Ekasoft Ry, Pelisäännöt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ekasoft Ry, Pelisäännöt 11.2.2011"

Transkriptio

1 Ekasoft Ry, Pelisäännöt Muokattu ja hyväksytty Yleistä 1.1 Silmäsuojaus 1.2 Hyväksytyt aseet 1.3 Viritysrajat ja ampuminen Ulkotiloissa Sisätiloissa Ampuminen 1.4 Vastuu 1.5 Asenne 1.6 Tulenteko 1.7 Alkoholi 2 Pelin aikana 2.1 Vaaratilanteet 2.2 Pelin aloitus 2.3 Eliminoituminen ja aseosumat 2.4 Pelaaja (mukana pelissä) 2.5 Pelaaja (eliminoitu) 2.6 Pelin lopetus 2.7 Hihanauhat 3 Offgame 3.1 Toiminta offgame-alueella

2 1/6 1 Yleistä Ekasoft Ry:n pelisääntöjä käytetään yhdistyksen järjestämissä airsoft-peleissä ja tapahtumissa ellei toisin mainita. Säännöt mukailevat airsoft-yhdistysten kokouksissa laadittua valtakunnallista sääntölinjausta. Jokaisen Ekasoft Ry:n peleihin saapuvan tulee ymmärtää ja noudattaa näitä sääntöjä. Sääntöjen noudattaminen lähtee jokaisesta pelaajasta itsestään. Viime kädessä valvoja voi huomauttaa rikkomuksista, tai räikeissä tai toistuvissa tapauksissa rangaista pelaajaa esim. pelikiellolla. 1.1 Silmäsuojaus NÄÖN SUOJAAMINEN HYVÄKSYTYILLÄ SILMÄSUOJAIMILLA PAKOLLISTA! Ekasoft Ry hyväksyy ainoastaan seuraavanlaiset lasit / maskit: - Airsoft- ja paintball-käyttöön tarkoitetut laadukkaat lasit ja maskit - Airsoft-käyttöön tarkoitetut laadukkaat ritilälasit ja -maskit* - Ballistiset suojalasit, esim Bollé tactical, ESS, Oakley, Revision, Wiley X, Hatch ym. suojalasiluokitellut mallit, jotka suojaavat silmiä kuulilta joka suunnasta Niskaremmittömien sankalasien, ja lasien, jotka eivät suojaa silmää kaikista suunnista tulevilta kuulilta, käyttö on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille. Epäselvissä tapauksissa lasit testataan pelin tehokkaimmalla aseella. Ekasoft Ry ei korvaa testatessa hajonneita laseja! Kemianlasien, ilotulitelasien, laskettelulasien ym. epämääräisten lasien käyttö kielletty. *Ritilälaseja käytettäessä kuulien sirpaloitumisvaara on syytä ottaa huomioon. Ekasoft Ry suosittelee kasvot suojaavan maskin tai hammassuojien käyttämistä. Silmäsuojaimet tulisi testata ennen käyttöönottoa ampumalla niihin lähietäisyydeltä useita laukauksia mahdollisimman tehokkaalla airsoft-aseella.

3 2/6 1.2 Hyväksytyt aseet Kaikki 6mm ja 8mm kuulia ampuvat, jousi- tai kaasupainetoimiset airsoft-aseet sekä kumista tai muusta pehmeästä materiaalista valmistetut harjoitus-, lelu- tai bofferiveitset. Airsoft-käyttöön suunnitellyt kranaatit ja miinat ovat sallittuja, mutta esitettävä pelipäivän alussa pelinvetäjille. 1.3 Viritysrajat ja ampuminen Ulkotiloissa - Kaikki sarjatulta ampuvat aseet, haulikot ja pistoolit: 1,60J (0.20g kuulalla 126m/s). - Ainoastaan itselataavaa kertatulta ampuvat aseet: 2,25J (0,20g kuulalla 150m/s, 0,30g kuulalla 122m/s). Aseella teknisesti mahdollista ampua ainoastaan kertatulta. Mahdollinen sarjatulimoodi poistettava teknisesti siten, ettei asetta voi peliolosuhteissa muuntaa ampumaan sarjaa. Aseen minimimitta noin 100cm, sen tulee olla tarkoitukseen sopiva ja se tulee hyväksyttää käyttöön. Aseluokan aseet tulee hyväksyttää kahdella hallituksen jäsenellä ennen käyttöönottoa. Mikäli kaksi hallituksen jäsentä ei pääse yksimielisyyteen, kysytään kolmannen mielipide, joka on lopullinen päätös. Tarkoituksena rajata pois täysin aseluokkaan kelpaamattomat laitteet (esim. pieni konepistooli muutettuna pelkällä kertatulella toimivaksi). Minimimitta on ohjearvo, josta voidaan joustaa tapauskohtaisesti. Minimiampumaetäisyys n. 10 metriä - Käsin ladattavat kertatulta ampuvat kiväärimittaiset aseet (esim. kaikki pulttilukkokiväärit mm. Maruzen APS-2, Marui VSR-10): Noin 3J, eli käytännössä 300% jousi ja vastaavat. Minimiampumaetäisyys 3J aseella 20 metriä HUOM! Yli 1,6J tehoisella aseella pelatessa oltava mukana alle 1,6J tehoinen vara-ase. Ampumaetäisyyksien kanssa käytettävä järkeä. Jos etäisyydestä ei ole varmuutta, on parempi jättää ampumatta tai käytettävä vara-asetta.

4 3/ Sisätiloissa (tai niiden välittömässä läheisyydessä) - Sarjatuli: 1,20J (0.20g kuulalla 109m/s, 0,25g kuulalla 97m/s lähtönopeus) - 1,2J-1,6J ampuvilla aseilla pelaaminen sallittua VAIN kertatulella HUOM! Yli 1,6J ampuvilla aseilla pelaaminen kielletty Ampuminen Omaa päätä pienemmistä aukoista ampuminen pääsääntöisesti kielletty. Sokkona ampuminen esim. suojan tai nurkan taa ehdottomasti kielletty. Ampujan tulee aina nähdä ammuttava kohde. 1.4 Vastuu Jokainen pelaaja on vastuussa itsestään ja varusteistaan. Kuitenkin, jos selvästi pystytään todistamaan, että pelaaja on omilla toimillaan ja säännöistä piittaamatta aiheuttanut fyysistä tai materiaalista vahinkoa toiselle pelaajalle, on koituneet vahingot korvattava Suomen Lain mukaisesti. Jos löydät pelialueelta tarvikkeita (lippaat, juomapullot ym.), on velvollisuutesi korjata ne talteen ja ilmoittaa löydöstä offgame-alueella ja mikäli tavaralle ei löydy omistajaa, luovuttaa tavara valvojalle tai jollekin hallituksen jäsenelle/toimihenkilölle. 1.5 Asenne Muista, että airsoft on hauskanpitoa. Jos joku pelaaja huomauttaa sinulle jostain asiasta (esim. säännöistä), siitä ei missään tapauksessa saa loukkaantua, vaan se pitää ottaa opetuksena tulevaisuutta ajatellen. Jos olet asiasta eri mieltä, siitä voi keskustella järkevästi, mutta älä ala riitelemään. Yleensä säännöt ja rajoitukset on tehty pelaajan / pelialueen turvallisuutta ajatellen. Tiukkojen pelitilanteiden ja kipeiden osumien yhteydessä saattaa kiukuttaa, mutta hillitse hermosi. 1.6 Tulenteko Lupa tulentekoon tulee aina kysyä pelejä valvovalta henkilöltä (esim. pelipaikkavastaava tai muu hallituksen jäsen). Tulella leikkiminen kielletty. 1.7 Alkoholi Alkoholin käyttö ja vaikutuksen alaisena pelaaminen Ekasoft Ry:n peleissä ja tapahtumissa ehdottomasti kielletty.

5 4/6 2 Pelin aikana PELIN AIKANA SILMÄSUOJAIMET ON PIDETTÄVÄ PÄÄSSÄ KOKO AJAN, MYÖS SILLOIN KUN OLET ELIMINOITUNUT JA SIIRTYMÄSSÄ OFFGAME- ALUEELLE! 2.1 Vaaratilanteet Huudetaan PELI SEIS jos: - Peliin kuulumattomia ilmaantuu pelipaikalle. Sivullisille käydään ilmoittamassa alueella tapahtuvasta aktiviteetista ja pyydetään ystävällisesti siirtymään pelialueen ulkopuolelle. - Varsinaisella pelialueella tai offgame-alueella sattuu tapaturma, joka vaatii suurempaa hoitoa kuin pelkkää puhallusta ja laastaria. - Oma tai pelikaverin silmäsuojaus putoaa päästä, menee rikki, tai menee muuten sellaiseen kuntoon, että pelaamisen jatkaminen aiheuttaa potentiaalisen vaaratilanteen. - Kun huudetaan PELI SEIS, on JOKAISEN pelaajan toistettava huuto riippumatta siitä missä on. Peliä EI saa jatkaa ennen kuin syy pelin katkaisemiseen on selvitetty ja ongelma ratkaistu. Pelin ollessa seis, älä liiku paikaltasi vaan jää odottamaan, että peli saadaan taas käyntiin. - Jos pelialueelle ilmestyy eläin, esim. hirvi, karhu, kyy tai muu pelin kulkuun tai turvallisuuteen vaikuttava eläin, on siitä ilmoitettava muille pelaajille. - Peli jatkuu huudettaessa PELI JATKUU. Myös tämä huuto tulee toistaa. 2.2 Pelin aloitus Molempien osapuolten ollessa valmiina pelin aloittamiseen aloitetaan peli huutamalla "PELI KÄY". Peli alkaa molempien osapuolien toistettua huudon. Tämä saatetaan tarvittaessa hoitaa myös pillien tai radiopuhelinten avulla. 2.3 Eliminoituminen ja aseosumat Eliminoituminen voi tapahtua usealla tavalla: - Ampumalla: yksi osuma mihin tahansa ruumiinosaan tai varusteisiin eliminoi pelaajan. - "Puukottamalla": pelaajan voi eliminoida koskettamalla häntä kädellä tai kumipuukolla. Kumipuukkoja tai muitakaan astaloita ei heitetä ketään ihmistä tai eläintä kohti. Aseen piipulla tökkääminen kielletty.

6 5/6 - Lähitilanteissa on mahdollisuuksien mukaan suositeltavaa ampua ns. poskilaukaus eli sanoa pam / laukaus / sarja tms. Näin vältytään tarpeettomilta kivuliailta osumilta. - Osuma aseeseen tekee aseen toimintakyvyttömäksi. Tällöin pelaaja voi jatkaa peliään mahdollisella vara-aseella tai aseettomana. 2.4 Pelaaja (mukana pelissä) Järjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa. Jos olet varmassa ampumapaikassa ja tiedät, ettet voi olla osumatta, älä tyhjennä koko lipasta vastustajan kehoon lähietäisyydeltä sarjatulella. Pari kuulaa on varmasti riittävä määrä. Jos olet varma, että osuit vastustajaan, mutta hän ei huomaa sitä, älä jää ihmettelemään vaan ammu uudestaan. Airsoft-aseen ampumat kuulat ovat kevyitä ja pitkältä etäisyydeltä etenkin liikkuvaan kohteeseen osumaa ei välttämättä huomaa. Fyysinen kontakti vastustajien välillä on kielletty muissa kuin mahdollisissa puukotustilanteissa. 2.5 Pelaaja (eliminoitu) SAATUASI OSUMAN PIDÄ SILMÄSUOJAIMET PÄÄSSÄ, huuda kuuluvasti "OSUMA", ota raatoliina* näkyville (esim. pään päälle), irroita lipas ja ammu pari tyhjälaukausta (hoppikoneiston tyhjentäminen mahdollisista kuulista). Eläytyminen on sallittua ja voit jäädä pelikentälle makaamaan ja odottamaan tilanteen rauhoittumista. Pidä kuitenkin raatorätti näkyvillä. Poistu suorinta reittiä offgame-alueelle, tai erikseen sovitulle taukopaikalle, raatoliina näkyvissä. Älä jää pelialueelle pyörimään. Vältä keskustelua pelissä olevien pelaajien kanssa ja läheisyydessä. Tilannetietojen paljastaminen ehdottomasti kielletty. *Raatoliina: raatoliinalla ilmaiset muille selvästi olevasi eliminoitunut ja poissa pelistä. Raatoliinaksi käy mikä tahansa kirkkaan oranssi tai neonkeltainen (huomioväri) kangaspala, jonka koko on vähintään 30x30cm. Ekasoft Ry tarjoaa jäsenilleen ilmaisen raatoliinan, muissa tapauksissa raatoliina on hankittava itse.

7 6/6 2.6 Pelin lopetus Kun on todettu, että kaikki toisen joukkueen pelaajat on eliminoitu, sovittu tehtävä suoritettu tai asetettu aikaraja umpeutunut, huudetaan PELI OHI Huudon toistavat kaikki pelaajat. 2.7 Hihanauhat Ekasoftin peleissä käytetään osapuolet erottavaa punaista ja keltaista hihanauhaa. Tuo mukanasi tarvittavat hihanauhat. Yhdistyksellä on hihanauhoja lainattavaksi jäsenistölleen ja myytäväksi kaikille. 3 Offgame Offgame-alue on kokoontumis- ja taukoalue, jonka pelinvetäjä tai valvoja osoittaa pelien alussa. Pelipaikoilla on omat vakiintuneet offinsa, jonne keräännytään pelipäivän alussa. OFFGAME-ALUEELLA ON OLTAVA VARMISTIN PÄÄLLÄ, LIPAS IRTI, TYHJÄLAUKAUS SUORITETTU SEKÄ SORMI POISSA LIIPAISINKAAREN SISÄPUOLELTA! Silmäsuojauksen voi poistaa offgame-alueella, mutta sen käyttäminen on suositeltavaa. Käsittele asettasi järkevästi, eli kuin se olisi oikea ampuma-ase! Kaikki toisten pelaajien osoittelu ja muu kyseenalainen toiminta on kielletty. Turhaa aseenkäsittelyä offgame-alueella on syytä välttää. Asetta saa käyttää (esim. hop-upin säätö) ainoastaan valvojan osoittamalla, erillisellä offgamen välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla, hopinsäätöpaikalla määrättyyn, turvalliseen suuntaan. Paikalla käytettävä silmäsuojaimia! 3.1 Toiminta offgame-alueella Kun eliminoituneena tai pelin päättyessä olet siirtynyt offgame-alueelle, tarkista, että lipas on irroitettu, tyhjälaukaus ammuttu ja aseesi on varmistettu. Hoida itsesi valmiiksi uutta peliä varten heti saavuttuasi offgamelle. Lataa siis lippaat ja laita muut varusteet kuntoon ennen kun aloitat muun oheistoiminnan.

>> Suoraan sääntöihin

>> Suoraan sääntöihin >> Suoraan sääntöihin Miksi sääntöjä? Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi jotta olisi jotain josta voisi russuttaa. Jotta voisimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Ikärajat... 1 1.2 Silmäsuojaus... 1 1.3 Viritysrajat ja kuulat... 1 1.4 Vastuu... 2 1.5 Päihteet... 2 1.6 Hopin säätäminen...

Lisätiedot

1. Yleistä. 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet

1. Yleistä. 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet 1. Yleistä 1.1. Suojaimet ja tarvittavat pelivarusteet Peleissä hyväksytään vain seuraavanlaiset silmäsuojaimet: Paintball -maskit ja -lasit Sansein ritilämaskit/vast. Ballistiset suojalasit. Ampujanlasit

Lisätiedot

Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt

Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt Joensuu Airsoft ry:n yleiset turvallisuus- ja pelisäännöt (Päivitetty 13.2.2013) Yleissäännöt Pelipaikalla noudatetaan koko tapahtuman ajan Suomen lakia ja Joensuu Airsoft ry:n yleisiä turvallisuus- ja

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt

Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt Varsinais-Suomen Softaajat ry Pelisäännöt 1 Yleistä... 2 1.1 Ikärajat... 2 1.2 Vastuu... 2 1.3 Päihteet... 2 1.4 Silmäsuojaus... 2 1.5 Viritysrajat... 3 1.6 Käytettävät kuulat... 3 2 Offgame-alue... 4

Lisätiedot

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010 Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Suojavarusteet...3 Aseet ja kuulat...3 PPA:n ulkopelit:...4 Sisäpelit:...4

Lisätiedot

Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi

Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi Pelisäännöt 2015: Voiluodon pelipaikka Päivitetty 11/2014 www.realsoft.x10.mx www.satakuula.fi Nämä säännöt on asetettu pääosin maanomistajan toiveiden, sekä yleisen peliturvallisuuden ja mukavuuden takia.

Lisätiedot

TURVALLISUUS ASIAKIRJA

TURVALLISUUS ASIAKIRJA TURVALLISUUS ASIAKIRJA Pohjoispohjanmaan Airsoft ry. Jani Matinlassi Heikki Ojala 18.5 2007 Riskianalyysi ja toimintasuunnitelma sen pohjalta Aseiden käyttöönotto ja huolto Todennäköisyys Vaarallisuus

Lisätiedot

Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus

Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus Sauvon Seudun Airsoft ry Pelitapahtumien säännöt sekä ohjeistus Sisällys: 1. Pelitapahtumat 1.1 Saapuminen 1.2 Parkkeeraus 1.3 Pelivälineiden

Lisätiedot

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2 Palvelusammunnat 2 Versio 1.2 Nopeiden kertalaukausten ja kahden perättäisen nopean laukauksen ampuminen makuuasennosta itselataavalla kiväärillä. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta:

Lisätiedot

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö.

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. Palvelusammunta 3 Versio 1.2 Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta RESUL:n ja sen jäsenyhdistysten

Lisätiedot

Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt

Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt Säännöt julkaistu 7.4.2016 Muukon haulikkoradan turvallisuussäännöt Tärkeimpiä asioita ovat mm. seuraavat: - aseen (tyhjänkin) saa suunnata vain ampuma-alueen suuntaan - ampumalinjan etupuolelle saa mennä

Lisätiedot

Talvicup osakilpailu 2. Padasjoki

Talvicup osakilpailu 2. Padasjoki Talvicup 2009-2010 osakilpailu 2. Padasjoki 23.1.2010 Yhteensä: kiväärillä kolme rastia, 56 laukausta ja 280 pistettä pistoolilla kaksi rastia, 26 laukausta ja 130 pistettä haulikolla kaksi bonuspeltiä,

Lisätiedot

RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS!

RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS! RASTI1, KIVÄÄRI: HÄLYTYS! Saavut ensimmäisenä asemaan hälytyksen jälkeen ja huomaat että vartiopaikka on tuhottu ja törmäät viholliseen, aseesi ei ole toimintakuntoinen ja joudut käyttämään sitä kylmänä

Lisätiedot

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna)

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna) Sovelletun reserviläispistooliammunnan säännöt (testattu versio) Säännöt on sovellettu RA-7 (itselataavalla kiväärillä ammuttava, entinen RA-3) ammunnan säännöistä pistoolille. (Säännöt muokannut 4.10.

Lisätiedot

TÄHTÄÄMINEN. Asennon ottamisen aikana hengitetään normaalisti.

TÄHTÄÄMINEN. Asennon ottamisen aikana hengitetään normaalisti. TÄHTÄÄMINEN Silmän etäisyys noin 1-5 cm takatähtäimestä, riippuen takatähtäimen reiän suuruudesta. Hyvän laukauksen ehtona on että silmä, diopterireikä, etutähtäin ja taulu ovat ns. jatketulla tähtäyslinjalla.

Lisätiedot

SYYS-SRA Rastit

SYYS-SRA Rastit SYYS-SRA 2015 13.9.2015 Rastit Rasti 1: Valtaus (Pistooli) Olet saanut käskyn vallata menetetty varasto takaisin vihollisilta. Tehtäväsi ei tule olemaan helppo, koska varaston sokkeloinen rakenne tarjoaa

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

RASTI 1. Toiminta rastilla: Äänimerkistä ammutaan kaikki taulut lankulla seisten, seinän aukkojen kautta.

RASTI 1. Toiminta rastilla: Äänimerkistä ammutaan kaikki taulut lankulla seisten, seinän aukkojen kautta. RASTI 1 Rasti on kiväärillä ammuttava pikarasti Taulut: 6 Mini IPSC-taulua Minimilaukausmäärä: 12 Maksimipisteet: 60 Ampumaetäisyys: n. 15 m Lähtö: Nomaalisi seisten lankun päällä, kivääri ladattuna ja

Lisätiedot

RASTI 1 Rastin nimi Rastityyppi: Käsittely ja odotus alue Pistelaskutapa: Asetyyppi Varusteet: Taulut: Vaihtuvia N/S tauluja Pisteytys:

RASTI 1 Rastin nimi Rastityyppi: Käsittely ja odotus alue Pistelaskutapa: Asetyyppi Varusteet: Taulut: Vaihtuvia N/S tauluja Pisteytys: RASTI 1 Rastin nimi: Vain muutaman silakan tähden. Rastityyppi: Pikarasti Käsittely ja odotus alue: tarkentuu rastilla Asetyyppi: Pistooli Varusteet: Pistoolivarustus kannossa. Taulut: 4kpl SRA-tauluja,

Lisätiedot

Ampumahiihto. Hiihto. Pelihahmon piirtäminen. Jos tahdot animoida hiihtämisen, Peli muodostuu kahdesta erilaisesta osasta: ensin

Ampumahiihto. Hiihto. Pelihahmon piirtäminen. Jos tahdot animoida hiihtämisen, Peli muodostuu kahdesta erilaisesta osasta: ensin Ampumahiihto 1 Peli muodostuu kahdesta erilaisesta osasta: ensin hiihdetään ammuntapaikalle rämpyttämällä nuolinäppäimiä ja sen jälkeen yritetään ampua maalitaulut mahdollisimman nopeasti aikasakot välttäen.

Lisätiedot

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen.

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen. SIG SAUER 516 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon 516MiniManualrev080910LR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut aseeseen,

Lisätiedot

RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on

RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on RASTIT 1 JA 2 -Rastit ovat haulikkorasteja. -Rastit ovat pikarasteja. -Molemmilla rasteilla on 8 popperia -Minimilaukausmäärä molemmilla rasteilla on 8. -Maksimi haulikoko on 3 mm. Rasteilla saa käyttää

Lisätiedot

Pelisääntöjen lisäksi täytyy muistaa myös käyttäytyminen niin pelipaikalla kuin

Pelisääntöjen lisäksi täytyy muistaa myös käyttäytyminen niin pelipaikalla kuin Miksi sääntöjä? Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi, että olisi jotain josta voisi ruikuttaa. Jotta voimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia harrastuksen iloista, on

Lisätiedot

Ampuma paikka a on seinän takaa n. 5m tauluryhmästä kohti nossea. ampumapaikka B auton rengas nossen takana. Rasti Rasti 1 MT1 Tilanne

Ampuma paikka a on seinän takaa n. 5m tauluryhmästä kohti nossea. ampumapaikka B auton rengas nossen takana. Rasti Rasti 1 MT1 Tilanne Rasti Rasti 1 MT1 Olet ryhmäsi viimeisenä taistelijana varmistamassa kulmaa, ku vihollisen ryhmä ilmaantuu kadulle retuuttaen nais vankia mukaan. Eihän sitä voi jättää r.etuutettavaksi. Ryhmän tuhottuasi

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM karsinta 2/2019, Upinniemi 18.11.2018 Kilpailun organisaatio Kilpailun johtaja

Lisätiedot

Koululentistä ikäluokittain

Koululentistä ikäluokittain Koululentistä ikäluokittain AT OK U L 56 MALLIOPPITUNNIT Välineet: vat lyhyempiä PALLOT EMPUT noin 15 min Heitot tehdään omalla pallolla tai vuorotellen parin kanssa: pomppua) Tehdään noin 1015 kertaa

Lisätiedot

HÄTILÄ 18. RASTI1, KIVÄÄRI: Vaihtoasemaan!

HÄTILÄ 18. RASTI1, KIVÄÄRI: Vaihtoasemaan! RASTI1, KIVÄÄRI: Vaihtoasemaan! Olet vartiossa ryhmityksenne sivustassa, kun vihollinen hyökkää röyhkeästi yrittäen läpimurtoa ryhmityksenne keskeltä. Aloitat vastatoimet ja joudut siirtymään vaihtoasemaan.

Lisätiedot

Pyramidin yleiset säännöt

Pyramidin yleiset säännöt Pyramidin yleiset säännöt 1. Biljardivälineet ja tarvikkeet Seuraavassa kuvattuihin pyramidi -pelin versioiden pelaamiseen tarvittavat välineet ovat biljardipöytä, pallot sekä apuvälineet (mm. resti).

Lisätiedot

RASTI 1 Metsällä HAULIKKORASTI - Rasti on lyhytrasti. - Pistelaskutapa on rajoittamaton. - Ammuksena slugi. - Osuudella on 8 kpl SRA-tauluja.

RASTI 1 Metsällä HAULIKKORASTI - Rasti on lyhytrasti. - Pistelaskutapa on rajoittamaton. - Ammuksena slugi. - Osuudella on 8 kpl SRA-tauluja. RASTI 1 Metsällä HAULIKKORASTI - Rasti on lyhytrasti. - Ammuksena slugi. - Osuudella on 8 kpl SRA-tauluja. - Minimilaukausmäärä on 8. Lasketaan paras osuma / taulu. - Max. pistemäärä on 80. - Ampumaetäisyys

Lisätiedot

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Helsingin Koulutus- ja tukiyksikön pistooliammunnat ovat ulkoradalla pidettäviä ohjattuja ja valvottuja ammunnan harjoittelutilaisuuksia. Aseina

Lisätiedot

SISSI-CUP VI/2008 osakilpailu JUVALLA

SISSI-CUP VI/2008 osakilpailu JUVALLA SISSI-CUP VI/2008 osakilpailu JUVALLA 28.9.2008 Juvan reservinaliupseerit ry. järjestää yhdessä Savonlinnan reserviläisten kanssa sovelletun reserviläisammunnan SISSI-CUP 6/2008 osakilpailun. Kilpailu

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi 22.10.2017 Kilpailun organisaatio Pv:n valvoja

Lisätiedot

Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3.

Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3. Pistoolipika-ammunta, Liite 2.3. 1. Aseet Aseiden tulee täyttää Suomen Ampumaurheiluliiton säännöissä vakio- tai isopistoolille asetetut ase- ja patruunamääräykset. 2. Ampumamatka ja taulut Ampumamatka

Lisätiedot

RA 7 ammunta, Liite 2.7

RA 7 ammunta, Liite 2.7 RA 7 ammunta, Liite 2.7 Nopeiden kertalaukausten ja kahden perättäisen nopean laukauksen ampuminen makuuasennosta itselataavalla kiväärillä. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta RESUL:n

Lisätiedot

Evanix-ilma-aseiden käyttöohje

Evanix-ilma-aseiden käyttöohje Evanix-ilma-aseiden käyttöohje Sähköisellä latauskoneistolla varustetut mallit (Speed, Conquest, Max, Giant) Copyright c 2012 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto Tämä ohje käsittelee Evanix-ilma-asemalleja

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa Harjoituskerran tavoitteena on

Lisätiedot

R1: Kiväärirasti, hirvirata

R1: Kiväärirasti, hirvirata R1: Kiväärirasti, hirvirata Rasti: pitkä kiväärirasti Taulut: 7 SRA-taulua, 4 platea (5 p) ja 1 E/A-taulu Minimilaukausmäärä: 18 Maksimipisteet: 90 Ampumaetäisyys: 5-100 m Käsittelysektori: oikea ja vasen

Lisätiedot

SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA

SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA Sivuja: 1(7) SORKKAELÄINTEN METSÄSTYKSEN TOTEUTUS 2017-2018 VASKION METSÄSTYSSEURAN ALUEELLA Metsästyksen johtaja Väinö Koli 0443424000 Varajohtaja Kalle Mäkinen 0445448288 Nämä ohjeet ja liitteet voit

Lisätiedot

1. YLEISTÄ. sekä. käyttötaito. kilpailuun.

1. YLEISTÄ. sekä. käyttötaito. kilpailuun. Sininen Reservi ry:nn ampumamestaruuskilpailut 3-asentoisessa rynnäkkökivääriammunnassaa S Ä Ä N N Ö T 2017 (Nämä säännöt on ajantasaistettu ensimmäisistä, vuoden 1998 hyväksytyistä säännöistä) 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies Vihollinen häiritsee viestiliikennettä. Tehtäväsi on toimittaa viesti komentobunkkeriin, mikäli hyökkäyskäskyä ei saada perille jää joukkosi mottiin. - Rastilla 10 kpl SRA-tauluja

Lisätiedot

Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Rastin nimi: Kopissa. Varusteet: 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja

Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Rastin nimi: Kopissa. Varusteet: 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja Rasti / suunnittelija: Rasti 1 / Kopissa Vakiorasti Kivääri tai pistooli 9 SRA-taulua ja E/A-tauluja Taulujen pisteytys: SRA-taulu 10 p, osuma E/A-taulussa -10p Ampumaetäisyydet: n. 3-30 metriä Maksimipisteet:

Lisätiedot

Rasti 1, kivääri: Autopartio

Rasti 1, kivääri: Autopartio Rasti 1, kivääri: Autopartio Olet partioimassa ulkokehällä kun hätääntynyt siviili juoksee autosi eteen ja pysäyttää sinut. Siviiliä takaaajavan vihollisjoukon päivästä tuleekin yllättävän paha... - Pistelaskutapa

Lisätiedot

XI HUISSI SYYS-SRA 2017

XI HUISSI SYYS-SRA 2017 XI HUISSI SYYS-SRA 2017 17.9.2017 Rastikuvaukset Rasti 1: PATRUUNATÄYDENNYS (Pistooli) Olet viemässä patruunatäydennystä konekivääripesäkkeeseen. Huomaat, että sitä yritetään saartaa. Vaikka sinulla on

Lisätiedot

No Image. Points 60 p Match-% 9.00% ase ladattu, varmistettu, sormi pois liipasimelta, muuten paikka ja asento vapaa.

No Image. Points 60 p Match-% 9.00% ase ladattu, varmistettu, sormi pois liipasimelta, muuten paikka ja asento vapaa. 1. Sieltä ja täältä CoF Unlimited, Medium course Firearm Rifle Targets 6 paper, Total 6 targets Min rounds 12 Points 60 p Match-% 9.00% Näet vihollista, päätät toimia. Ammu maalit annetulta alueelta. Vasemmalta

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 1 / 7 Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 Aika: 18.4.2009 Järjestävä seura: Kirkkonummen seudun reserviläiset ry. Paikka: Upinniemen varuskunnan ampumaradat 2 / 7 Yleistä infoa kisasta Kulkuluvat

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta. Kuvat ovat viitteellisiä

Lisätiedot

RASTIKUVAUKSET. SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus

RASTIKUVAUKSET. SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus RASTIKUVAUKSET SRA KalakukkoCup 3/2018 ja TST-Cup Siilinjärvi, Raasion ampumaurheilukeskus 23.09.2018 Rasti 1 Rastin nimi: Vartiossa Asetyyppi: Kivääri Varusteet: Kiväärivarustus Taulut: 10 kpl SRA-taulu

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky III / 2011 18.2.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN KEVÄTKILPAILUN

Lisätiedot

Uudenmaan Reserviläispiirien Sovelletun Reserviläisammunnan Mestaruuskilpailu 2005 29.5.2005

Uudenmaan Reserviläispiirien Sovelletun Reserviläisammunnan Mestaruuskilpailu 2005 29.5.2005 Uudenmaan Reserviläispiirien Sovelletun Reserviläisammunnan Mestaruuskilpailu 2005 29.5.2005 Tervetuloa Tuusulaan! Tervetuloa Uudenmaan reserviläispiirien sovellettujen reserviläisammuntojen mestaruuskilpailuun

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt 1. Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015. Säännöt

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt 1.Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015 Säännöt on

Lisätiedot

kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf

kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf SIG SAUER 716 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon SIG716_MiniManual_1800058REV01_LR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut

Lisätiedot

Tulokset. Kysely 54258. Number of records in this query: Total records in survey: Percentage of total:

Tulokset. Kysely 54258. Number of records in this query: Total records in survey: Percentage of total: Tulokset Kysely 54258 Number of records in this query: Total records in survey: Percentage of total: 5 5 1.% page 1 / 313 page 2 / 313 Field summary for 1 Sukupuoli Vastaus Nainen (F) Mies (M) Ei vastausta

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

X HUISSI SYYS-SRA 2016

X HUISSI SYYS-SRA 2016 X HUISSI SYYS-SRA 2016 11.9.2016 Rastikuvaukset Rasti 1: Voihan Vee (Pistooli) Olet palaamassa ansaitulta iltalomaltasi ja rennon illanvieton jälkeen aistisi ovat äärettömän valppaina. Huomaat heti, että

Lisätiedot

Evanix Hunting Master P12 - käyttöohje

Evanix Hunting Master P12 - käyttöohje Evanix Hunting Master P12 - käyttöohje Copyright c 2012 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto Evanix Hunting Master P12 on tehokas paineilmakäyttöinen, revolverityyppinen ilma-ase. Ase sopii sekä oikea- että

Lisätiedot

Suomen Jääkiekkoliitto 1

Suomen Jääkiekkoliitto 1 13.2.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 13.2.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat Muut toimijat Pelaajat Muut toimijat Kunnioita

Lisätiedot

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Minimilaukausmäärät: Pistooli 30 (18) lks Kivääri 72 lks Haulikko 10 (22)

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky V / 2011 12.7.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

Ei kuvaa. Kivääri merkatulla paikalla, lipas kiinnitetty, patruunapesä tyhjänä.

Ei kuvaa. Kivääri merkatulla paikalla, lipas kiinnitetty, patruunapesä tyhjänä. 1. Tulen alla CoF Unlimited - Long Points 150 p Targets 13 paper, 1 no-shoot,. Optional tasks 2x10pTotal 13 targets Min rounds 26 Firearm Rifle Match-% 23.81% Puolustusasemienne edestä on kuulunut epäilyttäviä

Lisätiedot

Suomen Jääkiekkoliitto 1

Suomen Jääkiekkoliitto 1 4.3.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 4.3.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat Pelaajat Muut toimijat Muut toimijat Kyse on

Lisätiedot

Rasti 1 Korviketta ja pettuleipää

Rasti 1 Korviketta ja pettuleipää Rasti 1 Korviketta ja pettuleipää Kivääri Nautit kenttälounaastasi luonnon luonnon rauhassa, kun näet tiedustelujoukon tulevan etumaastossa olevan rinteen yli. Otat etenemän joukon piikille ja lähetät

Lisätiedot

Seuraavat säännöt on laadittu Metsästysyhdistys Nalli ry:n jäsenille sovellettavaksi seuran harjoitusammunnoissa ja ampumakilpailuissa Vahdon ampumaradalla SISÄLLYS 1. AMPUMA-AJAT 2012 2. TOIMINTA AMPUMAPAIKALLA

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry SÄÄNNÖT Sarjoissa noudatetaan SAJL :n kilpailusääntöjä seuraavin näissä säännöissä määrätyin poikkeuksin. Pelisääntöinä

Lisätiedot

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat:

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Radiokatu 20 00240 Helsinki VAU:n SULKAPALLON SÄÄNNÖT 2011 Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: 1.

Lisätiedot

VARES CUP / LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS. Vantaan Reserviläiset ry

VARES CUP / LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS. Vantaan Reserviläiset ry VARES CUP 2019 3/4 1.9.2019 LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS kilpailua tukemassa Tervetuloa VaRes Cup:iin 2019! järjestää perinteisen VaRes Cup SRA-sarjakilpailun. Kilpailussa ammutaan neljä osakilpailua ja lopputuloksiin

Lisätiedot

Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET

Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET 1 Turvallisuus Noudata erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta aseenkäsittelyssä. Lataa aseesi vasta passipaikalla ja poista patruunat ennen passipaikalta poistumista.

Lisätiedot

SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT. SPaA. versio 1.2

SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT. SPaA. versio 1.2 SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT SPaA versio 1.2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 1.1 Yleiset periaatteet... 1 1.2 Kilpailut... 2 1.3 Ampumatehtävät...2 1.4 Ratalaitteet...4 1.5 Ajanotto...4 2. Turvamääräykset...

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Ryhmäsi kuljetusvaunu on joutunut väijytykseen. Päätät suojata vaunua peräluukusta, joka on vääntynyt auki IED:n osuessa vaunuun.

Ryhmäsi kuljetusvaunu on joutunut väijytykseen. Päätät suojata vaunua peräluukusta, joka on vääntynyt auki IED:n osuessa vaunuun. RASTI 1 Minimilaukausmäärä 16 Maksimipisteet 80 PASIN SUOJISSA Ryhmäsi kuljetusvaunu on joutunut väijytykseen. Päätät suojata vaunua peräluukusta, joka on vääntynyt auki IED:n osuessa vaunuun. Kivääri

Lisätiedot

Juomaksi käy mikä tahansa alkoholijuoma, jossa on tilavuudeltaan 4-7% alkoholia.

Juomaksi käy mikä tahansa alkoholijuoma, jossa on tilavuudeltaan 4-7% alkoholia. Beer pong on juomapeli, jossa tarkoituksena on saada vastustaja juomaan juomansa. Pelit pelataan joukkueissa. Kussakin joukkueessa on aina kaksi pelaajaa ja kussakin pelissä aina kaksi joukkuetta. Turnauspelien

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä 2016-2017 Ajalla 2.11.2016-16.4.2017 18.4.2017-.1.10.2017 Ampumisen edellytyksenä on: Valvoja käyttää ylintä määräysvaltaa ampumavuorojen aikana. Hänen

Lisätiedot

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat

Lisätiedot

Tervetuloa! Yksi häiriö hyväksytään, koesarjan häiriötä ei lasketa. Ase pitää olla SAL:n hyväksymä.22 cal rautatähtäimillä.

Tervetuloa! Yksi häiriö hyväksytään, koesarjan häiriötä ei lasketa. Ase pitää olla SAL:n hyväksymä.22 cal rautatähtäimillä. Kinkunsulatuskilpailu 8.1. Tikkurilassa tiistaina 8.1. klo 16:30 alkaen pienoispistoolikilpailu 15 + 15 laukausta (pienoispistoolin tarkkuus- ja kuviosarjat). Kummassakin osassa ammutaan aluksi 5 ls. koesarja.

Lisätiedot

Kuvaus: Vihollisen jalkaväki hyökkää, tämä torjutaan kivääritulella, tuliasemaa vaihtaen.

Kuvaus: Vihollisen jalkaväki hyökkää, tämä torjutaan kivääritulella, tuliasemaa vaihtaen. Rasti 1: "Viipurin pamaus" / 100m kivääri Kuvaus: Vihollisen jalkaväki hyökkää, tämä torjutaan kivääritulella, tuliasemaa vaihtaen. - Osuudella on 11 kpl pahvitauluja ja 3 kappaletta E/A tauluja - Minimilaukausmäärä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 Kilpailun järjestävät Konneveden Reserviläiset Ry Konneveden Tankolammilla Jouhtisvuoren ampumaradalla lauantaina 8.11.2014. Kilpailu on avoin kaikille

Lisätiedot

Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle

Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle Ampumaradan järjestyssäännöt Jokaisen ampujan ja rata-alueella olevan on noudatettava niitä ohjeita ja määräyksiä, joita radan käytöstä ja

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

RANTALENTIS- SA A NNÖ T

RANTALENTIS- SA A NNÖ T RANTALENTIS- SA A NNÖ T RANTALENTOPALLOTURNAUS LAUANTAINA 27.6.2015 PAUKARLAHDEN KYLÄYHDISTYS 27.6.2015 Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut

Lisätiedot

Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks

Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri, haulikko ja pistooli 2 kpl kivääri 1 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua.

Lisätiedot

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen.

Älä laita sormeasi liipaisimelle tai edes liipaisinkaaren sisälle ennen kuin aiot laukaista aseen. SIG SAUER M400 KÄYTTÖOHJE Sovellettu käännös JPo 2014 kuvaviittaukset tiedostoon M400_MiniManual_HR.pdf Yleiset turvallisuusohjeet Käsittele asetta aina niin kuin se olisi ladattu. Kun tartut aseeseen,

Lisätiedot

RASTIN TYYPPI: Vakiorasti TAULUT: 3xSRA-taulu AMPUMAETÄISYYDET: 5-15m MAKSIMIPISTEET: 60p MINIMILAUKAUSMÄÄRÄ: 12 laukausta

RASTIN TYYPPI: Vakiorasti TAULUT: 3xSRA-taulu AMPUMAETÄISYYDET: 5-15m MAKSIMIPISTEET: 60p MINIMILAUKAUSMÄÄRÄ: 12 laukausta Rasti 1 Kolmiloikkaaja Pistoolirasti Olet metsikössä helpottamassa oloasi, kun kuulet takaasi raskaita askelia ja vieraskielisen murahduksen, jähmetyt ensin paikallesi ja nostat kätesi ylös hämäysmielessä.

Lisätiedot

Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr HÄMMERLI. Heikki Taipalus Ky 61880 Ikkeläjärvi

Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr HÄMMERLI. Heikki Taipalus Ky 61880 Ikkeläjärvi tuote: HÄMMERLI X - esse Käyttöohje X-esse -pistooli.22lr Tärkeää: Ennenkuin käytät pistooliasi tutustu huolellisesti tämän vihkosen ohjeisiin ja varoituksiin. kaliiperi:.22lr HÄMMERLI AG CH-8212 Neuhausen

Lisätiedot

Kilpailuorganisaation avainhenkilöt

Kilpailuorganisaation avainhenkilöt Kilpailuorganisaation avainhenkilöt TA JURY Heikki Pääkkönen Puheenjohtaja Sami Sipponen (MA), Marko Mäkelä (SAL), Pekka Rissanen (SiiLa), Kilpailun johtaja Kari Rautiainen Kivääriammunnan johtaja Pekka

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 46 lks Pistooli 34 lks Haulikko 6 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua,

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä 2016-2017 Ajalla 2.11.2016-5.3.2017 6.3.2017-.1.10.2017 Ampumisen edellytyksenä on: Valvoja käyttää ylintä määräysvaltaa ampumavuorojen aikana. Hänen

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT

LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: PELIT JA TAKTIIKAT 1. Alkupohdintaa Mitä lempipelejä oppilailla on? Ovatko ne pohjimmiltaan matemaattisia? (laskeminen, todennäköisyys ) Mitä taktiikoita esimerkiksi

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

KULTAHIPPUKILPAILU JOUKKUEKILPAILU

KULTAHIPPUKILPAILU JOUKKUEKILPAILU Joukkuekilpailu putoavat taululaitteet Kultahippufinaalin joukkuekilpailussa käytetään putoavia taululaitteita, joissa on viisi taulua. Taulujen reikäkoot ovat vasemmalta oikealle: ILMKIVÄÄRI: 6 mm, 5

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot