.4.2017-.1.10.2017 Ampumisen edellytyksenä on: Valvoja käyttää ylintä määräysvaltaa ampumavuorojen aikana. Hänen

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista asioista teet

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 64 lks Pistooli 26 lks Haulikko 12 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta

Lisätiedot

Pelin kautta oppiminen

Pelin kautta oppiminen Pelin kautta oppiminen Suunnittele PELI Suunnittele E11-ikäluokalle sopiva peli Valitse pelille AIHE, joka on ikäluokalle tärkeä Mieti ainakin seuraavat asiat Montako maalia ja miten sijoitettu Miten maali

Lisätiedot

Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr HÄMMERLI. Heikki Taipalus Ky 61880 Ikkeläjärvi

Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr HÄMMERLI. Heikki Taipalus Ky 61880 Ikkeläjärvi tuote: HÄMMERLI X - esse Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr Tärkeää: Ennenkuin käytät pistooliasi tutustu huolellisesti tämän vihkosen ohjeisiin ja varoituksiin. kaliiperi:.22lr HÄMMERLI AG CH-8212 Neuhausen

Lisätiedot

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala Kilpailu IV / 2012 29.8.2012 HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky I / 2011 18.2.2011 HELSINGIN SRA-KARSINTAKILPAILU I / 2011 1. JÄRJESTÄJÄ,

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja. POHDIN projekti Blackjack Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli mutta myös ns. uhkapeli 1. Kun kyseessä on ns. rahapeli, niin ikäraja Suomessa on tällaiselle pelille K-18. Blackjackissä

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot